Rezultati i Zgjedhjeve të 23 Qershorit ishte për mjaft njerëz i papritur, por për të tjerë, më se i natyrshëm, sepse ata ndiqnin me vëmendje ndodhitë e disa viteve qeverisje edhe  njihnin gjykimin e elektoratit për të nëpërmjet kontakteve me njerëzit e thjeshtë dhe vlerësimin e tyre për atë që ndodhte ne Shqipërinë  reale dhe jo në atë virtuale të fjalimeve e mediave pro qeverisë. Zgjedhjet  nuk ishin më të mirat, siç flitet duke u rrekur të na  mbushin mendjen, qoftë në shqip apo anglisht, por sidoqoftë  ishin më të pranueshme se sa tre katër zgjedhjet përpara tyre.. Thuhet se pati votime familjare, ose se votat u blenë (për të tilla dhe  u vranë), çrregullime në numërim në dëm të partive të vogla, për shumëkënd gjëra normale në këtë cep të botës euroatlantike, Sidoqoftë, ato çrregullime nuk ndikuan në kahjen e rezultatit i cili  nuk ka arsye  të kontestohet. Nuk mund të lemë pa përmendur faktin që në këto zgjedhje për shkak të sistemit dhe strukturave zgjedhore aspak demokratike, ishin të favorizuara dy koalicionet, duke pamundësuar një pol të tretë dhe çdo alternativë tjetër.

Pavarësisht krahasimit të pavend për zgjedhjet e këtij viti me ato të vitit 1992, zgjedhjet politike të vitit 2013  kanë një rëndësi jo të vogël në se realizohet pritshmëria e votuesve të shumtë për ndryshim, drejtësi ligjore e sociale, në të kundërt ato kthehen nesër në votë kundër apo abstenim. Zgjedhjet e vitit 1992 sollën, me  më se 2/3 e votave, përmbysjen dhe ndryshimin e një sistemi diktature komuniste, e përsërisim sistemi, gjysmëshekullor  tek ne, pas rrëzimit të sistemit socialist botëror dhe fillimin e periudhës së tranzicionit për ndërtimin e një shoqërie dhe shteti të ri demokratik, një tranzicion i cili po rezulton i vështirë dhe me zigzage e shmangie, që erdhën duke u shtuar në kohë. Zgjedhjet e 2013-tës paraqesin përmbysjen, me votën masive e të vetëdijshme të votuesve, të   një qeverisje që kishte tjetërsuar arritjet në ekonominë e tregut të lirë, në shtetin ligjor e të drejtat e njeriut, një rrugë e filluar përpara saj, me pasoja jo të vogla për të ardhmen e vendit.

***

Është me interes  të shohim rezultatin e zgjedhjeve të 23 Qershorit për të cilat pati reagime të ndryshme  nga partitë dhe opinioni publik. Ne, me rezultatet deri sot të publikuara, ende  jo përfundimtare në të gjitha hollësitë, që do të na mundësonin shpjegime më të plota, kemi hartuar tabelën e mëposhtme ku kemi paraqitur rezultatet, si për zgjedhjet politike të viti 2009 ashtu dhe ato të vitit 2013, për të dy koalicionet  apo aleancat si dhe partitë kryesore të cilat arritën të përfaqësohen në Kuvend: PS, PD, LSI, PR dhe PDIU. Gjithashtu kemi marrë në konsideratë dhe rritjen e numrit të votuesve (më saktë të votave të vlefshme) nga 1.519.176 në 1.716.403, e cila është 1,12959 herë, me të cilin koeficient kemi korrektuar rezultatet e vitit 2009 për një krahasim më të mirë.

Përfundimet që mund të nxjerrim nga ky ballafaqim i të dhënave për secilën parti  janë të shumta, por në pritje të botimit të plotë të rezultateve, siç është vepruar dhe herët e tjera, po mjaftohemi me ato përfundime që sipas nesh janë thelbësore.

1. Nga rreth 40.000 vota që ishte diferenca e të majtës së sotme ndaj të djathtës së sotme në vitin 2009, ajo në zgjedhjet e sivjetme arriti në rreth 250,000 vota, duke njehsuar dhe rritjen e popullsisë, më saktë votat e vlefshme ,  ky ndryshim është rreth 300.000 vota.

2. Në se do të shohim ndryshimet për partitë kryesore të secilit koalicion ndërmjet dy zgjedhjeve, duke marrë parasysh dhe rritjen e numrit të zgjedhësve, rezulton që;

- PS   mori 12.399 vota më shumë pra 1,77 %, e cila mund të jetë edhe thjeshtë prej emigrantëve që erdhën në zonat e Jugut.

- LSI mori 97.244 vota më shumë pra 116,7% vota më shumë.

- E majta e  sotme (përfshi dhe të pavarurit) mori kështu  124.268 vota më shumë që janë  14,1 %.

- PD mori 161.209 vota më pak, që janë 23,4% më pak.

- PDIU mori 28,265 vota më shumë, që janë 169,3 %.

- PR mori 16.032 vota më shumë, që janë 44,4 % më shumë.

- E djathta e sotme mori 181.540 vota më pak, ose 21,3%vota më pak konsideruar këto parti në koalicionin e zgjedhjeve të vitit 2009. 

3. Në një vështrim të shpejtë të lëvizjes jo të vogël të elektoratit kuptohet që  shumica e shqiptarëve nuk dëshironte që të mbetej në fuqi Partia Demokratike me qeverinë e saj dhe për këtë votoi majtas, më tepër se herët e tjera. Vërejmë gjithashtu një lëvizje të elektoratit tradicional të djathtë që votonte   PD-në (e cila mori vetëm 30,63% të votave), drejt aleatëve të saj: PDIU me 2,61%, PR me 3,2% apo dhe FRD me 1,7% të votave, që gjithsej bëjnë 8,5%. Mendoj se kjo lëvizje e elektoratit ndodhi për arsye se nuk deshën t’i a jepnin votën PD-së apo listave të saj, por qëndruan brenda së djathtës. Po kështu mendoj se influencoi dhe propaganda e saj se  “LSI-ja është me ne”, propagandë e cila vijoi dhe pas 23 Qershorit, e janë të shumtë që e ëndërrojnë ende këtë. Jashtë çdo diskutimi, si e përmendëm dhe më lart, pati blerje të votave si dhe premtime për vende pune (nga struktura të mirëorganizuara) që përpara fushatës si dhe  çrregullime të tjera.

Megjithëkëtë, këto veprime,  si dhe sistemi pseudorajonal e me lista të hapura,  strukturat zgjedhore partiake,  pra jo normale për vendet demokratike, nuk ndikuan në rezultatin përfundimtar të zgjedhjeve sepse diferenca ndërmjet dy aleancave ishte më e madhe se sa çrregullimet eventuale që përmendëm më sipër, ashtu dhe ato në numërim, votim familjar, votime më se një herë e të tjera.

***

Atëhere lind natyrshëm pyetja si dhe pse ndodhi kjo përmbysje, jo rotacion, që do të ishte një ndodhi normale në një shtet demokratik, por një shprehje masive e dëshirës për ndryshime rrënjësore, çka bije dhe një pritshmëri po aq të madhe për ndryshim jo në formë por në rezultate të prekshme, që ngarkon mazhorancën e re me përgjegjësi përpara shqiptarëve. Nënvizojmë se për njerëzit janë parësore rezultatet ekonomike, domethënë rritja e prekshme e mirëqenies, rendi publik, domethënë siguria e jetës dhe e pronës vetjake e tregues të tjerë të cilësisë të jetës, përmirësim i gjithçkaje që kritikohej, përfshirë këtu dhe luftën ndaj korrupsionit e mbi të gjitha drejtësi e një administratë që shërben. Arritjet që nuk ndikojnë në këto aspekte janë sekondare.

Sigurisht që këto zgjedhje për rëndësinë e tyre e për ndryshimet që sollën lipset të analizohen si rezultatet në përgjithësi: në rang kombëtar, ashtu e në hollësi: për çdo njësi vendore. Kjo nuk po bëhet dhe nuk është hera e parë që dështimin Sali Berisha nuk e analizon, por e kalon duke “reformuar PD-në’ me të tijtë, duke sajuar armiq. Kjo ndodhi në 1997 me grupin e 27-tëve, që ne e patëm quajtur ”fillimi i bolshevizimit të PD-së”. Këtë e bëri me dorëheqjen e tij formale duke zgjedhur (emëruar ai) me “një anëtar një votë” (sic) Kryetarin, një rregull demokratik i mohuar vazhdimisht me kryeneçësi nga ai dhe partia e tij. Kjo nuk e reformon Partinë Demokratike, përkundrazi, sepse nuk e hap por vetëm e mbyll me të tijtë, duke mos e rikthyer atë në shtëpinë e gjithë demokratëve.

Për mendimin tonë zgjedhjet u humbën për nga kundërshtimi politik e njerëzor i elektoratit, nga arroganca e prepotenca e drejtuesve në qendër e ata lokalë të shtetit e PD-së; nga urrejtja për vetë Atë, familjen e tij biologjike, familjen e tij mediatike, familjen e tij të biznesit  e të klientëve. Zgjedhjet  u humbën  për shkak të krahinalizmit e nepotizmit të tejskajshëm, e kundërta e meritokracisë; për frymën përçarëse ndërshqiptare që  mbolli e ushqeu, për mostolerimin e mendimit ndryshe dhe debatit në parti e qeverisje. U humbën për monopolet që nuk i zhbëri, për mos luftim efikas të krimit, për korrupsionin e trafiqet, për tjetërsimin mjaft negativ të territorit e mjedisit, për deformimin e tregut të lirë, për përdorimin jo efektiv të fondeve buxhetore e për rritjen e borxhit publik tej çdo kufiri të arsyeshëm e të nevojshëm, për mënjanimin e biznesit vendas e lejimin e grabitjes së pasurive kombëtare, që të gjitha së bashku prunë varfërimin  e familjeve dhe shoqërisë shqiptare dhe rritën papunësinë. Po kështu, për indiferentizëm ndaj pronarëve e lejimin e “zaptimit” si dhe ndaj të përndjekurve e mos bërjen e lustracionit. U humbën, për shpërfilljen ndaj ligjit e mungesën e skrupujve moralë, por u ndihmuan dhe nga heshtja e të gjithë neve demokratëve, dhe e fundit në këtë  numërim u humbën për fushatën për  deputet të emëruar e katapultuar e nga ata që me përfshirjen në korrupsion treguan se  sa realisht ishin demokratë e atdhetarë e se ishin ose të infiltruar ose arrivistë e puthadorë e përfitues ordinerë, e ndër ta edhe pa asnjë kontribut në demokraci e në punë, por për lidhje më të e të tijtë.

Të gjitha këto edhe  të tjera që ne nuk po i përmendim, rrënuan ekonominë shqiptare e jetën shoqërore  e vonuan integrimin në BE dhe ishin vendimtare në hedhjen masive të votës kundra.

Në këtë kuadër veprimesh e rezultatesh nga ana e qeverisjes së Partisë Demokratike,  elektorati shqiptar votoi në  mënyrë  aktive por dhe pasivisht për rrëzimin e saj. Besoj se demokratët e vërtetë kjo humbje e sidomos përmasat e saj, i ka hidhëruar edhe kur e pranojnë se Qeveria dhe drejtuesit e partisë e kishin bërë  hak këtë rezultat, dhe kur nuk ja kanë dhënë votën listës aspak demokratike. Përmasat e kësaj humbjeje mund të kuptohen më mirë po të kujtojmë se në kushtet e vështira të vitit ’97, pa rend e me vjedhje masive votash e terror ndaj PD-së  në gjysmën e vendit, PD-ja mori 26,7%, ndërsa në këtë vit vetëm 30,6%. Ky krahasim flet qartë për përmasat e humbjes. Një humbje e përmasave të tilla nuk justifikohet dhe tentativat në këtë drejtim e ndonjë partiaku apo gazetari nuk janë të  dobishme për PD-në.

Për këtë që ndodhi mbajnë përgjegjësi në  radhë  të  parë  drejtuesit e partisë (jo vetëm në qendër), qeveritarët e të dy legjislaturave e drejtuesit e institucioneve qendrore e përfaqësuesit e tyre në bazë, që me  arrogancën dhe  prepotencën e tyre u sollën si pronarë e shpërfillës të ligjit dhe të vetë anëtarësisë e Statutit të  Partisë dhe tërthorazi, dhe ne anëtarësia..

Çfarë duhej bërë menjëherë pas zgjedhjeve ? Duhet të jepte dorëheqje Kryesia e PD-së, qeveritarët e 8 viteve dhe Kryetarët e strukturave të PD-së në bazë ku u humbën zgjedhjet  (në krahasim me 2009). Pra, jo vetëm dhe siç rezultoi formalisht që  të  mbijetojnë partnerët, vetëm nga Kryetari (pavarësisht se drejtimi personal i Partisë dhe i Shtetit nënkupton dhe përgjegjësinë personale). Dorëheqja nuk do të  thotë për ta humbjen  e  të drejtave që ju jep Statuti dhe për të kandiduar me rregulla të reja, për strukturat drejtuese të Partisë në bazë e qendër. Menjëherë  pas kësaj Këshilli Kombëtar, ata që mbeten, i vetmi organ  vendimmarrës, ndërsa në bazë edhe Kryesitë e Degëve,  duhej të zgjidhte brenda Partisë një grup të ngushtë për të amenduar Statutin, për të futur  parimin “një anëtar një votë”  për të gjitha zgjedhjet në PD, që nga niveli i bazës deri lart.

Po kështu një  debat i anëtarësisë  duhet të  analizojë  zgjedhjet dhe gjendjen e PD-së , gabimet në  vite  që  sollën këtë  rezultat e përgjegjësitë, evidentimi i të  cilave do të  mundësojë mospërsëritjen e tyre. Rishkrimi i Programit në  përputhje me misionin e një  partie me të  vërtetë  demokratike dhe të  qendrës se djathtë , e cila lufton për të  jetësuar idealet e dhjetorit, duhet të  quhen një  përparësi e domosdoshmëri. Në se do të vazhdohet me kryeneçësi në gjendjen dhe veprimet e derisotme, gjendja e PD-së  do të  përkeqësohet. Deri në  zgjedhjet për qeverisjen vendore ka gati dy vite që  janë të  mjaftueshëm për t’u përmirësuar e ngritur në këmbë.

Partia Demokratike duhet të  reformohet si më  lart  dhe vetëm atëherë do të  jetë  një  opozitë  reale dhe e besueshme, e aftë  për mbrojtjen e interesave të  shqiptarëve. Vitet e kaluara treguan se pa opozitë   nuk   ka përparim.

Pas kësaj, me një thirrje drejtuar elektoratit të djathtë për tu bashkuar të hapej fushata e anëtarësimeve, me dokumentacion të  plotë e lista transparente. Pas kësaj fushate rreth muajit nëntor të bëhen zgjedhjet me kandidatë  të  propozuar apo dhe të  vetparaqitur në seksionet për drejtuesit e delegatët për në konferencat e degëve dhe një muaj më vonë zgjedhjet në degët e nëndegët, si dhe delegatët për në Kuvend dhe mbajtja e tij rreth muajit Shkurt 2014 si dhe zgjedhja e Kryetarit pas një fushate të përbashkët të kandidatëve që do paraqiten (dhe jo të emëruar apo përzgjedhur) do ti jepnin Partisë Demokratike  fytyrën demokratike.

Parimi i mësipërm demokratik, vlerësimi i përvojës dhe kontributit do të sigurojë që të zgjidhen ata që anëtarësia dëshiron,  duke jetërsuar pjesëmarrjen dhe transparencën. Për këto rregulla kemi vite që flasim e shkruajmë prandaj nuk po zgjatemi, por i bindur që vetëm në këtë mënyrë PD-ja do të ringrihet e do të luaj një rol të vërtetë opozitari.

Menjëherë me “dorëheqjen“ e Kryetarit u fol për një ristrukturim të partisë, i cili sipas nesh duhet të filloj nga baza dhe jo nga kreu dhe pas ndryshimeve statutore. Në se ky riorganizim do të filloj nga lart e aq më tepër nga ata që dështuan në këto vite do të jetë një farsë dhe fatkeqësi jo vetëm për PD-në, por edhe për demokracinë e vendin.

Ndryshimi jo vetëm i Statutit dhe Programit por  edhe i metodave  të punës së derisotme nga ana e drejtuesve  dhe strukturave të partisë, do të mënjanojë vazhdimin në rrugën e vjetër, që pruri në mënyrë të pashmangshme, rezultatin e 23 Qershorit.

Një Parti e riorganizuar mbi parime demokracie, e hapur dhe shtëpi e të gjithë demokratëve, me një Program realisht të qendrës së djathtë, me Statut demokratik, me  anëtarësi që aspiron këto parime sigurisht mund të synojë ardhjen në pushtet e të  luftojë në  opozitë, në të kundërt do të  duhet kohë  e njerëz të  tjerë.

Tiranë më  3 Tetor 2013

www.aleksandermeksi.com

390 Komente

+300..........., komente. garanton firma: Meksi!smiley

300 spartanet !
 

Profesor , nje pyetje kam une , mund te me thuash te lutem se per cfare i hynte ne pune Partise Demokratike nje mandat i trete  ?

edhe po nuk u pergjigje ska problem se pergjigjem vete ,faleminderit smiley

partise demokratike i hynte ne pune mandati i trete, sic i hynin ne pune mandati i pare dhe i dyte.PER TE VJEDHUR.  smiley

sic besoj do ishte edhe i katerti.

Teoria qe PD -se i hynte ne pune mandati i trete per te vjedhur bie poshte sepse s'kishte ca tu vidhte me .

Do i pergjigjem une kesaj pyetje po ju pergjigje ti perpara pyetjes :

Car i duhet Berishes sjellja si kryetar i PD-se edhe tani qe nuk eshte me zyrtarisht?

Sinqerisht si mund te mendosh se Berisha mund te mos doje me pushtet?

Z. Meksi,

Me pjesen e shkrimin ku flisni per pas 23 qershorit lidhur me zgjedhjet e brendshme ne PD, ju kerkoni idealin e demokracise, ne nje Shqiperi aspak ideale dhe pak demokratike. Ne fakt, aty konkurrenca ne çdo fushe nuk eshte nje konkurrence e lire, e ndershme dhe pa ndikime, pra jemi larg se qenurit ne nje bote apo mjedis ideal.

Gjithsesi, me gjithe problemet ne organizim qe paten keto zgjedhje ne PD, ato ishin zgjedhjet e para reale ne PD ku militantet paten mundesi te shprehnin preferencen e tyre. Ndoshta 2 kandidate ishin pak, ndoshta do te duhej te kishin mundesi te zgjidhnin midis 3-4 apo me shume kandidateve te tjere. Ndoshta.

Ndoshta listat duhet te rishikoheshin me mire, edhe une s'pata mundesi te votoj ate dite sepse nuk e gjeta emrin ne liste, por pashe ama qe burra dhe gra qe vinin nga larg, enkas per ate dite dhe per te voutuar Kryearin e ri. Njerez qe priten me ore te tere mbi ate tavoline ku gjenin emrin dhe firmosnin, per te shprehur vullnetin e tyre si njerez te qyteteruar.

Ne PD pati gare, dhe kjo edhe per u perpelitet analistet e varur te majte, te cilet dje "qenin" se ne PD nuk kishte gare sipas tyre, kurse sot hyjne ne zyrat e Zv/Ministrave apo Drejtoreve te administrates Mavi (edhe per grate mund ti kene gazetare apo moderatore emisionesh, te cilat genjejne veten se jane te pavarur dhe asnjeanes).

Ne PD gara ishte reale, per faktin e thjeshte se humbesi kontestoi rezultatin, edhe pse rezultat sans appel, rezultat i thelle. Humbesi nuk uroi fituesin, por beri nje konference shtypi ku shpalli nje fare "bojkoti" te Partise, qe u ndoq te nesermen nga doreheqja e ish-Nen/Kryetarit te Partise i cili nuk hezitoi te vjelle vrere gjithashtu ne TV.

Te gjithe keto fakte, tregojne se pati gare, gare midis dy klanesh, soit - thone francezet ("ashtu qofte") - por ç'rendesi ka kjo sot ?

E rendesishme ishte qe PD krijoi nje gare, nxorri nje Leader i cili pati mbeshtetje te gjere. Tashme e rendesishme eshte qe te gjithe demokratet dhe opozitaret e tjere te jete te bashkuar me nje qellim te vetem : ti kundervihen pushtetit MAVI qe po tregon dhembet e arrogances, revanshit, shkaterrimit te Shtetit, qysh ne ditet e pare te tij.

Lefti, nqs ky kendveshtrim i yti te shkon per mbare je i lire ta shohesh keshtu. Une e shoh komplet ndryshe, nje farse e plote, shume e turpshme per kohet qe jetojme. Dhe shume e rrezikshme per te ardhmen e te djathtes ne Shqiperi ne vecanti, por edhe per te ardhmen e tere shqiptareve. Qe kane ngelur pa opozite. Vetem ndonje fshatar qe akoma nuk ka dal ne qytet mund ta haje, shpresoj qe ti Lefti te mos jesh aq fshatar?

Meksi, leri keto etiketimet se s'te kane hije. Nuk i shton argumenta bindes atyre qe the dhe shkruajte me lart. Ka mundesi qe te rrime ne nje debat konstruktiv njehere, pa u share e ofenduar ? Secili ka pikepamjen e vet dhe s'jam ketu per ti mbushur mendjen njerezve, sepse askush nuk ka monopolin e te vertetes, ashtu siç edhe e majta nuk ka monopolin e zemres - thoshte nje politikan i njohur francez (Ish Presidenti Valéry Giscard d'Estaing).

Edhe njehere, eshte mese normale qe pas nje humbje te thelle ne zgjedhje te kete probleme, disidence, perçarje, qejfmbetje ne nje parti e cila per me teper ka qene ne pushtet per vite me radhe. Akoma me e thelle behet perçarja kur lideri historik largohet pa lene gjurme, gje qe nuk ndodhi ne Shqiperi.

Cilat etiketime?

 Pjesa e analizes per shkaqet e humbjes se Pd-se eshte nje perseritje e rrumbullakosur e atyre cfare jane thene tashme ne nje varg shkrimesh e opinionesh.Nga kjo teresi shkaqesh qe determinuan humbjen derrmuese dhe katastrofike te PD-se, z.meksi ka "harruar" te vere gishtin ne plage-kultin stalinist te Sali Berishes ne ate parti, privatizimin e  partise dhe funksionimi i saj si sipermarrje e familjes biologjike dhe asaj nepotike, rikthimi i frikshem i partise -shtet me arkitekt dhe frymezues Sali Berishen dhe funksionimi i shtetit si korporate mafioze per pasurimin e Familjes, kapja e institucioneve,  eleminimi demokracise se brendshme ne parti dhe reduktimi pluralizmit politik ne fasade.

Fol pa doreza o burri dheut.I djegur se i djegur je.Nuk te qas me njeri ne dyert e cetes se Sb, sado i moderuar te behesh e sado te marresh persiper faje te paqena kur thua "edhe ne antaresia..".Nuk sherohet ai trup i semure pa hequr tumorin SB nga koka e drejtimit, si fryme, vazhdimesi dhe prani diktuese si "bashkekryetar". Me keto keshilla prudente eshte njelloj si ti kekosh nje bande kusaresh qe ne ndarjen e plackes te jete parimore dhe demokratike.

Saliu eshte akoma gjalle sot edhe sepse ka si ty qe shprehen si me lart.

Une akuzat e mia ia kam thene cdo here, qofte ne shkrime, qofte ne takimet e darkave tek Vila 4 per 5 vite rrjesht, qofte ne mbledhjet zyrtare te PD-se. Me emrin tim e jo me pseduonime.

Ne artikullin e rradhes u perpoqa te flas per deshtimin e madh te PD-se dhe se cfare duhet te beje kjo parti qe t'i afrohet sa do pak idealit te 23 viteve me pare. E kuptoj qe nje pjese e madhe e popullsise nuk e kane me ate ideal ashtu sic ka shume te tjere qe sot votojne dhe qe kane lindur pas atyre diteve dhe qe nuk u intereson aspak tema e idealeve. Por ne fund te fundit une po flisja ne emrin tim dhe per ato qe une quaj interesante. Ke te tjere qe po shkruajne nga kendveshtrimi i tyre dhe qe nuk perket me timin. Kjo eshte edhe bukuria e demokracise.

Po cilat janë idealet e 23 viteve më parë, të cilat pretendon t'i përmbushë PD-ja? Sepse lë të kuptohet që kjo parti ka ideale të vetat, që nuk mund t'i ketë dikush tjetër. 

 

PD u krijua (te pakten per mua) per te realizuar nje Shqiperi demokratike. Nuk po kerkoj demokraci sa Franca e Gjermania, por te pakten sa Greqia e Italia. Por edhe aq nuk arritem te kishim. Sot po shkruajme per pjesen e deshtimit te PD-se ne kete qellim, keshtu qe kisha rradhitur fajet e PD-se se Saliut te ketyre 15 viteve te fundit si dhe cfare duhet bere per PD-ne nqs ka akoma kohe se ndoshta jemi edhe vone.

Idealet e PD-se nuk ka asnje perse te quhen vetem te sajat. Shume mire edhe PS mund te sillte demokratizim te Shqiperise. Sa e ka te mundur kjo PS e sotme? E shoh te veshtire sepse akoma nuk eshte shkeputur nga e kaluara dhe akoma eshte e zhytur ne problemet tipike tonat si korrupsioni, nepotizmi, partia e liderit, etj. Por prape nuk them se eshte e pamundur. Personalisht nuk merzitem nqs shoh qe PS arrin te demokratizoje Shqiperine. Ne te kundert do te isha i lumtur per shqiptaret. Kuptohet qe do te kisha preferuar qe t'ia kishte arritur PD e dikurshme dhe pse jo nje PD e re e te ardhmes.

Ke te drejte. Kur u be dhe truproja jote deputet i PS-se.

Mund te jete edhe kjo qe thua, dmth une, ti e mijra te tjere , ne termat e kultures demokratike.Diktatoret, uzurpatoret sikurse tregon historia, kane mbeshtetesit e tyre.Asadi Sirise eshte rasti me i fresket.Eshte kjo kulture e mbeshteteseve qe reflekton kulturen e shoqerise ne tersi e cila eshte si oksigjeni per autokratet. Mekanizmat e demokracise se brendshme ne parti, edhe pse difektoze, pak a shume i kemi si ato te partive perendimore. Por prape, pertej mekanizmave, jane njerzit, perfshire dhe lideret, eshte kultura qe ata mbartin, dmth eshte ajo "cipa" qe permendnin te paret tane te shoqerise tradicionale.Ne nje shoqeri me kulture te tille, mekanizmat dhe rregullat e demokracise mund te deformohen nga nje lider kokeshkemb te cilit i shkrepet te rrije ne pushtet edhe kur deshton.Por perplas koken pikerisht tek ky "muri" kulturor dhe aksionet e tij zerohen.Kurse ne kulturen tone te kultit te te parit, ky i fundit mumifikohet dhe ceta vazhdon nen sloganinsmileyerpara!

Nje analize e munguar qe ne radhe te pare duhet te vinte nga vete kryesia e PDse dhe Meksi si nje nga ish-themeluesit duhet pershendetur per kete. Ne fakt askush nga PD nuk pati kurajon te bente nje analize te mirefillte paszgjedhore por ju bashkuan korit kakofonik duke treguar me gisht kundershtarin dhe futen koken sis struci ne rere. Elefanti eshte ne dhome  ne fakt dhe Meksi nuk permend (ndoshta qellimisht) faktin e rendesishem qe PD ka funksjonuar si Parti-klan, e rrethuar perreth nje individi i cili caktonte dhe vendoste mbi gjithcka. Ky funksjonim e ne fakt tashme e ka gjetur te papergatitur per kete humbje te thelle. Me humbjen e zgjedhjeve dhe ate paralelisht te liderit u be zevendesim e tij me nje figurine amorfe (hije) i cili nuk posedon autoritetin e Berishes dhe ne shume elemente baze te PDse nuk figuron si nje lider real. Plasaritjet kane filluar dhe besoj se PD duhet te kaloj ne nje faze katharsi sic kaloi PS nen perjudhen post-Nano. 

 

 

nuk ka analize te tipit te partise se punes dhe kete e ka thene i pari Rama. Nuk ka analiza me autokritika e armiq, por nje analize per sjelljen e votuesve dhe per strukturat e fushaten qe ben cdo parti pas zgjedhjeve. Berisha humbi zgjedhjet dhe mori pergjegjesine, sic ka pase thene gjithnje dhe dha doreheqje. C'analize tjeter do behet ketu? Analiza tani ne nivel strategjik i takon lidershpit te ri te PD, ku analizohen shkaqet objektive dhe subjektive te humbjes, menyra se si funksionoi partia, ku u gabua etj.

Pleqte e fosilizuar si Meksi duhet te dalin njehere e mire nga debati publik. C'mund te thote nje tip si Meksi qe ka vite qe kalon jeten si biznesmen ndertimi, pa kurrfare lidhje me politiken aktive dhe qe punoi per humbjen e PD me FRD-ne dhe ne fund, as partia e Topit nuk e qasi brenda?

Meksi mund te beje ndonje analize te "shalqirit", se me shalqinin e shpjegoji humbjen e zgjedhjeve lokale per PD ne '92 jo analize zgjedhjesh ne '13.

S'ka asnje gje te jashtezakonshme ne humbjen e PD pas dy mandatesh dhe qe eshte kohe e keqe per partite ne qeverisje tani. Ne Australi partia Laburiste ne pushtet humbi thelle, me nje rezultat te papare ne dekada ne zgjedhjet qe kaluan. Ne Norvegji poashtu partia ne qeverisje humbi, vetem ne Gjermani Merkel fitoi nje mandat tjeter.

"Analiza" jote o Meks nuk ka logjike brenda dhe kundershton veten me shifrat qe jep. Aty del qe PS si parti nuk ka pasur rritje te konsiderueshme, 1 e dicka perqind eshte, si mandate eshte edhe me poshte se zgjedhjet e '09-es, athere per cfare po flasim ketu?

LSI eshte rritur me 100 e ca perqind sic thua por LSI vinte nga qeverisja jo nga opozita.

Votat per LSI jane vota pragmatiste dhe jo ideologjike aq sa mund te jete ne Shqiperi ideologjia. Pragmatiste ne kuptimin e keq ose me mire klienteliste. Jane blere me para, jane blere me premtime per vend pune, jane blere duke luajtur me dy porta dhe njerezit kujtonin se do behej edhe me PD etj.

Do te ishte ndryshe sikur PS e vetme te kishte arritur te pakten mbi 70 mandate.

PD-ja sot per sot ne Shqiperi eshte partia me demokratike qe ekziston. Ka nje lider te dale nga nje gare e forte dhe me rival real, te votuar nga 80% e demokrateve. Cila parti tjeter e ka kete? Rama zgjidhet pa rival ose me Maqo Lakrore, Topi qe s'te pranoi ne parti nuk ben zgjedhje per kryetarin fare e keshtu me rradhe.

disa shkaqe pse PD humbi:

8 vite qeverisje

ekonomia ishte ne veshtiresi, ne 08 kishte rritje ekonomike 8% tani eshte 1 e dicka %. Njerezit kishin veshtiresi e vuajtje.

Beri shume pune, duke normalizuar dhe futur Shqiperine ne rrugen e zhvillimit, por keto japin efekte jo imediate dhe shqiptaret nuk e shikonin kaq gjate.

Nuk i menaxhoi si duhet disa "kriza" e probleme qe dolen.

Nuk ruajti dot votat e veta.

Dhe kryesorja, ne fushate nenvleresoi rolin e LSI. Nuk e goditi sa duhej dhe si duhej duke bere qe LSI te rritej me mbi 100%.

Shifrat ty po te ngaterrojne, si rrejedhoje mendimet e tua tingellojne si ulerima ujqerish te plagosur. Politika shqiptare ( sidomos e djathta  sot) duhet te kete etje per IDEALIZMIN e studenteve te dhjetorit- kjo po diskutohet ketu Poet; te pakten keshtu e kuptova une mesazhin e shkrimit te Z. Meksi. Kjo etje, nevoje, thirrje (quaje si te duash ) eshte e drejte!

Poeti, Meksi pak a shume ate thote, qe thua ti. Shifrat ishin shum te rendesishme, te orientojne se, pse ndodhi kjo. 

na i theve gjislyket smiley pjerooo....permblidhi pak keto presjet me oshkur, o burr i dheut smiley

 mos vjen ndonje kafshe dhe e kafshon .o zot beje enderr smiley

 po po, jeshem pas gjermanise po shqiptari eshte miop.

shkeqet jane:

1. kusaria si sistem qeverimi

2.korrupsioni galopant

3.klientelizmi

4.kulti sali efendiut

5.krahinarizmi ne administrate

6.klani

7.krimi

8.konkurenca e deformuar ne treg

9.kapja e institucioneve

10.kacizimi listes elektorale

S'e kuptoj përse këto që shkruani më lart nuk i thoni atje ku duhet thënë. Mesa di unë partia demokratike është e hapur dhe mendimi ndryshe po ze vend dita-ditës e më shumë. Disa nga ato qëshkruani sigurisht që janë të verteta por më ndjeni t'ju kujtoj se ka të vërtata mbi to, ju i dashur Meksi i dini mirë por preferuar nga kushte komoditeti po luani më falni për shprehjen fare pisët.

Gjithë t'mirat!

shiko mer burre se e ka permendur dhe Lefti, nuk mund te bejne analizen e PD hordhite me ekstremiste te majta. Keta flasin akoma me vjershat e fushates. Nuk duan analize. "Analize" do beje psh. ai komunisti ekstremist si Dritan Hila qe pikerisht per sharjet e fyerjet qe bente per PD dhe Berishen u gradua zv/minister mbrojtje? Te behemi serioz tani.

PS nese e ke vene re ne ligjerim, deri edhe te Rama qe beri dhune verbale ndaj opozites po funksionon si ne fushate, megjithese fushata eshte mbyllur me kohe, zgjedhje tani se afermi nuk ka dhe teorikisht edhe me deputetet e blere eshte shumice e forte persa i perket numrave dhe duhet te ishte me e qete. Kjo tregon fiks qe edhe PS e Rama e di qe keta mund te hyjne ne krize ne cdo moment, se ne fakt PS ka deshtuar se nuk ka rritje hic nga 09 dhe se kauza e saj opozitare eshte shkermoqur me kohe, rrofte vetem LSI.

Ku eshte ky vendi ku duhet thene? Se une nuk pashe ndonje vend te lire ku mund te thuheshin dhe problemi ngeli se i thashe tek PPU... Ne fund te fundit c'pune prishe se ku i thashe. Nqs atyre te PD-se u duken te sakta le t'i bejne te tyret, pa te drejte autori i kane smiley

Shkaku i vetem dhe themelor perse Humbi (  fjale e madhe ) ai Grupim duhet te filloje me ndryshiin e Percaktuesit nga PARTI ne Grupim 

PD -hi nuk ka qene asnjehere Parti ! Ka qene nje Grupim qe u krijua ne zallamahine e Kohes me gjithfare njerzish Karieriste , Ulurimsa , Individe pa ideal , Vjedhes , Kriminele dhe nje berthame drejtuesish nga rradhet Intelektuale por te Paafte dhe te pa pervoje ne punet e Shtetit .Nje Grupim qe Totalish ne menyre te Qarte e te pandryshuar me luhatje shume te vogla 

Eshte krijuar si nje 20 % 

Eshte rritur ne maksimumin e tij 25% 

Dhe ne cdo zgjedhje pa Vjedhje asnjehere nuk mund te kaloje shifren 20-30 % 

" Zgjedhjet " ne 1992 nuk ishin zgjedhje sepse nuk kishin asnje Mundesi as teknike te ishin Zgjedhje .Ishte nje Vendim i paramarre sepse per te ndryshuar rrenjet e nje Sistemi ne te gjithe Lindjen , ishte i Nevojshem " Nje Diktature e kartonit Jeshil " dhe kete ne Shqiperi mund ta kishte vetem grupimi i "Saliut " .Sic rezultoi me vone nje Grupim jo vetem i Paafte por me perberje Mashtruesish , Genjeshtaresh , Hajdutesh dhe Kriminelesh ( me shfajen ekstremne te 97 )Karieriste te papergjegjshem qe mbeti Baza e ketij grupimi ne cdo rast te cfaqjes se tij ne Pushtet dhe qe me se fundi NUk HUMBI por u SHPORR !

Ne Shqiperi nuk ka patur ndonje Tradite te Djathte qe njerzit te Votojne  te Bindur ..Ne Shqiperi eshte ecur ne nje Rruge te shndrimit por fatkeqesisht qe ra ne Duart e Saliut ose Ali Babes Biologjik dhe Politik !

Kush eshte Realist e di shume mire se sikur te behen zgjedhje ne cdo KOHE , po e quajme PD me qe eshte Luli ne krye , ajo Parti pa VJEDHJE Votash jo vetem qe nuk do e kaloje 30% por pas kesaj shemtie qe faqi ne Drejtim te Puneve e te Shtetit rezik do ti duhet kohe te rikthehet tek 25%

Nderkohe Mr. Obama dora vete i shkruan Birishit:

Ndërsa Ju kaloni në rolin Tuaj si një anëtar i rëndësishëm i opozitës, unë e di se Ju do të mbeteni i angazhuar pozitivisht në procesin e ndërtimit të kauzës së Shqipërisë për anëtarësim në Bashkimin Evropian. Shqipëria ka nevojë për një opozitë efektive dhe konstruktive që fokusohet në zhvillimet e vendit dhe punon me qeverinë e re për të prodhuar rezultate të prekshme për popullin shqiptar

... the ne fund Obama e mbyll letren me ;"Me lejoni t’Ju bëj urimet e mia më të mira për sukses të madh dhe lumturi në të gjitha përpjekjet tuaja në të ardhmen”  smiley

..kjo do te thote qe duhet me hek Lulin sa me shpejte, e vu prape Skenderbeun ne krye..smiley

Percaktim shume Real ...Opozite ...por jo Parti !

Tani kane shanse shume te medha sikur Luldashkurbanibashkise te kaloje me te vertete ne rrolin e tij dhe te krijoje per here te pare Historikisht  ne Shqiperi nje Fizionomi partie te djathte pasi edhe Kushtet ekonomike jane ndryshe  dhe pak pervoje eshte . Pasi dhe kontigjente te mesuar e te Praktikuar ne Perendim jane ne rritje e ne Gatishmeri per ti sherbyr vendit me idete e njohurite e tyre .

Dhe fillesa eshte duke Zhdukur nga skena e mentorit Berishen dhe Lopet qe i kane mbetur  ne vathe me Muuuuuuallitje " se komunizmi zotrie " Po kuptoi kete Lula duke mos lexuar analiza "Pse Humbi ( llaf i modh ) Saliu " do ti uronim me te vertenje Mbaresi ne konkurencen per Me shpejt me Mire smiley per Shiperine e Shqiptaret pa dallim kulture , varferie shpirterore e inorance !

E kujt i hyne ne pune kjo analize partiake ?  Pervec atyre qe jane ne parti, qe merren me kete "biznes"  fitim prures askujt! Shumica ja ka ber analizen PDse si nje Parti qe luftoi vetem per te qene ne pushtet per interesa te ngushta personale filim prurese.Ja kane vene vulen tani "Partia qe shkatroi endrat  e popullit per nje jete me te mire!" 

hmmm spo mu rruka fare me lexu per ket aset te pasurise kombetare... profesorit i uroj pleqeri te mbare.

smiley aset i pasurise kombetare!! "Tunxh o bir, tunxh" 

me rrespekt per opoziten!

ajo analiza e premtuar eshte e tipit prit gomar te mbije bar. Kur kane ndermend ta bejne? Pas zgjedhjeve? Analizat behen ne fushate ne menyre qe votuesi te marre parasysh problemet qe do shfaqen ne analiza e siper.

 votuesi te marre parasysh problemet

Dmth votuesi duhet te vrasi mendjen,(te kete parasysh)  problemet e partise!!!, dhe jo problemin  e vet te veshtire per mbijetuar ?! 

ai qe vjen te votoje per drejtuesit e partise do te thote qe e ka per merak ceshtjen e partise. keshtu qe nuk ka asgje per t'u habitur. keta votues kane te drejte te shohin nje debat/analizae reale. pavaresisht nga sa do te marrin parasysh analizen ne voten e tyre. gjithashtu kane te drejte qe vota e tyre t'u numerohet sakte.

 Ne qoftese e ke per antaret e parise ke te drejte, por populi lexues jashte Partise pse duhet te lexoje keto analiza?!! Ceshtjet e partise, nuk jane ceshtje te popullit apo jo?!smiley 

e kisha per ata qe votojne PD dhe per voten e tyre ne zgjedhjen e grupit drejtues.

Mendoni se duke lexuar kete analize, do te rritet numri i votuesve te PDse, dmth do te ndergjegjsohet grupi drejtues?!smiley

Analiza ime nuk eshte per te shtuar numrin e votuesve. Nuk e di se nga e sheh ne kete forme. Analiza ime eshte vazhdim i nje sere artikujsh te botuar ketu e 16 vite me perpara (ndoshta edhe me here tper disa ceshtje) ne lidhje me procesine votimit ne Parti. Dhe pasojat qe sjell mosrespektimi i rregullave demokratike brenda Partise. U deshen 16 vite per te mberritur ne nje deshtim te plote te PD-se. Une kam shkruajtur edhe gjate kohes qe PD sundonte e qete panoramen ekonomike shqiptare dhe qartasi deshira per te lexuar kritika ishte pothuajse prane zeros. Shpresoj qe te kete nje ndjeshmeri me te madhe tani, perpara prospektives te qendrimit te PS-se te pakten 8 vite ne pushtet, per te kuptuar problemet e mesiperme. Nqs perseri votuesi i djathte do te qendroje indiferent thjesht  do te kemi nje parti te djathte qe do te humbe gjithmone e me shume teren. Ndoshta do te hapen rruge  te reja djathtas. E provuam perpara dy viteve dhe perseri deshtoi i njejti proces per te njejtet motive.

Qe te shtohen votuesit e PD-se duhen kryer nje sere reformash brenda PD-se. Nuk shoh rruge tjeter. Fryma e cudirave ekonomike te Berishes e kapi edhe kesaj rradhe fundin e saj. Zor se do te kete nje here te trete.

E kisha me shume se keto analiza nuk jane per publikun,(votuesin e djathte smiley ) ndoshta mund ti duhen historise, te ardhmes per ndihmuar ne njohen e shkaqeve te deshtimit te kultures demokratike shqiptare!

Aktoret dhe faktoret qe ndikuan ne kete deshtim, se une nuk shoh akoma ndonje kulture te re demokratike, jane po ata njerez qe kane qene gjithmone ne ate Parti qe ju e quani te djathte!! Te pakten tek e "majta" nuk rezulton qe te kete vazhdimsi te gjate lideri i partise! 

      Partia demokratke e ka jo me te nevojshme por te domozdoshme tu kthehet atyre kerkesave qe Aleksandri i pati bere, qysh ne  ditet e formimit te saj. Sot me shume se kurre  ajo duhet te dali nga vatha qe  e ka mbyllur Sali Berisha, per ta mbajtur si taborr eskorte.Gjuha e "kryetarit " te ri eshte nje  kopie pa forme e  Salihut.Gjithkush aty flet  si per te qene  ne vemendjen po te Salihut.Askujt nuk i ben dora dhe nuk ja thote mendja te mund ti qasej ndonje fije analizejo me si kjo e Meksit por makari, te thoshte se dhe ne çoç patem ca mangesira..Per Salihun dhe ata  ... e PD-ja nuk kane humbur, por perkundrazi jane ne udheheqjen e vendit,   duke qeverrisur nga poshte larte.

       Bilez vete Salihu po dergon  ne rruge elektronike mesazhe dhe  urime , si te jete gjene kryeministri !  Mentaliteti qe krijoi  karagjozeria saliiste eshte se per gjitheçka, fajtoi eshte ppopulli...! Nje krijese  te tille nuk e pati bere as Idi Amini.

 Kryetari i ri,  ne se eshte per nje PD  ne pushtet neser, ne se eshte  ajar sikurse po  tenton te  binde grigjen qe e ndjek, duhet  t`i bjeri Salihutse ashjtu ka goditur  majen e piramides se prapsive qe e katandisen PD ne nje ...Çete 

Aleksander,  eshte e nevojshme te thellohesh ne analizen e metejshme ! Urime

Kjo puna e "fajin e ka populli" se cfare me kujtojti. Oh yeah, disa nga justifikimet e G99...

une besoj ne dialektike, dhe besoj qe njerzit ndryshojne. por para se te na shkruaje artikuj, zoteria i tij aleksander duhet te kish kerkuar falje per gjemat qe ndodhen kur ky zoteri ishte k/m. rrahja e opozites, vjedhja e votave, dhe dhe piramidat e famshme, rendojne mbi te plot gjak dhe jete te humbura. boll me me keta hipokrite!!!!

nuk kam ndermend te kerkoj falje per fajet e te tjereve. te kesh zgjgenjime apo keqardhje apo brenga nuk eshte e njejta gje si te pranosh faje. hiqe nga mendja. e kemi folur bashke disa here kete teme. nuk eshte mire qe temen e sotme ta ngaterrojme me ato te meparshmet.

ju nuk ishit nje nepunes i vogel i ''perandorise se madhe''. ishit maja e kesaj perandorie, k/m dora vete.

kujt duhet t'i drejtohemi, zotit? faji ka emer dhe emri ishit dhe jeni ju dhe saliu. nuk te shkon ta lesh te vetem ne katrahuren qe bete.

faji mban disa emra por jo timin sidoqofte. faji eshte fjale e rende dhe nuk kam ndermend te mar persiper faje qe nuk kam kryer. deshtimi i nje procesi si ai i fajdeve sigurisht paraqet probleme por dicka eshte deshtimi tjeter gje eshte faji. Ti me fjalen faj nenkupton te dish e te mos veprosh, te fshehesh prova, te vjedhesh leke, te ngaterrosh njerezit ne nje loje humbese, etj... Une keto nuk i kam bere.

Sa per Saliun, ai ka pranuar fajin ne publik, midis te tjerave genjeshtrave mbi datat kyce te fajdeve, por sa pare ben. Une kerkova me kohe transparencen e llogarive (ne sensin e librave te finances apo dokumentave te gjetura, jo detyrimisht llogarive bankare, sepse jo te tera firmat kishin). Kete transparence askush nuk qe i interesuar ta bente. Prova qendron tek fakti qe qeveria Nano per 8 vite nuk e beri dhe qeveria Berisha per 8 vite nuk e beri. Ata shko pyet pse nuk e bene! Je qe je pyet edhe qeverine e re a ka ndermend te hape ndonje dokument. Se ju qe jetoni jashte duhet te jeni mesuar me standartet e huaja ne lidhje me keto ceshtje delikate. Ku asgje nuk ngelet pa hetuar, qofte edhe vone!

piramidat e famshme

E cuan Shqiperine nja 10 vjet skic, vec qameteve. Po ky nuk dinte gje, nje cope kryeminister ishte. Fajet i ka vetem Saliu. 

une ne fakt i dija te tera, edhe i shkruajta akoma sa isha nje hic-kryeminister sic thua ti. Po pse valle, a thua degjonte kush? Ju keni ndermend te degjoni ate cfare ju pelqen! sidoqofte, sot po flitet per tjeter ceshtje keshtu qe te mos i perzjejme.

Nuk e di ku i ke shkruar, mileti s'ka pare gje atehere kur duhej te shihte. Por meqe e paske ditur dhe besoj ke qene dhe i ndergjegjshem per katastrofen ku do ta conin vendin fajdet ne nje menyre apo nje tjeter, nqs s'beje dot tjeter, mund te hidhje celesat per te paralajmeruar ate katastrofe e mos ta merrje persiper. Kuptohet kjo nuk i heq fajin kryesor Saliut, qe duhet ta kishte paguar shtrenjt qe atehere, e te behej shembull per vargun pas.  Sot po flitet per gje tjeter, por atij qe flet i kontrollohet dhe besueshmeria e gjerave qe ka bere me pare. 

Po tek kafja e lagjes nuk i kam shkruar ne fakt. Keshtu qe ke te drejte.

Isha i bindur per katastrofen dhe e kam biseduar shpesh edhe me koleget e qeverise dhe PD-se. E kam shkruar edhe ne fjalime te mbajtura ne ate periudhe, ashtu si edhe ne shkresa qeverie. Nje prej ketyre shkresave e ke si argument kryesor ne nje debat tek PPU para 1 viti e gjysem. Informohu me sakte.

Mire tashti vazhdo tek kafja, meqe s'e paske bere atehere. 

Te bera nje pyetje direkte, kur ishe i bindur per katastrohen pse s'dhe doreheqjen e te alarmoje dynjane me aq sa kishe ne dore. Te pakten Saliu ben rolin e budallait e thote nuk e dija qe do ndodhte katastrofa. Tashti s'pi uje informimi, duhet te kishe informuar atehere miletin, kryeministri i te cilit ishe. 

Qe PD-ja duhej te reformohej eshte si nje self-evident truth qe nga vitet e saja te para. Dhe me behet qejfi ne rast se humbja perdoret per disa ndryshime rrenjesore brenda ne parti, jo vetem ndryshimi i liderit, por dhe strukturat e menyrat se si mirret vendim-marrja e si marin njerezit pozicionet qe marrin.

Having said all that, for the sake of objectivity, me duket gjithashtu pakez jo i drejte ky argumenti i "permbysjes" per shkak te "merzitjes" se popullit ndaj menyres se qeverisjes te partis demokratike.

Numrat nga votimet jane shume te qarta e tregojne qe nje pjese e konsiderueshme e elektoratit demokratik vajti tek LSI-ja, dhe partira te tjera te vogla, si per shembull PR. Ata nuhaten qe vapori i PD-se po mbytej, dhe beren gjene me te arsyeshme, the bank run nga PD-ja tek LSI-ja. It made sense se ne shqiperi asnje parti nuk ka mbajtur pushtet mbi 8 vjet, dhe sepse Meta ndryshojti anen.

Kjo ama gjithashtu tregon qe vendim-marrja qe dicka ala-machiavelli, e jo dicka "noble." Ne rast se qe merzitje me qeverisjen sic pretendohet, atehere sic u denua PD-ja, do denohej dhe koalicioni i saj si LSI-ja, PDK-ja apo PR-ja. Dhe do fitonte % PS-ja (e cila nuk fitojti, ose fitojti shume pak) apo PBDNJ-ja (e cila qe jasht koalicionit ne 09-13) e CO. Gjera pra qe nuk ndodhen.

Dhe mbase kjo eshte pjesa me e merzitshme e kesaj puneje. Ne mungese te nje alternativeje, "populli" beri nje vendim ala-machiavelli e jo nje permbysje ne baza etike a dicka te ngjashme. Nuk tha poshte me keq-qeverisjen apo vjedhjen apo dicka te tille, por tha si te vjedhe dhe une tani? (hint: join LSI). Dhe, kemi rene shume poshte ne rast se nje alternativ nuk ofrohej gjate qeversisjes 2009-2013, qe ofrojti midis te tjerave korrupsionit galopant (see Meta and 7%), indiference (see protesten e te perndjekureve) apo dhune shteterore (see 21 Janarin).

PS: mendoj se dhe sistemi post-2008 lejojti kete rrenie, mungese alternativeje. Ne rast se sistemi nuk kishte ndryshuar qe te fitonin koalicionet e medhaja, atehere mbase do krijoheshin parti qe ofronin alternativa, duke forcuar keshtu PS-ne qe dhe ajo te mirrte ate rruge nga presioni tek elektorati i pavarur i ketij polit tjeter.

 

Self-fullfilling expectations deri diku muhametal. 

Nga ana tjeter, mund te thuhet qe pikerisht ajo qe PD bente mire ne te shkuaren, entuaziazmimi i turmave te tyre, u deshtoi kete here pasi turmat i tradhetuan. Pse valle? Sepse dhe keta e kuptuan qe do humbisnin. 

Kshuqe megjithese eshte e vertete qe shumica shkuan te LSI, dhe po aq e vertete qe kjo eshte levizje pragmatiste, prap mund te thuhet se kur fillon te abandonon baza jote nje lloj problemi e ke. 

Well, qe pakez mission impossible per PD-ne te fitonte kur dhe ne 2005, mbase humbiste ne rast se PS-ja nuk ndahej me LSI-ne. Nejse, nuk mendoj se baza i eshte larguar PD-se, e ne rast se i largohej, mbase nuk do qe dicka e keqe.

E eee dhe une me self-evident vura re se for the sake objectivity , nxjerrja nga shtepite e ish pronareve nga Nje cete banditesh nuk do sillte vdekje .Biles po me nje truth bilived kisha parashikuar se jo vetem vendin e dyte pas Gjermanise , por edhe Libra do kishim me shumice , pas makaronave te shumellojta te servirura nga nje grup largepames qe shihte se Numrat nga Vjedhje PD-hi do kalonin ne Vjedhje Lsi ( sic ) per te prure me shume Kashte nga Maqedonia dhe per te ofruar Firma Fantazme per cvokshje Fishekesh e hedhje fshatrash ne ere ..Me del se Partia e Trapit ne zgjedhjet e ardheshme duke pare me Rrenje disa nga mangesite  dhe mungesen e alternativave ka per te mbire rrenje rrepeve ne Lumin e Shashices ose Makari edhe brigjeve te Dunavecit si filiz ...po jo me cdo kusht te vrase "Horra Bulevardi "e " lavire"  e "Kokepalare"  ( see Meta 7% )

Gjera pra qe jane jashte Fokusit dhe nuk ndodh qe njerzit te merziten me Lsi !

E pse s' me qan moj shege.... shtate Hunj e nje Purteke !! Nga i psonisni o Ju befte dita Njemije o Admina smiley

LSI per PD luante rolin e dashnores se apasionuar ( njesoj si zonjusha e Flobertit ); Ndersa LSI per PS, ti Ojdriso, eshte gangrrena e saj

Mua nje gje me cudit me keto milidelet e partive tona. Sa here fillon e behet ndonje kritike kunder kryetarpartive te tyre, gjithmone thone "shkoni flisni ne forume". Du me dit nga dreqin e kane mesu keta qe jeta politike partike behet ne skuta te mbyllura e jo ne forume te hapura?!!

tesh,doni a s'doni zgjedhjet i ka fituar LSI,pra duke paguar votat,duke premtuar ,duke vjedhur bla bla bla.Nje parti me nje lider hajdut i paster ....tesh a eshte hajdut pse eshte skraparli ,a eshte skraparli pa eshte hajdut pak rendesi ka.E qe te presesh nga parti e njerez te tille se do ndjekin ligjin e shtetin ligjor nuk ka fe' mundesie.PS,nuk i fitoi zgjedhjet,nuk i ka fitura kurre me PD....Zgjedhjet i fitoi zhele-melja shqiptare---kusaria e hajduteria.....

LSI thjesht perdori te njejten metode qe perdorin dy partite e medha Zana. Ne ndryshim nga partite e vogla ama, LSI ishte e besueshme kur te premtonte vende pune sepse te gjithe filluan te besonin qe o me njeren o me tjetren LSI do ishte ne pushtet. Pra arriti nje nivel besueshmerie per premtimet e saj qe as dy te medhajat nuk e kane. 

Zane, asnjehere qe pas '92 nuk ka fituar pd vetem me shume vota se ps vetem, shif ke faqja e kqz se ke rezultatet e gjithe atyre zgjedhjeve

swen ju s'të leni as të kesh iluzione a fiksime smiley

2005 

Po ne fakt, ne 2005 kane marre kandidatet e ps-se me pak se te pd-se, fale votave te majta qe i shkuan lsi-se e cila asokohe ishte (ose mendohej se ishte) akoma parti. Nese ps do kishte qene ne aleance me lsi-ne atehere, berisha dhe pd do kishin qene teme e mbyllur qe atehere. E keqja do ishte qe rrezik do kishim akoma nanon ne politike

mire swed ,sikur halla te kishte....ti je edhe ing mor burre mmadje figlio d'arte...tre brez...jane aresyetime keto?!?Po as ndoj drejtori se kape dot mor burre ..e une them kena Swed-in ne tirane...kurdo te kem hall ...hiç...shyqyr qe u ba Kaviri zv.minister thuaj...

E kapa drejtorine mi po s'e besoj se t'hyn n'pune. U bona drejtor i hapjes se tuneleve. Apo te hyn ne pune? smiley

PS. Qe mos te ngelem borxh, '92 dhe '05. Pra dy zgjedhje ne nja 20 zgjedhje qe jane bo, kaq here ka marre pd me shume se ps si parti

jo nuk me intereson kjo e tuneleve.nuk keni mjetet e duhura e me potence ju te rilindjes.

PS,nuk jane bere 20 zgjedhje ,shume me paksmiley

Po mire se me kete punen e zgjedhjeve e gjejme konsensusin se s'ka problem, edhe e lejme qe jane bo vetem tre votime gjithsej dhe une s'ankohem. Ajo puna e instrumentave eshte me problematike, aq me shume kur mendon qe une s'jam as antar partie. Nejse, une per vete per laura vorpsin ose erlen s'kam paragjykime instrumentalo-politike, bile i shof si potencial per konsensus, kshuqe mos i ngatrro gjonat smiley

Gjyshja ime tregonte qe kur kishte qene e vogel kishte bere njehere dimer i madh. Te tille te ftohte nuk mbanin mend as pleqte e mocem te asaj kohe. Dhe ne mes te ketij dimri, Faji u be qyrk. qyrk shume i ngrohte. E prape per cudi asnje nuk e hodhi ne krah te vet. Secili tha:  "Le ta veshe ndonje tjeter, qe ka me ftohte se une".

 

 

Dikur shumë vite më parë vija rregullisht këtu se bëja vaksina për alergjinë. Atëherë kishte vetëm hije pishash dhe njerëz që lëviznin në këmbë. Në korridore kishte vetëm pastërti. Kur në korridor shfaqej ndonjë nga profesorët e mëdhenj, të gjithë përuleshin me respekt. Atëherë buxheti ishte më i vogël se sot. Para pak kohësh vizitova një mik në një spital në Paris. Edhe pse spitali kishte shekuj që ishte ndërtuar, asgjë nuk kishte ndryshuar prej shekujsh. Kur po përgatisja këtë fjalë, më vinin në mend, fjalët e Nolit: Ku e lamë e ku na mbeti, vaj vatani e mjerë mileti

Edi Rama

ka rrejt sa ka kryt Em ,e sa eshte i gjate.Ne ato vite ne Shqiperi absolutisht nuk kishte vaksina per alergjine.Edhe ketej jane zhvilluar e te perdorshme pas 90-es.

une vaksinen kunder lise e kam ne gjymtyret e poshteme lokomotore...
 

Po pishat nuk kane qene ama. Jane mbjelle pas '90. Apo edhe tani do thuash qe ti ke pare pisha qe perpara '90?

Mbase i ke pare...po ato kane qene diku larg. Ndoshta ne Skrapar.

te perzjera me palmat, Kavir. Mos mendon se eshte rastesi?

Nje njeri mund ta fshehe nje xhevahir per ca kohe. Nje grup njerezish mund ta fshehin nje xhevahir edhe per shume kohe.

Por askush nuk mund ta fshehe nje xhevahir per gjithe jeten!

Doktorat e sales dijne me shkul e jo me ngul gje. Njohin vetem plepat e durresit

dinë edhe ta ngulin. dinë

Vaksinat e alergjive jane tjeter gje nga vaksinat ndaj semundjeve virale. Vaksinat e allergjive jane allerrgy shots dhe i perdorin personat qe kane alergji nga faktore te ndryshem ambjental, psh poleni i bimeve, ushqime te ndryshme, lloje asmash... e ku ta di une. Rama ka  vuajtur nga azma per shume kohe.

Po ato vaksinat qe perdoreshin ne 1911 per alergjine nga poleni nuk quhen?!

In the late 19th century and early 20th century, allergic conditions were increasingly attracting both medical attention (as an emerging public health problem) and scientific interest (aided by progress in biochemical techniques and the development of molecular and pathogenic theories). However, the many and varied treatment approaches were very unscientific.

The British physicians Noon and Freeman were the first researchers to test pollen allergen immunotherapy in a patient cohort. Noon and Freeman, researchers at the Department of Therapeutic Inoculation at St. Mary’s Hospital in London, published their findings in The Lancet in 1915.

Zane shkafja je ka thuesmiley

Ka kene ma bukuroshja e Infermiereve qe te bante testin ..Kuku nane vetem me ate te Bardhen te veshur , shkopsitur tre komca . qe ta vinte doren ..Oh ta marsha me ra dekun ....ne 1971 shin ...

Bash njao e Pecajve  ka pas kene Specializu ne France dhe cmuar e vleresuar me Diplome ( jo si masterat e LefKOPESE  qe si ha as Lopa  smiley , si nje nga Alergologet me te mira dhe ne Fronce .

Po moj ta marrsha se dhe veta kam pas vujte prej Alergise dhe mbas Testit me kuroj Shkelqyer. Mos te te nij kush me ksi marrinash se po i hup pike vedit de po del , s'ma nxa Goja me ta thane  , ma posht se Poeti i LefKOPESE  ne Propogande ! Ket mund te ta konfirmoj edhe sh.Sali smiley

endrit ,nuk flitet keshtu.PD,e ps kane nje elektorat te qendrueshem baze,ideologjik.Kane program...LSIeshte thjesht merkatoe pa rregulla.Nuk luajti sipas rregullave te demokracise.I bleu votat haptas krejt...Meta eshte nje hajdut i paekuivok

LSIeshte thjesht merkatoe pa rregulla.

LSI eshte botekuptim, Zane. Eshte menyre jetese. Weltanschauung, kane thene gjermanet... per LSI-ne tone te dashur.

Corovoda sot eshte bere si nje ishull utopik, nga ku do ndodhe i shumeprituri "ndryshim kulturor" per vendin dhe me gjere.

Emri i se ardhmes.

Qendra e vertete e post-materializmit ballkanik.

Ku eshte ideologji moj Zana? Rama ne 2009 tha pertej te majtes dhe te djathtes, ne 2013 fliste per 95% te popullsise kunder 5% etj e prap te njejtet njerez e votuan. Berisha flet kundra komunisteve tere jeten, ne 2013 fut komunist ne lista, prap e votojne te njejtit njerez. 

Ketu partite kane ndryshu qendrime brenda nates e nuk kane mbajtur asnje pergjegjesi elektorale. Kur ta mbajne atehere flasim per ideologji. 

endrju...ps e votojne historikisht baza e ppsh,me nje ideologji e identikit krejt te qartee PD e kunderta e tyre ..ne perqindje te medha

E vertete, ashtu jane nda ne fillim. Po nuk eshte akoma ai interes qe i mban lidhur, se te ishte per ate pune Edi Ramen qe ca nuk ka thene per partine apo per veteranet e luftes keta duhet ta peshtynin cdo dite, e jo ta lavderonin sic e bejne. 

Meksi

Nuk i lexova te tera komentet, por analizen e lexova dhe ishte e kompletuar. Ti thua qe ideali i PD-s ishte krijimi i pluralizmit. Kam nje pyetje per ty nqs ke mundesi ti pergjigjesh. A e mundesoi Berisha i vetem pluralizmin nepermjet politikes qe kreu keto 20 e kusur vite? Nuk po flas a beri te mira apo te keqija, sepse pyetja eshte shume lehte e keqkuptueshme. Thjeshte-- A e beri te mundur Berisha pluralizmin? A eshte Berisha heroi i pluralizmit apo jo? Si mendon ti?

Ti do te tallesh me duket. Absolutisht jo, nuk e solli Berisha pluralizmin. Ai e masakroi pluralizmin. Ku e ka idene ai se cfare eshte liria e mendimit. Edhe ate dite qe dha doreheqjen prape vazhdoi te fuste turinjte ne PD. Percaktoi liderin e ri (hadje zgjedhje hajde), percaktoi daten, metoden fallco, dhe tha mos kini merak se une nuk nderhyj me.

Te lutem, flasim per gjera me serioze.

Patjeter qe nuk e solli. Pyetja eshte a e mundesoi? Se cfar beri brenda partise Berisha nuk ka te bej me pyetjen. Pyetja qendron, a e mundesoi Berisha pluralizmin apo jo? (dashur pa dashur).

Jo or zotni nuk e mundesoi ai! Qe diten e pare u perpoq t'i vendoste minat! Dhe e vazhdoi kete proces deri me sot!
 

Ai e mundesoi ashtu sic i duhej Meksi. Vetem nje pyetje beji vetes, si ka mundesi qe PS-ja (ish PPSH-ja) ka qene gjat gjith kohes partia me e madhe ne vend? Patjeter qe do behej PD-ja dhe patjeter qe do behej pluralizmi, e GJITH PUNA ishte si do kishte vazhdimesi pushteti. Tani edhe keto gjera s'eshte se jan te ndara me thike, por jan keshtu pak a shume. Ne gjith kete histori ama ju personalisht dilni si idealist antikomunist nga te paktit, une keshtu e mendoj. Ata si ju prandaj nuk kan arritur te ken aq pushtet sa te bejn vertet nje ndryshim.

1oora, nese do te dish me shume per pluralizmin, merr mundimin te lexosh pjesen e pare te VQ ate te Intervistes se 1995. 

Pjer a ka mundesi ti japesh nje pergjigje te thjeshte pyetjes time? A e beri te mundur Berisha nepermjet politikes te tij pluralizmin? 

1oora, joooo, Berisha nuk e beri te mundur, se pluralizmi ne Shqiperi u vendos ne bisedimet e fshehta ne maj te 1990 ndermjet Peres De Kuelarit dhe Ramo Derbederit. Lexo VQ te lutem te mesosh me shume. 

Edhe ti ben te njejtin gabim me Meksin. Nuk eshte pyetja a e solli apo jo Berisha, se vetem nje budalla mendon se pluralizmin e solli Berisha. Qe e vendosi perendimi me Ramizin kjo s'do mend, puna eshte a e mundesoi Berisha pluralizmin? Sepse nuk mjafton plani duhet edhe dikush te bej punen apo jo? 

Shqiptar jemi dhe s'merremi vesh smiley si ta kuptoj une pyetjen tende; A kishte marioneta Ramizi per kete pune smiley Po natyrisht qe kishte, pardesyte e bardha, dhe kryesorin Buall Mavrine smiley

smiley  Nuk e di ne e ka kuptuar Meksi. 

Ah cfare humori! Ju keni nje deshire bastarde, ne limitet e egoizmit e xhelozise, per te barazuar cdokend. Jo cdokush ishte i Ramizit ne dhjetorin 1990. Nuk eshte aspak e sakte qe te perfshijme te tere ne corben e Saliut. Vetem nder i bejme.

Ah i dashur shyqyr qe dole smiley kuptohet jo te gjithe pardesyte e bardha ishin marionete. Desha te te bej nje pyetje; Si shpjegohet qe shperndate letra me vlere rreth 2% te GDP/PBB , dhe per keto nuk krijuat fushen e lojes, infrastrukturen qe te sherbenin, por i late ne meshire te fatit. 

Donim te benim bursen e Tiranes, i vetmi ambient i natyrshem per letrat me vlere. Por koha nuk na la. Por ti pyet keta qe pasuan per 16 vite rrjesht pse nuk e bene?

Ahh, keta, keta qelluan me gomere se ju te PD smiley

meks as ty nuk te ben hiç nder e gjithe kjo per Berishen...Nuk je hiç zotni po kur qe zotni ti qe te jesh sot.!!Nejse,meqe je ne France ,ka gjera te tjera plot me te bukura ,me te shendetshme ,me te lumtura se sa keto hungrime miserabile ....te ka ardh me maraz mosha e trete Meks....gjynah ..nuk ke aresye...jeta ka qene kaq bujare me ty...ke pas gjithçka pa fe merite...nje medioker gjithandej...tan jeten skuth,pse jo edhe me ndonje dosje simpatike..e nji si ti me u ba kryeminister!!Prandaj Berisha nuk do shkonte me tej...po megjithate shkoi mjaft se me te plase nga marazi

Zana, jo kaq e ithet me Meksin, se çelsat kryesor ne ate kohe i kishte Buall Mavria, dhe ai mban pergjegjesi me shume per sa ndodhi. 

Zana, per ate pjesen e dosjen dukesh shume e sigurte. Ndonje bast ketu per kenaqesine e peshqeve? Si thua? Une them qe kam qene i ndjekur nga sigurimi, ti thua qe une kam qene sigurims vete. Kush humb e qep gojen ketu tek PPU.

I dashur, te bera nje pyetje pak me siper, per letrat me vlere. 

siper e ke edhe pergjigjen smiley

Pjero mos e ver ne pozite, eshte e qarte qe informacionin ne kete fushe e ka te cunguar ngaqe s'ka lexuar VQ-ne.

swed, po tani edhe ta lexoje, nuk bej fajde, se eshte ne pension, nuk ka fuqi ekzekutive dhe pushteterore. Thjesht do ta lexoje dhe do perfitoje nje dije me shume qe mund ta çoje ne deshperim duke menduar/thene se; pse nuk i kishim ne ate kohe keto idera, pse nuk na ka shkruar me perpara. 

Pjer kur do e nxjerresh online ate librin se na plase smiley

Ta lexoje Pjero qe c'ke me te, te pakten te kthjellohet ku i ka pas gabimet. Se shif si thote "e beme bursen po s'funksionoi" dhe as qe e analizon fare pse s'funksionoi. Jemi te gjithe me dy pare njohuri ketu dhe meksit si ish-kryeminister i takon te na sqaroje c'bene ata per kambialet, obligacionet, obligacionet e co2 etj dhe meqe nuk e ka kete info si kushton asgje te bleje nje kopje te VQ e ta lexoje qe te mos flasi si profan se nuk i shkon.

Ia ka rekomanduar Bradi ta lexoje (qe nuk e ka lexuar akoma per vete) dhe kam marre vesh qe e ka blere, por seç kam nje parandjenje (me sakte sensori me njofton) sikur nuk e ka pelqyer per aq sa ka lexuar. 

Po e ka blere e ka lexuar te siguroj per kete. Mesa kam degjuar nga njerez qe e njofin meksi perpin dhe libra kot, tip lufta dhe paqja ose novelat e cvajgut, jo me te lere pa lexuar fije per pe libra te rendesishem per ekonomine

Lufta dhe paqja , dhe novelat e famshme te Cvajgut  i dashur, nuk jane kot, ato jane kryevepra, formojne mentalitetin e njeriut. Sa per librin tim, kam frike se e ka perpire, gje qe eshte e demshme per lexuesin, se ai liber do lexuar ngadale dhe pertypur mire. Dhe per gjerat qe nuk i kupton, shenohen dhe pyetet. Jo ti nenvleftesosh. Mirpo shqiptaret, per te mos ulur veten, pra per te mos pyetur, thone; eh, ç'jane keto budalliqe. Me i fjale i presin drute shkurt, dhe ti e di se kush i pret drut shkurt se si quhen sot; hajvane. 

Mekso, Pjeri te shau, maje me shnet smiley

swed, fjalen; Hajvane,  nuk e kisha per Meksin, por per ata qe drejtuan shtetin nga viti 1999-2000 e kendej deri ne 2013. Se letrat, rekomandimet (shumica) u shkruajten nga 2000 deri ne 2006. 

Per fat te keq (timin)nuk mund te vertetohet asgje,por ama nje qe shkonte me studime ne Itali kur ke shkuar ti ndoj merite te ketij lloji e ka pase se s'ben...

Meksi per mua ti nuk ke qene i Ramizit. Per mendimin tim ti ke qene ne ate kohe nje intelektual idealist kunder sistemit sic ishte shumica e shqiptareve. Te tjerat pastaj si thote populli fshati qe duket duhet te ngresh veshtrimin ta shikosh smiley  

1 ora zbato këshillën e Pjerit e mos humb kohën me pyetje.

PD sot nuk eshte parti. PD ne shumicen e saje eshte thjesht nje grupim njerezish qe i mban bashke inercia e frikes per ndeshkim ligjore. Edhe LSI nga ana tjeter nuk eshte parti politike, LSI eshte vet e ardhmja! 

smiley .tesh a eshte hajdut pse eshte skraparli ,a eshte skraparli pa eshte hajdut pak rendesi ka.  smiley

ruajuni atyre qe nuk jane prekur nga asnje afere. Per ata pret para 40 diteshi i tundimit.

Lideri Ilir e ka periudhen e erret pas. E di se c'eshte.

Dhe thote: You don't know the dark side of the force!

Historikisht  me te suksesshmit ne kapjen e hajduteve nuk kane aspak "engjej".

Kujto psh Frensis Drejk. Apo psh filmin "Catch me if you can", me yllin e Hollivudit Leonardo Di Caprio, qe eshte edhe mik familjeje me kengetarin me te sukseshem Shpat* Kasapi.

* E di ti Emo se pse ia kane vene emrin SHPATI, ketij shokut Shpati?! 

*jo smiley

smiley

Nuk ke pse shkon te Drejku e te Hollivudi, kemi Aliun tone qe e beri pashallekun e tij xhenet!

Kavir nqs e ke dëgjuar teorinë e mpv(madhësi pambarimisht të vogla )rusët e quanin teoria e policëve.për arsyen që thua më lart.

Shpati e ka nga shpata por përshtatur në mashkullore smiley

As që  diskutohet eksperienca vlersohet në çdo punë. smiley

 

jemi te gjithe LSI !!

Si e thotë ajo kënga anej nga anët tuja: Are we human? or are we LSI? 

 

jena te gjithe lesh e li, thuj

Vetem nje popull mosmirenjohes nuk do i njihte vlerat e LSI ne zhvillimin e vendit. 

Dhe shqiptaret nuk jane popull mosmirenjohes.

Mbas Metes do te kete LSI?

LSI e vetmja parti me meritokraci

nuk kuptoj c'hyjne ne pune analizat e zotit Meksi, edhe te drejta qofshin, tani qe kemi LSI?

Kjo eshte si me diskutu per permiresimin e karrocave pas shpikjes se automobilit.

Ti thua të kalojë dhe Meksi me LSI.

 

Te ishin te zotet nuk rrinin e merreshin me pse calonte gomari qe ngordhi por shikonin te mesonin dicka prej mezave te LSI

Nuk ka meritokraci pa luftu krimin e organizuar! LSI-Meta ka patur ndonje merit  per kete?!! smiley  

Meta u infiltrua ne boten e rrezikshme te korrupsionit si nje Donnie Brasco i vertete. 

Duke lexuar analizen e Meksit djema, pashe fillimin qe ishte nje hyrje e sakte (jo per ti ber qejfin) dhe po kerkoja (tek rreshtat me poshte) ndonje gje per ta kritikuar, mirpo me poshte ishin shifra po te sakta, nje analize nga ato qe bejne politologet kendej ne perendim, qe flasin me shifra krahasuese, e duke vazhduar me poshte çoku vura ndonje gje per ta hedhur poshte , por kjo gje ishte kaq e vogel, kaq e parendesishme ndaj thelbit te çeshtjes, saktesise se shifrave qe na ndihmojne per analiza personale, sa teresia e shkrimit qendronte, teresi qe e ka vleren te madhe po te mirret ne analize serioze nga PD-ja, PD qe veshtire te reformohet se fatkeqesisht Buall Mavria i ka vene njerzit e tij qe se bashku me te kontrrollojne ate parti. 

Pjer, shume mendojne se PD ashtu sic e donim ka ikur dhe nuk behet me. Por a do te thote kjo qe askush te mos perpiqet me per demokraci? Deshirojme me te vertete qe per 8 vite te kemi nje qeveri pa opozite, se kjo e sotmja vetem opozite nuk eshte?

Une perpiqem te kryej detyren time, te tjere le te pasojne. Jeni te mirepritur.

I dashur, naiviteti jot i ngjan atij te timit, ju doni te ribeni PD nje force demokratike, une dua te ribej nje Shqiperi te forte ekonomikisht, mirpo siç duken bathet, me ata gomere aty, nuk behet gje. 

Pjero, ti me profin ke edhe ngjashmeri tjeter...  jeni autore, keni shkruar libra.smiley

Jo vetem ajo Belul smiley por edhe nje ngjashmeri tjeter, rrembehemi smiley

Do isha kurioz te dija c'mendon Meksi per kompesatat..

Kjo e evgjitit paska stampat e shumekerkuara "These titties are Pjer approved" dhe "Certified anti-kompesate". 

Pjer, naiv meksi !!? E le Perendine pa darke sonte ...

Grava, te pakten nga shkrimet qe i lexoj per reformimin e PD me duket nje shqetesim i drejte qytetar, dhe duke e barazuar me ujqerine qe ekziston aty ne politiken/drejtimin e partive, me duket naiv, nje sindrom qe e kemi thuajse te gjithe ne shqiptaret, perjashto nje pjese te vogel qe jane pragmatiste apo shume ujqer. 

Pikerisht pra Meksi pikerisht! C'ke qe na kundershton me siper atehere? Une kete po them me siper kur them qe Berisha mundesoi pluralizmin. Mnjf ai ishte ne krye te BERJES te pluralizmit shqiptar dhe sot e kuasi-mbaroi ate pune me PD-n ne ate derexhe dhe PS-n si vajza e mire dhe e ndershme. 

"Emo, prinderit e Shpatit menduan qe emri Shpati ishte me i bukur se emrat Tarasi dhe Usta Hasani.

@Prizreno, s'e kapa ate "teorine e policave". Ne "teoria e policave" i kemi pas thene "teorise se treshit". 

Kavir, dua te kuptohem drejt. "Atje" ku ka leshuar rrenje kultura, cdo gje shkon mbrothet vetvetiu. Ankoheni per policine e shtetit? OK, ja po te sjell nje shembull, te tipit pohojne me gojen e tyre. Citoj, pasi kam marre pelqimin paraprak nga postuesi per shperndarje te lajmit te mire; eshte ne anglisht, nje shenje tjeter niveli kjo:

This is a portrait of a proud Skrapari Policeman. He was very nice to us when we parked in a loading bay. Instead of waiting for us to park illegally and then give us a ticket he reminded us of the parking rules! Skrapari policemen are well-known in Albania for their discipline. If they were in the UK for example they would be highly recommended, however the attitude of the Albanians towards the police is,let us say not the same as that of the people in the UK.

Luani ne paqe me gazelat, po te them, or Kavir!!!

Po ne popujt e qyteteruar polici nuk ndeshkon, ai keshillon. Se populli i qyteteruar merr vesh me fjale, jo me dru.

Andej nga fundvitet '70 Emo vjen ne vendin tone nje mik i shqiptareve, nga nje vend fqinj. Sapo kishte dale nga burgu i monarko-fashistave. Dhe takohet mre Ate. E pyet Ai, 'cfare te ben me shume pershtypje ne Shqiperi?'

Ky eshte i vetmi vend ku kam pae popull te armatosur dhe polici te carmatosur, ishte  pergjigjja.

 

Thuhej qe para viteve `90 ne cdo tre shqiptare njeri ishte spiun.

Tani nga treshja* Aleksander Meksi, Neritan Ceka dhe Moikom Zeqo kush ka qene spiuni?

*Meqe kane pas bordero ne te njejtin vend.

kjo esht me te futme. kto ishin te tre spiuna....

Du me e mbylle me te gjithe ju qe po m dukeni Vocrrake kur Flisni per PD-hi , bile ma poshte se Rrenjasijt ...me tjerr te tjerrim !

Shqiptaret Provuan Parti dhe nga me te Fuqishmet ne BOTE. Nuk kane nevoje per Parti Ose me mire kane nevoje per nje "te tille "deri sa te Hypi ne Pushtet per ti preke Rezultatet .

Shqiptaret kane nevoje per nje Ekzelutiv te ngjashem me M.Shehun ( R.P ) .Kastraveci qe sapo Flakem e Shporrem njehere e pergjithmone,  alias Babasqapi , tentoi te shndrrohej ne nje Autoritar si PARTIAK pra nje Enver i Bastarduar pa asnje Kusht Historik . Pordhet me Parti e me shkaqe humbjesh , mund te shiten neper Forume Af - Ofesh ose brrylmbeshtetur nen Mjeker , te mbartur nga shekulli Tetembedhjete !

Fytyra e Pare qe "mbeshtolli"  Shtetin pas 90 ishte Meta . Pas tij ne miniature Rama me Tiranen . Shqiptaret provuan lloj lloj Figurash por asnje nuk e ndriti pervec dengelave me llafe ne keto Poste ...,prerjes shiritave e Podiumeve !

Ata votuan Jo Partine por shpresen per nje Ekzekutiv ,  se nuk mund te ndodhte ndryshe .Votuan Ramen dhe Meten  . Pervec faktit qe PD-hi per aq sa mund te quhet Parti , eshte ajo qe kam thene me Lart . Nje Klan Nepotik Familjaro -Politik me Garde e sejmene te armatosur per Prita e Krime !

Lul dash Kurbani ne se fut pak Leng ne gjestologji , te shkeputet nga Babasqapi Pa Dhembje dhe sa me shpejt , Bashkepunon me Ramen e Meten dhe i Shtrengon Burmat Tiranes mbetet nje e ardhme . Ne mos , le te grije Forumeve me Anale se Pd-hi zotrij , se pluralizmi zotrij .

dhe here pas here le te beje Seminare "se Mukja zotrie "

Doni te mesoni ndonje gje per historikun e PD i kushtoni vemendje atyre qe thote Meksi !

pra kafja ne Tirane qenka test se sa e duan Berishen?!!E kete e thote nje ka qene kryeminister???

Testi ishte per Bradin, ti je qe ke lidhje te forta ne sigurim, mund te pyetesh te tjere kanale.

Dhe shko lexo me lart se te kam ftuar per nje bast. Apo vetem me lloqe merresh?

Perpiqu sa te duash Profesor , ky vend ka marre fund qe ne momentin qe si Edi Rama si Lulezim Basha per tu bere KM duhet ti lepihen nje kryehajduti si Ilir Meta .
 

smiley

si ta nxe goja mer...

Ne France Sarkozy i duhej ndihma e Modem-it apo Nouveau Centre. Ne Itali Berlusconi pati nevoje per Lega, Casini, Fini, Mastella, e plot te tjere per 20 vite rrjeshte. Ku eshte ketu e reja shqiptare?

Edi e kishte mundesine te maste forcat e tija kete vit. Zgjodhi qe te bashkohej ne 1 prill. Ceshtje e tija, nga kendveshtrimi politik nuk ka asgje te re. Po te kujtohesh ne 1992, ky demokrati i madh me emrin Sali Berisha, krijoi plot zona bosh (pa kandidat te PD) per aleatet: PR, PSD, etj.

 

Linkolni e bleu  ligjin per skllaverine, tha avokati, zoti Ngjela. Por njerezit e harrojne historine...

he, thoini Linkolnit i korruptum po deshet!

Profesor , Sarkozy nuk doli ndonjehere ne televizor doke i kerkuar ministrave te tije 700 mije euro as Berluskoni duke i kerkuar dashnoreve euro , nejse edhe ju Kryeminister keni qene dhe jeni perfolur shume here per Korrupsion keshtu qe nuk diskutojme dot bashke sepse une leket e mija i kam fituar me djerse dhe jo me pislleqe !

Me te mira.

doja me e vazhdu edhe i cik zullumin, po kisha i fryk se do te njelte hatri. smiley

te paret s'duro robi ... smiley

kshu qe e lashe...
 

vazhdoje , me qejf , pse , sepse dhe ti leket e tuaja me djerse i ke fituar ( info e sakte ) keshtu qe me qejf diskutimin.

ok smiley

do thosha: po c'ke qe del te leket e tuja. ato dihet qe jane leket me te pastra ne europe. si te cdo shqiptari smiley

ahahahaa smiley

e funit kjo Brado se me duhet me u largu per ca.

ah po, nigjova qe do kete koalicion Ilir-Lulezim, me kusht qe Iliri te jete kryeminister dhe Sala te iki nga politika. Me erdh mire. Sepse sikur i ra i cik tempi koalicionit aktual... u bo yesterday's news.

Dal sepse nuk mund te flas me njerez qe e kane vjedh kete popull fukara deri ne palce dhe vijne e na shesin dhe dengla, une i them qe ky ven sbohet mo se ka rene ne dore te hajduteve ky me thote koalicionet , bobobobo sa rende qe jane smiley

Po ti tani e more vesh qe vendi s'behet me? Me Berishen su be qe su be, por 2009-a ishte vula perfundimtare. Tani jo se s'behet, por do behet si i do bytha Blereve te jashtem dhe larove te brendshem.

Meksi nuk ka gje me korrupsionin e kapur me figure e ze te Metes se helbete nga te gjithe zyrtaret e PD te 92-97 ky perflitet me shume per korrupsion, prandaj kerkon te relativizoje kete pune e korrupsionit o Brad. Ky ka hall te shaje PD-ne dhe Berishen tani pas pilafi dhe angazhohet sa here pushteti socialist kerkon te godase opoziten.

Mos te ja qajne hallin PD-se, ta lene ne opozite, c'iu prish pune ketyre? se keshtu thane edhe ne 97, por i cmontoi Berisha dhe i hudhi si rrangulla te ndryshkuara ne 05.

Po mosmirnjohes mor burre , ate tjetrin e gjeti Nano me thonj te paprere e boni minister , kurse kete e gjeti Sala me i biciklete te vjeter 28 kineze duke shku tek tregu fruta perimeve ne Laprake dhe e boni Kryeminister.

Ne fakt Sala as nuk ishte ne fillim ne PD, keshtu qe shume sakte mund te thuhet se na gjeti ne PD. Ishte ajo dita kur akoma s'e kishte ndare mendjen me Ramizin e te tjere sigurimsa se si i duhej me mire, brenda apo jashte PD-se. U perpoq nje pasdite te na mbushte mendjen se me mire duhej te benim parti studentesh, deshtoi. Te nesermen, keshtu si pa dashje, erdhi me ne dhe iu bashkua turmes. Pjesa qe vazhdon dihet...

U perpoq nje pasdite te na mbushte mendjen se me mire duhej te benim parti studentesh, deshtoi.

Eshte veti e karrizmatikeve kjo, perpjekja! Ju ka matur pulsin pastaj ju ka blere deri sa arriti ne krye! Nuk ka kala qe nuk e marin komunistet! smiley 

ca ka ndodh qe je ber kaq cinik me profesorin? dikur dyshonim se meksi nuk ishte Meksi.tani po dyshojme nese bradland eshte Bradi smiley meksi eshte koherent dhe si kuptoj sulmet agresive qe i vijne nga te djathtet ketu ne blog.

I preka liderin. Krim qe ndeshkohet rende.

Jo mer se ai eshte Lideri jot se te zbriti nga bicikleta 28 -she e te boni Kryeminister por prape po e tregon veten shume te ulet si mosmirenjohes .

Brad, ç'pate me Meksin keshtu, ti sikur e kishe mik per koke smiley

Ku konkretish meksi shan PD -ne more poet?

Profesor, kur ishte per te folur nuk fole, e shijove te qenit KM deri ne fund.

Tani qe Berisha nuk eshte me ne pushtet po na tregon Berisha keshtu e Berisha ashtu. 

Po beheni si shkrimtaret e privilegjuar te monizmit qe na tregojne per disidencen e tyre gjate rregjimit. 

 

 

 

shko lexo me lart, kam folur me shume se cke pasur fuqi e nerva me lexuar ti. ti e plot te tjere qe komentoni ne 90% te rasteve edhe pa lexuar artikullin.

kam lexu edhe lart edhe poshte, o zoteri. 

ti nuk ke te drejte fare te shash Sali Berishen. 

ne rastin me te mire je bashkefajtor. 

as sa komunistet e ketij blogu qe i bejne gjithe kohes fresk ish partise e liderit e liderave te tyre nuk ke vlere.ata te pakten jane koherent. mendojne se lideri i tyre ishte ne rregull ndaj ne nejfare menyre justifikojne edhe veprimet e tyre athere.

fjalet tua do kene vlere athere kur te pakten te kesh pranu fajet e tua. ti do edhe me sha Berishen edhe vete me dale burre i mire, burre shteti.

po jo more zoteri se nuk ishe pak, ishe Kryeminister.

me e pakta duhej t'a denoncoje publikisht rrugen e mootit e te dorehiqeshe. 

po ti cfare bere? ti vazhdove...dashnorja e virgjer e pushtetit.

shko lexo me lart tek skanimet e dosjes. ke motivin per te cilin hetohesha: agjitacion e propagande me goje thuhet aty. Tani, ti mendon se ne 2013 do te me kufizosh fjalen?

fjalen juve jua kufizon/te vetem berisha. 

asnjehere ne fakt. por ti vazhdo i qete me tenden.

me sigurim ke ti meks..nuk mund te mohosh ,perstudime ne Itali nuk shkonin do si do...po per merita te veçanta...si puna jote..tesh ne vend qe ti thuash flm Berishes qe nje medioker si ti e beri te jete kryeminister i lshohesh keshtu....Berisha ka te drejte te te thote une te bera e une te ç'bera...e te ç'beri....-po ,ketu vetem me lloqe merrem ketu te pppu,per ty blogu eshte jetik e ky eshte mjerimi yt.Mandej si komunist qe je do me ma mbyll gojen (ne fakt komentet ketu)??Tesh qe me i dhan dum punes meks ,je i pazoti e medioker si profesionist e si integritet  moral...Tipik njeriu i ri.Ke kaluar nj eekzistence shume me lart se sa mundesite e kontributi yt ka dhene.Ke shume gjynahe ne kurriz.Kaq.Per te tjerat gezoju fatit e jete te gjate....

Zana, me lloqe prape ti? A ke ndonje leter ne dore? Se une kam letra, nuk jam si ty qe flas me lloqe.

mex,une nuk kam letra...,ti mbaji fort...tesh a je a ban ,me duket se je....problemi nuk eshte aleanca me Meten ,problemi eshte qe Meta eshte hajdut i gjese publike..pa medyshje .Teh Ky eshte blog Mex,i lire ,nuk eshte presidium m,me flotore e me letra...me vjen keq per ty qe mitomania te paska mberthyer keq...ndodh....hahaha e rendesishme ne keto raste eshte te marresh me rregull ilaçet..smiley po kete te thoshe qe ne fillim

c'i duhet korrupsioni Meksit moj Zane. Ky i shkolles dhe formimit komunist eshte. Ne ate kohe keta kane shitur gjera me te shtrenjta per te mbijetuar prandaj ky se ka problem edhe te beje apollogjine e korrupsionit me ze e figure te Metes ketu dhe pak me siper flet per idealizem. O tempora o mores! Idealizem Meksi!!!Prandaj fosilet si Meksi qe s'jane votuar kurre ne jeten e tyre si emra por vetem me sigel partie, si duhen gje kerrkujt. Prandaj edhe Basha si kandidati i ri per kryeminister i se djathtes me Berishen si pervoje mbeshtetese ju kallin daten ketyre.

Ne fakt une votohesha ne nje kohe kur votohej emri dhe jo vetem partia. Jam votuar dy here ne lagjen time dhe jo ne nje qytet pa lidhje ku asnje s'te njeh. Por ti vazhdo i qete sic te ka mesuar partia.

leri keto perralla se po te mos ishe kandidati i PD, ti merrshe vetem voten tende dhe te bashkeshortes, asnje me teper. A te ndjek kush sot? Edhe Bamiri s'te mori ne parti se je karte e djegur. Ti ke henger dhe shperdorur pushtetin e PD si askush tjeter dhe se ke hapur gojen asnjehere.

Kjo vlen vetem per mua apo edhe per Salen? Se ai ndoshta as voten e te shoqes nuk merrte.

Sa per Bamirin, e pate ne 23 qershor. Po e shihni edhe keto muaj. Sic thote Mero Baze, nje heshtje e tmershme.

z meksi po si u kthen xhevap dhe bie ne pozitat e ca trushkulurve? e shikon si ti faturojne ty gjithe marrezite e Saliut vetem dhe vetem se u kritikon Liderin/Baben e tyre? Te siguroj qe kjo lloj rrace edhe sikur prindi tyre te shaje Berishin, me kete gjuhe do ti kthehen.Eshte e kote,Ky eshte humusi ku rriten berishet.

Qe kur o bo tropoja paris?!

Si gjithmone, kur nuk te pelqen muhabeti, ti Zana, i bie shkurt. Ke stil te ngjashem me te tjere kolege ketu tek PPU. Ti me akuzon per sigurims, kur ka shume gjasa te kem qene i vetmi i kryesise se PD-se i ndjekur nga sigurimi. Dhe per kenaqesine tende, dhe te tjere sigurimsa ketu verdalle, por ndoshta edhe per kuriozitetin e te tjereve. shiko me poshte:

http://postimg.org/image/3uwx1sfrr/

http://postimg.org/image/63nbmekll/

 

Dhe per merakun tend mund te shohesh qe edhe ime shoqe hetohej nga sigurimi.

Keshtu qe Zana, hiq dore nga lloqet dhe aludimet e kota se nuk tremb njeri.

 

a

Faleminderit z. Meksi!

Kadare shkruan se taktikat e sigurimit kane qene perhapja e thashethemeve per tjetrin dhe baltosja e personit. Por ju ua treguat vendin. Te shohim nese edhe pas ketyre provave qe sollet a do te vazhdojne me teknika sigurimse apo do e qepin gojen. 

Eshte pjese e kursit te tyre qe te mos e qepin kurre. Por nuk prish pune, ia kam marre doren.

Leka, me te vertete merzitesh prej mercenareve?

Aspak smiley

ky eshte shkrimi yt mer , vete e ke plotesu smiley

Interesante keto dokumenta dhe faktesmiley tendencat, ne menyre te vecante! Keshtu faktet nuk thone kot qe jane kokeforte. dhe akuza per bashkepunim me sigurimin hidhen posht! Meksi nuk ka bashkpunuar me sigurimin, eshte e qarte se ne te shumten e rasteve,ata  qe akuzojne per bashkepunim te sigurimit mund te kene qene vet bashkepunues dhe tani luajn rolin e spiunit! smiley  

Ilirjan, ne fakt provat qe une hetohesha dihen me kohe. Ketu i nxorra si thoni ju anglezet, for the sake if the argument, sa me i mbyll gojen disa llapazaneve. Madje, ne 1992, Azemi ne parlament tregoi edhe detaje teknike mbi pergjimin qe i behej apartamentit tone ne Laprake ne vitet 80. Por ndoshta ca te rinj duhet t'i shohin me sy gjerat.

Z.Meksi meqe ke letra dhe ke qene dhe premier po dhe je tip i kenduar, a mund te me thuash me pak fjale ai Artan Hoxha qe ti e ke patur Minister ka qene apo nuk ka qene spajun? Po ajo historia e drurit te arres si ishte?

Ejvalla nese pergjigjesh.

Komentues po sikur ka fole vete..." i zoti punes", pse duhet tja kerkojme meksit.ta merr mendja se flet ashtu meksi?

Grave jam duke te ndjek me dyshim qe nga pohimi i djeshem qe nje zv.minister i brendeshem i vitit 1990 ka qene i persekutuar. smiley

Meksi, nese je vertete Aleksander Meksi, une te ftoj, qe te gjitha materialet qe ke kunder Berishes, ti sjellesh per diskutim tek :

www.pakufije.com

sepse ketu shume diskutanteve ju hiqet mundesia, per te postuar lirshem.

vërtet e hongre plako ? o shoku llukanit qi e fton her mas here me bo blogun interesant

Maks mos kij asnje dyshim se eshte dora vete Leka Meksi.Stli i tij eshte unik.Problemi eshte qe ta degjoni jo si ca me mend persiper leshit kokes...

i nderuar grava, nuk e prisja nga ju që të talleshit me emigrantët e shkretë...nesër do na dalë një haxhilesh dhe do na bindni se e njeh nga kaligrafia ?...

Ku u talla morete " Lashte Zoti? Melun...

po t'pakten rregulloja emrin atij website. Shkruje shqip, dreqi ta haje!

Ne rregull, cili eshte sugjerimi yt. Le ta shohim, mos me thuaj qe duhet hequr ë-ja ne fundsmiley

ok, s'po ta them qe duhet hequr "ë" ne fund atehere

Ti je vertete peshk. Ke degjuar ndonjehere ti, per trajtat e shquara dhe te pashquara te shumesit, apo mbaresat qe nuk shqiptohen, por jane te rregullta gramatikisht.

nuk ka fjale shqip "kufije" o lenoms!

kjo "plotë" eshte turqisht?

nga nji vezhgim siperfaqsor, vej re se te gjitha websitet shqip kane probleme me drejtshkrimin e shqipes.
Websitet kosovare pastaj abuzojne pa meshire me "ë" ne fund te fjales. Nejse, ti vazhdo me taten, mire e ke!

E ke gabim, kjo eshte me e vjeter se gjuha turke. Ne greqishten e lashte(por dhe te rene), te pasurve ju thone: πλούτος

ja ku e ke dhe ne shqip ne fjalorin online.

PLOTË mb.
1. I mbushur tërësisht, deri në buzë, aq sa nxë a sa s'merr më; kund. i zbrazët; bosh. Një gotë të plotë. Kalliri i plotë e mban kryet ulur. fj. u.
2. Që shfaqet plotësisht, që duket i tërë; kund. i pjesshëm. Pamje e plotë. Hënë e plotë hënë katërmbëdhjetëditëshe. Eklips i plotë.
3. I shëndoshë e i mbushur në trup, në fytyrë etj.; i bëshëm; i rrumbullakët. Burrë i plotë. Grua e plotë. Me fytyrë të plotë. Vinte i plotë me trup.
4. Që i ka të gjithë përbërësit, që përfshin të gjitha ato që duhen, jo i pjesshëm, jo i cunguar; i tërë, i përfunduar. Njohuri (dijeni) të plota. Të dhëna të plota. Plehërim i plotë. Qumësht i plotë qumësht që nuk i është hequr ajka. Mendim i plotë. Numër i plotë. mat. Njësi e plotë. Fjalë e plotë. Trajtë e plotë. gjuh.
5. Që përfshin të gjithë, që nuk i mungon asnjë. Listë e plotë. Ekip i plotë. Familje e plotë. Mbledhje e plotë.
6. Që bëhet a çohet deri në fund, që zbatohet a bëhet tërësisht, që nuk lihet përgjysmë; që kap të gjitha anët, i përgjithshëm, jo i kufizuar. Shfaqje e plotë. Punë e plotë. Kurs i plotë. Orë të plota mësimore. Liri e plotë. Çlirim i plotë. Fitore e plotë. Shërim i plotë. Arsim i plotë. Ndërtimi i plotë i shoqërisë socialiste. Demokratizim i plotë. Të drejta të plota. Miratim i plotë. Përkrahje e plotë.
7. Që ka arritur fazën më të lartë të zhvillimit; që është në masën a në shkallën më të madhe të mundshme, që bëhet me forcën më të madhe. Pjekje e plotë. Lulëzim i plotë. Shëndet i plotë. Me shpejtësi të plotë. Gatishmëri e plotë. Errësirë e plotë. Bindje e plotë. Besim i plotë. Shkatërrim i plotë. Në fshehtësi të plotë.
8. Që ka lartësinë e duhur, i mbushur (për zërin a tingullin). Zë i plotë. Ton i plotë.
9. I trashë; i dendur. Pambuk i plotë. Pëlhurë e plotë. Fill (pe) i plotë.
* Si bletë e plotë me shumicë e me të mira, si bleta. Me zemër të plotë me kënaqësi, me gjithë zemër. Në kuptimin e plotë të fjalës shih te FJAL/Ë,~A. I jap fuqi të plotë drejt. e bëj të plotfuqishëm. E kryer e plotë gjuh. shih te KRYER,~A (e).

po ti e kupton dallimin mes mbiemrit dhe ndajfoljes?

Paske shkruar para meje.

Po e kuptoj, por çlidhje ka kjo me diskutimin? Sikur po flisje per origjinen e fjales, apo jo?

trashja s'ka kufi

Pa dyshim, sidomos mes atyre qe nuk dallojne ndryshimin midis njejesit dhe shumesit, si dhe standartin e pavendosur qarte, per shumesin e pashquar te emrave qe mbarojne me j-----peshku pa ujë

oh, e paske bere me dashje dmth?

Po ti je englexhe mor burr .Kush eshte ai qe te kufizon ty dhe dervishet e tjere te Teqeve ...smiley

Te kufizojne ty se rezikon te filloje Revolucioni ne Shqiperi , ne Ballkan rajon e me Gjere smiley

Iku dhe ai me duket ai i riu me ...Disa komentues ..erdhi Ky smiley ....me hiqet mundesia per te komentuar lirshem .... smiley Po pse cfare thua te rrezikeshme , amon na e thuj smiley

Vit i Pasur vit i pasur ! hallall adminve dita njemije nga i gjeni !! Kemi dhe tre muaj nuk duhen humbe shpresat !

Idrizo, te ftoj dhe ty te kuvendosh atje, sepse ketu per me shume se 1 vit, adminet e tu "liberale", mi kufizuan postimet 5/dite. Nuk ndodhte kjo me ty dhe ca te tjere, qe nxjerrin lloj-lloj pislleqesh, sikur e kane gojen hale.

Flori je Flori president i firmes dy Msmiley 

Po nuk me ka marre mooti mendet te vij andej nga dervishet e shekullit te 21 .Jane te kapercyer para tre shekujsh .Ti vazhdo se ka kush te vjen .

 Te  pengojn ???? kjo me duket HABI smiley Apo s'ke ca komente ti qe ... Poshte adminat qe pengojne kete Perle te PPU qe u zbulua ne Muajin Tetor 2013 me devizen ....... nuk me lene te komentoj Lirshem ...smiley

Nuk kisha dyshim Idriz, kjo eshte llogorja jote, ku ti mund te qendrosh, mbi mbetjet e tua. Ke frike te dalesh jashte, se mos qelbesh vendin.

Mire tu keqen mire smiley

Pakufije smiley brand new lol 

Une e mora per "pa KUFJE"  dmth te vije kush di me Berttit ose Gerthit ( shkodranshe smiley ...lirshem ...smiley

i nderuar vizitor qi t'pëlqe kjo temë por s'ke koh, t'mjafto : kjo

n'se je tuj kërkue llafn e shekllit: kjo

Faleminderit z. Meksi qe denonconi publikisht bashkpuntoret e sigurimit. 

lexo pak me siper

Zoti Meksi duhet te keni parasysh se po debatoni me te bijen e Qamilit qe ka 20 vjet qe  ha buke ne Kishen e Zotit Krisht

Ma rrespekt per atashene e kishes katalike, ori ti!!!!!!!! 

Organet e posacme zbuluan se atasheu katolik nuk na qenka katolik!!!

 

Katalik i mire nuk lind, bahesh!!! 

 

Bame nga njera ane nuk ta merr menja sa jam cliru! 

Une i njof katoliket e Shkodres dhe gjithmone menoja me vete si ka mundesi ky nivel mizerabel? 

Mu kujtu nji miku im ne shkolle fillore qe tallte muslimonet e konvertume ne katolik:

 

musliman kok parur

katolik nuk bahesh kurr

smiley

Duam drite per kete qyshtje, publikisht. smiley

E gjitha qe mund te them eshte kjo:

Atesia: Qamil

 

Larg duart nga Zana ....Nuk asht e hijshme me e sulmu "dhemb per dhemb " .Shtojzovallja asht si asht ka nje % nga me te pelqyshmet ne mendimet "kunder " ani pse nuk merret vesh pse jane kunder por qe duhen respektu .Plus lezetin qe ka me pershkrimet e te hijeshijshmeve te mbrame te Italjes ne vene Ekzotike smiley

Larg jetes Personale .Jane ata te Dosjeve qe e mbulojne kete sektor !

Absolutisht nuk kam zene njeri te pervecem me goje! I di rregullat mire une Idriso!

 

Ok smiley

Sa keq je katandisur o Lekë, te respektohesh nga bijte dhe niperit e atyre, qe cfare nuk thane kunder teje, si kryeministri i pare demokrat postkomunist.

O Dervish po pse per keto  me siper ..nuk te lene te komentosh Lirshem ...smiley Po ku ke te paguar ti ore .Vetm se jane mbyll Teqete me duket !  Te nderuar admin ne se e shihni te arsyeshme te hapni nje Rubrike ..Dervishet komentojne Lirshem ..smiley

Shpresoj qe tani mbas ndrrimit politik dale nga dale njerzve ne Shqiperi  tu behet i qarte NDRYSHIMI midis nje grupimi politik, politikani, gjasme lobby albanezi, korrupsioni, paaftesise, vjedhjes, kriminalizmit te vogel, kriminalizmit te madh, servilizmit, kurverise, antishqiptarise dhe CMENDURISE ASOCIALE !!! 

Z.Meksi e di qe nuk me do se ...kushedi ...Po thjesht ne se desheron .

Cfare mendon pervec shkaqeve te se shkuares ..

A duhet te reformohet si PD -hi apo duhet te Profilizohet si E Djathte nen nje emer Tjeter  ne baze te Strategjise qe do Paraqise nje OPOZITE e Re ?

Te dy elementet Jane preZent 

Idete per te ardhmen pa zhargonin e tejkaluar " Si Europa "

dhe Figurat ..kush mund ti perfaqesoje , pa teorine " ne  rruge e siper Kuadrot formohen " !

Konsumi Juaj me Komuniste e Antikomuniste , sigurimsi e antisigurimsa tregon nivelin e Dilemes "Gardian apo i Burgosur " Nje pervoje ne vend Pune si Juaji , nuk merret me keto meskinitete !

Une nuk jam mare me ceshtjen e sigurimsave apo komunistave. Por tani, edhe kur merren me mua nderkohe qe ka shume mundesi te jem i vetmi me prova per te kunderten. Pastaj, ju keni muaj qe me shani, une njehere tek nxorra nje prove. Ma jep edhe mua kaq mundesi per t'u mbrojtur smiley

I kthehemi pyetjes tende. Nuk e di se cila eshte me mire. Partine e re e provuam me Bamirin, u prishem qe ne fillim sepse as ai nuk donte demokraci brenda partise. Dhe me vone ai u prish edhe me te tjeret qe e nisem si projekt. Kudo qe ta provosh do te jete i njejti problem. Shume shpejt do te dale ne krye nje lider "karizmatik" i cili do te beje me partine si pronen e babes. Dhe po iu dha rasti qe te mberrije ne krye te vendit do te beje me vendin si me pronen e babes. Duhen respektuar rregullat e votes se lire.

Une them qe ia vlen edhe njehere te provohet demokracia brenda PD-se. Sido te shkoje PD do te arrije te mbaje gjithmone nje numer votuesisht (min 20%) qe mund te klasifikohen si antikomuniste qe zoti e di pse mendojne pse Saliu eshte antikomunist. Plus vargun e votuesve per interes.

Nqs PD tregon ne xhiron e pak muajve qe demokracine e ka "inat" atehere besoj se te djathtet nuk kane tjeter derman pervecse te provojne nje rruge te re.

 

Me mire mendoj si teknik te flasesh,  sepse ke pervoje se sa "si antikomunist " qe nuk te shpie asgjekundi pervec nje Tymnaje kot se koti , qe u provua dhe sterprovua jo vetem tek ne per 25 vjet . Si mulliri qe bluan gjithe diten dhe ne fund te dites nuk merr as nje gram miell ..

Po gjithsesi dhe une privatisht mendoj qe "me mire brenda gjirit te PD me nje berthame 20 % " 

Tani le te vijm tek e dyta ..Drejtuesi . Nuk jane vitet 90 qe nuk  'kishin " nga te merreshin .Tani nen shembullin e Demokracive duhet te pakten nje Kariere jo vetem Politike .

Shembujt flasin qe duhet me patjeter te kete kaluar nje Post Ministri ( mundesisht Mbrojtje apo i Brendshem ) , kryetar Bashkie dhe te kete disa "preferenca" ne takime me Individe Nderkombetare qe na Monitorojne drejtepersedrejti ose Jo .Kush pervec Bashes i ploteson keto Kushte ?

 pse po hesht Bamiri? Ja kjo eshte nje pyetje qe ja vlen te diskutohet. A nuk ishte  rezultati qe mori ne zgjedhje,  pagesa e komprementimit si nr.2 i PD per vite me radhe? Ne kete kontekst,shtrohet pyetja : a ka kuptim nje  "PD e reformuar " pa shkelmuar trashegimnine negative si fryme ( berishizmi)  dhe figura (kasta e vjeter por edhe rishtaret e KOP  qe rezultuan ushtare te Njeshit Absolut? Prandaj e quajta te manget analizen tuaj z.meksi.Plugu duhet futur thelle dhe gjerat duhen thene troc. Nuk mund te behet  ebesueshme ajo parti nqs vazhdohet duke i bere hosanara Berishes dhe duke e shpallur ate ikone, aset dhe garanci per vazhdimesine e Pd-se.Pa vrare kultin e "Babes" nuk ka rinovim dhe reformim.

Ndonje ide si vritet kulti i babes? ide praktike e kam fjalen.

Duhet t'i presësh koqet they say. Kështu e bëri Zeusi. Koqet janë figurativisht, mënyra sesi riprodhohet. Pra ti do të duhet t'i kundërvihesh strukturës organizatore të PD-së. 

Po e di ti, je kaq i kenduar.ja , te kujtoj Merkelin, edhe pse krahasimi calon shume.Kohl ishte burre shteti me bole te renda por ja preu kjo bullica. dmth spastrimi vjen nga brenda dhe ndihmohet edhe nga jashte (drejtesia e forte)  duke rrasur brenda te korruptuarit qe partine e perdorin si strehe mekataresh.Kush do ta beje kete, Luli? aq sa mund te kafshoje dorashka doren qe e perdor, aq mund ta beje Luli aktin atvrases.

Atehere, per t'u pergjigjur shkurt dhe ne forme enigmatike, po te kujtoj nje artikull te firmosur nga kolege te mi qeverie kundra meje ne shkurt 1997. Midis tyre kishe shume qe mbaheshin si antiSaliste e qe sote jane pak a shume te tere me Salen. Tani e kupton mesazhin?

@spiritus. Shume mire ne teori. Po he jepuni shembullin ju te paret. 

 prit bre djalke, ne e dhame shembullin me robet camcakizin.tani cikli ri nuk eshte mbyllur.por te siguroj qe brenda PS-eshte gati fara e aktit atvrases.

Atij i bete nder, se po shijon jeten. Puna eshte qe Saliu s'ka qelluar qefli si ai. Po ta kisha llafin per gjithe ata ministra, zv, etj, etj, nga nahija juaj me te cilet jane mbushur burgjet sot, e s'lene vend per keta te tjeret qe sapo rane nga fiku. Po dhe ju shume te padrejte jeni treguar, ca i rraset brenda e ca i bete deputete e ministra prape.

nuk shkon sarkazma qe po ben. ne ps vertet nuk ndodhi ndonje operacion "me duar te pastra" per te cuar ne burg te korruptuarit por ama ka ndodhur nje spostim dhe pastrim i qete.Nderkohe ne PS, kulti individit nuk ka qene kaq mbisundues dhe shkaterimtar sa ne PD dhe vete qeverisjet e PS-se, nuk kane sjelle ate rrenim dhe rrumpalle sa ato te PD-se.Nuk me gjon dot ti nje lider te dyte te krahasohet me Saliun per nga negativiteti, prapaskenat, percarjet, zullumet dhe pasojat katastrofike per vendin.Nqs e gjen, hudhu.Me kete nuk them se brenda ne PS nuk ka probleme me te korruptuarit dhe hijen e kultit te personit. Shiko ketu ne ppu, eshte pasqyre virtuale e shoqerise blogu.Nuk kam lexuar ndonje kritikues serioz te ndonje pdisti te thekur per bemat e qeverisjes dhe liderit te saj. As ketu ku shkruhet ne anonimat. E kam thene ne nje koment me lart, kjo eshte ceshtje kulture. Kultura e perfitimeve per individet e vecante, karierat e siguruara , pasurimi, privilegjet, nga rangjet e ulta ne ato me te larta, jane terreni ku rriten diktatoret dhe autokratet. Keshtu ndodhi me Enverin.Kush pati kurajon te dilte kundra, e qeronte. Pjesa tjeter ishte ose e verber, fanatike, ose i gezohej perfitimeve, rroges, karieres, privilegjeve dhe nuk ndihej.E njeta skeme funksionon edhe sot.Kjo skeme mbajti per 23 vjet ne krye sali berishen.Prandaj thote Meksi :me ke ta bejme reformimin? Kuj ti zeshe bese? Ata qe ne kafe hiqen antiberishiste, neser te denoncojne tek shefi si armiku i partise. Meksi eshte Bruti por i mungon Kasi smiley

Per Berishen ke te drejte. Por prit se mos ia kalon ky i juaji, c'kishte kunder i qerroi, te tjereve u vuri zip ne goje, dhe ky eshte vetem fillimi. Kurse sa per dorengjitje i ke te gjithe njesoj, ne dac pranoje ose jo, pa dallim ideje, krahine, feje, apo, larg qofte, kulture.  Mamuthi me shoke te con te fala.smiley 

Ore po prape me kete Meksin...?? Po sikur nuk u bind ky burri, qe na ka pas qen i her kryeminister dhe per mustaqet e tij u dogj Shqiperia me '97...??? Po çar i ka met ketij vendi qe rri e del ka i her Nexhmija, ka i her Meksi e  ka i her... te gjithe ato figura qe i kalbi dhe i dhjeu historia.....Une nuk e di se ku e gjen kurajon ky Meksi te flase perseri dhe te na boj "shkerdhaten" apo burrin e mençem, nderkohe qe ishte ne pushtet dhe kishte frike nga spiunet....pfffff, po pse burre shteti quhet ky...??? Dhe tani na qit nja dy kapake dosjesh dhe thote qe isha i perndjekur se me kishin hap dosjet...... Po pse mer burre ke do me rrejt ti..... Po sigurimi agjentet e vet nga keto radhe i merrte..... Se si i dijshem qe je, duhet ta njofesh edhe platformen e sigurimit... qe i ndalonte sigurimin te rekrutonte nga komunistet (AP) nga kuadrot drejtuese .... por kryesishht nga klasat e permbysura apo nga elementet e lekundur.... (Kjo nuk te ben tu medoemos spiun) Po ik o Meks, dhe boj nai dore domino, se nuk je nga ai brume ti qe te lexohessh apo te degjohesh... kur ta dhane kumonen nuk dijte me e tund, po ta hoqen rrumin dhe ti e tunshe bosh.....

 Mu me vje keq qe Meksin e kane perdorur si Kryeminister, sepse ai si Kryeminister nuk kishte asnje pushtet para Karizmatikut ish komunist te PD! Klanet dhe grupimet ne PD kane qene te forta! Ajo qe ka rendesi eshte qe Meksi duhet te flasi, dhe te shkruaj dhe sic thote vet dhe sic dihet ka shkruajtur edhe liber! Dhe jo vetem Meksi! Problemi eshte ato qe thote Meksi jane te verteta perputhen me te verteten? Te gjithe e dine se kishte me te fuqishem se Meksi qe dominuan historine pas renies se komunizmit! Fatkeqsisht!

Eshte njesoj pak a shume,si Adil Carcani me Enver Hoxhen! Kush ishte me i rende? Kush kishte me shume influence  dhe aturitet ne shtetin e athershem ?!!smiley

Alidems, Shqiperia nuk u dogj per mustaqet e Meksit, siç thua, se çelsat kryesor i kishte Buall Mavria, dhe njerzit ne ate kohe gjith urrejtjen e kishin me Buallin qe nuk levizte nga pushteti dhe jo me Meksin. Kuptohet qe ishte edhe çeshtja e parave te humbura, dhe skenari per ta shkaterruar ekonomine e Shqiperine, skenar ku une mendoj se ishte ne dijeni Buall Mavria dhe jo Meksi. 

.

Si nuk kom icik kohe per mjalt te tille geshtenje... smiley 

1) Paska ardh zoti Seksi; do ta gjej sezben kohen me vone... 

2) Komunizma i paska mohu Shkoderloces trajtimet kundra alergjise... smiley mbase dhe ato kundra terbimit... 2 x smiley 

Zoti Meksi, unë kam një kuriozitet personal, kur e shoh se si po të trajton baza e ish partisë tënde... Fillimisht, a mendon se komponenti socio-kulturor i PD-së së sotme, janë pikërisht këta anëtarë që shfaqen këtu? (Unë mendoj se po). Apo është ky sample një biased selection interneti?

Në rast se mendon si mua - dmth që po, atëherë kurreshtja ime është se, çfarë të lidh ty, apo të ka lidhur me këtë kope babuinësh? Kjo pyetje shkon pak tërthorazi po në një linjë me idenë e mundësisë së reformimit të PD-së. 

Nuk besoj se keta qe gricen ketu me mua jane votues te PD-se te tere. Baza e PD-se me trajton shkelqyeshem, e vertetoj perdite ne Tirane. E verteton familja ime, e cila jeton mese e lire.

Sa per votuesin e PD-se, eshte histori e gjate dhe e komplikuar. Per aq kohe sa nuk kemi sondazhe te sakte eshte shume e veshtire.

Mua me PD-ne me lidh historia e ketyre 23 viteve. Kam shkruajtur per PD-ne statutin, programin politik ne teresine e tyre si dhe nje pjese te atij ekonomik. E perfaqesove ne Kuvend si nenkryetar, e perfaqesove ne shtet si kryeminister. Kam firmosur totalitetin e te tera akteve qeveritare ndryshe nga sa thone ketu disa te ditur. Kam kenaqesine per plot pune te kryera mire, sipas mendimit tim, dhe merzitjen, brengat per plot te tjera qe nuk u bene si duhet, per motive nga me te ndryshmet, por motivi kryesor ne cdo rast mban emrin Sali. Une e quaj qe i jam borxhli PD-se dhe shqiptareve dhe perpiqem me deshmine time ta ndihmoj sadopak. Dhe e bej me kenaqesi.
 

Me duket se nuk e ke kuptuar pyetjen, keshtuqe me shume dashamiresi po ta shkurtoj une:

"c'te lidh ty me kete kope babuinesh" pyet nemesis,

dhe per te qene i sinqerte edhe une te njejten pyetje do shtroja, ndoshta me ndonje lloj kafshe tjeter si simbolizim i ketyre qe s'kane lene me gje ne pd qe te kete lidhje me pd-ne qe themeluat ju atehere, prevc emrit.

Aleksander Meksi i dikurshem ishte vertete Aleksander, ky i tanishmi eshte vetem nje karkase e gerryer nga mllefi qe nuk doli siper Berishes. Une jam nje votues i PD-se Meks dhe po ta them dhe njehere, qe ne PD kishte vend dhe per ty dhe per Berishen, dhe megjithese ky i fundit eshte unikal, une dhe besoj shume njerez te tjere, kishim respekt te madh dhe per Aleksander Meksin-kryeministrin demokrat.

Ti je votues i PD-se apo i Berishes? Deri tani e ke treguar qe je i ketij te fundit.

Une do te votoj per PD-ne dhe kur Berisha te largohet prej saj perfundimisht, per sa kohe qe une mendoj qe ajo nuk eshte krimbur

Nqs do votoje per PD-ne atehere do vije re qe Meksi nuk ka armiqesi me PD-ne por me ish-kryetarin.

Po ta lexoje me vemendje ate qe kam shkruar, do vije re qe une them pikerisht ate.

E lexova me vemendje, prandaj dola ne konkluzionin qe ti voton per Berishen e jo per PD-ne. Nese dikush flet kundra Berishes (sic e quan ti mllefin), sipas teje automatikisht ai/ajo dikush qenka kundra PD-se.

Une kam shkruar: "....nga mllefi qe nuk doli dot siper Berishes". Megjithate, une personalisht nuk e identifikoj PD-ne me Berishen, megjithese mendoj se pa te, ajo do ishte korruptuar shume me heret. Bej hesap A.Meksi merr pergezime tashme, nga kapterat dhe femijte e spiunave.

Dhe ata te PD-se lavderojne Saliun, sekretarin e partise. Pune dreqi kjo politika...

Kjo eshte gjithshka qe ti ke kunder Berishes? Varferi e madhe Meks.....por te pakten nuk shpif.....sic bejne disa, qe nuk skuqen pas tyre.

kot harxhon llafe, mjafton te thuash qe je votues i pd-se dhe te tjerat i kuptojme vete dhe ne dhe meksi smiley

Si votuesi i PD, ke nje falenderim nga Jozefin Topalli:

“Falënderim dhe mirënjohje për çdo militant, anëtar, simpatizantë e votues të Partisë Demokratike. Falënderim dhe mirënjohje për mundin, përkushtimin dhe përgjegjshmërinë absolute me të cilën mbrojtët alternativën dhe votën tonë”,

Te kuptoj, ti na deshiron te dyve pis. Nuk ta jap ate kenaqesi.

Kjo fjali nuk mjafton Meks, pse Berisha ishte pis dhe ti jo.

Z. Meksi e kupton pergjegjesine te cilen nje politikan duhet te kete per te ardhmen, ja perse ai nuk eshte pis!

Po mire ja qe je bindur qe nuk te ka "urryer " njeri smiley .Cfare do me shume .Ti ketu nuk vjen te vertetosh te ka urryer njeri apo jo .Nuk besoj te kete ndonje Individ jo vetem ne Tirane Urrejteje te drejteperdrejte per ty pervec ish Postit qe solli njemije e nje prapsira .

As qe diskutohet per mua qe ketu nuk shfaq njeri Urejteje .Konsiderata Politike .PO. Se dhe ju vete per kete arsye erdhet .Keshtu qe mendoj duhet te mirpresesh edhe lefGOPETE edhe te tjeret kundra veprimtarise suaj qe Ju e personalizoni jashte Funksionit .

Parti ideale sic e mendoni JU me "demokraci " eshte naivitet ta mendosh per Shqiperine .Nuk i kane as vende me tradita te medha e jo me ne qe nuk njohim Parti pervec Partise se Punes .Por parti me rregulla qe ekuilibrojne e harmonizojne veprimtarite e Udheheqsit me Bazen nuk kemi lexuar ne ndonje Program pervec dengelave "nje antar nje vote " nje Kryemaskarallek qe nuk ndodh KURRE ne Praktike .

Per mua ke mbetur tek Lidershipi dhe Kryetari ..Si i sheh keto figura .Une kam permendur Bashen , ju ke mendoni perjashtuar Topit qe po ecen 'tiransshe " me lek nen jastek ose ne fund te dyshekut smiley

Une jam me ate qe  Kryetaret e kene Biznes Partine dhe nje Biznesmeni te  suksesshem i hiqet kapelja ! Kush e kupton veprimtarine Politike SOT jo si Biznes eshte naiv per mua !

 

Po vazhduam me te njejten skeme te liderit mos u merzit se per pak muaj/vite do te jemi ne te njejten situate shume te urryer te viteve 2011-2013 (po i vendos keto ne vecanti). skema me lider "boss" sic thua ti nuk funksionon ketu sepse akoma nuk ke biznesmene si ne USA e tutje. Kur te hyjne ne perdorim aksionet ne mase ndoshta dicka do te ndryshoje. Deri atehere une i ngelem betejes per demokratizim te partive. Ndoshta me pak naivitet.

Kush e kupton veprimtarine Politike SOT jo si Biznes eshte naiv per mua !

smiley Te gjithe mbas 90- s shumica lane profesionet -  Doktor Profesor Shef Kuadri, Llogaritar, Mesues, Magazinier Oficer, Kryetar Kooperative  dhe ju futen rruges se veshtire te Partive politike! smiley Po ishte e pamundur te ndodhte ndryshe! smiley i mori historia! Ceshtja eshte se keta hodhen rrenjet, dhe nje arsye eshte se keta  mesuan shume shpejt Politiken Ekonomike te Kapitalizmit ne kushtet e Tranzicionit!

U perpoqen per "te miren e popullit"dhe te Partise! smiley

 

nqs te pelqen kjo teme, merru seriozisht me te. ule bythen dhe formulo nje liste te ministrave te qeverive te ndryshme qe nga 1992 e ketej dhe ku kane jane sot. pastaj, nqs ke kohe, vazhdo me zv.ministra, gjykatesa, drejtore te rendesishem (me kete nenkuptoj ato drejtori qe shquhen ne Tirane per fonde te majme qe "duhen" prishue me cdo kusht perpara fundit te vitit). Besoj se jemi te tere kurioze te shohim kete liste.

Z.Meksi pranoeni qe deshtuat ne 1997!, duhet te kishit bere riformulim te ri te PD! Duhet ti kerkoni falje popullit te pakten qe e zhgenjyet dhe tmerruat ne 1997! Kaq di te them une! Nuk eshte vone edhe tani! edhe nje te "vockel" se harrova!Uhabit bota kur ne 2005 u rishfaq Kryetari juaj Kryeminister!smiley

TI je realisht fantastik! Dmth disa qe u morren me vrasjet e jugut dhe me bandat e armatosura behen ministra, deputete e ambasadore. Une qe dhashe doreheqjen perpara vrasjeve duhet te kerkoje falje. Falje per cfare? Per vrasjet e kryera nen ministrat e PS-se deri ne 2002-2003? Apo per plot te tjera ngjarje te ngjashme.

Sa per riformulimin e PD-se u perpoqa ne 1997-2001. Nuk me eci, dhe u terhoqa edhe nga PD. Nuk je mire i informuar.

Sa per riformulimin e PD-se u perpoqa ne 1997-2001. Nuk me eci,

Po kete thuaj dhe duhet te theksohet kjo: Pse nuk te eci! Se 1997 ishte hata e madhe qe nuk harrohet se humben jete njerzish qe nuk zevendsohen lehte, me nje "kritike" u ndeshkua njeri ?!!! 

cfare lidhje ka viti 1997 me problemet e brendshme te PD-se gjate atyre viteve? kjo do te vlente ne rast se 97 solli pasoja per zyrtaret e PD-se dhe atehere PD ndryshoi. Problemi i PD-se ishte se asgje nuk ndryshoi atehere pas humbjeve dhe se ka shume gjasa asgje do te ndryshoje as sot.

cfare lidhje ka viti 1997 me problemet e brendshme te PD-se gjate atyre viteve?

Me vjen keq qe nuk do ta pranosh kete, fajin e PD, per 1997! Problemet e jashtme (manaxhimi i Shtetit  reflektimi i tyre )  ka lidhje shume te ngushta me problemet e brendshme! Eshte si puna e trurit, njerzit nuk te kuptojne Ty se cfare  ke ti,brenda ne tru! Te kuptojne se si vepron. Si  sillesh ti jashte!! Apo jo?!! 

 

po flisnim per ndryshimet ne PD dhe ti kalove tek viti 1997. dhe une te pyes edhe njehere mbi lidhjen e tyre. nuk po them asgje tjeter mbi vitin 1997 ne vetvete.

Njerzit publikut  i dhemb me shume 1997 qe ka lidhje me PD,  sesa Ceshtjet Organizative te Partise Demokratike!!!!!  Kush po pyt per kete?!! Kush po can koken me nje fjale! Jo per gje por ti je duke fol ne publik dhe jo ne nje rreth te ngusht teknokratesh ose partiakesh! 

Analize shume e mire. Marr shkas ti bej thirrje te gjithe demokrateve qe e shohin sali berishen si shkateruesi i vendnit dhe i demokracise, te bashkohen institucionalisht dhe te krijojne opoziten e duhur ne kete vend. Ata/ato qe sot perfaqesojne opoziten ne kuvend jane qepe te kalbura qe te cmendin me kundermimin mbytes.  

Ja keshtu i nderuar Meksi mundet te komunikohet duke te perjashtuar nga ato cicmicet me dervishlere .Ose me mire keshtu e perfytyroj une nje nivel e pervoje si tuajen .Nuk eshte thene qe ne i zgjidhem ketu , por te pakten kur i digjon nga Goja mendimet e nje Individi qe ka pas Rrol gati Primiar ne PD-hin  dhe Opoziten ne teresi , them se nxitesh per te komentuar . Dhe nje pervoje kater Vjecare si ish K.Minister i vendit tone ,pa pretenduar si per se Kina se USA se Europa zotrie smiley eshte per tu marre ne konsiderate

Ama kur lexon berexulla , jo me pyeste Saliu jo nuk me Pyeste ,jo pergjegjesia jo mospergjgjesia per Firmat ... keto vetem  per presidentin e nderuar te PPU te firmes Dy M kane vlera per Tyrbe e Teqe .

Ne se e do me te vertet se çfarë dinë Njerzit me tetëvjeçare , pa le më ata me tre Mastera Ngarkuar si LfGOPEJA

Firmat Piramidale ishin Produkt i Nxitur dhe Perkrahur edhe nga Nderkombetare per periudhen e Tranzicionit jo pa Dijenine e Mbeshtetjen TUAJ Zyrtare dhe jo pa pakenaqesite tuaja ne rrethe te Ngushta .Ju Jeni po aq pergjegjes sa Berisha , Nanua dhe kushdo qe pati ate perfytyrim per Hipokrizine e pasurimit te Shqiptareve "se kapitalizmi zotrie vs komunizimit zotrie " pa perjashtuar FITIMET e Majme te kanaleve te Pastrimit te Parave te "mbeshtetesve " Tuaj nga krimi Nderkombetar qe shfrytezoi "Çështjen Shqiptare "

Gjithsesi nje nga perfaqesimet tuaja me këmbë në tokë tek PPU dhe jo "teori e programe " për hir të Programeve e Teorive ! Kuptohet për mua jo për LefKOPENË dhe veçanërisht për presidentin e firmës Dy M që kësaj rradhe ka komentuar Lirshëm smiley

Kjo per mua tegon që PPU ju bën Mirë smiley

Nuk jam dakort per pjesen e fajdeve. Cfare komunikimi do te ishte nqs do te thoja po per te te bere qejfin?

Kur jam pyetur une jam pergjigjur i qete per fajdet, kam shkruajtur plot per ate teme. Te tjere nuk kane thene nje fjali te vetme. Saliu edhe ne TV mashtron per periudhen se kur u vu ne dijeni ne lidhje me fajdet. Une nuk kam mohuar aspak cfare dija. Thjesht detajet juve nuk ju pelqejne. Ju kerkoni me cdo kusht nje histori konspiracioni. Si per shembull gjate ketyre diteve ku Tirana eshte mbushur mbi fuqite e medha qe po mbeshtesin Edin dhe ke kishte kundra Saliu kur humbi. Qe te huajt i fusin hundet kjo eshte e sigurte. Por jo cdo gje shpjegohet me te huajt. Plot probleme na ngelen ne shqiptareve.

I dashur, nje miku juaj ketu ne kete blog, me premtoi se do uleshim te pinim nje kafe se bashku. Kuptohet kerkesa ishte e imja, meqe ai me foli fjale te mira per ty. I thashe qe para se te ulemi do ishte mire qe ai te lexonte diçka mbi VQ, me qellim qe ai (ju dmth) te njiheshit se kush isha une, se ulja ne tavoline me nje qe s'e njeh mund te krijonte edhe tkurrje te bashbiseduesit. Miku juaj dhe i imi tashme, me tha se jua kishte rekomanduar VQ, e ne kete rast perfitoj nga rasti, a keni lexuar noi faqe dhe nese po a mund te me jepni ndonje kritike a pershtypje. Per kafen, nuk e di se pse s'kam marre pergjigje, por kjo nuk prish pune persa kohe topin e kam lene/hedhur ne krahun tuaj. Respekte. 

I dashur, nje miku juaj ketu ne kete blog, me premtoi se do uleshim te pinim nje kafe se bashku. 

Ai ti te cilin e quan mik, te ka genjyer Pjer, te ka mashtruar!

Asajt nuk i dihet Ron, se ka disa "kushte" si leximi (qofte edhe i pjeseshem) i VQ, se pse do uleshim ne fund te fundit, per çfar do diskutonim. Keshtu qe mundet te jete/jene ne lexim e siper. 

pse do uleshim ne fund te fundit, per çfar do diskutonim.

Shume e drejte! Por ka mundesi qe edhe z. Meksi te peleqeje pijet alkolike e mund te diskutoni per verat e vjetra dhe metoden e shkartisjes - nqs nuk e ke sekret.

Asajt nuk i dihet Ron, se ka disa "kushte" si leximi (qofte edhe i pjeseshem) i VQ, 

 

Pjero, por duhet te lexosh edhe ti  dicka nga librat e Meksit.. se keshtu  behet takimi, debati,  ballafaqimi i barabarte,  i plote,  apo jo?smiley

Mos keshtu se del qe nuk ke pas shtetin nen "kontroll " dhe perfundimet pastaj dalin ndryshe .Jo vetem qe nuk ke qene ne ate detyre SERIOZISHT per te Mire e per te Keqe te vendit tend , po nuk Justifikon dot as veten as shoket qe te mbeshtesnin .Nuk jane histori konspiracioni dhe ti i di shume mire . Dheketu kij paeasysh se jam ne te njeten Linje te prorjes .Askush pervec vetes tende nuk mund te te kerkoj Llogari .Por askend nuk mund ti imponosh se si eshte e verteta qe hoqi mbi kurriz !

Ne se ke mundesi shmange . Ne kete prurje je treguar ne nje Nivel qe sheh nga e ardhmja . Mendoj qe jo vetem TY qe je pergjegjes por askujt nuk ka ci duhet e shkuara . Me te njejten arsye si gjithe Bota sepse eshte nje GROPE thithese , qe nuk te le te nxjerresh KOKEN . Me shume njerzve u intereson se c'do behet dhe nje pervoje si Juaja eshte me me vlere se sa "une kam faj e ai s'ka faj " Keto jane per uf- afer , po ata tre mije e kusur dhe akoma qe vriten e grabiten me Arme e kane nje shkak ! Askush nuk mund ta gjeje pervecse Rrenimit te shtetit nga ta Udheheqes per te Cilet njerzit Votuan me entuziazem dhe duan te votojne perseri por pa te njejta rezultate si ato te 97 ! Flm !

Une per te ardhmen po shkruaj por edhe e shkuara ka rendesine e saj. Ndryshe PD-ne e re na e ben prape Sala!
 

paska lene mustaqe Kaviri smiley

sa rrace e buker qe qenkemi? kur thone dhe shqipot qe jemi rrace e bukur, vrit veten. ja, shif e shkruaj per te tere.smiley

sashenka eshte aq fisnike.

Kaviri eshte ai i fundit ne cep djathtas qe shikon, jo nga kamera por nga dera..smiley  se  e di ai, nuk e ka te gjate te qeveria Rama, andej nga hyri  shume shpejt  dhe do dale..smiley

Dmth... Qeveri e rigonit, o Belul? smiley

me duket se nuk e lexove mire emo..  thashe: nuk e ka te gjate  ''te''  qeveria Rama..    pra Kaviri  nuk e ka te gjate, jo qeveria..

+300.....smiley

C'paske qene ti Belul. E peshon qingjin me sy, s'ka nevoje per peshe fare.smiley 

ne raste te tilla,  kur blije dicka  pa e peshuar, thjesht ne sy te lire ose duke e peshuar me dore,  pleqt ne Vlore perdorin fjalen:  ''qesim''..smiley   ''e bleva qesim''.smiley
 

 

Gjithandej perdoret qesimi. smiley Megjithse ne kete rast merita i shkon me shume shitesit qe eshte i sigurte, pa hile.smiley  

po thame pra, marka Meksi eshte brand!smiley  e ka deshmuar  tashme, si bie vlera kurre..smiley

atehere s'e paskeni blere "qesim" o Belulo, por "qelepir" smiley

Do ishte ide e mire qe te beheshin brand pijesh keta emra. Psh shkon ne lokal, do nje Meksi? Jo jo qenka pak ftohte po marr nje Berishe me mire? He ti tjetri c'do, apo te perhershmen Rama? smiley

jo jo, po te ishte pije ketij do ti shkonte:  nje dopjo Meksi kaçurrel..smiley

smiley

kur eshte bere pesimist dhe bradoviqi per te ardhmen e venit nuk kena ca diskutojme me.

Meksi eshte midis dy zjarresh .

Ne se ka shite Emrin eshte lamash por ahengaxhi per PPU .

Ne se nuk e ka shit eshte dhe mbetet , member i nderuar PPU .

Niku ka pak rendesi , edhe e kane dhjere dhe kurorezuar me gaz e hare ! Sipas kokes dhe festen !smiley Biles eshte dhe vleresimi i  LefKOPEVE dhe " o perendi ruana mendjen  " dhe presidentit te teqes Dy M smiley

Sqarim per Belulin ..ke lene detajin e kapjes se "bishtit " dhe me te mencurit e shtrengonin . Ne dilnin kakerdhi nuk e blenin ..pervec qe do nxitoje ndonjeri dhe do thote "gabim kontrollin tek bishti e benin per Majmerine "

Thua ta dine kete Liderat ?

O Mekso boll se u lodhe me keta lamashet e PPU-se. Boj pak relax  e dil njehere andej nga Sena nese je ne Paris. Apo po pushon ne NIce? 

Nica eshte pak melankonike ne kete periudhe sheme. Ajri i fresket dhe qielli gri. Megjithate, hijeshine e vet Costa Azzurra nuk e humbet kurre, plus bukuria e qytetit, ushqimi, vera, embelsirat franceze. Nje xhiro ne makine nga San Remo ne Nica ja vlen ne cdo periudhe. Po ashtu edhe ndonje xhiro ne kazino, se fundja cfare do te bejme me leket mo aman. Me vete ne varr nuk do ti marrim.

Ne fakt jam ne Tirane, por djali me ka konfiguruar me proxy.

Nuk po disha ku ta ve, kshuqe po e vendos ketu. Xhamia e re sapo eshte pezulluar nga qeveria. 

Aq sa jam kundra nderhyrjes kundra bulevardit te ri, po aq jam pro kesaj nderhyrje. Xhamia e Re nuk eshte bere ne baze te asnje plani te mirfillte te urbanistik.

Xhamine e ka aprovuar, ka ndaluar qendren tregetare. 

Tani e pashe lajmin tamam. VK pra, u kenaqa para kohe. Ajo xhami aty eshte pa lidhje me asnje plan urbanistik te Tiranes. 

Se mos jane lidhur gje me ndonje plan urbanistik dy kishat e reja. 

a i kan gjet ndonje sebeb pezullimit apo as qe e kon morr mundimin me saju dicka? Persa i perket bulevardit ai eshte thjesht nje fllusk sapuni qe Basha ka qejf ta fryje si kalamojt. Po tashme edhe pjesae popullit qe i dha voten ketij horri per kryetar bashkie e ka te qarte sa gabim ka bere dhe mezi pret qe te korigjojne shenjestren.

@meksi:

te erdhi fati ne dore apo ta sollen ne dore per ti udhehqur nje popull me nje histori e te kaluar qe ja ka zili gjithe bota  ...10000000 vjecare ...kishe shansin qe mbas vdekjes te te benin ndonje bust dhe te kujtonin per te mire ...kurse ti cfare bere ???????

Do te ngelesh ne mendjet e njerzve si politikaniqisos me nje aftesi te shkelqyer per te shkaterrua vendin, qe solli piramida e lesh e ku une cfare per te shkaterruar nje nga kulturat me te vjetra te botes pse jo te paren

 

Kot nuk thone bishti qenit bisht qeni ngelet smiley

ti e thua edhe vete: ku di une cfare! Keshtu qe me mire lere kete pune nqs s'merr vesh! Dhe sa per ruajtjen e kultures, nuk e ke idene sa po ia fut kot. Sepse jam i vetmi botues i disa librave per monumentet e kultures, krishtere dhe musulmane ne te njejten kohe, dhe botim ne shtyp jo ne lloqe tek forumet online. Kam shpenzuar jo pak vite duke studiuar kulturen shqiptare. Ndoshta aq sa ti akoma nuk i ke fryme!

Une po te numeroj veprat e tua anti-shqiptare qe cuan nje komb te tere ne kufirin existencial e ti kapesh me llafet e mia po pse mer meksi keshtu flet nje burre plak?

"Ndoshta aq sa ti akoma nuk i ke fryme! monumentet e kultures, krishtere dhe musulmane ne te njejten kohe"

eshte e vertete qe nuk kam aq shume "fryhme" dicka qe sdo as men e as kalem qe ta kuptosh kete prap se prap po them qe ato librat e tua i hyne vetem dreqit ne pune sepse shqiperi ka pasur para mijera e mijera vjetesh athere kur krishterim e myslimanizem as nuk eksistonte ne atebote (profesore gjerman e austriak ma kane vertetuar kete)..pse nuk shkruan per keto gjera apo nuk ta ben zemra se ste lidh asgje me kete komb !!!!

 

Une i kam dhene 32 viteve studime ne trojat tona. Kur t'i kesh bere ti 3 vite flasim. Deri atehere qepe!

Ate doni soji i juaj qe ne gjasme njerzit e thjeshte ta qepim  por sdo jua bejme qefin kurre  ti sme thua kurre dot qepe sepse nuk je ne ate pozicion !!!! kjo eshte demokracia !!!

Kjo puna e komenteve te tuja me duket tamam as mish e as peshk burri ose hapet ose mbyll gojen pergjithmone nuk jane zakone shqiptare qe te hedhesh kunja si gra te vjetra te keqija ta them dhe njehere se ato librat e historise gjasme te zbukuruar me foto te bukura jane vete hipnoze per shiptaret nga ana tjeter  jane po shqiptaret qe thone se nuk mbulohet dot djelli me shoshe

tani qe ti lexova te gjitha komentet e cfare ke shkruar neper internete ( megjithse me mori shume kohe !!!)

jam me se i bindur se ashtu sic ke bere politike ke kaluar dhe 32 vjet ne histori e arkeologji fatkeqesia e popullit shqiptar qe ka mbajtur me buke nje grupim te tere njerzish si puna jote !!!!!!

Meks po ishe i verteti mos thuaj qe je shqiptar kur te pyesin se nga je ... thuaj qe sjam shqiptar !!!

 

jam shqiptar mese i vertete. te vetmit qe merreshin me mua si antishqiptar ishin njerezit e paguar nga Berisha ne vitet 99-2001. Midis tyre spikaste Baleta. E hodha ne gjyq dhe fitova madje. Ke ndonje mendje ta provosh edhe ti? Apo sot nuk te paguan dot sa duhet Berisha?

Sic e shef nga flamuri im ketu une jetoj ne nje nga vendet me te begabta dhe me te zhvilluara te botes si nga ana soiale dhe indurstriale, ne nje vend ku cdo qytetar respektohet ndihmohet dhe mbrohet nga ligjiet shtetrore pra nuk e kam te nevojshme te jetoj me paret e berishes ashtu sic ke je tuar ti dhe fisi e sorollopi jot njehere e nje  kohe !

 

Te paguan ai ose ajo leke ! ky ka qene motivi jot i te berit politike por ajo qe nenvleteson soji i juaj eshte se kemi te beni me nje popull me miliona vjet histori qe ju a fut kembet ne nje kepuce !

Po te analizosh ato te gjithe qe i ke bere shqiptarve del shume kollaj ne kokluzionin se ti je cod gje vetem shqiptar jo...

Po te analizosh ato qe thua ti del qe je i marre dhe asgje me shume!

Po te analizosh ato qe bera une del qe mbetem i vetmi kryeminister i djathte i Shqiperise ne 23 vite tranzicion. Ngelem krenar per kete detyre qe kam mbuluar!

Po te analizosh ato qe thua ti del qe je i marre dhe asgje me shume!

 

Mendim tipik sllavo bolshevist kur mbarojne argumentat kalohet ne sharje banale deri ne te arrestohet se eshte armik i partise !!!!

Se si ngelesh ti ajo eshte thjeshte vetem puna jote por se cfare mendojne te tjeret per ty ajo nuk eshte me puna jote por e te tjerve pra e atyre qe kane perjetuar ( vuajtur) vendimet e tua si kryeminister i djathte.

Lakrat e lakrorit ..e kam fjalen te katovices po dalin dale nga dale ...e cte ngelet ty me teper se disa te tjere?

ndoshta ndonje konto pak me e madhe se populli i thjeshte !!! behu burre akoma sa merr fryme dhe thuaj njerze te verteten ...nuk eshte kurre vone thone gjermanet !!!

Duket qe jemi kultura me e vjeter dhe me e pare ne bote perderisa nje ish kryeminister i jep llogari lloi-lloi lafaraku online.

smiley

ps. qerrata!

S'ka politike,si rjedhoje as parti politike,pa treg.Ngrini tregun, qe partite te kene ca interesash te perfaqsojne.I gjithe tregu ktu, asht administrata publike.Shife si hahen si qent,jo mos me hiq te mite,jo do ve te mite,pasi jane te vetemet interesa me te cilat bahet politike ne Shqiperi.Te vozisesh ket lesh sistemi pa treg,asht njelloje, si levizesh ne nje hapsire pa asni pike referimi.

A mendon Leka Meksi se fati yne si komb lidhet me faktin e te mos qënit nje vend multietnik, sepse perndryshe, (ashtu sikurse Stambolici zgjodhi trashegimtarin e gabuar -sekretarin e partise, Miloshevic -  ashtu edhe Ramizi zgjodhi sekretarin e partise Berisha, shembelltyra par excellence e Miloshit),  vendin do e kishn perfshire flaket e luftes civile? (1997 eshte miniatura e miniatures se asaj qe mund te na priste)

Ia mblodhe ti gje Berishes? Une e kam kundershtuar per cdo teme qe ia vlente. Ne cdo takim te 7 viteve rrjesht. Dhe ia mblidha edhe diten e pare te PD-se kur u vendosen gjerat sipas meje. E ke edhe ne video, shko shikoje. Por ju kekroni politiken sipas imazhit tuaj familjar ndoshta, kur te gjithe duhet te zihen ne permanence! Une nuk hyra ne politike per t'u zene apo per te fituar hapesire nepermjet sherrit. Kishit Azemin per kete. Kam edhe nje interviste vite perpara shume interesante per temen e sherrit. Ate dite qe u binda qe nuk behej ndryshe u terhoqa. Tani, ti besoj se je akoma i ri. Une i hyra politikes 51 vjec. Hajde ne Shqiperi e jep kontributin tend e mos na jep mesime nga Franca!

jo jo, nuk dhashe mesime nga Franca, as nuk fola per sherr. Desha thjesht te di se pse u lejua nje ish sekretar i PPSH te zgjidhej ne krye te forces se pare politike opozitare ne Shqiperi. Ose edhe me thjesht : ne kryesine e PD, minimumi mund te ishte vendosur qe te mos kish anetarë kryesie nga rradhet e ppsh. E di qe ka qene edhe Pashko, por nese memorja ime eshte ne rregull, ai ka qene vetem kandidat per anetar partie, dhe nese nuk gabohem, e kish dorezu teseren perpara 11 dhjetorit (me korigjo nese nuk jam gabim)

votimi i pare u be ne shkurt 1991. ne votimin e pare u zgjodha une kryetar. heroi i demokracise azem hajdari u revoltua sepse me siguri nuk isha tek ajo lista e Ramizit qe ju tek PPU aq shume keni qejf. Kercenoi tere diten qe do te terhiqej nga PD se bashku me nje tufe te tjere. Une dorezova mandatin dhe u be rivotim. Fitoi Berisha me nje vote mbi mua. Kesaj rradhe Azemi dhe tropojanet-ramizistet nuk paten ankesa. kjo eshte historia. po te kerkosh ne web do te gjesh edhe nje skanim te nje prej fleteve te numerimit te votave. Ne zgjedhjet e kongresit ne shtator une nuk vura fare kandidature dhe Berisha kishte kundra Azemin me Neritan Ceken (e mban mend kete besoj apo jo? eshte ai ministri i rendit i Nanos ne vitet e pergjakura). Berisha fitoi pa problem.

Tani, ti me kerkon llogari mua se vura Berishen? Meso historine njehere, pyet me edukate pa kaluar ne akuza te kota, dhe pas mesimit mund edhe te japesh ndonje opinion.

ne votimin e pare u zgjodha une kryetar. heroi i demokracise azem hajdari u revoltua sepse me siguri nuk isha tek ajo lista e Ramizit

smiley (edhe pse e dija kete)

 

Kercenoi tere diten qe do te terhiqej nga PD se bashku me nje tufe te tjere. Une dorezova mandatin dhe u be rivotim. Fitoi Berisha me nje vote mbi mua.

Me ç'arsyetim e dorezuat madandatin, perderisa u rikandiduat ??
 

 

 

 

 

Qe te mos prishej PD. Shume e thjeshte. Nuk eshte se kishte kandidate. Kishte votim nje anetar nje vote smiley kush merrte me shume vota zgjidhej.

Hyri tetori dhe nuk po behet analize per zgjedhjet e humbura ne PD. Nese analiza nuk behet kur faktet jane te nxehta ska per tu bere kurre. Keshtu qe do mjaftohemi me pohimet aty ketu ne media te eksponenteve te PD qe nen ze kane pranuar se zgjedhjet u humben prej 'mosmirenjohjes se popullit, faktit qe populli leshko u genjye nga premtimet e pafre te PS dhe parave lume te LSI'. Asnje pergjegjesi personale.

Leka, nuk kane durim ca se nuk u kuvalisin ato qe u thoni..Dun " baben".E shikon dhe piramidat juve ja u veshin, kur....baba," babkatili..."

Nuk merzitem aspak. Kujtohem kur deri para tre muajsh kishin frike "baben" se mos u bente gropen. Thonin tere frike do Zoti humb. Keto jane trima forumesh. Flasin per fajdet por akoma nuk kane kurajo te thone sa leke futen ne ato. Por nuk prish pune aspak. Une flas per ata qe duan te degjojne. Keta jane te njejtet qe ketu e para 50 viteve, jam i vaksinuar ndaj tyre.

o Meks, une e kam per ju. E shikon ku je katandisur? Demokratet e te djathtet ti nuk i le te te respektojne per kontributin qe ke dhene ne levizjen demokratike dhe si kryeministri i pare pas komunizmit (megjithe ato gabimet dhe problemet qe ti thashe) por ke hallin te fitosh simpatine e kapterrave dhe te femijeve te sigurimsave e keta gjithsesi te duan deri sa i kundervihesh Berishes dhe PD-se, jo me shume. Keta jane kundershtaret e tu te vertete por ty te ka humbur rruga ne oborr thote populli andej nga gegeria.

P.S. Nje sugjerim, pse nuk hap nje akaunt ne facebook dhe diskuton aty pastaj?

z. Meksi 2 pyetje te sinqerta kam per ju:

1- Kur e kuptuat se fajdet perbenin rrezik konkret per publikun e gjere shqiptare?

2- Dhe kur ja komunikuat publikut shqiptare rrezikun e fajdeve?

Qe ne vjeshten e 1995 kishim dokumenta te mjaftueshem per te kuptuar natyren fallco te investimeve te deklaruara nga Vefa. Tregohej qarte skema tipike e firmave piramidale ku nje investim fryhet pa mase qe te justifikoje te ardhurat qe mbledh (uau! e tmershme kur mendoj se sa firma permbushin kete kushte sot ne Shqiperi dhe sa kredi ke neper bankat shqiptare me garanci ca toka te rivleresuara me cmim mbi 200 euro/m2 kur ne Europe mesatarja eshte rreth 1 euro/m2.) Ka pasur debate te miat ne mbledhjet e PD-se ne vazhdimesi gjate tere kesaj periudhe. Pjesa me e madhe e PD-se (Berisha's followers mund t'i quajme sot) ishte kundra mbylljes se tyre nga qeveria. Pse? Frika nga humbja e zgjedhjeve sepse sigurisht njerezit te tere ishin kundra mbylljes. Lere se cfare dreqin thoni sot! Te tere pa perjashtim ishin kundra. Mjafton te shohesh qe reklamat e Koha Jone vazhduan me nga dy faqe reklama per fajdet deri ne tetorin e 1997-es (ke qejf t'i shohesh te skanuara?)! U la qe pas zgjedhjeve te majit do te mbylleshin. Zgjedhjet e majit shkuan sic dihet dhe situata u komplikua. Dhe gjate veres u perdor si justifikim zgjedhjet lokale te tetorit. Kur erdhi shtatori ishte vone per te pritur dicka nga PD (me vote) sepse tashme perqindjet e firmave lushnjare-vlonjate po kercisinin ne qiell.

Une gjate fushates te majit ne disa mitingje ku mora pjese vete fola kunder fajdeve. Kur jam pyetur fola kundra fajdeve. Nuk ke asnje shkrim timin ku te them nja fjale teke pro tyre. Madje nuk do te gjesh nje foto timen me asnje prej personazheve te botes se fajdeve. Dhe nuk e ke idene se sa cforcoheshin ata per nje te tille foto! Ti nuk mund te pretendosh qe te uzurpoja lajmet e ores 8 dhe te flisja kunder tyre. Meksi against the world!

Kjo ishte per aspektin mediatik. Nderkohe nga ana ligjore une u perpoqa gjate tere 1996 qe te gjeja menyren ligjore te rregullt (jo si disa vendime KKT qe behen ne Shqiperi ku nuk merr vesh i pari te dytin, flitet per leje qe jane dhene por qe nuk ekzistojne ne letra, apo disa VKM qe nuk botohen ne fletore zyrtare!). Dhe per me shume ne kete pike mund te lexosh komentet e tjera te mia ne PPU gjate tere vitit te kaluar.

Edhe dicka qe tregon qarte se cfare ndodhte ne ate periudhe. Kur u bllokuan fondet e Xhaferit e Popullit ne janar 1997 Genc Ruli botoi nje artikull te gjate ku shpjegonte natyren joligjore te aktit tim. Kjo sepse ishte kundra biznesit te lire!!!

Xha Meksi, 

Flm qe vjen e na viziton ktej, po cthua per kte buxhetin e publikuar ne fletoren zyrtare? Cne kto me rritje kur arken e kemi bosh? 

VKM te Berishes asgjekundi te publikuara. Apo VKM te jashteligjshme (sepse thjesht se jane VKM nuk do te thote qe jane te ligjshme, mund te ankimohen pa perjashtim. Fakt ky qe juristet e PS-se bejne sikur nuk e dine, ndoshta sepse kane gati listen e VKM-ve te tyre per firmosje).

Si tani me kujtohet , pas zgjedhjeve te 96 ku urdherove te gjithe shefat e komisariateve te vidhnin zgjedhjet te bene me zor Kryeminister se ne te vertete ti nuk deshe apo jo , mire o mire se ky blog eshte dhe ne vdesim per perralla smiley
 

Ti o brad nuk ke idene se cfare ka ndodhur pas zgjedhjeve. Keshtu qe qepe!

fajdet ishin nje marrezi kombetare ku te gjithe paten faj, qe nga kapoja i shtetit e deri tek qytetari me i thjeshte. Pavaresisht prej kendveshtrimeve qe mund te kemi per periudhen tuaj ju z Meksi(nese jeni meksi i vertete) bete aq sa mundet ashtu si mundet dhe per kete duheni falenderuar.Persa i perket kritikave ,shqiperia eshte vendi ku 95% e njerezve nuk ndihen te afte per te qene bojaxhinj por 100% e tyre ndihen te afte per te qene kryeminister.si thote teodor roosvelti:

It is not the critic who counts; not the man who points out how the strong man stumbles, or where the doer of deeds could have done them better. The credit belongs to the man who is actually in the arena, whose face is marred by dust and sweat and blood; who strives valiantly; who errs, who comes short again and again, because there is no effort without error and shortcoming; but who does actually strive to do the deeds; who knows great enthusiasms, the great devotions; who spends himself in a worthy cause; who at the best knows in the end the triumph of high achievement, and who at the worst, if he fails, at least fails while daring greatly, so that his place shall never be with those cold and timid souls who neither know victory nor defeat

"Meksi" ti flet sikur ke qene kryetar OJQje dhe jo kryeminister. Tashti ne ke qene kryeminister rigoni, sic ka dale moda te thuhet, kjo eshte puna e jote. Fajdet u hapen ne gjithe Europen lindore, por u mbyllen per pune muajsh, sepse drejtuesit e kuptuan c'mund te ndodhte. Ti thua e kuptuam me 95. Pse gjer atehere cfare kujtonit qe pillte florinj Sudja me Vehbiun? Gjithe atij brezi qeverises me ne krye Saliun e duke vazhduar me ty (bile dhe opozites, se dhe ata squke ndejten) u ka mbetur kjo njolle qe nuk e lani dot me. Ne nje vend normal te gjithe keta gjynahqare minimumi do te duhet te ishin perzene nga politika, pa folur per mbi minimumin.  

Shko lexo per fajdet e hapura akoma ne tere boten ne wikipedia. Ke nje liste te tere. Mos provo kot te me japesh mend ne keto tema.

Dhe gjithandej jane te denueshme sapo zbulohen.  Dmth meqe ka krim ne bote, dhe ju nuk kishit faj qe late krimin.  Me kete gjuhe e arsyetim, nuk dua ta besoj qe je vertet Meksi, do ishte nje zhgenjim akoma me i madh per mua. Une te te jap mend ty? Mos te kam gje borxh. Ti sikur po perpiqesh te japesh mend me duket, po s'po t'i merr njeri. Une Meksit te vertete i kerkoj hesap moral si kryeminister qe e kam patur. 

Btw, e pyete babin ku lozte poker qeveria ne kohen e lire? smiley

Jo e ke gabim ti. Nuk denohen deri sa falimetojne ose deri sa dikush prej investitoreve kerkon paret e tija ne prokurori! Te thashe edhe njehere, gjej ndonje tjeter per te dhene mesim.

Sa per poker gabohesh, ne fakt une personalisht kam lozur 2 muaj bilardo tek  nje kafe ne bllok pas doreheqjes sime me disa ministra e miq (Lollipop i sotem). Nqs ti di ndonje gje per poker fol me emra mos be aludime. Dhe ne cdo rast nuk kuptoj cfare eshte kjo deshire perverse per te lidhur bashke ceshtje pa pike lidhje. Thjesht me shprese se krijoni kuriozitet tek lexuesit e tjere. Skandal!

Ajo ishte per te testuar Meksin e vertete jo per te lidhur gje.

Por nga sa fole, pavaresisht ne je apo jo i verteti, une ne mendjen time po zgjedh qe nuk je i verteti, per ta ruajtuar nje fare respekti personal qe kisha per Meksin. 

 

Respektin qe nuk ke e ke treguar neper komente. E leme me kaq sepse kjo faqe nuk eshte per ne te dy.

Gjithe te mirat

Meksi against the world!

Po pse mor z. Meksi cfare kishte Tupac me shume se ju? 

Ti nuk mund te pretendosh qe te uzurpoja lajmet e ores 8 dhe te flisja kunder tyre. 

Absolutisht qe nuk e pretendoj nje gje te tille. Ajo qe pretendoj une eshte qe ju si kryeminister i shqiptareve dhe sherbetori i tyre me graden me te larte (kryeminister) duhej qe te pakten nje artikull ne shtyp ta kishit shkruar ne momentin qe e kuptuat (vjeshten e 1995-ses) "natyren fallco te investimeve". Dmth mos te keqkuptohemi, nuk po ju jap mend se si duhet te kishit vepruar por po shpalos pretendimin tim kundrejt ish-kryeministrit tim. Mbase pretendimet i kam te larta. 

Megjithate z.Meksi une personalisht nuk ju quaj aspak pergjegjes per fajdet (megjithse jam i sigurt se per sa kohe qe do te permendet emri juaj nder shqiptare nuk do te vonoje shume dhe fjala "fajdet" do te vij pas tij. Ky qe fati i emrit tuaj z. Meksi. A e ndertuat ju fatin apo ju ndertoi fati ju, pak rendesi ka.) Nuk ju quaj pergjegjes per fajdet pasi me kujtohet kur ime me erdhi ne shtepi gjith vrull dhe i thote tim ati qe Vera (komshija jone) ka shitur shtepine dhe parat i ka futur ne fajde dhe po fiton para pa fund, keshtu qe ta shesim edhe ne dhe ti fusim parat ne fajde. Babai pasi e ndegjoi i tha: Po pse trute e Veres kam une? Dhe ne shtepine vazhdojme ta kemi kurse Vera ka nja 10 vjet qe nuk e di se nga behet. 

Une nje kuriozitet kam z. Meksi. Si e justifikonit ne mendje dhe ne shpirt bashkjetesen tuaj me ate sistem ku dhuna fizike kunder kundershtareve ishte e gjithpranishme? Ju, intelektual, njeri i librave, i shkences, si nuk e jepnit doreheqjen nga ajo qeveri qe rrihte opoziten ne mes te sheshit Skenderbej? Nuk e shikonit dhunen ju z. Meksi? 

 

Dmth cdo minister i qeverise Rama duhet te dale te flase per cdo kredi te dyshimte qe jepen sot sepse ndoshta ne te ardhmen do te falimentojne? Po sikur te mos falimentonin? Po sikur te terhiqnin investitore te tjere dhe te nderronin natyren? Po sikur, te ecte ideja ime e administrimit te kontrolluar?

Me c'te drejte ligjore une duhet te beje publike cdo frike apo ndjenje timen?

Dhe ti e di shume mire qe ne cdo rast do te me kishin kryqezuar. Jo se ndryshe shkoi me mire smiley

Dmth cdo minister i qeverise Rama

A jo kshu z. Meksi! Ajo qeveri quhej "Qeveria Meksi" por me sa po shoh ne ate kohe nuk i paskeni vene shume rendesi se si e kish emrin qeveria. Ose keni shkuar me idene se gjerat harrohen dhe njolla e fajdeve mund ti mbese zonjes Ermelinda Meksi. Kjo me ben te besoje se emri juaj e meriton fatin qe ka. Fundja jo vetem i juaji, sipas Getes fati ndjek rrugen e karakterit.   

E kisha per sot!

E kisha per dje, kur Shqiperine e qeveriste qeveria Meksi!

Dhe une te kerkova qe te kerkoje po kaq me kurajo sa me mua te njejten gje sot! Apo sot s'te intereson?

Nejse z. Meksi po ndihem i padrejte me ju. Nuk eshte aspak njerzore qe ti kerkosh llogari dikujt qe historia ja ka bere llogarite per se gjalli. Ndjese z. Meksi!

Edhe kjo pergjigje tregon me se mire gjendjen tende shpirterore ndaj ketyre ceshtjeve. Dhe pastaj ke edhe kurajo te me kerkosh llogari pse nuk dola ne 1996 te thoja keto gjera ne publik. Une kam 16 vite qe i them dhe prape ju keni ngelur tek fyerja. Nuk kerkuat nje dite te vetme llogari se ku shkuan 130 milione USD te Vefes pas doreheqjes sime. Sepse aksionerve nuk iu kthyen apo gabohem?

Dhe e menaxhoi PS me Deloitte ate periudhe! Cudi se sec me sjell ndermend nje lajm te dites se djeshme.

 

Kjo mendesi tregoN pse ndryshojme prej gjitoneve, botes ne shtetformimin.Ne ndjekim " percorin", sipas genit te vellait " te goditur"Mirepo poliset i krijoi ...vellai tjeter.
Nuk dominon as mendesia e majte e as e djathta, por mendesia ...katundare.
Kjo te ben te keshe durim.Durimmadhi lipset sot , Leka
Te duhen shume shembuj..?Mjafton besoj

ka bohet ai leka zocka mer po lejini kto prrallat me berish..

Kemi nji perfaqesues te PD ktu Mekso  prane PS .Pys nganjehere pervecse per te kalu Kohe  .Perse i duhet kjo ? Kemi dhe nji rryp kaishi nje psikopat Klasi qe vinte ketu tek PPU dhe ka hap Blog me dosje. Po ky nuk ka nevoje per pyetje se eshte sizofren i lindur .

Per zotrine tuaj e quaj te logjikshme te pys ..Perse te duhen keto ?

I nerum , ke 70 tshi , as idealist i vdek me nje cironke ne xhep , as i papune , as i ndeshkum as rezultat , as fajtor , as i deshtum , nje kalim rradhe , me pare po , me pasuri po , i nerum ne shoqni po dhe habitem...

Cfare do mo Robi pervec Humorit me ik nga kjo Jete pa strese dhe larg qofte ndonjwe Penallti tip lefKOPEJE te Babasqapit  ?

E kam seriozisht Mekso jashte ish Funksionit ! Me sinqeritet mendon se mund te nevoitesh me ne Politike , pervecse si keshilltar ne se duan dhe ate ?

Kujton se kane ndonje Vlere historite dhe analizat qe ben ? Ose per ke mendon se vlejne pervec si gjithe robve Normale qe kembejne nga nje mendim ku gjinden si ne kete rast ne kete Blog te nderuar !

Pyetjet e tua mund t'i bej une per ty pa ndryshuar asnje rrjesht!

Sidoqofte, per politike nuk kam asnje interes personal. Por pyetjet e tua jane naive sepse eshte sikur e tere jeta permblidhet ne mundesine per te pire dhe per te ngrene. Dhe meqenese paskam per te pire e per te ngrene, dhe meqenese paskam edhe miq e shoqeri, nuk kam se c'dua online. Po me shoket per cfare do te flasim valle? Vetem per qofte e raki?

Une kam botuar edhe libra per kisha e xhami. As ato te mos i shkruaj sepse nuk kane kujt i duhen tek PPU?

Dmth disa duhet dhe mund te thone cfare te duan, qofte edhe shpifje ne 16 vite distance, kurse une s'duhet te flas sepse rrezikoj se ndonje nga ju ben humor?

Flm z.meksi qe me respektove .Ate kisha nder mend Librat dhe studimet tuaja per Kisha e Xhami qe i sherbejne Botes se pertejme smiley

Po mire mre Tre gjonat me te medha qe ka Njerzimi ...Pushteti , Dashuria , Paraja ...dy i harrite .Per dashurine nuk ke folur smiley Po e ke harrite dhe ate i ke harrite te gjitha maskaralleqet e Botes sipas Zola-s . 

Cfare duhet mo mre ? Po une per ate bisedim te lire ta kisha  .Qoftet dhe Birra ke Klubi , çfrimin dhe Humorin ke Blogu . Në fakt përfundimet tuaja do më përshtateshin (megjithse s'kom harrit asnjonen , ke të treja jom  fort i suksesshem ) po të kishe shprehur ndonjë dëshirë për udhëtime . Psh ne Safari , Tanzani , Las Vegas , Monte Karlo , Piramidat etj sepse i mbulon shpenzimet . Ama nuk do ja dite njeri se ishe i "Fajdeve " smiley

Ne na i Le mrene dhe vallahi bilahi s'ka Leksion qe na i qit MO , jo me ket jete po as ne te pertejmen !

Shnet e Pleqni te mbare ..

[AL] meksi - 12 Tetor 2013 - 17:08 Permalink

përgjigju

Po te analizosh ato qe thua ti del qe je i marre dhe asgje me shume!

po të analizosh këto që shkruan ti, vetëm aleksandër meksi nuk je!

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).