Ish kryetari i Partisë Demokratike Eduart Selami, pritet të kthehet në Shqipëri së shpejti për të marrë pjesë në zgjedhjet e përgjithshme të qershorit si deputet i Partisë Demokratike.

Zoti Selami ka mbi 15 vjet që është shkëputur nga pjesëmarrja në politikë në Shqipëri dhe pritet të ballafaqohet me një mjedis të ri, e shumë të ndryshëm politik nga ai që ka lanë në mes të viteve ’90 kur ishte ende aktiv me politikën shqiptare.

Zëri i Amerikës: Në këtë studio ku jeni ftuar si analist, sot ju po vini si një politikan i mundshëm i së ardhmes.  Para se të kalojmë tek kjo sfidë e re për ju, doja të merrja fillimisht mendimin tuaj mbi njoftimet e këtyre dy tri ditëve të fundit, për gjendjen e ambasadës së Shqipërisë këtu në Uashington. Si mendoni ju, a mund të lihet një ambasadë në gjendje të tillë?

Eduard Selami: Nuk i kam parasysh detajet por mendoj se këto janë probleme që do të adresohen në mënyrë profesionale, në mënyrë institucionale në Shqipëri. Theksoj se nuk i njoh detajet.

Zëri i Amerikës: Zoti Selami, të kthehemi tek planet tuaja, a mund t’i konfirmoni njoftimet se ju do të jeni në listat e PD-së dhe do të konkuroni në qytetin e Tiranës? 

Eduard Selami: Jam kontaktuar nga kryetari i Partisë Demokratike z. Berisha dhe kam pranuar me kënaqësi që të kandidoj në emër të Partisë Demokratike. Për hollësitë unë mendoj se është akoma shpejt për të folur, por ky është momenti dhe unë do nisem për të kontribuar në emër të Partisë Demokratike. E quaj një nder të veçantë të kontribuoj në atë parti, të cilës unë gjithmonë i kam përkitur dhe i përkas.

Zëri i Amerikës: Pra, deri tani dihet që ju do të kandidoni për Partinë Demokratike por ende nuk dihet zona në të cilën do të kandidoni.

Eduard Selami: Unë personalisht nuk kam shkuar kaq larg në këtë drejtim, ky është një vendim i marrë nga strukturat, por unë jam kontaktuar nga kryetari i PD-së z. Berisha dhe kjo është e mjaftueshme për mua për të dhënë kontributin tim në një fushatë elektorale të cilën unë e quaj të rëndësishme, sepse është një fushatë e cila jo vetëm do të mbështesë çka është arritur, por është një fushatë që do ta përshpejtojë ecjen e Shqipërisë përpara. Mendoj që në mënyrë jo vetëm të mençur por edhe shumë pozitive, Partia Demokratike – megjithëse ka bërë shumë për Shqipërinë – përsëri do që të bëjë më shumë dhe shikon përpara.          

Zëri i Amerikës: Zoti Selami, ju jeni shkëputur prej një kohe të gjatë nga Shqipëria, dhe mund të argumentohet se nuk i njihni sa duhet problemet e atjeshme. Ashu siç sapo u shprehët edhe për këtë problem të fundit të ambasadës shqiptare këtu në Uashington. Përse duhet që një banor i zonës ku ju do të kandidoni të votojë për ju?

Eduard Selami: Unë mendoj që Shqipëria dhe ligji elektoral në Shqipëri është pak më ndryshe. Ju vini me mentalitetin e këtushëm amerikan që për 200 vjet këtu duhet të jesh banor në një vend që të mund të kandidosh. Vende të ndryshme këtë e kanë të ndryshme. Por kjo ka qenë edhe arsyeja që unë kam shmangur kandidimin në nivele lokale. Kjo është më e mprehtë dhe më e domosdoshme. Ndërsa në nivelin e përgjithshëm, të parlamentit – Shqipëria është akoma një republikë parlamentare – nuk mund të gjykohet me mendimi e këtushëm. Atje është më ndryshe dhe çdo njeri ka mundësi për të kontribuar dhe kontributi është më i gjerë dhe me një frymë më të përgjithshme sesa në nivelin lokal.

Zëri i Amerikës: Pra ju e shikoni rolin tuaj në të ardhmen më tepër si një rol ndihmese brenda parlamentit sesa për zonën që do të përfaqësoni?  

Eduard Selami: Patjetër që në rradhë të parë i takon zonës, kjo nuk diskutohet. Çdo deputet ka zonën si detyrim të parë. Për mua do të jetë një nder të dal përpara kudo. Por Tirana është edhe një arsye më shumë sepse unë popullit të Tiranës i dedikoj dhe jetën time personale. Nëse nuk do të kishin dalë qytetarët e Tiranës, lëvizja e Dhjetorit që shembi komunizmin – unë e kam patur bindje dhe e kam – nuk do të kishte marrë ato përmasa që mori, nuk do të ishte bërë e mundur. Do të ishte dashur një kohë më e gjatë. Shumë thonë se i erdhi koha, por koha flet edhe për Korenë e Veriut, koha flet edhe për Kubën, koha në vetvete nuk bën gjë. Ky ka qenë gjithmonë mendimi im dhe kjo është një arsye më shumë.    

Zëri i Amerikës: Zoti Selami, mjedisi politik në Shqipëri, ndryshe nga ai që ju jeni mësuar të shikoni këtu në Amerikë këto vitet e fundit, është tejet i ashpër. Lufta politike madje i kalon caqet e një beteje normale, një rivaliteti normal politik, duke u personalizuar dhe shpesh me një fjalor shpesh të papërshtatshëm. Imazhi juaj ka qënë ai i një politikani të moderuar. A jeni i shqetësuar për mbijetesën tuaj në një mjedis kaq të ashpër politik në Shqipëri?

Eduard Selami: Nuk shqetësohem fare. Një parantezë të vogël: (Mjedisi politik) është shumë i ashpër për atë që lexon vetëm gazetat, por nuk është kështu kur futesh në Shqipëri. Shqipëria është shumë herë më e bashkuar dhe shqiptarët janë shumë herë më të bashkuar në jetën e tyre të përditshme. Ky është mendimi im. Kuptohet që lufta politike ashpërsohet, por nëna më tha një fjalë shumë të mënçur. Më tha: “Më përpara kanë qenë me plumba dhe me fjalë. Tani kanë ikur plumbat, kanë mbetur vetëm fjalët.” Dhe unë këtë lloj këmbimi do ta pranoja në çdo kohë. Do të vazhdoj të ruaj gjithmonë profilin e një njeriu që vë Shqipërinë dhe interesat e Shqipërisë në rradhë të parë, përmbi interesat e ngushta partiake dhe jam shumë krenar që jam në Partinë Demokratike, sepse PD ka bërë shumë për Shqipërinë. Ka rrëzuar komunizmin, e ka futur Shqipërinë në këtë drejtim ku Shqipëria sot merr shumë se më parë. Gjërat nuk janë të përsosura, ka akoma vend... dhe kjo është një arsye më shumë për të votuar Partinë Demokratike sepse megjithëse ka bërë kaq shumë përsëri shikon përpara, përsëri mendon për një Shqipëri të përparuar, për një Shqipëri të zhvilluar, për një fuqi rajonale, duke patur parasysh përmasat e saj.

Zëri i Amerikës: Si do t’i përgjigjeshit ju akuzave të bëra ndaj Partisë Demokratike nga pala tjetër, të cilat thonë se gjatë këtyre tetë vjetëve, përveç elementit normal – pra, të paturit një lodhje në qeverisje – janë vënë re një sërë faktorësh si acarimi i korrupsionit, qeverisja e vendit nuk ka qenë siç duhet, ekonomia ndodhet në krizë dhe – thotë opozita – një lloj qëndrimi autoritar i kryeministrit Berisha, qoftë edhe brenda Partisë Demokratike që nuk i funskionojnë strukturat. Si do t’i përgjigjeshit ju këtyre vërejtjeve që i bëhen PD-së?

Eduard Selami:  Opozita këtë detyrë ka dhe kuptohet që kaq afër sa është fushata elektorale zëri do të ngrihet edhe më shumë. Ajo çka e rrëzon këtë më mirë se çdo gjë tjetër është realiteti shqiptar dhe ata që do të jenë përgjigja më e mirë do të jenë shqiptarët me votën e lirë, të cilët unë mendoj se do të zgjedhin përsëri Partinë Demokratike, sepse është një parti që shikon përpara, ka një platformë më të mirë, ka rrugëzgjidhje, ka program më të qartë, nuk është negative, nuk është thjesht vetëm destruktive por shikon përpara. Probleme ka patur dhe ka, dhe probleme gjithmonë do të ketë. Madje kjo është demokracia, gjithmonë shkohet përpara, zgjidhet një problem del një problem tjetër. Ne kemi një fat, një fat i rrallë, duke qenë vend i fundit sepse rruga e ecjes përpara është gjetur, për më tepër për Shqipërinë që është futur në rrugën e integrimit në BE dhe është pranë këtij procesi. Kritikat unë them se në këtë rast nuk bëhen thejsht për t’u ndrequr puna por bëhen për kontrast, se ashtu ecën jeta dhe lufta politike.                       

Zëri i Amerikës: Zoti Selami në këtë studio në të kaluarën ju keni ardhur shpesh si analist. Kjo është një përgjigje juaja, mbi një pyetje mbi korrupsionin në Shqipëri:

Eduard Selami, në vitin 2010: ...Lufta kundër korrupsionit duhet të shkojë paralel me forcimin e institucioneve. Sa kohë që nuk ka forcim të institucioneve nuk mund të ketë luftë kundër korrupsionin në mënyrë të suksesshme. Dhe për mendimin tim personal, anëtarësimi në NATO i Shqipërisë, që unë kisha shpresë se do të përshpejtonte funksionimin e demokracisë, më provoi të kundërtën. Demokracia shqiptare sot është më pak e suksesshme, se sa dy vjet më përpara. Ka hapa mbrapa në çdo vend, por unë mendoj që kjo është shqetësuese për mua. Dhe në këtë pikë, sa kohë që ka dobësim të institucioneve, ka lulëzim të korrupsionit. Unë jam dakort me analizën që Partia Demokratike e ka humbur, si të thuash, të drejtën e saj morale në luftën kundër korrupsionit dhe në këtë pikë, pa dyshim, faji është i elitës drejtuese.”

Zëri i Amerikës: Intervista është zhvilluar në vitin 2010, dhe sot gjendja e korrupsionit në Shqipëri, nuk është përmirësuar madje është keqësuar sipas statistikave. Kur i dëgjoni këto komente tuaja të para dy vjetëve, cili është reflektimi juaj sot?

Eduard Selami: Reflektimi im është që unë i qëndroj - ka qenë një bisedë për të parë se sa shpejt ka ecur Shqipëria pas anëtarësimit në NATO – dhe unë kam folur për një kohë të caktuar, për një moment të caktuar. Ishte vetëm një vit mbrapa; unë për nga natyra dua që gjërat të ecin më shpejt, dhe gjithmonë ka vend për më shpejtë. I qëndroj mendimit që forcimi i institucioneve ecën paralel me luftën kundër korrupsionit. Nuk jam me mendimin tuaj që sot problemi i korrupisonit është më i acaruar se sa më përpara. Nga informacionet dhe statistikat që unë kam është që është më mirë, është një proces që ka qenë dhe do të jetë, është një proces që shoqëron fillimet e çdo vendi, çdo ndryshimi demokratik në botë. Ka qenë këtu më përpara (në SHBAshënim i redaksisë), sot ky është një nga vendet më të pastra, dhe kjo ka ecur paralelisht me forcimin e institucioneve sepse ajo çka perceptohet si korrupsion - të mos keqkuptohemi , nuk është mbrojtje - shpesh herë është edhe mungesa e kuadrit ligjor; pastaj ka probleme edhe me zbatimin e ligjit... Unë mendoj se  atëherë atë kritikë e kam shprehur për të përmirësuar e për të shpejtuar punën; unë mendoj që është në rrugë të drejtë dhe sot situata është më e mirë se çka qenë; ka vend për përmirësime dhe këto përmirësime do të vazhdojnë.

Zëri i Amerikës: Përse zgjodhët këtë moment për t’u kthyer në Shqipëri?
 
Eduard Selami: Nganjëherë të zgjedh momenti, nganjëherë zgjedh ti momentin; unë mendoj që ky është një moment kthesë për Shqipërinë, mendoj që Shqipëria është në një ëpikë kyçe, ku një fitore e Partisë Demokratike do t’a përshpejtojë edhe më tej progresin e Shqipërisë, dhe unë kam bindjen që nëse Partia Demokratike humbet kjo do të jetë humbje për të gjithë shqipëtarë. Duke ndjerë këtë thirrje të brendshme që unë e kam ndjerë edhe në vitin 1990, unë vendosa për t’u afruar; njëkohësisht me kontaktet që kam patur dhe me z. Berisha dhe me ekipin që ai ka, kam ndjerë një frymë mirëkuptimi, kam ndjerë një patriotizëm, një dëshirë të tyre për të ndihmuar Shqipërinë, dhe programi i tyre është një program që mendoj se i shërben Shqiërisë dhe jam shumë krenar e mezi pres që t’i bashkohem.

159 Komente

Bravo ZA, ka filluar te luaje pak 'me pak korrekt', ashtu sic i do drute mushka politike shqiptare.

Zëri i Amerikës: ...Si mendoni ju, a mund të lihet një ambasadë në gjendje të tillë?

 

Eduard Selami: Nuk i kam parasysh detajet por mendoj se këto janë probleme që do të adresohen në mënyrë profesionale, në mënyrë institucionale në Shqipëri. 

(...)

Zëri i Amerikës: Zoti Selami, ju jeni shkëputur prej një kohe të gjatë nga Shqipëria, dhe mund të argumentohet se nuk i njihni sa duhet problemet e atjeshme. Ashu siç sapo u shprehët edhe për këtë problem të fundit të ambasadës shqiptare këtu në Uashington. Përse duhet që një banor i zonës ku ju do të kandidoni të votojë për ju?

Gol me nje top te thjeshte mbi koke, Selami ngelet i hutuar dhe kap qillotat me dore dhe i ngre instiktivisht (videon s'e kam pare, dro si ka kapur me dore). Po ashtu dhe ne ca paragrafe te tjere me poshte...xhanem s'eshte e veshtire ta driblosh tjetrin kur ky rifutet ne loje pas 20 vjetesh, me breke neper kembe dhe me nje bluze qe thote "I suck ass for fun", se ndryshe s'e pranon skuadra.

Imagjino, PD-ja...me fal, Lefti, e ka sjelle kete ketu si artikull pozitiv per Selamin dhe PD-ne. smiley

lol, sa i keq je xhib. Po si mer nuk eshte lajm pozitiv kthimi i ktij ne gjirin e ngrohte te partise? ej, deri para 2-3 mujsh, lefty dhe te tjeret, thoshin per ket qe eshte dava shitsi i rendomte makinash se kishin pershtypjen se do i bashkohej FRD-se. Tani eshte kthy ne asin qe sala e mbante nen menge smiley

Vallaj kaq keq te katandise robi sa akoma pa filluar fushata (me gjase s'fiton PD-ja kete here gjithsesi) ketij s'ja mban te thote nje llaf per nje skandal si ai i ambasades, por perserit vijen zyrtare te qeverise, thote do zgjidhet me rruge nderinstitucionale, por me keq shton "se di". Po ca s'di ky peshtymelepires, lajmin qe e mori vesh githe bota per nje turp kur ambasadal lihet ne pike te hallit sa detyrohen te rrjedhin apelet e tyre ndaj qeverise ne media, se ndryshe qeveria s'ja var?

And yes, deri dje i thoshin shites makinash (a thua se eshte pune turpi shitja e makinave apo cdo pune tjeter) edramistet dhe pdistet bashke, kur keta te fundit mendonin qe do shkonte tek frd-ja, sot i thone ashtu edramistet vetem. Me nje llaf fleterrufeistet e diteve te sotme pa dallim PDPSpartie.

Vallai xhibo seshte profesion i keq shitesi makinave.Nuk e di sa fitojne andej. Ketu shitesi me medioker i makinave fito minimalisht 5 milione leke ne muj pa permen keto qe shesin buze autostrades Tirane Durres qe shkojne diku tek 15-20 milione ne muaj duke net ul e duke prit klientet. Te 'medhenjte' fare fitojne edhe me shume se koncesionaret por ato jane muhabet tjeter. Njoh njerin qe ka pas shita makina me Nard Koken ketu e para 100 vjetesh. Aktualisht nuk del pa i 50-tshe (milion) ne muaj. Shet vetem makina 30 mije euro e siper.

Nje gjo me shqipot ama.nese do te kishte vene pasuri do beheshin xheloze,  do  e quanin drogaxhi , jo po ku i gjeti si i beri etj.Tani qe s'ka ndonje lek  i nxjerrin gjuhen, jo po e ben per te rrembyer ndonje kocke etj.Te kesh bisht ta presin , te mos kesh ta ngjisin.Ene Sala gjoja i ben nder duke e vene kandidat ne vlore ku si tregun festimet e 100 vjetorit gjasat e PD per fitore jane afer zeros absolute.

Alba me 90% do jete ne Elbasan me Fahriun sic thote dhe Monda. Ose ndoshta e kalojne ne Tirane. Ne Vlore ska lidhje Selami.

si shume po e pergojoni LEFTIN ju ! je fusni kot fare per Selamin se s'jam nga ata qe e kam share, asnjehere edhe kur kritikonte PD.  Boll me spekullime.

Shites makinash ja nxorri shqiptarja.com et gazeta paçavure te tjera. Edhe sikur ashtu siç thone keto te jete : ç'te keqe ka te punosh me ndershmeri jashte shtetit ? apo preferohen njerez si Roshi qe leket e CHARTERIT nuk ka treguar si i ka bere ne Itali ?? eshte me e moralshme ti besh leket me Droge apo me Kumar e Kazino si Fideli i Chavezit tone Intersocialist, apo duke nxjerre buken e gojes me ndershmeri jashte shtetit ?

Se Fideli na e nxorri edhe "intelektual" kete injorantin e Roshit, dje tek Fevzo : TURP

kane goje te shajne Eduard Selamin keta PLEHRAT e RILINDJES se KOMUNISTAVE

smiley  smiley

apo preferohen njerez si Roshi qe leket e CHARTERIT nuk ka treguar si i ka bere ne Itali ??

LEFTI, te kemi pyetur disa here: Roshi keto leket ne Itali i iberi para apo pasi punonte per PD-ne?

roshi nuk ka qene ndonjehere me PD

Eduard Selami: Reflektimi im është që unë i qëndroj - ka qenë një bisedë për të parë se sa shpejt ka ecur Shqipëria pas anëtarësimit në NATO – dhe unë kam folur për një kohë të caktuar, për një moment të caktuar. Ishte vetëm një vit mbrapa; unë për nga natyra dua që gjërat të ecin më shpejt, dhe gjithmonë ka vend për më shpejtë. I qëndroj mendimit që forcimi i institucioneve ecën paralel me luftën kundër korrupsionit. Nuk jam me mendimin tuaj që sot problemi i korrupisonit është më i acaruar se sa më përpara. Nga informacionet dhe statistikat që unë kam është që është më mirë, është një proces që ka qenë dhe do të jetë, është një proces që shoqëron fillimet e çdo vendi, çdo ndryshimi demokratik në botë. Ka qenë këtu më përpara (në SHBAshënim i redaksisë), sot ky është një nga vendet më të pastra, dhe kjo ka ecur paralelisht me forcimin e institucioneve sepse ajo çka perceptohet si korrupsion - të mos keqkuptohemi , nuk është mbrojtje - shpesh herë është edhe mungesa e kuadrit ligjor; pastaj ka probleme edhe me zbatimin e ligjit... Unë mendoj se  atëherë atë kritikë e kam shprehur për të përmirësuar e për të shpejtuar punën; unë mendoj që është në rrugë të drejtë dhe sot situata është më e mirë se çka qenë; ka vend për përmirësime dhe këto përmirësime do të vazhdojnë.

 

 

 

sa shpejt e drodhi.

sa shpejt e drodhi

as nje islandez nuk do ta perkufizonte dot kaq ftohte "sa shpejt e drodhi". kjo nuk quhet ta dredhesh, ne rastin me paparagjykues kjo eshte minimumi "cfare baxhelle"

O Rooooooono (me flamur amerikon)

Kontrolloje pak te lutmi a o fjale turpi "baxhelle". Ta dime o 'lla se mos na hum rasti me jua bashkangjit ca robve.

Leje Ronin se ne New York osht ora gjashte pa dhjete e mjesit ene tani do jete tu pa ondrra me vampira qe dun me vjedh vota smiley Ta konfirmoj une, nuk osht llaf i piset ngaiher, ka raste kur s'gje dot asi llaf mo t'paster smiley 

aaaaa vje nga fjala baxho besoj...mbase tundsja e dybekut ne baxho... dmth mund te perdoret per ata qe jane marre me bageti e bujqsi. smiley Jo per Naimin ej!!!!

Po mire Roni shef ondrra simas swed-it. Po ti ere lugat car do m'peshk se ma hoqe trunin! 

Swed-o keta t'Amerikes me duket se kone kriju organizate klandestine peshkore ene e bojne me turne. Jo per gjo po ene ata dy lugetrit e tjere Cimi me Ronin, c'o ku shkrujne ne ca orare qe s'ka onderr me vampira qe te zgjo. 

Nejse po qe pune me bucesi po e perdor une si fjale se puna eshte nder.

smiley kom celsat e kashtes. Cer ti boj, bagetia do ushqy qy heret...

Bamke....ke kap noi ferme ne Teksas? smiley

Po pranej dilka qumshi me alfatoksine te nolte m'Amerike se ti ne vend te rush kashten, rri m'peshk. smiley (per ato qe s'e dine shkatari kryesor per alfatoksinen eshte myku i kashtes me te cilen ushqehen lopet)

A po e shef njeri finalen e Bachelorit? Shocking!

Humba 50 bucks po varja, qofshin te lumtur.

smiley

Une them qe ketij t'ia nderrojne mbiemrin nga Eduard Selami qe kishte kur iku, ne Eduart Sevapi tani qe pret ti bejne sevap me ndonje kocke.

 

mire mire, kur t'i boj 200 mije eurot fap e fap ky...rri ti dhe un ktu n'katun

Dro dhe i bo bredho. Bqmlliku mund te jete zanat me pare, po mu nuk me ka pelqy ndonjehere. Pune zgjedhje domethene. There's more than one way to skin a cat. E pe RIM-in si kerceu sot? 13%. Po u shit, nji ku dolen i dore e mire paresh pa qene nevoja me perdor llapen. :

lol, i paske ble para se te ndrronte tickerin mesa shof.
bravo nqse ke ble! i kam ndejt larg me idene qe BB po jep shpirt. Aq me teper me ca po flitet per samsungun e google. T'i numrosh rastet qe jam bo pishman pse nuk bleva kur ishte aq e kaq apo pse nuk i hoqa kur ishte cmimi aty...nqse ke kap naj dore te mire, hiqi, mos prit me pa se ca do bohet me lenovon nqse m'nigjo mu

Eh, ti kisha ble kur ishte me gjashte do e kisha bo gjysmen e 200 mijeshit magjik ne 1 muaj e gjys, po kshu eshte kur nigjo grun. Po bereqaveres.

shpresoj t'i kesh heq qafe PF

nuk e ka keq ;if you can't beat them join themsmiley

Llafet e keqija thone qe do vihet ne Elbasan, bashke me Fahri Balliun. Se kush do jete i pari ne liste s'dihet, por edhe ta kesh emrin ngjitur me Fahri Balliun, n'dac lart, n'dac poshte, s'ka ofendim me te madh.

fahri balliu deputet tobe ekstrafukurallah.

Llafet keshtu jane.  Deri sa te dale lista, me llafet do merremi.  Se edhe miqte e peshkut te PD-se shume sekretive, merren vetem me listat e PS-s, s'u del nje llaf per listat e PD-s.  Sa radhe-shtrenguar, bravo u qofte.  

E kshu qe thu ti Alba, tash per tash Fahri Balliu dhe Selami ne Elbasan.

Jo mi Monda car thu. Nuk po tregohen sekretaxhi keta salistat e peshkut. Thjesht nuk di njeri gjo. Si kujto ti se ja ma njeriu me shku me pyte Salen se car ka ndermen me bo. Une kom shoke deputete te PD qe heren e funit jone habit kur kone pa veten ne lista. Ose i kishin hum shpresat ose e kane pa veten ne qarqe qe nuk e prisnin.

Plus qe kesaj rradhe Sala nuk do nxjerri asgjo deri ne sekonde te fundit se ka hall se i ikin te pakenaqmit e vijne ne FRD.

Une be bast qe ky pas zgjedhjeve kalon me FRD.

Tashi qe firmosi me NMN s'besoj se e pranon me FRD-ja. Bamiri sido qe te jete, Edi Rama s'eshte.

o xhibo, po s'ka asigjo t'keqe nqse shkeputet nga saliu o vlla. Ta heq partia njollen si ne pastrim kimik plako sic ja hoqem lirit

E ke gabim, Rama s'ja hoqi njollen Metes, thjesht u sqarua, pas nje investigimi te gjate dhe te pavarur, qe pamjet qe u pane tek TCH ne lidhje me Meten dhe Priftin s'perbejne asnje prove korrupsioni; ne fakt kishim te benim me nje ritual trashegimie te burrerise, cka eshte mese e zakonshme te behet me keste 7% aty ku ishin xhiruar keto pamje, ne Pandora.

Xhib, m'vjen keq qe bie ndesh me filofozine tende te barazlargimit.  Si Bamka, si Edi sistemin fajesojne. 

Thashethemi i parë plus një fakt: Ardiana Beraj, ish-gjykatëse në Krujë, nuk është dekretuar nga ish-presidenti Moisiu në vitin 2004, pasi qe miratuar fillimisht nga Këshilli i Lartë i Drejtësisë, me arsyen e thjeshtë sepse kishte informacione për korrupsion. Transferimi i saj në Tiranë u bë me dekret të ish-presidentit Bamir Topi, i cili mbi vendimin e saj për 21 janarin theksoi se problemi qe sistemi, jo njerëzit.

Disa burime nga drejtësia thonë se Beraj ka marrë një kredi për të paguar ryshfetin e transferimit të saj në Tiranë, për shkak se sido që mund të jetë e korruptuar, në gjykatën e Krujës nuk ka shumë çfarë mund të vjedhësh.

Me shume ketu per gjykatesit e sistemit

Try again me batuten e baraslargimit lol

Bamka sido qe te jete eshte gjigand ne raport me Ramen (per nga karakteri), kryesisht (kjo diference) per faktin qe Rama eshte legen materniteti, perpos i paafte.

Tjetra, nese do ndodhem ne Shqiperi do ja jap voten padyshim nje nga partive te vogla, dmth pervec Berishes, Rames dhe Metes, jo patjeter pro asaj partie sesa kunder ketyre legenave dhe sistemit qe kane krijuar dhe bashke-menaxhuar deri tani.

Kjo s'eshte baraslargim, eshte komoditet i te mosskuqurit te faqes nga turpi per nje gje (voten) qe ben me vetedije.

Qe pra, meqe e lipsi muhabeti nje definicion praktik dhe bashke-fushate-kohor per baraslargimin tim.

Te tjerat jane muhabete Peshku per "fajin me shume e ka Berisha, tja japem Rames sot qe te largojme te keqen me te madhe, ptu sa legen Fatos Lubonja, sa hije i kishte jeleku Enverit" etj. 

Jo mo s'desha "definicion praktik".  Po ti mire bere qe u zbraze smiley.

Sa per Bamken, s'po perdor fjale si "legen" (kete fjale me thene te drejten e kam ilirisht zet) a "tenxhere" a "kapak".  Do e le me "garuzhde". 

Hej s'ke lone teme (prit kur te na e sjellesh ene te futbolli) pa e sjell te njetin thashethem. Nese vertete Moisiu ka refuzu dekretimin e ketyre dy gjyqtareve pasi ata jane votu ne KLD, ai ka tejkalu kopetencat e veta. Per me teper nese ai kishte info se ishin te korruptuar duhet te kerkonte te pakten shkarkimin e tyre.

Presidenti si kryetar i KLD-se vetem aty ka mundesi te kundershtoje nje propozim. Me sa di une nuk ka ndodh asnjehere qe nje President te refuzoje dekretimin e nje gjykatesi qe eshte votu ne KLD. Funksionon pak a shume si me ministrat pasi ata votohen ne Parlament. Po edhe per kete Moisiu ka dhene prova prej kapterri qe i mbante nje muaj vetem nga inati qe kishte me qeverine (kryesisht ne kohe te Nanos). 

Nje tjeter detaj qe ti nuk e di apo ben sikur s'e di, eshte qe keshilltari ligjor qe e shoqeronte dhe perfaqesonte (ne mungese) Presidentin ne KLD, ka qene i njejti si per Moisiun ashtu edhe per Bamirin, Tur Metani (per pak kohe ka qene edhe keshilltar i Meidanit). Dhe Turi te afirmon se ne mbi 10 vite eksperience nuk ka pare me shume se 2-3 raste kur nje propozim qe Presidenti ta votoje te mos kete mbeshtetje te plote ne KLD. Ne rastet kur kandidaturat kontestoheshin nga Ministri i Drejtesise (nje nga keto raste ka qene emerimi i Artan Zenelit ne krye te Gjykates se Tiranes nga Alibeaj, po qe personalisht ma ka lavderu me vone) apo nga ndonje anetar tjeter i KLD-se, Bamiri preferonte te mos votonte qe te ruante ekuilibrat. (po ky si koncept nuk ka arritur te depertoje ne koken tende prej labie smiley)

Nje gje tjeter qe ka ndodhur rendom eshte qe njerez qe nuk jane votu nga shumica ne KLD per te kaluar ne Tirane, ne nje moment te pare, jane votuar me vone (sidomos ne 2010-n kur u vendos te rritej numri i gjykatesve ne Tirane). Nje mikut tim, i vetmi i gjithe sistemit per te cilin une ve doren ne zjarr, se ma kane lavderu te gjithe, eshte rrezu nje here ne kohe te Bamirit, dhe eshte votu me vone kur kish mbush vitet e eksperiences per te kaluar ne Tirane. Biles edhe kriterin e eksperiences 5-vjecare (me duket se eshte 3 per ata qe kane mbaru magjistraturen), per te kalu ne Tirane (e Durres) e ka fut Bamiri.

Lizo, 

A mund ta ckoqitesh ket punen e tejkalimit te kompetencave?

SeLigji per KLD-ne i jep asaj kete kompetence:

"Këshilli i Lartë i Drejtësisë ushtron këto detyra:

a) I propozon Presidentit të Republikës emërimin e gjyqtarëve të gjykatave të shkallës së parë dhe të gjykatave të apelit."  Ndersa Ligji per Org e Pushtave Vendore thote shprehimisht: "2. Gjyqtari i gjykatës për krimet e rënda emërohet nga Presidenti i Republikës, me propozimin e Këshillit të Lartë të Drejtësisë, në bazë të konkurrimit me jetëshkrime, pasi:etj 5. Presidenti, brenda 30 ditëve, nxjerr dekret për emërimin në detyrën e gjyqtarit të kandidatit të propozuar nga Këshilli i Lartë i Drejtësisë. Pas këtij afati, propozimi vlerësohet i rrëzuar."

Ne nje fare menyre qendron te pyetja jote pergjigjia. Procedurat jane te ndryshme pikerisht pasi ne rastin e Krimeve te Renda i eshte lene si kopetence Presidentit. Ne rastin e shkalles se pare dhe apelit gjerat zgjidhen ne KLD se votohen aty kandidaturat. Nese ne mbledhje te KLD-se cohet Presidenti e thote : "Kete kandidature nuk e votoj dhe paraqet prova se eshte i korruptuar, a ka logjike qe ajo kandidature te votohet gjithsesi" Mos harro qe mbledhjet e KLD-se monitorohen nga perfaqesues te Euralius dhe Usaid (nuk jam plotesisht i sigurte per te dyten) pra nuk guxon kush te votoje dike per te cilin ka prova se eshte i korruptuar.

Per mua do ishte tejkalim kopetencash nese Presidenti vendos veton per nje kandidature, duke refuzu dekretimin e nje kandidature qe ka marre votat ne KLD. KLD qellimisht eshte ndertu me nje mazhorance njerzish qe vijne nga gjyqesori. Nuk mundet Presidenti qe aty eshte nga politika, te dale mbi KLD-ne.

Eshte fiks si puna e ministrave. I propozon KM, i voton Parlamenti dhe me pas thjesht formalisht i dekreton Presidenti.

Keto jane disa kopetenca qe i jane dhene Presidentit ne forme siguresash, per te mos lejuar lajthitje me pasoja te renda per vendin, por kjo nuk do te thote se Presidenti duhet te jete domosdoshmerisht dakort me to. Nje rast flagrant fare eshte ai i Nasip Nacos. Bamiri ne 2007-n e shkarkoi si prokuror te Durresit (me propozim te Ina Rames). Me pas ja solli Sala si minister dhe e dekretoi se ne kete rast nuk kerkohet opinioni i Presidentit. 

I vetmi post, qe varet nga KM, per te cilin tradicionalisht eshte kerku nje dakortesi midis KM dhe Presidentit, eshte ai i kreut te SHISH. Per kete Bamiri s'pranoi kurre shkarkimin e Bahri Shaqirit, e Sales s'i dilte e keqja.

 

Duke i lene menjane opinionet personale, them se nuk ka kalim kompetencash. E zeza ne te bardhe.

I pytje shtese, meqe na u kujtu dje si emer/mbiemer, Fatmires nuk i gjeten noi gjo ata cunat e inspektoriatit?  Meqe flasim per dyshime per korrupsion e me the e te thashe.

Bame nuk po flisja per shkelje ligjore por kopetencash sic eshte e logjikshme te interpretohen ato. 

Shif rastin e emerimeve ne GJ.K. dhe GJ.L. ku Parlamenti vendosi te beje gjueti shtrigash, te investigoje kandidaturat e propozuara nga Presidenti, t'i marri ne pyetje, t'i kerkoje listen e notave te gjimnazit, etj. Ne kete rast Parlamenti ka tejkalu kopetencat e veta sepse ligji kete pjese te "punes" ja ngarkon Presidentit.

Sa per inspektimet mos me ngit ne ate pune se Kreshniku ene ato per gjyqtaret e jugut qe ndryshonin kombesite e robve per 5 leksha i boni kur ju tek e jo kur ndodhnin ne mase. Po nejse debat tjeter ai.

http://youtu.be/mylj6ot05K0

Duke u ndalur më tej të zhvillimet e fundit politike në vend, Spahiu komentoi edhe rikthimin në skenën politike të Eduard Selamit. 

“Para disa ditësh në zyrën e shtetasit Berisha shfaqet një refugjat i cili quhet Eduard Selami. E pyeti, Eduard ku ke qenë këto kohë? Në Amerikë? Po çfarë ke bërë? Kam eksperiencë në lavazhet amerikane. Bravo i tha, do të të coj në qytetin që e kam shkatërruar, në qytetin që mbylla minierat dhe mbusha me lavazhe që të sjellësh eksperiencën e lavazheve. 

Ketu e ka gabim Spahiu.le te emigroje per vete dhe te shohim cfare pune do beje e nese mund te gjeje pune si avokat apo gjykates ne ndonje vend tjeter.Pastaj keta i sulmojne te tjeret ne ato qe jane pikat me te nderuara te tyre.Selamit i duhet heq kapelja qe beri jete emigranti si gjithe te tjeret e jetoi me pune te ndershme.

Eshte mentaliteti i langaraqit, atij qe dredh zinxhirin duke peshtyre fara dhe duke u tallur me puntoret e pallatit perbri, midis diskutimeve per politike dhe filozofi me spekter te pergjithshem per komshijen, jeten ne Amerike, dhe kursin e euros ne varesi te krizes financiare.

Ideja (ime me lart) qe thua dhe ti Patek, nuk ishte tek sa para ben nje makinashites ne Amerike apo ne Shqiperi, por qe puna eshte vertet nder, e eshte idiotllek te tallesh me nje njeriu qe punon dhe fiton jeten me nje pune te ndershme, pavaresisht ca pune, aq me shume kur keto kritika behen fjala vjen nga Mr Xhelatina qe bente fushate gjate kohes qe paguhej me taksat e miltetit, e sot paguhet me "mos me pyet se kush me financoi me 10-50 millionet e para, te tjerat ti tregoj".

eshte jo vetem qesharake por edhe fatkeqesi qe Selami te kthehet ne politike, dhe fap te kanidoje si deputet. jo se ka shitur makina dhe ka bere taksistin, jo. por se nga mundesia qe ju dha ne amerike ( erdhi me bursat me te mira) beri nje vere ne uje.

u shua shqiperia per njerez te ditur qe na priska selamin pellumbshkruar.

Te vetmin problem qe shoh une eshte se me sistemin aktual ku listat percaktohen nga kryetari , ai i ze vendin ndonje tjetri qe ka kontribuar per PD  gjate kesaj kohe.Pra te vish pas 18 vjetesh e te spostosh ata qe kane qene aktive nuk me duket e drejte.Po te behen primaries ku ai konkurron me te tjere ne proces seleksionues  dhe iu mbush mendjen anetareve te PD te zones se eshte kandidat me i zoti se te tjeret atehere s'ka asnje problem.

po c'do i japi politikes selami? selami s'i dha dot vetes se tij, me gjithe keto mundesi qe kishte. 

eshte absurd kandidimi i tij si deputet. i provuar i deshtuar.

po te kthehej shinasi rama, ah po dakort. i azhornuar perdite me ceshtjen shqiptare, i zgjuar si ai, i provuar i suksesshem ...

termi korrekt do te ishte :nuk ka eksperience " jo ai eshte nje lavazhiste.emigrantet lavazhiste, pjatalares, bahcevane , bojaxhinj etj jane ata qe e kane mbajtur gjalle shqiperine jo kreshnik spahiu me shoke.

une nuk i perdora keto. dhe kam respekt per njerzit punetore, pavarsisht c'lloj pune bejne. problemi ne kete rast, nuk eshte shitja e makinave, por selami vete. asgje nuk qullosi me mundesite qe ju dhane. 

kjo trego shume. eshte turp dhe qesharake, ne te njejten kohe, kandidimi i tij. une s'e honeps dot kete.

besoj qe jo vetem nuk ka eksperience, por nuk ka dhe aftesi.

 

Ka aspekte jo te mira kandidimi i tij.Duhej te mbante rradhen nese kishte qejf te kthehej e jo te katapultohej ne krye te qoshese.Por kjo lloj nxjerrje gjuhe  qe tregohet ndaj emigranteve dhe puneve qe ata bejne eshte teper irrituese.

CJane keto blasfemira .Si mund te lere kryepatrioti vendin e te emigroje .Ai rri pa buke Atje ne vendin e tij dhe nuk ua le vatanin grekerve e serbeve .Pastaj edhe po emigroje vendin e ka te hapur ne KLD e New York ku eshte edhe qytetar nderi.

Selamit i duhet heq kapelja qe beri jete emigranti si gjithe te tjeret e jetoi me pune te ndershme.

Ne fakt, eshte e vetmja merite qe i njoh Selamit. S'besoj se s'ka pasur mundesi te vidhte dhe ai e te vinte leke, qe te hapte biznese dhe ne Amerike si keta te tjeret. Por prape, menyra si erdhi tingellon sikur ka nderruar mendje, sepse s'besoj te vije per rrogen e deputetit ne Shqiperi, qe prape s'e ka me te madhe se rrogen ne amerike. S'besoj se ka ardhur per memedhene, pas kaq vitesh, kur femijet i jane rritur ne Amerike dhe kane ate memedhe tashme. Eshte e qarte qe ka ardhur per interes, qe te jete me mire se ne Amerike, pra i eshte premtuar dicka e madhe,  me e madhe se puna si deputet. Kjo s'do mend.

Unë personalisht nuk kam shkuar kaq larg në këtë drejtim, ky është një vendim i marrë nga strukturat, por unë jam kontaktuar nga kryetari i PD-së z. Berisha dhe kjo është e mjaftueshme

Posi, kur ta ben me gisht kryetutori domosdo qe eshte e mjaftueshme...te tjerat jane fjale prostitutash xheloze.

Admino, me rob shpie qe e kam hap fjalorin shqip dhe "prostitute" nuk eshte fjale turpi!!!  

Ja dhe nje interviste po ne Zerin e Amerikes para 3viteve..Nxirrini vete konkluzjonet,

 

  • Shqiperia nuk eshte nje demokraci funksjonale
  • Parlament jofunksjonal pa normat me minimale
  • Demokracia Shqiptare eshte me pak e suksesshme se sa dy vite me perpara, ka hapa mbrapa ne cdo v end
  • Partia Demokratike e ka humbur te drejten morale dhe luften kunder korrupsjonit

Interviste shume e mire nga ana e VOA-s. Selami ka dale shume keq. Ka ngrene mbrapsht te gjitha sa ka thene vetem 2 vjet me pare.

Selami ka dale shume keq. Ka ngrene mbrapsht te gjitha sa ka thene vetem 2 vjet me pare.

Pikerisht per kete arsye Berisha i ka hapur driten jeshile te perfshirjes ne listat e Pd.Kjo eshte qasja me e mire edhe per Selamin, ne kushtet kur pragmatizmi  eshte monedhe me e vleresuar sesa parimesia ne bursen  e politikes shqiptare. Pervoja e viteve te tranzicionit me  te larguarit nga PD, qe nga mocionistet e deri te Dash Shehi, ka provuar se eshte e deshtuar taktika per te rikrijuar nje fluks te djathte ne kurriz te erozionit te PD.  Kulti Berishes ka prodhuar falanga fanatikesh ne PD dhe cdo tentative franksioniste dhe kundervenese per kapjen e kreut eshte pa shprese.  Selami rikthehet me kapitalin politik te ishdrejtuesit te PD dhe skeden  e paster te korrupsionit.Qendrimet kritike te tij kane qene te tipit "mishin ta ha por kocken ta ruaj".Ajo qe mbetet per t'u pare ne te ardhemen eshte nese Selami eshte thjesht nje gur ne shahun politik  per ca vota me shume ne x qark apo asi nen menge ne qarkullimin e elitave drejtuese ne PD. 

Spiritus ne kuadrin e kesaj qe sapo the:

 

Ilir Meta: Kokepalaret dhe banditet qe dolen ne shesh ne 21 janar

Edi Rama: Populli mund ta tejkaloje opoziten. Keta hajdute qe vjedhin me bllok ne dore 700 mije euro.....

 

Edi Rama mbas ca muajsh dhe mbas nje derr ngjale qe e hengri ne te dyja kuptimet:

 

Ne i bejme thirrje kujtdo per te rrezuar regjimin e Saliut dhe nese Lsi del nga qeveria, gjoksi jone i gjere dhe rilindas eshte gati ta mirepresi shokun Ilir

 

Lind pytja

 

Po ky shoku Rama qe ka mbi 13 vjet qe laparoset ne pushtet a ka dale shume keq? Se Eduard Selami shkrete shites makinash ka qene (sipas jush) e spo nderton shtepi me djersen e pallateve ne Surrel. Faleminderit per pergjigjen dredhuese qe do me japesh smiley

Patek, ti me fton te jap pergjigje dhe nderkohe ke ngritur carkun e argumentave te simetrise me Edi Ramen ku nuk kam nga leviz e jo me te dredhoj.smiley  E ke brenda Patek, pergjigjen desha me then smiley  e ke ne komentin tim (pragmatizmi si monedhe me e vleresuar ne bursen e politikes) po nuk do ta lexosh. Plus qe konstatimin se "Selami ka dale shume keq" nuk eshte i imi, ate e gjeta mes komenteve. E ke parasysh ate shkrimin:goca, qepuni, po vijne emigrantet. Ta kthejme pak mbrpasht: goca,po vijne emigrantet e cqepur, pritini  smiley

Pertej shakase, une nuk e paragjykoj hic fare as ku ka qene e as ca ka punuar, e as ka thene ashtu e keshtu e tani vjen e i lepihet Berishes. Realpolitika makiavelike kjo eshte. Eshte e vjeter kenga: po ku ishe ti bej efendi, kur ne leftonim per Shqiperi? Levizja e tij komprementon pak Etiken e Eduartit por Pd i intereson profili i ish profesorit te Estetikes. Shpresoj te kem dhene nje pergjigje jodredhuese kur e gjithe fabula eshte: Dridhe Like smiley

 

Sta kam ngrit une carkun por eshte e gjithe politika e laparosme prandaj skemi ca argumentojme smiley Nuk e ka shqip njeri Eduardin...akoma jo...te shofim sa do qendroje i virgjer ktu nga ne smiley Ideja ime eshte qe ngado qe ta rrotullosh muhabetin, Eduardi eshte figure e paster e paperlyme. I vetmi argument qe perdoret eshte qe ka shit makina dhe qe eshte nda nga gruaja. Domethene nuk po e rrespekton njeri se quhet 'barkbosh' Tani lind pytja tjeter. Duhet te bohet barkplot tek ne qe ta rrespektojne? Apo te qendroje barkbosh edhe tek ne dhe pastaj te thojne qe ja futi Sala e perdori? Hajde gjeja fillin kesaj dileme qe permban nje trileme ne vetvete smiley

Patek, leri trilemat dhe futi nje trilece.Duke embelsuar stomakun, besoj do te jesh pak me i embel me gocat faqekuqe smiley

barkbosh dhe i ndershem ne token e shqiponjave je nje zero, deshtak dhe  pa dashnore smiley 

Me behet qejfi qe Eduard Selami ka zgjedhur te ri-integrohet ne jeten politike shqiptare. Politika shqiptare ka nevoje me shume se kurre per koka te ftohta dhe zera te arsyeshem. Sidomos kur ai sjell nga dy dekadat ne Amerike nje perspektive te re dhe te fresket mbi vendin dhe te ardhmen e tij.

Po c'te integrohet ai. Kemi shembullin e keq te asaj te partise socialiste qe mori mandatin si deputete e s'u duk me, vazhdoi jeten ne Amerike e as denjoi te paraqitej ne parlament. Shto dhe menyren e poshter se si u kandidua Selami. Shto dhe mungesen e pervojes, se ajo e PS-s te pakten kishte pervoje te stermadhe. Selami i beri dem vetes. Kishte imazh te mire ne politike e per zgjedhje mund ta rregullonte duke kandiduar si i pavarur e pas zgjedhjeve te zgjidhte nje ane. Si zor ta votoje njeri, sidomos ne Elbasan.

Përshëndes ri-integrimin e Eduard Selamit në politikë. Është prej të paktëve politikanë që nuk i shkëputi urat me politikën shqiptare dhe pse vendosi të largohej. Si një njeri që nuk i djeg urat e bashkëpunimit, por i ruan dhe i zhvillon ato, e shoh pjesë të së ardhmes në politikën shqiptare.

Pjesmarja e Selamit ne taborret mbi te cilat pak kohe me pare kishte permjere theksoi faktin se Selami u perket atij llojit te karrieruceve pa shtylle te cilet nuk mund te evolojne politikish por thjesh ju binden urdherave dhe vihen ne rresht. Nqs se Selami(sic u shpreh me lart do te ishte futur si i pavarur apo me nje nga forcat e reja, do te ndryshonin gjerat por ai zgjodhi rrugen e bute te kerrmillit qe jargavitet)  Selami shpreson se do ti jepet vend ne parine e PD, pas kesaj levizjeje te deshperuar..."The joke of the year"

Dale, dale se nuk jane shprehur ende Kucedra e parlamentit dhe Lulja e Bashkise.. smiley

Une i shoh zhvillimet teper interesante tani me futjen e Selamit ne gropen e gjarperinjve.

Askush nuk i ka falur Eduard Selamit poste ne Shqiperi apo ne PD. Berisha dhe PD po i japin atij vetem mundesine per te konkurruar ne zgjedhje si kandidat i PD. Jane zgjedhesit shqiptare ata qe do te zgjedhin ta votojne apo mos votojne ate. E nuk i takon askujt qe t'i mohoje nje shqiptari patriot qe ben nje sakrifice jo vetem personale por familjare per vendin e tij, qe te ushtroje lirite e tij kushtetuese ne Shqiperi.

Per cfare eshte patriot selami? Te ishte per sakrifica, pse s'i beri me perpara? Pse duhet te vije per nje rroge me te ulet (si deputet) se cfaredo pune te kete atje? Duket qarte qe i eshte premtuar pasuri, ose ka mare nje dore te mire parash qe tani.

Eduard Selami ka mbi 20 vjet qe jeton ne Amerike se bashku me gruan e femijet e tij. Ben nje jete te ndershme duke punuar si gjithe shqiptaret e tjere emigrante.  Kur shoket e tij te vjeter ne politike ne Shqiperi jane kthyer ne milionere duke vjedhur fonde publike e duke bere mbi udhe e nen udhe. Dhe ne keto 20 vjet, Selami e ka shprehur mendimin e tij mbi problemet e vendit hapur kur ia kane kerkuar, dhe ka qene gjithmone nje mendim i sinqerte dhe i bazuar mbi ate qe eshte me e mire per Shqiperine e shqiptaret.

Njerezit mendjevegjel (nuk e kam per ty), nuk mund te kuptojne apo vleresojne sakrificat qe patriote si Selami bejne per vendin e tyre. Nuk eshte e lehte te marresh nje vendim qe te vesh ne Shqiperi e te hysh ne politiken shqiptare, kur ke 20 vjet qe jeton e punon ne Amerike. Por ne nuk na duhen njerezit puntore e te ndershem nga Amerika, ne na duhen politikanet e zhytur ne krim e korrupsion, me ata jemi mesuar ne.

Ore me thuaj ku eshte patriotizmi. Sepse ka punuar? Atehere 87% e shqiptareve qenkan patriote. Ku eshte ndershmeria kur ate qe shaje deri dje, sot e quan nder, si Ilir Meta? Ia ben muuu qe ka marre nje dore pare. Do t'i jene rritur femijet per ne universitet. Edhe vetes i shton ne CV nje mandat deputeti, dhe i shtohen shanset per pune me te mira atje. Prit kur te ike me te mbaruar zgjedhjet, si ajo e PS-s qe s'ia mbaj mend emrin. Dhe ajo shume e ndershme ishte, shume e zonja e shume e afte, madje. Vetem patriotizmin s'ua shoh gjekundi ketyre une. Atdheu i Selamit tani eshte Amerika. Eshte memedheu i femijeve te vet. Kushdo te rrije 20 vjet ne nje vend tjeter, ate ka memedhe dhe shqiperine e ka downgrade, nese s'i premtohet nje dore parash, dhe kjo eshte mese normale.

Ti po e paragjykon Eduard Selamin kur ti as nuk e njeh ate. 

Pyetjet e tua jane pyetje qe jane hedhur ne konsum ne opinionin publik shqiptar nga mediat prane opozites, qe e kane perdorur emrin e Eduard Selamit sic i ka dashur qejfi per te sulmuar kundershtarin e tyre politik, Sali Berishen.

 

P.S Tani nuk mund te shkruaj më komente, pasi padrejtesisht, pa asnje arsye, Administratoret me kane limituar ne 5 shkrime ditore.

Qofshi Mire.

 

Keto gjera per Selamin i kane thene ata te Berishes deri me sot. E para.

E dyta, une deputetin e dua ne zyre ketu, te me pres kur te dua ta takoj si popull. Jo te shkoj e te me thone "shkoi ne Amerike per ditelindjen e goces, shkoi ne Amerike se kishte ca pune personale, shkoi se kishte pervjetorin e marteses me gruan, etj. etj." Ka ardhur gje me gjithe familjen Selami ketu? Ai po vjen thjesht te haje nje cope torte qe po ua ve Sala si ajo e 100 vjetorit me rast zgjedhjesh. Rrezik ia kane nxire "qe ne politike e s'vure nje lek." 

mua sme duket keq kthimi i E.S ne politike.. me eshte dukur njeri kulturuar, i qete dhe i matur.. tani po te shohesh nivelin e deputetit mesatar qe perfaqeson sot shqiptaret ne Kuvend, nga te dyja krahet, atehere E.S eshte patjeter i mireseardhur!

Mire o mire, por s'do ta kesh ne Shqiperi. Do te rrije te familja, apo te votuesit qe do t'i trokasin ne dere?

po pse paragjykon... dale te shohim njeher...

nuk behet evgjiti nishanlli Belulo smiley

 

Po c'te shohesh? Zgjedhjet jane tre muaj larg e ai s'ka ardhur vete ne Shqiperi, jo me te sjelle familjen. Dhe po erdhi vete, do i vije familja atij ketu? Po s'i erdhi familja, s'do ta marre malli per gruan ate? smiley Po do te kete ditelindje, po sa te zgjidhe ca dokumente, po do te jene kalamajt me grip. Ehuuuu. Ata jane ketu e hajde t'i kapesh

Nusen e ndau ai qe te martohej me shqiperinesmiley

me eshte dukur njeri kulturuar, i qete dhe i matur..

edhe mu. me te tille djem, gjynah te lengoje ai popull.

"Dhaskal Todhri je zotrote.....smiley

erdhi dite e fukarase, thuaj...

ka zhgenjy shume veta qe e prisnin kthimin e tij, Belul. Mu ma kan pohu miq te mi ne Shqipri ket. Prisnin qe te dilte kunder Berishes. Kjo po qe do i kish konsolidu vlerat ktij. Fakti qe ju struk ne preher Berishes, ja uli gjithe kredibilitetin brenda 1 minuti

''ka zhgenjy shume veta qe e prisnin kthimin e tij, Belul''

po c'flisni o burre i dheut. s'eshte ketu problemi, se PD s'eshte domen i berishes por eshte domen i shqiptareve. selami s'ka kualifikimin dhe aftesine e duhur. ja kaq!

na u be selami mesia qe do na shpetoj shqiperine.

qe berisha e shef PD ne funksion te tij dhe jo anasjelltas, kte e ka provu largimi i gjithe atyre qe kane punu me te ne PD. Te vetmit qe nuk i jane largu kane qene kta ushtaret e rinj. Ne ket kuptim, ashtu si funksionon sistemi partiak te ne, kryetari eshte i gjithpushtetshem. Perjashtim konkret, te pakten ne leter deri tani ka bere vetem FRD (duke lene jashte rastin e Nanos qe eshte precedent qe nuk besoj ka per t'u perserit shume shpejt)

po kjo s'do te thote qe berisha eshte p.d.-ja, ashtu sic flet Jozi. shqiptaret duhet te kuptojne qe kesaj situate, ne te dyja partite, duhet t'i jepet fund.

nuk mund te flasim me keshtu, sepse ndihmojme diktatoret e vegjel ( berisha+rama)

edhe ata qe mendojne ndryshe, nuk duhet te largohen nga pd-ja. te qendrojne atje, edhe si antare te thjeshte, qe te kene nje ze.

Është shumë interesante mendoj të shohësh qëndrimin e pozitës dhe të opozitës ndaj afrimit (riafrimit) të Eduard Selamit në politikë. Eduard Selami  nuk ka qenë thjesht një politikan (dosido), por ka qenë prijës në politikë. Pra, një prijës, kryetar partie, figurë e spikatur e politikës shqiptare, është e kuptueshme që do të zgjojë gjithnjë kureshtjen. Pra, në krahun politik të PD-së, vetëm tre kanë qenë kryetarët e saj. Ndër këta, dy kanë pasur një jetëgjatësi të shkurtër në krye të Partisë: Azem Hajdari dhe Eduard Selami. E këta dy kryetarë kanë qenë kaq larg njëri nga tjetri, në formim, fizionomi, prejardhje, karakter, arsyetim, klas/stil dhe klasë. Ajo që i ndryshon njëri nga tjetri, mendoj se lidhet me vlerësimin e kontributeve të secilit në kapitalin politik të partisë. I pari ka qenë shembull (ilustrues për shumë, e frymëzues për disa) por nuk ka qenë MODEL. Kjo është humbja e tij më e madhe. Ndërsa i dyti ka qenë model. Mendoj se ri-ardhja e Eduard Selamit në politikë, flet vetëm për një vlerësim më të drejtë të kontributit të tij në politikë, flet për një largim nga shembulli dhe afrim drejt modelit.

eshte turp per selamin ,qe ka nje nivel qytetarie te kandidoje per nje parti kokcepesh e hajdutesh.me kete po tregon qe eshte i kallepit te tritan preshit.

si puna e atyre femrave qe dashurohen me perdhunuesin.

tani qe pd-ja eshte ne prag te shkrirjes si parti ,edward(eduardi),bashkohet me ta .njelloj si ata qe antaresoheshin ne ppsh ne 90-n.

Te kandidoje per PS qe udhehiqet nga nje lakuriq nate?

smiley  Epike.....Ja dhe Logo e Borat ne te djathte

eh, mer Selam, si te ndrin cehrja! si melaqe! me germa florini do te shkruhet emri. ne histori.

E paske tallur Selamin o xha elga. hahahahaha

Po koqe qe paske met mer daj...... nejse, prostata boka pune te keqe.....

derradajizmi s'fundmi u perqafu dhe nga Dash Shehi.Halli t'con ne dere te gjypkut.smiley

"Kam 15 vjet pa firmos gjosen ne shtet" tha Dashi... smiley 

smiley

"lepini kallomin ju te tjeret" smiley

 

Shi, shi, kumunistet si i nxjerrin gjonat jashte kontekstit.

i ma men piprrat, rono? i ke arrit?

Nuk i kam parasysh.

Nga emri duket si embelsire artizanale me permbajtje te larte sheqeri

po c'derrdajizem mor aman... ai tjetri nuk perjashton koalicion me LSI dhe Ilir Meten... po kjo ca eshte: qendajiezem?

"behu i mencem Bertini, kjo eshte politika shqipare nje llum i madh..smiley

Pastaj zoti H. tha se ne luftojme per idealet e Lirise... Po edhe une, per idealet e Lirise, zoti H.!

 

Eh mor mjeshter,dhe ajo se mos eshte me e mire, bibe eshte si gjithe te tjerat smiley

Dhe ai thi(i themi derrit ne kshu) dhe daje derrkucesh,po.

Qe te kandidosh Deputet duhet te perdoresh perafersisht 800 mije dollare amerikane, ne zonen ku pretendon te fitosh , ne se je me se i sigurte qe dominon forca jote Politike .Ti kete Edi kaq dollare , apo ja kane dhene e premtuar ?

LefKOPEJA  mund ta sqaroje sepse nuk eshte se po del per gjah , Gjen nje Qen Filip dhe je i sigurte qe kap nje te ljepur rrenxak ose te Tredhur . Ketu puna eshte se duhet te mashtrosh dhjetra mije njererz me llafe dhe para ne se u ze bese qe do ta japin Voten .LefKOPE si eshte puna ?

o idrizzzzzzz ferrra po pse te ze meraku o derebardhe! rri rehat shijo ditet e arta te pleqerise, ska cte duhet te vrasesh mendjen per hallet e kaloresve qe ju varen kembet.

si specialist i midhjes dhe i peshkut para-zgjedhor qe je, duhet ta dish mire funksionimin e zgjedhjeve, sidomos me kte sistemin e ri elektoral te qendisur bashkerisht nga dy bajlozat e vendit. nuk ka rendesi me fushata ne terren, mjafton te jesh ne krye te listes dhe ja ke hedhur sumes. vendi ne liste paguhet idrizzzzz dhe jo fushata ne terren.

Selami nuk ka nevoje te paguaje per te hyre ne liste sepse ka aq fuqi e simpati ne publik sa ti beje vetes vend ne liste. keshtu qe nuk ka se c'ti duhen 800 mije dollarot qe paske me merak zotrote! ata kandidatet aspirante te Ramizit duhet te merakosen pak me shume, me ata meru. jo per gje po Rama e ka ngritur steken shume lart kesaj rradhe, bileta e hyrjes ne liste eshte shume e kripur. dhe fundja mire ben duke mare parasysh kriminelet e drogmenet qe i vardisen rrotull ( me thuaj me ke rri te te them se kush je smiley), koken me pe tja masi!

dhe si thone francezet, fshini njehere perpara portes suaj pastaj meruni me te tjetet.

Eh, lujne nga lujne, rikthehen te Doktori perseri....marrin votat vetem nen siglen e tij....

...qe ju befte dita njemij

Ai i sheron ai, e ka ilacin (apo shiringen?) gati. Liri-Sali!

Iku koha e ferrave /shpendra dhe drizera / erdhi koha e Luleshqerrave / poshte komunizma ... kendoi Poeti kur ndegjoi se do vinte E.Selami smiley

Mendo mendo lefKOPEJA dhe i ra i gjosen ne mendje ..Ore po ferrat dhe drizrat mos jane Saliu me ne ? Cfare ti kete keto figura Poeti ?

Shkrive pasurine, Ameriken le,

Shqiperi u bere me djale e myzhde.

Nganjëherë të zgjedh momenti, nganjëherë zgjedh ti momentin; unë mendoj që ky është një moment kthesë për Shqipërinë, mendoj që Shqipëria është në një ëpikë kyçe, ku një fitore e Partisë Demokratike do t’a përshpejtojë edhe më tej progresin e Shqipërisë, dhe unë kam bindjen që nëse Partia Demokratike humbet kjo do të jetë humbje për të gjithë shqipëtarë. Duke ndjerë këtë thirrje të brendshme që unë e kam ndjerë edhe në vitin 1990, unë vendosa për t’u afruar; njëkohësisht me kontaktet që kam patur dhe me z. Berisha dhe me ekipin që ai ka, kam ndjerë një frymë mirëkuptimi, kam ndjerë një patriotizëm, një dëshirë të tyre për të ndihmuar Shqipërinë, dhe programi i tyre është një program që mendoj se i shërben Shqiërisë dhe jam shumë krenar e mezi pres që t’i bashkohem.

Kjo dhe e gjithe intervista ne pergjithesi,deshmon qe Eduart Selami ,o ka devijuar nga idealet e tij, o ka devijuar menderisht.

ju te pavarurit jeni te kqinj fare ne kto konstatimet. Se ne nji hapsire kohore kaq te gjate, robit i lejohet te shkasi pak po ky padishai juaj sot ngre kombin ne demonstrata kunder hajdutit Meta dhe neser thote qe Meta eshte akoma ne kohe t'i shkeputet Berishes dhe te bashkohet me mua. Po kjo nuk ju ben pershtypje...ah pavarsi pavarsi, e ke emrin socialist!

O Br3dh,s'me dukesh mire.

po edhe ti o Venuso, si ato shote galicat. o me ne o kundra nesh, rruge te mesme s'ka. po ne politike ka fleksibilitet, s'u be qameti qe foli ashtu. problem eshte mosaftesia e tij. kaq!

1 here t'ra rruga te spitali N. Tereza dhe jep diagnoza online.
Kam naj shans ta shtyj dhe per 3 muj sa t'i gzohem fitorjes socialiste?

O br3dh ,po ma ke thene disa here kete" e pavarur" dhe ta kam sqaruar qe s'jam e tille perderisa e kam deklaruar gjithmone qe s'jam e tille.Nese do te tallesh,gjej ndonje muhabet tjeter se u bere boz me kete.

Te Nene Tereza nuk vajta per reprtazh ,po operoj babin dhe s'kishte lendim me te madh qe te shihja babin tim ne ate stalle lopesh qe dhe pse ka kontribuar 41 vjet (pune) ne shtet i duhej te blinte dhe serumet me leket e tij.Palo shet!!

He me Venus se gjysmat e komenteve i ke duke u mbrojt nuk jam e majte, nuk jam me Edi Ramen. Ti kujton se peshqeve po i behet vone se me cilin je? Ta kan gjet si pike te dobet, e te ngacmojne. Keshtu edhe ti thuje: po jam me Ramen, biles edhe me Enverin, tani hajt ma rruani, dhe po nuk patet pune tjeter, rrujani edhe grave te tjera peshkatare.

Heretik,ndihen superior me mua.pse mos t'ua fal kete kenaqesi? 

Ja e shef Venus, erdhen edhe gra me brisk Balltik ne dore.

Venus, te shkuara babit e sherim te shpejte.

te shkuara!

 

p.s. nuk ka naj gje te keqe te besosh te PS

 

O br3dh ,po ma ke thene disa here kete" e pavarur" dhe ta kam sqaruar qe s'jam e tille perderisa e kam deklaruar gjithmone qe s'jam e tille.Nese do te tallesh,gjej ndonje muhabet tjeter se u bere boz me kete.

Lere ca thone, sepse te gjithe do te votojne o per njerin, o per tjetrin. Nuk ka votim ne mes. Njeren ane do ta mbash se s'ben ne zgjedhje. Puna eshte te mos mbyllesh syte para problemeve te kujtdo force qe zgjedh apo nuk zgjedh. Ai eshte per t'u share, por nje ane do ta mbajne te gjithe ne zgjedhje, te gjithe qe votojne.

Ju grupi armiqesor i Kanadase, dhe ne grupi miqesor i US mund te flasim kaluar, sic.  Por besoj se nje fije njerezilleku na ka mbet gjithesesi dreqi ta marre qe ta ndajme pak shapin nga zeheri. 

Gjendja e spitaleve shteterore eshte e mjerueshme.  Mos te rrafte rruga, sikur edhe njehere te vetme.  Mos te rrafte rruga as ne klinika lagjesh.  Te Blloku me eshte dashur te shkoj njehere, pluhuri qamet.  E klinika e re.  

Dhe ato qe permend Patek edhe pse me yrysh tek Pacensura jane te verteta.  Sistemi eshte ne gjendje katastrofike.  E kam permend edhe njehere me duket, qe pedagoge te x fakultet i mjekesise shkoi nje kalama qe e pagoi baja PS-ist vendin e punes x euro.  Vetem 5 vjet mjekesi te pergjithshme, pedagoge.  

Po nejse, se eshte bisede me e kendshme kur pret andej e ketej. 

 

Mire moj lefKOPE se une nje cqarim kerkova .Ja qe e paske brenda dhe ma cqarove se nuk ka nevoje per para qe te marresh vota .Dhe ma cqaro prap se mos e keshnje kuptuar Gabim ... boll ti hapesh shalen per carje mes per mes  kryetarit qe ben Listat - si gjini femrore ose boll ti lepish Cizmet si gjini mashkullore . Selami mashkull eshte se Jozefinen e dime qe hiqet si femer ! 

Dhe qe thua ti lefKOPE sh Enver e ka gjetur prej kohesh dhe ja la amanet brezave ...Jemi Popull Politik sepse ndryshe nuk do e kish kenduar ai Plaku Tropojan ate kengen xhiboljane epike ...

Hej LefKope moj babloke / Cica Jote gjysem oke ... ...

Cqarime lefKOPE se ja qe na ka mbete ky zakon dhe huqi thone del me shpirtin smiley

te ka fol tamom si kryetarka xha Sulos! smiley

je burre plak e mund te ftohesh smiley

o idrizzzzzzzz si ke thene dhe lasgushi dikur kur i kerkuan nje poezi per partine, mqs eshte ne qender te vemendjes kto kohet e fundit, " mut me kerkuat mut ju dhashe "!

sqarime posi jo, ne e kemi per nder e detyre te ndriçojme brezat e vjeter, sidomos kur jane ne fund te rrugessmiley

vetem ate kengen duhet ta ndryshosh pak, te keshilloj hej lefti mor bablok / Bolja jote gjysem ok!

mut artisti, mo. ene lasgushi e fuste ne konserva, Lefto?

Po ku te le ti moj lefKOPE .Ti ne cdo nderhyrje kerren te reja .E kush ja tha ate te Mutit zotit te nderuar lasgush smiley Ti je e re dhe ke te drejte te besosh se ashtu ka qene .Dhe mos u masko .Je e vetmja qe merresh me llafe grash si arixhofkat , nga na dole me Bole tani smiley Sikur vetem Xhibi e ka fituar me te drejte ate nga Xhibileshe ne Xhibole .Vajta kaq kohe dhe nuk te kam lexuar ndonjehere ndonje llaf pe Burri .Nejse edhe ben vaki te kesh Bole se dhe motra e Evgjenise a Efigjenit  te Lasgushit ( RP ) me dy ishte smiley

asgje s'ka tradhetuar Selami, asgje. problemi nuk eshte se cfare tradheton Selami apo nuk tradheton. problemi eshte se sa i afte dhe kualifikuar eshte ky njeri per te hyre ne politike. une mendoj qe s'ka as aftesine dhe sigurisht as kualifikimin. 

pas 22 vjeteve demokraci, nuk mund te merren njerez nga rruga dhe katapulohen ne politike, ashtu sic eshte bere me pare.

ne note serioze: ne vendin e mundesive te medha mbeti, sic po thone, nje rrogetar i vockel; ne vendin e mundesive te vockla bohet nji nepunes i madh (prijes e qujti Lirka). jepi dum po deshe.

terqeta!

 nje rrogetar i vockel

Normale qe nje rrogetar i vogel mbetesh me kete aftesi gjykimi, te zgjedhesh pikerisht Sali Berishen e pikerisht ne mandatin e trete, kur dhe te dytin e mori prej ilir metes.

<?xml:namespace prefix = o />>>

Emigrant, >>

> >

Nuk e konsideroj dhe aq prijësin një nëpunës të lartë shtetëror (qoftë ky dhe më i larti). Pra, nëpunës dhe rrogëtar nuk janë cështje që më interesojnë dhe aq në konsideratat politike. Unë theksova faktin që ky njeri ka drejtuar një forcë politike, e kjo nënkupton shumë më tepër (sipas meje) sesa të drejtosh një dikaster, apo një ministri. Dikasteret qeveritare (me portofol) drejtohen shumë më thjesht nga një parti politike. Sipas meje, loja e vërtetë bëhet në brendësi të partive, në drejtimin e brendshëm të tyre, në përzgjedhjen e kandidatëve për deputetë (shpesh hand-picked nga kryetari), në ndarjen e portofoleve ministrore e kuptohet në mbajtjen gjallë të motivimit të mbështetësve. Tani, supozo për një moment, që dikush (si Eduard Selami dikur) ende nuk e ka mundësinë që t’u ofrojë mbështetësve të tij asnjë prej këtyre trofeve (pra, nuk mund as të të përfshijë në listat e kandidatëve për deputetë, as të joshë me mandat deputeti, as të shpërndajë portofole ministrore), por e vetmja gjë që ka në dorë është të të bindë me platformën e vet, me bindjet e veta, me programin e tij, me komunikimin e tij mjeshtëror me publikun, e përsëri të fitojë. A nuk mendon, që ky meriton të quhet një prijës?>>

 

 

>>

 ...........Unë theksova faktin që ky njeri ka drejtuar një forcë politike...........

vertete qe e mendon keshtu...???? Aldo Bumçi i koheve te vjetra....

ps

mos me bej qe te dyshoj ne aftesite e tua intelektuale....

Alidems,

Mjaft mirë që e krahasove me Aldo Bumcin. Kanë shumë të përbashkëta njëri me tjetrin. Aldo Bumcin e kam dëgjuar njëherë teksa prezantonte ‘rationale-n’ e një projekti tek disa donatorë të huaj, për të mbështetur një kërkim shkencor. E në këtë tryezë kishte shumë individë, që paraqitën një projekt të ngjashëm. Por, mund të them që prezantimi i Bumcit ishte jashtë cdo konkurrimi. Ai djalë e fitoi në vend projektin. E në fakt u shpall i tillë, vetëm pak ditë më pas.  Por, më duhet të them, që Bumci ndryshon prej Selamit në pjesën e parashtrimit. Bumci mund të mbrojë me sukses vetëm një projekt të vogël, ndërkohë, që Selami ka aftësi të mbrojë një program të tërë. Mendoj, se këtu qëndron dallimi mes të dyve.

 

i kam thene me pare keto: dava shqiposh. 

 

alba1: eshte jo vetem qesharake por edhe fatkeqesi qe Selami te kthehet ne politike, dhe fap te kanidoje si deputet. jo se ka shitur makina dhe ka bere taksistin, jo. por se nga mundesia qe ju dha ne amerike ( erdhi me bursat me te mira) beri nje vere ne uje.

u shua shqiperia per njerez te ditur qe na priska selamin pellumbshkruar.

alba1: po c'do i japi politikes selami? selami s'i dha dot vetes se tij, me gjithe keto mundesi qe kishte. 

eshte absurd kandidimi i tij si deputet. i provuar i deshtuar.

po te kthehej shinasi rama, ah po dakort. i azhornuar perdite me ceshtjen shqiptare, i zgjuar si ai, i provuar i suksesshem .

Nje zgjidhje e arsyeshme e kategorise se Selamit qe pretendon te kthehet . Fillesa e tij mund te ishte nje maximum si zv Minister i Arsim Kultures , te pakten nje Vit me ndonje Projekt te dallueshem ne Publik .Me pas dmth tani mund ti lindete e drejta per te kerkuar dicka me lart .Keshtu Parti berihajsh si e Berishes me "qofte ke daja " ben vaki cdo gje . Vete Selaminuk duhet ta pranonte nje katapultim tetille pa piken e kontributit vetem me "Njehere ne canak-Kala " Prit ndonje kur te Lexojme se edhe lefKopeja e PPU doli Mashkull dhe i qau nonen Jozefines smiley ...e hudhi TUC sepse ishte redaktore e fjalimeve te Babasqapit .

Te flasesh per Selamin si ta lavderosh apo ta shash i bo shume nder atij.

Personalisht jam mese i bindur se ai nuk eshte ne gjendje te bej nje dallim midis sharjes. nemjes, mallkimit dhe lavderimit.

Perndryshe nuk do te kishte ardhur. Por misionin e vertete do ta mesojme me vone , shpresoj qe mos tja kete me shume te futur Shqiptarve smiley

 

Me siguri do e kete thene ndonjeri me siper po po pertoj me e lexu, po une nje emer do permend dhe kaq mjafton: Ilir Meta. 

Zeri amerikes :

Përse duhet që një banor i zonës ku ju do të kandidoni të votojë për ju?

Eduart Selami nuk i dha shpjegim .smiley

epo lejeni ker peshtymlepiresin, se po i jepni interesim shume me teper se sa e meriton kellira...

 

prandaj akz-ja mbetet e vetmja mundesi per shqiptaret.perfshire edhe tullacet ose ata qe kane alergji nga xheli.perndryshe  te dhemb-ehe,ta heq hekee,  do te vazhdoje

Me cfare arsyesh justifikohet dhe trumbetohet kaq shume rikthimi i Selamit ne PD? Ka ndonje merite cilesore pervec posteve qe ka mbajtur ne te shkuaren?

Ka një arsye që lidhet me fatin e njeriut, të politikanit, të qytetarit. Është një kërkesë për një mundësi të dytë, për një ribërje llogarish. Ka shumë të drejtë @emigrant më sipër. Largimi i Selamit nuk ka qenë emigrim i pastër. Ai nuk u largua drejt një bote mundësish të reja, (ajo që prisnin të gjithë prej tij), por drejt një bote shkujdesjeje. E përfytyroj teksa shkruante rreshtat e artikujve që do të botoheshin në gazetat e të nesërmes, ndërkohë, që e nesërmja e tij kishte marrë një drejtim tërësisht të ndryshëm. Pra, këtu nuk është fjala për dikë që emigron kur ndodhet në udhëkryqin e jetës, nuk është fjala për dikë, që nuk sheh asnjë të ardhme para tij dhe vendos të emigrojë. Jo, Jo! Këtu është fjala për dikë që ka këmbyer një të ardhme me një tjetër, duke menduar se thjesht po këmben një veshje për një tjetër.  Eshtë fjala për pedagogun që pasi parashtron vizionin e tij brilant të politikës, vendos të zbresë nga katedra e të heshtë për pak. Mendoj, se është njeriu që zhvesh për pak çaste tunikën e pedagogut (shtendoset pak në përqendrimin e tij) e me një veshje casual, vendos të  ndjekë vetëm për pak kohë vizionin e jetës studentore. Pra, është pedagogu që vendos të çlodhet si studentët. Është e njëjta gjë që bëjnë pedagogët anë e kënd botës, porse në rastin e Selamit duket se pati pasoja të pallogaritshme. Duket sikur për të ndërrimi i veshjes nënkuptonte njëkohësisht ndërrimin e lëkurës. Unë nuk besoj që kjo të jetë e vërtetë. Unë mendoj se politika nuk është kishë, e zhveshja e tunikës nuk sjell përjashtim të përjetshëm nga kongregacioni. Pra një profesor, sado shëtitje të bëjë në shoqërinë e studentëve, mbetet gjithnjë profesor. Ai duhet lejuar të japë ende leksione në politikën shqiptare.

Me futjen e Eduartit ne zgjedhjet per zonen e Tiranes, une parashikoj zgjedhje te forta, dhe me rezultat te ngushte. Ky njihet si moderator, dhe nuk eshte çudi qe Buall Mavria ta vendosi kundra ndonje rivali te forte nga partite e reja. Ndeshja do jete interesante. 

Pjer,

NMN ka VQ (i.e. Vizionet e Qarta) dhe ai smiley

E di shume mire Sali Berisha se Eduard Selami eshte JOKERI i tij ne keto zgjedhje, si "prurje" e re ne skenen politike shqiptare pas ketyre viteve largim.

Kjo prurje me vlera per PD, as qe krahasohet ne "peshoren" mediatike-elektorale me prezantimet e bujshme te Alfred Pezes, Parid Cares, Vexhi Muçmates apo Celibashit (personazhe teper te debatuar dhe kontradiktore dy te fundit, i dyte i panjohur nga publiku, i pari humbi paanesine e tij profesionale dhe u rreshtua ne llogoren politike).

Shkurt : Eduard Selami hedh tuç 4-5 prurjet e Rames se marre se bashku, ne çdo aspekt (backgroun politik, imazh i mire si njeri i paperlyer e moderator, dhe imazh mediatik)

Joker the?!  Kjo blerje sfumon Van Persie te Manchester, Zidane te Real, Ibrahimovic te Paris S.G.  Arme atomike. Hajt mo, te pakten eshte njeri i mire, jo ndonje gangster drogaxhi.

Prurje e re?Si me Ble Tirona Agustin Kolen e me e qujt prurje te re.

Pjerr, ca je tu thone hej burr i dheut? 

Zgjedhjet nuk jane maxhoritare por proporcionale, pra votohet ne bllok per partine ose koalicionin e partive dhe jo per kandidatin. Nese Ed Selami psh do te kandidoje ne zonen zgjedhore te Tiranes, ai do te jete ne listen e 33 deputeteve te koalicionit me ne krye PD-ne . Nese supozojme qe koalicioni me PD ne krye do te marre 45% duhet qe Ed Selami te pakten te jete ne 16 te paret e listes. Me nje fjale Pjerr me vjen keq por je komplet out si gjithmone!! 

 

Po pra kur sju vjen per shtat juve Pjeri eshte out .

Pjeri eshte ne rregull, e shikon si mbledhes votash.Po Lefti po prishet nga gzimi fitores smiley

ai prishet edhe kur e ka nga mbrapa! eshte pervers!

po mire mo, Sala i ka paret e tona ne dore, zgjedh ke ti doje trapi.

Edi eshte me ne hall, se i duhen njerezit me pare smiley

Per ne s'ndryshon asgje, sa kohe e ka vnu Sala per deputet.

Tani s'cuditemi me nga asgje.

We dont car e about Selami. Kushdo te jete, we dont care. Kake njeri, mut tjetri

Vallai Sala osht bo mjeshter i efekteve skenike. E perla Oskarin per ket kategori, pa konkurent fare. 

I dit qit Selamin, masenej 16 vjec votarin, heq taksat kujt i del perpara, zogu ktu e zogu atje.

Sa per ket te kthymin, osht ca i vonum. La trenin e pare se i fryte era ke penxherja pa xhom, s'e kapi te dytin qi i  10u m'pare ca te tjere, e zor se ka tren te trete. Sala ,m'duket se do ikic rehat, ene i ka bo pazaret. Kshu qi ky i vonumi, max i cope deputetuc ka per te ngel, e bo vaku vazhdo me shit 4rrotak  on the side.  

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).