Pershendetje te gjitheve,

Kemi jave qe shajme qeverine, ish-qeverite, si edhe qeverite e ardhshme. Me te drejte. Une kam nje ide me te mire. Krijojme "qeverite" tona ketu, ne kete forum. Na jepni strukturen e kabinetit tuaj qeveritar (ministrite, skemi nevoje per emra); masat qe do merrnit ju, nese do te kishit mundesine. Juve si kryeminister, si do ta organizonit sherbimin publik, administraten, qeverine, shtetin? Masat, sipas jush, me emergjente per vendin. Ku do ti gjenit parate per investime? Taksat? Politikat sociale? Shendetesia? Politika e Jashtme?  Ceshtja e Kosoves? Pse jo, edhe te drejtat e autorit. Cfare mendoni ju? Si duhen qeverisur Shqiperia?

 

19 Komente

Dikush mund te thote "pse ca do bejme ne, program qeverises?". Eh, neve na funksionon shteti pa program qeverises! Ca te keqe ka nese edhe e shkruajme nje program te tille, pavaresisht se ky nuk eshte qellimi i ketij debati

po te isha une kryeminister thua ti? keshtu duhet kuptuar apo si?

se mos na vjedh idete ore, dhe i con per te mbush fletet boshe te programit imijefaqesh te ps-se smiley

 

full-time job thua ti smiley

nje problem eshte se disa komentues jane eksperte (midhjesh dhe peshku) per cdo teme qe hapet. Nese cdo peshk i perqendron diskutimet me shume ne fushat qe ka njohuri atehere nuk ka asnje problem nese ti shpresh pelqimin apo kundershtimin me ato qe ben qeveria.

dhe meqe ra llafi, qeveria eshte cope cope smiley

masat e para; rikthimi i njerzve ne shkolla nate per mesimin e edukates qytetare e seksuale dhe stimlimin e cdo mase qe do rriste moralin shoqeror te shendetshem. Mbyllja e universiteteve te falimentuara te rretheve sebashku me ato private. Reformimi rrenjesor i arsimit te larte. Reformim ne bujqesi, prishje e ndertimeve pa leje, mbyllje  e aktiviteteve ne dem te mjedisit, gjobitje e majme ndaj atyre qe shfrytezojne puntore ne te zeze, denim maksimal per korrupsionin...

Drejtesia pastaj eshte kapitull me vehte por si fillim keto kisha..

Masat e para te qeverise sone:

1. Diten e pare qe qeveria jone mer funksionet e ben betimin  me vendim te vecante vendos :

a. Te mbyllen  tere dosjet e korupsionit apo shkeljeve te ligjit. Po keshtu edhe tere pasurite e vendosura deri nje dite me  pare nuk diskutohen me "Si" e "qysh" jane vene

b. Per koruspsion zyrtar apo qeveritar te cdo mase ( te vogel apo te madh) per kedo nenpunes qe nga kryeminsitri e deri tek nenpunesi i thjeshte, pas dites se pare qe qeveria mer funksionet dhe per 8 vjet, denimi do te jete me vdekje.

c. Per vjedhje apo shperdorim detyre zyrtare te qellimshem per kedo nenpunes qe nga kryeminsitri e deri tek nenpunesi i thjeshte, me dem te cdo mase ( te vogel apo te madh) , pas dites se pare qe qeveria mer funksionet dhe per 8 vjet, denimi me vdekje 

d. Per vjedhje nga persona private te pasurise shterore ( ketu perfshi mos pagim takse, mos pagim energji elektirke, uje etj, shkaterim apo vjedhje te prones shteterore) me dem te cdo mase ( te vogel apo te madh), pas dites se pare qe qeveria mer funksionet dhe per 8 vjet, jo me pak se 10 vjet burg.

e. Per kontrabante dhe tregeti te paligjeshme ( arme, droge, qenie njerzore) pas dites se pare qe qeveria mer funksionet dhe per 8 vjet denimi me vdekje

2. Perfundon shperdarja e pronave. Nuk njihen me ish pronat e vjetra. Cdo prone aktualisht e shtetit qe dikur ka patur pronare apo prone private qe i eshte dhene aktualist jo ish pronarit i mbeten shtetit ose pronarit aktual

3.Arsimi fillor dhe 8 vjecar i detyruar. Ne te kunder gjoba nga $10.000 ne $100.000

4. Arsimi i detyruar me program kombetar, patriotik dhe edukate morale i pa politizuar. Per shkelje te ketij programi nga arsimtaret denimi  do te jete pushim nga puna e heqje te drejtes per dhenie mesimi.

5.Balancim te buxhetit te shtetit. Per 8 vjet asnje shpenzim me shume se sa ardhurat. Te ardhurat do te ndahen sipas zonave ku jane siguruar.

6. Nuk lejohet me demshperblime  apo pagesa nga shteti te personave private per akuza apo deme te qeverive te meparshme.

7. Per 8 vjet ndalohet e drejta e greves, protestes, mitingjeve apo cdo lloj tjeter proteste antiqeveritare. 

8. Shtypi apo TV eshte i lire te botoj fakte apo te ndjeke qeveritaret nenpunesit e qeverise apo dhe persona private  per shkelje e detyres, korupsion apo vjedhje. Nese akuza vertetohet Shtypi apo TV  konsiderohet se ka bere detyren. Nese nuk vertetohet akuza,  shtypi apo TV akuzohet per veprimtari qe rezikon sigurine kombetare.  Shtypi apo TV  qe botojne shkrime apo mendime jo kombetare  quhet subjekte qe gjithashtu rrezikojne sigurine kombetare te vendit. Ne rast se shtypi apo TV akuzohet per veprimtari me rrezik te sigurise kombetare ; Subjekti mbyllet dhe. redaktoret arestohen me demin nga 3 ne  8 vjet.

9. Gjithe veprimtaria e qeverise dhe e gjykatave kontrollohet per zbatim te ligjeve te mesiperme  nga nje grup peshkataresh te gjithe gjenerale ushtarake madhore, qe deri me sot nuk jane aktivizuar ne aktivitetin partiak militant, dhe pa rezerva perkrahin programin e mesiperm

10. Tere qeveritaret  peshkatare dhe grupi i kontrollit te qeverise garantojne se do te jene ne pushtet vetem 8 vjet. Pas kesaj asnje prej tyre nuk do te meret me politike ne shkembim te  imunitetit nga qeverite e ardheshme  per mos demin te shkeljeve te te drejtave te njeriut,  lirive te tjera demokratike apo BS-eve te tjera te kesaj natyre. Cdo qeveritar peshkatar qe pas 8 vjetesh tenton  te meret me politike i hiqet imuniteti i mesiperm.

Kryeminstri

Toko

Dora vete smiley

Ka nje emer ky lloj sistemi; quhet diktatura e idjotit*.

*

Idiot
Idiot Id"i*ot ([i^]d"[i^]*[o^]t), n. [F. idiot, L. idiota an
 uneducated, ignorant, ill-informed person, Gr. 'idiw`ths,
 also and orig., a private person, not holding public office,
 fr. 'i`dios proper, peculiar. See Idiom.]
 1. A man in private station, as distinguished from one
 holding a public office. [Obs.]
 [1913 Webster]

 St. Austin affirmed that the plain places of
 Scripture are sufficient to all laics, and all
 idiots or private persons. --Jer. Taylor.
 [1913 Webster]

 2. An unlearned, ignorant, or simple person, as distinguished
 from the educated; an ignoramus. [Obs.]
 [1913 Webster]

 Christ was received of idiots, of the vulgar people,
 and of the simpler sort, while he was rejected,
 despised, and persecuted even to death by the high
 priests, lawyers, scribes, doctors, and rabbis. --C.
 Blount.
 [1913 Webster]

 3. A human being destitute of the ordinary intellectual
 powers, whether congenital, developmental, or accidental;
 commonly, a person without understanding from birth; a
 natural fool. In a former classification of mentally
 retarded people, idiot designated a person whose adult
 level of intelligence was equivalent to that of a
 three-year old or younger; this corresponded with an I.Q.
 level of approximately 25 or less.
 [1913 Webster +PJC]

 Life . . . is a tale
 Told by an idiot, full of sound and fury,
 Signifying nothing. --Shak.
 [1913 Webster]

 4. A fool; a simpleton; -- a term of reproach.
 [1913 Webster]

 Weenest thou make an idiot of our dame? --Chaucer.
 [1913 Webster]
 
    -- From The Collaborative International Dictionary of English v.0.48

idiot
 n : a person of subnormal intelligence [syn: imbecile, cretin,
 moron, changeling, half-wit, retard]
 
    -- From WordNet (r) 2.0

100 Moby Thesaurus words for "idiot":
 alcoholic, aliene, alternating personality, ament,
 antisocial personality, ass, bedlamite, borderline case, born fool,
 clot, congenital idiot, crackbrain, crackpot, cretin, defective,
 dement, demoniac, disordered personality, disturbed personality,
 donkey, double personality, drug user, dual personality, dullard,
 dullhead, dumbbell, dummkopf, dummy,
 emotionally unstable personality, energumen, escapist, fanatic,
 flake, fou, golem, half-wit, hostile personality, hypochondriac,
 hypochondriast, ignoramus, imaginary invalid, imbecile,
 immature personality, inadequate personality, inferior personality,
 jackass, jerk, jester, juggins, kook, loon, loony, lunatic, madman,
 malade imaginaire, maladjusted personality, maniac,
 mentally defective personality, meshuggenah, mongoloid idiot,
 moral insanity, moron, motley, multiple personality, natural,
 natural idiot, natural-born fool, neuropath, neurotic,
 neurotic personality, nincompoop, ninny, noncompos, nut,
 paranoid personality, perverse personality, phrenetic,
 psychoneurotic, psychopath, psychopathic personality, psychotic,
 psychotic personality, raving lunatic, schizoid,
 schizoid personality, screwball, seclusive personality,
 sexual psychopath, shut-in personality, simp, simpleton, sociopath,
 split personality, stupid, tomfool, valetudinarian, valetudinary,
 weak personality, weirdo, zany

 
    -- From Moby Thesaurus II by Grady Ward, 1.0

IDIOT, Persons. A person who has been without understanding from his
nativity, and whom the law, therefore, presumes never likely to attain any.
Shelf. on Lun. 2.
 2. It is an imbecility or sterility of mind, and not a perversion of
the understanding. Chit. Med. Jur. 345, 327, note s; 1 Russ. on Cr. 6; Bac.
Ab. h.t. A; Bro. Ab. h.t.; Co. Litt. 246, 247; 3 Mod. 44; 1 Vern. 16; 4
Rep. 126; 1 Bl. Com. 302. When a man cannot count or number twenty, nor tell
his father's or mother's name, nor how old he is, having been frequently
told of it, it is a fair presumption that, he is devoid of understanding. F.
N. B. 233. Vide 1 Dow, P. C. now series, 392; S. C. 3 Bligh, R. new series,
1. Persons born deaf, dumb, and blind, are, presumed to be idiots, for the
senses being the only inlets of knowledge, and these, the most important of
them, being closed, all ideas and associations belonging to them are totally
excluded from their minds. Co. Litt. 42 Shelf. on Lun. 3. But this is a mere
presumption, which, like most others, may be rebutted; and doubtless a
person born deaf, dumb, and blind, who could be taught to read and write,
would not be considered an idiot. A remarkable instance of such an one may
be found in the person of Laura Bridgman, who has been taught how to
converse and even to write. This young woman was, in the year 1848, at
school at South Boston. Vide Locke on Human Understanding, B. 2 c. 11, Sec.
12, 13; Ayliffe's Pand. 234; 4 Com. Dig. 610; 8 Com. Dig. 644.
 3. Idiots are incapable of committing crimes, or entering into
contracts. They cannot of course make a will; but they may acquire property
by descent.
 Vide, generally, 1 Dow's Parl. Cas. new series, 392; 3 Bligh's R. 1; 19
Ves. 286, 352, 353; Stock on the Law of Non Compotes Mentis; Bouv. Inst.
Index, h.t.

 
    -- From Bouvier's Law Dictionary, Revised 6th Ed (1856)

IDIOT, n. A member of a large and powerful tribe whose influence in
human affairs has always been dominant and controlling. The Idiot's
activity is not confined to any special field of thought or action,
but "pervades and regulates the whole." He has the last word in
everything; his decision is unappealable. He sets the fashions and
opinion of taste, dictates the limitations of speech and circumscribes
conduct with a dead-line.

 
    -- From THE DEVIL'S DICTIONARY ((C)1911 Released April 15 1993)

 

Zot ty mund te mos te te pelqej por kjo sdo te thote se ti je me i zgjuari dhe une jam idioti. Mund te jete e kunderta. Te pakten une keshtu e shikoj por nuk e them se mund  edhe te jem gabim smiley

Po nuk te quajta ty idjot or cun, megjithese qe te dy jemi idjote (sipas fjalorit); quajta sistemin e pershkruar me siper si diktatura e idjotit. tani mos u bej kot kaq i ndjeshem, e mos na u mallengje kot, kur une u detyrova te postoj 2 faqe fjalor per ta shpjeguar mire termin "idjot".

Pastaj ti nuk ja ke idene e asaj qe do kisha bere une. nuk po e shkruaj, sepse... varja. po ne shume pika jemi afer, kaq duhet te te mjaftoje.

ja nje shembull popull

megjithese me shume pika sjam dakord, bravo! smiley

Zoti Kryeminister a do me maresh mu ne kabinetin tuaj? Di shkrim e kendim si dhe i lexoj gazetat cdo dite. Kam nje tufe me kalamanj dhe nje grua pa pune. Vete punoj ne profesion te lire "bejtexhi" si dhe komentoje tek site me i madh shqipetar PPU; sigurisht pa shperblim.

Une do te bej ty Minister te Mbrojtjes ne qeverine time meqense e ke emrin kallash. (dmth merresh me kallashet!)! Per shkrim e kendim nuk ka problem se te tjeret do t'i shkruajne fjalimet e tua! smiley

Une ja kerkova kete nder Ministrit te Pare te ardhshem Z. Toko. Sa per ty, meqe nisesh nga nicku, une te boj tave me qepe e te pi me vere te bardhe.   smiley

 Ç` dreq "t`i  duhen" armiqte, ....po te marre  juve ne kabinet Abiu...

Respektim i ligjeve, decentralizim i pushtetit, aplikim i metodave shkencore ne cdo fushe te jetes dhe pergjithesisht pune ne drejtimin e permbushjeve te atyre cilesive qe do ta benin vendin terheqes per investimet e huaja serioze si edhe per sipermarrjet vendase: 1) country risk, 2) infrastruktura 3) legjislacioni dhe aplikimi i tij 4) pronesia 5) shkollimi dhe kualifikimi i fuqise punetore dhe te sherbimeve 6) planifikim urban 7) futja e tregut te pronave te paluajshtme ne nje logjike tregu global 8) kujdes dhe asistence per shtresat me ne nevoje te shoqerise...

Tom, te paskan ardh mas zemres me ket teme. Po ndaje menien, asnji nga peshqit s'ka per tu bo me hyqem najher. Jan te tjere beasts ata qe shkojne atje nolt. Ne dum me pi naj kafe ne mjes te shoqerume me ato bejtet famoze te romakut. Ja ta them ene i her, se ma boni diten ai mu me at sefer daje dykontinentsh:

nga katuni u shkule/ erdhe n'amerik/ me qafen e skuqme/ na bo dhe tangerllik.... smiley

priceless! Eviva PPU!!!

E di mer Cim e di, vec ajo qe  kom thon me lart dhe per fat te keq shume pak e kane kuptu asht e thon troc :

Nuk bohet......

Se qe te bohet duhet me u bo ashtu sic e kam thon  une, mirpo ajo qe kam thon une me lart asht e parealizuashme keshtu qe nuk  bohet miko nuk bohet........

Kjo temë po pati i çik' frekuentim ka për të përfundu' ne dialogun tipik të Kompetentit Motër**** : "ta them un' që kshu bohet. M'nigjo mu' se e di un' at' pun'". Të gjithë mjeshtra e të gjithanshëm në çdo zanat.

Gre-wireless tek komenti 4 e ka kopsit mirë.

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).