Kriza zhvendos bizneset e shërbimeve në linja bixhozi. Rritja e numrit të tyre në të gjithë vendin merr përmasa të frikshme. Masat shtrënguese për demotivimin e tyre nuk kanë funksionuar. Mbi 1710 linja të licencuara dhe 300 milionë euro të xhiruara më 2012

Kishte funksionuar plot 20 vjet si dyqan veshjesh në zonën e Medresesë në kryeqytet, por ka dy ditë që ofron shërbim tjetër. Një minikazino për tregtarët rreth e rrotull, të cilët do të kenë një mundësi më shumë për të kaluar kohën përveç kafeneve. Përballë është tregu i madh i veshjeve kineze dhe turke, që frekuentohet nga tregtarë dhe klientë nga i gjithë vendi. Administratori, i cili për shkak të ndjeshmërisë së biznesit nuk do të identifikohet, tha se nuk i doli hesapi ndryshe. Biznesi i veshjeve nuk kishte me leverdi. Pesë muajt e fundit punoi me humbje. Për hapjen e kazinosë e nxiti një i njohuri i tij në “Komunën e Parisit”, i cili paska një histori suksesi në këtë drejtim.“Kishte, të drejtë tha. – Që ditën e parë fitova sa për dy javë kur shisja rroba”.

Biznesi i bixhozit

Nëse të gjitha linjat e biznesit kanë raportuar rënie me fitimet e tyre, e kundërta ka ndodhur me bizneset e bixhozit. Janë 1710 linja të licencuara si kazino, baste, bingo etj., të cilat kanë paguar më shumë se 35 milionë euro taksa më 2012-ën dhe kanë xhiruar më shumë se 300 milionë euro. Shifrat e Ministrisë së Financave tregojnë se të ardhurat nga lojërat e fatit në fund të 2012-ës janë tri herë më shumë se në vitin 2008. Biznesi i lojërave të fatit historikisht e ka zhvilluar aktivitetin e tij gati 50 për qind në informalitet. “Në ditët më të mira, në 60%”, shpjegon një ekspert në Drejtorinë e Përgjithshme të Tatimeve. Informaliteti shtrihet në të gjithë vendin, ku këto lloj biznesesh nuk licencohen fare, por edhe kur licencohen ofrojnë shërbime për dyfishin e asaj që marrin lejen. Numri i slot-machina-ve për një sallë kazinoje është tri herë më i madh sesa organet tatimore kanë të regjistruar. Me këtë logjikë i bie që biznesi i bixhozit të xhirojë një vlerë shumë më të madhe se 300 milionë euro. Ekspertët e“Austrian Lotary” para se të futeshin në Shqipëri bënë një studim tregu dhe panë leverdi të madhe. Një nga zyrtarët e kompanisë tha se lojërat e fatit kanë një ecuri të mirë në vendet në tranzicion dhe sidomos kur ka kriza.

Kumari lulëzon edhe në Europë

Italia është bërë një treg i madh i lojërave të fatit, më i madhi në Europë dhe ndër më të mëdhenjtë në botë, gjë që i ka dëmtuar shpenzimet e konsumatorëve në një kohë kur ekonomia po kalon nëpër një recesion të madh. Italia është ekonomia e tretë më e madhe e Eurozonës. Tashmë, për shkak të kërkesave të larta, Italia është duke tenderuar një mijë leje për hapjen e kazinove të reja. Kështu ka ndodhur edhe në Greqi e Spanjë. Hulumtuesit në Universidad Carlos iII de Madrid (UC3M) kanë publikuar së fundmi një raport, i cili analizon ndikimin e krizës ekonomike në lojërat e fatit dhe perceptimin shoqëror të lojërave të fatit. Përfundimi është se në Spanjë, bashkë me të ardhurat është rritur ndjeshëm numri i atyre që luajnë. Në vitin 2011, 63.8% e njerëzve mes moshave 18 dhe 75 në Spanjë, pranuan se ata luajnë një lojë fati rregullisht. Në vitin 2009, kjo shifër ishte vetëm 49.4%. Në Shqipëri, përpos plagëve të mëdha sociale që ka shoqëria shqiptare, nuk ka një studim për tregun e bixhozit si biznes, por as si problem social. Ato çka shihen janë pikat e shumta që janë hapur kohët e fundit dhe rritja e të ardhurave në buxhetin e shtetit.

Ekspertët e“Austrian Lotary” para se të futeshin në Shqipëri bënë një studim tregu dhe panë leverdi të madhe. Një nga zyrtarët e kompanisë tha se lojërat e fatit kanë një ecuri të mirë në vendet në tranzicion dhe sidomos kur ka kriza.

Kumari si patologji, simptomat, dhe si mund të shërohet

Shkencat sociale e kanë përcaktuar varësinë nga kumari si patologji. Shpjegimi shkencor e konsideron lojën e kumarit një çrregullim të sjelljes, i ngjashëm me varësinë nga drogat. Lojtari patologjik tregon në fakt rritjen e varësisë në raport me lojën e kumarit, duke shtuar frekuencën e lojërave, kohën e kaluar duke luajtur, shumën e shpenzuar në përpjekjet për të rikuperuar humbjet, duke investuar më tepër sesa mundësitë ekonomike personale dhe lë mënjanë impenjimet e jetës se përditshme për t’iu dedikuar tërësisht lojës së kumarit. Duhet thënë që në fillim se nuk ekzistojnë shkaqe të përcaktuara veçmas, sepse çdo lojtar ka mendimin dhe arsyet e veta për t’u zhytur në lojë, madje konstatohet se një numër i madh i tyre dëshirojnë të tërheqin vëmendjen e tjetrit në lojërat e fatit, për zotësitë që ai mund të ketë në lojë. Të tjerët kanë nevojë të vërtetojnë dhe të përjetojnë suksese që në fëmijëri janë edukuar vetëm nëpërmjet përfitimeve materiale. Të tjerë janë depresive dhe nervozë dhe e shohin si ngushëllim kumarin. Një tip i tretë profilesh kërkojnë dalje nga një vartësi emotive apo financiare.

Varësia

Protokolli shkencor që merret me shërimin e varësisë nga kumari vëren se, humbja e parave është pasoja e parë e atij që luan. Për këtë shkak ai kthehet për të rimarrë paratë e humbura. I rrasur në borxhe “lufton” t’i kthejë ata e kështu zhytet akoma më shumë. Në këtë fazë fillon të përdorë pasurinë familjare, aq sa shet për shuma mizore edhe stolitë dhe trashëgiminë e përbashkët. Kur edhe ky “burim” shteron, subjekti kapet pas dallavereve të reja siç janë mashtrimi, vjedhja e grabitje të të gjitha llojeve.

Vartësia sjell gjithashtu tkurrje në vetvete, probleme të tjera me familjen dhe të afërmit dhe nga kjo fillon nervozizmi. Ai bëhet i padurueshëm dhe shqetësimet rriten e me to rritet edhe pagjumësia e kjo pason me rritjen e masës së neurozave. Këtu fillon edhe procesi i prishjes së marrëdhënieve e personi nën vartësi gjendet i vetmuar. Vartësia dëmton anën profesionalë të këtij të fundit. Ai nuk është më i motivuar të punojë edhe nga shkaku se paga e tij është harxhuar në pak minuta.

Nxjerrja

Psikologët këshillojnë shmangien nga mundësitë për të luajtur. Duhet gjetur mënyra për t’u larguar ofertave e mundësive të dhëna që na ofrojnë mjetet dhe mundësitë e tjera. Nëse vartësia vjen nëpërmjet kompjuterit, duhet të ndërpriten të gjitha lidhjet drejt sajteve të tilla. Duhet të ndërpriten vizitat kafeneve, qendrave të basteve dhe atyre ku luhen lojëra me letra bixhozi, domino, tavëll (lojë me zare) etj. Me një fjalë, duhet larguar çdo gjëje që tërheq vëmendjen drejt lojërave të “fatit”. Familja dhe shoqëria mund ta ndihmojnë më së miri individin duke ia ndërprerë të gjitha burimet financiare, duke ia aneksuar kartën e bankës, duke ndërprerë huadhënien dhe duke mos blerë asgjë nga ai (stoli, veshmbathje etj.) qoftë edhe me çmime përfundimisht të ulëta. Mungesa e parave e bën të pamundur lojën. Në shtetet perëndimore ekzistojnë shumë shoqata e organe të ndryshme, të specializuara për ndihmë dhe preventivë, të cilat marrin përsipër falas kurimin dhe ndihmën për të shpëtuar nga kjo vartësi.

9 simptomat e diagnozës si bixhozxhi

1. Personi luan kumar në vazhdimësi

2. Ka nevojë të luajë shuma parash gjithmone e më të mëdha

3. Irritohet kur i reduktohet ose i ndërpritet loja e kumarit.

4. Luan kumar për t’ju shmangur problemeve të ndryshme.

5. Pasi ka humbur duke luajtur kthehet ditën pasardhëse për te rikuperuar humbjet.

6. Gënjen anëtarët e familjes duke vazhduar të luaje kumar.

7. Kryen aksione ilegale si falsifikime, mashtrime, vjedhje.

8. Nga loja e kumarit ka humbur raportin me jetën duke shkëputur lidhjen me punën ose familjën.

9. Gënjen të afërm ose miq në lidhje me kërkesat për borxh

Dështon plani për zhvendosjen e lojërave të fatit nga qendra

Qeveria dhe pushteti lokal kanë ndërmarrë nisma të tilla vitet e fundit që të dekurajojnë zhvillimin dhe përhapjen e biznesit të lojërave të fatit. Kështu ajo rriti taksat ndaj sektorit tri vite me parë, ndërsa vitin që shkoi Bashkia e Tiranës shumëfishoi taksimin për bizneset e bixhozit në kryeqytet, në këmbim të zhvendosjes së tyre në zonën e ish-Uzinës së Autotraktorëve. Por të dyja nismat nuk kanë dhënë rezultat. Madje numri i tyre duket të jetë shumëfishuar. Bizneset e këtij lloji në Tiranë kanë preferuar të paguajnë taksat e larta në këmbim të ndërrimit të vendit. Sipas administratorëve të këtyre linjave, të ardhurat i justifikojnë taksat. Administratorët pohojnë se ata që luajnë më shumë janë të pasurit dhe varfrit. Shtresa e mesme angazhohet shumë më pak. Të pasurit, sipas tyre e kanë objekt argëtimi të kalojnë disa orë në kazino. Këtu përfshihen edhe njerëz të artit dhe politikanë, një pjesë e të cilëve janë bërë të varur nga këto lojëra. Të varfrit kur humbin për herë të parë kthehen për të rifituar paratë dhe më pas kthehen gjithmonë në të njëjtin vend. Por shqetësues mbetet fakti se shumë të rinj kanë krijuar vartësi nga bastet sportive, që tashmë janë në çdo kthinë dhe kafenë, në çdo qelizë të periferisë.

425 Komente

Artikullin vetem sa e kam skanuar, dhe jo se tema nuk me intereson, por ndiej nevojen te ankohem per titullin: Las Vegasi eshte vend i endrrave me xixa, nuk ka Las Vegas pa shfaqje te Cirkut te Diellit, pa Celine Dion, pa kujtime me Frank Sinatren, pa restorante e restorante te tera si rere shkretetire, pa zhurmen e metalte te slotmakinave dhe rrotullimin e embel te ruletes, vajza te gjata dhe tabaka dhe alkoole lume. Ne fakt une nuk kam qene ndonjehere ne Las Vegas. Por kaq gje e di edhe bufi, qe ne Shqiperi kumari nuk ka asnje iluzion shkelqimi, eshte trishtim dhe vetem trishtim, i ngritur mbi nje iluzion tjeterlloj: njohjen e sekretit te futbollit, mafies dhe universit.

"Las Vegasi" eshte mirazhi rreme qe ndjell kumarzhinjte shqiptare, nje ushtri ne rritje , me se shumti nga radhet  e te papuneve,  te droguar nga kumari.9 simptomat jane prerja precize, si me thike kirurgu,  e profilit te personave te varur nga kumari. Kam njohur te tille ne rrethin e te njohurve.

Nga sa me kane thene, ne kazionte me te mira, nuk mungojne cupat shtat e shalelarta, me bolero ballkonesh dhe rimel me xixa. 

Te djelave paradite me ka rene rasi ti shikoj sesi dalin nga nje bingo  tek 21 dhjetori, fytyrevrerosur, ne resht, njeri pastjetrit, te heshtur, duke thithur cigaren e humbjes se radhes. Kush ka ndermend te xhiroje ndonje dokumentar (10 minuta-Thirrja per Aplikim nga Soros Fondation ) ka rastin te kapi nje cmim.Idene e dhashe-mirepres cdo bashkepunim.smiley

Epo kur krahasojne Tiranen me Las Vegasin?! Te pakten Las Vegas njihet per - 'what happens in Vegas, stays in Vegas', shkon per nje qellim apo ideal (lol) e nuk e ke te dera e shtepise sa e hap, dhe pam, verbohesh nga dritat e mini Vegasit aka Cazinot e Tiranes. Po dhe kete addiction e duan shqiptaret, pse jo?! Mungonte ne rrugicat qe kerkojne diell! smiley

Per mu nuk kane rendesi krahasimet Figurative me Las Vegasin nje krahsim Ironik i cilesise se Larte .Me shume eshte te vine keta qe njohin Biblen te shpjegojne se perse ne Kohe Reniesh Morale TOTALE te Popujve shfaqen ne Rritje , Kurverite e Femrave , Pederastia e shoqeruar me KUMARIN .Spekulatoret dhe Hipokritet zene Vendin e pare se bashku me Apologjetet e 'erdhi fundi i Botes "

Dhe perse ne Kohe Normale , kur ka pune e dinjitet Vlerat Morale te Shoqerise cfaqen te konsoliduara , vleresohet si semundje Pederastia , perbuzet Kurvelleku dhe Kumaret Luftohen edhe me LIGJ .

Nje shpjegim Interesant i kategorise masive te Lojtareve .

Te pasurit ...shpenzojne Kohen per Relax .Ckulin nje qime sume nga pasuria .

Te varferit , Lumterojne shpresen duke varrosur ite per dite pasurine , normat dhe jeten .Shlkaterrohen duke nxjerre ne Treg te gjithe Felliqsite njerzore deri edhe krimin !

Mirserdhet ne Lefqenistanin Shqiperi !

Edhe ne Elbasan kumari ishte shpresa e pare dhe  fundit me te cilen e hapnin dhe e mbyllnin diten te pashpreset . Kumari eshte addiction pas njefare kohe , dhe nuk ka lufte me te rende se sa lufta kunder your addiction.

tirana krahasohet me Reno (911)

Ne lojrat eletronike te kumarit perqindjet jane 70 me 30 ose edhe 80 me 20 per makinen.Ja vlen te rrezikosh per 20% shans fitimi?

...nje lojtar i vertete do te thoshte PO smiley
pse pak jane 20% shanc...

Gjithmone kam pasur idene se burrat e vertete luajne poker!! smiley pse ka bura qe behen addict me slot machines ? lol

.....po dhe pine whisky 30-vjecar duke ndezur nje puro smiley 
ktu behet fjale per shqiperin goce, edhe lloto xhoi-n qe eshte ngjitur me furrin e bukes poshte pallatit...(qe gruja i dergo me ble buke e kta futen gabimisht ke llotoja) 

car thua?! kur i fusin "bet" me nga 50mije leke i ngritet adrenalina ne kulm.

Tirana  me lojerat e kumarit , shembelltyra si kryeqytet i ketij vendi gjithnje e me shume po tregon vetvrasjen e ketj vendi! Me bekimin e te "medhenjve"!

Lojera bixhozi, kafeterie dhe parukeri me shumice, pas ketyre fjaleve gjejeni vete fjaline emeruese te perbashket!

ca te keqe kane parukerite... kjo tregon qe populli  shqiptar e ka estetiken prioritet..smiley  tani po e kuptoj pse vijne  berberet nga Turqia atje..smiley

E kuqe...e zeze...e kuqe....e zeze....e kuqe....e zeze....

kujt ti bi plako ?

 

Duke u qeth te berberi. Vjen i shoku berberit edhe i kerkon ketij 5 mije leke. Aman ma jep borxh i tha se kam lene rrogen e kam hall se do me vrasi gruja. Me 5 mije lekshin pretendonte qe do fitonte prape gjithe leket qe kishte lene. Njeri llum.Nuk i kam kuptu asiher keto rob qe i djegin leket me baste e me bixhoz a ku ta di cfare tjeter. Keto duhen ndalu me ligj.

E perse ti ndalosh? Dakort qe nuk duhe lejuar prane shkollave, femive, por jo ti ndalojne. Kush deshiron te shpenzoje, shkaterrohet vete, bujrum eshte bote e lire. Liri personale, secili i perdor leket sipas deshires. Per kete arsye jam pro eutanazise, drogave te lehta, biles do te isha pro legalizimit edhe te drogave te renda sikur vetem te droguarit ne krize per droge, mos te humbnin arsyen e te beheshin rrezik per te tjeret.

sikur vetem kumarxhinjte ne krize per kumar, mos te humbnin arsyen

Nuk duhet te ndalohen, por ama, nuk duhen lejuar afer qendrave rezidenciale. Zakonisht keto casinot jane ne vende te caktuara. Psh Vegas, A.C. (boardwalk Empire), ku njerezit kur te shkojne ta mendojne mire, dhe jane koshiente se c'po ndodh (you travel per ore te tera, e deri sa arrin atje  besoj je ne gjendje te kuptosh se cfare konsekuencash kane ato, te pakten je aware dhe mund te kthehesh ne kohe nese nderron mendje lol). E jo te nisesh per te dal per peshk e te perfundosh per lesh. (pardon my french). 

nuk e di kush esht nga vendet nordike te na flasi pak per kto bizneset e pista si qysh tek

Dhe ne shoqeri me te "egra" ose me "individualiste" si kjo e amerikes, koncepti i interesit publik luan nje role. Kazinot sjellin vetem humbje, dhe asnje fitim...

ka fitim shteti mo..smiley  sjellin shume te ardhura kazinot se kane norme te larte taksimi..

Edhe ne Amerike po te shkosh ne kazino do shikosh me se shumti varfanjake qe perpiqen te fitojne ndonje lek dhe si perfundim humbin edhe ato pak qe kane .Ai qe eshte i pasur s'ka nevoje te beje bixhoz te fitoje para.ne shume shtete te amerikes kazinote bile dhe llotarite jane te ndaluara me ligj.per tu lejuar duhet nje referundum nga popullsia lokale.

Ca thu mer, c'te varfer?!Te gjithe pleqte I ke atje. Argetim I tyre I preferuar. Pastaj bixhozi I vertete eshte te tavolinat e pokerit. Ku ka te varfer aty ?! smiley ai eshte biznes me vete. U got to have balls for that. 

pleq e plaka ne social security.

Ne pension pra mo. 

Jo jo se s'jame vec pleq e plaka. Ka trape te te gjithe dimensioneve. Njof njonin qe shkon me shume se ha ushqim pothuajse for free. Po me gallata qe me nje tjeter qe i erdhi plaka nga Shqiperia dhe plaka ra telef mbas kazinos ketu. Saqe i kishin vene kuote mujore plakes, sa mund te bote tym atje.

Po ka dhe pastaj bixhosci me fat, e nganjehere dhe me mend. Njehere me qelloi me i shofer taksie ne Arizona. Vete ishte me origjine italine. Me shef mua ketu ne kete timon te qelbur - tha, une kam fitu e humb disa $milione. Po i kishin mbet ne mendje dy vellezer shqipetare qe kishin lene me rreth nje milion fitim. Ata ishin cuna te zgjute, nuk e vazhduan me, thoshte mendushem taksisti i shkrete.  

Eh, une i rri vetem shahut, pa surpriza dhe fate... por ne pergjithesi dhe ne amerike eshte nje mixed bag, disa te varfer qe humbasin kursimet e jetes, e disa per te cilet eshte thjeshte argetim.

Kishim Nanon e shkrete per ate pune, xhanan ishte. Vecse ai lozte me balls te te tjereve.smiley

...ne fakt ekziston mundesia e ndalimit ...afersisht "me ligj"
personat psh qe jane akoma koshient dhe nje minimum realist, mund ta ndalojne veten nga pjesmarrja online ose fizikisht, neper lojrat e bixhozit...ka nje fare lloj procedure qe implikon personin ne fjale, shtetin dhe organizaten e lojes (qe mund te jete sit web online, cazino reale, etc etc) ...Por mqse ne atdhe shteti dhe kazinot jane ne te njejten ane...i bje qe ai i shkreti qe eshte ne anen tjeter sado te mundohet ska me gjet kurre mbeshtetje...
kshu qe ceshtja mbyllet me : ata u pasuruan ai vrau veten ose e vrane borxhdhenesit...

I rrasur në borxhe “lufton” t’i kthejë ata e kështu zhytet akoma më shumë. Në këtë fazë fillon të përdorë pasurinë familjare, aq sa shet për shuma mizore edhe stolitë dhe trashëgiminë e përbashkët. Kur edhe ky “burim” shteron, subjekti kapet pas dallavereve të reja siç janë mashtrimi, vjedhja e grabitje të të gjitha llojeve.

ky eshte rasti tipik i ''kumarxhiut''  qe eshte zhytur keqas... i pasherueshem!!

sikur nuk permendet ne shkrim  shkaterrimi i familjeve...

kam degjuar, nga gojedhenat e popullit tone te madh shqiptare O Belul - me mire zenc dashurore (nuk them qe eshte gje e mire e, e keqja me e vogel lol) por vetem bixhoz, kumar mos te zente, kapur, shtrenguar dhe lidhur prej brekesh. Se aty i le te gjitha pastaj, me beka dhe gruan ndonje dite atje do e harrosh per kompesim. smiley ( addiction qe s'kaperdihet eshte bixhozi, perfundon si mos me keq)

epo po te jete budallaçke gruaja te rri akoma me të  deri  sa te behet objekt kompesimi,  Hallall  dhe  respekt   per kumarxhiun pastaj!smiley

ishte figurativisht ai krahasim, por qe arrin deri ne ate gjendje, sa dhe gruan mund ta lesh atje, aq e forte eshte varesia ndaj tij. Ska shpetim, vec rrenim. 

e kuptova .. edhe une figurativisht e vazhdova, sepse ata tipat qe kane hapur kazino apo lojra fati, nuk duan gra,  por kash.. ndryshe hapnin bordello..smiley  

sidoqofte idea ishte:  kumarxhiu i semure  qe sa ka per gje te rrenoje shtepine,  falet 1 here,  hajde 2 here  per hir te familjes, dashurise e terci verci..,  kur shikon pastaj  qe e keqa  vazhdon  jepi shqelmin..  hajd sikter!

Vallai shume e shemtuar eshte bere Tirana me vene bixhozi cdo pellembe. Ka ndryshim rrenjesor me Las Vegasin, qe eshte vend qejfi, me keto tonat qe me shume flasin per mizerje xhepi apo truri, dhe jane bere pjese e jetes se perditeshme. Qeveria patjeter mund dhe duhet te vere dore me kufizimin e licencave. Po qeverite shqiptare lujn vete kumarin, ate te madhin fare bile.

Me ka qellu njehere nga fillimet e kazinos tek Taivani. Shkova me nje shok per kuriozitet. Ashtu ishte, kishte fytyra goxha te njohura. I lenin paret trapat pa iu dredh qerpiku. Shumica ishn bicnezmen, dmth me nder me thone. Ishte njeri ke rruleta, qe kishte lene disa milone, por insistonte se ia kishte marre doren tashme, dhe me siguri doren tjeter do fitonte. Bile i erdhi dhe nje nga personeli dhe u mundua ta bindete, ta linte se kishte humbur shume. Edhe ky shoku im i qeroi nja 200 shpejt e shpejt. Mu lut mua, bile me thoshte t'i vete ai leket. Po une isha vaksinu mire me i ven tjeter.smiley

Vegasi eshte projekt, model biznesi, strukture civile, ku "gambling & leisure" kane nje kombinim te shkelqyer. Vegas eshte mesim: tregon se si njeiru mund te triumfoje mbi natyren (shkretetiren).

Nuk krahasohet Vegasi me zgeqet e Rrumpalles. jane dy koncepte te ndryshme. Struktura e lojtareve eshte po ashtu totalisht e ndryshme; ne Vegas "bulk" i lojtareve perbehet nga njerez qe nuk jane addikte bixhozi, por qe provojne nje kenaqsi te caktume brenda nje limiti te caktuar. Vegasi eshte sa destinacion bixhozi aq edhe familjar. Ne Vegas mund te kesh nje "great time" pa futur kemben ne kazino, madje duke qene principialisht kunder bixhozit. Keto t'i thote dikush qe ka bere projekte per disa shoqeri kazinoshe, dhe jo vetem ne Vegas.

Ate po them dhe une. E kam shetit Vegasin e shkrete. Megjithse dhe atje ne fund te neveritet nga artificialiteti. Natyra di te take revenge, ne fund te hesapit.

Po me e shemtuara ne Shqiperi eshte integrimi i boxhozit me jeten e perditshme. Pra jan njit e njit bixhozi me kasapin, a byrekun, a zarzavatet. Kjo me bo per te vjedh sa here qe shkoj atje.

Asnjehere nuk me ka pelqyer ideja e Vegasit... njeriu trimfojti mbi natyren, por ne menyre jo shume organike. Vegasi ekziston vetem se te lejon te beshe ate gje qe nuk lejohet ne vende te tjera. Per triumfe, dhe triumfe organike, hidhi nje sy Madridit. Disclaimer, nuk kame qene ne Vegas.

Shqiptaret kane lexuar qamet ne ato kohrat kur mungonin keto argetimet e sotme.Dhe nje nga me te lexuarat ka qene, pa dyshim "Njezet e kater ore nga jeta e nje gruaje".Tani lexuesit kane shancin te jene personazhi i pershkruar me aq realizem nga Cvjag.

Ti po thu qi gaylluku sqeka i lind? Do te hedhi Pinderi ne gjyq smiley

Jo une s'thashe gje, e tha Francezi.

Shume selective paskan qene ato ilacet. Pastaj keto pune i qajne shark lawyers.smiley

Pa shaka tani, vertet keto ilacet per punera truri jane shume primitive. Dmth ne pjesen me te madhe funksionet e nderthurura te qarqeve ne tru nuk dihen. Dhe ilacet prodhohen dhe jepen pothuajse qorrazi. Mjere ata qe e kane rrisk.

Tamam mjere ata qe e kane rrisk. Kjo ishte edhe si ndihme, tip public service announcement, nese ka ndonje ketu qe ka marre ato ilacet edhe ka ndonje side effects...

Vallai ketu s'ka mundesi bixhozi, per ate tjetren s've doren ne zjarr. Pra ketu mund te shfaqen side effects te reja. Dmth ketu mund te behen goxha zbulime per te miren e njerezimit.

Kush ka pi ato ilacet dhe ka ndonje efekt anesor te lajmeroje Pinderin smiley

Ky shkronjësi i artikullit s'e ka idene e L.V. prandaj bën krahasime të paqëna. Kumar Tirone pa sharmin e Las Vegasit, pa vezullimin, pa atmoseferen, pa asgje. 

ca titulli,

a ka qene naihere n'Las Vegas kjo qafsha per zotin.

se lexoj !

Sikur dhe ndonje dokumentar per Las Vegasin te kishte pare do kishte kuptuar qe s'ka asnje ngjashmeri me qytetin e dritave dhe bixhozit, shfaqjeve, e historive pafund qe jane te nje bote tjetre. 

Kam pershtypjen se titulli eshte ironik. Tirana nuk eshte Vegas, po thote, qe te shnderrohet ne parajse te lojrave te fatit.

Ndoshta ka qënë qëllimi i autorit/es, por është "off".  

E ke keqkuptuar... nuk thote ne asnje vend te artikullit qe bixhosi ne Tirane eshte joshes ose i mire.

"qe te shnderrohet ne parajse te lojrave te fatit."

Do you believe there is such a thing  as "parajse te lojrave te fatit"?

Mendova se eshte evidente se nuk ka "parajse" te tille dhe eshte ne perputhje me konceptin e ironise qe thashe per titullin. Ndoshta duhej ta kisha vene ne thojeza sic po bej tani ose te kisha shkruar dicka si "gjiriz i lojrave te fatit". Mirepo keshtu mund t'i hyja ne hak Vegasit smileysmiley

As fare. Gjirizet e Vegasit aty jane.

Ok ose peshku si lexon me artikujt por njerezit fokusohen tek komentet, ose me te vertete sindroma e analfabetit funksional eshte bere epidemi. Fjala Las Vegas nuk perdoret asnjehere ne artikull, dhe artikulli nuk mundohet ti japi nje pamje te mire fenomenit te kumarit.

 

"Fjala Las Vegas nuk perdoret asnjehere ne artikull"

Titulli: "Bumi i kumarit, Tirana si Las Vegasi"!!!!

Mos ka dashtë me thonë Las Vegasi si Tirana smiley

p.s. j/k

Doja te thoshja ne artikull, poshte titullit. My greater point: kjo nuk ka asgje te beje me Las Vegasin ose nuk eshte ne asnje menyre pozitive drejt kumarit.

Por, gjysma e pergjigjeve jane te tipit, "po sa kote ja ka futur kjo? Las Vegas eshte kulmi i civilizimit, e ku krahasahet Tirana me te..."

PS, sic thote dhe Luliani me poshte, dhe ne Vegas nuk eshte mire. Eshte me shume nje mixed bag nga cmendohet.

une te ngacmova ne mqnse "Las Vegas" shfaqet diku ne artikull (headline or body).

"dhe ne Vegas nuk eshte mire (per KUMARXHINJTE!!!)" - shume e sakte...  

Kumari eshte ashtu sic eshte ... vetem se shfaqet ne forma te ndryshme ne vende te ndryshme ... por ne thelb eshte i njejte dhe pasojat qe sjell jane te njejta ....

Shiko, titulli për mua nuk qëndron. Tani, a është e vërtet që Vegas ka edhe anë të errët, vuajtje, papunësi, probleme, po natyrisht, kush po e ngre lart në qiell. Por, kur krahason tjetra te pakten te gjejë atë më të përafërtën, jo kuturu. 

ketu apo ne artikull harrohet qe shoqeria eshte e ndare ne klasa ... dhe effecti i kumarit eshte i ndryshem ne klase te ndryshme (duke marre parasysh xhepin)!! I vraferi luan ne kumar buken e femijve apo qirane e shtepise .... milioneri ndryshe ... mgjthse ... nje dore e pakontrolluar fut ne telashe eshe milionerin .... shkurt STAY AWAY!!!!!

Shumë e vërtetë! Por, njeriu i shkretë rreket të provojë fatin me kumar, dhe pse dihet që e ka të garantuar humbjen më shumë se fitimin. Kam shku në Vegas dhe ecja përmes kazinove dhe s'kisha dëshirën më të vogël për të luajtur. Por, siç e shkruajta dhe më poshtë kumari është ves shumë i poshtër dhe po t'u fut krimbi, aha, e hëngre. 

Dmth i bie me mire ta hash krimbi se sa te te haje. smiley Dmth me mire ta provosh te humbesh pak pare qe te mos ta provosh me shume. Si pune vaksine. Tersi eshte po fitove me pak pare.

Tani edhe mund të dalê ndokush e të thotë që preferon ta hajë krimbi lol. Besoj, që njeriu është mirë t'i ketë gjërat nën kontroll, veçanërisht gjëra të tilla që sjellin dëme jo vetëm monetare, por shpirtërore, e kanë një "ripple effect" që s'besoj që do mbyllej lehtë. smiley

Tashti varet nga lloji i krimbit ajo pune. Po qe krimb i mire shume, pse jo. smiley

Po pikerisht per te evituar semundjen e madhe, do provuar njecik, se ndryshe mbetet mister dhe ka efekt me terheqes. Po humbe pak pare e di qe te humbura i ke dhe shume. Megjithate per te gjitha llojet e addictions, efekti varet me shume nga lloji i robit, nuk vepron tek te gjithe njesoj.smiley

Po qe krimb mëndafshi ndryshoj mendim smiley

Njeriu sa të rrojë do provojë smiley Eh mirë, u pa puna duhet me bo i listë me gjona që s'i kena provu edhe me pa ça efekti kanë smiley

Eh, se mos te pyet ai thuaj smiley

Vec kujdes, se efektit s'i dihet. Duhet under good supervision. smiley

Normal që jo. smiley

Fatmirësisht s'më është nevojitur supervision. smiley

Boll me Las Vegasin se late nam. Vezullimi i Vegasit ka edhe nje ane te erret, nje skamje te pashoqe, nje depresion total, qe e vuajne banoret dhe jo turistet, e qe ia kalon skamjes e depresionit te Tiranes po aq sa ia kalon edhe vezullimi. Por s'keni faj, se helbete c'ndodh ne Vegas, rri ne Vegas.

Eshte stili ala peshk.Kapu pas keqkuptimit dhe vare kolovarsen e komenteve ne drurin e argumentit, duke harru pyllin.

Jo po se dhe bejne sikur jane te ditur. Gjirizet e Las Vegasit nuk jane proverbiale, por shtepi per mijera e mijera te pastrehe. Shtepi i thencin, se si rrojne dhe vdesin dynjaja neper keto gjirize, sa nga semundjet, sa nga mungesa e kujdesit shendetesor, sa nga permbytjet, sa nga krimi, mu ngjitur me vezullimin me tafmaqar qe ka njohur ndonjehere njerezimi. Le me pastaj banoret normale. S'di ku po lexoja nje dite qe edhe para per perde nuk kishte nje familje pa i kishte veshur dritaret me cardboard, krimi vuuu, skamja e papare.

Lul, cfare je tu thon o burre? Apo do me bo gallate?

Nuk e di... nqse ka ndodh gje keto dy-tre vjet te themi. Kam shetit neper Vegas, kam pare lagjet... e ka nje arsye pse njerezit jane dyndur aty, se tek e liga nuk shkon njeri. Tani US eshte, ka te varfer, s'do mend ka edhe dallime te medha,  por keto nuk ishin kurre me te medha se dallimet e, te themi,  NYC apo Atlantas (keto te dyja i njoh goxha mire).  

Problemi me i gjere se te varfereve qe mbase i gjene kudo eshte qe ne Las Vegas (per mua dhe Miami eshte i ngjashem) eshte pothuajse e pamundur per njerezit e qytetit te bejne prokopi? Me cfare te mirren, kur industria kryesore eshte hoteli dhe kazinoja. Flasim per vende kur kamarieri eshte middle class dhe bartender at the top of society.

Nuk ka vec restorante ne Vegas. Kazinote e hotelet atje jane biznes miliarda dollaresh. Punesojne plot accountants, lawyers, doctors, economists, statisticians, IT, etj. etj. Sigurisht ka edhe kamarjere, banakjere, strippers dhe prostituta.

Kategorite per te cilat ti flet ekzistojne ne cdo qytete. Vetekuptohet, nuk ka qytete pa mjek, e njesoj industria kryesore atje do kete nje ushtri te tere profesionale. Gjithashtu, nuk doja te thoshja qe ne vetvete ato dy punet kane gje te keqe. Thjeshte nga perspektiva e nje njeriu lindur atje, konsidero gjithashtu mungesen komplete te shkollave te mira,  eshte pakez e veshtire te shikosh industrira te tjera.

Pse s'thu qeka gati t'u shperthy revolucioni proletar atje. I shkreti Marks thuj, s'do e kishte mendu qe mbasi te kishte deshtu me proletariatin ne pergjithesi (kuptohet vetem perkohesisht), t'ia kthente rroten e fatit proletariati i qejfit. Mesa duket dhe per te rruget e Zotit kane qene te mistershme. 

Po dhe ne qofshin kaq te varfer vete e kane fajin. Ja ne Shqiperi nje e majte e forte s'i le keto qamete. Dhe me 24 qershor, te gjitha kazinot ne biblioteka do t'i ktheje.

hahaha... smiley

Lul, na ftillon dot per skamjen dhe depressionin e madh te banoreve te Vegasit?  

  • Ishte nje UBS bank trader ketej nga ne qe ishte "i varfer" se luante shume kumar! smiley

Dikur, ne vitin 2006, kam qen duke u zhvendos ne Vegas. Kazinote kane shume statistike mbrapa. Akoma e kam nje fare pendimi qe pse nuk u be... Ne Vegas do jetoja me shume qejf. Por robi duhet te kete 4 jete te beje gjithe ato qe do. hajt mo... se mos esht vetem Vegasi kunj!

pikerisht, kazinote jane business dhe "odds are always against the player" ne minimum 49/51 ose edhe me thelle!!  Duhet pak edukim ... knowledge is power! smiley

mund te flisja nji ore per ket muhabet smiley

but I won't. I should not, actually.

Ashtu, mos e kruj kot, e kane veshin e gjate e xhepat e thelle ata.smiley

You missed the point mate! smiley

Emigranti e kishte fjalen diku tjeter!

Dikur i kena pas nigju me endje Animals-at kur knonin "The House of the Rising Sun". Kur mesuam anglisht shume vite me pas, del se paska qene muhabet kumari ajo kenge:

There is a house in New Orleans

They call the Rising Sun

And it's been the ruin of many a poor boy And God I know I'm one My mother was a tailor She sewed my new bluejeans My father was a gamblin' man Down in New Orleans... 

 

Kumari është si droga. Addiction që po të hyri në gjak zor se ka shpëtim. Prandaj, në Bibël konsiderohet si ndër mëkatet më të këqija se ka pasoja të mëdha. 

Ti mire e ke, se edhe kjo kenga tingellon njecik "preachy": "o mother tell your children/not to do as I have done etc." Po ne Bibel?! Ku? Sikur s'ka pas kumar ne kohera te lashta, eshte me teper nje fenomen i lindur me spekkulimet e parase dhe bankave keto 300-400 vjet e fundit. Thjesht per kuriozitet them, jo se di gjo vvete me saktesi. Keshtu po ma merr mendja tani.

Kumari eshte fenomen  i lindur prej spekulimeve te bankave ne 300-400 vitet? Nuk ekzistonte ne kohe te lashta... Oh ok, 1000% gabim ne rast se nuk e kishe me ironi.

Bo, e kisha fjalen per kumarin si bixhoz, dmth te luash letra me pare. Por me siguri ata ne lashtesi benin hatane me baste per ndeshje me gladiatore e me shpata. Ta kam llafin, nuk m'rezulton se shkrimet e shenjta thone gjo per kete si fenomen te vecante, por mund ta kem gabim. Prandaj pyeta Liriken te na jepte ndonje reference. 

Po crendesi ka kur ideja eshte e njejta? Crendesi ka ku njesoj bie ne borxhe? Si te bihesh ne borxhe nga qe i hodha te gjitha parate tek Barcelona perpara dy javesh, si te bihesh ne borxhe nga qe luan letra, ose slot machines, njesoj eshte.

Drejt, as une nuk besoj që ka patur kazino në ato kohëra, por menaxhimi i parasë është një gjë theksohet e flitet në Bibël. Duhet ta tërheq atë punën e kumarit si ndër mëkatet më të këqija, se e ngatërrova me atë që thotë "money is the root of all evil". Sdq, nëse nuk eshte mekat, të çon në mëkat, të shkatërron e ka pasoja të pashlyeshme. 

Kumari eshte kripa e kesaj jete!

 

Kush nuk e ka provuar

Kurre nuk ka jetuar

Mendoj se duhet pyetur Tos Nanua per keto halle. Ka autoritete qe i njohin mire keto pune, se u beme te gjithe si komt e dhise smileysmiley 

Jo Tosi, eshte shembull i gabuar. Sic e thashe dhe me pare Tosi lute me kuletat e te tjereve. Dmth ai i ka provu vetem lezetin, po jo qederin.smiley

Luck sometimes visits a fool, but it never sits down with him.
German Proverb

 

Shkonim me shoqnine  ne kazino para ca vjetesh ne connecticut (ny) , nuk shkoja shpesh por kur beheshim grup shoqnie shkonim. Per here te pare me ra spin number $1000. Pastaj luanim roulette ,fitova dhe 400 te tjera ,  dhe ne fund provova black jack smiley  i humba gjysmat smiley

Njeher tjeter fitova perseri $2000. Duke prit te mbaroshin kto qe vishin perqark kazinos ( shoqnine) i humba perseri se fillova te luaja prap smiley

Qe atehere s'ja kam pare me bojen kazinos .

He pra, Elba he. 

po pra po smiley  mire eshte te shkosh per qef , harxho robi ja te bej qefin $300 , fitove mire s'fitove po prap mire ........po  te harxhoxh kur ske ska kuptim , dhe per cudi asnjeher njerzit qe luajne kumar  non-stop s'mu kan duk klas

Hehe, mire. smiley Ta kisha llafin, tregoju njecik ketyre inocenteve kendej se c'eshte kumari. Jo 300 e 400 e? Flasim 2000 e lart.

aha 2000 e lart ndodh kur merr kartat e bankes me vete dhe gjithcka ke cash , i fluturove mrena gjysem ore ....dhimbje koke  dhimbje koke   ..te ka ber vaki kur fiton nje dore te mire te vjen shoku ose shoqja qe ke me vete dhe te kerkon "borxh" ca nga ato dhe te thot do ti jap prap sa t'fitoj  edhe si shef me sa t'jesh gjall smiley

Haaa smiley E papame je. Une thashe se po talleshe, ti e paske pas me gjith men smiley

Mirembrema njehere, se nuk u prezantuam. Nice to meet you. 

Ju mblodhi bixhozi smiley

Kam lexuar dikur nje tregim te Pellumb Kulles mbi eksperienca kazonosh te shqipove, po s'po e gjej dot. Basically, te gjithe hiqeshin sikur kishin fituar. Pastaj njeri pranoi ca humbje, dhe filluan te gjithe te pranonin qe qene bere njeri me troke se tjetri. smiley

nuk eshte turp me e pranu qe ke humb! Une spara i kam qef keto casinot, sme japin sadisfaksion. Me mire kaloj  nga ana tjeter, si restorant apo bar, ose ndonje spa apo masazh (lol). Plus e di veten, qe do nxehesha keq po te humbisja. Kam vene mend njehere, luajta jo bixhoz jo, por ping pong me pare. Se me rrejti mendja se fitova setin e pare e te dyte, u bera greedy (ose ma bene kastile), edhe vura cka kisha fituar plus dhe ca me shume. E ne fund, perfundova kshu. I want my money back! smiley, I want my money back smiley. E deri sa i mora back, qe me erdhi fytyra kshu smiley. lol p.s. ah po harrova, njehere ju afrova atyre slot machines me luajt pakez, ishin nja 2 plaka aty e me dhane nje dirty look- tip: ah je e re ti moj bij te fillosh te lesh lesht ketu, ne kemi vite ketu, dhe prape po ketu. Edhe qe atehere, sja kam pare me bojen. 

Na mblodhi kasollja smiley Mor po me llafe t'gjithe t'forte xhanem. Po me vepra kush po e di. 

a-ha  ska te forte aty , fitove merr paret dil n'dere ik vrap , ene mundesisht   te shkosh vetem se te qepen deri sa te te bejne broke smiley

Më kujtove një të fortë. Shoqja ime po luante në "slot machine". Ajo fitoi deri në një pikë dhe pastaj humbi rreth 400$ U bë tym nga mërzia. Ndërkohë, kur po ktheheshim me makinë për në hotel, seç ishte një këngë dhe kishte një varg me drogë, dhe kjo thotë dua hashish (për të mbyt trishtimin) por s'kam me ça ta blej smiley Ka plas një e qeshur në makinë gagaga. S'kemi fjet, e gdhimë buzë detit sa pritëm lindjen e diellit, dhe pastaj u kthyem në hotel. 

ore 400 dhimbja sa ka nis me te picku  , po kur kalon 1000 e lart ska hashish qe te ben derman .......me ktheve na ato kujtime dhe mua smiley  rendesi ka qe ja keni kalu mire dhe ke ca kujton per ato aventura te bukura smiley

Kam lujt një herë dhe ndjesinë e humbjes dhe fitimit i kam provuar brënda një nate. Por, ika me $ në xhep pas shumë e shumë humbjesh. smiley 

 

Shikon qe e paske provu dhe ti smiley

Vallai bixhos luhej dhe ne kohe te Verit qe te futshin mrena. Kemi pas nje te larget ne fis qe e kishte semundje. Paret tym i bote. E vazhdoi zanatin gjer ne fund.

Ka qënë rastësi dhe nuk kisha asnjë mendje për të luajtur. Me shoqëri duke festuar dhe përfunduam në kazino. Krimbi pra...smiley

Po jo mendafshi, ai eshte c'eshte smiley

Ku ma gjen të ishte. smiley

Rruges do jete.smiley

Amen. smiley

Apo s'eshte dhe dite pashke. Eshte me i vemendeshem Aismiley

Gëzuar Pashkët. smiley

p.s. vezët e tuqe i ke bëre gati? smiley

Dhe ty smiley

Asnjihere s'kam fitu asnje kacidhe. Po futem me ndergjegje qe do lej 100-200 dollare. Me hypin nervat vetem kur i humbas per pese minuta dhe me duhet te rri te pres edhe nje gjysem ore, sa ti humbin dollaret e tyre ata me me shume fat, qe te shkojme pastaj te pijme ndonje gote.

merru atyre te tjereve , ai qe fiton duhet me share nga pak se ka dhe lezet

Para dy javeve vajta me nja dy shoqe, ne mbaruam une kisha bere dy tiketa kurse ajo I kishte humbur dhe prisnim kete tjetren. Ajo sa kishte futur $100 qe kishte terhequr nga banka dhe nuk levizte. Ne tani luteshim nga mbrapa saj qe ti humbiste sa me shpejt se vdiqem per gjume ishte Ora 2 e nates. smiley

Tregojne per Nanon; i humbi shpejt e shpejt nja 100 mije euro te nje "hallexhiu" qe shoqeronte. E shef kete qyqarin me buze te varura. He mer i thote, po te dhimbsen paret e? Po jo c'ne, i pergjigjet ky, po sikur te vazhdonte te benim ca me shume qejf. Historia vazhdon, por del jashte sferes se bixhozit. smiley

me Nanon kam nje kujtim kur erdhi ne Ny ne 2005-sen.Ishim nja 20 vete ne restorant , vjen menaxheri i thote kemi vere kte kte kte , fillojn nga $80 shishja , po kemi dhe $1.500 shishen qe eshte me e mira qe kemi

-pse xhaxhit do ja fusesh ti ??  ja ktheu nano  smiley

plasi gazi aty aq u desh smiley

"O Tosi, po te pakten ktheje njehere koken te shohesh kush po t'i jep keto para"

ahahha  Mirmbrema smiley

Elba edhe kur ben shaka nuk tallet  smiley, jo per gje po kshu e kam tipin , ska pas robi ansjeher fitim kur ja ka fut kot muhabetit sikur edhe te  mendoje se po kalon kohen ca min ne internet , nuk ke sadisfaksion kur flet kot  smiley

nice to meet you too 

ah je e re ti moj bij...

Morali i fabules se Moza Llastices: me shpetoi rinia! smiley 

Moska, Tirana, Los Anxhelos

Sec u bashkuan ne nje kolkoz smiley 

----------------------------------

- Ti flet si e ema e Zeqos maje thanes - tha Kadriu

- Aman o Kadri - turfulloi Metja. E ka pas njohur vete ti Zeqinene, mamane e Zeqos?

- Eeee jo. - tha Kadriu si i zene ne faj. Po kam degjuar...kam degjuar...

- E po c'ja fut kot si e ema e Zeqos maje thanes atehere?

Qeflije kazinove ngela, sapo jam kthyer nga atje me humbje kete radhe dhe me dhimbje koke smiley

sa humbe

Jo shume $400 por para nje jave fitova 1500  keshtu qe kam akoma per te prishur smiley

car loje luan poker.. e vetmja loje qe ke dicka ne dor, ajo dhe black jack

ne cilen casino shkove? smiley

Yonkers e kemi afer ne Atlantic city vemi ne vere zakonisht smiley

moza ja prit dhe ca se do na bejne nje ketu ne massachusetts zdo kesh nevoj te marresh masspajkun per ne foxwood smiley

pyete dhe sa e ka rrogen smiley

Ne shqipot vdesim nje cike per te pyetur smiley

muhabet kazinoje po bejme ku ka turp aty smiley

kur shkoj ne kazino ne xhep kam vetem 100 dolla,r dhe u them atyre qe kam me vete qe po humba keto dhe u kerkoj borxh me thoni ik pirdhu, prit sa te shkojm ne shpi smiley

Sa here kam dhene borxh asnjehere si kam marr mbrambsht, po ku shkon me 100 dollare ato 10 minuta I ke gone smiley

hajde naten Graria dhe ju shtofshin smiley

naten naten te past ija te past  smileysmiley

Vetem kur loz online fitoi miljona dollare smiley naten milet edhe prej meje dhe cdo e keqe e ka nje te mire prandaj mos I shani kazinot dhe mos na paragjykoni neve qe na pelqejne smiley

naten naten nuk ju shajme jo ,do lutemi per ju  smiley

Ne vijim mund te lexoni:  Hapet Teatri i Kukullave, Tirana si Broadway!

Mother of God!

Nuk e di ne se i jane kthyer apo JO florijte e sekuestruar fisit te Jazefperckes disa "floricka " Jane me deshmitare ne gjyqet e kohes ( patjeterte "manipuluara nga "se diktatura zotrie smiley te fituara prej fisit te saj Fisnik me KUMAR , ku bixhosci Dursake ( nje ish karagjoz estrade np ) ka lene ne kumar me kete fis , qe kjan per Liri e Demokraci nga Kuvendi ! Nder disa te tille di qe dhe jane kthyer . Sidomos florijte e vjedhur nga Kumarxhijte e Qeverise se M.Krujes te cilet ua "morren" Hebrejve ( 200 veteve ) per te mos i raportuar tek nazistet ! Por edhe florijt e paguar nga Nazi Fashiste per sherbime Kombetare te Babaareve te Kombit !

Si duket edhe kjo perhapje skandaloze ne Tirane qe 100% eshte Fole e Krimit Nderkombetar per Pastrim parash , eshte me dijenine e Meksollareve , po qe u vjen keq se "nuk kane Ligje qe ti kufizojne " smiley . Njesoj si Piramidat e 97 mbi te cila programberesi Meksi , na ben me dije se  ka paralajmeruar ne nje artikull gazete si gazetar e ne nje kronike lajmesh si foles ne TV ,  qe jane te paqarta smiley  ...po nuk e digjonte njeri . Biles ja ka thene shume here  Presidentit Berisha !

o idriz, mund te na thuash cfare ilacesh te nevojiten se ndoshta aty une USA nuk i blen dot edhe t'i nisim ne nga Shqiperia meme? Se cdo tre rrjeshta e ke me mua... E kam thene edhe me pare, ju sigurimsat e pushuar nga puna ne muajt e pare te qeverise ne 1992 me keni fiksim. C'ti bej qe nuk me la Sala te ju pushoja te tereve se do ta kishim ndryshe historine...

Sikur thane qe do kandidoje per PD ne keto zgjedhje... e vertete eshte ?

c'e do PDja Meksin?

Po Selamin ce do ? Meksi 100 here me mire.

po ti kaq mend ke! Ku Selami ku Meksi! Ky i fundit eshte i mbaruar politikisht, edhe Bamka nuk e deshi si bicim keshilltari.

Lere kete o Gjergjo po na thuaj per termetin qe ka rene ne PS, po i ikin te gjithe Rames, SHega, Duka, Fressh-i ka paralajmeruar protesta nese nuk kandidohen Brace dhe Spiropali, cfare po ndodh me partine Gjergj? Ja pate sherrin Rames.

Kush eshte ky Selami ?? Cfare ka bere per Shqiperine ? Apo ka skuqur patate ne USA, edhe Mc donalds e pushovi nga puna dhe e mori Saliu te freskoje bolet me k... e PDsmiley

o anglezo, rri atje dhe kerko pune kete be, ose hajde ne Tirane e na trego vlerat e tua. Une punet e mia i kam publike. Pastaj, sa per Selamin e tregoi koha. Sa per Bamirin, prit deri ne 23 se afer eshte. Sa per keshilltar informohu mire pak. Pyet ndonje te brendshem atje se nuk i din mire gjerat. Pyet sa here ne dite bie zilja!

po do vijme o xha Leka do vijme. PDja ka nevoje per cuna te ri si une, me shkollim perendimor, puna jote ka perfunduar me kohe e vakt. Ti ne fakt je larguar me deshire nga PD se per respekt ti e ke vendin aty me status. Sdq. bere ca reforma qe duhen vleresuar dhe mbetesh antikomunist ne shpirt, por kaq shkonte puna jote jo me shume.

Ja ke kaluar Leftit me mastera?smiley

po shyqyr qe ti je i gezuar me PD-ne e sotme! Kaq ka rendesi. Une jam shume i lumtur kur shoh qe brezi i ri me fytyra te reja me studime te thella ne perendim e di rrugen e perendise dhe ne do te shohim suksese te papara meju ne krye. Gjermania po na pret qe ta kalojme...

Profesor, seriozisht tani, si mos te jem i gezuar me kete PD kur ka qene per pjesen me te madhe te ketij 20 vjecari ne pushtet, ka konsoliduar te djathten ne Shqiperi, ka anetaresuar SHqiperine ne Nato, ka transformuar vendin per mire, ka bere nje pune ta pacmueshme ne drejtim te bashkimit kombetar, etj.

Profesor, pa diskutim qe ti je vlere e kesaj partie, po cdreqin ke qe behesh, me fal, lolo i qoftexhiut dhe nuk jep asnje kontrubut per kete parti. Ne fund te fundit, PD eshte edhe e jotja, pse kerkon te godasesh?

"...Ka konsoliduar te djathten.. !? MOS!
E ka shkaterruar fare ...

Para se te them ndonje llaf te pamenduar, a mund te ma sqarosh qe me perpara nese kete frazen

...seriozisht tani, si mos te jem i gezuar me kete PD kur ka qene per pjesen me te madhe te ketij 20 vjecari ne pushtet, ka konsoliduar te djathten ne Shqiperi, ka anetaresuar SHqiperine ne Nato, ka transformuar vendin per mire, ka bere nje pune ta pacmueshme ne drejtim te bashkimit kombetar, etj.

e ke me verte, apo me ironi? Qe mos thush pastaj qe e kisha me te dredhur.

S'paske qene i vemendshem Pf...smiley po ai vete eshte deklaruar ..."Nuk ma kuptoni Ironine se jeni te ttreshe " smiley Nje shume Niksh eshte lloi i ri i Kllufit qe mund ta perdoresh shume here , jo vetem nje e hidh smiley . Eshte nga ata qe i "hedhin benzine zjarrit  " smiley .Psh tre komente i ka me Rrofte sh Enver ,tre i ka rrofte LefKOPEJA qe ka kuptu qe duhej bere si ne Rumani . Me pak llafe nga ata te mentalitetit qe kur eshte vetem dhe s'ka kujt t'ja fuse,  ja ben vetes ne Pasqyre me gisht mbi koke ...Dhe iken i qeshur "ta Futi " smiley

Harrove 97 Mavri.

97 ta shpjegon me mire Profesor Meksi nese ka kohe. Ka qene nje rebelim tipik komunist, ku eshte perdorur arma per te marre pushtetin (se mos e kane pasur per here te pare).

E di e di dhe kete.. e kam degjuar... Po zgjedhjet e 96 na i shpjegon dot Meksi.

Cfare pjese d ote te shpejgoj? Ate pjesen ku fituam edhe po te hiqnim pjesen e vjedhur? Apo ate pjesen ku askush ne PS nuk ishte i interesuar per te bere drite per 1996-1997 ne momentin kur moren pushtetin. Apo ate pjesen ku shpiken artin e vjedhjes me KQZ, dushkun e te tjere. Keto pjese te interesojne ty?

nuk ta tregoj dot me saktesi se ka kaluar kohe, por ne votimet e 96 tes ne zonen ku ju kandidonit ne Tirane, ne nje nga qendrat e votimit ka qene ne komision nje i njohuri im, njeri i ndershem qe per moshen relativisht te madhe e vendosen ne krye kur hapen kutite dhe filluan numurimin. Nuk e mbaj mend kundershtarin tuaj nga PS-ja, por ky njeriu i fisem dhe korekt kur ishin pothuajse drejt perfundimit te numurimit i thane ca te forte qe ti numuronte njehere se tufa e votave per kandidtin socialist ishte 2 here me e trashe se tufa e vatave per ju Z. Meksi. Ky nuk pranoj dhe tha qe te vazhdojme deri ne perfundim te shqyrtimit te fleteve te votimit dhe pastaj i numurojme. E di cfare ndodhi? E kapen per krahu e nxoren jashte dhe i thane shko tek kafja dhe clodhu pak. Perfundimi ishte qe ju fituat Z. Meksi biles me nje diference te madhe. Dridhej i teri kur e tregonte kete histori dhe jo per gjo por me origjine ishte andej nga ana juaj. 

E mer mire se i paskan dhene dhe kafe se paskan prek me dore. Pse dridhej ai? I ka bo keq kafja?

une nuk po te mohoj qe pati probleme. nuk kam ndermend te hyj ne debate per raste te vecanta. por nuk ka asnje lidhje vjedhja e votave ne 1996 me cfare ndodhi ne 1997. Vetem per pretekst u perdor. Ashtu si edhe e marta pas zgjedhjeve.

lol, aty pati vjedhje masive ose e thene ndryshe ju dhe shoket e tu nuk do te ishit deputete nese votat do te numuroheshin drejtesisht. Keshtu qe kjo e keqja apo katraura e sotme i ka rrenjet e thella z. Meksi. Gur gur behet mur; e keqe, e keqe ben te keqen e madhe.

@kuazimondo. gabohesh sepse kishim fituar ne cdo rast. ndryshe nga ty apo ai shoku yt i kafes di ca gjera me shume. por patem shoke shume dashamires te demokracise dhe qe i pelqente vjedhja e votave. per motive te ndryshme. une nuk isha nder ta. keshtu qe vetem mesim nuk me jep dot.

Nese une gabohem do me thene ka gabuar ose genjyer ai miku im qe ne ate kohe ishte pak mbi te 60-tat dhe per ju e mbaj mend se kishte respekt pasi te dy ishit nga i njejti fshat (Labova a Zhabes me duket). Zona ku ai shkoje per te perfaqesuar nje parti te parendesishme (sepse i thane qe do te mernin nja 2 apo 3 mije leke dhe as ato nuk i morri dot) ishte diku tek medreseja nese nuk gaboj dhe ai ishte i bindur qe ju moret vetem 1/3 e votave qe ishin ne kuti, pjesen tjeter kandidati i PS-se. Kaq se u zgjata, por per respekt te mikut tim qe tani nuk jeton me e kisha per detyre ta rikujtoja. Keshtu qe e keqja e ketij vendi ka kohe qe ka filluar.

Cilen te djathte? Une nuk shoh te djathte aty. Lum ti qe i sheh! Po normal, se shkollimi ne perendim i ka keto te mira.

Cfare kontributi te jap, te mbaj ison?

Kush po e godet? Une nuk po them asgje te re qe nuk eshte publike!

Profesor, te djathten moderne, liberale qe eshte rruges per te marre edhe nje mandat te 3. Profesor, une nuk krahasohem me ty dhe e them me sinqeritet, as si lexim dhe as si esksperience, por e djathta shqiptare qe perfaqesohet nga PD nuk mohohet vetem nese ke ndonje ide arkaike per te djathten, qe me shume shkon me reaksionaret ose ndonje ide tjeter te nje te djathte te vjeter qe e kane harruar me kohe edhe ne Angli konservatoret Profesor.

nuk kam fjale me. dallohet qe je gati per minister i ardhshem i PD-se. urime!

Ore e njeh meksin ti apo e ngaterron me ndonje nga deputetet e Salihut? Meksi i mbaruar! Te thuash per Salihun qe u mbaruar ka qene me vakt dhe pertypet, por me Ed Selamin dhe ndonje prej atyre qe i kenduan salihut:
O Sali tu befca fere
..beje shkrumb edhe nje here!
Gabon ore ...

Z.Meksi, sikur u mbajten jo per ate qrresyen qe i versuleni idrizit, por qe te beheshin ...deputete..Pastaj demokracia sikur funksionon jo vetem me ata qe mbeten ne administrate, sic e don krey i PD- dhe sikurse e paskeni patur ju objektiv.Mund te thuash ...t'i kishit vrare te gjithe...me nje nate,....me nje "Nate shen...."
Ne 97 Ju, pikerisht ish kryeministri, e beri thirrjen per qerim hesapesh...Sa mire do ishte bere! Nuk do kishim mundesine te fjaloseshim sot...

nuk kam bere te tille thirje. pyet shokun tend te amnisitise, Spartakun, se cfare kam kerkuar une.

E di mo e di dhe ate por te kishe bere ate tjetren do kishe mbetur ne histori.Ate dreq e pate ne mundesi po nuk e bere....
Enigme e kam se si Ju te dy nuk u bete miq.Apo ustai.....Edhe ate e kam pyetur por nuk me bind...

nuk e kam shuem te qarte kujt i referohesh por s'prish pune smiley. Une thjesht kerkova gjendjen e jashtezakonshme si mjet frenimi dhe qetesimi te situates qe po precipitonte ne jug. Kaq! Ju, dmth jo ti por te tere se bashku, e keni interpretuar ne menyra folklorike te ndryshme. Populli i jugut kerkoi qeveri tjeter. Berisha iua dha, Finon me shoke. Nuk me duket se ia pane hajrin!

Cfare qeveri tju jepte tjeter ? Qeverine Hajdari ?

ne cdo rast pse te PS-se? Vrite pak me shume mendjen. IShte nje pazar sigurisht jo per interesin tim. Dhe u pa qarte qe ne fund te marsit me amnistine. U pa edhe ne vazhdim me numrin e madh te te vrareve....Po leket i kthyen, meqenese e kishin merak te madh?

Sepse PD humbi cfare do lloj legjitimiteti per te pasur pushtetin ne Shqiperi.. Sa per leket ( qe jane karta me vlere, dhe ti e di kete me mire se une) do ju kthehen sa do ju kthehen atyre qe investuan ne Lehman Brothers apo Parmalat.

nuk me duket se u merzitet me Nanon kur qeverisi pas 2001 sepse patem dushkun. Sa per historine, une mbeshtesja propozimin e amerikaneve per rivotim ne 40 zona. Por vetem mesim per zgjedhje e demokraci nuk pranoj. Sidomos kur ju shoh, majtas e djathtas, sa mire i beni zgjedhjet ne parti e pastaj per ne parlament.

Je i legjitimuar ta thuash kete gje sepse nuk kandidove ne keto listasmiley 

Por nje pytje kam : nuk deshe se normalisht kujdo ( me integritet) do ti vinte turp te ishte emer ne listat qe permendem me poshte, apo sic thone verdalle qe nuk deshte te te shifte me sy Saliu ?

gjergji_n, te dyja rastet nder me bejne smiley ti sheh ndonje diference?

sa njeh ti nga keta me integritet se cfare po na shohin syte?

OK,Skam ndonje kundershtim smiley

Me shume se Ju asnje nuk e njifte fajtorin e vertete.Te kishe dale hapur dhe te mund te shpetohej Shqiperia...

Per shembull?

Mekso ti je kategori "xhepistesh ", qe gjeten shesh e bene pershesh smiley ..Ti te haje ... Berishen jo te hiqje nga Puna ! Sigurimsin kryesor e pate Kryetar Partie dhe President qe c'ti bente se kish vene "firmen " pa do te kish fut per mish te grire :...kur dezertove smiley ose si i thoni ne menyre moderne ...dhe Doreheqjen ..." se u ngriten sigurimsat zotrie " smiley Per keto Lojrat e Kumarit dhe floririn qe u ktheve Kumarxhijve ke ndonje mejtim ?

Po me thene te drejten nuk te cmoj  si individ te kategoria e ketyre , qe ...une nuk e fshij Bythen me leter hiigjenike te Markes Patek qofte edhe sikur te kene mbiemer qeni ose zagari si Filipe .Une e laj !

fol pallavra sa te duash o emigrant ne USA. une jam ketu dhe nuk fshihem pas emrit idriz. ti akuzon per gjera pa lishje, thjesht shpreh urrejtjen tende ndaj meje. dhe e perseris, kete urrjetje e kam vene re vetem tek sigurmisat e pare qe hasa ne qeveri (si edhe ne pd) ne ditet e para te qeverise me 1992.

Meksi, Idrizi nuk ka qene asnje sekonde sigurims....

thua qe as per sigurims nuk e pranonin?

Ore ai eshte patriot, i drejte, i ndershem dhe nuk ka perfituar kurre ndonje gje.

ne shpifjet dhe fyerjet ndaj meje nuk me eshte dukur ndonjehere i ndershem e i drejte. per te tjera, per aq kohe sa ngelet anonim nuk e njoh.

Mirembrema Meksi.Idrizi nuk kish pse te isht sigurims,nuk kishte nevoje.Ishte hapur ,qarte ,mpa medyshje i Partise e ne sherbim te saj e kurre nuk eshte penduar..Eshte nder irriducibili.Nder majat me te larta te sistemit.Nje i tille pse duhej te ishte sigurims.....!!Sigurimsin e shoh me afer teje...pak si keshtu ashtu ,hem andeje hem kendej.Ne fakt identikit i sigurmsit qe une kam ,profili yt i ploteson kushtet.

mos u lodh kot zana, fatmiresisht une i kam dhene provat se ku qendroj. plus kam dhe fakte.

Pa dyshim ti Zana ne PD je Hajdaristesmiley

Zana eshte nga shtatoristet. Jane ata anetare te sigurimit qe duheshin mbrojtur me cdo kusht dhe Ramizi i nisi jashte Shqiperie ne shtator 1990. Per keta u dhane edhe pashaportat e para.

Meks,une nuk jam as shtatoriste e as dhjetoriste e as  e Hajdarit e as e Bershes.Kur iku Zana nga Shqiperia ti i beje amen ende Ramiz Alisee Nejse...po pse do sillje fakte.?Pra s'paskam qene vetem une qe e mendoj keshtu?ne kohet moderne askush nuk eshte i detyruar te jelle prova per pafajesine e tij ,duhet qe te sjellin prova per fajesine tende qe ti te provosh qe nuk eshte ashtu...po ti pse solle fakte qe nuk je sigurims ,kush solli prova per te kunderten??smiley

ne nuk po bejme gjyq keshtu qe nuk jemi akoma tek provat. por jemi tek shpifjet dhe aty ti je mjeshtre. une nuk i paraqita provat. thashe thjesht qe i kam. per ata te tjere qe njohin pak shqiperine e 50 viteve te fundit e qe mund te hutohen nga perrallat e tua.

Meks,po deliron ,me ndje..mosha jote nuk i mabn do emocione.Une te thashe identikiti yt eshte prej sigurimsi ,nuk thashe tjeter.Ti e solle qe ke sqaruar e ke prova...e kalove ne nje gjyq de facto....tesh ,bukuria e koheve asht pikerisht kjo.....Nje ish sigurims qe shkoklohet ne nje blog-gallate çìlodhje me i mbush mendjen sidomos vedit nuk ishte sigurims...po hajt mor burre ,mos e merr kaq me gazep....kush po ju thote nje fjale..Na jena rod qe i meritojme edhe sigurimsat si ti edhe komunistat enveriste me qendrime te perhershem ne USA smiley

Po me Idrisin shtojzovalle pse e lidhe  Nga ato qe thoteky kuazi Meksi ? smiley Po na i shame shefet e kuadrit " Putana "qe benin karakteristika . Na e kem per kazinot .Nje nate qe na la avioni e ngrysa ne Kazino ne Rome . Edhe lashe edhe fitova , Isha per "chef",

Ti sa here shkon ....mundesisht dhe Pse shkon smiley Vetem per "ne kena lind per chef " smiley

e lame te flasim vetem per gjera publike se ato jo publiket ose gjysme te fshehtat kane cudira. Pushteti ka dosje per te gjithe dhe profesori e di kete.

une nuk pergjithesova. ti po perpiqesh te me futesh ne grupin me te peshtire te kombit. mos u lodh, sic e thashe me lart kam prova qe bej pjese ne grupin e kundert. dhe jam krenar. me krenar se per cdo gje tjeter.

dhe na hiqesh edhe si i djathte pale smiley

patjeter profesor. Me Terrin e Kuq nuk ke pasur kompromise te ndyra dhe edhe si KM keta hale i ke sikterisur, prandaj te ka edhe kaq inat shoku Ferra.

Pse ti je i djathte Meks?hahaha,nese s'gaboj ke bere shkolle ne Itali ne nje kohe kur te permendje dy here gjate dites fjalen Rome ishe kandidat per ne Spaç.Per merita te djathta te çuan te studioe ne Itali? Per se ishe i djathte beje prof?A nukduhej te ishe krahu i djathte i Partise?hahaha aman Meks,ki perendi!!

qe c'ke me te qe jam i djathte.

Pse ti je i djathte Meks?hahaha,nese s'gaboj ke bere shkolle ne Itali ne nje kohe kur te permendje dy here gjate dites fjalen Rome ishe kandidat per ne Spaç.

Zana je emblema e PD

Ata te 90 qe thote Meksi.. jane mese te vertete.. Bejne lobim te fuqishem per Saliun nga USA.

si puna e oIdrisito ?

 

Vegasi si Tirona apo tr si la po te kerkojm thell do e gjejm dicka te perbashket

kazinot ne shqiperi  i mbajn psh prokurora gjykatesa shiksa etj por keta pagujn mesatarisht 30.000€/muaj tek min fin. Ky i fundit paguan 'zeusit'  ca te holla e keshtu vazhdon zingjiri i bumit ekonomik

Lere tani mos bej si i "forte " se ata e rekomanduan emrin tat smiley Po shif i here ketu se lali as te pengon te besh Pallate as te behesh KryetarPartie as Keshilltar as i gjo fare . Leni keto se je dhe cun gja me kulture .Shprehja jote e famshme "c'tu jap musteqet e mija " eshte baraz me te Nanos " do hyj dhe une ne greve Urie me ta " smiley qe tregon qe nuk je nivelin e Ulurimsave

Dhe me qe eshte e diele Mekso ...Si je me shijet muzikore , vecanerisht me rrumbon qe e kemi si te Kohes kur u rritem smiley

Ja nje pershendetje per te diele , me shtesen "mos u perzie me qener se gdhihesh me Pleshta " http://youtu.be/D977uOHVxYA

smiley Idriz sa kisha pa e degjuar kete kenge... Mos na mallengje ne komunistet ne kete menyresmiley

Une gjuhen nuk e kuptoj po me pelqen se eshte nga kenget e vetme qe permend " tu mach hipokrizi "smiley

Plus qe ky si kengetar eshte i rralle sepse besoj i VETMI qe u kendon kurvave ( prostitutave te sotme ) shume njerzisht dhe mjaft EMBEL ! smiley Meksi si mendon per kete ?

Eshte vertet i vecante Manu chao.. artist jashte materializmit.

maverick10  PDja ka nevoje per cuna te ri si une, me shkollim perendimor, puna jote ka perfunduar me kohe e vakt.

ka t'ardhme pdh-ja,jo shakasmiley

Po te kish mbetur PD- ne doren e Meksit, krejt ndryshe do ishte historia more djema.Gabime mund te ishin bere, por jo tragjedine qe perjetuam, pa le ca thote ky inglizi i vendit.Ketu eshte bere hataja nga djallezite e nje shpellari dhe akoma gjenden ushtare te se keqes

mavriku i dhjert eshte me pedigree mer grave,dhe çer pedigree, inglize.e shkumja e shkume,ene halla ime po t'kishte .oqe do ta thirrsha nryshe.po kjo hyn gjithmon ke tema per t'cilen po diskutojm, tirona si las vegassmiley

Po kane kaluar kaq shume kohe more dhe ky ka mbetur akoma ....hane shat .....Dhe pse flet ashtu? Se nuk besoj qe nuk i kupton, nuk e besoj, por e meson Fati i tij...

Ja ky Mavria o Mekso me 10 te mbrapa , ja ka marre dhe LefKOPESE me tre mastera ngarkuar qe e ka shit Sala per "borxhin " qe kishte Nanua ne nje Kassino smiley . E merr vesh sa te vlereson PD-hi ...Ndersa une me thene te drejten pervecse dijet i ke si te Kasinove ..."Jeta eshte Fat "...ose Kavajsshe ..." men sa me lidh oshkuret " dmth qe jeta nuk te dha Fat , se nuk ishe i AFTE as per kasino e Bingo jo me per Qveri , nuk kam asnje perbuzje e urrejtje ndaj teje .Ti vete perfshihesh ne fusha e etiketime qe te njollosin Kulturen .

Tedencen e dominimit e kane QENTE e di ti , ate shenjen qe "bjene Shurren ne rrenje te pemeve "smiley Ndersa qente e stervitur po ti vesh re marrin njehere ere me perpara smiley dmth si keta qe propozon Babasqapi se u ka ardhe Koha !

Rrobt Tiranas kembejne mendim edhe sikur te te rendoje pak , se askush nuk ishte i Afte per Qeveri dhe JO vetem ti . Ju ishit nje Grup Kot se Koti qe po ta shohesh me gjakftohtesi sot , percaktimin me te Mire si euforike  " fluturimin me presh ne ..." ua ka bere Vokshi ! JU  moret Portofole dhe mbollet Prag Luften Civile . Ndoshta nuk e deshet ( pavaresisht llafkave ) po qe e tille eshte HISTORIA e GJALLE e periudhes Tuaj "vetqeverisese perjashtuese 92 -97 " Te tjerat jane Kassino  smiley Maloket e tanishem e kane "pse me shef ti muve " kur humbasin ne Kassino ! Ti jo besoj ul koken , i fut i te qeshme dhe shko ke veni. I birre e i dore muhabet "lash shume sot i q...nonen " smiley

Na dhe nji Tango - Rrumbo e luajtur ne nje KLUB super milioneresh smileyhttp://youtu.be/qd5FB9q8h3U

po me ngaterron me te tjere se une ne kazino nuk kam luajtur ndonjehere. sidoqofte, me behet qejfi kur shkruan ne kete menyre sepse qartasi del cfare lloj plehre je. per ata lexues qe ndoshta mund te genjehen nga stili yt humoristik, miksuar me germa te medha e me ikona buzeqeshese.

Idriz, do me behej qejfi ne se e ndreq pake shenjestren me meksin.Jo se dua une, por asaj dere ja kemi ca borxhe, sodomos sot kur shif ca erera fryjne....

Po ja Psh Grava cmund te mendoje Meksi per PDne e se ardhmes ?

 

RISIA E PD NE ZGJEDHJET E 23 QERSHORIT

Lista
Grida Duma
Elvana Hana
Jorida Tabaku
Halim Kosova
Oerd Bylykbashi
Ferdinand Shehu
Keltis Kruja
Benet Beci
Eneida Guria
Roland Olli
Taulant Bino
Eduard Selami
Dashamir Shehi
Fatmir Mediu
Eno Bozdo
Kreshnik Çollaku
Bardh Spahia
Visar Zhiti
Ermal Dobi
Kastriot Islami
Asllan Dogjani
Gjovalin Kadelli
Ibsen Elezi

 

Do habitesha po t`mos ishte Kastriot Islami smiley

era mut po fryn...

Une nuk po i gjej mbiemrin se emrin....

Ketyre duhet tju shtojme dhe 50-60 figurat e tjera te konfirmuara nga 2009smiley

Me siguri Gjergj, eshte duke qeshur....Aty mungon dhe Ver....

Llapa llapa smiley

....
Ore ne se e meriton te ishte ne liste duhej vajza e Sali Berishes.Per formim, (Nisem nga CV e profesor De Martinos, profesor i saj, i Universitetit Katolik te Levenit) Nje CV brilante.Nuk u duhet mohuar te tillave me formim vetem pse eshte vajza e atij ...qe nuk e meriton fare te mbetet edhe me tej atje.Por ketu punet behen me ...

Po shume dakord ,, ne kete pike ku mberitem , te kandidonte te bijen do ishte gjeja me e ndershme qe do bente..

Grava ..po te kesh qene prezent qe heren e pare kur "shiti veten " ( Emrin ) per pese para tek PPU ne goje te lloj lloj Lapurakeve si "test " une kurre nuk e kam simbolizuar Pa KULTURE qytetare .Vete eshte fute ne hulli personale dhe akoma nuk po del kur thote "sigurims smiley Ndersa une vetem ne ato qe perfaqesoi si Autoritet Politik , Ekonomik, dhe Shtetar . Dhe une nuk jam i SIKUREVE ...me Sikur ,  Sikaret e Babasqapit , Rishikojne dhe Historine e larget le me te Aferten qe e jetuam . Me Sikur ne e kemi Kosoven e trojet e tjera qe ne Konferencen e Mukjes ...me Sikur ne kemi hyre ne Demokraci qe ne 92 

Dhe digjo vllain ...Asgje personale me te , kam pi kafe kur ka ardhe ne Korce si autoritet i fushes rastesisht me qe si drejtues ishte nje Tiranas mik i vjeter ,mehalleli i imi dhe kam pase vleresim edhe per humorin ..Me vone edhe ma kane llafos per te smiley

Po robi qe solli e mbeshteti Saliun ne Pushtetin e PLOTE te Kasinove si ne ate Kohe "kioskat " duhet te kete pak tager kur nderhyn ne pune Organizimi , Menazhimi e Pergjegjesie te Shtetit dhe jo Personale ! Ja ketu fillojne kundertite po nga UNE Kurre personale !

as nuk solla e as nuk mbeshteta Saliun. Shko fresko idete o idriz. Dhe dallohet cfare trapi je kur thua qe me fole se isha me nje tiranas me vete. O trap, po pse kam ngelur me te takuar me ndihmen e tiranasave!!!

Eshte figure Idrizi. Ti duhet ta kesh per nder qe te ka taku sigurimsi me i famshem i regjimit Idriz Trap Ferra

ji i qete se kam njohur per shume vite ca me mjeshtra se ky. ky eshte hiç!

Profesor, ketu te peshkupauje, kete hicin..Idrizin e mbajne per koke te madhe.... ju e quajtet trap....dhe ta kesh te sigurte qe nuk do te te heqi me nga goja per 5 vitet e ardhshme shoku Idriz...se e kemi dhe icik me fiksime Idrizin....te ngjitet si Idrizi mbas kepuce e ste shkitet....

me te thon ti profesor eshte sharje...po une e di qe ti e ke me gjithe zemer

ik er Nocke shpelaj qebaptoren se sjane per ty keto muhabete o varfanjak 

sa te pagun ne ore Bradi

Shiko hajde ne cdo menyre qe te duash . Mundohu gjej nje menyre dhe Vare si parrulle mbi koke ate thenien time  Idrisi as e ka fshire as nuk e fshin Bythen me Leter Higjenike te markes Patek qofte edhe me mbimer qeni Filipe. Une e Laj !

O Izi mos u merzit. Qe sot je trap i certifikuar nga profesor Meksi po ti mos u merzit se ke Noshkderrkaidon per suport direkt nga qebapi Londinez 

e pranoj ! smiley

esht'e fiksuar shume pas meje, ka vite qe me ka bere "armikun e klases", paçka se mund te kemi 50 vite diference

Idriz,tani duhet te me degjoshe! Kur te them kolaudo shenjestren kam parasysh shume gjera te fiksuara ne histori, te cilat te shumtat i kam nga im at, per deren labovite te meksve...Ne dac per gjuhesine ne dash per shkollimin e are te shqipes, ne dash per gjak te derdhur...E keto nuk mundemi ti shuajme me ...nje te gervishur xine...Te themi mendimin por jo te shkare, te rreshqitur, duke mos marre parasysh me ke ka qene ne krah..! Duke harruar sa popla po leshohen sot ndaj jugut prej zuzareve te shumte...
Dhe per me shume akoma, flitet per nje njeri me shume kulture edhe pse jo pa te meta

Grava, tani per qoke mire ben, po po na sjell Ceken prape ketu me duket...... Prapo po i terheqim veshin historise...???' me vjen keqe, po qe te jesh dere e mire, thjesht nuk mjafton... i heq kapelen per kulturen, per ate qe ka dhene per historine dhe restaurimet qe ka bere e ku di une se çfare, po per pushtetar, nuk ja vleu barra qerane..... me siguri do te thote edhe per mua sigurimsi i mutit, por nuk shkohet me keto llafe, po shkohet me çfare bere per kete popull, gjithmone kur flasim per shtetare....vertete qe beri ca reforma standarte me bekimin e FMn apo BB, por perseri e them me plot gojen mosmenaxhimi i '97, pavaresisht sipas ti, nga rebelimi apo kryengritja e armatosur, e pordhe me rigon te ketij lloji, e ve ne te njetin ressht me Gedafin apo edhe ne Assadin..... kaq mund te them dhe nuk flas me.......se nuk ja vlen te prishesh nervat me tej ...

Miku im alidems, njeriu duhet gjykuar ne kompleks dhe ne rrafshin e rrethanave qe i mundesuan ose jo te bente ate qe duhej.
A mu d te qajme per ato ngjarje qe dihej se si do te rridhnin, duke qene ne krye pikerisht AI?A mundemi te qahemi per ate dickane e cila nuk kishte se si te mos ndodhte kur i ...ureve, ishte tamam ky qe uret perzien sot e gjithe diten? Pse i anashkaloni te gjitha keto?A nuk eshte njesoj sikur te vajtoshe pse vdiq nje ..,bie llafi nje njeri, pikerisht pse ai ishte nje njeri?
Dhe harrojme ashtu se patem fatin e zi te kemi prape te ziun, .... qe na ra er fat!
Nuk po bindeni akoma se jetegjatesia eshte ajo qe na dalloka nga njeri tjetri, kur eshte ai i shkrete fund qe do te na barazoje....

kam vetem nje pyetje: sa lek kishte futur tek fajdet ti apo familja jote?

neqofte se e ke me mua, po ta them me sinqeritetin me te madh asnje kokerr leku... a e kupton...???? As une e as familja ime rreth e rrotul, e kam llafin per vellezer e motra.....

 

 

Po c'eshte kjo pyetje idiote. Kush i tha mos i fusnin? Qeveria Meksi vuri gje alarmin?

Ore Meksi eshte ky apo po tall ndonje leshte.

Po me! Parate e shqiptareve jane te pastra-tha!(Berisha)

Pyet bradinsmiley

Asgje nuk po thote gabim Idrizi. Qeveria Meksi ka hyre ne histori si qeveri me mungese totale largpamesie, si qeveria e piramidave, e kapur nga te gjitha anet dhe e paafte te komunikonte ne popull asgje tjeter pervecse nje filozofi pasurimi te shpejte. Per keto nuk besoj se ka ndonje kundershtim edhe Meksi, thjesht nuk ia ka marre anen stilistikes se Idrizit dhe i duket se pale c'po thote.

isha tejmase largpames. prandaj edhe sot jam ketu ku jam. sa per idrizin konfirmoj cfare thashe me lart. thjesht eshte nje trap! ju nga usa mund ta quani ndryshe nje looser!

po ik o shoku meksi, se nuk i rruhet njeriu per ty. 

Ndoshta. Por atehere i bie te keni qene i paafte ne komunikim. Gjithsesi, une besoj se eshte nje kombinim i te dyjave dhe se ju nuk jeni fare objektiv kur beni kete pohim mbi largpamesine. Nuk dua t'iu ngacmoj shume, pasi kam pershtypjen se ne vend numuro jini akoma, per kapitalizmin me agresiv dhe te pakontrolluar te mundshem si c'keni qene. Terapia juaj e shokut (juaj si kaste dhe si parti e asaj kohe, kaste dhe parti me te cilat nuk mund te thuash se nuk ndaje te njejten filozofi) si c'e kerkoi shock-un edhe e gjeti. Ti mund te thuash se ke pasur mendime te tjera, te cilat i ke shprehur, etj etj. Por ne rolin tuaj nuk diskutohen fjalet dhe teorite, por veprimet dhe mosveprimet, pasi keni qene kryetar i ekzekutivit.

ndryshe nga ti qe flet me te degjuara une flas me histori. qe te mos i referohem cfare kam thene sot, ke nje liber timin, te botuar ne 1997!!!, qe permbledh pjesen me te madhe te fjalimeve te miat te mbajtura gjate 1990-1997. mund t;u referohesh atyre per te pare cfare thoja atehere, per te mos i ngaterruar ndoshta me cfare them sot. une nuk kam ndryshuar version te ngjarjeve. je ti qe je indoktrinaur ndryshe dhe i paafte te gjykosh me mendjen tende. se do te mjaftonte 5 minuta llogjike per te kuptuar e gjykuar fajdet. nuk ka nevoje per kurs ne ekonomi e falimentim. por ju pelqen te gjykoni te tjeret e jo veten!

Zoti Kryeminister, nga c'ka thene neper libra une gjykoj Kadarene apo ndonje shkrimtar tjeter, e nga c'ka thene neper fjalime une gjykoj MLK apo ndonje aktivist tjeter te shoqerise civile. Juve gjykoheni ne lidhje me rroben e pushtetit ekzekutiv Z. Kryeminister, po ua them edhe njehere, keshtu qe nuk i intereson fare kerrkujt se cfare keni thene neper fjalime e neper autobiografira, por vetem se cfare vendimesh ligjore parandaluese keni marre kunder firmave piramidale.

Dhe jo, nuk ka mjaftuar 5 minuta logjike qe nje popull i ardhur prej 50 komunizem dhe kooperativizem te kuptoje fajdet. Sikur te mjaftonte ai 5 minutsh, edhe nuk do kishin ndodhur, apo jo. 

meqe ra fjala per kadarene, seç kish shkru nytimes nje si pune review kshu.

hoqa keq me e gjete kshu elektronikisht smiley

me duket se i po i futet tregut amerikan tani... ne shkurt e kishte bere review NPR.

o fut me kohe mer.

Ose, ne ppu vetem Ai lejohet t'i referohet librit te tij.  

 nuk ka nevoje per kurs ne ekonomi e falimentim. por ju pelqen te gjykoni te tjeret e jo veten!

Me keqardhje, por hic, hic fare pakez vizione te qarta.

Shume I thjeshte perkthimi ne ideologji: totalisht derregullativ shteti, i cili nuk ka asnje detyrim ndaj individit, por individi te gjej fajin tek vetja dhe te mos I kerkoje llogari shtetit per kaosin ekonomik te shkaktuar nga politika te papergjegjshme huadheniesh.

J. Sachs ka thene "m'falni" ama. 

perkundrazi, te tere e dinin shume mire se cfare ishin fajdet. por u pelqeu deri sa zgjati. do te mbylleshin ne cdo rast dhe ky eshte debat i kote. fatkeqesia qendron ne cmimin e paguar me jete se cmimin financiar aty do ta kishim pasur ne cdo rast. pavaresisht se nje menaxhim ndryshe pas renies mund te sjelle ca kursime.

persa i perket librave, une shkruajta nje permbledhje te cfare eshte thene me perpara ne menyre qe tipa si ti te mund te informohen perpara se te flasin. jo per te nxjerre mesime. nqs prape nuk te pelqen te informohesh hajde tek peshku e shfryj nervat. ne fund te fundit kete po ben apo jo?

Une kam pershtypjen po komunikoj me Aleksander Meksin (mos qofsha I gabuar se pastaj I shikon mire nervat e Mia ne qofsh maskara qe flet ne emer te ishkryeministrit te vendit) nervat kam pershtypjen po I shfryni ju qe komunikoni me mua.

Me te njejten logjike, te tere e dine shume mire c'eshte droga si dhe bixhozi, me qe jemi ne te njejten teme, dhe po njesoj u pelqen te tereve per sa kohe jane high. Por kjo nuk perben arsye qe tregu I droges te konsiderohet I ligjshem dhe te vazhdoje I pakontrolluar nga shteti. Po njesoj dhe per tregun e fajdeve. Fakti qe ka budallenj, apo te tille qe iu duket se do e kalojne lumin pa lagur, nuk e nxjerr shtetin nga faji. 

Kam pershtypjen Zoti Kryeminister, se te njejten keshille qe po jepni per te tjeret duhet ta aplikoni edhe vete, pasi duket se me shume jeni I interesuar te vini ne dukje fajin tek populli, se sa te gjeni fajin tek shteti: boll pra u perpoqet te tregoni me gisht cinizmin e popullit, por gjeni tek kasta ku beni pjese shkaqet e ketij cinizmi.

Doja te shtoja nje detaj te vogel dhe mbase te parendesishem pasi nuk justifikon inkompetencen e asaj qeveria. Eshte relativisht shume me e veshtire nga cfare konceptohet ketu ndalimi, ose akoma me mire, nje lloje "unwinding" te firmave piramidale. Eshte veshtire te kuptohet ne fillim cfare eshte nje firme piramidale deri sa firma te behet aq e madhe sa krijon problem, dhe kur ka krijuar problem eshte shume e veshtire ta ri-organizosh ne nje menyre te mire. Ka nje debat sonte ne rast se Herbalife eshte nje firme e tille, e pergjigja nuk eshte e lehte... nuk e imagjinoje sesi procesi mund te qe ne fillimet e shqiperise. Vetekuptohet, nga 1994-95, natyra e fenomenit duhej kuptuar, po atehere gjithashtu behej shume me e veshtire per ta ndaluar.

 

po pse flet per gjera qe sja ke idene? Ti mund te qorrollepsesh ndonje fjale per marksizem-leninizmin po jo ketu. E shikon cdo gje me sy etatisti ekstrem qe edhe ne banjo duhet te te shoqeroje shteti. Fajdet nuk ishin si droga. Fajdet nuk ishin te ndaluara ate kohe ndermjet individeve ose nje personi juridik. Sot po, ka ligj qe nuk mund te perseritet ajo situate. Si te thuash ishte nje situate ku kapitalizmin e ri shqiptar e gjeti krejt te papergatitur. Ishte nje shkujdesje e njerezve dhe budallallepsje e tyre dhe qeverise e cila do ti ndalte, por ishte treguar duhet thene e ngathet. Meksi e ka mire, cmimi me jete njerezore nuk duhej paguar, pastaj demi financiar rikuperohet se edhe sot njerezit parate nuk i kane marre pervcse nje shume te vogel. A ja vlejti athere zjarri ne vatren tende?

Fajdet kane qene nje aksion i organizuar i punisteve. Ka qene nje kalkulim qe te vidhnin parate e njerezve dhe pastaj te benin ate qe bene. Ne deget e fondacioneve te popullit dhe xhaferrit, ishin ne krye te gjithe te bijte e komunistave dhe njerezve me pozite te asaj kohe.

Dhe ce qe nuk ishte ligje? Nje nga detyrat e shtetit eshte pikerishte te krijoj keto ligje, sidomos kur dihet problemi qe sjellin.

Ajo qe thua ti eshte njesoj sikur te thuashe qe meqenese qeveria nuk ka kaluar ligje kunder droges, dhe meqenese e di qe droga sjelle probleme, qeveria nuk ka faj.

po per drogen ka ligje, ketu e rrezon analllllogjine qe mundoheni te beni ju. Njerezit ne ate kohe nuk kishin faj. Kishin humbur parate dhe diku do perplaseshin, shto ketu edhe propaganden e ps qe thoshte se leket i vodhi pd-ja, por sot qe jemi larg ne kohe gjerat analizohen objektivisht jo pallavra ketu me mendezi etatiste sikur shteti te ka faj pse kerkon te jetosh qyl.

Pervec pargrafit te fundit, asgje nuk ke thene ndryshe nga une, keshtu qe nuk e marr vesh ku e shikon "etatizmin ekstrem." Fakti qe kasta shteterore ishte naive ndaj kapitalizmit, thjesht sa verteton ate qe thashe, mungesen e largpamesise, por ky naivitet nuk e shpeton kete kaste nga pergjegjesia, dhe venia ne dukje e kesaj pergjegjesie nuk perben kurrkund etatizem ekstrem. Por fundja c'tjeter koment duhet te prisja nga dikush qe e shpall ideologjine e vet qe ne nickname?

Meksi, e ke gabim per Idrizin. Problemi eshte qe ai flet me stile filozofi francez dekonstruvist, veshtire per tu kuptuar, por i sakte

ai flet si plot trapa qe gjenden verdalle online. te stilit: po te kisha qene une kryeminister ia tregoja une.... smiley

 

muamedo,

 

e vetmja gjo e perbashket mes idrizit dhe derrides osht gota. smiley

se mos na e krahason tani dhe me "Voltaire"-in xha OIdrizin more ??

 

Po lexoje robin viktimen e Qenit ...Ai eshte eshte Personalisht nje Viktime e Megallomanise . Nuk e pyet veten a do pranoj ai tjetri te pije kafe me te? Dmth kulturalisht nuk e paska lexuar Azis Nesimin smiley

Lexo me siper ne cfare futet ne debat per qendrat e VOTIMIT !!!!!!! Dhe ky thote kam qene K/Minister . As une nuk futem ne ndodhi te tilla e jo me AI smiley ?? ..ose merret me germat e mia smiley si Mirjami apo Petlla ...smiley 

Qe ky eshte nje Lapurak PPU - je une as qe kam dyshim por jo pa lejen e Meksit !

Grava qe te jesh i BINDUR pa medyshje TI dhe shume te Tjere ..Te gjitha ,duke filluar nga "te perndjekurit Politike"  dhe " Jugu vs Veriut " e me rradhe , ku keta jane treguar "amortizatore" etj etj Jane Artifice , te krijuara e mbeshtetura nga te tjere . Keta kishin Rrolin dhe Logjiken te mos i Propogandonin me aq force . Por rane Brenda . Ua vune si KUSHT dhe ua mbanin Litarin ne qafe me zgjidh "Litarin apo karriken " Keta zgjodhen Karriken dhe per hir te saj prune 97 e me pas si Medioker qe ishin bertisnin " se komunistet zotrie " " se agjenturat zotrie " Jane te pabesueshem dhe Genjeshtare ne kete version . Tjesht ishin te paAfte . Rane me furtunen e pare sepse e dinin shtetin Boll te bertasesh mitingjeve "se diktatura zotrie " Pra nuk eshte kollaj te shesesh mend nga Pozita e Ushtarit " kemi komandantin e rrepte" Kur behesh vete ...e sheh dhe pendohesh ! Por eshte vone ! Ketu mund te vije Meksi !

Prandaj sot ( se aq ishte programuar ) s'ka nevoje te shesin dengela me Rrole e Lidershiper. Por " te shkuara te harruara" thote Populli yne Trim , Patriot ,Liderdashes po pak veshderr . Dhe ne jemi pjese e Popullit " me nje sy qorr e nje vesh shurdh "smiley

Ketyre kazinove edhe Politike , qe po shkaterrojne ate vend ka ndonje mendim si i behet ? smiley

o shkrimtar i humbur i Shqiperise!

Mireo Brad ...po vetem te kam thene qe me prit ...po jo ne emer te Meksit .Te duket vetja byth e zgjuar kur vjen si emer Qeni ! Dhe ne se ke sume hajt si mendon e leji te hedhurat e Gurit si kalamajte me etiketime !

Ca thu me .

Idriz jam plotesisht dakord me ate qe ke shkruar... megjithate Meksit nje gje duhet tja njohim; eshte i vetmi i PD para 97 qe nuk i lepiu bythen Saliut dhe Klaneve te tij ne keto 8 vjet.

paskan plase eksperiencat personale kendeja... smiley

Uuu kush paska ardhsmiley
Misardhki misardhki

kush ka ardh ?

ka ardh Mexi

Vari .....
O sa det i mire dje dhe sotsmiley

Po çfare u ka bo meksi mer palaço? smiley

po pra, po me ardh sala ketu ka per te shperthy PPU-ja. Por me keq ka per ta pesu laptopi im nga gelbazat. Apo si kam ene te verdha prej duhanit.

Po lene mo vlla duhonin se te vret.

He me se kshu the ene per Meten ti. Pthuuu pthuuu duke i hedh gellbaza ene tani po i lepi e po i ha si camcakiz

po ku lehet duhoni mer Brad tuj pas malokun per kryeminister. Nuk ka siklet me te modh.

Une u bona nje muaj qe e kom lone .

Ca thu? Une kam fiks 20 dite. Vetem kur pi kafe me merr malli kurse kshu gjate dites kam fillu spo ja ni mo nevojen

une dje e piva nje , isha tape , kam qene duke nxjerr bark e zorre masi e ndeza , se fus mo ne bark .

Ngjo. Hidhi cigaret qe te kane ngel ne hale. Ashtu te neveriten. Une kam shtu gati 8 kile qe kur e lashe e akoma po shtoj. E kam stomakun si grope po cigaren e kam nda menjen se pi mo. 

ueee sa mire. Une me 30prill kam djeg cigaren e fundit, sdo e ndez mo! Plasi doktorri duke na thone te mos pim duhon, dhe tashi ska kuptim me e merzit duke pi duhon.

vete i ke dhone voten mer, mos na boj si i rrevoltum tashi

O meksi irreal  dhe pse nuk po pergjigjesh per Kassinot po merresh me "se bota na kane aset / plac me goje moj pse nuk flet " kij parasysh se ekziston ne YOU Tube edhe nje vido me Hasn P .smiley

Mos e shit emrin kaq Lehte !

ca trapin kerkon ktu ky meksi, u bo boze

me na bo akoma muhabet piramidash, 97 dhe parku rinia ?

po ik mer grrices plagesh

kena hallet e sotme, sna ka marre malli hic per te djeshmet

 

sa here nuk i del ndonje gje me partite e reja a te vjetra Meksit del nga peshku te boj i dore muhabet me Idrisin dhe ti shtoje komentet peshkut.

Ne PS ka rene termet, eshte drejt shkrirjes si parti, ne merremi me gjera qe askush nuk do ti kujtoje!

Kane marre urdher "nga lart" qe te mos publikojne asnje gje per Protesten qe FRESH (PRESH) do beje neser perpara PS-se, sepse Braçja dhe Spiropali dolen fishek nga Lista

 

U shofte fara keqe!

Ej te forte jeni vallaj qe kujtoni se Meksi 70 e kusur vjec i behet vone me hy te peshku, me fol me nje tjeter pensionist. Mire Xakja qe vuan nga megallomania e tepert e kujto se po e pret Komiteti Qendror akoma per te diskutu planin 5-vjecar, po aman mos kujtoni ju te tjeret se eshte Meksi me te vertete.

Eshte Meksi vertete. Ta them une me siguri dhe po deshe ta konfirmon edhe Brad qe e ka "ngjitur" smiley Meksi e ka ne terezi. Vjen i fut edhe i tallje me Idriz Ferren e terbon edhe iken ja fut gjumit smiley

Ore maksimumi eshte nje nga cunat se e ka tip gallataxhiu, po Meksi rrezik nuk di as me bo login te peshku e jo me te pergjigjet ketu. 

p.s qe te biesh rehat, Rama qenka terheq dhe e paska fut Bracen ne liste sonte ne darke, e i ka thone mos me lodh me sic ma bere kete here

Ti thu sja ka mesu aq gje Endri sa per tu bo login? smiley Eshte Meksi vertete...e sigurte.

Me duket se eshte ai i vogli, nejse...

sa kurioze qe jeni smiley

 

Si dihet... te qe cune ose do ta vazhdonte gallaten me shpesh ose do ta ekzagjeronte... vetem Bradi tek ky forum kombinon mire vetekontrollin me humorin.

eshte meksi me verte endro,  e kam mik dhe ia njoh stilin e shkirmit. Per internet eshte i papam e ke gabim

PP fol njehere seriozisht mor burre ne kete blogsmiley

Me i thone Files me fol seriozisht eshte si me thene ty mos u merr me me llogarite e zgjedhjeve. Nuk bohet, aty e keni te vecanten ju. 

hahahahahahahhahhha, po pra ne terezi e ka, ndersa ti te duhet te rish ne pergjim ketu turni i trete dhe ti kundervihesh atyre qe te shajne baben, dmth berishen, nga matane detit. Po per turnin e trete a ke ndonje bonus pervec rroges?

Pa u marre me shokun Ferra se flet gota me shume, Meksi mund te na thote dicka me shume per mos ndeshkimin ne menyre shembullore te sigurimsave dhe gjithe apartit represiv kur ishte koha. Kur u tentua nga te indoktrinuait deri ne palce te shkolles se bashkuar njefare grushti shteti, pse opozita e kohes, nje nder drejtuesit e saj edhe Meksi, nuk e lane popullin ti lante hesapet me ta njehere e mire?

Populli ne 1991 votoi 65% per Partine e Punessmiley

Po se kishin frike pra, kishin frike mos lante populli hesapet dhe me shokun Sali, nje nga ish kuadrot me te vyera te PPSH. 

fol per vete ti se une nuk kisha frike nga te tilla logjika.

Nuk kam gje fare me ty, je nga ato pak njerez qe kane dit te ruajne dinjitetin nga politikanet e ketij vendi. 

Ahhh... dmth tani na qenka vertete Meksi .

po do e mbaj dhe une icik lojen, pse vetem ju smiley 

ti je i ngjashmi i shokut Ferra kur vjen puna per Berishen. Ke dicka personale me te? Te ka denoncuar korrupsionin e Harasanit?

C'ne Berisha me te pa trute e shkolles se bashkuar? Berisha e Meksi nuk kane qene te persekutuar safi, por as pjese e aparatit represiv apo aparatit indoktrinues dhe legjslativ (sic ka qene fjale vjen Kadare) e ekzekutiv nuk kane qene. Kane qene qytetare te konformuar si shumica jone se edhe ne (prinderit e mi) nuk kemi qene heronje te disidences.

Kete duhet te shpjegoje Meksi, a ja vlejti qendrimi qe mbajten nga frika e nje konflikti te armatosur mes krahut fanatik te ppsh dhe njerezve qe ishin ngritur, per mos ndeshkimin ne menyre shembullore te aparatit represiv, pasi tentuan njefare grushti shteti? Une mendoj qe jo se ishin po keta qe moren armet ne 97.

Po c'flas edhe une me ty, ti ma merr mendja ke pasur gjyshin kapter te shkolla e bashkuar sic ke thene vete.

te lutem, ndaji shpjegimet ne dy pjese, nuk shkon aspak te na futesh ne nje grup smiley

e bera per lehtesi se ju nuk jeni ne nje grup. Berisha eshte lideri qe permbysi komunizmin dhe drejton edhe sot Shqiperine, ti hyre dhe dole vetem me kujtimin e piramidave. Gjithmone e lame te flasim me gjera publike.

..mund te vonoj pak por "hak pa mare e borxh pa lare" nuk ka ne ket dynja smiley

Gjithmone e me shume, ish Kryeministri i pare  i postkomunizmit me kujton "Mbretin Gafur "te luajtur nga aktori estrades se Tiranes, Xhevair Zeneli. 

Pyetje e fundit per Meksin.

Kush mendon se do fitoje ne 23 qershor dhe a do shkosh te votosh dhe per ke? ( nqs se deshiron ta thuash per ke do votosh)

Dashke me i bo outsource punes tende te Meksi me duket. Shtrohu aty e bej sondazhe, mjaft prite te ti bejne te tjeret llogarite 

Gjergjo....po te tha Meksi qe fito Sala prape...do i maresh valixhet e drrunit ene te ikesh? smiley

 

 

Derisa nuk po pergjigjet.. ka shume mundesi qe eshte Bradi prapa tij smiley

Po deshe ti Bradi te jep pergjigje edhe per vete edhe per Meksin per pyetjen tende , fiton PD -ja dhe Kryeminister nuk behet Sali Berisha , si thu ti Profesor .

Pd do fitoje vetem po te arrijne mushkat te kene aftesi riprodhuese smiley

Shif neser e prapa si ka me u katandis PS -ja , as vete ske me e besu , FRESSH e dha sinjalin qe sonte per bojkotim zgjedhjesh , eshte hudh leku modh Gjergjo me e bo corap smiley

Pse tani flet FRPD e Bogdanit ( ilegjitim) ne emer te FRESHIT

une sapo lexova deklaraten  e FRESSH  - it per Bogdanin sdi gjo .

Pa ma sill mua ketu kete deklarten zyrtare te Fresshit.

Top Channel ne lajme sapo e dha e ke dhe tek BW -i .

Ku e ke ne TCH ? kush jane keta ? emra mbiemra, fytyra, firma... Po boll o se late nam me keto gjera.. Si nuk ju vjen turp edhe ketyre te BW qe shkruajne ka..qe.

Rama sdo ti shofi surratin Erjon Braces por eshte i detyru ta fusi mbas presjonit qe ju bo sot dhe i tha atyre qe ta terheqin deklaraten e te deklarojne qe ishte deklarate e fallsifikume. E fallsifikume me emaile reale smiley 

P.S Deklerata ishte tek lajmet e top channel o Gjergjush smiley

Ore kush jane .. ? emra mbiemra,,, sa vete jane.. se keshtu mund te ngaterojme dhe meksin me bradin ne.. Une nuk jam kundrra ketyre nqs kane nje kerkese.. perkundrazi kushdo DUHET te shprehe idete e tij.. 

Jo mo vlla , as Spiropali dhe as Brace nuk eshte ne listat qe tashme jane mbyllur dhe do te dorezohen neser.

I pe listat ti ?smiley

Qenke ftof ti , nuk e di ti qe ne perpilimin e listave kane dhene kontribut dhe njerezit tane ? smiley

brado po ky kandidimi i Dukes se klanit te zemunit per PR-ne si te duket? Sec kam nje pershtypje qe kesaj radhe PS-ja po luan edhe me kalin e Trojes. Apo si i themi ndryshe "me e marr kalane nga brenda. Ti si mendon ose me mire me te thene ti si e ndjen kete levizje te fundit nga ana e PR-se?

Jo mu me duket ndryshe na " kali i trojes " me cpo degjojme Koket duan te lozin me dy porta , dmth kushdo qe te fitoje te jene brenda smiley

edhe mundet, dhe ne fakt kjo eshte me llogjikja. Por une sec kam nje filling qe po bohet nje loje nen rogoz. 

Degjo , kete lloj marreveshjesh behen me afat kohor , per prerjen ne bese cmimi eshte shume i larte , kupton ca du me thene .

Mos i permend muhabete me prerje koke kuazit se shurro ne brreke direkt smiley

e ca ka per te qesh ketu? Ah po vetem nje kriminel mund te gajaset me kete lloj situate qe parashtron Bradi. 

Spiropali eshte e sigurte qe nuk futet. Per Erjonin me thane qe do futet se sben sepse pritet rremuje nga Spiropali dhe nuk i intereson Rames edhe nje rremuje tjeter nga Brace. Une them qe me mire mos e fusi dhe Bracen. Ta derdhi kupen tamam dhe pastaj mos ulerasi me si pallosh qe i vodhen zgjedhjet kur vete eshte loqe i gjithi dhe mban afer vetem Vilajetin me Koqe Kokedhimen smiley

po KK-ja eshte propozuar per kandidat nga PS-ja?

Jo. C'pune ka Kocoja ne liste. Ska nevoje te jete ne liste se Rama e ka ne vend te babes. Kocoja po pret me padurim te vije ne pushtet se ka falimentu keq. Ka nja 7 muj pa pagu rrogat e atyre te shkretve dhe po pret sa te vije rilindasi qe te kompesoje humbjet me tendera dhe te shkruaje versionin e dyte te librit "Si te behesh miljarder me rilindjen"

Po sigurisht qe bizneset qe nuk ishin me saliun e kane pesuar keq keto 8 vjet. Ky eshte nje regjim i qelbur aspak demokratik qe vaforizon vetem klientet e pushtetit pra te saliut. Ndaj une mezi pres 23 Qershorin per te zhdukur kete mbeturine feudale nga faqja e dheut. Duhet zhdukur edhe per te miren tende e te Leftit.

Kuazo... Do iki nje Koco e do vije nje Koco tjeter. Kjo pune eshte me ne. Harroje qe do haje populli i thjeshte or dak. Pastaj..sa shpejt harron ti..Kocoja turret mbas lekut. Kur erdhi Basha ne fillim ne bashki nuk ja hoqi firmes se Kocos plehrat e qytetit nga te cilat Kocoja fitonte 300-400 milione leke ne muaj. Gazeta Shekulli si me magji po reklamonte punet e Bashes smiley Pastaj faaappp ja hoqi Basha rriskun dhe filloi direkt sulmi. Pastaj i hoqi dhe sherbimin e internetit nga Abissneti dhe aq e pat Kocoja. Se "biznesmenet" tone or Kuazi nuk mbahen nga biznesi por nga injektimet e lekeve me tendera qe te kompesojne humbjet e paaftesise se pronareve te firmave.

Cilet biznesmene.. ata qe kane 200 milion euro per te mare dhe jane zhytur neper banka ku ka vajtur interesi barabar me fitimin qe do kishin nga tenderat.. Nuk ka me biznesmene qe do mbeshtetin Salin ne keto zgjedhje.. te ta siguroj une ty 100%

O Gjergjoooo Rames i ka ik partia per lesh jeni te humbur o Gjergjoooo smiley FRESSH në një konferencë për shtyp paralajmëruan një aksion bojkotimi masiv të fushatës fushatës dhe të zgjedhjeve nga çdo i ri socialist, nëse nuk kandidohen Elisa Spiropali dhe Erjon Braçe. “Ne, një grup të rinjsh të Forumit Rinor Eurosocialist Shqiptar, opozitarë dhe kontribtorë gjatë gjithë këtyre viteve opozitë jemi shumë të shqetësuar në lidhje me proçesin e përgjedhjes së deputetëve nga ana e lidershipit të Partisë Socialiste. Si një grup i madh të rinjsh që mbështesim Partinë Socialiste dhe FRESSH, kërkojmë që në Parlamentin e ardhshëm të përfaqësohemi denjësisht nga dy njerëz frymëzues për ne, ELISA SPIROPALI dhe ERJON BRAÇE. FRESSH si një pjesë e rëndësishme dhe shumë e madhe e Partisë Socialiste kërkon dhe duhet të përfaqësohet nga kryetarja e saj, Elisa Spiropali dhe deputeti Erjon Braçe, i cili ka qenë zëri më i spikatur i opozitës shqiptare! Ne bëjmë me dije se në rast se në Parlamentin e ardhshëm nuk do të jenë këta dy figura që përfaqësojnë interest e shumicës së të rinjve eurosocialistë dhe atyre shqiptarë, deklarojmë se do të protestojmë ditën e nesërme përpara selisë së Partisë Socialiste dhe do të angazhohemi për një AKSION BOJKOTIMI MASIV të fushatës dhe të zgjedhjeve nga çdo i ri socialist. Ne besojmë tek RILINDJA, por kurrsesi ajo nuk mund të vijë më 23 Qershor pa kandidimin e figurave opozitare, të pakurroptuara, dinjitoze dhe me integritet si Spiropali dhe Braçe. I bëjmë thirrje lidershipit të Partisë Socialiste që të mos zhgënjejë pritshmëritë e çdo të riu anembanë Shqipërisë dhe detyrojë të angazhohemi për bojkotim të fushatës së Partisë Socialiste”, theksohet në deklaratën e FRESSH. 

po po.. smiley

Neser ke per ta pa rremujen. Ta thashe Erjonin ndoshta dhe mund ta fusi megjithse ka 5 muaj qe si flet kurse Spiropalin se fut ne bote se nuk e do Vilajeti. Spiropali ka nje te mire qe nuk i plas trapi dhe ja plas atyre. Do shofim gallata neser smiley

Shko shiko Islamin , Kadelin , Dogjanin dhe Zemunin ti, ate bej.. se FRD i ka lene dyert e hapura 24 ore non stop

Shpertheu kunder Rames edhe Marko Bello. Vate Rama bashke me PS.

kërkojmë që në Parlamentin e ardhshëm të përfaqësohemi denjësisht nga dy njerëz frymëzues për ne, ELISA SPIROPALI dhe ERJON BRAÇE.

Ka me ende dyshime qe rinia Shqiptare ka shkuar per wool?

Jo vetem do humbase, por me kete percarje qe ka futur Rama PS eshte drejt shperberjes ne copa te vogla, vetem mos u merr me shume me Gjergjin se kshu si e ka nisur do na beje ndonje hata kur merr lajme te keqija per Ramen e PS-ne.

do beje te bijen besen ne mos gaboj ne fier

Patjeter qe keshtu do thote Meksi....se Meksi me gjithe te metat ,budalla nuk eshte....smiley

Ja t'i bojm nje test te vogel "Meksit."

Dhe meqe jemi ke tema e bixhozit, po qe i verteti, na thuj ku lujshit bixhoz me miqte e qeverise tate.

E thya me siper pra , qe ska  luajtur kurre bixhoz .

Ik bo cicin atehere.smiley

As qe e njifke "profesorin."

si bo dhe ti mer burre per ca duar pes-katesh.

ehe ,i ngelte gjithmone derri maç.Mandej ,si Leka me marifet e gjeti menyren e ia rrasi ,Koplikut ,Hajdarit e me radhe

nuk kam luajtur asnjehere bixhoz. kam luajtur bilardo ne pranveren e 1997-es tek lokali qe ka qene ne bllok aty ku sot ndodhet lolipop.

Mire. Pyte "babin" neser, mbase dhe ta tregon.

Nejse, vazhdo, se ke cerra sa te dush verdalle. smiley

Nice!

po me ngaterron me ndonje tjeter atehere. bixhoz? je ne terezi ore djale apo ju nga USA e keni doren e rende me pijen?

Me raste, po dhe e mbajme goxha. smiley

Une dhe mund te te ngaterroj, por jo ata shoket e tavolines. Mos i bej hasha per nje cope blog, se s'ka lezet fare.smiley

Te thashe pyte "babin" neser, jo sonte ne mes te nates, po ta mohoi, te jap nei hint qe ta kapesh mat. smiley

Shkelqesi, po me emrin tend e e gjete te hysh ketu mo. Trecereku kane foton e Enverit ne shtepi. Besoj e kuptove kush jam, po mos me dekonspiro. Kujtohu kush te therret shkelqesi smiley

smiley Herezi! Titulli, Shkelqesi ashtu si Naltmadhni i rezervohet vetem njerit. smiley

une kam nje bust peshon rreth 25 kg.

Pse aq i vogel?

pashe do foto te wiki te Meksit.Njera ishte me nje xhakete kuadrate te vegjel e shumengjyreshe,me nje kravate orrende fantazi e verdhe ,me nje kemishe qe te pakten ne foto ishte verde acqua...si arlekin mu duk...Meks ku je vesh keshtu?bllah

Eh, jo të gjithë dinë të vishen. Ketu njerzit paguajnë konsulente sesi t'u pregatisin garderobat, sesi te vishen per mbremje, darka, e okazione te caktuara.

Ku kishte kohe per konsulente atehere. Parja e madhe qe sheshit. smiley

Kot s'kanë thënë "më mirë të dish se të kesh". smiley 

Nuk jam kondra. Po kam nje fije dyshimi qe kete thenie e kane nxjerre rob si puna jone qe nuk kane patur. smiley

Une besoj se disa gjera lindin me njeriun. Si puna e fisnikërise. Njeriu nuk behet dot fisnik sado të përpiqet. smiley

E ke llafin per Saliun besojsmiley

Saliu është e një sfere tjatër smileysmiley Ai pi ujë në stane ku unë e ti as mund t'i imagjinojmë smiley

Tashti me shume perpjekje dicka dhe arrihet. Gjaku blu navy nuk behet mbase, po njcik azure nuk eshte e pamundur. Po dhe mullari dem nuk ben, ne fund te fundit.smiley

Ha, më bëre të qesh s'e mu kujtua "me punë, me përpjekje" sikur e ka thenë Pandi Raidhi. Beluli mund ta konfirmojë smiley Di sole e d'azzurro dhe me nje mullar, s'e ke keq. smiley

Dhe ca mendafsh.smiley

Isha nis me shkrujt mullar mëndafshi por e lashë. smiley

Shume mire e kishe. Kot e le. S'ka gje, quhet se prap e the.smiley

Megjithse me shume ka rendesi cilesia. Te jete origjinal, si ato qe sillte Marco Polo ne vaktit.smiley

Pak e sak. smiley

Me mire akoma sakt e shume. Mos i beso klisheve.smiley

hahahah eh mire, sak e mëndafshumë. smiley

edhe une keshtu mendoj,klasi nuk blihet....e sinqerisht Meksi me zhgenjeu,nuk di pse kisha idene se kishte nje fare sqime....nejse shyqyr qe eshte berisha per me shpla shijen e keqe qe me la...ia marrsha t'ligat...me ate class te paimitueshem,unik.....si krajl smiley

hahahah krajli ka msu nga Enveri se edhe ai dinte me u vesh, e sqimtar dukej kshu nga paraqitja. Ki inatin jepi hakun. smiley

edhe nje here qe bime dakort per nje cilesi te Berishes edhe atehere nuk i jep hakun ,thu ka mesu nga....Po a nuk thame se eshte cilesi e lindur...Tobe estak...gjithkund futni Enverin smiley

hahahah po ishte shaka mi shaka smileysmiley

Ola z. Meks,gjithnje nese jeni ai. Nje lutje e nje pyetje. 

Lutja, aman jo histori sa te zot e te afte ishit ne lidhje me manaxhimin e firmave piramidale. 

Pyetja. Supozoni per nje moment sikur ne vend te Ramiz Alise te kishte qene Enver Hoxha. A mendoni, qe Shqiperia ne 1990 do te kishte perfunduar ne lufte civile apo sot do te kishim perfunduar ne krize buke e urie ashtu si Korea e Veriut?

Loaded question. Shqiperia gjithashtu mund te kishte mbetur ne rrugen e zhvillimit me hapa galopante e mireqenie te larte.

Tani % e rritjes une nuk mund ta di tamam, ne fund te dites ai eshte nje koncept kapitalist, por mireqenia do ishte me e larte, e nga Athina ne Washington, asnjeri nuk do guxonte te bente pislliqe me naften, detin, apo minierat tona.

Loaded question dmth pyetje tendencioze me premisa te gabuar apo jo? Pra ti po thua qe pervec atyre dy varianteve, lufte civile e krize buke, ka ndonje variant tjeter? Cila? Apo po e thua me tallje kjo e zhvillimit galopant?

po mire nese ne 1990 ishim sigurisht ne krize buke e urije ti thu se do te rezistonim edhe 23 vjet te tjera po te ishte Enveri? Nese kjo do te ndodhte duhet mirestudjuar se eshte se na del mbi ligjet e natyres.

qe Enveri me Ramizin&Co nuk kishin krahasim kjo eshte e sigurte. Por edhe Ramizi nuk e leshoi se ishte zemer mire, por thjesht se e la ekonomia. E them me siguri sepse di cfare gjeta ne zyre ne mes te prillit te 1992.

Meksi, sa ke shkruar 57 komente ketu do t'i kishe bere 2 artikuj e ne mos per ty, komentuesit e tjere ketu do te kishin fituar pak me shume respekt per veten.

Edhe shikoni filmin qe ju kam vene o qafira.

E pashe filmin Tropizma shume i bukur/interesant.. me duket se jemi tamam ne vitet 30smiley Lind pyetja : Jemi vertet ne vitet 30 dhe per disa vite do perseritet ajo qe ndodhi pas atyre viteve??

njoni i flet profesor, tjetri shkelqesi ..... ahaha, cfare tocash bubrrojne ne peshk.

  Pasi lexon Hokataret e te gjith Niveleve te Shefqeteve them se jo me shume kohe se pas kazinove kjo Glase Politike ka per te Ofruar http://youtu.be/ejVkdUsq8ac

Sec kam edhe nje bindje qe do thone "e shihnim po s'na linte Halimi i Ligjeve ta shkelnim . Ne hanim supe dhe hidhnim ndonje dore zaresh atehere "

Jemi vertet ne vitet 30 smiley..... ne fakt jemi ne 2013 me njerez te bartur rreth viteve 1913 qe perbejne Palcen e te Djathtes shqiptare !

Ps Sheqet turq = Endrit shqip ! Shtoj se nuk duhet ngaterruar me Endrit e PPU se ai e ka me nje Y ne fund dhe eshte i Leshte !

Ej, e ka lexu njeri ate letren qe kish shkru Elisa duke kercnu Edvinin per bojkotim zgjedhjesh nga rinia socialiste?

 

Fajnalli i doli surrati i vertete Elisa Neperkes.

eliza asht e marre mor burre,kush i ven ma vesh ,jo se i ka vu ndonjehere.

 

Më poshtë është një bisedë në një faqe në FB mes Braçes dhe një personi afër mediave, të cilin nuk po e identifikojmë. Biseda është zhvilluar orët e fundit.   G: S’po marr vesh. Seriozisht e ka ai? Braçe: Po G: Ke përkrahje të madhe nga të gjithë, po bëjmë ç’është e mundur. Ishalla na dëgjon ai shalëgjati. Braçe: Nuk dëgjon ai jo! Më mirë të më çajë trapin katër ditë se të më çajë trapin katër vjet – ka thënë G: Po lexoj tek muri yt. Njërës i paska thënë që je në lista. Do e hajë po s’të vuri ty. Braçe: S’do ai. Dhe unë nuk kam asnjë mundësi të hyj në Kuvend me forcë. Na mbajti zvarrë deri tani dhe humbëm edhe mundësinë të kandidonim të pavarur. G: Futu me partinë e Dojakës. Braçe: Po jo mor vëlla, nuk e ndërroj unë PS-në, pavarësisht Ramës… G: Po thonë se do të të vënë ministër. Braçe: Hahahahahahah! Nuk kam pranuar kur më ulërinte Nano në fytyrë që të pranoja. G: Do të organizoj njerëzit në protestë te shtëpia e Ramës.   Pas disa orësh… G: O gjigant, hë mo ç’u bë? Mua më thonë se do të të fusin ministër, e vërtetë apo jo? Braçe: Hahahahahaha, i shtati në Fier përhapën llafe lart e poshtë. G: Po tallen ata? 

he re do lozim bixhoz ne apo jo, e ke 50/50 te garantuar qe do fitosh, po dhe mund te humbasesh. njelloj esht si me lek si pa lek ne jemi prap. hec e futi aty all in 

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).