Pakkush veç Berishës guxoi të dalë kundër deklaratës së Spahiut e në mbrojtje të paradës. Një opozitë e pakompleksuar nga spahijtë, fare mirë mund ta kthente një paradë në mbrojtje të të drejtave të homoseksualëve në një manifestim [...]

Kam ndjekur me vëmendje reagimet pas lajmit për zhvillimin e paradës gay në Tiranë, jo vetëm nëpërmjet çfarë është thënë e shkruar nëpër media, por edhe nëpërmjet një sërë komunikimesh të tjera, siç janë p.sh. e-mail-et që tashmë na hyjnë nëpër postat tona elektronike si vizitorë të dëshiruar e të padëshiruar, apo komentet e shumta nëpër blogjet tona të mbushur me anonimë, që dikush i ka krahasuar me nevojtoret publike ku njerëzit shkruajnë ndonjë broçkull nëpër muret ndërkohë që dhjesin, e pastaj ikin pa e lënë identitetin e tyre. Komenti i parë që të vjen të bësh është se, në një maxhorancë të frikshme, reagimet flasin për një izolim të thellë kulturor të shoqërisë shqiptare nga bota ku paradoksalisht pretendojmë se duam të bëjmë pjesë.

Që ne jemi një shoqëri homofobike, kjo dihet. Që homofobia, po ashtu, nuk është problem vetëm shqiptar, por e gjen edhe në botën e ashtuquajtur demokratike, edhe kjo dihet. Por, megjithatë, mënyrat e reagimit ndaj homoseksualizmit te ne, sa herë bëhet publike ndonjë çështje që ka të bëjë me të, i kalojnë përmasat e një reagimi homofobik, le ta quajmë të kuptueshëm për një shoqëri të mbrujtur gjatë me një kulturë konservatore, patriarkale, maçoiste, misogjene, bigotike, homofobike, raciste, totalitare – karakteristika këto që i konsideroj si hallka të zinxhirit të ADN-së së kulturës që kemi trashëguar. Jo, reagimet tona na nxjerrin çuditërisht në një dimension grotesk, siç ishte ai i para disa kohëve në Lezhë ndaj një bashkëqytetari që guxoi të deklarojë në televizion që është homoseksual dhe për këtë u organizuan demonstrata me parullat: “Ne jemi një qytet i ndershëm”; “Jashtë nga qyteti ynë homoseksuali!”, e madje u deklarua se ai nuk ishte lezhjan i vërtetë, por e kishte origjinën nga një tjetër qytet.

Janë reagime për të qeshur e qarë njëherësh. Për të qeshur sepse i shkojnë shumë asaj thënies së famshme “historia përsëritet një herë në formë tragjedie dhe së dyti në formë farse” pasi, duam s’duam, këto reagime ngjasojmë me një përsëritje, në krejt tjetër kontekst, të një tjetër kohe e tjetër bote. Por pastaj, duke parë se reagime të tilla, në fakt, e bëjnë të vështirë jetën normale në shoqërinë tonë, sepse tregojnë se ajo ka probleme të rënda me të drejtat dhe liritë e njeriut, me pranimin e diversitetit në përgjithësi, pra edhe me humanizmin dhe demokracinë, të vjen edhe për të qarë për realitetin ku rriten fëmijët tanë. Bëri ferk në këtë drejtim deklarata e zv.ministrit të Mbrojtjes dhe kryetarit të Partisë Lëvizja e Legalitetit, Ekrem Spahia. “Do t’i marrim me hu”, tha, duke bërë edhe shpjegimin se “huri” ishte shkopi i gomës që, me sa di unë, është një instrument dhune që e ka në përdorim vetëm shteti, i cili, po me sa di unë, ka edhe ekskluzivitetin e dhunës.

Është një deklaratë që në çdo vend tjetër, jo vetëm demokratik, nuk guxojnë ta bëjnë as grupet fashiste, që janë në gjysmë ilegalitet, kurse fakti që në Shqipëri e bën një zv.ministër dhe kryetar partie, është skandal për të qarë, por edhe skandal për të qeshur. Për të qarë, e para, nga pikëpamja humane, sepse vetëm një sadisti mund t’i shkojë ndër mend se mund të marrë shkopin e të rrahë njerëz që s’i kanë bërë asgjë, por pastaj, kur mendon se një njeri i tillë, që nuk di as kuptimin e emrit të partisë që drejton, – sepse “Lëvizja e Legalitetit” nënkupton respektin për të ligjshmen – në poste deri të zv.ministrit dhe kryetarit të partisë, është shenjë e një injorance të frikshme në elitën tonë politike. Është për të qeshur se ne e dimë se kjo është si deklarata e një fëmije që thotë gjëra të tmerrshme pa e ditur se janë të tmerrshme, madje duke menduar se po fiton simpati, dhe se janë të rriturit ata që do t’ia mësojnë se e ka gabim. Dhe vërtet erdhi menjëherë qortimi i të rriturit Sali Berisha, njeriu që, paradoksalisht, akuzohet si autoritar e diktator. Deklarata e tij se “orientimi i ndryshëm seksual është i lashtë sa vetë lashtësia”, e se “asnjë parti nuk ka dajakun në platformë”, duhet përshëndetur si diçka pozitive, ndonëse mendoj se me këtë rast duhet kujtuar që edhe ai s’e ka për gjë të përdorë edhe vetë hallka nga e njëjta ADN kulturore që përdor Spahiu, veçanërisht ato të sharjes së tjetrit me familje dhe se me këto ai ka ndikuar jo pak që shoqëria shqiptare të mbesë e izoluar ndaj shumë vlerave që kanë të bëjnë me emancipimin e shoqërisë shqiptare.

Nuk do shumë mend për të kuptuar se i rrituri Berisha e dënoi Spahiun më shumë për konsum ndërkombëtar, pasi një deklaratë e tillë e një zv.ministri e nxjerr Shqipërinë në një botë krejt tjetër nga ajo që ai pretendon se po e çon dhe i heq edhe ujin e pakët të “legalitetit” që i ka mbetur qeverisë për të notuar. “Nga vijnë këta njerëz??? Po filloj vërtet të besoj se paskan zbritur në tokë alienë të ardhur nga një tjetër planet”, ishte reagimi i një amerikani në një nga faqet e web-eve, si reagim ndaj lajmit të deklaratës së Spahiut.

Ajo që të bën përshtypje është edhe fakti se pakkush veç Berishës guxoi të dalë kundër deklaratës së Spahiut e në mbrojtje të paradës. Duhet thënë shumë mirë që reagoi Avokati i Popullit, por edhe ky të lë të mendosh sikur e ka bërë për detyrë ndërkombëtare e sa kohë e dimë se shumë gjëra thuhen sa për sy e faqe, nuk ngjisin. Thellë-thellë shumëkush ka frikë se mesazhi kërcënues i Spahiut ishte efikas. Kur s’kam pula pse të bëj ysh? – duket sikur thonë disa – t’u dal në mbrojtje homoseksualëve që, edhe po s’hëngra ndonjë shkop gome kurrizit, të ha ndonjë të turpëruar publike. Dhe prapë kjo është jo vetëm për të qarë, por edhe për të qeshur, sepse mjaft të ndërrosh pak kontekstin e sistemit të vlerave dhe i turpëruari, që s’do të dinte se ku të futej, do të ishte Spahiu me partizanët e tij. “Të tilla ndjenja antigey tregojnë se personi ka probleme me seksualitetin e tij. Kjo është thjesht një klithmë që vjen nga thellat më të errëta të botës së fshehtë të një përfaqësuesi të shtresës së ulët të shoqërisë shqiptare”, shkruante një tjetër amerikan në faqen që përmenda. A nuk na bëjnë për të qeshur edhe këto? Doni edhe më? Një tjetër shkruante: “Kjo më kujton një citim nga një libër i vjetër me shënime udhëtimi mbi Shqipërinë […] ku thuhej: ‘Udhëtarë, bëni kujdes, mos u hidhni shikime vajzave të tyre të hijshme sepse vëllezërit e tyre e kanë durimin të shkurtër, kurse baballarët i kanë thikat të gjata dhe të mprehta’”. Hahaha! Të paktën tani në këtë drejtim diçka kemi ndryshuar, besoj.

Nuk po i shkruaj të gjitha komentet që lexova (më dolën duke kërkuar në google Ekram Spahiu, sepse nuk dija emrin e saktë të partisë së tij), por, për të ruajtur nderin e Ministrisë së Mbrojtjes, po i them Imamit që, meqë s’ka bythë të deklarojë se s’punon me njerëz si Spahiu, të paktën të mos e dërgojë në Amerikë me ndonjë delegacion. Sepse njëri nga ata komentuesit – gay ishte me siguri – kishte lënë një koment ku thoshte: “U sugjeroj gejve shqiptarë t’i futen këtij bigoti me hu se nganjëherë duhet ta tregosh se të jesh gay nuk do të thotë se je pasiv apo viktimë”. Sigurisht, këtu te ne kjo s’mund të ndodhë, se ne jemi shoqëri e shëndoshë e nuk i lëmë gejtë të marrin hurin e të na rrahin, por ka rrezik që në SHBA të ndodhë dhe do ta hajë integrimi i Shqipërisë në BE, sepse deri tani vetëm pak e dinë deklaratën e Spahiut, por po u rrah një zv.ministër shqiptar në Amerikë për këtë punë, do ta marrë ferra uratën.

Të më falë lexuesi se më rrëmbeu humori duke fantazuar Ekram Spahiun, që në ‘98-n pushtoi TVSH mbi tanke dhe sot drejton Ministrinë e Mbrojtjes, pra një hero i vërtetë, duke u rrahur në SHBA nga gejtë. Por kjo histori është vërtet për të qarë e për të qeshur. Siç ishte për të qarë e për të qeshur edhe heshtja e opozitës sonë socialiste, që, duke qenë e majtë, do të duhej të ishte në krah të lirive dhe të drejtave të homoseksualëve – siç ndodh në të gjitha vendet demokratike ku ka një dallim midis së majtës dhe së djathtës edhe kulturor, ta hajë dreqi. Mirëpo këta mëngjarashët tanë, që në fakt i kanë detyruar qysh të vegjël, me dhunë, të shkruajnë me dorën e djathtë, kanë hall pastaj se tufa e spahinjve, që Berisha i përdor për politika të brendshme, fillojnë e thonë: “Ja, a nuk e kemi thënë ne se Rama e ka mbushur Partinë Socialiste me dylberët që i solli Erjon Veliaj nga MJAFT-i? A nuk kemi thënë ne që kryetarin e ka homoseksual, që ka dalë lakuriq dhe që ka dashnor mashkull?”. Se këta spahinjtë janë të mëdhenj; kanë për borxh që edhe ylberin, që në Perëndim është simbol i paqes, (si bashkëjetesë e ngjyrave të ndryshme), ta bëjnë simbol të homoseksualëve. I shtojnë një “d” përpara dhe nga ylber e bëjnë dylber. Pastaj edhe sikur të jetë simbol i paqes dhe jo i homoseksualëve, edhe paqja diçka pasive është, si punë lesbikeje. Bile edhe Europa. Pse kot jemi me Amerikën ne, se ajo ka bole. Dhe kështu PS–së do t’i largohen pastaj jo vetëm aleatët demokristianë nokistë, por edhe ish-enveristët me nder e me namuz që u hyn tmerri vetëm ta mendojnë se mund të dalin në një paradë përkrah gejsh, lesbikesh e transeksualësh.

E megjithatë, unë them se PS do të kishte fituar shumë më tepër simpati po të ishte shprehur hapur në mbrojtje të paradës dhe të kishte organizuar një fushatë për të marrë pjesë të gjithë në të. Po nuk është e thënë. Edi Rama është frikacak. Pikë mbaroi. Megjithëse e provoi se kur e nxorën cullak gazetat e Berishës populli ia dha votën më me simpati, ai prapë frikë që frikë ka nga mediat bigote dhe nga spahinjtë në partinë e tij. Edhe këtu u tregua më politikan Berisha. Që të jemi realistë, presioni është i madh vërtet, sidomos kur lexon çfarë shkruajnë disa: ne kemi kulturën tonë, traditat tona, ç’janë këto gjëra, ç’janë këta ambasadorë europianë bythëqirë? Të tjerë i referohen natyrës dhe thonë se homoseksualizmi është kundër natyrës. Disa të tjerë i referohen Biblës dhe Kuranit duke na kujtuar se në ligjet e Moisiut, homoseksualizmi dënohet me vdekje apo duke na treguar se dijetarë islamë na paskan zbuluar se mëkati më i madh pas shirkut (adhurimi i zotave të tjerë, jo i Zotit që është një dhe i vetëm) na qenka homoseksualizmi. (Zot na ruaj nga ata që Zotin nuk e shohin si dashuri, por si mundësi për të vrarë e për të prerë!).

Por, ama, të mos harrojmë se shoqëria është e etur për ndryshim, sepse e tejlodhur nga këta maço në pushtet, që pozojnë e sillen si të fortë e si të ndershëm pikërisht për shkak të impotencës së tyre (edhe seksuale përveçse intelektuale) dhe veçanërisht për shkak të pandershmërisë së tyre. Sipas meje, shoqëria nuk është aq e prapambetur sa ç’e pandehin këta dhe aq më tepër shoqëria e di mirë se kërcënimet fashiste të zv.ministrit nuk bien vetëm mbi homoseksualët, por nesër mund të binin mbi të gjithë ata që do të guxonin të mendonin ndryshe nga ky mujshar. Një opozitë e pakompleksuar nga spahijtë, fare mirë mund ta kthente një paradë në mbrojtje të të drejtave të homoseksualëve dhe transeksualëve në një manifestim kundër dhunës e bigotizmit në politikën shqiptare. Nejse, e di se kjo s’do të ndodhë. Siç e di se pas këtij artikulli spahinjtë dhe shkruajtësit e nevojtoreve do të më vërsulen me hu në dorë, por përsëri po u them se janë për të qeshur dhe për të qarë dhe se, nëse nuk duan t’i shohin si alienë të ardhur nga një planet egërsirash, ta hedhin sadopak vështrimin përtej hundës së injorancës së tyre.

145 Komente

"Pakkush veç Berishës guxoi" smiley 

Dhe kështu PS–së do t’i largohen pastaj jo vetëm aleatët demokristianë nokistë, por edhe ish-enveristët me nder e me namuz që u hyn tmerri vetëm ta mendojnë se mund të dalin në një paradë përkrah gejsh, lesbikesh e transeksualësh.

Shtresa e Idrizeve kur tha edgadget smiley

Mos ki merak se une nuk te pengoj te hapesh nje Bordello me gjithe seksin mashkull te fisit dhe merrni per drejtor kete qe ka "eksperience " te madhe per kete lloj profesioni dhe nje "guximtar " Burrerror qe nga lashtesia qe tu mbroje .  Nga sharjet e tua " Enveri pederast " ne "ish enveristeve u hyn tmerri " shoh nje kontigjent te arsyeshem per t'ju gjendur ne krah Lubonjes . Ke vertetuar ne menyre Brilante edhe trashegimine fiziologjike brez pas brezi qe nga "lashtesia " sidomos "eksperiencen" qe ka Lubonja per keto pune .Te vetmen kerkese qe kam kur te dilni ne Parade , Lani BYTHEN se na qelbet me era M " por edhe Gojen qe Ju mba jo me pak ere ... 

Ke imituar Bythen me te qeshurenne Zotrulesit smiley

O Idriz mavria, sa shpejt e humbe toruan.  Ai qe duhet te dali ne parade je ti bashke me partine tende te majte, sepse te qenit te majte si rregull do te thote qe te mbrosh te drejtat e shtresave te diskriminuara dhe te shtypura si homot.  Ti duhet te jesh gjithashtu ai qe mbron te drejten e homoseksualeve te hapin bordello.  Pra hajde mos u hallakat aq shume, dhe dili ne mbrojtje homove dhe bordellove te tyre.

PS nuk perfshihet ne nje teme, qe per natyre duhet te jete ne kordat e saj. Sic nuk perfshihet ne asnje nga temat qe per natyre duhet te jene prerogative e te majtes (te drejtat civile, shendetsia, arsimimi). Sepse nuk kane ide, nuk jane "te majte", por i bashkojne interesat dhe nostalgjia per privilegjet e dikurshme. PS ne 20 vite s'ka prodhuar asnje ide origjinale, vetem ka kopjuar temat e PD.

Kam pershtypjen se gabohesh jashtezakonisht shume. Berisha vazhdoi nje copy-paste te politikes se Fatos Nanos, pa i levizur nje presje, duke vazhduar madje te njejtat ligje qe kishte kundershtuar vete e duke mbeshtetur te njejtet biznesmene qe kishte share si mafioze me gojen e vet. Ndersa politika e Nanos nuk kishte as edhe nje gje te ngjashme me politiken e hapur autokrate te Berishes para 1997. Pra, PD eshte thjesht nje kelysh i PS-s, e te dyja bashke jane kelyshe te PPSH, thjesht PS eshte vellai i madh qe meson vellain e vogel PD se si te qeverise.

parfait ! Pa nje presje me shume, pa nje me pak

PS si ne kohen e Nanos, si aktualisht ne nje menyre apo tjeter, i vejne prapa propozimeve apo ideve qe ka hedhur PD (privatizimit te ekonomise, liberalizimit, favorizimit te iniciatives private, tregtise te lire, integrimin ne NATO, BE). Sa per sqarim, nuk them qe keto ide jane krijim i PD dhe qe nuk i kane kopjuar nga jashte, sepse nuk ka kush kapacitete krijuese ne Shqiperi. Por nga ana PS nuk pare asnje pozicionim ne tematikat e aferta me te majten.

Nuk e hengri kete rradhe Opozita Toso me dale me nje deklarate kunder Spahiut,se dhe Opozita ka ra ne hall,keq me dale kunder dhe keq mos me dale kunder.je i qute ti e kupto vete ca du me thone.

Për të qarë, e para, nga pikëpamja humane, sepse vetëm një sadisti mund t’i shkojë ndër mend se mund të marrë shkopin e të rrahë njerëz që s’i kanë bërë asgje
 

S'eshte e vertete, se dhe ti s'me ke bere gje mua Fatos po nganjehere me vjen te te futem me hu, po sadist s'jam.

Ideologjikisht Lubonja, me të drejtë, po ja le kopilin në derë PS-së, po n.q.se do kishte dash mos me ngri shkrimin në nivel konstatimi, do të ishte mirë të përdorte penën për të sensibilizuar. Një thirje publike gjithë këtyre aktorëve të shoqërisë civile, që mbrojta më e mirë për mbajtjen e atij manifestimi është pjesëmarrja në të. Do isha kurioz të shifja se kush ka me të vërtëtë bythë me shku e me afirmu mendimin e vet haptazi. Do ishte Avokati Popullit ne krye të turmës? Po Sula që paska pas guximin me i dal në mbrojtje? Po ti Lubonjë a do jesh?!

Jemi Ballkanike o Toso, ti mire e ke, po kerkon qiqra ne hell te them te drejten...Kerkon reagim skandinav ne nje shoqeri Ballkanike..Mire ne qe i shprehim simbolikisht keto hunjte porne vende te tjera Ballkanike si Serbia e kane si sport ti zere ne hunj smiley

 

Sa per Sulen..Sula ka nje problem me keto kufjet qe i jep BEja...Gjithone ja japin keshtu te prishura....

Nuk do qe t'i prishen floket

Po te njejtat kufje gjithandej.....me duket se i mban ne xhep ato kufjet dhe i var ne qafe kudo qe vete smiley

'dhe do ta hajë integrimi i Shqipërisë në BE' - thote ai qe ka skruar artikullin, por serbise nuk i ka prish noj pune per te hyre ne BE, sa me te keqij sa me shpejt po hyne ne BE!
Keto gays duhet ta kuptojne se shoqeria nuk eshte gati te pranoje parada, dhe e kane shume gabim te harxhojne gjithe keto shkrime per nje parade (ketij me siper vetem 2/3 i lexova se u be i palexueshem), ne vend qe te integrohen si te gjithe njerezit e tjere. Ku e lexova diku, se kur do u vije rradha e parades njerezve te tjere me drejtime te ndryshme seksuale?

perpos te tjerave me beri pershtypje fjalori i lubonjes ne kte shkrim, shume i lulezuar. duket qe kte teme e paska me pasion te madh perderisa paska mbledhur gjith kte mllef.

sa per analizen politike, ske ca ti shash, Rama beri rolin e strucit, ndersa "hajdaret" e tjere treguan briret e injorances.

mjafton te shikoje opinionin e fundit per kte teme: i ftuar nje prift sharlatan qe flet ter vetsiguri dhe pordhe, a thua i duket vetja jezusi, si dhe nje shushke e lidhur "pas qafes" me ferexhe qe e mban veten per te zgjut sepse na qenka pedagoge, qe pranon te shkeli me kembe te drejtat e saja si femer duke u vetposhteruar me ate masken alla "tartaruga ninja". te vinte per te vjelle.

pa harruar ate "bolerendin" e PLL, qe nder te tjera i tha nje prej atyre bytheceve, -pse se ca ben me bythen tende ti, duhet ta marim vesh ne?!

@sa per analizen politike, ske ca ti shash, Rama beri rolin e strucit, 

Fakti qe PS-Rama nuk perqafon publikisht kauza te tilla si legalizimi prostitucionit, mbrojtja e te drejtave te homoseksualeve, ha pak diskutim.Por e ka edhe shpjegimin e vet perballe makinerise se perbaltjes, shpifjes dhe manipulimit qe punon me kapacitet te plote, nga Kryekuzhinieri Gjelltores "Shpif shpif se dicka do mbetet" e deri tek servitori kellire Bahri Fallusi. Sikurse eshte pak e cuditshme dhe protagonizmi progresist i Berishes dhe promovimi homoseksual;izmit pa ju dridhur qerpiku ne nje kohe qe perceptohet si konservator, mbrojtes i vlerave te familjes dhe tradites e ne nje kohe qe hambarin e votave e ka ne fshatin konservator. Por edhe kjo e ka nje shpjegim:fshatari voton por votat ja numerojne te tjeret.

Sa per ate femren qe ti thua se veteposhterohet me mbajtjen e shamise, je ne kontradiksion.Nga njera ane shprehesh per diversitetin dhe respektimin e personave me orientim seksual ndryshe, kurse nga na tjeter, kete te drejte ja mohon personave me bindje dhe praktikante te besimeve fetare.

une nuk jam pro gejve qe te bie ne kontradiksion me ate debilen me shami, spo bej dy standarte ktu.

por me vjen inat kur ajo debilja trushplare qe pranon te fyeje tere femrat shqiptare me ate poshtersine qe ve ne koke, pranon pa te keq, biles nxit diskriminimin e nje minoriteti tjeter. kujt i plasi se cthote ajo e skllavja. llogjika e kesaj terroristes me shkoll eshte i "shtypuri shtyp nje me te dobet se vetja".

lere pastaj ate kokloqen e pastorit, sektar te tille eshte turp ti nxjerresh ne media. 

por me vjen inat kur ajo debilja trushplare qe pranon te fyeje tere femrat shqiptare me ate poshtersine qe ve ne koke

Mua, psh, nuk me fyen dhe do i dal ne mbrojtje te drejtes se saj per te mbajtur shamine dhe po ashtu edhe te drejtes te njerezve me orientim te ndryshem seksual nga i imi per t'u respektuar si njerez apo per te bere parada (e drejte e saksionuar nga kushtetuta). Do deshiroja qe edhe shoqeria civile te respektonte te drejten e individit per te besuar e  respektuar simbolet e fese qe ka zgjedhur te ndjeke dhe te dilte ne mbrojtje te kesaj te drejte. Dhe do deshiroja akoma me shume qe shoqeria civile te nderhynte ashper sa here nje femer qe ve shami perjashtohet nga shkolla, duke i refuzuar keshtu nje nga te drejtat themelore te njeriut: te drejten per arsimim.

po pika femrave tona thuaj. kur thua ti qe nuk me fyen veshja e asaj terroristes, imagjino se cduhet te themi ne si meshkuj per te drejtat tuaja. te pranosh qe s'eshte fyerje per femrat te "lidhin" veten me ferexhe eshte ti nxjerresh syte vetes.

harroni qe ne nje debat te vjeter kjo "engjellushi" vogel qe na beka te moderuaren ketu, kur behej fjale per fene ne shqiperi na nxirrte dhembet dhe biles kafshonte keqas per nje te "moderuar". duhet pare nese ska ber ndonje stazh andej nga pakistani kjo e "moderuara". 

nje episod i shkurter:  rruges ne tirane po ecja dhe shoh nje nga kto te iluminuarat me shami qe kalon perball nje cifti pleqsh. e shofin te dy shtremt me cudi...domethenese si skene, cifti i vjeter "anadollak" shef me cudi "fene" e terbuar te se rese "moderne". wtf.

Ajo "debilja me shami" sic e quan ti ishte personi me i qete ne ate diskutim. Tha mendimin e saj me nje shqipe shume te kthjellet pa ofenduar njeri.

Mund te mos jesh dakord me te, por s'ke pse ta ofendosh. Mbi te gjitha s'ke pse ta ofendosh kaq rende.

Nuk i ben keq njeriu ajo me ate shamine qe ve ne koke. Puna e saj.

ajo vajza me shami nuk perfaqeson minoritet dhe nuk çirret qe te tjeret te pranojne shamine e saj,as nuk tund ndonje flamur te drejtash.

boooo çfare idioteje je!

ne fakt turp eshte te merresh me ty,po hajt!

 

Turp te kesh ! (qe merresh me te- vete e the) smiley

seriozisht : pse vertet lexo ç'a shkru Leftly ?? E paske kohen me pash, pse nuk thu

Ajo po tund flamurin me percmues per femren shqiptare, po tund flamurin e dhunes dhe pabarazise.... Ai flamur eshte shamia qe ajo ne shenje shovinizmi fetar e ka te shpalosur   kudo ndodhet. Ajo nuk eshte e nevojshme as te thirret ne debat sepse vete fakti qe ka nje shami ne koke e kthen ne nul te gjith debatin me te. Une po te isha ne krahun tjeter te debatin nuk do te kisha replikuar asnjehere me te. As edhe nje here. Megjithate nuk jam kundra te drejtes te saj ta mbaj shamine, vetem se mendoj eshte nje zgjedhje idiote, aspak e natyrshme, dhe pa lidhje emocionale me fene, kulturen apo traditen. Eshte thjesht nje shnje e dhunimit te femres qe nga kohet e lashtesise, dhe e praktikuar akoma ne vende me prapambetje te jashtezakonshme sociale.

smileyPo shpresoj ta kesh me ironi.Se s'du te ma thysh pocin ne kete fare fejesmiley

Dora me kujtove nje histori. 

Po rrihte nje evgjit djalin e vogel, dhe del nje gjitone ne ballkon dhe i bertet -pse e rreh djalin, cke qe e rreh? - e shikon ate pocin atje ne cep te bahces?- i thote evgjiti gjitones. -po e shoh, ja kthen gjitonja-po pastaj?-poci ne rregull me duket.

- e po prandaj po e rrah-i thot evgjiti- se po e theu pocin pastaj kot qe ta rrah!

Kshu qe the ti. Kjo nuk kam asnje dyshim eshte alamet vajze, por ka bere nje zgjedhje te gabuar, dhe keto zgjedhje jane ato nga me monstruozet, se jane ato qe te mbyllin mendjen, dhe eshte shume shume e veshtire te besh kthese. Ne debat nuk do replikoja me te jo per mungese respekti, por si ceshtje parimore, sepse kur vjen ne debat me shami ne koke, nuk kemi c'te debatojme, ti nuk ke ardhur per debat, ke ardhur per propagande, dhe besoj ndryshimin nuk eshte nevoja te ta sqaroj.

xhan xhan, puc puc....

Spiritus... me duket sikur ne pergjithesi biem dakord ne ceshtje te tilla, por nuk e kuptoj piken tende ne lidhje me legalizimin e prostitucionit.

Mbrojta e te drejtave civile eshte ceshte tjeter qe ka te beje me te drejtat e njeriut... legalizimi i prostitucionit eshte thjeshte nje mendim qe interesit publik do ti sherbej me mire ne rast se prostitucioni legalizohet. Ky mendim eshte ne minoritet, po dhe sikur te mos qe, ilegalizimi i prostitucionit eshte shume shume larg ceshtjeve qe kane te bejne me te drejtat e njeriut.... ne rastin me te mire per ti, eshte thjeshte nje politik e gabuar e qeverise. Por nuk duhen te shtyhen ne nje fjale sikur jane kauza te ngjashme. Personalisht shume here i bindur per te drejtat homoseksuale, por nuk shikoj as justifikim as lidhje me ceshtje si legalizimi i prostitucionit.

Une quhem Murat Basha. Dhe s'e kam cunin gay!

 

smiley

Se m'u kujtu Murati tani!

Nuk ka shanse te jete gay sepse eshte cuni im smiley

S'e ka baba cunin gay

Cuni i babes eshte pidhar

Del nga blloku si kurvar

Me makinen Mercedes

i gju gocat si kendez

 smiley

 

aman pse merreni edhe ju me bythen e tij smiley

Murati u be institucion o vlla. smiley

 ah, Murat Shtaga......

E bukur.

tradita legjendare e bejteve te peshkut jo vetem ne duar te sigurta, por e ngritur ne nivele te reja.

Urime. Gezohemi sa s'ka!!! smiley

.

Te jesh gay asht nder!smiley

...dhe lavdi.

te jep emrin inxhinier

ps. si pesa n'shkoll t'lart

eshte moda smiley

hahah 

sa i zellshem.u must look for another peshk.m'vjen keq qe po ta nerpres entusiazmin.Mos u demoralizo!Kush kerkon gjen smiley

.

Une Lubonjen gjithmon e kam vlersuar dhe e lexoj me endje, mirpo ketu dukej sikur kish pire. 

Une pash emisionin OPINION, dhe te them te verteten me erdhi turp qe ka nje injorance dhe nje idiotizem kaq grotesk ne ato nivele. Edhe studente te rinj ne moshe kishin nje injorance dhe nje vullnet te pakuptimte per tu marre me kete pune, e aq me teper per tu marr me jeten seksuale te dikujt tjeter. Nuk dua te flas fare per ate personin qe ishte ulur aty serbes dhe fliste percart, thoshte une e vras femijen tim te jete gay, apo kercenonte me prerje fyti persona ne studio. Ne raste te tilla prokuroria ka mjaftueshem prova qe ta arrestoje dhe ta ndjek penalisht nje person te tille edhe pa patur padi ne prokurori, sepse ishte nje kercenim publik, i bere ne nje media kombetare live, i xhiruar ne kamera dhe me shume deshmitar presente. Bravo i qofte Dalina Ficos, nje zonje e burrneshe qe nuk i dridhet zeri per te drejtat e njeriut, me ide shume te qarta. Bravo i qofte edhe Arjan Canit, i cili foli shume drejte dhe shume njerezisht.

Por mbi te gjitha BRAVO Kristi Pinderi, nuk e kisha degjuar me pare, shume inteligjent, shume i guximshem, shume i qarte, shume i permbajtur dhe shume i kulturuar. Kristi Pinderi dhe njerez si puna e tij jane ata qe i mungojne publikut shqiptar. Nuk arrij te kuptoj se c'jane keta njerez qe marrin mundimin te beje publikisht avokatin e mohimit te te drejtave te dikujt tjeter, vetem sepse ne nje aspekt te caktuar te jetes nuk jane kompatibel me orietimin e nje shumice. Ti thuash gejsave te mos demostrojne eshte njesoj si ti thuash grekve mos flisni greqisht rrugeve se na degjojne femijet greqisht, ti thuash evgjiteve lyuni me te bardhe se shikojne femijet qe kemi edhe evgjit ne shoqerine tone. Me vjen keq por dikush duhet t'ju japi lajmin e hidhur per ju, qe shoqeria njerezore, ku nuk bejme cuditerisht perjashtim as ne shqiptaret, ka shumellojshmeri dhe duhet pranuar e tille, natyre pa shumellojshmeri nuk ka, dhe eshte pikerisht shumellojshmeria ajo qe eshte e natyrshme, dhe jo anasjelltas. 

Pse te mos demostrojne? Le te demostrojne, qejf te kene!!!!! Ashtu duan, jan njerez te lire. Cfar do ju thoni femijve? Thojuni te verteten, qe ne bote ka lloj lloj njerezish, qe norma eshte bashkejetesa midis femres dhe mashkullit por ka edhe minoranca si ne cdo aspekt tjeter te jetes, dhe duhen respektuar sepse te GJITHE NE JEMI MINORITETE NE NJE ASPEKT APO NE NJE TJETER, QE TE GJITHE. 

Te demostrojne, dhe me force biles, sepse eshte e nevojshme jo vetem per ata vete, por per gjith shoqerine tone, sepse do te ishte nje grusht i mire kunder gjith alabakerise kulturore qe kemi rritur si kalllam ne mut keto 20 vjet, ku kriminele, njerez te peshtire,arrogant, te degjeneruar e te koruptuar nga te gjitha anet, mbi te gjitha kryekeput injorant tentojne te dalin si burra te mire duke u fshehur mbas debateve populiste e nacionaliste (por ne formen me injorante, me idiote te mundshme,sepse aq u lejon kapaciteti). 

Me vjen keq qe e kan anulluar paraden, me force ta benin, dhe do shikonin se kjo klase inorantesh e plehrash qe ka 20 vjet qe po e mbyt kete vend, nuk jan aq trima sa mendohet, dhe se e verteta dhe e drejta eshte gjithmone me e fuqishme se llumi, mjafton ti qendrosh me bindje.

+1  

p.s. nga fund ja kisha fut icik por jam dakort me ty mbi debatin ne pergjithesi.

Nuk te mora vesh, megjithate nuk pres qe ne linja te trrasha te kemi mendime te kunderta mbi gjera kaq elementare. smiley

Edhe BRAVO Berisha. Megjithese nuk kam pike diskutimi se e ka bere s'e duhej patjeter ta bente, perndryshe nuk del dot me nga Shqiperia, eshte nje qendrim shume i drejte. Me duket edhe si nje qendrim parimor dhe i sinqerte ky i Berishes ne kete rast.

Po ca brravo Berisha amon,ka fryke se gjysma e Shqiperise do kerkonte Azil pastaj,dhe keta e marrin Azilin direkt smiley

Aq me keq pra!

Kush eshte Murati?

Me mire te mos e dishe.

Per "kulture" robi meson.smiley

Eshte nje rob zoti! smiley

Nuk ma tregoni? Flm. smiley

Po ku ta di une mo lal. Eshte ai tipi qe tek "Opinion" tha "Une s'e kam cunin gay, por po ta merrja vesh qe eshte gay, do ta vrisja"... a dicka te ngjashme me kete.

Duket si njeri i mire. Nuk eshte tip i keq. Thjesht pak injorant. Nje shqiptar mesatar dmth.

nuk bere mire qe ja shpjegove,duhet ta ruajme Ketlinen nga keto viruse,e kena me kimet.

Ok, thashe mos eshte perfaqesues i ndonje partie, se pash logon e PLL, prandaj pyeta. smiley

Ke te drejte. Perfaqesues i PLL-se eshte.

ketlina, 

icik anakronik ky qerosi i Partise se Legalitetit te Leshit...

Pervec asaj te cunit duhet kujtu edhe i gjo e tille " une skom pyt per 50 vjet komunizem, te pys se ca me bojne homoseksualet " smiley 

smiley

Ehuuu... sa batuta nxorri ky...

I modh fare... Njish, njish!

smiley Ti thua Partia e Legalitetit te Leshit? Se kam degjuar ndonjehere kete parti une. C'ne leshi me parti? smiley

 

PLUMBIN BALLIT

Ç’po na shohin sytë e na dëgjojnë veshët!

Sipas një njoftimi të ResPublica-s, nënkryetari i PLL-së (Lëvizja e Legalitetit) Murat Basha, ithtar i metodave “të forta”, paska deklaruar në një intervistë televizive se:

“Homoseksualizmi është sëmundje. Unë po ta kisha djalin gay do t’i fusja plumbin ballit.”

Nëse homoseksualiteti është sëmundje (‘homoseksualizmi’ e quan Basha), kjo mund të diskutohet – edhe pse jo nga politikanët. Megjithatë, sa kohë që Basha është i bindur se është fjala për sëmundje, atëherë nuk kuptohet pse ky kërkon t’i trajtojë të prekurit prej saj me plumbin ballit.

Si rregull, të sëmurët i vrasin vetëm në shoqëritë jashtëzakonisht të degraduara; përndryshe, edhe në Shqipëri, këta i trajtojnë duke i mjekuar ose duke i shtruar në spitale a në qendra të posaçme kurimi.

Këtë Murat Bashës mund t’ia shpjegojë edhe eksperti i etikës mjekësore, Dr. Mentor Petrela.

Gjithsesi, nëse ky politikan mendon se të qenët homoseksual është sëmundje, atëherë do të isha kureshtar të di se ç’nismë ka marrë partia e tij politike, e cila është pjesë e koalicionit qeveritar (në mos gabohem), për të lehtësuar trajtimin e kësaj sëmundjeje në Shqipëri.

Nuk besoj se do duan ta kurojnë edhe atë duke “rivendosur dënimin me vdekje”, një flamur tashmë i rreckosur i së djathtës, që e tund sa herë që kërkon të disiplinojë masat e pabindura.

Nëse këta politikanë përndryshe të regjur flasin kështu ngaqë nuk u funksionon mirë truri, apo ngaqë kujtojnë se baza e tyre elektorale përbëhet nga njerëz me dëmtime mendore, kjo mbetet për t’u parë.

Ndoshta ndonjë aktivist gay do të përfitonte nga rasti për ta cilësuar këtë lloj logjike të gjymtuar “sëmundje” dhe për të rekomanduar gjithashtu kurimin e saj (edhe pse jo me plumb ballit).

 

 

Mos gjuni pleshtat me Gjyle TOPI . Ekrem mo ...cfare eshte ajo prapa tij ...PLL ...nje term Derstile ku Plakat shumenikeshe ( e shumevrimeshe ) mund te provojne elegancen argumentuese " nuk me ke kuptue " ose "eshte plotesisht e drejte " se kan shume mall per Buystin e NM or tie qe Formoi Shqiperine ... po aq sa ti shohin ne Litar keta dallkauke anadollake qe pengojne Skypnien ne Europe  . Pak Ilaritet ne Qeveri edhe vlen .

Populli eshte ne Zgrip keta dun me  e q... edhe ne b.. !

Nuk eshte per te qeshur. Eshte per te qare me kuje. Jo ceshtja e parades dhe Spahinjve, qe e kemi bere fertele tek tema perkatese - dhe qe Lubonja me sensin e drejtesise qe e karakterizon e etiketon 'brockulla ne nevojtore publike', por ceshtja e guximit te Berishes.

Nje Berishe qe nepermjet akuzave te shumta per perversionin seksual te se majtes e ka bere te majten te heshte per gjera qe ky grupim afermendsh i sheh ne menyre me te arsyeshme dhe me te civilizuar. Eshte nje qelbesirllek i shkalles me te larte t'i mbyllesh gojen te majtes dhe te dalesh vete, ne menyre teresisht hipokrite, ne mbrojtje te te drejtave te homoseksualeve. Mua kjo me ofendon me shume se cdo Ekrem apo Murat.

Nga ana tjeter turp e faqe e zeze Partise Socialiste.

+ 1.

Berisha qe shante Ramen per homoseksual tani mbron kauzen. Me te vertete eshte nje njeri i veshtire per te argumentuar kunder. Mendoj se e ka kuptuar me mire se c'do politikan tjeter mentalitetin shqiptar. Di te gjuajene menyre ofenduese dhe ne te njejten kohe mund te thote qe homoseksualet mund te martohen se shpejti (kjo deklarat nga 2009-10). Asnje ane, si ata qe jane kundra te "drejtave" ose pro te "drejtave" nuk mund te perdori deklaratat kundra tij.

Une pash emisionin OPINION, dhe te them te verteten me erdhi turp qe ka nje injorance dhe nje idiotizem kaq grotesk ne ato nivele.

Une po e shoh tani se me kishte mbetur nje pjese pa pare.

Imagjino edhe Delina (si e ka mbiemrin) qe ka dale aty per te mbrojt homoseksualet sillet si fashiste!

S'le njeri qe te flasi! E frikshme! Gjoja intelektuale. Me ka zhgenjy shume!

Kete se rregulloi dot as Edi qe eshte ekspert dajaku. E rrifte perdite edhe ajo nuk zinte mend smiley

Shyqyr qe ekzistojne te majtet, qe te rrine te djathtet t'u mbajne pishen, se ndryshe si do ta shtynin jeten keta te fundit?

U bete 8 vjet qe na mbani qiriun,do lodheni dhe kater vjetet e ardhshem,mgjs jeni mesuar.

Shyqyr qe ekziston edhe ti qe te vjen per te qare e per te vene kujen per ceshtje bythe e jo per qindra gjera te tjera te hidhura ne realitetin shqiptar. Nejse. Vazhdoni meruni me bythen. Liri per cdo gje. Per mua ta heqim fare fjalen limit nga fjalori. Kot qe ekziston. Vazhdo me kujen e me te qarat.

Kurs logjike fillestare

Mesimi 1

Kur flet per qarje me kuje, Tropizma nuk flet per te drejtat e njeriut, te cilat jane nevoje per guxim e perkushtim e jo per qarje, por per kurthet retorike ku kryetari i Partise Demokratike fut krejt politiken shqiptare, duke i imponuar partise se vet hipokrizine dhe duke i mohuar partive te tjera fjalen, dhe duke fituar ne te njejten kohe respektin e publikut, ushqyer nga analistet e radhes.

Me thuaj nese ke nevoje per mesime te tjera.

Po ve kujen ti per kurthet retorike te Berishes? Kaq shume po te qaka shpirti per Ramen? Moj po te jete per mua te vije Rama qe neser ne qeveri. Tju shoh njehere juve me "logjike mbinormale" sesi do ti shqyeni syte kur te behet shteti lesh e li me keq sec eshte tani. Moj ti goce. Kuja duhet vene per gjykatat dhe prokurorine ne shqiperi dhe per kld-ne. Keto te treja po nuk funksionuan atehere edhe ti sikur te vish nga Amerika ketu, do vjedhesh e do presesh me keq se keta te dy. Problemi ne shqiperi nuk zgjidhet me nga partite. Brezi i politikaneve si Berisha, brezi i Rames, brezi jone dhe brezi tjeter i ri 14 vjec e siper mut jane dhe mut do behen te gjithe. Skane nevoje fare per filozofi. Gjithashtu edhe ata ne amerike brez i trashe dhe brez leshi jane por me nje ndryshim te "vockel" Atje funksionojne gjykatat. Beje kete gje edhe ne Shqiperi dhe shihe si do behet Sala e Rama. Ceco behen. Po qe se sbehen ja ben me metoden e Turqise. I mer usbtria prej veshi kur bejne numra dhe i rras brenda. Perndryshe vazhdo kujen. Ver kujen me te madhe qe e keni aq klluf te paafte Ramen se po qe puna per politikan e kryetar shteti eshte mijera here me i mire Berisha. Prandaj dhe do e keni ne kale deri ne 2017-ten kur tja kaloje kalin Bashes.

 

Moj po te jete per mua te vije Rama qe neser ne qeveri. Tju shoh njehere juve me "logjike mbinormale" sesi do ti shqyeni syte kur te behet shteti lesh e li me keq sec eshte tani. Moj ti goce.

 

Nese ne arrijme te dallojme qe shteti po behet lesh e li me Ramen ,do te thote qe jemi ne rregull e s'jemi te verbuar, si jane 99% e demokrateve, me Berishen. Ata ku arrin te shikohet  e te kuptohet e  keqja ,ka vullnet dhe vend per permiresim.

Te verbuar jeni sepse nuk i shihni "shenjat" "premisat" dhe "rrugen e mutit" qe ka ca vite te mira qe e ka nis Rama. Me te verber se kaq sboheni smiley

Nuk eshte njesoj si te shohesh shenjat ,premisat per te qene M*t dhe faktit qe e kemi nje M*t ne krye.Kur s'e ke provuar shpreson per me mire,po c'te shpresosh me kur e ke provuar ate M*t  me lloj-lloj garniture dhe prape nje shije pati per 20 vjet?

 

Venus. Kjo barcalete eshte per ty dhe per profesoreshen e logjikes fillestare Tropizmen. Nje deputet po ecte rruges. Papritmas pa dicka qe ju duk si mut. Nuk ishte i sigurte ishte mut apo jo. U afrua. I mori ere ju duk si mut por sju mbush mendja. Futi gishtin e lepiu. Ahhh tha me vete. Mut qeka dreqi. Sa mire qe se shkela. smiley

Te pakten ne e provojme nga mos dija,kurse ju ngaqe ju pelqen.smiley

 

Trop,leksionet e tua me pelqejne,po kujt ia jep,se smiley

Filozofi e mend japim te gjithe ne gjithe diten. Konkretisht si do zgjidhet? Kete pergjgje se jep dot profesoresha logjikes fillestare. Eshte shume e zene me shpikjen e filozofise se rradhes. Venus...miredita iher se harrova smiley

Jo te gjithe kane aftesine per te dhene mend .Une s'e kam,pershembull. Une them thjesht cfare shoh ,e cfare dua te kem. Nese une nuk jam e kenaqur nga ajo qe kam ,kam te drejte te ankohem dhe pa dhene mend per zgjidhjesmiley

Apo jo?

Mireditasmiley

Kurs logjike fillestare

Mesimi 2

E para ishte fryma e ligjit. Kur genjeshtra dhe shantazhi jane ligjet e politikes, ligji i vendit eshte pa fryme dhe drejtesia nuk ka asnje shans ontologjik per te ardhur ne jete.

Kujdes tropizma se po e vlereson teper Berishen.  Kurthet qe ben Berisha kapin tere politiken shqiptare? ncncncnc

Kur flet ky Ganxha me duket se e ka si Ekremi me dy Kuptime ne perdorimin e HURIT .Njehere duket sikur e leviz njehere sikur i ve kakapak smiley Ka dhe mo per filosofe qe shohin pertej thellesive te errta e te perspektives per Gjykatat , nepermjet  gypit te Anusit smiley

 

Sa trap Cani!

Donte gjoja me kap mat ate priftin: Me thuj tha ku eshe shkrujt ne liber kundra homoseksualeve? Ja tregon ky prifti, urdhero, ja ku e ke: HOMOSEKSUALET!

Ngeli Cani me gisht ne goje.

O CANI!!! Termi "homoseksual" dhe "heteroseksual" eshte shpik andej nga 1800-a! Bibla eshte shkrujt para 5000 vjetesh. O CANI!!!

kur eshte shkrujt bibla? smiley sidomos ky versioni i unifikum e i mbare pranum? 

O CANI!!! Termi "homoseksual" dhe "heteroseksual" eshte shpik andej nga 1800-a! Bibla eshte shkrujt para 5000 vjetesh. O CANI!!!

 

 

Bibla pretendohet se asht testamenti i botes.Nuk egziston tremi kohe per biblen,pasi eshte fjala e Zotit dhe, per Zotin s'ka te shukar te sotme apo te ardhme.

Eshte e vertete qe ka njemije probleme te tjera (varferia, papunesia,korrupsioni gjykatave,  femijet e ngujuar ) dhe nuk ka te njetin reagim. Mjafton te them psh se keto dite kur doli "huri" Spahiut, Lulezimi Bashkise, pasi hoqi taksen e leshit,  ka rritur taksen  mbi   biznesin  ne Tirane. Kjo eshte hipokrizia me e madhe e tyre dhe opozita hesht. Megjithate, nuk ka ndonje rregull qe per hir te prioriteteve, disa gjera per te cilat ka ndjeshmeri duhen anashkaluar. Zhurma per homoseksualitetin eshte e kuptueshme  sepse  flamuri valvitet ne hapsiren  e moralit.  Reagimi PRIMITIV  i Spahiut, Bashes dhe te tjereve burra namusqare duket sikur behet ne emer te moralit, tradites , por ne fakt ne reagime biene era fashizem. Nuk eshte e rastit qe ne kete klime botohet/publikohet edhe Mein Kampf, madje ne dy versione. Njeri nga botuesit, me mustak dhe ky, ne emisionin "Zone e Lire" kur po diskutohej per paradane e gay-ve tha: po te ishte gjalle ky (dhe tregoi me gisht Hitlerin ne kopertinen e librit) ta provonin , pa do shikonin ) .

Pra keto kercenime dhe manifestime te hapura fashiste behen ne drite te diellit ,publikisht dhe nga figura publike.Gjykatat apo prokuroria nuk reagon sepse fryma fashiste ka pllakosur ngado. Deklarimet e kryeministrit si tolerant dhe perendimor jane vetem fasada e ketij fashizmi te qelbur.Prandaj dhe opozita eshte strukur. Dhe ti ke plotesisht te drejte qe gjerat edhe keshtu mund te shkojne deri ne 2017, 2022 e me tej.

 

Fakti qe PS-Rama nuk perqafon publikisht kauza te tilla si legalizimi prostitucionit, mbrojtja e te drejtave te homoseksualeve, ha pak diskutim.

 

Ne fakt s'ha hic diskutim.  Nqftse vetequhesh parti socialiste, ose me sakte eurosocialiste e qendres se majte, dhe si parti soc-liberale qe je mbrotja e te drejtave civile te grupe te margjinalizuara si homoseksualet duhet jete si buke me djath per ty.  Per me teper kur grupe te tilla kercenohen me dhune nga kryetari i nje partie monarkiste te qendres se djathte.  Por sic tha hunter, njerzit e PS-se s'i bashkon ndonje kauze apo ideologji, por thjesht interesi, nostalgjia, e lidhjet krahinoro-klanore.  

Ja ku e ke te majtin realisht parimor si Lubonja, qe sulmon ashper Spahine dhe i del ne mbrotje ketij komuniteti si i majte i vertete qe eshte.

Kur them ha diskutim, nuk e kam fjalen ne princip, si parti e qendres se majte, por ne kontekstin e perbaltjes, akuzave te personalizuara nga makina propagandistike proqeveritare,gjera qe i ka shpjeguar dhe Lubonja ne artikull. Luhet me elektoratin por Rama perseri mbetet dhjaks.

 

Spiritus. LSI-ne e do ti? Jo. Atehere PS eshte minus 150 mije vota. Smund te rrezikoje Rama te mbroje 1000 pederaste dhe te humbasi edhe 20 mije vota te tjera. Sic e sheh Rama po mundohet te afroje te perndjekurit, avokatin e Gerdecit dhe po pat mundesi edhe avokatet e 21 janarit vetem e vetem qe te fitoje. Mos ja beni hyp se te vrava zdryp se te vrava se o gjynah. 

Po c`lidhje ka avokati gerdecit qe po i mshon kaq shume? Dmth nje avokat qe mbron nje te akuzuar per x krim, eshte i kriminalizuar?? Dmth, nje mjek qe mjekon kriminelet, eshte antihuman? Pragmatizmin politik lexoje pak edhe si manovrim ne nje hapsire te ngushte. Psh ky Visha thuhet se mer dhe 4-5 vota nga mazhoranca.Megjithate problemi eshte ketu: kompleksi inferioritetit te opozites per shkak te origjines, per shkak te jetes personale te Rames (e famshmja foto nudo) qe fare kollaj mund te behet target. Keto kompleksitete duhen kapercyer. Por nuk jane vetem keto.Terreni eshte teper i piste, shantazues, korruptues. Terreni eshte i xhveshur/armiku gjuan keq -tha.

Luhet me elektoratin por Rama perseri mbetet dhjaks.

smiley Kjo por dhe arsye te tjera.  Nqftse te kujtohet 1 muaj e ca me pare kur po diskutohej nje projektligj per legalizimin e prostitucionit, i mbeshtetur ky nga shoqeria civile, socialistet e hodhen poshte forcerisht kete projektligj.   Me sakte kete pozicion kaq te rrepte e mbante Fatmir Xhafa, sekretari ekzekutiv per koordinimin i PS-se. Xhafa pa a shume tha qe propozimi ne projektligj per shfuqizimin e denimit te prostituta eshte i papranueshem.  Tani ca lesh partie e majte europiane e soc-liberale qeke ti kur ke ne hierarkine tende njerez si Xhafa?! Ca lesh partia e majte europiane qeke kur mban ne rradhet e tua e i beson misione kaq te rendesishme qe ish sekretari te rinise komuniste, qe gjate revolucionit kulturor njihej qarte per zellin e tij fashist gjate riprodhimit te revolucionit kulturor kinez, duke shqyer rrobet e "degjeneruara" te rinise e duke i poshteruar keta per sjelljet e shfaqet e "degraduara" te huaja?!

Nuk jam fare me daklaraten e Spahise,por me vjen cudi qe komuniteti gay te pakten ketu ne Amerika ndersa ankohet cdo dite per diskriminon nuk e ka per gje te diskrimonoje dhe te poshteroje dike qe nuk eshte dakort me martesen gay.Tjetra po garonte per Miss USA dhe nuk fiton miss USA vetem se u shpreh kunder marteses gay.Ky eshte anetari i jurise te miss USA ,gay dhe shikoni si shprehet dhe si e shan

http://www.youtube.com/watch?v=YI1u6bZ39YE

Tjatra humb kuroren vetem se nuk beson ne martesen gay dhe shahet nga komuniteti gay me rrenje dhe dege.Tani qe te jesh miss USA duhet te jesh pro marteses gay me cdo kusht?Nuk eshte diskriminim ky?Apo nuk quhet se e bejne ata qe jane gay?Ashtu sic nuk quhen hate crime kur zezake vrasin te bardhet.

Nejse une jam qe ata ta mbajne paraden,por kam frike se do te behet si ne Amerike ku nese dikush shpreh mendimin e tij per te drejtat e gayve apo per martesen gay,pushohet nga puna.Ose me keq si ne Suedi,ku nje prift u denua me burg se ne meshe foli kunder gayve.Cfare presin suedezet mund te flase nje prift me Bibel ne dore?

Me nje fjale kam frike se gayt do te marrin,sic kane marre ne USA,ku te shprehesh mendimin tend per martesen gay, qe ne fakt koincidon me shumicen e mendimit te amerikaneve,dhe ne Kaliforni me shumicen e popullsise,denohesh.

Dmth kam frike se do te kalojme nga ekstremi ne ekstrem sic ka kaluar perendimi ne kete pike.

Come on, be serious! Ne 1994 veje ne burg o vella ne rast se kryeje marredhenie homoseksuale, Lawrence v. Texas (2003 zgjidhur) e ti me flet mua per diskriminimin nga homoseksualet kunder te heterove. Aman... ore aman... mire pastaj...

Ore sa te lezetshem qe jeni ju qe mbroni Saliun dhe b*...qi...* me pretendimin qe nuk i mbrojti Rama......qe eshte i majte dhe nuk i mbrojti Rama qe eshte i majte...... sa legena qe jeni...... kur nxoret koqet e Rames, çfare nuk thate kunder tij...... se e felliqi partine kombin e tere shqiptaret. Kur e shau Berisha se iken nga shtrati i gruas dhe shkon e futet tek shtrati i dashit..... ju u rate tam tameve se Rama na qenka pederas ne korr tamam si ai legeni qe eshte ne krye tuaj,  tani po ju ze meraku vallaha se pse nuk i mbrojti Rama keta  B*Q*rat kjo tregon se sa b*qi*ra jeni vete ju.... legenat e mootiit, njerez pa bythe, pa shtylle kurrizore dhe pa dinjitet njerezor fare......tamam legena.....

Eshte me te vertete per qare apo per te qeshur - jo pse e thote Lubonja, por ngaqe lexon komentet e peshqeve. Ka te majte te thekur ketu qe, edhe pse logjikisht (dmth me c'e kuptoj une dhe bota perendimore majtizmin) duhet te mbrojne te drejtat e njerezve, perfshi homoseksualitetin, jane armiq te perbetuar. Nderkohe, disa nga te njejtet njerez qe deri dje mbronin te drejtat e homoseksualeve (si te majte), sot jane kundra vetem e vetem pse Berisha doli i mbrojti. Cfare lemshi.

oooo paska  dale lubonja!  ama beri si beri e nxorri salen mbrojtes te pakicave.ky po le pa pune v.dulen se greket po i mbron,bq po,serbo-boshnjaket po,cifutet po,hajdutet po.nuk e di ne ka ndonje pakice tjeter,se eshte bere ''trendy'' pakicezimi,por po shqiptaret ,shumicen, kush do i mbroje nga diktatura e pakices?

se harrova eshte edhe pakica e republikes ish jugosllave te maqedonise.

kryeminister i pakicave.prandaj e do edhe lubonja.

Eshte per te vene kujen per ... intelektualet qe kemi.  

Ligji per mbrojtjen nga diskriminimi eshte ligji Nr 10 221:

Ky ligj rregullon zbatimin dhe respektimin e parimit të barazisë në lidhje me gjininë, racën, ngjyrën, etninë, gjuhën, identitetin gjinor, orientimin seksual, bindjet politike, fetare ose filozofike, gjendjen ekonomike, arsimore ose shoqërore, shtatzëninë, përkatësinë prindërore, përgjegjësinë prindërore, moshën, gjendjen familjare ose martesore, gjendjen civile, vendbanimin, gjendjen shëndetësore, predispozicione gjenetike, aftësinë e kufizuar, përkatësinë në një grup të veçantë, ose me çdo shkak tjetër.

Nenet perkatese per te interesuarit mund te lexohen ketu.  Me shume pak lodhje eshte kollaj te gjendet cilin nen (e korrigjuar, cilat nene) ka shkelur zv. Ministri i Mbrojtes.  

Qe te pershendetesh Berishen per nje llaf-shpelarje-goje qe tha, apo t'i shtosh edhe guxoi/denoi e folje te tilla ...  kjo eshte per te vene kujen.  Per kete, por edhe per furca te tjera, turp te te vije.

Dhe kur s'ke ti, o i paanashmi intelektual, me emer te pervetcem (ne krahasim me anonimet verdalle) guximin intelektual te denosh aktin bashke me ison ashtu sic i takon, nga kush pret?  E majta ka frike, Edi Rama ka frike, ne djall dhe ai, kush po pyet.  Po ty?  Po ty kush te pengoi? 

Patetik. 

Dhe kur s'ke ti, o i paanashmi intelektual, me emer te pervetcem (ne krahasim me anonimet verdalle) guximin intelektual te denosh aktin bashke me ison ashtu sic i takon, nga kush pret?  E majta ka frike, Edi Rama ka frike, ne djall dhe ai, kush po pyet.  Po ty?  Po ty kush te pengoi? 

Patetik.

Per ke ishte kjo?

Isha vertete kaq e paqarte? 

Per t'emen e Zeqos ne maje te thanes.  Ose, ose per shkruesin e artikullit smiley

Po sikur te emes se Zeqos t'i kete pelqyer huri prandaj hipi ne maje te thanes? smiley

Aha gjemb, paske terezi per bamje sot.  Kismet here tjeter smiley.

Futja kot Monda.  A nuk po e denon aktin me kete artikull ai?

Nga ky artikull i gjo u duk qarte, Qorri lexo peshkun! smiley 

Edhe njehere me shkoqur.  Se s'paskam qene aq e qarte.  Te shprehesh se "Berisha guxoi" per nje llaf qe tha, e qe duhet pershendetur e terci e verci, kur ne fakt duhet te kishte shkarkuar zv Ministrin e Mbrojtes, per mua kjo eshte ne te pakten pandershmeri intelektuale.  Ne te shumten referohuni ilustrimeve ne kete diskutim se mbase jane me te qarta. 

Do thoni ju qe une po kerkoj qiqra ne hell.  E mire, me lumte. 

Shkoqe sa te duash, prap tendecioz mbetet ky obsesion i jot me dy fjalet Berisha guxoi.

Kete pjesen ketu e lexove:

 ndonëse mendoj se me këtë rast duhet kujtuar që edhe ai s’e ka për gjë të përdorë edhe vetë hallka nga e njëjta ADN kulturore që përdor Spahiu, veçanërisht ato të sharjes së tjetrit me familje dhe se me këto ai ka ndikuar jo pak që shoqëria shqiptare të mbesë e izoluar ndaj shumë vlerave që kanë të bëjnë me emancipimin e shoqërisë shqiptare.

Nuk do shumë mend për të kuptuar se i rrituri Berisha e dënoi Spahiun më shumë për konsum ndërkombëtar, pasi një deklaratë e tillë e një zv.ministri e nxjerr Shqipërinë në një botë krejt tjetër nga ajo që ai pretendon se po e çon dhe i heq edhe ujin e pakët të “legalitetit” që i ka mbetur qeverisë për të notuar

te mungon fraza e inkriminumesmiley

 

Nuk do shumë mend për të kuptuar se i rrituri Berisha e dënoi Spahiun më shumë për konsum ndërkombëtar, pasi një deklaratë e tillë e një zv.ministri e nxjerr Shqipërinë në një botë krejt tjetër nga ajo që ai pretendon se po e çon dhe i heq edhe ujin e pakët të “legalitetit” që i ka mbetur qeverisë për të notuar. “Nga vijnë këta njerëz??? Po filloj vërtet të besoj se paskan zbritur në tokë alienë të ardhur nga një tjetër planet”, ishte reagimi i një amerikani në një nga faqet e web-eve, si reagim ndaj lajmit të deklaratës së Spahiut.

Ajo që të bën përshtypje është edhe fakti se pakkush veç Berishës guxoi të dalë kundër deklaratës së Spahiut e në mbrojtje të paradës.

kto quhen furçesmiley

Po ore furce po i ben, kurse atje ku e kam cituar une i hedh balte?

Ah medet per ju dhe selektivitetin tuaj qe nje konstatim normal e quani furce.

Ku e denoi mo?  Me cfare e denoi?  Edhe PLL ia ktheu reston:

“Kryeministri Berisha tejkalon të drejtat e veta kur merr përsipër të komentojë qëndrimet e kryetarit të partisë “Lëvizja e Legalitetit” z. Ekrem Spahiu. Ne kemi  qëndrimet tona  të pavarura e që burojnë prej programit të PLL. Ne asnjëherë nuk kemi komentuar qëndrimet e partive, fjalorin apo batutat e politikanëve të tjerë, sepse mendojmë se çdokush duhet të dije të mbajë vendin që i takon. Po të ishte rasti për komente të tilla, dihet fare mirë se kush ka për të thënë më shumë..."

 

Edhe u mbyll ai muhabet, e Lubonja flet per denime e per akt qe duhet pershendetur, nderkohe qe nje anetar kabineti i Berishes,  zv. Ministri  i Mbrojtes (o Zot paradoksi) kercenon me dhune nenshtetas shqiptare.   Ato furcat e tjera qe shkruan midis, s'pijne uje.

O Peshk! smiley 

Dhe sa do redaktoja komentin te shtoja nje post scriptum "Bamke mos gjuj" smiley.

Nejse, mos gjuj se s'e bej me smiley.

U lodhe mo burr duke ju terhequr vemendjen te tjere per te mos debatuar me mua.  Ka frike ke nga mua, sa as guxon te thuash ndonje gje vete?

bukur fort!* 

 

* tash e tutje njifet si fun i nje debati te kote smiley 

E morem vesh qe s'ke kellqe te debatosh me mua se ke dale i humbur gjithmone, e si rrjedhoje vete i qepesh cdokujt tjetri qe replikon me mua per t'i dekurajuar nga te replikuarit me mua.  Riperseritjet e asaj qe thashe une me te qeshura nervoze nga mbrapa s'e ndryshojne dot kete gje.

Jo jo tash e tutje njihet si pergjigja qe i jepet dikujt qe di te pergjigjet me stil HenriCilist. smiley

Nejse, ti ja ke hequr vizen Lubonjes apo jo? Prandaj ca do te thote ai, ti do zgjedhesh ta interpretosh si mbas kontekstit te heqjes se vizes apo do besh lexim selektiv.  

Po ai ka thene Berixha guxoi, por ti me nje seleksion te verber ndalon aty e nuk lexon ato qe citova une me siper ku ai thot qe Berisha kete terheqje vemendje ndaj Spahiut e ka bere sa per ta lare gojen per konsum nderkombetar.

Nuk po e kuptoj se sa nga peshqit po bejne interesantin ketu ne kete teme..... Natyrisht qe eshte e drejta e gjithsecilit qe te jete ashtu si ndihet, por ama qe te behet kaq shume buje per nje çeshtje te tille, nuk me duket kaq e kendeshme..... Ore kjo pune eshte nje devijim nga normalja dhe si diçka anormale nuk po e denojme, por ama dhe nuk duhet ti japim qytetarine.....duhet te kaloje ne heshtje....dhe nuk duhet te shkaktoje kaq shume buje......

Xhesti i Spahiut eshte harbutllek provincial, po ashtu dhe "kritika" e Sales, me pambuk, nuk se le shije te mire, pasi vete Sali efendiu, ka prodhuar dhe miratuar ate ligjin e famshem kkunder diskriminimit, dhe se eshte edhe nje komisionere qe merr parate per kete pune, qe aktualisht duhej te ngrinte zerin, te pakten per te justifikuar ate page goxha te majme qe merr, po siç duket akoma nuk i ka dale gjumi.... dhe ketu dalim tek zbatueshmeria e ligjeve qe prodhon ky parlament qe shumica e tyyre prodhohen thjeshte vetem per ti bere qefin BE, e jo per zbatim.......

Meqenese shkrimit i kalova thjeshte ne menyre vertikale,s'di cfare te them shume per hollesine e mendimit te shkruesit.Me shprese se do e kene bere te tjere.Po meqe e ndoqa emisionin,te them te drejten me erdhi shume keq,kur vura re nje tip katrori qe kishte ngelur si konserve e pahapme e vitit me 28.Me keq akoma me erdhi kur mendova qe ka akoma me shume si ay tipi ne Shqiperi.Akoma me keq kur pashe qe replikat ndaj nje vajze qe perfaqesonte nje organizate gey i bente nje person qe vet ishte i nje komuniteti rom.Akoma me keq,kur degjova vet kete vajzen qe fliste ne nje deshperim therres.

Por kishte anet e mira,mu be qejfi qe vajza e besimit myslyman kishte nje llogjike shume qytetare.Shume shembull pozitiv.Madje po mendoja qe nese i gjithe komuniteti myslyman eshte ashtu,kemi shpetuarsmiley

Per te tjerat s'dua ta zgjas shume.I uroj te kene kurajo qe ai vend te pranoj individed ashtu sic jane e te vij nje dite te behet vendi i ideve e joparagjykimeve.

 tip katrori qe kishte ngelur si konserve e pahapme

 

Ehhh  dora se ju komunistat skeni meshire fare, ate te shkretin nuk e la enveri me perparu pranej ka ngel ende ne 1928 pa bere hic perpara. Shume e dhimbshme (dhishme) ishte kur ankohej se e kishte sha Nexhmija... une u mallengjeva pa mase.

Ske faj te kuptoj,lotin ne cep te syrit e kisha dhe une!

Ene mos hudh shashka kot me keto definicione individuale "ju komunistat"smiley

smiley

Burr zotni tjeteri, ajo ngrihet dhe e shan, po ky e pret ne fyt moj, e pe se si e tundte koken, ku pyet ai per njeri moj, c'ti bej qe s'e ka lon enveri te bej stervitje se ja kishte thy nofullat asaj Nexhmijes. 

Nejse une kam nje si tip propozimi, te hapet nje konkurs per te pergatitur nje medalje (tip statuje a dicka e tille) qe te dorezohet nga presidenti me nje cmim qe te ndahet te pakten nje here ne vit. Kete vit e meriton ky tipi cmimin, biles pa vend te dyte apo te trete... Se si do jete medalja, statuje, abstrakte, nje korznize me nje foto bythe me zinxhir dhe me dryn etj etj ngelet per tu vendosur nga konkursi dhe nga tenderi qe do hapet, ti mund te hedhesh edhe kontributin tend drejt kesa ceshtjeje fisnike. 

Cmimi une kam menduar te kete titullin, 

Me motivacionin per punen e palodhshme, per kakarisje pafund te ketij hundezhgabe, sypetriti dhe koketuli drejt ceshtjes madhore  te nderit te republikes plehrokratike.

Ruajtes nderi i bythes te popullit!

Ma paski heq komentin e shkrujt me aq kujdes? smiley

Ok pra, po e vej prape, ne versionin PG.

 

E keni bo Peshkun llom.

Njelem tu fol o per Salen, o per Ed Ramen! 

smiley

smiley, ngelen adm. duke delete komente dhe duke u mbyllur peshqve llogarine.

Ma paski heq komentin e shkrujt me aq kujdes?

komentet e tuja

shkrujtur me kujdes-e

komentet e tuja

shkrujtur me kujdes-e

prane iu rri admini

derisa te vdes-e

prane iu rri admini

derisa te vdese...

Hehehehe!  smiley

Shkrujtur

Emo, se dhane e moren aty ke dialekti i Shqipnise se Mesme, po asnji nuk e cakiti ceshtjen e hibridit urban qe u kriju n'Tirone qe e bonte robin t'u kuptonte per i' here a e kishte nondajen tironse/dibrone apo e kishte toske! 

Po shpresojsha t'lexojsha nja dy-tre kokrra ketu per kete pune, po hajt mo! Kismet here tjeter. 

 

 

Ore, mire Murati me ate Spahine qe i ka fal zoti, po vete Princi a eshte prononcuar per gjuhen "aspak mbreterore" te pazheve? smiley

Po Princesha? smiley

Pse mo car e di ti ate? ai esht princ qe i q. robt princit me te mir ne bote, pse prin b...im eshte ai? 

A po folim per t'njejtin rob neve apo jo? 

 

Po per te njejtin merr yahoo, cpune kena na me ata b...mat e tjere smiley

http://www.youtube.com/watch?v=ZQuhmSK6F_o
 

S'po ma han, s'po ma han kurrkush! smiley

shpresa mu kthy, shum sene mu sillshin naper kry 
thash vet me veti "ma nfund akllin du me thy" 
tu hi nmuhabet per mardhenie seksuale 
e kuptova se ato ishin lezbejka fillestare 

U cudita shume pse nuk ishte dhe elsa ballauri e ftuar ne ate emision !!!

Po pra,po ishte ajo Delina me ato "të-të-të-tët", dhe me gishtin tregus ne forme kercnuese, e me at gojen qe i merrte formen e idhit smiley

Delina pavaresisht se shume here e tepronte, nuk duhet harruar ke kishte perballe, Muratin, Shamikuqen dhe Pastorin.... Persa tha Delina nuk ishte gabim asnjehere, thjesht ju kujtonte ligjet e ketij vendi qe ne ate studio shkelen me te dyja kembet sa here ka debat. 

Kurse Ballauri pastaj eshte tjeter pune, ajo do ishte aty po te ishte tema per shqiptaret, psh shqiptaret te ishin objekti i tems. Temat qe ajo ka me shume qejf jane, A jan shqiptaret raciste/homofobe/nacionaliste/ etje tj, dhe ate e ke gjithmone aty duke thene qe po jane sepse nuk ju japin vajzat zezakeve, nuk e provojn njehere ne bith sic eshte moda, sepse kur fqinjet bejen dicka kunder tyre atehere shqiptaret ankohen etj etj si keto. Blendi tani ka ndermend te bej nje emision tjeter te titulluar A jan shqiptaret njerez? Te  ftuar do jene Lubonja, Ballauri dhe (si e ka emrin njeri me syze qe del vetem ne kto tema, eshte edhe me tmerrshmi nga te gjith kta), ne krahun tjeter do jete Artan Hoxha ku gjat nje ligjerimi gjys ore do merret vesh vetem te rroj Berisha.

Tek Opinioni i fev_ziut  u pa shume qarte nga fjalet e mbytyura dhe gjendja shume e mocionale e Prinderit  qe dhe dylberlliku ne Shqiperi eshte ne hapat a para te zhvillimit helbete si demokracia vete smiley

Perjashto Muratin qe e teproi,por qe i nershem te pakten n'teprimin e vet,pastori dhe ajo zonja me shami ishin mjaft korrekt.Pse duhet te jena ne nje menje me Delinen mor shok,pse?Ajo nxerr xixa kunder moralit egzistus dhe don me na imponu mralin e vet.Jo,t'u rrite nera.

Perfundimisht Rama pozicionohet pro LGBT. Ne konferencen per shtyp me teme energjine, live tani ne tv, ka dale me nje kravate me ngjyrat e YLBERIT.

U kry dhe kjo pune!

Shqiptaret nuk e kane te keqen seposhtmi, por sesipermi.

Mirepo sa lexoj,ne basen ka humbur orientimi prej kohesh dhe po debatohet per problemin e....seposhtemes.Qe e paska mbrojtur i marri.. Bilez kopetentet e avokatise te marrezive, e kane derdhur tere  artin  per te  bere edhe budallenjte te besojne se "namuzlliu" kerem, nuk duhet  te  merret  me hu   per  gjer  ne halen e vet, se jo  vetem me kete rast  e çdo rast e ka treguar vehten si pjese te haleberve,te idiotesive dhe proçkave, por ky tjatri  qe nuk foli dhe  qe e ka me ferman detyren si kreu i te majtes.

 Dua te them se kjo ngjarje shume e rende nuk ka cenuar nje shtrese, te ciles  nuk ja dime numurin, ndersa i  dihet nami,por eshte cenuar  shume rende shteti, emri i  ketij vendi qe me fjale saliherit thone se e duan ne Evrope, ndersa me vepra po na e shtyjne tutje , ne  Azi.

 Lexoni e po te  doni  debatoni jo sa tha ekerem samarxhiu,apo murat efendiu, por sa deklaroi i marri gjat  peripatos ne Turqi! Na beri "vellezer  gjaku" me te ardhurit nga len dielli.Vetem e vetem qe tu thote atyre qe i kane hequr vizen..." une e shpie kete  vend  ...ne lindje kur te me doje qejfi..."

I poshter  e shpirtzi gjer  ne pakufi....!

Dhe sipas lubos, pikerisht ky çiban kanceroz i  sterplakur, paska nderrur  kurs e eshte bere  i  mire, se i hoqi  pake veshin nje debili dhee ashtu  gjeti  fforce e kurajo kur  doli te mbroje ate  shtresen e kerkesave..... per "punet  e veta"...!

  Ky  qe ka hequr cilindo gur  themeli te nje shteti  normal.Dhe qe nuk goxojne ta thone, te  handakosurit.... se sipermi.

Shume bukur e ke than,Grava! Shume mire e ke than!

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).