52 Komente

gjeja qe me trishton pa mase eshte ajo gruaja e pare, qe me siguri, po te kishte pasur nje pune dhe ca te ardhura minimale, nuk do te kishte qendruar asnje minute ne ate vend. Dukej acik qe e vuante tmerresisht ate "familje" qe per hir te vajzave te saj eshte e detyruar te duroje perdite. Kesaj i thone ne kuptimin e plote te fjales, jete e shkuar per dhjam qeni dhe humbje e vetvetes. Per ate tipin, me mire s'po flas... Keta lloj tipash, do s'do, te bejne feministe te terbuar..

Normal
0
unctuationKerning/>

aveIfXMLInvalid>falseaveIfXMLInvalid>
false
false

napToGridInCell/>

ontGrowAutofit/>

MicrosoftInternetExplorer4

ection1;}
/* List Definitions */
@list l0
{mso-list-id:1380088595;
mso-list-typesmileyimple;
mso-list-template-ids:1831255334;}
@list l0:level1
{mso-level-tab-stop:none;
mso-level-number-position:left;
mso-level-legacy:yes;
mso-level-legacy-indent:14.15pt;
mso-level-legacy-space:0in;
margin-left:14.15pt;
text-indent:-14.15pt;}
ol
{margin-bottom:0in;}
ul
{margin-bottom:0in;}
-->

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Table Normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Në mjaft raste, kjo ndodh me njerëzit të cilët nuk kanë pretendime të mëdha për jetën bashkëshortore, dhe janë realistë për jetesën pranë një personi tjetër. Në disa raste është bërë përpjekje për t'u dhënë një ndihmë profesionale, duke përfshirë si konsultën edhe psikoterapinë për jetën bashkëshortore, por gjithçka pa dobi. Mjaft nga këta njerëz kanë lidhje dhe marrëdhënie të rënuara qysh në fillim, për shkak të vlerave mospërputhëse që kanë (mënyrat se si e shohin jetën, njerëzit, aktivitetet, seksin, etj); ndryshimet midis tyre janë totalisht të papajtueshme. Disa kanë ardhur nga sfonde dhe kultura me difirenca kaq të mëdha sa që komunikimi i frytshëm bëhet i pamundur. Ata nuk mund dhe, në të vërtetë, nuk flasin të njëjtën gjuhë. Atyre u mungojnë mjetet bazë të përvojës së zakonshme, kaq të nevojshme për të kuptuar dhe për të përmbushur kënaqësitë e njeri-tjetrit. Kjo përbën një lloj papajtueshmërie shumë më të thellë dhe shumë më të gjerë se sa papajtueshmëria seksuale (dhe më e vështirë për t'u rikuperuar). Një numër mjaft i madh njerëzish të mbërthyer në këto lloj martesash kanë karaktere dhe dinjitete të tilla që i bën virtualisht të pamundur të jetojnë së bashku, pavarësisht nga përpjekjet që mund të bëhen. Për fat të keq, shumë çifte martohen në moshë tepër të hershme, në disa raste verbërisht, nxitimthi, si dhe në shumicën e rasteve duke u nisur nga arsyetime të gabuara. Dhe prapëseprapë shumë nga këto martesa të këqia vazhdojnë të jetojnë pa u prishur. Përse? Çfarë i paralizon këta njerëz? Përse nuk shpetojnë njeri-tjetrin nga lidhje te tilla martesore që karakterizohen nga të këqia kronike?>>

> >

Shumica e forcave që influencojnë në ruajtjen e lidhjeve të tilla destruktive ekzistojnë jashtë vetëdijes së vetë viktimave., zakonisht, këtu veprojnë më tepër se një motiv. Ata që i mbajnë njerëzit në kurthin e lidhjeve martesore, të cilat do të ishte më mirë të mos ekzistonin, janë kombinimi i faktorëve të mëposhtëm:>>

1.    Zakoni "mos e trazo gjëndjen". Për fat të keq, shumë njerëz preferojnë më mirë të keqen që e njohin se sa të mirën e paprovuar e të panjohur. Këta njerëz i nënshtrohen gjendjes siç është, sepse i trëmb përmbysja e asaj që e perceptojnë si një ekuilibër shumëvjeçar të jetës së tyre, megjithëse ky ekuilibër mund të jetë në fakt plot tensione të dhimbshme. Kjo më shpesh është e vërtetë për ato që janë martuar me alkolistë ose me njerëz që vuajnë nga vese të tjera (kumar, drogë, veprimtari antishoqërore).>>

2.    Terrori i vetmisë. Kjo frikë ekziston më shumë tek njerëzit që nuk kanë besim tek aftësitë e tyre të përgjithshme (mjaft prej këtyre kanë pak apo aspak besim në aftësitë për t'u tërhequr apo pëlqyer nga njerëz të tjer&eumlsmiley. Ndonjëherë këta janë njerëz që paraqesin një paaftësi të madhe për të jetuar vetëm. Megjithëse për burrat është shumë më e lehtë se sa gratë për të takuar njerëz të tjerë, mendoj se kjo frikë mbizotëron më shumë pikërisht tek burrat.>>

3.   Frika se mos lëndohen fëmijët. Gjithmonë kjo ekziston në një nivel të vetëdijshëm dhe shpesh, përdoret si një racionalizim parimor për ruajtjen e martesës dhe shpërfilljen e të gjitha arsyeve të tjera që do ta prishnin atë. Fakti që divorci, në shumicën e këtyre rasteve, u jep fëmijëve një mundësi më të mirë për shëndet dhe lumturi, shpërfillet në të njëjtën mënyrë.>>

4.   Ruajtja e opinionit se është "nënë e mirë" ose "baba i mirë". Kjo presupozon një shtrirje në mënyrë të pavetëdijshme të frikës se mos lëndon fëmijët. Kjo është po kaq e përhapur tek burrat sa edhe tek gratë, megjithëse tek burrat shpesh paraqitet më e fuqishme. Prindi në këtë rast është, në mënyrë të pavetëdijshme, më i interesuar për ruajtjen e opinionit si "nënë ë mirë", (ose "baba i mirë&quotsmiley se sa për mirëqënien aktuale të fëmijëve.>>

5.   Frika nga dështimi. Kjo ekziston tek gratë por besoj se është akoma më e parhapur tek burrat. Shumë njerëz, veçanërisht burrat, e konsiderojnë prishjen e martesës si një dështim të madh personal, si një goditje ndaj krenarisë dhe dinjitetit të tyre personal. Ky motiv shkakton një stres të madh, vetëpakënaqësi dhe depresion tek burrat që nuk kanë një aftësi të plotë e të vetëdijshme për ta kuptuar atë, kështu që ata janë të destinuar të përballojnë gjëndjen siç është.>>

6.   Frika nga ndienja e lënies. Kjo lloj frike është e fortë tek të dy sekset, por më e fortë është tek burrat, të cilët e mendojnë prishjen e martesës sikur të jenë lënë nga gratë. Shpesh, paraqitet më e fortë tek burrat që kanë qënë të braktisur nga nënat e veta. Po këta burra, jo rrallë, ndiehen fajtorë për lënien e grave, duke i krahasuar ato në mënyrë të pavetëdijshme me nënat e veta.>>

7.   Frika nga pamjaftueshmëria seksuale. Kjo është një ndienjë mjaft e fortë mes burrave dhe s'është gjë tjetër veçse shtrirje e mëtejshme e frikës nga ndienja se të ka lënë gruaja. Mjaft burra kanë frikë (megjithëse nuk e shprehin) se gratë e tjera s'do t'ua varnin, kështu që aktiviteti seksual s'do të jetë i mjaftueshëm. Edhe këtu, ekziston frika nga të lënët, sidomos tek burrat që kurrë s'kanë ndierë dashuri të mjaftueshme nga nënat e veta.>>

8.   Varësia e ndërsjelltë. Kur ekzistojnë varësi të dyanshme, të dy partnerët vërtet nuk mund ta durojnë dot njeri-tjetrin, por në të njëjtën kohë, nuk gjejnë forca të përballojnë emocionalisht vetminë. Këta shpesh janë njerëz që u mungon sensi i ndarjes nga njeri-tjetri dhe kanë nevojë për njeri-tjetrin me qëllim që thjesht të ndiehen si gjithë qëniet e tjera njerëzore. Këta njerëz shpesh përçmojnë njeri-tjetrin, tamam ashtu si të gjymtuarit që kanë inat patericat e tyre. Ata mund të jenë plotësisht të vetëdijshëm për urrejtjen që kanë ndaj njeri-tjetrit, por nuk njohin arsyet e kësaj. Në këto lidhje gruaja shpesh, nga të tjerët, duket më e pavarur se burri, por e anasjellta është, zakonisht, më e vërtetë.>>

9.   Ngurrimet fetare, frika nga damkat shoqërore, si dhe forcat miqësore e tradicionale. Këto janë tepër të zakonshme, por është interesant fakti se mund të mos ekzistojnë gjithmonë si të vetëdijshme. Ka shumë njerëz që e konsiderojnë veten si të "emancipuar", por po t'i analizosh, zbulon se ata pengohen dhe paralizohen nga forca të pavetëdijshme që shpesh i kanë rrënjët në fëmijërinë e herëshme.>>

10.Iluzioni i një romance të madhe. Disa njerëz nuk mund të heqin dorë nga investimi i madh emocional që kanë tek "dashuria e madhe". Kjo është më e vërtetë për burrat se sa për gratë (në përgjithësi unë i gjej burrat romantikë më të mëdhenj se grat&eumlsmiley.>>

11. Varësia tek baza shtëpijake.  Shumë njerëz, sidomos burrat, janë të varur shumë nga jeta martesore dhe shtrati familjar për shkak të sensit të identifikimit. Është shumë interesant fakti se gjendja profesionale, apo biznesi, shpesh dalin në plan të dytë, ndërsa jeta bashkëshortore në plan të parë. Pikërisht këta njerëz që mund të jenë të egër në biznes, gratë e tyre (që kanë zëvendësuar nënat) i mbajnë të nënshtruara në bazat e veta shtëpijake. Mjaft prej këtyre e ndiejnë se motivimi për punë dhe arritja e gjithçkaje nuk mund të ekzistojë pa këtë strukturë identifikuese. Pa atë ata do të bëheshin "endacakë të paralizuar".>>

12.Ka shumë njerëz që kanë frikë nga konseguencat ekonomike të divorcit.>>

13.Varësia nga lidhjet patologjike. Çifti ka arritur në një fazë varësie të tillë që janë gati të zhdukin njeri-tjetrin, si mjet për t'u ndierë të gjallë e për t'u stimuluar. Ky çift karakterizohet nga lidhja sadomasakrimi, e përhapur pothuajse njëlloj tek të dy sekset dhe që shpesh janë mjaft shkatërrimtare për fëmijët.>>

Shumë njerëz s'mund të dalin nga gjëndja e vështirë pa një asistencë profesionale. Ndryshe nga opinioni që ekziston sot, më shumë nevojë për këtë kanë burrat se sa gratë. Kjo i vështirëson shumë gjërat, mbasi burrat në shoqërinë tonë e konsiderojnë terapinë si një tregues dobësie, si dhe një goditje mbi mashkulloritetin e tyre. Shumë burra, nisur nga shkaqet e përshkruara më sipër, ia fshehin të gjitha këto fakte vetes dhe ndodh të besojnë dhe të bindin edhe të tjerët, se janë gratë e tyre ato që nuk e durojnë  dot divorcin.>>

Terapistët e aftë nuk i shkatërrojnë askujt jetën bashkëshortore. Ata bëjnë të gjitha përpjekjet për t'i shëruar problemet dhe ndihmojnë për ruajtjen e lidhjeve martesore. Ata kanë njohuri të mira për kufizimet njerëzore dhe këtu përfshihen edhe kufizimet që janë në natyrën e vetë lidhjeve martesore. Por, nga ana tjetër, ka shumë lidhje martesore që janë krejtësisht shkatërrimtare, prej të cilave partnerët duhet të shpëtojnë një orë e më parë. Kjo shpesh bëhet e pamundur në qoftë se nuk zbulohen motivet e padukshme dhe të punohet në përputhje me to. Ai analist që nuk e bën këtë kur i kërkohet, tregon pakujdesi dhe mangësi të theksuara.>>

Selenica, shume teorik dhe larg realitetit shqiptar, komenti yt. Me teper ngjan si pjese e marre nga leksionet e shkolles ose shkrimet e perkthyera si ai i djeshmi mbi lidhjet e nenes me femijen, dmth. mund te jete e vlefshme per ciftet e Berlinit e te Parisit, (ja, po te shtoj me zor dhe nje pjesez fare te vockel te Tiranes), por t'i flasesh popullsise me kete lloj gjuhe, minimumi do te vene buzen ne gaz e do thone me vete: "E zeza, goce e re, paska rrjedhur". smiley

 Ashtu them dhe unë, që është krejt i papërshtatshëm për gjendjen në fjalë. Gruas nr.1 nuk i mungon gjë tjetër veç mjeteve ekonomike për të dalë që aty. 

p.s. 

 

kjo ishte cool fare.

Dmth mesazhi i Ahmetit per burrat shqiptare ishte:

1) Shikoni ca bej une por mos beni si bej une

2) Me nje grua eshte moda por

3) Me dy gra eshte akoma mire por ama duhet jesh 99

 

 

shyqyr qe ne gjithe ate cmenduri, qe muzika  shoqeruese e kronikes qe te kthjellonte pak,

i shkonte goja vesh me vesh birit te botes nga vete-kenaqesia  :O

po mua m'u ngriten me shume nervat kur ajo gazetarja pyeti ate gruan e pare; -a jeni shoqe?

dhe ajo e shkreta qe i tha: po jemi,  e zene ngushte  smileysmiley

po pra te jesh 99-ç- mesazh sensibilizues

Une bej kujdes kur i shof keto reportazhet ne internet nga top-channel e co sepse ngandonjehere te lene me zemer ne dore. Kjo ishte cka, here me te qeshme dhe here te linte te mendoje dhe te vinte keq, per te dyja grate por edhe per ate vete. Po nejse eshte e veshtire te gjykohet keshtu nga larg.

po ta vije re, teksti qe shoqeronte kroniken ishte shume ironik smiley muzika gjithashtu, humor i zi, por jo per masen, sigurisht smiley po shqiptaret e kane te pamundur sensibilizimin ne nje menyre kaq te holle, me mire nje tulle pas koke smiley

 

 

sa kisha pa e ndegjuar kete shprehjen  te jesh 99-c. Po duke pare Mirushen te flase ke pershtypjen qe aty vepron ligji i me fortit dhe nuk asgje per 99-c.

ne fakt, une nuk po i jap dot dum se cili mashkull eshte me i mire, ky qe e ka zyrtarizuar poligamine, apo ai qe e fsheh poligamine (dhe ky eshte shumica, qe ka gruan ne shtepi dhe nje apo me shume dashnore mbrapa kraheve).

Si do ishte reaksioni nese nuk do ishte burre, por grua personazhi ne kete filem?

do bejme sic beme me pangon, te gjithe e dinim kush qe dhe heshtnim se nuk na prishte pune, po ama ia beme bam kur doli ne tilivizor smiley

p.s.

me lart e kishNJa llafin per keta qe mbajne me shume se nje dashnore, se me nje gru+ 1 dashnore quhesh burre i rregullt k'tu ne vendin e shqipeve smiley

po sigurisht, ai qe e ka zyrtarizu poligamine jo vetem qe eshte me i mire, por eshte plotesisht ne rregull me etiken e tij !

C'mendim te kemi? Ai eshte idjot dhe ato nuk shihen me sy, po meqe e ke fjalen per poligamine; ciles prej ketyre i thuhet "JO" nese te vijne pakete????http://remix.vg/wp-content/uploads/2008/11/pussycat-dolls.jpg

boooo, sa vulgare k'toooooooooooo ! ti ngatarroke keq fare femren me pornostaren !  smiley)

Asnjera nga ato nuk eshte pornostar zemra. Jane pussycat dolls.

 Ahmeti for Ministër Drejtsie!

Pyetja që më lindi mua ishte: sa para paguan topi që të nxjerrë në shesh lakrat e dynjasë? 

me sa kuptova une nga reportazhi i Top-it,  Ahmeti, s'qenka rasti i vetem ne ate fshat, paska shoke shume.smiley

 

Ajo familje eshte ne fakt familje bagetish: 1 buall 2 lope..e pse e vrisni mendjen kot? Njerezit nuk e praktikojne poligamine.

uot dhe hell ar ju tokin ebaut duud? Si ore nuk e praktikojne njerezit poligamine?

vete fjala poligami ta tregon, shume-gra.  bota "perendimore" mos doje te thoje??? Eh, mentaliteti, mentaliteti... poligamine po, e kane nxjerre jashte ligjit, por ama, polikurrverine dhe poliputanerine as nuk i shkon ne mendje kujt ta preke.

Botem llajn, ku eshte e keqja e poligamise???

poligamine po, e kane nxjerre jashte ligjit, por ama, polikurrverine dhe poliputanerine as nuk i shkon ne mendje kujt ta preke.

It's a rent vs. buy decision bro! Bying more than one depreciating asset aint good for the economysmiley

yeah, totally agree, why buy the entire pig for a little ... smiley

zotrules, per hallin e madh me mackat me lart, i ndjeri Carlin kur 10 urdhnesat (me shume finese e humor) i konsolidoi ne nje te vetme, jam e sigurt qe edhe ti mundesh smiley.

nuk e kam degjuar ate.

Shalqini gjithmone eshte blere me prove (eshte ajo prova e thikes qe i ngulet dhe i hap nje vrime per ta pare sa i mire eshte). Dhe ju femrat cuditerisht bini dakord.

Atehere, kishe gje per poligamine?

Nese nuk keni gje kunder, mos shani ata qe e praktikojne. Jo per personat ne fjale, jo, po e kam fjalen per ate qe "njerezit nuk praktikojne poligami". Jo per gje, po per te evituar permendjen e termit "poligami", na u shpik termi tjeter aq i njohur nga te gjithe "divorc".

Botem llajn, ku eshte e keqja e poligamise???

Po zihen shemrat me njona tjetren mer ti..ta bojn jeten verem!

Jo or jo, se i qeteson me "shkop gome" ne darke.

Mire Nietzsche, do not forget thy whip. 

Per poligamine?  Pse te ndalojme aty?  Nje republike platonike tip grate e burrat e bashkesise do ishte me ideale. 

Pse, cfare ndryshimi ka me kohen e sotme? A nuk jemi/ni te gjitha/e te bashkesise? Prandaj e kemi nxjerre jashte rendit te dites poligamine dhe e kemi zevendesuar me dashnore, jo me gerllfrenda dhe bojfrenda... si i thote kalabrezi: "fottere tutto quello che si muove."

Kot per kuriozitet a) pse po replikon veten, b) pse vazhdon t'i konstatosh fenomenet ne veten e pare shume?  (Me nje perjashtim te vockel.)

Fol per vete, e fol ne njejes. 

Platoni kishte hallin e prones private, dhe te emocioneve private.  Se cfare halli kane sot, nuk e di, por ne numer shumes s'te flas dot.  

Nuk po replikoj veten. Nese nuk e ke kuptuar, nuk dua qe komentet ne fund te fillojne te na behen si rripa.

Ah, dhe sigurisht qe te prona jemi akoma. Prandaj i thone, maj gf/bf. Je shume e cakerdisur kur do te nxjerresh nje pike qe as ti nuk e di se c'eshte. Une kuptoj ato te thenat troc, pa sponda, pa rikosheta, pa i rene nga kina. qe te jemi sa me shume brenda idese platonike. qe te mos kuptojme pastaj qe "jo, kete nuk e kishim vene kurre para bashkesise". apo "jo kjo eshte keqkuptim". Prandaj njeriu "shpiku" kontraten e shkruar.

Mire ashtu e leme smiley

Fol per vete, e fol ne njejes. 

Kshu flasin vetem femratsmiley  Aj Ped  Aj Pod jo mAj Pordh.

 

Poligamia kushto shume Zotrules djali..its a high roller game..jo per Ahmetrat e Shqipnis apo per Mormonet fondamentaliste te shkretetirave te Amrikes t'Viriut(Bountiful British Columbia excepted).

Me qe e hodha llafin te Bountiful! Ai shefi poligamist i fshatit ka mbi 20 gra, po s'u mban mend dot as emrat, e as qe kishte marre haberin qe 2 prej tyre ishin martu ligjerisht me njona tjetren. Sihariqin ja dha Canadian Broadcasting Corporation gjate nje interviste. Atij s'i mbeti gjo tjeter pervec se te thoshte 'te trashegohen'.

Kushton mer kushton... po kur t'i shtrosh ne pune pastaj, atehere thua: Ah sikur te kisha dhe njady te tjera, c'do m'i kishin bere cifligut! Hidhu nje sy njehere asaj 10shes qe kam nxjerre me siper. Era seks nga te tera anet dhe kendet. Plus pare kane vete. Ty te mbetet vetem t'i "rrahesh" nganjehere... 3 here(dite) ne muaj secilen, i takon(se i bera llogarite).

Hidhu nje sy njehere asaj 10shes qe kam nxjerre me siper. Era seks nga te tera anet dhe kendet. Plus pare kane vete.

Athere atyre s'ka c'u duhet monogamia e jo me poligamia.

najs more najs, s'ka te shame... per humor, e kam fjalen. Ah, meqe ra fjala, ate Kostancen t'ja leme Mondes ne patronazh kur te kolektivizojme seksin dhe cdo gje tjeter. smiley

Situate komike dhe e trishte njekohesisht. Me le nje shije prej historishe bote te trete orientale.

Nuk kam guxim qe te gjykoj gjithsesi asnjerin prej te treve per zgjedhjet qe kane bere.

Me cfare kuptova une, ky mashkulli nuk i behej me me gruan e pare dhe keshtu merr nje te dyte me te re. Pra ai vazhdon te ruaj monogamine pasi gruan e pare e ka nxjerre ne pension.  

si i shkelqenin syte nuses se dyte , kishte alamet mrapakolpi .

 

*Do gezoje dhe Ahmeti 2 dite te bardha

C'fare monstrash!

Po dhe ju,nuk merreni me ato dy grate po merreni me Ahmetin e shkrete?!

Nje republike platonike tip grate e burrat e bashkesise do ishte me ideale. 

5 me*

toko, flm per vleresimin, por shpresoj te kete qene 5 per sarkazmen, se me ate ton e shkruajta, jo per t'u marr kallep smiley.

Ops kisha haruar ti shtoja smiley Edhe une me humor e kisha Monda.

Interesant keto lloj temash, me qartesojne jo vetem per xhevahiret e shoqerise shqiptare por edhe per mentalitetin e peshkisteve. Dhe sa per keto grate e shkreta, uroj nje dite te kene (ne mos ato, te pakten te bijat) pavaresine ekonomike dhe kulturen e besimin te vetja qe te recitojne kete:

 

Indian Summer - by Dorothy Parker

In youth, it was a way I had
   To do my best to please,
And change, with every passing lad,
   To suit his theories.

But now I know the things I know,
   And do the things I do;
And if you do not like me so,
   To hell, my love, with you!

Dorothy Parker eshte satiriste e mprehte, dhe vronjtonjese e mire. They dont make them like that no more..

By the time you swear you're his,
Shivering and sighing,
And he vows his passion is
Infinite, undying,
Lady, make a note of this —
One of you is lying. First printed in Life, (8 April 1926) p. 11

P.S: urimet nuk pine uje. Keto gra do vazhdojne te mbllacitin bar ashtu si edhe bijat e tyre.

 Ja c'kuptova une nga kjo video; S'kemi te bejme me duket me nje poligami te mirfillte me ''dashje''.  Ai nuk e do me gruan e pare por i vjen keq ta ndaje. Rrofte divorci, atje ku ka mundesi. Ne keto kushte divorci eshte i pa mundur. e tha vete gruaja e pare. nuk kam ku te shkoje. fukarallek-maskarallek. Pastaj, duket qe duhet te jene martuar me shkesi ( derr ne thes) si injorant te medhej qe jane ne ato zona.

ajo e dyta ka bere krim, pasi e ka dhe vajze teze, te gjoren. ajo nuk duhej ta kish pranuar kete situate. per ate s'ka falje.

Pse Lira, kjo e dyta, nuk ishte duke vuajtur skamjen. "Ndau buken" me vajzen e tezes, asgje tjeter te keqe nuk beri.

Ato jane zona ku familja e shiste dikur vajzen per paje, dhe sot bien dakort "ta martojne" jashte shtetit per te shpetuar te tjeret.

 Nuk shof skamje per nje familje. Ne kushtet e fshatit, dhe qytetit, ne pjesen me te madhe nuk ka kushte per divorc, ndarje pasurie. Ajo tjetra., te kerkonte fatin e vet, diku tjeter. Njerzit kane tundime ne jete, por dine te permbahen. Dhe ky ishte nje tundim qe nuk duhej cuar ne realizim. U shuan meshkujt e tjere qe vendosi te shkonte pilaf te shtepia e vajzes se tezes? Kishte zgjidhje per te. Kurse per gruan e pare nuk ka zgjidhje.

Le ta mposhte ndjenjen per nje burre me grua dhe femije dhe te gjente nje shteg tjeter. Nuk i falet.

 

P.S. edhe nje gje se harrova. Kjo gazetarja qe e ka bere eshte idjote. shikoni c'thote ".... nje shqiptari te vertete te tradites.....'' Idjote tamam, asnjehere nuk ka pasur tradite ne shqiperi qe te kesh dy gra ose me shume. Ka patur raste sporadike si ne te gjithe boten. Imagjinoni sikur ta blej reportazhin nje televizion i huaj. Do prapagandoje ca te hidhura qe s'jane aspak te verteta, per shqiperine.

Ku qëndron problemi?

I ka detyruar? I ka keqtrajtuar? I ka marrë për t'i shfrytëzuar?

Do ishte më mirë që ai mashkulli të kishte grua dhe dashnore? Do ndihej më mirë "e para" nëse ai do i linte paratë pas dashnoreve?

Zoti i shtoftë ata që mendojnë për familjen!

 Ama tamam tamam , ajo bythderrja a me e qeshur. Duket e ka racionin me te mire ne jave ajo smiley

Ka ne mes te Tiranes rast te tille.

I ka thënë asaj tjetrës: Unë po marr ditët me "R" (maRt,mëRkurë, pRemte)... po ka fut m'hise edhe të Drielën smiley

puna eshte se kjo familja e eshte bere lemsh fare. grate e Ahmetit, jane ''vajza tezesh'', ndermjet tyre.

keshtu qe femijet Ahmetit, pervec motra e vellezer, jane edhe kushurinj ndermjet tyre.smiley

me kujtohet rreth nje muaj me pare, eshte postuar ketu nje shkrim marre nga gazeta shqip,  qe fliste po per nje rast te tille, po ne te njejtin fshat Zallbastar,quhej. si duket qenka fshat eksperimental.

kete fshatin,ketej e tutje mud ta quajne fare mire: Zallbastard.smiley

 

 

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).