Këtu mund të postoni emocionet e çastit, mllefet, citate, krizat a çfarë të ju thotë mendja e që nuk do të mund ta postonit në tema të caktuara, pasi nuk do të kishte lidhje me ato apo për mungesë vendi.

Ju lutemi (I) të tregoheni të vetëpërmbajtur e të kursyer përsa u përket fjalëve të ndyra dhe fyerjeve personale ndaj antarëve të nderuar të Peshkut pa ujë, pasi administratorët edhe kështu janë të ngarkuar shumë. Ky, siç dihet, është një forum i hapur ku mund të hyjë kushdo, ndaj mos e lini veten të bëheni pre e provokacioneve të anonimëve, që kompensojnë komplekset dhe agresionet në jetën e përditshme në rrjet.

Ju lutemi (II) për artikujt që vendosni të mjaftoheni vetëm me një paragraf ose dy dhe linkun përkatës.

Pa çensurë - 50

443 Komente

Ah ju lumte dora se ja pasken ber paq , ja pasken fut !!!!!  He Arian Cani si po t'doket vetja  ??

Ishte fantastike kjo eksperiencë në kanionet e Osumit. Një nga udhëtimet më të bukura që të sjell rasti të bësh. Çfarë nuk kishte ujëvara, kulla të natyrës, nuk kishe ku ta çoje kokën më përpara. Gjatë aventurës rafting mund të shijosh edhe pamjen përrallore të tetë ujëvarave, të cilat bien nga një lartësi mbi 100 m dhe mund të prekësh shpatet e kanionit 3 milion vjeçar me të dyja duar

Gjithashtu kënaqësi më vete ishte shoqëria dhe përkujdesi që na fali guida profesionale e rafting. Të gjithë duhet të përhapim fjalën për promovimin e këtyre bukurive natyrore. Gjithashtu është shumë e rëndësishme që të mbrohet natyra dhe këto monumente natyre,” ka thënë Volfarth pas kësaj eksperience./b.l

 

pas fushates elektorale pa produkt duhet te filloje fushata turistike per bukurite shqiptare( ne se deshirojme te mira materjale dhe prosperitet kombetar). Do Zoti !  me talentin, nervat , energjite fuqishme, per fushata politike, te perdoren keto te fundit per qellime promovimin e vendeve turistike shqiptaret nuk do ti besojne vetes per statusin e ri ne rajon. Pas ngritjes ekonomike vijon cdo zgjidhje tjeter kombetare per ne. Me zhvillimin e turizmit bjen poshte dhe monopolizmi (gangrena e shume vendeve te pa zhvilluara) pasi cdo turist do te paguje me valute direkt cdo shqiptar ne zanatin e tij dhe nuk do kete monopoliste qe ta pengojne kete.Te ardhurat nga turizmi jane te vetmet te ardhura qe shperndahen ne menyre difuzive pasnje pengese drejt  familjeve shqiptare. MONOPOL = MONO (vetem 1 + POLISO -folja shes  dmth drejten e shitjes te mallit e ka vetem NJE

“Neve na prin në rrugën tonë dhe na frymëzon Skënderbeu. Kete qe i ka bere vendit ky njeri nuk ia ka bere askush. Çdo ti themi shpirtit te ketij burri qe luftoi per te mbrojtur vlerat perendimore te ketij vendi. Ia dolëm të anëtarësojmë Shqipërinë në NATO, të nënshkruajmë marrëveshjen e stabilizim-asocimit, të lëvizim të lirë, ia dolëm të meritojmë statusin e vendit kandidat, por u bllokuam për 3 ligje, pra jemi qytetarë me besim tek vetja, tek Lezha, tek e ardhmja jonë. Nga kjo tribunë u bëj thirrje qytetarëve të Lezhës të bashkohemi në rrugën tonë drejt Europës”

-NM dora vete, Skenderbeu II

Kryetari i komunës Prezë kërkohet në SHBA për ngacmim seksual

Kryetari i komunës Prezë është Ahmet Halili, i ardhur si kandidaturë e Partisë Demokratike është shpallur që në vitin 2002 person në kërkim në Shtetet e Bashkuara për ngacmim seksual të një minoreneje dhe për rrahjen e një personi. Që prej vitit 2002 ai është larguar nga Shtetet e Bashkuara për t’iu shmangur arrestimit por rikthimi në atdhe i ka hapur atij rrugët e karrierës politike, sigurisht nën mbështetjen e Partisë Demokratike dhe vetë kryeministrit të vendit. Historia e Ahmet Halilit, në fakt zbulohet nga letrat që kanë dalë as më shumë e as më pak se sa nga zyrat e kryeministrisë dhe të policisë së shtetit shqiptar. Në fillim të vitit 2007, një shqiptaro-amerikan i quajtur Sinan Gjoni, i dërgon një letër informuese numrit.2 të policisë shqiptare Agron Kuliçajt. Pasi i përshkruante aktivitetin dhe problemet në SHBA të Ahmet Halilit, i cili në këtë periudhë porsa ishte shpallur kandidat i Partisë demokratike për kryetar të komunës Prezë, shqiptaro-amerikani, bashkëlidhur letrës i dërgoi Kuliçajt edhe dokumente të marra në gjykatën amerikane ku kërkohej arrestimi i Ahmet Halilit për ngacmim seksual ndaj një të miture dhe për rrahje. Pasi kanë parë se nga ana e zotit Kuliçaj nuk pati ndonjë reagim, madje nuk u kthye as përgjigje ndaj shtetasit që dërgoi materialin, i njëjti material i dërgohet dhe zyrës së Berishës. Kjo e fundit më datën 22 Qershor 2007 i dërgon materialin e ardhur Agron Kuliçajt dhe e urdhëron atë që të bëjë ndjekjen e kësaj çështje dhe për çdo rezultat të dalë nga hetimi të informonte kryeministrin dhe personin që kishte sjellë denoncimin. Jemi në 22 Qershor 2007, rreth 5 muaj pasi zoti Halili ishte zgjedhur kryetar i komunës Prezë.

Problemet

Në kopjen e dokumenteve që i shkuan Berishës dhe Kuliçajt ndaj Ahmet Halilit gjendet dhe urdhri i gjykatësit amerikan për arrestimin e tij. Sipas këtij dokumenti rezulton se dedektivi amerikan John E. Jesper ka kërkuar urdhër-arresti për shtetasin e dyshuar Ahmet Halili i cili dyshohej për shkelje të rënda të ligjit i cili pa justifikime të ligjshme dhe me qëllim, dyshohet ka bërë kontakt fizik me një natyrë fyese me shtetasen e mitur T.K, duke futur duart nën bluzën  e saj dhe duke i kapur gjokset. Rezulton se njësoj si për rastin e ngacmimit seksual ndaj një të miture, ndaj Halilit ka pasur një urdhër-arrest edhe për rrahje. Denoncuesit e tij shprehen se menjëherë pasi gjykatësi ka kërkuar arrestimin e tij ai është kthyer në Shqipëri. “Ky person quhet Ahmet Halili. Ka shkuar në USA në vitin 1996 së bashku me gruan dhe dy fëmijë, me lotarinë që organizohet nga Departamenti Amerikan i Shtetit në USA. Në vitin 2001 ju dha shtetësia amerikane. Adresa ku familja e tij jeton në USA akoma është….. Woodstock 60098. Ahmet Halili, ka ikur nga USA në Gusht të vitit 2002 pasi ka pasur probleme me policinë. Kërkohet nga policia(Woodstock Police) pasi ka dy fletë-arresti. Njërën për rrahje(felony) dhe tjetrën për ngacmim seksual të një vajze 16-vjeçare(ku menjëherë pas kësaj ngjarje largohet nga USA). Pasi u largua nga USA, Ahmet Halili u kthye në Shqipëri, ku strehoet dhe jeton në fshatin Prezë(afër aeroportit të Rinasit)”, – shkruhet në letrën denoncuese.

Karriera

Pasi është kthyer në Shqipëri duket se Ahmet Halili fillimisht ka nisur punë në doganën e Rinasit, e pas disa vitesh në këtë funksion ai e ka parë veten mjaftueshëm të fuqizuar për të nisur dhe karrierën politike, në njërën prej komunave më të rëndësishme të Tiranës, atë të Prezës, e cila ka nën administrim qindra hektarë tokë me vlerë, tokë e cila është interesante dhe shumë e lakmuar për investitorët pasi gjendet fare pranë aeroportit të vetëm ndërkombëtar që ka Shqipëria. “Pasi ka punuar për disa kohë në doganën e Rinasit në aeroport, së fundi me mashtrime(edhe për jetën e tij në USA) dhe duke shpërndarë para në familjet që do të votonin për të, është zgjedhur kryetar i komunës Prezë të Prefekturës Tiranë”, – shkruajnë denoncuesit e tij në letrën që i kanë dërguar Kuliçajt e më pas dhe vetë Berishës. .

Letra denoncuese dërguar Agron Kuliçajt në vitin 2007

Dërgues: Sinan Gjoni
Woodstock, IL
USA

Për: Ministrinë e Brendshme, Drejtorit të krimeve të Hapura, Z. Agron KULIQI, TIRANË

I nderuar zoti Agron:
Informacioni që po ju dërgoj është për një njeri që ka kryer krime në USA dhe ndodhet në Shqipëri, i cili është kryetar i komunës Prezë.
Ky person quhet Ahmet Halili. Ka shkuar në USA në vitin 1996 së bashku me gruan dhe dy fëmijë, me lotarinë që organizohet nga Departamenti Amerikan i Shtetit në USA. Në vitin 2001 ju dha shtetësia amerikane. Adresa ku familja e tij jeton në USA akoma është….. Woodstock 60098.
Ahmet Halili, ka ikur nga USA në Gusht të vitit 2002 pasi ka pasur probleme me policinë. Kërkohet nga policia(Woodstock Police) pasi ka dy fletë-arresti. Njërën për rrahje(felony) dhe tjetrën për ngacmim seksual të një vajze 16-vjeçare(ku menjëherë pas kësaj ngjarje largohet nga USA). Pasi u largua nga USA, Ahmet Halili u kthye në Shqipëri, ku strehoet dhe jeton në fshatin Prezë(afër aeroportit të Rinasit). Pasi ka punuar për disa kohë në doganën e Rinasit në aeroport, së fundi me mashtrime(edhe për jetën e tij në USA) dhe duke shpërndarë para në familjet që do të votonin për të, është zgjedhur kryetar i komunës Prezë të Prefekturës Tiranë. Bashkëngjitur keni një kopje të akuzave të bëra ndaj tij. Fletët e arrestit të lëshuara që në vitin 2002 janë akoma të pa ekzekutuara, pasi personi në fjalë është larguar nga USA. Në momentin që ai do të rifutet në USA do të arrestohet menjëherë.
Për të verifikuar informacionin e mësipërm, kontaktoni policinë e qytetit Woodstock në shtetin e Ilinoisit në numrin e telefonit…….
Besojmë se ju i nderuari zoti Agron, do të merrni të tëra masat e nevojshme në përputhje me ligjin, me qëllim që kriminelë të tillë të mos jenë më në të tilla poste shtetërore, por të vihen para drejtësisë. Dhe në një kohë që kryeministri i Shqipërisë është betuar përpara shqiptarëve se do të ketë zero tolerancë në luftën kundër krimit dhe korrupsionit, këtij krimineli i jepet imunitet.

Për të verifikuar informacionin e mësipërm, kontaktoni policinë e qytetit Woodstock në shtetin e Ilinoisit në numrin e telefonit…smiley

Si ta njohi dhe si të ruhet shqiptari normal prej shqiptarit anormal që është shqiptari komunist ?!
Për fat komunisti ka shenja.
Komunisti shqiptar i kohës së kurvit, njihej lehtë. Më së shpeshti nga disa shenja antropometrike. Kishte shumë tul në ballin e ngushtë, dhe shumë lesh në kokën si bunker. Punonte fare pak ose aspak. Fliste kudo ku ndodhej, sidomos në çdo mbledhje. Vigjëlonte dhe spiunonte dit’ e natë pa u ndalur dhe pa u lodhur. I spiunonte të gjithë, babain, nënën, vëllain, motrën, kushërinjtë. Madje ndonjëherë, përmes asaj që quhej “autokritikë”, spiunonte edhe veten. Preja e tij më e dashur ishin “budallenjtë” që punonin, të cilët, sipas tij, ishin më të rrezikëshmit. Kaq për atë moot. E.Y.

 

Si ta njohi dhe si të ruhet shqiptari normal prej shqiptarit anormal që është shqiptari komunist ?!

Qekur tregimi i krimit qenka vecori komuniste? Apo, si NM, sa here duam te dalim nga sikleti, bertasim "komunist!"

citon edison ypin o pra, qe thote se komunistat kan qen gjith lesh smiley

 

 

Krejtesisht (citimi) pa lidhje! Keto lloj menyrash jane cfare e zhvleftesojne fare kritiken e vertete ndaj diktatures komuniste. S'ka asnje ngjashmeri spiunumi politik i kohes se diktatures me tregimin e krimit (ngacmim seksual, rrahje) qe denohet si ne demokraci, ashtu edhe ne diktature.

well, lidhja mu s'me bo me pershtypje, jom mesu si me thon, po kjo puna e ballit me tul shum dhe gjith lesh m'u duk detaj interesant. ja ypi, te cilit balli i vazhdon pa u ndalur para asgjeje deri afer qafes. tamam ball antikomunist, pa mish fare.

 

Pjesa e ballit me tul e me lesh a presh eshte idiotesi tipike e Ypit.

well, eshte nder kritiket me te spikatur te regjimit komunist. shyqyr qe e kemi. dridhen kucedrat e kuqe kur flet ypi. enverit i thote kurvi, ndersa partizaneve (femra) ne LANC kurvica. bravo i thote inis gjonit. 

Vazhdo akoma ky me pallen xhveshur ne dore te luftoje komunizmin?!!!

Kur merr vesh qe tipave si Ypi diktatura ua levroi nenat nuk si mos te thush, hallall diktatura!

Po jo mer burre. Ky eshte nje cope idiot qe jeton ne Time Machine. Problemi eshte qe makines i ka maru benzina dhe ka ngele i fiksum ne vitet 75. Tipa si ky nuk jetojne dot pa urryer, se ndryshe duhet te vrasin veten si fajtore te deshtimit ne jeten personale.

Te gjithe disidenteve pa perjashtim kane mbetur menderish dhe shpirterisht ne mugetire te historise, vetem se jane shperndare ne pozita te ndryshme: majtas, djathtas dhe barazlarguar duke krijuar trekendesh.

Pra "trup trekonsh", Stiverives, ku njera sqtull grindet me tjetren, dhe te dyja me sqtullkemben (piken qendrore, komitetin qendror anatomik). Pune leshi me i fjale, si gjithnje, dhe te njejtin lesh tjerrin edhe pjesa tjeter e elites qe ha kufoma me krimba shqiptare, dhe bubuzhele, pleshta e morra miteleuropiane amerikane.

He se harrova, ha edhe kokoshka me birre.

Si the para ca kohesh, PS-ja para kafsheve te PD-se, para barbarise, antiqyteterimit, anakronizmit te PD-se?

Disave jua levroi me dhune, po ama disa te tjera shkonin vete dhe madje luteshin me kembet hapur "aman me levro!"

Rri rri dhe ja fut pordhes kaihere ti!

Nejse kjo tema e ka pa censure jo pa dogane kshu qe veji men pak me shume atyne qe shkru. Nuk ja vle them uen me ec m'jete me "teori kineze" te tipit armiku i armikut tim o miku im. Sidomos po te kemi parasysh qe nje nga keta "armiqte" o nje palle qe nuk merito asnje sekond vemendje.

Dhe per ta myll te qifsha diktaturen!

Madje ndonjëherë, përmes asaj që quhej “autokritikë”, spiunonte edhe veten.

ama ce !....tha milo ke shi ne plazh smiley

baaa sa i urrej spiunet , nuk besoj se ka zanat me te flliq n'bote , po me siguri ka dal nga njerez te flliq

para ca kohesh sikur the  : 'there's still hope' mes njerezve. Per ate rastin e Ohios ta kam fjalen. Po nuk foli dikush, ky personi, mund te marri ne qafe  njerez, femra te tjera atje. Se keshtu fshihen keto pervertat, keto plerat. Nga nje vend ne tjetrin. 

Po jam e lodhur dhe nuk i kisha lexuar komentet me lart . Ndjese .  Po a ka shpresa se po "felliqet" ky Halili edhe po t'a "kritikojne" ata qe i rrahin shpatllat ??  

Vetem ne Shqiperi , skandalit i rritet vlera dita dites , bile ne te shumten e rasteve na bie te krahasojme me mendjen tone te lodhur cili qe skandali me i madh qe morem vesh sot , kush peshonte me shume smiley

Mbase me efektive do kishte qene te lajmeronte autoritetet perkatese amerikane, qe te kerkonin ekstradimin. Sic kane bera para ca kohesh me nje te min. se jashteme.

Shiko nuk merren ato me ekstradime per te denuar per rrahje apo assault or harassment  ( nuk e kam lexu flete arrestin ) , keto hyjne te krimet por jo tek ato krime -wanted

E drejte. Dhe ndoshta keto qe thote leter shkruesi nuk jane as te verteta. Por mund te jete edhe sic thote Elba. Une s'e di ligjin e ekstradimit. Ai i ministrise se jashteme, qe ishte sekretari i Likes se Madh ngjaledhenes, ishte i kerkuar per vrasje dhe trafik droge.

Megjithate, pavaresisht anes legale, kush e ke propozuar per ne politike duhet te kishte bere verifikimin e njoftimit. Te shohin ne do kete ndonje pergjigje. Puna eshte qe atje keto jane delikatesa. Te gjithe krahet me te tille i ke, mjafton te sigurojne vota. Ja ai qe u ekstradua, kishte dhe nje fare posti me duket.

Iliri nuk ka ditur gje. 

Sigurisht qe jo! Me siguri ja ka futur Sala si sekretar per t'i prishur pune.

Me Liken ne rregull do kete qene ai. Do kete paguar kaucionin. smiley

Bile ky qe trap i madh se e hengri kur shkoi per vize amerikane. Ja po t'i kishte hequr Sala vizat, dhe ai s'do gjente belane. smiley

shum ngusht i trajtoni ca gjera.

Kush pa hajer nga gjeresia.

e kam fjalen qe edhe Iliri, te mos harrojme, njeri eshte ne fund te fundit, nje here edhe ai mund te gaboje. s'ka njeri te persos.

Ore se mos ke filluar ti besosh ato bejtet qe ben ti o burre. Apo po tallesh tashti?

Ne krahasim me pazaret qe behen atje, kjo eshte nje cikerrime. 

me ke kap ngusht tani... smiley

 

Ki parasysh ca thoshte Kostanco i madh: Po e besove vete, nuk eshte me rrene. smiley

ok, mer, ok. ja nuk them me.

Pa shaka tani. Nuk e di a e pe se ta shkrova dhe njehere tjeter. Po qe se fiton Rama, eshte shume me mire te jete dhe Likja ne tave.

nuk mund te merret pa shaka realiteti shqiptar. 

Iliri eshte i persosur dhe i paster si qelibari! Thjesht qenja nga Skrapari e ben te tille automatikisht smiley

well, qenia nga skrapari le te themi qe perben nje rastesi fatlume.

ah  please smiley

I kristalte fare! Mos ja ha meritat burrit te vatanit nga Cepani!

Jo ai bravo i qofte kur kemi shtet plere ne , pse mos kerkoje ai karriere politike kur ska kush ta degjeneroje apo denoje ??

Ne momentin qe ai ka thyer ligjin , dhe ka bere skandal , pavarsisht se nuk ka qene ne Shqiperi , ai nuk quhet i paster perpara elektoratit te tij . Per mu dhe cdo qytetar kjo eshte shkelje ligji.

Do kisha pasur deshire te dija si do dali perfundimi i kesaj historie

smiley

ca jan kto gjyqe pa prova, pa fakte , pa letra .......gjyqtarja e ka fajin qe toleron kete proces injorant

Skraparlli o i mjere

boll punove per te tjere

erdh dit e begatis

vota jote LSI-s

http://www.balkanweb.com/TV/index.php?id_categoria=47&id_ansalive=19798

 

Halabaket e politikes , felliqesirat e etur per lufte karrigesh si ata qenjte pa zot lango rrugesh , nuk shohin popullin qe eshte zhyt ne mjerim , femijet qe dergjen me bark bosh bodrumeve

por rrine e  cajne gazetat mengjes per mengjes per "fitoret" e thella  duke luajtur lojen e pislleqeve ku sot shahen dhe neser ndajne dyshekun bashke.

O  shtet i ndryre  . Po ca nene e mallkuar ju ka lind mor faqezinj qe paci mallkimin e ketij populli paci e mos gjetci derman kurre

Kush thote se nje popull meriton qeverine qe ka ne kete rast ? 

"Te dashur miq, Lezha sonte festoi me madheshtore dhe me e magjishme se kurre çeljen e fushates se fitores sone elektorale. Lumi i pafund njerezor kishte tejmbushur sheshin e madh te qytetit dhe rruget qe dilnin prej tij. Entuziazmi ishte i tille sa te dukej se dhe vete Skenderbeu po festonte me ne fitoren tone te ardheshme. Ndaj le te shprehim ne mirenjohjen tone me te thelle per ata dhjetra mijra qytetare e qytetare lezhiane, mirditore, kurbinas, per festen fantastike me te cilen çelen fushaten e fitores. 

Neser flladi i fitores sone nga Lezha valezon mbi fushat, vargmalet e Kurbinit, Krujes dhe Tiranes mbi fushat, kodrat dhe detin per tu ngjitur lugines se Shkumbinit ne qytetin e Librazhdit. Perpara drejt fitores! sb"

 

https://www.facebook.com/SaliBerisha?fref=ts

 

 

“Sot opozita synon të arrijë 80 mandate në shkallë vendi dhe të fitojë me diferencë 200 mijë vota që është plotësisht e mundshme. Për çështjen në fjalë përgjigja më e mirë është e zgjidhur, e zgjidh kushtetuta, vota e shqiptarëve. Ndërsa për premtimin e doktorit, se unë nuk ia marr dot karrigen dhe se ai nuk ka ndërmend ta lëshojë karrigen e kryeministrit, unë do të propozoj një kompromis tjetër doktorit për këtë çështje. Sepse ai nuk ka çfarë bën, do ta pranojë vullnetin e sovranit dhe do ta lëshojë zyrën, por karrigen që ka mbajtur përgjatë këtyre tetë viteve ta marrë me vete në shtëpi në studion e tij ose në Partinë Demokratike siç ka bërë edhe idhulli i tij Les Valesa. Edhe ai kështu e bëri, kur humbi presidencën e mori karrigen e presidentit me vete.Gjinushi do të ketë ndonjë shqetësim për këtë çështje, ne do të angazhohemi si LSI të përballojmë shpenzimet për një karrige tjetër”,- tha Meta.    ... po thuni po deshet qe ska pare ky me ble karrigen e kryeministrit smiley

Po osht ene xhymert amo! Ja bo respektin te gjitheve. Ja ene Berishes do me ja bo peshqesh karrigen. Cimoooooo t'lutmi bejten e rradhes per karrigen!

me kritikun dje per pjesmarrjen time ne ket fushate. lizandro.

bejtet cojshin uje ne mulli t'armikut.

ps.

Like, o mor like,

sa te shko ajo karrike smiley

smiley

 

Kshu na kritikojne keta qe na kane hale ne sy neve qe i morim me seriozitet keto muhabete. Thuj shyqyr qe kena njerez me humor nga Fusharrezi, "le trou du cul de la France", "Mel Gibson", Spiritozi, Skenderbeu, etj.

E di likja qe sala, si taleban qi osht, ka per ta bubi-trep poltronen...

Ka plas dashnia modhe, likja tu menu per tajaret e edit...

 

Nderkohe Ridvani 900.000 evro mobilje te reja... i pa'gop...

O Lizo,

Kur do ta boj FRD mitingun e modh ne Tirone mer burr? Kojshia ime, Fija, ka premtu se do vesh citjanet e nuserise per ate dite... smiley nuk po tallem eee!!!!

Vallahi Bame nuk e nihmoj dot ate komshien tate. Jone zone te gjithe "artistet e medhenj" nga Ciljeta e Greta Koci deri te West Side Familja. Kasem Hallulli o bo per rahmet i shkreti. Si thu ti car te bojme miting kot ne? Ke pa naihere m'Shqipni miting ku flitet per pulitike tina? Car na di ti ne njerez te paftyre qe t'i qisim robt m'shesh me i fol per program pulitik? 

Po kshu njeriu i poshter je e do ngelesh ti. Kerko me na e fut neve. Do me na qit me fol per programin qe te na qeshi dynjoja!

 

Respekt per njerzit idealist; RIP

 

Historiani Dominik Venner vetëvritet në Katedralen e Notre-Dame Historiani Dominik Venner vetëvritet në Katedralen e Notre-DameVetëvrasje tragjike në Paris, ku shkrimtari dhe historiani i famshëm francez Dominik Venner, 78-vjeç vrau veten pranë altarit të Katedrales së famshme Notre Dame, e cila në ato momente ishte e mbushur me turistë. Vetëm pak orë përpara këtij veprimi ekstrem, shkrimtari i njohur si aktivist kundër homoseksualëve kishte shkruar në blogun e tij “Duhet një xhest simbolik”. 

Menjëherë Katedralja ku ndodheshin rreth 1500 turistë u evakua brenda pak minutash. Venner, autor i dhjetëra veprave ishte shumë pranë ideve të ekstremit të djathtë. Impenjimi i tij me i fundit politik ishte kundërshtimi i ligjit për martesën e homoseksualëve. 

Policia njoftoi se mbi trupin e tij u gjet edhe një letër në të cilën shpjegohen mbase arsyet e vetëvrasjes. Liderja e së djathtës ekstreme Marine Le Pen ka vlerësuar këtë xhest të shkrimtarit, duke shkruar në rrjetin social Twitter: “Respekt për Dominik Venner, xhesti i të fundit politik ishte përpjekja për të zgjuar popullin e Francës”. 

Ngjarja ndodhi vetëm tre dite pasi ligjvënësit francez miratuan ligjin që lejon martesën mes të njëjtit seks, por ndërkohë është vetëvrasja e parë në disa dekada brenda Katedrales 850 vjecare që vizitohet nga 13 milion njerëz çdo vit. 
(e.m/News24/BalkanWeb)

 

78 vjec vrau veten? Pak paska prit. 

O deeeeeebil(e) ai kafsha qe vetengordhi ka qene nje fashist i ndyre admirues i Petain dhe racist i terbuar. 

Po nejse mund te ndjekesh shembullin e tij se nuk ka per te na ardhe hic keq.

o sterdebil qe merresh dhe me politike po nga politika je zerro me xhufke. s'ka rendesi c'ka qene  ( dhe mos kujto se vetem ti i di ca budallalleqe qe i dine te tere), rendesi ka qe shkon pas ideve te veta dhe i mbron. me gje nje te tille ne shqiperi.

po je budalla dhe i nxituar, c'te te bej une?

tani i bie te themi RIP dhe per hitlerin se i qendroi stoik ideve te veta dhe dogji veten per ato ide. c'te te them o alba, po pres te vije idrizi se ai e di gjuhen e albave smiley

Xing swed smiley

hic mos prit per Drizon, po si shqiptar i mire dhe i cmendur ( lexo Jevtushenko-n me poshte) jepi.

po c'ne une shqiptar, une jam minoritar, po keshtu eshte kur ja fut kot smiley

Aman se eshte dhe 1 kohe e poshter sot. lol blame it to the weatherman. 

oj-oj njesoj o swed, pune ballkanasish. atje ne ate kazan je dhe ti.

minoritar ne kuptimin pakice, jo ne kuptimin "grek" se une jam pjestar i pakices hebreje. po ti gjithmone nxitohesh, ca t'boj une ty smiley

ups, e terheq, me ty s'merren se ju cifutet jeni shume te qut.

prit pra se s'kemi mbaru bashke, tani pres idrizin apo i qendron komentit te qeparshem (te merrem vete me ty se ne shqiptaret jemi ashtu e keshtu ..)?

po c'i keni keto o burre i dheut? lexojini me kujdes, c'thuhet, pastaj komentoni. tjetri s'vrau as preku njeri me thua. vrau vec veten per ideal. kaq! ne shqipot jemi ca qenie te vogla materialiste-mercenariste ( krijimi im ky) qe ku therret qameti. prandaj s'behemi.

fakti qe "nuk vrau te tjere" nuk e ben hic te respektueshem si njeri dhe si idealist. as hitleri as bin ladeni s'kane vrare njeri me doren e vet, ideologjia qe perconin beri te tjeret (dhe i ben akoma) te vrasin e te perdhosin. kaq e thjeshte eshte. RIP per te tille njerez eshte shume e tepert

fakti qe nuk vrau te tjere tregon se ishte frikacak. .. ... smiley frikacaket do idealizojme na?  

Edhe Hitleri shkoi pas ideve te tij dhe vrau veten.

edhe ai nje idealist ishte ...

ja te te shtoj dhe dicka o gjemb; vende te tilla kane bere hajer se kane idealiste, per mire apo per keq qofshin. ne ncccukkkk

Dmth ta respektojme e te qajme edhe per ate?

gjembo, te dija me te zgjuar. une s'po mbroj ate si person, por po them qe per idete e tij ai jep jeten, dhe ne shqiptareve keta njerez na mungojne, jemi materialiste, mercenare te pasherueshem. c'tju them me shume o gjemb. duhen faqe te tera te shkruara qe shqiptaret te kuptojne se c'shkruhet. stili lakonik, nuk pi uje. ka te beje me trurin sic duket ...

O fakir(e)! Thuj atyne ne Amerike te bojne sevap e te te vejne nai tru shimpanzeje qe te ftillohesh disi se me keto men qe (nuk) ke ti do vish te na bosh elozhe e te na thush qe duhet te morim shembull edhe nga ata qe hidhen ne ere e vrasin 10-ra te pafajshem. Jo se edhe ata ta garantoj une qe per idealiste e majne veten.

ti je budalla, ti s'kontrollon dot veten tende. do behesh politikan ti? pike e zeze c'e ka gjet ate vend ...

Flm alba1. Hendeku midis nesh eshte qe ti s'po kupton qe ka ide e ide. Jo te gjitha idete - apo idealistet - mund te futen ne nje kosh. disa jane per t'u respektuar, disa per t'u urryer. Edhe ata xhihadistet per "ideal" i shkaterruan Twin Towers, e per "ideal" vrasin veten dhe dhjetra te tjere cdo dite. You're OK with that?

Per ta bere me te qarte per ty: nje person eshte shume idealist dhe per shkak te idealizmit te tij, perdhunon familjen tende e me pas i vret. Ne fund vret veten. Ti do vazhdosh te respektosh idealizmin e tij e t'i thuash RIP? Apo rip to pieces?

jo mo gjemb, nuk kuptoj une fare. e kam bere shume te qarte, po mendjet e mbyllura te shqipove nuk duan te hapen. ai u vra per idete e tij, dhe s'preku askend, ti me con tek perdhunimet. pike e zeze.

Une do sugjeroja nje ndryshim te vogel ne skenar. Ai i keqi te vrase vehten para se te merret me kete familjen. 

bravo, tirana. po prandaj je nga tirana ti. tjetri s'vrau askend, po vrau vec veten e tij, gjembi me ben filozofira 2 lekshe me ku ta di une.

Meriten per keta Tiranàsit duhet ta kete uji i Bovilles (se te Selites shume pak e pijne). Ne te tjeret nga provinca... smiley

Me vjen keq, po une kam qene nga te Selites. Keshtu qe ma luj icik ate theksin nga "a"-ja e dyte, se e kemi te rezervuar per miqte. smiley

Po who cares mi. U kujtua heret per idealet. 78 vjec. I will do the same. Versionin Tim tip Thelma and Luiza smiley

Nuk eshte versioni TH&L.Zotriu ka qene shkrimtar dhe vjen nje kohe qe muza shteron.Por shkrimtari eshte mesuar me famen si me drogen e tij, kerkon vemendje, kerkon te beje nje akt qe te marre vemdje sepse ajo shoqeri, ai PARIS ku vetja te duket sa nje kokerr oris, nje dite te mban ne rrotativat e shtypit.pastaj te shperfill.Dhe keshtu zotriu i ndjere, duke mos terhequr dot vemendje me krijimin e tij, terheq vemendje me veten e tij, duke e asgjesuar ate.jeta eshte kaq e thjeshte, perse e nderlikoni me ideale smiley

Nuk eshte versioni TH&L.Zotriu ka qene shkrimtar dhe vjen nje kohe qe muza shteron.Por shkrimtari eshte mesuar me famen si me drogen e tij, kerkon vemendje, kerkon te beje nje akt qe te marre vemdje sepse ajo shoqeri, ai PARIS ku vetja te duket sa nje kokerr oris, nje dite te mban ne rrotativat e shtypit.pastaj te shperfill.Dhe keshtu zotriu i ndjere, duke mos terhequr dot vemendje me krijimin e tij, terheq vemendje me veten e tij, duke e asgjesuar ate.jeta eshte kaq e thjeshte, perse e nderlikoni me ideale smiley

I gjithe faji eshte i PARISIT. Zoteriu vdiq i pakuptum. Parisi nuk pati kellqe te kuptonte. Edhe bota gjithashtu. Imagjino, as PPU nuk arrin ta kuptoje. A ka me keq se kjo?

teme e vjeter ne rrethana te reja , Av . Te vdesesh i pakuptuar dhe per faj te parajses, oh smiley

Kur nuk te kupton Parisi, ppu t var teneqen smiley

Padyshim qe nuk eshte versioni qe thashe. Zotriu nuk kish balls as ate ta bente. Per idealet. Ke parasysh skenen ne fund ? Ai eshte versioni im thashe smiley

Tirone ene une kete i propozova ketij idealistit tone te vrasi veten para se te vije e te na caje trapin duke i bo elozhe nje fashisti. Po nuk po i mushet menia. Thuja i here ti se bo vaki ty te nigjo me qe je nga Tirona. smiley

Shif ate resmen poshte, se mos bohesh ne ti fashist i rradheve te para. smiley

Pse me kush jom una Xhibi?

Po ajo aty poshte gjaka fort me kaktusin. smiley

Qeke idealist i forte. Po qene kaktuset keshtu, boj hesap si do jene fiqte anej.smiley

E shtune esht, ka idealiste e idealiste. Kur jane idealiste qe i bine kumones tone jane per tu dash, kur jane qe i bien kumones kundeshtarit jane per tu urry. Kurse ne fund fare kur kumona bi sipas qefit tim, bjeri se i bi bukur, mjafton mos te na ulet rroga, ne te semes te tjerat.

Cdo kumone qe bie per te keqen e dikujt tjeter eshte kumone e keqe per mendimin tim modest jo profesionist filozofik.

Sepse tjetri je ti.

E shtune, eshtune, kur firmos diten e shtune Kaktusi ne bordero ka firmos per Gjembin diten e djele, biles edhe per TirAnen diten e hEne, dhe per TirOnen diten e mOrte. 

po edhe talebanet vrasin veten dhe te tjeret per ideal po nji mut, skan ba e as skan me ba hajer najhere.

...ja dhe vazhdimi,
nje tjeter qe simuloi vetevrasjen me arme fallco, nje dite pas ketij tjetrit....

 

...dhe historia perfundoi keshtu.....

aman EH, se mos na vrasesh veten ti.

....c'est ky koment vt...
...ti solle fakte, une solla vazhdimin e faktit tend...

pa merak se une preferoj te vras te tjeret sesa veten smiley 

sorry, e terheq. ishte shaka pa kripe nga ana ime.

ate katedralen e kam ne zemer, me pelqen shume.

Ketij i thone antifashizem!

Ti dhe xhibi do ishit per me shume antifashizem te tille apo jo? smiley

Pa bere hesap fashistet vete. Ve bast qe edhe disa te kuq flake ketu do vishnin kemishen e zeze. smiley

Psikopatı e madhe

ja dhe Jevtushenko:

Mora vesh, më tha, që ju shqiptarët jeni të gjithë të sëmurë. Nga se jemi të sëmurë, i thashë me ton pa kuptuar ku e kishte fjalën. Nga marrëzia e madhështisë dhe protagonizmit, më tha. Po nga e nxjerr ti këtë, i thashë. Mbrëmë, tha, dëgjova gjithë ata ministra dhe shkrimtarë, dhe të gjithë thoshin, secili për vete, që ai e kishte sjellë demokracinë, që ai kishte bërë gjithçka... 

Ve bast qe, si te barcaleta, ky bashkbiseduesi do i kete thene ne fund,  c'i degjon ata, demokracine e solla une.

besoj se po, ose i ka thene qe jam nje disident i madh. 

o tempora o mores, si u katandisen shqiptaret keshtu. s'jep dot nje mendim se ngrihet ''politikani'' budallla si i fandaksur dhe te tregon vendin... dhe shpura nga pas...

..sa ngjarje tronditëse.

Nji pytje kam une per peshqitorët: Kur do me var i pikture ne mur, po fyshemeja eshte e pjerret, mbi çbaze ta niveloj pikturen?

 

Dyshemeja.

Mos u merr me vogelsina.

M'ke pelqy

po tavan, a ke ?

Sigrisht qe ke

pyetje koti

po dere ,a ke ?

Sigursht qe ke

pyetje koti

po provoje ne here me to

po deshe,kuptohet

Puna eshte se as pikturen sun e var ne tavon, as vete skom nermen ta shof pikturen pre tavoni.

Dmth kshu me i kom posht e i kom nolt mbeshtet ne tabon si kur ndrushon prespektiva smiley

hej bela. Edhe piktura vet ka nji si akuarium, dmth niveli i ujit shte problem me vete..

Hajt mo, varja..

Ta paskan fut me ate dyshemen e shtrember. Shit shpine smiley

Mu duk "cool" kur e bleva smiley

ti e bleve vete 'belane' apo ta dhuruan?

Po Yavoni si o? Po qe njesoj shtremet mos e rruj veje shtremet qe t'jesh n'harmoni. Se ti e di fjalen e urte druni i drejte prishen stiven me drunj te shtremet.

I ndrejt duket.

shko re kontrollo syte se sta ka fajin dyshemeja

Rrofshi, rrofshi ja gjeta marifetin. Do ja bej vetem brinjen e poshtme te kornizes pjerret paralel me dyshemen. Me mirkuptim u zgjidh. Thank you.

Ku do me ik ti ore? Prit se kom une i pytje tani. 

Po kur ke murin te shtremet (dmth me gunga) si vehet piktura?

fute ne djete... ose ktheje fundja, bashke me dyshemene, e maj pikturen...

Pse i bo gjithmone corap gjonat ti Bame? Probleme me Fyshemene kishte Fiqo, une e kom te drejte.

Po kjo nuk esh gje e keqe. Ti ke mur 3D. Ce do pikturen?

Thashe ta vej qe te largoj syun e keq o Fiqo. Ku i dihet na vje nai sybardhe per vizite e na shef me gjith ate mure 3D e na merr m'sysh.

Si t'ja boj une masnej? Apo te ndjek kshillen e Deionit ene t'i them sybardhit te dera ik lyj syte i here masnej hajde per vizite.

kur ke murin e shtremet me gunga eshte problem edhe per komshiun se do e kete mesaduket me gropa

Kshu i menoni gjonat ju socialistet se muret i ndertoni vetem per te na izolu nga komshiu (dmth Europa) smiley 

po ne fakt ne "te barazlargumit" kena ene mure te permrencme per te da ambientet nga njoni-tjetri. smiley

ca pikture ke, sa lek e ke ble, sa vend nxe, sa kohe u bo, kush ta shiti, kur t'arriti?

Kur merr vesh qe tipave si Ypi diktatura ua levroi nenat nuk si mos te thush, hallall diktatura! 

Në kohen e koorvit(diktaturës) qentë tanë më tepër kafshonin se sa lehnin, sot kulushet e tyne më tepër lehin se kafshojnësmiley

 

A kemi ndonje peshk ne California ? smiley Ka mundesi te jem aty  gjat muajit Gusht dhe po kerkoj te rent a room smiley

Ah  nice , do u kenaqke smiley 

Alidea, të sugjeroj këtë website http://geo.craigslist.org/iso/us/ca këtu mund të gjesh diçka të hajrit. You can search based on the city/area/county that you're looking to go. Good luck! smiley

Faleminderit Lirika smiley ma nisi motra dje kete linkun, pashe disa  opsione interesante smiley 

xhibi m'duket po nqse m'degjon mu, rri larg xhibit. Pyte se ku rri dhe me lezet thuj qe qenke larg se ti do rrish ne cepin tjeter te CA

Cuk, ti do me lesh pa martuar mua.

Une kudo si te ndodhem i gjej Alides dhome me qera po me solli nje nuse te baraslarguar me vete kur te vije.

Un vallahe jam pertace e madhe xhibi smiley edhe kur  udhetoj mundesisht  sa me pak gjona me vete aq me mire smiley . Lap topit duhet me ja gjet nji opsion se nuk udhetohet pa te, ka met e ble nje mac air smiley

Shif i her nga Compton, lagje e njohur per aktivitete si bird-watching dhe per knitting society.

Me duhet ne La Jolla, San Diego : ) 

Mblidhen 56 mije euro per sherimin e Mejsit smileysmileysmiley

ehe nice fare , mrekulli . Do Zoti shpeton femija , lutjet e mia ka

Do shpetoje se sben ,Zoti eshte me te !!!!

smiley Amin !

Po mgjojsha Mr.Dogoodin sot ne Durres.

"Qofte partia ne pushtet, qofte opozita... Qofte KQz ja, qofte zgjedhesit.. Sado qofte rezultati.. Qofte ne te sotmen, qofte ne te ardhmen....."

e kshu kshu, mshloi goja leng smiley

Ka pune tveshtire edhe fotografi.

Beauty comes in all shapes and sizes , I would say curves Bukuria vjen ne forma te ndryshme

o emo, kush mendon se eshte ky trimi  me jatagan e mustaqet pashe,  ne foto?smiley

Megjithse nuk me ke pyetur mua Belul dhe nga estetika une nuk ja shkrep fare, nga pikpamja etike ky trimi me jatagan e mustaqet pashe qe ke vene ti si foto, korespondon si ana tjeter e medaljes me trimereshen qe ka vene si foto lart Zonja Elba, vetem se mustaqet trimeresha i ka pak me poshte dhe te nenkuptuara, por kjo nuk do te thote se i ka me pak te gjata dhe me pak impozante dhe te frikeshme si musteqe.

Dreq o pune, tani pashe qe e paska bere sintezen e faqeve te kundertave te monedhes se musteqes ajo vajza ne foton qe ka vene Noçka me siper.  

mire mire,  po ndonje ide se kush mund te jete ky trimi,  ke ti heretiko?smiley

Jo nuk ja kam idene, une nuk jam specialist musteqesh. Por mos u be marak, do te vije edhe pergjigja, ke sa te duash eksperte musteqesh edhe ne Peshk. Nje prej tyre eshte Mrroklla psh, megjithse ai eshte i specializuar per musteqet nga zone e veriut.

po si mor nuk qenke specialist mustaqesh ti?    vetem dy komente me siper sapo e bere lidhjen e mustaqeve te trimit dhe trimereshes..smiley   po specialist jataganesh je?smiley

shiko poshte fotos.. eshte bere ne Janine ne 1868, thote.. mbase te ndihmon kjo..smiley

miremengjes. naim frasheri them une smiley

guxova cik si shume, e di smiley

 

bonxhorno..

po, Naim bej Frasheri eshte.smiley

si tha plaku i Ibrahimit... "mesuesi eshte edhe e kesaj, (dhe levizi gishtin sikur do shkrepte koburen), edhe i asaj.. (dhe beri gishtat sikur mbante penen).smiley

ueeee smiley

si tha ai: po naim frasherin do e njihja ne mes 1000 vetave une smiley

kot kjo, po hajt mo...

por veje re sa i bute eshte. i vetmi qe e ka poet te shkrume ne balle. eshte poeti kombetar, OK, por veje re sa i ndryshem esht nga shqiptari mesatar, ne pikellimin e tij ala mal de vivre ka nje gje prej lindjeje te largme... dicka si e sjelle nga india... bektashi tjetri, jo ashtu kot... qe thua ti. 

dyshoj nese mustaqet jane te verteta.. por i dueshin per te bere tamam ate pozen burrerore, ala Zenel Gjoleka apo Celo Picari...smiley

sidoqofte, me kete veshtrim ngjan cik me Gueljem Radojen..smiley

buza e poshtme e nxjerre me qellim, per t'u tregu i erger me zor, e tradhton shume smiley

pooo... nuk patet frike se... mund t'juuu... dorezoja?

"shoku Mali, ju...??!! ata u kerkojne kudo, ndersa ju........

p.s "mos kam te bej me nje te dehur.....smiley

Sinani: Nexhmija e donte Kadarenë si djalin e vet, i dhuronte kolonjë për Helenën 

Në Lidhjen e Shkrimtarëve ishte sjellë Dritëro Agolli si drejtues dhe Ismaili, që bënte jetën e partisë atje. Ishte kontingjent i partisë, i besuar i saj me profesion të lirë. Gjithsesi, çudi e madhe që Londo ka parë të kritikohej Ismaili e këtij që na i vikërka keq që nuk e ka mbrojtur. Ismaili nuk kishte nevojë ta mbronte Londo, se ishte i përkëdhelur aty. A e dini ju që ai ka qenë nënkryetar i Kuvendit Popullor? A e dini ju se me një gjysmë fjale të Ismailit janë bërë kritika të hatashme në Plenumin e Lidhjes? Kam qenë unë dëshmitar kur Ismail Kadareja i thotë si pa dashje Llazar Siliqit: 'Ua shikon ç'bën ky shkrimtar, e paraqet jetën e shqiptarëve të varfër'. Ishte fjala për një roman të Agim Gjakovës, ku gruaja në vend që të paguante dritat me ato para që kishte, shkon të blejë ushqime për fëmijët.
Por, Agim Gjakova nuk u përndoq për këtë çështje, apo jo?
Jo, por kjo vërejtje që bëri Ismaili gjoja pa dashje, me Llazar Siliqin, ish-sekretar i Lidhjes për Letërsinë, ju lakua nëpër plenume a thua se ai kishte përmbysur varfërinë e Shqipërisë, se e kishte paraqitur shumë të zezë Shqipërinë. Ismaili mund të fliste pa të keq, por fjalët e tij kishin pasoja të rënda për shkrimtarët e tjerë. Megjithatë, le të mos e paraqesim Ismailin si viktimë të socializmit, ai ka qenë krijesë, mburrje dhe idhull i komunizmit, i Partisë së Punës së Shqipërisë. Ata e krijuan, ata e rritën, ata e shkolluan, ata e bënë të njohur. Ata e botuan në Francë, me lekët e shtetit u botua.
Pavarësisht kësaj, nuk kanë munguar kritikat as për atë...
Jo, por nuk ishin kritika si për të tjerët. Atë e mbronte Nexhmija Hoxha. E kishte, si të kishte të ëmën aty, as e ëma nuk do ta kishte mbrojtur aq shumë. Ajo i jepte edhe kolonjë, kolonjë të mirë për Helenën. Ndaj them unë, që të gjitha këto që thotë Londo janë një hipokrizi e pamasë. Londo është servil dhe hipokrit.

marre pa leje:  

smiley 

origjina ka ngelur mister....
thone produkt kavaje ! .....tani na doli qe i prodhonte nish-profarma ne tirane ! 

viti...1988-1989 ...! dicka e tille

weeee  smiley  ku e gjete mor pash nderin  , parfum 1 Maji  smiley komplet e fshime nga kujtesa

 

25 Maji, Dita Ndërkombëtare në kërkim të fëmijëve të humbur

 

25 Maji, Dita Ndërkombëtare në kërkim të fëmijëve të humburTIRANË- 25 maji njihet në mbarë botën si Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve të Humbur. Kjo datë u përcaktua dhe u shpall në vitin 1983 në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nga Presidenti Ronald Regan.

Përcaktimi i kësaj dite mori shkak nga historia e fëmijës 6 vjeçar, Etan Patz, që u zhduk nga shtëpia e tij në Nju Jork në 25 maj të vitit 1979. Etan Patz, raportohet së është zhdukur në rrugën që ndiqte autobusi i tij nga shtëpia për në shkollë. Data e zhdukjes së Etanit ishte caktuar si “Dita e fëmijëve të humbur”.

Në atë kohë, rastet e fëmijëve të zhdukur rrallë herë merrnin vëmendjen e medias kombëtare, por rasti i tij u përhap shpejt. Babai i Etan Patz, një fotograf profesionist, shpërndau në mbarë vendin dhe mediat fotografitë bardh e zi të vogëlushit në përpjekje për të gjetur atë. Ky veprim i tij ndikoi në opinion për të përqëndruar vëmendjen mbi problemin e rrëmbimit të fëmijëve dhe mungesën e planeve për të trajtuar këtë problem të shoqërisë.

Pas kësaj, për rreth tre vjet, vëmendja e mediave u fokusua në Atlanta dhe Gjeorgji, ku u zbuluan trupat e fëmijëve të vegjël në liqene, këneta dhe pellgje. U deshën të zbuloheshin njëzet e nëntë trupa para se një i dyshuar të identifikohej dhe arrestohej në vitin 1981.

Kjo datë njihet dhe përkujtohet edhe në Shqipëri. Linja e këshillimit, "ALO 116", në kuadër të kësaj dite kërkon intensifikim të kërkimeve dhe krijimin e regjistrit për trafikuesit, shfrytëzuesit dhe abuzuesit e fëmijëve. Deri më tani në "Alo 116" janë referuar 11 raste fëmijësh të humbur, ku vetëm 4 prej tyre janë gjetur brenda ditës dhe janë kthyer në gjirin e familjes, 2 të tjerë gjatë gjetur pas kërkimeve një javore ndërsa 5 të tjerë vazhdojnë të jenë të zhdukur.
(m.a/ata/BalkanWeb)

 

Ueeee.. Çvete çvete. 

E pashe edhe sot kete videoklipin e kenges se re te Florit.

Me pelqen akoma me shume. E ka qare. Edhe kengen, edhe videon.

po pse Flori? Ai ka bere vetem tekstin, ndersa kompozimin apo muziken e ka bere Ermal Mamaqin. Di gje sa e kane paguar?

S'e kam idene. Shpresoj ta kene paguar mire, se i meriton!

ashtu eshte, artistet ne Shqiperi jane pabuksa, duhet patjeter te shperfytyrohen apo te bejne te tilla manovra per te mare nje dore lekesh qe ta shtyjne nja 6 muaj. Ky doktor Flori eshte si puna e atyre antikapateve qe ne periudha te nxehta sociale, sic eshte dhe periudha e zgjedhjeve ne Shqiperi,  behen me aktive duke demostruar "aftesite" e tyre ne sy te njerezve ne rruge. 

Nuk e di per te tjeret, por ne rastin konkret nuk me duket se eshte shperfytyruar. Ka thene nje te vertete shume te madhe nepermjet kenges. Per prapaskenat mundet vecse te bejme aludime. Per momentin une vleresoj ate qe shoh dhe jam shume dakord me te.

Vala  efitores po ngrihet, po vjen, e pashmangshme, si dallge deti qe bizhdilet i hedh menjane, ne bregun  e harreses.Rilindje! Shprese! Harrese per te pabeset dhe bastexhinjte, per kasandrat dhe ka(c)set!

Per  cfare behet fjale ketu? Se ne, po nuk pame podiume ,s'orientohemi dot.smiley

Nuk ka podium, eshte gjithperfshirese, totale vala, ngrihet e vjen deri lart ke ...gjuri smiley

Qenka si puna e flirtit kjo vala qe ti jep goditjet, shenjat gjer ke .... gjuri smiley

E di cfare me kujtove me kete 'gjitheperfshires' ,ne fakt e kujtuam me koleget keto dite ne pune,per te qene me e sakte.

Ne fillimet e demokracise mbaj mend tim ate qe shkonte ne cdo miting qe zhvillohej,pavaresisht krahut politik '' t'i degjojme cfare thone-thoshte,cfare do na premtojne,bejne" 

Sot nuk ekzistojne mendime te tilla,jemi pozicionuar aq rendshem sa i kemi kthyer fushatat elektorale ,jo ne fushata ne te cilat synohet vertet shpalosja e programeve,prezantime kandidatesh  etj,por demostrime triumfesh' te ne vine te gjithe,ndaj hajdeni dhe ju'

Kemi bere shume regres,kjo fale te njejtave fytyra te konsumara qe jane prej 20 vjetesh qe mundohen te riciklojne vetveten pambarisht.Nese politikanet s'do ishin po keta qe kane qene ,edhe ne s'do ishim keta qe jemi.Do ishim me elastike,besoj.

 

 

Eshte  e kunderta, Venus. Nqs, ne pipelli, nuk do ishim keta qe jemi, nuk do ishin po ato fytyra ne podiumet e politikes tash e 23 vjet. Nuk eshte kapelja qe porosit koken, eshte koka qe porosit kapelen dhe sipas kokes vihet kapelja-thoshte Shvejku, dashnori Lirise.

Jeni bere me tension, ishalla fiton Rilindja se do filloni te merrni dhe ilacet e zemres pastaj! smiley

Shqiperi, politiken e perditshme jepna sot dhe mot!

Rilindja eshte per te gjithe , o gjuhe e embel, o gjuhe e hidhur! vetem urimi yt per ilace zemre shkon per zemra te vecanta.

Nuk eshte urim je keqkuptuar eshte shqetesim nga ana ime.. e po shendet te thuash plac e marrin...smiley

Shqiperi, politiken e perditshme jepna sot dhe mot! 

Ne Shqiperi politika eshte e pashmangshme, si ajri qe thithim. Sikurse dhe ajri (ndotja, smogu) jane politike, varen EDHE prej politikave.E, keshtu, ne kendej.Po ju andej c'bela kini, pse kaq hare e kaq derte (rast pas rasti -kjo) per punet e ketushme te politikes? Distanca imponon qetsi, me pak tifozllek , por jo, atdheu eshte droge, e di. smiley

Ky ishte urim se kisha parasysh ato qe do shkruaje me lart..

Ne Shqiperi politika eshte e pashmangshme, si ajri qe thithim.

Po pse o derebardhe na i hiqni dhe kete pak te drejte qe e kemi, ne nuk jemi te pozicionuar as majtas as djathtas jemi neutral, por atdheu na dhimbset si jeta jone..

 

Ketlin,me shuaj nje kuriozitet, kur rri e pozicionuar ne qender (neutrale,me demek) koken nga e mban kthyer me se shumti ;majtas apo djathtas?smiley

Nuk po ta tregoj Venus se nuk dua qe ta shuash por te ndizet akoma me shume......dhe spiritusi te shkrihet fare pastaj..smiley

 

na shkrive smiley

Jo,kjo ishte e tepert,sinqerisht,pak kisha vapen...ju neutralet ,ndaj jeni te tille,jeni te pashpirt,indiferent ndaj ndjenjave te te pozicionuarve qartas.smiley

Dy te vaposura te bejne mire kur pret freskRilindjen qe te qarteson trute..

Po ato qe s'duan te rilindin me zor, ka ndonje opsion "skip menu" ? smiley Apo gjithperfshirese me detyrim?

Ça benet keshtu ne Suedi mor aman smiley

Nuk ka vend me ideal per te pershendetur Zhakun smiley 

Zhaku e pamposhtur. Zhaku rocks.

Me keta te #rilindjes ka vajt puna si me ata te Sal-lindjes ne 2005-en, qe na bene me thene, "aman mor le te fitojne kesaj rradhe se jane bere te padurueshem!"

Por kam frike se s'do ta kemi ate kenaqesi kete here. Hajde duroi keta edhe per 4 vjet te tjera. Te pakten ata te Sales ja bejne muu se ca jane, ndersa keta te #rilindjes bejne si picka te bukura intelektuale, plot retorike e akrobaci logjike qe vecse mbulon militantizmin e tyre qorr qe te qelb nga era e rende. smiley

Olsi ca ke pire vlla? smiley

Kafe amerikone moj moter. smiley

ja  e leshove karikatorin , pa shinjester, kuturu, edhe pse ti je i paverber, me sy plot drite qe shikojne githe te verteten simetrike.

Mos u shfokuso nga objektivi! Mos u shperqendro nga ngacmimet e provokatoreve. Armiqte e brendshem e te jashtem gjithmone kane egzistuar e do te egzistojne! Ti shiko perPara! #Rilindje! smiley

miro o mire.po ben ti me militar se militantet. kaq desha me thene.te tjerat secili te veten.

Me thene te drejten, mua me vjen per te vjelle nga e gjitha kjo...

Gjithsesi nqs. te kam konkuru per militantizem, te kerkoj ndjese. smiley

vill o djalke vill, hapsira eshte  e lire. do kesh gelltit ndonje luge corbe gjekundi, te kuptoj.

Jo spiritus jo, kam fillu te mos i hedh me sheqer ketij zeherit qe na ofron politika.

dakort, por nuk eshte kjo rruga.as une nuk jam te tregoj rruget te tjereve. por nuk eshte kjo rruga sic po bejme ketu.

Po cila eshte rruga pra?! Ndoshta duhet te mbyll syte, gojen dhe veshet dhe mos te evidentoj qe te votosh Berishen eshte idjote, por te votosh Ramen si alternative nga Berishes eshte dyfish idjote?!

ja pra  e ke gjet rrugen, jo me dyfishin. finish!

 

Olsi,pse i ofendon lopet e Berishes ? Qumeshtin,mishin,lekuren ua do zotrote.

Apo do thuash;e kompesoj me vote ?smiley

Te shfaros gjermoni / ste bohet dermoni.

smiley Fiks per finale.

Bjeri darjes, darjexhi.

Kjo qeka nobel fare. Te imponon respekt.

Keshtu ta merr voten Sala me dhune.

Po ca me thone mer burre... bote e poshter!

Bote e padrejte...

kur u ndane aq ju rane, dont worry be happy. lol

Dorezohu me mire, resistence is futile.

 

hands up!  smiley

S'kaj ja jap me qejf. Kjo s'paska nevoje pë palltake se qenka vetë palltake.

Kjo qenka e "krisur" paska cpuar edhe pantallonat e saj me plumba..smiley

pse maj? nuk vesh ti jeans te cpuar nga plumbat? Pse eshte e krisur. Destroyd! love 'em. smiley

bah ku t'shkune syte ty keti... I almost missed it. But now I seeeeeee.... illumination.

Te shqyera pak tek gjunjet edhe kam veshur, por te cpuara afer rripit joooo...smiley

Ftohte sot kemi hapur te ngrohtat..brrrrrr

S'paska pas nishan te mire ai i plumbave. Po dhe faj shume s'i ve dot.

Ju doni me e vdeke apo me e plagos gocen? Zemer katila jeni bere ju meshkujt! smiley

 

Ziliqar thuaj me mire. Po jo me c'ne te vdekur. Per te miren e saj e kishim, ta kish marre plumbi bukur, ta kam llafin. smiley

Nje pyetje kisha, se ju femrat i dini keto pune. Me bejne syte mua apo ka nje problem makeup-i kjo. Duket sikur i ka bere nje te fshikulluar kandili i detit ne faqen e djathte. Jo se gomari calon nga veshet, po kot per muhabet.

Ne faqen e djathte....aha duhet te ket vene gishtat Sala  smiley

Plumbi merr bukur vetem ne lule te ballit, i ke parasysh filmat me partizane..ne vend tjeter nuk quhet bukur smiley

Tirone, ca thu kshu me lali se ma hoqe trunin... Ti ke menjen me pa faqen e djathte te syrit te majte e?

Mire e ke ti. Kalit te fal nuk i shihen dhembet. Po ja mbasi na terhoqi vemendjen Keti me plumbat, thashe mos ka ndonje plagosje tjeter, qe donte kujdes te menjehershem mjeksor, te kuptohemi.smiley

Tashti Sala ka shume kusure, po mos t'i shtojme kot ato qe s'ka. Me femrat duket xhentil te pakten. Se mos i ka dhene i gjati ndonje laper thuaj, se thone e ka huq. smiley

Kali i kuq e ka nji huq... Per gocen vlen kjo e, lene Sal e gjatosh er burre, ca jane keto muhabete jashte teme. smiley

Ke te drejte. Po duke u zgjatur vargu i komenteve, del foto jashte ekranit, that's all.smiley

Do pyetur ajo c'mendim ka. Po zor se i pelqen monument betoni. Bile mbase prandaj eshte dhe revoltuar e ka merre armet se ai tjetri s'kishte nishan.  smiley

Mos ka qene plumb rikoshet? smiley

jane plumba qe s`vrasin, edhe po qelluan ne shenje! smiley

 

ost sioct:Comment">

S'paska pas nishan te mire ai i plumbave. Po dhe faj shume s'i ve dot.

ost sioct:Comment"> 

Pse ku e di ti ? smiley ti shikon vetem dy plumba, ne dy kembe , i treti nuk duket smiley 

Ashtu eshte. Bile mund t'i jane mbaruar plumbat e ka perdorur thiken. smiley

jo me thike me dhom! smiley

ket gocen do e morim......zedhense

Nuk i dihet, mund ta kene vete pantallonat sistem ajrimi. Ja edhe Moza tha qe ka veshur te tilla.

lol

Mos jane si pune sample qe jepen for free.

Blej nje pistolete, merr nje pale pantallona falas?

Jo, mua me duket, shif para se, ose qe te "blesh."

gjembi,  ne pergjithsi  vihet re  nje egersim i femrave shqiptare..

 

fol po deshe,  thote kjo..smiley

C'behet andej mora aman, ta kete fajin uji apo ndonje gje tjeter?

do ja *i robt flamurit po s'me bleve nje pale xhinse me dy vrima aty ku rrin koqet e gjyshit

Paska plas keq nacionalizmi.

Shpejt xhaketen

Kjo thote o kufirin deri ne Stamboll, o te shqyeva. Varet pastaj zgjedhja sa patriote jane robt.

Do vriska veten "për flamur". Jallah jallah çer po na shohin sytë.

Pse fle gjume opozita e nuk i kunderpergjigjet me ndonje zedhenese bjonde me kamxhik? Keshtu i behet qejfi dyfish popullit tone, as Lauren nuk e shohin me me inat gjysma e votuesve smiley

Drejte ke fee-je. Kjo eshte nje gare e padrejte. PS-ja duhet te pergjigjet eger ne nje rast si ky. Me nje bjondine me sy te zi.

Me kesi mjetesh e shantazhesh seksuale jane duke u munduar t'ja lypin voten sheme-berberit. I reziston thua berberi ketyre tundimeve?

Nuk e di se per cfare me ka shkuar mideja per te ngrene? smiley

Poezi nga Xhavit Gasa

 

MORANË

Me sopatë,
Sikur një lis,
E goditën fjalën,
Sopata u thye.

E futën te arkivoli,
Si të vdekurit,
Ajo përsëri doli.
Se toka nuk e treti....

Ja prenë krahët,
Sikur një zogu,
Hapin se ndali,
Më lart fluturoj....

Sopatat hanxharë,
Zinxhirët gogol,
Kthyer në moranë,
Treten në arkivol...

Vetem fushata elektorale vret fjale dhe ngjall ulerima ritmike...

gjuha kocka ska po kocka bluan rrama per drama shthuret dhe fjala pastaj e humbet kuptimin, shperdorohet! 

Boooooo si bertet ky palla qe i thote vetes kryeminister...ik o kancer se na e shpife ate vend e ate gjuhe.

ore, po  ky kopjaci ca ka shkruajtur ne dore, tezat e Rilindjes..smiley

oh, ky eshte ai kengtari, Cim Denaj.

p.s. nuk e ke patriot kte mo Belul?

kush eshte Cim Denaj mo, ai kengetari me def?

seriozisht, e di c'mendova ne fillim? thashe me vete, po sikur te kete kopjuar ndonje teze nga VQ po e ka shkruajtur ne dore sepse jane shume komplekse per t'u mbajtur mend...mund te ndodhe Belul, nuk eshte cudi. Plus as Pjeri nuk eshte bere i gjalle kto kohe ne Shqipri. Sikur te jete perfshire ne fushate?

Thua kane marre VQ dhe e quajne programin e tyre. Qeka 10 ne pare Pjeri. Megjithse ka mundesi me qofte e kane pagu. smiley

Bo bo ky as pese llafe s'mbaka mend.

Femrat shqiptare tuj pozu me pistoleta, ankohen per dhunen e meshkujve me palaceta dhe xhaketa pa spaleta.

Ju e paskeni *i fare paqensuren mer, e keni mbushur me politike, sikur s'ju mjaftojne ato 37 temat e tjera politike.smiley

P.S. Aferim revolta e Spaqit lol

Gjibole çenke koçe, po ti ke çenë dhe në Spaq për spinaç. Hiçi mer koçe kto shtembëqime në shkim apo të duket vetqja nançim. 

Ps sa herë që shkruan kështu ke i të shame nga unë mer koçe qanari.

Profesor Doktor...

Këngëtari është shprehur se “unë kam kontribuuar dhe jam sakrifikuar për Partinë Socialiste, e kam mbështetur fuqimisht Edi Ramën, por kam mbetur i zhgënjyer prej tij dhe ndaj jam larguar nga PS”.

 

Ky i shkreti edhe koken e paska me ngjyre #rilindje

eshte sakrifikuar -thote smiley

i ka von `buzekuq kokes` 

kam mbetur i zhgënjyer prej tij dhe ndaj jam larguar nga PS

dhe ai ngriti syte e pa krahet e hapur te Klanit...

cudi pra leshram ky,  leshram rama

konspiracion socialist

dmth ka len lesht, per pe-se-n! 

eshte modeli flokeve i tille, qethen me brisk dhe dalin me te forta smiley

po ti i the leshram smiley

 e thash per te prish syrin e keq

keta te dy nuk jan njesoj.

Rama kur eshte me te perjavshmet merzit miletin se ndihet mire

kurse ky i ziu eshte artist, sido qe te jete fal buzeqeshje smiley

po qe per buzeqeshje- kemi ppu falas! smiley ktu ka artista plot, me te mire se qerosat smiley

 

Epoka e internetit po zhduk shakatë dhe barcaletat Epoka e internetit po zhduk shakatë dhe barcaletatLONDER-Arti i të treguarit barcaleta po vdes me futjen e epokës së internetit. Kështu bën të ditur një studim në Holandë, sipas të cilit 7 vjet më parë, 8 nga 10 nxënës holandezë mund të tregonin një shaka apo barcaletë, ndërsa shumë të tjerë plasnin në të qeshura. Sipas studimit nga Giselinde Kuipers, sot më pak se gjysma e këtyre arrijnë të mendojnë së paku ndonjë shaka.

'Njerëzit nuk e kanë më zakon të tregojnë barcaleta sepse vetëm bëjnë chat me njëri-tjetrin", shkruan Profesor Johan Verberckmoes, një lektor sociologjisë në Universitetin e Leuven në Belgjikë.

'Të thuash një barcaletë, të bësh humor është tepër e bukur dhe një angazhim sepse të merr kohë teksa e thua, ty dhe personit që e dëgjon. Kjo sepse teksa bën shaka apo tregon barcaleta do të thotë që jeni miq dhe keni kontakt të vazhdueshëm. Por ky mbetet luks, sepse nuk gjen vend në këtë kohë të shpejtë të epokës së internetit ku po jetojnë shumica e njerëzve”.

'Sot njerëzit preferojnë të hedhin thumba ndaj njëri-tjetrit, takime të shpejta, disa minutëshe dhe nuk e kanë dëshirën ose kohën të dëgjojnë një barcaletë me qen apo me policë. Kjo lloj zgjuarsie tek njerëzit po zhduket si kulturë tek ata që e gëzojnë këtë aftësi”.

Studimi më pas citon se shakatë apo barcaletat janë më shumë një cështje e meshkujve dhe duke qenë se punojnë me gratë, e kanë tepër të vështirë të bëjnë shaka dhe të qeshin e argëtohen me seksin e kundërt.

Armiku më i keq i shakave është influenca në rritje e mediave sociale, rrjeteve sociale që zënë pjesën më të madhe të kohës së shumicës së njerëzve në rruzullit tokësor. Kjo sepse në jetën e përdishme, miqtë, familjet rrallë takohen me njëri-tjetrin të bisedojnë dhe dalin bashkë, thekson studimi.

'Më parë njerëzit takoheshin në klube, pinin një gotë verë, apo një birrë së bashku, qeshnin dhe tregonin të forta. Por sot gjithçka po ndryshon. Duke folur në rrjete sociale ata i konsumojnë bisedat aty”, tha profesor Verberckmoes.

Por ka dhe ekspertë që mendojnë ndryshe dhe që nuk besojnë se shakaja do të zhduket dhe do i lerë vendin një kulture, totalisht pa humor.

'Shakatë janë të përjetshme, lum kush di të bëjë shaka. Ndoshta tani u ka ikur pak lezeti, por kam besim se një ditë do të rikthehen në modë”, thotë një tjetër profesor.

 

Per ju qe rrini ne Toronto na sugjeroni ndonje kishe te mire ortodokse  smiley

  jo greke

Kete te keqe kemi ketu ne Kanada , skemi kishe shqiptare si ne Boston smiley or Ny

 

shqiptare, nji shoqja ime shkon ktu

ja dhe numra tel. 416-751-6417 dhe 416-750-1528

nderro fe, behu katolike. Much better. smiley

smiley  po njesoj moj jemi 

une nuk jam katolike, po kam shku nja 2 here ne church, mass me nje rast. Dhe me pelqeu, pavarsisht se doren s'ja dhashe atij personit ngjit, ne krahe te majte, ne fund. smiley 

Po edhe une kam shku shpesh ne kishe katolike  dhe shkoj se e kam ketu afer shtepise . Po ti per respekt duhet t'ja japesh doren mi , vetem nqs ka qen shqiptar dhe ke pas friken e krahut smiley

kishe shqiptare ortodokse nuk ka ktu

si quhet kisha dhe prifti ?  smiley

Sepse vjen nga Amerika here pas here nje prift  dhe ben meshen shqip.

 ose nje shqiptar ne Pape , ben teologji por jo meshe smiley dhe e njoh kush eshte, e kam patriot .

une dua meshe shqip , dhe meshe shqip nuk ka .

Emrin e kishes ?? 

br3dharak te iku zani ? apo aq e pate e harrove emrin e kishes . sa t'ka lan dhe ty memorja mor burre

po un nuk iki ne kishe mi! as radarin e Pjerit qe mnjofton per t'u pergjigj nuk e kam.
Shen Meria e Ungjillizimit e ka, me thote kjo shoqja dhe sot ka dhene meshe peshkopi shqiptar, Ilia Ketri. Masanej, ti bjeri cik numrave te tel!

p.s. mund te kesh te drejte po nuk jam tu e pyt prap se ka per t'mendu qe kam rreshqit

Po ashtu pra fol Ilia Ketri kur vjen nga Amerika e marrin me qera keta ketu , se kishe shqiptare nuk ka o shqiptar  smiley

rrofsh ti , do ta gjej pa merak.

leje leje se kishe greke qenka, paske pas te drejte

he hem smiley  nuk heq dore ti nga kto smiley

Ky Ilia Ketri sikur ka qene ne shqiperi para disa vitesh apo eshte kthyer prape ne Amerike? smiley

“Enveri, pas mbledhjes së 8 Nëntorit shkoi te prostituta malazeze Stanka”  smiley

 

Me vendim të Këshillit të Ministrave nr. 156, datë 10 nëntor 1922, prostitucioni ishte i lejuar, dhe i kontrolluar në bazë të një rregulloreje të miratuar.Zbulimi ne librin “Tirana e vjetër” te Gazmend Bakiut. Rashiç, malazezja e moshuar, që ofronte “shërbimet” si “komisionare vizatimi”.smiley

Ai i referohet vetë rrëfimeve të ish-diktatorit, i cili tregon se pas mbledhjes së parë të Partisë Komuniste e kaloi natën në shtëpinë e Stanka Rashiç, një malazeze e shkuar në moshë… smiley Pas ardhjes së tij në pushtet, ai vetë do t’i zhdukte këto lloj aktivitetesh.

 

Si thotë ajo kënga  "kantjer më kantjer" se s'më kujtohet

mos e ke fjalen per nje kenge te Liljana Kondakci..  ''jam nga gjithe Shqiperia''  me duket se titullohet.

E ti je mediatekë. Për atë e kisha fjalën por titulli s'më kujtohet.

Pse myslimanët e Mirditës nuk janë mirditor o Pjetër? 

Ku ka musliman n'mirdite mo,je ne metro!smiley

Ne dhe himara s'e pranum turkun,po dhe ata te himares mirditore jane m'duket. smiley

Si s'ka pse Rubiku nuk ësht Mirditë. Nuk po mkujtohet emri i fshatit ku jeton fisi Cara që janë mysliman.Vërtet Turku si shkeli por Feja  po... 

ja kenga prizren...  

p.s   Vlora  qyteti ku kam lindur thotesmiley     (aty fillon gjithcka, ne Vlore, domethene..smiley)

Ah lab ti lab, nuk thu shyqyr që se ka filluar nga Gjirokastra.

Harrova Flm  , dhe kënga po më pëlqen, qenka filmi më kujtohet pak me Liljanën.smiley

Kufini kufinin e han.Asht nje fsha perkufi me Burrelin qe jan konvertu 3-4 familje.Mirdita sot asht e vetmja krahine ne Shqiperi qe s'gjen nje xhami. smiley

Për Xhamin nuk çuditem por që ka mirditorë mysliman ka.

smileyNe dhe himara s'e pranum turkun,po dhe ata te himares mirditore jane m'duket. smiley

Kte po thotë dhe Rama që nga Mirdita kanë shku në Himarë.smiley Teori koti dhe kjo që niset nga ngjashmëria e emrave pa menduar se si mirditorët e himariotët ishin shqiptarë dhe do përdornin emra të njëntë qê koha në Himarë i ruajti vetëm si mbiemra familjesh.

Me origjine qe prej shekullit te gjashte pas Krishtit, loja e shahut vazhdon te luhet nga femije te te gjitha moshave ne shkollat shqiptare, me origjine dic me te hershme

 

Ska gje , femijeria e tille eshte me e bukur se femija qe ka po ska se ke me ke te luaje. Frigoriferi me letra ne vend te ushqimit edhe mund te me trembe smiley

shiko,  pare nga vendosja e copave te letres, te te dyja paleve (me shenje stilolapsismiley  apo jo),  po luajne dam,  jo shah..smiley

 

p.s  keshtu beja edhe une me shoket dikur.. diku ne nje trotuar apo parmak, vizatonim  me shkumes, ose nje tjegull,  fushen  me katrore... ndersa per  ''pijone''  njeri perdorte guricka te vogla,  ndersa tjetri  copa te vogla qelqi  qe i gjenim aty rrotull..smiley  ehhh,  goxha   kreativ, thuaj..smiley

Dam italian. smiley

e njoh femijen qe ka bere foton, titulli i saj ishte 'tu lujt shah n'klase'. interpretimet jane tuajat, frigoriferi nuk ka perse mendohet plot, kujdes adidasin.

Nqs eshte kap ne ate prizem atehere kujdes mesuesit , ky brez i pergjegjshem qe po na ndricojn te ardhmen tone!!  

mire, nuk e veme ne dyshim autenticitetin  apo autoresine e fotos..  por mendoj qe  vet femija,  me njecik doze humori  te pleksur me ironi,  i ka vene dicituren fotos, ''tu lujt shah n'klase''.   por,  per ate qe  di  te luaj shah  edhe dam.. e kupton menjehere se cfare loje po luhet atje..smiley

Mund te interpretohet per shembull qe keta femije kane deshire per lojra me inteligjente, si shahu. Mund te interpretohet qe deshiren e kane aq akute sa sajojne fushe dhe "gure" te menjehershem pa pretendime per skulpturime artistike guresh nga shkumesi a plastelina. Mund te interpretohet me dyshimet per mesimin qe zhvillohet ne keto shkolla, ku njerezit luajne shah. Mund te interpretohet fjala e shkruar me stilolaps si zevendesuese e funksionit te formes dhe te ushqehet njekohesisht deshira per formen. Mund te vazhdoni.

Mua më pëlqenka shkuarja e mendjes për gurët e shahut; "mendjen femër" kto vajzat smiley

Jo flmners,  e kam bezdi ne kte forme . Muhabeti behet i lire , aq me keq per weekends qe sapo erdha dhe do dal perseri smiley

Kalofsh mire sot dhe gjithe ju te tjeret si e diele qe eshte smiley

 

Berisha: Brenda 2-3 javëve nga Elbasani në Tiranë vetëm 20 minuta ...

sikur shpejt u be kjo rruga. a eshte e vertete?

Kujdes, se keshtu "morri" dhe Blushi teseren e PDse.smiley

Parja e hedh perpjete jo horizontale, si rruga, qe s'e ka per gje hic.

po rruget i beri ama, s'e mohon dot. me borxhe thone disa, po ketej te gjithe me borxhe jane; qe nga shtepite, makinat e plot te tjera ...

Ate po them dhe une. Sala ka traplleqe sa te duash, por ka bere dhe pune. Ky eshte dhe problemi i kundershtareve te tij, ne vend qe te thone cfare e si do bejne gjerat me mire mohojne ato qe jane bere. Rruget jane investimi me i mire qe mund te behen ne nje vend. Ja shiko efektin e rrugeve ne US. Ashtu eshte, gjithe bota me borxhe punon. Por po qe investimi i mire, i sterlan borxhet, dhe rruget jane te tilla.

 

i ka bere ore i ka bere.te tera i ka bere rruget dhe ne rruge e ne bulevard biles. tani i ka mbet rruga toke hene.

He me se gjithe gropa i ka bere ato rruge. Te shtrembta, pastaj, rruge Sale mo. Hajd se do rilindin dhe ato. smiley

Tirona me gropa smiley

edhe gropen qa e  keshem  ne  na e moret ju tironcit.ne e kishim ne gjoks, ju, ku? smiley

smiley.  Ah ne, ku e kemi?! Ne mjeker smiley 

ah, ok. ec aty, ec perpara smiley

ps: tironco ishte per Mimozen pyetja, se nuk e ve ne dyshim zanatin tend smiley  Po sa solidare jeni bor mer.

Po pse zanatin e Mozes e ve ne dyshim ti? smiley Ju ka bo Sala te mos i besoni as, (po e perifrazoj) brekeve. smiley

cel si gonxhe trondafili

Ju ca keni si simbol, trendafil apo karafi, apo i hoqi bimet fare ky.smiley

Edhe gropen ju vodhi Saliu mo? Prandaj s'hapte kutite ai dreq. smiley

Tirona i mbush gropat. smiley

he me ,se te rrojne fondacionet qe i kane bere rruget,shkollat e fshatit ,me te mira se te qytetit.smiley

po te ishit objektive do fitonit ca pike. ka sale njemije te zeza te tjera, po ca pune, si rruget per shembull, s'ja mohoni dot. dhe duke ja mohuar i prishni punes vetes o socialiste te mire ...

Se i ka Amerika pasqyre rruget,une fitoj gje? Keshtu dhe puna e rrugeve nga Shqiperia,ketej nga jam une rruget jane cope,s'kam faj qe ankohem.Mete per vete.

kjo u ka lene mbrapa ju.kaq e keni cakun, deri tek dera. c'te te them une ty me. na i dashke te gjitha rruget xham zotrote. kerkouja socialisteve kur te vine ne pushtet. dhe  nano nje vere ne uje beri.

po ti mos o lodhshe fare per pergjigje,mi xhan.Une e di vet sa e kam cakun,s 'eshte nevoja te ma thuash ti nga Amerika,apo helbete ,te eshte zgjeruar horizonti pertej cakut te portes se shtepise.

Mua me vriten kembet nga rruget me gropa,ty te mpihen takat ne Amerike,hajde mendje ,hajde.

Rruget e qarkut te Beratit jane bere problem ,jo vetem i imi,e /i dashur ,por per te gjithe shqiptaret.Eshte turp te lesh Beratin ne ate gjendje,kur nuk ka turiste qe vjen ne Shqiperi e mos te vizitoje Br.

Se mos vetem Berati,nga Lu- Sk,skandaloze jane.

Me fal se po hy ne muhabetin tuaj.

S'diskutohet qe Shqiperia ka nevoje dhe per shume rruge. Po ne vend qe te thuash ke bere 0, mund te thuash ke bere 1,2,3 po ka per tu bere dhe 100 te tjera. Apo edhe mund te diskutosh prioritet, psh pse bere ate e jo kete. Problemi kur mohon cdo gje, pra thua nje gje jo te vertete, eshte qe kompromenton dhe ate qe e thua te vertete.

Me fal se po hy ne muhabetin tuaj.

 

po ti c'pate, pse kerkon falje? a u trembe valle nga olsi & co? mos u tremb i dashur, dinosauret jane zhdukur me kohe ...

Epo nje e falur qofte dhe kot, s'prish pune. Nuk ka problem, i dhash nje xhevap pilafit.

Tashti me kujtove nje shokun tim, edhe ai prej kohesh ne perendim. Kishte ca pune zyrash ne Shqiperi, e i shkreti sic duhet, gjithe kohes me me fal e faleminderit, kur i kishte thene njera atje, po ti me ke tallesh. smiley

Po kush tha qe ka bere 0 njehere ?!smiley Po jo ,ore,se edhe ne Br,ka bere 2km ketu,5 andej...shyqyr ,gjynah me u qa,keshtu do ti ?

Kam qene une ,madje,e kam shkruar ketu qe Rruga e Kombit ishte ' super' me  mira ,sot per sot,ne Shqiperi etj.Tani,se i interpretoni komentet sipas bindjeve tuaja,eshte puna juaj.

Kam nje dyshim qe jua ben kastile ngaqe ka pare kete ne Berat:

flamuri i PS-se moj? po cne lidhja me shokun Enver? po kruj koken po nuk po kuptoj gje, per koke te xakes!

Flamuri i kuq i idealit!

Ate lloj fotografie e gjen dhe ne Tirane,o Gjemb,por lenia ne ate fare ferexheje eshte e qellimshme ,pikerisht, per shkak te orientimit partiak te qakut,por jo vetem..Krahaso rruget e jugut me ato te veriut dhe qendres ,dhe do e kuptosh persene,pa pas piken e dyshimit.Jo per gje,s'ka lene Berisha vend per dyshime.

Po flet Rama ne news24 se cfare duhet bere per arsimin  smiley  smiley   e cmenden kete popull , ja fryne barkun , po pse s'i bere keto gjera kur kishe pushtetin ne dore ti more bojaxhi qe per t'i marre mendjen ketij mileti lyve ca pallate me ngjyra si spitale kalamajsh

mire thote Alidea

Voto ASNJI!!!!!!!!!

Po ti c'ke qe nxehesh ,apo qe s'ke shanc te votosh 'asnji'?smiley

Elba ruaj qetsine se ti gerthet : AS NJE mos votoni dhe vetem NJEnin ke inot.Po AS-in pse e mban nen menge.Bojazhija mure leu po Kirurgu e di cfare shqeu?

Thuj te verteten pa tifozllik, a nuk do shkonte me shume doktori te PSja e piktori te PDja. Bote anaplla thuj. smiley

ore  ekane thon te tjeret ate me pare. po a e di ca dmth sikur ai  ngatrrim letrash te ndodhte ne te kunderten? edhe 45 vjet pp ne pushtet smiley

Te na lidhte me Kuben hallall mosmiley, po mos binte ne sevda me Korene e Veriut. smiley

Spiritus do te ishte gabim  kur ne gjakftohtesi te gjykojme dhe besojme se votimi per nje parti apo tjeter behet per Ramen ose Salen ne simpati. Kjo nuk te falet ty as edhe atyre qe pretendojne se e njohin voten e lire. Une mund te mos jem dakort me personin ne fjale per shume xheste qe ma shpif kur shoh qe nje lider behet rrafsh me token deri ne krim per te arritur qellimet e tij , perfshire krimin me te madh, mashtrimin ndaj popullit ne cdo kohe , po mashtrim vence ama , blic , klor , zbardhus , me ta bo menjen budall

Ka njerez qe votojne sistemin. Dhe une e dua demokracine, pavarsisht se akoma nuk i ka arritur standartet Europiane ne Shqiperi.

Une nuk dua te rikthehen pseudo-komunistet ne fuqi. Kaq . Sistemi komunist per mu eshte diktatura me e rende e te gjitha koherave.

Personalisht per ju kam respekt dhe nuk me pelqen te krijojm konflikte pa pasur nevoje, nuk mund t'i imponohemi njeri-tjetrit, thjesht shuajme kureshtjen.

Pa merak Elba, Nuk bejme konflikt nqs flasim si njerez te qyteteruar.Dmth nqs nuk merr argumentin tend dhe ma rras si kepuce ne koke. Ideja e nderhyrjes time nuk qendronte ne faktin e pengimit qe ti te jesh e pozicionuar ne nje krah dhe as per t'u  imponuar.Absolutisht Jo!  Ti bere thirrje  si asnjanese :mos Votoni AS NJE. Nderkohe u pozicionove, piktori, bojaxhiu leu ca fasade etj.et. Nderkohe,  qe ajo thirrja: AS NJE! ,u  kthehe ne thirrjen :mos votoni NJE-rin. Dhe nuk ka asnje gje te keqe, absolutisht, ta them me sinqeritet kete.Ama pikenisja e arsyetimit tend kercet me pikembritjen.

E dyta, akoma me  erende per ty, dhe kur them Ty, jo personin, por shkollimin, boten ku jeton.Kur thua :une nuk dua te kthehen ne pushtet pseudokomunistet, ti i ke mbyllur deren pluralizmit politik dhe mbi te ke shenuar apo varur tabelen: Rrofte Monizmi! Kjo eshte shume e rende, si botekuptim, perseri. Pra qe te mos keqkuptohemi ti, x, y jeni ne gjithe te drejten tuaj te votoni per x parti e te mos simpatizoni tjeteren, sikurse dhe une.Por logjika ne parim le per te deshiruar. Ne kete kuptim te thashe mos u nxef sepse...humbet sensi asaj qe thua.

Pa hyre ne faktet qe Piktori nuk bojatisi vetem fasadat por Tiranen , nga nje HELE  e madhe, e solli ne normalitet (pa mohuar dhe betonizimet dhe gjera qe mund te mos i kete bere ) Pa i hyre madje me thelle muhabetit, se kush eshte pseudodemokrat e kush eshte pseudokomunist se, si tha Tironci me lart, do i binte me i nderru portat e kryetareve. Per hir te se vertetes e.

E gjitha sa thashe eshte sqrim, aspak imponim.Dhe qe te bindesh, ja po brohoras bashke me ty: Rrofte Partia demokrtatike, gjysma e pluralizmit dhe demokraacise tone foshnjore.!

E tani le t gzohena e qeshim si fmij te lumtun, qielli eshte blu, deti eshte blu, une ne tirone, ti ne honolulu smiley

spiritus ne kte  moment qe po shijon  "rakine"  e arres , bile dhe me roje qeke onash , une po pij nje birre nga ajo qe te pelqen ty smiley cheers smiley

Elba , c'e posta per te, shife pak. 

Spiritus, ruaj qetesine.

Ooommmm.... smiley

Shume inat e ke marr Ramen ti Elba keto kohet e fundit!!!

E kam si numer shanci smiley

Me pelqejne me shume perrallat nje mije e nje net smiley

Nuk duket shume bindese kjo. Duket qe ben kot, pa zarar dmth.

ashtu eshte.. edhe koburja si loder duket..  po prape,   ceshte  kjo  mani per te bere  foto me  ''objektin'' kobure?!

Me sa duket ka mungesa te "objekteve" te tjera. Si pune kompesimi.

me thon t'verteten koburja ishte e fundit gje qe vura re

ti po shihje parmakun e brishte?

ato pllakat e bardha poshte deres stonojne me pllakat e tjera. Me vrane syte qe n'fillim

kush kobure? 

ou. po po tashi e shof.

kjo puna e pislloqes ketu, eshte si puna e atij eksperimentit qe u postua para ca ditesh ketu, ca sy green, qe i leviznin ngado. Po prape, syri i njeriut, i disa ketu psh Bredhashit, Fiqos, Tirones4eva etc etc, sado ta levizi pisqollen kjo, po dhe te vrasi dhe veten - pam, prape sdo e vene re qe ka vdek. Nje gje eshte e sigurte ama, syte ku do vazhdojne ti kene. smiley

lol

kinda boring loli.

lmao?

Une insistoj hiqem nga lista e te akuzuarve per necrofili. Assumptions are the cause of most of the troubles. smiley

Aha,  ti Hoppa do t'ja mbushesh hambaret qeverise smiley

Shume e bukur kjo:

"Fragile impasto di sordidi vizi, colpevoli debolezze, splendide virtù, l'Uomo reca in se la propria condanna e la propria salvezza. La sua stessa anima è la gabbia che lo terrà prigioniero fin quando l'Angelo sterminatore verrà a separare l'innocenza dal peccato, l'umiltà dalla superbia, l'odio dall'amore."

- Bunuel ("L'Angelo Sterminatore")

Pistoleta duhet ne keto raste , dhe jo per seksi photo .

I lumte qenjve te rrugave perse mos vrasin, kur ska ligj t'i denoje . Vrisni more vrisni , neser do vritet edhe femija juaj ne kete forme

pthu rrac qenjsh

te gjithe te lumtur

Besoj se merr kuptim te vertete ajo vajza me pistolete atje,pra burra nuk beni ç'te doni me muasmiley

.................

!....

Pavaresisht se adminat e fshijne kete masazhin me poshte, une e kam per detyre ta rinxjerr per t'iu informuar mbi semundjen mendore te nje anetareje blogu. Kush e njeh nga afer ta keshilloje per tu kuruar. Nuk eshte kurre vone. smiley

Mes teje dhe Zana

Foto e ZanaZana 2 Qershor 2013 - 22:28

Kurveria e rraces tende zorre komuniste nuk mjafton vetem me tet eme .Po edhe me ate kryeputanen e tet shoqeje e madje edhe vajzat duhet te jene ne rruge te mbare.Qelbesire impotente

 

 

Ore c'u be me pa censure 52? Censurim i pa censures?!!!

Ate po kerkoja edhe une. smiley

Grate jane te pangopura... askush nuk po i ndalon te marrin fryme, ca duan me shume??? 

smiley  Aaa, me rregull dhe t'i jepet rasti te tereve, te lutem shume "take enough time “to give each fighter a turn""

 po pra, fember, kripe e zemer per te tere...

Edhe te mendosh qe kesi kafshesh po shumohen ne rrogoz edhe te ne...

A thua keshtu te jete katandisur dhe Shabani yne?

Per kete paskan shkuar ata Arnautet tane ne Siri thua?

situate interesante... atje ka edhe arnaute vendas por qe jane ne anen e regjimit.... arnaut vs arnaut...

Kur ka Sirian kundra Sirian, pse jo Arnaut vs Arnaut? Mos harro qe ka edhe "Ebu Omer-El Albani nga Shqipëria".

Tamam! Shyqyr qe kemi keta imamet qe i vene pikat mbi i.

E shkarkuan Irfanin e famshem, por kape pak, arsyeja ishte se perdori gjuhen e gabuar ne predikimin e tij se sigurisht ajo qe predikoi nga ana doktrinore eshte mese e sakte.

Obobo, ky eshte nje lajm i rende.

P.S. Nese e kane hequr vertete, bravo i qofte Bashkesise Myslimane.

Po e hoqen vertet dhe per mua eshte hipokrizia e radhes sepse e hoqen vetem per gjuhen e rende qe perdori.

Qyqa mi gra, si ia vrau te shoqin edhe motres tjeter Sulejmani? smiley Oiii, fakire Hatixhe, maskara sulltan!

smiley  smiley

Si, kane bere telenovele per shokun Enver??

Jo or tej se si ka vdek ala ashiku Enverit...

Mundet Tropizma, se edhe Kadarese s'i merrej vesh per ke i kishte ato pallatet e endrrave, per xhaxhin Enver, apo per ndonje sulltan prej verteti, mbase ngaqe te dyja palet i bashkonte E Madherishmja, e megjithate Bradlandi ben sikur s'e ndjek ate palo telenovele.  smiley

vdiq Sulejmani ?

Do te doja te beja qofte edhe per nje dite te vetme drejtesi......

Te kerkoja tu cirrja masken te gjithe atyre grabitqarve qe ecin te veshur nen petkun e nje kafshe te urte shtepiake.

Tu hedh ne fytyre peshtymen e turpit kur turpin himnizojne. Rreth e rrotull mbi karkasa kockash kerkojne te shikojne trendafilat qe rriten dhe territoret e mbreterise se tyre kerkojne te matin me shikim....

Nuk eshte terren per ju....

shiko shiko! une do te doja qe lavatricja te mos me shetiste neper shtepi kur laj rrobat.

smiley  qendro prezent ! deri ku ka shkuar ne keto momente ? smiley  se mos te del prej dere e hajde mbushja mendjen komshijve qe se ke bere me qellim smiley

ndofta duhet te blesh nje lavatrive te mire, te markes "la voce del padrone".smiley, dmth "miele", "siemens" etj.. e garantuar qe nuk do vallezoj..smiley

Lere fare  Belul se tjeterkujt ja hudhi fini standartin , mbase . Po bazohem ne sjelljet e meparshme po kjo sdo te thote se me duhet te bej kompromis me veten dhe te mbaj mend perhere ndarjen e kategorive pa vend.

Na rrofshin zonat dhe kufijte virtuale.

Nqs fini nuk e ka pasur me ate mendje, ndjese , ne te kundert eshte e mjerueshme biseda.

Asgje personale me asnje ketu, mendimet e mia te mesiperme jane thjesht qe llogjet dhe thirrjet "skandal-skandal!!" do kishin ndodhur edhe sikur xhirimet te ishin kryher ne nje ambient tjeter,

dhe kam te drejte te reagoj kur shoh inkuizitore moderne qe perdhosin shoqerine shqiptare si nje virus i perhapr.
 

Faleminderit per keshillen Belul. Kshu si marke e mire eshte. Ndoshta do te duhej nderruar. Per momentin thjesht iu kerkua keshille portierit te pallatit. smiley

Ua mi Elb, sa jam munduar ta kuptoj fjaline tende te pare. Si eshte puna e shqipes, per dy pika qe s'ia ve e-se fjala qoftë behet qofte.

qofte moj qofte smiley qofte ke daja  smiley

kritike me vend smiley duhet rregullu

Elba, unë kam përshtypjen dhe mendimin se ti duhet të marrësh seriozisht në konsideratë shkrimin e poezive. Nuk kam parë shënime të tjerë të ndërthurin në një formë kaq organike, simbiotike, kaq efikase mendimin me ndjenjën dhe përfytyrimin. Ka kaq ditë që hyj vetëm për komentet e tua në këtë blog. Nëse lexoj ndonjë gjë tjetër që më pëlqen prapë ta di ty për faleminderit sepse ti je shkaku i vërtetë që kam ardhur. Është për të ardhur keq që nuk e ke menduar këtë gjë më parë dhe ke shkruar me më pak interes, apo ndoshta unë nuk kam pasur vëmendjen e duhur. Për të ta provuar unë ty disi se kam të drejtë, të lutem shihe me një sy tjetër tekstin e mësipërm:

 

 

Do të doja të bëja qoftë

Dhe për nje ditë të vetme drejtesi...

Të kërkoja t'u çirrja maskën

Të gjithë atyre grabitqarëve

Që ecin të veshur nën petkun

E një kafshe te urtë shtepiake.

Tu hedh ne fytyre peshtymen e turpit

Kur turpin himnizojnë.

Rreth e rrotull

Mbi karkasa kockash

Kërkojnë të shohin trëndafilat që rriten

Dhe territoret e mbretërisë së tyre

Kërkojnë të matin me shikim.

Nuk është terren për ju.

 

Bukur, shumë bukur.

 

Si fillim te falenderoj perzemersisht. Me pelqen si ide , bile me habiti smiley

Eshte paksa e veshtire  te kuptosh  si ka mundesi te kultivohet  kaq embel hidhesira ne shoqerine tone . Dhe na eshte kthyer  si pune aftesie le te themi. Ndryshe se shpjegoj dot, dhe shkruaj pjese pjese ashtu si ndjehem  smiley

Edhe  prap nuk do te mjaftonte, edhe te rrudhnin vetullat sdo ishte bindese....nuk eshte ne dna tone  t'u japim  shpjegim gjithe atyre sjelljeve, fjaleve, veprimeve akteve qe na kane copetuar deri ketu.

Rezistoj te jetoj  ekzistencen time  ne mes te plantacionit "urrejtje", apo te shijoj frutin e hidhur.

Meritojme me shume.
 

s'po mbarojne keto te uruara zgjedhje se na u dogj shpirti per ca ngjala nga ato te Janines.

- Poetë nga të gjitha trojet shqiptare janë bërë bashkë të shtunën në kodrat e Karadakut.

- Manifestimin e ka hapur Don Lush Gjergji i cili tha se manifestimet poetike na japin mundësi ta njohim më mirë njëri tjetrin, të jemi kë të bashkuar edhe në fushën kulturore e poetike.”Këta vëllezër e motra që janë sot në këtë manifestim na japin të kuptojmë se ne jemi fuqi edhe kulturore dhe dimë të bëhemi bashkë edhe në këso festa me karakter mbarëkombëtarë” tha Gjergji.

- Në këtë manifestim pati poet nga të gjitha viset. Aty ishte Rexhep Abazi nga Medvegja, Bilall Maliqi nga Presheva, Avni Rudaku, Ramadan Mehmeti, Prend Buzhala, Ibrahim Kadriu, Nexhat Rexha, Sarë Gjergji etj.

- Sabit Rrustemi në emër të organizatorit Ars Club ”Beqir Musliu” tha se manifestimi po bëhet gjithnjë e më i popullarizuar dhe më tërheqës.”Me këto takime po tregojmë përkushtimin tonë që të jemi bashkë si një vëlla e si një komb. Këtu kam koleg nga Presheva, Medvegja, Kukësi, Kumanova, Bujanoci, e shumë qytete tjera shqiptare” tha Rrustemi.

- Më pas poetët e të gjitha grupeve e moshave kanë recituar poezi duke e mbajtur orën letrare tek kisha “Shën Ana”.

smiley

ps. jakë, o dit e bekuarë

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).