Astma dhe Sporti: Përveç për zhytje me shishe e ajrit, një fëmijë me astmë mund të luajë sportive. Por ka një numër të sportit më pak të ngjarë të shkaktojnë astmë se të tjerët. Drejtimin e lirë, e cila është baza e running, atletikë, dhe sport si futbolli apo basketbolli, është aktivitet që mund të prodhojnë bronchospasm.

Si zakonisht ka një periudhë të fortë të duration 2 deri në 4 orë në-astmës stërvitje detyruar gjatë që nuk bronchospasm ndodh përsëri, sado që ata të vazhdojnë të ushtrojnë, kështu drejtimin e shkakton një bronchospasm intensive dhe të vazhdueshme më shumë që të kryejnë ushtrimin intermittently.

Aktivitetet që ushtrojnë të shkaktojë-nxiti astma

Në mënyrë të ashpërsisë janë: [...] 

Pjesa më sipër është shkëputur nga materiali informues për astmën, i cili ndodhet në faqen online të Autoritetit Shëndetësor Rajonal http://www.ashrtirane.gov.al/). I gjithë informacioni, që mendohet se do t’i vinte në ndihmë lexuesit, është i shkruar pa kuptim, tipike kjo, kur një tekst përkthehet nga gjuha e huaj në shqip nëpërmjet “Google Translate”. Por “Astma dhe Sporti” nuk është i vetmi informacion i shkruar në këtë formë. Edhe materiali, i cili duhet t’i vinte në ndihmë personave që kanë shenja alergjie apo që vuajnë prej saj, ka të njëjtën strukturë shkrimi.

12 Komente

smiley 

Duhet te lexosh gjera te kendeshme , ka plot smiley

PD-isht. 80 mije vende pune tha palacokoja.

smiley

Pra nga gjithe keta me flamuj shqiptare, dikush punoka tek AShR

departamenti i vigjilences..

Te jetojme, mesojme, dashurojme, kopjojme si ne rrethim

Sa gjynah!smiley Pertojne te marrin ne pune te rinj e te reja, qe do e benin punen e perkthimit 200 here me mire.

Dora , ministrite dhe institucionet jane mbushur plot e perplot me te rinj e te reja te paafte profesionalisht dhe te indoktrinume politikisht te cilet si perdorues te mire te internetit jane te paret qe perdorin perkthimin e google , koha e lire perdoret per fb dhe blerje on line smiley

Firmat farmaceutike mund ti trajnojne per perkthime. Se nuk eshte ndonje gje e aq e veshtire. Punojesoji si punonjes sezonal, sidomos kur jane me studime, dhe i duhen te ardhura shtese, dhe ke per ta pare si ta ndrrijne punen.

Ata te ministrise, jane qejf-o-qejf, se jane punesuar si militant smiley Si leviz njeri.

Nejse e di ku e hallin, tek papergjeshmeria, por dua te them, qe disa gjera mesohen. S'eshte se shqiptaret jane gjenetikisht te pershtatshem per te qene te papergjegjshem. 

Ne sektorin publik , punon 1 paguhen edhe 9 te tjere . Per 125 vjetor besoj se gjerat mund te kene ndryshu disi smiley

Ah na kape pak ngushte, s'te jap dot data fiksesmiley

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).