A nuk tingëllon atëherë lufta vetëm kundër personit Berisha si alibi për të mos u marrë me gjithçka e mban atë në pushtet si frymë?

Me rastin e përvjetorit të krijimit të PD, nuk mund mos të të binte në sy se sa është shtuar në shtypin opozitar trajtimi i lëvizjes studentore si një lëvizje idealiste, por që u uzurpua dhe u shprish për shkak se në të u fut Sali Berisha (njeriu i Ramiz Alisë) bashkë me disa të këqij të tjerë si ai. Gjykohet, pra, sipas një ideje të njohur, që thotë se revolucionet i bëjnë idealistët dhe prej tyre përfitojnë maskarenjtë që zhdukin, pastaj, më të mirët. Pa dyshim që projektohen në këto komente edhe traumat që ka shkaktuar dhe shkakton Berisha i sotëm me demokracinë dhe lirinë, fakti se po grumbullon pushtet të frikshëm dhe se po e shfrytëzon pushtetin për interesa të tij personale e të familjes. Megjithatë, gjykoj se ka një problem me idenë në fjalë: jo pse nuk besoj se ka “më të mirë” dhe “më të këqij” në një grupim apo lëvizje të caktuar, por sepse faktin e triumfit të më të këqijve nuk e shoh thjesht si një rastësi apo si vepër diabolike të një “të keqi”, por si një gjë shumë më komplekse që duhet të na shtyjë të mendojmë se çfarë “cilësish” ka ky “i keqi” që i japin atij “fitoren”. Sepse nuk mund të harrojmë se, në historinë tonë, nuk kemi një rast të vetëm kur na del një “i mirë” në krye. Në fakt, historia jonë e ka “të keqin” si rregull që nga Ahmet Zogu dhe Enver Hoxha e deri te Sali Berisha dhe Fatos Nano, për të përmendur vetëm ata më kryesorët.

Në këtë kontekst unë nuk mund të mos shtroj dy pyetje të lidhura njëra me tjetrën. E para: po mirë, pse partia e Ilir Metës nuk akuzohet si partia e një autoritari dhe të korruptuari, pse partia e Edi Ramës nuk është po ashtu, pse Kreshnik Spahiu nuk ka shenjat e një lideri që kërkon të vendosë gjithçka vetë e për vete, pse…, pse…, pse…? Do të arrinim me pyetjet deri në strukturat më të vogla të shoqërisë sonë. Dhe, e dyta: po sikur të mos ishin këta të tjerët kështu siç janë, a do të mund të kishte Berisha pushtetin që ka?

Një përgjigje e arsyeshme ndaj kësaj pyetjeje do të ishte ajo se, në momentin që po jetojmë, Berisha ka prirjen për t’i eklipsuar të gjithë, për të mos thënë për t’i eliminuar, dhe nuk ka dyshim se do të merremi me të më së shumti dhe jo me këta të tjerët. E drejtë, pa pikë dyshimi – por problemi qëndron te mënyra se si po merremi me Berishën.

Ashtu siç e lexoj unë shtypin dhe ndjek shumë zëra të ndryshëm opozitarë, më bie në sy se më së shumti në këtë zonë të spektrit politik ka një garë se kush të gjejë sharjet dhe epitetet më të tmerrshme për individin Berisha. Si në ato përrallat e frikshme për fëmijë ai paraqitet si dragoi që na ka bllokuar ujin dhe që kërkon një nga një vajzat tona, sa herë që na lëshon pak ujë, dhe që pret një trim që ta vrasë që të shpëtojmë prej tij. Me fjalë të tjera, pa përralla, Berisha paraqitet si shkaku i gjendjes sonë. Njëlloj siç e kemi paraqitur Enver Hoxhën si shkakun e gjendjes sonë në komunizmin që e vuajtëm aq tragjikisht. Dikush ia atribuon të keqen karakterit të Berishës, dikush prejardhjes, dikush të qenit komunist, ndonjë edhe gruas apo familjes apo ndonjë të keqi që ka rrotull, por deri këtu shkohet.

Personalisht nuk më shkon ky shpjegim, sepse, më e pakta, më duket se me këtë rast duam të lajmë duart nga përgjegjësitë tona, madje edhe nga e keqja brenda nesh. Prandaj më duket e arsyeshme ta shtroj pyetjen kokëposhtë: mos vallë nuk është Berisha shkaku i gjendjes sonë, por është gjendja jonë që prodhon Sali Berishët? Sipas meje, ashtu sikurse nuk mund ta kuptojmë tragjedinë e komunizmit që ndërtuam duke iu referuar vetëm Enver Hoxhës, por duke studiuar kontekstin që e lindi dhe e mbajti atë në pushtet, po ashtu edhe berishizmin duhet ta trajtojmë dhe luftojmë si një fenomen që ka të bëjë me të gjithë ne. Përndryshe Berisha mund të shërbejë si një alibi në rastin më të mirë për të mbajtur ndërgjegjen të qetë – se po e luftojmë të keqen – dhe në rastin më të keq për të manipuluar njerëzit, gjithë duke e lënë në pushtet të keqen që ai përfaqëson.

Shekspiri te “Jul Cezari” na jep një mësim të rëndësishëm moral pikërisht lidhur me atë se si duhet ta luftojmë “vrasim” një të keqe. Në kohën kur konspiratorët përgatisin vrasjen e Cezarit, kërcënim për republikën, dhe Caius Cassiusi propozon që, me këtë rast, të vrasin edhe Mark Antonin, Bruti, më fisniku i konspiratorëve, i thotë: “Kjo që po bëjmë është një sakrificë, dhe jo punë kasapësh, Caius. Ne duhet të ngrihemi kundër frymës së Cezarit; dhe në frymën e një njeriu nuk ka gjak: Ah sikur të mund të vrisnim frymën e Cezarit pa e gjymtuar trupin e tij!… … puna jonë duhet të vlerësohet nga njerëzit si punë e nevojshme, jo si punë zilie, ne duhet të quhemi pastrues, dhe jo vrasës…” (përkthimi im i lirë FL).

E, pra, nën dritën e këtij gjykimi të lartë, më duket se gjuha dhe argumentet që përdoren më së shumti në shtypin tonë kundër Berishës janë argumente “kasapësh” që synojnë “vrasjen” e trupit dhe jo të frymës. Janë një përsëritje – prandaj dhe një përforcim – i berishizmit; njëlloj siç bën edhe vetë Berisha që mban gjallë enverizmin duke folur gjithë ditën kundër Enver Hoxhës dhe bllokmenëve të tij.

A mund të bashkohet lufta ndaj Berishës si individ me atë kundër frymës që ai përfaqëson? Sipas meje, po. Por, jo me parullën që të bashkohen të gjithë maskarenjtë kundër tij. Madje thelbi i kësaj gjuhe kasapësh, sipas meje, është bash legjitimimi që ka fituar këta njëzet vjet praktika e bashkimit të kujtdo me këdo, pa respektuar asnjë princip moral, asnjë kujtesë dhe asnjë vizion për botën. Kjo është lehtësuar nga fakti (kulturor) se një kategori, fatkeqësisht shumë e gjerë shqiptarësh, e kanë shumë të lehtë që, ndonëse s’kanë lënë gjë pa thënë e pa bërë ndaj njëri-tjetrit, pajtohen një ditë (pa u pajtuar) dhe e kalojnë tërë kohën bashkë duke sharë një armik të përbashkët, pa u kujtuar asnjë çast se, më së pari, duhet të sqarohen për çka i kanë bërë njëri-tjetrin. Kjo ndodh sepse në vend të disa parimeve morale kanë vetëm interesa të çastit të përbashkëta, sepse në vend të vizioneve për botën, shohin përpara vetëm veten e tyre. Jo, nëse do të bashkohen të gjithë qelbësirat kundër Berishës, jua siguroj unë se një kryeqelbësirë do të kemi përsëri në krye.

Prandaj gjykoj se mënyra më efikase për të bashkuar opozitarizmin ndaj Berishës si individ me luftën kundër frymës që ai përfaqëson, duhet bërë tjetërsoj. Sipas meje, ajo bëhet duke dhënë shembullin se vetë jemi të ndryshëm prej tij në atë që bëjmë përditë. Duke treguar se atë që luftojmë te Berisha e luftojmë më së pari te njerëzit tanë, te vetja jonë. Duke treguar se ne nuk jemi nga ata që ulen me kriminelë, vrasës, trafikantë, hileqarë e mashtrues gjithfarësh për të ndarë pare e pushtet me ta.

Po flitet këto ditë shumë për shifrat – skandaloze sipas meje – që marrka e bija e Berishës për mësimdhënie nëpër universitete private. Po si është e mundur që nuk shkruhet një rresht për ata që ia japin këto para. Ku qëndron lepuri? E përsëris pyetjen: a mund të qëndrojë më këmbë Berisha dhe berishizmi pa frymën e lakeut, matrapazit dhe korruptuesit që mbisundon gjithandej në shoqërinë tonë? A nuk duhet të merremi me këtë fenomen kur luftojmë berishizmin? Nëse përfaqësuesit e kësaj fryme, madje edhe kriminelë të vërtetë që bashkëpunojnë me politikën -  i lëmë pa prekur pasi kështu na e do interesi, përfitimi – apo edhe frika prej tyre – a nuk tingëllon atëherë lufta vetëm kundër personit Berisha si alibi për të mos u marrë me gjithçka e mban atë në pushtet si frymë?

Ka një argument që duhet marrë në konsideratë për të vënë në diskutim çka po them: ai sipas të cilit personi Berisha po ka prirjen të krijojë pushtet absolut dhe, sikurse thuhet, pushteti absolut korrupton në mënyrë absolute; prandaj, edhe sikur të gjithë maskarenjtë pa pushtet të bashkohen kundër tij, përsëri mirë bëjnë, pasi kështu të paktën Berisha do të marrë mësimin se nuk është absolut dhe, nëpërmjet tij, edhe gjithkush tjetër. Është një argument që vlen të diskutohet. Por ky argument, le ta quajmë pragmatist, kam shumë frikë se mund të kthehet në bumerang. Së pari, në princip, nuk jam i sigurt se e mira ecën përpara edhe nëpërmjet luftës së të këqijve, sepse kjo është si të thuash se do të shpëtojmë nga mafiozët ngase ata do të vrasin njëri-tjetrin. Në fakt, ata kështu fitojnë më shumë terren në një shoqëri. Së dyti, duke e gjykuar nga pikëpamja e pragmatizmit politik, me këtë lloj lufte i bëjmë një shërbim shumë të madh Berishës dhe frymës që ai përfaqëson: i japim atij dhe të tijve të drejtën që të mbrohen me të njëjtat mjete: duke akuzuar se qëllimi i atyre që e sulmojnë është i ulët, se janë të gatshëm të përdorin çdo qelbësirë kundër tij, dhe prandaj edhe ata do të përdorin çdo mjet dhe qelbësirë. Dhe, kësisoj, nuk ka se si të mos përfundojmë përsëri te triumfi i qelbësirave.

Dikush do të thotë se ajo që kërkoj është një luftë që kërkon kohë, prandaj më mirë të krijojmë koalicionin fitues kundër Berishës sot, sesa një pulë mot, pa parë se me kë po bashkohemi. Sipas meje, këtë e thonë ata që nuk duan të guxojnë ose ata që kanë uzurpuar politikën dhe kujtojnë se ajo s’bëhet pa ta. Sipas meje, nëse kërkojmë vërtet luftën kundër frymës që përfaqëson Berisha dhe impenjohemi në këtë drejtim, kjo luftë do të kërkonte kohën më të shkurtër për të sjellë fitoren që kërkojmë prej një kohe shumë të gjatë: të arrijmë të sjellim njerëz të mirë në krye të punëve tona.

91 Komente

Qesharake. 

Pse nuk i vendose orën kur e ka publikuar Panorama, ishe që ishe? (11:37 am)

Them kështu, sepse sot në orën 12:50 isha në gjumë - pa alibi. smiley

 

Po flitet këto ditë shumë për shifrat – skandaloze sipas meje – që marrka e bija e Berishës për mësimdhënie nëpër universitete private. Po si është e mundur që nuk shkruhet një rresht për ata që ia japin këto para. Ku qëndron lepuri? E përsëris pyetjen: a mund të qëndrojë më këmbë Berisha dhe berishizmi pa frymën e lakeut, matrapazit dhe korruptuesit që mbisundon gjithandej në shoqërinë tonë? A nuk duhet të merremi me këtë fenomen kur luftojmë berishizmin? Nëse përfaqësuesit e kësaj fryme, madje edhe kriminelë të vërtetë që bashkëpunojnë me politikën -  i lëmë pa prekur pasi kështu na e do interesi, përfitimi – apo edhe frika prej tyre – a nuk tingëllon atëherë lufta vetëm kundër personit Berisha si alibi për të mos u marrë me gjithçka e mban atë në pushtet si frymë?

 

Lubonja qe flet ne emisione se, nuk mund te shprehet dot ne emisione per ca fakte me spec qe vertet do deshironte te sillte e analizonte e qe  frika e detyron te jet shume i rezervuar ne te shprehur eshte ky,apo ka dy Lubonja?smiley

..po mirë, pse partia e Ilir Metës nuk akuzohet si partia e një autoritari dhe të korruptuari, pse partia e Edi Ramës nuk është po ashtu, pse Kreshnik Spahiu nuk ka shenjat e një lideri që kërkon të vendosë gjithçka vetë e për vete, pse…, pse…, pse…? Do të arrinim me pyetjet deri në strukturat më të vogla të shoqërisë sonë. Dhe, e dyta: po sikur të mos ishin këta të tjerët kështu siç janë, a do të mund të kishte Berisha pushtetin që ka?

..ja pra ne mes te sheshit por asnje nuk e ze me goje,sepse njerzit duan te degjojne ate qe u pelqene.Shume mire e ke ti ,po kush te degjon o burre . Do vije shpejte koha  qe Shqiptaret do ti vlersojne thenjet e tua por nuk do kete asnje vlere.

Ne shoqerine njerzore,  kurdohere e kudo, ka njerez qe do sillen si matrapaz, lajkatare,servile, qe do kerkojne privilegje ne shkembim te sherbimeve te tyre ndaj eprorit, njeshit qe eshte ne krye te cdo strukture, nqs njeshi ka keto predispozita dhe kete kulture klienteliste. Ideja per te krijuar "shoqerine  e mire" dhe besimi ne "njeriun e mire" eshte utopiste.

Qasja duhet te filloje nga institucionet, sundimi ligjit dhe fryma qe percjellin ata qe jane ne krye te piramides institucionale. Prandaj pa qeruar Frymorin (tm kuazi, eshte i vetmi kontekst ku ja vlen kjo reference) nuk mund te kurohet Fryma (berishizmi=eneverizem) qe moleps dhe korrupton, qe rekruton servile dhe puthadores. Tiranet dhe sundimtaret autoritare ngrihen mbi kete dispozitiv njerzor te cilin e ushqejne dhe shumojne duke e kthyer ne sistem.

Nderkohe, jam dakort, me argumentin e Lubonjes qe i gjithe opozitarizmi nuk duhet te reduktohet ne aksionin anti berisha.Opozita duhet te drejtoje aksionin dhe argumentat kunder  QEVERISJES se Keqe dhe te  konkuroje me alternativa qe garantojne nje QVERISJE te Mire.

Por...Lubonja, ti je nje nder fatosat apo pionieret e kultivimit te kultures qe rrezikun e shikon vetem tek NJESHI.Askush me shume se ty z.Lubonja nuk ka shkruar per te na bindur se Edi Rama eshte Djalli  dhe  E keqja qe duhet shmangur. Keshtu qe , me duket se me kete shkrim, koburen e ke drejtuar nga vetja, ndoshta per te "vrare", ate pjese te vetes qe demonizimin e Rames, e shikonte si ALIBI per flirtet dhe shpresat per Berishen e Ndryshuar dhe Njeriun e Ndryshimit.

 

 

Ti nuk e kupton fare idene.

Nuk ka njerez autoritariste! Ka institucione autoritariste e diktatoriale. Cdo njeri, e aq me teper politikani do sa me shume pushtet te jete e mundur. Institucionet prandaj krijohen, qe t'ua frenojne kete deshire pushteti politikaneve. 

Berisha kesisoj nuk eshte dicka e rralle, eshte rrjedhoje llogjike e institucioneve politike tona, duke filluar qe nga konrolli absolut mbi PD-ne e me pas ne te gjithe hallkat e tjera politike te vendit. Edi yt i dha nje dore te madhe me kushtetuten e 2008, me idene se do ishte ai bajraktari i vendit mbas 2009. Dhe ne partine e tij eshte po aq i gjithepushtetshem sa Berisha. 

Lubonja merret fare pak me "programe" e "ide" ne fakt (dhe shyqyr qe po e kuptojne, nuk kane rendesi ideologjite politike ne sisteme si i yni), por thote qe po nuk frenuam lideret tane ne garen drejt pushtetit politik ketu do jemi. Berisha nuk ka qene as i pari e nuk ka per te qene as i fundit. Kshuqe kritikat e tij te vazhdueshme ndaj Rames kane qene e do jene perhere te justifikuara nen kete optike. 

Edi yt i dha nje dore te madhe me kushtetuten e 2008, me idene se do ishte ai bajraktari i vendit mbas 2009. Dhe ne partine e tij eshte po aq i gjithepushtetshem sa Berisha. 

Dhe gjëja më e trishtë është se nuk kam dëgjuar asnjë zë nga opozita mbi ndonjë mundësi për rregullimin e kësaj që ka bërë. As nuk u shkon ndër mend se kanë bërë një gabim që duhet ndrequr. Siç, tha njëri me një shkrim të qëndisur tek Respublica, opozita po e mban mendjen tek rotacioni "i natyrshëm" që do të vijë nga fryma anti-berishiste dhe jo nga votat pro-PSsë.

---
Dhe diçka në përgjithësi: Lubonja nuk po thotë, dhe jam i sigurt se nuk do të thotë në asnjë mënyrë se, është mirë Berisha aty ku është duke qenë se Rama nuk ofron ndonjë alternativë më të mirë. Ky është pseudoargument që nxjerrin PSistët për të rrëzuar argumentet se pse Rama nuk është më i mirë se Berisha apo se X kryetar tjetër partie. Duhet kuptuar se në mungesë të një alternative nga ana e PSsë, alternativë me argumente e mundësi të vërteta realizimi, është mirë që parlamenti dhe qeveria e adhshme (kushdo pastë maxhorancën relative-se maxhorancë absolute mua nuk ma ha mendja të ketë) të mos jenë të plotëfuqishme, por të ketë një parlament të fragmentarizuar.

Bravo, super super super bravo. 

Eshte pikerisht kjo arsyeja qe kur me pyesin mua ca do bej ne 2013 them qe do votoj nje nga te voglat. Jo se jane me te mire, po sepse nje Berishe ose Rame qe ka 71 vota eshte mbret i pakundershtueshem ne vend. E nga ky lloj autoritarizem nuk ka asnjehere zhvillim ekonomik, eshte fakt i superprovuar ky.  

Dhe te lumte edhe per menyren se si ke shpjeguar sperdredhjen qe ketij argumenti i bejne idhtaret e Rames, duke na akuzuar si Berishista te fshehte apo ndonje budallik te ngjashem.

p.s kuptohet qe nuk pipetin njeri per ndryshimet e kushtetutes, ata jane te gjithe deputet sot e luftojne te ngelen neser, nen sistemin e listes se mbyllur ne dore te kryetarit. Si mund te flasin kundra atij mekanizmi qe u siguron karrigen politike?

E para, nuk mund te besh nje dialog civil kur  komentin e fillon me skualifikimin tim: ti nuk e kupton fare idene!

me poshte thua. Edi yt!! Une nuk justifikoj Edin , kam shkruar dhe here te tjera qe nuk eshte engjell, por nuk eshte as djalli sikurse portretizohet nga Lubonja dhe qurrashet si puna jote .Tani u ne po te them: c kupton ti? kur thua :

Nuk ka njerez autoritariste! Ka institucione autoritariste e diktatoriale. 

dhe me poshte vazhdon :

Lubonja merret fare pak me "programe" e "ide" ne fakt (dhe shyqyr qe po e kuptojne, nuk kane rendesi ideologjite politike ne sisteme si i yni), por thote qe po nuk frenuam lideret tane ne garen drejt pushtetit politik ketu do jemi.

Pra ti po pranoke se ...duhen frenuar lideret e etur per pushtet, lideret autoritariste.Pra keta tipa jane, ekzistojne dhe jo se i prodhon struktura autoritariste.Kete po na thua?Tani po thua se nuk ka rendesi programi!! nderkohe qe nga an tjeter, Lubonja po thote dhe ju po thoni, bashke me krisullin, se PS  duhet te konkuroje me nje alternative te besueshme. Atehere i bie qe gjithe problemi juaj eshte Edi Rama, sepse te pakten, tani qysh prej nje viti e ca, ka nje program te hedhur per diskutim, ka nje alternative.

Por ju po thoni s'ka rendesi programi.Pra i bie qe rendesi ka Edi.Pra, ai diktatori ardhshem.Nderkohe me lart thua nuk ka diktatore por ...struktura diktatoriale.!!! Sallate dhe Gallate !

Dhe nqs nuk ka lider autoritariste, kur vjen fjala tek Enver Hoxha, perse i dridhni bythet dhe e quani Diktator? I bie sipas mendjes tende qe di te kuptoje Lubonjen, se Enveri eshte  VETEM pasoje dhe aspak edhe frymezues i diktatures.

Kjo eshte pak si gjeza veza pulen apo pula vezen.Prandaj ka dy optika shikimi.

 

Jo pra jo, nuk e kupton fare idene. Dhe kete ta them pa patur nevoje te te ofendoje sic perfundon ti. 

Ti nisesh me supozimin se njerez si Berisha apo Enveri kane dicka gjenetike qe i ben ata "te keqinj" apo "diktatore". Une nuk nisem nga ky supozim. Nisem nga ana tjeter, qe jane sistemet politike ata qe bejne diktatore e autoritarista. Enveri ishte diktator sepse jetonte ne nje sistem politik qe vriste kedo qe e kundershtone. Mbase ne nje demokraci Enveri mund te ishte nje menaxher shume i mire e karizmatik. Kjo eshte pika qe ti nuk kupton dhe prandaj perfundon te "sallate e gallate", po me shume se kaq nuk mund te shkruaj ne nje blog se behem i merzitshem. Te sugjeroj te lexosh pak me shume per menyren se si institucionet politike ndryshojne sjelljen e njerezve. 

Prandaj vleresime te tipit, "Edi nuk eshte perfekt po nuk eshte djall" jane klishe boshe;  thenie pa kuptim, qe permenden thjesht per ti justifikuar qendrimin e tij ne karrige. Edi pati disa momente ku mund te ndertonte institucione. Deshtoi si ne 2008, si me gjithcka qe ka bere ne parti. S'me intereson fare se cfare njeriu eshte ne jeten e tij private, i mire, i keq....me interesojne vetem institucionet politike. Dhe sot ai mbijeton fale institucioneve autoritariste politike. Kaq! Ndryshim i vertete eshte ai qe do ndryshoje institucionet politike te vendit, te tjerat jane fasada. 

Askush me shume se ty z.Lubonja nuk ka shkruar per te na bindur se Edi Rama eshte Djalli

A mund te na biesh ndonje nga keto shkrimet ku Lubonja e portretizon si djall Ramen.

E përsëris pyetjen: a mund të qëndrojë më këmbë Berisha dhe berishizmi pa frymën e lakeut, matrapazit dhe korruptuesit që mbisundon gjithandej në shoqërinë tonë?

 

Po mund të qëndrojë. Ajo që nuk kupton apo bën sikur; është se Berisha e merr dhe rri në pushtet me dhunë dhe sigurisht dhuna ka përkrahsit dhe përfituesit e vet.Por ty s'të duket dhunë vrasja e katër protestuesve në mes të ditës dhe ja pse kujton se berishën e mbajnë apo e zgjedhin servilat e të nështruarit (ku ti bën pjesë ).

Sipas teje fajin nuk e ka hajduti (i korruptuari ) por ai që se mbyll haurin e Lopës me dry e nuk fle me një sy.Berisha  e C° janë hajdutët ;lakejtë e korruptonjësit janë ndihmës të thjeshtë që pa ekzistencën e hajduttëve Be e C° nuk do ekzistonin as ata.

 

Prejë më shkurt drutë o Lubonja. E lehtë tja fusësh fajin të tjerve .Ti thua se po mos të ishte Fevzo sahanlëpirës berisha nuk do shpenzonte gjithë ato para për TV KLan po ti ku do punoje...?

Me vertet mendon se Lubonja punon te Klani?

Super super artikull! 

ajo bëhet duke dhënë shembullin se vetë jemi të ndryshëm prej tij në atë që bëjmë përditë.

smiley

Nga këto artikuj me kulturë dhe këndshikimi të lezetshem mund të shkruhen per cdo variant te qeverimeve . Mirpo halli është të dish se për ku e adreson " të keqen " dhe cfarë kërkon prej " frymës " .

Këto pastaj të shpien në përfundime se një gjë e re duhet krijuar ( krijoje kush të mba ) dhe se duhet nje Popull i ri ( pille kush te pengon ) dhe se duhet zgjedhur prej tij ( në mos tjetër çfarë përvecse njeriut te RI ) , se duhet krijuar nje Histori e re me ka thane xha Abazi ( bene )

Ky eshte THELBI i SIKURIT

E keqja eshte 100% modeli Berisha dhe Klani Hajdut qe e rrethon duke manipuluar e vjedhur cdo gje ne kete Vend . Mos bjer e mos kerko asnje Alibi tjeter . E keqja ose 'fryma " e saj jeni vet JU qe e mbollet si kampion te Lirise ne lufte me "dikataturen me te eger te Njerzimit "

E keqja eshte "fryma" qe leshoni dhe perhapni KUDO me sikure , me botra imagjinare te pershkruara me as ketej e as andej nga lloj te fandaksurish qe kane mbushur rradhet e profesoratit DEBIL si Chileria qe paguajne Argitrat  dhe kane plasur ne Media e gjiandej si maja per Buken ose kane shperthyer si Tubacuionete e .... 

Dhe si fillese per te njohur cfare FRYME do te duhet "te mbjellesh" ose ajo qe do te   VIJE mbaje mend i nderuar Lubonja Modelin BERISHA :

Cdo cfaqje e nje LideRRi me ULERIMA e EUFORI ,BUJE e  Deklarata Rrenjasijsh Sublime , eshte Modeli NR nje qe kerkon rreth vetes Jo idealiste por HAJDUTE e GRABITES , Kriminele e Mashtrues !

Dhe nuk mund te besh dot ndryshe sepse ata LIGJEROJNE Gjithshka me JOZEFPERCKAT ose Dosat e variantit te DYTE se si nuk duhet te  nje LIDOSE !

Njerzit (kush me shume e kush me pak) jane te prirur te jene Autoritarist/egoist/egocentrist.. kudo ne bote edhe ne vendet me demokratike.. i vetmi ndryshim ne keto vende eshte se kane krijuar Institucionet e pavaruara (relativisht edhe kjo). dhe keto jane ndertuar ne baze te eksperiencave  te zhvillimit te tyre.

Ne shqiperi paradoks eshte qendrimi i individit ndaj institucionit. Institucionet ne shqiperi  nuk shikohen si nje produkt i vullnetit te shqiptareve por te te huajve (dhe kane nje fare te drejte).. Duke filluar edhe nga kushtetua qe kemi ne fuqi ..Emrin ka godo dhe imami, por ajo kushtetute eshte draftur ne europe,  mbikqyrur nga specialist europiane. Megjithese u zhvillua nje fushate ndergjegjesimi dhe njohje per kushtetuten nuk kishte nje mekanizem qe njerez/grup njerzish qe nuk ishin dakort me te te shprehnin vullnetin  e tyre per te bere ndryshime ne draft/kushtetute.

Si tha Ai djali tek "ne shtepine tone" qe e mbylli babai ne banjo me kaposhin e viti te ri? : Eh mor gjel jemi te vegjel ne prandaj na mbyllin ne banjosmiley

ky artikull tregon pesimizmin e thelle dhe konsumimin e Lubonjes. ky i fundit eshte kthyer ne nje mercenar pa pronar, sepse pasi ka luftuar sa ne nje krah ne krahun tjeter, ka arritur ne ate pike sa asnje si ben me kredo.

a nuk ishte Lubonja qe shante Berishen ne kohen e autoritarizmit fillestar? a nuk ishte Lubonja qe c'nuk tha per autoritarizmin dhe korrupsionin kronik te Rames? a nuk eshte tani po Lubonja qe kthehet prape kundra berishes dhe autoritarizmit te tij 2.0?!

diferenca sot, gje qe tregohet dhe tek ky artikull, eshte se sot mund te shaje berishen pa mbeshtetur dot Ramen, por ne kte menyre ngel pa zgjidhje alternative, prandaj kthehet tek teorite utopike te tipit ne na duhet nje transfuzion urgjent politikanesh te rinj e te mire!

Lubonja ngeli edhe kesaj rradhe demagog i absurdit. sepse ne politike te tregohesh kaq naiv eshte absurde. politika sidomos ne shqiperi eshte arene hienash pa pike fisnikerie ne dyluftim. eshte e kote te citosh Brutusin dhe fisnikerine e tij sepse Brutusi mundet nga Mark Antoni me vone ne fushbeteje.

mos shpreso kot se ata qe do te zevendesojne Berishen, po ja arriten smiley , do te jene ndryshe nga ai, perkundrazi, do te jene 100 here me te uritur. edhe Rama eshte 100 here me i uritur sepse pasi ka shijuar per 12 vite rrjesht embelsine e korrupsionit ne bashki, e ndjen deri ne palce shkeputjen prej tij dhe mezi po pret te zhytet kesaj rradhe ne gjirin e ngrohte te korrupsionit qeveritar.

I nderuar Galile si pene e shpeshte e respektuar . Njerzit jane REALE dhe ne se dikush ka pak njohuri fillestare te pakten "A" ne cdo fushe do vere re se nuk ka NJEREZ Imagjinare . Ata jane pjese e Letersise si Danko etj etj ose te "Ndriturit " e Niches e per ti dhene vend nje kulture tjeter Lej Fen .. Patjeter qe njerzit jane karieriste , vjedhes , vrases , kurvar e me pak fjale sic vene re shkencat pa i analizuar ne ekstremet e tyre si KANIBALE .

Per Kategorine "eksepsion" NJERZIMI Krijoi Krishtin i cili e mbylli me :

Me thoni ( tregoni dike ) nje qe s'ka Mekat ?

Do thoja me kete se sa me pak vend afishimeve te TILLA qe nuk e bejne as Berishen Enver e as Zogun Patriot , sado artikuj te bejne rrenjasijt e cdo ngjyre . Sejcili Lind dhe zhvillon aktivitetin e tij ne kushte ABSOLUTISHT te ndryshme Historike ekonomike kulturore e Mardheniesh etj etj . Ajo qe mbetet eshte VEPRA ! Sine tille vepra me e felliqur e lene nga Shqiptare me POST do mbetet e Klanit Grabites BERISHA para Tradhetarit A.Zogu !

Ne Shqiperi eshte NXITUR pa asnje arsye Dominimi i Arrogances , Monopolit te se vertetes per te Shkuaren , jashte cdo treguesi ekonomiko shoqeror qe ben Bota e Qyteteruar . Cdo gje Arbitrare . Cdo gje e projektuar me qellim per te mos qene ne korent me KOHEN e Peshtire e pa perspektive qe kane MBJELLUR Hajdutet e Grabitesit Klanore . Nuk jane Strategji te panjohura . Ketu nuk ka te beje as Institucionet qe ju vereni me MJAFT te DREJTE se jane Projekt e Krijimtari e Europes . Ketu ka te beje Leshimi pa fre e i Individeve si Lubonja , qe duhet te kene te pakten e te paktave nje pergjegjesi QYTETARE kur shprehin mendime Pergjithesuese . Ne se kane pak KULTURE ato duhet te jene me KEMBE ne Toke dhe jo me teorite e ketyre  qe nuk u dilnin kovat me korent dhe  ekonomistet e ish Kombinatit Teksileve Stalin

Flm !

 o idrizo smiley 

E di qe nuk je fare fare   pa shprese ti .Edhe une bie dakord se Berisha deri me sot eshte me i neveritshme i te gjitheve.Nuk e di kush e mban mend ate dimrin e tmerrshem te 1991 kur e kishim litarin ne fyt dhe gramoz pashko ishte me duket ne londer te nenshkruante nje marreveshje ndihme Berisha prishi koalicionin duke rrezuar qeverine.Qysh atehere ai ka ndjekur taktiken e tokes se djegur vetem per te fituar apo mbajtur pushtetin.Por i vetem ai nuk i ben dot keto gjera .Problemi eshte se e pakta gjisma e shqiptareve pa pike truri  i vene nga mbrapa si ato delet pas dashit qe prine kopene.

Lubonja si Alibi e Berishes.

Shkrimi ishte pak si me goditje te dyanshme, dukej sikur ishte per pushtetin e Buall Mavrise, por ne fakt ishte per opoziten e tij, apo me sakte per kreret e partive opozitare, e sidomos per dy kreret e partive te reja. Percaktimi i ketyre si, Maskarenj, Qelbesira, mua me duket subjektiv, per vet faktin qe keta nuk jane dalluar per grumbullim pushteti, vrasje prapa shpine, diskriminim prapa shpine, etjera pislliqe qe Berisha i ka menyr politike jetese. 

Persa i perket ; "... të arrijmë të sjellim njerëz të mirë në krye të punëve tona.."  ,  kjo do te ishte gje e mire, por persa kohe maskarenjt do jene ne pushtet, dhe persa kohe media, analistet si ju, opozita, etj, nuk i mbeshtesin, gjendja keshtu do te vazhdoje, hiq e mos e keput. 

Une s'kuptoj nje gje tek ky, vertet ky mendon se politikanet ndahen ne te mire e te keqinj ? Obama i mire, Bushi i keq ?

Ne politike nuk lufton e mira me te keqen, s'ka pune fare moralizmi, ajo eshte pjese e retorikes.

Politikanet jane te mire nqs vendi hecen para nen udheheqjen e tyre dhe te keqinj nqs vendi s'hecen.

Politikanet vleresohen per nga efiçenca e tyre ne drejtimin e puneve te shtetit.

Ne dime qe Berisha eshte skandaloz ne qeverisjen e shtetit, kjo e ben ate inefiçent e te papershtatshem per te qene ne ate post.

Ne dime qe Nano dhe Meta jane po ashtu skandaloze ne qeverisjen e shtetit.

Por nuk kemi si te dime per Ramen apo Spahiun sepse s'kane qene asnjehere kryeministra.

Nga nje ane kemi supozimin se keta do bejne keq nga ana tjeter faktin kokeforte se Berisha po qeveris keq.

Ne politike je i detyruar te provosh, se robte nuk lindin kryeministra dhe keqqeverisje do te thote qe radhen e ka ai qe s'ka qeverisur me pare.

S'do mend qe ai qe s'ka qeverisur me pare do sjelle programin e tij, nuk me duket se PS-ja apo AK-ja jane parti pa programe, kane madje me shume program se ç'ka PD-ja, e cila ne fakt ne asgje zgjedhje nuk ka paraqitur program.

Berisha duhet shporrur sepse ne demokraci kush qeveris keq largohet nga posti, ndryshe nga diktatura qe kush qeveris keq vazhdon te qeverise.

Keto muhabetet e frymes apo jemi ne pa eshte Berisha, jane jo kot, po kot fare.

Ajo qe ne duhet te krijonim qe ne 1992 ishte praktika e keqqeverisesit qe largohet nga pushteti, pra largime robsh qe keqqeverisin, ne menyre qe sot pas 20 vjetesh ai qe do vinte ne pushtet ta dinte se po te keqqeveriste do te largohej nga pushteti.

Lubonja na thote, jo po se Berisha eshte qelbesire qe qeveris keq, por une supozoj me argumentet e mira qe edhe tjetri do keqqeverise, prandaj Berisha mund edhe te rrije.

Pra krejt te kunderten e asaj mendesie qe duhet te krijohet ne demokraci.

Akeisti si ini mo? Mire andej nga AKZ-ja? Te vertete zerat qe AKZ-ja nuk e perjashton nje koalicion te mundshem me PS-ne?

Lubonja i bie pikes.Nashi ti biem drejt Berisha ka bere shume zullume dhe eshte pergjegjes per shume krime nga te cilet me i madhi eshte zhdukja e frikes dhe respektit ndaj cdo lloj autoriteti shteror.Ne nje komb si shqiptaret ai nxorri nga shishja nje shejtan te cilin u deshen 40 vjet diktature nga me te egrat ta mbanin brenda.Por jo te gjitha kusuret duhet ti hidhen nje njeriu te vetem pasi kombet nuk ndertohen nga njerez te vecante pavaresisht se ata mund te marrin lavdine per sukseset  apo fajin per deshtimet.Shkurt emri i berishes po perdoret si alibi per te shmangur pergjegjesine nga vetja per te mbajtur duart ne bythe e per te mos bere asgje per vendin.

Dhe desha te shtoja per kete se nje Nga treguesit KRYESORE qe justifikojne dhe Ligjerojne Kriminal Qeverisjet eshte ajo qe merret me te shkuaren . Dhe Diktatura me e Eger ne BOTEN e Ketejme dhe Pertejmes , e kishte kuptuar kete dhe  pas vitit 1954 kush bente Krahasime me te shkuaren , ose bente Analiza per te Justifikuar dobesite me te Shkuaren , minimalja e perjashtonte nga Kariera .I zinte fytin ne te shkruara e te folura !

Me Logjiken e te numururit me gishta i thone 9 Vjet .

Me logjiken e Kohes ( elektronike ) i thone mini dhe malisht te perseritesh per 9000 vjet te njeten gje .

Ky 9000 vjecar eshte Berisha , Klani i TIJ Kriminal dhe apologjetet DEMBELE ne TRU qe jane mbjelle si Ferrat e Left me ....yyyyyyy ne fund ne cdo nivel administrate shtetrore e Universitete !!

Ky eshte tregues ESENCIAL ne mos Kryesori per te njohur se cfare Teorish e Mendesish Praktike e Udheheqin nje VEND drejt se Ardhmes !

pas vitit 1954 kush bente Krahasime me te shkuaren , ose bente Analiza per te Justifikuar dobesite me te Shkuaren , minimalja e perjashtonte nga Kariera .

o-idris-o, une kam lindur, jetuar dhe edukuar ne Shqiperi pas 1954. Gjithkund, ne dac ne libra te shkolles, ne dac ne veprat e TE MADHIT, ne dac ne media, ne dac ne pleniume/kongrese/mbledhje beheshin krahasime me periudhen e Zogut.

Kushedi ne cfare shteti ke Jetuar dhe edukuar . Nuk heq kontra . Mund te jesh edhe Femije e ambasadorit te shqiptar te Frances deri ne 63 .

Ne Librat Shqip te Historise kishte nje Kapitull Real se cfare perfaqesonte ajo Menyre Qeverimi vlerat dhe dobesite , dhe Vete Figura e Aventurierit te vetshpallur me Bajoneta MBRET . Ne fund thuhet e cilesohet sipas Vlerave Themelore te Ekzistences se Popullit Shqiptar ( jo bardhe e zi ) Kryetradhetar qe braktisi e Vodhi vendin ne castin me te veshtire qe ka ne Historine e tij CDO grumbullim njerzish ne Bote qe i thote vetes Popull e Komb .

Gjithsesi duke pare se je e Perpjekur dhe e Kenduar nuk te kundershtoj por po munde pervec datave JUBILARE me sill ndonje Artikull ose Deklarim K/Ministri apo dhe Enverian te Lloit Babasqap : Se diktatura me e eger ne kete Bote dhe ne Ameshim  ishte e Ahmet Zogut "

Ky po...ky..ne nje vrime i bie fyellit !! Saliu nuk eshte i keq...Saliu eshte fatkeqesi kombetare!! mire e tha me lart...Lubonja dhe ajo qe ai perfaqeson,me plot gojen jane alibia e kesaj fatkeqesie kombetare!!Fakti qe Lubonja perpiqet te qendroj larg(se nuk ka ku e kap me shkopin),apo te mar ndonje te share me sesben edhe nga Saliu,nuk e ben aspak objektiv...per ta kuptuar me mire...jam i bindur se edhe Saliun ta pyesesh sot, do te thote qe as ai nuk eshte me Saliun smiley!!

Bravo Lubonja! Jane shkrime te tilla qe i japin atij kredon qe ka nder polit-opinionistet shqiptare. Eshte vertet nder te paktet qe levron mendim te mirfillte politik ne vend.

 

Por, jo me parullën që të bashkohen të gjithë maskarenjtë kundër tij. Madje thelbi i kësaj gjuhe kasapësh, sipas meje, është bash legjitimimi që ka fituar këta njëzet vjet praktika e bashkimit të kujtdo me këdo, pa respektuar asnjë princip moral, asnjë kujtesë dhe asnjë vizion për botën.  ...Jo, nëse do të bashkohen të gjithë qelbësirat kundër Berishës, jua siguroj unë se një kryeqelbësirë do të kemi përsëri në krye.

Pikerisht, dhe kjo nuk eshte se eshte e veshtire per tu analizuar nga ana konceptuale, po ku i le partishmeria e verber, apo urrejtja, delet militante (shume syresh nga te cilet kullosin ketu tek Peshku) per ta gjykuar sadopak drejt dhe afatgjate situaten. Si dhe, thoni po deshet qe s'e lexon Peshkun Lubonja lol: 

Ashtu siç e lexoj unë shtypin dhe ndjek shumë zëra të ndryshëm opozitarë...

 P.S. No offense studimit te Sorosit, po ky shkrimi meritonte te qe ne krye te faqes, me thinks. P.P.S. O admin, ca ka ndryshuar ne formatimin e peshkplatformes qe s'e mban formatimin e paragrafeve me dhe i bashkon te gjitha i ben pershesh? Kinda e bezdishme per ne qi jemi sensitive nga ana vizuale dhe qe i veme pjatat vec dhe tasat vec ne kuzhine.  

O Xhib se ka hiç mirë se zgjedhjet prandaj bëhen që keqqeverisësi e hajduti me pushtet të largohet. sipas Lubonjës i bie mirë e kemi berishën s'na duhet tjetër se ne do ta prishim dhe atë .Si me thanë jemi Na pa janë Ata (politikanët) .Po jo  Xhibush sa më shpesh të ndërrohen aq më mirë është sidomos kur keqqeverisin .E keqja qëndron se berisha e berishistët  vjedhin votat dhe për ta penguar  duhet të gjithë të bashkohen dhe ti e Lubonja  me gjithse vjen erë.

 sipas Lubonjës i bie mirë e kemi berishën s'na duhet tjetër se ne do ta prishim dhe atë

Juve jeni bere si plakat e lagjes, bile ato kane me shume koherence (dhe padyshim me shume integritet) ne thashethemet e tyre sesa juve ne pseudoargumentat tuaja.

Se pari, Lubonja s'e ka thene asnjehere ate qe thua ti. Ai po thote qe pa luftuar fenomenin qe prodhon Berishen dhe berishizmin (dhe enverizmin, etj) nuk do ta mposhtim dot kurre Berishen, se kur te ike ai do prodhojme (veme) nje Berishe tjeter ne krye, e keshtu me radhe.

Kjo eshte fare e thjeshte per tu kuptuar, eshte si nje e nje qe bejne dy, po ti e ke veshtire ta kuptosh sepse: Se dyti, qite koken nga bootha e Rames se tu morr fryma dhe te jane bere syzet pis, ndaj s'i lexon dot drejt ato qe thote Lubonja dhe te tjeret.

Kjo vlen njesoj per te gjithe te verberit partiake pavaresisht krahut, dhe e kuptoj qe tingellon ofenduese, por ama eshte e sinqerte, eshte ashtu sic ju shikoj/vleresoj teksa diskutoni ne keto tema sepse: Se treti, na keni care trapin ketu tek Peshku me pseudoargumentat tuaja dhe me shtremberimet e argumentave te te tjereve vetem e vetem per te mos dale nga llogorja; keni qamet llogorefobi te madhe.

Se katerti, shikoje(ni) kete jo si sharje dhe ofendim por si oportunitet per te reflektuar, sidomos meqe jemi dhe afer fundvitit, me c'rast, me lejoni tju uroj gezuar festat. smiley 

Xhib, pasi s'kisha kohë dje, për të nderuar për herë të fundit po të përgjigjem .

Që je pallë distilje leshi këtë e dija po që qenke koqe kanarari dje e mësova mos e shiko si sharje por si mundësi për mejtim të thellë . Unë sju përgjigja komentit tënd për të ndryshuar mejtim ti por për të thënë se Lubonja është një demagog bosh , zero ose nul dhe një kundraopozitar "par exellence" që edhe nqs nuk mbështet pushtetin (ncuq) është një dashamirës i diktaturës kurse ti je një mjeran që megjithse e shikon "mbretin lakuriq" nuk guxon ta thuash nga frika se mos të etiketojnë "komunist" a mbështetës i bythës së Ramës .

Dalim tek Lubonja që pretendon se ka gjetur fajtorët e vërtetë që janë lakejtë dhe korruptuesit unë po përmend si lake Fevziun dhe si korruptues Frangaj , sipas tij këto të dy dhe sëra e tyre janë fajtorë që e kanë korruptuar berishën dhe e kanë kthyer në diktator . Nuk ka berishizëm (ka shpik ,ndonjë ideologji berisha a qysh) por Berishë diktator e hajdut në kushtet sa e lejon gjeopolitika dhe ndërvarsia e fuqive të mëdha;i cili ka grumbulluar rreth tij hajdutë e lakej gjithfarësh  ku bën pjesë dhe Lubonja e për rrjedhojë dhe ti. Prodhimi i "Berishave" në kushtet Shqiptare ndalet me rotacion ligjor po deshe ti vetëm 1 mandat e ec ose normal nëpërmjet zgjedhjeve të ndershme .

Nqs Lubonja nuk do ishte demagog bosh do kishte shkruar dy rrjeshta për bashkëvuajtësit e tij , dy rrjeshta për demostruesit e vrarë në 21 Janar etj etj po jo ai është një kundërshtar i kundërshtarve të pushtetit pra më e pakta admirues i diktaturës.

Lubonja aludon pa pikë turpi sikur se AKZ dhe FRD si dhe mbështetsit e tyre janë qelbësira dhe PS s'duhet të bëj aleancê me ta ose e kundërta PS ësht qelbësira dhe AKZ e FRD duhet të rrinë mënjanë e kështu Berisha të ketë mundësi të fitojë .Ti prap do thuash që ai si ka thënë kto .Si ka thënë direk por përfundimi i demagogjisë së tij çon këtu ose ti vrasim të gjithë korruptuesit dhe lakejtë dhe s'ka për tê pasur 3 Berishë" apo kryeqelbësirë .Tek sheshi tek sheshi ti hudhim qelbësirat 
llogorja ime janë parimet e themelore të drejtave të njeriut dhe parimet themelore të demokracisë dhe benjamini jot është hapur kundër tyre si psh :të drejtës për të jetuar(21 janari) ; të drejtës për të protestuar (21 janari , protestat për hetimin e votave ) dhe të drejtës për një proçes zgjedhor të drejtë... (hetimi i votave dhe vjedhja e votave të tiranës ku ai s'bëri asnjë demagogji as boshe )

E fundit FLM  për urimin dhe të uroj Gëzuar festat e paç mbarësi!

 

Prodhimi i "Berishave" në kushtet Shqiptare ndalet me rotacion ligjor po deshe ti vetëm 1 mandat e ec ose normal nëpërmjet zgjedhjeve të ndershme .

Ore injorant, po ti do të bësh monopol dy partiak, siç është sot praktikisht? Ça është kjo “”rotacion ligjor”? Edhe nëse populli është kundër?Si more? E kupton sa keq je ti dhe një tjetër që përmendi këtë punën e rotacionit të detyruar? U ka lënë komunizmi me dëmtime, që ta harrosh ti dhe psikologu më i mirë, se nuk kurohen.

Po kufizim të mandatit të kryetarit partiak; por ti nuk e mohon dot vullnetin e popullit, është absurditet. 

Lubonja aludon pa pikë turpi sikur se AKZ dhe FRD si dhe mbështetsit e tyre janë qelbësira dhe PS s'duhet të bëj aleancê me ta ose e kundërta PS ësht qelbësira dhe AKZ e FRD duhet të rrinë mënjanë e kështu Berisha të ketë mundësi të fitojë 

Jo mor, xhan jo. Po ti s’ke mend ta kuptosh se ça aludon me të vërtetë Lubonja. Se edhe ta lexosh 3000 herë dhe me shpjegime të vetë Lubonjës nga pas nuk e kupton.

Ligësia dhe budallallëku njëkohësisht qëndron në faktin se po thuhet “ujku ujku” kur ujku është lënë i lirë vetë... Me bashkëfajësi plotësisht të ndërgjegjshme të Ramës. Me ndryshimet e kushtetutës dhe kodit elektoral. Dhe Rama do të ketë po të njëjtat mundësi të ujkut të sotçëm, nëse vjen nesën në pushtet.

FRDja jam i sigurt se ka propozimet e veta si për ndryshimet e kushtetutës dhe të kodit, që janë pa dyshim për t’u marrë shumë herë më me seriozitet se çfarëdolloj propozimi që mund të bëjë kjo PS.

PSja është diktaturë e Ramës dhe Ruçit (si gjeneral i parë) vetë brenda partisë. Kjo është e keqja që lihet pa luftuar duke u marrë vetëm me Berishën, si alibi. Kapen robt tek Berisha duke mos dashur ta analizojë thellësisht realitetin. Pse gjenerohen këta monstra? Siç thotë bukur Endrity, ndërtimi i monstrës fillon që nga sjellja brenda prtisë.

Mesazhi është i qartë, po ti siç të tha xhibi, dhe unë nuk po e përsëris, nuk do ta kuptosh.

Rama apo komisionerët e Ramës ishin ata që në Fier po vidhnin votat e LSIsë, të kujtohet a jo? Që doli pastaj Prifti dhe tha, se Mandati i tij,pavarësisht zgjedhjes së partisë, nuk do të shkonte për koalicionin e PSsë. Rama nuk dhe dorëheqjen, nuk respektoi statutin e partisë ku ishte vetë kryetar. Rama ka rreth vetes deputetë me pedina penale më të pista se ato që janë në PD (që nuk e mohon njeri). Do më?

Unë, meqë Lubonja (ende) nuk e ka bërë, po të jap edhe një zgjidhje. Duhen votuar partitë e vogla. FRD e AKZ. Që kushdo parti që do marr maxhorancën relative të zgjedhjet e ardhme t’i ketë duart të lidhura.

Ore kris kungulli  e para  ruaj mendimin tënd dhe po deshe të mësosh ndonjë gjë mësoje : rotacion me ligj dmth që çdo kryeministër ka të drejtën e 1 mandati pa të drejtë përsëritje kurrë (siç e ka presidenti vetëm 2X ) dhe jo, partitë. 

PSja është diktaturë e Ramës dhe Ruçit (si gjeneral i parë) vetë brenda partisë. Kjo është e keqja që lihet pa luftuar duke u marrë vetëm me Berishën, si alibi. Kapen robt tek Berisha duke mos dashur ta analizojë thellësisht realitetin.

Si i kuptueshëm që je e kuptues demagogjish  fatosash.Pse ne duhet të luftojmë për demokracinë e PS (ajo është detyrë e antarëve të partisë ) dhe pa rregulluar atë mos të kritikojmë  një diktator( icili dhe në gjumë mallkon e pështyn kundërshtarët e tij ) partia e të cilit as nuk dihet si funksionon se pastaj na del "alibi" dhe çakallët  e PS dalin bëjnë kërdinë (se kshu thuhet: ujku ujku dhe çakalli ..). Apo s'ka dhënë nja 2-3 herë dorheqje ky alibia i Lubonjës dhe partia e tij është vetë demokracia se Demokratike e ka emrin.

Kur të votosh voto për ç'të pëlqejë ty por pa opozitë s'ka sistem demokratik ashtu si dhe pa zgjedhje të  ndershme apo dhe vjedhja e zgjedhjeve nga ujku alibi është alibi pasi çakalli në Fier bëri namin me votat e Dritan Priftit bile i dha ca vota dhe ujkut si shpërblim të kujtohet.

Si per ty dhe për fatosat e tjerë demagogjia boshe është zgjidhja se berisha është qengj por sistemi që vet ai ka ushqyer e ka fajin dhe kundërshtarët e tij që e djallzojnë duke ngritur një alibi sikur ai është e keqja kur në fakt e keqja janë kundërshtarët e tij politik( për s'qarim kundërshtarë të pushtetit të berishës nuk janë vetëm socialistat dhe rama por shumë më tepër) 

Me dy apo 100 parti atë e vendosin zgjedhjet .Por votimi me aleanca parazgjerore nuk len më shumë .Kurse coptimi i pushtetit me parcela si sot është akoma më katastrofë mgjth alibi është dhe kjo .

Ah ti thua se Lubonja mendon se AKZ e FDR nuk janë qelbësira e të votohet për ta por se thotë dot se mos e marrin për të anshëm apo i len mundësinë këtyre jo qelbësirave të zgjedhin ujkun alibi ose çakallin jo alibi se ato vetëm nuk marrin më shumë se 20% dhe kështu prap të vihet një kryeqelbësirë në krye . Apo të presim sa ujku alibi të shkatrojë lakejtë dhe korruptonjësit që po i prishin visionin për shtetin edemokratik apo si thotë lubonja kto se është i thellë ai si pus i shteruar dhe ne toksorët duhet të kërkojmë 3000 x për të gjet dy pika ujë atje ku s'ka .  

Kur të marrësh rolin e profesorit dhe rrufegjujtsit mbi të pafetë e të paditurit duhet të lexosh pak se dhe demagog bile e dogmatik nuk bëhesh dot pa lëçitur .Lëçit politika e aq më shumë demagogjia nuk është sport pë të gjithë .Shumica janë veç tifoza e politikëdashës.

Edhe për ty urimet më të mira për festat e fundvitit paç fat e shëndet.

 

 

Ti dhe të tjerët ose jeni të kqinj ose jeni budallenj për të mos kuptuar atë që po thuhet.

S'po mbron njeri Berishën. Por po thuhet, kujdes se koncepti Berisha (fryma berishtiste) ashtu siç përdoret sot nga opozita është mit. Mit sepse ligësia e Berishës si kryeministër nuk lind vetëm nga ligësia si individ. Por edhe sikur ne nuk kemi mjete llogjike për të ndalur njerëz shpirtzinj në ardhjen e tyre në pushtet. 

Opozita po bën një lojë perverse duke akuzuar Berishën si të lig, kur ligësinë e ka lejuar vetë. Dhe as që ka ndërmend të bëjë gjë për të ndalur burimin e uzurpimit të pushteteve. Perversiteti shkon më tej, me ata që e dinë shumë mirë nga lind uzurpimi i pushtetit dhe nuk hapin gojë se duan si militanët të vegjël që janë, që PS të vijë në pushtet dhe të ketë të njëjtat pushtete siç ka sot PD. E thejshtë fare, përndryshe nuk ka si të kuptohet mos-hapja e gojës për burmimin e ligësisë. Ligësia dhe uzurpimi që ai  bën (Berisha sot, dhe Rama nesër), ia lejojnë ndryshimet e Kushtetutës dhe të Kodit Elektoral (lista deputetësh përfshirë). Kaq. 

Ti dhe dallkaukët e tjerë, filloni e shtrembëroni atë që thotë Lubonja e të tjerë. Sepse ashtu u teket. Ashtu u intereson, xhanëm. E thjeshtë fare!

Nuk të përgjigjem më.

kriskulli , mire  e ke, duke u  perpjekur te  besh filozofine e prejardhejs  se melanomes, por miletit i duhet o kimioterapia o  ne Esfel el  Safilun.Ke mendje te na thuash ndonj gje per mundesine e nje sherimi  sa me shpejt  se po vdesin njrezit. Kurse Ju e ca .... pro lubonjesit, medemek ja nisni prej ...rrenjes, shkakut, shkaqeve, rames, ...opozites.Mire e keni xhanem.Te pergatitemi  shtruar e shtrar, te bejme institucionet ...me kusaret ne krye dhe ece  o miletziu e degjo pordhet  e ketyre intelektualeve !

Pse ne duhet të luftojmë për demokracinë e PS (ajo është detyrë e antarëve të partisë)

Ja pra, ky eshte gabimi juaj. Nuk eshte detyre e anetareve te partise. Sepse ate qe na propozojne ato parti duhet ta votojme me detyrim dhe ne te tjeret. Kshuqe sa me i mire te jete mielli qe na sjellin ato, aq me e mire buka qe bejme ne. E thjeshte fare.

p.s1 prandaj shumica e primareve sot behen te hapura, i.e per te gjithe elektoratin jo thjesht anetaret e partise

p.s2 dhe te lutem mos mendo se zgjidhja eshte "nese nuk u pelqen krijoni parti te re" apo ndonje klishe e tille. 

Prizren, je thjesht goxha partiak, fatkeqsisht, ndaj nuk del dot ti nga korniza (ahem, kutia lol) qe ta kuptosh kete, ose nuk do, se je partiak.

Ti mjaftohesh me argumentin e nje kalamani kopshti tip "Mos ma shaj Ramen se Berisha eshte me i keq". Ky s'eshte konkurs o Tunc, as nuk eshte kjo tema e artikullit te Lubonjes, se kush eshte me i keq.

Lubonja me pak fjale thote "Qe te mos biem ne humnere duhet te drejtojme autobuzin nga rruga", kurse ti i kunderpergjigjes duke thene "Po jo ore i baraslarguar mos bej demagogji se Berisha e nget me keq autobuzin se Rama". Po ca lesh rendesie ka kjo per ty si pasagjer (nenkupto votues, apo qytetar/citizen), ka rendesi se kush te hedh ne humnere sa kohe qe do behesh moot ne fund te udhetimit, apo te pakten te te hedhe i yti se me kete rast ja fut atij tjetrit? Nuk e kupton ti qe ai s'eshte i yti ne fakt, se nje diktator s'eshte i askujt pervec interesave te veta?

Mentaliteti juaj (ne pergjthesi dhe i yti ne vecanti, qe mos ngelet vend per keqkuptim) eshte per berishizmin e ramizmin (dmth autokracine) si uji per ato barishtet e keqia, pa njerez si juve politikane si Berisha dhe si Rama nuk do kishin zgjatur as 3-4 muaj ne krye te posteve dhe partive, e jo me 3-4 mandate. Ne kete aspekt, packa se ne tema te tjera flisni per bukuri, kur vjen puna tek politika juve nuk jeni hic larg fenomenit te idrizllekut. 

Pozitivja eshte qe tipat si puna juaj jane (besoj) ne renie e siper si perqindje popullsie, dhe sado i ngadalte ky proces, ka nje fare shprese per nje te ardhme, ani pse jo aq te aferm. Le te jemi pra optimiste ne kete prag festash. smiley

Xhib i nderuar .

Me ka zen mua me ty se nuk dua te te shkarkojne nga Posti i Drejtoreshes .Te kam thene vecanerisht TY ......mos u fut ne keto pune . E ke shume mire Postiqen e Drejtoresh Derstiles. Nejse per kete teorite e tua qe kalojne pak jasht Derstile eshte mire ta dish se nr shekullin e 19 , quheshin ose thireshin sipas Hurit "Anarko sindikaliste"  Mos u fut shume ne to se te del koha te kontrollosh Leshin ....dhe leshi del i palare pastaj smiley Po ke qejf e deshire qe te marresh pjese ne nivelet e z.Prizrenzaranikes te pakten per te kuptuar se cfare do te thuash , gati me ke ! Pa Hile per ty .Po edhe po te bera Hile smiley askush nuk ta heq Postin ! Je e pa konkurueshme !

Ndersa teoria e autobusit pa shofer smiley akoma po presim Googlin kur ta nxjerre ne qarkullim. Mos u shty me shume aty smiley

Per te ta heq fare edhe ndonje fije dyshimi po te jesh afer Lubonjes do e shohesh qe ben ate shenjen "mos e dhit me te me mbrosh e te me sqarosh per cfare e kam fjelen "

Si fillim me qe deshe te japesh shembuj me transport ......u mundua dhe Gorbacovi po i doli Tren qe  e shtynin . Po kur e pane poshte nuk kishte shina ! Tani mos thuaj qe s'te kuptoj .Thuaj cfare s'kuptove smiley se qe eshte Mulli me ere e di ti , po te ngatrron ai uji ...

Nje sekret qe ta kisha premtuar dhe do ta thoja per Vitriu erdhi ai Me B ...mbrapa ,ai Sume nikshi Kureeshtar si seksist i forte ,qe te qae here me mesazhe e here drejtpersedrejti dhe u detyrova e thashe parakohe . Mbetet po nuk e ndryshon Dillin per kete prurje !

Njih Vetveten ! Per pak u mori MAJA me mendimin se jeni te mencur smiley

Me ram po llaf se nuk i dihet jeni dhe inatcore Ju po ta jap paradhenie!

Gezuar Festat .... vete, shoqerisht dhe me te dashurit !

.Jo, nëse do të bashkohen të gjithë qelbësirat kundër Berishës, jua siguroj unë se një kryeqelbësirë do të kemi përsëri në krye.

ku njuzi xhibo ?

e tha sovjetikja mijvjeçarin e kaluem..

kak mashina ?

meaut shoferi.

Gjithe keto Analiste , me qindra Analiza , do puqen qelbesirat do rrezojne kete tjetrin qe eshte me i mire se keta ,si do ja bejme , Lame, patriotizmi ka rrezik te kthehet ne vota , po luhet shume me kete karte per vota por prape ne Kukesin do ta fitojme , e mire mire .

Ore megjithmend e keni ju apo beni sikur nuk kuptoni , ore shoke Analiste po duam ne fitojme , po duam ne nuk fitojme ,rrogen merreni per keto Analiza por skeni pse lodheni kaq shume, leket nxirren edhe duke mos shkruar.

Lubonja me kete shkrim,qe nuk eshte se shahet, por si nje vetperfaqesues i levizjes me ide liberale, duket se po tenton nje beteje te vonuar.Problemi eshte i thjeshte dhe nuk ka nevoje per marrje pozicionesh kontraverse.Pra jemi nje vend ku si ne gjithe lindjen perjetuam nje revolucion demokratik, por qe demokracia e prodhuar prej tij na doli e llojit jakobin.Kemi nje demokraci mazhoritare,plebishitare me lider qe stimulon nxit dhe dirxhon realisht antipluralizmin, pasi qe ne tere diksionerin e vet, per qellime krejtesisht antidemokratik, sulmon vetem opoziten, i udhehequr prej "frymes" se vjeter komuniste, i pjesmarrjes se drejtperdrejte.
Te gjitha vrojtimet dhe perfundimet e mia me bindin se opinioni yne publik, me fjale e hedh tej diktaturen, por ne fakt parapelqen te shofi,te degjoje ...bilez edhe ta ndjeki pas..nje njeri te forte ne timonin e pushtetit.Dhe vjen nje dite qe dora e forte me mendjen diabolike pasi qe ka bere malin e zullumeve nuk tundet pa i kerryer binane tere ngrehines delikate.
Sipas Lubonjes dhe ca gjasne fansave nga konfiguracioni i ideve te shkrimit, na duhet jo ti marrim frymen te keqes por te merremi me... frymen....!
Opinioni i tij dhe i disave qe u entusiazmuan prej ideve te vonuara te ketij liberali, ne fakt sherbejne per te coroditur te hutuarit dhe ata qe shikojne brenda oborrit te tyre.Per te larguar a sherndare sa te mundin njerz nga beteja imediate me thelbin e te keqes,Sot imperativi eshte zhdukja e frymorit dhe marrja e masave per te mos u ndjere me kjo fryme e neveritur.Institucionin qe mundeson qarkullimin e elites qeverrisese.
E si na meson neoliberali Lubonja te vrasim frymen qe sjell kete kofome zullumeshume, kur ai pa filluar procesin institucioni qe siguron rrotacionin si baze e sistemit, ja nisi me grabitjen qe e ka themelin e frymes se vet?Alibi....alibi! Mercenarizem i lutur per tja pranuar,,,

ishte kundërrevolucion grava( pa bilez)

Po mirjam por sikur te mesonim pak me mire ca esht revolucioni qe te arrijme te marrim vesh ate qe thoni ...Ju

 Si në ato përrallat e frikshme për fëmijë ai paraqitet si dragoi që na ka bllokuar ujin dhe që kërkon një nga një vajzat tona, sa herë që na lëshon pak ujë, dhe që pret një trim që ta vrasë që të shpëtojmë prej tij. Me fjalë të tjera, pa përralla, Berisha paraqitet si shkaku i gjendjes sonë.

Pa perralla, Berisha ka vrare ne 21 Janar.  Pa perralla, shtetit (l'etat c'est moi-Berisha) iu dogjen nenshtetas te tij, (sot vdiq nje tjeter) dhe nuk levizi.  Pa perralla, Berisha te vjedh dhe cnderon edhe shenjterine e votes e nuk pyeti as per Presidentin e Republikes.  Ky i fundit ndihet sot per voten, por atehere ndenji urte e bute.  

Pa perralla institucionet sidomos post-Gerdec e tutje jane kalbur.  

Pa perralla, lista vazhdon.

Keshtu qe sofizmi mire e bukur, por ti e ke luksin e sofizmit z. Lubonja.  Te tjeret, jo dhe aq.

Megjithate pa lidhje me perrallat me siper, nqs PS ben koalicion me Meten, maskarenj gjithe diten e gjithe naten mund t'u themi. 

Moj vajze azgane, ata te PS-se maskarenj jane gjithe diten edhe pa bere koalicion me Meten. Ne politike nuk mund te hecesh me parime te luftes. Ne po bejme miq greke e serbe, qe na kane vrare e prere, per hir te politikes, si keshtu me ta u bekan aleanca, madje u bekerka edhe jeta ne familjen europiane, ndersa Rama nuk mund te beka aleance me Meten per asnje arsye ne bote.

 

 

... por sepse faktin e triumfit të më të këqijve nuk e shoh thjesht si një rastësi apo si vepër diabolike të një “të keqi”, por si një gjë shumë më komplekse që duhet të na shtyjë të mendojmë se çfarë “cilësish” ka ky “i keqi” që i japin atij “fitoren”.

Ndryshimet kushtetuese të 2008. Edi Rama bashkëpunëtori nr.1 në realizimin e ndryshimeve. A ka sot Partia Socialiste një qëndrim dhe a e sheh si problem ndryshimin e kodit elektoral , dhe më gjerë ndryshimet kushtetuese të 2008-ës? Jo? Atëherë, PS me në krye Baba Ramën nuk është ndryshe nga sa është Berisha, në kuptimin që nuk pranon të kufizojë burimin nga lind mundësia për uzurpim. Dhe jo, të dashur debatues, jo sepse ai nuk ka pushtet dhe nuk është provuar (pa folur mbi mënyrën si është sjellë brenda PSsë), por sepse ai as teorikisht nuk e ka dënuar këtë “mjet” që i jep Berishës dhe frymës berishiste pushtetin e sotçëm. Po ashtu janë që në gjenezë të ndotur edhe AKZ apo LSI apo kushdo parti tjetër që kërkon të rrëzojë Berishën dhe frymën berishiste pa pranuar këtë pikë, pa pranuar  se duhet rrëzuar apo mbyllur burimin nr1 se nga lind forca e tij uzurpuese e institucioneve.

po ashtu edhe berishizmin duhet ta trajtojmë dhe luftojmë si një fenomen që ka të bëjë me të gjithë ne. Përndryshe Berisha mund të shërbejë si një alibi në rastin më të mirë për të mbajtur ndërgjegjen të qetë – se po e luftojmë të keqen – dhe në rastin më të keq për të manipuluar njerëzit, gjithë duke e lënë në pushtet të keqen që ai përfaqëson.

E qartë.

Kërkohet rrëzimi i një diktatori për të sjellë në pushtet një tjetër. Natyrisht Lubonja po konstaton dhe analizon “proceset” sipas të cilave artikulohet politika në përgjithësi. Por, ma do mendja se ai dhe kushdo tjetër, është dakord se Partia që është sot në pushtet duhet të largohet. Natyrisht, kjo duke patur mirë parasysh pikën më lartë. Atë që të mos jetë thjesht një zëvendësim, por edhe një hap cilësor.

E, pra, nën dritën e këtij gjykimi të lartë, më duket se gjuha dhe argumentet që përdoren më së shumti në shtypin tonë kundër Berishës janë argumente “kasapësh” që synojnë “vrasjen” e trupit dhe jo të frymës.

Sërisht, përderisa nuk ka prononcime të qarta pa ekuivoke nga ana e PS-së mbi atë çka ajo ka ndër mend të bëjë apo të jetë ndryshe nga PD+LSI atëherë synohet vetëm vrasja e njërit për të marrë pushtetin tjetri. (Kujdes, edhe ne berishistët e kamufluar jemi dakord që Berisha duhet të shkojë në pension smiley ).

PS-ja e ka mendjen tek rotacioni politik “fiziologjik” që ka ndodhur klasikisht në Shqipëri, duke mos u përpjekur as minimalisht për t’u artikuluar me argumente llogjike mbi ndryshimet që do të sjellë apo që ka ndërmend të sjellë. Veçse tanimë nuk jemi më në 2005 e për mua personalisht nuk mjafton vetëm pastërtia teorike, por më duhet edhe një plan apo teori sipas të cilës pala që kërkon votën ka ndërmend të veprojë. Plan të shkruar dhe jo imagjinar. (Natyrisht, nga frika e keqkuptimit, shkruaj sërisht se e njëjta gjë vlen edhe për PD, sado që unë si i majt që jam -në shpirt- kur nuk kam votuar për të)

Janë një përsëritje – prandaj dhe një përforcim – i berishizmit; njëlloj siç bën edhe vetë Berisha që mban gjallë enverizmin duke folur gjithë ditën kundër Enver Hoxhës dhe bllokmenëve të tij.

Vjedh Berisha, Vjedh familja e Berishës, ti çfarë propozon të bësh (në 100 ditët e para- smiley ) për të kufizuar vjedhjet e mundshme që mund të bësh vet ti? Vret Berisha? Nuk dënohet? Ti çfarë ofron për të dënuar Berishën, nesër? Ça ofron për të reformuar sisteimn e drejtësisë? Ka probleme politika në Shqipëri? Nga lindin, nga prapanica e Berishës? Jo zotërinj jo. Lindin së pari nga korrupsioni në nivelet e larta, përfshirë edhe një pjesë të mirë të deputetëve (dhe dashnoreve) të PSsë. Lindin nga ndryshimet famëkëqia të 2008. Nuk do t’i ndryshoshë? Nuk do as të përpiqesh? Mirë.
 

Dikush do të thotë se ajo që kërkoj është një luftë që kërkon kohë, prandaj më mirë të krijojmë koalicionin fitues kundër Berishës sot, sesa një pulë mot, pa parë se me kë po bashkohemi. Sipas meje, këtë e thonë ata që nuk duan të guxojnë ose ata që kanë uzurpuar politikën dhe kujtojnë se ajo s’bëhet pa ta.

...ndërsa disa të tjerë e kanë reduktuar betejën e tyre në një kakofoni lehjesh, cicërimash e pëllitjesh të pandërprera kundër Sali Berishës, pa e kuptuar që dalëngadalë po shndërrohen nga pjesë e kurës, në një nga shkaqet e sëmundjes. (këtu)

Pikë.

Natën e mirë, se më vajti vonë. Nuk dua që nesër të zgjohem në orën 12:50, përndryshe i vë robt në pozita të vështira.

rama per ndryshimet e kushtetutes ne 2008 eshte pergjegjes dhe e ka marre kete pergjegjsi. Madje eshte shprehur per rikthimin ne kushtetuten e 1998. Per zgjedhjen e presidentit, prokurorit te pergj, per institucionet kushtetuese. Ofroi madje kete pakete ndryshimesh kur beheshin tratativat per presidentin konsesual

Fresko kujtesen me nje gote dhalle.

Cfare ka bere me PS-ne Rama? E ka disiplinuar dhe ka toleruar mendimin ndryshe. Do permendesh perjashtimin e Kac Kalkulatorit? Po Kaci trupin kishte ne PS se koken e kishte fut nen sqetullen e Metes.

Fresko stomakun me nje gote birre.

Thua Ps duhet te ofroje program dhe jo plane imagjinare. Ka nje program qe ti s'do ta lexosh si i majte qe ecen pas berihajt (opozita pa program, opozita lakuriç!)

Fresko shikimin me syza me te mira

Naten e mire nqs aty eshte nate smiley

Ndonjë link? T'i kërkoj meqë ti i ke të freskëta dhe unë jo. (Po propozime konkrete, jo tallje tuiteriste e blogiste.)

Po më thonë se natë është. smiley

Cfare ka bere me PS-ne Rama? E ka disiplinuar dhe ka toleruar mendimin ndryshe. Do permendesh perjashtimin e Kac Kalkulatorit? Po Kaci trupin kishte ne PS se koken e kishte fut nen sqetullen e Metes.

smiley

Interesante qe shtove fjalen "disiplinuar," vet mbase e kutpove qe do dukej pakez jasht realitetit te flisje vetem per "tolerimin e mendimit ndryshe."

Interesante qe ne te njejten kohe qe flet per "mendim ndryshe" akuzon Kac Kalkulatorin me akuza tip diktatoriale, "ja qe Kaci qe tradhtare," i Metes, etc. Sinqerisht nuk e di nga doli kjo "Kaci qe i Metes," kur ne fakt ato qe tha Kaci u bene politikat e PS-se me vone (hyrja ne parliament etc). Ne nje vend jo-Berishian, Kac Islami do vleresohej per vendimet e tija, por ceshtje tjeter ajo pune.

Akoma me interesante eshte memorja prej peshkut.... zgjedhjet mbarruan, ne 2009, perpara kutive ama, perpara kosovareve, perpara te burgosureve qe i dhane voten Sales, a nuk qe Rama ai qe kalkulonte mandatet e Metes si mandate te tija. Ne te njejten kohe, je dakord qe dikush u largua nga qe qe ne sqetullat e Metes. Akoma me ironike fakti qe neser Rama dhe Meta mund te bashkepunojn dhe japin shenja te tilla. Dhe pse jo...? Populli revolucionaro-spiritual do gjej keshtu nje justifikim, Berisha e keqja e madhe, njehere ne pension Berisha pastaj te tjeret etc...

Populli revolucionaro-spiritual nuk pelqen mishin e konservuar, ose me mire, kermen e konservuar.Ama revulucionaret kane dhene prova qe edhe Robespierin e tyre e cojne ne gijotinesmiley

Ne fillim pastrohet terreni nga qelbesira e madhe.Revolucionit i bashkohen edhe mekataret. Por duhet kaluar njehere nga purgatori.

Spiritus , neqoftese Rama brenda Janarit do te votoje tre ligjet per marrjen e Statusit monitorimi i zgjedhjeve te 23 Qershorit nga nderkombetaret do te jete shume i rrepte , ne te kunderten as nuk ka per tu marre njeri me 23 Qershorin per kete po deshe veme bast.

Do votohen tre ligjet dhe duhet te votohen meqe e kerkon evropi. 

Si e ka mbajtur pergjegjesine? Duke u bere akoma me i fuqishem brenda partise se vet? Sa bukur do ishte te mbanim pergjegjesi keshtu te tere, sa me shume gabime te benim aq me shume te fuqizoheshim.  

Rama ka thene vetem "kemi bere gabim pak me ate kushtetute", po nuk ka shkuar kurre pertej asaj. 

Problemi i atyre ndryshimeve ishte qe fillonin qe nga rrenja, me listat e deputeteve. Pastaj u ndryshua kushtetuta sepse u pa qe ky sistem elektoral do prodhonte nje parlament shume te balancuar, gje qe kryeministri i ardhshem nuk e donte. Nese Rama vertet mendon se kushtetuta eshte e gabuar e ka shume te thjeshte ta provoj, mjafton ti heqe vetes pushtetin e listes. A e ben? Kuptohet qe jo! 

Kush e kundershton normale qe konsiderohet i shitur, sepse ne ate parti kundershtimi i Liderit eshte e papranueshme. Dhe mos harro qe perjashtimi erdhi mbasi argumenti i Kacit, qe PS duhet te futej ne parlament, u pranua. Pra qe te mos hante turpin me buke, perjashtoi ate qe e kundershtonte dhe pastaj beri pikerisht ate qe ai thonte. 

Si e ka mbajtur pergjegjesine?

Duke zbatuar rregulloren e PS-se e duke u larguar si kryetar i partise pas humbjeve te zgjedhjeve.

Oh wait. Nevermind.

Po jo! E ke gabim, u bënë zgjedhjet brenda partisë, kandiduan edhe Malaj me Blushin, këta u eliminuar që në raundin e parë. Tek i dyte shkoi Maqua Sallata me Bab Ramën. smiley Historia dihet pastaj. smiley

Dha doreheqjen Rama dhe u rizgjodh prape? Kete s'e dija, sinqerisht.

Jo o gjëmb.

Çështja është e thjeshtë fare: Bab Rama dhe Gjysh Ruçi e dini që edhe nëse krye*ari jepte dorëheqjen dhe rikandidonte prapë ai fitonte. Kështu që as nuk u munduan fare as formalisht. Për të mirën e popullit socialist dhe shqiptar në përgjithësi; meqë ndihej në ajër era e krizës dhe kështu kurseheshin ca para për blerjen e letrës. smiley

Janë çështje filozofike këto gjëmbi, çështje të thella, që ne populli i thjeshtë i kapim vetëm pas 4-5 vitesh. 

Janë filozofë dhe shkencëtarë këta, shokët socialistë.

Për ilustrim shiko principin e veprimit të Tiotimolinës, të zbuluan nga I.A. (angl, tiothimoline, më duket). Është interesante, vërtet. Të përshëndes. smiley 

 

*e kam tastin "t" difektoz ndonjëherë, më falni! smiley

Si nuk i bere nje mesazh ti te jepte doreheqjen e? 

Po shpresoja mos ja benit ju te brendshmit si mbrojtes te flakte te demokracise qe jeni.

Ka një argument që duhet marrë në konsideratë për të vënë në diskutim çka po them: ai sipas të cilit personi Berisha po ka prirjen të krijojë pushtet absolut dhe, sikurse thuhet, pushteti absolut korrupton në mënyrë absolute; prandaj, edhe sikur të gjithë maskarenjtë pa pushtet të bashkohen kundër tij, përsëri mirë bëjnë, pasi kështu të paktën Berisha do të marrë mësimin se nuk është absolut dhe, nëpërmjet tij, edhe gjithkush tjetër

si teme e degjuar njeshtas. si teme per tu degjuar dyshtas. dhe si e ardhmja eshte berishe me emer tjeter treshtas.

ky miku yne, jeton jashte edhe voton ne shqiperi. po sikur te kene shqiptaret te drejte qe te mohojne te drejten e atyre qe nuk jetojne ne shqiperi, per taksa te paguara 6 muajt e fundit, ku do vodoje me voda ki miku ine???

pershesh me pordhe nuk behet sido qe ta kesh lugen. edhe breket i can pordha e re. te tjerat do t'i shohim. smiley

Ky njeri po plaket keq. Ne fillim, ky ishte fort ne rregull kur botonte 'perpjekjen'. Kush i tha ketij mor aman, qe te behet keshtu, analist mainstream ?? Ndofta dhe kaq kokrra groshe ka patur, kaq takat ka patur..., ndofta kot i bie dhe une ne qafe.
Shoket e tij qe botonin dikur tek 'perpjekja' e tij kane botuar libra, njeri më serioz e më me vlere se tjetri, ndersa ky ka 8 vjet qe ben vetem nje gje:  tenton te shkruaje, te flase e te komentoje gjithe e më ngjashem me Fevziun. Nuk botoi nje liber, perveç ca kujtimeve te burgut (fort te mira, por kujtime fundja!).
Si u katandis ky njeri keshtu ?? smiley

enigme...

E cju ka gjet me ket Berishen juve smiley

E po jo te  gjithe kane patur fatin tend o  Fiqo,.... qe ja  ke pare mire hajrin !

Uaaa, c'behet more keshtu. Po Berisha e ka deklaruar qe i pelqen Gangnam style. Se shpejti do dale te vendose nje rekord te ri per kercimin gangnam style duke i bere serenate Jozefines "sexy lady."

Dedikimin Berisha ja ka bere oidrisos tone?

Dedikimin Berisha ja ka bere oidrisos tone?

to the one and only!

Pikkerisht thote Lubonja. Nuk ka njerez te mire apo te keqinj. Ka istitucione te dobeta qe lejojne politikanet te abuzojne me pushtetin. Ne nje vend me istitucione te pavarur, te forta dhe me rregulla te qarta dhe gjithperfshirese, pushteti politik eshte i kufizuar. 

U duhet sqaruar njehere e mire ketyre te Lengezuarve pas Institucioneve se askund ne BOTE nuk kane penguar Individe te shndrohen ne Diktatore , Megahajdute , Hipokrite deri Kriminele ne emer te Institucioneve. Deri me sot nuk njihen shembuj te tille . E gjithe Bota mbeshtetete ne KOPETENCA dhe Stafe qe perbejne majen e Kopetencave . Pastaj duhet nje DERSTILE me te lengezuar te lloiit Hundderr e Xhib te kenaqesh me Luge bosh ose me ate shprehjen tone te vjeter "ka bere nje Material "

Lubonja pergjithson . Do te gjeje Alibine qe ka prure deri me sot Gjendjen e vendit ne Prag katastrofe .

Pa medyshje z.Lubonja ka vetem nje te KEQE me emer . SOT eshte BERISHA qe ka grumbulluar rreth vetes Hajdute , Megallomane , Harbuter te ngjashem me krahasimin tuaj "krokodile " , qe nuk kane vesh per te degjuar ! Thjesht vetem dy shembuj Imami , Olldashi . Mos me thuaj po deshe edhe JozefPercka eshte me POST e ka Peshe ! Bideja eshte jashte sferes se Inteligjnces . Cdo pelqim nga keta derstilistet e PPU me moton "sa drejt i ngre Problemet " te shpie ne hallaktje pa BUKE ose ne hardallosje te mendimit . Kur ben Pergjithesime KONKRETE nuk ka as dhe as , ka nje shkak KRYESOR rreth te cili vertiten problemet e tjera .Dhe ai eshte Berisha !

Dhe po qe per rrezikun RAMA Bota e ka zgjidhe prej kohesh dhe e quan RROTACION si shtylle kryesore te ketij sistemi . Le ta sanksionojne "Ne asnje menyre  DY Mandate , por nje dhe vetem NJE deri ne nje afat 20 Vjecar " dhe Mbaron ajo Pune . Shqiperia nuk eshte Europe por as Afrike sic e paraqit Berisha me ulerima . Shqiperia eshte nje vend si e gjithe Bota , kerkon te ECI me ritmet e e Kohes jo te Keqperdoret si KURVE  e ti kendosh kenge me cifteli "Moj e bukura e Dheut " . Dhe kete ajo e Meriton jo se eshte Berisha ne Pushtet apo eshte Rama . Ajo eshte brenda KOHES dhe shembulli sec jane ne gjendje te bejne Shqiptaret le te te ktheje mendimin se c' bene ata per 45 vjet te shkuara , perfshi dhe fisin tend  Pa mllefe e pa personalizime me qe i je futur kesaj Fushe . Pastaj ne se desheron , degjeneroje dhe kete Ceshtje me" Olele Gjyshi " e me quravitjet e kalamajve qe vijne rrotull "se diktatura zotrie " "i qifsha Gjylon atij kermes Enver "

 Berisha eshte vete Semundja e Hipokrizise , Lustres dhe Bujes , Mashtrimit dhe Vjedhjes ! Pengesa kryesore Sot per SOT dhe me cdo KUSHT duhet larguar . Ai eshte vet Alibija dhe nuk ka nevoje per Alibi te tjera !

T lumt pena, pushka dhe palla smiley

Heren tjeter qe dikush tenton te behet diktator ne USA apo ne Angli na thuaj ta marrim vesh. Nuk eshte e rastesishme qe shoqeri te tilla nuk lejojne diktatore megjithese ka plot politikan qe do te donin te ishin. I pari mbi te gjitha W., qe cfare nuk beri per ta goditur opoziten e demokrateve. E megjithate pas 8 vjetesh la pushtetin se ashtu eshte rregulli, dhe mbas 4 viteve te tjera as nuk i dukej imazhi me ne zgjedhjet e republikaneve.

Kete rregull qe dhe ti e permend per limitimin e mandateve, Rama refuzoi ta fuste ne statutin e partise pas zgjedhjeve te 2009. Ishte nje nga propozimet kryesore te Malajt e Blushit. Kshuqe gjithe argumenti yt nuk qendron, po kjo nuk eshte ndonje surprize e madhe. 

Deri atehere lidhja shkak - pasoje vazhdon te jete e qarte, institucione te dobeta -> lidere diktatorial. 

p.s qe te te mos lodh me shume, se ti kaq merr vesh se troll hesapi, kjo qe themi ne eshte fakt i provuar statistikisht. Po deshe me lexu fillo me kete psh http://economics.mit.edu/files/4123

Kshuqe gjithe argumenti yt nuk qendron

smiley `S'te vjen turp, bej autokritike shpejt!

Po deshe me lexu fillo me kete psh http://economics.mit.edu/files/4123

Kujt po i tregu MIT ti mer jahoo

Endrity - E kupton apo hic,  se po ben  loje  llafesh oper te larguar...gishtin prej melanomes? Po na prallis kuturu, kur na ben apologjet .

Institucione te dobta lidere ....mendere ! Shkak pasoja e dialektikes tende.USA , Angli ! Po more ja aty  afer na ka shpure ,na cudite !

 " .... Kete rregull qe dhe ti e permend per limitimin e mandateve, Rama refuzoi ta fuste ne statutin e partise pas zgjedhjeve te 2009." Rama, rama, refreni i peshtire

  Jo ore jo! Sado qe ti sherbeshe ti e ca mercenare si ti,  me nje lloj intelektualizmi bajat, ate  te pershtatshmerise per nje starndart te fituar , e keqja , e liga , shemtira e neodiktatorit, e demokratures, e  kryekusarit,  nuk mbulohet dote  me Jo! Kot lodhesh.Ka vajt gjer ne gju.....hazineja, mutsihaneja e bere prej tij! Te rinj te shprishur!

   Na rekomandoke te lexojme literaturen, se vetem ti nuk e paske marr  vesh gropen e thelle qe i fundosi  shqiptaret kjo bande kusaresh.

Ca the si perfundim? Asgje! Vetem ca llafe bosh qe permblidhen me shprehjen "u bere ti te me tregosh mua". Po or ti jam bere te te tregoj se je bosh or ti, komplet bosh. As nuk ja ke haberin ca flet, vetem te mos ju shajne liderin e ke hallin. 

Mesoje dhe njehere thjeshte fare ate qe ka provuar historia njerezore: po nuk ua frenove deshiren per pushtet, politikanet gjithmone kane per ta rrembyer ate per interesat e tyre!!! Ky eshte celesi i perparimit te vendeve. 

+1

Flm i nerum Spiritus .Ne nga Ju frymezohemi smiley

Une gjithmone kam qene me palle i nderuar  . Po une nga kjo "palle " e haja dhe atehere  smiley Tani vetem njehere me vonuan ne Aeroport sa verifikuan qe emri im ne Pasaporte Amerikane nuk ishte "falso " , dmth eksperti amerikan nuk e kishte vene dt e Lindjes ne 24 po ne 23 smiley . Fale Policit te PPU emrat tane gjenden ne Aeroporte e sportelet e PD- hit deri ne "verifikim " te personit dhe dokumentit smiley

Po kujt ti thush Gjembit , qe bo pejetje me mejtim te mendjes per te  pare mos ekonomistet e kombinatit kane zbuluar ndonje " njolle  me politike ne biografi " per Ramen smiley

 

Gjembi thote: po te jepte doreheqjen rama, une do jeshja bere drandofill.Kane halle njerzit ore, po ku degjon Rama smiley

Keta sikur vetem format e edukimit ne Parti me kurse tremujore te kishin bere , nuk do ishin kaq Drondafille . Pa le me te benin nje VIT te Plote ne shkollen e Partise V.Ilic Lenin smiley Minimalja do ishin Pergjegjsa Sektori dhe ndonje e perpjekur  si Gjembi e Alba edhe kryetare Kooperative . Ai ekonomisti Kombinatit edhe mundet ndonje nendrejtor i Rruga Ures smiley

Desha te shtoja edhe lereni Xhibin .Ajo e ka Postin e Drejtoreshes . Kur te vije Rama ajo vetem do rrise Fitimiet ....Vu tjerrja e Leshit smiley

Idriz Ferra! 

Pse ku ty ? Apo je Sume nikesh ? Ku merreni vesh JU . Nje rresht shani veten nga Nena , nje tjeter me poshte Puthni veten me + , nje tjeter i Bini Berishes , me poshte Ja Fut Gjembit , pastaj ja ferkon qurashit ...Ohu jeni shume Nike ne nje vend .

KRIS ...ne e perdornim per tjeter gje ne kohen tone . Ka krahina qe e perdorin edhe Gris ....smiley Kuptohet si shkurtese jo si Kritullke !

Per prurjen e Lubonjes e kishim ...jo per cilesimet e LefKopese ose Left me ....yyyyyyy ne fund smiley

Mu duk emer i nigjum; ca ne lagjen time mbajne kte mbiemer 

Ja per te ta Plotesuar Kristullke psh ... Ne te gjitha rastet Kris ose Gris perdoret per ca qe mbane B si identitet te perprapme .Pasi dihet qe prapa vetem Suma eshte .... Ju lutna kush gjen ngjasim te mos acarohet ! Megjithse Lubonja nuk e trajton si te vecante B...te Krisur apo te Grisur kam bindje se nje Ide e tille mund te pasqyrohet ne nje te ardhme te afert ne Lidhje me mencurine e Berishisteve qe u burone edhe nga B....

O troglodit, "kriskulli" e ka një kuptim në shqip, hap fjalorin. 

 

Po nuk e kam per ty mer Burre . E kam per SHQIP si perdoret . Ku lexove qe une e di kuptimin e kriskulle ? Une di shkurtesen Kris ose krahinore Gris ...smiley

C'ke qe e merr perpjekur ? Ti s'je as me Milingjit si Kureshtari smiley Nuk ka ndonje te keqe ne se nje shqiptar nuk njeh fjale te Huaja ose te vecanta . Mjafton sqarimi , referenca dhe Link do thoshte i Tredhuri smiley

Nuk e kuptoni qe po rreshkisni drejt Kurreshtartit dhe te gjithe kategiorise se Sikureve dhe Megallomaneve qe NJOHIN e sqarojne Boten ????? Vecanerisht ketij BOLES me Kureshtje   ku nuk hyn as krahasimi Daulle Bosh " smiley I ka plase ajo qe une kam Objektiv ...Muti nga Hundet smiley , per te treguar se jane Fare mijra here me e ndyre se sa shprehja e Enverit " Pse se njohim ne cfare Murt Muti eshte " Qe i ka zene Enveri ne gjendje te Pire e Letargjike ne kohen e  Paranojes qe po mundete te Gjith Revizionizmat e Imperializmat e Botes ,  si ai me kaka Vija Vija qe i ka Mujt or tie te gjith kamunizmat e Botes  smiley ...

U desh ardhja e atij debili Handikapat per te nxjerre nje sekret Xhibist para Kohe dmth para Vitit te Ri ! gezuar Gjembit smiley

" Njihni Veteveten " !

.

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).