01 Nëntor 2012, e enjte

Vizitë zyrtare në Shqipëri e Sekretares Amerikane të Shtetit, Znj. Hillary Clinton

02 Nëntor 2012, e premte, 11:00
Ekspozitë “Koha e memorandumeve”, me koleksionet e rralla të Bibliotekës Kombëtare ( 2 – 10 nëntor)
Vendi i organizimit:Biblioteka Kombëtare

03 Nëntor 2012, e shtunë, 17:30
Festivali Mbarëkombëtar i Filmit, i cili do të hapet me premierën e  kopjes së restauruar të filmit artistik “Nëntori i Dytë”. Në këtë festival do të shfaqen 34 filma artistik me metrazh shkurtër dhe të gjatë, 17 filma dokumentarë, 12 filma të animuar ( 3 – 9 nëntor)
Vendi i organizimit: Kinema Millenium, Tiranë

04 Nëntor 2012, e diel, 11:30
Premierë e filmit dokumentar “100 Vjet me Hymnin e Flamurit”
Vendi i organizimit: Kinema Millenium, Tiranë

05 Nëntor 2012, e hënë, 18:00
Ekspozita “Veprimtaria e kolonive shqiptare të mërgimit në Rumani, Bullgari dhe Egjipt për çështjen kombëtare”
Vendi i organizimit: Muzeu Historik Kombëtar

06 Nëntor 2012, e martë 19:00
Mbrëmje artistike “Rituali i Muzave” kushtuar grave artiste
Vendi i organizimit: Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit

07 Nëntor 2012, e mërkurë, 18:00
Ekspozitë etnografike me veshje tradicionale nga trevat shqiptare, (7-28 nëntor)
Vendi i organizimit: Muzeu Historik Kombëtar

08 Nëntor 2012, e enjte, 10:00
Konferencë shkencore “Koleksionet albanologjike në shërbim të Historisë së Shqipërisë”, organizuar nga Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë dhe Biblioteka Kombëtare dhe Universitare e Kosovës, (8 – 9 nëntor)
Vendi i organizimit: Biblioteka Kombëtare

09 Nëntor 2012, e premte, 09:00
Konferencë e nivelit të lartë e Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës me temë “Diversiteti në Europë-një forcë për të ardhmen”
Vendi i organizimit: Tiranë
Ora 19:00 – Festivali Mbarëkombëtar i Filmit, mbrëmja Gala, ndarja e çmimeve
Vendi i organizimit: Kinema Millenium, Tiranë,

10 Nëntor 2012, e shtunë, 19:00
Hapja e Festivalit Mbarëkombëtar të Dramës Shqipe me pjesëmarrjen e 17 trupave teatrore nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia, (10-21 Nentor)
Vendi i organizimit: Teatri Kombëtar, Tiranë
 Ora 20:00 – Premiera e dramës “Ëndrra e Ismail Qemalit”, kushtuar 100-Vjetorit të Shpalljes së Pavarësisë”
Vendi i organizimit: Teatri Kombëtar, Tiranë

11 Nëntor 2012, e diel, 11:00
Homazhe në memorialin e ushtarëve britanikë të rënë në Shqipëri gjatë Luftës së Dytë Botërore
Vendi i organizimit: Kodrat e Liqenit

12 Nëntor 2012, e hënë, 11:00
Konferencë shkencore me rastin e 40-vjetorit të themelimit të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, me pjesëmarrjen e mbi 24 përfaqësuesve nga akademitë e shkencave në mbarë botën
Vendi i organizimit: Salla e Universitetit të Arteve
Ora 12:00 – Ekspozita e Mesharit të Gjon Buzukut (12 – 28 nëntor) Vendi i organizimit: Biblioteka Kombëtare
Ekspozita “Koha e memorandumeve”, (12 – 28 nëntor)
Vendi i organizimit: Prishtinë

13 Nëntor 2012, e martë, 18:00
Përurimi i ekspozitës «100 Vjet Pavarësi» me koleksione dhe eksponate të rralla nga bukinistët dhe koleksionistët shqiptarë.  Turi i kësaj ekspozite do të hapë siparin në Tiranë, më datat 13-17 nëntor dhe do të vijojë në Prishtinë më 18-21 nëntor, Prizren 22 nëntor dhe Vlorë 24-28 nëntor
Vendi i organizimit: Muzeu Historik Kombëtar

14 Nëntor 2012, e mërkurë, 11:00
Çelja e edicionit XV të «Panairi Kombëtar i Librit Tirana 2012″. (14 – 18 Nëntor)
Vendi i organizimit: Pallati i Kongreseve, Tiranë

15 Nëntor 2012, e enjte, 11:00
Ceremonia e dhënies së “Çmimit Kombëtar të Bibliofilsë, “Lumo Skëndo”
Vendi i organizimit: Biblioteka e Vjetër, Salla “Lumo Skëndo”

16 Nëntor 2012, e premte, 18:00
Ekspozitë fotografike “Historia e Shqipërisë nëpërmjet Marubëve” dhe përurimi i librit “Marubi” (16-28 Nëntor)
Vendi i organizimit: Muzeu Historik Kombëtar, Salla gri

17 Nëntor 2012, e shtunë, 10.00 – 12.00
Homazhe dhe ceremoni zyrtare me rastin e kthimit të eshtrave të Mbretit Zogu I në atdhe
Vendi i organizimit: Pallati i Brigadave, Tiranë
Ora 16:00 – Ekspozita “Kolonitë arbëreshe dhe Pavarësia e Shqipërisë”
Vendi i organizimit: Salla e konferencave, Pallati i Kulturës

18 Nëntor 2012, e diel 11:00
Ekspozita “Personalitete franceze për Shqipërinë dhe shqiptarët”
Vendi i organizimit: Muzeu Historik Kombëtar
Ora 19.00 – Vënia në skenë e Operas “Scanderbeg”. A Vivaldi. (në datat 18 – 19 dhe 20 nëntor)
Vendi i organizimit: Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit

19 Nëntor 2012, e hënë, 12:00
Koncert me veprën fituese të Konkursit Mbarëkombëtar të Muzikës kushtuar 100 vjetorit, lindjes së Nënë Terezës. Promovimi i albumit “Lutjet e Nënë Terezës”, V. Zhiti, R. Tasho
Vendi i organizimit: Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit
20 Nëntor 2012, e martë, 11.00
Ceremonia e përurimit të shtatores kushtuar Azem Hajdarit
Vendi i organizimit: Tiranë
Ora 14:00 – Kupa “100-Vjet Pavarësi” në futboll, (ndeshja e parë, Mitrovica-Prishtina)
Vendi i organizimit: Kukës

21 Nëntor 2012, e mërkurë, 11:00    
Ceremonia e përurimit të shtatores kushtuar Presidentit Willson
Vendi i organizimit: Tiranë
Ora 14:00 – Kupa “100-Vjet Pavarësi” në futboll,(ndeshja e dytë Tiranë- Otrant)
Vendi i organizimit: Shkodër
Ora 18.00 – Mbyllja e Festivalit Mbarëkombëtar të Dramës Shqipe me shfaqjen e Trupës Teatrore të Prishtinës
Vendi i organizimit: Teatri Kombëtar, Tiranë

22 Nëntor 2012, e enjte
Mbërritja në Shqipëri e shpatës dhe përkrenares së Heroit Kombëtar Gjergj Kastriot Skënderbeu
Vendi i organizimit: Tiranë
Ora 14.00 – Kupa “100-Vjet Pavarësi” në futboll (ndeshja e tretë Shkëndia Tetovë- Renovë)
Vendi i organizimit: Pogradec

23 Nëntor 2012, e premte, 10:00
Konferencë e studiueses dhe albanologes Prof. Luçia Nadin me temë “Studime mbi Mesharin e Gjon Buzukut”
Vendi i organizimit: Biblioteka Kombëtare
Ora 18:00 – Festivali Ndërkombëtar i Filmit (TIFF)
Vendi i organizimit: Tiranë

24 Nëntor 2012, e shtunë, 10:00
Konferencë e studiueses dhe albanologes Prof. Luçia Nadin, mbi zbulimet e saj në arkivat veneciane dhe motivet e Kishës së Shën Sebastianit
Vendi i organizimit: Muzeu Historik Kombëtar
Ora 12:00 – Ceremonia e përurimit  të shtatores kushtuar Mbretit Zog
Vendi i organizimit: Tiranë
Ora 18:00 – Ekspozita “Dorëshkrime Bizantine dhe Pasbizantine në Shqipëri” – ekspozimi i 15 kodikëve origjinalë
Vendi i organizimit: Muzeu Historik Kombëtar

25 Nëntor 2012, e diel, 11:00     
Ceremonia e përurimit  të bustit të Petro Markos
Vendi i organizimit: Dhërmi
Ora 19:00 – Ceremoni e madhe festive organizuar nga Ambasada e RSH në Maqedoni dhe Këshilli Organizativ për Festimet e 100 vjetorit, nën kujdesin e ZV/.Kryeministrit të Maqedonisë Z. Musa Xhaferri, me pjesëmarrjen e Kryeministrit të Shqipërisë Z. Sali Berisha dhe Kryeministrit të Kosovës Hashim Thaçi.
Vendi i organizimit: Shkup, Salla e Sporteve “Boris Trajkovski”

26 Nëntor 2012, e hënë, 09:00
Konferencë shkencore “100 – Vjet Pavarësi e Shqipërisë” me pjesëmarrjen e rreth 100 studiuesve shqiptarë dhe të huaj
Vendi i organizimit: Hotel Tirana International
Ora 11:00 – Ceremonia e përurimit të shtatores kushtuar Ismail Qemalit
Vendi i organizimit: Bulevardi Dëshmorët e Kombit, Tiranë
Koncert artistik – Bashkia Tiranë
Vendi i organizimit: Tiranë, rruga pedonale
Ekspozitë artistike “100 – Vjet Tirana” – Bashkia Tiranë
Vendi i organizimit: Tiranë

27 Nëntor 2012, e martë, 10:00
Përurimi i autoststradës Morinë – Prishtinë
Vendi i organizimit: Kosovë
Ora 17.00 – Finale e Kupës “100 vjet Pavarësi” në futboll
Vendi i organizimit: Vlorë
Ora 18:30 – Koncert festiv në Vlorë me pjesëmarrje trupash artistike nga vendi. Marrin pjesë Presidenti i Republikës, Kryetarja e Kuvendit, Kryeministri i Shqipërisë, Trupi Diplomatik, Kryetari i Bashkisë Vlorë
Vendi i organizimit: Vlorë

28 nëntor 2012, e mërkurë, 10:00
Hapja zyrtare e ceremonisë së kremtimit  të 100 vjetorit të Pavarësisë, homazhe në Monumentin e Pavarësisë dhe vendosje kurorash mbi varrin e Ismail Qemalit
Vendi i organizimit: Vlorë
Ora 13.00 – Ceremonia e vendosjes së kurorave dhe nderimit pranë monumentit Nënë Shqipëri
Vendi i organizimit: Tiranë
Ora 14:00 – Koncert festiv në Sheshin Skënderbej
Vendi i organizimit: Tiranë
Ora 17:00 – Parada e Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë në “Sheshin Skëndërbej” dhe mbajtja e fjalës së rastit nga Presidenti i Republikës
Vendi i organizimit: Tiranë
Ora 17:30 – Ceremonia e përurimit të përmendores kushtuar «100 – Vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë»
Vendi i organizimit: Tiranë
Ora 18:00 – Mbrëmje solemne akademike në Pallatin e Kongreseve
Vendi i organizimit: Tiranë
Ora 19:30 – Koncert i madh përmbyllës në Sheshin “Nënë Tereza”
Vendi i organizimit: Tiranë

29 Nëntor 2012, e enjte             

30 Nëntor 2012, e premte, 20:00
Koncert me vepra nga krijimtaria e kompozitorëve shqiptarë
Vendi i organizimit: Teatri Kombëtar i Operës dhe Baletit

04 Dhjetor, e martë, 10:00
Ekspozitë me rastin e 100-vjetorit të themelimit të Ushtrisë
Ora 18:00 – Koncert me rastin e 100-vjetorit të themelimit të Ushtrisë

07 Dhjetor, e premte
Festival Muzikor “Different Trains” në datat 7- 9 dhe 10 dhjetor, organizuar në Akademinë e Arteve, Teatrin Kombëtar të Operës dhe Baletit

20 Dhjetor, e enjte
Ceremonia e ndarjes së “Çmimeve Kombëtare të Letërsisë”

121 Komente

pse, vizita e zonjes Klinton pjese e festimeve ishte?smiley

Madje edhe vizita e ministrit serb - cudi si e paskan lene jashte.

Aman ,te iki shpejt ky nentori ,se na u be koka daulle nga keto veprimtarite e 100-vjetorit.

Perse Edi Rama dhe shupra e tij percarese fashisto-krahinaliste,thote qe Vlora eshte anashkaluar?

27-28 nentor te gjithe kreret e shtetit dhe trupi dipomatik ne Vlore do te jete.Bile edhe ne Dhermi paska veprimtari.Nderimi qe po i behet Vlores eshte maksimal.

Ne 28 mbadite fillojne veprimtarite ne Tirane.

Ne Tirane do te behet dhe festa kryesore se Tirana eshte kryeqyteti i Shqiperise.

Ashtu sic edhe ne SHBA festa kryesore behet ne Washington dhe jo ne Filadelfia apo Hartford.

edhe pyet perse? Edi Rama eshte nje pinjoll i nomenklatures komuniste qe si thelb e si rrenje kane provincializmin, fshatin e krahinen. Eshte soji i njerezve qe percarjet krahinore i kane perdorur per 50 vite, pse mos ti perdorin edhe sot? E mira eshte se sot pergenjshtrohen shpejt.

Ka ngel drejtor ne Shqiperi sot qe nuk eshte analfabet nga Tropoja? 

 

Mendoni se po te ishte Rama ne krye te bashkise se Tiranes ,do shpenzonte qeveria gjithe ate buxhet per te festuar 100 vjetorin ?smiley

 

ky eshte mentaliteti pengues e shkaterrues qe NJEREZ TE MBARUAR si puna jote nuk e heqin dot. Te kane bere dem shume punimet e Rames mbi ty.

Tirana nuk eshte as e Rames e as e Bashes dhe ceremonite e aktivitetet njelloj do te organizoheshin per 100 vjetor kushdo te ishte ne bashki. Tirana eshte kryeqytet i gjithe shqiptareve ashtu si Vlora nuk eshte e Shpetim Gjikes por e gjithe Shqiperise.

Ka nje kalendar qe ju jepet vendit i merituar te gjithe qyteteve, sigurisht qe Tirana mban peshen kryesore se eshte kryeqytet i gjithe shqiptareve por ska asnje anashkalim te Vlores. Anashkalimet jane ne mendjet e provincialeve, punisteve te zones se pare operative dhe pinjolleve te tyre. Jane ne mendjet e percaresve qe e kane perdorur kete menyre per 50 vite.

Po sa budallenj  qe jeni,or derbardhe,po clidhje kam une me Ramen ?

Madje,ne do te dish nje gje,une me mire jam me PD ne krye,se PD i ka mbush postet drejtuese me te paafte ,qe s'jane ne gjendje te bejne punen e tyre ,jo me ,te  vleresojne punen e tjetrit smiley

Ik ore bythmut. Vlora eshte e vlonjateve qe kan votuar Gjiken ne shumice derrmuese edhe me gjith baterdine e votave nga kandidatet e PD-s dhe me gjith mbeshtetjen e kriminelave dhe plehrave te shoqerise vlonjate (ne fakt ne shumice cam, evgjit ose greker). Vlora eshte e vlonjateve dhe jo e atyre qe ne 97-n i dergoi Berisha ti qinin robt Vlores dhe qe jan sot me po ate mendje perderisa te njejten Berishe votojne. Vlora eshte qytet qe historikisht i ka dale per zot vetes, dhe e gjith LABERIA, ne cdo periudhe historike, dhe ska nevoje per Shqiperine ne asnje lloj aspekti, por eshte popull patriot qe i dhimbsen fatet e vendit si amanet i lene qe nga gjeneza e races. Po ku merr vesh ti?????? Ti je nje bythmut.

Edhe kalaja e dodes eshte e kaladodsave.smiley

e sakte VLORA nuk i ka pasur nevoje SHqiperise por ama VLORA e ka nderuar gjitnmone SHqiperine( ne 97 maloket erdhen te armatosur mire por iken vetem me breke )

Shqipo, shikoje dhe nje here kalendarin e festimeve dhe numero sa ceremoni jane ne Vlorë. Po te jap nje ndihme, jane plot 4 (katër) ceremoni (1 ceremoni, 1 koncert, 1 ekspozite dhe 1 ndeshje futbolli) dhe vetem ne nje prej tyre eshte konfirmuar pjesemarrja e krereve te shtetit.

4 ceremoni ne 1 muaj ne qytetin ku u shpall pavaresia dhe ne kryeqytetin e pare te shtetit shqiptar ty te duket normale? apo jane shume? Me 4 ceremoni i behet respekti maksimal Vlorës? Vertet?

Po mungesa e ceremonive ne qytetet e tjera te rendesishme gjate ketyre 100 vitet shtet, si psh Durrësi, edhe kjo normale eshte?

Po po jane ne 27 dhe 28 nentor,ku i gjithe shteti do te zbarkoje atje se bashku me trupin diplomatik.

Jo nuk me duket normale qe Durresi eshte lene menjane,por juve te majtet po beni thirrje per festa paralele ne Vlore dhe nuk eshte se po e vini ujun ne zjarr per Durresin.Apo e kam gabim?

Festimet paralele qe po sponzorizon Rama me Gjiken jane thike ne shpine per unitetin kombetar qe duhet te shfaqet ne 28 Nentor.Per kete qe po bejne ,nese e realizojne shpirti ne ferr u shkofte!

Mallkimet e te gjithe njerezve qe nuk jane ekstremiste do te kene te gjithe jeten.

Nuk behen festime paralele!Eshte TURP,TURP TURP!
Turp per Ramen dhe Shpetim Gjiken.Mire apo keq kesaj qeverie i takoi te beje kremtimet e 100 vjetorit,dhe nuk duhet te behen festime paralele se po e perseris edhe njehere qe eshte TURP i I PAPARE!

Uniteti kombetar MYA ASS. Unitetin kombetar nuke  duan ata qe votojne dhe i dalin ne mbrojtje nje krimineli serb antishqiptar, nje diktatoruc qesharak qe gjat sundimit te tij absurd ka pare 1/3 e popullit te brakstise atdhene, nje pjese te madhe te roje ne kushte mjerimi, nje pjese te asimilohet ne greker, Shqiperine te shkaterrohet, te THERMOHET ( shko dhe mesoji kuptimin fjales te lashte shqipe THERMI) Shqiperia dhe raca arberore si kurre me pare pa rruge kthimi. 

Ka mbetur akoma nje pjese qe nuk shkeputet dot nga berthama e krenarise dhe ajo popullsi perdoret dhe infiltrohet edhe nga keta plehrat e PS-s qe skan bythe ti dalin per zot nje kombi e duan ti ngjiten per perfitime politike nje pjese te nderuar te kombit qe sinqerisht i ka ardhur ne maje te hundes.

Po ku me pe te majte mor aman? Une thjesht po komentoj ato qe lexova ne program, pra 4 ceremoni, 2 ceremoni kulturore dhe 2 zyrtare. E perseris, sipas programit pjesemarrja e krereve te shtetit eshte konfirmuar vetem me date 27, me 28 nuk eshte konfirmuar asgje, as ne Tiranë, as ne Vlorë.

Turp i vertet eshte te thuash qe Vlores po i behet respekti maksimal me 1 ceremoni (zyrtare) e gjysem dhe te justifikosh kete palo programi me idealizmen e unitetit kombetar smiley

Shko ore palomercenar, qe guxon e  i thua vehtes ..shqiptar !  Nxito e laj ndonje... sahan amerikanlumeziu ti.U bere ti te zesh ne goje Vloren ! Laj more ate goje gjithe ere!

Perse Edi Rama dhe shpura e tij fashiste-krahinaliste thote qe Vlora eshte anashkaluar?!

Po sepse Edi Rama eshte plehre. Sepse Partia Socialiste eshte plehre. Dhe sepse, fatkeqesisht hajvane qe ja vene veshin ka plot.

vallahi kjo eshte nje kembane alarmi se cfare eshte opozita kryesore ne Shqiperi dhe deri ku arrrin e keqja e perversiteti i saj. Ne 100 vjetor, per fatkeqesine e saj nuk eshte ne pushtet, keshtu qe ne vend te festes kombetare kerkon te organizoje feste partiake, ne vend te kremtimeve shteterore kerkon te beje feste ideologjike.

Shume plehra. Shume shume plehra.

Neoballukemeni.

Pjesa e pare ...

Ai kalendar eshte i Qeverise se babasqapit dhe Dylqinjes se tij  , nuk eshte i te gjith Shqiptareve. Ai eshte sa Intrigant aq edhe Frikacak . Mbolli sa mbolli Urrejtje Karahinore me nentekste te hapura qe ti i cilesove ( apo harrove ??) "Per Pavaresine Luftuan te tjeret , Vlonjatet erdhen me Luge ne brez "  Ne mos ti pjesa e rabes se M...ku si gjithnje je Primar ose fundja dhe Hunjte qe frymezohen nga Idete e babait tend shpirteror dhe fizikisht atij qe te hedh kockat ....babasqapit .

Pasi e pa qe nuk gjeti shteg e perdrodhi Gjuhen e Intriges dhe percarjes dhe filloi me "se Festimet fillojne ne Vlore zotrie , Po Bustin e Zogut do e ngrejme ne Tirane se ai e ruajti Pavaresine dhe Shqiperine nga Pushtimi fashist . Njaj I.Qemali vetem e formoi Shqiperine !

Pjesa e dyte .....

Nuk e kuptoj pse kaq agresiv zotrote ..Ty babasqapi te ka me kordhele te kuqe ,KONE , te mba afer , te hedh plot mbeturina nga sofra , teka mesuar te lehesh me lezet , te ruan se mos te Perdhunon Fazllici etj etj .Ti nuk je QEN . Per Langua e Qen Gjahu ka Hunterin ! Ate ndersen kur i duhet per te "gjithe mutrat e mutrave , sidomos ata te PS dhe ata qe digjen per te erresuar sukseset e suksesorit me te suksesshem ne suksese te suksesuara te vluarit te V.Vokshit , alias te zotit ...Babasqap Vucidol Berisha ."

Pjesa e trete dhe parafundit ....( do pres te komentoje dhe Huri dhe pasi te shajn nga Libri shtepise nje seri syresh Lehesish nga Stani &nbspsmiley

Festat edhe Diktatori edhe njaj Ahmetja i festonte ne VLORE . Aty e ka nderin KUVENDI. Ashtu sic ben cdo vend NORMAL ne BOTE ! Ne Tirane kishte pritje Zyrtare , Darke per Bitoin dhe teftuarit dhe Nje Koncert per Eliten ! Ty te takon nje Bilete koncerti si Neobllokmen ose qenie frymore ose si cope mishi me dy sy , ndersa per cdo veprimntari tjeter ti je Konia me Kordele  . Vetevetiu je pjestar ! Biles ti sikur hidheshe e lehje me gezim rreth pjesmarresve edhe ne shtepine Qeverise se 1920  te Lushnjes . Pse nuk e festoi ne Shkoder Jozefpercka ?

Pjesa e fundit.....

Po gostia me  mish ,ne ke ore fillon? 

Pyet Lul Bashen meqe punon ne Bashkine e Tiranes.

Juve duhet ta dini me mire se te gjithe.

Duhet ta di,por ja qe s'e di ,se nuk kam si ta di.

Paska nje dite per te renet britanik ne Shqiperi gjat L2B smiley  smiley  po ndonje pasazh nga ata te ditareve gjoja te britanikeve te L2B ne Shqiperi ( por qe jan pergatitur se fundmi ne zyrat e fshehta te qeverise britanike) do lexojne ne ate permjetore?-- ku shqiptaret fyen me ofezat me raciste te imagjinuara? Po ndonje artikull mbi Shqiperine te kujdo media britanike, kurdo qe te jete shkruar do na lexojne nga ky shtet mik i shqiptareve? 

Mbi te gjitha meqe do kete perkujtimore per te renet britanik po per ata qe me te vertete rane per pavaresine e Shqiperise dhe per sovranitetin e popullit shqiptar ne Shqiperi do te kete? Ne varrezat e deshmoreve psh? 

 

TURP? Jazek buka e Shqiperise ketyre gjakprishurve tribal osmanllinj qe skan as bese as atdhe. PTUUUUUUUU, UORGHHHHHH PTUUUUUU!

Une nuk e di kete punen e homazheve te britanikeve por ndoshte behen ne kuadrin e perkujtimin e L2B,por juve komunistet jene njerezit me bukeshkale qe ka pare njerezimi.Homazhet te deshmoret do te behen se eshte ne protokoll shteteror,si cdo vit.

Britaniket ishin ata qe ndihmuan LANC me aviacion,veshmbathje, ushqime dhe logjistike.Pleqte akoma thone qe cdo dite avionet britanike dhe amerikane nxinin qiellin dhe bombardonin objektivat gjermane.

E paket te duket kjo?Po ushqimet dhe veshmathjet,se te mbash nje ushtri qe varionte nga 20-70 mije per 3-4 vjet,do para dhe jo llafe.Anglezet i siguruan keto dhe kjo eshte e vertete.Perse kemi turp ta themi qe anglezet ishin ndihmesit kryesore te UNC?Apo se bukeshkali Hoxha tha keshtu?

Ne vend te falenderonim anglezet,ne falenderuan ruset qe nuk hodhen nje pushke ne Shqiperi.Dhe me e forta eshte qe bijte e bukeshkaleve te djeshem vazhdojne avazin e prinderve te tyre,bile jane akoma me bukeshkale.

Lavdi te gjithe te reneve te L2B qofshin keta shqiptare,angleze apo amerikane!Ju faleminderit si Anglise si SHBA-ve qe ndihmuan UNC!

Shqiptar ti pavaresisht bindjeve politike idiote qe ke, je djale patriot dhe per kete ke respektin tim. Por mos ja fut pordhes kot se ti e di qe une s'jam komunist, pra me mua mos perdor teknika te tilla ne debat se une s'pjerdh fare te them qe jam komunist dhe nuk e marr as per akuze as per OFEZE. PERKUNDRAZI!!! Kam qene i par ne kete blog qe kam thene qe jam komunist dhe enverist dhe kjo per kunje jo se jam vertete. 

Britaniket ndihmuan aq sa ndihmuan dhe duhen falenderuar per aq sa kan ndihmuar, POR britaniket or mik xhani nuk e njihnin fare Shqiperine, FAAAARE, e donin pjese te graqise dhe jugoplastikes, ndihma me kepuce te majta vetem ka ardhur ne kuader te ndihmes qe i jepej forcave antinaziste ne rajon nen komanden e TITOS. Kjo eshte historia. Dhe vertetohet edhe ne vitet ne vijim ku mbretit zog i thane ne s'njohim fare Shqiperine ti na thua mos te njohim Enverin por te te njohim ty qe ja mbathe nga syte kembet!!!! Dhe lufta kunder njohjes te Shqiperise vazhdoi me provokime luftarake deri me lufte te gjitheanshme historike, kulturore, psikologjike QE VAZHDON SOT E KESAJ DITE. Mos u bej NAIV. Kjo eshte nje histori e gjate qe une nuk kam nge te ri e ta shkruaj te gjithen por ne viza te trasha eshte keshtu si te them une dhe shko lexo dhe ballafaqohu me faktet historike kur te duash dhe do ta shohesh edhe vete.

Ne Sarande keta zagare hidhnin fishekzjarre per te mos vrare gjermanet kur partizanet kishin nevojen e tyre... dhe kur mbaroi lufta e sarandes qe e cliruan pellembe me pellembe partizanet shqiptare duke derdhur gjak ne cdo qoshe e rrugice kishin paturpesine keta DJAJ qe ndenjten duarkryq (me shpresen qe partizanet te humbisnin ne beteje dhe te nderhynin keta dhe ta clironin saranden ne emer te GREQISE) te deklaronin se ndihmuan apo edhe cliruan!!!!!!! SARANDEN. YYYYYYYY, YYYYYYYY Rob te peshire antishqiptare qe s'u lodhen kurre se luftuari nje popull, yyyyyyyyyyy djaj te ndyre yyyyyyyy qe edhe urrejtjen dhe percmimim qe kan per popullin tone nuk lene vend pa e treguar... NUK LENE VEND PA E TREGUAR!

Zotrules je ti mo?
Ok Respekt per ty,se je i vetmi i majte nacionalist ne kete faqe.

Nuk jam zotrulsi une o shoko, une jam 1oora, kam vite ne kete blog..ndoshta sme ke ndjekur aq sa duhet. Dhe sjam i majte une, ja i kam bere une kritike Rames ketu prej verteti ( jo kritike plehrash me pagese te PD-s) ja s'i ka bere njeri. 

Ti besh kritike Rames nuk do te thote qe nuk je i majte dhe ska asgje te keqe te jesh i majte.

 

Ore i majte ne pergjithesi ska asgje te keqe te jesh, por per mua te jesh i majte sot ne shqiperi ka shume mundesi te mos jesh i keq vete por eshte keq, njesoj si te jesh i djathte (megjithese populli shqiptar nuk ka te djathte)... vecse po te jesh i djathte ne Shqiperi probabiliteti i te qenit edhe vete i keq shumefishohet.

Hej po filmin 'TAKEN' dhe 'TAKEN 2' e pane bashkarisht ne pallavrament ata me mikeshen e madhe te Shqiperise Hilera Klintonin? 

Filmi 'TAKEN 2' qe eshte edhe e vetmja gje per te cilen njihet Shqiperia dhe shqiptaret sot ne masat e gjera neper bote eshte dhurata e vendit qe na e mbeshtet gjithmone fuqishem.... e vendit qe gjithmone indianve ja ka mbeshtetur fuqishem.

29 Nëntor 2012, e enjte   

smiley

E ka lene kastile bosh admini apo ai qe ka bere kete.

Do te kete homazhe sipas protokollit shteteror ne varrezat e deshmoreve.

Si i tha Hilera Klinton pallavramentareve qe jan ne shumice derrmuese o IDIOT o KRIMINELA o AGJENTE TE HUAJ, qe une e di qe ju e doni Shqiperine, MUAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA

Po rri o Hilera Klinton tani mo na gajas, ju mire qe i keni qire robt atij vendi por edhe tallni bythen me fatkeqesine e Shqiperise.

Tani qete-qete na i shpjego pak kete inatin me Ameriken? smiley

Une inat me Ameriken? Amerika eshte vendi me i madh dhe me i drejte qe ka pare historia e njerezimit. Amerika eshte ideal, eshte vlere per ter njerezimin. Asnje inat nuk kam me ameriken.

Mbase e kam keqkuptuar. Po coc me ishte futur ne mendje se ti ishte i inatosur me rolin e Amerikaneve ne historine e Shqiperise. smiley

Tani na dole nga Amerika vete, tek roli i amerikaneve ne historine  e Shqiperise. Jan dy gjera shume te ndryshme. Nejse si dhurate per 100 vjetorin Amerika Shqiperise i ka bere filmin 'TAKEN2'. Duhen falenderuar smiley

Gallate , se ti mendon qe nje film i hollivudit, prodhim francezo-anglez, ku rolin e krye-mafiozit shqiptar e luan nje serb , qenka bere me kast si dhurate nga Amerikanet? 

S'e dije ti qe kompanite ne Hollywood jane si ish Kinostudio Shqiperia e Re? smiley

Sapo e mora vesh! smiley

Po pse nuk bejne ne holliwood fjala vjen edhe nje film kryekeput racist per nje kombesi tjeter ( totalisht i pabazuar ne realitetin kulturor shqiptar)? 

E di ti sa filtra ka holliwood-i? E di ti qe edhe nje PO ose nje JO qe thuhet ne nje film kalon ne filter?  E sidomos kur flasim per nje film nga me te medhenjte ne blockbuster. PURLLISEEEEEEEEEEEEEEE 

Vendoseni kete si lajm o admina te shikojne njerezit se si degradohet njeriu pa identitet.

Kur Pirro Dhima i conte medalje Greqise ishte grek i paster,tani qe voton ne Parlament dicka qe masa nuk e aprovon e shajne "shqiptar i ndyre".

Po keshtu edhe ai i Agimit te Arte qe eshte nga e njejta zone qe vjen Pirroja,gazetat greke e quajne shqiptar dhe jo grek.

Kur je i keq dhe nga Himara je shqiptar.Nejse mire tu bejet himarioteve,se tere jeten hyzmeqare do te jene ne Greqi dhe shqiptare te ndyre do te quhen sic akoma quhen prapa kraheve nga greket.

 

Sulmi ndaj Pirro Dhimës, KPR: Kush ndryshon kombësinë s’pranohet nga asnjë shoqëri  Kush ndryshon kombësinë s’pranohet nga asnjë shoqëriTIRANE- Klubi i Patriotëve të Rinj ka reaguar sot ndaj sulmit që i është bërë në Greqi Pirro Dhimës. Sipas tyre çdo person që ndryshon kombësinë, siç është edhe rasti i Dhimës nuk pranohet nga asnjë shoqëri.

“Pirro Dhima u sulmua përpara dy ditësh, për shkak të një votimi në Parlamentin grek, duke u etiketuar si "shqiptar i poshtër" në protesta të zhvilluara jashtë Parlamentit grek. Ky sulm vërteton atë që Klubi i Patriotëve të Rinj ka deklaruar që në krye të herës se të gjithë shqiptarët që ndryshojnë kombësinë e tyre për çfarëdolloj arsyeje humbasin identitetin dhe nuk janë të pranuar nga asnjë shoqëri. Në periudha krizash si ajo që kalon Greqia, shprehen qëndrimet e vërteta të shoqërive dhe kombeve”, thuhet në deklaratën e KPR.

Klubi i Patriotëve të Rinj u bën thirrje të gjithë shqiptarëve të ngrenë lart krenarinë e kombit të tyre dhe identitetin shqiptar. “Kushdo që ka bërë ndryshe, ka humbur gjithçka. Fakti që Pirro Dhima, që e ka ngritur Greqinë në piedestal, pasi vetë Pirron e ngriti në piedestal Shqipëria, sulmohet për shkak të origjinës së tij, bën të kuptohet se cili do të ishte reagimi ndaj shqiptarëve të tjerë, të cilët kanë ndërruar identitet për arsye financiare, apo meskine personale”, përfundon deklarata.

 

Kjo tema e njeriut te pabese qe hedh poshte identitetin e tij eshte trajtuar qe ne lashtesi... qe me spartanet. Ate qe tradheton gjakun e tij nuk e do askush, dhe shume llogjikshem, kur ti tradheton gjakun tend cpret te te respektojne te tjeret? Ndoshta ju duhesh por plehre mbetesh dhe si plehre te vervisin kur nuk ju duhesh me.

+1
Prandaj doja qe adminet ta vinin si teme te vecante kete lajm.

Ok, tani une nuk e di origjinen e familjes te Pirro Dhima, por nqs jane me origjine greke, nukka asgje te keqe qe ka deklaruar kombesi greke. 

Nuk ka or djal me origjine greke nga Himarra e Proganati e nga laberia. Nuk ka greker ne laberi. PIKE. Pse nuk themi ne, pse nuk thote populli edhe per ata qe vertete jane greker? Ka greker o vlla ne Shqiperi plot, e nuk ju thote njeri qe s'jan greker, jan greker e jan te nderuar e te respektuar ne kombesine dhe etnine e tyre. 

Mund te te them nje gje madje, qe nuk kam degjuar kurre nje grek te vetem minoritar nga Shqiperia te shaj Shqiptaret. Ne asnje rast. Madje njoh grek, dhe grek safi, qe kam edhe lidhje fisnore, qe nuk lejojn kurre te shahen shqiptaret ne prezence te tij ne Greqi... dhe minoritaret jan te tille ne sumicen derrmuese, ka respekt per shqiptaret dhe nul lejojne qe te fyhen shqiptaret ne prezencen e tyre kudo qe ndodhen ne greqi. 

Flm x pergjigjen. Ne nje interviste tij mbaj mend qe thonte qe ne familje flisnin greqisht. Me teper nuk di.

Ne pergjithesi, per minoritaret e vertete respekt. Per te shiturit peer nje 2 leke, turp. Biles ato jane me te keqinjte, duan te tregojne veten si i thojne me "katolik se Papa". 

shqiptare deri ne vdekje - !! me mire nje dite me jetu si mbret  se sa 100 vjet si miu arave  

hmm...po pas vdekjes? ktu bie era tradhti - them une

pas vdekjes me vini cfaredo lloj emri - vetem emer grek jo - se edhe fantazem do t'ju qepem derisa te ma nderroni

Me fal qe po te flas kaq hapur se s'njihemi, por me keto mend (lexo: ide) me duket se ne gjimnazet e Tiranes me shume do te mesosh ti.

tropizma e drejte , nuk me njeh smiley

 

qeveria e sotme eshte qeveria me serbo-greke qe ka pasur ndonjehere shqiperia.

me antishqiptarja.  e si mund te festoje 100vjetorin e shtetit shqiptar qeveria e fazllicit dhe k.topallit!

ne cfare gjuhe do flasin ?

Ore me te vertete, ku ka humbur zotrules? Nuk shkruan me apo i kane bere "ban"?

i beri naften peshkut sa kapi ravin. Kaloi lumin dhe i boni kaken kalit

 

Kalendari i veprimtarive të 100-Vjetorit të Pavarësisë

 

01 Nëntor 2012, e enjte Vizitë zyrtare në Shqipëri e Sekretares Amerikane të Shtetit, Znj. Hillary Clinton

 hahahahahahahahahahahahahahhahahahaa zonja Clinton meqe erdhi per te respektuar kalendarin e veprimeve te malokut tha po bej nje rruge e disa pune. Dhe keshtu erdhi qe erdhi ne Ballkan dhe i futi nga nje vizite edhe ne Bosnje, edhe ne Beograd, edhe ne Prishtine edhe ne Kroaci edhe ne ...........Po sikur te vije prape me 28 Nentor cfare do thote maloku se me prishi kalendarin e veprimeve?

TIRANE – Kryetari i Partisë Socialiste, Edi Rama e konsideron vulgar programin zyrtar për festimet e 100-vjetorit të Pavarësisë. Në reagimin e tij në rrjetin social “Twitter”, kryetari i opozitës shkruan se “projekti zyrtar ka frymë komuniste dhe aspak shije europiane”.

“Vaj medet për shtetin pas 100 vjetësh! Buste e shtatore të socrealizmit ngulur kuturu në trupin e Tiranës duke shkelur historinë, fyer estetiken dhe keqtrajtuar opinionin publik. Simpoziume e mbledhje jubilare si ato të kohës së vjetër ku koha e re sjell veç arbitraritet mbi historinë e propagandës bajate politike...”- shkruan Rama.

Sipas Ramës, Protokolli i Shtetit është shkelur hapur, ndërsa darka zyrtare e parashikuar për në 27 nëntor në Vlorë është e pakuptimtë.

“Një darkë zyrtare e pakuptimte në datën 27 nëntor në Vlorë, ku shkelet hapur Protokolli i Shtetit dhe një ngutje e pajustifikueshme drejt Tiranës.
Shkurt, një ditë e madhe historike në një kohë të zymtë për shtetin, politikën, historinë, kulturën, të mbërthyera prej mediokritetit absolut”,- shkruan Rama. 

(er.nu/BalkanWeb)

Aaaaaaaa "ngutje pajustifikueshme drejt Tiranes" paska zevendesuar fjalen "anashkalim" ne fjalorin ramist?? 

O Ed Rama o kuvre!

Nga nje dokument i gjetur se fundmi ne Arkivin e Shtetit mesohet se ne vitin 1989 Byroja Politike kishte hedhur per diskutim shfuqizimin e nenit famekeq 55 te Kodit Penal, duke pasur parasysh se demtimet e renda te trurit qe kishin pesuar shqiptaret mundesonin qe fjala e lire te mos perbente me asnje kercenim per pushtetin.

21 Nëntor 2012, e mërkurë, 11:00    
Ceremonia e përurimit të shtatores kushtuar Presidentit Willson
Vendi i organizimit: Tirane

Pse nuk e ftuan ne kete dite Hilarin apo s'kishte planifikuar ne axhende ndonje vizite ne Ballkan kete dite?

Berishen ,edhe ne nje ngjarje kaq te rendesishme te shtetit shiptar,nuk e  begenis njeri.Turp!!

Presidenti Willson nuku ishte fare president ne 1912.Ai e mbrojti pavaresine e shqiperise ne 1920.Derisa po e kthejne 100 vjetorin  ne ngritje bustesh e shperndarje dekuratash ndoshta edhe enveri duhej ta meritonte  nje bust.sipas historianeve te huaj "ai ishte nje mbrojtes i eger i sovranitetit te vendit". 100 vjetori duhej te ishte ne fakt nje pike reflektimi per ne si komb se cfare kemi bere e cfare fituam  nga kjo pavaresi ne keto 100 vjet.Fakt eshte se ne keto 100 vjet nuku kemi bere gje tjater pervecse i kemi prere gurmazin njeri tjatrit.Fakt eshte se pas 100 vjetesh nen hyqmin shqiptar , shqiperia ende  nuk eshte nje vend i mire  per te jetuar perderisa gjysma e popullsise se saj ka ikur ne emigracion.

 

Gezim ,hesapi,dhe kur jane te gezuar shqiptaret qerasin dhe boten.

 fakti i pare( Presidenti Willson nuku ishte fare president ne 1912),nuk eshte se na intereson para asaj te dytes(Ai e mbrojti pavaresine e shqiperise ne 1920) dhe 1920-ta perfshihet brenda 100-vjetorit,por une s'e kisha te Uillson dpd.....

Hasell hasell konti Bertold ministri i jashtem i Austro-Hungarise meriton  nje shtatore me te madhe nga ajo e I Qemalit i cili deri sa vajti ne takim me te nuku e dinte nese duhej te shpallte pavaresine apo autonomi nen Turqine.Konti Bertold i tha te shpallnin pavaresine duke pasur mbeshtetjen e plote te perandorise se tij.Prej andej I qemali dergoi telegramin me fjalet e famshme:ceshtja e shqiperise eshte sigurue..Pra pavaresia ne te vertete u vulos ne vjene.

Eshte koha e Maskarenjve !!!

O hunter, po cfare te ka zene shoku qe qenka kaq shume i frustruar...??? ke qene shembull i debatit, i transparences dhe shume i mirekkuptushem, por sot ka rrezik sikur e ke shkel, se duhet te kesh kthy ca gota me teper..... Je shume i axhituar, kur thone italionet.....

kerkoj ndjese

29 Nëntor 2012, e enjte             

Dhe thoni qe kjo parti nuk eshte fashisto-krahinaliste dhe percarese?

Ja shikoni festen paralele qe po pergatitin bijte e eterve.Dhe kur thote ky qe e mbaja per te moderuar mendo se cfare po pergatit Edi Rama.Per mua ajo qe po bejne keta me vullnetare dhe komisione festash paralele eshte TURPI ME I MADH.TURP!TURP!TURP!

 

Majko: Pavarësia, vullnetarë nga gjithë vendi drejt Vlorës. PS koordinatorë për festënNGA: ENKELJDA SKENDERASI

 Pavarësia, vullnetarë nga gjithë vendi drejt Vlorës. PS koordinatorë për festënKORCE-Në një intervistë për 'News 24' nga qyteti i Korçës, socialisti Pandeli Majko komentoi vizitën në Tiranë të Sekretares Amerikane, Clinton dhe mesazhet që ajo i adresoi politikës shqiptare. Majko tha se Clinton kërkoi që politikanët shqiptarë të duan vendin e tyre më shumë se interesat partiake, ndaj këtë po shprehim dhe me festën kombëtare të Pavarësisë.

.................................................................
Pra, Partia Socialiste do e festoje festën e Pavarsisë në Vlorë?
PS do festojë në Vlorë në 28 Nëntor. Janë së paku 1 mijë vullnetarë vetëm në Korçë. Tashmë kemi zgjedhur dhe koordinatorët që do merren me festën. Sot të gjithë demokratët duhët të kuptojnë që ky nuk është një vendim politik që bëhet në emër të flamurit të Partisë Socialiste. Cdo i djathtë duhet ta kuptojë që nuk mund të festohet dhe në Tiranë dhe në Vlorë, qoftë edhe nga pikëpamja teknike. Ne duhet të respektojmë protokollet e historisë që kanë respektuar të gjithë shtetarët pa asgnjë përjashtim,pavarësisht bindjeve apo mentaliteteve. Në të kundërt besoj se në datën 28 do këtë një festë të flamurit e cila do festohet në mënyrën më madhështore të mundshme që unë shpresoj të mos ndodhë. Në darkë do jem në Pallatin e Brigadave në Tiranë për të respektuar pikërisht këtë protokoll të vjetër të historisë,se shteti shqiptar ëshët gdhirë në Vlorë dhe është ngrysur në Tiranë, këtu nuk ka mungesë respekti, por ka vetëm respekt të protokolleve të historisë ato nuk mund të zhbëhen.
 

...................................................................................................

 

Ora 17:00 – Parada e Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë në “Sheshin Skëndërbej” dhe mbajtja e fjalës së rastit nga Presidenti i Republikës

Po s'kishim nje president te mire per 100 vjetor..po nje antikapat

diferenca midis teje e presidentit eshte se ai ka mangesi fizike....ti i ke keto mangesi ne tru e ne shpirt....

Sipas mendimit tim, Pavarësia dhe Lidhja e Prizrenit, si ngjarjet më të mëdha duhen festuar në vendet respektive, respekte!

Kurse ngjarjet e tjera të rëndësishme psh Kongresi i Manastirit, Kongresi i Lushjës, apo Kongresi i Përmetit duhen festuar në Tiranë.

10......

29 Nëntor 2012, e enjte

Ne cdo dite te muajit nentor, pershire daten 30, ka te pakten nje ngjarje. Ne date 29 jo. Ah cfare injorance dhe trashesie! Eshte vertete per te qeshur dhe per te qare. Kaq frike e keni daten 29? Po vetem qe te mos dukeshit idiote duhet te vendosnit dicka edhe ne date 29, vetem per pavaresine meqe nuk e pranoni clirimin ate dite...

Ah medet smiley

29 nentori eshte data ne te cilen gjermanet u larguan na shqiperia.ne fakt do te kishin ikur me pare nese kamunistet nuk do i sulmonin qe te rrinin dhe ca kohe me shume ne token tene ne menyre qe t'iu lehtesohej barra ruseve ne frontin e lindjes.

Alba,ketu ne FL u nderrua ora, ti ne cilin shtet te usas na kendon? pa leri gjermanet me ruset. te beri ndonje dem sandy apo nuk te preku?smiley 

meram po llaf de?

Pse nuk kap thelbin e muhabetit por futesh ne muhabete qe nuk jane fare te rendesishme per rastin ne fjale?

PS. Dhe nuk po i futem fare diskutimit se cila eshte e verteta. Sinqerisht nuk me intereson. Eshte si puna e asaj "e lagu, s'e lagu".

Na falet, moj Alba ,na falet.Nuk kuptonim gjermanisht asokohe.Ne bombat e plumbat e tyre i perkthenim ndryshe.Injorant,hesapi.Nga injoranca lame e mijera te vrare.

Ajo Rusi shpetoi nje Evrope te tere,e ne mos  t'i jepnim nje dore ndihme ?

Eh lufte te madhe beme .e demtuam rende facizmin.

Po te kishe lindur ti asokohe,do ishte shmangur lufta.

 

Personalisht jam shume i zhgenjyer nga keto PSEUDO festime.

Lista e gjate qe na paraqitet ketu te le pershtypjen e nje festimi shume madhor por qe ne te vertete nuk eshte me teper se nje vrime me hic.

Te bie direkt ne sy nje spostim i disa gjerave shume decizive ne festimin e nje feste kaq madhore per nje popull perendimor apo me mire te them nje vleresim i disa gjerave qe ne thelb nuk kane te bejne fare me Pavarsine e nje vendi do te thoja une. 

Ajo qe me ben akoma me te trishtuar eshte fakti i listes se "kolonive" te shqiptarve. Pse perdoret fjala Koloni dhe pse vetem ne keto vende eshte nje rastesi e lapsus apo nje qellim???!!!

Shpresoj qe kjo rrumpalle e quajtur festim te jete nje rezultat i "bashkepunimit" posite opozite dhe jo qellime fatale antishqiptare.

z. Klinton ne fjalimin e saj tha dicka qe me tmerroi shume shpresoj qe mos te behet realitet.

29 Nëntor 2012, e enjte  smileysmiley

Jo po ,se mos iken te lapidari te Enjten,jo per gjesmiley

07 Dhjetor, e premte
Festival Muzikor “Different Trains” në datat 7- 9 dhe 10 dhjetor, organizuar në Akademinë e Arteve, Teatrin Kombëtar të Operës dhe Baletit

cfare festivali eshte ky ?

koencidoka dhe me datat e Kenges Magjike.si e  paska lejuar Sandri nje gje te tille?

Nuk u gjet (pershtat)nje emer shqiptar per kete festivalin,meqe festojme 100 vjetorin e shtetit tone? 

 

E para LIKE smiley , mgjs Flori Mumajesi nuk me pelqen

Te paren kisha kohe qe e kerkoja ne kete version,se per mua ngelet versioni me i bukur i xhamadanit.E pelqej jashte mase.

te dyten,kur shfaqej ne TV,gjithmone nderroja stacion pa e degjuar kengen,sapo pashe qe e kendonte Rozi.Por, ne nje aktivitet qe beme, kjo kenge,e kercyer bukur, krijonte vertet nje atmosfere per t'u admiruar.

AK ftoi cdo qytetar që te krahasonte Ismail Qemalin me Sali Berishën, Myfit Limohovën me Flamur Nokën, Luigj Gurakuqin me Myqerem Tafajin, Petro Pogën me Eduard Halimin, Mehmet Dërralla me Arben Imamin, Mit’hat Frashri me Edmond Panaritin.

lol

Po Nikun me ke do e krahasojme?

Niku eshte gjergj elez alia ne lufte me bajlozat greke.

Ej, sinqerisht tashi!
 

Me ter' men' priste njeri qe Saliu t'a bente Vloren qender te festimeve per 100 Vjetorin e Pavaresise? smiley

Seriozisht tashi, kush e priste ket pune te ndodhte? 

Durrësi dhe Kruja (Qarku i Durrësit) tërsisht jashtë festimeve. Është e pafalshme që kryeqyteti i parë i shtetit të njohur shqiptar Pricipatës së Vidit, pra Durrësi është vendosur tërsisht jashtë këtyre festimeve.

Për të mos folur për Krujën. Asnjë akrivitet. Bota e shfrytëzon këto festime për promovim, PR dhe marketim të vendit. Shembull si 150 vjetori i bashkimit të Italisë dhe Jubileu i Diamantë i Elizabetës së Dytë të Mbretërisë së Bashkuar janë shfrytëzuar për një marketing të mirë të vendit dhe turizm. Ne merrim me kotësira si jo Vlora, por Tirana. Ka edhe për Vlorën, Tiranën dhe të gjitha qytetet.

100 vjetori duhet të jetë për të gjitha ata qytet që dhanë një kontribut të madh për përlindjen e shtetit shqiptar si Durrësi dhe Kruja.

Dita e pavaresise duhet festuar ne cdo bashki. Vlora duhet te kete nje feste simbolike cdo vit, por festa me e madhe DUHET bere ne Tirane sepse aty eshte kryeqyteti i Shqiperise.

Kur, gjate parades ushtarake, do fluturojne mbi bulevard avionet greke?

Bohhh....sa te lehte e kane njerzit te bien preh e propagandes se shpifur te MASKARENJVE...Maskarenj qe do te mbjellin perçarje ne Vlore e ne gjithe shqiperine ne kete 100-vjetor!! Sa per info: Perçarje do te thote te shkosh ne Vlore si qeveri e terci e verci me 27 Nentor,e te mbushesh sheshin apo tavolinat me nepunsit e tu apo me ata qe te vijne pas si qorra e kete ta paraqesesh si sukses te nesermen ne Tirane!! Ku 27-ta?? Pse?? Perçarje do te thote ti hapesh 100 pengesa bashkise qe me nje 100 mundime po kerkon ti vesh nje mantel atij qyteti ne menyre qe te mbuloje sa do pak mjerimin dhe zymtine ne kete feste...Perçarje do te thote ta mbulosh kete me justifikimin qe Tirana eshte kryeqyteti...Kryeqyteti i kujt??? 28 Nentori o nacionalista me nick shqiptar eshte shpallja e pavarsise e gjithe trojeve shqiptare e jo e vetem e atyre qe kemi sot,ndryshe pse dreqin kujtoni se festohet pavarsia e Vlora ne Kosove e kudo??!!..pastaj nuk po kerkon askush te behet ndonje gje e madhe per Vloren..por te behet te pakten ajo qe eshte bere çdo vit...e jo te fyet nje qytet..nje vend ...nje komb...me shpikje te 27-es!! nuk di...qofshi ju qe jini!!

Qeveria, opozita te bejne cfare te duan, sic kane bere deri tani.  Bashkite lokale, te gjitha pa perjashtim, te bejne te tyren dhe te pamunduren.   

100 Vjetori s'eshte i qeverise apo i politikes se dites, qe eshte sot e s'ishte dje, dhe eshte a s'eshte neser.  100 Vjetori eshte i shqiptareve. 

Njoh shume qe do vijne nga US per ate dite.  Shume (sidomos nga trevat) me thane qe do vene ne Vlore, por edhe ne Tirane e rruga e bardhe dhe e mbare.  

Personalisht me vjen keq vetem per nje gje, qe s'jam ne Shqiperi per 100-vjetorin, por edhe ketu ku jemi do e kallim.  

Njerez qe genjehemi dhe jemi gati te zihemi per fishek-zjarre. Po ja Vlora, ja Durresi, ja Kruja, po Lushnja?, ja Tirana, ja do vime nga jashte ja nga brenda, kush me atdhetar, kush me pak, te pamunderen le te bejme..., dhe per cfare? Mirruni me probleme reale o njerez dhe harrojeni 100 vjetoret e goricat. Si te medhaja, si te vogla festimet, nuk do zgjidhin asnje problem real... vetem lek te buxhetit do hidhen kote. Dhe Shakira, dhe hologramin e Ismailit te krijoni, ne dhjetor do gdhihemi tamam njesoj sic jemi tani. Pse genjehemi kaq lehte nga figurat, nga festimet, nga fishek-zjarret, apo nga monumentet gjigande?

 

Ueee, irlandezet kane Shen Patrik vit per vit dhe i qesin ujt e zi, m'fal, jeshil. Ti thua mos ta begenisim fare kete tonin? 

Shen Patriku eshte rast i mire per te pire, te pakten ne Amerike, si Irlandez si jo Irlandez. Ne fakt tonet nacionaliste mungojne komplet nga festa, ose nuk kuptohen nga shumica e njerezeve qe marrin pjese. Ne zihemi per vendet e festes, dhe e shikojme kete moment si dicka historike. Irlandezet pijne nje bire dhe aq, nuk presin qeverite te punojne per te pamunduren. Irlandezet as nuk zihen se kush e ka festen me te gjate, Korku apo Dublini, apo ndonje qytet ne Amerike. Ndryshe in my humble opinion...

Po budallenj mer mo te gjithe ,ku i doni  festimet ne Vlore ,Ok paradite ne Vlore pasdite ne Tirane,ja ku u mbyll ky muhabet. Une per vete 29 Nentorin e festoj gjithmone ne Murriqan , prej aty iku dhe Gjermoni fundit.

Pike e vule.

Me Muriqanin e ke qa smiley.

E kam qa smiley po ca se ja nxorren dhe ato pak mend qe i ka ngel ketij populli , sa hap televizorin kudo qe ta cosh njeri thote Vlore tjetri Tirane ,po boje or ne Vlore se atje eshte ngrit ai i shkrete Flamur dhe populli atje e ka bo nga 60 vjet , jo , prej inotit te Edi Rames do ta boj ne Tirone ,ore ka dhe me keq ,mund ta bonte dhe ne Tropoje,kush ka me e ndalu .

Populli s'ka mend per mendte e vet.  Populli ta beje ku t'i doje qejfi smiley

Edhe ne Tropoje po te duan.  Kishe gje me Tropojen ti? He?

PS: Se xhamadani vija vija, rreh si zemer ciftelia smiley.

Po po ku ti doje qejfi , shife me 28 mjes ne rrjesht per nji , mesues , police ,administrate , do maje fjalim AI .

E disha une qe jeshe kamunist tina. 

smileyOse ne Han te Hotitsmiley Po marr dhe une nje flamur te vogel e po te bashkangjitem. Ti merr birra dhe qoftetsmiley

Po mi e bojme smiley

....KAVIR - 4 Nëntor 2012 - 00:28

Sipas mendimit tim, Pavarësia dhe Lidhja e Prizrenit, si ngjarjet më të mëdha duhen festuar në vendet respektive, respekte!

Kurse ngjarjet e tjera të rëndësishme psh Kongresi i Manastirit, Kongresi i Lushjës, apo Kongresi i Përmetit duhen festuar në Tiranë....

 

Dmth sipas rradakes tende edhe 29 Nentori duhet festuar ne Shkoder dhe jo ne Tirane qe u clirua ne 17 Nentor.

Gjithe bota e feston Pavaresine ne kryeqytet.Natyrisht qe bashkite duhet te festojne dhe nuk ju a ndalon njeri dhe Vlora nuk po anashkalohet fare por po behet nje alamet festimi,me fondet e qeverise qendrore,edhe atje me koncerte dhe gjithe shteti do te shkulet atje per 24 ore.

Nuk e kuptoj se cduan me teper vlonjatet dhe te majtet.

Dakort qe Durresi duhet te kete me shume peshe ne kete ngjarje,poooor edhe Durresi ka bashki dhe nese qeveria qendrore nuk e ka ne plan,bashkia ose duhet te kish ngritur me shume zerin ose te beje festen me harxhet e veta.

 

O Shqiptar,po cfare krahasimi ben?

Clirimi eshte nje ngjarje qe festohet nga cdo qytet ,se cdo qytet e ka nje date clirimi qe e feston.Festimi i saj ne Tr eshte simbolik,meqe Tr eshte kryeqyteti i Shqiperise.Kurse pavaresia eshte nje ngjarje e cila i perfshin te gjitha qytetet dhe u arrit ne nje qytet .Jo cdo qytet shpall pavaresine  .Pavaresia ,si akt ,realizohet vetem nje here ,se ndryshe c'a kuptimi do kish? 

Tamam, tamam ai postim ishte për 'Bamën, se përmenda "me spond" Kongresin e Përmetit. Fakti që ti s'e ke vu re (që përmendet Kongresi i Përmetit) tregon që lexon me bythë dhe përgjigjesh me mllef.

Prandaj sipas rradakes sime, s'më rruhet hiç ku do e festosh ti, Sala , vlonjatët apo të majtët. Sipas rradakes sime tyçat si puna jote ia kanë qit bojën këtij 100 vjetori., prandaj as nuk është festë hiç. Është një palaçollëk nga i cili më vjen veç turp dhe krupë.

Tani e pash more Doc i docave!

Edhe për 100 vjetor më shave more klysh komunisti?  Hë pushtat e derrit poshtat e derrit.

Faleminderit per komplimentat,por boja nuk i eshte qitur fare 100 vjetorit.

Tirana eshte kryeqytet dhe atje do te behet festa kryesore,ne Vlore do te behet feste gjithashtu.

I bie qe Amerika festen e pavaresise te mos behet ne Washington,por ne Hartford apo Filadelfia.

Jo festa kryesore behet ne Washington,dhe festa te tjera jo aq sa te Washingtonit behen edhe ne Filadefia e kudo ne SHBA.

@Venus,

Shkoderes nuk i eshte bere ndonjehere reklame per 29 nentorin,perkunderazi festa kryesore dhe parada ne Tirane beheshin.Mos fole kot tani.

Kush tha qe i eshte bere reklame,por as nuk eshte fshehur qe ka qene qyteti i fundit qe eshte cliruar.Ne librat e historise  tre emra permenden : Skrapari qe eshte cliruar qe me 42,Tirana dhe Shkodra.

Kur te gjithe e kemi nje date clirimi ,pse duhet ta festojme ne Shkoder? Festimi ne Tr behet ,por jo me 17 nentor ,por me 28-29 nentor ne menyre simbolike.

Qe ta kesh te qarte,edhe ne Shkoder te festohesh,s'do isha kundra personalisht.Kurse festimi i Pavaresie merrr tjeter kuptim ne Vlore,se me Vloren lidhet figura e I.Qemali, Flamuri etj Madje,tani qe morrem vesh qe dhe flamuri s'qenka ngritur te ai ballkoni i famshem ku mendonim se ishte ngritur flamuri ne '12,sec na la nje shije zhgenjimi.

Skrapari u clirua ne 1942?? Bravo Republika e Skraparit, bravo. Nuk dua te ule rolin e Skraparioteve ne LB2, po meqenese nuk i interesonte ndonje Gjermani te vizitonte fshatrat e Skraparit nuk do te thote qe eshte cliruar ne ate kohe.

smiley

dmth ,sipas logjikes tende,Shkodra ka qene miniere ari per Gjermanet ?smiley

Po mundohen kot.Udheheqesi i dashur ka zbulue se pavaresia eshte shpallur ne Durres.

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).