Per here te pare shfaqet Vatikani ne listen me pothuajse 70 vende, ku ekziston reziku i pastrimit te parave. Lista botohet cdo vit nga ministria e jashtme amerikane dhe ben pjese ne raportin e strategjise per luften kunder droges. Vatikani futet ne ate kategori vendesh, ne te cilat larja e parave cilesohet me nje legjislacion "shume shqetesues". Vende te tjera ne kete kategori jane Shqiperia, Cekia, Egjypti, Korea e jugut, Malajzia, Vietnami dhe jemeni. Megjithate Vtikani nuk shfaqet ne listen e vendeve, per te cilat ne fushen e larjes se parase gjendja cilesohet alarmuese, thuhet ne titullin e kategorise perkatese. Ne kete kategori (alarmuese) bejne pjese vende si Afganistani ose Zimbabwe, si dhe gjithashtu Britania e madhe, dhe vete USA. Nje perfaqesues i ministrise se jashtme amerikane vleresoi perpara nje axhensie lajmesh programin dhe masat e mara nga Selia e shenjte ne 2011 ne ceshtjen e pastrimit te parave.  Do te duhet mese nje vit per te gjykuar se sa efikase do te jene keto masa. Megjithate Selia e shenjte mbetet ne ceshtjet e pastrimit te parase si e "potencialisht e rezikuar". Papa Benedikt XVI. ka krijuar nje departament kontrolli te financave. Ky departament ka per detyre, qe vatikani te plotesoje normat nderkombetare kunder pastrimit te parave dhe te hyje ne listen e bardhe ne kete fushe.

Origjinali: http://www.oecumene.radiovaticana.org/ted/articolo.asp?c=569694

5 Komente

dashurine e vertet, (pastrimin e parave),  e lejon dhe zoti, Rudine.smiley

dom Pal.., ç'kerkon prej meje?smiley

Paraja, si mjet i djallit smiley siç thuhet, ka gjetur streh tek "njerzit e zotit" 

 Pjer Thomas:..."Paraja, si mjet i djallit .."  Pjer te lutem fshije kete prej... V.Q !

Paraja  (dhe SEX-i) jane  dhurata te ZOTIT, dhene njerezve per "Boten e qeverrisur me miresi." Njerzit, te nxitur prej Djallit, i shperdoruan ato duke devijuar prej qellimit te krijuesit...

 Me beso mua, per sa te thom! 

Grava, Vatikani eshte nje nga organizatat fetare me te pasura, dhe e kisha llafin qe duhet te shohi me shume punet e Zotit se ato te kapitalit. 

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).