Ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Shqipëri, Aleksandër Arvizu, thotë në një intervistë për Zërin e Amerikës se përfaqësuesit e zgjedhur dhe qeveritë nuk ndryshohen me protesta në rrugë, por përmes procesit elektoral. Duke shprehur mbështetjen e fortë të Shteteve të Bashkuara për Prokuroren e Përgjithshme të Shqipërisë, zoti Arvizu thotë se sistemi politik i Shqipërisë duhet të funksionojë në përputhje me statusin e saj si një vend i Natos, ku një tregues kryesor është roli i institucioneve të pavarura.

Zëri i Amerikës: Ju keni ardhur ditët e fundit nga Shqipëria, ku jeni përfshirë intensivisht në procesin për të qetësuar gjendjen. Cili është vlerësimi juaj për Shqipërinë?

Ambasador Arvizu: Ka rreth një javë që jam këtu në Ushington. U ndjeva i lehtësuar kur dëgjova se demonstratat sot në Tiranë, Korçë, Vlorë e Lezhë përfunduan në paqe.  Ky është një zhvillim pozitiv. Do të uroja të kishim mundësi të thonim të njejtën gjë edhe për atë që ndodhi më 21 janar. Pa dyshim që situata mund të ishte më e mirë. Dua të ndalem në dy çështje si fillim. Dhe faleminderit që më jepni këtë mundësi. Së pari kam dëgjuar jo pa shqetësim argumentet e disave se Shqipëria nuk është gati për demokraci, ose se institucionet demokratike nuk ekzistojnë. Nuk jam aspak dakord me këtë. Fakti është se ka institucione demokratike. Atyre u duhet dhënë hapësirë që të punojnë. Ne kemi qënë shumë të angazhuar e përfshirë në këtë drejtim, në mënyrë që të krijojmë një hapësirë më të madhe politike. Shikoni shtypin në Shqipëri, që mund të shërbejë si një matës i mirë i faktit që demokracia po funksionon. Tri prej katër gazetave ditore me qarkullimin më të madh, Gazeta Shqiptare, Shekulli dhe Shqip, janë pro opozitës, ose anojnë nga opozita. Në televizion, stacioni më i madh privat, më popullori, Top Channel, anon nga opozita. Nuk po them se kjo garanton që demokracia po funksion me të gjithë cilindrat, por për mua, ky është një tregues që fara është atje, që elementët janë atje. Dua të theksoj që Shqipëria nuk është një shtet i dështuar, është një demokraci funksionuese, që po gjen rrugën e saj dhe që ka nevojë për kohë. Çështja e dytë që dua të shtroj ka të bëjë me rolin e Shteteve të Bashkuara. Çfarë roli kanë Shtetet e Bashkuara në Shqipëri?   Kam dëgjuar që thonë se Shtetet e Bashkuara duhet të zgjedhin mes stabilitetit dhe demokracisë. Dua të ndalem shkurtimisht tek kjo, se e di që nuk kemi shumë kohë.  Kur  mendoj ato që po bëjmë ne në Shqipëri, vetëm për këtë vit fiskal ne do të shpenzojmë 20 milionë dollarë për programe të ndryshme që synojnë të nxisin respektin për institucionet, shtetin ligjor, luftën kundër korrupsionit, trajnimin e prokurorëve dhe gjykatësve. Ne po ndihmojmë në përmirësimin e qeverisjes në administratat lokale, po ndihmojmë për biznesin e vogël, po shpenzojmë miliona dollarë për shkatërrimin e municioneve të vjetra, që aksidente si Gërdeci mos të ndodhin më. Në Shqipëri kemi rreth  70 vullnetarë të korpusit të paqes, të shpërndarë në gjithë vendin. Shumica janë të rinj idealistë amerikanë, ndonëse një është një grua 70 vjeçare që punon në Shkodër.  Po ashtu kemi mijëra amerikanë që vijnë në Shqipëri dhe mijëra shqiptarë që vijnë në Amerikë për të jetuar. Ne sot po mbështesim për shembull Prokuroren e Përgjithshme dhe përpjekjet e saj për të hetuar në mënyrë të pavarur rrethanat për incidentet e 21 janarit. Që ky hetim të jetë i besueshëm, shtrirja e tij duhet të jetë e gjithanshme dhe siç e dini, ne e kemi shprehur qartë mbështetjen tonë për të. Kur e shoh gjithë këtë gamë aktivitetesh u them të tjerëve: më thoni, a nuk janë Shtetet e Bashkuara në anën e demokracisë në Shqipëri?       

Zëri i Amerikës: Le të qëndrojmë këtu, në rolin e Shteteve të Bashkuara.  Ka zëra, për shkak të angazhimit tuaj, ka një perceptim, që ju mbështesni qeverinë demokratike të kryeminsitrit Sali Berisha. Cili është reagimi juaj?

Ambasador Arvizu: Kur fola me Prokuroren e Përgjithshme dhe shkëmbyem mendimet për situatën dhe ajo më propozoi të bashkëpunonim  dhe siç e dini ne kemi sot jo vetëm FBI-në, që po ndihmon në anën kriminalistike, por po ndihmojmë edhe me prokurorë për hetimet. Për mua kjo tregon se ne nuk mbajmë anë. Ne nuk mbajmë as  anën e qeverisë dhe as të opozitës. Po përpiqemi të bëjmë atë që është më e mira për Shqipërinë. Po japim ndihmesë për institucionet e pavarura, siç është zyra e Prokurores së Përgjithshme. Ne po shpenzojmë fonde të qeverisë amerikane për të ndihmuar me hetimet, pasi për mua, hetimet janë jetike për të sqaruar shumë çështje dhe shqetësime. Ne nuk po mbajmë anë.  

Zëri i Amerikës: Ju thatë që Shqipëria nuk është një shtet i dështuar, por ajo mund të konsiderohet se është në mes të një krize politike.  Ngjarjet e fundit kanë nxjerrë në pah përplasjen e institucioneve. Zyra e Kryeministrit ka kritikuar zyrën e Presidentit, të Prokurores së Përgjithshme, të shërbimeve të zbulimit. A jeni i shqetësuar nga kjo mungesë komunikimi, nga kjo mungesë bashkëpunimi mes institucioneve të pavarura?

Ambasador Arvizu: Po, jam shumë i shqetësuar, pasi në çdo demokraci që ajo të funksionojë  dhe të jetë e efektshme, duhet të ekzistojë sistemi i kontrollit dhe balancës. Ky është thelbi i sistemit në Amerikë dhe i shumë demokracive në Evropë, i Bashkimit Evropian, pjesë e së cilës dëshiron të bëhet Shqipëria. Shqipëria është vend i Natos dhe sistemi politik në Shqipëri duhet të funksionojë dhe veprojë në përputhje me këtë status. Një tregues kryesor është roli i institucioneve të pavarura. Por dua të theksoj po ashtu se u takon njerëzve që janë në krye të këtyre institucioneve, si Prokurorja e Përgjithshme, Drejtori i ShISh-it, apo edhe zyra e presidentit, u takon këtyre që t’i realizojnë funksionet e këtyre zyrave në një mënyrë të tillë, që të zgjidhin shqetësimet shtetërore, pra duhet të ketë integritet në kryerjen e funksioneve të këtyre institucioneve. Disa here ato mund të jenë në konflikt me qeverinë, disa here me opozitën. Kjo është normale. Në çdo sistem politik ka tërheqje dhe lëshime. Ne jemi të palëkundur në mbështetjen tonë për këto institucione. Unë e kam bërë këtë shumë të qartë në takimet e mia me kryeministrin Sali Berisha. Ai e ka të qartë dhe e kupton shumë mirë qëndrimin tim dhe të qeverisë amerikane në këtë drejtim.          

Zëri i Amerikës: Cili është mendimi juaj për komisionin që u krijua së fundi nga parlamenti për të hetuar ngjarjet, dhunën e 21 janarit?

Ambasador Arvizu: Në çdo demokraci një parlament i efektshëm, është një nga shtyllat e shtetit. Në Shtetet e Bashkuara ka shumë sisteme, shumë mekanizma përmes së cilave Kongresi mund të kryejë hetime. Për fat të keq ky komision parlamentar mbizotërohet nga demokratët pasi socialistët e kanë bojkotuar. Komisionet kanë një rol në demokraci. Por përsa i takon qëndrimit tonë, hetimet e vërteta, ato për të cilat ne po ndihmojmë, janë ato që po kryhen nga Prokurorja e Përgjithshme. Ajo gëzon mbështetjen tonë të plotë dhe ne jemi të angazhuar të punojmë me të. Vura re se para disa ditësh, asaj iu kërkua të  dilte para komisionit parlamentar. Ajo doli po nuk pranoi t’u përgjigjej pyetjeve. Unë e mirëprita faktin që ajo doli para komisionit. Kjo tregon se ajo respekton të drejtën e parlamentit si institucion që ta thërrasë atë si një zyrtare shteti. Po ashtu, ajo përdori edhe të drejtën e saj për të mos iu përgjigjur pyetjeve, pasi në fakt ajo vetë është duke kryer hetime. Për mua ky është një tregues i një demokracie në veprim.        

Zëri i Amerikës: Në Shqipëri shumica përmend shpesh fjalën grusht shteti për 21 janarin. Cili është mendimi juaj? A mund të flitet për grusht shteti në Shqipëri?  

Ambasador Arvizu: Kjo është një akuzë shumë serioze dhe duhet të mbështet me fakte. Në se ka të dhëna atëhere qeveria duhet ta paraqesë këtë rast. Është një akuzë shumë serioze. 

Zëri i Amerikës:  Ka zëra se opozita nuk do të marrë pjesë në zgjedhjet lokale të majit. Si do të ndikojë kjo për klimën politike në Shqipëri?

Ambasador Arvizu: Ka ende kohë deri më 8 maj. Mendoj se do të ishte jashtëzakonisht për të ardhur keq në se zgjedhjet nuk do të zhvilloheshin. Dhe do të ishte po aq keq nëse opozita, ose ndonjë parti tjetër, do të vendoste të mos merrte pjesë. Demokracitë funksionojnë vetëm kur ka zgjedhje të besueshme. Kjo është mënyra si ndryshohen përfaqësuesit e zgjedhur, si ndryshohen qeveritë. Ato nuk ndryshohen me protesta në rrugë, apo me demonstrata. Ato ndryshohen përmes procesit elektoral. Dhe në Shqipëri ky sistem ekziston. Me sa di unë, nga dhjetë qarqet e mëdha në Shqipëri, socialistët kontrollojnë nëntë prej tyre, përfshirë Tiranën. Përjashtim bën vetëm Shkodra në veri. Socialistët kanë një barrë të rëndë për të mbrojtur këto vende. Jam i sigurt se anëtarët e Partisë Socialiste, që janë të zgjedhur për këto vende, ndoshta e shohin në interesin e tyre të bëjnë fushatë dhe të rizgjidhen.  Nuk ka shumë kohë. Uroj që partitë nuk do t’i mbyllin rrugët për zhvillimin e zgjedhjeve.  Në Tiranë shkoi para rreth dy javësh një mision vlerësues i ODIHR-it, dhe sipas tyre mekanizmat për zhvillimin e zgjedhjeve  ekzistojnë. Tani ndoshta është tepër vonë për t’i bërë ndryshime sistemit zgjedhor për më 8 maj. Të gjitha partitë kanë shkelur disa afate, siç është ajo e regjistrimit të kandidatëve. Nuk është mirë, por ka ende kohë, ndonëse jo shumë.

Zëri i Amerikës:  Ju keni bërë thirrje për dialog. Mendoni se ende ka hapësirë për bisedime? Çfarë mund t’i bashkojë ata tani. Sepse pozicionet e tyre janë shumë larg.

Ambasador Arvizu:  Unë arrita në Shqipëri më 2 dhjetor dhe arrita në një kohë kur opozita nuk merrte pjesë në parlament. Pra në atë kohë, hendeku ishte mjaft i madh, por kur e shikoj sot, ai është shumë më i madh dhe gjendja është më e tensionuar. Nuk ka arsye për ta fshehur, kjo gjendje është mjaft serioze. Unë kam komentuar publikisht për të shpjeguar se si unë e kuptoj kompromisin. Por mendoj se duhet një përpjekje më e madhe, që njerëzit të dalin nga vetvetja dhe të dëgjojnë. Dëshiroj t’ju tregoj një histori shumë të shkurtër. Më 29 janar, një ditë pas demonstratës, në mëngjes herët po shkoja në ambasadë dhe i thashë shoferit nëse mund të kalonim me makinë nëpër bulevard. Isha vetëm me shoferin dhe me disa shqiptarë të tjetër që rrinë gjithmonë me mua për sigurinë time personale. Dolëm nga makina dhe filluam të ecim. Bulevardi ishte thuajse i zbrazët. Pashë një karafil të kuq që kishte mbetur aty nga një ditë më parë. E mora dhe vendosa ta mbaj. Kur po përkulesha për ta marrë, aty po vinin tre shqiptarë të moshuar. Megjithëse nuk flas shqip, e kuptova atë që më tha një grua mes tyre. “Mos jeni ambasadori amerikan”? pyeti ajo. “Po”, iu përgjigja. Ajo kapi dorën time dhe nisi të qajë. Ishte shumë e trishtuar. Pastaj më tha disa fjalë që mi përktheu ndihmësi im shqiptar.  Deri tani nuk ia kam treguar këtë histori askujt tjetër, as njerëzve në zyrën time. Me pak fjalë ajo tha: “Ju duhet të na ndihmoni”. E përfytyroni dot sa të fuqishme ishin ato fjalë që shqiptoheshin nga një grua e moshuar shqiptare? Ajo tha edhe disa gjëra të tjera, kishte mendimet e saja politike, por kjo ishte mes asaj dhe meje, askush tjetër nuk ka përse ta dijë. “Të falenderoj që ma the këtë”, iu përgjigja unë. I thashë se “premtimi im për ty është se çdo ditë që do të jem në Shqipëri, do të punoj për të forcuar miqësinë mes dy vendeve tona dhe popujve tanë. Unë nuk jam veçse një ambasador amerikan, por do të punoj që Shqipëria të bëhet një vend më i mirë për qytetarët e saj. Prandaj, kam vendosur që kur të kthehem në Shqipëri, të udhëtoj më shumë nëpër vend. Natyrisht kjo ka qenë gjithnjë në planet e mija, por unë dua të udhëtoj për të dëgjuar më shumë atë që mendojnë qytetarët. Rekomandimi im i sinqertë, si për qeverinë, për partinë në fuqi, ashtu edhe për opozitën është ky: Nuk ka gjë të keqe të bëjmë demonstrata, sa kohë që ato janë paqësore. Por në vend që të bëjmë demonstrata të premteve, mendoj se të dy palët mund të organizojnë ditën kombëtare të dëgjimit të opinioneve. Pra, le të mos kemi konferenca shtypi nga Kryeministri, as intervista dy orëshe nga Edi Rama në News 24, as deklarata nga zoti Patozi, kryetari i grupit parlamentar të Partisë Demokratike dhe as reagime nga Spartak Ngjela. Me fjalë të tjera, le të mos kemi komente për shtypin. Por le të shkojnë ata në terren, jo në bazën e tyre zgjedhore, por diku tjetër dhe të dëgjojnë atë që mendojnë njerëzit. Mendoj se ia vlen të provohet.

Zëri i Amerikës:  Në këtë situatë mjaft të tensionuar çfarë mund të bëhet tjetër veç thirrjeve për të ulur retorikën mes dy udhëheqësve.

Ambasador Arvizu: Mendoj se kjo është një pyetje që vetë udhëheqësit duhet t’i përgjigjen nga brenda vetes së tyre Ju patjetër që e dini pikëpamjen time dhe të Shteteve të Bashkuara, të cilën ne e kemi shprehur qartë. Besoj se edhe pozicioni i Bashkimit Evropian dhe secilit vend të tij të veçantë ka qenë shumë i qartë, po ashtu edhe i OSBE-së dhe i miqve të Shqipërisë në botë. Ne mund të flasim pa fund, deri sa të  na ngjiret zëri dhe të themi të drejtën zëri na është ngjirur. Por është e nevojshme që të dale diçka nga brenda, duhet një anagazhim i njerëzve si Sali Berisha, si Edi Rama dhe  mbështetësve të tyre, pra duhet vullnetin e tyre për të gjetur rrugëdaljen. Por kjo duhet të vijë prej tyre.

Zëri i Amerikës:  A do të thotë kjo se komuniteti ndërkombëtar, duke përfshirë Shtetet e Bashkuara, nuk do të ë ndërmjetësojnë dhe t’i ndihmojnë ata për të zgjidhur problemin?

Ambasador Arvizu: Shqiptarët duhet t’i zgjidhin vetë problemet e tyre. Ne mbështesim pa lëkundje institucionet e tyre.

Zëri i Amerikës:  Por a do të dërgoni ju ndërmjetësues atje?

Ambasador Arvizu: Ne i kemi provuar të gjitha për të lehtësuar dialogun. Nuk e di nëse mund të jemi më të qartë se kaq. Nuk e kuptoj se përse zgjedhjet vendore të majit të mos jenë një farë referendumi kombëtar. Kemi dy kampe kundërshtare të kundërta me pikëpamje mjaft të kundërta. Lajmi i mirë është se ndryshe nga vendet e tjera të botës, këtu nuk kemi të bëjmë me dy ideologji të kundërta lidhur me drejtimin e ardhshëm të vendit. Asnjë njeri serioz në Shqipëri nuk është për ndonjë drejtim tjetër veçse për integrimin e plotë të Shqipërisë në Bashkimin Evropian dhe në Perëndim, për vazhdimin e lidhjeve të ngushta me Shtetet e Bashkuara. Pra nuk ekzistojnë ndarje serioze sektare në Shqipëri. Kemi të bëjmë thjesht me politika personale.

Zëri i Amerikës:  Vërtet që atje nuk ka ideologji të kundërta por ka interesa të kundërta ekonomike dhe prandaj lufta është kaq e ashpër.

Ambasador Arvizu: Absolutisht e vërtetë, por kjo është pjesë e demokracive të hapura. Shpërblime politike ka edhe këtu në Shtetet e Bashkuara, prandaj edhe këtu ka një hendek të gjerë mes partive.

Zëri i Amerikës:  E kam fjalën më tepër për korrupsionin, për  shpërblimet e pamerituara që marrin njerëzit kur vijnë në pushtet.

Ambasador Arvizu:  Jam i kënaqur që e ngritët këtë çështje sepse dëshiroj ta bëj tepër të qartë mendimin tim. Korrupsioni është një problem tepër, tepër serioz në Shqipëri. Ai ka një efekt gërryes mbi shoqërinë dhe mbi rritjen ekonomike. Shqetësimi im më i madh është tek rinia në Shqipëri. Unë nuk kam shumë kohë në Shqipëri, por nga disa biseda që kam patur me të rinjtë jam dekurajuar sepse ndjej një farë cinizmi në rritje mes tyre, në kuptimin që njerëzit e kuptojnë korrupsionin si mënyrë jetese në Shqipëri. Kjo është shumë e rrezikshme. Të gjithë shqiptarët, pavarësisht nëse janë në qeveri apo në opozitë, duhet ta marrin këtë shumë seriozisht. Edhe diçka tjetër që desha të përmend: korrupsioni është një problem i shqiptarëve dhe jo “i qeverisë shqiptare”. Është një problem i përhapur në shoqërinë shqiptare. Megjithatë, çdo qeveri në fuqi, qoftë Partia Demokratike apo socialistët, pra çdo administratë, ka një detyrim për të masa kundër korrupsionit. Shqetësimi im është asnjëra palë nuk po bën sa duhet. Qeveria duhet të bëjë më shumë. Ajo duhet ta bëjë të qartë pa mëdyshje se kjo do të jetë një luftë e gjatë por se ajo është angazhuar të marrë masa për ta çrrënjosur korrupsionin. Nga ana e saj edhe opozita duhet të japë mbështetjen e saj për këto përpjekje duke marrë pjesë në forume parlamentare dhe diskutime të tjera. Nëse dëshiron të bojkotosh thjesht për qëllime politike, ky është vendim i tyre, por kur merr një vendim për të bojkotuar dhe nuk merr pjesë në jetën aktive politike të vendit, kjo ka pasoja të menjëhershme mbi aftësinë e organeve shtetërore për të luftuar korrupsionin. Të dyja palët flasin për korrupsionin, por ato duhet të bëjnë më shumë për ta luftuar atë.

Zëri i Amerikës:  A mendoni se Shqipëria ka arritur një pikë në të cilën lufta e ashpër mes palëve po dëmton qeverisjen e vendit dhe ku zgjedhjet e parakohshme mund të shihen si mënyrë për të dalë nga kjo gjendje, që qeveria të marrë një mandat të ri?

Ambasador Arvizu: Çdo demokraci funksionale ka mekanizma kushtetuese për ndryshimet në qeverisje. Kjo është mënyra e vetme me të cilat mund të lulëzojnë demokracitë. Sot në Shqipëri, ekziston një sistem dhe sistemi parashikon zgjedhje vendore në muajin maj si dhe zgjedhje parlamentare në vitin 2013. Mjedisi është shumë i vështirë, për shkak të mosmarrëveshjeve nga zgjedhjet e mëparshme. Partitë është e nevojshme të gjejnë një mënyrë për të punuar brenda sistemit. Kam parë disa propozime që kërkojnë zgjedhje të reja, qeveri të përkohshme, dorëheqjen e kryeministrit, vëzhgues të OKB-së. Më vjen keq, por Shqipëria nuk është protektorat i Kombeve të Bashkuara. Dhe këtu kthehem tek ajo që thashë në fillim se Shqipëria nuk është një shtet i dështuar. Ajo është një demokraci funksionale por që ka disa probleme dhe të meta përsa i përket zbatimit të ligjit. Unë flas në emër të Shteteve të Bashkuara, por besoj edhe komuniteti ndërkombëtar do të japë mbështetje të plotë për të garantuar se zgjedhjet e tjera, ato në maj të këtij viti dhe zgjedhjet parlamentare në vitin 2013, do të jenë më të mira se ato të zhvilluara në qershor 2009. Kështu duhet të funksionojnë gjërat.

 

216 Komente

Po dhe ambasadoret sikur nuk merren me pordhe me rigon.

Ambasadori USA harron se ka te beje me bijte e kastes marksiste-leniniste, te mbrunjtur ne fakultetet e drejtesise popullore (Ngjela) apo te rritur nen hijen e Byrose Politike apo te KQ (Rama, Gjoni, Shamku, Bushati, Ylli, Peza, etj., etj.).
Keta nuk njohin rruge tjeter perveç dhunes dhe revolucionit permanent per te marre e per te mbajtur pushtetin. Per ta koncepti "demokraci" s'ka as me te voglin kuptim!

Live, from New York, it's Saturday Night Live!!!! 

ssssssht! si s'na le ta degjojme!!! pah! ca tha??? smiley

Ca tha? Muhabet bllokqenash pra, sa lodhesh edhe ti sot ne vitin 2011, 21 vite pasi Byroja Politike ka pushuar se ekzistuari, 41 vite pasi Sali Berisha u be anetar i Partise se Punes te Shqiperise.

Sali Berisha u be anetar i Partise se Punes sepse donte ta merrte kalane nga brenda (si puna e Skenderbeut). Ne fakt ai nuk ishte komunist.

Ja ke nxi jeten fare tani...po ne 8 nentor te ketij viti i behen 43 vjet mo. 

8 nentor, i ka mbetur ne mendje ajo date aq keq, saqe edhe ne mbledhje te keshillit te ministrave se ca ngaterronte sot... 8 nentori keshtu e 8 nentori ashtu, e s ec'e korrigjonin ata, qe m'u duk tamam si Enveri (ndjese paste), kur kish rrjedhur fare dhe e korrigjonin ne mbledhje te qeverise.

8 nentori, edhe data e anetaresimit te tij ne PPSH ne 1968, po dhe pervjetori i themelimit te PKSH, qe na rezultoi si partia me e qelbur, mbushur plot me Salinj dhe lloj soj servilesh te tjere,  deri sa deget e saj me rrugacerore, qafleshe dhe injorante, shtyne me berryle dhe me grushta grupin progresist qe formoi PD.

Sali Berisha, Genc Ruli, Genc Pollo, Ilir Meta, Sokol Haxhinasto per te mos vazhduar metej. Desha vetem te plotesoja listen tende te KQ dhe Byrose.

Pyetja qe me vjen natyrshem eshte: si i behet kur zgjedhjet ne nje vend si Shqiperia nuk jane te ndershme (prej vitesh tashme)?

Duhet qe opozita te vazhdoje te perpiqet qe te behet qartesi mbi to, edhe pse keto perpjekje nuk kane rezultat, apo duhet ajo qe t'i fitoje ato duke vjedhur me shume se c'ka vjedhur kundershtari?!

Me duket se amerikanet dhe nderkombetaret ne pergjithesi kane hedhur shume shpresa mbi permiresimin e sistemit, permiresimin e tij ne kuader te rregullave dhe hapesirave qe ai te lejon (ashtu sic eshte), por mua me duket se ky sistem jo vetem qe nuk po permiresohet, por po kalcifikon difektet e tij ne mekanizem dhe pse ne fasade eshte teorikisht ne rregull.

opozita ishte ajo qe kerkoi ndryshimin e kodit zgjedhor dhe doli garant qe kodi dhe sistemi i ri nuk do kishin mundsi me u manipulu (kujto Veliajn ne tv). Pas zgjedhjeve doli me teorine (qe mund te qendroje) se e majta kish fitu ne teresi (dmth nuk donte me pranu hapur humbjen) sepse LSI ishte e majte dhe se normalisht nuk mund te bente aleance me te djathtet (dmth, fillun me lepi ato qe kishin peshty me shprese te vaket se do benin qeverine). Koktrashi qe caktonte balancen vendosi me mire me qene zvendes i berishes sesa i rames. Qe ktu pastaj doli teoria e mosnjohjes se zgjedhjeve dhe e manipulimeve mgjse kto te huajt qe ishin mor gjithmone si faktor percaktimi thane se ishin zgjedhjet me te mira deri sot (qe si gjithmone dhe si cdo gje, eshte e diskutushme).

Mgjte, persa kohe ti nuk e provon ket gje ne gjykate, mund te besh zhurme dhe justifikohesh gjithe diten. Dhe nqse ke pak fat, mund te gjesh dhe ndonji qe te t'besoje

Me fal br3dho, po mua me kujtohet dhe Meta, direkt pas zgjedhjeve qe cirrej ne tv qe Saliu kish vjedhur dhe masakruar zgjedhjet. Edhe PS-ne e akuzoi. Tani AI eshte nje nga ata - si puna jote psh, qe ende sot e kesaj dite ndoshta mendon se vjedhja e votes ne 28 qershor eshte nje fiksjon ose shpifje.

Dhe jo i dashur, zgjedhjet nuk jane kontestuar asnjehere, te pakten zyrtarisht nga PS. Ato jane vjedhur, jane masakruar, jane numeruar shume keq, dhe nuk eshte kerkuar kurre ndryshimi i rezultatit te tyre. PD e ka te qarte shume mire, dhe ketu ka kembengulur me cdo force dhe kercenim kallashi bile, qe te varrose njehere e mire te verteten mbi 28 qershorin dhe verdiktin e "sovranit". Do te kish patur te njejtet numra ne parlament, te njejten qeveri, po me Meten ne koalicion; ama pa te drejte morale para gjithe botes. Dhe pas 21 janarit, dhe 1 vit e gjysme sumetalljeje me gjithe popullin, gjithe varfanjaket dhe ne plan te pare gjithe opoziten, ajo e ka humbur legjitimitetin moral gjithsesi. Nuk donte ta bente shtruar, me heshtje dhe qetesi sic edhe iu propozua qe ne fillim.

Tani them une; ne paste drejtesi ne kete bote, dhe ne fiton ndonjehere e drejta e Zotit, PD dhe klasa e saj ka per t'u ndershkuar se zben; perndryshe populli ka per te mbetur gjithmone nje popull i prere ne bese dhe nuk ka per te gjetur kurre drejtesi.

fal qofsh plako; nqse mund te shtoj ketu edhe ate punen e dy gjysmave te molles se kalbme qe tha berisha po kur erdhi fundi, u puth me koktrashin. Sa per ket punen e masakrimit, kam bindjen se shifet nga pozicioni ku secili shef veten. Une po mundohem me pershkru kronologjine pa emocione. Fakt eshte qe nqse mbleset per lidhjen e lsi dhe ps do kishin pas sukses, sot do kishe berishen tu bertit me te modhe (dhe rrezik jashte parlamentit). Keni c'keni, e keni prej tos nanos; vetem atij mund t'ja vini gishtin per krushqine e metes dhe berishes. Cdo gje tjeter eshte thjesht pasoje e ksaj

nuk mund te mos pranosh qe votat nuk jane vjedhur. Une nuk jam fare emotiv ne kete qe them. Eshte fakt zyrtar qe PS eshte partia qe ka me shume vota ne zgjedhjet e 28 qershorit. ka mbi 10 000 vota me shume se PD. normalisht, mund te shohesh kete fakt dhe dalesh si partizan, po ne nje pozite te rehatshme, qe te justifikohesh se fituam po humbem nga sistemi... po eshte fakt qe votat jane vjedhur. jane vjedhur dhe jane vjedhur keq... dhe fakti i eleminimit te votave thjesht i shton kuptim pexhorativ (perkeqesues, rendues) vjedhjes.

marreveshjet politike pastaj jane tjeter gje. ato le t'i sqarojne me njeri-trjetrin militantet e partive. Une c'kam patur per te shprehur ne lidhje me to, i kam shprehur me kohe. di te recitoj ate qe thoshte Edi para zgjedhjeve: "cdo vote per Ilir Meten, esht evote per Saliun". Gjithsesi, te lutem me ato vetat e dyta numri shumes(keni, vini)... pak me i kursyer. Une nuk e mbaj mend veten te kem folur ndonjehere ketu, te kem mbrojtur PS-ne psh, dhe te kem folur ne veten e pare numri shumes(ne, kemi). Nuk kam thene kurre "ne". so pliiz. smiley

ok, po e nis nga fundi meqe qenke ofendu. Nuk eshte ofendim me qene i majte ose socialist dhe me besu e shpresu se PS do vije ne pushtet. Sa per te vjedhmen e votave, edhe pse une bie dakort me ty, kjo nuk eshte e drejte me e paraqit si fakt te pamohushem. Ky eshte thjesht perceptimi im sic mund te jete perceptimi ose bindja jote. Sa per ate parrullen para-zgjedhjeve, ajo nuk pi uje plako...kjo u pa pas zgjedhjeve kur u lujten gjithe guret qe koktrashi te mos shkonte andej nga shkoi. Tjeter pune se nuk eci

nuk e kam per ofendim o br3dho, jo. nuk e mora per ofendim, thjesht e cilesoj ate gje, sepse nga ai perceptim nisesh edhe ti kur pergjigjesh pastaj. Nuk dua te diskutoj per regullsine e zgjedhjeve duke u nisur nga perceptime dhe aq me pak ta konsideroj qendrimin tim si perceptim, dhe akoma me pak te te imponoj ty apo ndonje tjetri mendimin tim.

edhe marreveshjet politike, sic thashe me lart, jane ceshtje te tjera. Si psh, ne e dime qe ka shume shqiptare bukeshkale, psh ne Himare, qe po veteshpallen greke; e gjithsesi kjo nuk te pengon as ty e as studiues shqiptare qe te dalin televizioneve e te deklarojne/vertetojne shkencerisht se pse nuk jane ashtu(e njejta gje eshte dhe me rastin e metes para zgjedhjeve - deklarata e Edit, dihej ca do ndodhte, gjithsesi u be pune per t'u bllokuar; pse jo, dhe cfare gabimi ka ketu?). po kjo na intereson ama, ndersa ajo e zgjedhjeve, fashitet kur ne loje hyn tifozlleku dhe partizanlleku politik. Dua te te them qe une per cdo lloj ceshtjeje kam vetem nje standart vleresimi - te verteten; nga e cila edhe varen 100% bindjet e mia. - jam mese i gatshem pra, qe te ndryshoj bindjet e mia per zgjedhjet nese vertetohet se kane qene te regullta... (jo se i interesoi kujt mendimi im).

jo, jo, s'ka lidhje perceptimi im per krahun tat me ca mendoj une per gjithe ket histori. Te njejten gje kisha me ja thone edhe nji te djathti me ndryshimin e vetem qe do i isha referu socialisteve si "ata" ne vend te "ju". Sic po mundohesha me e thon, ky debat eshte mbajt gjalle ne cdo menyre te mundshme dhe nqse do ishim ne rrethana te kunderta (rama ne pushtet dhe berisha ne opozite), krahu tjeter do ishte duke gri sallate ne ket very moment. Kriza te ne lind nga ata qe jane aty me e shmang, qe duhet te zbusin cdo shenje te saj. Nuk po kerkoj qe ta fshehin po eshte bo zakon qe opozita te mos njofi zgjedhjet dhe te kerkoje cdo vit zgjedhje te reja. Me ket mentalitet dhe respekt per institucionet qe kemi ne, me mire me pas dullen prape ne pushtet

Nese PS do ishte ne pushtet, dhe do kishim te njejten situate per punen e fleteve te votimit, te siguroj me 100% qe une do mbeshtesja pa asnje rezerve kerkesen e PD-se per transparence. Verdikti i popullit per mua nuk ka krahasim fare me partite politike, kerkesat e tyre, qyrravietjet, etj, kush vjen ne pushtet e kush mbetet ne opozite.

Pasi te arrihet perfundimisht standarti i integritetit absolut te votes, atehere do te mund te bejme hapin tjeter si shoqeri; - edukimin e popullit dhe platforma dhe strategji per te ardhmen. Pa u arritur e para, nuk do kete me as ballafaqim idesh, as fitore te te mires mbi te keqen, ose te me te mires mbi thjesht te miren.

Po mire mor oslib,nuk e ke mare vesh ti qe ``puna e kutive ishte loja moreee``,kete e ka thene dhe Blushi e te tjere drejtues te PS dhe ti akoma i bjen kesaj vrime. Vertet ndoshta akoma s`jane te perkryera(mungon kultura demokratike),por duhet ta mesosh te pakten qe PS ishte po aq ``pronare``e zgjedhjeve sa dhe PD.

P.sh ne qendren time te votimit te vetmet probleme diten e votimit i krijoji kryetari socialist i qendres(komunist i regjur shtatedhjet e ca vjecar) qe vononte me dashje votimin duke mbajtur i vetem listat e duke lene mbi 300 vete pa votuar deri ne oren e mbylljes(sepse e dinte qe qendra kishte me shume te djathte dhe te majtet si zakonisht mbarojne pune qe ne 9 te mengjesit)

Qeverite nuk ndryshohen me protesta por me zgjedhje.

Po kur "zgjedhja" ka deshtuar si i behet?

Edhe sa kohë neve na duhet për tu mësuar me lojën demoktatike.Nuk zgjidhen problemet duke dale  në rruge.Shqipëria që nga ndrrimi i sistemit komunust është në rruge sepse komunistat nuk duan te pranojne demokracine,strukturat dhe ligjet e saj.

Ej seriozisht, kete propaganden per "komunistet" ruaje per ndonje mejhane ku rrine ata te shkretet qe s'kane pasur mundesi te shkollohen, e te mesojne ndonje gje nga jeta. Se nuk e kam problem fare ta cilesosh opoziten si klienteliste, te paafte, apo c'te te doja qejfi tjeter, jemi ne vitin 2011 dhe ne nje vend te lire, por kur perdore kete fare retorike te peshtire dhe te tejkaluar tashme me perzien zorret.

Flm paraprakisht.

meqe ke problem me zorret duhet te shkosh andej nga vendi ....

 Ehhh, po, shih Tunizi, Egjipt.

Eshte perkthyer mire ?

 

 E dime, o Amerikon i trashe, e dime. Por edhe me vrasje, nuk mbahen, por me pune.

By the way, z. ambadasor (dhe gazetari titull-venes): protestat nuk po kerkojne qe te ndryshohet qeveria, tak fak. Ato po kerkojne zgjedhje te parakohshme. 

1. C'do me thene gazetari titull-venes?

2. Ashtu mendoja edhe une qe po kerkoheshin zgjedhje te parakohshme por me beri corap fare z. Rama kur tha, direkt pas protestave, qe nuk behet fjale per zgjedhje ne keto lloj kushtesh.

o gjembi zgjedhjet lokale e kishte llafin.

Kete t'a tha ty vecan se sikur s'e degjova gjate konferences per shtyp. Per nje cast te themi qe ke te drejte, paska thene per zgjedhjet lokale. Dmth sipas ksaj llogjike, lokalet nuk paskan mundesi te behen por te pergjithshme po? Na e shpjegoni pak juve me degjim te mprehte e me veshe te gjate.

gjembac nuk kam shume komente, se i kam te limituara. Nuk merrem me ty pas kesaj, mos e kupto, ke te drejten tende te mos kuptosh.

Nuk ka zgjedhje lokale ne keto kushte - tha Rama. Domethene qe pa u zgjidh kriza nuk behen zgjedhje. Kriza zgjdihet ne disa menyra dhe nje jane zgjedhje te parakoheshme bere se bashku me ato lokale. Me shkoqur se kaq, nuk thuhet.

1 gazetari qe ka vendos titullin e shkrimit

2 kerkohen zgjedhje te parakohshme te pergjithshme. rama thote qe vendoret nuk behen ne keto kushte. 

1. Ah dakort.

2. Shiko me siper (pergjigjen qe i shkruajta Liqenit).

Penar, shpresoj qe te mos e konsiderosh Ambasadorin Amerikan aq te paafte e te pashkolluar, sa te mos e kuptonte se, protestat beheshin per "zgjedhje" te parakohshme ! smiley

S'do ndonje zgjuarsi te madhe t'a kuptosh xhanem, mjafton te degjosh Edvini sa here qe del ne konference per shtyp : ka 2 vjet qe kerkon zgjedhje te parakohshme dhe largimin e Berishes.

Objeksionit tend Penar, Amerika ju pergjigj njehre dhe i pergjigjet troç : S'ka zgjedhje te parakohshme ! sepse Amerika ka aq tru ne koke, te kuptoje se nese "leshon" zgjedhje te parakohshme ne nje vend atenetare te Natos, sepse e kerkonin 20 mije veta me 21 janar ... e fuste vendin ne Kaos ! Pala tjeter mund te mobilizonte 40 mije, pas ca ditesh e te kerkonte te njejten gje !

mire thua ti,por si tja bejme pasi te behen zgjedhjet e parakohshme e pas tyre te dale nje parti tjeter(qofte dhe e shtata ne renditje) e te nxjerre dhe ajo nja treqind trima e te kerkoje prap zgjedhje ? 

Me vjen keq qe ka dhe njerez te tjere pervec militanteve te semure qe besojn ne shqetesimin e Rames per zgjedhjet e kaluara. Un ve bast me kedo qe nqs ai ben pazar me Berishen,UNE KETU KU JAM E TI ATJE KU JE,ai eshte gati ti shtyje per 30 vjet cdo lloj zgjedhjesh

Un dua te them qe jemi me fat qe kemi nje shtet si US qe tregon qendrim ndajasaj qe po ndodh aktualisht. Jane reagimet e BE-se qe jane  p me rigon  ( ndjese per termin e perdorur) Ajo status quo-ja  Europiane eshte kot fare ndersa US eshte shprehur qarte ne mbrojtjen e institucioneve dhe ka derguar  dy  FBI agents per te ndihmuar prokurorine.

So  naiverisht mbase per disa por un i them " Thank you "!

Zgjidhja e vetme eshte nje qeveri teknike.  PM nga PD sigurisht por jo Berisha, perberje nga te dy krahet opozitare por jo lsista dhe zgjedhjet e reja te pergjithshme kur tu vije koha!

Fjala jote ne vesh te Bruce-it o goce. smiley

per mua nuk ka zgjidhje tjeter Zotrules.. 

Diplomacia amerikone kshu ka fol gjithmon. Levizjet ata i bejn vetem neper hije e kur sta pret menja. Edhe Clinton per Egjyptin me me te njejten gjuhe foli. 

Ne po shpenzojmë fonde të qeverisë amerikane për të ndihmuar me hetimet, pasi për mua, hetimet janë jetike për të sqaruar shumë çështje dhe shqetësime. Ne nuk po mbajmë anë.  

Ambasadori kur do kthej pergjigje per videon e Metes? Pasi kaseta eshte ne ambasaden e tij.

Por dua të theksoj po ashtu se u takon njerëzve që janë në krye të këtyre institucioneve, si Prokurorja e Përgjithshme, Drejtori i ShISh-it, apo edhe zyra e presidentit, u takon këtyre që t’i realizojnë funksionet e këtyre zyrave në një mënyrë të tillë, që të zgjidhin shqetësimet shtetërore, pra duhet të ketë integritet në kryerjen e funksioneve të këtyre institucioneve. Disa here ato mund të jenë në konflikt me qeverinë, disa here me opozitën. Kjo është normale.

Individeve qe permenden, kane detyre ti sherbejn njerezve ne shqiperi ne rradhe te pare, pastaj intusticioneve. Ktu nuk kemi te bejme konflikt opozit/pozite ndaj SHISH, Prokurorise dhe Presidentit por nepermjet Kryeministris dhe intusticioneve paralele. Ka dallim te madh shume. Aq shume, saqe andej nga flet ti eshte e pa imagjinushme qe Obama te akuzoj CIA-n per grusht shteti!!!!!

Kjo tregon se ajo respekton të drejtën e parlamentit si institucion që ta thërrasë atë si një zyrtare shteti. Po ashtu, ajo përdori edhe të drejtën e saj për të mos iu përgjigjur pyetjeve, pasi në fakt ajo vetë është duke kryer hetime. Për mua ky është një tregues i një demokracie në veprim.             

Lajthitja tjeter, Prokuroria nuk perdori te "drejten" e saj per tu mos pergjigjur pyetjeve, por respektoi ligjin!!!!!!!! Komisioni eshte ngritur ne kundershtim te hapur me kushtetuten dhe opozita e ka derguar ne gjykate. Si mund te marre pjese?

Ajo qe shprehu per Top Channel eshte ende me e rende dhe alarmante.

 Kaq pak dite ne Shqiperi ky ambasadori dhe sa shume gjera dhe detaje ka mesuar.Kuader i forte duket. Pale kur te mesoje se ku haet pace mire ...

Ata te Top Channel duhet te reagojne shume forte!!! Intervista e ketij eshte qe nga fillimi ne fund per ta kthyher ceshtjen ne Rama-Berisha , Porzite-Opozite dhe  futi TCH ne "llogore".. eshte shume e rrezikshme, po kercenohen hapur.

Pa dashur te mbroj ambasadorin qe s'e njoh fare, mendon qe Amerika i dergon si Shqiperia Ambasadoret, futet njeri mik edhe opa iken dhendri 22-vjecar ambasador me kenge ne goje e duar ne xhepa? Nuk mendon qe eshte njohur me gjendjen ne Shqiperi para se te vere kemben ne avion?

 gjembo, dihet ajo pune dhe ti e di qe dhe un e di.Por kaq detaje, kaq imtesira ...pa ate vetpermbajtjen qe flet me shume se shume fjale ...pfff. 

 

E di qe e di, prandaj u cudita.

Mesazhi i intervistes eshte i qarte: Ne bejme tonen, ju beni tuajen. ne mbrojme prokuroren, ju beni zgjedhje. Me e mira eshte qe ne  8 maj te kete zgjedhje politike dhe lokale. Kohe ka mjaftueshem, jane edhe 3 muaj te tjere deri ne ate date. Tribalit i duhet vene kusht i forte: 8 maji nuk bojkotohet vetem nese behen zgjedhje te parakohshme.

 Mesazhi intervistes eshte : ju do beni ate qe themi ne por rendesi ka te duket sikur po e thoni ju smiley Duhet ulur ne piste  avioni me lende eksplozive pastaj fillon demontimi smiley

formen e mori lumi, mendoi Arvizu, te pakten te qullosin ndonje qull qe hahet. smiley

spiritus, qe do kete zgjedhje te parakohshme kjo ska asnje diskutim me, le te flitet mbare e prape neper debate tv e internet, edhe shume mire se njerezit shkarkojne adrenalinen e tepert, pra le te kercejne perpjete kujt si vjen per shtat, por kjo eshte e vetmja zgjidhje. Tani rruga me e mire e me shkurter do ishte qe nje moment te embel, PM te bente nje vizite ne Spitalin e te c'mencurve smiley e binin te gjithe rehat.

 Normalisht Av kjo eshte receta qe sugjerojne tutoret e demokracise ne  raste analoge.Por ketu ekuacioni eshte pak i veshtire.I semuri ka thyer termometrin.Te shikojme si do te vazhdoje teatri me Doktorin pacient. Shpura brohoritese kerkon spektakel.Duhet te bejme  make up-tha. ...Dhe ke pika gjaku, permbi lepitken qe si kishe ca me pare..Dilema eshte Rihana apo Ledy gaga smiley 

Spiritus, ky eshte Koncert ne vitin 2011. cdo kohe ka cingiet e veta. Mirepo kot i kerkon neper bote ai i gjore, ka vullnetare sa te duash aty ku eshte. madje cingije burra smiley, paloka, olldashi e shume te tjere.

 

" cdo kohe ka cingiet e veta" Meriton te futet ne fondin e fjaleve te urta. Vullnetare e shtojzovalle , ushtare prej plasteline te urdherit:atje ku ti ve kemben, ne veme koken . 

 ...Lanete ! I ditke heee!

  Daul: Ata që nuk pranojnë zgjedhjet janë diktatorë

"Ata që nuk pranojnë zgjedhjet janë diktatorë". Ky është përkufizimi, me të cilin Kreu i Grupit të Partive Popullore Evropiane, Jozef Daul, ka bërë për deklaratat e Kryetarit të Partisë Socialiste, Edi Rama, për të bojkotuar zgjedhjet lokale që pritet të mbahen më 8 maj. Përmes një interviste televizive, Daul ka theksuar se është populli ai që ka të drejtën për të zgjedhur dhe kjo, siç thekson ai, është pikërisht demokracia. Në të kundërt, Daul thekson se ata që nuk pranojnë zgjedhjet, pra, verdiktin e popullit janë diktatorë.

Po ata qe vrasin popullin, ç'fare jane, kengetarë Sanremo-je ?

 

Po ke te drejte, keshtu tha ish sindikalisti Jozef. Dhe ne vazhdim, kur u pyet per 3 vrasjet e ndodhura ne bulevard, pra jashte teritorit te KM, tha se i kujtohej nje rast kur po benin nje greve ne France dhe ku nje nga demostruesit vdiq i shtypur aksidentalisht nga nje makine uji. Besoj se kaq mjafton per te kuptuar se me cfare politikan leshi kemi te bejme.

 Epo ec e degjo kete Daullen...! Po ku  prej ZULUVE na di xhanem ?Nuk bejme fjale per zgjedhjet por per VJEDHJET ore  evropian...!

 Ajo është një demokraci funksionale por që ka disa probleme dhe të meta përsa i përket zbatimit të ligjit.

disa vetem, te vogla fare fare, madje...vriten njerez me duar ne xhepa nen driten e diellit, nuk vihet drejtesi..ka deshtim total te shtetit si Gerdeci, ku vdesin 26 vete, dhe perseri nuk vihet drejtesi.. ka institucione qe nuk funksionojne..te mbushura perplote me militante te paafte dhe kleptomane..Ka probleme te vogla fare fare me zgjedhjet..

 

 

 Ajo është një demokraci funksionale por që ka disa probleme dhe të meta përsa i përket zbatimit të ligjit."

Si me thene eshte nje cike fare shtatzene..

.... e pakeze me barre

Koha ka tregue, qe, mamerika ka nga nje ambasador per cdo time frame ne shqiperi, dhe i cili i pershtatet zhvillimeve qe pritet te ndodhin ne ate time frame.

Tashti, pertej kesaj bestytnije i cike katunareske qe sshpreha me lart, mu personalisht, asihere sme ka pelqy predikimi i mamerikanve. 

Por kur fliste ai gojehallva qe ishte para ktij, juve kercenit perpjete a thu se ai ishte orakull ose zoti. Sguxonte njeri te thosh nje llaf kunder tij se ju te suleshit si hiena. Kurse tani...he he smiley

Its funny however, se predikimet e ambasadorit jane kthy keto dite ne nje fare soj vepre letrare , ku secili e interpreton simas qejfit te vet , ose ma mire me thane simas midese se vet.  Ose si puna e atyre fotove ngatrruse , qe dikush shef nje femer seksi  si sirene e dikush tjeter shef lesh kali smiley

Vallai, ma qarte se ka fol mamerika ket radhe, ska fol here tjeter. Se sa na do mamerika ajo eshte nje ceshtje tjeter, por xhanem pse te na doje ???

Mesazhi i ambasadorit, duhet kuptuar mire, duhet bluajtur dhe i duhet percjelle masave te gjera   smiley   

Merrni lapsin dhe hyjini punes 

smiley

Vete fakti qe shqiptaret rrine akoma me gojehapur dhe nuk e tundin bythen nga vendi, pa degjuar se c´thote daje semi eshte treguesi kryesor i shtetberjes dhe besimit tek institucionet e shtetit shqiptar.

E kam thene edhe ne nje post ne nje teme tjeter, jane kohe shume te veshtira keto per daje semin, ky vit ka nisur pak ters dhe nuk mjaftojne paracetamolet e gjithe botes per ti hequr dhimbjen e kokes daje semit, se e ka gjet bela e madhe, o Ruzhdie.

Jane ngrejtur "morracaket" e "kokepalaret" ne vende te rrezikshme dhe duan te vendosin demokraci atje ku daje semi as nuk e kishte nder mend qe te transportonte demokracine. Barakja qe foli n´mes Kajros per paqe me boten arabe u mendu icik si gjate per tu shpreh per mubaraken. Ne Tunizi kur ushtria dhe policia vriste demostrues, ministria e jashtme franceze i ofronte Zines eksperiencen e forcave speciale per te shtyp demostruesit, kur Zine i hypi avionit per tu arratis, ne aeroportin e dyte te parisit priste nje avion ushtarak francez me dhjetra ton gaz lotsjelles dhe pajime te ndryshme per policine per tu nisur per Tunizi. Daj Semit i ka hik truni, se po u hap loja edhe ne Marok, Algjeri, Arabi Saudite, Siri, Liban e me rradhe e mori ferra uraten dhe prite zot luften e trete boterore. Po me teper europianeve po u hik truni, sepse benzina ne pazar i ka kalu 1,5 euro litri.

Dhe tani nje vater zjarri edhe ne Shqiperi? Mos e thente zoti do thonte daj semi! Nuk e kane ngene te merren tani edhe me shqiptaret e pastaj edhe me gjysmen e ballkanit. Daj semit i duhet stabiliteti dhe qetesia ne Shqiperi, pa per demokraci e shtet ligjor, fuck of, u bot ju!

Ne keto kohe te keqija me puçe shteti presidencial dhe prokurorie, me te vrare, me stadium te ri, me konkurse per te percaktuar se ke super star do te therresim qe te na beje aheng dhe kohembetjes se paket per te realizuar planin e mbjelljes se tremilion ullinjve dhe arroreve, them i bindur, qe i zoti duhet ta nxjerre gomarin nga balta.

Ose te haje balten dhe te vrase gomarin!

e mer Pedro,

Benzina thuj benzina, eshte hall prej verteti smiley

Shif , se ska  ndryshu bota shume, e rrumbullaket eshte , sillet e sillet e po njesoj sillet.

Po kshu dhe historite e shqiptareve , qe jane si ca milingona ne ket bote te madhe.

Une them se gjykohet me mire, duke pare se cdo ndodhe me mbrapa. Aty pastaj duke bo nje reverse engineering smiley fillon e i kupton me mire qendrimet amerikane apo me gjere. Dmth jena ne shqipot qe mbase ecim ne tym, se ktyre te medhenjve nuk besoj se ju vijne surprizat kshu nga qielli i hapur, qofshin dhe te emertuara si revolta popullore spontane.

Ene per Barak mashtrusin, e kam thane me i teme tjeter, kur i sugjeronte Mubarakut te bente reforma smiley   Ene thashe : po ky barakja i maroi reformat e veta, qe shkon i jep mend mubarakut. Tani peshkataret si mendjegjere si jane e kuptun sikur une po shprehesha per mireqenien e popllit amerikan. Xhanem poplli amerikan buke e mish do, ene benzine per ti fut maqines smiley   Po une se kisha per aq ngushte, e kisha qe pikerisht daje semin e ka kap rende gripi  mesa duket :&nbspsmiley

Kshu qe sduhet me prit shume, dakort jam me ty. Duhet me e qit vete gamorin nga balta. Kjo sdmth qe sdo kemi telashe dhe konflikte. Kjo dmth qe duhet me punu me arbiter shqiptar. Mirepo ti e di qe ne shqipot e shajme arbitrin nga motra.

He si thu, a ja del dot ky popll qe by default e shan arbitrin dhe e rref per vdeke ?

 

Çfarë roli kanë Shtetet e Bashkuara në Shqipëri?   Kam dëgjuar që thonë se 

shtetet e Bashkuara duhet të zgjedhin mes stabilitetit dhe demokracisë. 

 korrupsioni është një problem i shqiptarëve dhe jo “i qeverisë shqiptare”.

për të garantuar se zgjedhjet e tjera, ato në maj të këtij viti dhe zgjedhjet parlamentare në vitin 2013, do të jenë më të mira se ato të zhvilluara në qershor 2009. Kështu duhet të funksionojnë gjërat.

Ky me të vetën është shumë në rregull dhe i saktë .

  PS :I lexoka dhe gazetat dhe atë shkrimin idiot që kërkonte ndërkombëtarë për qeverisje dhe i merrka pêr opinjon

Me sa duket Rama eshte duke paguar nje harac me mos votimin  ne parlament te gjykates administrative dhe mosbindjen per te mos demonstruar me 28 janar!

"Qingji i urte pi dy nena !" - thote populli jone !

 - Saliu po pi nga Amerika ene nga Europa (shif reagimin e Kryetarit te Grupit me te madh Parlamentar ne Parlamentin e Europes, z. Daul)

 - Rama, i cili nuk ka ndjekur asnje nga "rekomandimet" e USA dhe Europes, domosdo qe s'ka asnje pike mbeshtetje ne perçapjet qe po ben

Kur te vije fjala per rrezimin e Berishes, na ka te gjitheve nga mbrapa.

 - Rama, i cili nuk ka ndjekur asnje nga "rekomandimet" e USA dhe Europes, domosdo qe s'ka asnje pike mbeshtetje ne perçapjet qe po ben

 

mos e ke fjalen per percarjet me duket ...apo? smiley

Zëri i Amerikës: Le të qëndrojmë këtu, në rolin e Shteteve të Bashkuara.  Ka zëra, për shkak të angazhimit tuaj, ka një perceptim, që ju mbështesni qeverinë demokratike të kryeminsitrit Sali Berisha. Cili është reagimi juaj?

edhe mua keshtu me duket .per nje arsye apo nje tjeter, per momentin, ambasadori amerikan  (apo SHBA),  kane zgjedhur te mbeshtesin qeverine dhe Berishen.   tani u pelqen me shume Berisha ,apo thjesht nuk u pelqen Rama,  nuk e di.  por  del qarte nga intervista  (por edhe nderhyrje te tjera te ambasadorit  gjithashtu).  megjithese ai perpiqet te duket ''asnjanes dhe dipllomatik''.smiley

 

Eshte shume e veshtire qe nje ambasador te mbeshtese nje qeveri per simpatin e tij, ne krize.

E mbeshtet lehtesisht ne periudha te qeta, por kur ka "kacafytje" mban qendrim krejtesisht te diktuar nga eproret .

Simpatit ne diplomaci  nuk mund te kalojne kufijte e logjikes.

Rama nuk njeh pushtet tjeter vetem pushtetin e vet. Nuk kam lexuar apo degjuar nga Rama, nje vije te qarte te politikes qe konsumon, ky ( Rama) eshte vetem mohues i çdo argumenti qe e pengon te marre pushtetin. Ky ( Rama) nuk njeh parlamnetin, nuk njeh KQZ, nuk njeh GJK, nuk njeh as edhe menyren se si mund te kryej pune nje komision parlamentar.

Rruga e shkurt qe kerkoi Rama e nxorri gjate e me pasoja per te pafajshmit.

Sikur te pranonte komisionin me " kusht" qe pa fakte nuk hapen kutit, sot pas nje muaji do ishim shume afer se vertetes se kutijave, e jo duke pritur nga prokuroria se nga erdhen plumbat.

Rama si kundershtar politik "I politikes", eshte peshe e lehte.

 Sikur te pranonte komisionin me " kusht" qe pa fakte nuk hapen kutit, sot pas nje muaji do ishim shume afer se vertetes se kutijave, e jo duke pritur nga prokuroria se nga erdhen plumbat

Sikur ta pranonte ai do e kthente Sala siç e ktheu për materialet zgjedhore po thuaj sikur sala të pranonte hapjen e kutive gjërat doishin më të qarta . Shumica gjykohet për mos lëshim rama lëshoi deri në fund për hatër të ndërkombëtarëve .Po hajduti si tregon kurrë xhepat me dëshirë me një fjalë po mos të vidhte saliu votat punët do ishin normale ; kështu flitet jo qiqra në hell.

Se paske marr vesh hala nga erdhën plumbat apo po pret ekspertizën e ktij ambasadorit .S'paske as din e imam.Zoti të vraftë !

 Qeveritënuk ndrohen me protesta por kur një qeveri me skandale korrupsioni dhe tre të vrarë nuk ndjen përgjesinë e detyrimin për të dhënê dorheqjen qysh mund të largohet pse se spjegon ky apo kur të vrasë 1 amerikan menjëherë jep dorheqjen dhe ky kërkon atëhere .në cilin vend qoftë dhe 1:4 demokratik një qeveri nuk merr përgjesi e detyrim për dorheqjen .Dorheqja është një institucion demokratik se diktaturat nuk tërhiqen ndonjëherë .pra zoti amb jujeni veç për stabilitet .në rast se është vërtetë dhe ty të zëntë gjaku i atyre 4 shqiptarëve të vrarë në buleverd .

Me sa duket Rama eshte duke paguar nje harac me mos votimin  ne parlament te gjykates administrative dhe mosbindjen per te mos demonstruar me 28 janar!

Rama eshte duke paguar lodhjen e Dep. te Shtetit me te qe para ikjes se Withers. Ambasadori s'ka folur keq, ka per te gjithe aty.

Nese Amerika mbeshtetka Berishen kjo jo se eshte esnaf...ne kete moment eshte interlekutori me i besueshem.Rama...ka ca qe analizojne shume gjera te ai...nuk mund t'i besohet.Disturbi di personalità,mungese koherence.dijeje,.Nuk ka bindje e pasion ne ç'thote.Nuk ka fe karizme.Duhet dikush tjeter.

 Nqs e mbështet ,nqs ama është për të zezën e shqiptarëve dhe të mirën e hajdutëve e vrasëve ,dhe shqiptarët do durojnë siç kanë duruar deri tani .

Ne po ndihmojmë në përmirësimin e qeverisjes në administratat lokale, po ndihmojmë për biznesin e vogël, po shpenzojmë miliona dollarë për shkatërrimin e municioneve të vjetra, që aksidente si Gërdeci mos të ndodhin më.

          Ky menjehere filloj me u perhap si vaji ne lakra. Shif kur tia vejne bat bat opinionistet ketij. Kush ve bast me mu qe ky nuk rri me shume se 6 muaj si ambasador ketu. Qeka kaush komplet. (admino fjaline e fundit mos e hiq se nuk eshte sharje).

Keshtu eshte kur jemi kthyer ne nje tufe tuafesh dhe pyesim cdo "palo" ambasador qe si takon fare te flase per ceshtje te tilla. Cdo ambasadori i jepet nje publicitet dhe vemendje ne nje shkalle te neveritshme qe i perngjan vemendjes te fiseve Amerikane kur takuan Kolombin me kolonizatoret e tij.SHBA e quante liderin e Egjiptit,Tunizise :ne  lidere Demokratike(megjithese ata kishin 25-30vjet qe i shtypnin popujt e tyre.

Populli Shqiptar po zgjohet dhe kupton se Amerika kerkon te kete klloune te peshtire si Berisha ne krye te Shqiperise dhe nuk i intereson aspak populli Shqiptar

Cdo ambasadori i jepet nje publicitet dhe vemendje ne nje shkalle te neveritshme qe i perngjan vemendjes te fiseve Amerikane kur takuan Kolombin me kolonizatoret e tij.

!!!

Shume i qarte eshte mesazhi per shokun Rama dhe te gjithe shoket e tjere dhe popullin e tij te shokeve anembane. Kemi ndare mendjen qe te kemi demokraci. Ne demokraci ka vetem vota. Po i pate behesh kryeminister. Nuk njeh demokracia popull demonstrant. Njeh vetem te drejten te besh demostrata. Shoku Rama kercenon se nuk do te marre pjese ne zgjedhjet lokale. Te shohim se sa do ta mbaje fjalen. Ne demokraci kjo perkthehet "harakiri". Te shohim sa trim do te tregohet dhe do te beje "harakirin". Edhe nje gje tjeter: sa me shume ben demonstrata shoku Rama, aq me shume konsolidohet koalicioni maxhorances. Mire ben ta kuptoje sa me shpejt. Po te kemi fatin ta kuptoje do te kthehet ne parlament dhe do te filloje te beje politike.

  sa me shume ben demonstrata shoku Rama, aq me shume konsolidohet koalicioni maxhorances.

aq me shume konsolidohet dhe thellohet kusaria.ujku mjegull do mer .drejt e ke thene . smiley

Ne demokraci ka vetem vota. Po i pate behesh kryeminister.

 

Edhe ne kohe te Dulles kuvendi dhe qeveria me vota zgjidhej por thone se nuk ishte demokraci.

 T'ishte trim Rama nuk binte në kurthin e këtyre burokratëve jo po bisedime jo po Krokodil. Politikanët tanë kanë frikë të pjerdhin edhe kur këta janë 100m larg.

Mire a keqe, presim ne javet ne vazhdim sesi do rrjedhin ngjarjet, njerezit ne shqiperi me ngjarjet e 21 Janarit po kuptojne. Nuk e di, por nuk kam pare kurre ne shqiperi me perpara njerez te cilet te shprehin hapur mendimin e tyre edhe nese tjetri eshte amerikan. Kjo eshte dicka shume domethenese.

Nje gje eshte e sigurte , Rama dhe PS e kane thyher mitin " se ambasadori amerikan ka gjithmone te drejte".

 

Mister Arvizu, eff ju.

I katerti vdiq sot. Do na tregosh ca eshte normale?

i shkreti ambasador sa eshte hutuar nga kjo situate,pasi as ne endrrat me te guximshme  s'do e kish imagjinuar qe nga nje zyrtaruc i rendomte i 'perandorise'  do te mund te behej 'perandori ' i bananise.Mbahu 'sandri' se ke pune me 'zezaket' e bardhe

po pse ca do thote usa, qe demonstroni e protestoni rruges per te rrezuar kete qeveri kriminele? amerikes s'i intereson fare, mjaft qe te kete stabilitet dhe gjerat te ndjekin interesat e saj kombetare.

Per hir te interesit te saj (apo te qendrueshmerise dhe gjeopolitikes nderkombetare), ajo ka mbeshtetur nje gjys diktatur per 30 vjete rresht ne egjipt. Po vec populli e di c'heq. dhe egjipti eshte vetem nje shembull midis dhjeterave.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Qeveria dhe kryeministri kane vrare 4 shqiptare te pafajshem ne mes te tiranes dhe televizioneve. Vazhdojne prej javesh te mos dorezojne kriminelat.

PA LLOGARITUR DHE PA U MARRE ME ASNJE LLOJ GJEJE TJETER KJO ESHTE ARSYE PLOTESISHT E MJAFTUESHME PER TA RREZUAR KETE QEVERI.

I GJITHE PISLLEKU I RAMES DHE SHPURES SE XHONBYROISTEVE TE KUQ NUK E JUSTIFIKON KURRSESI PRANIMIN E KESAJ CMENDURIE. 

NA HENGERT MORTJA PO E DURUAM KETE DORE VRASESE TE SEMURE KOMUNISTO-DIKTATORIALE TE NA SHTYPE DHE PO E HARRUAM GJAKUN E TE VRAREVE PADREJTESISHT.

 

Çfarë roli kanë Shtetet e Bashkuara në Shqipëri?   Kam dëgjuar që thonë se Shtetet e Bashkuara duhet të zgjedhin mes stabilitetit dhe demokracisë.

Kjo eshte pika me e rendesishme e gjithe intervistes.

Amerikanet qe po analizojne çeshtjen tone, nga edhe i ka degjuar te thone, praktikisht po thone se stabiliteti sigurohet duke mbeshtetur Berishen, kurse demokracia duke i dale kunder Berishes.

Pergjigja e ketij eshte se s'jemi as pro as kundra Berishes po kemi hedhur dollare prandaj jemi ne anen e demokracise, krejt futja pordhes, si me thene midis kekut dhe byrekut zgjedh byrekun se kam blere gjizen.

Me pak fjale si tha edhe Pedro, ketyre ne keto momente as u kercet fare per demokracine ne Shqiperi, u intereson stabiliteti, kurse per demokracine ka kohe, mund ta mbani Salen o njerez se nuk u be qameti. Si tha Devole tek nje humor i vjeter:

O popull, o qen bir qeni, po hengre bar per 50 vjet, po ça te kushton ty te hash bar edhe 20 vjet sa te terezitemi edhe ne.

Vari leshte, Amerika ben hesapet e veta ne i mbajme syte nga ajo. Gomarin nga balta e nxjerr i zoti, s'ka dale kot kjo shprehje, po me duket se ne shqiptaret jemi gomari qe po presim pronarin te na nxjerre nga balta.

Edhe njehere te lutem, cfare dollaresh kane hedhur ne Shqiperi ata??? Nuk e kuptoj kete. Per mendimin tim dhe mes adi une, ata kane hedhur leshte ne Shqiperi. Ne jemi vendi me interesin me te vogel amerikan ne rajon, e pse jo, ne Evrope, e pse jo, ne boten qe njohim. Ndoshta duhet te mbahemi nen zgjedhe dhe kerrbac qe te mos u hapet oreksi fqinjeve dhe te mbaroje nje rajon i tere.

Po lexoje pergjigjen e pare, pasi flet per angazhimin amerikan e mbaron pergjigjen me nje pyetje tipike prej atij qe do ti devijoje pergjigjes:

Kur e shoh gjithë këtë gamë aktivitetesh u them të tjerëve: më thoni, a nuk janë Shtetet e Bashkuara në anën e demokracisë në Shqipëri?  

Keta or mik, as e rruajne trapin fare, jo 4 te vriten po 400 te vriten ne Shqiperi, keta do llapin per demokracine dhe do mbeshtesin tiranine, me vjen plasja qe jemi katandisur kaq keq saqe te qajne nenat tona para kesi spurdhjakesh per ndihme.

Ku di gje une, te jemi kaq pa gjak sa te na beje zap Sala me kelyshet e tij, u duhet kthyer ne Shqiperi sa te plase, duhet varur ne litar ai qen bir qeni. 

 

Nje gje eshte e sigurte , Rama dhe PS(vetem falangjet e komunizmit) e kane thyher mitin " se ambasadori amerikan ka gjithmone te drejte".

A i ka mbetur gje tjeter Rames tu provoje Shqiptareve se eshte kercenimi real  dhe reziku i vetem eminent ne rrugen e  integrimit  te Shqiperise drejt Europes?

e adhuroj idealin e shqiperise europiane por kur ne vendin tim qeveria vret shqiptar pafajshem ne mes te rruges, ne mes te dites...te dhjefsha europen, as qe e du me dit n'bote se ku bi.

3 pyetje nga Babaramo per ty:

 

  1. a ju paguajne per t'u treguar kaq teveqela?
  2. beni vete si teveqela, pa ju paguar njeri?
  3. jeni me te vertete teveqela?

 

Kam nje lutje tani per ty dhe gjithe te tjeret si ty qe te na tregoni nese do vazhdoni perjetesisht keshtu, ose do i therrisni nje dite aresyes dhe do tregoni pakez respekt per ata qe ju lexojne...

 

Ju jeni nje nga arsyet ,por ju nuk mund te jeni nje nga te mirekuptuarit per shkak te militantizmit medioker qe shfaqni regullisht ne sulmen ndaj te tjerve.

Ke shume te drejte. Te kerkoj ndjese nese u ofendove nga ato qe thashe. Kupto dhe ti tani se cfare ofendimi ben (ti) ne menyre te vazhdueshme me llojin e komenteve te tua. 

pikerisht keto pyetje do kisha per ty.

Po aman mor zoteri kush duhet te thote qe e vrau qeveria..ju apo gjykata...

Sigurisht qe duhet ta thote drejtesia. Po edhe sikur prokuroria te japi fakte dhe te ndertoje versionin se 4 te vraret ne bulevard jane vrare nga plumbat e gardes se republike, je ti i pari qe do te thuash se ajo (pra kryeprokurorja) eshte pjese e grupit pucist dhe kesisoj nuk duhet besuar. Kete teren e pergatiti menjehere gjaksi yt, frymori Sali!

 Qeveria se s'ka gjykatëqëdryshon me drejtsi .Veç qorrat nuk duan ta shohin .Kush thua ti apo po pret gjykatën që ka dy vjet me gërdecin e s'po gjen u vranë vetë apo qeveria , që mediun se  gjykoi për imunitet sikur i ndalonte njeri të kërkonte heqjen e imunitetit . Thua ti ke të vra ndonjëri që ka qenë për gjah në dajt .Për ty është e pranueshme .

 Nuk i kuptoj keta amerikanet. Ajo fjala e Rames drejtuar evropianeve "... mos lejoni qe ne Shqiperi te ndodhin ato gjera qe ne vendin tuaj nuk do ti lejonit..." ishte nje apel qe nderkombetaret te perpiqeshin qe qeveria te ndryshonte kursin antidemokratik. Mirpo paska qelluar ne vesh te shurdher.

Diku ne nje postim diku, dikur, pata shkruar se politika e Tiranes 20% behet ne Tirane, pjesa tjeter behet ne kancelarite e Evropes dhe SHBA-ve. Dhe nje nga kritikat qe i kam drejtuar Rames, eshte se nuk e ka nderkombetarizuar aspak, kursin antidemokratik et Saliut.

Retrospektive: Kujtoni Saliun e post '97, çfare vajtjeardhjesh neper kancelarite e Evropes, per tu mbushur mendjen atyre, se '97, ishte nje aksident, ishte nje kunderrevolucion komunist, e ku di une, dhe ja arriti ti bindte ata. Frut i kesaj politike te tij, ishin dhe perfitimet politike qe mori pas zgjedhjeve te 2001, jo presidentin, jo prokurorin, jo ndryshimet per KQZ, per KRRTv, etj. 

Aktuale: Po Edi Rama ç'ben. Asnje takim me nderkombetaret, kauzen e zgjedhjeve e humbi, pasi nuk diti te luante edhe me vete fjalet e nderkombetareve, me ate te famshmin 30% te numeruara keq dhe shume keq, me jeten e ashper parlamentare qe u ofrohet, me mungesen e takimeve ne internacionalen SOC, me miqte e tij politike nderkombetare. e tj. Pra ai ç'mbolli po korr. Diku ne nje analize ne nje tv, Shpetim Nazarko, ne nje debat tha: " .. a e dini qe perendimi nuk pyet fare per opoziten dhe liderin e saj, pasi tymnaja qe ka perhapur Sali Berisha dhe te tijte per te, jane aq te medha, sa qe edhe nderkombetaret, kane filluar qe ti besojne ato, persa kohe qe vete Rama dhe PS, nuk lobojne per te kunderten, per te mos thene qe edhe te vetet, sikur i perkrahin, ne mos flasin keq edhe vete per Ramen...."

Ne perfundim, Rama po luan keq ne fushen nderkombetare, kur ka perballe, nje skile te vjeter, qe gjeneron gjithnje konflikte, dhe gjithmone do te gjeje je kazus, per te dale pa lagur nga palaçolleqet, e tij dhe te qeverise se tij, dhe nuk eshte ne gjendje, per te faktuar para tyre bemat e Saliut. Por kete fature, e paguan ai dhe PS, por me shume po e paguan qytetari dhe shoqeria jone e raskapitur.

S'kam ça shtoj me teper, e bere vete tere analizen e persese se deshtimit te strategjise se Rames !

Ajo qe me çudit, eshte se ne vend qe njerezit "e mendimit ndryshe" ne PS-se, t'i perdornin keto fakte e keto deshtime per t'ja vene kembet ne nje kepuce Edit, ata bejne nje bashkime "fasade", si Blushi neper defilatat e mitingjeve ...

kaposh, po a e kupton qe gjykata dhe gjithe drejtesia ne ket vend eshte inekzistente, dhe kjo sjella e ines tani, eshte vetem se ka ameriken mbeshtetje.

po c'gjykata thua, a ke degjuar ndonjehere per procesin e gerdecit, se si ka degjeneruar ashtu, tani qe ne e harruam, gjykata po i liron dhe ata qe arrestoi pa folur per drejtesi te vertete.

Po c'duhet gjykata kur ti sheh live se si e shtrin mbi dhe gardisti robin e shkrete?

per hir te njefare njerzlliku mos u beni kaq hipokrite ne kulm.

 

 

 

 Fakti është se ka institucione demokratike. Atyre u duhet dhënë hapësirë që të punojnë.

Sa mire qe e ka kete, po kush duhet qe tja jape kete hapsire, kur i zene dhe driten? Kete nuk e ka parasysh Ambasadori i Nerum, dhe me poshte:

 Ne sot po mbështesim për shembull Prokuroren e Përgjithshme dhe përpjekjet e saj për të hetuar në mënyrë të pavarur rrethanat për incidentet e 21 janarit. 

A, po ketu po, po ai a e ka degjuar ate prokurorin e vet, per tere ato sorollatje 6 oreshe, ne Mjekesine Ligjore, qe varet nga Ministria e Drejtesise, ngaqe Saliu Yne, tha qe jemi te hapur ne hetime, kuptohet qe hapur, quhet kur dera hapet plotesisht, por e hapur quhet edhe vetem sa deperton shikimi i syrit..., pra e kuptoni vete kete hapje!!!!!!!!

Kur  mendoj ato që po bëjmë ne në Shqipëri, vetëm për këtë vit fiskal ne do të shpenzojmë 20 milionë dollarë për programe të ndryshme që synojnë të nxisin respektin për institucionet, shtetin ligjor, luftën kundër korrupsionit, trajnimin e prokurorëve dhe gjykatësve. 

Kurse ketu, duket me se miri efiçenca e ketyre 20 milion dollareve, me vidion e Metes, me gjyqin e Gerdecin, apo me gjyqet ndaj Bashes apo te Mediut.. Komentet jane te teperta. Dollaret vertete qe kane pasur efektivitet, aferim...

Ku di gje une, te jemi kaq pa gjak sa te na beje zap Sala me kelyshet e tij, u duhet kthyer ne Shqiperi sa te plase, duhet varur ne litar ai qen bir qeni. 

feeling the same. 

Një diplomat dezhurn për problemin Berisha !

Nga Mero Baze

Në situata të tilla delikate siç është kriza shqiptare, më të rrezikuarit për tu bërë viktima janë diplomatët perëndimorë. Dhe nëse më torturoni tani të vizatoj portretin e një viktime të mundshme, i pari që më vjen në mendje është ambasadori i sapoardhur i SHBA në Tiranë, Aleksandër Arvizu, i cili është përfshirë në zemër të krizës duke i qëndruar afër kryeministrit Berisha.

Falë mitit që ekziston për institucionin e ambasadorit të SHBA në Shqipëri, ai po luan një rol të rëndësishëm në këtë krizë.

Merita e tij e madhe dhe e padiskutueshme është që u përfshi në debatin haluçinant të Sali Berishës rreth “puçit” të shtetit duke i dalë në krah puçistes kryesore, Ina Rama. Duke e çmuar atë si një pikë kyçe në krizën e prodhuar nga 21 janari, diplomati i lartë amerikan në të vërtetë mori një pozicion të qartë zyrtar kundër terminologjisë së pushtetit ndaj kësaj ngjarje dhe mbi të gjitha dhe një lloj kontrolli diplomatik mbi hetimin.

Një tjetër gjest i zgjuar diplomatik i tij është ruajtja e dialogut personal me Sali Berishën, qoftë dhe duke paguar një taksë në opinion publik duke e quajtur atë burrë shteti ditën që merrej duke sharë lavire bulevardi një grua. Në situata të tilla të rrezikshme, kur integriteti i institucioneve ka rënë, ruajtja e dialogut me problemin kryesor të kësaj krize, që është Sali Berisha, është e rëndësishme. Ambasadori Arvizu ia ka arritur dhe kësaj pike. Ai është tani një figurë e dashur dhe e besueshme për mbështetësit e kryeministrit Berisha dhe ky është një favor i madh për diplomacinë amerikane, e cila ruan ndikimin mbi vatrën e krizës. Edhe për këtë ambasadorit Arvizu i është dashur të paguajë një taksë. Ai po flet publikisht me fjalorin e Sali Berishës, nuk po zë në gojë represionin mbi medien dhe gjestet ekstreme që Berisha bën ndaj medies kritike dhe vrapon të jap statistika për liri shtypi, nga ato që Berisha ofron për ta ilustruar lirinë që ka prodhuar në mendje të vet. Unë druaj se ambasadori  e kupton të vërtetën, por jam gati ta justifikoj në rolin e “Lolos” për të ruajtur raportet me problemin kryesor të krizës shqiptare. Jam gati t’ia pranoj faktin,  që ndryshe nga Bashkimi Evropian, Amnisty International, Federata Ndërkombëtare e Gazetarëve, të mos citojë asgjë nga ato që po ndodhin para syve tanë pas 21 janarit kur unë dhe tre kolegë të mi u shpallëm dhe pjesë e puçit, bile dhe urdhërues vrasjesh. Është mirë që ambasadorin Arvizu ta ruajmë nga kjo betejë, dhe ta konsiderojmë si diplomat dezhurn për problemin Berisha.

Është mirë po ashtu që ambasadori Arvizu nuk po konsumohet për të dënuar korrupsionin zyrtar në vend. Shqiptarët, por dhe mediet botërore thotë se në Shqipëri u vranë katër vet pas demonstratave të dhunshme që shpërthyen për shkak të një historie të rëndë korrupsioni zyrtar që kishte në qendër zëvendëskryeministrin. Këtë e thotë çdo medie rrotull botës, nga Japonia në Meksikë. Ambasadori Arvizu po përdor një teknikë të mosarmiqësimit me qeveritarët shqiptarë për çështjen e korrupsionit duke kaluar bile në një tezë ekstreme ku sipas tij “korrupsioni është një problem i shqiptarëve dhe jo “i qeverisë shqiptare”…!” (Intervista VOA). Edhe ky qëndrim e bën popullor tek mbështetësit e qeverisë dhe sidomos tek ajo pjesë e administratës ku siç shpjegoi ambasadori Arvizu shpërblehet politikisht, d.m.th shpërblehet në mënyrë të paligjshme. Kjo e bën këtë diplomat një aspirinë shumë të çmuar për dhimbjen e kokës në të cilën gjendet pushteti nga bërja publike e aferave të tij korruptive që kanë rritur zemërimin popullor.

Së fundmi ambasadori ka bërë dhe një rekomandim të parrezikshëm për qeverinë, një lloj ftese për seanca degjimore ne terren, që është diçka mes një rekomandimi politik dhe një teze seminaresh për të shtyrë kohën.

Pra, nëse i përmbledh të gjitha këto qëndrime të ambasadorit të SHBA ndaj krizës, dhe nëse e sheh me syrin pozitiv siç gjithmonë jemi munduar të shohim rolin e SHBA për demokracinë në vendin tonë, arrin në përfundimin se ambasadori i SHBA është i angazhuar në një luftë diplomatike për t’i qëndruar afër kryeministrit Berisha në këto ditë të vështira të tij, me qëllim që ta kontrollojë krizën në vatrën e saj. Ky është dhe investimi më i madh që një shtet demokratik si SHBA mund të bëjë për një demokraci hibride dhe të pazhvilluar si Shqipëria. Ndryshe nga SHBA, Evropa është më e qartë dhe më morale në këtë krizë. Ajo ka qenë e prerë në ruajtjen e pavarësisë së pushteteve, e qartë në distancimin ndaj kryeministrit kur ka tentuar të frikësojë medie dhe pushtete të tjera në Shqipëri, e qartë në rëndësinë e zgjidhjes së krizës politike në vend. Dhe kjo natyrisht ka krijuar një lloj distance të tyre me Sali Berishën.

Problemi tani është se cila recetë është më e mirë për zgjidhjen e krizës. Unë mendoj se është fat i madh që në momente të tilla kur Berisha reflekton hapur edhe çrregullime psikike, ka në krah ambasadorin e SHBA me teza që e qetësojnë. Frika e madhe është se ndërsa vendi po i ngjan përditë e më shumë një demokracie latino-amerikane ku korrupsioni justifikohet nga politika, mungesa e lirisë së medies justifikohet me statistika, mungesa e mirëqenies justifikohet me koncerte të  Rihanës dhe Shakirës (po latino-amerikane) dhe dhuna në formë junte injorohet, ambasadori amerikan mund të harrohet që vjen nga Uashingtoni, dhe do citohet origjina e tij meksikane. Kjo do na rrëzojë pastaj gjithë shpresat për veprimet e zgjuara që po bën duke qëndruar afër Berishës si diplomat dezhurn i krizës.

Jo vetem Mero qe duhet te ngrej zerin por edhe Top Channel dhe Shekulli. Ambasadori i futi ne "llogore", armiqte e shtetit - opozitare! Kam mendimin se permendja e shtypit ne "emer" ishte nje kercenim i drejt per drejt per videot e publikuara te Priftit dhe te 4 te vrareve..  Eshte e pa falshme qe te permended disa media me emer ne ate menyre. Sa per te tjerat, qe i beri shqiptaret te gjithe te korruptuar dhe jo qeverine, nuk ja vlen hic te merresh.

 

Nje artikull nga Deutche Welle pe Mubarakun e Egjiptit...I pershtatet shume situates sone

Koha per Autokritike:Perendimi e ka mbeshtetur shume gjate Mubarakun

 

Po e ekzagjerojme pak a nuk ju duket me ambasadorin amerikan?Ne mos per tjeter ai e di shume mire se ç'ben,ne s'po dime me e marre vesh

shume e demshme mungesa e besimit ne vetvete.  

Nuk besoj se eshte mungese besimi por lideret shqiptare prodhuan nje krize  teper te nderlikuar per kokat e tyre te trasha.

Nuk eshte mungese besimi ne vetevete,por me marre per skoti e me gjyku nje ambasador e aq me teper amrikan.Deri djeProfet ,sot kush po e çan...

Unë mendoj se është fat i madh që në momente të tilla kur Berisha reflekton hapur dhe çrregullime psikike, ka në krah ambasadorin e SHBA me teza që e qetësojnë. Frika e madhe është se ndërsa vendi po i ngjan përditë e më shumë një demokracie latino-amerikane ku korrupsioni justifikohet nga politika, mungesa e lirisë së medies justifikohet me statistika, mungesa e mirëqenies justifikohet me koncerte të  Rihanës dhe Shakirës (po latino-amerikane) dhe dhuna në formë junte injorohet, ambasadori amerikan mund të harrohet që vjen nga Uashingtoni, dhe do citohet origjina e tij meksikane. Kjo do na rrëzojë pastaj gjithë shpresat për veprimet e zgjuara që po bën duke qëndruar afër Berishës si diplomat dezhurn i krizës.

!!!

ju ka marre malli per cokollaten eeee ??

Nuk eshte mungese besimi ne vetevete,por me marre per skoti e me gjyku nje ambasador e aq me teper amrikan.Deri djeProfet ,sot kush po e çan...

Gjykoje me objektivitet situaten, studioje, vlereso rrethanat, faktoret, llogarit rrezikun potencial, perdor inteligjience dhe fleksibilitet, krahasoe me precedente nga vende afer dhe larg ( ne kohe & hapesire).

plus qe nuk po them qe arvizu ja fut kot, por arvizu eshte ambasadori i SHBA tek ne dhe te kesh te sigurte nje dicka: Cdo gje qe thot dhe ben ( aq me teper ambasador i USA) eshte ne perputhje me interesin kombetar te SHBA-ve dhe jo tonin.

 

'''''Ndoshta duhet te mbahemi nen zgjedhe dhe kerrbac qe te mos u hapet oreksi fqinjeve dhe te mbaroje nje rajon i tere.''''

Degjo o zotrules, kemi 133 vjet qe nga Kongresi i Berlinit, qe po na perdorin si qengji i flise per stabilitetin ne rajon, per te ngopur te tjeret, si tha Eduart Greys para parlamentit anglez me 1913:

-Po u bejme shqiptareve nje padrejtesi per te miren e paqes ne Europe.

Po pse gjithnje ne duhet ta hame per stabilitetin e rajonin apo Europes , po ne gop te s'emes te veje edhe rajoni edhe Europa, po kur do kemi njehere guxim te themi:

Na keni çare trapin te gjithe, merr nje cope toke njeri, merr nje cope dinjitet tjetri, merr nje cope demokraci tjetri, tani mjaft me, na keni bere si kurve, tani do i q.me robte me te bukurit, le te rrihem te behem copa po nje grusht nofullave do ta jap, nje grusht qe permbledh 133 vjet padrejtesi, gjak e vuajtje.

Duhet nacionalizem qe te mos na perdhosin me tej, edhe keto 2 shtete leshi i kemi ngritur me nacionalizem, pastaj ua kemi lene ne dore qurrasheve dhe nderkombetareve.

Edhe kete armik e bote? Amon mer yahoo. At tjetrin, rafmetliun qe iku, e shanin demokratet, kurse ket te sotmin, socialistet. Amon mer se rate tul mbas Edit. Hecni ketu ne Taivan, tju boj vllai i trajnim, se ca o demokracia.

kjo qe po thot arvizu eshte "sapo u ktheva prej washingtonit edhe me duhet t'ju them  se interesat e shba-se nuk eshte e thene te jene te njejta me ato te shqiptareve.. flm qe me dhate mundesine te shpjegohem"..

 

armik nuk eshte jo, nuk do beht kurre dhe as letra anonime nuk kane per ti vjat Klintonit.

por ama kjo "korrupsioni është një problem i shqiptarëve dhe jo “i qeverisë shqiptare”.

Kjo nuk kaperdihet, shume njerez jane irrituar jashte mase. Kesaj i thone qe edhe ai i ndjeri qe vdiq me plumb ne koke sot qenka pjese e problemit...  smiley

Po e shtyjn vendin drejt dhunes perseri, kesaj rradhe nje gje eshte e garantuar, njerezit si keni me cadra duarve..

por ama kjo "korrupsioni është një problem i shqiptarëve dhe jo “i qeverisë shqiptare”.

Kjo nuk kaperdihet, shume njerez jane irrituar jashte mase. Kesaj i thone qe edhe ai i ndjeri qe vdiq me plumb ne koke sot qenka pjese e problemit...  Sad

Nqs. ti fut te ndjerin ne mes... atehere na le pa fjale, por... nqs. harrojme per pak sekonda te ndjerin dhe flasim vetem per kete:

"korrupsioni është një problem i shqiptarëve dhe jo “i qeverisë shqiptare”.

... atehere, mund te themi se ambasadori na njihka me mire se c'njohim veten.

Kush mendon se ambasadori amerikan ka ardhur ne Shqiperi pa bere nje "kurs" te hollesishem mbi situaten ne Shqiperi, eshte naiv.

E ka bere mire kursin Olso... kur i thote Berishes "burre shteti", i rrofte kursi atij. Problem apo jo i shqiptareve korrupsioni, ai eshte problem ne qeveri me shume se kudo tjeter. Aty vidhen miljardat. Aty shitet atdheu i shqiptareve. Aty shiten kockat e femijeve dhe pleqve shqiptare per kocka kriminelesh lufte greke. Gjithsesi, qe te gjitha keto le t'i thote ai - dhe thuaj ti qe na njeh. Po qe te na kujtoje budallenj, me duket se as ja paska idene fare se kush jemi.

Po qe te na kujtoje budallenj, me duket se as ja paska idene fare se kush jemi.

U bo ai! Qorri!

Olso... po rri tani, se nuk do shume te nxjerre nje Enver tjeter ai komb, dhe t'i shk@#~&%$#> t'emen edhe Amerikes. Se ne shqiptaret, deshem s'deshem, shume prej nesh ende ecin me burreri. Ka ca caqe qe dhe miku me i shtrenjte nuk duhet t'i kaloje kurre; sidomos miku me i shtrenjte. Te mos luaje me gjakun e shqiptareve ky, madje, me mire te mos kerrkellije fare sesa te tregoje "asnjanesi" apo "ambiguitet". Cdo kupe mbushet nje dite. Prandaj te mos abuzoje me ndjenjen e sinqerte qe ka populli yne per kombin me te begate ne bote. 

Une nuk e di ta them si piqen kushtet ne te tilla raste; zakonisht keto fjale thuhen pas pilafi, pare me syrin e historianit; po i kemi rezistuar turkut, serbit, grekut, edhe kur kane dashur te na shfarosin si komb, dhe jemi prape ketu. Ka dicka qe eshte mbi perandorite dhe fuqite e kesaj bote; dhe eshte fakt qe gjithmone eshte kthyer rrota edhe tek ne, ndoshta dhe ne kemi "guxuar" te mbajme rrota rrumbullake si gjithe bota dhe jo katrore si duan "miqte" tane.

Ka ca caqe qe dhe miku me i shtrenjte nuk duhet t'i kaloje kurre; sidomos miku me i shtrenjte. Te mos luaje me gjakun e shqiptareve

Miku qe te do te miren te thote te verteten dhe nuk te merr me lajka... Dicka te tille me duket se e ka thene dhe populli ine.

Ka dicka qe eshte mbi perandorite dhe fuqite e kesaj bote; dhe eshte fakt qe gjithmone eshte kthyer rrota edhe tek ne

Po kur mo daku, kur?! Ne endrrat tona?!

A e ke pa se cfare jemi katandis apo jo?! 28000 km katrore dhe 3 milione njerez.

... me nje budall ne krye...

... dhe nje loqe qe i ben opozite...

Tani une nuk e di pse ju pelqejne ofendimet e te huajve dhe i merrni per te verteta... ka boll te verteta per te thene ne ate vend; si psh: dielli ne Shqiperi lind dite per dite; ose; edhe ne Shqiperi njerezit thithin oksigjen, pa te cilin nuk mund te jetojne; ose: edhe shqiptaret shohin me sy, njesoj si amerikanet... ose: edhe shqiptaret mendojne me ane te organit qe quhet tru. Une jam i bindur tashme qe nganjehere juve ju zene ca deshira dhe ethe per te demtuar veten dhe per t'i shkaktuar vetes dhimbje kot. Eshte "fetish" i disa njerezve ky... ca t'i bej une.

"Korrupsioni nuk eshte problem i qeverise, po i popullit shqiptar" - pa me thuaj, si eshte ndryshe kjo fjale ne Amerike??? - Po mos tallin trapin pra! Prandaj po ta quaj ambiguitet, dhe ne te njejten kohe eshte edhe nje tendence idjote per t'u treguar asnjanes. Nuk ecen. T'i mbushet rradakja Arvizut, se nuk eshte bere bytha e tij te na mesoje si behet rakia tani. Prandaj po them, me mire mos ta hape fare gurrmazin, dhe te rrije ne zyre te vet te luaje pllej stejshen gjithe diten po te doje.

Sa per citimin e dyte, jam i bindur qe s'me ke kuptuar hic. E ke nga vrulli i asaj qe ke thene me perpara, prandaj. po ta shpjegoj me shume pak fjale, qe te te ndihmoje njohuria jote te nxjerresh ate qe dua te them, dher ju gou:

28 000 ishim dhe ne kohe te Enverit!

inxhoi shpirto. smiley

zotrulso... dikush ketu te ka thene... "sikur 10% e shqiptareve te ishin si ty, do ishim shume me mire tani".

I jap te drejte, ndersa te lexoj.

Kur te themelosh nje parti ne Shqiperi, me thuaj, se do te te votoj!

Tani per tani, ndjehem pak sado-mazokist.

smiley

Respektoje dhe duaje veten tende maksimalisht Olso, sidomos per ate qe te ka bere Zoti dhe nuk ka qene ne doren tende(shqiptar). S'kam nevoje te hap parti qe ta shoh se ajo eshte vota me e mire dhe me e bukur qe mund te me japesh.

smiley

Si ka qene nje here puna qe Sala la ambasadorin amerikan ta priste dy ore?a di ta kujtoje kush?

 Qeverite nuk ndryshohen me protesta, por me zgjedhje.

 

Shume e vertete... por per qeverite. Kjo e jona s'mund te quhet qeveri. 

korrupsioni është një problem i shqiptarëve dhe jo “i qeverisë shqiptare",

ku donte te delte me kete ai? 

 

Me duket shume e qarte fjalia. S'ka nevoje me shpik labirinthe.

   korrupsioni është një problem i shqiptarëve dhe jo “i qeverisë shqiptare

 

Hmm, s'e kisha lexuar kete. Dmth, faji qe kemi korrupsion qendron te fakti qe jemi shqiptare? Pra, problemi s'qenka qe klani politik (qeveria) qe ka zaptuar postet qe nga vitet '90 e ketej, ka si parim pune korrupsionin familjar e punesimin e militanteve (prape korrupsion), dhe nuk zbresin nga karriget pa gjak? Pra, qenka faji i popullit qe ata jane aty, sepse populli nuk i heq? Me cfare t'i heqe populli? Me vote? Kandidatet qe vene qeveritaret e korruptuar jane te korruptuar. Me protesta? "Jo", thote titulli i temes. Atehere? Te nderrojme nenshtetesi? Te emigrojme te gjithe?

Me cfare t'i heqe populli? Me vote?

Nqs. populli e ndjen se keta (majtas e djathtas) nuk e perfaqesojne, le t'i heqi me cfaredolloj mjeti t'i dali perpara.

Por mbase populli... i kupton e ndoshta edhe i lezeton...

 "populli" nenkupton te gjithe, edhe te ndershmit. S'ka te drejte te pergjithesoje ne kete menyre.

Edhe statistikat pergjithesojne...

Eshte faji i "te ndershmeve" qe lejojne qe te futen ne te njejtin thes me te tjeret...

Ambasadori eshte thjesht nje "vizitor" qe thote ate qe shikon.

 Statistikat bejne ndarjen, kaq perqind jane ashtu, kaq perqind keshtu.
Popullit nuk i lezeton t'i jape 3 mije euro nje drejtori drejtorie arsimi per ta punesuar si mesues. I jep se ia kerkon drejtori i vene nga qeveria e populli s'ka qeveri ku te ankohet, ndaj mbetet te paguaje.

Pergjithesimi eshte gjeja e fundit qe pritet nga ambasadori i nje shteti me kultura e raca aq te larmishme sa Amerika. Eshte si te them une qe populli amerikan eshte psikopat qe merr armen e vret njerez, sepse statistikat kane shume raste te tilla ne Amerike.

 

''korrupsioni është një problem i shqiptarëve dhe jo “i qeverisë shqiptare",

 

Pse beni sikur se kuptoni kete? Cfare ka ketu per mos kuptuar. Ambasadori si nje diplomat i vertete thote qe edhe socialistet ( e.r. & co) jane aq te korruptuar si keta qe jane ne pushtet. Si rrjedhim jane te pabesueshem. lexoni c'thote me tej dhe do ta kuptoni ju qe s'kuptoni ose beni sikur nuk kuptoni. 

 Jo, nuk po thote socialistet, sepse ata perfshihen te "qeveria". Ata po i shfajeson duke thene qe s'eshte problem i qeverise. Po thote tekstualisht qe eshte problem i popullit shqiptar.

Po na akuzon te gjitheve per korrupsion, ne menyre pergjithesuese, me saktesisht "e shohin korrupsionin si menyre jetese."

Prinderit e mi jane te ndershem, une vete jam i ndershem e po rris femije te ndershem. Me c'te drejte me fyen familjen ky mua? Sepse dhe une shqiptar jam.

Pse beni sikur nuk eshte keshtu ? A je ti e gjithe te tjeret(dhe une ) qe per te marre nje sherbim qe te takon paguan nen dore dhe nuk denoncon,a je ``ti``qe paguan policin nen dore qe te mos ta vere gjoben,a je``ti``qe paguan nen dore faturistin e energjise per te mos paguar sa konsumon,a je ``ti``qe blen dipllome(edhe pa mbaruar te mesmen),a je ti qe paguan per nje note qe ste takon apo paguan edhe per ate qe te takon,a je ti qe paguan nen dore per nje vend pune,per nje leje ndertimi, a je ti,a je ti, a je ti ...... ??????  

 "korrupsioni është një problem i shqiptarëve dhe jo “i qeverisë shqiptare”.

Olsib, dmth ky aleksandri i vogel i amerikes se madhe po na thote se populli ka ate qeveri qe meriton.nqs qeveritaret vjedhin, grabisin, pasurohen me afera te pista, cqt se ky popull , sipas kokes ka dhe qeverine. Ky eshte mesazhi dhe ky eshte "kursi" mbi situaten ne Shqiperi?

Mua me duket shume kinez ky amabasadori me kete frazen . Ke ndonje shpjegim alternativ ti?

Nuk eshte e vertete qe e kemi qef pak korrupsionin, edhe po te mos jemi ne qeveri?

Ambasadori ka thene shume gjera atje lart.

Gjithsesi, une mund te te them qe ne te gjitha keto ndodhite e javeve te fundit, me teper se Berishen, percmoj dhe denoj ata qe i qendrojne afer Berishes... me teper se Meten, percmoj dhe denoj ata qe i qendrojne afer Metes...

Une nuk mendoj se korrupsioni eshte nje fenomen vetem i shoqerise shqiptare. Korrupsioni (ne ato nivele e tipare qe ne njohim) eshte nje fenomen tipik i shoqerive qe jetojne ne mjerim ekonomik e kulturor. Por pikerisht korrupsioni (dhe krimi) nuk i lejojne ato qe te dalin nga kjo. Perkundrazi i fusin ne nje rreth vicioz.

Korrupsion ka ne te gjitha shoqerite ,ne te gjitha stadet.Por problemi sa e sa eshet kapilar,pra i shtrire ne çdo mm te jetes ,i strukur ne çdo pore ,ne çdo qelize

Pikerisht. Kete kisha parasysh kur shkruajta "ne ato nivele e tipare qe ne njohim".

Korrupsionin e ben qeveria. Ne cdo kohe. Se ajo ka dhe gurin dhe arren. Si paska korrupsion tek  njerezit e thjeshte? Kush paska qejf te jape para andej ketej per te mbaruar pune? askush! por eshte ngritur sistemi i tille, qe nuk zgjidh asgje po nuk dhe. dhe keshtu veme prape aty ku u nisem, tek qeveria.

 ols, me duket se po tjerrim perrallen e ujkut dhe gjurmeve, korrupsion ka gjithandej...kurse tjetri u kap me bllok ne dore. Korrupsioni qeverise po behet mullar... kurse ky zotria po na tregon qe jemi ne qe e ushqejme kete korrupsion.Ky vertet ka bere kursin por me duket se e shikon permbys  realitetin.Duhet pickuar pak...ose  te kaloje ndonje weekend andej nga LURA... 

Korrupsioni (ne ato nivele e tipare qe ne njohim) eshte nje fenomen tipik i shoqerive qe jetojne ne mjerim ekonomik e kulturor.

Edhe ne Amerike ka korrupsion. Mendoj qe eshte pjese e natyres njerezore.

sigurisht qe ka, po cfare ndodh ne amerike nese nje senator kapet me presh ne dore? fabula rrefehet deri ne fund qe te dale nje moral per te qene...

Nje wool Av behet ketej.  Nje nga dy senatoret qe me pelqenin e qe humben ne zgjedhjet lokale tha per grupet e lobingut: ceshtja eshte shume e thjeshte.  Me vijne ne zyre e me thone "kam 5 milione dollare, mund t'i perdor per ty apo per kundershtarin tend ne fushate, zgjidh e merr."  

Por korrupsioni ne US eshte ne shkalle teper te larte, e qe nuk ndihet ne jeten e perditshme, ky eshte ndryshimi.

Po mire, ca beri ky? Tregoje historine deri ne fund. Se nese ai nuk ka marre gje, ska per se te denohet... E nese ka ndodhur e kunderta, dhe eshte kapur duke marre para e nuk eshte denuar... vallahi, ketu nuk ma mbush dot mendjen. Une nuk di me hollesi raste te vecanta, por nja dy i kam ndjekur me thene te drejten. Njeri ishte nje guvernator qe u kap i shkreti duke prish paret me nji prositute e fluturoi linkthi... apo ai tjeteri qe shiti nje vend ne senat...

ne lidhje me ate qe korrupsioni edhe eshte ne shkalle teper te larte, edhe nuk u ndjeka ne jeten e perditshme, me duket nonsens.

 

Ky dhe nje shoku i tij, qe humben zgjedhjet, do benin ligj kunder lobying.  Le te themi qe nuk pranuan as PAC money.  Kam shkruar me gjate ne ppu per kete pune kur ishin zgjedhjet mid-term te Nentorit.

ne lidhje me ate qe korrupsioni edhe eshte ne shkalle teper te larte, edhe nuk u ndjeka ne jeten e perditshme, me duket nonsens. 

Ne sensin minimal te fjales, nuk n/dihet.  Ne kuptimin qe trans-aksionet e perditshme mbeten te pastra.  Ne kuptim me te gjere, ka 30 vjet qe po akumulohen pasojat.  Po ja qe dumi po i jepet me caj smiley.

Nejse, se do dilnim komplet nga shinat e temes. 

ec mi Monda flasim per hallet tona ne, amerike e kanada, se me duket shqipnia i ka punet ne vije e bo telenovela korrupsioni kot smiley

se harrova, ju amerikont na bini shume n'qafe... na moret shpirtin me insurancat e makinave, per vete i keni si ua do qejfi... ca hajdutesh paskeni qellu ...

 Edhe ne Amerike ka kriminalitet.Atehere  eshte normale qe qeveria  te vrase. Kete po thote ambasadori. 

Ne fakt, vrasjet e qellimshme per numer popullsie ne Amerike qenkan me te larta se ne Shqiperi.

Dakort, kujtova se po flisnim seriozisht. Kerkoj ndjese.

kam nje ide se kur ky thot 'problem i shqiptareve', ky po kerkon te thot se pasojat negative te korrupsionit jane ne kurrizin TUAJ.. jo te qeverive.. kshtu qe kjo e ben korrupsionin efektivisht problemin TUAJ.. jo te qeverise.

lind pyetja, pse kete s'e dinim ne?

ksaj arvizu do t'i pergjigje me: me falni, s'po kerkoj te fyej njeri duke ju patronizuar, por kjo tendenca juaj cinike me ben te ndiej nevojen t'jua shpjegoj edhe nje here se korrupsioni eshte problemi JUAJ.. kshtu qe ju sikur keni kaluar te d-ja pa kaluar nga c-ja, se c-ja ehste e ndertuar apostafat si pika ku njerezia meson se korrupsioni eshte problemi i tyre. si eshte puna? - vazhdon arvizu. C eshte per 'Corruption', jo per 'Cynical'.

apo vidh moj qeveri, vidh, vidh se s'eshte problemi tend, eshte problem i te gjithe shqiptareve ngado qe jetojne. pa ti vidh. vidh e mos u ngopsh.

 korrupsioni është një problem i shqiptarëve dhe jo “i qeverisë shqiptare

a nuk eshte fare normale per pjesen me te madhe te shqiptareve paguajne per provimet dhe   diplomat   neper shkolla?. a nuk eshte fare normale te paguajne per te mare patenten e makines?  a nuk eshte fare normale te paguajne  ekstra per cdo lloj sherbimi shendetsor qe kane nevoje?  a nuk eshte fare normale qe per cdo lloj dokumenti qe  i nevoitet  qytetarit duhet patjeter te paguaj haracin te nenpunesi perkates, se ndryshe ja con buzen prapa? a nuk eshte fare normale qe gjobat qe vendos cdo lloj inspektoriati shteteror te ''rregullohen'' duke  demtuar shtetin,  pra paguar inspektorin nen dore?   a nuk eshte fare normale te tjetersohen pronat e njerzve   me dokumenta fallco dhe me  apo me ''vendime gjyqi''  te dyshimta?  po si po duke paguar natyrisht.  etj etj... 

me duket se ambasadori, per nje kohe kaq te shkurter,   e njihka me te vertete mire Shqiperine. do te thote qe ka  bere mire detyrat e shtepise.   bravo i qofte!!

 a nuk eshte fare normale per pjesen me te madhe te shqiptareve paguajne per provimet dhe   diplomat   neper shkolla?.

 

Jo, nuk eshte normale. Edhe sikur... nuk eshte normale qe qeveria te pranoje te paguhet. Ngado qe te rrotullohesh, te qeveria bie faji per kete. 

Nuk e di per ju, mbase jeni rritur ne familje qe e kane normale korrupsionin, por mua personalisht, fjalia e ambasadorit me fyen.

Nuk kam asgje per qendrimin e tij ne politike, as mbeshtetje ps apo pd. Ka bere ate qe i takon. Por kjo fjali, specifikisht, me fyen dhe me duket e papranueshme.

Po mire o njerez... eshte faji i ambasadorit amerikan apo i yni qe fjalet e tij merren kaq seriozisht ne Shqiperi?!

Vet fakti qe e konsiderojme kaq shume tregon nje lloj pasiviteti te shqiptareve kundrejt zoterimit te fatit te tyre...

A mos ndoshta presim qe gjerat te na vijne nga qielli?!

Sa prej jush ishin ne demostraten e 21 janarit?!

Sa prej jush u tallen me demostraten e me te vdekurit e 21 janarit?!

Sa prej jush jane cinike?!

Sa prej jush perfitojne nga ky regjim qe eshte ne fuqi?!

Sa prej jush vuajne e nuk ngrejne zerin ndaj vuajteve, por perkundrazi bejne pakt me te keqen per te shpetuar nga ato?!

Sa prej jush ja ka mbath nga Shqiperia?!

aaaaa mire na e bere o Olsib. edhe   e ke postuar vete intervisten e ambasadorit ketu, edhe na thua pse  e marrim kaq seriozisht??!!

Po mire o njerez... eshte faji i ambasadorit amerikan apo i yni qe fjalet e tij merren kaq seriozisht ne Shqiperi?!

 

Une e postova, por komentet nuk ishin vetem te mijat.

E gjithsesi kur flas per marrjen seriozisht te ambasadorit amerikan nuk kam parasysh vetem kete interviste e as vetem kete ambasador.

Merret seriozisht sepse ka pergjegjesi. Kane pergjegjesi sepse na premtuan mbeshtetje per rrugen drejt demokracise, investime te huaja dhe integrim ne perendim, ne kembim te heqjes se nje sistemi antiamerikan.

Ambasadori amerikan dhe perendimi kane merite qe sot s'jemi me ne komunizem, ama, kane pergjegjesi edhe per jeten qe po bejme pas komunizmit.

Po te mos kishin nderhyre ata, pluralizmi as qe kishte per te rene ketu te ne.

Hapen ambasadat, na priten brenda, na bene te kuptojme se c'mrekulli eshte perendimi, premtuan investime te huaja, ndaj dhe ne u cuam, dolem me gure, u vrame, dhe kerkuam pluralizem, qe te vinin investimet e huaja, si shpetim i vetem nga varferia qe na pllakosi. 

Kerkuam pluralizem dhe e arritem. Beme votimet e reja, por fitoi prape partia e ramizit. Keshtu qe investimet e huaja s'erdhen. Xhejms Bejkeri erdhi e na tregoi per madheshtine e Amerikes, por po deshet investime, hiqni kete parti e sillni tjetren. Vazhduan te na tregojne mrekullite e perendimit, aq shume sa moren anijet dhe emigruam si askush tjeter. Aq sa beme greva urie me studente, dolem prape me gure e me shkopinjdhe e hoqem dhe Ramizin.

Po pastaj? Kaq? Tani, shqiptare, zgjidhni korrupsionin e varferine me forcat tuaja, po deshet investime te huaja. Ku te vime ne te investojme, ashtu si jeni ju? Dhe mos dilni me ne demonstrata, mjafton qe dolet per ata qe s'na lejonin neve te benim c'te donim ne token tuaj. Ah, merrni ca ndihma (nje kg oriz, nje kg vaj, nje pale xhinse, nje fletore dhe lapsa me ngjyra) meqe jua premtuam, dhe hiqni korrupsionin e plotesoni kushtet, po deshet investime te huaja e po deshet integrim. Mos e shani qeverine qe i perulet amerikes. S'eshte ajo korrupsioni, korrupsioni jeni ju, ndaj rrini urte e zgjidheni vete. Mos kerkoni gje nga ne dhe mos na hajdeni ketej. Ishte tjeter muhabet atehere, me ambasadat. Tani e tutje, le te vriten po kaluan kufirin grek e le te mbyten po kaluan ujerat italiane.

 

Pjesa e pare, nese nuk eshte me sarkazme, eshte thjesht PATETIKE. Pjesen e dyte nuk e kuptoj dot pa sarkazme... dhe ironia e saj qendron. smiley

normal qe problem i popullit eshte korrupsioni.

ju dini demek dhe ingllisht mo.

ai ka dash me thene qe eshtte plaga e juaj, halli i juaj, kanceri i juaj, i popllit,  se ju e vuani, dhe se nuk zgidhni gjo duke rrotullu qivirite, sa kohe skeni gjet ilacin per korrupsionin

qysh do luftoka qiviria korrupsionin ?

qiviria e bon.

per ta luftu , e lufton drejtsia, e lufton .......e lufton...e lufton...e gjeta  e lufton ina rama smiley

nejse, si the ti AV , ca bohet n'mamerike po u kap nanji me presh ne duar e smiley

smiley

i rrujne presht atij senatorit, ja kte i bojne

ama aaa vetem per kurvlliqe ste falin amerikant, jane te nershem si sala, po te kapen me kurva ne dore a ne goje, ke mor fund

Nuk i denojne me vdekje mi non, jo, por shkumen ua qisin... nuk pjekin mo aty ku kan qene.. ky senatori im smiley te pakten e hongri... ti po pate nanji qe ia ka hudh e nuk e thu, turp te kesh qe bohesh pjese e kesaj plage smiley

juve ua vune meten ne tave, e kqyret i here miiiir e thate: nah.... ku ka bo gjo ky mi, po dhe po pat bo gjo, gjak e dhjame...po ky pisi tjeter qe e kallzoi cdeshi i here, spiuni i m****.  me i fjale, ky osh ndryshimi i vetem e shuuuume i vogel mes amerikes se arvizut dhe shqipnise se tribalit.

ah ja hudhin mi non ja hudhin

po sjane katunare shtangiste pa pike finese

prej anej bohet me vazeline ajo pune smiley

po pastaj boj durim, ene mo na fol ne shumes a thu se une i dhashe lule metes smiley

se funi akoma si ka dale ilir metes. haqet do lahen ktu.

edhe mos harro ene tjetren, qe likja i ka pas duret plot, ka majt me buke goxha milet kur ishte KM heren e pare, e imagjino sa kane majt ene tani qe kane bo pershesh ministrine e ekonomise

ta kam llafin, per buken e gojes dilet ne proteste, per buken e gojes i behet dhe piedestal ilirit.

dmth morali, kto thirrjet me sfond emocional, pendimi, prekja ne zemer a ku di une, ky turfullimi i juaj, qe buken e hani tjeterkund, nuk pi uje ktu. Ktu secili numuron paret e veta ne darke, i dalin a si dalin, dhe si i behet qe ti dalin. Thats the shortcut to the attitude towards justice, corruption, and whatever you call all that stuff

smiley

ruzhi, une ty tkuptoj edhe kur s't'kuptoj smiley

kaq shume qeke merzit mi lule, me ket turfullimin tim? po nuk osh vetem veni tat mi non, kemi naj cop te gjithe aty, land or air whatever...  edhe na pickon dicka ne zemer smiley osh pune trupi jo mendje mi pra...

qyqja

po ka vend ktu per mu ene per ju mi (biles dhe per braziliant - vrej temen qe kam postu po e qiti admini smiley)

smerzitem une fare, biles per ju ka me shume vend se per mua, se sju ka shujt zjarri permrena, dhe pale i keni fut nai shkarpe dru anej nga jeni.

se mua megjithmen mezi me mban vendi, dhe nai dobi te madhe sjam tuj i sjell ktij dheu smiley

po une po u perpjeksha me te spjegu ca halli bojne robt ktu oj gruje smiley

nji kaq.

asigja ma shume.

dmth turfullojme turfullojme, por puna eshte me u qetsu e me pa ca mund te bejme, pa fluturu me presh revolucionar smiley

nejse, se e di qe sun m'kupton, sado qe perpiqesh te behesh e sjellshme smiley

kam ngrene shume embelsira sot, se nuk di pse kishin shume rob ditlindjen ene na myten ne sheqer e shurup smiley, kshu qe po e mbyll me kaq, para se te boj nai sherr me nonji , se kadale kadale po me vejne ne listen e zeze te gjithe

smiley

 

ho mi se jan lista te buta, lista demokraciet smiley

naten

O Alt nqs paska pergjegjsi ambasadori amerikan per jeten qe po bejm mbas komunizmit atere e paske hallall Shakiren ne TR lol. A me thot dot njeri nje arsye pse duhet ti interesoj Ambasadorit Amerikan edhe Amerikes ne pergjithesi te iki Berisha? Pse duhet te iki kur e kontrollojn edhe ai ben ato qe dun ato?

Kane pergjegjesi sepse na premtuan mbeshtetje per rrugen drejt demokracise, investime te huaja dhe integrim ne perendim, ne kembim te heqjes se nje sistemi antiamerikan.

Dmth na premtuan Amerikanet prandaj e rrezuam regjimin ne 1990-en (te pakten formalisht)? Po mos te na kishin premtuar Amerikanet do kishim ende Ramiz Aline ne krye?

 Po. Mjafton te ndjekesh lajmet e gazetave perendimore per shqiperine ne vitet 1989-1994. Jo lajmet shqiptare. Ke opsionin "timeline" te google. E mora shtruar nje dite dhe lexova shume artikuj. Keto po i them pasi kam lexuar gazetat perendimore te asaj kohe.

Edhe ata te godines 15 e kane thene qe cdo udhezim e kane marre nga ambasadat. Edhe ligjet qe do te kerkonin i moren nga ambasadat dhe i perkthyen, sepse s'e kishin haberin se cfare po kerkonin.

Une po shkoj t'i fus edhe nje ctrl+delete (se "klik" e ke bere vete ti). Sinqerisht, pse vjen ketu vec per te nxitur debat pa asnje frut?

Alt nuk e kuptova ket punen e pergjegjesise .. Kurrifar pergjegjsie nuk kan! Ajo qe eshte me e keqja ama  si antivlere esht mosmirnjohja dhe tu thuash qe kane pergjegjesi per neve akoma eshte mosmirnjohje.  Tani  me ler te te jap nje shembull. Bera nje prezantim ne UNIV per Korrupsionin ne klasen ku isha, 90%  nuk e dinin mire ça do me than korrupsion dmth kto gjonat e vogla nuk ju dukshin korrupsion . Mbi 80%  kishin qene  "korruptdashes" dmth  i kishin dha lek policve, apo doktorve apo asaj grus tek gjendja civile me ia dhan nji certefikat ma para  apo me i dhan lek faturisteve t ujit e t Keshit mos me pagu faturen reale etc etc etc ..

Ladies and Gentelmen nuk du me than fjal klishe por tani jetojm ne nje sistem antivlerash dhe ja  mos habitemi hiç qe kemi n kok  Berisha e Ramista, e Metista and co!

Kultura e korrupshenit asht ul kamkryç  sepse ishim te uritur  pas 90s dhe sindroma e uris i ka bo kot luderat tan qe dhe kur te ken pare te ndihen varfanjak hajn hajn hajn  na e japin dhe ne noj cop si qenit me noj "investim" dhe ne e myllim gojen.

Ka njimij arsye te tjera of kors por ne momentin kur ne i lejojm vetes te mos perkufizojme antivlerat me fjalet e tyne patjeter qe ato do te treten do te jene diku diku imazhe fluuufluu qe hajt i kalojm e mbyllim synin dhe qohena vetem pasi te na e ken marr mir frymen . Puna esht se u msum tu na e marr frymen e nuk po qohemi mo ja e pate dhe gripi i derrkucit  tek ne nuk ecen dot .. jemi bo imunitare

 

O Alt, amerikanet shkojn pushtojn Irakun me banderola pro-demorkack, qe kur pushtimi qeka promovim demokracie? Ktu thuj luhen interesa edhe atyre i leverdis qe kan dike ne krye qe i bindet sic dun ata. Me verte mendon qe dun me dit per popullin tone? Seriozisht e ke?

me c'po shoh edhe varesine nga te huajt, po te huajt po na e luftojne smiley

dmth morali, kto thirrjet me sfond emocional, pendimi, prekja ne zemer a ku di une, ky turfullimi i juaj, qe buken e hani tjeterkund, nuk pi uje ktu. Ktu secili numuron paret e veta ne darke, i dalin a si dalin, dhe si i behet qe ti dalin. Thats the shortcut to the attitude towards justice, corruption, and whatever you call all that stuff

Pikerisht... mjerimi, varferia qe ushqejne korrupsionin qe pastaj ndihmon ne mbajten e gjendjes se mjerimit.

Une mendoj se shqiptaret duhet te fillojne te gjejne me teper kenaqesi nga puna qe bejne dite per dite dhe te kene besim tek ajo qe bejne dhe te mundohen qe ta bejne sa me mire.

Vetem puna jep buke.

Ndoshta nga qe kemi qene gjithmone nje kryqezim gjeopolitik luftrash s'kemi pas mundesi per t'u zhvilluar me pune, por kemi gjetur nje shpetim tek hilet... e tek "puci, puci" e tek "lali, lali" e tek lepirjet e tek...

Me vjen ne mendje Enzo Ferrari, qe fundja s'ka lind ne Amerike, por ne kete Italine mesdhetare ketu afer Shqiperise... nje jete plot vuajtje, por me nje pasion te madh: motorat dhe makinat...

U be ai qe ne e njohim te gjithe... ose me sakte... krijoi ate qe ne njohim te gjithe... Ferrarin.

Ose qëndroni nëpunës dhe binduni mësimeve të Qeverisë, ose bëhuni politikan dhe përfaqësoni idetë tuaja, si deputet në parlament. Vetëm duhet të keni parasysh një gjë: Unë i njoh Shqipërinë dhe shqiptarët më mirë sesa mendoni ju. Ju keni jetuar në Perandorinë Osmane jo si të shtypur dhe të nënshtruar, por si zotërinj dhe urdhërues. Ju keni përfituar nga pushteti i Perandorisë dhe i fesë më tepër se turqit. Tani po bëheni renegatë dhe kërkoni ta përmbysni anijen që po mbytet, në vend që të punoni dorë për dorë me ne për shpëtimin e saj. Ndoshta një ditë edhe do t’ia arrini asaj që kërkoni. Vetëm kujdes! Shqipëria është e vogël dhe e varfër. Shqiptarët nuk janë, as qytetarë të mirë, as punëtorë të mirë. E shumta ata mund të jenë sundimtarë të mirë dhe ca më tepër kusarë të mirë. Një ditë prej ditësh, kur të mos i keni më kullotat e majme të kësaj perandorie, ju do të hani njëri-tjetrin në atë Shqipërinë e ngushtë dhe të varfër!” Ai nuk foli atëherë si ministër, por si një turk i thjeshtë. I bindur dhe i ndershëm. Dhe kishte pasur të drejtë”. (f. 126)>>

Nese do ta permblidhnim mllefin qe kemi per ambasadorin me nje fjale, cila do ishte ajo?

____

Si shpjegohet ky qendrim i ambasadorit amerikan:

a) ja fut nga mendja e vet, nuk e njeh situaten se erdhi dje dhe nuk shpreh qendrimin zyrtar amerikan...ka mundesi te kete qene dhe i pire

b) versioni i Muc disident Nanos; ambasadorin amerikan e ka blere Berisha nepermjet perfaqsuesve evropiane

c) nuk ka rendesi fare kjo; ne jemi shtet ne te cilin themi se nuk funksionojne institucionet e pavarura dhe s'presim gje prej tyre, prandaj s'duam te na nderhyjne nderkombetaret me ndihmen e tyre se i zgjidhim punet vete

d) ky ambasadori do jete idiot fare qe s'e kupton nje gje kaq te thjeshte, qe protestat jane shprehje demokratike, dmth jane politike-berja me demokratike se angazhon direkt sovranin, nuk rri ne Kuvend larg popullit

e) zgjedhjet e kaluara ishin te vjedhura dhe kjo i anullimloje te gjitha; duhet te bejme urgjentisht zgjedhje te parakohshme se vetem keshtu do vertetohet qe zgjedhjet ishin te vjedhura dhe vetem keshtu do garantohet qe s'do vidhen me zgjedhjet dhe as nuk do kemi me bojkote dy vjecare nga opozita e ardhshme

 ____

Duam qe nderkombetaret te perfshihen me shume ne ndermjetesine dhe arbitrimin e tyre, duam te na thone konkretisht dhe specifikisht si e qysh e tek - po thoshin ca zera keto dite, gjasme sikur mesazhi i nderkombetareve ishte i paqarte per ta.

Qe pra amerikani, i perveshi menget dhe shkoi deri dhe ne permendje emrash te pervecem mediash e politikanesh.
 

Shikoni shtypin në Shqipëri, që mund të shërbejë si një matës i mirë i faktit që demokracia po funksionon. Tri prej katër gazetave ditore me qarkullimin më të madh, "Gazeta Shqiptare", "Shekulli" dhe "Shqip", janë pro opozitës, ose anojnë nga opozita. Në televizion, stacioni më i madh privat, më popullori, Top Channel, anon nga opozita.

...

Por në vend që të bëjmë demonstrata të premteve, mendoj se të dy palët mund të organizojnë ditën kombëtare të dëgjimit të opinioneve. Pra, le të mos kemi konferenca shtypi nga Kryeministri, as intervista dy orëshe nga Edi RamaNews 24, as deklarata nga zoti Patozi, kryetari i grupit parlamentar të Partisë Demokratike dhe as reagime nga Spartak Ngjela.

Prisni tani turfullimet me shkume ne trajta artikujsh opinioni nga Muc Nanot dhe Andrea Stefanet, por dhe nga ndonje nga fyell-vrima-fryresit e ketyre mediave te permendura, ne mos dhe politikanet, te cilet te gjithe se bashku do e tjerrin kete leshin e permendjes se emrit nga ambasadori amerikan derisa ta bejne nje trike te bukur.

____

Pertej ketyre emrave te pervecem, kjo gjithashtu eshte domethenese si tregues i mengeperveshjes dhe politikeshqiptare-perfshirjes:

Me sa di unë, nga dhjetë qarqet e mëdha në Shqipëri, socialistët kontrollojnë nëntë prej tyre, përfshirë Tiranën. Përjashtim bën vetëm Shkodra në veri. Socialistët kanë një barrë të rëndë për të mbrojtur këto vende. Jam i sigurt se anëtarët e Partisë Socialiste, që janë të zgjedhur për këto vende, ndoshta e shohin në interesin e tyre të bëjnë fushatë dhe të rizgjidhen.

Nuk eshte cudi qe ta akuzojne socialistet per diversion. lol

___

Ky amerikani eshte shume i vetedishem per peshen e fjaleve te tij dhe s'ngurron aspak te jete specifik dhe ti perveshe menget pra e ti fuse duart ne govaten me uje te felliqur te politikes shqiptare.

Thank you o zoti ambasador. I  really like you. Just what the doctor* porositi per situaten.

*Jo ky qoftlargu yne e :O fjala qe anglishtvjen.

___

Nese Edi Rama do hiqte dore nga politika e rruges dhe nga rruget jashte-institucionale te te berit po(rdh)litike dhe revolucion nje here ne jave me autobuza, e gjithe vemendja e nderkombetareve, por dhe mllefi i popullit jo-militant (aq sa eshte) sot do ishte e perqendruar vetem tek maskaralleqet e Berishes, i cili dhe per hir te faktit se rrezikon te humbase me shume nese 'luan' demontratash po perpiqet te luaje hapa-komision-dollapa une pucin e hapa.

Deri atehere, popullit peshkopozitar do i duhet te urreje ambasadorin amerikan, dhe jo vetem, dhe te habitet qe si ka mundesi qe as Kadareja, as Arvizu, as Lajcaku, as Lubonja e as shume te tjere nuk arrijne ta shikojne situaten sic e shikon opozitesovrani.

___

Me nje Berishe ne krye te maxhorances se brishte djathtolsiste, e sidomos me nje Berishes te tille si ky i pas 21 janarit qe i ka shpallur lufte gjithe institucioneve per te mbuluar vrasjet e 21 janarit dhe per te larguar vemendjen nga mooti qe premtonte te qiste ne shesh video-korrupsioni i Metes dhe te tjera gjera te ngjashme, vetem Edi Rama mund ta djalloste punen kaq shume per opoziten.

___

Nje gje eshte e qarte pavaresisht se per cfare arsye Arvizu eshte kunder popullit opozitar; kriza politike i intereson si Rames ashtu dhe Berishes. Ne te kundert ata do detyroheshin te debatonin per kodin zgjedhor, per menaxhimin e zgjedhjeve nga militantet e partive te tyre, per financimin e partive dhe fushatave, e mos o zot dhe per ndonje gje qe s'ka te beje me zgjedhjet por me hallet e popullit.

xhipi, Kot qe e mban akoma pankarten "mendje ik" ne duar, ja paske arritur qellimit edhe pa ndihme e opozites, gjynah qe se ke kuptuar  ...po i ben demostrate vetes lol dhe ke shume te drejte!!!

  2 ambasadoret e fundit, ky dhe ai para ketij, me duket se jane me te sakte se ish koleget e tyre te meparshem. 

Po ketij kush i paska treguar qe Top channel,Gazeta Shqiptare,Shekulli,e ca te tjera jane media te Edi Rames? Popull llafazan nuk dine te mbajne nje gje sekret.

olsib;

atehere, mund te themi se ambasadori na njihka me mire se c'njohim veten.

Kush mendon se ambasadori amerikan ka ardhur ne Shqiperi pa bere nje "kurs" te hollesishem mbi situaten ne Shqiperi, eshte naiv.

Na njeh , na njeh. Ky ishte i njejti rob qe that mos beni protesta apo jo? Ai qe vdiq ishte pa parti dje, kjo tregon qe nese dikush rri mbyll ne shtepi dhe mendon se e ka bythen e vet rehat te mendohet mire se plumbi nuk te kursen.

Shqetësimi im më i madh është tek rinia në Shqipëri. Unë nuk kam shumë kohë në Shqipëri, por nga disa biseda që kam patur me të rinjtë jam dekurajuar sepse ndjej një farë cinizmi në rritje mes tyre, në kuptimin që njerëzit e kuptojnë korrupsionin si mënyrë jetese në Shqipëri. Kjo është shumë e rrezikshme. Të gjithë shqiptarët, pavarësisht nëse janë në qeveri apo në opozitë, duhet ta marrin këtë shumë seriozisht. Edhe diçka tjetër që desha të përmend: korrupsioni është një problem i shqiptarëve dhe jo “i qeverisë shqiptare”.

Lexoje mire lexoje, se po i sheh shqiptaret me te njejtin lupe. Eshte si te thuash qe kta te gjithe jane njerez te prapambetur, e kane ne gjak vjedhjen dhe vrasjet. Kujdes, se ky nuk ben dallim as ne "te varur" dhe as ne "te pavarur", as me Ramen dhe as me Berishen, as komunista dhe as ish-te pendjekur. Tani, meqe qenka kshu muhabeti, ne protesten e rradhes duhet te sillemi si "te prapambeturit" e qeverise edhe zgjidhet ky muhabet. 

Thirrje Saktivistës ! është koha të faktorizoheni nqs e dëshironi këtë.Në këtë çast ju duhet të organizoni protestë peticion ambasadorit Amerikan q ë ti kërkojë falje shqiptarëve për thënien e tij të papërgjeshme që "korrupsioni është problem i shqiptarëve dhe jo i qeverisë shqiptare" Dhe korrupsionin e shitjeve të  vizave po shqiptarët e  kanë fajin jo zyrtarët e korruptuar të ambasadave .. 

Kunderambasadoramerikanizmi nuk eshte monopol i Saktivistes, na perket te gjitheve.

Do thosha te firmosnim nje peticion ku te shpreheshim kunder ambasadorit, po pastaj u kujtova qe jemi kshu ne parim kunder peticioneve.

Ambasada amerikane po ben midis te tjerash diversion dhe po mundohet ti hape namin e keq protestave sovropozitare:

As of January 26, 2011, the U.S. Embassy Tirana American Citizen Services will improve its warden message information regarding demonstrations taking place in Albania.  Information about routine demonstrations will be posted on the U.S. Embassy Tirana’s website, under the heading “Demonstration Notices.”  Please monitor our website regularly for information about demonstration activities in Albania.  Please note that the embassy will continue to issue warden messages, not relating to routine demonstrations, through the regular method.

Dhe per protestat e 4 shkurtit njesoj beri.

 

Peticion? Une them demonstrate para Ambasades Amerikane.

Zëri i Amerikës:  Por a do të dërgoni ju ndërmjetësues atje?

Ambasador ArvizuNe i kemi provuar të gjitha për të lehtësuar dialogun. Nuk e di nëse mund të jemi më të qartë se kaq. Nuk e kuptoj se përse zgjedhjet vendore të majit të mos jenë një farë referendumi kombëtar. Kemi dy kampe kundërshtare të kundërta me pikëpamje mjaft të kundërta. Lajmi i mirë është se ndryshe nga vendet e tjera të botës, këtu nuk kemi të bëjmë me dy ideologji të kundërta lidhur me drejtimin e ardhshëm të vendit

 

...

 

 

Zëri i Amerikës:  A mendoni se Shqipëria ka arritur një pikë në të cilën lufta e ashpër mes palëve po dëmton qeverisjen e vendit dhe ku zgjedhjet e parakohshme mund të shihen si mënyrë për të dalë nga kjo gjendje, që qeveria të marrë një mandat të ri?

Ambasador Arvizu: Çdo demokraci funksionale ka mekanizma kushtetuese për ndryshimet në qeverisje. Kjo është mënyra e vetme me të cilat mund të lulëzojnë demokracitë. Sot në Shqipëri, ekziston një sistem dhe sistemi parashikon zgjedhje vendore në muajin maj si dhe zgjedhje parlamentare në vitin 2013. Mjedisi është shumë i vështirë, për shkak të mosmarrëveshjeve nga zgjedhjet e mëparshme. Partitë është e nevojshme të gjejnë një mënyrë për të punuar brenda sistemit. Kam parë disa propozime që kërkojnë zgjedhje të reja, qeveri të përkohshme, dorëheqjen e kryeministrit, vëzhgues të OKB-së. Më vjen keq, por Shqipëria nuk është protektorat i Kombeve të Bashkuara. Dhe këtu kthehem tek ajo që thashë në fillim se Shqipëria nuk është një shtet i dështuar. Ajo është një demokraci funksionale por që ka disa probleme dhe të meta përsa i përket zbatimit të ligjit. Unë flas në emër të Shteteve të Bashkuara, por besoj edhe komuniteti ndërkombëtar do të japë mbështetje të plotë për të garantuar se zgjedhjet e tjera, ato në maj të këtij viti dhe zgjedhjet parlamentare në vitin 2013, do të jenë më të mira se ato të zhvilluara në qershor 2009. Kështu duhet të funksionojnë gjërat.

 

 

 

------------------------------------------

 

Per ca i bite me qene ai referendumi i zgjedhjeve lokale qe thote ky?

 

 

 

"Pra nuk ekzistojnë ndarje serioze sektare në Shqipëri. Kemi të bëjmë thjesht me politika personale"

Pra nuk ekzistojnë ndarje serioze sektare në Shqipëri. Kemi të bëjmë thjesht me politika personale, si ta marr kete??????????

 zbertheje, eshte e thjeshte, ndonse 51% e vertete. 

ky arvizu duket si ai 'senior black correspondent' nga John Stewart lol

po kjo tjetra..

Arvizusmileyra, le të mos kemi konferenca shtypi nga Kryeministri, as intervista dy orëshe nga Edi Rama në News 24, as deklarata nga zoti Patozi, kryetari i grupit parlamentar të Partisë Demokratike dhe as reagime nga Spartak Ngjela.

po ky,  megjithmend e ka ndjekur intervisten 2 oreshe te Rames?!smiley

hajde pastaj, mos thuaj qe ky qenka i mireinformuar....

 evil anim devil evil bad

 Kur ambasador kishim John Withers, ishin demokratet qe ankoheshin se ai favorizonte Ramen. Por ishte vete Withers qe deklaroi ne Top Channel qe gjithcka ambasadori amerikan deklaron eshte mesazh zyrtar i USA. Dmth ishte Amerika qe favorizonte PS-n. Socialistet mburreshin me kete.

Tani kemi nje ambasador tjeter. Ky duket sikur po ananon nga qeveria. Tani jane socialistet qe ankohen. 

Nje pyetje per socialistet kam une.

Perdesisa ambasadori gjithcka deklaron, perfaqson USA-n, cfar beri Rama qe humbi besimin e amerikaneve?

 ta them une

 

1- rama (personalisht) ka humbur besimin tek nderkombetaret. Ka humbur besimin tek europianet per votat e vjedhura dhe tek amerikanet per ngjarjen e gerdecit (edhe atij i thane "burre shteti" dhe "qe baba duret&quotsmiley - po ti mbledhesh bashke marrin kuptimin e vet ne koken e rames

2- rama e shprehu kete mungese besimi duke iu rebeluar ketyre kur nuk anulloi demostraten tjeter pas 21 janarit (ajo ishte ne fakt premtim e jo organizim)

3- rama eshte kokederr nga natyra dhe kjo nuk i pelqen "mesonjeseve" 

4- kush tha qe ambasadori amerikan anon nga berisha?! Ky personalisht ka thene qe zgjedhje te reja edhe mund te kete (ne respekt te kushtetutes kuptohet - tha.) dhe, ne kete prizem, zgjedhjet lokale mund te trasformohen ne nje referendum popullor -tha (te marrin vlere politike e jo thjesht administrative). Nuk ka asgje per tu habitur qe "mesonjeset" te te detyrojne te ulesh pa bertitur e ti zgjidhesh problemet pa pasoja fizike. Ate detyre kane, ne fund te fundit. 

 

Meqenese une u pergjigja, me jep dhe ti nje pergjigje mua.

A e ka kuptuar berisha qe "burre shteti" eshte lubrifikant?

 Rrofsh Gene. Gjithsesi ishte pak a shume pyetje retorike. smiley

Berisha e ka kuptuar shume mire, por nuk besoj se i intereson te bej sikur e kupton. Pastaj rendesi ka cfar ka kuptuar elektorati. Dhe te ishim aq te zgjuar ne, nuk do kishim Berishen dhe Ramen si lider shpirteror.

Ky muc Nano qenka nje lloj karagjozi, qe se paska shokun. Paska shkuar e paska rremuar gazetat, dhe paska gjetur nje Glenn Kessler, qe paska botuar nje shkrim ne Wall Street Journal, ku me flet per Shahun e Iranit, si ka rene ne 1997, Presidentin e Filipineve dhe nje fare Suhartos ne Indonezi. Titulli qe i paska vene Muc i pavarururi eshte "SHBA-ve u pelqen te punojne me horra te tyre". Me sa duket muc pavaresia qenka terbuar nga reagimi i Arvizut.  oerkthimin e ka botuar tek rescpublika, dhe e ka marre shekulli me vrap

ja si e ben hyrjen Muc pavaresia

Lexojeni këtë shkrim, titullin e të cilit e kam ndryshuar (me ca hile, të merremi vesh) në mënyrë që të nënvizoj vetëm njërin prej mesazheve të përcjella nga Glenn Kessler (titulli origjinal është “History lesson: Why letting go is so hard to do&rdquosmiley. Jeni të impresionuar nga qëndrimi pro-qeveritar i ambasadorit amerikan? Ky shkrim (se mos vetëm ky!) na thotë, që të mos i japim shumë peshë. Ai ka punën e vet, e shqiptarët kanë të tyren. Këtu do të ndodhë çfarë duam ne që të ndodhë, e jo çfarë do një diplomat me emrin Arvizú, apo boss-ët e këtij zotërie në Washington. Amerikanët, në rastin më të mirë, kondicionohen nga një optikë rajonale e globale e gjërave, e rrallë mund të ndodhë (s’ka gjë se ata thonë të kundërtën), që të vënë përpara kësaj optike ndjeshmëri të natyrës demokratike të një pjese të shoqërive të vendeve si Shqipëria. Në rastin më të keq, ata lidhen me një “son of the bitch (le ta përkthejmë ‘horr&rsquosmiley”, që u vjen sipas midesë, dhe kjo është e gjitha për ta; kuptohet, për aq kohë, sa ky horr ia del të bëjë zap faktorët lokalë të reagimit e të rezistencës. Në momentin, që shoqëritë marrin në duar fatin e tyre, Arvizú-të s’e kanë për gjë t’i japin munxët horrit të tyre, të kthejnë pllakën fët e fët, dhe të zënë e të flasin për “shtyp jo të lirë, zgjedhje të manipuluara, për qeveri (e jo shoqëri) të korruptuar, për një qeveri që edhe mund të rrëzohet para kohe, për zgjedhje të parakohshme, për burra shteti që janë në anën e opozitës”, etj, etj.

 

me tej shkrimi duket se ska asnje lidhje me  nje vend Evropian, apo antar te NATOS. Duket se gazetari i Wall Street Journal, e ka bere per Murabakun, dhe Shqiperine as e njeh fare. Po Muc marifetciu, mire qe e ka perkthyer, por na ka bere dhe komentin perkates.

Sa per dijeni more Muc, qe na ke hapur nje site te pavarur, ashtu si je dhe vete, sot po te kesh lexuar gazetat, jepet qarte se perse SHBA-te nuk duan konflikte ne lindjen e mesme. Nje analist amerikan, e kishte pershkruar egjiptin si nje menteshe sigurie, per tere rfajonin afrikano verior,  i cili mund te destabilizoje ekuilibrat boterore per shkak te pozites gjeografike dhe politike. Nga ana tjeter SHBA-te atje jane ndodhur ne nje situate te veshtire, sepse njerzit prej dy javesh kane dale ne rruge dhe nuk pranojne te shkojne ne shtepite e tyre pa rrezuar Mubarakun i cili ka 31 vjet ne pushtet. Dhe jo vetem kaq. Por SHBA-te mor Muc  qe je kaq i pavarur ne linjen tende Editoriale, i tremben ardhjes ne fuqi se nje force radikale islamiste. meqe me ke permendur Iranin, shoku pavaresia, por te them se pas mbretit atje te erdhi Ahmedinexhadi me duket.... ishalla sjam gabuar, qe po vret njerzit me gure.

Eh mor Muc pavaresia si kendoje dhe ligjeroje, kur ishte Withers mavria, qe sot kush e di ku e kane degdisur. Do thuash se kur zoti Cokollate perkrahte kliderin tend shpirteror omar Ramen,  i paska dale per zot nje horri. Shpjegohu Muc pavaresia, shpjegohu, pastaj boto ne sitin tend i cili eshte nje site supeeeeeeeeeeeer i pavarur, dhe ti je nje admin akoma me i pavarur dhe se vete keta te peshkut, dhe lajmero shekullin per te tilla shkrime, qe tu vesh siper dhe komentet tende pacavure.  Keshtu shoku muc, qe me ke marre pozitat e komisarit te batalionit ne emer te fjales se lire, qe na thua se po te censurohet. Spo e gjej dot, po ky shoku pavaresia, e ka bere nje here nje polic copash ne gazeten Korrieri, vetem se i ziu i kishte kerkuar dokuemntat e makines. Imagjino sa i mungon fjala e lire ketij njeriu, dhe sa po e censuron sistemi......

 O Nardi, po pse nuk je dakort ti vllai??? Boj si te dush, po edhe ne realitetin tone keshtu ndodh. A ke nai t'forte ti n'lagje? Kush i vjen verdalle atij? Kush i bo fresk? Ata pra morracaket e lagjes, ata qe per ti ra n'sy, e per te fitu nai t'zgerdhime   ka ai t'bojne nomin. Po keshtu o edhe USA. Kur e kon keq, te bojne fresk, por kur jon mire, t'bojne noimin, ene ec e meru me ta masanej.

Po ti mos u merzit mer burre, se nuk kon thone kote te paret tane "..ma mire moot, se i vogel..."

O alidems, jam dakort me ty me ket punen e mootit,  dhe atyne te zarave se dhe une alidems jom, por ma do mendja i nje brezi pak me te madh se ty. Ketu ska lidhje zari, shoku, sepse ishte ky tipi qe fliste ndryshe deri ne nendor, ku sa ste hidhej ne fyt per nje fjale te Withersit. Pastaj, se duroj dot mer burre keta lloj parazitesh, qe kerkojne me te mbush mendjen se jane te ndershem. ky tipi qe ka bo kete perkthim, ka qene kryetar i PD-se dikur, dhe konsulli jone ne Kroaci. Sot mori nje shtepi nga Rama, dhe per hir te kesaj sle njeri pa sulmu. Po leje mer shoku, amon se ky te shkel me kome me kaq pushtet sa ka imagjino ta sjellesh dhe ne pushtet kete. 

Ky Muçi eshte si eshte, njihet .

Ore Muç te kishim degjuar amerikanin ne '46 kishim shpetuar mijera jete njerzish te ikur per lesh komunist.

Kishim jetuar ndryshe, pa vellavrasje, pa burgje e internime, pa femije te quajtur te deklasuar, pa familje te ndara nga kufijt, pa frike se çdo ndodhe neser, e jo me bark bosh.

Te kishim degjuar amerikanin ne '46 stolite e grave shqiptare te krijuara nder shekuj nuk ishin "trete" per te blere tanke ruse-kineze, e ndertu fabrike kallashnikovit.

Komunizmi ne shqiperi eshte si "kulla e Pises ", vetem se anon nga nje ane, por jo so do bije ndonjeher.

 

Tashti ky shoku foli. Qendrimi mund te jete konjuktural apo parimor, i mire apo i keq ky eshte qendrimi zyrtar i USA. I takon opozites te percaktoje rrugen qe do ndjeki. A e vini re qe diskutimi per zgjedhjet e vjedhura eshte shuar. Tani, opozita ose ndihmon prokurorine per te treguar kriminalitetin/ilegjimilitetin e qeverise, ose te nxjere popullin ne rruge. Jo demostrime qurravace, flas per arritjen e nje mase kritike qe ta detyroje qeverite te pirdhet. 

e degjove Qosen te "shqip"? Me troc s'kishte si t'ja thoshte. I shtrengoj doren fort. Bukur, qarte, shkoqur, pa doreza, ashtu si i mendon gjerat, dhe pa lene as dyshimin me te vogel ne ate qe thote. Pike. Atdhetar i vertete ashtu sic duhet. 

Shume po thuhet e shume po shkruhet, rezultati ... asgje. Bile me keq, qeveria fiton kohe dhe si pa gje te keq e vendos popullin dhe opziten perballe nje realiteti qe e krijon vete. Keshtu veproi per Gerdecin, keshtu per zgjedhjet, per videon e Metes, per te vraret..... 

Ambasada amerika sqaron:

http://www.voanews.com/albanian/news/Alb-Ambaasada-amerikane-Arvizu-komente-intervista-korrupsioni-2011-02-08-115576944.html

Ambasada e SHBA në Tiranë dëshiron të qartësojë deklaratat e bëra nga Ambasadori Arvizu gjatë intervistës së tij për edicionin e lajmeve të Zërit të Amerikës që u transmetua të shtunën, datë 5 shkurt 2011. Duke folur mbi korrupsionin në Shqipëri, ai tha, “Diçka tjetër që desha të vë në dukje është se korrupsioni është një problem shqiptar; nuk është [vetëm] një problem i qeverisë shqiptare – është një element i përhapur i shoqërisë…”. 

Siç Ambasadori Arvizu ka thënë më parë, korrupsioni është një problem që ka pushtuar gurët e themelit të shoqërisë shqiptare – qeverisjen, biznesin, arsimin, shëndetësinë, dhe të tjera.  Populli shqiptar meriton më shumë. Shtetet e Bashkuara vazhdojnë t’i bëjnë thirrje udhëheqësve shqiptarë të marrin hapa vendimtare kundër korrupsionit

Une shpresoj qe Adminet mos ti fshijne komentet me siper... jo si ne varrimin me daten 28 janar.

 I shkreti ambasadaaaar, i paska i petlla fare. Do me mulu mu... me shu.... Hajt mo se po ja falim kesaj radhe, e ka per here te pare miku.

Shtetet e Bashkuara vazhdojnë t’i bëjnë thirrje udhëheqësve shqiptarë të marrin hapa vendimtare kundër korrupsionit

Mesa duket nuk dilkan ato 20 milion, u dashkan edhe me teper pare per te luftu korrupsionin.

ps

Siç duket ja paskan terheq veshin anej matane oqeanit.

Ne fakt veprimi i ketij ambasadori duhet pergezuar, pasi vertetoi se te kerkosh FALJE ndaj te "dobetit" (popullit shqiptare) eshte trimeri, eshte burreri dhe eshte veprim "burre shteti".

Fyherja, indeferentizmi, perbuzja, urretje, dhuna, shpirtligesia nuk jane veti te te fortit por te burracakut dhe injorances.

Une e kam fal, pasi sot i dhane edhe nje mesim tjeter shqiptareve, qe fyherjen dhe perbuzjen mos ta pranojne dhe ta kundershtojne hapur me kurajo, pavaresisht se nga cila goje vjen. Ndersa servilat , do vdesin te tille , kjo nuk ka te bej hic me ta.

ore se na habitet... ku ka kerkuar te falur, se nuk po shoh gje. Ai ka thene te njejten gje si me pare. Per mua ka vazhduar demagogjine.

Fundi i fundit, nuk ka nevoje njeri te na tregoje se si duhet te sillet i forti o Liqeno. Nuk u beme popull dje ne, a ne nentor kur na erdhi Arvizu.

Une do i sugjeroja Arvizut te perfitonte nga rasti dhe te mesonte ca me shume per Shqiperine dhe shqiptaret sa eshte ketu. Te shijonte jeten, natyren dhe cfare mund t'i ofroje ai vend. Besoj se ashtu do te dilte ne media me nje mendesi tjeter. Sinqerisht nuk e kuptoj dot, me gjithe kombinimet e fjaleve, me gjithe fjalet dhe gjerat qe mund te thoshte, ai vajti e gjeti pikerisht nje dicka qe do ofendonte ose do te prekte ne ndjeshmeri nje komb te tere, po qofte dhe aq pak sa preku... ishte krejtesisht e evitueshme. Si mund te jete aq i direktte kur ja leshon popullit ate barre, kur nuk tregohet dot direkt kur i adresohet politikes dhe vetem flet ne menyre ambigue(dykuptimshe) dhe te paqarte qe nuk zgjidh as lidheset e kepuceve.

Problem mister Arvizu, problem. smiley

Ambasadori, do bente mire ti vinte emrin atyre kacavidave $50 dhe cekicve $500 qe blihen per ushtrine amerikane edhe me taksat e mia.

 Bush-o ska lidhje ambasadori me ate. Kerkoja Gates-it.

nuk besoj se do te kete ndonje zgjidhje te madhe nepermjet demostratave...nuk do te arrihet asgje...

Nuk jeni ne leksion me studente zoti Ambasador!

Pse Presidenti jot po mbeshtet protestat ne Egjypt dhe Mubaraku po "pregatit valixhet"?

Ku qendron ndryshimi me protestat e Shqiperise?

Hajdutet dhe kriminelet ne pushtet jane kudo te njejte.

Duhet ta "ndryshosh oren" zoti Ambasador se e ke akoma me ate te Amerikes.

Update yourself if you can!

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).