Mendimi që e kam shprehur mëse një herë përsa u përket pritshmërive që kemi nga qeveria e re dhe qëndrimeve që duhen mbajtur ndaj saj, veçanërisht nga mediat, është se ajo duhet ndjekur hap pas hapi në vendimet e saj. Kjo veçanërisht në kushtet kur kemi një opozitë që ka një qëndrim që e bën jokredibël për më shumë se një arsye: së pari, pasi ajo nuk ka bërë as minimumin e vetëkritikës lidhur me humbjen e saj, por shkakun e ka gjetur jashtë vetes, te naiviteti i popullit shqiptar që ka besuar premtimet e gënjeshtërta të Edi Ramës me shokë dhe, së dyti, pasi më një anë ajo premton racionalitet dhe konstruktivitet dhe më anë tjetër shpall luftë totale në stilin e njohur të bërjes opozitë destruktive deri në kockë. 

Me këtë rast më duhet të shtoj se janë iracionale edhe disa qëndrime që kërkojnë nga mediat apo gazetarë të caktuar që të mos bëjnë oponencë ndaj opozitës, por vetëm ndaj maxhorancës, apo që kërkojnë që oponenca që duhet t’i bëjë shtypi e mediat maxhorancës të shprehet në formën e bashkimit me opozitën. Kjo është një sëmundje infantile e shtypit tonë, e stimuluar nga mungesa e ndarjes së vërtetë të pushteteve në Shqipëri, ku bën pjesë edhe fakti se interesat financiare të pronarëve të mediave kanë qenë dhe janë edhe ato të varura nga pushteti politik i njërës ose tjetrës palë. Kam qenë dhe mbetem i mendimit se shoqëria jonë civile dhe mediat duhet të luajnë rolin e një pushteti të pavarur në shoqërinë tonë dhe se përballë tyre duhet të jetë pushteti politik me të cilin kam identifikuar dhe vazhdoj të identifikoj të tërë klasën politike, maxhorancë dhe opozitë, dhe strukturat ekonomike e mediatike që e mbështesin atë, pasi sistemi i mbrapshtë që na sundon është pjellë e të dyja palëve. 

Duke u nisur, pra, që në nisje, nga një dyshim i thellë te të dyja palët dhe në mungesë të një force opozitare ndaj tyre, gjykoj se gazetarët dhe intelektualët vërtet të pavarur mund të luajnë një rol të rëndësishëm në këtë fazë kur vendi është në udhëkryqin e ndryshimit të pushteteve, duke mbajtur qëndrime jo totalisht në favor apo kundër njërës palë, por në varësi të racionalitetit të vendimeve e qëndrimeve qoftë të maxhorancës, qoftë të opozitës. Për ta konkretizuar çka thashë më lart, do të shpreh qëndrimin tim ndaj dy prej tri vendimeve të para të qeverisë së re, ndër të cilat njërin e aprovoj dhe tjetrin e kundërshtoj. 

Jam plotësisht dakord me vendimin për ndalimin e importimit të plehrave në Shqipëri. Kjo jo vetëm pse jam një prej nismëtarëve të lëvizjes për referendumin kundër plehrave, por edhe sepse te vendime si ato që promovojnë importimin e plehrave, të marra nga maxhoranca që sapo iku, kam parë dhe shoh pikërisht të keqen e madhe që ka pësuar vendi nga sistemi i ngritur që e ka vënë shtetin në shërbim të atyre interesave private që i kundërvihen interesit publik. Në këtë kontekst më duhet të shtoj se qeveria jo vetëm duhet përgëzuar për këtë vendim, por duhet nxitur të bëjë ç’është e mundur që imazhi i vendit tonë si një vend ku gëlojnë plehrat kudo që të shkosh të ndryshojë radikalisht. Ka nga ata që bashkëjetesën e shqiptarëve me plehrat deri në atë shkallë sa ato nuk u bëjnë përshtypje, e quajnë një gjë që ka të bëjë me kulturën shekullore të këtij populli, ashtu siç edhe të pështyrit përtokë. Sipas mendimit tim, problemi i mbytjes sonë nga plehrat është fortësisht i lidhur edhe me sistemin që u promovua këta njëzet vjet të ngritjes së kultit të privates mbi rrënimin e publikes. 

Po të vësh re, plehrat gëlojnë te ne pikërisht në hapësirat publike: rrugët, lumenjtë, bregdetet ku derdhen këta, hapësirat midis ndërtesave të ndryshme etj. Po ashtu ato janë më së shumti produkt i aktiviteteve private që nuk shohin përtej gardhit të tyre. Mjaft të kesh parasysh lokalet pa fund që i hedhin mbeturinat e mutrat si pa të keq në lumenj, në dete apo në rrëpirën më të afërt. Edhe vetë vendimi i importimit të plehrave në një kohë kur në Shqipëri gëlonjnë plehrat nga të katër anët, ishte shprehje e këtij realiteti. Disa industri që kanë vetëm interesin e tyre – si p.sh. ato të shkrirjes së aluminit – kërkojnë të sjellin plehrat nga jashtë, ndërkohë që nuk bëhet asgjë për mbledhjen e diferencuar të plehrave brenda vendit, që mund t’i shërbente edhe kësaj industrie, por sigurisht, në atë shkallë që interesi i tyre të mos dëmtonte interesin e të gjithëve. 

Pra, ne kemi nevojë të djegim plehrat tona duke ndotur ajrin aq sa prodhojmë plehra vetë, dhe jo të djegim plehrat e tërë Europës në emër të përfitimit të një grushti njerëzish në dëm të ajrit të të gjithëve. Në këtë kontekst aksionet e ndryshme për zhdukjen e sëmundjes së ndyrë të shpërhapjes së plehrave në tërë territorin tonë do të ishin edhe një sinjal i kthimit të shtetit nga shërbyes kriminalë të interesit të disa privatëve, në kujdestar të interesit publik, çka është edhe detyra e shtetit. 

* * * 
Ndërkaq nuk jam dakord me vendimin për heqjen nga muret e institucioneve qeveritare të portretit të Presidentit të radhës Bujar Nishani dhe zëvendësimin e tij me portretin e Ismail Qemalit. Ky është një akt që fshin një traditë – jo vetëm shqiptare – kuptimi i së cilës është se Presidenti është figura që jo vetëm simbolizon unitetin e kombit, por edhe që ushtron funksionet e tij në këtë drejtim. Pra nuk mjafton që një figurë thjesht dhe vetëm të jetë simbol i unitetit, se atëherë ndoshta mund të mjaftonte edhe një i vdekur si Ismail Qemali, por ai duhet të veprojë politikish si i gjallë në funksion të këtij roli kushtetues, që nuk është roli i Kryeministrit.

Së dyti, ekzistenca e figurës së Presidentit në vendin tonë ka qenë gjithsesi një lloj mbrojtjeje nga autoritarizmi i figurës që konsiderohet si figura më e pushtetshme, që në rastin tonë, që prej vitit 1997, ka qenë Kryeministri. Kush e kujton historinë e presidentëve tanë gjatë këtyre viteve do të verë re se presidentët, kush më shumë dhe kush më pak, edhe pse asnjëherë mjaftueshëm, e kanë luajtur një rol kundërbalancues. 

Me fjalë të tjera, tjetër gjë është se sa zgjedhja e Nishanit ka qenë zgjedhja më e duhur për një figurë që duhet të luajë rolin e Presidentit, dhe tjetër gjë është se ç’përfaqëson institucioni i Presidentit. Dhe sipas meje, ky vendim sulmon institucionin, jo Nishanin, edhe pse mund të duket se është bërë për të sulmuar Nishanin. Dhe ky është një akt që bëhet edhe më shqetësues po të kemi parasysh prirjet autoritariste dhe prepotente që kanë manifestuar kryeministrat tanë, shoqëruar kjo gjithmonë, si anë tjetër e medaljes, nga prirjet serviliste të vartësve të tyre. 

Zëvendësimi i autoritetit të të gjallëve me atë të të vdekurve që nuk mund të flasin, por veç përdoren, dihet se është praktikuar rëndom nga diktatorët për të eliminuar çdo autoritet tjetër përveç atë të tyrin. Ne presim nga maxhoranca ndryshime kushtetuese që do t’i forconin institucionet që kanë për detyrë të jenë arbitër midis maxhorancës dhe opozitës, dhe jo dobësimin e tyre. Pra ajo që presim ne nga maxhoranca e re është një ndryshim që do të forconte rolin e Presidentit si arbitër, si përfaqësues të të gjithëve, dhe jo një akt që dukshëm e dobëson figurën e Presidentit në këtë rol në sytë e publikut.

222 Komente

Per temen e pare te prekur ne artikull do ti kujtoja Lubonjes se kemi prej kohesh nje krize te mirefillte te partitizmit ne Shqiperi. Partite tona, organizma te deleguar te perfaqesojne brenda sistemit interesa sa me te gjera te popullates, jane shnderruar ne klane qe mbrojne interesat e ngushta te nje grushti njerezish, duke shperfillur masat. 

Ne keto kushte, nevoja me imediate eshte ajo e krijimit te alternativave te besueshme ndaj partive qe kemi dhe Lubonja bashke me kolege te tjere te vetet mund te japin shume me teper sesa thjesht "mend" sesi zgjidhen punet.

Per vendimin kunder importimit te plehrave, jemi akoma ne pritje ta lexojme.

Ndersa per ceshtjen e fotografise plotesisht dakord qe eshte gomarllaku i rradhes i Rames & co.

 

 

Ne keto kushte, nevoja me imediate eshte ajo e krijimit te alternativave te besueshme ndaj partive

Autori ka identifikuar shoqerine civile dhe mediat si alternativa ndaj partive, alternativa te cilat funksionojne si te tilla edhe ne vende te tjera.  

Meqenese ka nje konsensus per rolin jo te pavarur te mediave, ndoshta Lubonja apo te tjere, mund te adresojne rolin e shoqerise civile ne kushtet e reja politike te vendit.  

Persa i perket artikullit, jam dakort me analizen e dy vendimeve. 

Shoq. civile dhe media jane komplementare ndaj partive, ne sistemin tone politik, jo alternative; kjo per faktin se mund te nxisin levizje opinioni dhe te ushtrojne presion, por nuk marrin dot vendime ekzekutive; kete pune e bejne vetem partite, kur fitojne zgjedhjet.

Ne kontekstin tone konkret, partite-klane, me baza perfaqesimi shume te ngushta, i kane blere mediat me gjithe lecka, nderkohe qe me shoq. civile kane lidhur nje marrveshje te heshur te tipit 'po s'me ngite, nuk te ngas'.

Ergo, si mediat, ashtu edhe shoq. civile jane kuaj beteje ne mos te ngordhur, ngordhalaqe, qe nuk i hyjne ne pune as dreqit, e jo me atij grushti guximtaresh, qe mund ta ndajne mendjen te perballen seriozisht me sistemin shtypes qe kemi. 

Lubonja e ndonje tjeter qe nuk jane shitur akoma tek sistemi, po deshen te sjellin ndonje ndryshim ne ket' vend duhet ta ndajne mendjen dhe te futen ne politike, me alternativa konkrete dhe mbi te gjitha me nje subjekt te ri.   

    

 

Ka shume OJQ qe kane pavaresi financiare nga politika shqiptare, pasi fondet i marrin nga ente te huaj.  

Megjithate OJQ-te kane pasur dy probleme kryesore: perfshirjen ne bordet drejtuese te figurave te pushtetit, dhe paaftesia per rezultate optimale duke qene se kane sherbyer si zyra punesimi me mjete nepotizmi.

Neqoftese praktikisht pavaresia e mediave eshte veshtire te arrihet, shpresa mbetet te shoqeria civile.  

po deshen te sjellin ndonje ndryshim ne ket' vend duhet ta ndajne mendjen dhe te futen ne politike, me alternativa konkrete dhe mbi te gjitha me nje subjekt te ri.   

Ndryshimet duhet te kerkohen nga rruga, ne rruge.  Parlamenti - futja ne politike - mbeshtetur mbi strukturat e sotme elektorale eshte veshtire te reformohet apo te ndikohet, te pakten ne nje periudhe afatshkurter. 

"Rruga", nqs te kam kuptuar drejt eshte populli, masat. Problemi eshte qe masat tek ne nuk arrijne kurre ne piken e vlimit, pasi qeveritaret tane, duke filluar nga Ramiz Alia e ketej kane zbuluar se tensioni popullor mund te shkarkohet pa problem fare duke e adresuar drejt emigracionit.

Kurse shpresa tek shoqeria civile, fiks per ato arsye qe permend edhe ti mbetet jashtezakonisht shume teorike.

Une mendoj se Lubonja dhe nje grusht individesh te tjere qe gezojne vizibilitet dhe besueshmeri ne Shqiperi duhet te marrin guximin te krijojne nje force te re politike dhe permes saj ta luftojne "kucedren" metaforike qe than burimet tona. 

   

i pytje serioze - kush jan keshilltaret zyrtare te jarit?

po mire mer Shvejk, me gjithe ate emer te nerum qe mban, po s'pate i her meshire, o rob i Zotit! Po s'na e dave tosen, qe s'na e dave. Edhe sikur tave kosi te kishte qen...

ore mir ai se do bej naj lek, po ktu eshte ven pa pare, dmth nuk esht i detyrum robi me lexu mufka. analize e vendimeve te para thot. hej pik e zeze. medemek tosja si watchdog. me gomarlleqe te tilla si: "gjykoj se gazetarët dhe intelektualët vërtet të pavarur mund të luajnë një rol të rëndësishëm".

Amon mer ne paci perendi. Nuk duam pordhe te vaketa njerezish totalisht pa asnje aftesi me teper se sa per te dhene opinione te klubi i lagjes! Dhe me e bukra: te gjithe pijanecet e klubit ne Stammtisch e kane nga nje opinion. Te barazvlefshem nder vedi. E kom shum seriozisht kete!

smiley

 

Pash zotin, a ma shpjegon njehere se me cfare standartesh e vlereson Lubonjen? Dmth, cili eshte standarti, sipas mendimit tend, krahasuar me te cilin Lubonja del i manget? Po pate mundesi na lidh edhe ndonje artikull opinionistesh qe te ilustroje idene tende te standartit.

Po e pate kete miresi, do filloj ndoshta ta kuptoj edhe une arsyen se pse analizat e Lubonjes te duken 'mufka'. 

Flm!

Obi  

 

po pse duhet ta bej kete? dhe po ta beja, ti do ktheje mendje medemek?

Ktheja ndoshta jo, por nga debati lindin edhe kendveshtrime te reja. Une nuk jam ne llogore. Kerkesa natyrisht vjen nga pozita e bashkebiseduesit virtual ne kete hapesire, me qellim krejt miqesor dhe pozitiv. 

edhe nje se s'kam kohe, por do jem me vone i lire, besoj.

shume gabim qe nuk je ne nje llogore. nuk ka keqkuptim me te madh se sa ai qe i konsideron llogoret si nje gje a priori e keqe. dhe eshte nje mendim i perhapur ky, si cdo berihaj dhe budallallek masash.

une jam ne nje llogore, e cila eshte bash kunder llogores se urryer ne te cilen ndodhet dhe zhytet perdite e me teper Lubonja, nder prodhimet me te zinj te tranzicionit, dhe pasqyrim besnik i derexhese ku ndodhet vendi im dhe yti.

shpjegimet pse sa me lart, me kismet pak me vone.

te mira.

flm, mbetem ne pritje

respekte

OK. Mendoj qe:

- nuk eshte specialist ne asgje, sepse eshte ne te gjitha.

- "sinqeriteti" gabimisht i perceptuar i tij nuk eshte kurrefare vlere reale per te levizur perpara cfaredolloj gjeje.

- i mungon aftesia analitike, prodhon vetem opinion, te cilin ne nje menyre a ne nje tjeter e prodhon pothuajse cdokush me nje info dhe inteligjence normale.

- ka kontribuuar ne menyren me te fuqishme ne konsolidimin e nje profesioni shume bizarr, qe nuk i duhet as dreqit ne idiotesine e vet: ate te muhabetciut te medias.

- eshte pa diskutim nje keshilltar i keq ne pothuajse cdo gje (perjashtoj ketu gjera qe do i keshillonte edhe zoti Ndoka, si psh nje qytet me peme eshte me i mire se nje pa peme, nje me shume beton me i keq se me pak beton, apo se gjirafat qiellgervishtese kane te keqiat e tyre, apo qe partite ne pushtet jane banda hajdutesh... gjera te kesaj natyre per te cilat askush nuk duhet as te herxhoje para, e as kohe per t'i degjuar, se dreqi e mori jane nje common knowledge) - shpesh as mish as peshk, pikerisht kur duket se po grin dynjane me venien e pikave mbi "i", pasi ne asnje rast, pasi flet (aq shume), audienca nuk merr me vete nje plan KONKRET veprimi, opo qofte edhe sugjerim se c'duhet bere. Pra ka qene kaloresi Nr. 1, pasi me maske Hektori, i status quose, qe i sherbente jashtezakonisht shume pales ne pushtet.

- nuk mund te heqi nga vetja nje hije shume te shemtuar, ate te zilise se njeriut te vockel qe nuk qullosi gje te hajrit ne jete perkunder dy njerzve qe kane qullosur: Ismail Kadare dhe Edi Rama.

- qendrimet e tij ndaj ceshtjes shqiptare jane nder me te ligat dhe te ndyrat qe kam pare ndonjehere t'i kete shfaqur nje shqiptar, duke nisur qe nga mohimi kategorik i ekzistences se ndonje ceshtjeje shqiptare. Nuk dua te zgjatem ketu, pasi gjerat jane sterthene.

- eshte, pavaresisht hijes qe ka hedhur siper, duke mashtruar cuditerisht nje pjese te qensishme te brezit te ri, jo fair, i kapur me interesa te vockla, me hije prej gruppiesh, gje te cilen e kam pare fillimisht ne qendrimin e tij te poshter dhe njerezisht te ulet ndaj nje drejtori te institutit te gjenetikes ne shqiperi, duke mburrur krejt pa asnje baze njerez pa ndonje vlere professionale, vetem se i vijne ne nje menyre te shpifur pas avazit.

ka edhe plot te tjera, por boll - mos mendo qe keto qe i thashe i thashe pa nje bjerrje humori, e aq me teper pas nje dite pune.

te mira gjithashtu.

Po e nigjojsha Lubonjen po fliste per ish-Jugosllavine (kan fillu dhe kosovaret ta shofin si guru). Une tha jam nga te paktet shqiptare qe mendoj se Jugosllavia nuk duhej shperbere, por te kuptohemi jo ne ate form qe ishte por po te ish demokratike ku rrespektoheshin te drejtat e njeriut. E merr vesh ti apo jo, po te kishte halla koqe sipas Lubonjes do ishte xhaj dhe si rrjedhim nuk do kish aspak nevoje per buskuq. E merr vesh ti apo jo? Dhe ky perfundim i jep Lubonjes statusin e mendimtarit, opinionistit. Kiss my ass! 

Edhe nji gjo tjeter. Po flisnin per gjuhen standarte, dhe gazetari i thote qe Kadare eshte mbeshtetes i gjuhes standarte si e shpjegoni kete? E di si e shpjegoi Lubonja? Kadareja tha ngaqe ka shkrujt ne gjuhe standarte doemos do ta mbeshtesi gjuhen standarte se perndryshe lexuesi humbet aftesine per te lexuar vepren e tij. E merr vesh apo jo? Kadareja na paska nevoje per audience lexueshish te shqipes standarte pasi perndryshe i rrezikohet vepra! Qe te zhduket vepra e Kadarese duhet te zhduken te pakten nja 10 gjuhe te botes ne te cilat ai eshte perkthyer. Ore keto adminet e peshkut duhet te veprojne me artikujt e ketij pseudointelektuali ashtu si veprojne me shkrimet e Mero Bazes.  

Nga ana tjeter, trimin vrije haken mos ja ha! If he manages to make a buck out of the bullshit the he utters, I say more power to him. Hallall

well, te drejte per opinion ka gjithkush - mua me habit hisja kaq, po kaq e shperpjestuar qe i jepet ne media. ose nuk ka kush vete, s'e di, po dicka eshte, se nuk shpjegohet dot ndryshe.

Ore se mu kujtu dhe dicka.

Po pse mer ca ka me shume Lubonja se muhametalia i peshkut, ose muhametalia me pak se Lubonja? 

Me behet qejfi qe me ke ne mendje Rono...

Po he o derebardhe se nje lloj komplimenti te bera!

Nuk eshte i Lubonjes ky mendim, por i shume e shume intelektualeve ballkanike dhe europjane, te fushave nga me te ndryshmet; opinioni eshte zhgodanuar me kohe dhe eshte pjese e debatit mbi te shkuaren dhe te ardhmen e rajonit ketu e kushedi sa vjet.

Ajo qe nuk kuptoj une eshte reagimi jot haxhiqamilist...

Për t’iu përgjigjur analizës tënde mbi paaftësinë e Lubonjës për të qenë analist:

- shkrove “nuk eshte specialist ne asgje, sepse eshte ne te gjitha”. Por as ti nuk më dukesh një specialist i ndonjë gjëje që arrin të gjykosh Lubonjën në është apo jo specialist.

- po kështu gjykoj një "sinqeritet" të cunguar tëndin në gjykim ndaj Lubonjës dhe shkrimeve të tij. E trajton shumë bardh e zi si figurë pa e kuptuar kompleksitetin e individit, mundohesh ta gjykosh bardh e zi tamam si në komunizëm.

- e sikundër dhe ti aludon për Lubonjën të cilit, sipas teje,  “i mungon aftesia analitike, prodhon vetem opinion, te cilin ne nje menyre a ne nje tjeter e prodhon pothuajse çdokush me nje info dhe inteligjence normale” bie pikërisht pre e këtyre fjalive për të prodhuar edhe ti një opinion mbi njeriun Lubonja (pra subjketiv dhe jo real përderisa nuk e njeh atë personalisht) dhe jo një gjykim kritik mbi atë që shkruan ai.

- vetë ky web-blog shpesh herë (fatkeqësisht) ka ndikuar që shumë personazhe publik dhe intelektual apo analistë të linçohen publikisht vetëm për faktin s e kundërshtojnë vijën e shumicës së anëtarëve. E le të themi që Lubonja (e jo vetëm) është një prej të linçuarve sepse nuk flet sipas lezetit të shumicës së anëtarëve komentues këtu. Madje mendoj që shumë komentues kanë “kontribuuar ne menyren me te fuqishme ne konsolidimin e nje profesioni shume bizarr, qe nuk i duhet as dreqit ne idiotesine e vet”.

 

O ushtari i mire i Lubonjes, shvejk, mos bej gafa te tilla!

"Por as ti nuk më dukesh një specialist i ndonjë gjëje që arrin të gjykosh Lubonjën në është apo jo specialist"

Pervec faktit qe Cimi eshte specialist ne nje fushe qe ti ndoshta s'e kupton fare, por edhe nese e kupton s'ke per ta identifiku kurre ne peshk, qasja jote eshte komplet e gabuar. Ne ketu vijme e bejme muhabet e debat per gjera te ndryshme dhe nuk kerkojme kurresesi qe te jemi opinionberes apo qofte edhe te hiqemi si eksperte te fushave per te cilat diskutojme. Peshku nuk eshte nje hapesire ku njeriu duhet te vije te flase vetem per fushen ku eshte specialist, prandaj krahasimi yt eshte absurd edhe per nje njeri pa asnje lloj kopetence reale, jo me per Cimin. 

Lubonja sic thote Cimi s'ka asnje aftesi apo formim solid ne nje fushe. Ama paguhet dhe merr guximin e budallait (per te mos thene te maskarait) per te fol per te gjitha problemet, pa asnje perjashtim. Biles ti e di fort mire qe flet dhe me arrogance acaruese dhe te neveritshme. Lubonja pelqehet sipas rastit nga injorantet militante qe jane te paafte te kene nje opinion te mirestrukturar edhe per gjera evidente. Dhe paguhet pikerisht per te mbajt kete nivel analize. Kurresesi nuk duhet te shkohet me lart sepse po te shkohet na del zbuluar mediokriteti i politikbersve. Pelqehet gjithashtu nga majmunet qe mendojne se kane kuptu se e ardhmja eshte te qenurit kosmopolitane, por qe ne fakt vete do ishin te paret qe do humbnin ne kosmopolitanizem.

Kshu o ushtari i bindur, vazhdo punen, promovimin e Lubonjes, po mos ngatarro mo kekun me byrekun.

Miredita Lizander,

une personalisht nuk jam as militant, as injorant dhe as i paafte te krijoj nje opinion timin per shumecka qe ndodh ne ate qe mund ta quajme sfera publike ne Shqiperi; e pra, me vjen keq te te them, se shkrimet e Lubonjes, te cilin personalisht nuk e njoh fare, i lexoj shpesh me endje dhe i gjej ne shumicen derrmuese te rasteve te sakta dhe mjaft efikase.

shendet

obi 

 

Obo, eshte e drejta jote me e pelqy. Dhe une nuk po them qe Lubonja ja fut kot gjithmone, por qe ne shumicen derrmuese te rasteve shkruan gjera fare evidente. Denoncon probleme sipas stilit te Nard Ndokes, pra qe kur ka diell eshte kohe me e mire se kur bi shi. 

Ama kur vendos t'ia fusi komplet kot per tema qe as e ka idene atehere eshte i RREZIKSHEM, me plot kuptimin e fjales. Kur vendos te na flase per UCK-ne dhe te na tregoje se komandantet e saj kane bere krime lufte se jane tregu hajdute pas lufte, keto jane budallalliqe shume te rrezikshme. Prandaj njerez si ai s'duhen vesh fare me petkun e opinionberesit sepse ne rastin me te mire thone gjera evidente, ne me te keqin te rrezikshme.

Ato qe thote Lubonja per kreret e UCK-se, qe sot drejtojne Kosoven, nuk jane aspak budallalleqe, sic i etiketon ti, por objekt serioz diskutimi ne hapesiren mediatike dhe intelektuale te Europes. 

Europjanet diskutojne nisur nga fakte konkrete dhe per te ta ilustruar idene po te linkoj nje artikull te para do koheve, te njeres prej firmave me me peshe ne mediat italjane, Barbara Spinelli, artikull te cilin e pata hasur ne faqe te pare te te perditshmes La Stampa (dhe ne ate kohe me pat pezmatuar dhe merzitur pa mase).

Spinelli i ben per dy leke liderat tane ne Kosove dhe i referohet nje hetimi zyrtar gjerman.

Hidhi nje sy, sa per qejf:

http://www.peacelink.it/europace/a/25267.html  

Dhe flm per lejen per te pelqyer Lubonjen smiley

O Guce, po pse Lubonja e ka fajin per faktin qe mediat tona nuk ftojne specialiste ne studio por ftojne opinioniste? Ti vete per cfare je ftuar dhe ke folur me shume ne studiot televizive shqiptare, per profesionin ne te cilin je specialist apo per gjera te pergjithshme/politike? 

Apo ishe pishem kur hipe tek monumenti i specialistit dhe vure doren mbi sy per te veshtruar miletin poshte-perbri? lol

Une ne ato raste qe jom ftu plako o kom fol per ceshtje qe direkt ose indirekt lidheshin me patriotizmin. Ne 2 raste kom fol per zgjedhjet presidenciale en France dhe besoj se nuk kom qene dhe aq i pazoti . Kom fol ene per futbollin po ene kete e kom pasion dhe e ndjek. 

Po jom ftu si 10-ra apo 100-ra rob te tjere. Nuk jam i punesume per te fol perdite per cdo teme nga politika te lopet e kooperatives dhe lufta ne Vietnam. Tani kjo pytja jote "veza pulen apo pula vezen?" nuk eshte shume e drejte per temen. Nuk po diskutojme mediokritetin e mediave por ate te Lubonjes. Pse nuk ftohen specialiste po anal-iste e kom thone me lart. Niveli i debatit duhet te ngeli ne ate te kafeneve (Peshku o ku e ku me nolt ne ca momente) dhe i bazuar kryesisht mbi thashetheme e jo mbi argumenta. 

Per kete lloj niveli Lubonja eshte shume i zoti o Xhib, por askush nuk mund te na e serviri si te zotin intelektualisht. Per mu eshte dhe do ngeli nje delirant qe kujto se di dhe me nivel inteligjence nen mesataren. Fakti qe ndryshe nga Muc Nano, sulmo edhe Ramen edhe Berishen, tregon thjesht se eshte me pak budalla se Muci.

Kom fol ene per futbollin po ene kete e kom pasion dhe e ndjek. 

Me kete logjike, edhe Lubonja e ka pasion arkitekturen dhe e ndjek, keshtu qe pse mos te thote edhe ai opinionin e tij?

Cdokush ka nje opinion. Madje ketu ne Amerike kane nje shprehje per opinionin permend dhe nje pjese te trupit. Une per vete nuk jam kundra opinioneve ne pergjithesi. E kam siklet kur opinionistet bejne si specialiste dhe kembengulin me arrogance dhe perdorin "kujt po do me i tregue..." (TM xakja). Madje e kam kritikuar Lubonjen ketu pikerisht per kete gje. Personalisht, komenti i xhibit s'me duket aq i padrejte.

Ti Lubonjes i ke vene vize qysh ne fillim pse nuk tregohet aq "patriot" sa ti dhe automatikisht cdo gje qe shkruan apo thote ai eshte negative? Sipas ketij kuti, i bie qe cdokush qe s'eshte me Partizanin apo Juventusin (bah cfare kombinimi!) te jete person i padeshiruar.

O kaktus,

Rri rri ti e ja fut pordhes kot. Car lidhje ka kjo qe thu. Te shkosh ne nje emosion per futbollin dhe te flasesh si tifoz futbolli nuk besoj se eshte krim. Futbolli eshte hobi per robt dhe jo ceshtje jetike. Pra nuk ka lidhje me kete pune.

Une Lubonjes nuk ja kom vone vizen se nuk eshte patriot sa une, ty apo nje tjeter se nuk kom shpik akoma metrin e patriotizmit. Une ja kom vone vizene se ai pa pike pergjegjesie mban qendrime ANTI-KOMBETARE qe me pas perdoren nga qarqet anti-shqiptare.

Dhe po cdo njeri qe do sulmoje luften e UCK-se me krenari e them se s'do resht kurre perpjekjet per ta denigru ne maksimum. Ne rregull tani?

 

cdo njeri qe do sulmoje luften e UCK-se

Nuk me duket se Lubonja ka sulmuar luften e tere UCK-se por pislleqet (pa lidhje me luften kundra serbeve) qe kane bere persona te caktuar gjate dhe me teper pas luftes kundrejt shqiptareve te tjere. Lufta eshte lufte dhe s'e ka akuzuar njeri Haradinajn (se per ate rast e ke) pse ka vrare ushtare serbe. Por per te tjerat gjera. Nuk eshte aspak patriotizem te mbyllim njerin sy per hir te cfare mund te kete bere ai kundra militanteve serbe. I bie njelloj sikur te mbyllim njerin sy per krimet qe ka urdheruar Hoxha vetem pse formacioni qe ai drejtonte doli fitimtar pas LIIB.

Lizander, ketu Lubonja jep mendimin e vet per dy vendime qeverie. Nuk besoj se per keto vendime duhet ndonje erudicion per t'i gjyku. Dhe per keto vendime do te duhej te diskutohej dhe ketu, jo per biografine e Lubonjes. Dhe meqe biografia po i behet, Lubonja vertet fut hundet kot gjithandej, por per nje gje eshte ekspert, ne njohjen e kllases politike (me nder me thene) te ketyre viteve. I ka njoft qe me 97ten kur ishin me gjethe fiku, pothuajse te gjithe. 

O Tirone, nuk e kom lexu fare artikullin po me bezdis fakti qe sillet cdo artikull i tij ne peshk sikur te ishte mesia.

Pak njerez kane fol per ato vendime te qeverise? Edhe ketu eshte fol pa fund. Pse u dashka te diskutojme mbi mendimin e Lubonjes per vendimet e qeverise. 

Merr ne peshk opinionet e disa robve qe flasin me men ne koke, boji bashke dhe shife po nuk doli nje opinion shume me i denje se shkrimet me norme te Lubonjes. 

Guce, mos te ngeli qefi por teksa te lexoj, me vjen keq per mjerimin e argumentave pabukese dhe turfulluese qe ke paraqitur me lart...nuk ke ku ti kapesh.

Se pari, kjo djegja e Lubonjes ne turren e ngjalapeshkdruve eshte bere tashme sport jo vec i super-perseritur, por teper banal, si ata qe lyejne murret e WC-ve me gishtat e vet. Partizanet e ketij mutsporti analist-Lubonje-kryqezues jane ata qe kane per etalon analisti dhe njeriu Mero Bazen me Andrea Stefanin...cuditerisht u bere dhe ti strange bed fellow me ta. 

Se dyti, tema eshte qeveria, jo Lubonja. Fakti qe sa here Lubonja kritikon Ramen e Berishen diskutimet kthehen (kryesisht nga grupi ngjaleskuthdiversioneria) ne kritika mbi te, eshte tregues jo i Lubonjes por i ketyre personave dhe mentalitetit qe ata barten. A thua se i ka ndaluar kush keta te hapen tema e shkruajne artikuj posacerisht per te kritikuar apo lincuar Lubonjen (meqe aty dukshem calojne hallet e kombit momentalisht).

Se treti, ku ti kap me pare argumentat e tua pa u grisur neper gishta? Tek fakti qe ti aludon marrja e rroges nga opinionisti eshte dicka negative, apo qe diskutimet ne TV qe ben ti per patriotizmin jane te perjashtuara nga kritika po jote, nga aprioria jote qe njerzit duhet te flasen per specialitetin e tyre dhe jo per gjera te pergjithshme ne TV, apo tek qasjet e tjera te tua, te cilat pavaresisht arsyeve, tek mua si lexues me duken si ca komplekse dylekshe ndaj popullaritetit te Lubonjes?

Persa Shqiperia ka plot specialista dhe "specialista", e njerez te mire e legena e matrapaze e kriminele e llojfaresoj, normal qe ka vend dhe per Lubonjen dhe lubonjistet. Ndaj nuk te shkon ky reagim, a thu se ai eshte kucedra qe te ka prere burimin e ujit.

P.S. Ky mllef allasojshme te ul shume pike plako, per aq pak sa ka rendesi kjo. Nese vjen nga 'antipatriotizmi' i Lubonjes, nuk ka gje me te ulet kur patriotizmi perdoret si cek i bardhe per te lincuar njerzit me mendim ndryshe nga ty...nuk eshte shume larg (si princip flas) me hitlerizmin dhe enverizmin.

 Lizander Saraci ; `` .... Per mu eshte dhe do ngeli nje delirant qe kujto se di dhe me nivel inteligjence nen mesataren. Fakti qe ndryshe nga Muc Nano, sulmo edhe Ramen edhe Berishen, tregon thjesht se eshte me pak budalla se Muci...`` 

 

Dhe themi ne pastaj, se; pse politikanet shqiptare nuk jane ne lartesine e duhur.
 

Pjer ne komentin tend ve re nje lloj hatermbetje kundrejt Lizandrit. Lizandri me ka thene se ne FRD te shohin si njeri i Berishes!

Roniii, piksepari nuk kam aspak hatermbetje, se nuk kam bere ndonje kontrakt me te, e as ai me mua, pikse dyti, nuk me plas  a e shohin ate apo mua si njeri te Berishes, se mendimi im eshte publik, i hapur, lexo VQ, pikse treti kur do mirresh me idete dhe argumentat, mos u merr me njerzit, me the e te thashe.

Pjer pse nuk e pranon qe politikisht je figure e kompromentuar qe kur u takove me Bradin?

Pjer miqesisht te sygjeroj qe te fokusohesh aty ku akoma je figure e ndritur...ne akademi dhe makroekonomi! 

 

Takime private, njeriu eshte i lire ti beje me ke te doje, pastaj Bradi nuk mu duk cun i keq perkundrazi ishte rob zoti, sic i themi ne n`Tiron. Nuk do beje keq qe edhe ti, ti sheshoje kontradiktat me te, se e ke kap kot maj me maje. Naten, se do iki te pij nje got birre tani buze detit.

Vazhdo Pjer pi birra buze detit me Bradin!

Keshtu si e ke nisur as ne partine e Ngjeles nuk do te qasin! 

 

Bradi nuk mu duk cun i keq perkundrazi ishte rob zoti, sic i themi ne n`Tiron

e kom pas ket parandjenje shume muaj me pare... qe kur te thosha "kujdes!"

por ja qe ndodhi...

 

Lere Cimo, le te bej cte doje!

Se pastaj vjen dhe qahet ne Peshk qe Blendi nuk ma beri intervisten me trup xhirimi, Lizandri nuk ma kap telefonin, grava nuk me lidh me ata te PS-se, Kaviri nuk me fton ne zyre, etj, etj.

 

 

 

Kush eshte qare more, une vij ketu buzagaz gjithmon smiley kape nenteksin e kesaj sec do te thote smiley po jam kaluar mor smiley se nuk du me fol mo shum. 

Bradin nuk e kam taku akoma, por nuk eshte noi tragjedi apo feste, te mos takosh apo takosh miqte e Peshkut. Ti erdhe ne Paris, te ftova te vish ne Belgjik (3-4 ore rruge me tren) dhe nuk erdhe. Nuk ta ka fajin njeri. 

Eshte pak problem me kete punen e specialistllekut, pasi ketu ne peshkt hem duhet transparenca, hem te thone qe na e thua kush je pa te pyetur. keto me qillim denigrimi, sporti kombetar i yni ky, por meqe ti thua qe as une nuk te dukem ndonje specialist i ndonje gjeje, te bej me dije qe kam dy degree te ketushme (Master dhe PhD) ne Statistike dhe ne Kimi ambjenti. Ushtroj nje profession ne industri private, aktualisht ne nje kompani analitike jo pak te njohur ne US, dhe kjo prej me shume se 13 vjetesh. Kupton, Shvejk? Une nuk jam prodhim tavolinash llogjesh te TV-se shqiptare. As i blogjeve e rvistave virtuale te financuara nga dreqi e di kush e di. Dhe une nuk dal neper talk show-t bajate shqiptare nje here ne dy dite. Une natyrisht e jap mendimin tim per gjerat, si professionalisht, dhe njerezisht, por aty ku duhet e si duhet. Do pranoja te flisja publikisht ne media professioniste vetem ne gjera qe lidhen me professionin, vetem per gjera qe i di! Kurre ndryshe, sic ben myteberi yne. Ndersa ketu ne forume popullore, natyrisht, qe kemi molloisur e do molloisem per c'te bjere rasti, tema apo admini smiley

Sa per opinionet per Lubonjen e kedo, mos harro qe i jap ne nje blog kolektiv, qe ti po e ngaterron me te themi "Opinion" te Klanit mos gaboj; apo me nje gazete te perditshme, nga ku mendimi presupozohet te jete i mbikqyrur dhe filtruar nga nje filter profesional (se sa eshte, tjeter pune). Por edhe ketu, ne anen analitike psh, te them se qasja e Lubonjes qe ne Shqiperi duhen bere ndryshime vetem kur te shfaqet Messia i prodhuar pas gjeneratash te tera shqiptaresh ne permiresim e pastrim moral, eshte nje qasje axhamie, ne dukje "cool", por analitikisht nje gafe e pashembullt, pasi ai nuk kupton (kete them se nuk e kupton jo se e ben me dashje) principin e faktorit minimum dhe lojen e gjasave me te medha (maximum likelihood). Dhe nuk ka faj. Kush do ia mesoje? Me lexime autodidakte nuk behen punet!

Per gjene e trete qe ke shkruar nuk po dua te them gje, pasi nuk ben kuptim. Mbase e risheh edhe nje here.

tunjatjeta.
 

(vazhdimi)

-  I gjithë problemi yt, emigrant, është që Lubonja është pak ironik dhe pak shumë I vërtetë ndaj Kadaresë dhe ty s’të pëlqen kjo gjë. Por fundja shumë të tjerë kanë filluar të ngrihen kundër mitit Kadare. Por fakti që Kadare dhe ato tre katër burra që deri në 89’ bënin xhiron e famshme të trekëndëshit “Lidhja e Shkrimtarëve-Muzeu-Shtëpia e Kadaresë” (siç pohonte dhe I ndjeri Klosi në një intervistë andej nga viti 96’) preken shumë kur një person me integritet dhe qytetar I thjeshtë godet mitin e tij. Kështu që qarkorja që për çdo vit lëshohet me një ndryshim në shenja pikësim ka karikuar ndjekësit e mitit Kadare (si babai dhe nëna e letërsisë) që të sulmojnë Lubonjën edhe pse po këto sulmues në çdo koment anakronikisht shkruajnë dhe pohojnë se Lubonja s’vlen dy lek. Ama në çdo shkrim I komentojnë çdo fjalë. Sa për Ed Ramën….besoj se e keni parasysh atë librin “Refleksione” mjafton ta lexosh për të parë se si e ka pikturuar veten Rama.

- Në fakt kur gjykohet si personazh Lubonja harrohet që ai për mendimin e lirë ka vuajtur në burg (ke ndonjë gjë për të thënë ti emigrant për këtë vepër që ka bërë Lubonja?). librat e tij shkruajnë me emër dhe mbiemër se cilët kanë qenë përndjekësit e tij madje akoma më tej edhe pas rrënimit të diktaturës ka arritur të themeloj një ndër revistat më të mira dhe me brum në vendin tonë të vogël. Nuk e di pse I shërben më shumë Shqipërisë të ashtuquajturit disidentë apo ato që rëndom Kundera I quan “ujqërit gri”?

Për ta mbyllur, edhe ti poston shpeshherë poezi të cilat mua personalisht më duken thjesht si fjalë të ngjitura bashkë dhe nuk më lënë shijen  një poezie por kjo nuk më jep të drejtën për të komentuar dhe për të ofenduar publikisht për poezitë e tua e aq më tepër të komentoj publikisht për ty.

A ka të meta Lubonja? Natyrisht që ka, por fakti që ai thotë të vërtetën në një vend ku ajo gjithnjë e më pak dëgjohet dhe thuhet është thjesht positive dhe po kështu jeta e tij dhe peripecitë e tij janë një mesazh për të mos e gjykuar atë bardh e zi sikundër ndokush këtu dëshiron apo tenton ta bëjë

  Për ta mbyllur, edhe ti poston shpeshherë poezi të cilat mua personalisht më duken thjesht si fjalë të ngjitura bashkë dhe nuk më lënë shijen  një poezie por kjo nuk më jep të drejtën për të komentuar dhe për të ofenduar publikisht për poezitë e tua e aq më tepër të komentoj publikisht për ty.

ja e bere publik opinionin qe ne fakt, zbulon idiotsine tende.Kjo eshte krejt normale sepse shikoj qe vetem permbyt blogun me shkrime te te tjereve dhe asnjehere s'te kam pare te flasesh me koken tende.A ke koke ti?

nuk e kisha pare kete, Shvejk. me vone. s'kam me kohe tani as ta lexoj.

aha, e paske leshur doren, Shvejk. smiley

nuk e vlen me te pergjigjem.

PS. Kjo me beri te shkrihem gazit:

A ka të meta Lubonja? Natyrisht që ka

smiley

Me te mira. smiley

 

Te falenderoj per pergjigjen. Po perpiqem te jap dhe une mendimin tim. 

Profesioni

Lubonja, nga pikepamja profesionale eshte pikesepari dhe mbi te gjitha shkrimtar, gazetar dhe publicist, profesione boterisht te njohura dhe te pranuara qe nuk qendrojne me poshte se profesione apo zanate te tjera. Si shkrimtar mua personalisht por edhe nga shume lexuesve te tjere dhe kritika nderkombetare pelqehet goxha; si gazetar, - per mendimin tim si lexues (mendoj, i kualifikuar), - shquhet prej vitesh ne lemin e analizes se politikes shqiptare, qe permes tij na vjen shpeshhere e zhveshur nga maskat dhe makiazhi qe perpiqen ti veshin nje turme me gazetare dhe publiciste te tjere, te paguara nga vete politika. Publicistika eshte nderthurje e dy profesioneve te lartpermendura. Nderkaq, edhe per arsye te historise se tij personale ai eshte gjithashtu edhe aktivist i shume nismave te shoqerise civile.   

Une personalisht nuk di ndonje rast kur Lubonja te jete shprehur per ndonje dukuri apo ngjarje, nga pozita te ndryshme nga ato qe permenda me siper, apo me tager te ndryshem nga ai qe i lejojne pozitat e tij profesionale - per kete pohim te fundit, ti po pate ndonje rast konkret qe e hedh poshte mendimin tim, je i lutur te na e linkosh. 

"Sinqeriteti" apo LIRIA?

Karakteristika qe i vleresoj me shume eshte fakti se Lubonja eshte I LIRE! Pra i rezervon vetes te drejten dhe kenaqesine ta analizoje nje dukuri apo ngjarje bazuar ekskluzivisht mbi opinionin e vet, i pandikuar nga interesi apo pikepamja e ndonje "porositesi" - cka fatkeqesisht ndodh shume rralle ne mediat tona! E thene kjo, Lubonja nuk eshte i pagabueshem dhe shpeshhere "rreshket" apo nuk godet ne shenje, por kjo me duket mese normale dhe e paevitueshme.

Mungesa e aftesise analitike

Pjesa derrmuese e dukurive/ngjarjeve, jam dakord me ty, meritojne te diskutohen ne publik ne menyre specifike dhe jo abstrakte dhe te adresohen nga eksperte te mirefillte te fushave respektive. Lubonja eshte njohes i mire i politikes shqiptare dhe aty mendoj se mendimi i vlen si ekspert dhe analizat i ka mjaft te sakta.

Vetite vetjake / marrdheniet private

Nuk mendoj se sfera private hyn ne kete diskutim...

Rama - Kadare - Lubonja

As une, as ti (mendoj smiley ) nuk jemi Rama, apo Kadare; a na ben kjo deshtake!? Absolutisht jo!

 

diskutimi mund te vijoje gjate edhe pertej kesaj...

 

 

 

 

 

 

 

 

ke peshku po dalin te gjithe te punesum partiake...pse te mos punoje shvejku per Tos Lubonja Shpk

fryma e lubonjes eshte me kanceroze se ajo e te korruptuarve dhe hajduteve qeveritare.  lubonja e shikon te keqen te ekzistenca e rraces shqiptare dhe si zgjidhje per kete shikon vetem tjetersimin kombetar te shqiptareve. ato temat me plehra dhe korrupsion i ka thjesht per te krijuar njefare mbeshtetje nga publiku  me qellim qe antishqiptarizmi i tij te behet i pranueshem dhe gjoja ''parimor''.  rrezikshmeria e tij per te ardhmen e shqiptareve eshte me e madhe se e saliut apo janullatosit.

Per plehrat shume mire bene. Kurse presidentin po s'te pelqeu hiqe, meqe i ka dhe votat, por mos denigro institucionin e shtetit, po qe se flitet per kete te fundit.

 Lubonja edhe ketu nuk shpeton DOT nga " Dy hapa para nje hap mbrapa " ose Kinezerite me "dy te keqija e tre te mira " Po njesoj e ka , si atehere kur nuk dilte bese Babasqapit pa ja kercellit dhembet edhe Edit , edhe tani qe ie perkedhel pak Edin dhe i kercellit dhembet e Babasqapit .

Po si ore qeka keq Heqja e Portretit te atij Mostre me musteke i perdorur si Dordolec Politik .Vetem akti i FUNDIT qe Hoqi Inspektoret nga Min e Drejtesise te ben te pyesesh ...Perse .vetem babasqapi e kishte kete te drejte te kontrollonte Gjykatat ?

Po ai eshte Dordolec Politik  fund e krye e ketij i vjen keq perse nuk e mbane me Fotografi se qeka Simbol ...I Kujt ?

Po  te ishte Simbol i Unitetit nuk perdorte Postin per te mbrojte familjen si ati Shpirteror qe perdorte partine per Xenin e Giten .Po te ishte simbol ai nuk do qante  me " Olelel OPOZITA me shane Gruan " kaq gje e lexove apo e kishte fain Edi qe po " Provokonte shtetin e Sqeperve "

E priste ky shkrimtar i perpjekur qe ky do HESHT si gjithnje para vendimeve per Falje kriminelesh apo do beje cfaqje Teatrale sipas urdherave te Sqapit "Une e kam Drejtesine ne Dore " Keto le te shkruaje Lubonja Jo dengela me Dordolece Politik si simbole ! Dhe po qe se eshte Kurajoz dhe i PaMvarTun sic pretendon , le te behet nismetar ti beje Leter Ploitikes ta largojne Urgjentisht nje Kufome Politike qe jo vetem nuk eshte Garant i Kushtetutes por anon ne menyre te Hapur nga babasqapi duke i bere karshillek Ligjeve !

Si duket Lubonja ka vendose perfundimisht te lexoje YJET jo Realitetitn !

 

 

Me e mira gje eshte te harrohet ky dordolec antishqiptar

Kush te harrohet presidenti?

Pas nje konsensusi te baraspaprecedente, ne emer te shoqates tone te te baraslarguarve popozoj qe diskudebati Obi-Monda ja vlen te vazhdohet dhe dale si teme me vete. Aktualisht ai do ishte me shume i vlefshem per situaten e deritanishme/shkuar. Sa per te ardhmen, ky debat duhet rivizituar pas disa muajsh per te pare se si (nese) mediat dhe shoqeria cilivile do ri-pozicionohen tashme P.E.N. (Pas Eres se Ngjalindjes). 

PEM do thosh populli, ose tha populli...

Paske met pa Lesh me duket smiley dhe sic tregojne bathet aha edhe me vone nuk do kesh lesh Cilesor .Dro ndonje ri-pozicionim pa le se cfare lloj Hibridingajlapervoje cfaqet me Lesh neper OJu Q n ai me ZMK i Bashkise se Luldashkurbanit qe po gjurmo korrupsionin e Sorrosit .

Ne te adrhmen .... qe ngarkohet e lashta OJQ ...perjashtu Monden qe me duket se e ka seriozisht me OJQ se keta te minivenit jane  anetaresuar prej Kohesh ne Derstile si rrenjasij  smiley

Nuk qeka fut shume thelle Lubonja me ket analize. Duket realist tek aprovon qeverine e re ne lidhje me plehrat por e ben me sforco, shpirti ja di sa e urren Ramen. Ne lidhje me heqjen e fotos se Jarit nga institucionet Lubonja do kish bere mire te jepte ca shembuj se si ben bota dhe jo te na tregoje traditen shqiptare. Fotoja e Jarit eshte nje karagjozllek dhe pisllik i vertete, i ben muret te ulerasin nga dhimbja. Per mua Ismail Qemali eshte zgjedhja e duhur ne kushtet kur presidente zgjidhen lloj lloj impotentesh qe nuk e kane per gje te hajne cdo lloj muti qe u servir ai qe i zgjedh. Me Ismailin bien rehat te gjithe dhe nuk ka asnje arsye per cilendo pale qe ti dale kundra.

Po Ilir Meta a eshte dakord me Edin per heqjen e fotos se Presidentit?

Po ve re se fronti i lagjes ne vend te merret me subjektin e artikullit i ben biografine lubonjes duke e gjykuar per ato qe mund te kete thene apo shkruar ne te kaluaren e jo per subjektin ne fjale.

Per plehrat kane bere mire.per foton e presidentit po shkelin apo ndryshojne nje vendim te KM mbi protokollin e shtetit te firmosur nga fatos nano d.v.

Keshtu eshte kur kritikon Nenen e Madhe, apo Njeshin, qe jane e njejta gje.

Jo bre, e ke kapim, s'pashe gje te kritikohet Ilir Meta ketu... smiley

Ky maksimumi eshte çuni i tezes, tjeter pune qe eshte i gjendeshem.

Ne fakt ajo qe vihet re eshte nje xhelozi e papare, dhe e kamufluar, e Lubonjes ngaqe s'arriti dot te behet te pakten minister i kabinetit Rama.

Zbardhet Kodi Etik i Qeverisë, shkarkohen ministrat që s’marrin leje para se të flasin në media

“Anëtari i Këshillit të Ministrave, pas marrjes së vendimit duhet të shmangë në publik çdo shprehje mospajtimi dhe të mbrojë ose të përkrahë vendimet e arritura...të bëjë kujdes që deklaratat e tij të përputhen me programin dhe qëndrimet politike të qeverisë”

Anëtari i Këshillit të Ministrave, pas marrjes së vendimit duhet të shmangë në publik çdo shprehje mospajtimi dhe të mbrojë ose të përkrahë vendimet e arritura...të bëjë kujdes që deklaratat e tij të përputhen me programin dhe qëndrimet politike të qeverisë”

smiley  #rilindje #micromanagement #TeMosNaNdodheSicNdodhiMeBracenPasNgjalacionit

Lere, lere, s'ka shprese fare per egon e Lubonjes tashti qe Rama po ia kaloka dhe Kadarese. Dmth do te duhet te kete dy shperthime atomike qyqari nga marazi; ky po shpresonte te pakten njeri te ishte shashke.

Sa per kodin eshte gallate e madhe, si mund te shkruash goxha rregullore vetem per nje tufe ministrash qe i ke zgjedh si ujin e paket dhe vene ne rresht pa deputetllikun. Mirpo kur kujton cunin e tezessmiley, gjerat vijne ne terezi. Me ato miq s'ke nevoje per armiq, tha. Prandaj duhen brek hekri.     

Ore po pipine e ben dot vetem ky anetari i shkrete, apo sic thone taljon, chi non piscia in compagnia è un ladro o una spia.

Postin tek PPU e ke dhe deri tani as qe mund te mendohet te te afrohet ndonje .Keshtu qe nuk ka pse te duhet te konkurosh LefKOPENE  smiley...edhe sepse eshte plotesisht jashte stilit tend !

E keshnjem per Xhibin !

"per foton e presidentit po shkelin apo ndryshojne nje vendim te KM mbi protokollin e shtetit te firmosur nga fatos nano d.v."

vertet?! po pse sthua ti, megjithse metaforikisht dhe simbolikisht Edoja i drejtohet Saliut, inatin ne fakt e paska me Nanon... se edhe kangjellat e kryeministrise qe hoqi para ca ditesh, Tosi i kish vene..smiley

me duket se ky postim duhet nxjerre si teme me vete :

http://www.peshkupauje.com/comment/767275#comment-767275

 

 

OK. Mendoj qe:

- nuk eshte specialist ne asgje, sepse eshte ne te gjitha.

- "sinqeriteti" gabimisht i perceptuar i tij nuk eshte kurrefare vlere reale per te levizur perpara cfaredolloj gjeje.

- i mungon aftesia analitike, prodhon vetem opinion, te cilin ne nje menyre a ne nje tjeter e prodhon pothuajse cdokush me nje info dhe inteligjence normale.

- ka kontribuuar ne menyren me te fuqishme ne konsolidimin e nje profesioni shume bizarr, qe nuk i duhet as dreqit ne idiotesine e vet: ate te muhabetciut te medias.

- eshte pa diskutim nje keshilltar i keq ne pothuajse cdo gje (perjashtoj ketu gjera qe do i keshillonte edhe zoti Ndoka, si psh nje qytet me peme eshte me i mire se nje pa peme, nje me shume beton me i keq se me pak beton, apo se gjirafat qiellgervishtese kane te keqiat e tyre, apo qe partite ne pushtet jane banda hajdutesh... gjera te kesaj natyre per te cilat askush nuk duhet as te herxhoje para, e as kohe per t'i degjuar, se dreqi e mori jane nje common knowledge) - shpesh as mish as peshk, pikerisht kur duket se po grin dynjane me venien e pikave mbi "i", pasi ne asnje rast, pasi flet (aq shume), audienca nuk merr me vete nje plan KONKRET veprimi, opo qofte edhe sugjerim se c'duhet bere. Pra ka qene kaloresi Nr. 1, pasi me maske Hektori, i status quose, qe i sherbente jashtezakonisht shume pales ne pushtet.

- nuk mund te heqi nga vetja nje hije shume te shemtuar, ate te zilise se njeriut te vockel qe nuk qullosi gje te hajrit ne jete perkunder dy njerzve qe kane qullosur: Ismail Kadare dhe Edi Rama.

- qendrimet e tij ndaj ceshtjes shqiptare jane nder me te ligat dhe te ndyrat qe kam pare ndonjehere t'i kete shfaqur nje shqiptar, duke nisur qe nga mohimi kategorik i ekzistences se ndonje ceshtjeje shqiptare. Nuk dua te zgjatem ketu, pasi gjerat jane sterthene.

- eshte, pavaresisht hijes qe ka hedhur siper, duke mashtruar cuditerisht nje pjese te qensishme te brezit te ri, jo fair, i kapur me interesa te vockla, me hije prej gruppiesh, gje te cilen e kam pare fillimisht ne qendrimin e tij te poshter dhe njerezisht te ulet ndaj nje drejtori te institutit te gjenetikes ne shqiperi, duke mburrur krejt pa asnje baze njerez pa ndonje vlere professionale, vetem se i vijne ne nje menyre te shpifur pas avazit.

 

Si ju dukt ky lajmi,psh.(qe Lul Basha te mos kete nevoje me kap kan per veshi)

E kam thene vite me pare qe Ditmiri eshte e ardhmja e PS-s. Shpresoj ta shoh nje dite kryetar te PS-se. Ishte edhe Seseri por ajo iku. 

ps. Mbaj mend qe kohet e fundit me zhgenjeu per dicka por nuk e mbaj mend mire. Ku ka qene i implikuar Ditmiri kohet e fundit smiley

Se kuptoj pse debati mbi Lubonjen ka zgjatur aq shume... por nuk dua te pergjigjem me lart pasi ngatrohen pergjigjet me njera tjetren.

Thuhet qe Lubonja nuk eshte specialist asgjeje? So what... shumica e gazetareve nuk jane specialist. Lubonja shkruan per opinione te pergjishme, nuk po bene teza ne fizike.

Thuhet qe Lubonja nuk thote gje te re, qe eshte thjesht nje opinionist, qe thote gjera qe i kupton dhe bufi? So what... E para e punes, ne boten shqiptare Lubonja eshte gazetari me i njohur, ai qe inatos me shume njerezit (gje e mire kjo per gazetare te mire), ai qe i bene me shume te mendojne, e nje nga ata qe lexohet me shume.

Thuhet qe shkrimet e Lubonjes sherbenin me shume PD-ne nga qe shkruante qe te dyja palet jane njesoj? So what... Lubonja nuk i ka asgje borxhe Rames... kjo ankese eshte nje nga kritikat qe me habit me shume. Kundershtoje ne ato qe shkruan, jo sepse te prish rehatin e besimeve qe ke.

Thuhet qe Lubonja ka zili Ramen, Kadaren, ose Thacin (te fundit nga qe eshte martuar me grua te bukur). This is too stupid per ti pergjigjur, por ja vlen te postohet qe te shihet niveli i akuzimeve.

Nejse, se kuptoj standardin me te cilin matet Lubonja, por midis gazetareve/opinionisteve shqiptar ka qene ne me koherentet, me te lexuarit, nga me provokuesit, dhe relativisht jo ngushte i lidhur me politiken. Ato qe thote jane adoptuar nga gazetare te tjere, dhe jane bere pjese te muhabetit publik... kaq arrine e eshte super-sukses per nje gazetar.

Thuhet qe Lubonja ka zili Ramen, Kadaren, ose Thacin (te fundit nga qe eshte martuar me grua te bukur). This is too stupid per ti pergjigjur, por ja vlen te postohet qe te shihet niveli i akuzimeve.

po nuk eshte akuze kjo. eshte nje shkak i vjeter sa njerezimi.

dhe per c'nivel flet? per gruan e Thacit? Dmth, meqe u be muhabet grashe po thua qe cmira e zeze per Ramen dhe Kadarene nuk i shihet ashiqare, apo nuk vepron me shume se gjithe citimet cic-mice latine te marra se bashku?smiley  nuk flitet tere kohen me kollare.

Flas per te gjithe kritiken mbi inatin qe Lubonja i ka ketyre te treve. It is a stupid line of argument. Eshte si me thene une qe ti ke inat Lubonjen nga qe Lubonja eshte me i njohur sec je ti... it is a silly route to go to. Nuk eshte se Lubonja ka bere ndonjehere gare me keta, keta e tradhtuan, e tani i ka inat e si duron dote. Nuk eshte as ne te njejtat fusha qe jane ata. Lubonja nuk eshte novelist, te pakten a full-blown one. Nuk eshte politikan, e nuk di te jete munduar te jete.

Roli i Lubonjes ne shoqeri, ose ate qe mundohet te adoptoj, nuk eshte shume ndryshe nga roli qe te gjithe aktivisto/politiko komentatoreve. Mendo ketu dike si Chomsky ose H. Zinn... por i adoptuar per rajonin shqiptar. Personalisht, nuk kam ndonje simpati te madhe per njerez te tille, por I can live with them, e me bere argument zilie, eshte si kur disa kendeja ja fusin nje "well, Chomsky hates freedom..." a dicka te ngjashme.

Ps: u pergjigja tek tema e nuseve, nuk e di ne rast se e ke pare.

Me fal po as une nuk e kuptoj pse arrihet ne konkluzionin se Lubonja ka zili Kadarene apo Ramen.  (ne fakt une besoj qe mund te kihet zili njeri apo tjetri por jo te dy bashke). 

Nuk e kuptoj edhe pse duhet analizuar Lubonja kaq shume dhe mbas cdo gjeje qe shkruan.  Artikulli me siper me duket shume i sakte dhe i nevojshme per veshet e shqiptareve.  Ne fund te fundit ai shpreh opinionin e vet ndaj vendimeve te qeverise,  gje qe duhet ta bejne shume njerez (specialiste apo jo) ne nje vend te civilizuar.

Lubonja kritikon ne menyren maksimale me  te guximshme ne keto kohera tranzicioni duke mos mbajtur anesime partiake dhe publikishit nuk prek vetem ato qe kritikon por edhe simpatizantet e tyre perderisa kemi keto reagime

Dhe te besh debat influencuar nga kjo gje  ne te berit replike eshte shenje intolerance drejt se ardhmes.

elba ,bukur e the .

 guximin e budallait (per te mos thene te maskarait)

Bwoh sa e thekur kjo! 

Shume. Sepse vetem ata qe kan pas guximin e tille kan ber histori  smiley

apo duhet pare edhe njeher betimi i Hipokratit ?

pune dreqi kjo e guximit smiley sepse shiko sa e thjeshte eshte puna: mbahen mend (pra i rezistojne kohes) vetem ato fare pak guxime qe kane qene te mencur dhe te drejte. Psh te thoshe qe toka rrotullohet. smiley Ndersa miriadat e guximeve idiote (sepse guximi eshte shuuuume shok me idiotizmen, kije nga une kete) harrohen dhe s'mbahen mend.

Tani, me thuaj, cili eshte probabiliteti qe guximi i Lubonjes te jete nga ata qe thone se toka rrotullohet rreth Diellit dhe jo anasjelltas?

Psh, Lubonja ka guxuar e ka thene qe Skenderbeu ka qene nje cope mercenar. smiley

Si tha dhe ai tipi:

Here's To The Crazy Ones. The misfits. The rebels. The trouble-makers. The round pegs in the
square holes. The ones who see things differently. They're not fond of rules, and they have
no respect for the status-quo. You can quote them, disagree with them, glorify, or vilify them.
About the only thing you can't do is ignore them. Because they change things. They push the
human race forward. And while some may see them as the crazy ones, we see genius.
Because the people who are crazy enough to think they can change the world - are the ones who DO !"

Psh, Lubonja ka guxuar e ka thene qe Skenderbeu ka qene nje cope mercenar.

 

Dhe nuk ka gje te keqe ne rast se shkruan dicka te tille ne nje shoqeri te zhvilluar. Kur disa nga Danimarka bere disa cartoons qe talleshin me islamin... u be gje e madhe ne lindjen e mesme, e ne ne shqiperi flisnim per prapambetjen e tyre. Per mungesen e kuptimit qe ata kane te shoqerise modern ku asgje nuk eshte sacred (as perendia), per menyren sesi Saramago luan me konceptet kristiane, por eshte e pamundur per nje musliman etc etc. Well, si sillemi ne ne lidhje me Skenderbeun? Vetekuptohet, sjemi aq te prapambetur sa te djegim libra, but still, kemi bere nje public crusifiction per dicka qe ne vende te tjera nuk do ngrinte asnje eyebrow...

nuk ka te beje me clirimin e mendjes apo zhvillimin e nje shoqerie gomarlleku. pa e perdorur ne (dmth permes rilindjes) si nje mjet per qellimet tona (kombformuese) skenderbeun, jane te panumerta venerimet e te tjereve per te. me libra, sheshe, opera, statuja, portrete etj etj etj. tani ta quash "mercenar", si nje cilesor te pare, kete kaliber, sinqerisht, ne mos qofte guxim prej gezim kulufi (u shofshin jevgjit!), eshte nje sjellje prej maskarai, cka eshte shuuuuume me keq edhe se mercenarizmi. dhe po, une fuqimisht besoj se Lubonja eshte nje maskara. Sepse maskaralleqet e tij (pare nga nje shikim prej shqiptari normal) jane shume te dendura per te qene rastesore.

psh, Lubonja ka guxuar te thote qe nuk ka mundesi qe shqiptaret kane shpetuar cifute gjate luftes, sepse si shpjegihet qe nuk me shpetuan mua pas luftes smiley

 

smiley

kete ose e ke keqperceptuar ose e shtremberon qellimisht .po te duash sjellim shkrimin origjinal e nuk eshte aspak si thua ti.

ti po te jesh burre na sill ato shenimet e oficerit gjermon qe te bon me kuptu me ne fund istorin e shqipris.

mire. do bej cmos te gjej kohen e duhur qe ta hap ket link. smiley

As mos u mundo fare se jane "ma ka thane baba mue " me kod nderi e pralla tralalla  te tjerra nga 'studentet ' e filmit " Ne  Fillim te Veres  " . Jane bllofet e InteliDjences preshiste ! Ne nje prej ketyr e varianteve "ma ka thane baba mue " po te kujtohet une te thashe variantin Real  " M.Kruja kishte humbur ne KUMAR dhe u tregua i shkathet per te dale sikur kishte SHTET e KONTROLL Kufijsh smiley me nje fjale ne nje vend ku Hyhej e Dilej si ta donte kokra e Qejfit , perjashtuar postoblloqeve Gjermane te M.krujes asnjanes . Mori florijte dheaq . Ne  menyre ABSOLUTE nuk dinte Mekembesia e V.Emanuelit  dhe personalisht Ai  asnje Adrese te tyre " Dhe nuk kishte perse ta dinte .Po Alaba me zamete me Lubonjen mund te dine shume se do kene qene ne Kabinetin e tij smiley

Populli po , i mikpriti dhe bashkejetoje sepse kishin vetite e Hallexhiut .Shiko punen dhe Jeto ! Plus nje fare tradite sepse edhe vet ka qene i detyruar te kerkoje strehe i perzene nga mesymjet  e barbareve dhe shembulli me i aferm  pas 91 ... ...pa u zgjat shume edhe sot me KONTROLL nga Ajri , Deti , Toka , Hena , satelitore , prape populli po i tha mendja te FSHEH ...dhe jo vetem ne Shqiperi !

Lere ate me zamete se eshte viktime e te lexuarave dhe nuk e ve mendjen ne pune . Ka filluar edhe ajo si Xhibi e LefKOPEJA ....me klikime smiley

Alba megjithmen e ke sjelle kete shkrim per tu mbyllur njerzeve gojen???

Ky shkrim eshte nje miniere gomarlleqesh:

 

Sa herë dëgjoj shqiptarët të mburren me faktin se sipas tyre ata janë i vetmi popull në botë që nuk i paska dorëzuar ebrejtë gjatë Luftës së Dytë më kap një ndjenjë e fortë revolte. Them e fortë sepse në të më përzihen tre revolta: revolta që ndjen njeriu ndaj gënjeshtrës, revolta ndaj injorancës e mendjengushtësisë njerëzore që nuk arrin të konceptualizojë as minimalisht, por edhe revolta e ish të persekutarit, e njeriut, pra, që i ka parë shqiptarët ta trajtojnë atë dhe bashkëvuajtësit e tij në mënyrën më të poshtër që mund të trajtohet njeriu.

Nëse këta shqiptarët paskëshishin qenë ashtu dhe kaq të ndjeshëm ndaj të vuajturve e të persekutuarve përse janë treguar kaq mizorë me njëri tjetrin...Si paska pasur shqiptari forcën morale të besës për të mos dorëzuar ebrejtë kur është treguar aq i pabesë me të vetët? Ka diçka që nuk vete në paraqitjen e gjërave sikur shqiptarët na paskan qenë më të mirë se të gjithë popujt e Evropës ndaj ebrejve dhe më të këqij se të gjithë popujt e Evropës ndaj vetë shqiptarëve.

Që shqiptarët nuk kanë pasur ndjenja antisemite kjo është e vërtetë dhe besoj se historikisht kjo shpjegohet me qënien e tyre shumica muslimanë dhe pjesë e perendorisë otomane, e cila ndaj ebrejve ka qenë shumë tolerante pasi antisemitizmi burimin e ka tek bota kristiane sepse ebrejtë konsideroheshin prej kristianëve si vrasësit e Krishtit. Por kjo nuk i ka penguar shqiptarët që, si pjesë e kësaj perandorie, të bëjnë masakra të tmerrshme ndaj popujsh të tjerë, si ndaj armenëve psh.

 

 

une s'e marr vesh pse i pergjigjeni. eshte e kote, e ka mbyllur trurin me dryn per anen shqiptare dhe i ka hapur dyert pa kontroll llogjik per anti-shqiptarizmin. eshte e kote...smiley

tashi po m'habit ti mu, Rono.

por ta them une: e ke nga studentlliku qe lexo ca te del para...

he mo se nuk eshte e veshtire ti gjesh fet e fet gomarlleqet ne shkrimet e Lubonjes.

Megjithate kjo qe shqiptaret paskan bere masakra ndaj armeneve kam idene se e ngre steken e bullshitit ne nivele qe as Sergei Bubka nuk i kalon dot. 

injoranca jote nuk perben argument .

smiley

flori!!!

ky eshte opinioni yt .

sigurisht qe eshte opinioni im (nqse mu drejtove mua). ben mire te rilezosh ato qe ka sjelle roni dhe po ke nje opinion sille. te gjitha opinione jane, s'na the gje te re. pse ckujton ti se na sjell te verteta ketu dhe ne te tjeret vec opinione?smiley 

Come on Rono, pervec se ajo pune e armeneve, asgje tjeter atje eshte shokuese. I mean, seriozisht juve mendoni se kishte nje far lloji miresie thelbesore te shqiptareve qe rezultojti ne statistiken e njohur ne lidhje me cifutet? Apo qe pjeserisht nje aksident historie, politike, gjeografie?

Dhe ne rast se teza qe qe nje lloje miresie thelbesore, atehete the next question, natyrisht behet, po pse shqiptaret e kosoves nuk e beren kete, dhe pse shqiptaret kaq te mire perseri lejuan (ose akoma me keq denuan) vellezerit e tyre te shkojne ne burg per arsye arbitrate e politike?

Dhe kete nuk e shkruaj qe te theme, "shiko, shqiptaret nuk duhet te jene krenar ne lidhje me cifutet." Vetekuptohet qe duhet te jene krenar, but to a point... jo tip fluturimi me preshe ne....

''In 1944, Albanian fascists, acting on Gestapo orders, interned and plundered the belongings of 1,500 of Priština’s Jews, most of whom were sent to Bergen-Belsen concentration camp.''

o muhameto, di t'i kuptosh gjerat zotrote kur lexon apo futja katundit? c'domethene kjo? kush i internoi, gestapo apo shqipot? 

pse jeni bere me penallti o burre i dheut, i keni dhene duart llogjikes.smiley 

Kete ishin gje shqiptar? Di gje njeri??

http://en.wikipedia.org/wiki/21st_Waffen_Mountain_Division_of_the_SS_Skanderbeg_%281st_Albanian%29

 

Nejse, ju nuk kuptoni what the point even is here. Eshte dicka pozitive qe shumica e cifuteve shpetuan, apparently ne shqiperine me te cilen jemi mesuar (pra pa kosoven), e dicka per te qene krenar, por mos fluturoni me preshe ne b*the. Zakonisht kur gjera te tilla ndodhin, ndodhin me shume se jane aksidente historike, jo se shqiptaret nga natyra jane me te mire se Hollandezet, Polaket, apo Greket ku cifutet u masakruan.

Gjithashtu, kjo nuk i pergjigjet argumentit tjeter te Lubonjes. Ne rast se shqiptaret, nga esenca e tyre jane aq te mire, atehere si shpjegohet qe denuan e internuan vellezerit e tyre? I mean this argument, pa offense per ata qe vuajne nga mental retardation, eshte pakez retarded (me boston accent). Popujt nuk kane esenca... nuk eshte se perendia i beri shqiptaret te mire e te tjeret te keqinje. It does not work that way.

 

O Alba tjeter, really, that is your argument now? Genious? Por me ato standarde, ne shqiperi nuk ndodhi ndonje nje gje e vecante, se ne pergjithesi dhe ne vende si Greqia apo Polonia apo Hollanda, ishin Gjermanet e jo vendallinjt ata qe vrisnin cifutet.

muhameto shko lexo si kane ndodhur gjerat dhe mos na be si filozof koti ketu. ne shume nga ato vende, vete vendasit, ne shumice te madhe ishin kundra cifuteve. ke degjuar zoterote c'u be ne france, ukraine, greqi dhe me tej.

shko o ali dhe lexo qe te kuptosh c'sjell dhe c'shkruan se je out komplet.smiley

The resident Jews of Kosova lived in towns and numbered 409 persons (the list is available). The Italian Army gathered resident Jews of Kosova and those caught as escaping the holocaust in ex-Yugoslavia and other countries into its military camp of Prishtina. It is the same spot of today where there is the Faculty of Philology of the University of Prishtina. The Italian Army had gathered more than 3000 Jews in that camp. Jews in Kosova were in a non-stop danger by Nazis, and were not free to move in the open. The only survival option was to move deeper into Albania. Albanians did whatever they could and what their governmental authority was allowed to help. Apart from the Albanian officials in the central administration in Tirana who organized the rescue of Jews from the Prefecture of Prishtina, the Albanian officials in the Prefecture of Prishtina mentioned in this instance were: Riza Drini, Prefect of Prishtina 1941-1942; Hysen Prishtina, Prefect of Prishtina 1942-1944, Preng Uli, Secretary of Prishtina Town Hall, 1941-1944, and Dr. Spiro Lito. By fearing that sooner or later the German Army would lethally deal with Jews in the Italian military camp of Prishtina, Halim Sh. Spahija, Arsllan Mustafa Rezniqi, Kol Biba, Hysen Prishtina, Preng Uli, Hasan Rrem Xerxa and Dr. Spiro Lito accomplished a plan. The Prefect of Prishtina, Hysen Prishtina, and Secretary of Prishtina Town Hall, Preng Uli, declared the camp infected by typhus. Then, Halim Sh. Spahia transported almost all “infected” Jews by trucks or busses to Kruma, Kukës, Burrel, Tirana, Durrës, Berat, Vlora, etc. A few Jews did not want to go and those who were still there when German Army reached the camp in September 1943 sealed their own fate. Only through official channels, Jews were sent from the Prefecture of Prishtina to central Albania in groups of dozens and hundreds. Since the transfers were in haste, it is common to see Albanian archival documents written in Italian or Albanian languages with lists of names associated with the number (only the number) of the family members accompanying that name.

.

Halim Sh. Spahia and brothers were businessmen from the town of Gjakova. They used the buildings of their business in Kukës, Kruma, Prizren, Tirana and Durrës to house relocated Jews before they found safe houses in the Albanian towns and villages or safe ways to travel by sea from Durrës to safer countries. Arsllan Mustafa Rezniqi built another house in his court to house Jewish families. His family rescued 42 Jewish families. In 2008, he received the title of “Righteous Among the Nations” from Yad Vashem. Arif Musa Aliçkaj, was an employee of the Town Hall of Deçan. Like Preng Uli, he made and issued false passports or documents for Jews of ex-Yugoslavia by registering them as Bosnian. With such documents, they traveled south to safer locations in Albania. Hasan Rrem Xerxa from Gjakova transported with his car Jews from Shkup to Deçan and deeper to Albania. Other Albanian families who sheltered Jews in Kosova until they ensured their safe journey to inner Albania are the following: the families of Bajram Voca and Sejdi Sylejmani in Mitrovica, the family of Sabit Haxhikurteshi in Prishtina, the families of Ruzhdi Behluli and Riza Çitaku in Gjilan, the families of Hasan Shala Mullashabani and Asim Luzha in Gjakova, and the Belegu family in Peja.

Those rescuing transfers have been mentioned in the publications of Harvey Sarner, Martin Gilbert, Ariel Scheib, Gavra Mandil, etc. Some typical examples from the Central Archive of Albania (CAA) follow. There is a document (F.152, V. 1942, D. 319) containing a group of 551 Jews relocated from the Prefecture of Prishtina to Berat in 1942. The document has the names of 87 individuals and 94 heads of families “con la famiglia – associated with their own family”. In a document of 30 March 1942, the Internal Ministry of Albania ordered the Prefects in the “liberated lands” to reposition all Jews of their districts into “old Albania”. On 1 April 1942, the Internal Ministry of Albania ordered the Prefecture of Prizren to send all its Jews to a gathering field for all Kosova and those, together with 69 Jews in the prison of Prishtina, were soon relocated to Kavaja, Burrel, Kruja, and Shijak. On 5 April 1942, a group of 100 Jews arrived in Berat. Some days later, 79 Jews from the town of Peja arrived in Preza, near Tirana; and so on.

Ok... I do not think you get it. Ne Greqi e kudo kishte njerez qe mbrojten cifutet, e njerez qe i dorezuan, e njerez qe ishin indiferent.

Ne Albania proper, njerezit qe mbrojten cifutet kishin sukses te madhe. Ne Kosove, mbase jo (mbase dhe po, une nuk jame historian). Por kjo nuk eshte dicka thelbesore, esenca e shqiptarizmit, aq sa eshte nje aksident historik/gjeografik etc.

Perseri eshte dicka per te qene krenar. Njerezit sakrifikuan per te mbrojtur cifutet, duhet te jemi krenar, por to a point... to a point... dhe ate thote Lubonja me dy fjale: mos fluturoni me preshe ne b*the, por shikoni dhe veten ne pasqyre... se ne rast se me cifutet kishte nje pik te bardhe ne historine tone, ka patur dhe plot te zeza e ku fajtoret ishim ne.

Nejse... have to go leave... might stop by later... Rono, linket harrijne... no need for this much detail.

Ps: di gje njeri nga ishin ata te skanderberg ss?

Ok... I do not think you get it.

Oh please, go sleep!!!

Nje fare muhametali-muhametali ka nje mesazh dhe per ju zonja Johanna Neumann: no need for this much detail.

Mrs. Irene Grunbaum one of the most famous holocaust survivors recounts her memories in Albania with these words: Goodbye Albania, you offered us so much hospitality, friendship, shelter and adventure. Goodbye Albania, one day I shall tell the whole world about how brave, loyal, and generous your sons are, putting their lives on the scale of death in order to save ours.   

Ehhhhhh e thua ti o zonja Grunbaum e thua, po cna thote Lubonja me muhametaline se? Ata na thone "mos fluturoni me preshe ne b*the, por shikoni dhe veten ne pasqyre... se ne rast se me cifutet kishte nje pik te bardhe ne historine tone, ka patur dhe plot te zeza e ku fajtoret ishim ne."

Zonja Grunbaum pasi mendohet per nja 2 sec kthen pergjigje: Oh fuck'em!!!

Ron me fal qe nderhyj po gjykoj se po behet Ujem me zgjatime te panevojshme .

Qe shqiptaret nuk  dorezuan Cifutet eshte e vertete . Dhe eshte Fakt i pamohushem E gjithe meseleja qendron tek "Vlerat " per te Justifikuar Kuislinget ne sherbim te Pushtuesit sikur vallaha "nuk ishin dakort " dhe " bene marveshje me Gjermanet  Turiste " ?????? Hiq kete koperture dhe dalin zbuluar te gjithe shoket antikomuniste 

Vete intrigimi i ceshtjes me pyetjen e Lubonjes " pse na lane ne , por nuk na mbrojten " si Finale krahasimore per Shqiptaret , eshte nje silogjizem qe nuk ka Jo vetem kuptim por eshte Komplet INJORANCE dhe plotesisht Dashakeqesi . Popullorshe i thone "nuk ka bythe te rrije "

Tani te fillosh te shpjegosh pse nuk e  mbrojti njeri Lubonjen duhet te shpjegosh "ke mbrojti Lubonja kur kishte Pushtet " Dmth futesh ne nje rruge pa krye ose esencen e debateve te Rrenjasijve qe kane 25 qe 

Moret daret more  trima 

Shkulet Gozhdet ,mbeten Vrima .

Fakti qe popullsia Hebre vjen me nje Falenderim te MADH per ne , kush ka TRU e kupton qe eshte rrjedhoje e Pas Luftes , qe jo vetem nuk u perbuzen sic Jargezonte qurrashi i Dosjeve ,  me 6 te zena dhe koken Jashte si i"pakapshem " , por u respektuan dhe u perfshine Plot Dinjitet si gjithe Shqiptaret pa asnje Kufizim

Me qe koha eshte e Kurvave te Mendimit , na or tie po hidhemi pak me tej me njat Mustafen  qe i fali Musolini Kullaro njesoj si Berluskoni babasqapit smiley Simboli i Kapistres .

Ti vazhdo me qejf tat smiley

Rono, rrofsh per linkun.smiley

smiley

gjigande!!!

ajo puna e you don't get it, I mean...

wonderful!

le t'i themi te zeza dhe te bardha bashke. po ajo qe eshte e bardhe eshte e bardhe, dhe ajo qe eshte e zeze eshte e tille. lubonja fut te zezen tek e bardha dhe e ben gri te erret, ti i shkon nga pas, llogjika ka marre arratine.

muhameto, shqipot i mbrojten cifutet, nuk i spiunuan, i mecefen identitetet e tyre, fallsifikuan dokumentat shteterore per t'i mbrojtur. ne kosove gjermanet i gjeten se regjistrat i kishin serbet. e more vesh tani apo jo?

 

Sulejman Delvina, ka qënë ndër iniciatorët e gjenocidit. Po Lëkursin një fshat ortodoks e kanë shfarosur shqiptarët, po sa herë bënin kryengritje grekët në Epir, pas trupave osmane shkonin shqiptarët për të bërë plaçkë. Po Prevezës ia kanë vrarë gjithë burrat shqiptarët, në kohën e Ali Pashës. Kanë bërë masakra sa janë shqepur. 

Te gjitha keto qe permende ti jane "independent variables" me shpetimin e hebrenjve. Po nejse. 

ai s'di c'flet. eshte i turullosur nga humbja e identitetit. ka pasur armene qe ishin pro turqeve dhe ndihmuan genocidin. na dalka delvina inisiatori? 

Është një gjë, që të mendosh se kombi yt është i virgjër, like virgin Mary is; që tregon në fund të fundit dëshirë për purifikim, për katharsis...  dhe ndikim monoteist...

 Dhe tjetër gjë, të mendosh se atij vetëm i kanë bërë dëme e përdhunime. Që normalisht do duash të marrësh hak. Especially, nëse dikush është nga zonat ku praktikohet gjakmarrja. U read me? 

Especially, nëse dikush është nga zonat ku praktikohet gjakmarrja.

Per cilat zona, me emer, e ke fjalen? Per Korsiken?

eshte fillozoffffffff o gjembi, prandaj shkruan ne keto lartesi virgjerore-mary-nore.

nga delvina, tek armenet, nga armenet tek shqipot dhe nga shqipot tek hakmarrja.

e shikon sa filllllllllozofffffi qe ka?

plus mbaj mend nje here rrefenin per ekipin e ushtris popullore, partizani, qe kishte shkuar ne pekin. u hapen llafe qe u kishin apliku seks terapi - dicka e paimagjinueshme ne koherat e miqesise se madhe qe behet fjale smiley

e imagjinon? i madhi loro borici, Jul, zotni burre, qe para se te vdiste la amanet, topa per cunat, tha... dmth kur dun me te njit nji damk, do bojn cmos mileti...

''Sulejman Delvina, ka qënë ndër iniciatorët e gjenocidit. Po Lëkursin një fshat ortodoks e kanë shfarosur shqiptarët, po sa herë bënin kryengritje grekët në Epir, pas trupave osmane shkonin shqiptarët për të bërë plaçkë. Po Prevezës ia kanë vrarë gjithë burrat shqiptarët, në kohën e Ali Pashës. Kanë bërë masakra sa janë shqepur.''

e shikoni ju apo jo? doni me per belulin.

ik o mavri ik se je bere tellall i grekerve. si s'fole nje fjale per masakrat greke, por dhe kur ka fakte e flitet per to, mecifesh si skuth. smiley

une mbaj mend kur shkoja te nje kusheri i im te qyteti i nxensave (c'emer madheshtor, si me qen ne pekin te duket). lunim shum me ata kushurit, plus qe pihej edhe cigare fshehur shume rehat atje, se i kishin pleqt ne pune ato. kishin edhe nji tip shume katil te lagjia (kan qen germadhat e nje kishe atje, per ata qe e din ca po flas). e mire, ky katili qe thu ti, nje dite e leu macen me vajgur dhe i vuri flaken. pamje e llaftarshme. me siguri shqiptar ka qene edhe ai, ne mos naj llacifac tirone, a naj gallabords, se Allahu na rujt, ene mund te ishte. Mendja ma do qe ka qen i zbrit nga gurkusari.

Pse nuk e thu qe katili ka shume mundesi te ket qene pagan. Ska mundesi qe monoteisti ta torturoj macen ne ate menyre!

nuk do harroj kurre, Ron, nje ndodhi me breshke. s'di se si ishte fut ne garazh, dhe per dreq struk mu te rrota e makines, s'kish Zot qe e shifte. E mire boj me dal, ndjej qe dicka pengonte rroten. pertova me dale, thashe do jet ndryshk naj gjosen te frenat a ku di une, kshu qe i i cik indietro, edhe yxhym perpara. Krrtak ia boni dicka poshte. Dola, natyrisht, pashe breshken smiley ... nuk do e harroj kurre! me ka prek sa s'bohet. qe une kom bo edhe zbor, e? I kom plas qurret brezhnjevit sa here. e ja kshu... meqe sec permene i her ti per nji sekt qe u rujshin mos shkelnin naj milingone... kshu kshu...

 

kjo s'quhet te jete bere nga nje shqiptar sepse ka ndodhur ne amerike. nje shqiptar i vertete nuk e ben kete qe t'i vije keq per breshken.

ishte e zeze. s'kisha pa breshk te zeze naj her. mu kujtu si gjithnji ai fragmenti te doni i qete ku grigor melehovi duke kosit barin, pret nje fole me rosa te vockla, bebe, mes per mes... smiley

aksinja...smiley

ju s'keni zemer, por nji cop guri te vjedhur nga rrenojat e xhinghis khanit... smiley

Turtle Killer!!!

smiley

 

c'te them, shume deprimuese eshte, e di. ka nevoje njeriu per nje support a gje. mbaj mend shkova tek daja im nje here, pasi dola nga dentisti, ku mbusha nje dhemballe... mirepo se mos kujton se ishte me ato ftoheset e ku di une... jo jo, mu sikur cponte per nafte vllai, nxehej dhembi behej flake... e mire, me nje shuk amalgame ne goje, metal i rende ky per ju qe s'dini, meqe kiisha dajen afer, thash po i bej nje vizite... po eshte si tip heroi ai, kshu... i ngjan laver bariut, goxha burre... i bie deres, tak tak, kur ma hap vete daja, i madh si nje mal, me pa me fytyre te sekelldisur, c'ke me tha, po ja o daja i thashe, isha te dentisti, kshu kshu... uuu, tha, une kur mbusha nje dhemballe nje here desh pordha... sikur ma hoqi me dore gjithe zymtsine, aq ishte dashur dmth, nje fjale ben mrekullira... e kisha fjalen qe per breshken s'm'u be njeri krah... te me thosh llafin e mire...

Si mund te presesh llafin e mire nga njerez qe pervec krimeve te komunizmit mbajne koken ulur per krimet e SS Skanderbeg ne Kosove kundrejt hebrenjve, masakrat kunder armeneve, fshatrave ortodokse, popullsise se Epirit, burrave te Prevezes?

kemi cik faj dhe vete po he. s'do harroj kurre nje mesele te treguar nga im ate ndjese paste, ne llixhat e elbasanit. ishte atje edhe nje kosovar. i kishte thene: te jem une si titua, ia jap shqiperise kosoven qe neser. po pse, e kish pyt im ate, po se ne te gjitha gjerat e liga qe behen atje, do jete dore e kosovarit, i kishte thene. ishte trondit plaku. e nejse, diten tjeter e kishte kerku me bo i dore tavell ai, po s'kish pranu ky, jam i pamundur i kishte thene. e kom llafin qe vdesim me sha i cik veten - karakteristik kombetare na esht bo, si fasulja.

po ta shajme per ate qe eshte per tu shajt mer. Ene ka sa te dush per tu shajt, te kuptohemi. Ke pershembull me qindra femi ne veri qe jetojne te ngujume nga gjakmarrja, nuk shkollohen, plaken qe 12 vjec nga hallet. Bjeri ktu shqiptareve, bujrum. Ke Lazaratin ne jug qe po ma me droge nji europe te tere, bjeri kokes. Ke kto islamiket qe thyne e rrafen ne Kosove ata fakirat e revistes Kosovo2.0, bjeri mer kokes ene ktyne! Morpo ke ndertimet pa leje qe e kan bo shqipnine si Kandahar, bjeri mer! Po, JO! Tos Lubonja do ti bi Skenderbeut, UCK-se, shpetimit te rrejshem te ebrejve. 

Sa për info, Ron, masakrën e Lëkurësit, shkuan e përkujtuan vjet, Kreshniki dhe Pëllumb Xhufi. Luftë kundër "grekëve" i thanë. Vunë kurora dhe nderuan. Shfarosjen e një fshati të tërë. 

He mo mire dhe ti tashti si bo sikur po habitesh qe shqiptaret paskan shfarros nje fshat te tere. Po shfarrosja e fshatrave eshte historia e vet Ballkanit o burre. Ti flet sikur Ballkanin po e shef me dylbi nga Alpet e Zvicres. Pse greket pak kane shfarrosur? Po serbet? Morpo dhe shqiptaret nuk mund te bejne perjashtim. Po mua me duket se shume prej nesh kane rene ne mizantropi. Te vjen ebreu e te thote, shume faleminderit qe na shpetuat, ja u pacim borxhe dhe hidhet Lubonja&Co e thote, prisni nje here mo fluturoni me presh ne bythe se nuk jeni aq te mire sa thote ebreu. Mire mer dakort, si te doni, katran me boje jemi, amon vetem gjumin mos ti prishim kujt. 

Aq i veshtire mengjesi, sa lexova sikur "mes nesh ka rene mizantropi" smiley, tip ra ujku mes kopese etj etj.

ndjehet Rilindja ne ajrin e Tiranes???

Rilindja ende jo, por era e tymit te makinave dhe motorkave te paraluftes te shpon hundet.

Jo, unë të them që shfarosjen po e përkujtojnë u know... Pa atë s'ka gjë, kanë kaluar 135 vjet. 

Me bere kurioz per kete luften e Likuresit dhe ja si e ka vene populli ne kenge luften e Likuresit. Ore kot nuk ka thene shoku Enver se populli jone eshte popull thesaresh. smiley

 

Të xhumanë që me natë,
në Korfus, një koshullatë,
shkruan e dërgon një kartë:
Kush është djalë, më këmbë,
të hidhet të zërë vëndë,
se del greku në Sarëndë!

Dolli greku në Sarëndë
Kush është djalë në këmbë
Të hidhet, të zërë vëndë
Ç’kërkon Jorgua i Greqisë
Në sinor të Shqipërisë
Shqipe e zezë si korbi pisë
Do ta bëjë që të noisë

Në Lazarat edhe sot e kësaj dite këndohet një këngë:

Seneja treqind e shtat’ (fetar)
erdhi Mediu në fshat,
-Ngrehuni o lazërat,
na erdhi greku në prak.
U ngritën djemtë me vrap,
Djem qenë njëzet e shtat,
Barjami mori bajrak
sorqeth pa zorrë në bark.

 

-Kush lufton përposh në Gjashtë?
-Idriz Palla vet’ i shtatë.
Mbë udh’ poqën lazëratë.
Briti Idriz Alidhima:
-Përpjet’ o burra, o trima,
atje ku lufton martina.

Në këto këngë ngrihet lart heroizmi i bijve të Labërisë, njëkohësisht shprehet dhe dhimbja për ata që ranë,  46 vetëm nga fshati Zhulat:

Në xhuma që me natë,
Vjen një ulurimë e thatë.
Thanë, u vranë zhulatë,
Dyzet e gjashtë mandatë.

Në një këngë tjetër thuhet:

Seç erdhi një kartë
për mbi qir’ Vasilë (zotin)
Dolli Jorgj Stefani
me dyfek martinë
Telit se ç’i ranë
brenda në Janinë

Doli në Sarandë
s’vate dot Delvinë!
Pashait i thanë
dhe ky mbledh ordhinë
Dolli kapedani
bobo me martinë
Gratë e Kurveleshit
zun’ e ulurijnë,
Për trimat që u vranë
që vanë e s’po vijnë,
Dolli Jorgj Stefani
bobo me martinë
Dolli në Sarandë
s’u hodh dot Delvinë
Jorgj Stefani nga Qeparoi
djemt e Zhulatë ç’i shoi.

Lufta qe e rëndë, por luftëtarët e Labërisë nuk u tërhoqën. Siç dëshmon edhe kënga:

Jorgo dhëndërr i Rusisë,
të shoç djemt’ e Labërisë,
me jelekë e pa këmishë,
e marrin plumbin në sisë.

 

Ç’erdh vapori zeherli,
Nëpër det si mal i zi,
Ruan vendin me dylbi,
Që Sarandë e në Kastri,
-Ku bie Lëkurësi?
E qëllon në themeli,
Aq sa dil tos dhe hi!

 

He o nemesis ktheji pergjigje popullit smiley

– Ç’kërkon Jorgua i Greqisë,

Në sinor të Shqipërisë?

I pe djelt’e Shqipërisë?
Të vunë në majë të sfungjisë.

 

populli këndon dhe kshu mo Ron

Flamuri Himares shume shekullor,

Me dy koka zhgaben e ka,

Ne kryq fort te mberthyer,

Turqve friken nuk ju a ka.

***

Spiro Milo himarioti,

Nga familje aristokrate,

Beri mire qe ne flamur,

S’vendosi henen sakate

***

Ju djemt’e Bregut Detit,

Kendon xhani nga garjeti;

“Desh nuk desh dovleti,

Muzerna Himara mbeti.

 Prap’qerdhesen Himariote

Vallahi jane te zote.

Arhigoi e jatroi s’u dhane,

nje dolli per ta te ngreme

Se luftuan per vatane.

Rendesi ka qe te dy Palet kendokan SHQIP !

 

 

  ... meqe sec permene i her ti per nji sekt qe u rujshin mos shkelnin naj milingone.

  Nuk e di per kete sektin, po budizmi e ka kete. Kam pasur nje te dashur budiste dhe prej saj mesova qe ne trupin edhe te kafsheve te rendit me te vogel mund te shpirtrat njerezore. Domethene ti mund te vrasesh ate qe duket si buburrec, po ne fakt mund te kesh rivrare gjyshen tende. Eh c'me gjeti ate vere qe ndenja me te. U mbusha gjithe pucrra, nuk guxoja te vrisja mushkonjat gjakpirese. 

  

 

 

 

une mbaj mend kur shkoja te nje kusheri i im te qyteti i nxensave (c'emer madheshtor, si me qen ne pekin te duket).

qyteti i nxenesve njesoj si ali demsi. c'a ka ktu per t'u habit?

s'di si ta shpjegoj, Lira... se pse me ben pershtypje ai emer... por mund qe ekzagjeroj. mendja gje e madhe.

gabriel garsia markez fluturon deri ne qiejt e se pamunderes. ti deri ne pekin, s'eshte ndonje gje e madhe, ne toke je perseri.

do shkruaj tek dokumentet e hyrjes ne aeroport: shkrimtar japonez. how cool is that? smiley

shkrimtar japonez qe studion kanunin shqiptar.

keto jane llafe pazari. ku jane referencat, n'cliber, ne c'faqe. apo hajt te shpifim sa te mundim, foti i cico e te tjere nga pas ...smiley

mire ja te them edhe kete, te behn tre, si gjithe gjerat e mira. tregojne per nje baba ne teqen e kulmakut qe nuk hante simas radhes, dmth mezja me raki per tonik, supa, gjella kryesore, omelsina, fruti, dhalli permbylles, por i perziente te gjitha, i bente "kuvali quhej, dmth bakllavane me mishin me pilafin dhe me rrushin e rehanine bashke, edhe ua hynte ne nji faze. i eliminonte courses. ky dor me nji shqiptar, se bektashi i kullum smiley

 

[7] Faik Konica, “Për stërvitjen morale e sociale të popullit – Një shoqëri [shoqatë] kriminale”, 1921 (Cituar nga Vepra 3, f. 170).

Nejse ideja e shkrimit te lubonjes qe u demonizua nga brigadieret e kopratives nuk ishte mohimi i ndihmes ndaj hebrenjve por i vulgarizimit te perkujtimit te dites se holokaustit nga topalli e co.ne vend qe te kujtohej si dite reflektimi se ku te con fanatizmi e intoleranca u kthye ne dite mburrjesh: ne te vetmit qe ashtu, ne te vetmit qe keshtu ..etj.Berisha deklaronte se kudo ne europe cifutet u spinuan nga komshinjte vetem ne shqiperi nuk ndodhi kjo se ne shqiptaret kemi bese jemi popull me virtyte te larta etj.ironikisht e shoqja e tij i deklaronte barabara bushit se kur mblidheshin 3 shqiptare ne kohe te monizmit 1 ne nder ta ishte spiun.vetvetiu lubonja ngre pyetjen ku ishin ky popull kaq i mire e i beses qe nuk spiunon,  ku ishin shindlerat shqiptare kur bashkeatdhetaret e tyre persekutoheshin gjate komunizmit jo per 3-4 vjet po per plot 50 vjet.

Alba2265, e lexova dhe njehere shkrimin e Lubonjes, dhe nuk pash asgje jashte normales pervec se kur flet per armenet. Ajo nuk me duke tamam se nuk di rreth Armeneve dhe rolin e shqiptareve ne gjenocidin qe u ndodhi (besoj nje rol shume shume te vogel), dhe se gjithashtu Lubonja duhet te perdori ose shembull me te njohur ose ta argumentoj ne vend qe ta mbraroj me nje etc....

Beyond that, me duket si serious reading failure, ta lexosh kete shkrimin si dicka ofenduese. E kunderta, kjo me duket si prove qe tregon qe Lubonja does not just state the obvious, nuk thote thjeshte ate qe thone te gjithe, por ka goxha aftesi retorike dhe analitike.

Flm per sjelljen.

meto fola sot me at prokurorin ne Tirane dhe i thashe qe kshu-kshu-kshu ka thene muhametalia per "vrasjen pa dashje". Pasi i ndegjoi ato qe kishe thene ti per "vrasjen pa dashje" me pyeti, cfare pune ben ky muhametalia o Ron? Nuk e di, i thashe. Pas nje pauze 3-4 sekondshe me tha,...Rono si ka qene koha andej nga Washingtoni? 

Rono, une e vleresoj shume anonimitetin e internetit. Asnjehere nuk beje as apel tek vetja ime, as tek njeri tjeter, as tek shkolla ku kam mbaruar, as tek profesioni im, as ku kam punuar, as ku punoj...

in a few words, nuk jame ketu per te shitur p*rdhe, thjesht mundohem te shkruaj ne nje menyre te qarte e te kuptueshme... Ne rast se deshiron te pergjigjesh linjes se argumentit tim ne lidhje me "dashjen" apo "pa-dashjen," let me know... but, ne pergjithesi, you rarely seem capable of that.

psh Lubonja ka guxuar te thote Kadareja nuk e ka fshikullu regjimin e Hoxhes, sepse kete e kam pare une me kete syrin me xham...

Thuame, e dashur Elba, ne do e marrim vesh nje here, ne ish guxim a s'ish guxim smiley

smiley

a i qivja udhet... ju ta qisni cinizmin me cengela mongolesh!!!

Cheers!

Avash o derman se s'biem dakort per ca gjera sdmth gje se duhet te jemi cinike me njeri tjetrin

ca do te thuash ti ne cdo lloj forme , une s'behem cinike me ty . respekt dhe simpati smiley  per gjithcka qe ke ndare me ne  smiley

Je person publik, je shkrimtar , perseri Respekt per Ju smiley

O Emi po ca ke bo ore ?????

Paske marre seriozisht nje Rrenjasi ? Po nga keta ka Gazeta Panorama nga tre ne cdo botim dhe ti duhet te vleresosh seriozisht nje rendites llogjesh me llafka , ose tjerrje leshi pambarim me Yje e galaktika ???

Eshte nje xhelozi e brendeshme e Lubonjes per te qene Lider dhe pamundesia per te patur nje Stature te qendrushme Politike ne kete ambient .

Rama ja DOLI dhe keto artikuj te tij ( Lubonjes ) pasqyrojne bisedat e perbashketa te te njejtes linje dhe kundershtimet ndoshta dhe te ashpra midis tyre . Ato shprehin pozicionet Reale Publike , Intelektuale apo , cfaredo ti emertoje kushdo , por jo jashte Liderit ! Ama per nje gje te jesh i sigurte qe Asnje botim i Lubonjes nuk ka per Objekt ndonje Problem te Kohes si te themi te pranueshem pa vene si barazfajtor Ramen smiley 

Dhe dallohet shume lehtesisht jo vetem kur qe ne Opozite por edhe me shume do shihet tanp qe Rama do luaj Rrol ne jeten e vendit .Eshte e njeta pyetje qe i shoqeron Edukaten dhe Kulturen karieriste e klienteliste te ketyre InteliDjenteve  "pse nuk enjoh une ate Mut Muti kush eshte " smiley

Pastaj vijne nga keta te DERSTILES me minivene e me autobuse .Sa te dush dhe si ti dush .

Po per qejf te tij me qe i kane mbet Llafkat e medhaja tek SimBolet e M..tet le ta pranojme e ta pejesem : A ka ndonje mejtim mendjeje Lubonja te thote se kur do Ndihet per fajin e Rames qe vartesit e Fotomusteqes  pasi  u dha zemer "mos u shkurajoni se keni Mue " .....

FALEN VRASESIT  

Ose ka dhe n je rast se me duket Rama ka henger nje Darke ne Durres dhe Pronari i Hotelit nuk pranoi te Paguane  ....AT LefKOPE press 

Idrizo,ka mundesi te mos i therrasesh me Emi. - Pse?-do pyesesh ti. - Po t'i therrasesh Emo apo emigrant, ndryshon gje ne shoqerine tuaj? smiley

Emi, me duket shume femrore,megjithmen e kam. smiley

Une i perdor te dyja Pjeter me musteqe te kuqe smiley inatcor dhe qejfmbetes per shkurtim niku !

Emo kur eshte burrerror dhe ja jep nga nji Shqiptarshe , dhe Emi kur do te vije me mend dhe me Kulture .dhe ben muhabet me Rrenjasij smiley Gjithnje sipas meje . Ai vet e mba Emigrant ! Pastaj se si te duket ty ...jane shije personale smiley dhe mund ti besh nje ftese !

Po te kesh vene re edhe kryetari im me shkurton Nikun me perkedheli ne "Xake " dhe Ju ma shqiptoni me egersi idriZo kur une e kam si Alber pa T ne fund , dmth me S zbutese ! Edhe Emi ma shqipton Ziko .

 

Xake eshte per Riza. Po vari trapin, muhabet peshku dmth.

Po c'ke mor c'ke smiley Me ke merresh ? Dhe po qe se i vlereson seriozisht do te thote qe dhe "dikush " te paska ngele ne mendje ??????? Te pakten keshtu sinqerisht dhe paster nga ty e kam lexuar ( munc ta kete thene dhe ndonje tjeter )  " mos bre , se te PPU vijme te kalojme kohen , Jo te bejme Kohen "smiley

 Do thush ti po LfeKOPETE ...Ejjjjj po Bota bo filma miljonesh me $ me keta . Servantesi akoma eshte nje nga me te cmuarit ne Bote ..Ne i kemi QYL tek PPU a kupto apo JO ?

Psh ne kemi Lubonjen edhe te nxehur edhe me artikuj qe Levizn Male e Popuj nga vendi  .Po ama nuk mund te rrime indiferent ndaj konstatimeve  se "u Hoq fotua e Jar Mustekut " ose  ku mund te shikoje Bota Krimet me te Medha te Njerzimit se sa Lajmii LefKOPESE dhe Babasqapit 

"Edi Rames pronari Hotelit nuk pranoj ti paguaj Dreken "smiley

E cfare jane ca lesh vendime Gjykatash per Jar Mustekun ? Dhe per cfare me i dal bese babait qe i "qujti Puciste ,horra dhe Kokpalare "  Po pse cfare e di Lubonjen ti ? Te merret me berzhdile para fotografise se Franc Ferdinandin ...

Na e vrane ...tha agjenti Shnajder ...Mirpo ai i ziu vetem Ferdinand Kokoshken njihte smiley

Dite te Gezuar dhe po me digjove mos u merr me , Vecanerisht me Derstiliste dhe Rrenjasij !Jane shembuj te perktyer te Prroit Psikik  me cilesi e vecori Shqiptare tjerres Leshi ose "njat e ngjit " ...me peshtyme !

po un futbollist brazilion nuk te boj dot, nuk e kam ate kapacitet intelektual dmth

mbahen mend (pra i rezistojne kohes) vetem ato fare pak guxime qe kane qene te mencur dhe te drejte

Po si te thuash . U vrane mijra deshmore , por  nje Enveri me guxim maksarai i ngeli kenga

dhe anasjelltas u vrane shume per demokracine po ne na mbeti ne goje Sali Berisha si per gezime ashtu edhe per hidherime smiley

Probabiliteti i tokes rreth diellit , ne lidhje me Lubonjen eshte edhe me vure prift edhe me heq  mjekrren

smiley

Nga stacionet e rritjes gjedhit  vjen haberi se si te thuash nje Ka i fshatit Lopez nuk e kishin ushqyer mire ne raport me nje ka te fshatit Lopet , dhe per rrjedhoje prifterijte kane protestuar per mjekrat qe dhe ua vene dhe ua heqin .

Po Lubonja ka filluar ta rrise perseri mjekren !

Lubonja kaq e pat, armik i rrezikshem. O litar, o ... Per t'i shpetuar nderin po i leme pistoleten plot, do themi qe ishte aksident, edhe po qene dy a me shume vrima.

Shume pozitar eshte bere ky Lubonja.smiley Ndonese aty tek paragrafi per fotografine e Presidentit biem dakort.

I gjithë problemi yt,

O Shvejk ti do ishe i supernerume sikur po te kishe kapacitet ta "kapje" pjeserisht problemin. Po qe kur thu "i gjithe" e shenderron veten ne nje Gjergj Elez Ali qe kur e hedh topuzin e hap gropen 9 pashe.

Pak modesti, pak modesti, pak modesti, o shok, o vlla.

    

I gjithe problemi yt 

O ca ke kap nje shprehje rrenjasijsh , tak dorashken syve smiley....si ato "packa ", " Skenderbeu ne danimarke "  e lene mo se eshte gjith perla PPU me kta smiley

Sa me shume artikuj nga Lubonja ,mundesisht te nderuar admin  " te leme nje koment aty "smiley

Lubonja është gjakprishur mer, ça po flasim kot. 

une ty vazhdoj te te mbaj vec nga sharlatanet virtuale te shashkave, qe gelojne si ballgjeret ne rezervuarin ketu. smiley

jo se ka ndonje vlere kjo, dmth 2 cent gje eshte, po meqe kembejme mendime here here, thashe ta dije reaksionin natyral timin kur te lexoj ne diversione 2 centeshe si ky.

viri presjen mer se për pak më ngrive gjakun (e prishur). smiley

Ron, servus: http://xhaxhai.wordpress.com/2009/03/24/...

Ka të bëjë Em, që, disa gjëra që më hanë shpirtin nuk vihen në dritë, e për të tjera që janë në dritë e duhet të lihen në hije. Si për shembull, krahasimi i fundit i bacës Berishë, të Edi Ramës me Papandreun. U know, get it? Papandreu grek, therefore, is a witch is a witch. 

politika shqiptare nuk eshte bere ende nje objekt me te cilin mund te merresh seriozisht.

une vete asnjehere nuk e marr. s'mundem smiley

Well, Em, të merr ajo seriozisht - kur vret. Dhe për të mbuluar vrasjet kërkon të bëjë proçka të tjera. Vrau robi, dhe nuk kish kartë tjetër MORALE, kupton ti? Kështu i futet zanatit të vjetër dhe e quan kundërshtarin grek, ose gjakprishur, ose dashnore e Janullës, si bën një komponent i të djathtës që e kemi këtu në gjirin tonë. 

Pastaj, nuk merr politikën seriozisht, ndërsa Lubonjën po? 

Thua Emo ??  smiley

Po si ua prish qefin zellin pasionin si ujet e pates kur politika shqiptare te ishte kriter plotesimi per pjesmarrjen ne olimpiada boterore   do kishim marre medaljen e arte smiley

Politika shqiptare e sotme nuk eshte asgje tjeter pervcse nje sjellje e kondicionuar nga e kaluara. Duhet akoma kohe .........dhe rruge per te bere

kjo bote eshte seri kohore.

ka patur raste edhe ktu qe kane thene sa te iki ky brezi i molepsur me monizem dhe enver, dhe keni per te pa si do behet lule shqiperia (kosovaret e kane me zvicer, kete lulen).

edhe ky eshte nje moskuptim fatal dhe popullor.

"se ç’je ti sot, varet shumë nga ç’qe ti dje, sa i ndryshëm je sot në krahasim me dje, po aq i ndryshëm do jesh nesër në krahasim me sot" - po deshe me teper si e mendoj ket muhabet, ketu e ke.

kjo bote eshte seri kohore.

"This world is a time series"- thuji Bloombergut ta vej te ekrani sa te hysh ne faqen e pare ku kane citatin e dites.smiley

 

Jeta eshte shumatorja e diteve ...e ka thene fshatari Kurveleshit qe ne shekujt e Kaluar .Emigranti e latoj ate !

nemesis, sinqerisht qe tentova ta lexoj por per arsye te trajnimit intelektual nuk munda te vazhdoj me tej se:

 Ka një rrymë të diskursit kombëtarist – ende të nëndheshme si urithi – që flet për të ashtuquajturin problem “vllah” në shqiptarinë e sotme.

Sipas kësaj rryme,...

Nuk e njoh sistemin e edukimit europian dhe aq me pak ate grek, por ne USA ta mesojne qe ne vit te pare ne universitet se kur shkruan nje artikull, opinionin duhet urgejntisht ta shoqerosh me fakte mbeshtetese, perndryshe opinionit i fusin nje vize te kuqe qe perkthehet "I dont give a flying fuck what YOU think!" 

 

 

ah nuk paske qënë në blog, kur u hap temë e vllehëve. Para katër vitesh. Po lexo komentet a i vrarë - thonë gjinokastritët. 

Nuk besoj se mund te kete ofendim me te madh per nje autor sesa kur dikush i thote dikujt mos u merr me shkrimin por shiko komentet. smiley

Po cti shoh komenteve te nje shrkimi qe fillon me "na ishte nje here", nuk e diskutoj qe dhe komentet ne ate nivel do te jene. Do thush ti o Ron po tregohesh paragjykus, po mer ke te drejte, idotizmit nuk i jap shanc te dyte.  

ja dhe një shembull nga ... gjiri i popullit peshkist.

Të prezantoj me anëtarin "Jeronim". Një nga anti-grekët më të fuqishëm që ka njohur peshku ndonjëherë. E kur i dalin petët lakrorit, po na del "anti-vlleh". http://www.peshkupauje.com/2012/09/shkur...

Nuk po te mor vesh se ku po do me dale me ket urrejtjen e vlleheve. Do me tergu qe ka shqiptare qe besojne se egziston nje konspiraci vllehe? Po mir, edhe? Mos harro qe ka pas (mbas edhe ka akoma) shqiptare qe besonin se ne vilen e Enver Hoxhes kish nje pishine ku vajza e Enverit mbasditeve notonte me dy delfine. Gjithashtu shqiptaret kan besuar qe Sude jevga do ti bente te gjithe milioner. Morpo ka shqiptare qe besojne se po hengre peshk me djath te bardhe helmohesh. Po rri o nemesis mo u merr me budallalleqe!  

Kjo e vllehëve shkon paralel me atë "sllavo-komunisto-ortodoksë". Është e njëjta gjë, hap të njëjtën derë, thjesht përdor çelës tjetër. Puna është, si i bëhet kur këta që i besojnë këto gjëra na bëhen grupim politik, që ofrojnë alternativë politike? Evropa është e qartë në këtë pikë. Dënon shumë më rëndë POLITIKANIN që merret me këto gjëra. 

Por ka dhe një gjë tjetër, Ron, hiqua këtyre "të djathtëve", këtë "të drejtë", këtë armë, dhe do shohësh mrekulli më pas, në politikën shqiptare. Është e thjeshtë kjo gjë, "sllavo-komunisto-ortodoksë" tha ai tjetri, dhe ky ishte preteksti të digjej Shqipëria. Kështu mund të krijojë kohezion grupi: bini burra! Merr vesht? 

 

Mua me duket se po shkon te nxjerresh ate gurin proverbial qe ka hedhur idioti ne lum. Ne shqiperi forca shtytese e politikes ka qene interesi dhe jo ideologjia. Shqiptaret kan treguar nje imunitet te cuditshem perballe ideologjise. Me kete vecori te shqiptareve mund te nxjerresh nje Phd ne sociologji qe i lu zotin. Popull qe asnjelloj ideologjie nuk ka zene rrenje ne botkuptimin e tij vetem shqiptaret jane. Nejse, muhabet i gjate ky. 

 

 

Asnjoni nuk ja ka bo ket akuze, mos ja fut kot!

 

te te sjell dhe une nje blog ku dokumentohet/vertetohet se Obama eshte agjent komunisto-musliman me mision shkaterrimin e Amerikes. 

Nuk ka fryme te permasave popullore as anti-vllehe as anti-greke ne Shqiperi.  

Po ti sill o sill, po unë të sjell Berishën që i thotë Edit se "flet si grek". Edhe "është si Papandreu". 

u are in denial. 

Lidhja Rama-Papandreu qe bene Berisha nuk ka lidhje me qenesine e supozuar greke te Rames por me shpresen qe Berisha u jep te tijeve se qeveria Rama bie per 2 vjet ashtu si ra ajo e Papandreut prandaj beni durim edhe 2 vjet. Pas dy vjetesh do te jene zgjedhjet lokale dhe nese PD del keq Berisha do dale me shpikjen se beni durim edhe 2 vjet sa te vine zgjedhjet parlamentare. Nese PD del mire ne zgjedhjet lokale, Berisha do te dale prap me shpikjen se, he e shikoni qe po ringjallemi, ne zgjedhjet parlamentare do dalim akoma me mire. 

 

e o e... ahaha.

 

E ke parasysh Hitlerin ne bunker...durim thoshte se po behen gati armet sekrete qe keni per tu habit kur ti shifni. Madje po ndaj me ju nje sekret: strategjia eshte qe ti leme Ruset te afrohen sa me shume qe te kemi mundesi te zhdukim sa me shume Rus me armet sekrete.

Po rri o nemesis, mo u merr me gomarlleqet e Birishit!

Ore, unë i qëndroj mendimit tim fillestar, për çka kam thënë rreth asaj që ka ndodh në Përmet. Pra "budallëqet e birishit", për të cilat unë DYSHOJ thellësisht se ai i ka iniciuar, u kthyen në incident diplomatik mes dy vendeve fqinje. Nga hiçi, nga zerua. Out of the blue, i thoni ju anglosaksonët gjakprishur smiley 

Jo vetëm kaq, por këtë e kam thënë dhe më parë, Shqipëria në rrugën e saj drejt Evropës, do të përballet me mijra shkresurina që do kenë të bëjnë me marrëdhëniet e fqinjësisë, me marrëveshje të përbashkëta etj! Dhe në këtë rrugë, birishi, duke mos pas mundësi tjetër të faktorizohet në politikë, do i shfrytëzojë rëndshëm. Kështu që prit pas çdo marrëveshje që qeveria të akuzohet si "antishqiptare". Nuk po flas për ndonjë vërë në ujë, po flasim për të ardhmen, u know... 

Do te marresh vesh si do te jete e ardhmja? Shiko rezultatet qe do te dalin per Bashkine e Korces. 

Ron, e folura mbi cdo gje prej specialisteve te asgjese, eshte nje ndikim i forte i Enver Hoxhes ne mentalitetin shqiptar. Fol e fol mbi cdo gje, per naften dhe lindjen e mesme, per Kinen, per Egjyptin, per erkeologjine, per pataten, per energjitiken, per arkitejturen qytetese, per trupin dhe shendetin, per jugosllavet dhe vetadministrimin, per eposin e veriut, per festivalet folklorike, per te ndjerin shokun Kole Marashi, per eurokomunistet, per mbedhjen e ullirit, per Skenderbeun, per Shkodren, per emancipimin e gruas, per shkrimtaret si ndihmes, per industrine metalurgjike, per minoritetin, per marksizmin, per Stalinin, per Cu En Lain dhe Fuat Celen, per Malthusin, per pyllezimet dhe luften kunder erozionit, per te imtat dhe kultivimin e bleteve, per artin luftarak te luftes popullore, per ndikimet e huaja, per revizionizmin, per popullin tamil dhe norodom sihanukun, per Torezin e Frances dhe shkeljet ideore ne vjershen "ne mbesdite byroja politike u mblodh", per filmin e zi "vjedhesi i bicikletave", per Liri Belishoven, Liri Gegen dhe Vace Zelen, per kooperativat bujqesore dhe industrializimin, per shkeljet ne pjesen "njolla te murrme" dhe "zera nga burime te nxehta", per monarkofashistet dhe te metat e pinochetit ne Kili, per imperializmin, revolucionin dhe pervojen pozitive te kooperatives se tipit te larte te Plases, Korce, per vitet e vegjelise dhe kur lindi Partia, per ndikimin pozitiv te librit ne jeten e njeriut edhe pse prej letre te lehte...

Enveri vazhdon e formeson profilin e cdo njeriu publik, pasi shqiptaret duket nuk po mundin te krijojne nje tjeter model te tyrin dhe Enver Hoxhen e mbajne ende si indeks te padiskutueshem suksesi. Dhe me e bukura, Enveri jo vetem qe nuk kursen asnje, por me duket se ka shtene nje sevda te vecante pikerisht me ata qe besohej me pak: te persekutuarit po prej tij dhe ata qe me llafe flasin kunder. Ka nje korrelacion te cmendur, negativ dhe shume te forte: sa me shume gerthasin kunder tij, aq me shume (mundohen t')i ngjajne.

Pra, ne kemi nevojë të djegim plehrat tona duke ndotur ajrin aq sa prodhojmë plehra vetë, dhe jo të djegim plehrat e tërë Europës në emër të përfitimit të një grushti njerëzish në dëm të ajrit të të gjithëve.

Ore dikujt kjo qe thote Lubonja mund ti duket si gjetje gjeniale. Mua me duket nje "gjetje" po aq gjeniale sa ajo qe pasi mbaron pune ne banjo, duart duhet te lahen me sapun. Audienca ka te drejte qe cdo autori qe tenton ta trajtoj si femije kopeshti ti thote hik o pirdhu!  

Ore lind pyetja, Lubonja ka marr gje leje nga N.N qe ka shkruar kete paragrafine  cituar? 

 sae zgjatet me  nje..shvejk smiley

kjo s'është gjë. Hasheku i ka pas kushtuar dy vëllime plot. lol

Boh! Me kete denigrim dyleksh qe organizata e partise ne ppu po i ben Lubonjes, ne vend qe ta demtoje, po i rrit vleren duke e nxjerre te pavarur, mbi palet, kritik etj. qe ne fakt Lubonja nuk eshte i tille, ose eshte i tille aq sa e lejon pushteti dhe Lubonja asnjehere nuk ka pasur distance te mjaftueshme nga klasa politike dhe interesat ekonomike pas saj. Eshte qesharake pastaj akuza apo denigrimi per ta nxjerre jashte loje si kritikues qe i behet Lubonjes duke permendur ziline, qe ka qene perdorur nga Rama ne fillim kur ky e sulmonte per qeverisje klienteliste e korruptive ne Tirane. Per hir te argumentit po themi qe Lubonja ka zili Ramen, Kadarene, Berishen, edhe Thacin, por a i ben te paverteta ato qe ky thote per ta kjo zili? Lubonjen une nuk e duroj dot per te tjera gjera jo per keto se keto cmira (po e aplikojme tek kritikuesit e Lubonjes kete) vetem e rrisin ne opinion Lubonjen. Edhe statusi i specialistit eshte gabim qe kerkohet tek Lubonja, ky eshte gazetar dhe komentator i politikes dhe kaq. Ka nje problem se keta komentatore te politikes hapen edhe ne fusha te tjera duke bere gjithologun e kjo eshte gabim dhe ketu duhet kritikuar, por kur ky flet per politiken, te flasim per politiken. Me siper kritikohet tendenca diktatoriale dhe kontrolluese e Rames, me kete te merremi, kredencialet e Lubonjes i diskutojme here tjeter, kur te beje filozofin apo historianin, por jo ketu.

Ky artikull eshte kot, nuk ngjall asnje lloj interesi, prandaj dhe diskutohet Lubonja si individ.

I paska vene Vulen ky cfare eshte Lubonja sikur nuk e lexojme ne ?

Po qahet o Bucko , po qahet se i kan Hjek Fotografine A. Llakes ( Moisiut) si President . Di me lexu shqip cfare Koqelleqesh shkru Lubonja ? As per skec te Llakes !

Thuj mor Lubonjes te denoncoje servilin e Peshtire te vene si Dordolec Politik ne krye te Presidences , vetem se pale cfare Lidhje e nendheshme i ka Lidhe me babasqapin Kriminel  qe dha Urdher te Vriteshin Horrat dhe Fajtoret ,   njesoj si Morali i Hajduteve , Vrasesve ,Abuzuesve me Postin ,  te dalin te  Pafajshem biles edhe te Paguhet Monetarisht si Heroi " zbertheckave "! Na bo dhe teori cfare eshte Lubonja per te gjtha kohet e shkuara , te tashme e te ardheshmen e Politikes ?!  Jo per gjo po me qe ka mor Kalemin me shkrujte si Politkuajt e MedhAnj ! 

Si nuk hoqet dore pa "lash nje koment aty " .E ke konkretisht artikullin ..

Jar Musteqes i kane hjeke Foton !!!! Perse ?

nje here e nje koohe e patem provuar ne peshkataret balle per balle lubonjen ne opinion po nuk eshte se krijuam ndonje epersi, po hera pare ishte te shohim heret e tjera

Ti po te jesh burre ... 

smiley E bukur kjo Cimo, m'pelqeu

E dashur Trop, te kjo teme psh ndryshon puna, ketu lexoj vetem komentet dhe asnje llaf nga artikulli, dhe prape habitem, si ja kane ngene njerzit te lexojne akoma lubonjen? Ketu mendoj seriozisht qe peshku duhet te jete i mbushur me drejtore dhe te papune, se perndryshe une s'njof ndonje kategori tjeter qe ta kete kohen kaq bosh smiley

Ti vete duhet te jesh i papune vallaj, se per drejtor nuk...te pakten nga sa shkruan ketu...

Une i papune jam mer, s'po them gjo. Po te isha jo i papune ku do e gjeja kohen me tu pergjigj ty ne oren 14:03?

Meqenese u be pakez e ngatruar pune me lart, erdha ketu.

http://www.ushmm.org/wlc/en/article.php?ModuleId=10005455

Ky eshte nje link nga US Holocaust Memorial Museum, mendoj se nje burim relativisht objektiv ne ceshtje te tille. Gjithashtu nuk flet direkt per shqiperine, but, with some deductive reasoning, ose duke e patur si background, tregon shume per disa nga mekanizmat e dinamikat te kesaj ngjarjeje. Highly recommended from me.

 

Gjithashtu, doja te sqaroja pakez pozicionin tim... sidomos ketu ku shume pjesetar kane zakon te citojne nje fjale te vetme. My point nuk eshte qe shqiptaret nuk duhet te jene krenar per kete ngjarje... vetekuptohet qe duhet te jene. My point eshte qe eshte pakez silly ta lexoxh over-lexosh kete pune, te besosh se dicka thelbesore ne te qenurit shqiptar, rezultojti ne shpetimin e hebrenjeve.

 

Ky gabim se dicka thelbesore ne natyren e shqiptareve rezultojti ne shpetimin e hebrenjeve, nuk eshte shume ndryshe (ne strukture) nga nje person qe argumenton qe dicka e keqe ne natyren e shqiptareve rezulton ne akte te keqija, sic shpesh argumenton dikush nga greqia ketu. Diferenca e vetme eshte qe ne kete rast kjo "strukture" argumentimi na nxjerre te mire, e ne raste te tjera na nxjerre te keqinj.

 

Te kthehem dhe tek ai qe fillojti. Argumenti i Lubonjes eshte along those lines: "I take it for granted, e pranoj qe dicka thelbesore shqiptare rezultojti ne shpetimin e hebrenjeve; por, ne rast se beje ate supozim, atehere me dalin disa kontradikta. Lubonja perdor si shembull komunizmin, dhe kosoven. Therefore, meqenese dal ne kontradikta, it is safer to assume qe nuk qe dicka thelbesore ne natyren shqiptare ajo qe shpetojti hebrenjte."

 

Gjithashtu, kjo eshte si kerkese per pakez edukat per nje pet peeve of mine. Argumentat e mia nuk jane as fjali e as gjysem-fjali... jane ne minimum paragrafe, por ne pergjithesi i tere shkrimi. As such, do preferoja, qe ne rast se me citonit, te perdorni at a minimum nje paragraf.

Nganjehere dhe jo vetem nganjehere , gjithkush ben mire ti referohet asaj shprehjes se Albes 1 se "ku duan te dalin " se perseri delet me perfundimin " Ta dine ku duan te dalin , nuk benin komente" "

Ende ne kerkim te 'vrasjes te babes' Lubonjskij?

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).