Beteja më e zjarrtë në opinionin publik shqiptar sot e ka emrin Klodi. Nuk është shaka, dhe as dritëshkurtësi. Megjithëse Shqipëria ka probleme të tjera akute (poltika dhe ekonomia të vijnë në mendje), debati mbi homoseksualitetin tregon qartë udhëkryqin në të cilin ndodhen shqiptarët sot.  

 

Kam sjellë këtu dy shkrime, njëri "kundër", dhe tjetri "pro", njëri nga anëtari i Peshkut shkinaks, dhe tjetri nga ambasadori hollandez në Tiranë. Shumëkush mund të ankohet se këto dy perspektiva nuk duhen vendosur përbri njëra-tjetrës dhe se redaktori (unë, dmth) duhet të zgjedhë njërin krah të debatit. Megjithëse unë jam në kampin "pro", mendoj se është e rëndësishme të kuptoj krahun "kundër". Përtej keqkuptimeve dhe homofobisë së hapur, shkrimi i shkinaks shpalos të paktën tre argumenta të krahut kundër, dhe pikërisht vlerat e krenarisë, nderit dhe traditës familjare. Dhe përpara se t'a damkosësh kampin kundër si anadollak dhe anakronik, kujtoji vetes se në Amerikë, në vendin më modern, i njëjti debat vazhdon të ndajë njerëzit në të njejtat dy kampe, me argumenta te ngjashme.

E gjithë kjo hyrje, thjesht për të thënë që ky debat nuk është kot, dhe nuk ka për t'u zbehur së afërmi. Përkundrazi.Hank van Dool, ambasador i Hollandës në Shqipëri
 

 

Të dashur shikues të “Big Brother Albania”!

I kam ndjekur me shumë vëmendje zhvillimet e fundit brenda shtëpisë së “Big Brother Albania 3”. Ajo që më ka bërë përshtypje ka qenë deklarata e njërit prej banorëve të shtëpisë së Vëllait të Madh, kur pranoi publikisht se është gej. E megjithatë, përveç kësaj ishin edhe reagimet e publikut shqiptar ato që më tërhoqën edhe më shumë vëmendjen.

Klodiani juaj më kujtoi shumë Klodianë të tjerë që kanë jetuar që përpara 30 vjetësh në vendin tim, në Holandë. Për këtë arsye vendosa t’ju shkruaj këtë letër të hapur, e cila shpresoj që të konsiderohet nga zemrat dhe mendjet shqiptare, si një mesazh dashurie, tolerance dhe respekti në kuadër të të drejtave të njeriut.

Përafërsisht gjysmëshekulli në Holandë, aktivistët e të drejtave të njeriut kanë ngritur zërin në emër të atyre që nuk gjenin forcën të pranonin veten ashtu siç ndiheshin në të vërtetë. Kjo nuk ka qenë aspak e lehtë, se edhe pse ne kemi dalë fitimtarë në shumë raste, ka ende shumë ligje që duhen ndryshuar dhe ka ende shumë zemra që duhen hapur. Ka ende shumë bashkëqytetarë të mi, ndoshta fqinj apo të afërm, të gjithë njerëz të mirë dhe të nderuar, të cilët janë ende “pre” e argumenteve dhe sjelljeve të vjetra. Ka ende prindër, të cilët nuk arrijnë të pranojnë homoseksualitetin e fëmijëve të tyre. Kjo panoramë është aq e dhimbshme sa të thyen zemrën.

Në Shqipëri ka shumë pyetje, të cilat nuk kanë marrë ende përgjigje. Disa prej tyre mund të jenë: çfarë është homoseksualiteti, kush janë homoseksualët në Shqipëri, si jetojnë ata, a janë ata ndryshe nga pjesa tjetër e shoqërisë? Shkak për mungesën e një përgjigje të saktë për secilën prej tyre është fakti që askush deri më sot nuk ka marrë guximin t’i drejtojë ato në mënyrë të hapur dhe direkte. Por e vërteta është se pa bërë pyetje konkrete, të thjeshta dhe të drejtpërdrejta nuk do mund të merrni asnjëherë përgjigje. Nëse këto përgjigje do mungojnë edhe për shumë kohë, homoseksualët meshkuj në Shqipëri do vazhdojnë të portretizohen si një kërcënim për krenarinë dhe vlerat kombëtare, si një rezultat i dekadencës së Europës Perëndimore, si patologji ose sëmundje. Është për të ardhur keq për faktin që në Shqipëri ekzistenca e femrave homoseksuale mohohet për shkak të mentalitetit që ekziston në këtë vend, i cili i quan ato “të padenja” për të qenë pjesë e shoqërisë shqiptare. Deklarata të tilla, besoj, vijnë si rezultat i “paditurisë” që ka ky popull mbi çështjet e homoseksualitetit, të cilat lidhen me strukturat patriarkale të shoqërisë, si dhe me tendencën për t’i prezantuar këto struktura si vlera kombëtare.

Unë do të inkurajoja të gjithë zyrtarët, politikanët, gazetarët, mësuesit, doktorët, të gjithë ata që janë të përfshirë në çështjet sociale dhe publike, si dhe shoqërinë shqiptare që të familjarizohet me problemet që përballen gratë dhe burrat homoseksualë në Shqipëri, si dhe t’u kushtojnë vëmendje debateve bashkëkohore në lidhje me gjininë dhe seksualitetin.

Unë do të sfidoja mentalitetin dhe do të ftoja gjithsecilin për të hapur sytë dhe për të përqafuar homoseksualitetin pa frikë. Homoseksualiteti nuk është një parti. Nuk është një stil jetese. Nuk është modë apo aksesor, dhe pa dyshim që nuk është sëmundje. Homoseksualiteti nuk ka lidhje me mëkatin apo shpëtimin e shpirtit. Unë e kam njohur dhe e respektoj Shqipërinë si një vend, që e trajton çdo të ftuar si mik, pa i dhënë rëndësi se kush është dhe se nga vjen ai. Unë e kam njohur dhe e respektoj Shqipërinë, si një vend ku gjithsecili është i lirë të ushtrojë praktikat e veta fetare. Po a është kjo Shqipëri, ku gjithsecili duhet të jetë i lirë për të qenë krenar dhe të jetojë, sipas orientimit të tij seksual?

Unë shpresoj që kur shqiptarët e së ardhmes të kthejnë kokën disa vite më pas, do të kujtojnë vitet që i dhanë fundin diskriminimit të gejve dhe lezbikeve. Ata do të kenë mundësinë të shohin një kohën kur edhe një komb si Shqipëria, më në fund pranoi marrëdhënien midis dy burrave apo dy grave, si një marrëdhënie po aq reale dhe të admirueshme sa ajo midis një gruaje dhe një burri.

Unë shpresoj që nuk do të jetë e largët dita kur edhe në Shqipëri individë të ndryshëm nuk do kenë më frikë të jenë gej, nuk do ndihen keq të ecin nëpër rrugë të kapur pas dore me personin që dashurojnë. Shpresoj që së shpejti të ndërtohet një urë mirëkuptimi dhe progresi, një urë ku mund të mbështetesh dhe ku askush nuk vuan nga paragjykimet për shkak të orientimit seksual, racës, gjinisë apo fesë.

Ka ende shumë për të bërë. Shqipëria dhe Parlamenti shqiptar ka hedhur një hap të madh përpara duke aprovuar ligjin kundër diskriminimit disa javë më parë. Në atë ligj, të gjithë qytetarët mund të shohin të pasqyruara të drejtat e tyre si të drejtat e njeriut dhe të drejtat për dinjitet njerëzor, diçka për të cilën ia vlen gjithmonë të luftosh. Por ky është vetëm fillimi.

Sot, diku në Shqipëri, një i ri do të jetë duke luftuar me veten derisa ta zërë gjumi, duke luftuar me një sekret që e mban në shpirt prej shumë e shumë vitesh. Shumë shpejt, edhe ai do të kuptojë që ka ardhur koha për të treguar të vërtetën. Ajo që do të ndodhë më pas varet nga ai, nga familja e tij, si dhe nga miqtë, mësuesit, kolegët dhe komuniteti, ku jeton. Por kjo do të varet edhe nga ne, nga mënyra se si do e promovojmë shoqërinë dhe si do e projektojmë të ardhmen.

Unë besoj se e ardhmja është e qartë për këtë të ri. Për pak kohë ai do të ndeshet me barriera dhe peripeci të ndryshme, por e vërteta është se idealet tona janë një forcë shumë herë më e fuqishme se ajo që mund të mbjellë një divizion. Këto ideale, kur të marrin zë nga gjenerata qytetarësh do bëjnë të mundur që njerëzit në Shqipëri të jetojnë të lirë dhe të hapur kur pjesa më e madhe e historisë do ta kishte treguar që kjo do kishte qenë e pamundur. Ky është një premtim për qytetarinë europiane, që bëhet ditë pas dite, ligj pas ligji, duke ndryshuar çdo mendje njerëzore.

Audre Lorde, një shkrimtare zezake lezbike dikur u shpreh: Heshtja dhe padukshmëria shkojnë krah për krah me dobësinë!

Unë uroj që të gjithë “Klodianët” do të zgjedhin t’i japin vetes zë, të shprehin qartë dhe pastër se ata duan që të trajtohen si qytetarë të barabartë të këtij vendi dhe t’ua bëjnë të ditur politikanëve dhe ligjvënësve se ata do të vazhdojnë të luftojnë dhe se nuk do ta humbasin kurrë shpresën për të besuar se një ditë drejtësia dhe e vërteta do të jenë në anën e tyre.

 


Shkinaks

 

AJO CKA PO ME HABIT ME TEPER se sa deklarimi publik i Klodit te BB është fakti që po sulmohet aq keq qyteti i Lezhës. Para se të nisni të flisni për barbarët që qenkan qytetarët e Lezhës do ju lutesha të kishit mirësinë të njihnit qytetin e Lezhës. Dhe të më thoni se cka po ndohë? Pse jeni kaq të manipulueshëm. Deri të analistë të cilëve duhej tu respektohej opinioni, deri te ambasadorë të vendeve të cilët duhej të ishin të respektuar. Tani meqë duhet të respektojmë Klodin se qenka homoseksual duhet të denigrojmë, të shajmë, të demaskojmë qytetarët e Lezhës, deri sa të gjithë lezhjanët të bëhen homoseksualë si Klodi.

Para disa ditëve më marrin në telefon nga Tirana “Hë, u ngritët në protesta tash?” dhe unë habitem. Sincerisht dal e pyes nëse kishte qenë Edi këtej për kutitë. Edi Rama a Edi Paloka. Se për këto gjëra u mësuam ne, duhej të ankoheshin për hapjen e kutive. Por qënkësh protestë për hapje të tjera. Pyes rreth e rrotull nëse dikush di dicka rreth protestës, po të gjithë më shohin të habitur. Deri sa mbërrita në Tiranë se mora vesh se ku kishte patur protestë dhe përse ishte bërë protestë.  Pastaj më treguan. Protestë kundër Klodit ka dhën Top Chanel. Hajt mo. Thashë se ca ndodhi. Thashë se ishte ngritë prapë mësuesja e shkollës nëntëvjecare “Gjergj Kastrioti” kundër ndërtimit të pallatit dhjetë katësh në oborrin e shkollës me leje nga KRRT. Po për këtë gjë se ngre dot zërin Lubonja. As asnjë shqiptar. Sepse ne jemi të gjithë si Klodi. Pasivë. Presim cfarë do të na ndodhë dhe nuk jemi në gjëndje të marrim inisiativa.

Ka vetëm pak nga ata aktivët që bëjnë me në cfarë të duam. Bilez na thonë se kemi dalë në protesta, se jemi homofobë, se nuk i duam gayt etj,. Edhe pse asnjë nuk na ka pyetur se cka mendojmë me të vërtetë. Pastaj më vonë erdhi protesta e dytë. Kisha fatin të isha i pranishëm në shesh. Gjithsej në shesh ishin katër policë, katër punëtorë të bashkisë që kishin mbledhje dhe une me gruan time që rastësisht po kalonim në shesh. Kishte edhe nja 5-6 cuna kuriozë me sa duket ngaqë kishin dëgjuar se kishte miting, nja 5-6 të tjerë aty në lulishtë që thërritnin këta të parët “ec mer se s’keka gja” dhe natyrisht gazetari dhe kameramani i Top Chanelit. Unë nuk e di nëse gazetari ka urdhër nga lart për këtë gjë apo e bën për të bërë lajme e për të marrë honorarin, por di se atë ditë nuk ishin as këta të Lezha Tv, as Rozafa po vetëm këta të Topit.

Ndaj për këtë ju tregoj unë pa frikë. Nuk kishte protestë në Lezhë, cka më bën të besoj se as herën e parë s’ka patur protestë në Lezhë. Por meqë si lezhjan i adoptuar që jam, marr guximin të flas. Të mbroj Lezhën me aq pak sa mundem. Sepse Lezha është qyteti më tolerant e më modern i shqipërisë dhe nuk e meriton të vihet në gojën e kujtdo për tolerance. Por ndoshta edhe ata që kanë organizuar këtë lojë e dinin se nëse kishte qytet tolerant në Shqipëri me të cilin mund të bësh një lojë ai ishte Lezha. Dhe meqë jemi te gayt, se kohët e fundit në familjen time kemi patur shumë debate lidhur me këtë qështje, unë jam kundër trajtimit si normalitet të qështjes gay. Dmth, nëse një paraplegjik trajtohet si i sëmurë, një doën si i tillë atëherë edhe një gay duhet të trajtohet si i tillë. Nuk kanë asnjë arsye në botë për tu martuar për sa kohë që martesa është fole për të rritur fëmijët. Dhe është krim nëse u lejohet të rrisin fëmijë. Kjo është bindja ime. Dhe sincerisht, sincerisht, ta shpifin po i pe duke u puthur.

Pastaj, normalisht, 99% e gayve janë perversë, grricen me këdo, sulmojnë cdo person që nuk u nënshtrohet, janë jashtëzakonisht të bezdisshëm, por kjo ndoshta ngaqë ndihen të kërcënuar. Dhe këtë ua them si person që kam ndenjur me gay, kam ngrënë në një pjatë me to. Dhe që do të vazhdoj ti respektoj. Por janë të bezdisshëm. Unë nuk toleroj gratë kur kërkojnë të drejta në një shoqëri që s’ua ka mohuar kush e jo me gayt. Ok, je gay. Rri gay. Askush s’ka punë me shijet e tua seksuale. Por ndërkohë duhet të punosh. Nëse unë duhet të punoj në ndërtim edhe ti ashtu do bësh. Nëse unë punoj për ngritjen e një shoqërie ti s’ke pse lufton për shembjen e kësaj. Integrohu. Mos beso në Zot, por mos shaj kë beson. Mos ki moral, por mos sulmo kë është i moralshëm. Do të bësh seks, bëj në shtëpinë tëndë.Rruga është e të gjithëve dhe në sa e sa shekuj histori kemi vendosur se si duhet të sillemi në rrugë.

Përfundimisht, në Lezhë nuk ka bërë kush protesta. Dhe më vjen keq që na etiketoni dhe që merreni më tepër me një protestë hipotetike se sa më faktin që nja dy ambasadorë dhe një endemol kanë vendosur të na shkulin atë grimë ndërgjegje familjare që na ka mbetë. Me atë duhet të merreni, dhe atëherë keni tregu se jeni të fortë, se keni llogjikë e dini me diskutu. Lezha ka mbi 3000 vjet qytet e nuk mbeti të njolloset as nga Klodi as nga llafazanë të ndryshëm.

 

 

292 Komente

Shumë interesant komenti i shkinaksit. Ka ndonjë video të protestave, meqë ra fjala?

me falni njecike mua se nuk e mora vesh une dhe nuk kam kohe ta lexoj te gjihte

ambasadori i eshte drejtuar shkinaksit ??? smiley

Të jesh, a të mos jesh gay

 

Pergjigju vete i pari kesaje pyetje z pmusaraj.

 Mua tek komenti i shkinkasit me kenaq kontradikta e tij me TCH. Kameramani i TCH ishte i vetmi ne vendngjarje, per te filmuar. Per mua ky eshte profesionalizem. Per dike tjeter, kjo tregon qe ai eshte genjeshtar ne rastin me te mire; organizues protestash ne rastin me te keq. Kjo eshte si te kerkosh te nxjerresh syte, me shpresen se realiteti objektiv qe ekziston para syve, do te zevendesohet me ate qe ti ke ne mendje.

hahaha, nderhyrje e cmuar. une them t'i sugjerojme top channelit te organizoje edhe nje proteste tjeter, psh kunder komunizmit smiley

ti jeton ne lezhe z.penar? ke ndonje informacion me shume rreth organizatoreve dhe pjesemarresve ne protesta?

homofob une? pse them qe lezhjanve nuk u intereson se nga ben seks e kush ben seks? mos jeni pakez me shume homofobe ju qe deshironi te anatemoni nje komunitet pse e shajka e pse se shajka nje homoseksual?

profesionalizem. smiley jam gazetar edhe une, zoteri. e njoh profesionalizmin ne gazetari dhe per me teper ne lezhe. sepse jetoj ne lezhe. dhe nese thuhet qe ne protestat e dites se shtune ishin me shume se 15 veta nga 12-20 vjec & kater police, e nje kameraman e nje gazetar atehere jane genjeshtare. nese ti do lexosh edhe pak me hollesi do te vesh re se kam thene se mbase keta gazetaret rendin mbas honorarit, cka do ishte rasti me i paster.

kaq. homofob une e qyteti im. e ju te paster. o burra ngrihuni e deklaroni se jeni homoseksuale se eshte nje gje e mire. se nuk eshte devijim, se keshtu do e shpiem perpara kombin tone. smiley. kete une s'mundem ta pranoj. ne asnje lloj menyre. ka halle te tjera kombi te merret me to para se te merret me homoseksualizmin apo cfaredolloj kompleksi.

Oh, padyshim! Padyshim!

 Po kryeministri shqiptar s'eshte shprehur per kete problem hiç? smiley

Unë nuk toleroj gratë kur kërkojnë të drejta në një shoqëri që s’ua ka mohuar kush e jo me gayt

I lutem Shkinaks te na e elaboroje edhe pak me tutje cka ka dash me thene me fjaline me siper?

Pikenisja me e gabuar dhe qorrollepsja ne komentine shkinkasit me duket ideja per te shpetuar nderin e qytetit:Lezha nuk eshte homofobike.!

Po kush e tha??

I njejte por ne kahje te kundert me protestuesit (10, 100 apo 400 ): Lezha nuk eshte homoseksuale!!

Po kush e tha??

Shtroje problemin ne rrafshin moral dhe social. Qendro aty dhe shpreh qendrimin tend. OK, Kjo pjese me pelqen:

 Pastaj, normalisht, 99% e gayve janë perversë, grricen me këdo, sulmojnë cdo person që nuk u nënshtrohet, janë jashtëzakonisht të bezdisshëm, por kjo ndoshta ngaqë ndihen të kërcënuar. Dhe këtë ua them si person që kam ndenjur me gay, kam ngrënë në një pjatë me to. Dhe që do të vazhdoj ti respektoj. Por janë të bezdisshëm. Unë nuk toleroj gratë kur kërkojnë të drejta në një shoqëri që s’ua ka mohuar kush e jo me gayt. Ok, je gay. Rri gay. Askush s’ka punë me shijet e tua seksuale. Por ndërkohë duhet të punosh. Nëse unë duhet të punoj në ndërtim edhe ti ashtu do bësh. Nëse unë punoj për ngritjen e një shoqërie ti s’ke pse lufton për shembjen e kësaj. Integrohu. Mos beso në Zot, por mos shaj kë beson. Mos ki moral, por mos sulmo kë është i moralshëm. Do të bësh seks, bëj në shtëpinë tëndë.Rruga është e të gjithëve dhe në sa e sa shekuj histori kemi vendosur se si duhet të sillemi në rrugë.

Ky eshte qendrimi personal i shkinkasit. Po ne nje plan me te gjere, si shoqeri , vetem kaq? Ketu hyn ne pune mesazhi ambasadorit. Shoqeria duhet te laje hesapet me ca paragjykime dhe parime te kalcifikuara tradicionale, tribale:

Në Shqipëri ka shumë pyetje, të cilat nuk kanë marrë ende përgjigje. Disa prej tyre mund të jenë: çfarë është homoseksualiteti, kush janë homoseksualët në Shqipëri, si jetojnë ata, a janë ata ndryshe nga pjesa tjetër e shoqërisë? Shkak për mungesën e një përgjigje të saktë për secilën prej tyre është fakti që askush deri më sot nuk ka marrë guximin t’i drejtojë ato në mënyrë të hapur dhe direkte. Por e vërteta është se pa bërë pyetje konkrete, të thjeshta dhe të drejtpërdrejta nuk do mund të merrni asnjëherë përgjigje. Nëse këto përgjigje do mungojnë edhe për shumë kohë, homoseksualët meshkuj në Shqipëri do vazhdojnë të portretizohen si një kërcënim për krenarinë dhe vlerat kombëtare, si një rezultat i dekadencës së Europës Perëndimore, si patologji ose sëmundje. Është për të ardhur keq për faktin që në Shqipëri ekzistenca e femrave homoseksuale mohohet për shkak të mentalitetit që ekziston në këtë vend, i cili i quan ato “të padenja” për të qenë pjesë e shoqërisë shqiptare. Deklarata të tilla, besoj, vijnë si rezultat i “paditurisë” që ka ky popull mbi çështjet e homoseksualitetit, të cilat lidhen me strukturat patriarkale të shoqërisë, si dhe me tendencën për t’i prezantuar këto struktura si vlera kombëtare.

Deri ne cfare kufiri duhet te beje detyrat e saj shoqeria dhe institucionet? Mendoj deri aty sa nje gay te mos diskriminohet ne pune , te mos lincohet ne rruge, te pranohet nga familja dhe te tyrajtohet si qytetar  i barabarte.

Po martesa brenda te njejtes gjini? JO eshte pergjigjia ime. Kush te deshiroje le te bashkejetoje por jo legalizim i marteses si institucion i cili me pas sjell obligime dhe pertubacione te tjera per shoqerine.

Bukur e ke thene por nuk degjon njeri! smiley

Sepse kemi keto lloj mentalitetesh prandaj njerezit rrembejne sepatat dhe zhdukin te gjithe familjen sic ka ndudhur sot ne Devoll!

I gave up! smiley

nje gje eshte ti thuash jo diskriminimit te gay-ve  ( gje me te cilen une jam plotesisht dakort)

dhe nje gje krejt tjeter eshte qe media t'i shnderoj ata panevojshemrisht, ne heronj ( me kete jam kategorikisht kunder)

dreqi ta marre, nuk rane ne lufte qe te kene gjithe kete vemendje, ne kemi deshmoret e kombit qe u kemi katandisur varret si mos me keq e per kete fakt nuk jemi kaq hipersensibel sic ne rastin ne fjale

 

Flo, vrejtja jote eshte shume e drejte. jam shprehur ne nje koment tjeter duke equajtur Klodin-nje "hero" te diteve tona. Shoqeria ka nevoje te drenazhoje mentalitetet, te marre informacionin e nevojshem dhe qartesoje qendrimet. Shkas behet dikush, dicka, ngjarje apo person. Kjo ka ndodhur kudo edhe ne histori dhe vende te tjera, ku emri i dikujt eshte lidhur me nje ceshtje me interes shoqeror.

Tejkalimet mediatike dhe abuzimet jane gje tjeter. Shikoj qe kjo fushate me teper con ujin ne publicitetin e BB .Me korrekte do te ishte qe rati Klodi,protestat por dhe reagimet mediatike te beheshin objekt bisede ne studiot e tv per te kanalizuar mesazhe te drejta per opinionin publik.

Deshmoret e Kombit dhe varret? Po pak debat eshte bere per 29 Nentorin, per pese heronjte e Shkodres, per qmitizimin e Gjergjit-Skenderit. E tashmja prevalon mbi historine  kur eshte fjala per marketing.

 

e kishnja llafin qe klodi nuk ra ne lufte tuj luftu fashizmin smiley

pastaj ne kete kaos te tmerrshem antivlerash ku ka rene shoqeria shqiptare e cila ka nevoje te deshperuar per nje model te shendoshe, duhet pak delikatese me i trajtu keto ceshtje

te kesh luftu fashizmin sot esht me e papranueshme se gaylliku. Eshte "uncool". Demode. Pothuaj nje mekat qe mban ere shurre bagetie.

...Pastaj, normalisht, 99% e gayve janë perversë, grricen me këdo, sulmojnë cdo person që nuk u nënshtrohet, janë jashtëzakonisht të bezdisshëm, por kjo ndoshta ngaqë ndihen të kërcënuar. Dhe këtë ua them si person që kam ndenjur me gay, kam ngrënë në një pjatë me to. Dhe që do të vazhdoj ti respektoj. Por janë të bezdisshëm. Unë nuk toleroj gratë kur kërkojnë të drejta në një shoqëri që s’ua ka mohuar kush e jo me gayt. Ok, je gay. Rri gay. Askush s’ka punë me shijet e tua seksuale. Por ndërkohë duhet të punosh. Nëse unë duhet të punoj në ndërtim edhe ti ashtu do bësh. Nëse unë punoj për ngritjen e një shoqërie ti s’ke pse lufton për shembjen e kësaj. Integrohu. Mos beso në Zot, por mos shaj kë beson. Mos ki moral, por mos sulmo kë është i moralshëm. Do të bësh seks, bëj në shtëpinë tëndë.Rruga është e të gjithëve dhe në sa e sa shekuj histori kemi vendosur se si duhet të sillemi në rrugë....

Shume dakort me ty shkinas!

Gayt jane aq agresive sa qe nuk e ke idene.I kam pare ne tv,cdo njeri qe nuk bie dakort me ta eshte patjeter homofob,packa se ceshtja qe nuk bie dakort eshte dytesore.Jo,ose do te biesh dakort me ta 100% ose je homofob!

Pastaj te mos na hiqen sikur jane engjej se edhe ata bejne krime dhe shkaterrime!Kam pare dhe perdhunimin e nje kishe ne San Francesko qe u be nga homot por per kete vetem Bill O'reilly foli dhe askush tjeter.

Ndersa nese del dikush dhe thote qe jam per martesen burre+grua i prishet karriera.Pyesni per kete Miss Californian Carrie Prejean, qe guxoi dhe tha qe eshte pro marteses tradicionale dhe per kete ju hoq kurora e missit pas nja 2 muajsh!!!

Mua me duket se kjo levizja pro gay eshte qe te izoloje njerezit nga njeri-tjetri dhe kjo po behet.Deri para 10 vjeteve kur shikoje 2 meshkuj bashke mendoje se ishin shoke,sot nese sheh dy meshkuj bashke mendon se jane te dashur.Kjo ka bere qe njerezit te jene akoma me te vetmuar dhe te percare.

Ne televizor po ndihet qe kjo levizje pro gay,ben ligjin.Nese sheh filmat e fundit do te shohesh nje familje burre+ grua+femije qe zihen cdo dite ,mbajne shtepine pis, ndersa komshinjte e tyre gay jane te qete,te paster dhe shemull i lagjes.Bile arrihet deri atje sa ndonje komshi gay arrin dhe "shpeton" nga thonjte e marteses ndonje aneter te familjes Hetero.

Kam pare pastaj nje film qe tjetri kishte 20 vjet martuar me femije dhe la gruan per nje burre,dhe filmi tregonte gruan dhe femijet negative dhe ciftin burre+ burre pozitiv!!!

Ky eshte qellimi qe i behet sponzorizimit te kesja levizjeje dhe jo te drejtat e njeriut,se nese perdoret argumenti qe perdorin gayt per martesen  duhet te filoje edhe nje levizje pro poligamise apo jo?Por kjo levizje nuk i intereson kujt sepse bashkon me shume njerez bashke ne long run,ndersa levizja pro gay i ndan njerezit ne long run.

Kjo eshte e verteta qe ata ambasadoret dolen dhe mbrojnen me zjarr levizjen pro gay,.Ne shqiptaret jemi akoma ne komunitet,por me kete levizje do te jemi me te percare!Kjo e mbasadoreve eshte hipokrizi me vete sepse se ne vendin e njerit prej tyre ne SHBA 90% e shteteve kane vendosur ne kushtetutat e tyre ndalimin e marteses gay,perfshi ketu dhe Kalifornine dhe ne cdo pale zgjedhje shtetet miratojne amandamente qe te mbrojne familjen tradicionale.

Gayt jane aq agresive sa qe nuk e ke idene.I kam pare ne tv,cdo njeri qe nuk bie dakort me ta eshte patjeter homofob,packa se ceshtja qe nuk bie dakort eshte dytesore.Jo,ose do te biesh dakort me ta 100% ose je homofob!

Pastaj te mos na hiqen sikur jane engjej se edhe ata bejne krime dhe shkaterrime!Kam pare dhe perdhunimin e nje kishe ne San Francesko qe u be nga homot por per kete vetem Bill O'reilly foli dhe askush tjeter.

Po keta shoket e Bill O'Reillyt a i ke pa?  Apo keta s'quhen.

 

 

tamam si gay ke fol ! smileysmiley

Gjithe kjo potere ne filxhan per intrigat e Top Qenit...

Kete dyshimin per vertetesine a autencitetin e kesaj proteste e kam shprehur edhe ne nje teme tjeter (ne ate per artikullin e Lubonjes).

Por ceshtja nuk qendron thjesht aty. Kete punen e gay-izmit shqiptaret e kane marre me shume pathos e pasion. A thua se i ka vene njeri perpara nje pyetje qe duhet t'í japin pergjigje: "Doni te beheni gay apo jo?" Titujt e artikujve vertetojne pikerisht kete: "Te jesh apo te mos jesh.. gay!!!???" , "Jam homoseksual!!???", etj, etj ...

Kam frike se me kete pathos se shpejti pasi te bjere vala e pare e reagmit shume nga shqipot do vrapojne ta shkruajne emrin si gay ne rregjistrat e pashkruar shoqerore. Si gjithmone ne overreact-im ndaj gjithshkaje. Eshte veti e nje izolimi dhe injorance te ralle ne bote (shiko veshjet ekstravagante dhe menyren e konceptimit te jetes nga te rinjte e sotshem). Shume here kam lexuar ne kete forum se shume nga ata qe reagojne "kunder" (nuk e kuptoj kunder kujt, po hajt mo!!) shprehen se nuk doli ai bithcpuari te na thote o sa mire me qene gay!

Or miq, nuk eshte puna se a eshte mire a keq me qene gay, puna eshte qe ata qe jene te lihen te lire te jene ashtu sic jane, kaq edhe pike. Te mesohemi njehere me kete koncept dhe pastaj hajde diskutojme se a iu duhet liruar me shume litari apo jo (gjithmone me sensin e qytetatrise ne mendje).

Nje gje te mire e ka ky debati. Tregoi se sa vjet drite ngelet Shqiperia mbrapa asaj Europe ku duam te integrohemi...

Teknika xhirimi smiley . Komplet manipulim ose shkendije per nje debat te gjere .Skenar i porositur .Pa medyshje !

Ashtu sic thote shkinaksi duket . Nje turme gazmore qe tall sumen me sumsat . Bravo Lezha se ne fillim e kujtova per antimiting Enverist ose nje nga ato mitingjet ku i pari vendit deklaron se Opozites dhe Lezhianeve me ane te dentisteve nga Hollanda " Do u shkule dhembe e dhemballe " smiley

ne fakt mua mduket si proteste..

shumë interesante dhe kjo...

Deri para 10 vjeteve kur shikoje 2 meshkuj bashke mendoje se ishin shoke,sot nese sheh dy meshkuj bashke mendon se jane te dashur. Kjo ka bere qe njerezit te jene akoma me te vetmuar dhe te percare.

Nuk di sa e vertete eshte kjo qe thote Solidarnosci, por me kujtoi nje cast nga vizita ime e pare ne SHBA, do takoja nje kushon tim qe kishim qene si vellezer ne Tirane, por mbasi ky u arratis kishim vite pa u pare dhe shume mall. E nejse, do benim nje foto perjashta, dhe une behem gati ti hedh doren ne qafe "sipas adetit", kur ai u largua pernjehere, tha eshte ndryshe ketu, kujtojne se je gay po dole ashtu. Epo t'emen e s'emes, sa perqind jane me ter mend keta, qe te terrorizohemi ne ket fare feje ne gjera nga me te rendomtat? Really. This sucks! Ka aq shume zhurme te shperpjestuar (disproporcionale) mediatike per ta (dhe kjo ndodh pasi nje histori me gayllek sells, ka edhe nje element tabloidor kjo pune), saqe mendon mos 1/3 e njerzve jane ashtu. Punet e krevatit nuk jane muhabete publiku. Dhe po, perkdheljet e tyre ne publik jane te neveritshme! Nuk do i vrasi njeri jo, sic nuk vritet dikush qe krruan gurrmazin mire e mire dhe peshtyn pertoke, por ama te neveritshem per jo pak njerez (mua perfshire) jane qe c'ke me ate pune. Une Leonardo di Kaprion e kam marre zet qysh prej nje filmi ku luante A. Rimbone.

emigrant, pervec kesaj, ata mendojne se 80% e popullsise jane gay si ata

psh nese shohin nje mashkull qe ua ngul syte ( me habi ndoshta apo me kureshtje per sjelljen e tyre te pazakonte) ata kujtojne se "i gjuajti" smiley

Ajo qe thote Solidari eshte idiotesi, Emo. Vetem me qene gamor komplet qe te mos takosh shoket nga frika se mos te te thone gay. Bullshit of the highest order, dhe Solidari ket s'e ka te veten, e ka mor borxh nga Papa Bear.

Eshte "interesante" sesi jane te neveritshme perkedheljet e meshkujve gay, dhe jane cool perkedheljet e femrave gay, sidomos kur keto jane t'bukra. Edhe meqe jemi ketu, eshte "interesante" sesi per gay-t ankohen pa fund meshkujt hetero, ndersa femrat jo.

kjo eshte nje cudi! lesbiket (flas per vete), jane bajagi me te pranueshme.

Ka qene ne fakt nje film spanjoll mos gaboj, me nje grua qe dukej si burre, pinte cigare, tip shofere, qe zbuloi pasionin lesbik te nje grua shtepiake; ai film ta shpifte, sic ta shpif qimja e trashe mbi nje nishan te stermadh mbi buzen e siperme te nje femre. Nderkaq ka te tjere filma qe s'ta shpfin apak, madje ngjajne interesant. Nuk di pse ndodh kjo, ne nuk mund ti komandojme pelqimet tona.

Ne shkolle ketu kishim nje cift lesbikesh, studente, njera partnere trupmadhe dhe e pabukur, kurse tjetra me te piku ne zemer qe ishte ashtu, shume femer atraktive. E mire. Kjo trupmadhja e shfaqte acik xhelozine bo me i hudh naj shikim teper asaj te bukres. Psikologji ruajtese mashkullore, thosha me vete. Nuk e ke idene sa jam shtang kur mora vesh qe "mashkulli" ishte ajo e bukura... smiley

S'di si ta ndertoj fjaline qe te mos tingelloje si ironi, por gjeja qe me ben pershtypje eshte si me poshte:

Duhet te jete hera e pare qe te lexoj te argumentosh me shembuj personale dhe jo me numra dhe logjike statistikash.

Come on, Fin, it is not that bad... or is it?  smiley

Jo, natyrisht qe jo... Sidoqofte ...

Kjo eshte e tmerrshmja! Nje histori te tille ma ka tregu dhe i shoku im per te vllain ne Suedi.Kishte shtate vjet pa e pare, dhe ndersa ishte bere gari ti hidhej ne qafe ne aeroport,tjetri ishte zbarapsur. Dikur rrinim pa teklif ne prehrin e njeri tjetrit,tash kemi fillu te kompleksohemi.Dreq o pune dhe sot gati sa s'po na thuhet se jemi ne gabim, qe jemi ne qe ns'marrim vesh nga jeta...

Dikur rrinim pa teklif ne prehrin e njeri tjetrit

??????????????????? smiley

Me fal ee, se vellezer e kusherinj e shoke e miq, kemi dhe neve, dhe i kemi pare te perqafohen pa teklif dhe aeroporteve te botes dhe nese kane patur me pak se 7 vjet pa u pare. Se late nam duke na mush menjen qe qeka turp i madh andej me u taku ngrohtesisht dy vellezer, kusherinj apo miq.

Pastaj nqs doni me nejt n'preher ky eshte muhabet tjeter plako.

????????????????? smiley

 Sa shume qenke habit mori smiley  ideja ishte se kemi qene shume te shpenguar dhe skemi pas te tilla komplekse.Dilnim gjiro duke i fut krahun njeri tjetrt (gje qe sot dhe mu me duket shume e shemtut).Sa per ate historine e aeroprtit ne Suedi eshte krejt e vertete dhe mora shkas nga ajo qe tha emigranti..

 Jam heteroseksual

> >

t="on">lace wsmileyt="on">Edmondlace> Arizaj>>

> >

Shumë shqiptarë që do të lexojnë këtë titull mund të thonë me vete: ç’pati ky, edhe ne ashtu jemi, po s’dalim në gazetë. Kështu është vërtetë, por ndoshta duhet të nisni ta mendoni edhe këtë. Në gazetat shqiptare, por edhe në shumë prej blogjeve ku komentohet shqip, lexoj jo pak I çuditur një lumë të gjerë e të gjatë shqiptarësh (të paktën kështu duket nga gjuha) që mbrojnë me armë të rënda kauzën homoseksuale; Që ka të bëjë me lirinë e individit, lirinë e zgjedhjes dhe lirinë seksuale, (e që sipas Fatos Lubonjës këto liri ishin mohuar në kohën e para ’90, prandaj o burra të kapim kohën e humbur).  Vëreni me kujdes, flasim për liri individi, liri zgjedhjeje, liri seksuale. Në asnjë prej komenteve (mes tyre edhe un&eumlsmiley që etiketohen dhe madje sulmohen si homofobikë (frikë nga homoseksualët!!!), nuk jemi shprehur kundër lirive, por kundër tejkalimit të lirisë. Fushata në mbrojtje të homoseksualëve në thelb është një tejkalim lirie, madje duke I shtuar kësaj edhe idetë se ata që shprehen në këtë lloj forme janë jo tolerantë, janë shpellarë, janë njerëz të egër, jo perëndimorë e kush e di çfarë tjetër, kalohet në abuzim me lirinë. Të përpiqesh të ndikosh në idetë dhe gjykimet e lira të atyre që mendojnë ndryshe, besoj se përbën një abuzim me lirinë tënde. Nga ana tjetër, të bësh të persekutuarin dhe të kërkosh ndihmë për një zgjedhjen tënde, kjo nuk hyn tek barazitë mes njerëzve. Zgjedhjen tënde seksuale duhet ta përballosh (nuk po them si burr&eumlsmiley me të gjitha pasojat, ashtu si çdo zgjedhje tjetër në jetë. Besoj është shumë e ndryshme nëse kërkesën për ndihmë, për të qenë I barabartë, e bën një paraplegjik, tetraplegjik, I verbër etj, sepse kjo nuk ka qenë zgjedhja e tyre, ka qenë fati I tyre dhe qëniet njerëzore këtu dallojnë nga kafshët, nuk I lënë në fatin e tyre të dobtit. Por pse kjo lloj furie mbrojtjeje ndaj homoseksualëve? Mos vallë ata janë të dobët? Mos vallë janë të paaftë për punë? Asnjë prej këtyre nuk rezulton. Por duket se ne shqiptarët, si në çdo fushë tjetër, e teprojmë edhe këtu. Meqënëse para ’90 Hoxha I fuste në burg homoseksualët, tani që Hoxhës do I heqim edhe dekoratat, (pas vdekjes), të japi secili një dorë në liberalizimin e seksit të prapmë. E pas kësaj, Shqipëria do s’do është tamam për në Europë; drogën ka kohë që e përdor pa problem, prostitucionin e eksporton dhe e prodhon me forcat e saj, edhe “pasuritë” homoseksuale po I krijon pak nga pak. Mbetet pak prapa në ekonomi e politikë, por këto janë gjëra të rëndomta, që zgjidhen me kalimin e kohës. >>

Problemi që mua më shqetëson shumë dhe që mbrojtësit e flaktë e anashkalojnë me dashje, nuk është tek homoseksualët natyralë, por tek hobi I homoseksualitetit. Tek brezi I gjimnazistëve të sotëm, të cilët në shqyerjen e lirisë që po provojnë prej kohësh, pas duhanit, drogës, marrëdhënieve me shumë partnerë, kanë nisur të provojnë “për qejf” edhe marrëdhëniet homoseksuale. Nuk e di si do ta gjykonin avokatët e lirisë së zgjedhjes këtë, por kjo duket shqetësuese. Edhe pas “madhështisë” mediatike që po I vishet atij që vetëdeklarohet homoseksual, dhe kundërvënies ndaj atyre që nuk pajtohen me këtë zgjedhje, të rinjtë mund të marrin akoma “zemër”. Vërtetë askush nuk duhet të ndërhyjë në zgjedhjet e tyre, politike, fetare e seksuale, por me “shantazhin” mediatik që ushtrohet, kjo tashmë është bërë. Po të fusësh në këtë thes edhe edukimin e paktë në shtëpi, edukimin e paktë në libra, thjesht të rinjtë shqiptarë janë në dorë të medias, snobizmit dhe modës. E siç thoshte dikush, “të jesh homoseksual, sot është në modë”. >>

Unë e vlerësoj Top Channel. Ia arriti qëllimit të tërhiqte mbi programin e tij vëmendjen e shumicës së shqiptarëve, brenda e jashtë vendit. Ia arriti të çonte në protestë njerëz që nuk protestuan as kur u përmbytën, e me gjasë as nuk u del muaji për t’u ushqyer. Dhe besoj që gjithçka ishte përgatitur deri në detajet më të vogla për t’I shërbyer programit dhe jo emancipimit të shqiptarëve. Sepse një shoqëri ultra-konservatore siç është Shqipëria, nuk mund të kthehet brenda ditës në një shoqëri ultra-liberale, si po duan disa. Unë jam heteroseksual dhe nuk më pëlqejnë homoseksualët. Nëse ata janë të lirë të shprehin preferencat e tyre, mendoj që edhe unë e kam këtë liri. lace wsmileyt="on">Apolace> ndoshta nuk është ende koha të flasim për të drejtat e heteroseksualëve, qofshin edhe konservatorë?!    >>

Po ne fund te fundit cfare diference ben protesta, qe per mendimin tim ka qene e vertete. Homofobia eshte e dukshme, neper forume, debate dhe kudo ku permendet emri gayve.
Kanali televiziv nga ana tjeter beri mire qe ua perplasi ne fytyre realitetin lezhjaneve; keta jane gayt, shikojini, plasni syte, nuk kane bisht dhe  jane njerez si puna juaj.

kjo eshte vrejtje e drejte:

Vërtetë askush nuk duhet të ndërhyjë në zgjedhjet e tyre, politike, fetare e seksuale, por me “shantazhin” mediatik që ushtrohet, kjo tashmë është bërë. Po të fusësh në këtë thes edhe edukimin e paktë në shtëpi, edukimin e paktë në libra, thjesht të rinjtë shqiptarë janë në dorë të medias, snobizmit dhe modës. E siç thoshte dikush, “të jesh homoseksual, sot është në modë”.

Kurse per lirite e konfirmuara nuk ka pse te behet zhurme. Deshmite jane materniteteve, shesheve , rrugeve, shkollave,.. smiley

Nëse ata janë të lirë të shprehin preferencat e tyre, mendoj që edhe unë e kam këtë liri. Apo ndoshta nuk është ende koha të flasim për të drejtat e heteroseksualëve, qofshin edhe konservatorë?!   
 

Gayt jane aq agresive sa qe nuk e ke idene.

Te gjithe njerezit jane agresive kur i kane "ndrydhur". Per me teper shih shqiptaret ne pergjithesi smiley. Por une prape s'kuptoj: mire gayt qe kane psikologjikisht nje problem qe lidhet me "ndrydhjen" e shijeve te tyre seksuale , po ju ça problemi keni qe hidheni sikur ju pickon miza per çdo gje qe s'ju pelqen? (jo vetem sol)

p.s: do ishte me e justifikuar sikur ndonje gay te donte te impononte te qenit gay, ose te perdhunonte te tjeret per te shfryre agresivitetin ( gje qe ndodh rendom kur njerezit jane te ndrydhur seksualisht nga shoqeria )

 Nëse ata janë të lirë të shprehin preferencat e tyre, mendoj që edhe unë e kam këtë liri. Apo ndoshta nuk është ende koha të flasim për të drejtat e heteroseksualëve, qofshin edhe konservatorë?!   

 

Ke o xhan, ke!

Por kur jua kaloi Sali (falemners shume) Berisha ligjin qe keta te martohen, juve te Detashmentit Konservator qeshet me njeri-tjetrin dhe i rate sho-shoqit me brryl. Vetem proteste nuk pashe une nga grupi "te sheshi, te sheshi"!! 

Si or burre nuk bzate, kaq te revoltume qe paskeshit qene? smiley

Mrroklle edhe ai ligji qe permend ti nuk u kalua.  U kalua nje ligj ne 4 shkurt te 2010 ku e ben te paligjshem diskriminimin ne baze te orientimit seksual, por  nuk ju jep te drejte homove te martohen.  Kushtetuesja e lajmeroi Saliun se nje ligj i tille do hidhej poshte direkt, por lajmi s'beri buje.

E kush ta tha ty kte perQINje?

normalisht, 99% e gay-ve janë perversë, grricen me këdo, sulmojnë cdo person që nuk u nënshtrohet, janë jashtëzakonisht të bezdisshëm, por kjo ndoshta ngaqë ndihen të kërcënuar

Diskutimet per nje problem malformimi te ndijimeve seksuale ne momentet kur kokmedhenjte e politikes shqiptare hapin nje problem te ri antikombetar sic eshte problemi i minoritetit serb ne Shqiperi me duken jashtzakonisht cinike dhe nje mburoje me shume te cara per te zhvidhosur komplet mendjet e shqiptareve.  Diskutimet per pederastine apo bythqiret (gay) jane bere mese dy here ne peshk kohet e fundit dhe sjellja e ketij diskutimi per te sterdiskutuar prape, me duket nje politike jashtzakonisht e felliqur e administratoreve te peshkut.   Ata, vertete jane qeveritare te nje blogu, por kjo nuk do te thote qe te vendosin ne menyre arbitrare tema te tilla qe i shmangen problemeve te dites apo madhore.  Ne fund te fundit, a ka peshku nje sens dhe plan te tille me se njerzor per tu fokusuar ne njohjen me hallet dhe problemet e kombit shqiptar??????  Ne se po, atehere nuk egziston ndonje arsye per te mbuluar konsumimin e shitjes se interesave kombetare me vrimen e sumes se nje shqiptari apo edhe te 10 te tilleve, vec ne mos qofte arsyja e bashkpunimit me politikanet e felliqur te cilet gjoja i kritikojne per "te metat e tyre".

 

 

po mir me daj pse vjen e komenton, shko ke tema tjeter

Hehehe..Hobby i homoseksualitetit thote ky. Sic duket kujton se te gjithe me nje 'vrime' i bien...ose me sakte vrima o vrime e s'ka ronci ku o e kush e ka.

Problemi që mua më shqetëson shumë dhe që mbrojtësit e flaktë e anashkalojnë me dashje, nuk është tek homoseksualët natyralë, por tek hobi I homoseksualitetit

Ja edhe Dentisti nga Hollanda smiley

Unë do të sfidoja mentalitetin dhe do të ftoja gjithsecilin për të hapur sytë dhe për të përqafuar homoseksualitetin pa frikë. Homoseksualiteti nuk është një parti. Nuk është një stil jetese. Nuk është modë apo aksesor, dhe pa dyshim që nuk është sëmundje. Homoseksualiteti nuk ka lidhje me mëkatin apo shpëtimin e shpirtit.

Po atëhere cfarë ËSHTË ??????

WSF :

Me i madhi Paradoks smiley

Po na thuaj ore , mos na torturo ! Çfarë është , para se të mos jetë ? Merr nje degë te kujtëdo nga ato që përmend se "nuk është " dhe shtjelloje . Dmth përballu mos jep porosi si Sekretar i Pare i KQ.

Të paktën argumentoje në linjën fetare .....nuk ka lidhje me mëkatin apo shpëtimin e shpirtit ... me që ne shqipot të mallëngjekemi për tolerancen fetare.

Mendimin tone e ke te shkruar me te MËDHA me germa KAPITALE ...

Produkt i një grupi të shoqërisë  të "nginjur" , të "sëmurë" jo vetëm moralisht por mbi të gjitha FATKEQE për ta dhe Familjen si një devijim i rregullsisë natyrore të seksit njerëzor .Të provuar e stërprovuar edhe në Literaturë Botërore Mjekësore !

 Dhe së fundi një praktikë pune jo pa fitim dhe mënyrë drejtimi qeveritar për të zbutur papunësinë .Biles fare e padëmëshme se nuk hyn as në levizjen Sindikaliste smiley

Argumento të kundërtën pa hyrë në Liritë e të drejtat e Individit , që nuk e kane fare si argument , biles as e përmenden si mohuese nga ne. Sepse fatkeqësisht për ty dhe jo vetëm për JU Liritë dhe të drejtat e njeriut janë një pus aq i thellë sa s'ka rob nëne të futet pa u mbytyr nga kontraverset që lindin .

Aty është akoma pa përgjigje e "drejta për ABORT" që nuk është argumentuar se ku është ( dallon ) kufiri i saj për të marrë një JETË njerzore dhe të mos quhet ( vlerësohet ) K R I M por si Liri edhe e drejte e Individit !!!!!!!!!!!

Dhe keqkuptimi i Lirive dhe të drejtave të njeriut fillon shtrembërohet pikërisht aty ku i arnohen mentalitete e veprimtari të tilla si sumsat që i imponohn shoqërisë si NORMA  NGA LART ! 

Jepi pra . Pa sllogane e porosi !

Penar, po te drejtohem ty meqe ke hapur temen dhe ke sjelle dy shkrimet. Dhe po perpiqem edhe ta trajtoj temen nga ana thjesht formale.

Eshte e vertete qe ne vendet perendimore, nje pjese e konsiderueshme e njerezve, besimtare ose jo, nuk e pranojne homoseksualitetin. Argumentet qe parashtrojne jane te ndryshme: nuk sigurohet vazhdimesia e llojit, eshte kunder familjes, kunder natyres, kunder moralit... dhe normalisht pjesa tjeter sjell argumentet e veta. Ceshtja pra mbetet ne nivel zgjedhjesh dhe lirish personale.

Asnje problem deri ketu, absolutisht asnje. Vetem se qe nga çasti kur me ligj u garantohet barazia individeve dhe keta nuk mund te diskriminohen per parapelqimet e tyre seksuale:

1. Protestat ne Lezhe rezultojne te paligjshme dhe si pasoje duhet te merren masa.

2. Deklarata si kjo e Shkinasit: "dmth, nëse një paraplegjik trajtohet si i sëmurë, një down si i tillë, atëherë edhe një gay duhet të trajtohet si i tillë." ose " normalisht, 99% e gayve janë perversë, grricen me këdo, sulmojnë cdo person që nuk u nënshtrohet, janë jashtëzakonisht të bezdisshëm", tingellon jo thjesht mizore (sepse e tille eshte dhe Shkinasit i rrofte humanizmi qe pretendon se ka!), por e papranueshme dhe po ashtu e denueshme nga ligji.

3. Ka Shoqate te homoseksualeve ne Shqiperi? Nese po, fare mire mund te shfrytezojne rastin per ta trajtuar ligjerisht punen.

 

Ne shkrimin e Shkinasit ka edhe nje fjali, e cila duhet t'u kishte bere pak me shume pershtypje Peshqve (gjinia femerore). Kjo:

"Unë nuk toleroj gratë kur kërkojnë të drejta në një shoqëri që s’ua ka mohuar kush e jo me gayt."

 

P.s. 1 Kush do te deshironte qe femija e tij te ishte nje nga ato fytyrat qe demostrojne ne Lezhe?

P.s. 2 Ndoshta si kundervenie te argumenteve te Ambasadorit, do te ishte me me vend te sillej artikulli i i ndonje kundershtari me serioz te kauzes homoseksuale.

Fini, ata femije as vete nuk dinin ca po protestonin.  Ata ishin te stisur kastile per te krijuar "spektakel", e gjithe gurgulene me analizo-shkrimo-debate qe e ndoqi me vone ate "spektakel".

Mire do ishte te na binte dikush numrat e shikueshmeri te BB-se mbasi ndodhi gjithe kjo gurguleja.

Po ne rregull pra. Edhe sikur te ishte keshtu, asgje s'e pengonte policine lokale te merrte nja dhjete vete dhe, pa lenduar njeri, t'i shperndante kalamajte. Kaq! Zbatohej ligji dhe s'kishte askush goje te thoshte qe lezhjanet po diskriminojne. 

Po c'polici lokale mavria aman.  Policite lokale shperndajne "protesta" vetem kur organizohen nga partia kundershtare e asaj ne te cilen policet aderojne (dhe prej te ciles jane punesuar) vete.  E gjithe kjo per mua eshte nje joceshtje dhe eshte vertet qesharake qe i kushtohet kaq mund dhe kohe.  Kur ne keto 20 vjet kane protestuar Shqiptaret per nje ceshtje se me vertet e ndienin rendesine e saj, pa u shtyre, paguar ose nderzyer nga dikush?  Mua vetem dy here me vine ne mend: 1. Protestat antikomuniste ne 1990-1991.  2.  Protestat e para ne 1997-te per humbjen e parave. 

U ngriten ca kriptobullgare vitin e kaluar dhe vune ne pikepyetje gjithe identitetin tend dhe autoktonine tend ne trojet e tua e ca ndodhi ne RSH nga masat? As edhe nje gje!  Kur ne kete rast duhet te kishte protesta masive perpara ambasades kriptobullgare.  Tani me vertet mendon se me vullnetin dhe vetedijen   e tyre ata 50-100 cunake jane ngritur te protestojne deklarimin e ketij Klodi si homoseksual? Edhe nje shans per te nxjerr fytyren ne tv ka qene e mjaftueshme per shume nga ata kalamaj te "protestojne"... 

Ky argument e ben diskutimin tim te pavlefshem fare dhe te nxjerr ty fitues. Vetem se, per fat te keq, eshte fitore si ajo e Pirros. Sipas kesaj logjike, gjithçka eshte e pranueshme sepse ndodh ne Shqiperi dhe ne Shqiperi s'ka shtet, s'ka polici, s'ka ligj, s'ka ndergjegje qytetare ... E merr me mend pasojen e kesaj?

Shiko diskutimi jot nuk eshte i pavlefshem, por katalizatori i gjithe ketij diskutimi (protesta e stisur) eshte.  Nqftse do ti apo te tjere te debatosh per te drejtat e homoseksualeve dhe diskriminimin e tyre ne Shqiperi, kjo eshte zgjedhja juaj por ama kur katalizohet nga dicka false, vetem e dobeson argumentin.  Tani qe Shqiperia ka 1001  probleme, kjo nuk eshte fantazi e imja por realitet.  Ajo qe dua te them une eshte se shoqeria Shqiptare nuk ka ndergjegje per probleme jetike, e jo me te kete ndergjegje per dicka te parendesishme si deklarimi i Klodit qe eshte homoseksual dhe qe eshte nga Lezha.  Mbi varferire, apatine, mungesen e vlerave e te tjera arsye pse mungon ndegjegjia shtohet dhe karagjozlleku i mediave te tipit Top Channel qe stisin skenare te tilla per perfitimet e tyre.

Hajde majmunllek hajde!

Deri par dy javesh kundeshtoja keto qe me thoshte qe shqiptaret jane majmuna dhe imitojne vend e pa vend,por ka nja dy jave qe po ju jap te drejte njerzve qe thone keshtu.Shoh ne kete forum 80% e shqiptareve qe jane pro homove dhe nje perqindje te tille nuk me rezulton as ne vendet perendimore.Bravo majmune vazhdoni te imitoni!

...", tingellon jo thjesht mizore (sepse e tille eshte dhe Shkinasit i rrofte humanizmi qe pretendon se ka!), por e papranueshme dhe po ashtu e denueshme nga ligji....

Te thuash se dy meshkuj puthen ne publik me vjen per te vjelle,qenka e denueshme nga ligji!!!

Te thuash qe gayt jane agresive dhe sulmojne cdo person qe nuk eshte dakort me ta eshte e denueshme me ligj???Hajde plehera hajde!Shqyqyr qe nuk jetoni ne Shqiperi se do ta ndotnit me shume ate vend.I keni bere nder sepse eshte pastruar nga pleherat!

Nuk e ke degjuar rastin Miss California?Ja po ta them une ajo tha ne publik qe ishte pro marteses tradicionale burre+grua dhe jo vetem qe nuk i dhane Miss Amerika por pas nja 2 muajsh i hoqen dhe ate te Miss Californias!!

Gjeje ti me penarin nese eshte drejte kjo apo jo,se mua me duket nje poshtersi qe beri komuniteti gay ne SHBA.

Ke te drejte! Nja tetedhjete vjet me pare flisnin per "komplotin sionist", tani per "komplotin homoseksual" ...

Majmunet do te te keshilloja t'i kerkoje pak me prane vetes.

O soli po u lodhe o derezi, apo nuk i shkruan ato komentet e tua te gjata dhe te gjera sa nje faqe muri!  Lodhesh kot se nuk i lexon njeri!  Beji sa me te shkurtra se i lexojne peshqit ashtu! Degjome mua se nuk del me humbje! smiley

Tani vijme tek tema dhe ta shikojme realitetin ne sy si fakte objektive jo me emocione dhe opinione (psh. jane homot njerez te keqinj apo te mire, i pelqen apo i urren ne mendjen tende etj) . Shikimi ne menyre objektive e kesaj ceshtje ka te beje me problemin si do te trajtohen keta njerez nga shoqeria dhe shteti dhe aspak me i pelqeni apo nuk i pelqeni ju ne trurin tuaj! smiley

Kam keto pyetje per ju ne anen objektive te problemit:

1. A do te shtohen apo do te pakesohen njerez si Klodi ne te ardhmen? Besoj se pergjigja juaj eshte PO

2. Cfare do te behet me kete njerez (do  te embrohen me ligj qe edhe per ata te kete nje pozicion te pranueshem ne shoqeri? apo do te hidhen ne rruge nga familja te flene nen ure?  apo do te burgosen?, apo do te shkojne ne litar? etj) Besoj se pergjigja juaj do te jete do:  te mbrohen me ligj qe edhe per ata te kete nje pozicion te pranueshem ne shoqeri.

3. TANI PUNA JUAJ ESHTE: Zbato ligjin e homove se ta ve shteti (TVSH)

Kjo eshte A dhe Z per zgjidhjen e problemit. Kujt po i behet vone se njerezit grijne sallate tek peshku, kafene, tren, rruge, trotuar, shpella etj. Shteti dhe te drejtat garantohen me ligje dhe jo me opinione i nderuar!

PS. Nuk po shkruaj me gjate se nuk e lexojne peshqit!

Fin !

Me keqardhje po je nxituar jashte mase . Sipas kendimit te prurjes se ambasadorit Hollandes aty nuk ka ASNJE Argument . Ka vetem porosi dhe terheqje vemendje smiley

Ne se je e moshes ose perafersisht e njeh jeten e socializmit , te tilla prurje permbanin diskutimet e sekretareve te pare te rretheve per normat morale , shume shume e ngjashme me nje perjashtim shume te parendesishem.

Nuk porosit Organet e Partise per nje pune te thelle dhe organet e Diktatures te veprojne per kete ceshtje smiley

Je shume po shume Larg kur e quan serioze prurjen e tij !

1- Perse te duket prurje SERIOZE e ambasadorit Hollandes ?

2- Perse te duket jo serioze pergjigjja e Shkinaks (ne kete rast )?

3- Kush e ka kandarin qe percakton qe ambasadori hollandes eshte serioz dhe nje gazetar si Shkinaks (ne kete rast ) nuk eshte serioz ?

Me shume respekt po Ju po kercenoni nga LART me koke poshte "por e papranueshme dhe po ashtu e denueshme nga ligji "

Me e arsyeshme eshte te kercenoni me LIGJ ambasadorin hollandes qe perpiqet te na klasifikoje si te prapambetur duke na vene shenja barazimi me hollandeset se sa nje shqiptar qe rron ne Shqiperi me norma krahasimi nga shqiptaret .

Pasi pashe qe ka shkruar edheSolidarnosc me perjashto nga fjalari banal dhe tribal i mentalitetit te xhupkuqeve.

 Nje gje te ben pershtypje, ne Perendim sumetekeleket(homoseksualet) jane te pasur, dhe bejne shume per te drejtetat e tyre kurse ne Shqiperi nuk me duket se eshte keshtu, me perjashtim te kryeministrit i cili lancoi nje ligj me duket per lejimin e martesave midis homosek. Ne shqiperi mesa duket homosek. duhet te jete i fshehur ne shtresat e pasura te cilat ne shqiperi gjenden tek deputetet ose pushtetaret.

Ceshtja te jesh apo te mos jesh homosek duhet te ngrihet ne radh te pare nga shtresat e larta, sepse keta i kane ligjet ne dore.,keta kane edhe arren edhe shkopin!

O Idris, po s'mund t'i thuash ti tjetrit qe "je i semure" ngaqe kryen marredhenie me nje individ te te njejtit seks! Te semuret kurohen me ilaçe. Me çfare do t'i kurosh keta ti? Pastaj doktor eshte Shkinasi? Le te na sjelle argumente shkencore ku te na vertetoje se qenka semundje po te jete doktor!

Nuk kam thene qe prurja e Ambasadorit eshte serioze, por me siguri qe ka me shume peshe ne debat sepse formalisht shpreh opinionin e mbare nje shteti, kurse Shkinasi shpreh vetem te vetin. Formalisht ne debat nuk jane simetrike.

Finisterre, lexo per marredhenien e homoseksualitetit dhe formimit te skizofrenise paranoide. Mes ketyre dy entiteteve klinike ka nje lidhje. Nese kjo eshte kauzale ose jo kjo nuk eshte vertetuar, pavaresisht konsideratave teorike te Frojdit, i cili mendonte se simptomat paranoide zhvillohen si nje mbrojtje ndaj impulseve homoseksuale - konsiderata te cila megjithate nuk jane hedhur plotesisht poshte.

Kur gjykojme mbi homoseksualitetin nisemi nga dy premisa te gabuara: 1- Edhe greket e lashte... 2. Lista e personaliteteve gay.

Fakti qe homoseksualiteti eshte praktikuar heret, nuk do te thote asgje mbi legjitimimin e tij ne kuadrin e normes - madje edhe ne rast se e kuptojme kete crregullim ne kuader te nje kulture te posacme, kjo nuk e ngre ate ne nivelin boteror te normes (Shih Amokun). Po ashtu, fakti qe homoseksuale kane qene nje tufe personalitetesh te shquara, nuk eshte domethenes se nuk behet fjale per semundje: Google me "bipolar disorder, celebrities" - crregullimi bipolar eshte nje crregullim i humorit - dhe do gjeni shkencetare e artiste brilante, ne nje liste mjaft te gjate.

Sidoqofte, nese perpara normaliteti eshte bazuar mbi statistikat (pra, cfare e si sillen pjesa me e madhe e popullates?) sot, termi crregullim i shendetit mendor eshte nje term i cili meton te pershkruaje funksionimin e individit qe e bart kete pekuliaritet. Nese funksionimi i tij ne terma personale, okupacionale, interpersonale, emocionale, konjitive, ekzekutive nuk eshte i prekur atehere gjykohet se nje individ eshte brenda normes.

Jérusalem, sikur te jete e vertete ajo puna e simptomave paranoide, ca meshkuj ketu e kane keq fare punen.

Natyrisht qe s'eshte fare e nevojshme te te kujtoj ty se me sa kujdes trajtohen sot ne bote çeshtjet e shendetit mendor, n'daç per hir te asaj çfare ndodhte deri para njezet vjetesh ne spitalet psikiatrike, e n'daç per hir te kompleksitetit te personalitetit njerezor.

Puna e grekeve te lashte dhe lista e personaliteteve gay jane pergjigje ndaj dy argumenteve qe sillen nga homofobet: e para, qe familja - siç e kemi sot - eshte institucion i perjetshem dhe e dyta qe homoseksualet duhen konsideruar - siç thote edhe Shkinasi - me te njejtin kallep si psh "subjektet down".

Per nje seri arsyesh, homoseksualiteti ashtu si shume parafili te tjera jane delikate dhe ne klasifikimin e tyre influencojne gjykime e paragjykime, mentalitete dhe mondanitete, nevoja dhe kapriccio, kultura dhe shembelltyra etj. Dakord.

Sidoqofte, ne rast se do ta shihnim me ndershmeri kete pune, a mund te me gjeje ndonje njeri nje argument pse zoofilia eshte me pak legjitime sesa homoseksualiteti? Per kete qendrojne edhe argumentet se familja - sic e kemi sot - nuk eshte institucion i perjetshem dhe po te shohim, me siguri do gjejme ndonje njeri te ndritur qe e ka patur taksiratin e zoofilise. Pyes seriozisht.

PS: Mos i kushto aq pak vemendje asaj qe thote Frojdi per simptomat paranoide. Ndoshta mund te te duhet per ndonje shkrim. smiley

Jérusalem, kushti eshte qe marredhenia homoseksuale te kryhet me pelqesen e paleve. Sa per marredheniet qe ka njeriu me boten e kafsheve, tradita ka qene perhere ajo e ushqyerjes me to, e flijimit te tyre (ne vend te Birit te njeriut psh), dhe edhe ajo e testimit te ilaceve, e kryerjes se eksperimenteve... Vertet duam t'ia hyjme ketij muhabeti? 

Padyshim ato qe thua, por me thuaj: cili eshte argumenti kunder? Ai i tradites?

 

Pamundesia per te shprehur pelqesen. Kur te kerkojne te marresh pjese, qofte edhe ne nje testim kremi, ti si qenie njerezore, shoqerore, juridike ..., duhet te japesh aprovimin tend duke nenshkruar njeqind mije letra dhe formulare. Ne te kundert, nje qengji, kur i injekton ndonje substance te pademshme (apo edhe kur e vret per ta ngrene, per te bere kepuce, çanta...), s'eshte e nevojshme t'i marresh pelqimin.

E pra, se pak perpara permende traditen, dhe tradita heterosex eshte padyshim me e gjere dhe me e pasur sesa ajo homosex.

Dmth ti thua, ngaqe nuk i merr dot konsentin dhise, kjo quhet devijim nga norma. Keshtu? Po ketu po vriten dhite e qengjat perdite, nuk po shoh ndonje kasap me flete miratimi te informuar ne duar... pse ne kete rast duhet perfillur miratimi?

Besoj se kuptohet se ky argumenti i pelqeses nuk eshte arsyeja pse zoofilia eshte devijim nga norma.

Zoofilia eshte devijim nga norma pasi nuk eshte ne raport me standardin normal te seksualitetit (i cili merr ne konsiderate traditen, kulturen, biologjine etj) i cili eshte marredhenia heteroseksuale. Nuk ka lidhje pelqesa jo pelqesa. Nje njeri i cili perdhunon nje grua (pra, pa pelqimin e saj) futet ne burg, por nuk quhet i devijuar.

Po pra, ate po them edhe une. Po perpiqem te llogjikoj, s'po merrem me ate nese eshte e drejte apo jo te mos i kerkosh aprovimin qengjit per ta therur.

Prandaj te pyeta fillimisht: Me te vertete duam t'i hyjme ketij diskutimi?

p.s. Po dal te bej pak pazar. Ne shtepi ushqehemi normalisht smiley

 Sepse kafshet mund te mos jene dakort fare me ate qe po iu fut duart por nuk kane si e shprehin me perjashtim te ndonje patkoi kokes kur nuk e ka mendjen partneri. A mendon se delet mund te bien dakort te lehtesojne vetmine e cobanit nese kane tru per te arsyetuar e goje per te folur? smiley

Shprehja e ndjenjave personale dhe iluzioni i i races superiore eshte privilegj ekskluziv njerezor.

Ahhhhh shih ku flika lepuri. Tek konsenti!!

Dmth seksi me kufomat (nekrofilia), me statujat dhe manekinet (agalmatofilia), me druret (dentrofilia) etj qekan m'rregull.

Na falni ju qe s'kini ngrene darke. Pershendes Afrimin nga Belgjika.

Na falni ju qe s'kini ngrene darke. Pershendes Afrimin nga Belgjika.

smiley

Xherusalem, sa me shume aktive qe je (tek Peshku e kam fjalen, se allah allah, lindin keqkuptime keto dite debatesh te zjarrta pub(l)ike) me shume me pelqen.

Kjo, me teper se venie tulle per rradhe, meqe Soli dhe Lizanderi kane zene rradhen e celebitive te huaja, eshte perpjekje nxitje qe te besh me shume komente ne Peshk. smiley

xhibi, filmindritit shume. smiley

Konsenti eshte i pranishem ne marredheniet seksuale ndermjet NJEREZVE DHE KAFSHEVE. Ne shumicen e rasteve kafshet kur stimulohen seksualisht nga njerezit reagojne me pjesemarrje dhe keshtu kete mund ta marrim si konsent. Edhe kafshet qe i presim per ti ngrene nuk japin ndonje konsent me shkrim apo goje. Edhe kafshet qe i mbyllim ne shtepi se keshtu na pelqen, nuk japin ndonje konsent me shkrim apo me goje. Atehere pse per keto dy rastet e fundit qenka normale dhe brenda normes dhe ne rastin e marredhenieve seksuale, kur edhe kafsha e shijon nuk qendka "brenda normes"?

Jerusalem mund ta kishe shtruar ceshtjen edhe per incestoret, jo vetem zoofilet. Nese nje femer dhe mashkull qe jane moter dhe vella te nje gjaku vendosin me vullnet te lire dhe bashkarisht qe te kryejne marredhenie seksuale bile edhe ta shfaqin kete zgjedhje te tyre, atehere pse edhe keta nuk duhet te kene te njejtin trajtim si homoseksualet?

Sepse Jerusalemi eshte vajze e mencur dhe e njeh historine me mire se ti. Dhe jo vetem historine.

Nese doni te flisni mbi marredheniet seksuale njeri-kafshe hapni nje teme tjeter. Ketu eshte tema e diskriminimit te homoseksualeve.

Ti me dukesh nga ato femrat qe kane nje urrejtje patologjike per meshkujt dhe kete dashuri qe ke per homot e ke si hakmarrje ndaj tyre. Kur je me nje mashkull gay ti ke para nje mashkull te percudnuar dhe kjo te ben te ndihesh superiore.

Kurse ti me dukesh nga ata meshkujt qe s'dine ku ta shpien agresivitetin e tepert. Pak muzike klasike? Leximi i ndonje libri? Pak kopshtari?

Hehe psh une kur jam shume i nevrikosur ia fut me vrap perpjete tek nje koder qe kam ketu afer, si lodhem mire e mire kur kthehem ne shtepi me ze gjumi dhe te gjithe jane rehat! smiley

smiley Do jete sheshuar tashme! smiley

haha, nuk jam dhe aq nevrik jo, por kur me ngrihen qimet perpjete duhet ca vrap i mire se perndryshe keq puna smiley

Metropolitan, nuk kam marre asgje persiper, ndaj nuk ka si me kerkohet llogari per ate qe nuk kam thene.

Doja thjesht te evidentoja se marredheniet me kafshet, guret, druret, manekinet, kufomat, etj etj (vazhdon nje liste e gjate ketu) jane anormale perkundruall dhe vetem perkundruall nje marredhenieje heteroseksuale, e cila eshte, me deshiren ose jo te popullates gay, masa matese, standardi, etaloni. Ndaj njera tjetres dhe ndaj marredhenies homoseksuale nuk gjej ndryshime te qenesishme, ne me shume sesa nje rrafsh.

Fakti qe nuk gjej ndryshime, nuk do te thote qe nuk kam per t'i gjetur kurre, dhe padyshim qe nuk do te thote se mund te pranoj qe te rreshtohem nga ana e me te fortit duke u drejtuar tyten. Thjesht them qe nuk gjej argumente pse njera lejohet dhe tjetra jo.

Ja, keto kisha.

qarte, qarte, u kuptua kjo. Ne te njejten gjatesi vale jemi te dy ne kete pike dhe thjesht po te mbeshtesja mendimin.

 spaske pare video me duket (sidomos ate ku nje gomar ndiqte nje shqiptar me palle te ngrehur) . 

ne rastin e njeriut mashkull qe ben seks me femele kafshe, po e zeme ashtu siç thua ti. po ne rastin kur kafsha mashkull ben seks me njeriun femer, a mund ta quajme prap sikur mungon deshira e kafshes ?

pastaj ti kujton se nje çift njerezor ben seks gjithnje me deshiren e te dy partnereve ? dmth nuk kemi asnjehere shtirje te njerit ose tjetrit ?

Sa te modh e kishte hajdarin ai gamori!

 mire une qe e kam vetem pseudon keshtu por po tall edhe ata qe e kane per emer kete hajdarin. dhe nuk ka pak, bile dhe mjaft profesore te nderuar.

hahahahahahahahahahaha, po mor po, po ata profesoret e nderuar nuk e vune vete emrin por ja u vune te tjeret , ndersa ti hahahahahahaha e ke zgjedh vete.  hahahahahahahahaha

 dhe a e di pse ?

me tregu qe kete blogun ketu (bashke me shkrimet e tij) nuk e marr seriozisht dhe vij me shume me tall zarin se per gje tjeter, siç mund te vijne te tjere persona. smiley

S'ishte vene re fare! Di te genjesh mire smiley

Kjo eshte shume e thjeshte. Sepse ne marredhenie seksuale midis specieve te ndryshme, me gjithe mbrojtjen trojane qe mund te kesh me vete, rrezikshmeria mbi jeten eshte shume me e paparashikueshme se sa rrezikshmeria mbi jeten ne marredhenie seksuale brenda species, qofshin keto marredhenie edhe homoseksuale.

---

"simptomat paranoide zhvillohen si nje mbrojtje ndaj impulseve homoseksuale"

Kjo nuk eshte e sakte. Si shtypje, mbase, por jo si mbrojtje. Te pakten ne lidhje me Frojdin. Gje qe sugjeron se anormaliteti (dhe normaliteti, duhet shtuar) fillon tek shtypja, represioni, dhe jo tek impulset homoseksuale, nga te cilat u dashkemi mbrojtur.

 

Gabim lul gabim. Mbrojtje, dhe jo shtypje. Muhabet i gjate. E ke detyre shtepie me e gjet. Pershendetje.

Mund t'a kete gabim Frojdi, por jo une. Me thuaj ku te kerkoj, te pakten, se ky dreq ka nje mal me libra.

"Tre Ese mbi Teorine e Seksualitetit"

Eh c'me hape pune kot.

smiley

"Psikopatologjite e jetes se perditshme"

 ... marredhenien e homoseksualitetit dhe formimit te skizofrenise paranoide. Mes ketyre dy entiteteve klinike ka nje lidhje. Nese kjo eshte kauzale ose jo kjo nuk eshte vertetuar, pavaresisht konsideratave teorike te Frojdit, i cili mendonte se simptomat paranoide zhvillohen si nje mbrojtje ndaj impulseve homoseksuale - konsiderata te cila megjithate nuk jane hedhur plotesisht poshte

Me falni qe po nderhyj, por behet fjale per homoseksualitet latent, te pavetedijshem. Ky i fundit sipas teorise se Freud eshte i pranishem tek te gjithe njerezit dhe eshte pare i asociuar me pothuaj te gjithe crregullimet. Kini parasysh qe Freud ishte i idese qe te gjithe njerezit lindin biseksuale dhe me pas gjate fazes falike behet zgjedhja e objektit seksual (gjithmone ne pavetedije). Freud nuk flet specifikisht per crregullimet sesa per nje teori te pergjithshme te psikikes se njeriut. Crregullimet jane problem tjeter, p.sh skizofrenia paranoide i atribuohet nje fiksimi ne stadin oral qe eshte paraardhes i atij falik d.m.th para se te shtrohet problemi i seksualitetit ekzistojne procese te tjera me primitive (me te hershme) te cilat duhen adresuar.

>>

 

pse zoofilia eshte me pak legjitime sesa homoseksualiteti?>>

Gjithmone ne venen psikanalitike: sepse objekti seksual mund te jete vetem njeriu, mashkulli/femra, nena/babai. Te tjerat jane te diktuara nga rrethanat.>>

Mbrojtje, dhe jo shtypje>>

Ne fillim eshte shtypja e impulsit/pulsionit (id-mbiun) ne fuksion te mbrojtjes (uni)>>

"Gjithmone ne venen psikanalitike: sepse objekti seksual mund te jete vetem njeriu, mashkulli/femra, nena/babai. Te tjerat jane te diktuara nga rrethanat."

Kjo nuk eshte pergjigje, nuk sqaron gje pervecse perforcon pyetjen, lozet me nje dykuptimshmeri normative/rrethanore te "mund te jete vetem," pasi ne fund te fundit, edhe mashkulli/femra, nena/babai mund te jene te diktuara vetem nga rrethanat familjare dhe jo nga rrethana te tjera. Ne venen psikalanilitike, apo frojdiane, cdo pyetje ne lidhje me normativen mund te pergjigjet vetem duke marre ne konsiderate shtytjen Erotike perballe shtytjes se vdekjes. Ne marredheniet seksuale brenda species keto shtytje jane ne harmoni me njera tjetren. Ndersa ne marredheniet jashte species, shtytja ndaj vdekjes mohohet ne ate mase qe rrezikshmeria ndaj jetes behet krejt e paparashikueshme. Duke qene se jeta vihet ne rrezik te larte, marredhenia jashte species delegjitimohet. Ky delegjitimim nuk ka pse te aplikohet ne marredhenie brenda gjinise, pasi ketu harmonia mes erosit dhe vdekjes nuk humbet por thjesht perfton konfigurime te ndryshme nga harmonia e gjendur ne marredheniet heteroseksuale. Nje tjeter pergjigje per Jeruzalemin mund te jete se monstruozitetet hibride qe mund te imagjinohen si produkt i marredhenieve jashte spsecies, kane stigme negative me te larte se sa produkti vetem dhe vetem hedonist qe mund te imagjinohet si rezultat i marredhenieve brenda gjinise. Per kete arsye produktesh, edhe marredheniet incestuale kane me pak legjitimitet se sa marredheniet homoseksuale. Ketu ia vlen te behet nje kerkim pershembull, nese nuk eshte bere, nese deformimet gjenetike te "inbreds" jane vertete gjenetike, apo simptoma te stigmes folklorike dhe autosugjestionit. Fakti qe shumica e ketyre jane qorra jo te lindur te tille, si Edipi, duhet te ngreje disa dyshime. 

Deri par dy javesh kundeshtoja keto qe me thoshte qe shqiptaret jane majmuna dhe imitojne vend e pa vend,por ka nja dy jave qe po ju jap te drejte njerzve qe thone keshtu.Shoh ne kete forum 80% e shqiptareve qe jane pro homove dhe nje perqindje te tille nuk me rezulton as ne vendet perendimore.Bravo majmune vazhdoni te imitoni!

Kur ti zgjodhe te martohesh te dukej origjinale si ide, s'imitove njeri? smiley

me gayt nuk kam asnje problem, po ama me keta robt qe po behen gay gjate teteorareshit te punes, sepse ambasada holandeze jep fonde te medha per levizjen gay, me keta kam problem te madh...

meqe u marrkan fonde per rastet kur preferenca jote seksuale nuk konsiderohet normale nga shumica, pse nuk na japin fonde dhe neve psh qe jemi te fiksuar me scarlet johanson?

edhe i gjo t funit, ai titulli ka problem te modh.

Se kur s je gay s ia shtron dot vetes ate pyetje, po ashtu dhe kur je... duhet te jesh marsian qe te shtrosh te tilla pyetje

 me gayt nuk kam asnje problem, po ama me keta robt qe po behen gay gjate teteorareshit te punes, sepse ambasada holandeze jep fonde te medha per levizjen gay, me keta kam problem te madh...

 

--- KJO DUHET TE JETE THENIE E DITES!

"meqe u marrkan fonde per rastet kur preferenca jote seksuale nuk konsiderohet normale nga shumica, pse nuk na japin fonde dhe neve psh qe jemi te fiksuar me scarlet johanson?"

Sepse preferenca jote seksuale konsiderohet normale nga shumica.

 

e para i her, preferenca ime seksuale eshte scarlet johanson, dhe te gjithe robve shumiciote, kur ua them me thone qe s'jam normal, dhe qe duhet te heq dore nga keto budallalliqe, ti shtrohem punes dhe te kthehem me kembe ne toke, pra mos t'ia fus kot...

e dyta, nuk ka preferenca seksuale normale apo anormale, dhe ne fakt nuk ka c'i duhet askujt se cfare bejne te tjeret. Identiteti i bazuar mbi preferencen seksuale eshte trapllik i madh, jo hetero, jo homo, jo kshu jo ashu. Keto s'jane aspak grupe, keto jane etiketime bosh. Njeriu ben seks me gjithcka qe ia ngref, po pranoi dhe ajo gjeja tjeter, sic thote woody allen, whatever works. Keshtu qe mjafton te mbetemi tek decenca dhe tek ligji qe mbron te drejten e njeriut per te patur liri seksuale me perjashtim te rasteve te abuzimit me femijet, dhe kaq, ketu merr fund. s ka nevoje per etiketime, jo te drejta gaysh, jo te drejta lezbikesh... qytetare speciale keta me demek

S'do te ishe normal sikur nderkohe te mos kishe marredhenie seksuale me femra te tjera qe s'jane S. J.

E dyta, jam dakort me faktin qe shume çeshtje instrumentalizohen per perfitime te tjera.

S'do te ishe normal sikur nderkohe te mos kishe marredhenie seksuale me femra te tjera qe s'jane S. J.

c eshte ky paragjykim? te lutem shume, une jam i virgjer.

zezak..i virgjer...what's next? smiley

jam intelektual i keqkuptuar, dhe ime me eshte hebreje

Une te besoj, meqe e thua.

"edhe një komb si Shqipëria, më në fund pranoi marrëdhënien midis dy burrave apo dy grave, si një marrëdhënie po aq reale dhe të admirueshme sa ajo midis një gruaje dhe një burri."

Goxha i fell ambasadori. Dhe jo per faktin se le pa sqaruar nese eshte platonikja midis dy meshkujve dhe midis dy femrave, apo fizikja qe i duket reale dhe e admirueshme; por, sepse duke perdor fjalen 'komb" hudh benzine edhe ne Kosove, Mal te zi, Maqedoni dhe Greqi. smiley

 

sepse formalisht shpreh opinionin e mbare nje shteti...

Njehere , ai nuk shpreh opinionin e nje shteti sepse praktikisht ne ate shtet THEREN Homot ( lexo statistikat) . Ai shpreh opinionin e edukates qe ka marre ne ATE Shtet qe quhet Hollande ( nga shqipja femrore smiley )

e cila e hoqi Ligjin qe ndalonte mardheniet seksuale ne rang AMBASADORI .

Te gjithe shtet e Botes e kane pervec Hollandes e ndonje tjetri qe nuk me kujtohet per kete rast.

Atehere perse qeka i pabarabarte mendimi i nje Shqiptari ( ne kete rast Shkinaks ) qe mbeshtetet ne normat morale perfshi dhe ato ZYRTARE te te gjithe shteteve te tjera te Botes ?
Simetrikisht ne peshe do te ishin te pabarabarte ne se Ambasadori ne lloin e pelqimeve te tij per sumsat do te jepte qofte edhe nje ARGUMENT.

Perderisa AI , u perpoq te operonte ne fushen abstrakte te normave morale ? smiley perse atehere nje gazetar shqiptar ( ne kete rast Shkinaks) nuk paska te drejta reciproke dhe simtrike ne peshe per te operuar ne kete fushe pa qene doktor ?

O Solid, çar do me thone "pro" apo "kunder" gay-ve?

per mu ka njerez qe jane "pro" te drejtes se secilit per te shku me ke te dune, pa ardhe me na tregu se sa me te mire e te bukur jane se shkojne me kete apo me ate. Dhe ka njerez kunder kesaj te drejte, te cilet une nuk i kuptoj dot. Ore po si thu ti, çar duhet t'i bojme ne ktyne gay-ve? T'u çojme gra (ne rastin e burrave gay) dhe burra (ne rastin e grave) qe t'i perdhunojne?

Sa per ata qe ta shpifin me xhestet e tyre, kjo eshte nje e vertete e hidhur. Po jo se disa hetero qe bejne si seksuale nuk ta shpifin. Robi nuk eshte i neveritshem se eshte gay, po se eshte tyç.

Pastaj ne kete bote ka nga te gjitha. Ka edhe tifoze te Interit apo Dinamos (te dyja bashke eshte drame pa pike shprese), po mos duhet me i vra ne keta? hahahahaaha

Cimo, ai filmi qe ke permen me lart me duket se o francez "Gazon Maudit" po te eshte duk spanjoll se lu Victoria Abril. Mu nuk me eshte duk aq i shpif.

Ekzakt! Ai film.

o guce, po ata qe jane tifoze te interit DHE partizonit? smileysmiley

s'mundem vecse tangent neper keto tema sepse sic tha edhe ambasadori hollandez, "30 vjet me pare..."

shkinaks,

Me pelqe ajo puna e pasivitetit; ketu ne peshk u tregu per se miri me 15 Mars! hudhi i sy temes se 15 Marsit dhe nje sy kesaj teme. 55 komente ke ketu, dhe nuk eshte aspak cudi te behen 555.

 

Fiks fare ashtu si thua ti.Nga njera ane u hidhen ne fyt lezhjanve duke u then."A nuk keni gje tjeter per te protestuar,po u ngeli byt** e Klodit".Nderkohe qe cdo shkrim eshte perqendruar te homot duke anashkaluar tema e probleme shume me te rendesishme.Dil ore dylbera beni nje antiprotest ne mbrojtje te veres se homove.Ju qe mbani leksione lirish e te drejtash dilni e protestoni dhe kerkoni te drejtat tuaja.Se pa ju ditur kush jeni nuk kemi se si tu "respektojm".

se soli eshte dhe mo i ri pranej do rroje mo shume se une.

po adminat me te vertete kane marre nai lek qe hidh e prit, vetem ket teme qesin ne peshk se spo e marr vesh. Akoma sja nxorret fundin ????

Amon mer, se me shume se ketu ne ppu asgjekundi tjeter nuk diskutohet per ket pune ne shqiperi . Apo e kam gabim ???

Vetem se ju ka hy i cik frika robve smiley

Nje nipce i bukur si kukull, 4 muajsh , sot  shikonte tek fustani plot lule te bukra i se motres qe ishte hedhur mbi divan dhe qeshte. Dhe e ema qe i thote duke qeshur : Mos shiko lulet ore , se je cun smiley  smiley

 

Ti ihere mos i thuaj I bukur si kukull se e linde problemin pa shkuar te lulet ai smiley

Perse e fshite metoden e KURIMiT ?

Cfare nuk te pelqeu z. Penar ? Qe mjekohet apo si ?

Te lutem ne se ke ndonje shpjegim ! Me shume per te mos lejuar axhamilleqe ose mungese informacioni , si e drejte per te qene ne vemendje .

Edhe njehere te lutem mos nderhy ne te tilla raste kur ka paqartesi per kedo nga ne .

Ca do me te shpjegu, qe ti nuk je doktor apo qe tortura dhe kastrimin nuk jane "kura"? Apo qe Fini me siper e kishte retorike pyetjen Si do e kurosh?

Edhe, sa per informacion, une nuk te marr ty leje kur nderhyj. Shendet!

 

 Edhe kaq shume eshte per mua kur digjoj keshilla nga Zotat . 

As te kam kerkuar ndonjehere te me marresh leje , por gjithsesi agresiviteti dhe arroganca  nuk eshte shenje kulture . Shendet !

Edhe, sa per informacion, une nuk te marr ty leje kur nderhyj. Shendet! "

Nje sugjerim: Mendoj qe do te ishte me mire te ishe pergjijur ne kete menyre me miqesore si ne italics! (ose dicka e ngjashme)

z. Idris. Ne grupi i adminave te PPU-se menduam qe komenti juaj binte ne kundershtim me rregullat dhe normat etike te PPU-se. Me respekt standartet dhe rregullat per blogging dhe per pembajtejen e komenteve tek PPU-ja jane te pa diskutueshme!

Ju faleminderit per zgjedhjen e PPU-se per blogging!

Pse e them kete? E keni degjuar ate thenien "kur nje ushtri po kalonte neper nje pyll gjenerali theu nje dege atehere ushtria shkretoi pyllin""

Tani e kuptoni ku e kam fjalen!

Me respekt!

Ajo metoda e kurimit ishte e vertete apo trillim, se kishte pika te perbashketa me metoden e kurimit e kriminelit qe eksperimentohet te "a clockwork orange" te Kubrick...

Ps. Duhej fshire se tingellonte pak hitleriane  me thon te drejten. Te kujton ate filmin "rrethi i kujteses"

Arbro, mos u kruj me Scarlet po te thomi!

pavaresisht se e di qe ti e ke goce xhaje skarleten, nuk quhet, sepse ti me urren nga qe une jam zezak

Pastaj, normalisht, 99% e gayve janë perversë, grricen me këdo, sulmojnë cdo person që nuk u nënshtrohet, janë jashtëzakonisht të bezdisshëm, por kjo ndoshta ngaqë ndihen të kërcënuar. Dhe këtë ua them si person që kam ndenjur me gay, kam ngrënë në një pjatë me to

Nese jemi dakort se preferenca seksuale nuk eshte zgjedhje atehere lexo me poshte dhe thuaji ndryshimin.Ndryshe shko ne komentin e radhes dhe as mos merr mundimin ta lexosh.

 

Pastaj, normalisht, 99% e Shqiptareve jane pervese, grricen me kedo, sulmojne cdo person qe nuk u nenshtrohet, jane jashtezakonisht te bezdisshem, por kjo ndoshta ngaqe ndihen te kercenuar, Dhe kete ua them si person qe kam ndenjur me Shqiptare.

Per mua kjo fjali do te ishte shume denigruese dhe raciste dhe sado qe te mundohej autori te thoshte ndryshe une sdo e pranoja.

Po ju mer karajfila s'keni pune tjeter pertej asaj te b*theve te tjereve?! C'te ben mendja...

Beteja më e zjarrtë në opinionin publik shqiptar sot e ka emrin Klodi. Nuk është shaka, dhe as dritëshkurtësi. Megjithëse Shqipëria ka probleme të tjera akute (poltika dhe ekonomia të vijnë në mendje), debati mbi homoseksualitetin tregon qartë udhëkryqin në të cilin ndodhen shqiptarët sot.

O qeveriu, m'fal per qendrimin perkarshi, dhe per termin pubik qe vijon, po ca lesh beteje e zjarrte mer yahoo?

Kjo eshte nje farse e tera, nje farse mediatike, e cila mbasi u poll e u rrit ne media, tani po i fryjne n'tajare jo vetem analistet, te cilet kishin ca kohe pa subjekt shkrimesh/honoraresh, po dhe ndonje ambasador i huaj.

Fakti qe Top Channel me disa media te tjera po bejne telenovele dicka te paqene, me protesta ne fillim te raportuara nga 50-100 vete e me pas me protesta te dyta reloaded te raportuara nga 100-500 vete (me keq se raportet per mitingjet pro dhe anti kutive, nje tjeter farse, po kjo nga politikanet) nuk do te thote se ky eshte nje debat publik, aq me pak nje debat i zjarrte publik.

Are you freaking kidding me? smiley

Tjeter gje se e qisni juve ne krye  te faqes (se helbete, pjell shume komente) dhe njerzit komentojne ketu, ne nje faqe virtuale, po kjo s'do te thote se eshte debat publik.

Ja qit neser cdo teme te tille kontraversale ne krye, p.sh. duhet te lejohet aborti apo jo, denimi me vdekje, gayt ne ushtri, a ku di une, tema qe jane te garantura te prodhojne komente ne cdo faqe, shqiptare apo te huaj, dhe njesoj do reagojne, dhe pa precedente BigBradheriste. Po kjo s'e ben debat publik.

A thua se shqiptaret tani e zbuluan qe midis tyre paskesh dhe disa gay.

Shqiptaret s'bejne debate te zjarrta publike per gjera qe jane ku e ku me te rendesishme se keto (dhe kjo eshte nje fatkeqsi, po ja kane mpire reagimet dhe ndjenjat, qe me partite politike, mediat, ojq-rat, te gjithe) jo per prapanicen e Klodit apo disa Klodeve.

Nqs do kishte pasur ndonje proteste vertet reale e masive e do kishin bere ndonje gje te dhunshme etj kunder gayve, hajde de. Po prap, si kalon nga reagimi i nje qyteti (sikur te ishte vertet ashtu) ne debat te zjarrte publik?

"Debat publik" bene Top Channel me simotrat e vet dhe per oren e vjedhur te Bushit, per nje gje te paqene. Bile u be "debat publik" dhe ne mediat e huaja.

E kam fjalen, mediat mund te bejne debat mediatik per cdo gje qe i teket tocit te tyre, sidomos ne Shqiperi. Po ky s'eshte debat publik.

Debatet publike tek ne kane vdekur ka kohe.

Keto protestat te Lezhes jane farse mer yahoo, qit ca kalamaj atje duke erdhur verdalle ne shesh si kali ne leme dhe ec, u kry.

Ambasadori Hollandez te shoh me kujdes se si toleranca eshte kthyer ne vegel rracizmi, duke i konsideruar muslimanet ne vendin e tij si patriarkale, anadollake, qe nuk duan te integrohen, etj, rrjedhimisht me nje margjinalitet legjitim ne shoqerine hollandeze, dhe pastaj te vije te na jape leksione per tolerancen.

Ndersa Shkinaksit, harram buka qe e paska ngrene me "kriminele."

O Arbro, me qe ma bone borxh po ta boj publik ate mallkimin "Te ashtufte Carla Bruni e te njiste sarkozizmin!"

Ene plas prej inotit, Leten nuk e kom fare goce xhaje se jena fis hamshoresh. Vetem çuna kom n'fis.

Sa per lirite seksuale une them se duhen limitu ene abuzimet me kafshet. Ketu bejne perjashtim kafshet e botes Narnia qe mund te shprehen nese jane dakort apo jo. Te tjerve nuk u ngelet veçse te thone "Si s'ma dha ene mu Zoti gojen, te bohesha ene une me dashnore!"

po me daj, dakord jam, tu hiqet e drejta kafsheve, si dhe sendeve qe s flasin dot, pemeve, vibratoreve, kukullave plastike etj etj.

Gjithashtu ama i bie t'i hiqet e drejta 80 perqind te meshkujve dhe te femrave, qe sic e deshmon dhe peshku pa uje, nuk dine me fol...

AJO CKA PO ME HABIT ME TEPER se sa deklarimi publik i Klodit te BB është fakti që po sulmohet aq keq qyteti i Lezhës. Para se të nisni të flisni për barbarët që qenkan qytetarët e Lezhës do ju lutesha të kishit mirësinë të njihnit qytetin e Lezhës.

 

Thuaj si te duash,por Lezha hyri perseri ne histori.  d.m.th, pas kuvendit te famshem te 1444  dhe Skenderbeut, kishte kohe qe skishte ndodhur ndonje beme tjeter atje.

Une propozoj qe shtepia e Klodit te shpallet ''muze'',si shtepia e gay-t te pare (publik)  shqiptar,se ne  ''dollape e sunduqe'' ka plot te tjere.

Finisterre - 17 Mar 2010 - 5:00pm 

Po ne rregull pra. Edhe sikur te ishte keshtu, asgje s'e pengonte policine lokale te merrte nja dhjete vete dhe, pa lenduar njeri, t'i shperndante kalamajte. Kaq! Zbatohej ligji dhe s'kishte askush goje te thoshte qe lezhjanet po diskriminojne.

Nuk te vjen turp moj ndyresire qe thua kete fjale?Si thua ti moj plere te arrestohen kalamajte 10 vjecare sepse ju do b... juve pro homove?Po cfare do te fitosh se do te arrestohen ca 10 vjecare qe nuk i ze as ligji?

Dhe thoni pastaj qe gayt jane tolerante.Shikoni komentet e kesaj Finisterre dhe pastaj flisni se cfare tolerance kane keta njerez.Eshte gati te fute 10 vjeceret ne burg vetem qe ti kenaqen deshirat e saj te ndyra...

Lizander!

Nuk jam per denimin e gayve,por propoganda qe behet pro tyre eshte acaruese dhe te vjen per te vjelle.Nese sheh ne reality tv ne SHBA ne 10 vete do te kete 3-4 gay pre 30-40% ndersa popullsia gay ne SHBA edhe nga vete shoqatat gay nuk i kalon 10%.Nuk do te sihte me e ndershme qe ne vend te 4 gay dhe 6 straight te kete 1 gay dhe 9 straight?Pra nese jane 10% le te kene 10% te propogandes pozitive ne tv se per negative(gayt hajdute apo kriminele,moos se nuk ka te tille) nuk behet fjale.Nese jane 10% le te kene 10% te gjithshkaje.Kaq.

Solidarnosc, mbaj gojen dhe mos shpif! Kjo eshte pergjigja e fundit qe te jap. Nese ke sy ne balle (dyshoj tashme!) ma gjej ku e kam shkruar "te arrestohen". Perndryshe ville vrerin tend tjeterkund se une s'te kam asnje borxh!

Solidarnosc, me lutet te publikoj kete mesazh:

Nuk po shpif,por ja qe kur thua qe policia te merrte nja 10 vete...

Policia nuk merr,por arreston.Por ku ndaleni juve,mjaft qe te plotesoni deshirat tuaja...

Se dyti kam bere nje pyetje:

Si e shpegoni qendrimin fashisht te organizatave pro gay ndaj Miss Californias?

Vendose kete pyetje tek komentet pasi une jam me biografi te keqe,vetem 10 komente ne dite me lejohen

 

Jo Solidarnosc, s'e kisha fjalen te marre dhjete vete nga turma, por te marre dhjete vete nga te vetet, police dmth, dhe me keta dhjete police te shperndaje demostruesit. Me vjen keq per keqkuptimin! Per mua dhuna duhet shmangur deri ne fund dhe me çdo kusht. Mendoja se kaq gje ishte e qarte.

Per Missin s'di gje. Do te informohem megjithate.

admini ia ka futur pordhes qe tek zgjedhja e temes e deri tek titulli...

ca pyetje eshte kjo: "te jesh a te mos jesh gay"? - Pyetje pa kuptim.

Do ishte me e ndershme qe tema te titullohej, psh: "Komplekset e Shkinaksit sa here permendet Lezha".

Cdo njeri me dy pare mend e kupton qe TCh krijoi nje show mediatik. Fatkeqesisht Lezha u keqperdor, por kushdo qe e pa kroniken e kupton qe ajo proteste nuk ka kuptim. Ata cunat ne kronike mund te kishin protestuar edhe pse Milani u skualifikua nga Champions.

Por Shkinaksi dashje pa dashje e inkriminon me shume Lezhen. Tregon se si ne protesten e dyte te planifikuar kishte edhe kater police per te ruajtur rendin. Pra, per protesten e dyte qenka marre leje. A eshte e ligjshme kjo leje ne baze te ligjit ne fuqi??

Ky ambasadori duhet te jete vete gay.

O njerez te dashur, a doni te debatoni per dicka?  Si mendoni te debatojme per pisllekun, papergjegjsine dhe stisjet e ndyra qe ofron Topi? Si mendoni te debatojme qe formimin e njeriut ne Shqiperi e kane marre ne dore elemente si Top Channel me shoke?  Kjo per mua perben problem goxha te madh social.

 Unë nuk toleroj gratë kur kërkojnë të drejta në një shoqëri që s’ua ka mohuar kush e jo me gayt.

Heu.  Po ty bravo te qofte smiley.  

PS: Po me uren c'pate xhanem?   

PPS: Ndonje disklejmer nga adminet do vihet ne peshk, qe m'filan date do mbaroje ky muhabeti i Klodit dhe i Lezhes.  

 ai me ate llaf po thote : qe kur shoqeria nuk ja zvogelon lirite gruas (apo ti di gje ligje kundra grave), protesta e saj eshte e pa justifikueshme (ose ajo nuk ka aresye pse te protestoje). 

psh, ta zeme se beqaret burra te protestonin qe shteti atyre t'u jepte nga nje grua, ne nje kohe qe askush nuk i ndalon te martohen, pra ate ta gjejne vete po te duan.

Nëse kjo manovër mediatike ka patur si qëllim që të krijojë një rast për të futur njerëzit në muhabet, atëhere ja ka arritur qëllimit.

Nëse është nisur për të sjellë në vëmëndje problemin e homoseksualëve, atëhere, për mendimin tim, është nisur për të hequr vetullat dhe po nxjerr sytë.

Është e disata herë që hapet ky muhabet në Shqipëri... rasti i propozimit për njohjen e lidhjeve martesore prej kryeministrit ishte i mjaftushëm për të diskutuar dhe njohur problemin "Gay shqiptar" (megjithse shumë prej nesh e njihnin dhe e kishin pranuar pa problem prej kohësh).

Duke ju njohur të drejtën e pamohueshme, që të jetojnë jetën e tyre të lirë dhe ashtu si më mirë kujtojnë e mbi të gjitha të pashqetësuar qoftë edhe nga fjalët dhe jo më nga aktet e dhunshme, kur diskutimet fillojnë vënd e pavënd dhe në çdo kohë... sjellin lodhjen e robve që as nuk e dinë se ç'do hanë për darkë dhe jo më t'ju bjerë ndërmënd për hallet e homoseksualëve.
E them këtë, sepse me gjithë "të pështirën" që mund të ndjejnë shumë njerëz kundrejt homoseksualëve, deri më sot nuk më rezulton se homoseksualët shqiptarë janë keqtrajtuar apo diskriminuar (ndërkohë që në Itali jemi mësuar me lajme ku ekspeditat (kryesisht të djathta) ju hyjnë në dru homoseksualëve).

Gjithashtu mu duk pa shije dhe idjote fjala e ambasadorit hollandez... për një moment u sforcova ta imagjinoja ambasador në Kinë... dhe përpiqesha që ta imagjinoja po aq guximtar për të dhënë leksione qytetarie...

Një tjetër pikë më pak për komunitetin homoseksual ishte dhe një aspekt tjetër: A nuk mund t'gjenin ndonjë king që të bënte outing por nxorrën Klodin...atë gjonë e shpifme? smiley

E mbyten me tema e komente per homo.

Ja ore, nje arsye pse te mos jesh gay. E vertete qe 1 foto vlen me shume se 1000 fjale dhe 153 komente 

 Keeley Hazell

 

hunter, kam pershtypjen se kemi krejtesisht te ndryshme pikpamjet politike, por per kete foto qe ke sjelle me duket sikur kaloj nga nje nevojtore ushtaresh qelbace ne nje kopesht te mrekullueshem me terndafila dhe ashtu si pa kuptuar me solli ndermend fjalet e Saadiut:  

O Saadi, me thone shoket/- Ngrije tenden tek lulishtja/ -Terndafilja qe une dua/ Nuk e ka terndafilishtja.  Faleminderit, Hunter!

Te jesh , a te mos jesh gay ?

Duam o nuk duam te jemi gay, me kete shtet qe kemi tash 70 vjet, detyrimisht qe jemi te gjithe gay.

Ambasadoria duhet te dije kete !

combattere il razzismo è un utopia, combattere i razzisti è un dovere. ( Darien)

Të luftosh racizmin është utopi, të përballesh me racistët e kemi për detyrë

Besoj se kjo thënie vlen edhe për rastin që diskutojmë.

 ajo eshte thenie pa kuptim, per me teper po ta analizosh nuk i shpeton racizmit as vete.

shpjegim :

duke e konsideruar si utopi luftimin e racizmit, kuptojme ate qe ky nuk mund te zhduket, sepse ai eshte pjese e jona dmth te gjithe ne njerzit e kemi ne bark (gjenetikisht).

atehere per rrjedhoje, kuptojme qe racist eshte vetem ai qe racizmin e tij (qe te gjithe e kemi) e shpreh publikisht.  

atehere si duhet luftuar ky ? ti mbyllet goja, ta burgosim  ? a nuk quhet ky po racizem ?

normalisht nje shoqeri e drejte eshte pa represion. vetem se problemi eshte se kur i thua nje te ziu : zezak muti ! ky te akuzon racist dhe kerkon ligje qe ta mbrojne.

ndersa kur i thua nje te bardhi, bardhosh muti ! ky nuk preket njesoj, nuk i shkon mendja te protestoje e te kerkoje ligje qe ta mbrojne. 

pra shohim qe e njejta sharje nuk eshte e barasvlefshme. njeri e ndjen me shume sesa tjetri. kjo ndodh dhe me pedet, etj. pak a shume me te tera pakicat komunitare qe ndjehen (ose jane) inferiore.

 

se pertoj me lexu gjith kto komente - kush doli nga dollapi ?

Lezha me sa duket...

po mir pra, po cojm "hajdarin" me kullot ne lezhe atehere

 Ambasadorit hollandez (pavarsisht se nuk jam kundra disa gjerave qe ai parashtron) do ti kujtoja se ne zgjedhjet ne Hollande qe u zhvilluan kete muaj, partia per Diversitet Veprimi, ku hyjne pedofilet, homot, lezbiket etj, humbi reneshem kete rradhe, gje qe tregon se dhe shoqeria moderne hollandeze, nuk i do ata ne krye. Vet fakti qe ata zgjodhen nje parti te majte, tregon se zgjedhesi hollandez , do qe te zgjidhen problemet sociale.  

Per Shnikasin (megjithse me pelqeu perpjekja e tij) do ta kundershtoja pakez ne lidhje me vesveselin e homove. Sepse ata nuk jane aq te bezdishem sa grupet e tjera. Une kam punuar me homo dhe ne Shqiperi dhe ketu ne Belgjike, dhe kam pare se ata jane me te urte se te tjeret. Ndoshta ngaqe e ndiejne diskreminimin.  

Mendoj se lejimi i martesave n'mes gjinive, nuk eshte problemi kryesor, se homot edhe pa u martuar jetojne se bashku. Problem eshte trajtimi i kesaj çeshtje nga media, ne nje menyre te paskrupullt, sa qe dhe ne/burrat tani kur hecim neper rruge duke bere muhabet me shokun, nuk guxojme ti fusim krahun tjetrit, nuk guxojme te puthemi shoqerisht, sepse mund te na marrin per homo. 

Kur dola per here te pare ne emigracion (gjermani 1992) dola shetitje me nje nje shokun e kampit (dhe ai i martuar, si une) dhe i futa doren te krahu siç veprojme ne ballkanasit. E pashe qe po bezdisej nga dora ime. -ça ke- e pyes. -Hiqe doren se ketu te kujtojne se je homo, - me tha. Aty mesova dhe se çfar do te thoshte homo, se une i njihja me fjalen shqip, pederaste.  Tani pas kaq vitesh, dhe une jam bere me kohen dhe nuk i quaj me ashtu, por thjesht, homo. 

 

Hajdar,

Leri fjalet dhe shiko FRANCE2, tout de suite. Dhe pastaj shpjegojua çunave dhe gocave çfare eshte "riëlliti shou".

Versioni sarkastik i Iliadës së Homerit thotë: btha dhe jo p... ishte arsyeja, por nuk e shkruajti Homeri dhe e harroi historia.

Sa shumë komente për çështje brekësh, do thoshte Jovani.

 

Zoti thote qe pederastet do mbeten jashte me qente, tradhetaret, vrasesit, grykesit dhe lloj soj mekataresh te tjere. PIKE. Duan apo s'duan ta pranojne, filantropisti me i madh i universit, e ka vene vulen e vet.

Unè lexova vetèm pèrgjigjen e shkinas..dhe mendoj se ka shumè tè drejtè..na hapèt barkun me kèto epitimet..lezha proteston..cila lezhè proteston? proteste ishte ajo?pse bèni sikur nuk shikoni njè tufè kalamaj qè mè shumè bèjnè gallatè me njeri-tjetrin duke bèrtitur kundèr diçkaje qè as vetè nuk e kuptojnè..ata nuk bèrtasin kundèr gay, apo kètij klodit nè veçanti por kundèr faktit qè ai èshtè nga lezha..ju 10-sha protestèn qè paska hapur kaq shumè debate..pastaj nuk e kuptoj unè,duhet tè jesh patjetèr "pro" apo "kundèr" gay..unè nuk jam as pro e as kundèr..tè jesh "pro" nuk do tè thotè tè trajtosh apo mbrosh gay sikur tè jenè si arinjtè panda nè rrezik zhdukje,unè nuk di tè jetè rahur apo keqtrajtuar dikush nè shqipèri se èshtè gay,mund tè shahen apo tè tregohen me gisht,epo e njèjta gjè ndodh edhe kètu ku jetoj unè,biles edhe mè keq...nuk èshtè gjè e mirè?e drejtè..por kjo botè kèshtu èshtè gatuar...kurse tè jesh "kundèr" nuk e kuptoj fare se pèr çfarè flitet..èshtè njèsoj sikur tè thuash jam kundèr shiut..."VIVI E LASCIA VIVERE" unè se vras mendjen hiç!!!

Te diskutosh kete teme ne vitin 2010-te per mua eshte injorance,si per ato qe perkrahin bythizmin si ato qe dalin kunder bythizmit.Mbase jam injorant por ministri i jashtem Gjerman perfaqesuesi i 84 milion Gjermaneve ne arenen nderkombetare eshte bythist dhe per habine time te madhe per kete nuk i rruhet njeriu.

Dhe une dal ne nje konkluzion personal,kur bythisteve nuk u dhemb bytha e vet pse duhet te me djegi mua? Jo as qe nuk me rruhet fare per bythen e tjetrit,detyra ime ka qene dhe ngelet te shtoj ne liste numrin e femrave qe kane fjetur dhe do te flejne me mua,nuk e them kete as per te shit mend as per provokim por zoti kur me solli ne jete me dha nje organ dhe detyra ime perpara zotit eshte qe kete organ ta perdor per te miren e njerezimit,dmth te sjell femije ne jete brenda rregullave familjare,dhe per kete e falenderoj zotin per besimin qe me ka dhene!

 nuk eshte aq kollaj sa po thua ti. se homoseksualet po kerkojne ( e do te kerkojne pambarimisht pasi ata jane prej natyre te nenshtruar ose inferiore e sado barazi t'u japesh perhere do t'u duket se po shtypen prej pjeses normale te shoqerise). kete e preku pak edhe posti lart i shkinaks-it) gjithnje e me shume barazi me çiftet normale, deri edhe tek adoptimi i femijeve.

keshtu ata i shmangen taksave te cilet per ta duhet ti paguajne beqaret normale qe po shtohen po ashtu ne numer sot ne vendet e zhvilluara. 

gjithashtu shoqerise per te qene solidare i duhet nje moral i perbashket. nuk mund te kete shoqeri qe drejtohet pa MORAL, pa principe, nga asgjeja dmth.

gjithnje e me shume po ka zera qe shoqeria kosmopolite moderne po degjeneron me shpejtesi e nuk do te jet e larget dita kur ajo te bjere pre e dominimit barbar (te lagjeve periferike me origjina emigracioni qe nuk po jane te afta te integrohen), siç ka ndodhur tek roma kur kjo denjeneroi. sklleverit e asaj kohe vendosen krishterimin e bashke me te bene ligjin deri vone (inkuizicioni ishte maja e shtypjes ndaj lirive te sjelljes ose mendimit).

 

@jèrusalem,

Shume interesante cfare ke shkruajtur, vetem se kur flet per teza te tilla, ti nuk mund te hedhesh bomben aty dhe pastaj te mjaftohesh me nje "google!" Ose sqaroje mire, ose mos e shkruaj fare sepse njerezit pastaj do fillojne te pyesin veten "jam apo s'jam gay" sapo kane nje ndryshim humori.

Pra. je  e lutur te sqarosh sakte, cfare eshte "bipolar disorder" (apo depresioni bipolar), dhe gjithashtu te sjellesh nje bibliografi te sakte te librave qe flasin mbi temen dhe mbi te gjitha mbi raportin "bipolar disorder" - "homoseksualitet".

Le te kalojme nga Bar-Kafeja tek kendi i cajit dhe pastaj drejt e ne biblioteke.

Faleminderit paraprakisht.

lexoje edhe njehere, per koken time, se nuk e ke kuptuar mire ate qe kam shkruar.

OK, OK, tani e kuptova, vetem dreqi e mori, mos i bej pastico gjerat se s'merret vesh ca shkruhet. Heren e pare qe e lexova e kuptova ashtu sic ta shkruajta siper.

@zotrules

A e ke degju nje shprehje te famshme qe thote "Sa te jetosh do te mesosh"? smiley

ej nji sekonde,  mos peshty. fakti qe nuk e kupton me te paren, nuk eshte faji im. por as i yti, tashi qe e mendoj.

nejse, do vi prape.

Po jo o goc se s'po te peshtyj, perkundrazi te falenderoj per ato qe ke shkrujt.

Kuptohet qe ketu shkruhet shpejt e shpejt e po aq shpejt e shpejt lexohet dhe natyrisht qe lindin keqkuptime. Por nje gje eshte kur flitet per budalliqet e politikes, nje gje tjeter eshte kur flitet per psiken e personit.

Ne kete kontekst e kisha edhe une nderhyrjen. Nejse... Iku...

Faleminderit prape.

Me fal o Olso, por vetem nese je duke e kerkuar vete ate gje, atehere do shkosh ta mesosh megjithmend, dhe hop, e gjen veten nje dite ne krahun tjeter te lumit.

Merre bute fare, - eshte pune shijesh,  - minimumi ky; kur nuk te pelqen e hidhura mor cun, nuk ka cfare te mesosh ne te... si u mesoka te pelqesh te hidhuren apo te gjitha shijet e tjera qe tani per tani te bejne te nxjerresh zorret dhe stomakun jashte? Sa te rrosh?

 

Jerusalem

Po pse nuk e shtjellove me shume marrdhenien e formimit te skizofrenise paranoide me homoseksualizmin, se mu duk interesante menyra si deshe te trajtoje.

Me duket se ka dhe nje baze gjenetike, fillon ne moshe te re . Ne baze te klinikes qendrojne halucinacionet degjimore dhe deluzionet.

Sipas teje perfundimisht eshte nje patologji, sjellje devijante apo cfare..Sqaroi me mire tezat e tua

Nuk e kuptoj perse po me pyet. Per ke/cfare e ke - dmth c'do te dish?

Finisterre, lexo per marredhenien e homoseksualitetit dhe formimit te skizofrenise paranoide. Mes ketyre dy entiteteve klinike ka nje lidhje. Nese kjo eshte kauzale ose jo kjo nuk eshte vertetuar, pavaresisht konsideratave teorike te Frojdit, i cili mendonte se simptomat paranoide zhvillohen si nje mbrojtje ndaj impulseve homoseksuale - konsiderata te cila megjithate nuk jane hedhur plotesisht poshte.

 Cila eshte kjo lidhje, klinikisht duke folur...dhe ku ke dash te dalesh me kete afirmim. Ligjerimi yt eshte shume i mjegullt dhe siperfaqsor.

Lidhja qe permendet ne fjaline e dyte, shpjegohet ne fjaline e trete. Qe te shpjegoj fjaline e trete, do me duhet te di sesa ke lexuar ti (andaj, ai paragraf i drejtohej finisterres, dhe nuk ishte shkruar ne tym) - qe te di nga ta filloj shpjegimin. Une nuk kam dashur te dal asgjekund. Ne ka dashur njeri te dale gjekundi, ai ka qene Frojdi. Nga ana tjeter, qe ty te duket siperfaqesor, nuk kam c'i bej. Duro. Dhe lexo. Gezuash!

Dr kam nje pytje per ju! smiley  Cfare opinioni keni ju ne lidhje me kete me poshte Mund te jete ky fakt shkaktar i homoseksualitetit?:

"Duhet te marrim parasysh se 15 deri në 20% të meshkujve kane tru femeror dhe rreth 10% e grave kanë tru mashkullor, që do të thotë se një përqindje e  vogël e njerezve duket se janë programuar pjesërisht me sjelljet dhe mënyrën e të menduarit të gjinisë së kundërt."

Merr nje gjethe mullage, zjeje, perzjeje me levore teleshtrangulli, dhe ta pime per shendetin tat e timin o agento! Por, pas buke. Clearly.

Pijme nga nje caj mali me mire se kjo lloj pije po me duket shume e nakatosur! smiley

haha. epo me ate pyetje qe na bere ti derman, duheshe nje gje e tille "te  na mblidhte zëmrën". smiley

Pamvarsisht se kujt i je drejtuar, ai afirmim shpreh dhe nje fakt qe do ti vinte ne ndihme kesaj teme dhe pyetjes: A eshte nje semundje mendore?

Nje qasje Frojdiane kam pershtypjen qe nuk eshte e mjaftueshme per ate afirmim..

Flm

o lale, po tek fundi fjalise se trete une ate them, te pamjaftueshmen etj etj, aty them vetem si e sheh ai boti, po ti vazhdoje cike leximin edhe me tujte. nashi, o nuk di te shkruaj une, o nuk dini te lexoni ju. kjo e dyta do jete. smiley

njemethi, sa per frojdin, ti mos u mjafto me ato qe them une po jepu kembeve dhe duarve ne vrapim te dijes. Frojdi o vllau jem, mgjths tha tek 3 ese mbi teorine e seksualitetit ato qe tha (ne perpoqje per te shpjeguar histerine dhe homosexualitetin), prape u tregua shum cun njish dhe shif ca i dergon mamase anonime te nji homosex (ne ket botim te 1951). Dmth edhe ai boti ishte i perpleksum ne kompleksitetin multipleks te tij.

Ore, nuk esh se na e tha Frojdi dhe na e tha ai lart, kupto, thjesht duhet te kuptojme qe Frojdi ne thelb e konsideronte homosex si nje regresion (kujdes term teknik qy) ne çvillimin psikoseksual, si nje pazgjidhje te ndrejt te kompleksit te Edipit... ja kto... ca tt thote lali me  ty... fillo lexo noj gje vet!.. smiley

Po mire pra nanje Pergjigje per pyetjen perfundimisht: A eshte semundje Homosexi?

Keto gjys argumentat shpesh ngatrrojne njerzine dhe krijojne bindje te gabuara...nga perfundime qe nuk jane aspak po aspak te verifikuara.

 

Shoqata amerikane e psikologjise e ka pase te klasifikuar deri nga vitet 70 ne mos gaboj si semundje mendore. Ndryshimi i kesaj me shume se nga shkenca ka ndodhur per shkak te aktivizmit politik te gay-ve. Nderkohe qe Pentagoni vazhdon ta konsideroje nje "mental illnes", megjithese me duket 2-3 vite me pare e ka zbutur menyren se si e klasifikon.

Pse mund te te interesojne referencat e librave per nje teme te ketille ku ke mendimin tend personal dhe ndoshta edhe pozicion te  percaktuar qarte? Cfare interesi mund te kesh ti ne mendimin tim (psh), sado libra te kem shkruar une mbi nje teme per te cilen shumica derrmuese e peshqve jane te pozicionuar fare qarte?

aaaaah, ndoshta ceshtje "muhabeti", - si i thone.

Kjo eshte nje teme , ku per disa mund te jete e domosdoshme "debati" per te larguar merzitjen e dites.

Problemi gay ne Shqiperi nuk ka ekzistuar , edhe sot nuk ekziston.

Mbase ndonje ka pyetur , po ju Shqiptaret e diskriminoni gay-t, e keni problem'

Jooooo,çne, nuk eshte problem.

Epo mire ateher po e bejme problem.

Nuk ka mundesi te jete ndryshe, ne perendimin e gay-ve, qe na japin mend se si duhet te sillemi, perdite ka diskriminim , fyerje, kunder gay-ve, mos marrja ne pune, veshtirsit ne ambientet e punes,  te arritura deri ne fatkeqsi, me hudhje nga dritarja, me vetvrasje, shkaku eshte diskriminimi.

Nuk kam degjuar te kete ndodhur tek ne raste te tilla, nuk eshte ankuar asnje nga gay-t, per fyerje, diskriminim, largim nga puna, pse krijojme problemin kur nuk ekziston.

Sot ishte si lajme se GJK  njeh si ofendim ti drejtohesh dikujt  me "gay", dhe denohet me gjobe deri ne 400 euro.

Po nje drejtor banke edhe ne qoftese nuk eshte , e bej me deshire te madhe gay.

 vetem se tek ne ata numerohen me gishta (nuk ka gje akoma parade ne bulevard) kjo i ben te parrezikshem per pjesen tjeter te shendoshe te shoqerise e cila nuk ka nevoje te veje ne pune instiktet mbrojtes)

e thash tek nje post dje qe e kane fshire (pa te drejte)  qe derisa burrat shqiptare ta kene barkun me majuc (dmth te kene pamje bazhibozukesh te palare), homoseksuale do te ket pak nder shqiptare.

kur te fillojne e te bejne ushtrime fizike me zbukuru muskujt (trupin), atehere ndoshta ndryshon raporti.

 

e thash tek nje post dje qe e kane fshire (pa te drejte)  qe derisa burrat shqiptare ta kene barkun me majuc (dmth te kene pamje bazhibozukesh te palare), homoseksuale do te ket pak nder shqiptare.

kur te fillojne e te bejne ushtrime fizike me zbukuru muskujt (trupin), atehere ndoshta ndryshon raporti.

A c'ja ke fut kot... po kot fare!

A e di ti qe egziston nje tipologji homoseksualesh qe quhen "bears" dhe jane egzaktesisht te tipit qe pershkruan ti me siper.

Rrime ketu bejme profesorat per homoseksualitetin e as e dime se per cfare flasim.

Or cun, nje homoseksual nuk eshte e thene qe te jete patjeter si ai Klodi i Big Brotherit (qe nder te tjera eshte edhe nje tip goxha "cheap" dhe antipatik), por jane njerez cfaredo. Njerez per te cilet as do te dyshoje se jane te tille.

Mund te jene edhe baballare familjesh e nderkohe te kene nje jete paralele.

He tashi... na thuj ndonje gje tjeter per homoseksualet qe te mos vdesim injorante!

PS: Pa ofendim!

 ti pergjigjesh shpejt, pa reflektu. pak me siper e keqkuptove ate jeruzalemin ngaqe nuk e lexove me kujdes. po njesoj po ben me postin tim TE THELLE, ku duhet zhyt per me i prek esencen. 

nuk ka homo sarhosha, olsib-o.

jane nga keta po jane shume pak dhe jane maja e olimptit te homove, dmth shefat, njerezit me te pasur. ndersa rrotull ombrelles tyre sillen te rinj te bukur, keta jane dhe prostitutat. po njesoj si ato keta nxjerrin ne pah "bukurite" fizike, dallohen ne veshje e sjellje te ekzagjeruar e plot gjestikulacion. 

dallimi i homove me femrat eshte se homoseksualet kane kerkese me te larte cilesore se femrat. homot gjuajne vetem meshkujt te bukur, kjo i ben qe ata te pelqejne pothuaj sozine e tyre. prandaj dhe ngjajne e bile dhe shtohen. ndersa femrat mashkullin perfekt e kane vetem ne mendje (ne forme paragjykimi me teper), se ne realitet ato bejne leshime. dmth perfundojne e bejne seks edhe me kellira qe vetem pak kohe me pare nuk do te mund ti shihnin dot me sy, aq te shpifur do t'u dukeshin. mirepo plakja me e shpejte sesa e mashkullit (pedet jane meshkuj mos harrojme) tundimi instiktiv per femije, etj, i shtyjne keto te bejne pra leshime. 

ndersa mashkulli normal eshte i shpifur dhe ka kerkesa te ulta. ky kerkon veç femra te shemtuara per martese (te mos ja marrin te tjeret pra te mos i duhet shume pune per t'i mbajtur te lidhura pas vetes) se te bukurat i bejne frike prandaj ai i cileson si kurva e i do veç per defrim okazional.

pedet ne shoqerite oksidentale po i rrit ne numer, emancipimi pa asnje kufi i gruas. (e kam shpjeguar kete pike e nuk po perseritem) femijeria dhe jetesa vetem. kultura masive, e plot dukuri te tjera te perrendimit. 

Hajdar - cfare mendimi keni ju ne lidhje me kete me poshte? (e gjetur diku ne Google)

"Duhet te marrim parasysh se 15 deri në 20% të meshkujve kane tru femeror dhe rreth 10% e grave kanë tru mashkullor, që do të thotë se një përqindje e  vogël e njerezve duket se janë programuar pjesërisht me sjelljet dhe mënyrën e të menduarit të gjinisë së kundërt."

 sipas legjendes, jemi te gatuar nga i njejti brume. prandaj edhe me shume se aq mund te jene ato perqindjet. 

e gjithe çeshtja nuk eshte tek molekulat e gjakut, por tek tek informacionet E TRUNIT. 

femijet (qe e kane fillimisht trunin bosh dhe pa informacion) sot rriten bashke goca e çuna qe ne kopesht. dikur ata kishin shkolla te veçanta. qe ketu fillon fabrikimi i pedeve.

ne shtepi rriten te mbyllur me dryn, pra te izoluar. gjithnje nen kujdestarine e te rriturve, pa asnje inisiative personale dhe nen mbikqyrje te rrepte. ndersa ne shoqerite primitive ata rriten ne rruge e veçmas, çunat bashke e gocat bashke.

kur shoh une ca foto te mija te femijerise me shoket, kraheqafe, me duket vetja si marsian sot. sot i hedhim krahet femrave ne shkolle jemi shume te aferta me to, kjo siduket na vel. 

atehere femrat na dukeshin si te paprekshme, kjo na bente ti idealizonim. ky idealizim na jipte deshiren e benim plane kalorsiake ti rrembenim.  

a kupton gje ?

Faleminderit Hajdaro, bisedojme me vone. E kam vene poshte si koment tjeter ne formen e pyetjes per te gjithe ate qe te pyeta ju me lart. Po pres ndonje feedback! smiley

Ok Hajdar - e lexova me lart a ke thene ndonje gje se perndryshe s'kam se si te kuptoj une ndonje gje! smiley

Dmth ju jeni i mendimit qe jane kushtet sociale ato qe krijojne pedet (sic i quani ju).

Po kushtet gjenetike/fiziologjike kane ndonje rol? (ju lutem mos iu pergjigj kesaj ne qofte se nuk jeni i fushes mjekesi/psikologji sepse nuk po kerkoj hamendje se kam me shumice vete nga ai lloj malli smiley )

Faleminderit!

Lumo, te ta them une nje histori meqe nuk e ke degju? Eshte nje travestit ne Tirane. Ka bere operacion plastik ne Greqi dhe ka vene gjoks si femer. Rri tek Piramida, ose ka pas nejte te pakten, emrin e punes e ka Violeta.

"Nje dite tha,  po rrija tek piramida naten vone, kur ndaloi nje furgon me police. E pane ashtu derr kallupi, dhe e therriten ne makine. Sapo hypa, tha, filluan te me fusin duart. Ku ne nje moment, njerit i shkuan duart tek hallatet e mashkullit. Filluan te bertisnin, thoshte Violeta mu si te cmendur. Pastaj hapen deren e furgonit dhe me hodhen jashte si nje cope lecke. Pa e ndalur furgonin. Qenat! Te pakten furgonin ta kishin ndalur para se te me hidhnin"  ankohej fukarai/ja.

Ky muhabet ka ca vjet para Klodit.

Dhe tani pas gjithe kesaj zhurme qe u be per te ruajtur nderin e Lezhes, se te Klodit mo u pa puna, po mendoja dicka tjeter. Homot ne Tirane kane qene gjithe jeten, bile te hapur fare si Torja, Baci, Thimi e te tjere. Bile Torja dhe Baci kane bere edhe burg ne kohe te Enverit. Megjithate ata kane bere jete normale ne Tiranen e asaj kohe, kuptohet aq normale sa mund te behej. Por ta kam llafin qe nuk ka pas demonstrata te pakten. Bile Torja ishte edhe pjese e legjendes urbane te Tiranes se asaj kohe, njesoj si me thene "Naked Cowboy" ne New York. 

Bile, biles ne nje epoke kur as Mehmet Shehu nuk ka pas kenge se kenget beheshin vetem per udheheqesin, Torja ka pasur nje kenge, qe sic e thote edhe Kadareja eshte shkalla me e larte e njohjes qe te ben populli. Vertet nuk ishte kenge trimerie, por ishte kenge ama, dhe kjo nuk ishte pak.

Sic transit gloria mundi

Pf

Ate po them edhe une.

Ne Shqiperi problemi gay, eshte pare si nje problem personal, shoqeria ka shpreh vetem keqardhje. Nuk kam degjuar te jene dhunuar, perjashtuar nga puna, nga shoqeria.

Ne Shkoder dolen vone haptazi, pas viteve '90, po nuk e di se jane trajtuar me talibanizem.

Per kete them qe nuk eshte problem, por  po kerkojme ta  bejme problem.

Rasti me policin qe tregon per Violeten, e perseris, me shtet qe kemi e qe kemi pasur, te gjithe jemi gay.

O PF, koti i bini kesaj daulles "zhurma e bere per nderin e Lezhes".  Ka goxha zera qe dalin e thone qe protesta ishte qarte e stisur nga Topi, e kjo vertetetohet edhe ne video.  Kalmaj nga moshat 10 deri 17-18 vjec, qe ngerdheshen, e bejne gjeste idioteske e parade para kamerave.

E gjitha eshte stisje e Topit per pune parashe. Reklamat ne BB jane te kushtueshme, por sigurisht, pas dy edicionesh BB, ku njerezit kenaqeshin me e puthi apo jo Bjordi Adelen dhe ai trapi tjeter Nocen, kerkohej dicka tjeter per ta kthyer ne vemendje dhe bere muhabet kryesor kete edicion. Por mua nuk me shqeteson shume kjo. Ajo qe eshte serioze ka te beje me njerez me te vertete me pushtet qe kerkojne te imponojne dicka sipas shijeve te tyre. Ne Shqiperi ka nje neveri ndaj gay-ve por edhe kompasion ndaj tyre. Nuk ka qytet ma merr mendja qe nuk ka gay qe njihen, por njerezit i merrnin me te qeshur, nuk i keqtrajtonte kush, ne pune ishin etj.

Mire, meqe ketu me duket se disa e kane marre kollaj fare kete pune, ju ftoj te lexoni mbi vetevrasjen e matematicienit Alan Turing.

U denua me "Tredhje kimike" nga Ligji anglez i asaj kohe. Konsiderohet si nje nga baballaret e Informatikes.

 

Po e perseris kete komentin. Ju qe merrni vesh nga mjekesia/psikologjia dhe nuk u ka zene gjumi akoma si mund ta shpjegoni kete me poshte ne lidhje me homoseksualizmin? A ka lidhje apo jo?

"Duhet te marrim parasysh se 15 deri në 20% të meshkujve kane tru femeror dhe rreth 10% e grave kanë tru mashkullor, që do të thotë se një përqindje e  vogël e njerezve duket se janë programuar pjesërisht me sjelljet dhe mënyrën e të menduarit të gjinisë së kundërt."

PS: E gjeta diku ne Google. Mendova mund te jete interesante per diskutim! smiley

Aty ku e ke gjet kete paragrafin, ka dhe perkufizim te trurit femeror dhe trurit mashkullor?

@Lilith - shiko me poshte me te zgjeruar (ne italics). Nuk ka ndonje perkufizim specifik por ka nje liste me vecorite tipike ne sjelljen e meshkujve dhe femrave qe mund te vijne nga diferencat anatomike dhe fiziologjike!

"Shkencëtarët kanë pranuar se ka disa dallime thelbësore midis burrave dhe grave ne te menduar qe vijne nga ndryshimet biologjike. Ka ndryshime anatomike ne trurin e burrave dhe grave, për shembull, ndertimi i trurit eshte i ndryshem  por edhe menyra se si perdoret truri ndryshon shumë. Gratë kanë lidhje nervore me te më të madha dhe ndërveprim më të shpeshte në mes të hemisferes se majte dhe te djathte te trurit. Kjo ben te mundur aftësinë e grave për të patur aftësi verbale dhe intuitë me te mire. Meshkujt, në anën tjetër, kanë ndarje më të madhe midis hemisferave të trurit, gjë që shpjegon aftësitë e tyre për arsyetim abstrakt dhe intelligjence vizuale e hapësinore.

Poeti Robert Bly përshkruan lidhjet nervore ne trurin e grave si një "autostradë moderne" ndërsa lidhjet ne trurin e burrave janë të krahasuar me një "rrugë te vobekte fshati"

Burrat preferojnë zhurmat qe të gërvishtin veshin, shtrëngim duarsh, dhe ngjyren e kuqe. Ata janë më mire në zgjidhjen e problemeve teknike. Gratë kanë një vesh të mprehtë, ato përdorin më shumë fjalë kur flasin, dhe janë më mire në kompletimin e detyrave në mënyrë të pavarur. Bazuar në këto ndryshime biologjike krijohen disa dallime psikologjike midis burrave dhe grave si me poshte:

- Burrat e kuptojne situatën si një e tërë dhe mendojnë globalisht, ndërsa gratë mendojnë në nivel lokal, duke u perqendruar në detaje dhe nuanca.

- Burrat janë ndërtuesit dhe krijuesit. Ata marrin rreziqe dhe eksperimentojnë, ndërsa gratë seleksionojne njohurite më të vlefshme dhe i kaloje ato tek brezat të ardhshëm.

- Burrat janë më të pavarur në mendimet dhe veprimet e tyre, ndërsa gratë janë më të gatshme të ndjekin idetë e sugjeruara nga të tjerët.

- Vetë-vlerësimi(vetebesimi) i grave është më e ulët se ajo e meshkujve. Gratë kanë tendencë për të kritikuar veten, ndërsa burrat janë më të kënaqur me punën e tyre.

- Burrat dhe gratë kanë burime të ndryshme të kënaqësisë. Për meshkujt është e karriera dhe prosperiteti, ndërsa gratë vleresojne familjen dhe fëmijët.

- Meshkujt kanë një nevojë të theksuar për të përmbushur qëllimet e tyre, dhe gratë perqendrohen ne radhë të parë ne marrëdhëniet me të tjerët.

- Burrat semuren dy here me shpesh se grate, edhe pse gratë priren të jenë më të shqetësuara për shëndetin e tyre.

- Gratë i resistojne dhimbjes dhe monotonise më mirë se burrat

Duhet te marrim parasysh se 15 deri në 20% të meshkujve kane tru femeror dhe rreth 10% e grave kanë tru mashkullor, që do të thotë se një përqindje e  vogël e njerezve duket se janë programuar pjesërisht me sjelljet dhe mënyrën e të menduarit të gjinisë së kundërt."

Truri i meshkujve dhe i femrave eshte i ndertuar njesoj. Kshu thote kjo teta qe e shikon perdite:

http://www.youtube.com/watch?v=uyR6qJKii8k

Per karakteristikat qe ke rreshtuar me poshte besoj te ndihmon ky debat pak me i gjere dhe i bazuar ne prova me konkrete. Vetebesimi dhe vetevleresimi ndikohen nga shoqeria ku jeton (mami dhe babi mbi te gjitha) , nuk kane te bejne me ndertimin dhe funksionimin e trurit ne menyre specifike.

http://www.edge.org/3rd_culture/debate05...

4.20
Taksirat i madh i paskesh zene shqiptaret. Filloi, maroi ky muhabet une akoma se mora vesht ca u tha, e si u la smiley
Se kuptoj cer problemi ka shqiperia me homot, dhe qyshkur homot qenkan problem. Kena rrojt per bukuri, pa i kastruar,pa i persekutuar, e duke i lene ne pune te vet. Biles dhe ne kohe te gjyshit tim si detyrojshin me u martu.
Ashtu sikur ka rrojt njerezia dhe me sakatet, te cmendurit, te vonuarit neper shpija pa e fshehur, pa uleritur, duke i pranu ne radhe te pare per ate qe kane qene, pa pretenduar se jane ndryshe, dhe njekohesisht pa ju kthyer shpinen.
Kane rrojt mer shqipot neper shpija, me dajen gay te cilit i fusnin hajmali neper carcafe me shpresen se po ndrro shije, me hallen e ngelme beqare se e ka pas hunden e shtremet ose se ka pas shume pretendime, me vellane calaman, me gjyshin poligam, e me tezen depresive.
Per zotin, me shume dhune dhe refuzim ndaj atyre te kane 'devijime' nga normalja, ka sot sesa para 100 vjetesh.
Ashtu si edhe per normalet ka me shume dhune, percmim, konkurence dhe agresivitet brenda familjes dhe shoqerise, ku  robt ne fakt duhej te ndiheshin ngrohte dhe te perkrahur.
Por me shume se gjithkund, shof qe problem qenka per peshqit smiley
Shiko sa pak paqtim gjeni ju me njeri tjetrin per kete problem. Me vjen keq qe po ja servirin popllit fukara dhe juve gjithashtu ne tabaka, kete ceshtje,
si te ishte zemra e problemeve qe ka shqipoja me civilizimin. pfffffffffffffffff cmenduri .
Gjonat vijne me radhe, shoqeria shqiptare njef ende hanxharin si mjet komunikimi. Eshte shoqeri ku individi nuk vendos dot per vete.
Totalisht kolektive, ashtu sikurse votat e Ruzhdijes smiley
Vallai nuk ka me te goditur se barcaleta ku baba i tha te birit qe ju vetedeklarua gay, qe, ti mer bir nuk je gay, se gay jane elton john me shoke, ti je kokrra e b...q..mit
Jo per fjalorin, por per mesazhin qe mban brenda.
Te jete gay, ja ka leju vetes robi  jete e mot ne shqiperi. Te DEKLAROHET gey, nuk mund tja lejoje sot vetes ne shqiperi, dhe jo vetem.

E bashke me kete, nuk duhet ti lejohen vetes as tjerrjet e panevojshme te leshit per kete ceshtje.
Kaq shume energji e shpenzuar.

Live and let live people......

Ose, perndryshe na beni ndonje muhabet interesant, le te themi, kush nga ju e ka provu apo do donte ta provonte ta bente ate 'gjene' ndryshe smiley
smiley

 

Te paska frymezuar mbledhja smiley

po normal mi lule smiley

se ke mbledhja, te gjithe behen homosenskuale, ose ma mire, biseksuale.

shefit ja lejne, kurse ty dun me ta fut smiley

smiley

shefit ja lejne, kurse ty dun me ta fut

E madhe si thenie - duhet fut ne repertor.  smiley   smiley

Ne vrasim per nder me sepate dhe cfare te na gjendet, vritemi dhe rrihemi pse shikohemi shtrember ne kafene apo rruge, pse gervishtim makinen apo parakalojme me mendjemadhesi dhe bejme vetgjyqesi pa pyetur per ligj e shtet, Lubonja me shoke shqetesohen se nuk kemi standarded qe i ka Hollanda per homoseksualet. Kjo eshte per te vene duart ne koke.

@Hajdar

Cfare shkruajte ne vijim te asaj qe iu pergjigja me pare, ishte dicka tjeter e maksimumi integronte postimin e meparshem.

@zotrules

Jeta nuk eshte vetem mjalt.

@Rushdije

Rri e rri e hudh nga nji.

@Te gjithe

Ndryshimi fillon nga oxhaku i shtepise tuaj.

Diku kam lexuar se ne fund te gjithe kesaj gjese qe quhet jete, do te gjykohemi mbi te gjitha per dashurine qe kemi dhene. Rrjedhimisht i bie qe te kene me shume mundesi per te hyre ne parajse homoseksualet qe kane dash me gjithe zemer partnerin e tyre se sa heteroseksualet qe kane shpenzu kohen duke u merakos aq shume per orientimin seksual te tjetrit. 

Une e mbyll ketu dhe betohem qe nuk do te shkruaj me as edhe nje shkronje per kete teme!!!

Jerusalem:

"Sidoqofte, ne rast se do ta shihnim me ndershmeri kete pune, a mund te me gjeje ndonje njeri nje argument pse zoofilia eshte me pak legjitime sesa homoseksualiteti?"

 

Kur pyet nese ekzistojne argumente se pse zoofilia eshte me pak legjitime se homoseksualiteti.. je duke sugjeruar se kto jane dy c'regullime te te njejtit nivel?

 

Kalamaja, qafsha t'gjith do hartoj nje F.A.Q. smiley

 

jérusalem - 18 Mar 2010 - 12:22am

(....)

Doja thjesht te evidentoja se marredheniet me kafshet, guret, druret, manekinet, kufomat, etj etj (vazhdon nje liste e gjate ketu) jane anormale perkundruall dhe vetem perkundruall nje marredhenieje heteroseksuale, e cila eshte, me deshiren ose jo te popullates gay, masa matese, standardi, etaloni. Ndaj njera tjetres dhe ndaj marredhenies homoseksuale nuk gjej ndryshime te qenesishme, ne me shume sesa nje rrafsh.

Fakti qe nuk gjej ndryshime, nuk do te thote qe nuk kam per t'i gjetur kurre, dhe padyshim qe nuk do te thote se mund te pranoj qe te rreshtohem nga ana e me te fortit duke u drejtuar tyten. Thjesht them qe nuk gjej argumente pse njera lejohet dhe tjetra jo.

Ja, keto kisha.

---

Besoj se kjo te pergjigjet.

are you saying zoofilia is the same as homosexuality?

Hapi portollambat! Po them qe nuk jane gjera te ndryshme. Por qe nuk jane te ndryshme, nuk do te thote qe jane e njejta gje.

Qe ta kuptosh edhe ti, nje shembull: nje grua eshte e ndryshme nga nje grua tjeter? jo. por a jane te njejta? jo -- rrafshi i kategorive qe merren per krahasim, pragu pra, eshte shume i rendesishem. varet ne c'prerje sagitale i krahasojme dy dukuri. e kuptove, me?

e mbylla tek kjo teme. urime per emisionin.

po une mendoj se jane shume gjera te ndryshme. disa prej ndryshimeve i ka permendur Luliani me siper, psh rezik semundjesh e virusesh qe mund te vijne si pasoje e interkursit midis specieve. a nuk eshte nje arsye kjo? ti kerkon arsye por refuzon ta njohesh kete si te tille.

po ashtu, vete fakti se zoofilia nuk ka te njejtin vend ne ate qe ti quan standart te seksualitetit, nuk mundet kjo te na thot dicka? Dmth menyra se si e kuptoj une, eshte se ti e mer kete stanart si te dhene, si nje konstrukt social, dhe duke qene i tille atehere i pa-baze shkencore praktike etj. por, ne vend qe te besh kete, pse te mos e vesh pikerisht ne pyetje standartin, e te pyesesh se PSE zoofilia nuk eshte pjese e ktij standarti, ne vend qe ta maresh kete te fundit si nje konstrukt social te dhene.

Per mendimin tim gjithashtu NUK jane te barabarte, edhe jane shume ndryshe zoofilia prej homoseksualitetit, per vete arsyen sepse terheqja seksuale nuk eshte e njejte. Psh Lirka, tek ajo tema tjeter e perkufizonte terheqjen seksuale, (ajo e quante dashuri), si nje terheqje ndaj te bukures. Nuk e di nese ti mendon te njejten, por Lirka nuk e perkufizonte "te bukuren", dhe kjo me ben te dyshoj se ajo e kufizon ate ne plastiken e njeriut, kafshes ose objektit. Sidoqofte ne jemi te gjithe te vetedishem se terheqje seksuale nuk eshte THJESHT terheqje ndaj te bukures si plastike. Te thuash se zoofilia nuk eshte ndryshe prej homoseksualitetit, dmth te reduktosh te fundit ne nje terheqje ndaj plastikes. Dmth ehste sikurse te gjesh nje dicka te njejte midis tyre, terheqjen ndaj plastikes dhe te thuash se nuk jane te ndryshme si te plota, perderisa kane kete element te perbashket. Dhe kjo nuk eshte e drejte, sepse njeriu krijon terheqje seksuale edhe prej karakteristikave ose cilesive te intelektit ose karakterit. Por kafsha nuk ka se si te terheq njeriun ne keto ane, sepse kafsha mund te jete vetem cute, funny, stupid, or cute funny and stupid.

 Une mendoj qe ky filmi mund t'i jape pergjigje shume prej pyetjeve te shtruara ketu

ose mund te pyesim, a eshte e ndryshme therrja e nje kafshe nga therrja e nje njeriu? a i nxjerrim shoket per shetitje aq sa nxjerrim kafshet? a ka ndonje menyre qe femrat te pjellin nje here ne tre muaj po t'ua lesh driten ndezur gjithe diten?

Duket sikur Lezhjanet i zgjidhen tere problemet e tjera jetesore qe nga uji qe i permbyti jo larg por nje muaj me pare, tek energjia elektrike, tek mungesa e ujit qe i mbyti nje muaj me pare, tek kriminaliteti, tek korupsioni tek droga e pasiguaria e jetes , qe tani meren me banoret e vegjel te Vellait te madh qe bejne qef atje tek ajo shtepia pa qira ( dikur shtepise pa qira i thoshim burgut ne. )

Po mire more miqt e mi bash-peshkatere. Po ne Shqiperi qenkan zgjidhur tere hallet e tjera jetesore ( e perseris JETESORE) qe duhet te mereni kaq shume me: "eshte apo s'eshte" , "jam apo s'jam"," ishte apo s'ishte " homeseksual ai banori i vogel i vellait te madh. apo vete lezha apo vete lezhjanet.

U zgjidh problemi i korupsionit, kriminalitetit, problemet kombetare nga ajo e shitjes se trojeve shqiptare te Greku deri tek Ceshtja e Kosoves dhe mardheniet me Serbine, nga probemet e konflikteve te heshtura nder rajonale deri tek ato nder fetare. Duket se te ne jane zgjidhur tere problemet  dhe tani na ka mbetur homofobia apo pederastia.

Tjeter tregues ky i tangerlikut pa baze , gjoja me shit po...rdhe qe tere punet ne shqiperi jane ne rregull sa i ka ardhur radha homoseksualitetit si problem me madhor. smiley

 

si nuk u lodhet me ket muhabet?!

Une per vete kom arrit n'ate pike qe jom gati me lexu dhe hieroglifet pa kuptim here bold e here italike, here me germa normale e here te mdhaja te Idrisit sesa me shkrujt mo per ket teme.

 

ca behet kshu ketu! ka marre persiper peshku ta beje kryfjalen e tij kete subject?? ok, ta gezoni. po nje gje duhet te mbani vath ne vesh:

kur PROBLEMET e shoqerise shqiptare te afrohen me shoqerite qe pretendohet t'u ndjekim rrugen, ato te civilizuara, si nga trajta dhe forma e tyre, dhe kur kerkesat, problemet, dhe ambicjet e individit ne shoqerite perendimore si te US, Frances, Anglise, Hollandes etj, te jene pak a shume te ngjashme dhe ne nje nivel me ato te shqiptare si brenda dhe jashte vendit (jashte vendit, se njeriu nuk e ndryshon dot me buton backgroundin e tij dhe te doje. jo ne US, Kanada apo Angli te veje. nqs e ben, esthe nje hipokrit i vogel ne identity crisis, nje fake.) atehere do ishte e pranueshme kjo tejzgjatje bajate e ketij problemi.

kjo eshte nje teme qe ne konditat qe ndodhet shoqeria shqiptare s'meriton me shume se berja publike e homove dhe existence e tyre. KAQ. cdo gje me shume, do ishte jashte kontexit, madje do ishte e ofenduese dhe e demshme per nje shoqeri te lodhur financiarisht, te vrare shpirterisht e te humbur moralisht, nje shoqeri ne krize. krize, ku dhe shtresa intelektuale, qe me sherbimin e vyer te saj do sherbente si nje "mentor" per pjesen tjeter, ne perballjen dhe analizen e problemeve, me ca shohim eshte e zhyturr koke e kembe ne kete realtet. realitet, qe per role model adoleshenca ka jeten e filmave dhe personazheve perendimore, ku rinia eshte parazite dhe sigurimin e te ardhurave dhe ndertimin e te ardhmes e sheh te llotot, malli (nga i kuqi te hashashi), korrupsioni, matrapazlleqet e cdo gje te paligjshme dhe nuk e ka idene se ne c'krize ndodhet. kujto faktin qe perse protestohet ne nje vend, ku njerezit e te ciles i shohin necessities e nje prej shoqerive qe permenda me lart dhe qe perpiqen te KOPJOJNE i shohin si mallra luxi. nje vend, ku njerezit s'kane buke te hane, vidhen e abuzohen cdo dite nga politika, nuk e kuptojne jane ne letargji sociale dhe prape i perkrahin. ku politikanet dhe qeverisja e tyre ka nje ndikim aq te madh te jeta e individit dhe shancet e tij ne shoqeri njelloj si ne diktature, nje vend ku lideret e tij mund t'i quash pa frike si sunduesit modern te shek 21.

pra, shikojeni ne sy me ke shoqeri keni te beni ju "anglezet' dhe "te zgjuarit" e "modernizuar" para se te flisni. mbajeni ne mendje kete fakt nqs doni qe mendimet tu anojne nga ana e te drejtes, dhe t'u merren parasysh.

tani, te dal aty te ajo qe doja te thoja. admin, with all due respect, se you can't ignore the elephant in the room qe i thone muhabetit, ca e ke kete titull? ca eshte kjo tjezgjatje? ca eshte kjo or burr? vertete jetojme ne metropole, kemi pare, kemi bere, shohim, bejme po kemi nje background te lidhur me nje realtit tjeter o mik. ti ke mendjen dhe kendveshtrimin tend, e drejta tende po ca kerkohet te behet ketu? qe te mbaj dhe etiken e "GUEST-it", per ca sherben homophilizmi berje kryefjale e PPU keto dite? ca eshte ky paralelizem me "te jesh apo te mos jesh" dmth, to be or not to be?!!

jo me katolike se papa or peshq e kryepeshq, se do u qeshin bota dhe po qeshni veten.
 

Nga te gjitha tezat dhe hipotezat e elaboruara ne ppu per shpjegimin e homofobise shqiptare, me duket se celsi qendron ne terrmin "palle" (Palloj)

Ne ideologjine nacionaliste ose shqiptarine, "palla" (shpata ) kthehet ne simbol te burrerrise dhe identitetit te shqiptarit historik. Shqiptari ka shprehur vitalitetin, burrerrine, maskilitetin e tij perballe cdo kercenimi/invadimi me PALLE.Kete vetperceptim te identitetit te shqiptarit tradicional, ideologjia nacional -komuniste e sistetizoi ne sloganin "shqiptari e ka care rrugen e historise me shpate/palle ne dore.Bie ne sy gjuha e perdorur: carja e  rruges, hapja e shtegut me palle/shpate/ 

Nga ana tjeter palla ne ligjerimin dhe psikologjine popullore ka dhe nje konotacion tjeter duke u ekuivalentuar me fallusin, penisin. Jo me kot perdoren shprehje te tilla: Palloj-bej seks .Ne kete rast akti merr nje ngjyrese burrerie dhe force. Maskilizmi, si shenje e identitetit te mashkullit tradicional shqiptar dhe si shprehje e krenarise/potences mashkullore, nuancohet ne shprehjen : i lumte palla!

Ne kontekstin e tranzicionit , kur njeri pol, ai femror, ka shperfaqur feminilitetin kozmetik dhe pornografik ne kufijte maksimale, ne polin tjeter eshte evidentuar tipologjia e mashkullit te suksesshem, e   te fortit, e cubit, trafikantit, e mashkullit qe ne raportet nderpersonale, xhambazlleqet apo transaksion tregetare del fitimtar , dmth ja fut tjeterit.Pallimi perseri behet tregus i potences mashkullore.

Pra nje histori dhe aktualitet maskilizmi ku heteroseksualiteti merr vleren e identitetit mashkullor dhe homoseksualiteti stigmatizohet si bjerrje e ketij identiteti. Hemofobia ushqehet dhe legjitimohet pikerisht ne kete shtrat historik, nacional, postkomunist dhe tranzicional. Ideologjia komuniste jo vetem qe shtypi rrjedhjen e lire te impulsioneve seksuale (libidos) por stigmatizoi homoseksualizmin si shprehje te degjenerimit moral.

Hemofobia kesisoj behet jo vetem shprehje e heteroseksualizmit, virilitetit maskilist por meshkujt e frustuar dhe me ndrydhje seksuale, nepermjet homofobise, projektojne frustimin per ndrydhjet e tyre seksuale tek  meshkujt homoseksuale.

PS: per me teper shiko gazeta "Panorama" B.Kajsiu

kjo puna e palles spiritus nuk e pengon palluesin shqiptar te palloje nje mashkull, apo jo? smiley eshte pozicioni pasiv qe na shqetesone ne, prandaj na shqetesojne edhe meshkujt flamboyant te cilet jane qartazi pasive.

ne (lexo: populli shqiptar me palle ne dore) jemi si femra kryesore e haremit: pallojme gjithe femrat e tjera dhe na pallon vetem BEu.

@tropizma: kjo puna e palles spiritus nuk e pengon palluesin shqiptar te palloje nje mashkull, apo jo? Smile

Sigurisht, por devijanca cfaqet si vetevrasje e identitetit maskilist: Palla kthehet nga palluesi.

eshte pozicioni pasiv qe na shqetesone ne, prandaj na shqetesojne edhe meshkujt flamboyant te cilet jane qartazi pasive.

Ky eshte shqetsimi.Tragjikja kthehet ne grotesk:kush eshte me i stigmatizuar, pasivi apo aktivi? smiley

dhe qe te mos vritet identiteti maskilist sigurohemi qe ata pak 'anormale pasive' qe ka toleruar prej kohesh shoqeria shqiptare (sipas ruzhdijes), t'i kemi ne dispozicion, te kufizuar fizikisht dhe te paguheshem. mendo grupin e transave mbrapa pallatit te kultures - sa % e tyre jane pasive? absolutisht pasivi eshte me i stigmatizuar.

gjynah, se literatura tregon se meshkujt i pergjigjen shume mire fiziologjikisht ngacmimit anal per arsye te vendndodhjes se prostates smiley

 

jerusalem na ka futur neper monopatet e psikanalizes frojdiane.Ti propozon te eksplorojme protesten e prostates per fqinjesine konkuruese ? smiley

smiley Ndersa homoseksualet tregojne qe jo te gjitheve u pelqen ngacmini anal (per veten ). Nderkohe qe transet tregojne qe shume hetero shkojne me ta per te qene pasiv, se keshtu kane idene qe shkojne me femer. Shume interesante sa gjera kane per te thene ca njerez smiley

dhe sa interesante eshte te mesosh nga eksperienca e te tjereve smiley

Shyqyr qe eshte eksperienca e te tjereve, se s'na del jeta ti bejme te gjitha vete smiley

jo per gje po prostaten s'e ke dot smiley (apo kane filluar te prodhojne dhe nga keto?)

I cuditshem niveli i injorances ne ket blog.

Nuk e kuptoj pse kaq paragjykime per njerez qe ju absolutisht nuk i njihni as nuk keni ide per cfar flisni.

Ku i keni fituar j u kto pershtypje qe te mendoni kaq mizorisht per kete kategori te njerezve? Ne TV? Ne ndonje parade perplot me dragqueens dhe mendoni se te gjithe ashtu jetojne?

Une personalisht njoh mjaft homo ne Tirane, nga 18 vjec , deri tek ata te vjetrit qe punojne ne media, te perfshire ne politike, fytyra publike menje fjale qe ju te gjithe mund ti njifni!

Dhe eshte gjynaf, kur sheh djem te rinj, te frikesuar per jeten e tyre sepse asnjehere nuk do mun te shprehin dashuri siq ata ndjejne per faktin se ka fanatike si tipi i Idrizit apo Solidarnocsit, sepse po te bon Foreheadtag se je Gay, tipat si kto nuk do hezitonin edhe te gjuajn thike pas shpine per te treguar burrerine e tyre.

Live and let live

Gjith zullumi i ksaj meseleje per mu(noshta ngaqe jam malok) eshte ke morali, qe po na percjellin,se s'ka asgje te keqe te qeehesh ne bYthe

Sa shume zhurme qe behet nga njerez qe nuk kane lidhje per homoseksualitetin por fatmiresisht se shumica e komenteve ketu jane te matura dhe me bejne te lumtur qe ka kaq shume njerez tolerante ne shoqerine tone. Per keta qe bertasin e kercenohen se do ta mbrojne nderin e shqiptareve duke protestuar e duke i rrahur homot kam vetem nje gje t'u them: shiko thelle se prej nga vjen gjith kjo urrejtje per gayt? Shume studime kane treguar se homofobet me te zjarrte kane deshira dhe epshe homoseksuale vete por nuk kane guxim qe ta pranojne kete as vetes e as shoqerise!

Kjo pune shum lehete zgjidhet! Nese te pengon, rre menjane por leri te tjeret te bejne qef ashtu si ata kane deshire (perderisa kete te dy palet e bejne me vullnet)! Nese nuk te pelqen nje gjelle, mos e ha po mos bej zhurme sa here qe fqiu zien nje gjelle te tille ne kuzhinen e tij smiley

Neve shqiptareve tolerance duhet te na vije shume e natyrshme duke pase parasysh bashkejetesen nderfetare, nderkrahinore, klasore, etj... le t'i bashkangjitet kesaj edhe toleranca ndaj homoseksualeve.

Rrofte Klodi per trimerine e tij te papare ne nje shoqeri si kjo e jona.

 

"Te Jesh apo te mos jesh Heteroseksual", kjo eshte çeshtja!!!

Nje miku im gjate vitit 99, koha e luftes ne Kosove, fitoi me gjyq te drejten e qendrimit ne Angli duke u shprehur para gjykates se ishte Gay. Ishte koha kur shume Shqiptare, si te Kosoves(njerez qe kishin pare sesi u masakroheshin te afermit per se gjalli) ashtu dhe te Shqiperise u dynden drejt Anglise per nje jete me te mire dhe qe nuk dinin se po te ishe pak "kodosh" i merje "letrat. Çfare indikacioni dha Anglia duke mbeshtetur plotesisht kete kategori njerezish!!!
Gjate te shtunave mundohem qe te shkoj ne shtepi mundesisht para ores 19:00 dhe zakonisht e kam ndjekur emisionin BB3. Heren e fundit me beri pershtypje prezenca e ambasadorit Amerikan dhe atij Holandez. I shternguan doren te emes se Klodit gati sa mu duk sikur i thoshin "bravo te qofte" per femijen qe ke rritur.
Çfare indikacioni dhane keta dy individe duke mbeshtetur plotesisht kete kategori njerezish!!!
Ky diskutim, nisur dhe nga trumpetimi qe i ben edhe media, pa len menjane ketu edhe peshkun, ka filluar te jete debati kryesor ne çdo kafene. Rastesisht sot isha me dy miq te mi te cilet e njihnin historine e familjes se Klodit te BB3.
Nje familje e shkaterruar, e ema e tij nje njeri qe kur thote populli "s'ka lene HU pa thyer", dhe qe nuk gezon respektin e askujt, perkundrazi kane qene te perçmuar nga nje pjese e mire njerezve qe i njihnin.
Çfare indikacioni jep TOP-i duke mbeshtetur plotesisht kete kategori njerezish!!!
Sigurisht qe çdokush ka te drejte te jetoje mbi kete "dynja" dhe t'a jetoje jeten e vet si deshiron, por nuk mund me etiketoje as mua dhe askend tjeter qe eshte HETEROSEKSUAL(kjo patjeter nenkupton qe jemi kunder homoseksualizmit)qe qenkemi te "paemancipum" apo qe kontribuojme per nje shoqeri "jodemokratike".
Personalisht jam per nje shoqeri me minimumin e mundshem te Homoseksualeve, tranvestiteve, pedofileve, rruspijeve, prostitutave. Shpresoj qe rraca e ketyre lloj njerezish te shuhet sa me shpejt te jete e mundur.

Nje familje e shkaterruar, e ema e tij nje njeri qe kur thote populli "s'ka lene HU pa thyer", dhe qe nuk gezon respektin e askujt, perkundrazi kane qene te perçmuar nga nje pjese e mire njerezve qe i njihnin.

Populli yne mjafton te te shohe dy tre here te dalesh nga shtepia pa mamin dhe babin (ose burrin) qe te thote keshtu.

 Une jam dakort "katerciperisht" me komentin e Zigurit.

Lilith, hunjte mund t'i thyesh persa kohe jeton BEQAR/E, por kur ke kater femije dhe te katert me baballare te ndryshem, dhe ke qene dhe e martuar gjate kesaj kohe, ça te te them "Femer e emancipuar"!!!

Cfare indikacioni jep ti qe mbeshtet te tilla perralla?  Ngelet duke u bere analizat te tjereve, beni dhe ndonje analize vetes se ben vaki dhe zbuloni ndonje gje te mire  per ti shtuar shoqerise.

Lilith, perralle eshte kjo "lepirsja" qe po shijon ti dhe gjithe tufa perverse e homo-kauzes...

Lilith e kam shkruajtur edhe tek komentet e shkrimit te Lubonjes, qe statistikat ne te gjithe boten e kryesisht ne Shqiperi, po te jesh pak i/e kujdesshem, do te veresh qe homoseksualet vijne si devijim social e kryesisht i familjeve me probleme. Pra ose nena ka qene prostitute, e droguar, alkoliste, ose babai nje debil, alkolist ose drogmen i cthurur, etj.Nje familje ne perkujdesje e ka parasysh djalin ose vajzen qe ne adoleshencen e heret dhe di ta orientoje, ashtu si filizin e pemes qe kur shkon shtrember i veme nje hu  per ta drejtuar. 

Prej nje familje problematike lindin shtremberime gjenetike, ose shmangje te normalitetit seksual. Nuk eshte ashtu sic thote dijetari-ambasador, i cili ka lindur prej nje cifti burre-grua dhe kerkon te rrise femije normale seksualisht.

Tani, keta duam ti kemi prane ose duam t`i perjashtojme, eshte ceshtje qe e ka shpjeguar bukur Bibla e amabasadoreve tane te nderuar, se kjo jona u gris ne 66-en, e ne jemi ne rrokopuje morali. Jo se jam ndonje ndjekes ose praktikant i krishtere por, historikisht te pakten di ta vleresoj Librin e moralit 4000 vjecar.

 

po te jesh pak i/e kujdesshem, do te veresh qe homoseksualet vijne si devijim social e kryesisht i familjeve me probleme.

A duhet ta aplikojme edhe per kafshet kete?

 

Nuk shkruajti kush per aplikacion por per konstatim. me duket se jane shum larg njera tjetres.

 

ti the nje konstatim dhe une te pyeta se si aplikohet ky konstatim tek kafshet - sepse homoseksualiteti eshte integral ne gjithe boten shtazore.

Te flasesh per devijime gjenike si produkte te keqedukimit familjar pervecse do te thote te notosh ne darvinizem social, me tregon mua qe ti nuk e di se per cfare flet!

 

 

E para konstatimi nuk aplikohet sepse eshte vecse informacion dhe informacioni qe te aplikohet kerkon disa faktore, gje qe tek kafshet nuk ka sens ta diskutojme.

E dyta tjeter eshte eshte devijimi dhe tjeter shtremberimi qe shkruajta me siper. Jane larg njera tjetres. Shtremberimi nuk futet tek gjenetika por tek sociologjia, Keshtu qe je larg me konceptin. Tek shtremberimi merr pjese shoqeria ku, familja eshte nukli.

E treta une nuk shkruaj per te treguar ty sa di te notoj ( tek Darvini,Frojdi e Fromi) sepse noti eshte, e para kenaqesi individuale, e dyta eshte element shendeti.

 

varet se cfare quan ti familje me probleme k&d, por shoket e mi gej vijne kryesisht nga familje te qendrueshme heteroseksuale, me prinder te shkolluar dhe te nderuar (profesore, shkencetare, adminisratore, apo shtepiake) dhe plot motra vellezer jo gej. sa per konstatim.

kaq e pati dhe mami klodit....

Ruzhdije, me mire syri sesa nami...  Po na dalin gjithe rruspiet, homot dhe lezbiket edhe po na japin leksione demokracie dhe emancipimi!!!

Natyra nuk ka moral - moralin e bene njerezit dhe kjo nenkupton edhe subjektivitetin. Pra, morali i nje shoqerie na tregon per shoqerine.

Po e kapercej Freudin dhe po shkoj tek evolucioni. Evolucioni eshte nje mekanizem qe ka vetem nje synim: te prodhoje shumellojshmerine. Njetrajtshmeria, homogjeniteti jane garancia qe nje specie te zhduket. Eshte pikerisht shumellojshmeria qe i mundeson nje specie mbijetesen ne rrethana te ndryshme. Flas per mundesi, nuk ka as absolute dhe as perfekte ne natyre sepse asnjera nga keto te dyja nuk eshte qellim. Te dyja jane koncepte, perceptime njerezore. Thene kete, nuk ka asgje te jashtezakonshme qe ne natyre shfaqen forma te ndryshme seksualiteti neper specie me heteroseksualitetin si me te perhapurin. Fakti qe paralel me heteroseksualitetin ekziston edhe homoseksualiteti nuk eshte asnje problem per natyren per sa kohe qe mbijetesa e species eshte e garantuar, per sa kohe qe gjeni riprodhon veteveten. Thene kete, me duhet edhe te them qe nje gjen qe "riprodhon veteveten", duke u riprodhuar edhe e ka vrare veteveten, sepse nje gjen mutohet gjate riprodhimit duke e shumefishuar veten e vete ne shume fytyra. Asgje nuk eshte fikse ne natyre, edhe pse menyra se si eshte organizuar jeta dhe riprodhohet jeta eshte shume fikse.

Tek ky paradoks, apo me mire, tek raporti midis ndryshueshmerise dhe stabilitetit, vertitet jo vetem ekzistenca apo mbijetesa e species por edhe e shoqerise njerezore.

Ne jemi qenie me mendie dhe specie shoqerore (jetojme ne grup) dhe si te tilla e organizojme jeten tone paksa me ndryshe se sa, te themi, bletet (edhe keto specie shoqerore): mbijetesen tone si grup e garantojme jo vetem nepermjet mekanizmave natyrore-instiktive por edhe nepermjet normave morale dhe ethike qe pastaj i perkthejme ne ligje. Nevoja per keto norma eshte e ndryshme sipas nevojave dhe mentalitetit te shoqerise. Pak a shume, ashtu si një gjen e ndryshon veteveten pa rrezikuar zhdukjen e species, bile, per t’ia rritur kesaj specie shanset per të mbijetuar, normat morale dhe etike ndryshojne pa cenuar ekzistencen e shoqerise, pa rrezikuar mbijetesen e grupit, mbijetese qe tek e fundit varet shume edhe nga cilesia e jetes se individit.

Cilesia e jetes se individit varet shume nga raporti midis shoqerise dhe individit, dhe ka qene i ndryshem ne kohera te ndryshme, ne shoqeri te ndryshme. Dhe, pikerisht, sot ne jetojme ne nje periudhe historike, filozofike, morale dhe etike kur mendojme se raporti midis grupit dhe individit duhet te jete i tille qe t'i lejoje individit një hapesire minimale qe i mundeson shanse dhe alternativa per te zhvilluar veteveten, hapesiren qe i garanton ketij individi respektin e dinjitetit (qe eshte integral, organik - nuk ta jep kush, nuk ta dhuron kush), qe i lejon individit hapesiren per te qene ndryshe dhe i respektueshem. Pra jetojme në një periudhe kur kjo hapesire minimale rregullohet nga karta e të drejtave të njeriut (qe shqiperia e respekton), jo kudo, por te pakten ne Perendim pjese e te cilit kerkojme te behemi.

Kuptohet qe kur thua „ndryshe“ ke lene shume hapesire per interpretime: ndryshe eshte edhe krimineli, edhe pedofili edhe zoofili. Bile bile, edhe nje teenager. Vetem se ne shoqerine njerezore qe jetojme sot, me kete dije qe ne kemi sot, me kete mentalitet, filozofi, etike e moral qe kemi zhvilluar deri me sot, kemi rene ne nje konsensus qe ai qe lendon dhe vret tjetrin duke abuzuar nga nje pozicion pushteti (politik, kulturor, shoqeror, intelektual apo edhe thjesht sepse ka ne dore nje kallashnikov apo thike) perben nje rrezik per shoqerine. Per kete kategori ka ligje. Kjo vlen per zoofilin, per pedofilin, per te rriturin qe abuzon me nje teen-ager, etj. (Ka pasur në Zvicer një rast shembullor kur një teenager-e ishte abuzuar seksualisht nga një grup të rriturish, burra me gra dhe femije. Edhe pse keta burrat mund të provonin se 14 vjecarja i kishte provokuar seksualisht dhe kishte deshiruar seks me ta, trupi gjykues i denoi të gjithe me burg me argumentin: Ajo eshte 14 vjecare dhe nuk e di se cfare ben, ju e dinit! Duke iu referuar jo vetem faktit qe një teenager eshte një gjendje e caktuar e zhvillimit të njeriut, por edhe faktit të pergjegjesise qe një brez ka ndaj tjetrit.)

Homoseksualiteti eshte nje gjendje natyrore nga i cili nuk perjashtohet gati asnje specie qe perdor shumimin seksual, as homo sapiensi. Nuk eshte semundje sepse nuk i permbush kriteret qe perkufizojne një semundje dhe as nuk do arrihet të zhduket ndonjehere sepse nuk ka një gjen apo mekanizem fiks qe do e shpjegonte shfaqjen e tij. Eshte nje raport seksual i kryer midis njerezve të rritur nepermjet të njejtave mekanizmave si edhe heteroseksualet. Nuk ka rendesi se ne cfare perqindje eshte homoseksualiteti perkundrejt heteresoksualitetit: ky nuk eshte argument ne nje shoqeri qe kujdeset per me te dobtin, per minoritetet; qe kujdeset qe të gjithe individet e shoqerise të kene shanse të barabarta e të jene të barabarte para ligjit; në një shoqeri qe kete kujdes e ka perkthyer jo vetem ne ligje por edhe ne institucione mbrojtese dhe mediatore.

Menyra se si reagohet, sesi argumentohet, se si pozicionohet nje njeri apo nje shoqeri ndaj homoseksualitetit na tregojne per kete individ, per kete shoqeri; per menyren se si kjo shoqeri sillet me te ndryshmen, me tjetrin, me me të dobtin: na tregon per stadin e zhvillimit te saj historik, filozofik e moral.

Sel duket qe e kohen me bollek per te shpjeguar dicka qe ne fund ka ca levizje te vogla... si puna e homoseksit:

Thua qe nuk eshte semundje por vazhdon ne te njejten fraze se nuk i permbush kriteret. -- Kriteri eshte nocion i te renit ne kompromis, pra norme e vendosur bashkarisht. Perderisa nuk ka akoma shpjegim( sipas teje) ky kriter nuk eshte i plote ose eshte ne plotesim.

Shkruan qe eshte raport seksual me te njejtat mjete si heteroseksualet. .... Me duket se perdoret anusi mjet tjeter mes mashkullit pasiv, pra nuk eshte i njellojte me raportin hetero. Ne kete akt nuk eshte nevoja te te shpjegoj aktivizimin tek femraVagina) nje sere gjendrash edhe sensore psikologjike, gje qe tek homo nuk ekzistojne tek ai mjet qe perdor (per jashteqitje).
Shkruan qe te gjithe te jene te barabarte para ligjit, pamevaresisht se nuk eshte norme morale...... Po pse ligji nuk eshte burim ose rrjedhoje i normave te moralit te vendosura prej shoqerise? Nese shoqeria nuk e pranon si norme perse duhet ta mbroje me ligj dicka qe nuk e ka te veten si specifikisht apo edhe tradicionalisht e ne drejtim prosper.

Sel duket qe e kohen me bollek per te shpjeguar dicka qe ne fund ka ca levizje te vogla... si puna e homoseksit:

1. Se ne cfare bolleku e kam une kohen eshte teresisht irrelevante per temen qe diskutojme. Per me teper, per sa kohe qe ti merr gjithashtu kohen per t'u pergjigjur do te thote qe ti ke gjithashtu kohe.

2. Homoseksi eshte nje nga format e seksualitetit. Vertet, po flasim edhe per kete. Por, mbi te gjitha, po flasim per njerez, per njerez qe diskriminohen thjesht sepse jane ndryshe nga shumica dhe sepse jane te tille, ndryshe, u kerkohet qe te behen te padukshem.

 

thua qe nuk eshte semundje por vazhdon ne te njejten fraze se nuk i permbush kriteret. -- Kriteri eshte nocion i te renit ne kompromis, pra norme e vendosur bashkarisht. Perderisa nuk ka akoma shpjegim( sipas teje) ky kriter nuk eshte i plote ose eshte ne plotesim.

Po, eshte nje kriter jo i vendosur bashkarisht, por nga specialistet. Ketu nuk hyjne deshirat dhe subjektivitetet e njeriut te rruges por kompetenca e dijes! Dhe kjo dije e perkufizon homoseksualitetin jo si semundje. Pike.

Une thashe qe nuk ka mekanizma fikse, gje qe eshte ne vetevete pjese e shpegimit. Shpejgimi eshte i paplote, por une nuk e di se cila fushe e dijes flet sot me te verteta absolute? Edhe Teoria e relavitetit eshte ne plotesim e siper, gje qe nuk e cvlereson teorine vete, thjesht kuptojme qe nuk ka te verteta te thejshta dhe qe sa me shume e njohim boten aq me pak kuptojme. Ne raport me homoseksualizmin, kjo do te thote qe njohja jone e mevonshme do te na tregoje shume mekanizma qe akoma nuk i njohim por nuk do dyshojme qe homoseksualizmi eshte gjendje natyrore.

Shkruan qe eshte raport seksual me te njejtat mjete si heteroseksualet. .... Me duket se perdoret anusi mjet tjeter mes mashkullit pasiv, pra nuk eshte i njellojte me raportin hetero. Ne kete akt nuk eshte nevoja te te shpjegoj aktivizimin tek femraVagina) nje sere gjendrash edhe sensore psikologjike, gje qe tek homo nuk ekzistojne tek ai mjet qe perdor (per jashteqitje).

Se pari: kategorizimi ne pasiv dhe aktiv eshte nje klishe. Se dyti: Me lejo te te tregoj shkurt qe akti seksual kontrollohet nga truri, mastermind - nen ndikimin e tij aktivizohet nje kaskade reaksionesh qe nxit x hormon apo ul b hormon. Kjo kaskade neuro - hormonale funskionon ne rregull tek homoseksualet - prandaj dhe ata kane kenaqesi seksuale.  Se treti: kenaqesia seksuale tek njeriu eshte e ndare nga riprodhimi. Kjo shpjegon se perse njeriu, ne vecanti njeriu, eksploron kaq shume forma te ndryshme te aktit seksual. Se katerti: Akti anal eshte i perhapur si midis heterove ashtu edhe midis homove. Ka qene gjithmone keshtu. Se pesti: homoseksualizmi gjendet edhe te kafshet e insektet.

. Po pse ligji nuk eshte burim ose rrjedhoje i normave te moralit te vendosura prej shoqerise? Nese shoqeria nuk e pranon si norme perse duhet ta mbroje me ligj dicka qe nuk e ka te veten si specifikisht apo edhe tradicionalisht e ne drejtim prosper.

Po, eshte. Kam shkruar nje mesazh te gjate po ne kete teme ku e kam shpjeguar.

Trajtimi i homoseksualitetit dhe homoseksualit si i njëjti problem nuk është as llogjik e as i volitshëm. Dikush mund të jetë i kuptueshëm me homoseksualët dhe i sertë me homoseksualitetin.

Unë nuk jam geneticien, por do të habitesha pa masë nëse thelbi i procesit të riprodhimit të species të varej nga një apo dy gene. Teorikisht është e mundur që në historinë e gjatë të evolucionit të species, një ose shpesh herë të gjithë genet e duhura për të krijuar një "homoseksual genetik" të renditen volitshëm, por nuk duhet harruar se homoseksualët janë dead end në kuptimin e plotë të fjalës, pra kjo renditje nuk mund të replikohet. Gjë që lë vetëm një alternativë (gjithmon në tezën gjenetike) që ky mutacion i veçantë të jetë jo vetëm i përhershëm por dhe jashtzakonisht i përhapur.

Teza tjetër është behavior, dhe kjo nuk ka kufi, dua të them se teorikisht dhe praktikisht, zhdukja e species, ose për të qënë më pak tragjik e një grupi të caktuar shoqëror, është e mundur.

por nuk duhet harruar se homoseksualët janë dead end në kuptimin e plotë të fjalës,

Jo nuk jane. Biologjikisht nje homoseksual mund te riprodhoje; nje homoseksual nuk eshte steril. Duke folur ne nje plan me te gjere: teorikisht cdo njeri mund te jete dead-end. Ne e dime qe nuk jemi te tille vetem kur riprodhojme. Por, shanset qe per nje arsye apo tjetren te mos riprodhojme jane aty.

Teza tjetër është behavior, dhe kjo nuk ka kufi, dua të them se teorikisht dhe praktikisht, zhdukja e species, ose për të qënë më pak tragjik e një grupi të caktuar shoqëror, është e mundur.

Nuk e kam te qarte lidhjen e behaviour me pjesen e dyte te fjalise, por sigurisht, cdo specie/grup shoqeror eshte e/i rezikuar te zhduket. Fakti qe evolucioni prodhon shumellojshmeri nuk garanton per mbijetesen. Fakti qe ne si shoqeri njerezore jemi me te sqaruar e me te ditur se dikur nuk na garanton mbijetesen. As fakti qe jemi shtuar kaq shume si popullsi (midis gjitareve jemi specia me popullsine me te madhe, ne mos gabohem).

Biologjikisht nje homoseksual mund te riprodhoje;

Mund por nuk.

Nuk e kam te qarte lidhjen e behaviour me pjesen e dyte te fjalise

Nëse në hipotezën genetike riprodhimi është i pa mundur, në ata memetike është që çke me të.

Gjithashtu, nëse gjenetike, a nuk mendon se filli trashëgimor do ish i dukshëm brez pas brezi? Përkundrazi hipoteza sociale mund të mbështetet mbi vëzhgime, si p.sh. disa qarqe trendy ku numri i homoseksualve është qartësisht mbi mesataren.

Ka edhe një hipotezë të tretë, ajo virale, por që nuk shoh arsye për ta trajtuar të ndarë nga ajo sociale.

Unë peshoj nga teza sociale. Po ti?

Self e gjej me vend komentin tuaj ne dallimin midis moralit si ceshtje subjektive dhe si produkt, pasoje , rrjedhoje e kushteve e fazes ne te cilat ndodhen njerzit qe jetojne ne shoqeri .

Kjo mendoj eshte ajo VULA e mendimeve qe kerkojne argumente ndoshta per te gjitha fushat ne teresi per aq sa na lejon arritja shkencore sot .

Me lejo te te shtoj nje mendim i cili ne kete rast duhet te kerkoje argumente pas shoqerise ne menyre Natyrore ne ate stad qe ka rritur Njerezimi sot ne

Shoqerine e Organizuar...

Eshte pikerisht kjo faze e shoqerise se ORGANIZUAR qe ka arritur ne kete pike qe te pranoje si te pa moralshme homoseksualizmin . Jo vetem ta cilesoje si te pamoralshem por te beje edhe studime e kerkime ne shume fusha per te percaktuar nje pozicion te aresyeshem ne rendin e Veseve ose gjendjeve pavetore te njerzimit .

Ne se ne nuk do te ishim nje shoqeri e organizuar te gjitha argumentet tuaja si nje dukuri e pandare e INDIVIDIt qe ...as humb e as lind por eshte ashtu , do te kishin kuptim dhe do te quheshin te tilla .

Praktikat per ta sjelle si dukuri normale deri ne Martese jane praktika qe ATAKOJNE seriozisht normalitetin e Shoqerive te Organizuara njerezore.

Por fatkeqesisht te te gjithe Tezave ne mbrojtje te HOMOS sot nuk eshte me ajo faze e njerezimit te pa Organizuar ne Shoqeri.

Prandaj futja e cdo vesi ( i klasifikuar si i tille nga shoqeria) ne rendin normal te gjykimeve bie ndesh me te gjithe argumentet bajate te Homoseksualizmit ,qofshin ato me terminologji bufanadash ( kastrime etj ) qofshin ato me krahasime popullore , qofshin ato me argumentime mjeksore apo te cdo fushe.

Shume e shume thjesht.

Homoseksualizmi ka arritur nje dritare ose nje renditje normale vetem nepermjet nje Ligji te klasifikuar si LIGJ i Lirive dhe te Drejtave te Individit .

Nje ligj qe mbron drejtesisht Lirite dhe zgjedhjet Individuale por kurre si LIGJESI qe ti IMPONOHET Shoqerise si Normalitet .

Duke te falenderuar qe me dhe mundesi ta shoh problemin ne nje kend te arsyeshem debati shtoj duke perfunduar se Homoseksualizmi ne Shqiperi nuk eshte i domosdoshem per tu propoganduar per arsyen e vetme se Lirite dhe te Drejtat e Individit mbrohen me LIGJ.

Keto prurje nuk mund te kene argument tjeter pervecse ndonje "shitje bythe" tek ata qe paguajne MIRE !

Self, me vjen keq qe te shoh qe i ben pak lemsh gjerat. Dmth pergjithesisht mire, po i ben pak lemsh, mbase ngaqe nisesh nga nje pozicion i caktuar?

Gjithsesi, shkenca nuk (duhet te) perthyhet sipas syzeve ideologjike, se s'jemi ne shek 11. smiley

 

P.sh. thua:

Evolucioni eshte nje mekanizem qe ka vetem nje synim: te prodhoje shumellojshmerine.

Evolucioni, e para, s'ka synim, qellim, objektiv; s'eshte njeri, eshte proces.

Evolucioni ka pasoja/rrjedhoja, jo synime. Keto shpjegohen sipas mekanizmave dhe 'rregullave' te caktuara, te cilat shpesh jane mjaft elegante e te qendrueshme, ndrihen dhe ne ligjesi te themi, po prap s'mund ti atribuohen synime evolucionit; thjesht ndodh, ashtu si pjese e tij jane dhe mutacionet apo gjera qe nuk perfshihen ne keto rregulla, qe nuk permbushen keto skema, keto funksione-rregulla te tij, dhe nje nga keto eshte dhe homoseksualizmi, se nuk eshte ne perputhje me keto rregulla dhe ligjesi te evolucionit, qe eshte se pari vazhdimi i species/jetes.

Pra evolucionarisht instikti seksual eshte kaq i forte dhe i gjithe-gjendur tek (pothuajse) cdo specie pasi funksioni eshte vazhdimi i jetes; qefi eshte 'efekt anesor', benefit ekstra, ose karemi, etj. Dhe ne kete ligjesi kryesore te natyres, homoseksualizmi eshte jashte ketij funksioni primar, nuk e permbush, dhe kjo s'ka te beje me faktin qe homot kane sperme dhe/ose veze, sic thua me poshte. Vi re qe evolucionarisht njeriu eshte si kafsha, pra nuk diskutohen cmund te behet, po ca behet, dhe ca behet (pergjithesisht) varet nga instiktet. Pra ashtu si rritja e femijeve eshte instikt, ashtu dhe seksi eshte instikt per berjen e tyre, etj.

Ne kete kontekst, evolucionarist, prirja homoseksuale eshte jashte skemes se evolucionit, ose mutacion/perjashtim, etj, po gjithsesi jashte. S'po themi kunder, po jashte, s'permbush funksionin primar. Ashtu si nje makine qe nuk ecen nuk ben funksionin e saj, pavaresisht se brenda ka motor dhe/ose transmision. lol

A mjafton kjo per ti quajtur homot jo-natyrale? Ketu pastaj futen pozicionet dhe ideologjite. Disa thone po se nuk bejne funksionin baze te species, disa jo duke thene se ne natyre ka dhe kafshe/mutacione/gjera te tjera qe s'plotesojne kete kusht baze, etj.

 

Homoseksualiteti eshte nje gjendje natyrore nga i cili nuk perjashtohet gati asnje specie qe perdor shumimin seksual, as homo sapiensi.

Kur flasem per homoseksualizem, s'behet fjale per kafshe qe 99% te rasteve e bejne heteroseksualshe dhe ndonjehere e bejne homoseksualshe, me te cilat abuzon me poshte. Ketu behet fjale per specie (kafshe, njeri, etj) qe JANE homoseksuale, dmth qe nuk kane terheqje instinktive seksuale ndaj seksit te kundert por atij te njejte, qe do shkonin ose rralle ose asnjehere me seksin e kundert. Pra keto raste jane perjashtim i kryerjes se ketij funksioni baze, qe eshte vete vazhdimi i jetes.

Pra kete e ceka me lart, e quajtura natyrore e homoseksualizmit eshte dicka ideologjike nga ty, interpretim, dhe kur thua gati asnje specie s'perjashtohet, s'e di ku e bazon.

Une e kam idene (qofsha i gabuar) qe homoseksualizmi shfaqet, ose eshte obzervuar, tek pak cpecie, gjithsesi larg shumices dominuese, sic thua ti. Prap e perseris, nuk behet fjale per kafshe qe ne raste te rralla mund te shkojne me gjinine e njejte, po ne ato raste kur ne menyre predominonte shkojne me gjinine e njejte, kur e kane kete preference, instinkt seksual te tille.

Nese eshte si thua ti, qe obzervohet ne (pothuajse) te gjitha speciet, na sill ndonje reference.

 

as nuk do arrihet të zhduket ndonjehere sepse nuk ka një gjen apo mekanizem fiks qe do e shpjegonte shfaqjen e tij.

He? smiley Ketu dukshem (1) ose je mbrapa me lexime, ose (2) injoron qellimisht shume studime.

Shkenca nuk eshte se ka arritur ne perfundime absolute qe homoseksualizmi eshte ose i lindur ose i fituar gjate jetes, po studime jane bere mjaft. Do ishin bere me shume sikur disa grupe te caktuara per te drejtat e homove s'do protestonin sa here qe behen studime per keto gjera; ironi e madhe kur mundohesh te censurosh shkencen ne emer te tolerances dhe civilizimit njerezor!

Se pari dhe pa ditur mbi keto studime, per vete cka ke thene me lart ti, sipas teje (qe homoseksualizmi shfaqet ne gjithe speciet dhe eshte dicka natyrore etj) do te te conte ne konkluzionin llogjik qe dicka kaq "insistuese" nuk mundet te mos kete te pakten nje ose disa komponente biologjike.

Gjithsesi, ka disa studime qe tregojne vecori biologjike ne trurin e homove (ca gjera te ngjashme me trurin e femrave p.sh. ne zona te caktuara te trurit), ka studime qe flasin per nivele hormonesh te ndryshme, bile qe nga niveli i hormoneve ne mitren e nenes, studime qe tregojne shanset dhe perqindjet (prevelance) tek binjaket identike, etj etj studime, dhe dhe padyshim ka dhe studime qe flasen specifikisht per gjene, bile e kam idene qe keto gjene (sipas ketyre studiuesve, dmth teorive te tyre) ironikisht percillen nga nenat, femrat, dhe qe keto femra me duket rezultojne qe jane dhe me pjellore. lol

Nuk kam lexuar ndonje gje kohet e fundit dhe s'me kujtohet ndonje link qe te jap per reference, po mjafton te Google-osh dhe gjen.

 

Me thene te drejten me medyshje e kisha dhe kete replike, se me vjen ligsht te replikoj shume seriozisht ne tema si keto qe jane trillime te mediave, dhe tani ketu trillime (debati i zjarrte publik) te Peshkut qe ngeli duke i qitur ne krye te faqes.

Dmth nqs do ishte nje teme ku diskutoheshin keto gjera seriozisht dhe bytheeklodit-pavaresisht do ishte teme interesante, po kjo dukuri qe Peshku e ka perqafuar kaq shume fort se fundmi ma shpif.

Gjithsesi e kam idene, somehow, qe ti ke njohuri me shume se shumica ketu per keto gjera biologjike etj, ndaj dhe replikova, dhe keshtu pas gjithe kritikave kjo eshte dhe nje fare komplimenti. smiley

Pas gjithe kesaj rremuje qe ke shkruar, si ka mundesi t'i thuash Selfit:

"Self, me vjen keq qe te shoh qe i ben pak lemsh gjerat. Dmth pergjithesisht mire, po i ben pak lemsh, mbase ngaqe nisesh nga nje pozicion i caktuar?"

 

Puna eshte qe kjo s'eshte teme per "bytheneklodit", siç e quan ti, dhe as per "gjera biologjike".

S'eshte faji i temes qe disa e kane marre diskutimin si prove burrerie, thua meshkujt kane ndonje arsye te levdohen ne nje vend ku gruaja ngarkohet ende si gomar, trafikohet, shfrytezohet e dhunohet seksualisht rrugeve te botes, apo ku femijet punojne qe ne moshe te njome.

Kam frike se ca ketu kane mbetur ende ne "fazen e matjes se bibilushit". Une them t'i mbertheni pantallonat se s'e kishim hallin te matjet kete radhe.

P.s. Po e them me gojen tende: "pas gjithe kritikave kjo eshte dhe nje fare komplimenti. Tongue"

xhib,

evolucioni ka synim aq sac ka nje mekanizem nje synim. Perdorimi i keq i fjales synim prej meje, me shume gjasa pasoje e pagjumesise sime ekstreme nuk duhej megjithate te te bente ty te te kaloje ne territoret e paranojes: Gjithsesi, shkenca nuk (duhet te) perthyhet sipas syzeve ideologjike, se s'jemi ne shek 11.

Pra evolucionarisht instikti seksual eshte kaq i forte dhe i gjithe-gjendur tek (pothuajse) cdo specie pasi funksioni eshte vazhdimi i jetes; qefi eshte 'efekt anesor', benefit ekstra, ose karemi, etj.

E drejte. Jo vetem qefi eshte efekt anesor, por edhe inteligjenca. Edhe morali. Perse nuk i diskuton edhe keto? Por kur flasim ne biologji per "instikti seksual eshte kaq i forte dhe i gjithe-gjendur tek (pothuajse) cdo specie pasi funksioni eshte vazhdimi i jetes" flasim kryesisht ne menyre te pergjithshme, macro, popullate dhe e kalojme pastaj kete konkluzion ne nivel individi, dhe eshte keshtu vertete. Por, ne nivel individi situata eshte me e diferencuar.

Vi re qe evolucionarisht njeriu eshte si kafsha

Por edhe kafsha eshte homoseksuale por ti nuk po behesh shume mereak per fatin e trashegimise? Ajo qe une them eshte qe nese nje individ e ploteson apo jo detyren e trashegimise eshte irrelevante, sepse evolucioni funksionon sa ne nivel individual aq edhe ne ate popullate. Dhe, per me teper, nese nje individ apo popullate zhduket kjo nuk eshte ndonje lloj "shqetesimi" per evolucionin. Eshte shqetesim per ne, si specie me arsye.

Dhe ne kete ligjesi kryesore te natyres, homoseksualizmi eshte jashte ketij funksioni primar, nuk e permbush

So what?

Ne kete kontekst, evolucionarist, prirja homoseksuale eshte jashte skemes se evolucionit, ose mutacion/perjashtim, etj, po gjithsesi jashte. S'po themi kunder, po jashte, s'permbush funksionin primar. Ashtu si nje makine qe nuk ecen nuk ben funksionin e saj, pavaresisht se brenda ka motor dhe/ose transmision. lol

Ne kete kontekst edhe nej femer heteroseksuale femet qe eshte sterile nuk e permbush skemene e evolucionit, edhe nej mashkull hetero qe eshte steril, edhe nje individ qe me ndergjegje vendos te mos beje femije. So what? Why should evolution care about it? Nese nuk funksionon ne kete forme, vazhdon me nje forme tjeter, me nej specie tjeter. Por eksperienca tregon qe popullatat e njerezve psh, pertej homoseksualizmit dhe sterilitetit eshte shumuar si askush popullate tjeter gjitare. Dhe, nga eksperienca ime, mund te them qe ne popullatat e modelit qe une kam studiuar nuk kam pare qe homoseksualiteti mashkullor te kete pasur ndonje efekt ne stabilitetin e saj.

 

e quajtura natyrore e homoseksualizmit eshte dicka ideologjike nga ty,

Une nuk mendoj se eshte ideologjike prej meje te them kete. Kjo eshte ajo qe une konstatoj nga first hand experience. Te besh dallimin midis nje here ne 100 raste me dallimin nje here e pergjithmone eshte, per mendimin tim, biased.

na sill ndonje reference.

psh, tek D. melanogaster, gjate testimit te koopulacionit te wild type flies, verehet ne menyre rutine fenomeni i homoseksualitetit. Ne kushtet kur nje mashkull mund te zgjedhe midis nje mashkulli dhe nje femre (femrat ne dominance numri) mashkulli zgjedh mashkullin. Nuk po flas per genetically manipulated males, por flas per wild type.

Induced homosexuality eshte pastaj nje fenomen shume me i shpeshte: une vete, sph, e kam induktuar me dy gjene te ndryshme, unrelated to each other. NUk po permend se ne sa raste te tjera ka ndodhur kjo dukuri sepse eshte lista shume e gjate. Gje qe tregon se sa labl eshte seksualiteti. Ajo qe une besoj eshte qe vete shumimi heteroseksual keshtu sic e njohim e mundeson homoseksualizmin sepse fakti qe nej mashkull mund te koopuloje kaq shume femra ul presionin e evolucionit ndaj mashkullit dhe lejon me shume shmangje pa rrezikuar dinamikat e popullates se species ne pergjithesi. Kjo eshte menyra se si e shoh.

(1) ose je mbrapa me lexime, ose (2) injoron qellimisht shume studime.

Une i njoh te gjitha keto studime dhe mund te te them qe te gjitha shembujt qe ti ke sjelle jane te diskutueshme dhe shumica e tyre nuk kaqe qelluar te riprodhueshme (kusht i domosdoshem ne shkence). Nuk ke degjuar shume keto kohet e fundit per arsyet qe une jam munduar t'i shpjegoj.

 

Self and Xhibi!

Se pari, flm per informacionin dhe drejtimin e debatit ne kanale te profesionializmit shkencor. Fillimisht, kur pashe numrin e komenteve ne kete teme thashe: "W.t.f. ? C'eshte gjithe ky interes?" Por jam dakord me Fin-in qe ky diskutim nuk eshte per Klodin, sic duan ta shohin disa.

Se dyti, kam dy pyetje per Self-in. Ne postimin origjinal permende se homoseksualiteti nuk eshte gjenetik, nderkohe qe ne pergjigjen qe i jep Xhibit shkruan:

Induced homosexuality eshte pastaj nje fenomen shume me i shpeshte: une vete, sph, e kam induktuar me dy gjene te ndryshme, unrelated to each other.

So, eshte apo jo homoseksualiteti gjenetikisht i dallueshem? 

Pyetja e dyte: Homoseksualiteti eshte natyral ne sensin qe ka perhere nje probabilitet per te gjithe speciet e gjalla (humans included) per te patur nje devijim nga "normalja"? Ne se po, ky probabilitet ka mbet konstant gjate periudhes se zhvilimit te njeriut apo ka ndryshuar? Une e di qe qysh ne kohe te lashta (ne shoqerine e vjeter greke) homoseksualiteti ka qene nje fenomen i pranishem dhe shoqerisht i pranueshem, por nuk jam i sigurt ne se ka qene "bashkudhetar" i qenies njerezore qysh prej fillimit. Po ashtu e kam te qarte qe per nje evolucionist, fakti qe homoseksualiteti eshte i pranishem ne gjithe speciet e tjera eshte mjaft per te provuar "bashkudhesine" edhe per racen njerezore. Megjithate, ne se ke informacion, a ka ndonje studim apo teori qe e vendos e lidh shfaqjen e homoseksualitetit me ndonje stad te caktuar te zhvillimit evolucionist? Thx in advance.

 

So, eshte apo jo homoseksualiteti gjenetikisht i dallueshem?

Nese njerezit kane pritjen qe te degjojne qe gjeni y eshte pergjegjes per homoseksualitetin, atehere ky gjen nuk do gjendet kurre - ky eshte konkluzioni im.

Situata eshte ne fakt shume me komplekse dhe kete u mundova te them kur thashe qe ka shume menyra qe ndikojne ne shfaqjen e homoseksualiteti.

Psh, e permendi edhe xhibi, eksziston observimi kurioz se ka nje frekuence te larte te homoseksualitetit tek femijet e boseve te mafias ne italine jugore. Nje hipoteze e shpjegon kete me faktin se nenat e ketyre femijeve, kur kane qene shtatezana, kane qene ne kushte stresi. Stresi, dihet, modifikon shprehjen gjenike. I njejti stress influencon disa gjene ne nje individ, dhe disa gjene te tjera ne nje individ tjeter (nuk ka frustracion me te madh se sa te studiosh profilin e shprehjes gjenike ne kushte stresi, i njejti eksperiment, i perseritur ne te njejtat kushte, nuk riprodhohet dy here njesoj) - ne varesi te kontekstit gjenik te individit. Sipas hipotezes qe permenda, ky stres ka shkaktuar nje ndryshim ne nivelet e hormoneve te pregnancise qe prodhohen nga nena dhe qe modifikojne seksualitetin e trurit te femijes.

Por, psh, nje menyre tjeter qe mund te coje ne homoseksualitet ka te beje me shqisat. Nje modifikim ne perceptimin e "eres organike" te gjinise tjeter mund te beje qe nje mashkull te ndjeke nje mashkull tjeter.

Dihet fenomeni i meshkujve qe e zbulojne homoseksualitetin vone ne jete. Nje nga arsyet qe mund te shpjegoje kete (e theksoj, nje nga arsyet) eshte fakti qe tek ne gjenet e ndryshojne shprehjen gjate jetes, gje qe con ne ndryshimin e ekuilibrave te networkeve duke cuar edhe ne shprehje homoseksualiteti.

Pra, mund te nderhysh ne sjellje ne shume nivele sistemike ashtu sic mund te nderhysh edhe ne nivelin e dozimit te produkteve gjenike. Perfytyro networke komplekse pathwaysh gjenesh ku ndryshimi i nje komponenti ne keto networke mund te coje ne fenotipe te reja, si psh, kancer ose edhe homoseksualitet.  Nuk e di nese te shpjegova dicka me shume.

Per pyetjen e dyte, nuk e di. Po gjeta ndonje informacion do te ta dergoj.

Stresi, dihet, modifikon shprehjen gjenike.

Është hera e parë që e dëgjoj të thënë me kaq siguri. Në fakt, me sa di unë, "ndezja/fikja" se geneve përgjatë jetës së organizmit është krejtësisht e pa provuar.

Po perpiqem te te marr seriozisht, sepse po e le te hapur opsionin qe ti ndoshta ke nenkuptuar dicka tjeter me kete qe ke shkruar nga ajo qe kam kuptuar une.

Nese eshte vertet ashtu sic e kam kuptuar une atehere ti me deshmon nje padituri te madhe. Dhe qe te te ndihmoj po te sygjeroj qe, shpejt e shpejt, ti mund te informohesh edhe ne wikupedia per kete. Nese kjo nuk te mjafton ka nje liber standard shume te mire ku ti mund te mesosh: Genes e ka titullin, ka mbi 800 faqe qe te shpegon se si funksionojne gjenet nga A deri ne Zh. Nese as kjo nuk ta mbush mendjen, atehere kalo ne PubMed dhe futu e lexo first hand cfare eshte prodhuar ne 30 vitet e fundit (qe ty me sa kuptoj te kane shpetuar). Nese as kjo nuk ta mbush mendjen, rregjistrohu per studime ne biologji dhe ne kurset e gjenetikes, biologjise se zhvillimit dhe biologjise molekulare jo vetem qe do mesosh se si funskionon ndezja dhe fikja e gjeneve por edhe do e besh me duart e tua. Nese as kjo nuk ta mbush mendjen, atehere lere.

Ok, do ta bëj.

Pyetja është e thjeshtë; a është e trashguar apo e fituar?

Self, me duket prap i ke perzier ca gjera.

Une nuk morra persiper te flas per gjithshka, po persa e di qe ti ke njohuri te mjaftueshme per shkencen ne pergjithesi dhe biologjine ne vecanti (dukshem me shume se mua p.sh. ne kete fushe), dhe per sa fole per ca gjera ne emer te evolucionit dhe shkences, e pashe te arsyeshme te nderhyj si replike per keto qe the, ashtu si mu duken mua, jo te flas per gjithshka.

Pra kur thashe per referenca, nuk e kisha fjalen per ndonje specie ku egziston homoseksualizmi, ose ku shfaqet si dukuri (ate gje normal e pranova se dihet qe ndodh) por e kisha fjalen per cka ti the, po e citoj prap:

Homoseksualiteti eshte nje gjendje natyrore nga i cili nuk perjashtohet gati asnje specie qe perdor shumimin seksual, as homo sapiensi.

Pra a ke ndonje reference qe thote se homoseksualizmi eshte i gjithe-gjendur ne te gjitha speciet ose ne shumicen derrmuese te atyre qe shumohen seksualisht? Ndryshe nga te eshte krijuar kjo ide/postulat?

Une e kisha idene (mbase jam gabim), qe homoseksualizmi--dhe po, po flasem per homoseksualizem, jo per individe kafshesh heteroseksuale qe ndonje here bejne mardhenie homoseksuale--eshte verejtur vetem tek nje pakice gjallesash, pakice gjithmone ne raport me numrin total te gjallesave qe shumohen seksualisht, po dhe ne raport me numrin e individeve te observuar ne nje kopsht zologjik etj, pra turmen aktuale qe vezhgohet nga shkencetaret.
 

Ashtu si i qendroj asaj qe thashe se shprehja "homoseksualiteti eshte gjendje natyrore" eshte interpretim, ideologjik apo cado, per mua eshte interpretim, jo derivat shkencor/evolucionar. Sepse sic thashe, varet c'ka quajme natyrore, quajme dicka qe permbush funksionin baze te natyres, te ligjeve te saj, vazhdimesine e jetes, apo dicka qe thjesht gjendet/haset ne natyre, se me kete perkufizim te fundit do perfshimin shume gjera qe gjenden ne natyre, sidomos dekadat e fundit, shume prej te cilave jane per ndikim direkt apo indirekt te njeriut, p.sh. mutacione tek kafshet/njerzit per hir te substancave kimike, etj.

Une vete s'e di, s'kam aq njohuri te mjaftueshme sa ti hyj ketij perkufizimi dhe ti dal me nje konkluzion (dhe s'eshte shume i rendesishem per mua personalisht ky ne aspektin shkencor, se eshte ceshtje perkufizimi, s'ndryshon gje shkencerisht), por ama njohuria ime dhe shumices ketu besoj shkon deri aty sa te diferencoje ato gjallesa qe kryejne funksionin primar te species/evolucionit/jetes dhe ato qe s'e kryejne, pavaresisht arsyes.
 

Gjithashtu nuk thashe qe kjo kercenon njerezimin, apo kafshet (afermendsh jo se nuk ka qene ose eshte ne perqindje aq te larta), ketu po flasem per evolucionin/biologjine dhe faktin qe ca individe speciesh, per nje arsye apo nje tjeter (me gjasa padyshim te pakten nje ose disa arsye biologjike, persa dime nga studimet e deritanishme) nuk kryejne funksionin baze te species.

Kjo normal s'eshte license per lincime apo persekutime te homoseksualeve, po ti s'ke pse pret te them une gjera qe jane common sense ne kete diskutim per evolucionin, qe te me thuash pse nuk flet per kete e ate. Per kete besoj jemi dakort jo vetem ne te dy po shume te tjere qe kane komentuar ketu.

Une i njoh te gjitha keto studime dhe mund te te them qe te gjitha shembujt qe ti ke sjelle jane te diskutueshme dhe shumica e tyre nuk kaqe qelluar te riprodhueshme (kusht i domosdoshem ne shkence).

Huh? lol

Te gjitha rastet qe une kam sjelle? Une ne fakt kam permendur jo raste po disa sfera ne te cilat jane bere shume studime dhe kane dhene rezultate. Ti tani me nje fshese te gjithefuqishme i bere te gjitha te diskutueshme?

Cdo me thene e diskutueshme per ty ne kete rast, vene ne dyshim integritetin e studimeve?

Normal kjo eshte fushe relativisht e re studimi (per nga rigoroziteti dhe intensiteti hulumtues shkencor), dhe sic thashe shkenca nuk ka arritur ne konkluzion deciziv (sidomos e penguar per kete nga ideologjite, qe e mbajne peng jo pak ate) po kjo s'do te thote ti fusim nje fasade dyshimi te gjitha studimeve te kryera, meqenese ... Tjeter gje te mos kete arritur ne ate pergjigje decizivie qe kerkojne njerzit per hir te pozicionit ideologjik te tyre  (homot jane te lindur apo behen gjate jetes), tjeter gje te dhenat aktuale nga keto studime. Fundja cdo teori shkencore krijohet tulle pas tulle, dhe bile tulle mbi tulle, jo pernjeheresh.

Dhe, s'kisha parasysh ndonje studim nga shkencetare me agjenda ideologjike si ai doktori (MD) qe eshte pjese e organizates per hulumtim dhe kurim te homoseksualizmit lol, po studime vertet pa axhende dhe te mirfillta shkencore.

Njesoj me kete "shumica e tyre s'kane qelluar te riprodhohen", e njejta fshese e pergjithshme. Prap do e konsideroja nese sjell ndonje reference te besueshme qe thote kete qe thua ti per te gjitha keto studime.

Une besoj e perifrazova drejt (just) shkencen ne pergjithesi per keto studime, duke pranuar qe s'kam lexuar kohet e fundit per kete, i.e. keto 3-4 vjet nese ka studime te reja. Ketyre fshesave te pergjithshme gjithmone i druhem, sidomos keshtu ne teori dhe apriori ku mblidhen nje nje thes nje tufe me studime shkencore. smiley

Po e theksoj prap qe, sidomos menyra si e ke paraqitur ti dukurine e homoseksualitetit, si dicka te kudo dhe kurdorehere-gjendur, pertej specieve dhe koherave, automatikisht nenkupton qe kjo dukuri ka baza biologjike, per te mos thene te forta e pastra gjenetike (si konkluzion logjik flas tani), se nuk di ndonje dukuri, ne trajte fenotipi apo gjenotipi, qe te shfaqet ne shumicen derrmuese te specieve dhe pertej rrethanave te ndryshme (sic thua ti per homoseksualizmin), pra te jete kaq persistente si dukuri, dhe te mos kete baze biologjike.

Kshu Self. smiley Sa per kete:

Jo vetem qefi eshte efekt anesor, por edhe inteligjenca. Edhe morali. Perse nuk i diskuton edhe keto.

Inteligjenca e njeriut nuk eshte efekt anesor i evolucionit, per mendimin tim, se ndryshueshmeria e inteligjences shfaqet dhe midis kafsheve te ndryshme, ashtu si (sipas teorise se evolucionit) zhvillimi njerezor ne kete stad qe eshte nuk ka arritur si efekt anesor i procesit te evolucionit, po si pjese e evolucionit, ku diku nepermjet mekanizmave te tij (shume prej te cialve ti flet) u be kalimi nga kafshe ne njeri, dmth ne specie me rritem progresiv persa i perket inteligjences, po jo vetem. Kjo eshte teoria evolucionare e njeriut, apo jo?

Po prap i ngaterrove disi ne analogjine qe bere, se une nuk fola per efekte anesore te gjithe procesit evolucionar, po te nje funksioni te caktuar, te perbashket te specieve seksuale, dhe ne fakt funksionin primar (per nga rendesia evolucionare), pra seksin, dmth aktin seksual.

Kurse morali eshte veshtire te diskutohet ne konceptin dhe procesin e evolucionit, dmth i veshtire qe nuk mund te thuash me siguri kjo dhe pik, jo i veshtire se s'duhet apo s'mundet te diskutohet. Ndaj nuk fola une, se ju permbajta gjerave 'fikse' me lart.

Nese do interpretimin tim per moralin ne kete kontekst, pra evolucionin (ve ne dukje qe s'kam lexuar ndonje gje per kete specifikisht) them se shpjegohet jo si efekt anesor i evolucionit, po si komponent i tij. Pse? Sepse kur flasem per njeriun dhe evolucionin, kemi parasysh njeriun qe kemi tani (stadin me te larte ta quajme nga ana evolucionare), njeriun sic e ka 'gjetur' shkenca, dhe ky njeri moralin, inteligjencen, etj, i ka pjese te rendesishme te qenies, te species.

Nqs seksi eshte njelloj tek njerzit e kafshet - instinkt, i lindur, ne gjithe speciet teper i fuqishem (mbase me i fuqishmi), etj, nuk eshte e thene qe gjerat e tjera te jene njelloj.

Morali fundja a nuk synon mbarevajtjen e species/shoqerise (thelbi eshte bej mire mos bej keq, ne cdo paradigme morali), te njejten gje qe synohet nga evolucioni (dhe ketu dhe me poshte po i personifikoj keto koncepte, moralin dhe evolucionin)?

P.sh. evolucionit  nuk 'i vjen keq' per nje individ mashkull te dobet fizikisht, me probleme gjenetike. Ai ka mekanizma qe ta izoloje, ne mos zhduke ate me kalimin e kohes nga specia (femrat preferojne--dhe tek njerzit--individe me gjene te shendetshme. Dhe meshkujt ne fakt, po thashe femrat meqe ne shume specie keto zgjedhin se me ke do ciftohen, i.e. bejne seks).

Njesoj dhe morali, po ne te tjera aspekte. Moralit 'nuk i vjen keq' per nje individ me moral te dobet (vjedhesi, perdhunuesi, pedofili, etj) dhe ka mekanizma qe ta izoloje ate, ne mos ta zhduke (denimi kapital).

Pastaj evolucioni i moralit dhe morali i evolucionit, jane tema akoma me pak 'fikse' po gjithsesi interesante per tu diskutuar.

Dhe nuk them qe te mos i diskutojme, perkundrazi. Por, duhet bere dallimi qe kur flasem per gjera shkencore dhe shkencerisht me gjerat vetem me baze shkencore po me operime teorike/spekulative, apo me gjerat teresisht spekulative (dhe kjo fjale s'nenkuton ketu dicka te keqe, po me baza te dobeta shkencore) etj.

Shume u zgjata si perfundim, po kjo ishte prap si replike me ty dhe merite e komenteve te tua, dhe jo per klodizmin e Peshkut dhe kete teme dhe te tjera si keto ku synohet jo ndonje shtjellim shkencor apo ndonje nivel bisede, po komente sa me shume. Kete e them nga menyra si shtrohen keto tema dhe te tjera.

Pra a ke ndonje reference qe thote se homoseksualizmi eshte i gjithe-gjendur ne te gjitha speciet ose ne shumicen derrmuese te atyre qe shumohen seksualisht? Ndryshe nga te eshte krijuar kjo ide/postulat?

Xhib,

ka nje body me publikacione ne kete fushe, nje liste kaq e gjate sa une as nuk di ku ta filloj. Por ti mund te lexosh psh Bruce Bagemihl "Biological exuberance: Animal Homosexuality and natural diversity". 

Sepse sic thashe, varet c'ka quajme natyrore, quajme dicka qe permbush funksionin baze te natyres, te ligjeve te saj, vazhdimesine e jetes, apo dicka qe thjesht gjendet/haset ne natyre, se me kete perkufizim te fundit do perfshimin shume gjera qe gjenden ne natyre, sidomos dekadat e fundit, shume prej te cilave jane per ndikim direkt apo indirekt te njeriut, p.sh. mutacione tek kafshet/njerzit per hir te substancave kimike, etj.

Une shkruajta dy mesazhe ku shpjegoj se ne cilin kontest eshte homoseksualizmi natyror, dhe une i permbahem asaj - te pelqen apo ste pelqen ty. Une nuk e shoh qellimin e evolucionit ne vazhdimesine e jetes, te pakten jo ne menyren se si e sheh ti. Une e shoh evolucionin si nje mekanizem qe gjeneron ndryshueshmeri. Riprodhimi - aseksual dhe seksual  - jane mjetet se si evoucioni e realizon kete. Keshtu qe une nuk shoh kontradikte ne ato qe kam thene, dhe nuk shoh se perse heteroseksuliteti deshton te jete nje nga gjendjet e shumellojshmerise.

Inteligjenca e njeriut nuk eshte efekt anesor i evolucionit, per mendimin tim, se ndryshueshmeria e inteligjences shfaqet dhe midis kafsheve te ndryshme, ashtu si (sipas teorise se evolucionit) zhvillimi njerezor ne kete stad qe eshte nuk ka arritur si efekt anesor i procesit te evolucionit, po si pjese e evolucionit, ku diku nepermjet mekanizmave te tij (shume prej te cialve ti flet) u be kalimi nga kafshe ne njeri, dmth ne specie me rritem progresiv persa i perket inteligjences, po jo vetem. Kjo eshte teoria evolucionare e njeriut, apo jo?

Fakti qe evolucioni seleksionoi inteligjencen nuk e perjashton fare faktin qe inteligjenca ishte nje produkt anesor i evolucionit.

Po prap i ngaterrove disi ne analogjine qe bere, se une nuk fola per efekte anesore te gjithe procesit evolucionar, po te nje funksioni te caktuar, te perbashket te specieve seksuale, dhe ne fakt funksionin primar (per nga rendesia evolucionare), pra seksin, dmth aktin seksual.

Nuk me duket se i kam ngaterruar gjerat. Me duket se ti kerkon shpjegime te tjeshta dhe keto jane te pamundura. Nuk me rezulton se ka nje funksion te perbashket te specieve. Ne vetevete, teorikisht, cdo specie mund te shihet si nje sistem i izoluar, i pavarur nga nje sistem tjeter. Problemi yt eshte qe ti e ve riprodhimin seksual si qender te funksionit te evolucionit. Une jo. Sepse evolucioni ka gjeneruar forma te ndryshme seksualiteti, perfshire edhq shumimin aseksual qe e gjejme tek bakteriet dhe kjo, bakteri, eshte specia me e suksesshme e planetit, I dare to say. Shumimi seksual eshte nje mekanizem i veshtire, qe ka limitacionet e saj. Psh, kerkon qe se paku dy individe te seksesve te ndryshme te se njejtes specie te ndodhen ne te njejten kohe e vend, ne nje stad te caktuar fiziologjik qe te mund te koopulohen me njeri tjetrin. I mean, rendesia e kesaj qe une shkruajta duhet se pari te kuptohet tamam, te kuptohet se cfare implikon permbushja e ketij kushti. Dhe pastaj te sudiohet se si e zgjidhin specie te ndryshme kete pikenisje. Nje nga limitimet e tjera te shumimit seksual eshte se speciet qe e perdorin nuk e shfrytezojne kapacitetin riprodhues. Nje femer njeri prodhon disa qindra veze gjate jetes se vete, por vetem 2- 10 (?, po them) shfrytezohen per te dhene pasardhes. Dhe nuk po vazhdoj me komplikacionet e tjera, duke perfshire edhe vete rrezikun per jeten qe impose shumimi seksual ne disa specie. (Nese ka nje aspek te biologjise se qenies qe eshte me pak i konservuar, kjo eshte seksualiteti, riprodhimi). Mendoj se nje nga arsyet se perse nje mekanizem me kaq komplikacione si shumimi seksual u seleksiunua at all nga evolucioni ka te beje me faktit se shumimi seksual eshte i coupled me rekombinacionin - nje nga mekanizmat me te cilat evolucioni prodhon ndryshueshmeri.

Cdo me thene e diskutueshme per ty ne kete rast, vene ne dyshim integritetin e studimeve?

Aspak. Ky eshte interpretimi yt dhe sinqerisht nuk e kuptoj kete nxitim tendin per te interpretuar, nderkohe qe me jep te kuptoj qe ti duhet te kesh lidhje me boten akademike e duhet ta dish se cfare nenkupton ajo qe kam shkruar.

Studimi i Hammer me cifte vellezerish homoseksuale, psh, ku ai tregon se nga 40 ciftet e zgjedhur 33 ndajne nje region ne X chromozom te quajtur Xq28, ka nje probabilitet 1: 10 000 qe kjo frekuqunce te kete ndodhur rastesisht. Megjithate, 1) jo te gjithe ciftet e vellezerve e ndajne kete region, dhe 2) nuk mund tevesh gishtin ne nje gjen. Per me teper, studime te mevonshme nuk i kane riprodhuar frekuencat e Dean Hammer. Evidencat, te se njejtes natyre, kane sjelle ne loje rajone te tjera te x - chromozome. Studimi per se eshte ne rregull dhe hammer, te pakten nga menyra se si i diskuton rezultatet e tij, duket nej studies teper careful dhe i distancuar dhe i pohon vete problematikat e ketij studimi.

Studimi i Le Vay, me autopsite e trurit te burrave dhe grave, tregon se (INAH)3 - The interstitial nucleus of the anterior hypothalamus - eshte mesatarisht me i vogel te homoseksualet burra se sa ata heteroseksualet. Punimi eshte fare ok, i kujdesshem, e megjithate, ne nje set up te dyte as Le vay vete nuk i riprodhoi dot rezultatet e veta.

Problematikat e ketyre dy studimeve milestone perseriten ne te gjitha studimet e mevonshme. Kjo nuk do te thote qe keto jane studime te keqija, por nuk jane decizive, jane prone kontraversialiteti. Ajo qe mund te konkludohet nga teresia e studimeve eshte, megjithate, qe seksualiteti ne pergjithesi eshte nje polygenic trait.

Self, prandaj ju permbajta me lart gjerave fikse, strikte, dhe ato s'kane shume nevoje per interpretim se si e shikon ti e si e shikoj une, s'jane ceshtje interpretimi.

Ashtu si, kur thua

Une nuk e shoh qellimin e evolucionit ne vazhdimesine e jetes, te pakten jo ne menyren se si e sheh ti. Une e shoh evolucionin si nje mekanizem qe gjeneron ndryshueshmeri.

sic thashe ne fillim, evolucioni nuk ka qellim, nuk eshte njeri, dhe nuk ka moral apo estetike, ne kuptimin e mirfillte; eshte nje proces. Dhe si i tille ka ligjesi, rregulla baze, hallka kyce qe e ben te mundur te vazhdoje ky proces.

Nje nga keto eshte vazhdimesia e jetes, ne fakt eshte kryesorja, esencialja, fondamentalja, pa te cilen vete procesi evolucionar deshton, s'egziston me, dhe bashke me te dhe 'qellimi i tij' ashtu si e personifikon ti, se pa jete s'ka me evolucion, s'ka me proces, s'ka me llojshmeri, s'ka me asgje.

Hajde tani me thuaj seriozisht qe ti s'e shikon keshtu dhe kjo eshte ceshtje kendveshtrimi. smiley

E ne kete kontekt pra ne speciet qe shumohen seksualisht seksi eshte procesi me i rendesishem pasi bart jeten/evolucionin.

Tani une nuk argumentova se shumimi seksual eshte i vetmi lloj, apo me i mire (dhe te lutem mjaft me me straw arguments, mjaft rrezove argumenta   qe une s'i kam ngritur smiley ).

Por ja qe evolucioni, natyra, zoti, kush te duash ti, keshtu e ka bere, qe njeriu dhe nje qerre me specie te shumohen seksualisht, ketu e mijera vjet, ne mos qindra, ne mos miliona.

Po tek e fundit nuk ka rendesi se kush menyre shumimi eshte me e mire (kjo me duket diskutim kot, besides the point, se po te ishte nje menyre tjeter me me shume avantazhe tek speciet qe sot shumohen me seks, ajo do kishte dominuar vetvetiu, ky eshte kuptimi i evolucionit) por pra ai proces qe ben te mundur vazhdimin e jetes, dhe me kete dhe vete evolucionit, eshte procesi kryesor.

Sa per reference per te suportuar thenien tende qe homoseksualiteti gjendet tek pothuajse te gjitha gjallesat, me sjelle nje liber. lol Pret ti te lexoj librin une? Gjithsesi a thote libri ca thua ti, qe homoseksualiteti obzervohet ne shumicen derrmuese te specieve seksuale?

Dhe e theksoj prap per te disaten here, meqe ti e injoron, behet fjale per homoseksualitet, jo raste ku kafshe kryesisht heteroseksuale bejne seks homoseksual.

Nejse, me duket sa me shume flasem me shume i biem njeri gozhdes tjetri potokoit. Gjithsesi interpretimet jane tjeter gje, po shkenca e evolucioni e ca gjera baze nuk kane vend interpretimesh sipas midese, ideologjise, estetikes, etj. 1 + 1 nuk bejne as 7 as dhi, pavaresisht kendit te veshtrimit. smiley

ti nuk do as te lexosh. dmth, as te mesosh. as te kuptosh. Mire.

I enjoyed your posts self . Thank you! smiley

 

Mire, fajin e kam une qe jam mendjembyllur. Mund te ma kujtosh se ca po diskutonim me siper? lol

E di ku e kam une problemin Self, dhe jo se s'dua te lexoj e mesoj, perkundrazi. Por e kam problemin tek perdorimi i shkences si peme per te hipur e ema ose xhaxhai i Zeqos dhe per te gjuajtur me thana nga niveli i degeve te pemes. Kjo per mua eshte sakrilegj me i madh se perdorimi i fese per te sunduar sipas nje vizioni te caktuar ideologjik.

Darvini dhe evolucioni nuk eshe se perdoren vetem here here, po kjo eshte njesoj e paskrupullt, dhe ne kete ceshtje, nga cilado pale, edhe ne ceshtje te tjera.

Ndaj insistova qe gjerat duhet ti ndajme, c'thote shkenca (dhe priviligjin e zedhensit te shkences s'e ka nje autor apo shkencetar, kur themi shkenca kemi parasysh nje body of evidence, dhe per pyetje apo ceshtje specifike i referohemi shumices se studimeve/shkencetareve) dhe c'mendim kemi ne per kete problem apo probleme te tjera etike dhe/ose morale.

Nuk eshte e thene qe ne--dhe ketu kam parasysh shoqerine njerezore ne pergjithesi, ne teresi--te bazohemi patjeter tek shkenca per ti mbajtur e ndryshuar principe e etika te caktuara, por ama as duhet ta perdorem apo ta pengojme shkencen, ose ta kanalizojme sipas modes se fundit te cool-llekut apo filmave te Hollivudit; dikur diktohej e pengohej nga dogma fetare, sot nga ca dogma te tjera.

Njeheresh dihet qe kur nje maxhorance njerezish duan te diskriminojne ose shtypin nje grup te caktuar, u duhet patjeter alibia (per koshiencen vetiake dhe ate shoqerore) se ata jane ndryshe, me pak njerezore, me pak dicka tjeter, po gjithsesi ndryshe, 'ndryshe nga ne'. Nga ana tjeter, kur nje minorance njerezish don te kete te njejtat priviligje si mazhoranca, te perfshihet ne shoqeri me te drejta te barabarta, duhet se pari ti binde ata se kjo minorance eshte njesoj, as me mire e as me keq, nuk jane ndryshe, jane si ne, jane ne ne thelb per gjerat e rendesishme dhe per cka ndryshojne s'eshte e rendesishme.

E ne kete pike me sa kam idene, ka dhe sharlatane qe mundohen te shfrytezojne ca studime shkencore per te "kuruar" homoseksualet, por keta mesa di jane te rralle, dhe askush si merr seriozisht ne komunitetin shkencor. Por, per sa i perket tendencave per te frenuar shkencen, jane grupet e te drejtave te homoseksualeve qe protestojne shpesh here kur behen studime mbi homoseksualitetin, me frike se mos shkenca zbulon dicka ndryshe tek ta. Dhe kete ata shpesh e thone hapur, duke thene, pa a shume: Po sikur neser shkenca, pasi te zbuloje se cfare e ben nje njeri homoseksual, te nxjerre dhe menyra apo 'ilace' per te kuruar homoseksualizmin, qe prinderit p.sh. te kene mundesine te bejne nderhyrje gjenetike qe para shtatzanise per te penguar shanset e lindjes se femijes homoseksual, a nuk eshte kjo shkelje e te drejtave tona per te qene homoseksuale?

Kjo me vete ja vlen te diskutohet, sa etike eshte apo s'eshte, apo nese prinderit ne raste te tilla zhvillimesh do kishin te drejte te percaktonin ose jo prirjen seksuale te femijeve te palindur (po shkenca s'eshte aty sot, dhe ky diskutim i perket te ardhmes), ashtu si ja vlen te diskutohet nese eshte etike apo jo qe prinderit te percaktojne gjenetikisht gjinine e femijes.

Njeheresh, ja vlen te diskutohet per rastet ku homoseksualet lejohet te adaptojne femije, nese ata me kete veprim po i privojne keta femije per te pasur nje familje tradicionale dhe te rriten me nje mami dhe babi dhe keshtu te mos diskriminohen dhe paragjykohen nga shoket e vet, apo te mos konfuzohen kur jane duke u rritur dhe duke vrare mendjen se pse shoku apo shoqja e tyre ka nje mami Mirela dhe nje babi Saimir, kurse ata kane nje babi Artan dhe nje tjeter babi Dritan, po s'kane nje mami. Tek e fundit ne momentin e adaptimit femijet nuk se jane te ndergjegjshem qe te zgjedhen nese duan apo s'duan te jene femije te homoseksualeve, njesoj dhe per rastin e nderhyrjeve gjenetike per gjinine, dhe shume ceshtje te tjera etike si keto.

E megjithate kjo s'i ka penguar ca shtete e lokalitete qe te miratojne ligje sipas te cilave homoseksualet mund te rrisin femijet e te tjereve. (Nese dikush do nderhyje ketu per te sjelle nje argument manipulativ tip "me mire te rriten jetime keta femije apo ti rrisin homoseksualet?", save it. Pergjigjia eshte qe problemet sociale nuk mund, ose te presim qe, te zgjidhen nga homoseksualizmi apo prirje te tjera seksuale, ashtu si ky argument eshte i paturpshem, dhe amoral, se shfrytezon mizorite e ketyre femijve per nje kauze tjeter. Nese homoseksualet kane te drejte te adoptojne femije, kete te drejte duhet ta kene mbi bazen qe jane dhe ata njerez, jo mbi bazen e mizorive njerezore dhe fatkeqsive te femijeve, ashtu si nuk se aty ku ka ligje te tilla s'ka me femije jetime).

Ashtu sic diskutohen dhe nje sere ceshtjes te tjera per aspektin etik e moral, sidomos se fundmi me zhvillimet e vrullshme shkencore ne fusha si gjenetika (i.e., klonimi, perdorimi i stem cells per te ndertuar organe, etj etj). Po keto concerns, keto shqetesime etike, nuk kane mundur te pengojne deri tani shkencen per te studiuar se si behet nje organ nga stem cells, e te tjera fusha, ashtu si dhe per gjera me potencial mjaft te demshem dhe imediat si energjia berthamore, as pas qindra mijra viktimave te Hiroshimes dhe Nagasakit, s'e penguan shkencen dhe studimet berthamore, e cila perdoret sot pothuajse ekskluzivisht per qellime praktike dhe jo luftarake.

Shkenca pra dhe zhvillimi shkencor, akumulimi i dijes shkencore per cdo aspekt te njeriut (por dhe te kafsheve0 s'mund te jete peng--te pakten jo pergjithmone--as e Kishes qe dikur insistonte se universi vjen verdalle bothes tone, dhe as tani kur nje grup i caktuar insiston prap per ceshtje prapanice, po ne emer te tolerances dhe civilizimit.

Njeheresh sic thashe, nese ne si njerezim do (apo duam te) pranojme kete pakice, keta njerez homoseksuale, kete minorance, me te drejta pothuajse, ose plotesisht te plota e te barabarta, nuk eshte se duhet te varemi tek ca do zbuloje shkenca, se keta se pari dhe se fundmi jane njerez, dhe te qenit njeri presupozon shume me shume se te qenit nje kafshe tjeter.

Ketu shpjegohet dhe ajo cka thashe me lart qe inteligjenca e njeriut (apo atribute te tjera, morali, etika, etj) s'mund te quhen sic the ti, efekte anesore te evolucionit, se jane pikerisht thelbesore per kete qenie qe quhet njeri, po dhe ne i quajtsh efekte anesore keto atribute jane njesoj thelbesore per ne. Ndaj dhe e kemi vetem ne ate pjesen frontale te trurit aq te zhvilluar, e cila shkenca na thote qe eshte pergjegjese per gjithshka na dallon nga kafshet, dhe ndaj ne ndryshe nga kafshet, kemi dhene dhe jemi gati te japem jeten (perkunder skemes se evolucionit sic aplikohet tek kafshet) per simbole dhe gjera abstrakte.

E ne kete kontekst, mua me duket njesoj manipulim kur nje apo disa shkencetare perpiqen te perdorin kutin e majmuneve bonobo apo te ndonje pinguini per ti thene njerzve se homoseksualizmi eshte natyral, evolucionist, darvinist, dhe ne duhet ta pranojme, gjithe duke vene ne dukje qe ne boten kafsherore verehen pak raste te mirfillta homoseksuale, ku nje kafshe e caktuar preferon seksin e njejte dhe jo te kundert, e duke perdorur si shembuj homoseksualesh kur nje kafshe e caktuar ne shumicen e rasteve ben seks me gjinine e kundert po ne raste te caktuara disa prej tyre--pardon my french--ja rrasin dhe ndonje te se njejtes gjini.

Fundja c'rendesi ka? Ne cilat aspekte te tjera ne udhehiqemi nga kafshet per sjelljet tona?

Tani nese duhet te marrem shembuj majmunet apo pinguinet se si ne njerzit do ta orientojme jeten tone personale dhe civilizimin tone njerezor, pse mos marrem parasysh dhe ato raste kur qente p.sh. shpesh ferkohen pas kembeve tona dhe ta interpretojme kete si natyrale kete mardhenie qen-njerezore, ose rastin e asaj videos qe qarkullon ne internet kur nje gomar qe ka ardhur ne qef shef nje burre te perkulur dhe i qepet nga pas me insistim sikur jeta e tij varet nga pallimi i atij burrit?

He me thuaj tani, sa raste homoseksualizmi, ose ndonjehere-homoseksualizmi, ose biseksualizmi, tek kafshet na duhen qe ne te marrem shembull nga kafshet nese do legalizojme apo jo martesen midis homoseksualeve, apo nese do miratojme apo jo ligje qe nuk pengon homoseksualet te kene te njejtat perfitime qe kane heteroseksualet, apo per ceshtje te tjera etike e morale e shoqerore, pavaresisht nese kane te bejne me seksin ose jo?

Tani besoj e kupton irritimin tim me dredhat ne komentet e tua (ose mua te pakten ashtu mu duken) teksa une po thoja se seksi eshte akti thelbesor ne evolucionin e gjallesave (dhe normal ketu s'kisha si ta kisha fjalen per baktieret qe s'shumohen seksualisht, as per tullat qe shumohen ne fabrike) dhe ti replikove duke thene qe nuk eshte e thene se seksi eshte menyra me efikase e shumimit. lol

Une pra s'kisha ndonje axhende te caktuar as nuk po perdorja kete si dicka diskriminuese kunder homoseksualizmit, thjesht te replikova ty kur ti ne fillim e inkorporove dhe interpretove kete ceshtje ne prizmin e evolucionit dhe perdore si shembuj kafshet, po ashtu dhe per pikat e tjera, si kur ti p.sh. insistove qe homoseksualizmi vihet re ne pothuajse gjithe kafshet/gjallesat, gjithe pa diferencuar se kur behet fjale per njerzit ne quajme homoseksuale jo ata qe ndonjehere shkojne me seksin e njejte, po ata qe zakonisht shkojne me seksin e njejte, qe kane prirje te tilla, instinkte te tilla.

Njesoj me ate c'ka une thashe se homoseksualet nuk plotesojne funksionin baze te evolucionit, vazhdimin e jetes. Nuk eshte se evolucioni eshte ndonje ekuacion qe e bera une a ti qe ta interpretojme si te duam, ate as Darvini s'e beri, thjesht formuloi teori mbi cka zbuloi e studjoi ne natyre.

Kjo pra ishte thjesht diskutim teorik, se sic thashe me lart ne nuk kemi pse bazohemi tek evolucioni e tek kafshet per jeten tone NJEREZORE per ceshtje etike e morali, ashtu sic ne fakt nuk bazohemi ne shume aspekte, ndaj nuk p.sh. pallojme cdo njeri qe shikojme ne rruge dhe na ndjell epshin, sic bejne kafshet, apo ndaj veshim rroba, apo ndaj nuk bejme cka ben evolucioni, te eleminojme individet e dobet dhe inferiore (gjenetikisht) te specieve tona, dhe kur ndonje individ i lajthitur i ben keto ne i marrim si shembuj se cka s'duhet te bejme, dhe ne fakt per shume gjera qe jane normale dhe natyrale ne boten e kafsheve ne kemi ligje te rrepta te cilat te mbyllin ne burg per ca vite, gjithe jeten, ose te egzekutojne.

Again, mjafton te mos i bejme lemsh ose mjegullojme rezultatet e shkences, as mos ta perdorem ate per te mbeshtetur qendrime te caktuara etike apo ideologjike, dhe sidomos te mos e pengojme ate. Per keto gjera etike e morale pastaj ne mund te bejme muhabet pa problem, sic kemi bere dhe do bejme sa te jemi gjalle si specie.

U zgjata prap shume, dhe ca me teper qe tani po njekolonshizohemi me komente kjo do dale e gjate lol, po kjo shpresoj te kete shpjeguar ca gjera qe duket se i keqkuptuar ne komentet e mia te mesiperme.

P.S. Dhe prap, s'do te thote qe une nuk vleresoj njohuri apo shembuj qe ti ndan me ne nga fusha e biologjise apo cdo fushe tjeter ku mund te kesh me shume njohuri se shumica jone. Fundja dhe sikur te mos ta vlersoja une, jam i sigurt qe e vleresojne dhjetra te tjere qe na lexojne. smiley

Heu, vur nje nuske se do te marrin sysh . gjith kjo proklamate smiley

Pa merak se kam nje hudher afer, e kisha marre paraprakisht para se te shtypja "dergo komentin". lol

Proklamate? :think:

Ti zotrote s'kishe per te thene gje tjeter per temen pas notimit te argumentave tona ne peshkiste ne keto ujrat evolucionare, shkencore, kafsherore, etj-ore? smiley

Can Animals Be Gay? - New York Times Magazine

http://www.nytimes.com/2010/04/04/magazi...

Duket se dhe keta e kane ndjekur diskutimin tone smiley  dhe sollen dhe botuan kete artikllin e gjate, po mjaft interesant per diskutimet e mesiperme persa kishin te benin me kafshet dhe Darvinin.

Nashti Self, sic do ta shikosh kur ta lexosh, interpretimi jot per keto ceshtje dhe evidencen shkencore ne lidhje me to, eshte goxha ndryshe nga artiklli (i cili permend dhe ate librin qe ke cituar ti, po dhe shume studime te tjera), dmth eshte i tille; interpretim personal dhe jo aq paraqitje e paanshme e evidences shkencore deri tani per keto ceshtje ne lidhje me kafshet. smiley

 

Ore rregullojini si te doni fjalet por ja po ju sjell dy foto dhe ato flasin sa per 500 komentet tueja:

Kush mashkull shkon dhe ben seks apo imagjinon duke bere seks me kete apo te tjera nga gjinia e saj:

Kq-4dB4eU9ifM:http://www.telegrafi.com/data/image/AgnesaV4.jpg" />

 permendimin tim shte normal dhe te tille jane 95-6% e meshkujve.

Kush mashkull shkon dhe ben seks apo imagjinon duke bere seks me kete apo te tjere si ky nga gjinia e tij:

 

per mendimin tim eshte psikopat dhe pervers.

Kaq!Rregullojini fjalet si te doni,zbukurojeni sa te doni homoseksualizmin, por fotot flasin  me shume se komentet e juaja idiote pro homo!

 

Perseri do te deshiroja femren ose ne rastin me te keq do te imagjinoja seks me ndonje femer te bukur.

Psikopatet dhe perverset do te donin prapanicen e mashkullit.

smiley

LOL!!!  smiley

ps. je tregu icik biased smiley

 

Po mendoja qe ta shikoja dicka me makro gjithe fenomenin, duke u shkeputur nga detajet shkencore te definicioneve. Cfare po ndodh sot me shoqerine tone, eshte nje proces tranzicioni nga faza e te perjashtuarit kategorik te fenomenit "homoseksualitet" ne stadin e te bashkejetuarit ne paqe me te. Me sakte, i gjithe ky regim proaktiv perjashtues, eshte thjesht materializimi i tendences se shoqerise per te qene inerte ndaj ndryshimeve qe ndodhin ne kolonat normative, mbi te cilat eshte ngritur kompromisi i madh qe mban te bashkuar shoqerine. Do te ishte shume naive te besoje se perqafimi i te tilla ndryshimeve, do te vinte pa perplasje "ideologjike" klasash te ndryshme mendimi. Personalisht me duket shume i ekzagjeruar dhe shume non sens etiketimi (shpesh i nenkuptuar) qe iu behet kundershtareve te homofilise/homotempus-it, si te prapambetur, te paemancipuar, jashte kohe etj. Pasi, nese gjykohet ne menyre racionale, mendoj se reagimi kundra eshte nje reagim tejet normal, ne kohen e vet optimale per stadin e emancipimit, ne te cilin gjendet shoqeria jone, qe shkaktohet pikerisht nga tendencat inerciale brenda shoqerise. Natyra dekaduese e standartit normativ krahasues, i cili perben "destinacionin" e procesit te emancipimit, e ve ne pikepyetje "perfitimin pozitiv" qe shoqeria do te marre pas arritjes ne stadin e standartit. E thene me thjeshte: -Homofilia a eshte standart "i shendetshem", pas arritjes se te cilit, shoqeria shqiptare do te klasifikohet si me e emancipuar apo Shqiperia do te jete nje vend me i mire?

E pandergjegjshmja shoqerore, si shumatore e te pandergjegjshmes se individeve(jo te gjitheve) qe perbejne shoqerine, duke pare natyren jo te "shendetshme" te standartit, me te drejte tenton ta refuzoje kete proces transformimi. Dhe kjo reflektohet natyrshem ne protestat, opinionet, mendimet, gjykimet/paragjykimet etj., te cilat, ne fund te fundit, burojne nga vete kjo shoqeri, e cila neser do te "mbaje ne kurriz pasojat" qe vijne nga ndryshimi i nje prej norme-kolonave te saj. Dhe kjo eshte teresisht legjitime dhe s'ka asgje as per t'u cuditur dhe as per t'u revoltuar.

Megjithate, pare ne optiken e menyres sesi eshte zhvilluar kurba e homofilise, mendoj se kjo e fundit do te behet pjese normale me te drejta te plota e komunitetit te normave qe perbejne realitetin tone shoqeror ne nje hark prej 5-10 vjetesh. Duke iu referuar historikut, ne jemi nje shoqeri qe ne harkun e me pak se 20 vjeteve kemi kaluar nga - Te denuarit me ligj te homoseksualeve, tek - Heqja e denimit me ligj, por refuzim/persekutim total shoqeror;me pas tek- Refuzim/persekutim ne mase te madhe ,por jo total shoqeruar me rritje te indiferences; me pas ne stadin aktual - Refuzim (jo persekutim) ne nje mase te konsiderueshme, rritje e nr te indiferenteve ndaj fenomenit dhe institucionalizimi i mbrojtjes ligjore. Me kete ritem, ne harkun e 10 vjeteve do ta shohim veten se "kemi thyer dhe nje Tabu tjeter", duke pranuar realitetin homosex si nje fenomen normal. Ky evoluim ngjarjesh ne kete forme do te vijne/kane ardhur per disa arsye:

1. "Presioni" politik mbi te drejtat e njeriut.

2. Standartet e vendeve te cilave ne kemi vendosur t'ju ngjajme (a.k.a perendimore)

3. Impakti mediatik dhe perfitimet e kesaj industrie (qe ne vetvete eshte udheheqese vlerash komunitare) nga kauza te tilla. (pas Klodit, ne harkun e shume pak koheve, duke pare suksesin e heres se pare, eshte e sigurte qe do te prodhohet nje Klod tjeter vetedeklarues, me pas nje tjeter...e keshtu me rradhe)

4. Inflacionimi i debatit dhe "tabuse". Pjesa "konservatore" e shoqerise, ne nje pike te caktuar, pas Klodit nr.5 qe vetedeklarohet gay, i cili mund te jete kengetar, aktor or whtvr do te lodhet duke mbrojtur normen dhe ne nje pike te caktuar "do te aprovoje me heshtje" realitetin e ri.

5.Kjo me pas do te reflektohet ne jeten e perditshme, ku te shoqeruarit me nje gay, per shkak te trendes se shoqerise, nuk do te perbeje me problem. Me sakte, njerezit, do te jene realisht indiferente ndaj prirjes seksuale se nje personi apo te nje tjetri.

A do te jete e dobishme kjo per shoqerine tone? A do ta beje ate me te shendetshme? - Kam objeksionet e mia te forta rreth kesaj. Por,evolucioni, jo gjithmone e ben boten nje vend me te mire per te jetuar.

Pare ne kontekstin e evolucionit te species.

Do te kisha deshire te ndaja me ju dicka qe shkon pertej fenomenit te homofilise, por qe ka te beje me menyren sesi po evolucionon specia jone, trajtuar ne kontekstin sociologjik dhe po flas per gjithe globin, jo vetem per Shqiperine. Duket sikur teoria e Hubble per nje univers qe zgjerohet dhe mblidhet (ndertohet dhe shkaterrohet), reflektohet dhe ne menyren si zhvillohet shoqeria. Per te qene me i qarte, ne vijme nga nje shoqeri pa norma dhe po shkojme po drejt nje shoqerie pa norma. Le ta shohim ne aspektin e familjes, si qeliza e nje shoqerie. E krijuam familjen ne kete forme qe eshte tani, para 3.000 vjetesh. Gjate gjithe kesaj kohe, nepermjet dogmave fetare, morale, politike e forcuam ate deri ne shenjterim. "Familja eshte e shenjte". Histori pa fund me ligje qe denonin burra/gra qe prishnin familje, me kode familje, me morale shoqerore qe ushtronin nje presion te atille saqe familje-prishesi, edhe nese i shpetonte ligjit , vetendeshkohej me izolim alternativ ndryshe nga burgu etj pafund si keto. Dhe vijme ne kohet e sotme, ku duket sikur familja, si koncept, po jeton ante-mortem-in e saj. çmitizimi i familjes, çshenjterimi, bashkejetesa, fakti qe mund te prishet me lehte sesa te krijohet, terheqja nga paraja dhe vlerat materiale (karriera, suksesi), martesat e homoseksualeve (te cilat me kete tendence, pritet te behen nje realitet global ne nje kohe me te afert sesa e mendojme ne),  divorcet me perfitime financiare, te gjitha keto e kane bere dhe po e bejne akoma me shume "familjen" nje koncept shume te brishte. Nese do te mundohesha te parashikoja, duket sikur e ardhmja nuk eshte shume e ndritur. Fillimisht njerezit thjesht do te bashkejetonin, pa u martuar dhe nese ec akoma me tej, me pas thjesht do te lindin femije as pa bashkejetuar. Diku do te vendosej nje takse per te gjithe meshkujt heteroseksuale qe do te quhej "Taksa e Babait" ne baze te nr te femijve qe ti kishe, takse e cila do t'iu shkonte si e ardhur shtese nenave ne baze te femijve qe kishin dhe kaq. Pra nje tip tribalizmi modern ku ti, mjafton te paguash taksen...

 

 

evolucionarisht: nuk ka asgje me te suskeshme deri tani sesa modeli i familjes. Ajo qe ndryshon eshte se si organizohet apo rregullojme ligjerisht kete model. Endrra e njeriu modern (atij sot) ngelet krijimi i familjes, ngelet familja intakte. Fakti qe edhe ata qe ndahen kerkojne te krijojne nje familje tjeter - tregon se sa e rendesishme eshte familja per shoqerine e sotme njerezore.

Fakti qe edhe ata qe ndahen kerkojne te krijojne nje familje tjeter - tregon se sa e rendesishme eshte familja per shoqerine e sotme njerezore.

 

Prishin nje sot per te ndertuar nje tjeter neser, me qellim qe kur te kene ne mend per te ndertuar nje tjeter pasneser, te kene c'te prishin neser smiley

Ju iken jeta duke kerkuar dallgen perfekte...

@Sol.  Po te kishim si mundesi zgjedhje vetem ato fotografite qe no tregove jo vetem te gjithe burrat po edhe te gjitha grate ate bukuroshen do zgjidhnin.  A do te thote kjo qe gjithe grate jane lezbike?

Ja kesaj i thone ta nisesh muhabetin seriozisht ne fund ! smiley

qe thu ti Fin, ursusi dhe homo kishin miqesi shume te ngushte. ursusi ishte njeri ndersa homo ishte ujk, e temperamentet iu perputheshin smiley

smiley

 

Mendoj se ky filmi biografik mbi kete profesorin  Alfred Kinsey, nje profesor biolog i cili ishte i pari qe e ngriti mbi baza shkencore studimet mbi seksin, me gjithe nentipet dhe natyren qe e rrethojne, edhe mbi homoseksualizmin ku eshte interesante ajo qe ka ngelur si shkalla e kinsey mbi kategorizimin e homoseksualeve...www.youtube.com/watch

@ Ani!

Nuk e di ne me lejon admin por mund te te tregoj edhe fotografi te gjalla seksi mashkull-mashkull dhe mashkull femer ,pasi gjenden me shumice ne internet.Por po jap vetem ca normale:

Tani kush eshte normal dhe kush psikopat.Se mua me duket fotoja majtas normal dhe djathas dy psikopate.

Nga ato mund te gjykosh se sa psikopate dhe perverese jane meshkujt qe shikojne prapanicen dhe sa normale jane te tjeret qe duan femrat.

Pastaj dihet perse e ka bere Zoti prapanicen,nuk e ka bere per sex apo jo?Atehere keta qe jane kunder ketij ligji te natyres,duhet te klasifikohen si normale?

 

Po sikur te themi qe keto dy ciftet jane te ndryshme dhe ta leme me kaq behet gje?

Jam dakort!

Vetem te mos me dalin 24/7 ne televizor a thua se jane shumica e popullsise dhe te denojne apo ti prishin karrierren  cdo njeriu qe mendon ndryshe.Besoj e di se si perfundoi Miss California vetem se tha qe eshte per martesen burre+grua.Besoj se e pe se sa "tolerante" u trguan gayt?E pe se sa "tolerante" dhe te edukuar u treguan me popullin e Kalifornise ne referendumin e fundit.

Ja per keto nuk jam,por kam frike se do te vazhdojne me tej.

Vetem te mos me dalin 24/7 ne televizor 

Ka dal Glenn Becku nga dollapi kshu? 

Ke gabuar adrese vella.

Nuk e shoh fare Glen Beck.Por shoh qe cdokush qe thote mendimin e tij per martesen burre+ grua sic ishte rasti i Miss Californias denohet.Ajo u denua me mosmarrjen e kurores Miss America.

Ja dhe pergjigja e Miss Californias.Njesoj ka folur edhe Barack Obama per kete ceshtje:

http://www.youtube.com/watch?v=eOa_9ftwlbM&feature=related

Ja dhe Glen Back in gayve.

http://www.youtube.com/watch?v=YI1u6bZ39YE&feature=related

Ja kush i perfaqeson gayt ne SHBA.Nese je dakort me keta mostra,ok vazhdo por une nuk i honeps keta plera qe mendojne si diktatore dhe shajne si ky monstra ketu.Kaq per kete debat!

 

Po aludon se Glen Beck-u eshte homo, Penar? Apo e ke thjesht per "sport"? 

Shkencetar je dhe ti. I kap gjerat ne ajer!

Penar, nuk e ke idene se ne sa gjera punoj njeheresh - se sa shpjet nderrojne pamjet qe kam para meje dhe, ti e di, meshkujt nuk para dallohen  ne multitasking. Ndaj mos u bej shume smart-ass ne se bejme ndonje pyetje keshtu "te pafajshme". Pa te keq e kam.  

Me sa di une edhe Obama eshte per martesen burre+grua po nuk eshte se kjo e pengoi per tu bere president.  Ndersa ate punen e Missit nuk e kam shume te qarte po me duket se kishte edhe ca probleme me fotografi nudo.

Une mendoj qe ka homoseksualitet te lindur dhe te fituar. Ata qe e kane te lindur, besoj kane nje crregullim genetik. Jane rreth 20000 gene, dhe eshte e veshtire te gjesh cili lidhet me seksualitetin e njeriut. Tani per tani jane lokalizuar vetem disa qe shkaktojne  disa semundje kanceri dhe pak nga semundjet e tjera. Do jete shume rruge e gjate per te studjuar te gjitha genet. Homoseksualeve do ju vi rradha nga fundi, besoj.

Parrulla: '' Shqiperia po ndryshon" duket e bukur, po ja qe pjese e saj eshte dhe liria e ketyre njerezve per ta jetuar jeten ashtu si ata duan, ne menyre te hapur dhe pa i paragjykuar. U tha ketu qe ATA, jane njerez te liq e te tjera. Une, besoj si edhe shume te tjere, punoj me disa nga ata, meshkuj dhe femra. S'mund te them qe jane me te mire ose me te liq se njerzit e tjere. Jane si te gjithe, te mire ose te liq, pavarsisht preferencave seksuale . Kur punoj me ta as kujtohem qe jane homo, harroj se c'jane. 

Qe ata do i fitojne te drejtat ne Shqiperi, kjo eshte e pakthyeshme. Eshte,  vetem ceshtje kohe.  

 Ata qe e kane te lindur, besoj kane nje crregullim genetik. Jane rreth 20000 gene,

patjeter dhe zezaket, blondet, kinezet, etj, duhen te jene çregullime gjenetike. bile tek zezaket i gjeten ato gjenet. keshtu majkell xheksonin arriten ta bejne me te bardhe sesa bjondat.

prandaj per rrjedhoje (duke u mbeshtetur tek perfundimi jot) them qe dhe per keta pedet me siguri e kane gjetur ilaçin. po a e di ku eshte problemi ?

ata nuk duan vete te sherohen, ngaqe them e kane zgjedhur me deshire ate rruge.

apo jo ?

ps; per mendimin tim homoseksualiteti eshte vetem preference seksuale. 

Por, psh, nje menyre tjeter qe mund te coje ne homoseksualitet ka te beje me shqisat. Nje modifikim ne perceptimin e "eres organike" te gjinise tjeter mund te beje qe nje mashkull te ndjeke nje mashkull tjeter.

Nuk e di nese kjo eshte vertetuar per njerezit apo thjesht ne eksperimente per modifikimin e eres organike te kafshet, por do te ishte nje arsye per te besuar qe ndikohet nga genet.(kombinime shprehjesh, apo nje gen ne veçanti qe shprehet vetem ne kushte te caktuara s'ka rendesi).

Gjithsesi s'me duket arsye e mjaftueshme per te kerkuar kurim.

 

Self, meqe je verdalle, shih c'shkruan "Shekulli":

Kërcimtaret e natës dëbohen nga Kosova

Në përgjithësi ato kanë rezultuar me probleme sociale, me njërin prej prindërve të vdekur apo me prindër të divorcuar", thotë Musa. Shumica prej vajzave kanë deklaruar se kanë pasur edhe mirëkuptimin e prindërve për të punuar në lokalet e Kosovës, ndërkohë që njëra ka pohuar se ka gjetur mirëkuptim tek prindërit edhe për të ushtruar prostitucion. "Mua babi nuk ma prish për asgjë, as për të kryer marrëdhënie seksuale me personat që dua. Nëse bëj seks, e bëj me dëshirë", ka pohuar para specialistëve të policisë shqiptare njëra prej vajzave të intervistuara.

Gjenerali në pension: "Srebrenica", faji i ushtarëve homoseksualëShekulli Online | 19/03/2010 | Nderkombetare |\

"Ushtarët homoseksualë ishin pjesërisht përgjegjës për mos ndalimin e masakrës së kryer nga serbët e Bosnjes". Kështu është shprehur para senatit amerikan, John Sheehan, komandant i lartë i NATO-s në vitet 1990.

Duke dëshmuar para një komisioni të senatit amerikan, Sheehan ka deklaruar se një fakt të tillë ia ka thënë ish shefi i shtabit të ushtrisë holandeze. Sipas këtij të fundit, trupat holandeze dështuan të ndalonin masakrën e Srebrenicës në vitin 1995 ku u vranë gati 8 mijë burra myslimanë, pjesërisht për faktin se batalioni i tyre përfshinte ushtarë homoseksualë.

Ai tha se trupat holandeze që shërbyen si paqeruajtës së OKB-së dhe ishin të ngarkuar të mbronin Srebrenicën ishin të pafuqishëm dhe të keq drejtuar. Ambasadorja e Holandës në Shtetet e Bashkuara, Renee Jones-Bos nuk ra dakord me komentet e gjeneralit Sheehan.

Ambasadorja tha se është krenare për politikën e hapur të vendit të saj ndaj homoseksualëve në ushtri.

Një zëdhënës i Ministrisë së Mbrojtjes së Holandës, Roger van de Wetering i tha Zërit të Amerikës se komentet e gjeneralit ishin totalisht të pakuptimta.
 

Solidar, pse mer xhan harxhon postimet me tollon me lajm qe u soll qe m'sabah ke peshku se vallai si do ia benim pa to smiley. Do shkoje te tema tjeter qe e ka, dhe aty harxhoje tollonin me llogje te congressional hearings lol. 

Ashtu eshte ne Hollande jo ne Shqiperi, Do e bejm Shqiperine si Europa mo vlla po merri hollandezit ato gjerat e tjera te mira, jo veset ... ?!

Si u vendos perfundimisht pas 284 komenteve ne kete teme,Te jesh apo te mos jesh Gay.

 Brad, kjo pune eshte: Pyet njeqind vete e bej si di vete!

Po me po ashtu do ja boj po thashe te pyes i here keshtu kot.

U venos o Brad: neper pika kufitare te kalimit per ne republiken e shqiperise do vendoset ne kllapa te rrumullakta ne dy gjuhe "(gayfree zone - shwulfrei gebiet)"

ps. ne dy gjuhe per te shmang cdo keqkuptim qe dro vje pri anglishtes, sikur republika eshte zone pa gezime e hare.

Bo bo tek kjo shwulfrei gebit,ne Morine do u boka rradhe e modhe se dine te gjithe gjermanisht ato.

Emigranto ta beri SHa-She-... iku mbreteresha.. apo sha-torre smiley smiley 

 Neni 150 i Kushtetuse Shqiptare pika 1. SHume e vlefshme te bejme ndere njeri-tjetrit. Problemi qendron se nuk jam i sigurte (ende) nese eshte liri dhe e drejte themeltare e nje njeriu te jetoje ne vendlindjen e tij, nese nuk e ka nenshtetesine e atij vendi. E them kete sepse neni 151 po pika 1 e ndalon referendumin qe cenon Lirite dhe te Drejtat Themelore te individit.

Nese jo, u zgjidh puna. Beni nje referendum per Debimin e te gjithe Individeve Homoseksuale ne nga Shqiperia dhe mirupafshim. 

Ju jeni te lumtur, ne jemi akoma me te lumtur. 

 

Mbaroi filmi. 

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).