Ortakja e Argitës, Flutura Kola, pagoi 1,75 milionë euro nga Qipro për Damir Fazlliç

Nga Tema
04.10.2008

Damir Fazlliç, shtetasi boshnjak i ndaluar dje në Bosnjë në prani të komandantit boshnjak të Srebrenicës, Otiç, këshilltari më konfidencial i kryeministrit, Sali Berisha, ka biznese të përbashkëta ose në bashkëdrejtim me njeriun e familjes së Lulëzim Bashës dhe ka bërë transferta të dyshimta parash nga Qipro në Tiranë me ndihmën e bashkortakes së Argita Berishës.

Gazeta “TemA” do të botojë sot një dosje të plotë të këtij aktiviteti që bashkon kupolën e pushtetit në Shqipëri, me një trafikant rajonal shumë të përfolur, mbi të cilin rëndojnë shumë akuza.

Kupola e pushtetit, Argita Berisha - Lulëzim Basha - Damir Fazlliç

Damir Fazlliç është një serb boshnjak i kontraktuar i kompanisë BG&R në Shqipëri, në mbështetje të Partisë Demokratike në fushatën elektorale të vitit 2005. Pasi mbaroi fushata, ekipi i BG&R iku. Damir Fazlliç u kujdes që shumica e ekipit të armiqësohej me Sali Berishën dhe ekipin drejtues të PD dhe mbeti i vetëm në Tiranë. I lidhur fort me Lulëzim Bashën, në atë kohë zëdhënës i fushatës elektorale të PD, Fazlliç krijoi javën e parë të pushtetit të PD brenda dy ditëve tri kompani, me statut të njëjtë, seli të njëjtë dhe administrator të njëjtë. Selia ishte shtëpia e vjehrrit të Lulëzim Bashës, statutet janë të gjitha tipike, me aktivitet të përgjithshëm tregtar dhe administrator i të gjithave është Erion Isufi, kunati i vetëm i Lulëzim Bashës. (Vëllai i gruas së tij).

Firmat e krijuara brenda dy ditësh janë si më poshtë:

Firma: “Virtu Acquisitions”, e regjistruar më 19 shtator 2005, administrator: Erion Isufi

Adresa: Rr. “Shinasi Dishnica”, Pallati 2/4.

Firma: “SRF Developments”, e regjistruar më 19 shtator 2005, administrator: Erion Isufi

Adresa: Rr. “Shinasi Dishnica”, Pallati 2/4

Firma: “Crown Acquisitions”, e regjistruar më 20 shtator të vitit 2005, administrator: Erion Isufi (deri më 4 qershor 2007)

Pra, siç shihet, brenda dy ditësh janë formuar tri kompani, me administrator Erion Isufin, kunati i Lulëzim Bashës, pronar Damir Fazlliç, dhe seli të njëjtë te rruga “Shinasi Dishnica, që rezulton të jetë pronë e vjehrrit të Lulëzim Bashës.

Ngjashmëritë vazhdojnë edhe me statutet dhe qëllimet e këtyre firmave, të cilat kanë ekzaktësisht të njëjtin grup objektivash. Kryesisht këto firma synonin operimin në tregun e pasurive të paluajtshme duke zhvilluar projekte ndërtimi dhe të zhvillimit urban, shitblerje dhe ndërmjetësim të pasurive të paluajtshme, dhënien e konsulencës ekonomike, tregtare dhe financiare për ndërmarrjet, por edhe tregtimin, import-eksportin dhe magazinimin e mallrave të ndryshëm. Kësisoj, është e qartë se, ndërsa kunat kishte ministrin e Transporteve dhe Punëve Publike, Erion Isufi vendosi të bëjë administratorin e tri firmave që zhvillonin projekte ndërtimi dhe urbane, por dhe ndërmjetësim të pasurive të paluajtshme.

Nga të tri këto kompani, “Crown Acquisitions” ka pasur më shumë fat. Ajo mori niptin për konsulencë tregtare dhe u regjistrua në tatime. Siç shihet dhe nga faksimilet, ajo nuk ka bërë asnjë aktivitet tregtar në Shqipëri deri në vitin 2007. Ka marrë rregullisht gjoba nga sistemi i tatimeve, dhe nuk ka vrarë mendje të shkojë të bëjë ndonjë deklarim atje. Siguria e pushtetit i ka dhënë krah.

Rasti fatlum është paraqitur në një periudhë shumë të dyshimtë. Në maj të vitit 2007, Damir Fazlliç vendos ta shesë këtë kompani te një kompani qipriote. Shuma është marramendëse, 1 milion e 750 mijë euro. Dhe kjo në një kohë kur kompania nuk ka asnjë kapital financiar dhe asnjë aset në formën e pasurive të paluajtshme. I vetmi ndryshim ishte se kishte ndërruar zyrat me qira nga lagjja e vjehrrit të Lulëzim Bashës te dy kullat në bulevard së bashku me kunatin e Lulëzim Bashës.

Shitja e dyshimtë e kompanisë në Qipro

Në maj të vitit 2007, pronari Fazlliç dhe administratori Erion Isufi vendosin ta shesin kompaninë te një kompani qipriote. Shitja u krye zyrtarisht më datën 9 korrik 2007, me vendim gjykate, nr. 34011/2, të gjyqtares Majlinda Doga për llogari të një firme të regjistruar në Nikozia të Qipros, e cila quhet “Altaria Research Limited”.

Praktika e ndjekur për shitjen tregon se firma qipriote nuk solli ndonjë përfaqësues të sajin në Shqipëri, por autorizoi me një prokurë të posaçme avokaten Flutura Kola, bashkëpronare e studios “Kola& Malltezi”. Dokumentet tregojnë se firma qipriote e ka lëshuar prokurën e përfaqësimit që në datën 14 maj 2007 (kohë në të cilën administrator ishte z. Isufi), ndërsa avokatja Kola më datën 20 qershor 2007 firmosi kontratën e shitjes. Nga termat e kontratës del se firma “Crown Acquisitions” u shit për një vlerë prej 1 milion e 700 mijë eurosh, ndërsa në kontratë nuk përcaktohej asnjë aset i firmës.

Por në tatime zbuluam se firma ende vazhdonte të ishte e regjistruar në emër të Damir Fazlliç. Madje të dhënat nga tatimet tregojnë se kjo firmë nuk ka derdhur asnjë qindarkë në arkën e shtetit. Firma nuk kishte asnjë aset dhe nuk ka paguar kurrë ndonjë detyrim tatimor, madje nuk ka paguar as 10 përqindëshin e TVSH për kontratën e shitjes

Flutura Kola ka filluar të operojë në fushën e avokatisë dhe konsulencës që prej 8 tetorit të vitit 2005, datë në të cilën, zonja Kola së bashku me juristen tjetër, zonjën Argita Malltezi, regjistruan në Tiranë studion ligjore “Malltezi&Kola”. Megjithatë, praktika e kësaj studioje tregon se vetëm dy muaj pasi u themelua, dy ortaket u ndanë. Në bazë të dokumenteve zyrtare rezulton se në të njëjtën datë (15 dhjetor 2005), zonjat Flutura Kola dhe Argita Malltezi janë paraqitur tek e njëjta notere (zonja Flutura Pustina, shoqe e tyre, gruaja e Andi Tomës, drejtor i Rrugëve), për të regjistruar dy firma konsulence më vete. Për pasojë, u formuan dy firmat “Malltezi& Associates” si dhe “Kola&Associates”. Ndonëse dy ortaket filluan të operonin më vete, ato ndajnë të njëjtën zyrë që kanë deklaruar se kanë blerë bashkë, ekzaktësisht në të njëjtin apartament në adresën: “Rruga e Barrikadave”, Pall. Ndërtim Vila, Ap. 7.

Akti i shitjes është depozituar në QKR, por jo në tatime. Paratë janë marrë, por tatimi nuk është paguar. Nuk dihet në ç’mënyrë është bërë pagesa, cash ose me çek, por e sigurt është se ajo është përdorur për të sjellë 1 milion e 750 mijë euro nga Qipro në Tiranë.

Treshja që ka realizuar këtë ka lidhje me Lulëzim Bashën, Argita Berishën dhe Damir Fazlliç, këshilltarin konfidencial të Sali Berishës.

Hijet serbo-boshnjake mbi kompaninë qipriote

Kompania qipriote “Altaria Research Limited” vepron formalisht në Qipro, dhe ka në përbërje të saj 1200 aksione, të cilat përfaqësohen nga dy gra secila nga gjashtë aksione. Forma e aksionerëve është anonime dhe e paverifikueshme. Në mbledhjen që ka bërë kompania për të autorizuar Flutura Kolën për blerje të kompanisë së Fazlliç në Shqipëri, del se është thirrur si sekretare e mbledhjes një pronare e një kompanie tjetër “Skaysee” me Merin Janulla, e cila ka firmosur autorizimin. Dyshimet shkojnë më tej, pasi kompania që ajo përfaqëson është në listën e zezë të OKB për trafik armësh në Afrikë.

Por kjo do të jenë objekt i hetimit të mëvonshëm të redaksisë sonë. Ajo që është prezente, ka të bëjë me faktin se një treshe e fortë në pushtet, Lulëzim Basha, Argita Malltezi dhe Damir Fazlliç, janë shumë të përfshirë në biznes me njëri-tjetrin. Të gjithë asistencën ligjore dhe për kompanitë e tjera Fazlliç-it ia ka dhënë studioja e Argitës. Kështu, 1 muaj pasi kishte bërë këtë shitje të rreme, më 10 shtator të vitit 2007, zoti Fazlliç autorizoi me një prokurë të posaçme avokaten Joana Qeleshi, që të regjistronte në emër të tij firmën “Alpha”. Zonja Qeleshi në këtë periudhë ka punuar si avokate në studion “Kola&Associates”, në pronësi të avokates Flutura Kola. Madje, Damir Fazlliç zgjodhi si kontabiliste për firmën “Alpha” zonjën Shpresa Breçani, e cila është mbesa e kryeministrit Berisha dhe kushërirë e parë me juristen Argita Malltezi. Më tej akoma, gjithë përkthimet dhe përkthyeset mbajnë ose mbiemrin Basha ose Isufi, që janë përkatësisht mbiemrat e Lulëzim Bashës dhe Xhaferr Isufit, vjehrrit të tij.

Kush është Damir Fazlliç

Fazlliç ka lindur në Foca të Bosnjës, më 26 shtatorin e vitit 1975, me babanë boshnjak dhe nënën serbe. Damir Fazlliç përfaqëson sot një nga biznesmenët me njohjet dhe lidhjet më të fuqishme në Ballkan. Në Bosnjë dhe Serbi zoti Fazlliç shihet si një personazh misterioz. Dy gazeta boshnjake kanë investiguar për një kohë të gjatë aktivitetin e zotit Fazlliç, ndërsa ky i fundit rezulton në disa lidhje të fuqishme biznesi dhe klanore me njerëzit më të pushtetshëm të regjimit të Millosheviçit. Sipas këtyre investigimeve, rezulton se zoti Fazlliç ka patur mbështetje të madhe nga ish-shefi i policisë sekrete (dhe numri 2 i regjimit të Millosheviçit) Jovica Stanisiç. Në fakt, e ëma e tij, Jovanka, ka qenë kushërirë e dytë me zotin Stanisiç dhe ka punuar si sekretare e tij deri nga fundi i viteve ‘80, kur familja u shpërngul dhe emigroi në Londër. Pikërisht në Londër ka marrë shkas dhe anglishtja e tij e përkryer. Në vitin 2003, ai u ndalua nga policia boshnjake dhe u mor në pyetje lidhur me relatat e tij me Milorad Ulemek (Legija). Ulemek ishte shpallur në kërkim për vrasjen e ish-kryeministrit serb, Zoran Xhinxhiç dhe autoritetet serbe kishin të dhëna se Fazlliç e fshihte atë në Bosnjë. Në telefonin e Fazlliç u gjend si numri i Ulemek-ut, ashtu dhe ai i kryeministrit të vrarë. Fazlliç kishte një miqësi të fortë me Ulemek-un, pasi ky i fundit i kishte shpëtuar lëkurën disa vite më parë, kur bosi i kontrabandës së cigareve në Ballkan, Stanko Subotiç, donte ta eliminonte atë gjatë garës për privatizimin e një fabrike të rëndësishme duhani në Serbi. Por zoti Fazlliç është ndjekur penalisht në Bosnjë dhe Kroaci për pastrim parash dhe evazion fiskal, ndërsa investigimet e medieve boshnjake e sjellin atë në vëmendje edhe për trafikun e armëve, si pasojë e disa bashkëpunimeve të tij në Rusi dhe Serbi. Fazlliç ka një miqësi të fortë dhe me Hasan Çengiç, ish-ministër i Mbrojtjes në Bosnjë, i cili është i njohur për rrjetin e gjerë të trafikantëve të armëve, me të cilët ka konsoliduar bashkëpunimin në vite. Gazetarët boshnjakë që e kanë investiguar dhe kanë shkruar për zotin Fazlliç, e përshkruajnë atë si një mjeshtër të marrëveshjeve miliardere. Sipas tyre, Fazlliç nuk bëhet kurrë pjesë integrale e marrëveshjes, atij i pëlqen të pajtojë palët dhe të mbajë përqindjen e fitimit. Ai e ka zgjedhur lojën e tij, i pëlqen të bëjë komisionerin. Madje, Fazlliç nuk ka shumë qejf as asetet dhe pasuritë e patundshme, lekët i pëlqejnë të thata dhe shpejt e shpejt.

Damir Fazlliç, ashtu si e kam njohur
Nga Mero Baze

Unë e njoh personalisht Damir Fazlliç. Shpresoj ta kem takuar në të njëjtën ditë për herë të parë me Sali Berishën, nëse ky i fundit nuk është shtirur në atë takim të parë në Uashington, në janar të vitit 2005. Kompania amerikane BG&R e kishte atë të kontraktuar si specialist për Ballkanin dhe ai do të bënte pjesë në ekipin që do të ndihmonte fushatën elektorale të PD në vitin 2005. Pasi u lidh kontrata dhe u vendos që BG&R do të ishte krah PD, Fazlliç kërkoi që të kishte një person kontakti në Tiranë. KOP sa ishte formuar, kishte gjithsej dy javë. Lulëzim Basha ishte një emër që e njihnin shumë pak. Ndërsa unë e kisha në majë të gjuhës emrin e tij për t’ia dhënë si person kontakti, Fazlliç e shqiptoi gati njësoj me mua.

- Ai më duhet, - tha.

U çudita nga njiheshin, por nuk më bëri ndonjë përshtypje të keqe. Si dy ballkanas që kishin emigruar të dy në Evropë dhe në Ballkan, nuk ishte çudi njohja e tyre. Por BG&R u largua që në korrik. Damir Fazlliç, përkundrazi shtoi miqësinë me Lulëzim Bashën dhe kunatin e tij, i cili nuk di pse rrinte gjithmonë dy hapa pas tyre ose hapte derën e makinës. Në shtator të vitit 2005, në javën e dytë të pushtetit të PD, ata ishin shumë të qartë në planin e tyre. Do bënin pará. Damir Fazlliç hap tri firma brenda dy ditëve, në të cilat ka gjithmonë administrator kunatin e Lulëzim Bashës, Erionin. Të tria i ka shitur më vonë. Një në Qipro dhe dy pjesërisht te një ish-lojtar i Partizanit të Beogradit. Nuk ka shumë rëndësi transferimi i parave dhe shkeljet fiskale. Më e rënda në gjithë këtë histori është fakti që pushteti lëviz nga Lulëzim Basha tek Argita dhe Damiri. Avokatet e rekomanduara prej saj, si Kola apo Qeleshi, janë përpilueset e letrave të kompanisë, noterja Pustina, e cila punon tashmë me Shkëlzenin, është noterja e kompanisë, Breçani, mbesa e Berishës, është ekspertja kontabël e kompanisë, Enkelejda Isufi, kushërira e kunatit të Lul Bashës, është përkthyesja e dokumenteve…kështu, në një zinxhir pa fund lidhjesh të mbyllura brenda një sekti që lëviz nga Basha, tek Argita dhe Fazlliç, vërtitet gjithë historia e kupolës së pushtetit të Sali Berishës.

Në fund të vitit 2005, më ndodhi një incident personal me të. Qeveria e Kosovës po përpiqej të kontraktonte BG&R për lobim rreth çështjes së pavarësisë. Bëhej fjalë për një shumë 1,5 milionë dollarë. Ibrahim Rugova, i cili ishte në ditët e fundit të jetës së tij, nuk arriti dot të bindte UNMIK për pagesën zyrtare, ndërsa nuk pranonte që pagesa të bëhej nën dorë, siç propozonte Fazlliç. Palët u ndanë dhe brenda BG&R. Për të marrë situatën nën kontroll, Fazlliç shkon në Beograd dhe nënshkruan një marrëveshje joformale me zëvendëskryeministrin serb, ku thuhej se BG&R do të bëjë lobim për qeverinë e Serbisë kundër pavarësisë së Kosovës. Çmimi ishte dyfish dhe kushtet më të lehta. Pala tjetër brenda BG&R më nisi kopjen e spekulimit të Fazlliçit dhe më shpjegoi se kjo nuk ishte e vërtetë, por Fazlliç ishte duke bërë presion mbi qeverinë e Kosovës, se, nëse nuk firmosnin paratë, ai do lidhej me serbët.

Ishte e rëndë për Berishën, se ishte njeri popullor në Kosovë. Nipi i Stanisiç po bënte presion ndaj qeverisë së Rugovës, ku kishte hyrë me kartëvizitën e Berishës. Ja nisa me e-mail Berishës kontratën tip të Damirit me zëvendëskryeministrin serb. Nuk pata asnjë përgjigje. Nuk e kishte hapur fare për tri ditë. Kur befas kontrata u botua në “Gazeta Shqiptare”. U trondita thellë, pasi i vetmi person që e kishte në e-mail isha unë dhe Sali Berisha. Pyeta sekretaren e tij se kush e hapte e-mail-in profsberisha@albaniaonline.net. Më tha që vetëm ajo dhe ndonjë këshilltar i marrëdhënieve publike. Më përmendi Sejaminin si më të mundshmin. Nuk pyeta më.

Atë ditë në mbrëmje isha në debat në TV “Klan” me Edi Ramën. S’kisha qenë kurrë në debat me të dhe kisha frikë se do bëhesha nervoz.

Debati nisi në mënyrën më të paparashikuar për mua. Edi Rama po ashtu kishte në dorë marrëveshjen e BG&R me Serbinë, dhe e nisi debatin me të. E ndërpreva pa takt dhe nisa të shpjegoj që është një mashtrim. Berisha vetë ishte hutuar nga shpjegimi im dhe pas debatit më tha se “ku i dija të gjitha ato”. I thashë se ia kam nisur me e-mail, por ka përfunduar te “Gazeta Shqiptare”. Nuk më dha kurrë një shpjegim për këtë, edhe pse e kuptoja sikletin e tij.

Dy ditë më pas i shkova në zyrë dhe i çova atë që mund të quhej dosja “Fazlliç”. Ishin një tufë shkrimesh në shtypin boshnjak dhe serb që e akuzonin për mashtrime financiare, lidhje me Legijan që ka vrarë Xhinxhiçin, por ndonjë mendjelehtë e akuzonte dhe për spiun britanik.

U kap te kjo e fundit.

- Janë mendje të mbyllura, - tha. - Nuk e shikon që i thonë spiun britanik?!

- Jo të gjithë, - i thashë. - Vetëm një. Të tjerët i thonë hajdut dhe vrasës.

- Mos i merr seriozisht, - tha.

E kisha harruar Damir Fazlliçin, dhe pse më shfaqej shpesh në bulevard, dy hapa para kunatit të Lulëzim Bashës, i cili ndërronte vazhdimisht makina me mbi 100 mijë euro. Një ditë, në vitin 2006, aty nga fillimi, m’u shfaq përballë dhe më tregoi se kishte sjellë Tom Ridge si këshilltar të Berishës.

- Do t’i bije dhe Klintonin, - tha, - nga fillimi i janarit 2007.

- Shumë mirë, - i thashë dhe u ndava me të.

Ndërkohë që po punoja për të hetuar një dosje korrupsioni të tmerrshme në Telekom, konstatova se miliona euro transferoheshin te një kompani private interneti, pronari i së cilës kishte sjellë drejtorin e Telekomit nga emigrant prej SHBA, në Tiranë. Drejtori, Ilirian Kuko, nga ana e vet ishte një person në kërkim në shtetin shqiptar, pasi kishte ikur pa paguar 250 mijë dollarë që ia kishte marrë një banke. I revoltuar shkoj te kryeministri i vendit dhe i tregoj se drejtori i Telekomit nuk mund të tolerohej më. I tregova për vjedhjet.

- E di, - tha, - por kam frikë se ka bërë gabim auditi im. Duhet korrigjuar ai raport, se nuk është korrekt.

Pastaj m’u desh t’i tregoj se drejtori i Telekomit ishte një hajdut që ishte në kërkim dhe duhej arrestuar.

- Mos boto gjë, se po e kapa, do ta fus në burg.

I zënë ngushtë, mori telefonin dhe filloi të flasë anglisht. Po fliste me Damirin. Po i kërkonte atij t’i binte ato letrat që i kishte premtuar për Telekomin. Pas kësaj biseda u mbyll dhe nuk mora vesh gjë se si do ta hetonte. Damirin në të vërtetë fillova ta shikoj më shpesh me Shkëlzenin. Ky i fundit ishte bërë njëfarë drejtori Juridik në “Eagle Mobile”, kompania e fjetur celulare e Telekomit në atë kohë. Nuk e di çfarë ndodhi, por sulmet ndaj privatizimit të Telekomit u stopuan dhe pas disa muajsh u lidh marrëveshja. Drejtori që unë kisha merak, as u kritikua, as u shkarkua, as u ndëshkua. Iku i lirë, duke larë borxhet dhe duke fituar miliona të tjera.

Më pas, në verën e vitit 2006, një ish-mik i Fazlliçit, pjesëtar i BG&R, Hank Jones, vjen në Tiranë me një biznesmen grek. Kërkonte njëfarë studimi mbi hidrocentralet mbi Vjosë. Më kërkoi disa takime me kryeministrin dhe ministrin e Energjitikës. Berisha i priti shumë mirë dhe i çoi te Bojaxhiu. Ky po ashtu i priti mirë dhe vendosën të flisnin konkretisht, kur ata të nisnin studimin.

Disa ditë më vonë më rastis një takim me Lulëzim Bashën dhe ai po turfullonte ndaj një njeriu të rrezikshëm. Quhej Hank Jones.

- Ai ka ardhur fshehurazi në Shqipëri, - tha, - dhe dikush e ka çuar te Berisha

- Unë e kam çuar, - i thashë. - Me sa mbaj mend, ishte mik i Damirit.

- Jo, të ka mashtruar, - tha. - Nuk është mik i Damirit. Ai do të bëjë biznes këtu, po sa të jem unë gjallë, nuk e lë.

Kishte një hakërrim që nuk do ta besoje, po të mos e shikoje. Ai, njeriu që qesh dhe që është gjithmonë buzagaz, papritur ishte bërë bishë. Dikush i kishte hyrë në bahçe.

U çudita nga agresiviteti. Në të vërtetë, nuk ishte ashtu fare. Unë ia kisha rregulluar gjithë takimet, por ai vetë ishte një ndërmjetës për biznesmenin grek, një nip i ish-presidentit Stefanopulos.

Si përfundim, projekti i tij u bllokua. Asnjë hap nuk u bë për të bërë studimin mbi Vjosë. Asnjë leje nuk u dha prej ministrisë. Më vonë, mësova se një kompani austriake, pas së cilës qëndronte “konsulenca” e studios “Malltezi” dhe Damiri, po bënte një studim “të plotë” mbi Vjosën. Lulëzim Basha dukej po ashtu më i qetë.

M’u dha rasti ta ritakoja një javë më pas. I shkova në zyrë me Mitro Çelën dhe Filip Çakullin. Llazar Angjeli, një kushëri i afërt i Filip Çakullit dhe pak më i largët me Anastas Angjelin, kishte një problem serioz. Po i prishnin një pikë karburanti në autostradë në dalje të rrugës për në Rinas. Ai thoshte se e kishte gjithçka me leje.

Shkuam të tre bashkë te Lulëzim Basha. I shpjeguam problemin shkurt, me humorin e Filipit dhe brutalitetin tim. I thashë se Angjeli mendon se ti po ia prish politikisht. Nëse e ke politikisht, mos e bëj, se ti nuk ke qenë në Shqipëri, dhe nuk e di kush është ai biznesmen. I tregova se Sali Berisha në vitin 2004 kishte premtuar publikisht se nuk do ta prekte biznesin, pasi, siç kishte thënë ai, “nuk kemi punë me Llazi Angjelin, por me Anastas Angjelin”.

Basha u duk i prerë. “E ke gabim, - tha. - Nuk kam asgjë politikisht, por teknikisht. Dhe një thes me pambuk sikur të vësh atje, duhet hequr e jo më karburanti. Është jashtë kondicioneve teknike”.

Na e mbushi mendjen të treve që duhej prishur. Mua më mbajti më vete nga pas, si për t’u treguar dhe më konfident dhe po ashtu ma rimbushi mendjen që duhej prishur. Ia thamë me dhimbje Llazit. Një muaj më pas isha në Sarandë me Filipin, kur kamerieri na dërgoi nga një uiski falas.

- E keni nga Llazi, - tha.

Përshëndetëm Llazin me zemër të thyer, se s’i kishim mbaruar punë. Por ai dukej i qeshur.

- Unë budallai desha të merrem me ju, - tha. - Ju jeni për të prishur punë. Unë ju nisa ju, ngaqë ka dalë fjala që këta të doktorit nuk marrin lekë. Ku e dija unë që këta merrnin, por jo nga ju.

Ngelëm pak si të hutuar, derisa Llazi na tregoi se e kishte zgjidhur punën me lekë. Dhe karburanti në fakt, edhe pse nuk është një thes pambuku, siç tha Basha, është në vendin e duhur. Kunati i Lulëzim Bashës dukej po ashtu më i krekosur rrugëve. Dhe me makinë të re po ashtu.

Ideja se Lulëzim Basha ishte një hajdut m’u bë fikse. Rasti ishte shumë ilustrues. Damir Fazlliç ishte aty, nëse i duhej për ndonjë pazar të madh. Rruga Durrës-Kukës ishte në proces tenderimi dhe ai po e ruante rastin e ri. Kunati i tij ndërkohë ishte kthyer në zëvendësministër që jepte tenderat e rrugëve. Klasifikonte kush ishte e mirë dhe kush e keqe, sipas afinitetit që krijonin me të. Fazlliç po merrej me firmën konsulente, ndërsa kunati me nënkontraktorët shqiptarë. Nga pala shqiptare u gjet firma “Riviera”, një kompani thuajse jashtë çdo standardi për ndërtim rrugësh, ndërkohë që dhjetëra kompani serioze ishin në garë. Konsulenti ndërkombëtar “Ecorys Netherland BV”, u gjend nga Holanda, andej nga vinte Basha dhe kunati i tij. U bë një lëmsh i vërtetë, pasi vendimi i parë që mban datën 10.07.2006 (korrik) ka caktuar si konsulente “Ecorys Group”, në një kohë kur në datën 14.06.2006 (qershor) me VKM 481, përmendet kjo shoqëri, e cila ka bërë propozimet për kriteret e klasifikimit të tenderit ndërkombëtar për rrugën Rrëshen-Kalimash (pra, një muaj para caktimit me VKM, konsulenti “Ecorys Group” është përmendur në VKM nr. 481).

Ky skandal mund të mos tregojë thelbin e korrupsionit në atë rrugë, por thelbin e arrogancës dhe vendimeve të parapërgatitura nga dyshja Basha - Fazlliç.

Ndërkohë që zgjedhjet lokale po trokisnin, Lulëzim Basha ishte përgatitur të ishte kandidati i PD për Bashkinë e Tiranës. Së paku, Berisha kishte lënë të kuptohej kjo publikisht. Me këtë madje kishte justifikuar dhe prishjen e “Zogut të Zi”. Kjo e fundit ishte një kombinim perfekt i një interesi thjesht personal të njeriut më të afërt të djalit të kryeministrit, Shkëlzenit, me shëmtinë që kishte ai mbikalim.

Kur e mësova arsyen reale pse po prishej, pata një trishtim, por, kur mendoja që duhej prishur si i shëmtuar, ndjehesha më mirë. Por s’mund të rrija pa ia thënë publikisht.

Në debatin që kishim po në “Opinion” me Sali Berishën, e pyeta:

- A mund ta na e shpjegosh thjesht, si të lindi ideja për ta prishur “Zogun e Zi”? T’u fiksua vetë, apo ta sugjeroi dikush që është diçka e shëmtuar?

Pyetja ishte fare e thjeshtë. Ai u turbullua pak dhe sajoi diçka.

- S’e mbaj mend mirë, - tha, - më erdhi një letër në zyrë, më thoshte që ky është një turp …

Ishte krejt i paqartë.

Të nesërmen ndodhi diçka që më bëri të mendohem. Fahri Balliu, miku im i gazetës “55”, më tha i shqetësuar se ajo pyetja ime ishte më e poshtra.

- Pse? - i thashë. - Ajo ishte pyetje e thjeshtë, informative.

- Po, po, - tha. - Po ndaj ishte e poshtër.

Nuk ia vura shumë veshin. Por në mbrëmje, një miku im i vjetër i fakultetit më thirri i shqetësuar në telefon.

- Duhet të të takoj patjetër, - tha. - Kam një muhabet për ty.

Muhabeti m’u duk shumë idiot. Ai paskësh qenë në një klub me emrin “Fiesta” me tri shokë të Shkëlzenit që nuk e dinin se ky ishte miku im dhe kishte dëgjuar me veshët e tij se “Mero Baze po fut hundët në punët tona, po do t’ia tregojmë vendin atij dhe njerëzve të tij rrotull Berishës”.

M’u duk bisedë shumë paranojake. E pyeta kush ishin të tjerët. Më tha emrin e Rafit dhe një bodyguard-i të Shkëlzenit që paskësh pallatin te “Zogu i Zi”. Por ata s’kishin folur. Kërcënuesi qenkësh një kalama i vogël që ky s’ia dinte emrin, se i thërrisnin “Qukap“.

Më erdhi për të qeshur, dhe e falënderova. Mos u bë merak i thashë, janë muhabete rrugësh.

Në fakt, ky episod m’u kujtua ndërkohë që po zgjidhej kandidatura e PD për zgjedhjet në Tiranë. Për shkak të heroizimit që i ishte bërë prishjes së “Zogut të Zi” prej Bashës, mendonim se ai do ishte kalorësi përballë Ramës. Bisedat filluan të ndërrojnë dhe Fazlliç ishte përditë e më shumë në zyrën e Berishës. Dalja e Bashës në zgjedhje e eliminonte atë nga skena. Humbja thuajse e sigurt dhe ndërprerja e pazareve me rrugët që ishin monopol i dyshes Isufi-Fazlliç ishte një alarm. Sali Berisha pranoi skemën e tyre. Fare papritur ai bëri sikur s’e kishte vendosur kush do ishte kandidat dhe po shikonte përditë e më shumë nga Olldashi. Ky i fundit luajal me të, e pranoi, dhe pse e dinte se do ishte e vështirë. La dy mandate dhe u fut në garë.

Fazlliç u rishfaq në Tiranë. Tashmë, me dy a tri amerikanë të tjerë që i paraqiste po si konsulentë. Bombardimi ishte ekstrem. Sokol Olldashi u la në hije dhe fushatën e mori përsipër Sali Berisha. Ishte ajo që donte Edi Rama. Ai çdo ditë dilte i përgjigjej Berishës, kurse Ed Shalësi, Sokol Olldashit. Fazlliç dhe amerikanët e tij ngulnin këmbë se ishte në rregull.

Ndërkohë, brenda PD inati ndaj Olldashit ishte si valë zemërimi. Të gjithë e identifikonin atë gabimisht me pushtetin e Berishës, pa qenë askush. Ata që ishin realisht pushteti i tij, ishin po ashtu kundër Olldashit. Nuk kam parë në asnjë fushatë elektorale aq shumë armiq nga një parti kundër kandidatit të tyre. Kishte kundër KOP-in në bllok, udhëhequr nga Basha, kundër në bllok votat e qytetarëve të vjetër të Tiranës, të identifikuar si mbështetës të zemëruar të Bamir Topit, i cili deri në atë kohë ishte lënë thuajse rrugëve pa asnjë pjesë në pushtet, kishte kundër njerëzit pa pushtet brenda PD, se mendonin që ky ishte i përkëdheluri i pushtetit. Kishte me vete vetëm Sali Berishën personalisht, i cili mendonte se mund ta ndihmonte duke e marrë fushatën përsipër. Fazlliç ishte shumë i shqetësuar, pse unë isha shumë afër Olldashit. Mendonte se diçka po bënim që ai të fitonte. Dhe unë përpiqesha t’ia shtoja dyshimin sa herë më pyeste, edhe pse e shihja që ishte betejë e humbur. Sa herë më dilte para, më pyeste: “A do fitojmë?” Dhe unë i thosha, po.

Botimi në gazetën “Shekulli” e një liste personash në kërkim që ia atribuonin Olldashit si miq të tij ishte banal për ne që e dinim të vërtetën, por ndihmonte klimën kundër tij. E dija që mund ta kish dërguar Geri Kokalari, se ai kishte listat të tilla në dispozicion. Por Kokëdhima më la të kuptoj se kishte ardhur nga dikush afër Berishës dhe larg Olldashit. Kokalari thjesht ishte përdorur si postier.

Olldashi humbi thellë dhe Fazlliç m’u zhduk nga sytë bashkë me amerikanët e tjerë. Për disa ditë kisha ndjesinë që, nëse më dilte para ai ose Basha, mund të humbisja kontrollin. Por ai s’më doli më. Dhe rrallë e më rrallë e shihja. Nga mesi i vitit 2007, zakonisht rrinte te “Sheraton” me Sejaminin, një këshilltar të Berishës, dhe sa herë gjendej këtu dhe Tom Ridge. Dukej që i kishin punët e tyre në rregull. Ishte koha kur Shkëlzeni po ashtu filloi të shpeshtojë qëndrimet në “Sheraton” me Fatmir Mediun. Ishte një kohë në pranverë të vitit 2007 që rrinin thuajse bashkë natë e ditë dhe zbrisnin nga e njëjta makinë. Ishte një kohë që Fazlliç dukej i qetë dhe me punët në terezi. Është koha që tashmë shikoj se ai ka mundur të shesë një kompani pa asnjë bilanc, pa asnjë aset dhe pa asnjë veprimtari financiare, 1 milionë e 750 mijë euro një kompanie fantazmë në Qipro që përfaqësohet në Shqipëri nga bashkëpronarja e studios së Argita Berishës, Flutura Kola. Ishte vërtet kohë e mirë për të. Që atëherë s’e kam parë më. Dje, dëgjova prapë që e arrestuan, ndaj shkrova këto rreshta.

Dergoje artikullin me email Printoje artikullin

129 Komente

 1. edrus thotë:

  5 October 2008 @ 9:30 am

  Nuk di gja!
  Asht hera e parë që e ndigjoj emrin e Lulzimit dhe të Argjitës…

 2. Liqeni thotë:

  5 October 2008 @ 9:38 am

  Mos ja kerkoni kryeministrit kete gje.. Kerkojani prokurorise..
  Une nuk di gje!!!
  Une sot data 5/10/2008 qe kam degjuar kete emer.

 3. artian thotë:

  5 October 2008 @ 9:50 am

  Kush asht autori ?
  Te tona ,jane shpifje ,asht i sham ai qe permen ,vajzen e kryeministrit ,ne keto afera !

  Mire aty,mire!

  Po ku ishe ti ,o zot?

 4. ThoughtPolice thotë:

  5 October 2008 @ 10:29 am

  Rasti tipik i mediave te ketij lloji, qe bejne nje shkrim pa fakte, vetem me emra njerezish real qe te ngrene tymnaje korrupsioni edhe duke e ditur qe shume njerez, pervec titullit dhe ndonje rreshti nuk lexojne gje tjeter.

  Nga te gjitha keto qe tender-lepiresi Mero ka shkruar, nuk gjen asnje fakt qe te rendoje ligjerisht, personat qe permend Tender-lepiresi. Nese ka dicka te tille, krahas publikimit ne gazete, duhej cuar edhe ne prokurori.

  Ku jane lidhjet e korrupsionit te D. Fazllic dhe kompanive te tij, me personat qe permend tender-lepiresi Mero? Cfare tenderash qeveritare ka fituar D. Fazllic? Ku jane shkeljet ligjore per to? A ka pergjegjesi A. Berisha pse ish-ortakja e saj e studios ligjore ka perfaqesuar firma te ndryshme ne shit-blerjet qe jane bere? Njehere duhet pyetur a ka shkelje ligjore per kete dhe kush jane personat pergjegjes?

  Tender-lepiresi Mero tashme eshte ne grupin e mediave te Edi Rames qe e kam thene me kohe, ndermarrin fushata shpifjesh me synimin per perfitime elektorale, duke menduar qe ky popull, pertyp cfare t’i serviresh.

  Te gjithe jemi deshmitare se si eshte zhvilluar fushata e shpifjeve - dhe prisni se me shume do shikoni. Te gjitha kane dale flluska sapuni, megjithate vazhdohet, si me punen e rroges se A. Berishes, me korrupsionin e Gerdecit, me vrasjen e Trebickes (qe na doli se ishte aksident) dhe tani me Fazllic. Synimi eshte qe te baltoset cdo gje, megjithese tregon nje opozite mjerane qe aksionin politik te saj e bazon vetem ne shpifje dhe hamendje, sic ishte rasti i “vrasjes” se Trebickes qe u be proteste se po behej nami.

 5. lumidrin thotë:

  5 October 2008 @ 11:01 am

  Nje proverb thote; ” I shamuni te shan”.
  Meruc, ka force qeveria te kontrolloje te ardhurat e Tv,gazetave.??????
  Kesaj i thone mos bej ate qe bej une , por ate qe dua une.
  Vazhdo Meruc duke hedhur llum e balte mbi Shqiptaret.
  Ku do i marrin peshqit llumin e balten,vetem ne gazetat betoniere te Shqiperis.
  Te ka helmuar thenia,” ku eshte me embel balta ,se mjalta, vetem ne Shqiperi”.
  Qendroi besnik kesaj thenie te çmendur, se keshtu do perfundosh.

 6. Land thotë:

  5 October 2008 @ 12:23 pm

  Nuk jane aq te thjeshta sa thua ti keto pune mer THP. T’i shohesh gjerat nga anglia eshte kollaj, dhe mendoj se ke ik me ate imazhin qe ke pas per berishen e atehershem. Ajde ketu dhe ta shohesh si do ndryshosh mendim. Lexco pjesen tjeter per fazllicin, se kishe informacion gjysmak. Pse si con ne prokurori? Ke te dergosh ne prokurori, je ne terezi ti? Prokuroria aty i ka faktet, mediat per kete pune jane ti bejne denoncimet publike. Atje ku je ti i dashur THP, nje denoncim qe behet ne media ska nevoje per denoncime te tjera se denoncimi eshte fakt tashme. Thjeshte prokuroria heton me thelle gjerat dhe merr te pandehurit. Kaq

 7. Liqeni thotë:

  5 October 2008 @ 12:31 pm

  lumidrin,
  Ja me thjesht qe ta kuptosh ti me THP

  Une s’di gje
  Ti s’di gje
  Ai/ajo s’di gje

  Ne s’dime gje
  Ju s’dini gje
  Ata/ato s’dine gje

 8. ThoughtPolice thotë:

  5 October 2008 @ 12:37 pm

  Po pikerisht pse nuk jane te thjeshta keto pune mos shpifni ne fletushken tuaj per te ngaterruar njerezit dhe perpjekjen per te ndikuar ne mendimet e tyre me keto gjera pa fakte.
  Me siper kam bere ca pyetje, fondamentale mendoj nese doni te flisni me gjuhen e fakteve, pergjigjju ti zoteri.

  Mediat e kane per detyre publikimin dhe denoncimin publik dhe ne prokurori. Ketu ndahen faktet nga shpifjet, pasi une nuk mund te marr per fakt ate qe thote nje tender-lepires si Mero Baze. He, me krahason standartin e mediave britanike me standartin e fletushkes se tender-lepiresit!

  Une jam i pranishem ne Shqiperi me shume se ti zoteri qe nuk del jashte zyres dhe kafes prane. Dhe e di shume mire qe ka fakte se Mero Baze ka tentuar fuqishem per te perfituar tendera ne menyre te padrejte nga qeveria Berisha. Meqe jemi tek akuzat per korrrupsion, ti duhet ta mbash mend shume mire se nje nder akuzat e para per korrupsion Berishes i ka ardhur per shkak te Mero Bazes, kur ky zvarranik i shiti gazeten nje biznesmeni qe kerkonte leje per kazinone e tij ne Tirane, dhe beri qe opozita me te cilen Mero eshte tani, te shperthente ne akuza se qeveria kishte favorizuar kete biznesmen pasi kishte blere nje gazete afer saj.

 9. Land thotë:

  5 October 2008 @ 12:43 pm

  keto THP i kam degjuar dhe me pare prej teje, dhe me fal po je bere si gajde e prishur. Coi ne prokuri….. E ja i cuam e po pastaj. Kush do reagoje. Sa per sinonime mos u lodh se i degjova tek opinioni, kur ishte berisha. Hapi gazetat se i ke dhe me faksimile. Te duken te rastesishme te gjitha keto ty. Te duket e rastesishme qe vajza e kryeministrit kryen transaksione per kompani qe skane asnje aset, ne pronesi te nje trafikanti dhe per me shume qe ka dyshime te forta qe perdoren per pastrim parash. Ej shoku, hapi pak syte. e djathta nuk eshte berisha, nuk eshte ai simboli i saj

 10. artian thotë:

  5 October 2008 @ 12:46 pm

  Rasti tipik i mediave te ketij lloji, qe bejne nje shkrim pa fakte

  Po cer fakti do me teper,i ka radhitur faktet,me emer me mbiemer ,me dat, me te gjitha..

  Ja nje e vockel :
  Akti i shitjes është depozituar në QKR, por jo në tatime.

  Paratë janë marrë, por tatimi nuk është paguar.

  Nuk dihet në ç’mënyrë është bërë pagesa, cash ose me çek, por e sigurt është se ajo është përdorur për të sjellë 1 milion e 750 mijë euro nga Qipro në Tiranë.

  Treshja që ka realizuar këtë ka lidhje me Lulëzim Bashën, Argita Berishën dhe Damir Fazlliç, këshilltarin konfidencial të Sali Berishës.

  Nese ka dicka te tille, krahas publikimit ne gazete, duhej cuar edhe ne prokurori.

  Po mire ja ai po e ben publike ,dhe nuk e con ne prokurori ,ky eshte faj?

  Prokureria c`fare ben?

  Fle gjume apo eshte e politizuar?

 11. Pjer Thomas thotë:

  5 October 2008 @ 12:47 pm

  Ne fillim thashe se ç’te keqe ka bashkpunimi me firma apo individe te huaj kur ne bote njihen praktika te tilla, mirpo kur permendeshin fakte qe firma ne fjale s’kish paguar asnje takse, athere po kjo quhet shkelje ligjore dhe tamam nje investigim i perkryer i gazetes. Qe shqiptaret behen te pasur, kjo eshte gje e mire dhe duhet stimuluar, por qe te behen te pasur duke shkelur ligjin apo duke ju shmangur tatimit, kjo eshte e denueshme nga ligji.
  Artikulli ishte interesant, dhe mendoj se ka mjaft material per Prokurorine.

 12. ThoughtPolice thotë:

  5 October 2008 @ 12:50 pm

  Shpifje dhe vetem shpifje shoku. Asnje transaksion nuk eshte bere nga Argita, por nga ish-ortakja e saj, ajo Kola (te pakten keshtu raporton gazeta e tender-lepiresit). Ju coni ne prokurori nese ka shkelje, pastaj barra e pergjegjesise eshte tek prokuroria a reagon apo jo? C`eshte ky mentalitet tender-lepiresish per funksionimin e shtetit ligjor.

  Berisha nuk eshte e djathta, eshte vetem lideri i saj, por une nuk mund ta akuzoj se keshtu ka deshire tender-gazetari Baze.

 13. Land thotë:

  5 October 2008 @ 12:53 pm

  A fakti se jane ortake zyre, fakti se ne kete mes eshte perfshire dhe mbesa e kryeministrit, fakti se Damir Fazllic publikohet ne foto gjate takimeve me berishen dhe mediun, etj etj, sdo te thote asgje per ty. O THP, thirri mer mendjes. Qenka lideri i se djathtes, e po pastaj. Pushtetin ja dhame ne, dhe sja dhame ta shnderoje ne monopol, dhe ne sistem ku ke frike te thuash nje fjale. Pike

 14. ThoughtPolice thotë:

  5 October 2008 @ 12:56 pm

  Ne ate foto Fazllic eshte ne krah te Tom Ridge. A eshte edhe Tom Ridge i korruptuar? Po ik mer se u bete gazi i botes me keto qe shkruani.

 15. Land thotë:

  5 October 2008 @ 1:00 pm

  PO jane ne takim me berishen mer plak. Pse Tom Ridge car e di ti, apo jane engjej ata…. Erdhi ketu sndejti as nje muaj dhe iku, vetem sa u prezantua si keshilltar i kryeministrit. Car eshte kjo?

 16. canart1975 thotë:

  5 October 2008 @ 2:44 pm

  O THP po Nano me gjysmen e ketyre fakteve e quajtet padrinjo

 17. canart1975 thotë:

  5 October 2008 @ 2:44 pm

  By the way Nano paska qene engjell

 18. Edit thotë:

  5 October 2008 @ 3:09 pm

  ThoughtPolice thotë:
  5 October 2008 @ 12:56 pm
  Ne ate foto Fazllic eshte ne krah te Tom Ridge. A eshte edhe Tom Ridge i korruptuar? Po ik mer se u bete gazi i botes me keto qe shkruani.

  Hahaa si u behemi qengja te huajve ne.Thua se Bushi mos te jete i korruptuar?

 19. Idris thotë:

  5 October 2008 @ 3:16 pm

  “”"”"”Ishte një kohë që Fazlliç dukej i qetë dhe me punët në terezi. Është koha që tashmë shikoj se ai ka mundur të shesë një kompani pa asnjë bilanc, pa asnjë aset dhe pa asnjë veprimtari financiare, 1 milionë e 750 mijë euro një kompanie fantazmë në Qipro që përfaqësohet në Shqipëri nga bashkëpronarja e studios së Argita Berishës, Flutura Kola.”"”"”
  Cfare i duhet me shume Prokurorise per te arrestuar :
  -Ose Meron per shpifje
  -ose ……Jo Argiten……. per korrupsion.
  Po ti heqesh pak ca nuanca kac Myftarce :) them se eshte nje pershkrim real me personazh konkrete dhe jo nje e dy por deri ne KUPOLE e me fakte qe duken .
  “”"Per here te pare zotrij digjoj qe F.Mediu pi kafe me djalin tim ne Sheraton .Po ju me telefononi mue ne nr. e telefonit antikorupsion jo me te shkrujtme se ato mbeten ,por me llafe se ato i merr era zotrij “

 20. edrus thotë:

  5 October 2008 @ 3:45 pm

  për më tepër

 21. edrus thotë:

  5 October 2008 @ 3:54 pm

  Merua o është meruar dhe flet kështu:
  “Ndërkohë që po punoja për të hetuar një dosje korrupsioni të tmerrshme në Telekom, konstatova se miliona euro transferoheshin te një kompani private interneti, pronari i së cilës kishte sjellë drejtorin e Telekomit nga emigrant prej SHBA, në Tiranë. Drejtori, Ilirian Kuko, nga ana e vet ishte një person në kërkim në shtetin shqiptar, pasi kishte ikur pa paguar 250 mijë dollarë që ia kishte marrë një banke. I revoltuar shkoj te kryeministri i vendit dhe i tregoj se drejtori i Telekomit nuk mund të tolerohej më. I tregova për vjedhjet.

  - E di, - tha, - por kam frikë se ka bërë gabim auditi im. Duhet korrigjuar ai raport, se nuk është korrekt.

  Pastaj m’u desh t’i tregoj se drejtori i Telekomit ishte një hajdut që ishte në kërkim dhe duhej arrestuar.

  - Mos boto gjë, se po e kapa, do ta fus në burg.

  I zënë ngushtë, mori telefonin dhe filloi të flasë anglisht. Po fliste me Damirin. Po i kërkonte atij t’i binte ato letrat që i kishte premtuar për Telekomin. Pas kësaj biseda u mbyll dhe nuk mora vesh gjë se si do ta hetonte. Damirin në të vërtetë fillova ta shikoj më shpesh me Shkëlzenin. Ky i fundit ishte bërë njëfarë drejtori Juridik në “Eagle Mobile”, kompania e fjetur celulare e Telekomit në atë kohë. Nuk e di çfarë ndodhi, por sulmet ndaj privatizimit të Telekomit u stopuan dhe pas disa muajsh u lidh marrëveshja. Drejtori që unë kisha merak, as u kritikua, as u shkarkua, as u ndëshkua. Iku i lirë, duke larë borxhet dhe duke fituar miliona të tjera.”

  Ose Saliu duhet ta hedhë në gjyq.

 22. Pjer Thomas thotë:

  5 October 2008 @ 4:32 pm

  Ne fakt tere historia qe Meroja sjell ketu, tregon mosseriozitetin e qeverise shqiptare. Ne fakt ky shtet (shteti jone i mjere) keshtu i ka bere punet, me anadollake, me prapaskena, me biseda korridoreve, kafeneve, ne shtepi. Dhe ne presim qe ata te çojne Shqiperine perpara.

  …..Përshëndetëm Llazin me zemër të thyer, se s’i kishim mbaruar punë. Por ai dukej i qeshur.

  - Unë budallai desha të merrem me ju, - tha. - Ju jeni për të prishur punë. Unë ju nisa ju, ngaqë ka dalë fjala që këta të doktorit nuk marrin lekë. Ku e dija unë që këta merrnin, por jo nga ju…..

  Vetem ky pasazh ketu, tregon korrupsionin qe ekziston dhe kalbezimin e shtetit shqiptar nga persona te qeverise shqiptare. Zaten, keshtu ka qene gjithmon me qeverite shqiptare, semundje e trasheguar.

 23. ThoughtPolice thotë:

  5 October 2008 @ 5:56 pm

  A ka burre nene te sqaroje apo te permende se per cfare mund te akuzohet konkretisht Berisha apo njerez te tij? I ka dhene ndonje tender Fazllicit? E ka favorizuar me ndonje licence? Ka qene bashkepunetor me te ne ndonje afere? Pergjigjia per te gjitha eshte jo. So, shut up.

  Kjo eshte qeveria me e mire qe ka pasur ndonje here Shqiperia gjate tranzicionit. Shikoni mer ju placin syte se sa jane te ardhurat nga tatimet dhe doganat. Shume here me te medha se ne qeverisjen socialiste. Interesohuni edhe sa jane zhdoganimet e kafese dhe duhanit p.sh., dhe do te kuptoni qe ne qeverisjen e socialisteve kalonin kontrabande qindra ton kafe dhe duhan, ndersa tani zhdoganohen dhe parate shkojne ne buxhetin e shtetit. Shikoni Shqiperine se si eshte kthyer ne nje kantier ndertimi. Nuk ka vend qe nuk po ndertohet apo rikonstruktohet nje rruge, nje ujesjelles, nje shkolle etj.

  Njerez qe nuk dine te bejne politike ndryshe vetem se me shpifje dhe genjeshtra. Kur do te vije ajo dite qe politike te behet me argumenta, me platforma etj. Kur do te vije ajo dite qe opozita t’i thoje qeverise se ti i ke pasur arritjet ne infrastrukture p.sh. kaq, une premtoj se do te bej me teper se ti dhe shpjegon menyren.

 24. edrus thotë:

  5 October 2008 @ 6:06 pm

  Thought, këtu në Itali edhe po t’i thuash dikujt stronzo ose vaffanculo , nëse personi të cilit i drejtohesh ndihet i fyer, mund të të hedhë në gjyq dhe asnjë trup gjykues nuk do të të nxirrte të pafajshëm.

  Këto llafe të Meros JANË AKUZA dhe nëse Berisha nuk ndihet i fyer në dinjitetin e tij kur përmëndet si bashkpunëtor me lloj lloj mileti, atëhere duhet të ishte PROKURORIA e SHTETIT që duhej të hapte një çështje kundër Meros (meqë arrin të fyejë një figurë shtetërore si ajo e kryeministrit të vëndit).

  Mirë se mund të kuptoj justifikimin e Kryeministrit se nuk ka kohë të merret me “plehëra”, por dikush duhet të vepronte që të tilla fjalë o të verifikoheshin o të mos lejoheshin që gjithkush ti nxjerrë nga goja sa herë t’i teket.

 25. Genty thotë:

  5 October 2008 @ 6:53 pm

  So, shut the fuck up u filthy animals.

  Polic, ti i vete shprehjes: “Qeni leh atje ku ha”

  Akuzat e mesiperme mund te hidhen poshte ne qofte se pergenjeshtrohen nga emrat e permendura ose te merren si te mireqena e te kaloje sic kalon gjithcka e jozakonte ne Shqiperi.

 26. lupi thotë:

  5 October 2008 @ 7:35 pm

  Duket qarte qe ka pastrim parash. Jo gje e rralle por fjalet qe paskan then ne Nanon paskan qene kot. Nje qeveri qe e mat suksesin me zhdoganimin e kafese eshte qeveri e deshtuar. Bota con sonda ne Jupiter ne mburremi me zhdoganim bananesh.

 27. artian thotë:

  5 October 2008 @ 7:57 pm

  ThePo!,je shume i sinqert,i thjeshte,qe beson se:

  Kjo eshte qeveria me e mire qe ka pasur ndonje here Shqiperia gjate tranzicionit

  Une them:

  -Sa mire do te ishte !

 28. hunter thotë:

  5 October 2008 @ 8:55 pm

  hahaha car gallate. Scoop i radhes. Po nuk i mjaftuan shuplakat qe hajne perdite. Pergenjeshtrimi i vdekjes te Kosta Trebickes si vrasje nuk i mjaftoi? Keta jane talente te humbura, vallahi. Po te kishin lind ne Amerike do te ishin bere miliardere si John Grisham.
  Nejse, po uli respektin qe kam per veten edhe po bej nje pyetje, kshu serioze.
  Shkurt, me pak fjale cfare ligji paska thyer Sali Berisha, Lulzim Basha apo Sokol Olldashi, se ne kete mishmash nuk mora vesh?

 29. chene thotë:

  5 October 2008 @ 10:08 pm

  Polic,

  ta boj hallall, se ke fyer 10 bashkbisedues me siper e akoma sta ka dhene njeri reston sic e meriton.

  ato qe jane thene aty do vinin dhe qenin e rojes ne mendime por ty duket qe te jane hekuros rrudhat e trurirt.

 30. thimi thotë:

  5 October 2008 @ 10:44 pm

  O polic si ka mundesi qe ty nuk te shqeteson fakti qe nipi i shefit te UDB, nje nga mafiozet me te perfolur te ballkanit qeka mik ene me qeveritaret tane te bananeve. si nuk shqetesohesh ti qe ministri qe qesh mund te jete ene ministri i rekrutuar ashtu sic eshte ene shefi i tij i rekruatuar i UDB bashke me sllobodanken e ti.

  Ai 33 vjecari nga u be kaq idegjuar ne ballkan po te mos kishte ene bllokun e dajes se vet me ca emra te ri e te vjeter.

  Ministri qe qesh me kunotin e ti ene me shume shok e shoqe qe punonin ne kosove jane tipa qe dun me bo lek e karriere , bile ene shpejt, tipa te tille kane qef sherbimet sekrete jo si polici inglez qe ne eshte komunist i devotshem dhe ben propagande me ideale.

 31. kallash thotë:

  5 October 2008 @ 10:47 pm

  Shkrimi eshte trondites dhe si te thuash i ve kapak tenxheres se korupsionit te armeve qe po ziente per mese 6 muaj. Nuk e di pse Mero priti derisa te arestohej ky Fazllic per te na thene te vertetat qe dinte me kohe. Nejse mbase ka patur aresye te forta.
  Tani topi i kalon teresisht prokurorise e cila e ka punen me te lehte nga ana teknike, por te veshtitre, shume te veshtire nga ana politike. Sidoqofte gjerat dhe faktet bejne muuuuuuuuuuuuuuu dhe edhe sikur te duan ti fshehin, tani nuk munden me. Krimi dhe korupsioni jane ulur kembekryq ne zyren e Sules dhe megjithese ai kerkon ti perzere, ata nuk e cajne me koken. Ky dimer pritet te jete i ftohte. Por sidoqofte masa kunder te ftohtit po mereshin ne burgun e sigurise teper te larte te ndertuar se fundmi (shume modern) ne Fushe Kruje. Paskan menduar edhe per vehten e tyre qe disa vite te pakten ti kalojne ne ambiente sa me te mira.

 32. Ll thotë:

  6 October 2008 @ 3:43 am

  ThP,

  “Zbute” gjuhen kur u drejtohesh diskutuesve te tjere se nuk do te merrem te pastroj pergjigjet e tua por thjesht do ti fus nga nje kryq te pergjithshem shpejt e shpejt.

  Ll.

 33. Idris thotë:

  6 October 2008 @ 4:23 am

  O z.Llukan….. Te LUTEM!
  Thirrje nga Populli!
  Nuk ke te drejte te na heqesh englendisjen te Peshku…Edhe sikur mos ta kishim ne duhet ta peshkonim nje Polic diku…Me patjeter.
  Me duket se Cheney ka hyre te pjesa serioze qe eshte merzitur.. :) Nuk po e vlereson si “Polic” me tru :) por si njeri me mend.
  Aman te lutem me dore ne zemer..
  Pa drita le te jemi , pa uje le te mbetemi , ne na shuaj sa here te duash vetem Polon si i vetem ne lloin e tij MOS e FSHI . E kush do bertase pastaj :”Sali , Sali -ti je per Shqiperi”
  Pranoma kete lutje. Mos na e bej kete te keqe ! Seriozisht Idris!

 34. ai thotë:

  6 October 2008 @ 8:10 am

  ThoughtPolice thotë:
  5 October 2008 @ 5:56 pm
  A ka burre nene te sqaroje apo te permende se per cfare mund te akuzohet konkretisht Berisha apo njerez te tij?

  E di si eshte puna e akuzave? Fol fol se dicka mbetet. Kjo eshte strategjia e gazetave te lidhura me te kuqte. por ajo qe po i deshperon keto media por jo vetem keta eshte se koha po kalon dhe ato jane duke humbur terren te shoqeria e vertet shqiptare. Them e verte se kerkojne te na bindin se shoqeria civile shqiptare eshte ajo e mjaftisteve e 99-shave dhe e top-channel-it.

 35. Edit thotë:

  6 October 2008 @ 8:11 am

  BE nis një superoperacion antimafie në Ballkan

  Bashkimi Evropian sapo ka nisur një operacion të madh antikrim në të gjithë Ballkanin, i cili me kapjen e Damir Faslliçit ka inauguruar vetëm fillimin e tij.
  Brukseli, nëpërmjet strukturave të tij, të koordinuara nga Komisioni Evropian, Presidenca e BE-së, si dhe përfaqësuesi i lartë për Politikën e Jashtme dhe Sigurinë, në bashkëpunim me vendet anëtare dhe shtetet e Ballkanit, ka iniciuar dhe mbështetur një aksion që përfshin të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor.

  Objektivi: Shkatërrimi i “baronëve” të krimit të organizuar, duke i dërguar ata para drejtësisë.

  Rrugët: Mbështetja e institucioneve të vendeve ballkanike që zhvillojnë luftën ndaj krimit të organizuar dhe përkrahja e fuqishme logjistike dhe financiare, si dhe me asistencë teknike për të koordinuar veprimet e të gjitha vendet.

  Shtrirja e operacionit: Shqipëri, Mali i Zi, Kosovë, Serbi, Bosnjë-Hercegovinë, Kroaci dhe Maqedoni.

  Goditja

  Bashkimi Evropian, i cili është faktikisht “protektori” i Bosnjë-Hercegovinës, ka iniciuar dhe mbështetur superoperacionin antikriminal në vendin ballkanik, ku ka në dorë autoritetet politike, ato policore, si dhe trupat ushtarake.

  BE mbikëqyr qeverisjen vendore nëpërmjet Zyrës së Përfaqësuesit të Lartë Special për Bosnjë-Hercegovinën, drejton luftën ndaj krimit, nëpërmjet misionit policor të Bashkimit Evropian, si dhe trupën ushtarake EUROFOR.

  Arrestimi i Damir Faslliçit u bë pas një sporti të fuqishëm të policisë federale boshnjake dhe Prokurorisë nga Bashkimi Evropian, i cili ka inkurajuar autoritetet vendase për të vazhduar “gjuetinë ndaj baronëve të krimit”.

  Shqipëria

  Brukseli, prej kohësh ka “shtyrë” autoritetet shqiptare drejt një lufte më të fortë dhe konkrete ndaj krimit të organizuar.

  Në raport-progresin për vitin 2008, i cili do të shpërndahet në fillim të nëntorit, lufta ndaj krimit do të jetë në ballë të kushteve ndaj qeverisë.

  Por, përveç kësaj, strukturat e Bashkimit Evropian pritet të mbështesin fuqishëm edhe në Tiranë, në bashkëpunim me Prokurorinë e Përgjithshme dhe me Policinë e Shtetit, një operacion për të arrestuar pjesëtarët më të mëdhenj të rrjeteve kriminale ndërkombëtare, siç janë trafiku i armëve, i drogës, i cigareve, por edhe i aktiviteteve të tjera kriminale, të cilat i kanë siguruar sasi të mëdha parash dhe lidhje të fuqishme me nivele të larta të politikës dhe administratës shqiptare.

 36. hunter thotë:

  6 October 2008 @ 9:21 am

  Ja pse behet fjale per budallalleqe

  Brukseli, nëpërmjet strukturave të tij, të koordinuara nga Komisioni Evropian, Presidenca e BE-së, si dhe përfaqësuesi i lartë për Politikën e Jashtme dhe Sigurinë, në bashkëpunim me vendet anëtare dhe shtetet e Ballkanit, ka iniciuar dhe mbështetur një aksion që përfshin të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor.

  Ne asnje rast strukturat e mesiperme nuk kane nderhyre dhe as qe behet fjale te nderhyjne ne çeshtje te brendshme si psh. arrestime specifike etj. Shyqyr, te pakten Borroso-n nuk e pershkruan si koordinatori i operacioneve me radio ne dore qe i jep urdhra policeve boshnjak :-)
  P.S. Asaj pyetjes time siper, si i behet halli?

 37. Cen thotë:

  6 October 2008 @ 9:31 am

  Nga perfshirja e dendur e ThoughtPolice dhe Hunter duket qe eshte teme me spec (djegese) per Berishen kjo dhe qe ka ndonje gje te vertete qe e demton brenda.

  Tani besoj ja vlen ta lexoj artikullin :)

 38. karkaxhaulli thotë:

  6 October 2008 @ 9:45 am

  hunter, ta jap une ty nje pergjigje per ligjin qe kane shkelur ata trimat qe thua ti me lart. Ata kane kryer vepren penale te korrupsionit, qe do te thote kane perfituar duke perdorur menyra antiligjore per tu pasuruar, kane kryer vepren penale te favorizimit ne tendera, qe do te thote se kane favorizuar kompania te caktuara per te nxjerre perfitime vetjake, kane kryer vepren penale te kondrabandes se armeve, evazion fiskal, shperdorim detyre, e shume te tjera per te cilat meritojne ne rastin me te mire te mos jene me ne krye te vendit dhe te mos kene me mundesi te na drejtojne, ndersa ne rastin me te keq tu hidhen prangat e ta kalojne kusurin e jetes mbrapa hekurave.
  Edhe nje gje. Krimetnuk kryhen vetem me veprime direkte, ne rastin e subjekteve te posacme sic eshte rasti i kryeministrit apo ministrit ato kryhen me mosveprime. Neglizhanca dhe vetbesimi i tepruar jane forma faji. Mjafton vetem te provohet se Sali Berisha apo Fatmir Mediu kishin dijeni per ate qe behej ne Gerdec, dhe ata jane fajtor, per ate qe ka ndodhur.

  Ps, se degjova dike qe po thoshte qe Nano ka qene engjell. Une mendoj se nese ka gje me te mire qe i ka ndodhur popullit dhe politikes shqiptare keto vitet e fundit ka qene dalja e nanos nga politika. Nano per mua eshte jo vetem i papergjegjshem, i korruptuar, hajdut dhe legen, por edhe shume i neveritshem me ato pozat qesharake dhe idiote. Nese berisha eshte bajraktar sic e quajne Nano eshte feudal.

  Kaq.

 39. spiritus thotë:

  6 October 2008 @ 10:42 am

  Po te ecja pas berihajt dhe zhurmes do thosha: ja ku eshte MEGAKORRUPSIONI, MEGAGRABITJA E SHQIPTAREVE ME STIL TE SOFISTIKUAR .Nga Gerdeci te Rruga patriotike e deri te Tenderat shumemilioneshe te KESH ku Fazlic hyn e del si personazh misterioz.
  Por faktet dhe akuzat e serviruara duhet ti verifikoje Zonja Silvia Rama!!
  Dyshoj qe kjo Bukuroshe fjetur te marri mbi supet estetikisht te brishta barren e hapjes se kapakut te pusetes se krimeve dhe korrupsinit llahtar!
  E sa kohe qe kjo s do ndodhi te gjithe do bejme gam gam:Merua,Merot, shtypi, blogjet, une , ti, ne dhe ata.
  Vetem Polici ka luksin te deklaroje: Kjo eshte qeverija me e mire qe kane pare shqiptaret.
  Aferim!!

 40. gene thotë:

  6 October 2008 @ 10:44 am

  O ca gallate
  Duket sikur jemi kthyer ne vitin 2004

  Me vjen keq per policin qe eshte zhgenjyer nga baba

 41. kallash thotë:

  6 October 2008 @ 10:47 am

  Krahas te tjerave Meroja thote se :”Sipas këtyre investigimeve, rezulton se zoti Fazlliç ka patur mbështetje të madhe nga ish-shefi i policisë sekrete (dhe numri 2 i regjimit të Millosheviçit) Jovica Stanisiç. Në fakt, e ëma e tij, Jovanka, ka qenë kushërirë e dytë me zotin Stanisiç dhe ka punuar si sekretare e tij deri nga fundi i viteve ‘80, kur familja u shpërngul dhe emigroi në Londër”.
  Nga ana tjeter, Kuçedra Nexhi, ne menyre fare te natyrshme sqaron se cilat ishin aresyet qe ne vitet 70-80 te shekullit te kaluar, nuk kishin pranuar qe mjeku kardiolog S. Berisha te ishte pjese e grupit te mjekeve qe do te mbikqyrnin shendetin e Enver Hoxhes. Sipas saj, kishte dyshime te forta se e vjehra e doktorit ishte agjente e UDB-se!
  Aludimi qe behet ne kete rast eshte shume i thjeshte: Nena e Fazlliç ka ndihmuar djalin e saj me listat e informatoreve/agjenteve te UDB-se, ku krahas te tjereve do te kete qene edhe doktori ose ndonje person tjeter shume prane atij. Fazlliç e riaktivizon agjentin, kesaj radhe jo per interesa kombetare te Serbise, por per interesa personale te pasurimit individual mbi baza reciproke.

 42. gene thotë:

  6 October 2008 @ 10:49 am

  Silvia rama te rrije urte e te mos hetoje asgje pasi ne shqiperi nuk gjykohesh dy here per te njetin krim.

  Pas nje viti jane zgjedhjet e reja.

 43. gene thotë:

  6 October 2008 @ 10:53 am

  Sa per zemer e kane UDB-ne keta me virusin blu. Ngado te rrotullohen aty ndalojne detyrimisht.

  …ujkun…gjurmet…

 44. hunter thotë:

  6 October 2008 @ 10:59 am

  karkaxhull, kshu per llafollogji te pergjithshme e di se thani ju te majtes :-) , po ndonje gje te re pervec atyre qe bertet Erioni i Braces nuk the. Prandaj po perseris:
  Shkurt, me pak fjale cfare ligji paska thyer Sali Berisha, Lulzim Basha apo Sokol Olldashi, se ne kete mishmash nuk mora vesh?
  P.S. Cen shume te drejte ke. Teper rendesi nje hiçi absolut.

 45. gene thotë:

  6 October 2008 @ 11:00 am

  Une kam ca pyetje per ata me te informuarit mbi faunen e PD.

  1- a eshte e vertete qe ky boshnjaku ka qene keshilltar apo mik-keshilltar i berishes ne keto vite te pushtetit?

  2- a eshte e vertete qe ky boshnjaku rregjistroi 3 biznese me administrator kuantin e bashes?

  3- a eshte e vertete qe njeri nga keto biznese u shit per 1.7 milione dollare?
  4- a eshte e vertete qe ky biznesi i shitur nuk kish patur fare aktivitet?
  5- a eshte e vertete qe perfaqesimi eshte bere nga zonja Kola?
  6- a eshte e vertete qe …

  shkurt mo, hiq perfundimet mbi kupolen qe i nxjerrim vete po te duam, CFARE NUK ESHTE E VERTETE NGA ATO QE THOTE MERO?

 46. flokenaja thotë:

  6 October 2008 @ 11:04 am

  hunter, nese dikush te kundershton gjykimin nuk do te thote qe ai i perket nje kahu te caktuar politik

 47. karkaxhaulli thotë:

  6 October 2008 @ 11:10 am

  Hunter, une nuk jam me asnje parti, dhe e kam thene, nuk ka parti te mira apo parti te keqija. Ka politika te mira dhe politika te gabuara. Kur do vij ajo dite qe shqiptaret te mos shikojne partite, emrat apo individet qe jane pas tyre, por te shikojne se cfare politikash perfaqesojne keto prati. Vetem atehere ato do mund te votojne drejte dhe per veten e tyre. Vetem atehere ata do jene pjese e vendimarrjes dhe do bejne detyren e tyre si qytetare. Per aq sa ne tregun e politikes shqiptare nuk gjen asnje politike per te papunet, per integrimin e moshes se trete, per uljen e varferise dhe kur shikon se te gjitha ato qe paraqiten si politika nuk jane gje tjeter vetem se imitime te deformuara te realitetit perendimor qe mbesin ne leter dhe nuk aplikohen ose aplikohen gabim tek ne.
  Kur shikon se qytetaret shqiptar jane kaq lehtesisht te manipulueshem aq sa mendoj se jane krejt te rastesishem ne kete sitem, kur shikoj se ata nuk dine te gjykojne drejte por jane pasionante, kur shikoj se na mungon memoria kombetare dhe reagojme vetem atehere kur na preket interesi individual, si ne rastin e fajdeve, atehere jam i bindur se qofte e majta qofte e djathat nuk do prezantojne asnjehere politika per njerzit, por do merren me sportin e llogjeve dhe akuzave per ti coroditur njerzit e per ti vjedhur poshtetin njera tjetres.

 48. Koth thotë:

  6 October 2008 @ 11:17 am

  Hunter, une nuk jam me asnje parti, dhe e kam thene, nuk ka parti te mira apo parti te keqija.

  Mire mire e morem vesh, po qe ta besh diskutimin keshtu me transparent duhet te thuash psh qe ky boshnjaku qe po e beni kriminel, nuk eshte i denuar akoma nga ndonje gjykate si terrorist, trafikant armesh etj.

  Kur shikon se qytetaret shqiptar jane kaq lehtesisht te manipulueshem

  E kam fjalen qe te mos futesh dhe ti tek ai grupi i personave qe manipulohet. Pra edhe nga nje cike informacion nuk ben keq kur diskutohet. Dhe nuk eshte e zorcme shume kjo puna e informimit, vetem nja dy tre klike.

 49. hunter thotë:

  6 October 2008 @ 11:19 am

  o floku, po car gjykimi aman. Une nje pyetje te thjeshte bera. Dakort, secili ka te drejten e opinionit te vet. As e diskutoj. Po deri tani jemi ne fushen e gossip. Gossip eshte i mrekullueshem. Shtyn kohen, te lejon te deskrititosh pa rrezikuar asgje, te lejon te mbushesh gazetat, i ngroh zemren fansave, te ve ne qender te vemendjes.

 50. gene thotë:

  6 October 2008 @ 11:21 am

  Deri tani nuk e kishit pranuar ndonjhere kaq hapur.


  hunter thotë:
  6 October 2008 @ 11:19 am
  … Gossip eshte i mrekullueshem. Shtyn kohen, te lejon te deskrititosh pa rrezikuar asgje, te lejon te mbushesh gazetat, i ngroh zemren fansave, te ve ne qender te vemendjes.

 51. flokenaja thotë:

  6 October 2008 @ 11:23 am

  Ok, hunter, vetem me beri pershtypje ndarja tipike JU -NE :)

 52. kallash thotë:

  6 October 2008 @ 11:31 am

  Qene vetem nje korigjim te vogel:Biznesi/firma e boshnjakut pa asnje veprimtari financiare u shit per 1,750,000 Euro ose rreth 2.5 milion USD me kursin e atehershem.

 53. Nexhi thotë:

  6 October 2008 @ 11:32 am

  Une prisja te lexoja me shume per historine e korrupsionit. U zhgenjeva.
  Ato pjeset si e ka njoft Mero ket tipin nuk i lexova. Nuk me pelqejne muhabetet, une i thashe, ai me tha, keshtu degjova, po pinte kafe ke Sheratoni.
  Tani Mero e ka bere lemsh, bente mire te ishte me i qarte kur akuzon . Dhe per cfare akuzon ??? Qe disa njerez kane shit e kane ble ca kompani, ke notere Pustina dhe me prokure per Kolen ??? Dhe qe keto kompani qe as fantazem smund tju thuash, jane perfshire ne trafik armesh ?
  Mire, une kam ca pyetje te tjera :
  Ca ka ndodh me 2 kompanite e tjera qe administronte ky Isufi ? Kane bere ato transaksione ? Kane fitu nai tender? Kane pagu tatime ? Jane shitur ? Kane falimentu ?
  E mire u shit e u ble ne ajer nje firme !
  Gjer ketu, humbja e vetme qe ka pas shteti sipas Meros ka qene 10% i transaksionit te shitjes ! Dhe gjobat e pambledhura per mosdeklarim mosaktiviteti, se aktivitet nuk ka pasur qe te kishte gjoba apo detyrime te tjera. Po nqs kjo firma ska deklaruar asgje, ku je kaq i sigurte qe ska pasur aktivitet tregetar ?

  Akti i shitjes është depozituar në QKR, por jo në tatime. Paratë janë marrë, por tatimi nuk është paguar. Nuk dihet në ç’mënyrë është bërë pagesa, cash ose me çek, por e sigurt është se ajo është përdorur për të sjellë 1 milion e 750 mijë euro nga Qipro në Tiranë.

  Pra ske prova qe pagesa eshte levruar ??? Ku jane paret dmth ? Dhe ku je i sigurte ti qe kane ardhe paret ?
  Keto muhabete jane shkrujt cike si postime Peshku :-)
  Sepse, gjer ketu, problemi eshte tek lenia pas dore e nje subjekti qe ben evazion.
  Shteti, qe ka dhe nje institucion tjeter qe quhet Kontrolli i larte i Shtetit (ku meqe ra llafja ka punu gjer vone Shpresa Brecani) ka pikerisht detyre te kapi raste te tilla neglizhence nga vete shteti. Dhe drejtoria e krimit ekonomik, qe duhej te koordinohej me institucione te tjera qe i ka 2 min larg, si psh QKR per te ndjekur se cka behet me 2 milion Euro. Dhe “te dhjefsha one stop shop-in” sepse nga ky rast dhe shume te tjere del qarte qe u krijua per te prere dhe ato pak fije qe mbanin lidhur shtetin dhe subjektet tregetare. Sepse papergjeshmeria e QKR ka bere dhe zullume te tjera. Gjykate-tatime-QKR nuk jane nje treshe qe kendojne bashke por 3 ishuj. Ky eshte rezultati i ONE STOP SHOPIT qe na beri dhurate Sala dhe Amerikanet.
  Dhe kjo i jep dore shume abuzimeve.

  Dhe Mero, mbasi na sorrollat me shitjen qe i ka kalu nen hunde shtetit shqiptar, na con prape ke Jugosllavia dhe spiunlleku, pastaj ke telekomi, pastaj ke eagle mobile. Ka harru te permendi dhe motren e Pustines dhe kunaten e Andi Tomes qe ishte ZVDrejtoreshe e Telekomit :P
  Edhe pazarin e telekomit e lidh me ke ? Me Shkezenin?

  Nuk e di çfarë ndodhi, por sulmet ndaj privatizimit të Telekomit u stopuan dhe pas disa muajsh u lidh marrëveshja

  I mut qe te hash ti Mero, se telekomi ishte privatizu para zgjedhjeve, dhe Berisha e dinte mire fare qe premtimi per ta prish kontraten ishte elektoral. Se kontrata ishte kopsit mire me kohe, qekur e shiti Tosi. E provoi Sala me General Eletric dhe i hengri m.tin. Kompanite e medha te huaja, nuk jane copa debilesh o Mero qe ti terheqi prej hundesh qeveria shqiptare. I mori ca pare me shume shteti yne atyre, por kontrata, ishte dhe ngeli dhe do ekzekutohet gjer ne detajet me te dhjera !!!

  E sa per UDB-ne, dihet fare mire qe ne ballkan ish spiunet, dhe ato me te “te shkathetit” jane bere biznesmene.Dhe jane bere biznesmene te sukseshem. Ik provo e me gjej ne ish jugosllavi ndonje biznesmen “kopil” qe ska qene UDB.

  Lemsh artikulli, dhe mu duke se ishte qellimisht keshtu :-(

 54. hunter thotë:

  6 October 2008 @ 11:33 am

  karkaxhull, mqs. dukesh inteligjent arrin ta kuptosh se kjo tymnaje, qe ka per tu larguar me nje te fryre ere, nuk ben gje tjeter vecse ve ne plan te dyte te gjithe ato problemet te cilat ti i citove me lart (punesimi, arsimi, pensionet etj.). Mbaroi çeshtja Kosta Trebicka, filloi kjo, neser ke nje tjeter. I ve nje arnim kontradiktave te brendshme ne te majten shqiptare, i ve nje arnim boshlleqeve qe e majta ka ne programet per te ardhmen e vendit, i jep plotesisht te drejte Sali Berishes te flasi per rregjim mediatik komunist. Ja shiko po ndodh edhe ne kete moment qe po flasim ne.
  Edhe nje gje. Mos i nenvlereso kaq shume partite. Me mire nje vend me parti te keqija se sa pa parti fare.
  P.S.

  gene thotë:
  6 October 2008 @ 11:21 am
  Deri tani nuk e kishit pranuar ndonjhere kaq hapur.

  Cfare?

 55. Nexhi thotë:

  6 October 2008 @ 11:34 am

  Bile bile,
  Ky Mero duhet fut ne burg per moskallzim krimi !
  Meqe vjedhja dhe korrupsioni jane krim :-) dhe ky i paska dit te gjitha ! :P

 56. spiritus thotë:

  6 October 2008 @ 11:42 am

  Hunter:Shkurt, me pak fjale cfare ligji paska thyer Sali Berisha, Lulzim Basha apo Sokol Olldashi, se ne kete mishmash nuk mora vesh?
  Pyet Silvia ramen e cila ka ne dore dy opsione: ose te hapi nje proces penal per akuzat engritura …ose te denoncoje per shpifje pa baza z.Baze te pakten me nje deklarate shtypi .Por kujt ja mban?! Ajo e embla, e mira, e buta S.Rama ka komoditetin dhe luksin te fleje si shqerke mbi dosjet e krimit sikurse paraardhesi i saj Sollaku.

 57. karkaxhaulli thotë:

  6 October 2008 @ 11:43 am

  Nje pyetje do u bej une te gjithe atyre qe jetojne ne perendim.
  Ne cilin vend demokratik (flas per demokraci te evrtete jo demokraci kartoni si kjoe jona) qeveria nuk do jepte doreheqjen nese do ndodhte dicka e ngjashme me ate qe ndodhi ne Gerdec???

 58. spiritus thotë:

  6 October 2008 @ 11:52 am

  Nexhi: Une prisja te lexoja me shume per historine e korrupsionit. U zhgenjeva.
  kemi 18 vjet qe lexojme histori korrupsioni dhe MEGAKORRUPSIONI por nuk po shikojme ndonje Histori DENIMI.Dhe eshte e thjeshte per ta kuptuar: ajo historia me chec and balanc dhe retorikat patetike per pavaresine e gjyqesorit eshte nje komedi ku aktoret nderrohen periodikisht dhe skena mbetet e njejte: sfondi blu aktoret roze dhe sfondi roze -aktoret blu!!
  Krijimi institucioneve te pavarura (prokuroria, Gjyqesori) ketu ne demokraturen shqiptare eshte vetem nje parodi, parodi dhe asgje me shume.
  Kur politi-kujave(Idrizi:) u leverdis thone: eshte e drejte egjyqesorit te vendos, s mund te bejme dot asgje.Kur e kane mizen ne kesule ulerijne dhe shfryjne: Gjyqesori i korruptuar, prokurori fle mbi krimin!Por institucionet e forta nuk ndertohen me retorika dhe sulme verbale.Institucionet e forta jane produket i nje klase politike te ndergjejgeshme per misionin e saj.Kur ky mision ehste sherbimi ndaj qytetareve.Kur misioni eshte grabitja dhe korrupsini-vari lesht.

 59. kallash thotë:

  6 October 2008 @ 11:57 am

  Nexhi, Mero thote ato qe thote publikisht. Mbas ketij kallzimi ne forme fantazie apo te vertete (per momentin nuk ka shume rendesi), organi i akuzes i del per detyre te vertetoje ose te hedh poshte rrefimet e Meros. Ai permend nje firme nga Qipro, pronaret e se ciles si dhe administratoret nuk dihen, por dihet emri i perfaqesueses se tyre ne Shqiperi, qe i kane dhene prokure per transaksionin e blerjes se firmes se Boshnjakut. Le te thirret nga Prokurori kjo grua dhe te pyetet se kush i ka dhene prokure dhe nese eshte bere pagesa e 1.75 milion Eurove. Gjithashtu, prokurori le te shkoje ne Qipro dhe me autoritetet vendase atje te zhbiriloje se kush jane pronaret/aksioneret e kesaj firme si dhe te njejten gje te bejne edhe me firmen tjeter po nga Qipro e cila blinte municionet qe shiteshin nga MEIKO (perfaqesuese e shtetit shqiptar). Gjithashtu, prokurori mund te investikoje fare lehte te gjitha arketimet nga shitja qe ka bere MEIKO edhe per llogari te firmes se Devilorit nepermjet firmes Qipriote. Gjithashtu, prokurori mund ti kerkoje organeve kopetente te USA transfertat qe kompania e Devirolit i ka bere firmes Qipriote per blerjen e fishekeve per ne Afganistan. Dhe nqs del ajo qe ka thene Kosta Trebicka per nje diference prej 20 USD per 1000 fisheke midis shitjes dhe blerjes, atehere kuptohet qe blerja fiktive e firmes se boshnjakut nga firma Qipriote behet per te sjelle ne Shqiperi fitimin nepermjet mashtrimit i cili eshte shperndare midis grupit Mafioz qe duhet zbuluar.

 60. Nexhi thotë:

  6 October 2008 @ 11:57 am

  Mire o spiritus mire.
  Por stili palaco i investigimit te Meros sme pelqen.
  Pergjersa e mban veten per kushedi ca, dhe e di qe lexohet.
  Pse te mos fokusohet ne nje fakt a dy e ti shkoje gjer ne fund.
  Kshu dhe artikulli del me i qarte. Supozojme, kapu me transaksionin e shitjes se kompanise. Merr me shume info se aq. Sqaroje miletin ne shkrim se si eshte kuadri ligjor per shitjen e nje kompanie, dhe se ku eshte shkel ligji me ket transaksion. Ndrico pak pikat e erreta, e jo shkruaj per pasneser, quk nje cike ketu, quk nje cike aty e pastaj na tregon skenat e dashurise me Berishen.
  Po ik o Mero mbushu !

 61. gene thotë:

  6 October 2008 @ 11:57 am

  Denoncimi per shpifje mund te behet vetem nga personat e prekur me duket dhe jo nga prokuroria (me duket se e ka hequr edhe ndeshikimin penal berisha per keto raste)

  Te pergjigjen une hunter per shkeljet penale. ME SA DIME NE KETU, NUK KA ASNJE SHKELJE PENALE NGA ANA E BERISHES.

  Je i kenaqur ti me kaq?

  Tani (do ut des) pergjigjmu ti:

  hiq perfundimet mbi kupolen se perfundimet nxjerrim vete po te duam, CFARE NUK ESHTE E VERTETE NGA ATO QE THOTE MERO?

  Te garantoj se nuk do e fusim salen ne burg “me urdher te peshkut” por ti nuk do na mohosh nje vleresim politik per te (apo jo?!)

 62. Koth thotë:

  6 October 2008 @ 12:01 pm

  :P

  Dhe kete prisja , kete. :)

  Dy gisht uje , duhet dy gisht uje. Prisni te dalin te dashmit e personazheve tani.

 63. spiritus thotë:

  6 October 2008 @ 12:02 pm

  Nexhi:Pse te mos fokusohet ne nje fakt a dy e ti shkoje gjer ne fund.
  Si shum po kerkon?:)) Ja perdja eshte ngritur pak ..me tej Jo Merua por as Supermerot nuk shkojne dot.E kupton vete pse:)

 64. Nexhi thotë:

  6 October 2008 @ 12:04 pm

  Karkaxhuall,
  sh dakort me ty. Prandaj une pres me shume seriozitet nga artikulli i Meros.
  Qe ta beje te tille qe tja leje ne dere prokurorise. Une spo pres nga Mero te me siguroje mua dokumenta me firme dhe deshmi ne shirit magnetik, megjithese gazetaret investigues ne bote e bejne. Ai i NY Times, mire keq, e kishte nje m.t kasete :P
  Por te pakten te jete serioz, dhe konsistent ne ate qe shkruan. Te mos i fusi mish dhije shkrimit, ta perzieje me Kokedhima, Olldashe e terci verci.
  Nqs ka qejf kete, le te beje nje liber ku te analizojne stuhite e PD-se qe nga 2–5 e tutje.
  Ik se ma ka merzit, eshte tu bo shkrime kurvash kohet e fundit. :P

 65. Nexhi thotë:

  6 October 2008 @ 12:05 pm

  desha me thene :
  Nqs ka qejf kete, le te beje nje liber ku te analizojne stuhite e PD-se qe nga 2005 e tutje.

 66. Nexhi thotë:

  6 October 2008 @ 12:11 pm

  Denoncimi per shpifje mund te behet vetem nga personat e prekur me duket dhe jo nga prokuroria (me duket se e ka hequr edhe ndeshikimin penal berisha per keto raste)

  Po, dinakeria e Sales ja beri ket peshqesh larove te mediave. Dhe ai vete e perdori dhe do ta perdore per te sulmuar brenda llojit te vet, dhe per te marre ne qafe njerez. Dhe mua me beri peshtypje qe athere asnjeri nuk u ngrit te kundershtoje ket imunitet absurd te medias, por i krefen bishtin sales per gjasme “respektimin e lirise se fjales” :-(

 67. gene thotë:

  6 October 2008 @ 1:01 pm

  Problemi eshte qe vitet e fundit te opozites kishin shkrujt aq shume dallavere sa ndiheshin vertet ne rrezik. Fatkeqesisht kjo eshte menyra e vetme e te shkruarit qe njohin dhe vazhdojne ta bajne. I pelqen sepse (per te cituar huterin): “Gossip eshte i mrekullueshem. Shtyn kohen, te lejon te deskrititosh pa rrezikuar asgje, te lejon te mbushesh gazetat, i ngroh zemren fansave, te ve ne qender te vemendjes”

  Mero nuk ka ndryshuar stilin e te shkruarit por pyetja ime mbetet.

  Hiq interpretimet e meros (se i bejme vete), CFARE NUK ESHTE E VERTETE NGA ATO QE THOTE?

  Mero ka vene ne nje pjate disa fakte qe jane te verifikueshme aq thjesht sa une kam tendencen ti besoj.

  Ceshtja eshte se nuk ka asgje ketu qe te rendoje pushtetaret tane me shume se krimi i gerdecit. Une e di qe qeveria jone eshte e kalbur dhe mero nuk shtoi asgje.

 68. Cen thotë:

  6 October 2008 @ 1:09 pm

  Cfare prokurorie te beje Mero?

  Me keto qe shkruan Mero po tregon lidhje te Bashes, Berishes e Argites me afera korruptive dhe me njerez te UDB e mafies Serbe. Normal qe jane edhe te terthorta.

  Ca mund te presim, nje leter me vulen dhe firmen e Berishes qe ti jepen 1 milion euro ketij robit apo me firmen e Bashes qe po ma pagove kete personin 1,4 milion euro do te marresh filan tender? Normal qe keto lidhje behen terthor.

  Madje kaq afer sa i kane bere keta kopilat tregon se sa te sigurt jane qe nuk ju ndodh asgje.

  Basha ka perdorur kunatin ne kompani me kete mafiozin. I ka regjistruar kompanite te shtepia e vjehrrit. Marreveshjet i ka menaxhuar Argita. Skan as fryk me kopilat.

  Ca lidhje ka ketu kush eshte Mero? Mero nuk eshte kryeminister. Nese duan ti pergenjeshtrojne eshte e lehte. Qe, thuaj kunati im nuk eshte bashkepronar me Fazlicin dhe nuk jane takuar asnjehere psh. Dil dhe thuaje.

  Kemi minister Bashen qe te shtepia e vjehrrit ka te regjistruar biznesin e ketij mafiozit dhe drejtor e ortak me kte mafiozin ka te kunatin. Avokate e ketij mafiozit eshte shoqja e shkolles se Lulit dhe goca e kryeiministrit Argita.

  Shume koincidenca ketu :)

 69. Detari thotë:

  6 October 2008 @ 1:13 pm

  Mire, ne flasim, e flasim, sa dhe shume here bien dhe ne konflikte ndermjet njeri-tjetrit, se kush e kush ka te drejte. Nese gjerat jane kaq hapur, perse nuk del nje organizate apo Parti, apo dhe nje person i vecante qe te depozitoje ne gjykate nje padi kunder ketyre vjedhjeve e shkeljeve? Ne nje shtet ku ligji vepron, nuk eshte e duhur qe te bertasim te gjithe, kot ashtu si per sport, muhabete kafeneje, por duhet zbatuar ligji ne fuqi kunder cdo lloj shkeljeje te tij. Keshtu qe cdo njeri merr ate qe i takon dhe behet shembull per te tjeret. Po kur peshku ka filluar te qelbet nga koka, atehere duhet vepruar sa me shpejte qe te mos qelbet i gjithe.

 70. kallash thotë:

  6 October 2008 @ 1:26 pm

  O Detar per cfare gjykate e ke fjalen ti? Per kete tonen? Po kjo eshte me e dhjere se politika. Kjo e jona nuk eshte gjykate per te dhene drejtesine, por organ i ligjshem per te certifikuar padrejtesine. A te kujtohet ceshtja e albatrosit ku Gazmend Dibra i beri shantazh niperve te Moisiut qe keta te fundit ti benin presion Presidentit per shkarkimin e Sollakut, perndryshe do ti mbyllte licencen e fluturimit? E gjithe biseda ishte e incizuar, personat e prekur e derguan ne gjykate dhe kjo e fundit e nxori jo vetem te pafajshem Gazin, por i dhane dhe nje shperblim per demin moral te shkaktuar. A e kupton ti qe kjo mban ere mut?

 71. Detari thotë:

  6 October 2008 @ 1:31 pm

  Ke te drejte kallash. Ashtu eshte, prandaj dhe punet na vene aq “mbare”. Kur nuk kemi drejtesi, atehere te ngreme duar perpjete. Mafia na e ka ulur koken dhe nuk jemi ne gjendje te bejme gje. Por nese na ka ngelur akoma gjak dhe dinjitet duhet te veprojme. I di ato vargjet e famshme? “Dhe nje ze po vjen nga lumi, me buçet, me zgjon nga gjumi, Ngrehuni, zgjohuni, katundare e punetore, qe nga Shkodra gje ne Vlore”.

 72. Koth thotë:

  6 October 2008 @ 1:44 pm

  Uff,
  shkrimi ka dy ane dhe eshte shume i qarte.
  Ne njeren ane eshte nje gazetar qe ben nje analize dhe nuk akuzon ne formen e nje akt-akuze penale. Kete pune nese perben veper penale e ben tjeter organ dhe mund ta beje edhe KRYESISHT.
  Shkrimi nuk sjell prove, kjo duhet kuptuar. Prove eshte nje dokument i marre ne rruge ligjore. Shkrimi eshte nje njesi informimi ( si numur e kam fjalen ) dhe ekrkon qe te shkoje tek publiku.
  Tani vijme tek publiku : ka qe e besojne qe shkrimi kerkon ndjekjen penale te te gjithe emrave qe zihen ne goje ne shkrim.
  Ca i shkojne idese qe po shpifet ( sepse dhe ka pas raste qe eshte bere ) ndaj me mire te hetoje prokuriria.

  Ka ca qe jane te trashe dhe qe nuk kuptojne asgje. Pse keshtu une dmth ? Po sepse ne si peshq jemi lexues dhe vleresohemi nga fakti qe cer lexojme dhe cer kuptojme qe te reflektojme.

  Ne nje analize nuk jepen detaje te nje procesi kompleks qe ka volume te tera materialesh dhe provash. Nuk i interesojne publikur sa ishte komisioni bankar i transaksionit , kush ishte punonjesja e bankes qe punon tek pagesat me jashte apo si e ka emrin eksi i saj.

  Kush ka mizen nen kesule le te reagoje. Gjerat jane shume te thjeshta.

  Ana tjeter e medaljes eshte : prane pushtetit ka gjithmone skutha qe ndjejne te paret termetin dhe dine hollesira qe mund t`i sherbejne opozites ne pergatitjen e saj per marrjen e pushtetit. Pra ajo qe dua te them eshte qe disa nga e bejne per force zakoni : nje skuth kurre nuk mund te jete vecse skuth, ndersa disa e bejne paraprakisht si per te ngjare me mekatarin qe rrefehet para priftit.
  Kjo domethene qe keta njerez jane ata qe furnizojne median me materiale dhe PROVA per bemat e shefave te tyre, duke u munduar qe faji te ngelet vetem tek nje njeri i vetem. Populli zjarrvenes shqiptar kete pret : t`i shkarkohet vetem nje njeriu. Atij qe ata besojne qe ja ka marre ferra uraten.

  Vecse duan dhe te kompesohen. Dhe do kompesohen.

  Mero e di si funksionon pushteti ne Shqiperi. Di gjithashtu se si rreken skuthat te te sjellin materiale per t`ja fut “atij” se ashtu eshte puna. ;)
  DHe ne kete kuptim une besoj se ai eshte i sakte ne analizen e vet.

  Ndersa per peshqit vrulltare kur bejne analizen duhet te kene parasysh se Boshnjaku NUK eshte me ne burg, por i lire.

  Ketu e kam fjalen qe mos beni lidhje pa pike kuptimi dhe te ngataroni litarin ne qafen e Berishes* me drejtesine.

  Litar ne kete rast quhet ndeshikimi me vote **

  ** Eshte i nevojshem sqarimi.

 73. lumidrin thotë:

  6 October 2008 @ 1:56 pm

  Merua eshte aq i pergatitur sa te mos bie ne rrjetin e akuzes.
  Nuk gjen akuze per vjedhje, shperdorim posti.
  Akuza me e rende eshte prishja e mbikalimit ne Zogun e Zi, sepse sipas Meros nuk i pelqente Shkelzenit.
  Nuk mund ti themi akuze.
  Duke lexuar artikullin bjen ne sy se Merua, ka mbetur keq nga ana ekonomike, ngase ka nevoje per pagese, e shkruan artikullin pa e lexuar te pakten dy here.

  Lexoni ketu ç’fare shkruan Meroua.:

  M’u dha rasti ta ritakoja një javë më pas. I shkova në zyrë me Mitro Çelën dhe Filip Çakullin. Llazar Angjeli, një kushëri i afërt i Filip Çakullit dhe pak më i largët me Anastas Angjelin, kishte një problem serioz. Po i prishnin një pikë karburanti në autostradë në dalje të rrugës për në Rinas. Ai thoshte se e kishte gjithçka me leje.Shkuam të tre bashkë te Lulëzim Basha. I shpjeguam problemin shkurt, me humorin e Filipit dhe brutalitetin tim. I thashë se Angjeli mendon se ti po ia prish politikisht. Nëse e ke politikisht, mos e bëj, se ti nuk ke qenë në Shqipëri, dhe nuk e di kush është ai biznesmen. I tregova se Sali Berisha në vitin 2004 kishte premtuar publikisht se nuk do ta prekte biznesin, pasi, siç kishte thënë ai, “nuk kemi punë me Llazi Angjelin, por me Anastas Angjelin”.

  Basha u duk i prerë. “E ke gabim, - tha. - Nuk kam asgjë politikisht, por teknikisht. Dhe një thes me pambuk sikur të vësh atje, duhet hequr e jo më karburanti. Është jashtë kondicioneve teknike”.

  Ky partizan i vjeter, luftetar i korrupsionit, nderhyn tek miku i tij Basha( sot miku eshte Mafioz) per mosprishjen e karburantit.
  Ateher e kote te besojme se eshte drejtesia ajo qe thote fjalen e fundit, se eshte i drejte ky veprim i qeveris apo jo.
  Une qe nuk njohe Meron, apo shoket e tij si do ja bej per te mbrojtur pasurin time????
  Ua, i plasi ketyre per pasurin time.
  Pa u zgjatur , keto lloje artikujsh, une i quaj, Fallaçizma,lexohen si mbare si mbrapesht.
  Si te pelqejne.

  Po mundohem ta lexoje mbare.
  Ne fund te vers te vitit 2006, me urdher te qeveris duhej te prishej nje pike karburanti.
  Pronari,Llazi nje mik i imi, po me ankohej per fatkeqsin e rene.
  E pyes, po pse duan ta prishin?, Llazi mu pergjegj se nuk e din arsyen, por nje mik i tij ka nje mik gazetar,ai i ka dhene se qeveria ka vendosur t’ia heq piken e karburantit sepse eshte kusheri me Anastas Angjelin.
  Po ç’fare lidhje ke ti me A.Angjelin, karburantin e keni te perbashket?
  Mos he burre, as nuk e njohe e nuk dua ta njohe ate hajdut, edhe pse eshte kusheriri im.
  Spo zgjatem me shume, karburanti nuk u prish, sepse qeveria nuk kishte plan per prishje, e gjitha ishte nje vurjeneskene e ketij gazetari per te marre rrushfete nga miku im Llazi, se gjoja ai kishte shoqeri me ministrin.
  Mbas disa kohesh miku im Llazi u martua, e ne darsem mori pjese ministri, une, gazetari, erdhi edhe Anastazi, nje feste per tu mbajtur mend.
  perralla me lesh, e shendeti ne shesh.

 74. lumidrin thotë:

  6 October 2008 @ 2:06 pm

  karkaxhaulli thotë:
  6 October 2008 @ 11:43 am
  Nje pyetje do u bej une te gjithe atyre qe jetojne ne perendim.
  Ne cilin vend demokratik (flas per demokraci te evrtete jo demokraci kartoni si kjoe jona) qeveria nuk do jepte doreheqjen nese do ndodhte dicka e ngjashme me ate qe ndodhi ne Gerdec???

  Asnje qeveri nuk do jepte dorheqjen.
  Me jep nje shembull ku qevria ka dhe dorheqjen.

 75. Idris thotë:

  6 October 2008 @ 2:47 pm

  “”"”Objektivi: Shkatërrimi i “baronëve” të krimit të organizuar, duke i dërguar ata para drejtësisë.”"”"”"
  Kjo eshte nje metode e njohur qe i pret kembet KUPOLES deri sa te bjere vet sepse krimi Shteteror leviz me “kepuce “te te tjereve.
  “”"”ta bej fytyren si kepuce”"”-THA :)
  Pyetjes “dermuse” i ka dhene pergjigje qe ne kohe te pordhes populli veshderr i mencur dhe patriot.
  “”"”"Shkurt, me pak fjale cfare ligji paska thyer Sali Berisha, Lulzim Basha apo Sokol Olldashi, se ne kete mishmash nuk mora vesh ?”"”"”"
  -Cfare te mire do te te bej “?- i tha Mbreti dikujt .-Kerko prona e pasuri
  ose cfare te duash!
  -Jo madheri.Dua vetem nje shetitje me JU ne mes te obortareve dhe gardes tuaj . Dhe ne mes te rruges une te te afrohem qe te me shohin te gjithe .Ne vesh une do t’ju them vetem nje fjale…
  Nuk po e vazhdoj se ai “pyetesi asgjesues” e kupton se cfare ka ndodhur.
  Ata jane te vetmit njerez qe bene shetitje me FAZLLIC ne sy te aparatit ministror dhe te Policeve ((si ky JONI :).
  Dhe me gjuhe moderne sot quhet TRAFIK INFLUENCE….ai moral qe shkaterroi dhe po shkaterron shoqerine shqiptare nga dita ne dite si frymezim MIXHIST!
  Po ku eshte MORALI zotnij se une se kam dite dhe nuk e kam pare ? :P :P

 76. karkaxhaulli thotë:

  6 October 2008 @ 2:54 pm

  Lumidrin, pyetja ime e ka pergjigjen brenda. Ne cdo vend perendimor do kishte ik qeveria.

 77. spiritus thotë:

  6 October 2008 @ 4:17 pm

  Idris thotë:

  “”””Objektivi: Shkatërrimi i “baronëve” të krimit të organizuar, duke i dërguar ata para drejtësisë.””””””
  Kjo eshte nje metode e njohur qe i pret kembet KUPOLES deri sa te bjere vet sepse krimi Shteteror leviz me “kepuce “te te tjereve”"
  Pytja e pare: Ku eshte DREJTESIA?Ke ndonje adrese?:)
  Pyetja e dyte qe anulon tw paren: KUSH DO TI COJE PARA DREJTESISE?
  Pyetja e trete qe afirmon dy pyetjet e para: A mund te coje une te “afermit” e mi para drejtesise qe e kam krijuar vetem per mbrojtjen e vetes dhe sojit tim???

 78. lumidrin thotë:

  6 October 2008 @ 4:24 pm

  kARKAXHAULLI, me thuaj nje shembull.

 79. ThoughtPolice thotë:

  6 October 2008 @ 5:23 pm

  Sqarim per shokun Ll. Nuk ju jam drejtuar my fellow peshkatar me ato fjalet anglisht. Por Meros dhe meresiteve te tjere te makines propagandistike edramiste. Me kupton? Mos me lodh edhe mua te bej sqarimet e nevojshme, pasi eshte gje e thjeshte; une nuk i jam drejtuar ndonje diskutanti ne ate menyre ketu ne peshk, megjithese disa edhe e kane kerkuar.

 80. Liqeni thotë:

  6 October 2008 @ 5:56 pm

  E hodhi edhe shashken e rradhes Plaku Mere!!! :D :D
  Sekretari i Patise se Punes,ai qe u diplomua pasi kishte biografi te mire, Doktori i E.Hoxhes, ai qe nuk lante doren se ja kishte dhene Enverit i kerkon Rames qe ishte akoma me panolina ne ate kohe, te distancohet nga Enveri. :D :D

 81. karkaxhaulli thotë:

  6 October 2008 @ 6:19 pm

  Lumidrin, ne perendim ka nja 300 vjet qe nuk ndodhin histori si kjo e Gerdecit, keshtu qe paralelizmi eshte shume i veshtire, por une po te them se ne japoni dha doreheqjen qeveria se iken per nja 20 minuta dritat.

 82. lumidrin thotë:

  6 October 2008 @ 6:41 pm

  Qe te kuptohemi Japonia eshte ne lindje.
  Vajont,diga( duke u ndertuar) zhduk nga faqja e dheut, disa fshatra, mijera te vdekur.Inxhinjeret fajtor.
  17 qytetar Italian, mbesin te vdekur nga nje gabim i avionit ushtarak, asnje i denuar.
  200 minator vdesin mbrenda galeris,Belgjik.asnje i denuar, fatkeqsi.
  12 vete mbesin te vdekur ne tunelin Itali France, denime te paperfillshme.
  Nuk me kujtohen te gjitha.

 83. karkaxhaulli thotë:

  6 October 2008 @ 6:44 pm

  ore mik asnje nga keto raste nuk mund te krahasohet me Gerdecin, edhe me naivi e ka te qarte kete.

 84. Koth thotë:

  6 October 2008 @ 6:45 pm

  Po lumidrin po,

  nje emigrant vdiq ne Belgjike mbasi e rahen xhandaret dhe dha doreheqjen Ministri i Puneve te Permrendeshme.
  Lere se kjo eshte si ta ndjesh pergjegjesine jo sipas shembujve.

 85. artian thotë:

  6 October 2008 @ 7:19 pm

  17 qytetar Italian, mbesin te vdekur nga nje gabim i avionit ushtarak, asnje i denuar.
  .
  12 vete mbesin te vdekur ne tunelin Itali France, denime te paperfillshme.

  1–17 qytetar italian te vdekur ,gabim i avionitu zbuluan afera koruptive ku eshte perfshire Qeveria ,mos te permendim lidhjet familjare te krye/ministrit!

  2–200 minator vdesin mbrenda galeris,Belgjik.asnje i denuar, fatkeqsi!

  –26 njerez ,ne Gerdec ishin te vrare,dhe jo nga nje fatkeqsi , nuk ishte fatkeqsi ajo ,qe nje ndermarje surrogate ,kryente si urith germime njesoj si ne Amerike per nxjerjen e arit ,por nga gabimet e ketyre te paskrupuj,doli lepri i madh ,Mediu ,Berisha ,si boset e floririt ,piratet e pasurise shteterore ,qe e kthyen per vete ne prone private!Mafje e gjalle!

  O lundrinm,

  Gerdeci nuk ishte tunel ,por fshat perbukuri te zotit ,me mullare ,lope ,gomare ,me vreshta ,me peme larg tynelit ,te gjitha u bene byth, tym e flake, nuk i vrau serbi,as gjermani ,as greku, i vrau qeveria e tyre ,armet e populit ushtar !

 86. Land thotë:

  6 October 2008 @ 7:33 pm

  Reagon PD: Fazlliç i lirë të bëjë biznes ne Shqiperi

  Partia Demokratike reagoi mbi akuzat që i bëhen sekserit të saj me BJ&R me origjinë boshnjake, Damir Fazlliç. Nëpërmjet zëdhënësit të saj, Gerti Bogdani, PD sqaron se “Damir Fazlic dhe cdo biznesmen tjeter, vendas apo i huaj, ka qene dhe është i lire që në perputhje me rregullat e vendit te ushtrojë biznesin e tij”. Bogdani ka injoruar në sqarimet e tij akuzat e rënda që janë hedhur këto tre ditë në shtyp mbi lidhjet e krerëve të PD me një Fazlliç, i cili është një personazh i përfolur për trafiqe të shumta në rajonin e ballkanit dhe për lidhje me eksponentë famëkeq të pushtetit politik, sikurse edhe vetë ish presidenti serb Millosheviç. “Z. Fazlic ne asnje rast nuk ka kerkuar dhe nuk patur asnje lloj perfitimi nga fondet apo asetet publike te vendit”, njoftoi Bogdani. Ky nuk dha asnjë sqarim nëse z. Fazlliç i ka paguar taksa shtetit shqiptar për transaksionet financiare të lëvruara në territorin e Republikës së Shqipërisë. Nëse ato që mediat shkruajnë do të provohen nga prokuroria, Damir Fazlliç i ka shmangur shtetit shqiptar një sasi parash që, në rastin më të mirë nuk janë më pak 170 mijë euro. Kjo sasi parash do të duhet të shkonte për llogari të tatimeve si 10 për qindësh për shitjen prej afro 1. milion euro të një kompanie e cila për administrator kishte kunatin e ish ministrit të tranposrteve, Lulzim Basha. Ky i fundit sot është Ministër i Jashtëm dhe Parlamenti i ka hequr me kërkesë të Prokurorië së Përgjithshme imunitetin e deputetit pasi ai hetohet për shpërdorim detyre në rastin e prokurimit të mega-finanvcimit publik, rrugës Durrës Kukës Morinë.
  Bogdani në fakt u mor më shumë me kreun e PS, Edi Rama në deklaratën e tij se sa me faktet e publikuara ngamediat më serioze në vend. Edhe pse akuzat e hedhura në media kanë të bëjnë deri me kapjen e kupolës shtetërore nga ana e trafikantëve më të rrezikshëm të Ballkanit, Bogdani ka akuzuar në fakt kreun e PS, Rama për “lidhjet e tij te tmerrshme me eksponentet e grupeve me te rrezikshme te vendit me te cilet ndante trofete, intimitetet dhe shume e shume akte te tjera nga te cilat ai nuk mund te shpetoje ndonjehere”. Një deklaratë e tillë e zëdhënësit të partisë në pushte lë të nëkuptuar se kreu i opozitës nuk është në pozitë për të akuzuar pasi ai vetë mund të vendoset nën akuzë për afera korruptive. “Partia Demokratike informon shqiptaret se z. Fazlic ka denoncuar ne menyre te perseritur si perpjekjet e Edi Rames dhe ofertat e tij per te bashkepunuar me te, ashtu edhe implikimin e ndonje bashkepunetor te heshtur te z. Rama ne afera te dyshimta dhe trafiqe rajonale.” Zëdhënsi i PD nuk ofron më shumë informacion në deklaratën e tij mbi përfshirjen e kryetarit të opozitës në përpjekjet e tij për të bashkëpunuar me Fazlliç, por nga gjuha e përdorur ai la të kuptohej qartë që Fazlliç ishte kapur më parë nga PD dhe se PS e Ramës nuk i është dukur bindëse për të bërë biznes Damir Fazlliçit. Zëdhënësi i PD, Bogdani, doli para mediave me nje çehre të çelët dhe mjaft i kënaqur.

  Balkanweb

 87. whisper the real thotë:

  6 October 2008 @ 7:36 pm

  sulmohen dhe rrafshohen Kullat Binjake ne SHBA, vdesin reth 7000 e ca viktima, deme te paimagjinueshme materiale, financiare me ndikim te jashtezakonshem dhe direkt mbi ekonomine amerikane, mbi sigurine amerikane, mbi politiken amerikane, ndikim mbi gjithashka amerikane dhe Xhorxh Bush si komandanti suprem i forcave te armatosura amerikane qe kishin per detyre ruajtjen dhe mbrotjen e Sheteteve te bashkuara, qe kishte per detyre kushtetuese mbrojtjen e sigurise kombetare, NUK DHA DOREHEQEJEN. Pra as Presidenti Bush dhe asnje nga administrata e larte amerikane nuk dha doreheqjen. Nuk besoj te thoni tani qe tragjedia e Gerdecit per Shqiperine ishte i po asaj rendesie si tragjedia e Kullave Binjake ne SHBA. Ne nje vend demokratik drejtesia ben drejtesine dhe perball me drejtesine personat pergjegjes, si ne SHBA, ashtu edhe ne Shqiperi. Madje ne Shqiperi dha doreheqjen Ministri i Mbrojtjes dhe iu dorezua drejtesise per hetime, gje qe nuk ndodhi ne SHBA…
  Me duket se disa nuk e kane idene e funksionimit te shtetit ligjor, dhe akoma pas cdo ngjarje kerkojne “grupin armiqesor” te qeverise…

  ps.Sigurisht nuk po krahasoj ketu aspak sistemin e drejtesise amerikane me ate shqiptar. Kjo eshte nje tjeter gje. Por me duket se tejkalohet cdo limit logjik kur aresyetojme qe per cdo fatkeqesi fajin e ka qeveria dhe direkt kryeministrin e saj.

 88. XYZ thotë:

  6 October 2008 @ 7:40 pm

  O Whisper, pse ti e hengre vertete qe keta çunat kerkojne ndonje zbatim ligji apo praktike demokratike ? Po jo bre jo, luan futboll Partizani me KGhgdbhgd te Norvegjise, po humbem, dihet ajo pune : Poshte Berisha !

  Kjo eshte sa per oreks. Pastaj hyhet dhe studiohen shkaqet e humbjes. Por ate fjaline magjike nuk e harron askush, eshte bere si Bismilahu i mengjesit. Ngrihen opozitaret ne mengjes dhe ja bejne : ja poshte berisha ! Miremengjes oj gru, a fjete hiç ? A shkoi Skerdilajda ne shkolle ?

  E keshtu fillon dita.

 89. XYZ thotë:

  6 October 2008 @ 7:46 pm

  karkaxhualli thote : Lumidrin, ne perendim ka nja 300 vjet qe nuk ndodhin histori si kjo e Gerdecit, keshtu qe paralelizmi eshte shume i veshtire, por une po te them se ne japoni dha doreheqjen qeveria se iken per nja 20 minuta dritat.

  Ja ç’do te thote te flasesh per qepet e fqinjit. 21 shtator 2001, dhjete dite pas kullave, Toulouse, France, BUM ! BUM-BUM ! Uzina AZF ne ere !

  40 te vdekur, 1000 te plagosur, nje gjysme qyteti i prishur. Po Qeveria ? Me e forte se kurre, ne balle te veshtiresive. Opozitaret nuk gerthiten poshte ai e poshte ky, por u perpoqen bashke me qeverine qe te kalojne shpejt e shpejt ligjet per sistemimin e uzinave te rrezikshme.

  Shtet, Franca.

 90. lumidrin thotë:

  6 October 2008 @ 8:02 pm

  Hajde mbushja mendjen , femijve.

 91. Mandi thotë:

  6 October 2008 @ 8:23 pm

  XZY, ato jane raste kur smund te vertetohet, nese ka qene qeveria apo jo ajo qe e ka bere kete komplot. PO te vrasesh 26 njerez se nje minister i joti kerkon te beje pazare dhe korrupsion, aaaaaaaaa kjo eshte goxha e rende. Pastaj te kesh baxhanakun numerues arkash, ne nje zone ku trafikohen fisheke dhe materiale ushtarake dhe te dalesh e te thuash “Se njihja dhe se kam takuar asnjehere” dhe kjo sme duket aq normale’ Te thuash “qe se kisha idene ku binte Gerdeci” dhe kjo seshte aspak normale, dhe qe tashi na del qe Damir Fazllic paska qene dhe pas gerdecit, nderkohe qe ehste njeriu qe te ka bere fushaten, serish as kjo seshte normale. Kjo o lum miku i thone korrupsion shteteror me pasoje vedekjen e 26 perosnave, dhe andej nga perendimi o lum baba kete sta fal kush. Eshte shume larg parimeve te djathta kjo o XYZ, keto lloj pazaresh i benin vetem diktatoret e kuq ne ameriken latine

 92. hunter thotë:

  6 October 2008 @ 8:31 pm

  U shkriva fare. Ka dale Erioni i Braçeve e thote “Uuuune paralajmerova ..në trajektoren Shqipëri-Bosnjë-Qipro…përfshirjen e institucioneve legale të shtetit në një skemë lavatrice të pastrimit të parave më të ndyra të Ballkanit” hahaha
  E para: Shqipëri-Bosnjë-Qipro (trajektore?) maksimumi eshte trekendesh :-)
  E dyta: Neqoftese Erion Braçe, si shume profesora ketu, di se cdo te thoje “pastrim parash” e si behet “pastrim parash” mos mbete çun ne kembe, mos mbete.

 93. kallash thotë:

  6 October 2008 @ 8:35 pm

  Huter te jape te drejte. Kete qe kane bere qeveritaret tane sebashku me mafian nderkombetare nuk eshe pastrim parash, por eshte krijim parash nepermjet vjedhjes se pasurise kombetare. Ai Brace ja fut kot si kodra mbas bregut.

 94. XYZ thotë:

  6 October 2008 @ 8:41 pm

  Mandi, bere mire qe ma nxore kete punen e baxhanakut. Me kujtohet nje anekdote shume e lezetshme.

  Ishin ngritur njehere te majtet, ne ato kohe, dhe ia kercisnin :

  1 - Si more nuk e njeh baxhanakun ?! Po ç’familjar eshte ky qe nuk njeh njerezit e vet. Turp te kete ! Ke kemi ne krye dhe ne, nje mosperfilles.

  2 - E njihte, e njihte, kane ndare parate me te. Eshte mashtrues, vjedhes.

  Dmth :

  - nese nuk e njihte baxhanakun, atehere Poshte Berisha ! sepse eshte mosperfilles dhe pa tradita shqiptare.

  - nese e njeh, atehere Poshte Berisha ! sepse eshte vjedhes dhe mashtrues.

  Tani me thuaj ti Mandi, nga t’ia mbaje Berisha ? Ta njohe apo mos ta njohe ? Ska ç’humbet, poshte Berisha nga te dyja anet eshte.

  Nejse. T’i rikthehem shembullit qe solla. Bum-bumi i AZF ne Toulouse nuk ishte atentat, por ishte shperfillje e rregullave te sigurimit teknik nga ana e drejtuesve te uzines. Por ç’lidhje kishte qeveria ? Pavaresisht se ajo uzine trajton lende te rrezikshme qe mbikqyren nga inspektoriati i shtetit, etj. Shkurt, punet nuk behen me parulla dhe pankarta, por ka maturi dhe durim. Jane politikane e nuk jane rrugaçe pazari (le qe, s’jam fort i sigurte).

  1999 - u dogj tuneli mes France-Itali. 40 te vdekur (39 me duket). Te djegur e te toksikuar. Nuk dha doreheqjen as ministri i Transporteve dhe as kryeministri. Por u gjenden pergjegjesite individuale kujt i takojne. Ja keshtu.

 95. whisper the real thotë:

  6 October 2008 @ 8:45 pm

  Mandi, me fal qe po nderhyj kur nuk me je drejtuar mua, por shoh disa pasaktesi te komenti yt:

  PO te vrasesh 26 njerez se nje minister i joti kerkon te beje pazare dhe korrupsion,

  Nga doli kjo qe the? E tha vendimi i gjykates qe Ministri ishte vrasesi i 26 personave ne Gerdec? U vertetua nga drejtesia kjo gje?

  Pastaj te kesh baxhanakun numerues arkash, ne nje zone ku trafikohen fisheke dhe materiale ushtarake dhe te dalesh e te thuash “Se njihja dhe se kam takuar asnjehere” dhe kjo sme duket aq normale’

  Edhe cfare pastaj? Cfare del nga kjo nga ana ligjore? Mos ndalohet me ligj qe baxhanaku i kryeministrit te punoje diku qofte ai vend edhe punishtja primitive e Gerdecit? Mos ndalohet me ligj mosnjohja e baxhanakut? Mos ndalohet me ligj mostakimi i dikujt me baxhanakun e tij? Ty mund te te mos te te duket normale, por ja qe ne nje vend demokratik me shtet ligjor vendimet nuk i bejne hamendjet tona, por institucioni i drejtesise.

  Te thuash “qe se kisha idene ku binte Gerdeci” dhe kjo seshte aspak normale,

  Pse kryeministri eshte i detyruar me ligj te dije cdo skute te atdheut te tij ku cmontohen fisheke e predha? Po Ministri i mbrojtjes per cfare duheshka atehere? Por tere ai institucion i Ministrise se mbrotjes kot qenka??? Demokracia eshte sistem institucionesh, kurse diktaturat jane sistem individesh, Mandi.

  tashi na del qe Damir Fazllic paska qene dhe pas gerdecit, nderkohe qe ehste njeriu qe te ka bere fushaten, serish as kjo seshte normale.

  Po pse more cfare ishte ky Fazlic? Ishte nje person i lire ndaj te cilit mund te kishte me mijera akuza, por ai ishte nje njeri i lire, nje biznesmen ne aktivitet ligjor, nje njeri te cilin drejtesia e kishte lene jashte qelise per sa kohe qe nuk i ishte vertetuar veprimtaria e paligjshme. Pse valle Berisha do u kerkoje bisnesmeneve deshmine e penalitetit? E aq me pak dikujt qe deri sot konsiderohej si njeri me lidhje te fuqishme ne Shtepine e Bardhe…
  Pse ia fut kot kur thua Fazlic i ka bere fushate Berishes? Fazllic ka qene personi qe i gjeti kompanise amerikane BG&R klienten PD. nese nuk do ishte fazllic do ishte nje tjeter qe merret me ate pune si kudo ne cdo shtet te planetit ku partite politke ndihmohen nga organizma te ndryshme LIGJORE gjate fushtave elektorale.

  Pra eshte mire qe kur debatojme te mos dalim jashte sferes ligjore dhe ligjit,meqe pikerisht ate gje po diskutojme: Shkeljen e ligjeve nga qeveritaret apo kryeministri. Pra shkeljen e ligjeve dhe jo shkeljen e asaj qe beson ti apo une apo tere peshqit e peshkaqenet….

 96. Mand thotë:

  6 October 2008 @ 9:00 pm

  Jo whisper, ska gje! E para sistemin per te akuzuar direkt kryeministrin e ka ngritur vete kryeministri qe kur ishte ne opozite, dhe premtimi i tij ishte se do te luftonte korrupsionin. Nderkohe qe, sma do mendja te jesh aq naiv, qe as ministri i mbrojtjes nuk e dinte se cfare ndodhte ne Gerdec, e para kjo.
  E dyta, Fazllic aqe kur ka bere fushaten per PD-ne ska qene nje bisnemen i thjeshte, por i permendur nga shtypi vendas per lidhjet e tij te dyshimta me klanin e zemunit, besoj se e di kush eshte. Jane ata qe vrane kryeministrin serb nje prej mafieve me te fuqishme ne vend. Pastaj lexo shkrimin. Te duket i rastesishem ty ky transaksion, qe kalon neper zyren e vajzes se kryeministrit (Flutura Kola ndan zyren me argiten)
  Pastaj te jemi me rracionale. Si ka mundesi qe nje kryeminister te mos dije asgje dhe per askend sa here i plasin skandalet. Pra plas Gerdeci, sdija gje, plas Fazllici sdija gje, Plas skandali me Telekomin, ka gabim auditi. Ne te gjitha keto eshte e habitshme, se do jete nje njeri i familjes se tij. Tek Fazllici na qenka e bija, ne telekom drejtor juridik i biri, ne gerdec baxhanaku, tek “Rom Petrol” firme dhe kjo e Fazllic, e mbesa. PO me krijohet pershtypja se vetem pjexetaret e familjes Berisha qenkan te afte per biznes. Dhe per te gjitha ekto Berisha nuk di gje. Kur ka ngroitur nje here te vetme nje ekip kontrolli per te vertetuar ato qe thote media, po mjaftohet duke share botuesit, qe mire apo keq e sollen ne pushtet ne 2005-en
  Personalisht jam merzitur shume nga kjo situate. ta kesh te sigurte dhe ti dhe XZY, qe asnjehere ne jeten time, te pakten qe kur kam filluar te llogjikoj skam qene kurre i majte, dhe skam ndonje simpati per edi ramen. Por, te hiqesh si i djathte per te mbuliuar afera korruptive te te afermeve dhe disa langojve qe sillen rreth PD-se, eshte shume e ulet. Ne per keto gjera akuzonim Nanon, na doli ky me keq. E

 97. Mand thotë:

  6 October 2008 @ 9:04 pm

  Importi i energjisë, si fitoi tenderat Fazllic në Shqipëri

  Tentakulat e Damir Fazlliç në Shqipëri shtrihen deri tek tenderat e energjisë elektrike. Plot 34.3 milionë euro nga Shqipëria kanë mbërritur me ndërmjetësinë e këtij mediatori, ortaku i kunatit të ministrit Basha dhe miku i ngushti i qeverisë Berisha, në kompaninë Serbe “RUDNAP” ndërkohë që sipas të gjitha verifikimeve, Damir Fazlliç është i punësuar dhe merr rrogën nga kompania serbe.
  Sipas mediave serbo-boshnjake, vetë kompania Rudnap që sjell energji elektrike me eksport edhe në Shqipëri, është e përfshirë në afera korruptive dhe pronari i saj ka një lidhje të veçantë me Fazlliç.
  Gazeta bosnjake “Slobodna Bosna” në janar të këtij viti raporton një skandal me këtë firmë. “Rikthimi i Fazlliç në skenën e krimit” është një nga çështjet e artikullit. “Pak muaj më parë (para janarit 2008), thuhet në artikull,- Rudnap i Lazareviç konkurroi për të blerë një kompani energjie në Sarajeve. Megjithatë tenderi u anulua për shkak të statusit të paqartë të firmës. Muaj më parë, Rudnap përfitoi nga kompania elektroenergjetike në B-H, në kushte të dyshimta, një kontratë prej 40 milionë marka boshnjake (20.451.675 EURO) për rikonstruksionin e termocentralit në Tuzla. Një kompani hungareze Transelectro fitoi kontratën, por kontraktori aktual është Rudnap. Një lidhje e rëndësishme e këtyre marrëveshjeve është një ndërmjetës me eksperiencë, Fazllic, që nuk i ka dhënë ende fund krimeve të tij dhe ka grabitur para nga qeveria e Sarajevës. Eshtë shumë e njohur që për rreth 1 vit, Fazllic ka qenë këshilltar privatizimi për Bankën e B-H Investicijska dhe përgatiti privatizimin e një tjetër kompanie shtetërore Sarajevo Tobacco Factory. Rroga mujore e Fazllic ishte e pabesueshme, 25 mijë marka dhe shpërblimet e tij të ndyra paguheshin nga Byroja Federale e Punësimit. Në 2001 Fazllic u pushua nga Banka dhe mbi të u ngritën akuza kriminale për mashtrim. Ai lëvizi në Beograd dhe vendosi kontaktet me LAzareviç të Rudnap” thuhet në artikullin e “Slobodna Bosna”.
  “Sekseri”
  Pra, sipas shtypit boshnjak, Damir Fazlliç është ndërmjetësi i mikut dhe ortakut të tij në biznes, Vojin Llazareviç, pronar de facto i Rudnap-it, që prej një kohe të gjatë. Ai është i njohur, sidomos, në përpjekjet për të blerë kompaninë energjetike të Bosnjes, por, Sarajeva zyrtare ka dhënë refuzim të prerë për këtë transaksion. Në rastin e Shqipërisë, duket se ai e ka pasur situatën shumë më të thjeshtë, si pasojë e lidhjeve personale, që ka lidhur ndërkohë me familjen e kryeministrit Berisha dhe këshilltarin e tij amerikan, Tom Rixh.
  Tenderat
  Pas kësaj marrëdhënieje të re, zbardhen edhe shumë detaje interesante të operacioneve të Rudnap në Shqipëri. Sipas dokumenteve të KESH-it, që dikur publikoheshin normalisht, deri në momentin kur Korporatës iu “mbyll goja” nga lart, serbët e Rudnap-it duket se kanë qenë e janë favoritët e mëdhenj të shitjes së energjisë elektrike drejt Shqipërisë. Ata nuk kanë ofruar çmimin më të mirë, por, gjithnjë, gjatë tenderave të fundit, të shpallur nga KESH-i, kanë zënë vendin kryesor në importimet shqiptare. Kapaciteti i transmetimit të energjisë, prej 200 megavatësh, ka lënë jashtë loje partnerët e dikurshëm të EFT apo të EGL, por, jo vetëm kaq: në të tre lotet për vitin 2008, Rudnap-i ofron shifrat më të larta të furnizimeve si sasi: 9,2 milionë euro (nga 30 milionë të paraqitura) për lotin e parë, 9,7 milionë euro (nga 25 milionë të paraqitura) për lotin e dytë dhe 10 milionë euro (nga 25 milionë të paraqitura) për lotin e tretë. Çmimet e ofruara nga kompania nuk kanë qenë bujare, duke kaluar, nga 63, në mbi 70 euro për megavatorë. Ndërkohë, vetëm për muajin gusht, KESH njoftoi se kishte lidhur kontrata furnizimi, si me Rudnap-in, ashtu edhe me GEN, që të dyja nga Serbia, me një vlerë të përgjithshme prej 5,4 milionë eurosh.
  Skandali vazhdon
  Por jo vetëm kaq. Historia e Rudnap, që qeveria “Berisha” e ka përfshirë në tenderat e saj, është më e thellë. Në vitin 1999, kjo kompani u vendos nga autoritetet amerikane shtetërore, në listën zyrtare të formave të huaja, ndaj të cilave ushtrohej embargo (nga Office of Foreign Assets Control). Kjo, për shkak të kontributit, që kompania në fjalë ka dhënë kundër interesave amerikane - dhe të Perëndimit në përgjithësi - në kohën e luftës në Kosovë. Megjithatë, ky listim nuk e ka penguar qeverinë. Rudnap, me kalimin e kohës, arrin të marrë, madje, “pjesën e luanit” në furnizimet e energjisë elektrike që vazhdon të blihet nga jashtë, me të paktën 34.3 milionë euro përgjatë këtij viti.
  Balkanweb

 98. XYZ thotë:

  6 October 2008 @ 9:07 pm

  Land, une s’jam atje dhe nuk i di mire punet. Di fare pak emra. Kete Fazlliç, ketu e kam degjuar.

  Ajo qe di eshte kjo : opozita nuk ben lufte te ndershme opozitare. Dhe çudi, vertete. Sikur opozita te vepronte si duhet, pa gerthima e pa genjeshtra, jam i bindur qe do te kishte me teper sukses. Une nuk e kam hallin tek Berisha apo vajzat e tij. As nuk e njoh as hiç. Ne u kruajtshin me korrupsion, nuk ngopem po t’i shoh ne qeli.

  Puna eshte qe opozita ka abuzuar aq shume me emrin e tij (per gjithçka, deri dhe tek vezet e pulave qe dalin me te vogla gjate PD-se), saqe tani Berisha ka fituar njefare imuniteti. Sepse e ka te lehte ai te thote : lerini mo te lehin keta te opozites, se ashtu e kane ata. Dhe vertete e ka drejte : keta te opozites lehin aq shume saqe edhe kur kane te drejte, e kane humbur te drejten. Me kupton ?

  Nese opozita do te kapej vertete aty ku eshte per te kapur, ku te dhemb, jo me Erion Braçe dhe kalamaqer te tille, atehere kishe per te pare ti sa e besueshme do te behej ajo.

  Ta marresh nga nje ane, me keto fjale te miat dukem si i majte, si dikush qe i do te miren opozites. Kjo eshte sa per te thene qe jam thjesht me normalitetin. Dhe me vjen keq, por opozita e sotme eshte anormale.

 99. whisper the real thotë:

  6 October 2008 @ 9:17 pm

  Mandi nuk po kuptohemi me duket:
  Ta zeme se vertetTE GJITHE E DINE qe berisha eshte i lifhur me nje mije fije mafioze me tere fazlicet e plantetit, ta zeme se TE GJITHE E DINE qe berisha eshte fajtori per te gjithe gerdecet e planetit, ta zeme se TE GJITHE E DINE

 100. whisper the real thotë:

  6 October 2008 @ 9:19 pm

  ..vazhdim postimi : pra ta zdeme se TE GJITHE E DINE

 101. lumidrin thotë:

  6 October 2008 @ 9:25 pm

  Vazhdojme e biem ne lojen e piste te “thashethemexhiut”.
  Jane krejtesisht te verteta fitimi i tendarve per llogari te Rudnap.
  Pyetjet qe bej nuk jane ironike, por te sinqerta.
  - Nga cili shtet mund te marrim energji?
  -Me ç’fare diverence eshte çmimi qe jep kjo kompani me paraardheset.?
  -Ne ç’fare gjendje ekonomike eshte Kesh-i, duke krahasuar vitet e kaluara.?
  -Ishte e njejta menyre operimi edhe ne qeverisjen e Nanos?

  Miliona me fisheket,miliona me tenderet e autostradave,miliona me energjin.
  .
  .
  .
  Si thoni mund te jete e vertet ajo e 1,7 milion te Qipros,gjithe ajo “zhurme” per kaq pak,plus edhe ato te pikes se karburantit.
  Bah.

 102. whisper the real thotë:

  6 October 2008 @ 9:26 pm

  ..vazhdim postimi : pra ta zeme se TE GJITHE E DINE qe Berisha eshte kryemaskarai dhe kryefajtori i gjithshkaje qe nuk shkon mbare ne Shqiperi.
  Po persa kohe qe kete gje qe “e dine te gjithe’ NUK E DI DREJTESIA, ATEHERE KOMENTE TE ATIJ LLOJI JANE LLOGJE DHE PALLAVRA.
  Keshte e DININ TE GJITHE edhe ne vitin 97 qe parate i kish vjedhur Berisha , madje betoheshin e sterbetoheshin burra e gra qwe kishin pare djalin e berishes ndersa po i vidhte me thes!!!
  Si rezultoi??? Berisha i kish vjedhur? Si e nxorri drejtesia e qeverive Nano e kompani Berishen? hajdut te parave??? Jo. Perkundrazi nuk i gjeten dhe nuk i vertetuan ASNJE AKUZE QE LIDHEJ ME VJEDHJEN E PARAVE NGA BERISHA. Dhe ishte sistemi i drejtesise i te majtes qe donte ta piqte ne hell berishen dhe NUK E NXORRI DOT FAJTOR!
  Pra jo cdo intrige, thashethem, shpifje, sajese, hamendje duhet besuar dhe duhet marre si e mireqene kur diskutojme per LIGJ DHE LIGJSHMERI.
  kUSH I PERDOR SAJESAT SI FAKTE OSE KERKON TE MASHTOJE TE TJERET OSE TE VETMASHTROHET ME NJE TOLLUMBACE QE E SHET PER BALONE….

 103. Mand thotë:

  6 October 2008 @ 9:32 pm

  XZY, ne kete rast seshte zhgenjyer opozita, por ata qe e kane perkrahur dhe ne budallalleqet qe ka thene kur ka qene ne opozite. Ata qe i kane bere fushaten, ata qe si kthyen kurre krahet dhe te pakten atyre Berisha e ka detyrim moral ti kerkoje falje se po ja ben me zi se qeverite socialiste. kjo seshte aspak normale. Une sjam si nje pjese e atyre qe kane shkruar dhe shoh qe jane vertet komuniste te pandreqshem i perkas nje kategorie tjeter. Ske per ta besuar, por i njejte me THP. Dhe kur flas, dhe shume e shume te tjere si une, dije se ka nje gje shume te madhe qe nuk shkon me kete. Lexo ketu dhe do e marrshe vesh se perse ta them. http://www.peshkupauje.com/%e2%80%9chumbja-e-ores%e2%80%9d-hakmarrje-e-rames-pas-batutes-se-topallit-me-bushin/2007/06/14/

 104. Edit thotë:

  6 October 2008 @ 9:55 pm

  Whisper,une e di se ti di shume me shume gjera nga ato qe shkruan.E di se edhe i din ndryshe e ndryshe i shkruan.E di qe ti din edhe ate kur nje minister i ti shkoj e i tha”…kthe rruge se jemi vetem me keqe se ne vitin…,,(ja ka thene ne shqip keshtu qe ska pas nevoje te perkthesh,nje detaj i vogel qe se ke vene ne CV tende).Sa ministra te qeverise socilaiste shkuan para drejtesise per lidhje me klane famekeqe qe ne opozite Berisha i etiketonte.Si baron krimi.Po te pyes sa?Thua se nuk vodhen?Qesharake.Prandaj leri zigzaket.Kur nuk mundesh a nuk don te thuash te verteten,Hesht!Eshte shume me e ndereshme.

 105. kallash thotë:

  6 October 2008 @ 10:59 pm

  Nje thashethem tjeter thote sefundmi se nje nga pronaret e Rudnap me banim ne Austri eshte dhe nje nga pronaret e firmes ne Qipro qe bleu firmen pa asnje aktivitet financiar te Fazlic per 1.75 milion euro ne Shqiperi. Skema tashme eshte pothuajse e zbardhur. Faslic prodhon/themelon shoqeri tregtare te cilat vetem sa rine ne letra pasi nuk kryejne asnje veprimtari ekonomike dhe presin diten e lumtur qe te shiten duke u blere nga firma te tjera jashte Shqiperise. Pra thjesht kjo eshte nje menyre qe Faslic te mare shperblimet per pislleqet qe ka bere ne fusha te ndryshme dhe sigurisht keto shperblime per te figurojne te pastra pasi “rjedhin” nga veprimtari te ligjeshme sic eshte dhe shitja e aksioneve te shoqerive tregetare. Por jo kur keto shoqeri nuk kane kryer as edhe nje veprimtari ekonomiko-financiare.

 106. whisper the real thotë:

  6 October 2008 @ 11:06 pm

  Fazllic ne nje interviste dhene sot korrespondentit te Top Channel ne Londer pergenjeshtron lajmet e rreme te perhapura nga Top Channel, gazeta Shqip dhe media te tjera shqiptare per gjoja arrestimin e tij si “trafikant ne kerkim nderkombetar”.

  ps. Edit me duket se nuk ke lexuar aspak thelbin e postimit tim i cili me fjale te tjera eshte: O NJEREZ MOS U BENI VIKTIME SAJESASH DHE PALLAVRASH, POR CDO GJE SHIKOJENI NE RAPORT ME LIGJIN DHE VETEM ME LIGJIN!
  Nuk thashe askund ne komentin tim qe akuzat e Berishes kundrejt baroneve te krimit JANE VERTETUAR E FAKTUAR NGA DREJTESIA, por thashe qe GENJESHTRAT DHE SHPIFJET KUNDER BERISHES VETE DREJTESIA E TE MAJTEVE I KA NXJERRE TE PAVLEFSHME!
  Pra, e dashur Edit, fola vetem per ligjin dhe thashe qe te mesohemi qe kur flasim per shkelje ligji mendimet t’i shprehim vetem ne baze te asaj qe shkruhet ne ligj dhe jo ne thashethemet qofte te politikaneve te se majtes e qofte te te djathtes.
  Sigurisht secili ka te drejte te besoje e te flase pallavra, por te pakten te mos kerkoje t’ia besojne te tjeret ate mendim mejhanesh apo thashetheme gazetash…

 107. Edit thotë:

  6 October 2008 @ 11:09 pm

  E po i dashur Whisper edhe ti se ke kuptuar thelbin e asaj qe thashe.
  NUK KA DREJTESI.NUK ZBATOHET LIGJI.Ky ishte thelbi.

 108. whisper the real thotë:

  6 October 2008 @ 11:24 pm

  Edit, sigurisht per sa i perket sistemit te drejtesise ne Shqiperi ndajme mendim te njejte. Sistemi i korruptuar i drejtesise eshte gangrena e ketij tranzicioni te gjate e cfilites qe pas 18 vjetesh e ka humbur tashme kuptimin e konceptit “tranzicion”.
  Nese do kishte nje sistem drejtesie efikas e te drejte sigurisht edhe keto diskutimet e peshqve do ishin me cilesore dhe me me pak pallavra dhe hamendje te percarturish. Por edhe sistemi i drejtesise del nga i njejti burim nga del edhe klasa jone politike: del nga shoqeria shqiptare e cila eshte e korruptuar dhe e pandershme pertej limiteve te pranueshme te pandershmerise kundrejt ligjit dhe shtetit. Dhe nje pjese e shoqerise shqiptare jemi ne qe po flasim ketu…te gjithe pa perjashtim… njeri thumbit e tjetri patkoit…te gjithe filozofe dhe mendimtare…te gjithe analiste dhe eksperte te gjeopolitikes e sociologjise…te gjithe prokurore dhe avokate….te gjithe jemi specialiste te gjithshkaje nga gerdecet e trebickat e deri te gjendja e indekseve financiare te Wall Street-it…ne shqiptaret i dime te gjitha me mire se kushdo ne kete bote…lol
  Pra e dashur Edit duke perfunduar kete koment duke perifrazuar fjalet e nje peshku (apo peshkeje…lol) qe diku ne nje teme tha: “uji do rrjedhe e do pastrohet vete”, do shtoja “per t’u pastruar sigurisht do e pastroje vete rrjedha e Kohes, por te pakten nese duam nje pastrim te shpejte (dhe jo edhe 18 vjet te tjera) le te mos e ndosim edhe me shume.”

 109. karkaxhualli thotë:

  6 October 2008 @ 11:36 pm

  ok.
  U dhane shume shembuj, duke u perfshire edhe 11 shtatori i SHBA, dhe u perpoq te hiqej nje paralelizem me ngjarjen e Gerdecit, pastaj ashtu sic behet ne te tilla raste u mbajt edhe qendrimi cinik i rastit madje u be edhe humor me menyren e te arsyetuarit te bashkebiseduesit.
  Atehere me duhet te sqaroj dicka.
  11 shtatori nuk mund te krahasohet me Gerdecin per nje arsye shume thelbesore.
  11 shtatori erdhi si pasoje e nje veprimi te jashtem, pra si veprim e nje akti terrorist, ndersa Gerdeci ndodhi si pasoje e shkeljes se ligjit dhe mos respektimit te procedurave nga njerez te veshur me pushtet.
  Nje veper penale ka 4 elemente, mosekzistenca qofte edhe e njerit prej tyre ben qe kjo veper penale te mos ekzistoje. Keto elemente jane Objekti, ana objektive, subjekti dhe ana subjektive. E di qe eshte shume profesionale kjo qe po ju them por me duhet ti shpjegoj keto ne te dyja rastet per te treguar se kush eshte ndryshimi, dhe pse ka pergjegjesi penale ministri Mediu, apo edhe zyrtar te tjere.
  Ne rastin e gerdecit, nese do te mendonim se ajo qe ndodhi nuk ndodhi nga makuteria per te fituar miliona ne rruge te pandershme ky do te ishte rasti me flagrant , por ndodhi si pasoje e mosrespektimit te rregullores se demontimit atehere kemi te bejme me vepren penale te vrasjes pa dashje, kuptohet qe vdiqen 26 persona.
  Objekti i vepres penale eshte ruajtja e jetes se qytetarit shqiptar.
  Ana bojektive, vepra penale kryet me veprime konkrete apo mosveprime qe shkaktojne vdekjen e individit.
  Subjekti i veprs penale eshte i pergjithshem, pra mund te jete cdo person qe ka mbushur moshen per pergjegjesi penale.
  Ana subjektive, vepra penale kryhet nga pakujdesia, ne formen e neglizhences, qe do te thote se autori i vepres penale ka pasur detyren qe te parashikoje pasojat e mundshme (vdekjen e personave) nuk i deshiron ato, por lejon ardhjen e tyre.
  U provua se Mediu ka pasur dijeni per ekzistencen e Fabrikes ne Gerdec, u provua se kishte dijeni qe aty punonin njerez pa eksperience, u provua se aty punonin femije, u provua se kishte dijeni qe aty nuk respektoheshin rregullat e sherbimit teknik, u provua se nuk kishte asnje kusht per berjen e demontimit te armeve. Atehere ai si autoriteti pergjegjes kishte mundesine reale, dhe detyren per te parashikuar ardhjen e pasojave te mundshme, por u tregua neglizhent, nuk mori asnje mase, dhe lejoi ardhjen e tyre. Nese do te provohej se e gjitha kjo u be per qellime fitimi, atehere ky eshte nje element qe ne jurisprudence njihet si element cilesues i vepres penale dhe per pasoje e ben gjithcka me te rende.
  Ne rastin e 11 shtatorit, tragjedia nuk ndodhi si pasoje e veprimit apo mosveprimit te shteit, si ne rastin e gerdecit ku shfaqen te dyja keto forma, ( ne rastin e ndertimit te fabrikes ne mes te fshatit) dhe ( ne mos mbylljen e saj). Ne rastine 11 shtatorit nuk ekzistonte mundesia reale se mund te parashikoheshin sulmet, pasi nese do te kishte ekzistuar ju them une se do kishe njerez ne burg sot. Dhe ajo qe eshte me e rendesishmja nuk ekziston elementi i anes subjektive, pra hnuk kemi as neglizhence dhe as vete besim te tepruar, dhe kjo u vertetua edhe nga raporti i pentagonit ku thyhej se nuk ekzistonet asnje prove qe te bente te dyshohej per sulm.

  Mbase u zgjata me kete koment, por kur flasin per shtetin ligjor bejne mire qe te lexojne ndonje gje, dhe jo te bejne si teknike salce e tja fusin kodra mbas bregut.

 110. Edit thotë:

  6 October 2008 @ 11:41 pm

  Jo Whisper,jo.Une ska shume kohe qe jam ketu tek peshqit,po nje pjese i kam lexuar.Se kam ne mend ti analizoj.Shumica jemi jashte e mendojme se kemi pak mendje me shume,na falet ne mendjemedhenjeve shqiptar.
  Une nuk ndjek krahet partiak.Pak rendesi ka qe eshte Sala yt apo Tosi i nje tjetri.Pak rendesi ka nese eshte e majta apo e djathta(qe nje m…i ndare medysh jane).Rendesi ka se e beme gati gjysmen e kohes qe mbretroj ferri dhe jemi si mos me keq.Une sdi kujt ti them as i ndershem me as i pa ndershem.Di qe vendi spo ecen para,aq.Kjo me mjafton.Vec nga njehere si dje dhe sot,nuk duhet shume mund per te kuptuar se cfare po behet.U beme gazi i botes.Dhe nuk cfryj per nje a per dy.Ne kete thes hyme ne te paret qe pjellim kesi soji,pastaj ata qe ne i veme te na perfaqesojne.E theksoj se ska te majte e te djathte ne grykesine e lemeriteshme si tonen dhe te elites.Nejse,fola me shume se c’deshiroja.

 111. artian thotë:

  7 October 2008 @ 12:19 am

  sulmohen dhe rrafshohen Kullat Binjake ne SHBA, vdesin reth 7000 e ca viktima, deme te paimagjinueshme materiale, financiare me ndikim te jashtezakonshem dhe direkt mbi ekonomine amerikane, mbi sigurine amerikane, mbi politiken amerikane, ndikim mbi gjithashka amerikane dhe Xhorxh Bush si komandanti suprem i forcave te armatosura amerikane qe kishin per detyre ruajtjen dhe mbrotjen e Sheteteve te bashkuara, qe kishte per detyre kushtetuese mbrojtjen e sigurise kombetare, NUK DHA DOREHEQEJEN.

  Nje paralelizem i tille,me demet dhe viktimat ,nuk ka vend fare ,as nuk puqen ,as nuk shkojne,ne as nje pike te horizontit !

  Se pari, ne Amerike,ishte nje sulm agresioni, i forcave terroriste ne territorin Amerikan, me nje objektiv te vetem,te shkaktonte deme sa me te medha ne SHBA.Nuk ishte fatkeqsi ,ishte sulm i pa pritur.

  C`ne, Gerdecin kush e sulmoi ??!!!!!!!!

  Se dyti, mbas katastrofes ,analizat treguan se ne ShBA,kishin te benin me nje sulm terrorrist te organizuar nga Bin Laden,dhe forca te tjera te errta!

  C`ne ,ne Gerdec kush ishin forcat qe hodhen ne ere nje fshta te tere ?Gerdecin.?…analizat qe beri qeveria,ishin disa konkluzione ,te thata.jo bindese,nuk ishin forca terroriste ,”por pakujdesi” kush i ha keto lloje analizash?
  Faktet tregojne se ne bisnesin e shitjeve te armatim municionit ,kishte faje te renda,qe implikonin Ministrine e Mbrojtes,tregonin afera,me perfitime parash te pista nga ky biznes.

  Me nje fjale ,lidhja e Amerikes te 11 shtatorit , me ate te Gerdecit ,per ceshtje ,viktimash eshte komplet gje tjeter.,sepse edhe shkaqet jane te ndryshme.,atje ishte sulm terorist,ketu ishte amatorizem ,”te luash me zjarrin” ne prezencen e zjarfiksit ,Ushtria.,
  dhe te shkaketosh si pasoj, vdekje dhe shkatrim!

  Berisha duhet te kishe dhene dorheqje ,sepse nuk dinte ku binte Gerdeci, ;) , e deklaroi vet, nuk kryeminister tjeter PD?

 112. J. thotë:

  7 October 2008 @ 12:19 am

  kkxh, flm - për mundimin e kësaj që postove. Se më kurseve kohë.
  Për të tjerat çtë thuash… Dikush që flet këtu i ngjan atij që “nuk i haheshin bamjet”. E ftuan për darkë e i dhanë bamje për të ngrënë. I pëlqyen. Hë të pëlqyen bamjet e pytën. Po pse tha, bajme ishin ato që hëngra unë?

  Tjetri në formë tejet letraro artistike por me llogjikë të çuditur apo edhe të çoroditur shpalos vlerat e sistemit të ashtuquajtur të drejtësisë për t’i hedh poshtë më pas katër postime seri me një të pestë.

 113. whisper the real thotë:

  7 October 2008 @ 12:38 am

  Pra ideja e nje komenti te mesiperm te dikujt eshte se kur sulmohet nje shtet nga nje sulm terrorist (Kullat binjake) Presidenti nuk paska pergjegjesi sepse nuk ishte ai qe e beri kete sulm ndaj vendit te tij, por ata-terroristet. Nje aresyetim shume naiv per dike qe ben nje faqe leksion te panevojshem juridiku ne rastin e Gerdecit. Pse leksion i panevojshem? Sepse ne tere ate interpretim juridik nuk del Berisha apo tere qeveria fajtore dhe pergjegjese (meqe kerkohet doreheqja e tij dhe e qeverise sipas dikujt) , por ministri i mbrojtjes Mediu i cili U DOREHOQ DHE I ESHTE DHENE ORGANEVE TE DREJTESISE PER HETIM. as me shume e as me pak ate thoshte edhe komenti im: ministri Mediu dha doreheqjen..dmth pati reagim qytetar te doreheqjes ( do thote ndonjeri: nuk quhet doreheqja e Mediut se une dua doreheqjen e Berishes- vetem atehere quhet e vlefshme doreheqja…lol)

  Besoj se ne tekstet e juridikut ka edhe nje kapitull qe flet per llojet e pergjegjesive te cilat jane 3:
  1-PENALE,
  2-ADMINISTRATIVE
  3- MORALE.

  Si Bushi ne rastin e Kullave Binjake, ashtu edhe Berisha ne rastin e Gerdecit kane pergjegjesi MORALE qe buron nga pozicioni zyrtar qe kane. Njeri president i SHBA dhe tjetri kryeminister i Shqiperise.
  Bushi ka pergjegjesi MORALE sepse eshte komandanti suprem i forcave te armatosura dhe i sigurise kombetare. Perderisa sulmi terrorist deshmoi brishtesine e sigurise komebtare amerikane sigurisht qe presidenti Bush e ka pergjegjesine Morale.
  Kalojme te Gerdeci: Kryeministri Berisha ka pergjegjesi MORALE per ate tragjedi sepse eshte kryetari i nje qeverie demokratike e cila ka si synim permiresimin e standardeve te jeteses se shtetasve te vet dhe jo vdekjen e tyre.
  A ka pergjegjesi penale Bush ne rastin e Kullave Binjake? Jo. Nuk ka sepse ligji ka parashikuar se cilat persona jane pergjegjes per X institucion. Dhe keta persona sigurisht jane ndeshkuar edhe ne SHBA dhe cuar para ligjit, sic ishte rasti i shefit te pergjithshem te policise per Californine i cili ishte lajmeruar nga FBI per mundesine e nje akti terrorist ku pjesmarres do ishin edhe dy shtetas qe jetonin ne shtetin e Kalifornise prej disa muajsh.( ne total shifra e zyrtareve te ndeshkuar sipas niveleve te ndryshme administrative e kalon numrin 200)
  a ka pergjegjesi penale Berisha si kryeminister ne rastin e Gerdecit? Sigurisht jo. Ligji e ka te percaktuar se cilet jane pergjegjes ligjore ne nje institucion te natyres specifike dhe prandaj jane vene para drejtesise nje sere zyrtaresh te larte te Ministrise se Mbrojtjes duke filluar qe nga ish ministri Mediu dhe hetimet do nxjerrin implikimet penale te te gjithe te dyshuarve qe nga Ministri e me rradhe….
  Po pergjegjesi administrative ka Bush dhe Berisha? Sigurisht kane: eshte detyre e te dyve qe te rehabiltojne sa me shpejt pasojat e tragjedise ne planion monetar (demshperblime), financiar, ekonomik e ushtarak…
  Pra kjo eshte ajo qe thone ligjet dhe tekstet e juridikut e jo une, pasi sic u theksua me siper meqe nuk jemi juriste mund te jemi me te dobishem si teknike salce…

  Dhe nje kunderargument meqe jemi ne bashkebisedim:
  nese do kishte ndodhur ajo qe ndodhi ne SHBA me Kullat Binjake ne Tirane..cfare reagimi do kishin antiberishet? Ulurime ne qiell : “Berisha jep doreheqjen se ti je kryeminister dhe ti e ke pergjegjesine me te madhe!” Dhe do dilnin perseri ca juriste qe do e “ligjeronin” me argumenta juridike pergjegjsine e Berishes ne ate rast….
  Kujtoni se cfare u tha nga antiberishat ne rastin e rrezimit te helikopterit ku vdiq Gramos Pashkoja: tre forcat e njohura politike PS, LSI dhe Peshkupauje…lol…akuzuan Berishen direkt si pergjegjes meqe kish qene helikopteri i kryeministrit i cili duhet te ishte ne gjendje sigurie te larte….

 114. sol-nox thotë:

  7 October 2008 @ 12:41 am

  Shkurt, me pak fjale cfare ligji paska thyer Sali Berisha, Lulzim Basha apo Sokol Olldashi, se ne kete mishmash nuk mora vesh?

  Te lejosh pastrimin e parave, sic ka ndodhur me ate firmen fantazem qe eshte shitur per aq leke sa thote Mero ne Qipro, eshte pastrim parash ne menyren me harbute te mundshme.

  Te dhenat qe jep Mero, me emer e mbiemer, jane te verteta, mjafton te interesohesh ne zyren e tatimeve dhe prane gjykates se tiranes per sa i perket regjistrimeve.

  Nuk eshte aspak argument lehtesues fakti qe Mero ka qene tenderist a ku di une (madje eshte deshtim logjik ta besh kete kritike kunder akuzave)

  Pervec prokurorise, e cila nuk reagon sepse ESHTE e kontrolluar politikisht, me habit INDIFERENCA e “opozites”. Mero nuk i thote te gjitha te vertetat. Dhe as opozita nuk po del t’i thote te gjitha te vertetat. Fazllic me firma e me shoke nuk kane “perfshire” vetem Berishen…

  Dhe nuk eshte vetem Fazllic…

  Fushatat e shkuara, ajo e 2005 dhe lokalet kane kushtuar tej mase, perfshi konsulencen prestigjioze dhe aleancen e shtrenjte mediatike. E keni pyetur ndonjehere veten nga kane ardhur keto leke?

  Fushata e ardhshme ka per te qene edhe me e shtrenjte…Ka disa raste flagrante “biznesmenesh” qe me pare kane dhene miliona usd PD-se dhe po aq PS-se, qe te jene ne rregull me te gjithe. Keshtu ka per te vijuar. Ne nuk qeverisemi nga politikane…por si gjithmone, heshtim dhe ulim koken, sepse jemi popull liridashes. Kemi heshtur ne mase ne kohen e Enverit, duke u ankuar qe kishim regjimin me te eger komunist. Nuk eshte e vertete. Kemi ulur koken ne kohen e Zogut. Ne kohen e Turkut. Gjithmone ne na kane rene regjimet me te egra. Keshtu dhe sot…sipas kokes festen

 115. artian thotë:

  7 October 2008 @ 12:49 am

  Njeri ketu ,qe nuk i permend njerit emrin,nikun.

  Kalojme te Gerdeci: Kryeministri Berisha ka pergjegjesi MORALE per ate tragjedi sepse eshte kryetari i nje qeverie demokratike e cila ka si synim permiresimin e standardeve te jeteses se shtetasve te vet dhe jo vdekjen e tyre.

  O “dikush ,njeri”!
  por une kete kete lloje pergjeqsie kerkoja,qe po thua ti,..thashe une gje penale?
  Vet po thua ,ate qe une them ,Berisha te kish dhene doreheqje ,moralisht ,si Mediu ,Kaq!

 116. whisper the real thotë:

  7 October 2008 @ 12:53 am

  artian, take it easy…
  Komenti im i referohej si replike komentit te karkaxhuallit dhe jo komentit tend…Ai kunderargumentoi nga pozicioni i juristit komentin tim te meparshem dhe jo ti…

 117. artian thotë:

  7 October 2008 @ 12:54 am

  E kishe fjalen pergjeqsi morale,dhe ti kepuste gjume nga ana tjeter ,pra te rotullohej nga krahu tjeter ,e shpatulles dhe te lironte qafen?

 118. Monda thotë:

  7 October 2008 @ 12:55 am

  “Eshte nje nder i madh per mua qe marr pjese ne hidherimin tuaj” tha ai. Kush e ka harruar kete le t’i rifreskohet pak memorja:

  Berisha e Fazllic: Jemi miq, e kemi per nder

  Berisha e Fazllic kane konfirmuar sot njeri nga nje destinacion qe identifikohet si Londra e tjetri nga Tirana, se jane miq me njeri tjetrin.

  Ne nje kontakt me nje korrespodent te medias shqiptare ne Londer, Fazllic, ka thene se “lajmet e perhapura per te ne Tirane” jane shpifje, por nuk ka pranuar te komentoje arrestimin dhe akuzat e ngritura per te nga prokuroria ne Bosnje.

  Fazllic ka shtuar ne te njejtin prononcim se “e ka per nder qe eshte miku i Berishes”

  Po kaq i nderuar dhe i betuar ne miqesi eshte shfaqur po sot kryeministri i vendit. Ne sallen e Parlamentit, ku ishte thirrur nje interpelance nga opozita, me tonet e tij te zakonshme euforike, Berisha ka thene qe “e ka per nder qe eshte miku i Fazllic” dhe se eshte gati te shkoj ne mocion per te dhe se “duhet te pergatitemi per transparencen me te madhe ne historine e ketij vendi”.

  Fazllic akuzohet nga Prokuroria e vendit te tij, per pastrim parash, trafik armesh dhe nje sere akuzash te tjera, nderkohe qe nga Tirana ai ka bere transferta dhe shitje kompanish fantazme me forma noteriale prane familjes se kryeministrit.

  Nderkohe, une po pres nderin qe do na behet me “transparencen me te madhe ne historine e ketij vendi.”

 119. artian thotë:

  7 October 2008 @ 12:57 am

  It`s ok mate ! ;)

 120. J. thotë:

  7 October 2008 @ 1:01 am

  O artian dhe pjesa tjetër e popullit… është argument i kotë të merresh me paralelizmën Gërdec - kulla binjake. Se ku e ku demokracia amerikane me atë shqiptare.
  Madje sa më shumë të meresh aq më shumë shërben për ta transportuar problemin në…hënë mundësisht. Ose deri te specialiteti i mbarështimit të peshqve dhe midhjeve sipas teorish Ilosh dhe Pincash.

  E rëndësishme është veç që debati të qëndrojë larg Berishit dhe “miqve të tij që i ka për nder”.

 121. karkaxhualli thotë:

  7 October 2008 @ 1:04 am

  Berisha dhe Mediu kishin dijeni, per ekzistencen e fabrikes, kishin mundesi te parashikonin ardhjen e pasojave, por nuk e bene, ose e bene por u joshen nga ndonje gje tjeter dhe e bene nje sy qorr e nje vesh shurdh, dhe ndodhi ajo qe ndodhi.
  Ne asnje vend te botes nuk do ishte dhene urdheri per ndertimin e nje fabrike ne mes te nje qendre te banuar, e per me teper nuk do ti ishte dhene tenderi per demontim nje kompanie qe s’kishte asnje eksperience ne fushem e demontimit.
  Nuk u ve faj ndokujt qe nuk arrin te kuptojne rendesine e elementeve te vepres penale, por sigurisht qe nuk mund te mos me bej pershtypje vetbesimi me te cilin argumenton, pa e kuptuar se cfare xhevahiresh leshon.
  Ka nje ndryshim te madh mes 11 shtatorit dhe Gerdecit.
  Gerdeci erdhi si pasoje e veprimeve konkrete te qeverise, nuk u be asnje studim fizibiliteti, su mor asnje mas, su trajnua askush, u lane te punonin femije dhe njerez pa eksperience, su parashikua asgje, por u ndertua ne mes te nje qendre te banuar nje bombe qe mund te vriste mijra. Pra u be me veprime konkrete. Qeveria jo vetem qe nuk mbrojti qytetaret e vete, por u vuri atyre nje bombe tek dera e shtepise, i vrau ata.
  Ne rastin e 11 shtatorit, sherbimi nuk kishte mundesi reale, nuk kishte informacion se do te ndodhte nje sulm ne ate dite, ne ate ore, ne ate vend dhe e neglizhoi kete informacion.
  Mjafton kjo, edhe pse mund te mendojme se berisha skishte dijeni qe ai te jepte doreheqjen.
  Kuptohet qe doreheqja eshte nje verpim politik, qe shpreh pergjegjesine morale te liderit dhe sigurisht nuk mund te jete sanksion, por a thua ka pergjegjesi politike berisha. A nuk ishte ky njeri qe deklaroi se leket e shqipatreve ishin te sigurta ne 97 dhe injori FMN, dhe dihet se cfare ndodhi.

 122. artian thotë:

  7 October 2008 @ 1:10 am

  Whisper..,

  Kush ishte njeriu qe nuk pranonte as nje gabim ,ne kohen e Socializmit ,per 45 vjet?

 123. karkaxhualli thotë:

  7 October 2008 @ 1:10 am

  whisper: Komenti im i referohej si replike komentit te karkaxhuallit dhe jo komentit tend…Ai kunderargumentoi nga pozicioni i juristit komentin tim te meparshem dhe jo ti…

  Po edhe une nja 10 poste me lart ate kam thene qe Berisha te jape doreheqjen jo qe te futet ne burg. Ne burg te futet Mediu, se ai ska dyshim qe eshte deri ne gryke.

 124. ferri thotë:

  7 October 2008 @ 8:46 am

  Atij qe eshte pergjegjes per gerdecin ja kane bere gati vendin ne ferr. Jane 5 femije nga barku i nenes deri ne moshen 3 vjec qe do ja hane kafken perjetesisht si kont ugolini. Mua si shqiptar me ka ngelur vetem drejtesia hyjnore.

 125. Taqi thotë:

  7 October 2008 @ 6:02 pm

  JU KESHILLOJ TE SHIKONI FILMIN THASHETHEMET. eshte nje film amerikan me ca studente qe bene plan te hidhnin ne qarkullim disa thashetheme, dhe i bene aq te besueshme, sa e gjitha i iku nga dora dhe pati nje fund jo te kendshem per njerin perj tyre. thashethemet i mer era, sepse njerezit jane shume te predispozuar ti besojne ngaqe skane me ca merren dhe se zakonisht i pelqejne te degjojne historira perbaltjesh e fyerjes, sipuna atyre qe bejne sevap kur dy vete zihen ne rruge.
  kte pune ben dhe media ne shqiperi, hedh vazhdimisht thashetheme, dhe shqiptaret qe vdesin njecik te degjojne llafe te keqija per komshiun, fillojne e flasin si grate e keqija.rrituni…

 126. Taqi thotë:

  7 October 2008 @ 7:29 pm

  Sulmet ndaj Berishes dhe Bashes jane te qarte perse kryhen nga mediat ne dore te Edi Rames.

  Sa me shume qe afrohet fushata, aq me teper do te degjojme broçkulla te tilla e koplote abrakadabradantesk

  Opozita ka vene ne shenjester qysh ne fillim Berishen si rivalin kryesor, por ka vene ne shenjester edhe Bashen, mqn ky i fundit eshte i “mborjturi” i Berishes dhe ka shance reale te marri ne dore PD pas ikjes se Berishes, pasi Bamir Topi u drejtua per ne Presidence.

  Nga ana tjeter, opozita ne çdo sulm qe do te beje te te ardhme, do te sulmoje ose Berishen per Gerdecin, ne nje menyre ose ne nje tjeter, ose do te sulmoje Bashen per rrugen Durres-Kukes-Prishtine.

  Taktika e opozites per ‘vrasjen’ e Kosta Trebiceks doli nje bllof i madh, sepse ata deshen t’i benin “gropen” Kryeministrit por rane vete brenda. Ata u perpozen te bashkoheshin ne ate mort kunder Berishes, por dolen ne fund te atij mitingu te pakuptime, akime me te perçare (nga etja e tejskajshme per pushtet).

  Pasi eksperti Amerikan nxorri perfundimin e tij se K. Trebicka kishte pesuar aksident; pasi e Veja e te ndjerit u shpreh se burri i saj kishta zakon te gjuante per gjah nga makina e tij, duke e ngare ate (teze qe konforton aksidentin) - atehere opozita reagoje me menyren e saj (te pritshme) !

  Ne vend qe ajo te thoshte diçka pas rezultatit te ekspertit Ameriakan - HESHTJE TOTALE - opozita ben sikur s’ndodhi gje dhe hedh SHASHKEN e radhes ! Tymeset e opoiztes u bazuan gjasme ne “arrestimin” e Fazlliç, i cili akuzohet per lidhje okulte me terrorista Serbe, per trafiqe etj etj - DHE, lidhja me Berishen eshte se ky na qenka miku i Berishes, se na paska sjelle ne Shqiperi ne 2005 firmen Amerikane qe i beri PD-se fushaten zgjedhore !!!

  Lidhje mjaft llogjike : se per ç’fare i hyn ne xhep Shqiptareve te dine pronat dhe firmat ne posession te Fazlliç, kete vetem opozita dhe Mero Baze mund t’a shpjegoje !

  Pasi “goditen” rende Berishen, i cili odli mik i nje te arrestuari - i cili te nesermen inetervistohet ne shtepine e tij ne Londer nga TCH vete !Hec e merr vesh ! Opozita vendosi te sulmoje edhe BASHEN

  (priteni qe nga sot e tutje, tere sulmet e Opozites do te shnjestrojne vetem Bashen dhe Berishen, pikerisht sepse keta te dy personifikojne arritjet me te medha te qeverise — lufta ndaj korrupsionit, rruga DR-Kukes, Anetaresimi ne Nato, hecja perpara per ne BE si dhe lobingu i min. Jashtme Pro Kosoves)

  Sot sulmohet Basha, nepermjet kunatit te tij …

  Te gjithe te “akuzuarit” hedhin posht pretendimet … opozita siç e ka PLANIN duket se do t’a shfrytezoje kete çeshtje edhe nja 2 jave te mira, sa t’i nxjerri lengun e pefitimit politik, pastaj, pas Fazlliç, do nxjerre ndonje SHASHKE tjeter si keto ….

  Perfundimi : Shqipetareve nuk i hyjne fare ne pune perralla te tilla, TELENOVELA te tilla qe Rama i ka kaq shume qejf ! por ç’fare t’i besh ? kur opozita s’ka tjeter program/arsye per te rimare pushtetin, sesa te nxjerre perfitime maks nga Gerdeci dhe skandalet e tjera ?!

 127. Idris thotë:

  8 October 2008 @ 2:36 pm

  Ore shtet me arrogant e me te mbrojtur nga injorante dhe me arrogante
  se vete ky lloi shteti me fjale te sterholluara NUK ka dhe NUK ka per te bere VAKI ne jeten e Shqiptareve.
  Vetem per kete jam i sigurt se po qe per llogjet e Berishes dhe Mixhisteve qe vijne pas tij keto s’kane as bythe as karrike te qendrojne.
  Vet , i biri , e bija , kunati , mbesa , sterniprit dhe ster servilet etij ……
  Te gjithe te pasur !!!!!!!! :(
  Na del dhe Fazllici tani se qenka “biznesmen” ???? :P dhe mund te beje biznes edhe ne Shqipri duke takuar !!!!! K/MINISTRIN ! Po kete se takon dot nje “biznesmen” opozitar se “nuk di gje” qe ka te tille te pakoruptuar ne Shqiperi !!!!!!!
  Jo po do mbaje te shkruar ne balle Fazllic kur hyn ne kufirin Shqiptar :
  -Jam spiun i UDB !
  Hajde llogjike foshnjore hajde ! Dhe te gjithe te frymzuar me parimete e shenjta te shtetit ulurasin ore ulurasin:
  Drejtesia zotrij .Drejtesia….
  Sikur te mos jete Mixha ai qe e mbolli faren e SHPIFJES dhe DENIGRIMIT per cdo shqiptar qe nuk i “vinte pas vere” dhe sikur te mos jene “ah-ohe”
  ose “ofshamsit” qe mbollen faren e urrejtjes dhe perseri vazhdojne te mbjellin faren e urrejtjes midis grupeve shoqerore ne Memedhembje!
  Fakte zoteri,fakte !(per ketu u dashkan????? )
  -Nuk dukej fakti zoti gjyqtar .Fakti ishte brenda :)
  Dhe rrumbullaket rreth “faktit” tunden apo s’tunden :P

 128. Genci thotë:

  17 October 2008 @ 12:12 pm

  Une mendoj qe gabimin me te madh e ka ba policia shqiptare qe nuk e burgosi Fazlicin deri sa te kontrollojn te gjitha kontot e tija ne Shqiperi edhe shtetet ma demokratike te botes e burgosin nje njeri te dyshuar e lere ma shqiperia qe eshte shume larg nga demokracia ne bot pastaj nuk di pse tek ne shqiptart duhet cdo here amerika te jet aq e besuar une jam mese i sigurt qe ambasada amerikane ne shqiperi ka dor ne shume krime ne shqiperi e sidomos ambasadori amerikan fazlici ishte me ate amerikanin gejxh apo si quhet shok pse nuk duhet te dyshojm ne nese nje njeri me autoritet ne skenen politike amerikane ka shoqeri me nje kriminel nuk duhet te dyshohet qe edhe ai amerikan mundet te jet i till por prapa skenave ne jemi mesuar cdo here te na komandoj i huaji ne jemi mjaft te zot sa te dallojm kriminelin prej ati jo kriminel ne punen e gerdecit ishte amerikani kryesori pse duhet pas besim kaq shume ne ameriken pastaj puna e kosta trebickes u desht ta vulos amerikani kjo ishte ma shume se vrasje e jo vdeke trafiku une jam mese i sigurt qe amerika ka dor ne gjitha punet ne shqiperi e jo sali berisha po ambasada amerikane me keso kriminel si pune e fazllicit e kriminelve tjer

 129. Genci thotë:

  17 October 2008 @ 12:15 pm

  Une mendoj qe gabimin me te madh e ka ba policia shqiptare qe nuk e burgosi Fazlicin deri sa te kontrollojn te gjitha kontot e tija ne Shqiperi edhe shtetet ma demokratike te botes e burgosin nje njeri te dyshuar e lere ma shqiperia qe eshte shume larg nga demokracia ne bot pastaj nuk di pse tek ne shqiptart duhet cdo here amerika te jet aq e besuar une jam mese i sigurt qe ambasada amerikane ne shqiperi ka dor ne shume krime ne shqiperi e sidomos ambasadori amerikan fazlici ishte me ate amerikanin gejxh apo si quhet shok pse nuk duhet te dyshojm ne nese nje njeri me autoritet ne skenen politike amerikane ka shoqeri me nje kriminel nuk duhet te dyshohet qe edhe ai amerikan mundet te jet i till por prapa skenave ne jemi mesuar cdo here te na komandoj i huaji ne jemi mjaft te zot sa te dallojm kriminelin prej ati jo kriminel ne punen e gerdecit ishte amerikani kryesori pse duhet pas besim kaq shume ne ameriken pastaj puna e kosta trebickes u desht ta vulos amerikani kjo ishte ma shume se vrasje e jo vdeke trafiku une jam mese i sigurt qe amerika ka dor ne gjitha punet ne shqiperi e jo sali berisha po ambasada amerikane me keso kriminel si pune e fazllicit e kriminelve tjer

Komentet per kete teme jane te mbyllura.
Per t'u mbrojtur nga spam-i, Peshku pa uje i mbyll komentet e cdo teme pas 60 ditesh.

 • Po shikoni nje artikull ne faqen e arkivit te Peshkut pa Uje. Per te pare faqen aktive, shkoni tek peshkupauje.com