Në filmin futurist “Mad Max”, qyteti Bartertown që mund të përkthehet në shqip “Qyteti Pazar”,  furnizohej i gjithi me gazin metan që riprodhohej nga jashtëqitjet e thive. Rafineria ndodhej në nëntokën e qytetit dhe kontrollohej nga Master-Blaster, një dualitet i gjigantit fizik dhe inteligjencës së brishtë.

Tezja Entity, që luhej nga Tina Turner, ishte e pamëshirshme dhe sundonte mbi-tokën, ndërsa Master-Blaster energjinë dhe nëntokën.

Bukuria e këtyre filmave është se disa here ato paraprijnë realitetin tokësor.

 

Një sistem i tille ri-qarkullimi energjie të gjelbër, por pa nevojën e një skenari apokaliptik, është tash i mundur edhe në të vërtetë.

Kur materia organike shpërbëhet në natyrë, ajo zbërthehet në pleh me anë të ajrit. Procesi quhet tretje aerobike. Ndërsa në shpërbërjen jo-areobike ushqimi zberthehet në organizëm në mungesë të ajrit. Mbetja është shumë e dobishme për plehërim, ndërsa gazi që prodhohet më pas, po të shfrytëzohet, është një burim i fuqishëm energjie të gjelbër.

Shakaja e “fendëve te ndezura” nuk është me vetëm kaq.

Gazi i shpërberë nga jashtëqitjet organike është ri-qarkulluar për t’u shfrytëzuar në shtëpi për ngrohje dhe gatim.

Në Didcot te Mbretërisë së Bashkuar 200 shtëpi janë tashme furnizuar nga i njëjti bio-metan, të cilin po këto shtëpi e shkarkuan poshtë WC-së tri javë më parë.

Në një skemë gjigante të ri-qarkullimit të gazrave natyrore, kompanitë British Gas, Thames Water dhe Scotia Gas Networks po shpresojnë që të ndërmarrin te njëjtin proces kudo në Britaninë e Madhe. 

E ardhmja është me e gjelbër sesa mendojmë, mbase edhe më e ngrohtë. 

http://www.bbc.co.uk/news/uk-11478082

19 Komente

 

Foto e trete qe nuk ngarkohet eshte Mussolini duke mbajtur hunden e mbyllur

Bej,

Asigjo e re ketu. Disa fermere ushqejne te gjith konsumuesit elektrik ne fermat e tyre me ane te energjise se prodhuar nga djegja e gazrave qe prodhojne lopet dhe peshqeshet e tyre. (gjithsesi, duhet punu fort per te arrit ato kW, m'kupto ti mu?)

Nje impjant i tille, nese do instalohej te parlamenti, do te ndriconte gjith Shqiperine. mbase do te eksportonim gjithashtu.

Nje impjant i tille, nese do instalohej te parlamenti, do te ndriconte gjith Shqiperine.

smiley

...mbase do te eksportonim gjithashtu.

smileysmiley

 

Edhe per shqiptaret do te zgjidhej problemi i papunesise perfundimisht.

Cfare pune ben?

-hic mer ja.... prodhoj gaz metan.

 Fuck green... go brown.... get warm and laugh at the same time, it's very effective and cheep you just need to eat beans three times a day and your house will get full of shit gas smiley>>

ti mund te kesh te drejte.. por, icik me me finese..

Sorry, i didn't know we had kids in the room smiley 

Laughing Chene per thenie Parlamentare , noten 10 smiley

Per Shqipot nuk eshte ndonje gje e panjohur . Ne Cerrage , nje fshat ne Dumre , kishte nje ndermarrje te rritjes se gjedhit . Ne baze te kesaj ideje ishin instaluar impiante per cfrytezimin e fekaleve te gjedhit per prodhim energjie. U bllokuan tubot ...dhe su mor me vesh fati saj . Si cdo sukses i Mullaheve pas vitit 0 ..  dhe ajo do jete suksesuar diku smiley

Ja dhe per shpurraket si lloj i vecante muallitesish ne parlament u gjend nje vlere dhe jo dodsido . Prodhues energjie .

 

Në Didcot te Mbretërisë së Bashkuar 200 shtëpi janë tashme furnizuar nga i njëjti bio-metan, të cilin po këto shtëpi e shkarkuan poshtë WC-së tri javë më parë.

E ardhmja është me e gjelbër sesa mendojmë, mbase edhe më e ngrohtë...........           ............dhe  ''aromatike''.smiley

(Nice One from Reader's Digest)

One day I met a sweet girl and fell in love. When it became apparent that we would marry, I made the supreme sacrifice and gave up eating beans.

Some months later, on my birthday, my car broke down on the way home from work. Since I lived in the countryside, I called my wife and told her that I would be late because I had to walk home. On my way, I passed by a small diner and the odour of baked beans was more than I could stand.

With miles to walk, I figured that I would walk off any ill effects by the time I reached home, so I stopped at the dinner and before I knew it, I had consumed three large orders of baked beans.
All the way home, I made sure that I released all the gas. Upon my arrival, my wife seemed excited to see me and exclaimed delightedly: "Darling I have a surprise for dinner tonight." She then blindfolded me and led me to my chair at the dinner table. I took a seat and just as she was about to remove my blindfold, the telephone rang. She made me promise not to touch the blindfold until she returned and went to answer the call. The baked beans I had consumed were still affecting me and the pressure was becoming most unbearable, so while my wife was out of the room I seized the opportunity, shifted my weight to one leg and let one go. It was not only loud, but it smelled like a fertilizer truck running over a skunk in front of a pu lpwood mill.
I took my napkin from my lap and fanned the air around me vigorously. Then, shifting to the other cheek, I ripped off three more. The stink was worse than stinking cabbage. Keeping my ears carefully tuned to the conversation in the other room, I went on like this for another few minutes. The pleasure was indescribable. When eventually the telephone farewells signaled the end of my freedom, I quickly fanned the air a few more times with my napkin, placed it on my lap and folded my hands back on it feeling very relieved and pleased with myself. My face must have been the picture of innocence when my wife returned, apologizing for taking so long.
She asked me if I had peeked through the blindfold, and I assured her I had not. At this point, she removed the blindfold, and twelve dinner g uests seated around the table chorused: "Happy Birthday!"

ouraaait xhenis smiley

hahahahahahahahahahahahahhahaha

e papame. Edhe you tube ishte nam po jo si kjo smiley  

 

You guys don't believe to me when I said: Go brown smiley  just like Obama smiley

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).