I nderuar z. Erdogan: Po ju shkruaj këtë letër të hapur me rastin e vizitës suaj në Kosovë. Prej ditësh këtu është proklamuar vizita juaj, me rastin e inaugurimit të Aeroportit të Prishtinës, ku firma e cila e ka marrë këtë aset është turke dhe ka qëlluar që pronari i saj të jetë edhe dhëndri juaj. Gjëra që ndodhin në politikë, por unë do ta lë me kaq këtë çështje, pasi nuk është objekt i kësaj letre të hapur.

Më lejoni fillimisht, përpara se të hyj në temë, t’ju falenderoj për mikpritjen që shteti juaj më ofroi mua, si pjesë e delegacionit të kryetarit të Kuvendit të Kosovës, gjatë një vizite që zhvilluam rreth një vit e gjysmë më parë. Mbeta e impresionuar në fakt me gjithë gatishmërinë e krerëve më të lartë të shtetit tuaj, përfshirë Presidentin dhe ju, për të na rezervuar kohë, takime. Patëm edhe mundësinë të shohim edhe pjesë të kulturës së vendit tuaj, historinë, zhvillimin etj. Më kujtohet që ju z. Kryeministër sapo kishit kaluar një operacion dhe shëndeti juaj nuk ishte në gjendjen më të mirë, por megjithatë na e rezervuat më shumë se një orë, në pallatin qeveritar në Stamboll, dikur pallat i sulltanit. Dhe këtë akt tuajin, unë dhe delegacioni në të cilin bëja pjesë e çmuam dyfish, pasi tek e fundit nuk ishte as takim në nivel të kryeministrave.

z. Erdogan,

Përtej mikpritjes suaj, gjuhës “vëllazërore”, përtej atmosferës që përpiqet të krijojë diskursi se ne si popuj jemi të afërt sepse na ka lidhur historia, unë personalisht u ktheva në Kosovë me një shije jo fort të mirë. Disi u hidhërova. E kam mbajtur për vete këtë hidhërim, mirëpo sot, pas zhvillimeve që do t’i shpjegoj më poshtë, jam e bindur se fjala ime e hapur shërben më shumë se fjala e ruajtur në dry, për hir të diplomacisë.

Mbeta e hidhëruar sepse gjatë takimit me ju, prej më shumë se një orë, çështja kryesore e cila u diskutua ishte xhamia në Prishtinë. Ndërtimi i xhamisë për të cilën u bë shumë zhurmë në Prishtinë, më së shumti nga radikalët dhe profiterët e fesë, erdhi e rierdhi disa herë në bisedë, në formën e pyetjes dhe kërkesës nga ana juaj.

Kreu i delegacionit u detyrua të shpjegojë se toka për këtë ishte ndarë. Natyrisht ju nuk kishit detaje për këtë çështje, sepse jeni kryeministri i një vendi tepër të madh, por edhe vetë xhamia në Prishtinë, unë mendoj se do të duhej të ishte një detaj që nuk duhet t’ju interesonte fare.

Pritshmëria ime lidhej me tema të tjera në fakt, si p.sh thellimi i bashkëpunimit në fushën ekonomike, lufta e krimit të organizuar dhe rrugëve të trafiqeve, bashkëpunim në fushën e legjislacionit edhe pse ne modelet i marrim nga BE-ja, e po kështu si shtet i madh e me ndikim në rajon pse jo një influencë më e madhe diplomatike në raport me fqinjin tonë problematik, Serbinë, që është një partner goxha i rëndësishëm për Turqinë, së paku sipas deklarimeve tuaja dhe të bilancit tregtar që zhvilloni me të. Në fakt, ne i jemi mirënjohës kujtdo që punon sado pak, apo ushtron influencën e tij për të na e hequr qafe Serbinë.

Nga ky takim mora vesh gjithashtu se edhe kreu i Bashkësisë Islame të Kosovës, z. Naim Tërnava kishte ardhur tek ju dhe ishte ankuar për punën e xhamisë. Nuk kisha se si të mos ndihesha e çuditur dhe e tradhtuar nga ky njeri, i cili ka shkuar të ankohet tek kryeministri i një vendi tjetër, për një punë që duhej të zgjidhej me Komunën e Prishtinës.

Përveç pamaturisë dhe gafës së madhe të Tërnavës, me thënë të drejtën unë kërkesën tuaj apo parashtrimin tuaj për ndërtimin e xhamisë e përjetova edhe si ndërhyrje nga ana e shtetit tuaj në punët e brendshme të Kosovës.

Le të më korrigjojë dikush nëse e kam gabim.

Por, sikur të mos kishte mjaftuar ky takim me kryetemë xhaminë, në takimin e radhës me kryediplomatin e Turqisë, z. Davutoglu, një intelektual i shquar në vendin tuaj, por me teoritë e të cilit për neo-otomanizmin, e thënë e zeza mbi të bardhë në librin e tij “Thellësia Strategjike” apo edhe në disa fjalime në vendet e rajonit, çështja e xhamisë na mbiu sërish.

Fillimisht ministri i Jashtëm përshkroi gjerë e gjatë dashurinë e tij për qytetin e Prizrenit.  Përshkroi rrugët dhe ndërtesat me një hollësi sikur të kishte kaluar fëmijërinë në to, duke shënuar e nuancuar me admirim hiret e këtij qyteti, një pikturë të madhe të të cilit e mbante pikërisht në zyrën e tij, bashkë me një pikturë të një qyteti tjetër të preferuar, atë të Mostarit.

Ndjeva xhelozi për Prizrenin, njëjtë si për të dashurin, kur dikush tjetër kërkon të ta marrë.  Askush i huaj nuk mund ta dojë Prizrenin më shumë se unë. Kurrë!

Në këtë takim xhamia jo vetëm që doli në tryezë, por u shoqërua edhe me shkaqet e ekzistencës së  katedrales, e cila “nuk mund të mbushet nga besimtarët.”

z. Erdogan,

Ne në Kosovë por shqiptarët edhe më gjerë jemi shumë të interesuar të kemi raporte të mira me shtetin e sotëm turk, pavarësisht nga e shkuara jonë e hidhur. Krijimi i raporteve të mira do të thotë në radhë të parë respekt reciprok, do të thotë respektim i kulturës dhe traditës së tjetrit.

Ne, si ish-pjesë e perandorisë turke, të pushtuar prej saj jo vetëm politikisht por edhe kulturalisht e fetarisht, para një shekulli bëmë përpjekje të jashtëzakonshme si komb për të rilindur vetveten. Ia dolëm. Sfida numër një për ne ishte pikërisht feja. Vendosëm që asaj të mos i jepnim rëndësi të dorës së parë, por kombi të ishte formula jonë e ekzistencës. U përcaktuam për këtë dhe ecëm përpara. E kundërta do të na kishte fundosur. Ashtu sikurse mund të na fundosë tani, nëse ne nuk tregohemi të vëmendshëm.

Ne nuk kemi asnjë të drejtë t’ju gjykojmë ju dhe partinë tuaj për axhendën islamike të cilën e keni proklamuar hapur, i takon popullit të Turqisë ta bëjë këtë vlerësim, mirëpo unë personalisht dhe si unë ka me mijëra shqiptarë, nuk mund të heshtnim nëse këtë axhendë ju apo kushdo tjetër do të përpiqet ta sjellë edhe në Kosovë. Unë i kam parë shenjat, diçka e tillë po ndodh, islami politik ka nxjerrë kokën edhe në Kosovë dhe po bëhet gjithnjë e më agresiv.

Prandaj po ju shkruaj për t’ju thënë se axhenda islamike për ne është helm. Ky helm e kontaminon botëkuptimin tonë për fenë, bashkëjetesën që e kultivuam prej shekujsh, respektin për fenë e tjetrit. Dhe në rast se ju na konsideroni vëllezër, ashtu siç jeni shprehur, mos na e sillni atë helm këtu.

Përkundrazi, unë nga shteti juaj, të cilin e konsideroj sot shtet mik, pres ndihmë në betejën që ne vetë duhet të ndërmarrim për të luftuar organizatat dhe fondet e dyshimta, që nën petkun e humanizmit sollën në Kosovë pas luftës edhe rrymat më fanatike e ekstreme të islamit, që për mua dhe jo vetëm, janë në kundërshtim me vetë këtë fe. Sot ata po na indoktrinojnë të rinjtë, po shfrytëzojnë varfërinë tonë ekstreme, mungesën e edukimit të mirëfilltë dhe dobësitë e shtetit të ri të Kosovës, i cili nuk ka kapacitete të mjaftueshme t’i luftojë.

E në fakt, një shtet i fuqishëm si i juaji, do të mund të na ndihmonte më shumë se kushdo tjetër, sepse unë besoj se e keni dijen, eksperiencën dhe mundësitë për ta bërë këtë.

Unë dhe gjithë shqiptarët jemi të interesuar për raporte të mira me Turqinë e sotme, edhe pse ajo është trashëgimtare e një perandorie që ne na mbajti nën pushtim rreth 500 vite. Ju mund të keni një qëndrim tjetër për pushtimin, por unë personalisht jam rritur me rrëfime për vajzat tona të reja që dikur hidheshin nga shkëmbinjtë për të mos rënë në duart e ushtarëve turq, se si kullave të të parëve të mi iu është vënë flaka disa herë nga këta pushtues, se si mijëra shqiptarë merreshin e dërgoheshin nizam, duke lënë shkretë shtëpi e katandi, e duke luftuar nëpër toka të huaja për interesa të perandorisë.

Ne nuk mund t’ju akuzojmë ju për atë që kanë bërë paraardhësit tuaj, por në momentin që na kërkoni që ne të ndërrojmë historinë, që të zezës t’i themi të bardhë, të përgjakshmes lulëzim, në momentin pra kur ju nuk distancoheni nga prapësitë e paraardhësve tuaj, por përkundrazi na kërkoni që edhe ne t’i shohim me sytë tuaj, atëherë mos pritni prej nesh mirëkuptim.

Ne si komb kemi luftuar shumë hegjemoninë e të tjerëve, dhe tani që po shijojmë lirinë, kurrsesi s’mund të pranojmë që dikush, sado i fuqishëm, të na e shkruajë historinë sipas qejfit të vet. Asnjë shtet perëndimor, as ata që na çliruan nga pushtuesi tjetër Serbia, nuk na ka ardhur me një kërkesë të tillë primitive. Primitive pasi së pari historinë e shkruajnë historianët, jo politikanët, aq më tepër politikanët e vendeve ish-pushtuese; dhe së dyti, sepse bie tërësisht ndesh me fondamentin tonë, iluminizmin dhe të vërtetat që burojnë nën dritën e tij.

Sado i fuqishëm të jetë, askush nuk mund ta ndryshojë të shkuarën, ajo është arbitrare, edhe kur dikush palon fletë mbi të, një ditë ajo i shqyen pa mëshirë, madje edhe në shoqëritë e mbyllura.

E ne në Kosovë po përpiqemi të ndërtojmë diçka tjetër, një shoqëri të hapur, ku logjika e absolutizmit shpesh e mishëruar edhe tek feja, ia lë vendin logjikës kritike, konkurrencës së ideve dhe dekonstruktimit të ideologjive.

Prandaj, duke ju uruar mirëseardhje në Kosovë më datë 23 tetor, si kreu i një shteti me të cilin na lidhi një e shkuar fatkeqe, shpresoj që kjo vizitë të bëhet me qëllimin për të ndërtuar një të ardhme fatmirë.

471 Komente

Erdogani ka mbi 10 vjet ne pushtet, gje qe i ben robt te rrjedhin e tu duket se kane misione e fuqi qiellore. Kot nuk ka vene bota kufi ne pushtetmbajtje. 

me Erdoganin, problemi eshte i thjeshte fare-fare: po ndryshoi kushtetuten (duke fuqizuar permes saj postin e presidentit) dhe pastaj te zgjidhet vete president,  a ha, E HENGRI !

Ja njeriu i zgjuar...me pelqen logjika e te menduarit tuaj ketu...po Almen e more vesh pse ishte merzitur????

Ne parim mire ben qe shpreh opinionin tend te cilin e ndaj dhe une ne pjesen me te madhe, por ne fakt nuk ben hic mire qe diskutime te cilat i ke degjuar si pjestare e nje delegacioni zyrtar ne cilesine e deputetes se kuvendit, i nxjerr ne pazar. ne te tilla raste te mjaftueshme per publikun jane deklaratat per shtyp, dhe atje duhet te ngelet historia. nejse, secili ka mendimin e vet

swed, pse nuk u dashka informuar publiku apo te pakten inteligjenca e nje vendi, forumi,  per ç'ka eshte folur ne mes dy paleve. Zonja eshte per tu falenderuar qe informon publikun per ç'ka kerkojne kreret me te larte turq. Me Turqine duhet te kemi marrdhenie te mira, por le t'ua leme historine historianeve. 

Mos e shmangni komentin tek Erdogani! Zonja e nderuar, Alma Lama, se ka hallin me Erdoganin, por me Kosovën. Si do ja bëjë elita politike dhe fetare kosovare, do ta lejojë këtë vend të largohet edhe më tej nga Europa? Almën e përshëndes dhe i uroj qendrim të guximshëm e të palëkundur në bindjen e saj se islamizmi përbën rrezik për lirinë e pavarsinë e Kosovës.

"se islamizimi perben rrezik per lirine e pavarsine e Kosoves" - jo vetem.
 

Kjo me duket se e lexon historine nga e djathta.

pa na i thuaj pak ate historine tende zotrote. njesh me erdogan-at e ke?

Kan pas thone dikur katunaret e tirones; me kte rob sja vlen as 'te lehurat e qenit'

Ideja ishte se nqs psh' kalonte nga lagja ndonje njeri jo shume i mprehte nga mendja; qeni i shtepise se pare i asaj lagjeje lihte aq fort saqe i duhej te zotit te shtepise te harxhonte 2 here e me shume ushqim per te. 

Thenie kuptimplote !

jeni shume te kompikuar ju islamistet. veshtire t'ju kuptojne shqiptaret e ''pa-fe''.

dmth, problemi qendron te ty e jo te kto islamistet qe harxhojne kohe poshte e lart me retorika?

sigurisht sigurisht, problemi jam une dhe te ''pa-fete'' shqipo si puna ime, skenderbeu gjithashtu. ti, armiri & co jeni drita e verteta e te tjera pa mbarim...

prape gabim je; ti po thua qe mendimi yt te jete me i mire sesa i te tjereve? nqs na e mbush mendjen jam dakort !

une s'po them ate fare fare. une dua qe historia te mos shtrembrohet, dhe bashke me historine mos shtrembrohet dhe feja e shqiptareve, mos cperdunohet deri ne kufijte e absurdit. kaq!

ti, ose jo ti,  po erdogan & co duan te cmitizojne skenderbeun dhe gjithe luftrat e shqipove kundra p.o. duan te na e sjellin imazhin e saj si nje perandori qiellore aq e pafajshme dhe shpetimtare.

do me per belulin?

feja e shqiptarit sipas censusit te fundit eshte e paksa e ndare, dhe ne fakt kshu ka qene gjithmone nder shekuj

Sa per Skenderbeun edhe sikur dikush ta quaje te rendesishem vetem e vetem duke pare perftime ndermjet turizmit e vizitave neper muzeume etj ku lartesohet figura e tij - nuk do i vija faj ! Kshu bejne edhe ne Britani me familjen mbreterore. 

Ka shume mundesi qe sot flet shqip prej atij Skenderbeu. 

Ktu nuk je shume i sakte; vete Skenderbeu fliste 2 gjuhe amtare, dhe asnjera nuk kishte perparesi mbi tjetren. 

 

 

Merpo leri ato cfar fliste Skenderbeu. E kuptove cfare te thashe apo jo? Mos bjer ne keto pozita se jane te turpshem. Ta them se kam nje fare konsiderate. 

Dakort qe Skenderbeu ka meriten si shtetformues etj, po une po them qe edhe Shenjteror nuk dua te me shitet - te pakten mua jo !

Nejse.

ej, e di si ke fol ti Gazi... tamom sikur e ke pas Skenderbeun me i lagje dhe e ke pa tu bo shurrren ne breke...... te pakten ty jooo.... po kush je ti mer daj.... qe paska fryke te boje pordhe Skenderbeu...???

 

e ke gabim; ti po flet me mendjen tende; une po them nqs rishikohen figurat kombtare dhe ne zgjerohemi ne historine e tyre etj; nuk shoh ndonje te keqe ktu

jo, nuk ka asgje te keqe te rishikohet historia... por amon jo nga Bashkimi i Xhires... te lutem shume, se jena bo te gjithe gjitholloge.....kujt do me i tregue ti historine mer jahuuu...(tm Idriz) As une e as ti, nuk kemi asnje te drejte te pergojojme asnje nga figurat tona historike, pa iu nenshtruar nje studimi serioz dhe te gjithepranuar shkencerisht... se me pordhet e Lubonjes per deheroizimin apo çmitizimin, nuk shkohet as ne hale....

Ai nuk ka cfare te shesi. Po per ata qe flasin shqip eshte Shenjtor i Shqiptarizmes.  Sidoqofte, ketu s'jemi per t'i mbush mendjen robve. Themi ndonje llaf shqip dhe aq. 

Gaz.B , jam kurioz se kush qenka ajo gjuha tjeter amtare e Skenderbeut, perveç shqipes. 

Hiq Skënderbeun, ju lumpenë të çfetarizuar JENI PROBLEMI. 

Falemnderit Zonje!!!

Patriot, je i nderum.

Mbase gabohem, mbase eshte perceptim i shtremberuar i realitetit nga media, por kam vene re kohet e fundit nje shtim dhe perforcim te ofendimit te strumbullarit te kombit, Gjergj Kastriotit, nga gjithfare elementesh (me gjase skajore) islamik, te cilet kane marre nje guxim profan sepse kush nuk ua pret gjuhen. Flas edhe per ne Shqiperi, jo vetem Kosove e Maqedoni.

Keto jane edhe pasojat e ndyra te te ndriturve opinioniste, qe duan te gjene te verteten medemek, te skotave te lubonjes dhe Co, qe do e zhbenin kete komb brenda dy dekadash po ta kishin ne dore.

E di qe do dalin tipa "cool" e do thone se ne Tirane "nuk e rru njeri, mer jahu, per kto gjona, ne Tirane robt shofin ku te kapin naj kokerr leku". Well, nuk di si e perfytyrojne keta tipa zhberjen e nje kombi, mos duan te hapen vetiu gropa e humnera neper rruge? Apo qe ne mengjes, kur Ikja shkon me ble i dore qepe te Qazimja te thote: Merhaba, po sa burr i lik paskish qen ai Skenderbeu...

Shteti shqiptar duhet te mos jete indiferent per kesi gjerash. Nje kombinim i edukimit me dajakun (ligjin perkates per figurat kombetare) s'do ishte hic i keq. 

ata jane elefantet, Skendo Beu eshte virgjeresha smiley

kam degju nje kenge (ne shqip!) per kta shehidet e qeshtjes, qe thoshte qe po t'ju pranoje Allahu atje lart si martire, do keni jo nji e dy, por shtatedhjetedy (72)... me qe po folim per virgjeresha. Eshte viti 2013! 

... me kalendarin tat, se me t'atyne eshte nja njemije e katerqind e ca smiley 

Je pak i vonuar me rifreskimet e fundit që i është bërë numrit të virgjëreshave. Janë 72 një më e bukur se tjetra dhe çdo njëra prej 72 virgjëreshave do të vijë e shoqëruar me nga 72 virgjërsha të tjera që i shërbejnë smiley Të ta sjell edhe me video? 

Yes, please smiley

te keqen e portokallise smiley.. 

disave sikur s'u erdhi aq mire me e pase dhe grun qe kane ne toke ne grupin e dashuroreve te parajses. U zhyten ne mendime... kur nis e mendon qen-ia religjioze veq te mira ka.

Po ky vete, i beson keto, per shembull? Se shume i kenaqur duket.

Mund te ndaj me ju nje histori personale?

Faleminderit!

Isha klasa 5 apo e 6 dhe me shoket e lagjes shkonim ne meitep (shkolle fillore fetare) dhe me pas ne xhami. Kishim nja 1 vit qe e kishim nis ket pune. Nejse, ne mejtep vjen si te thuash "ora e parajses" ku shpjegohej se cfare te mirash na presin ne Parajse. (Ket punen e viregjereshave nuk na e thane. Po tna e kishin thene, ka rrezik qe do kisha lloc mrena edhe une athere.) Midis te tjerash, "profesori" thote qe ne Parajse cdo besimtare merr nga 1 hektare toke te vaditur me uje. (mbase deshira e fshehte e popullit arab per reforme agrare?) Rruges per ne xhami me thot nji nga te klases, po ce du une token mer Ron, une nuk du me punu toke ne Parajse. Fap u hoq edhe nje tulle nga muri i besimit.  

smiley 

ps Uria seksuale te jete motori edhe i besimit, thua?

Shume fort i mshojne faktit se atje larte pervec se gruse qe ke ne toke do kesh edhe 70 te tjera. Dmth me nji gure vrasin 2 zogj: Kush eshte i knaq me grune thote shyqyr do e kem dhe atje, kush nuk eshte i knaq e fokuson vemendjen te ato 70 te tjerat. 

Nuk jane aq budallenj jo...mbasi besimtaret dalin nga xhamia, hoxhallaret nxjerrin ca libra qe ne kopertine duken si Kuran, por qe ne te vertete jane kopje te "Three Essays on the Theory of Sexuality"...ehuuu jane te thella punet fin! 

Edhe nji te fundit per ket punene e 70 virgjereshave. Mu kjo puna e 70 virgjereshave nuk me duket ndonji fare oferte!  Mbase e kam gabim, por mu me duket se mbasi shko me virgjereshen e pare, e dyte dhe te trete, te e katerta robi si rregull duhet te doj nji ustallesh!

Kam edhe nji pytje per teologet islamik te peshkut: Ca bohet me kto virgjereshat e parajses mbasi ti bo sex me to? Bohen prap te virgjera apo cfare? Se 70 jane, dhe kur e meno qe ne parajse do jesh perjeteshisht heret a vone ke per te shku dhe te e 70-ta! Kam pyt muslimont qe njof por te gjith krujne koken asnjoni nuk e di.  

Ka nje gje shume interesante faktikisht e gjitha kjo. Mendo qe parajsa e krishtere eshte nje vend ku nuk ke nevoja fizike (afermendsh, ngaqe aty shpetojme nga "burgu" i trupit), kurse parajsa myslymane qenkesh pikerisht vend i plotesimeve te urive fizike. 

ps Kjo puna e virgjereshave eshte "me liber"?

Po femra a bekohet me 70 virgjerusha? 

_

Po, po ne liber eshte.

Ka nje debat ne faket per ket pune, pasi shume teolog jane te mendimit se fjala "virgjereshe" e perdorur ne Kuran ka dhe kuptimin "rrush i thate" (raisen). Keshtu qe niset tjetri per parajse me menjen qe e presin 70 virgjeresha dhe kur shko atje te japin nji grusht me rrush te thate. Fin e kam seriozisht per ket punen e rrushit te thate. 

Po mire, si e kane zgjidhur kontroversine? Apo cave u premtojne rrush e cave virgjeresha? 

Mami im, se ciles sapo ia shpjegova kete punen e virgjereshave, u trondit thellesisht, dhe kur e mori veten me perseriti per te njezeten here qe nga feja duhen marre gjerat e mira. smiley 

Po pse kot do rrine ato 72 virgjereshat? Ja ku u zgjidh dhe problemi i punimit te tokes.

5184 virgjeresha?! Jo prit, se i bie qe edhe secila nga ato 72 virgjereshat qe i sherbejne 72 virgjereshave te kene secila nga 72 virgjeresha, e pastaj zinxhir. Lizander, sa i bie nr i sakte, apo infinite?

Si tha ai fotografi "po prit mo vella te therras edhe ca shoke se s'jua dal dot te gjitheve vetem" smiley

Po të marrësh 4 gra tokësore i bie që në parajs të kesh shërbimin e 19604 virgjëreshave smiley

Ore po flasim per parajsen apo per ferrin ketu? smiley

Pse paske kete mendim negativ per femrat ti, z. Tirona?

E kam per numerat, jo per femrat, perkundrazi. Edhe embelsira me teprice te ben dem, sic tha ai fotografisti qe permende ti. 

Ti me duket ke frike se mos virgjereshat ne parajse trashegojne dhe ne Parajse vecorite e permuajshme fiziko-emocionale.

E kisha llafin qe s'jemi te gjithe Berluska. Dhe ai i shkreti deri ne 8 per nate e kishte. Ketu flitet per mijra. Prit njehere, se po te ishte per ate pune na kishte paisur me multiple ... Pastaj i bie qe ne parajse robit mos t'i dali koha fare per ta pa icik ppu. 

Pastaj i bie qe ne parajse robit mos t'i dali koha fare per ta pa icik ppu. 

smiley  Robi nuk jeton dot pa ppu!

Pa uje eshte po uje jep. smiley

emigrant,

Nqs dikush ofendon e shan figura kombtare etj eshte gabim.

Por nga ana tjeter debati duhet te jete i pranueshem nqs ka dicka per tu kritikuar apo per te bere hulumtime historike etj qofshin kto edhe nga lubonja & co. 

Sa per zberjen e kombit  ne kuptimin  e 'nation - state';  kjo ka fillu me kohe. Ceshtja eshte se cila ideologji do jete fitimtare smiley

S'ka neqoftese, Gaz. Eshte fakt, si hallve e ngrofet, i thene ne menyre te perseritme nga jo nje e dy, si dicka e programume. 

une po them qe gabim e kane ato qe bien ne kte nivel; po mos harro se kto jane si flluska sapuni kavaje. 

oh fck!

FRD-ja e peshkut do marrë hak mbi kaurrët për këtë shkrim. 

smiley

 

Po, e lexova, një çikë me vonesë se ma hoqi përqëndrimin një gomar që pashë të fluturonte nga dritarja.

 

Rendesi ka qe e lexove... Gomari qe pe duke fluturar ishte duke ndjekur nje Pate ( te pjekur) 

smiley pa tjeter i shenjte. se ndryshe nuk e permendte nemesis.. .. ose ose ka pire caje lazarati  dhe shikon objekte qe te tjeret nuk i shikojnesmiley  ja edhe une Po shijoj nje cike "caj"  i ngjashem me ate te lazaratit.. uooou  sapo kaloi nje Unicorn  para makines sime..:smiley

smiley ehhhhhh, ohhhhh thuaj

keshtu e ka kjo bote e mjere e marre

perpara nxjerrim vec gomare .......

erdogani do ta haje qafen e pates, po nuk zuri mend. nje paralajmerim ju be para ca muajsh. 

bravo Almes qe ja ka numeruar. keshtu i do mushka drute, hapur dhe ne publik. takim qeveritar,  fillo e mbaro me muhabete xhamish.

armir kapedani te na vi dhe komentoje pak.

S'eshte koha e duhur per Shqiperine qe t'i bjere gjoksit per pranine e islamizmit, sepse s'ke kohe t'ua shpjegosh robve se pse s'ke lidhje me terroristet. 

ky komenti jot i ngaterruar, nuk me thote asgje. shprehu shprehu qarte...smiley

Dua te them qe jam me ate qe ka shkruar titullin e temes smiley, si per shqiptaret ne Shqiperi, ashtu dhe per ata ne Kosove. Islamizmi ka ngjallur shume urrejtje ne perendim e partite ekstreme te djathta sa vijne e marrin pushtet, si agimi i arte. Se fundmi u rriten edhe ne Norvegji e moren goxha ministra ne qeveri. Mund te ndikojne vota te rendesishme per shqiptaret vetem per urrejtjet e tyre anti-islamike.

E solla kete shkrim te Almes, jo thjesht per kulture, por edhe si nje shqetesim i madh qe ekziston ne mes shqiptareve pertej ,kufijve, se brenda kufijve te Shqiperise, eshte ende ne zhvillimet foshnjarake, por islamizimi i pertej kkufijve, e sidomos i shqiptareve te Maqedonise, qe eshte katastrofal, e me pas ndjekja qe i bejne shqiptaret e Kosoves eshhte vertete nje realitet shume shqetesues qe i ve minat kombformimit si dhe shoqerise moderrne ne pergjithesi. Por siç e kam thene edhe dikur ne nje koment tjeter, fanatizmi fetar eshhte me shume ne ato vende ku shoqeria eshte e prapambetur..... Keq te mos na vije por i madherishmmi Kadare me moderrnitetin e shoqerise shqiptare ta korigjoje pak shenjestren....

shqetsim i ster-madh o alidems, po c'te bejme, shqiptareve u ka zene rrota bishtin cave nga malli cave nga halli. po kesaj bravo i qofte. erdoganit i eshte prishur gjaku besoj. nje tjeter ne xhep nga perendimi. gadafin e pa si perfundoi...

Haha, s'eshte Turqia Libi, mos i ngaterro gjerat. Me Turqit s'e kruan njeri dhe aq kollaj, dhe se dyti, s'u interson. Turqia eshte shume e lidhur ekonomikisht me perendimin, ne krahasim me keta arabet, dhe ka pasur zhvillim shume te forte ne vitet e fundit. 

 

s'eshte s'eshte po asgje s'eshte e sigurt ne kete jete. nje paralajmerim ja dhane, se si trim i madh po na hiqet. gerr-verr me fene, gerr-verr me izraelin.

Turqia eshte si Rusia, jo si Libia apo Siria. As nuk e mendojne dot ate pune me Turqine. Plus qe eshte ne NATO.

dhe dicka, po hengri qafen e pates erdogani, turqia aty eshte, bashke me ameriken dhe perendimin. kapish apo jo?

Jo, Turqit jane patriote e s'lene t'ua preke njeri KM, dhe jane ne NATO. Mos i ngaterro gjerat tani. Eshte tjeter gje Turqia.

Fan fan, ate mos e thuj fare ti, se qe te gjitha shtetet e pranveres arabe, vetem me perendimin i kishin lidhjet.... e prape e hongren.... bile edhe Egjipti, qe ishte aleati me i madh arab ne lindjen e mesme e hongri qafen e pates..... e Egjipti me Turqine, rrote me rrote jane.....

E shef qe kam te drejte une. Vetem se jane myslimane turqit, i ngaterrojne me arabet e me pranvera arabe. smiley. Jane ne NATO, jane komplet tjeter gje. Kane kompani qe kane fabrika ne Amerike, qe nga tekstilet e deri tek ULKER e embelsirave. Po ashtu dhe shume gjera te tjera. Jane si Rusia, jo si arabet. S'kane lidhje fare me pranveren arabe.

epo fan fani mendon ndryshe, c'ti bejme, mendjen me zor s'ja nderrojme dot.

Alba, ne Turqi ke fabrika te FIAT e shume biznese te tjera perendimore, dhe turqit kane punesuar, sado pak, por edhe amerikane ne Amerike. Edhe nje here, jane lidhje ekonomike qe vetem me sanksione perendimi demton veten. Plus te qenit ne NATO e ne organizata te tjera qe as Rusia nuk eshte. Prandaj dhe e ngre zerin Erdogani, sepse mundet. Egjiptianet s'kishin asgje vec turizmit. smiley Shkurt, vetem prej faktit qe jane myslimane ju i ngaterroni me arabet, por Turqit s'kane asgje te perbashket me arabet. 

asnjehere nuk i dihet. flasim per erdoganin dhe islamistet qe i ka pas. turqia aty eshte, fabrikat aty do jene, mos u shqeteso.

Po jo, se ti merr shembuj gadafin, qe sugjeron lufte, qe sugjeron qe s'ka me Turqi po pati ate lloj lufte. Dhe ajo nuk ndodh ne Turqi. Por Erdogani nje park s'prishi dot se s'deshi populli. Nese ai rri ne krye te Turqise, eshte se e do populli. Po e deshi populli, t'i haje mune perendimi, se s'ka c'i ben, aq sa s'kane c'i bejne Putinit. Rusia dhe Turqia kane qene tmerret e perendimit ne shekuj, asnje tjeter.

Ne lidhje me ne turku eshte aleat me serbin. e tille ka qene kjo pune qe ne krye te heres. Po e ve perseri:

Cubriloviq "Debimi i shqiptareve", 7 mars 1937:

“Me hapësirat e pafund dhe të pabanuara të kufijve në Azinë e Vogel dhe Kurdistan.. Turqia ofron pafundësi kolonizimi. Është e ditur që masat e myslymanëve janë në përgjithësi lehtësisht të influencuara nga feja. Prandaj ne DUHET TE BËJME PËR VETE NË RRADHË TE PARË KLERIKËT (HOXHËT,IMAMËT DHE MYFTINJTË) dhe njerëz me influencë, NËPERMJET PARAVE dhe kërcënimeve QË ATO TË NA MBËSHTESIN PËR SHPËRNGULJEN E SHQIPTARËVE. Gjithashtu duhet te gjehen sa më parë që të jetë e mundur agjitatorë sidomos nga Turqia, për të promovuar shpërnguljen, nëse Turqia është e gatshme të na i gjejë. ATO (agjitatoret turq)...DUHET TE NDEZIN FANATIZMIN FETAR TË MASAVE DHE TË ZGJOJNË KRENARINË PËR SHTETIN TURK.”

po dakort; po ndryshimi eshte qe ne 1937 sundonte diktatori absolut Mustafa Kemali, kurse sot ka zgjedhje parlamentare.

 

alidems, flm per kete artikullin mbi salafistet . 

ktu e e ke gabim; kush nuk do donte partnere strategjike ! 

per nje here te vetme kam rene dakord me kastriot islamin, kur shkruante para ca ditesh qe vetem gjermanine nuk e ka permend njeri si partner strategjik deri tani. nese qeveria mendon qe partneritetin strategjik e ka me turqine, duhet ta ndaje mendjen mire qe turqia ne dore vetem celsat e bosforit ka. nese duan te bejne pickedhine, edhe akullore edhe cokollata, e kane shume gabim. kane nevoje urgjente te orientohen strategjikisht ndaj atyre qe jane partnere strategjike. nese bekan partneritet strategjik me turqine se tansu cilleri ja paska bo rrup-sup greqise ne 1997, duhet te kthjellohen qe nuk eshte kohe lufte, vizioni jone o eshte europian o eshte aziatik. 

swed,

orientohu sa te dush ti; kur nuk te dune nuk te dune mer vlla! ky eshte problemi !

 

Ne lidhje me kete:

gjermanine nuk e ka permend njeri si partner strategjik

Pergjigje ne rastin me te mire as mish, as peshk:

Z. Rama, aktualisht ndodhemi në mes të tetorit gjerman, këtë vit nën moton „25 vjet bashkëpunim ekonomik Shqipëri-Gjermani“. Si i vlerësoni ju marrëdhëniet ekonomike mes dy vendeve?

Për fat të keq dhe për faj të palës shqiptare këto marrëdhënie sot nuk janë aty ku duhet të ishin. Kam pasur rastin ta them dhe po e përsëris edhe për Deutsche Welle-n sot, se qeveria e Shqipërisë i detyrohet një ndjesë Gjermanisë për sjelljen krejt të pakuptueshme në raport me një kontribut të shkëlqyer gjerman lidhur me interkonjeksionin Shqipëri-Kosovë, që besoj ka lënë pas edhe gjurmë mbresash jo fort të pëlqyeshme tek Gjermania, e cila është donatori më i rëndësishëm për Shqipërinë dhe një pikë referimi për ne.

Cilat janë pritshmëritë tuaja për të ardhmen e marrëdhënieve Shqipëri-Gjermani? Cilat janë fushat prioritare?

Gjermania ka qenë gjithmonë e gatshme dhe ka bërë për Shqipërinë jashtëzakonisht shumë në gjithë këto vite. Na takon ne të meritojmë më shumë.

A keni marrë Ju vetë pjesë në ndonjë nga aktivitetet e tetorit gjerman deri tani?

Jo, nuk e kam pasur këtë fat, por me siguri do ta kem ditët në vijim.

Une i dija vendet si moderne, ne marredhenie te hapura, e jo ekskluzive, duhet te zgjidhet o Evrop o Azi kur evropa me azine jane bere si b*the e breke?

degjo swed, se edhe per dullen thoshin qe kishte marrveshje te fshehte me turqine nqse greku niste ndonje operacion apo lufte. eshte e vertete qe turqia eshte partneri kryesor. erdogani ja u ka sjelle ne maje te hundes vete turqeve per kete punen e fese, jo ne.

po dakort; tjetri vetem se te fiton zgjedhjet pa hap kutite fare e pa pyetur ambasadorin e Amerikes. Ky eshte ndryshimi. 

Ky eshte rasti tipik i abuzimit me fene. Feja eshte midis robit e asaj qe beson. Shteti, politika e aq me shume nje shtet i huaj s'ka pune te ngaterrohet. 

Edhe Erdogani fene per pushtetin e vet e perdor. Tani i duket vetja si Sulejman i madherishem. Eshte gjynah per Turqine e gjithe rajonin.

Sidoqofte, Turqia e gjen vete Ataturkun kur t'i duhet. Ne si shqiptare s'kemi pse behemi lodra e egos te sulltanit te ri. Na e kane qendis rilindasit formulen, ne mjafton ta zbatojme.  

Besimi eshte midis robit dhe asaj qe beson, ndersa feja eshte nje institucion rregullues ashtu sic dhe shteti. Erdoganit pra i leverdis ta perdori fene ne nje vend ku nuk ka pushtet direkt.

Pikerisht nga kjo nuk e kuptoj pse Alma i drejtohet Erdoganit ne leter te hapur, ajo duhet ti drejtohet ministrit te jashtem dhe kryeministrit te kosoves ose popullit te kosoves interesat e te cileve preken direkt.

Kujt po i apelaon Alma, sensit moral te Erdoganit? Shqetesime te drejta, por shkrim i pakuptimte.

Po letra per shqiptaret, dhe per ata me pushtet eshte, prandaj dhe botohet ne shtypin shqiptar. Erdoganit nuk i plas per ate pune, nga te vetet qe i bene revolte e jo me nga Alma. 

Qe letra eshte per Shqiptaret s'do mend, por duke ju drejtuar Erdoganit ajo i jep atij gjithefuqi si i vetmi vendimtar ne mardhenien e ndersjellte. Konfirmon inferjoritetin e kolonistes qe i apelon sulltanit.

Alma i ben PR vetes; dhe bravo i qofte  kur gjen ! 

Ja ç'thote edhe Merua ne nje interviste te tijeen per kete çeshtje ne nje te perditeshme online ne Kosove...

Express:Cili është rreziku më i madh që iu kanoset më së shumti aktualisht shqiptarëve, çështjet religjioze, keqqeverisja apo diçka tjetër?

M.Baze: Mendoj se korrupsioni dhe tendencat religjioze shkojnë në harmoni me njëra- tjetrën pasi ushqejnë njëra- tjetrën dhe i japin shans njëra- tjetrës të zhvillohen. Religjiozët hiqen si puritanë që do na shpëtojnë nga korrupsioni, kurse të korruptuarit si heronj anti-religjiozë. Armiku i të dyve duhet të jetë shteti ligjor dhe laik, një shoqëri properëndimore, ku feja është problem i brendshëm i qytetarit dhe jo i shtetit, dhe një shtet, i cili dikton rregulla loje të njëjta për të gjitha. Kosova është e “dënuar” të jetë një shoqëri pro-perëndimore, jo vetëm se ekzistenca e saj i detyrohet Perëndimit, por dhe se e vetmja mënyrë që të mbetet shtet, është të jetë perëndimor. Nuk mund të ketë një Kosovë pro-perëndimore me tendencë drejt botës arabe dhe lindore. Nuk kemi për ta lënë as ne si shqiptarë.

Do të jetë fundi jonë i përbashkët. ....Lufta jonë e vërtetë jocivile!

 Bukur Alma!

Tirona ka te drejte, rob si Erdogani fillojne e cmenden me pushtetin qe kane.

Se mos ka ngel njeri pa u cmen nga pushteti.

He mre .Ja futet dhe Turqise  smiley

Ezelin dhe Sulejmanin e modh e duam

Islamin jo

ne mbeshtetje te shqetesimit tim qe nje shoqeri e pazhvilluar eshte edhe nje bartese e fanatizmit fetar, po u sjell edhe disa shifra mbreselenese....

Për të parë që pasurite e arabeve shpenzohen për qëllime të këqija dhe të pa suksesshme ja keta shembuj:

”Popullsia e Hebrenjeve ne mbare boten: 14 milion - Ne 105 vitet e fundit, 14 milion hebrenj kane fituar 180 cmime Nobel,  ndersa nga popullsia e myslimaneve te botes: 1.5 miliard - Kane fituar vetem 3 çmime Nobel.E gjitha bota myslimane (rreth 60 shtete) ka vetem 500 Universitete , kurse v etem Amerika  i ka plot 5758 universitete.Shkrim e këndim në boten perëndimore: 90%. Në vendet më të zhvilluara arrijnë në shkallen maksimale: 100%;kurse ne botën myslimane  as 40%. E gjithë bota myslimane nuk  e ka asnjë universitet të vetëm që të renditet në 500 universitetet kryesore të botes. Në vendet perëndimore e perfundojne shkollen fillore mbi 98% te popullsise e në vendet myslimane as 50%. Ne vendet perëndimore mbi 40% e popullsise kryejne universitetin e në ato muslimane vetëm 2% .Vendet islamike i  kane mesatarisht 230 shkencetare per 1 milion banore, kures vetem ne SHBA janë 5000 per milion ”etj. etj. (Hafez AB Mohamed: Drejtor i Përgjithshëm, Al Baraka Banksmiley

....komentet jane te teperta....

me siguri e ka fajin amerika.

Ne krahasim me koherat e shkuara, zhvillimiet sociale sot po ecin me shpejtesin e drites. Identitetit Boshnjak (musliman) ju deshen rreth 200-250 vjet qe te formesohej si identitet social. Para disa ditesh po komunikoja me nje shoku tim te gjymnazit. Jeton ne Tirane. Ne vitin 2002-2003 gjen islamin. Sot per te Gjergj Kastrioti eshte nje "qafir qe digjet ne xhehnem" flamuri kombetare per te eshte "nje kushuri i te gjith flamujve rreth nesh". Dmth nje proces i cili me pare kerkonte 200-250 vjet sot permbyllet ne 10 vjet. Nga ana kulturore, une me shokun tim te gjymnazit sot ndajme shume pak me njeri-tjetrin: heronjte jo vetem qe i kemi te ndryshem, por i kemi dhe antagonist te njeri tjetrit, nivelin e ndjesise kombetare e kemi keterciperisht te ndryshem (per te shqiptaret jo musliman jane kufar dhe manafik). Ne nje situate te tille une mendoj se status kuo-ja kulturore sa vjen dhe behet me e paqendrueshme. Kur une me mikun tim sot ngjajme kaq pak, po femijet tane??? 

Ron; ky eshte kendveshtrimi i yt  - dhe te jap te drejte, packa qe here - here ti i ekzagjeron pak gjerat. Nuk eshte kurdohere bardh - e - zi muhabeti. 

 

Ron; ky eshte kendveshtrimi i yt

No shit!!!! Really??? Po pse mos thash gje qe eshte i yti??? 

Nuk eshte kurdohere bardh - e - zi muhabeti. 

Jo ore??? Vet e zbulove ket???

 

Boll mer me kto klishera!!!!

Nuk guxo robi me shkrujt dicka se te vje tjetri me vule dialektike nga mrapa: Ky eshte kendeveshtrimi yt!!! Edhe ket ta thote gjasme si strekonc argumentativ! smiley

 

tamam, flasin sikur keta kane gjithe kendveshtrimin e botes dhe ne kemi vec tonin. sigurisht qe eshte kendveshtrimi i ronit, sikurse i yti eshte i gazit. pike e zeze c'na ka gjet. 

Kendveshtrimi yt eshte o qafir! o KAURR, ma i keq se Milloshevici e Shesheli...

Pune kendveshtrimesh mer Ron; ky hoxha permen edhe punen e mire te atij 70 vjecarit Xhihadist, dhe i kerkon te rinjve te "ndihmojne" vellezerit Sirian se atje do zbrese Isa para dites se qametit....

Kaq shume e kish perdor doren e djathe hoxha, sa qe e kish frrujte deri ne brryl!

Bame kam vu re qe kto besimtaret e allhaut jane shume tipa te prekshem. E ke pa qe shume video i cilesojne "shume emocionale"?

O Ron po jo te gjith mun ti bojne gjonat me te dyja duret... Po sikur ky te mos ish mengjarash???  E pra, normal qe eshte emocional...

 

ai eshte kendveshtrimi yt...

Serio ama, une nuk e kuptoj se si keta hoxhallaret nuk jane burgjeve...

Nigjo ca degjova sot. Kryengritesit ne Siri kane rene dakord te hapin negociatat me Asadin. Luftimet nderkohe vazhdojne, por jo me ushtrine, por me krahun rradikal xhihadist qe nuk pranon bisedimet dhe i quan kryengritasit vendas tradhetare te ceshtjes...

A e kupto se kujt po i keno ky hoxha? 

Mos ki merak, si komunistet grek ne 49 do te perfundojne. 

Une Deionin e dijsha per liberal...

smiley

O Deiono e ma men si e ke pas emrin ne xhami???

smiley

Do e thush vet apo ta them une???

Mos më thuaj që është ai freedomfighter në youtube i cili ka qenë pjes e kontigjentit të ushtris shqiptare që ka shërbyer në B&H ?

Ne B&H kemi pasur shqiptare rezidente qe kane luftuar per qytetin e tyre. Kemi gjeneralet qe sot nderohen si heronjte kryesore te luftes, kemi tunelin etj... Keta mjekrroshet xhihadiste nuk e ulin nderin e shqiptareve qe luftuan per vendin ku jetonin. Duhet shume kujdes per mos ti ngaterruar keto dy kategori. 

Ky ishte pjestarë i kompanis së ushtris shqiptare që ishte pjes e UN . Kur u kthye u bë islamik i betuar duke mohuar edhe flamurin nën të cilin kishte shërbyer.

dmth e cuam ne gjendje dhe na erdhi skrap... kuptova...

dmth e cuam ne gjendje dhe na erdhi skrap...

Per nje t qe ti e ngaterron me s... smiley

Ore mire Alma i nxorri "sekretin" e xhamise muhabetit te Erdoganit. Po shyqyr qe s'i nxorri gje Rama nga qyfyret e bisedes qe paten.

Meqe permende Ramen. C'behet keshu, na doli edhe Rama mysliman i thekur me keq se Berisha?

Me vjen keq po nuk e thyej dot kodin e etikes. smiley

Une du me dal nga kjo rrjeta qe perbendi bulkthi me poshte, e meqe pushoi dhe shiu, ja nje e funit nga une...virgjereshat ne parajse nuk e shofin njona tjetren, po xhihadisti i shef te gjitha( gjer ne 100 meqe ra llafja se aq munet robi me majt! smiley

Ti do te dalesh nga rrjeta por te pret grepi pak me tutje. smiley

Ore mire ju qe keni kohe te tepert e durim te degjoni e analizoni keto videot, po c'taksirat kemi dhe ne te tjeret te na prishet dita?

po per femren shehide cfare premtohet?

Po e tham pra, kenaqesia e te qenurit perjetesisht me burrin e saj!

hm. cik e padrejte me duket mu, po ca di un xhanem, une s'e kom bo mejtepin, as format e edukimit ne xhami.

Te duket e padrejte or zoteri sepse ty nuk ta ka fal allahu mundesine qe te provosh se ceshte kenaqesia e te  sherbyerit dhe qenurit afer burrit tend! Pyti i her motrat muslimane sa te lumtura jane? E di si thone? Ferri nuk eshte gje tjeter vecse nje parajs ku mungon burri yt. Edhe ferrin mos kujto se e kane fryke nga zjarri e torturat, jo ore jo, i tmerron ideja e nje jete te pafundme ku nuk nuk mund ti sherbejne burrit!

dhimbje pa fun!!!! Femra do jete perjetsisht riperteritesisht e virgjer per burrin e saj. Por ama rrobat do jene nga mendafshi me i mire!!!! Nje here ne jave ka pazar!!!! Lumenjte jane prej mjalti dhe vere. A do vere ti, pyt hoxha, pi sa te dush atje... Po pse mos me e pi ketu? 

...po kpuc ka ? smiley

Je qe je, pyet pak edhe per canta dore smiley

ok, e shtojme edhe kete.....jo po se po mundohet me na bind vetem me lecka smiley 

po te perifrazojme Carlinin: po pse 72? Pse jo 71 ose 73? Sepse 72 tingellon e rendesishme. Askush s'te vdes per 71. Cfaaare, 71 virgjeresha??? ik ere pirdhu!... Kurse 72 te mbush, 72 eshte ortogonale, 72 eshte plotpjestuese e gjashtes, e dymbedhjetes, e 24-es, jane oret e tri diteve numerologjike, aty perlaset 9-a dhe 8-ta, pra dyshi, katra dhe treshi ne fuqi te dyte, 12-a dhe 6-ta, pra dy gjashta dhe nje dysh per te prishur tersin... Pra 72, ne fund te fundit, eshte nje vendim biznesi.

u ku ku moj nane ,72 vvirgjeresha nuk behen as te grupi i pare e i dyti i kopshtit ma eskluziv te murgeshave te mia....ai i treti nuk di ça me thane smileymandej ketyne rrezikzesve nuk ua ka dhane si kushi as kurva qe kane ne shpi e prandej rrehen kollaj

Shyqyr e qe e kthyte ne permasa njerezore, se ato mijrat na tremen, me thote te drejten. smiley

smiley

 

 

mire me turqit po me korofillaket qysh do ia bejme?

***

 Çështjet, të cilat qeveria Greke duhet t’i zgjidh në të ardhmen me Shqipërinë, janë këto:

 1.      Marrëdhëniet me Berishën, duke e mbajtur plotësisht e aktivisht në shërbim të Greqisë

2.      Marrëdhëniet me opozitën shqiptare (PD dhe forcat e djathta agresive anti-greke)

3.      Çështja Çame

4.      Futja e sa më shumë njerëzve të Greqisë, në presidencë, qeveri, parlament, diplomaci, në institucionet ligj-zbatuese, në drejtimin e pushtetit lokal dhe administratën e lartë, të mesme e të ulët publike shqiptare

5.      Regjistrimi i popullatës me premisë shtimin numerik të etnisë greke, që qeveria shqiptare po përgatit

6.      Jugu dhe Veriu, ndarja psikologjike dhe kulturore e Shqipërisë

7.      Greqia planifikon të insistojë, që numri i popullsisë greke, të raportohet si popullsi me origjinë etnike, e regjistruar në Shqipëri gjatë regjistrimeve të mëparshme përpara vitit 1990.

8.      Intensifikimi i përpjekjeve, që elementi grek në Shqipëri, të vendos përfundimisht në politikën dhe qeverisjen shqiptare.

9.      Greqia planifikon të ushtrojë presion mbi qeverinë shqiptare, për të përfituar në këto drejtime:

10.  Ndalimin e aktiviteteve të vogla terroriste, në jug të Shqipërisë

11.  Shpërndarja e popullsisë të fshatit Lazarat, i cili konsiderohet si faktor që sjell shqetësime në fshatrat dhe në zonën ku banon minoriteti grek (në Dropull)

12.  Ndalimi i dhënies së “tapive fallco” nga Shteti Shqiptar, për tokat në minoritet

***

http://gazetadita.al/megali-hileja/

Pika 10, me duket se eshte pergjegjesi e nemesis! smiley

 

po sikur t'i ngarkojme edhe piken11, e ben dot thua?

smiley e paske ngarkurar shume "mushken" me dru sot, loloto ...edhe pse mushkes i duhen ngarkuar drute ashtu sic i do, nganjehere smiley

pika 11 eshte vertete shqetesim per ta . perpiqen qe nepermjet ''luftimit'' te droges te detyrojne qeverite shqiptare te shperbejne fshatin.   njesoj sic kane bere me borshin i cili prishte ''vazhdimesine''.

Po t'i cojme dhe keta ne te s'emes, i mbetet gje hatri thua? 

Baton Haxhiu në një shkrim të vetin e cilësonte islamin politik një nga problemet e Kosovës, para ca kohësh.

Me një dozë të fortë sinqeriteti, ndër të tjera ai shprehej se vështirësia e përballimit, ishte që nuk dimë - thoshte, si ta bëjmë. 

Ka ndonjë tip interesant e të interesuar për këtë shprehje, se e shof që ua kini dhi xhenetin myslimonve. 

Ndër të tjera, kjo çupa e artikullit na qenka dekostruksioniste...

E ne në Kosovë po përpiqemi të ndërtojmë diçka tjetër, një shoqëri të hapur, ku logjika e absolutizmit shpesh e mishëruar edhe tek feja, ia lë vendin logjikës kritike, konkurrencës së ideve dhe dekonstruktimit të ideologjive.

 

krahu im, what?

 

degjoje se c'thote nemesis , degjoje.. ene do ta kuptosh se ku e ka llafne..

Jo jo, Juli s'e ka keq. Papa s'eshte krahu i Julit. Ju po te jeni te zote nxirrni Kryepiskopin te thote te njejten gje.

i krishtere, pra.

ok, po pastaj? Se nuk po e kap dot kontekstin. 

Nuk ka kontekst fare. Eshte pershkrimore. Pse behesh kaq defiant, nuk e  marr vesh?

Po çfarë defiant? Implikimi është se a priori kemi mendime të ndryshme në këtë çështje, kshu që spo e shoh what's the point.

 

"Je ca pusht ti Zoti Fotaq" smiley 

Hiq pusht, vi ideolog, ti zoti Nemesis. 

It is a serious illnes, this Christian ideology. 

smiley

Une e di qe ti nuk beso ne Pap o nemesis, por se ja ndegjove fjalen kesaj here papes nuk do kishe bere keq

kemi, kemi, por une s'te hidhem per koke. smiley

ideologjite te na hane moone para nje birre me mish qingji ne uje te ftohte.

Në vend të merreni me ndonjë gjë serioze, for a change, si psh si e kuptoni atë deklaratën e Haxhiut? Ju vazhdoni me ahengje virtuale.

 

 

Gazeta Mapo trajton qeshtje madhore gjithmone.

haha, e forte kjo.

sa here ne Kosove apo ne shqiperi plas ndonje skandal per vjedhje, vrasje, korrupsion apo dicka tjeter e ngjashme, fillon nje diskutim tejsisht i skajshem mbi islamizimin, identitetin kombetar, kombin e te tjera brockulla... 

po gjene mire, qe ka emigrante, qe i ka marre malli per vendin, e ne skutat e tyre nostalgjike i amplifikojne zerat per te tilla shqetesime .. e duke pire kafene e mengjesit ne starbucks me laptop ne preher, ne njerin prej tabeve te Safarit kane te hapur peshkunpauje, ne tjetrin nytimes, twitterin ne ipad apo iphone e kuvendojne per qejf mbi hallet me akute te shqiperise dhe shqiptareve, duke rrufitur herazi mochan e ngulur pirunin ne brownin me krem gjalp kikiriku .. ju befte mire

Agreed... 100%

Nga Turqija do na vijne anijet me drithë.

kombin e te tjera brockulla... 

mire mo mire. e te tjera brockulla. peqe. 

po cte lidh ty me kombin? ve bast se ke shtetesi amerikane.. je betuar se do t'i sherbesh atij kombi dhe je regjistruar ne Selective Service System ne rast se plas ndonje lufte e trete boterore

Me lidh ajo qe jam me kombesi shqiptare. Po ty c'te lidh, vendbanimi? Apo shtetesia?

Epo qe do vite dita qe do te duhej te shpjegonim se perse ndihemi shqiptare, ket sma kish marr menja kurre! 

E kane bo si pune rutine kte, medemek ne qe jetojme brenda Shqiperise kemi patenten e naftes. Merr vesh.

Ndersa po ta shofesh historikisht sa kane bere shqiptaret qe kane jetuar jashte krahasuar me ata qe jane brenda, te behet te besosh qe eshte tashme nje kusht qe duhet te jetosh brenda Shqiperise per t'ia qire memen asaj me themel.

po ja te them se cfare po i ngjet ketij kombi qe eshte me keq se c'shohin, me lupen idiote, daktilografe si kjo deputetja, e cila gezon vemendjen e patrioteve part-time si puna juaj

1. vidhen me miliona dollare shtetit nepermje skemave mashtruese te marrjes se TVSH-es, kur ne Shqiperi qe kur ka dale ligji per rimbursim nuk ka firme te kete marre ndonje leke nga shteti.. por del nje firme kineze me shqiptare e merr miliona 

2. kryeinspektorja e ILDKP-es, e deklarimit te pasurive, shkel ligjin dhe nuk raporton mbi gjetjet e personelit te saj, e cila edhe merr guximin te pushoje keta nepunes .. meritat e saj i sheh ne sherbimin qe i ka bere fisi i saj kombit (sikur ju atje me mocha-latte) 

3. ne pushtet eshte LSI

4. Sali Berisha deklaron se njesia e krimit ekonomik u shkri se pergjonte Ramen, por sa ishte vete ne pushtet nuk kapi pervec se disa falsifikator diplomash (shfajesuar nga prokuroria) dhe njesia antikorrupsion prane kryeministrise me ne krye Ivi Kason nuk beri asgje, pervetem se te conte Kason ne listat e deputeteve 

3. ne pushtet eshte LSI

gezon plak dhe femi

Shume te keqija i ngjasin kombit. Une kam degjuar edhe me. Por pse duhet te mbyll gojen kur flitet per nje tjeter te keqe? Dhe qe kur mban orarin e patriotizmit, o bulkth?

Bejme nje llaf e muhabet se ashtu e ka sjelle hera. Po te kisha nje pune tjeter, s'do me dilte koha te rrija te peshku fare. Une jam duke punuar edhe tani, mos na beni te ndihemi keq per kete. emocional behemi kollaj, nuk jemi si ca tipa me gjak te ftofet qe dun behar. krisem dimer vere me i llaf. Blog hesapi, s'kemi dit nga keto ne rini smiley

 

T'i hysh ta analizosh shkrimin e Lames gjen gafa e leshime logjike me shumice:

"Nga ky takim mora vesh gjithashtu se edhe kreu i Bashkësisë Islame të Kosovës, z. Naim Tërnava kishte ardhur tek ju dhe ishte ankuar për punën e xhamisë. Nuk kisha se si të mos ndihesha e çuditur dhe e tradhtuar nga ky njeri, i cili ka shkuar të ankohet tek kryeministri i një vendi tjetër, për një punë që duhej të zgjidhej me Komunën e Prishtinës.

Përveç pamaturisë dhe gafës së madhe të Tërnavës, me thënë të drejtën unë kërkesën tuaj apo parashtrimin tuaj për ndërtimin e xhamisë e përjetova edhe si ndërhyrje nga ana e shtetit tuaj në punët e brendshme të Kosovës."

Pyetja eshte pse u detyrua myftiu Ternava te shkoje e te ankohet deri ne Turqi per xhamine e Prishtines? Lama e di pergjigjen por nuk i intereson te hyje ne ato ujera, nuk i intereson te tregoje se xhamia e Prishtines kishte vite qe bllokohej ne menyre te pakuptimte nga Komuna e Prishtines, me te cilen BIK kishte shteruar gati cdo negociate. A ka dale Lame ne ate kohe te shprehe shqetesim per besimtaret e Prishtines qe faleshin ne shi e ne bore?

“Ne, si ish-pjesë e perandorisë turke, të pushtuar prej saj jo vetëm politikisht por edhe kulturalisht e fetarisht,”

Pra Lame e quan Islamin “pushtim fetar”!!! Mua personalisht kjo me duket nje deklarate skandaloze dhe ne cdo vend te qyteteruar deklarata te tilla do ishin krejtesisht te papranueshme. Turp znj. Lame.

Lame me tej vazhdon me protesten e saj kunder kerkeses se Turqise per rishikimin e teksteve shkollore. Edhe pse kjo teme eshte diskutuar gjere e gjate, ia vlen te rikujtohet se Turqia nuk eshte e vetmja qe e ka bere kete kerkese si ne Shqiperi dhe Kosove. Serbia ka bere kerkese te ngjashme ndaj Kosoves me pare dhe ajo eshte pritur pozitivisht. Po ashtu Greqia e Italia ndaj Shqiperise e mesa di une ka perpjekje te ngjashme ne marreveshjet arsimore me Maqedonine. Keto jane kerkesa normale mes vendesh fqinje qe kane histori komplekse mes tyre dhe u takon eksperteve te historise te vendosin e jo “nacionalisteve” si Lama.

E kanë qa rusët kët filmin. 

"A don me i luftu turqit ti nemesis?"

“Ne, si ish-pjesë e perandorisë turke, të pushtuar prej saj jo vetëm politikisht por edhe kulturalisht e fetarisht,”

Pra Lame e quan Islamin “pushtim fetar”!!! Mua personalisht kjo me duket nje deklarate skandaloze dhe ne cdo vend te qyteteruar deklarata te tilla do ishin krejtesisht te papranueshme. Turp znj. Lame.

Armir, meqe more guximin dhe e turperove Zj. Lame... a ka mundesi te na thuaash perse ti vije turp kesaj zonje per sa ka thene....

ps

gjithmone, nese mundesh... me perulesi skllavi yt pasha.....

Nese nuk e kupton vete pse e quaj turp deklaraten e Lames ku ajo Islamin, fene e shumices se popullit te saj, e quan “pushtim fetar” atehere une nuk marr persiper te civilizoj ty me shoket e tu.

Vetem di te them qe ne cdo vend te qyteteruar nuk do guxonte kush ta quante fene e tjetrit “pushtim fetar”. Ndoshta Alma Lame nuk e ndan kete fe me bashkekombesit e saj, por kjo nuk e lejon ate ta perbuze Islamin. Minimumi qe duhet te tregoje si deputete e zgjedhur me votat edhe te muslimaneve, eshte respekti ndaj fese se tyre.

Dhe qe te detyrohemi te shpjegojme gjera te tilla si ne klase te katert tregon sa poshte eshte niveli i diskursit politik e atij publik shqiptar.

 

Dhe nese i hyjme prap debatit te sterlodhur nese shqiptaret e kane nderruar fene me dhune a me deshire, prap do duhet te rikujtojme se cdo studiues serioz ka vene ne dukje se Perandoria Osmane ka qene nje nga shtetet me tolerante persa i perket ceshtjeve fetare. Por dhe kjo eshte irrelevante, sepse Lame ka nje elektorat ndaj te cilit eshte pergjegjes te cileve nuk u behet vone shume si e kane marre islamin gjysherit e tyre, por ata e perqafojne ate si fene e tyre dhe nuk durojne te dale cdo oportunist politik i mundshem e te mundohet te beje karriere ne kurriz te sulmeve ndaj Islamit (dhe jo vetem atij politik).

Ktu e dhini muhabetin ju armiro: perdorim i tepruar i hiperbolave.

cdo studiues serioz...nje nga shtetet me tolerante 

Po lexojsha nje musliman qe po kritikonte vepren e nje historiani. Midis te tjerash thoshte se historiani genjen deri ne pafundesi. Po menojsha me vete, po pse mer e dhjet argumentin? Po cpune ke mer qe fut mrena pafundesine? Po thuj mer cop mishi qe autori ne pjesen me te madhe te vepres genjen haptazi, edhe numroja genjeshtrat 1,2,3,4. 

O Armir islami.... qe ne kete diskutim, apo koment, dukesh se saa i indoktrinuar je me islamizzmin tend... Une nuk di, se ç'kupton ti me fjalen  "pushtim" e siddomos me pushtimet para 500 vjetesh.... ne nje kohe qe shtetet pushtuese, ne bote jane shume, por fuqite me te medha pushtuese njihen perandoria Romake, ajo Osmane, ajo Ruse, per te mos u shtyre me tej ne kohe. A mund te me thuash, se ne teritoret e pushtimit romak, çfare besimesh fetare ushtroheshin...??? A mund te me thuash po te njejten gje edhe per pushtimet e tjera...??? Pushtuesi, perveç grabitjeve ekonomike, apo teritoriale (gje per te cilen behej edhe pushtimi i nje teritori te caktuar) do te sillte me patjeter edhe kulturenn e tij, e ne rastet tona si kulture themelore per kohen ishte besimi fetar....Pra vasalet ne me te shumten e rasteve, ishin te detyruar ca me hir e ca me pahir, te perqafonin kulturen, zakonet dhe fene e pushtuesit... Ti po thua qe PO ishte me tolerante....ehehehehe, po natyrisht qe nuk e çante koken per te instalu fene, nderkohe qe kishte çfarosur, pothuaj gjysmen e popullsise... e ata qe kishin mbetur nuk u dilte detyre tjeter vetem te pranonin me perulje tagrin e pushtuesit..... e keshtu praaa... krisma nuk ka pasur..... e nese ka patur ato ishin diku larg..... Se po te ishte keshtu o i nderuar Armir, nuk do te kishte fare katolike ne Azi,(nga pushtimet angleze) e muslimane ne indonezi,(nga puahtimet turke) dhe rumania sot do te quhej Dakia dhe gjuha do te ishte ajo Dake...nese nuk do te ishte çkombetarizuar nga romaket... Eh more Armir... Feja ka qene motori levizes i shoqerise per mese 2000 vjet .. dhe ajo e ka luajtur rolin e saj sa nepermjet fjales e po aq nepermjet shpates....  lexoje historine armir lexoje, por lexoje nga e majta ne te djathte e jo nga e djathta ne te majte

ok alidems historiani, te falenderoj per kete mesim historie shume me vlere se tani per here te pare mora vesh qe turqit paskan pushtuar indonezine... hallall.

Ky shkrim i saj dhe disa nga komentet ketu jane si nje ulerime e deshperuar e atyre qe e kane hale ne sy islamin ne trojet shqiptare. Ata qe dine vetem te ulerasin e bertasin “Jo islamit. Nuk i duam islamiket. Ikni qe ketu o talibane. Shporruni ne Arabi”. Lame dhe te tjeret si ajo duhet ta kuptojne dikur se Islami dhe muslimanet jane ketu per te ndejtur e s’kane per te ikur gjekundi. Nese doni te keni dialog serioz e te qyteteruar per te miren e kombit tone, islamiket jane te hapur e te gatshem. Por nese preferoni gjuhen e urrejtjes dhe perjashtimit, islamiket do fillojne te anojne nga “72 virgjereshat”.

Nuk e kam lexu artikullin ne fakt; por kjo qasja ekstreme e hoxhallareve me me ze, per mua eshte shqetsuese. Ty si te duket kjo thirrja per xhihad, per ne Siri e me tej, e hoxhallareve shqiptare? 

Per sa kohe Evropa e Amerika mbeshtesin opoziten siriane me arme, fonde e diplomaci, a mund te me thuash ku eshte problemi qe shqiptaret e mbeshtesin me ndihma vullnetare, si ne para e ne njerez?

Amerika e Evropa nuk e mbeshtesin opoziten ne emer te XHIHADIT o kunadhe. Bile, fakti qe xhihadiste si puna jote i kane hipur ne qafe opozites e ka bere perendimin te limitoje ndihmat ndaj frontit opozitar ne Siri. 

Ne intervista te shumta liderat ushtarake te opozites shprehen se qellimi i luftes se tyre eshte dmeokratizimi i Sirise, ndersa xhihadistet, si puna jote, shprehen se po luftojne per islam dhe sheriatizimin e Sirise. 

Ky synim i juaj eshte aq i qarte per perendimin sa ata po negociojne midis Asadit dhe opozites per ti dhene fund konfliktit dhe per te shpetuar Sirine, nga JU. Bile, keto dite, ju xhihadistet jeni perleshur edhe me forcat opozitare, apo jo? smiley 

me bere edhe xhihadist he? po ti ca i bie te jesh, Asadist?

Xhihadist u bere vete, duke ber thirrje per xhihad.
Kishit nis sport te bukur keto dite, duke gjujt me snajper grate me barre.

une thirrje per xhihad nuk bera. me pyete a sheh ndonje te keqe tek keto thirrjet per xhihad te disa shqiptareve ne internet e t'u pergjigja se nese vendet perendimore vazhdojne te ndihmojne opoziten siriane, si qenka e mundur qe eshte gabim per shqiptaret te japin ndihmesen e tyre? Se kujt grupe u bashkangjiten vullnetaret shqiptare ate nuk e dime as une as ti po inshallah kane sy ne balle e mend ne koke e bashkohen me grupe legjitime te opozites e jo me aventuriere tru-ere.

Ndihmesa e tyre eshte kerkuar nga hoxhallaret ne emer te allahut, ne emer te luftes se shenjte, ne emer te 72 virgjereshave (vidjot besoj i ke te listume e i gje me mire se une), toka ku do zbrese Isa, lufta ndaj KAURRIT etj etj. Nga ana tjeter, keta qe shkojne andej postojne vidjo, ku therrasin edhe vllezer te tjere ti bashkengjiten atyre ne XHIHAD. Postojne vidjo te shokeve te rene, dhe veprimtarine e tyre e rreklamojne si XHIHAD (njeri bile kish mush kamionin me tritol dhe kish shujt burra, gra e femije).  Nese hoxhallaret e lene te kuptohet, keta e thone cope, XHIHAD!!!

Dhe boll me keto, po te kene sy e bullshite te tjera. Vullnetaret nderkombetare kane grupet dhe komandat e tyre, dhe nuk varen nga opozita siriane. Kush shkon atje, ka vetem nje destinacion. Sa per sjelljen e perendimit besoj se e ke kuptuar qe interesat nuk u perputhen me xhihadistet. Marveshja do te arrihet, dhe shancet jane qe xhihadistet do te vazhdojne te luftojne. Apo jo? 

 

Degjo bame, nuk ka nevoje te kompleksohesh nga fjala xhihad. Nje nga kuptimet e fjales xhihad eshte ai i luftes se armatosur ne mbrojtje te atdheut, nderit, familjes, pasurise etj. Sa per dijenine tende dhe te atyre qe lexojne, luften e tyre e quajne xhihad jo vetem ato pak grupe te cilesuara si “ekstremiste” nga perendimi, por edhe krejt opozita siriane, Ushtria e Lire Siriane etj. E po ashtu xhihad e quajne luften e tyre edhe ushtria e Asadit, luftetaret e Hezbollahut e vullnetaret shiite nga Iraku e Irani qe kane vershuar ne Siri ne mbeshtetje te Asadit. Me pak fjale atje ka me shume se dy vjet qe ka plas xhihadi civil.

Opinioni im personal eshte qe shqiptaret bejne mire te mos perzihen ne ate lufte sepse, sic ve ne dukje dhe ti, jane krijuar shume grupe e percarje e nuk merret me vesh se kush lufton ke. Por nuk jam dakort qe keta vullnetare shqiptare te paraqiten si perbindesha pse kane marre guximin te shkojne te kontribuojne ne mbeshtetje te popullit sirian me aq sa e kane ata mundesine. Se cili grup eshte me i afte ti afroje vullnetaret e huaj kjo eshte problemi i tyre. Faji kryesor i takon perendimit qe nuk veproi heret gjate konfliktit kur Asadi po pesonte disfate pas disfate. Tolerimi i konfliktit per nje kohe kaq te gjate vetem sa ka rritur radikalizimin e te dyja paleve dhe po con drejt nje paqeje te pamundshme dhe nje shkaterrimi total te atij vendi.

O Bame the game is over per islamin si force politike. Dmth ka shume kohe qe eshte over, por Don Kishotave nuk i ka ardh lajmi ala. Por po i vjen. Kur nuk arriten dot me nejt ne pushtet ne Egjipt, harroje se mund te rrine diku tjeter. Dmth mund te rrine vetem ne disa qoshe qe jane akoma te mbuluara nga pluhuri mesjetare, si puna e Afganistanit, Jemenit apo Somalise. Tjeterkund, cecua ka bicak! 

A e kupto mer burr, qe tjetri me pumpkin spice latte ne njeren dore dhe telekomanden e dron-it ne doren tjeter po e lufto xhihadin nga Virxhinia??? 

Nqs ka nji gjo te sigurte qe meso historia eshte se mos boni gafe me kriju dhe besu ne ideollogji qe kane karakter universalist. Duke fillu nga ideologjia perse e Mbretit te mbreterve e deri te Demokracia moderne te gjithe e kan honger ne bythe ne momentin qe kan besu se ideologjia e tyne do sundoje boten. Tashti te vine kto copat e mishit nga shkretetirat dhe me Kuranin nen sqetull do pushtojne boten. Shoqeri krejtesisht te prapambetura nga cdo aspekt, social, ekonomik, politik, kulturore. Shoqeri qa akoma nuk kane arrit stadin e shfrytezimit te plote te aseteve te tyre njerezore, ku gjysma e shoqerise (grate) vegjeton. Ideologjia e ktyne do pushtoje boten!? smiley Po kto jone endangered species mer burr! 

Por nese preferoni gjuhen e urrejtjes dhe perjashtimit, islamiket do fillojne te anojne nga “72 virgjereshat”.

Cfare eshte kjo,kercenim ?

smiley

smiley

 

 Por nese preferoni gjuhen e urrejtjes dhe perjashtimit, islamiket do fillojne te anojne nga “72 virgjereshat”.

Eh mer armir, bone cbone ne fund fare te kerrcenimi dole. Dhe nuk kish si te ndodhte ndryshe!

Shiko, qe ne Ballkan ka nisur nje periudhe tranzicioni qe pas renies se perandorise Osmane kjo verehet shume qarte. Qe kjo periudhe tranzicioni nuk eshte mbyllur ende edhe kjo verehet. Dmth zhvillimi linear fillon me masakrat e popullsise muslimane ne Greqi dhe vazhdon me masakrat e Boshnjakeve musliman. Dmth ti si njeri me shkolle qe je trendin ne fjale e kupton pa shume veshtiresi. Realiteti eshte qe Islami ashtu si erdhi ashtu dhe do te ike nga Ballkani: Erdhi bashke me perandorine Osmane dhe eshte ne terhqeje qe kur u terhoqen dhe Osmanet. Qe mos te keqkuptohemi nje fakt te tille une as e duartrokas as e denoj. Thjesht po e prezantoj si fakt historik. Nese e kam gabim zhvillimin sociohistorik te Ballkanit, thuj Ron e ke gabim. Tashti shqiperia ne kete 100 vjecare tranzicioni ka pas historine e saj specifike me Islamin. De-islamizimi si politike sociale fillon me Zogun, vazhdoi me Hoxhen dhe vazhdon dhe sot. Ajo qe eshte specifike e de-islamizimit shqiptare eshte qe pak a shume eshte bere ne kushte paqesore (gjithmone ne krahasim me komshinjte). E vetmja e panjohur sot eshte a do te vazhdoje de-islamizimi i Shqiperise me paqe apo me dhune? Se qe do vazhdoje ajo dihet.

videoja e tmerrshme. smiley

ata flamujt kombetar kuq e zi mbi ulerimat e ndezura te detashmentit, jane nder talljet me te medha qe kam pare ne jete. 

ah, po, mos harroj edhe ate palo polici

Edhe meqe jemi, Vetvendosja! shkon e prek fizikisht ambasadoren amerikane. Kam nje frike se mes ulerimsave, do ket pas edhe prej tyre (te Vetvendosjes!). 

Ne fakt Vetvendosja qe kur ju terhoq veshi publikisht qe po afrohet me islamiket, sikur jan terhek prej prononcimeve me karakter fetare. Cimo, historikisht kush eshte mundu me e politizu fene ne shqiperi, politikisht (por jo vetem) eshte djeg. Egziston ky mekanizem i cuditshem ne fakt, ose te pakten ka egzistu deri me sot. Kosova nga ana tjeter nuk ka histori politike te mirefillte apsi i ka mungu sovraniteti. Ne Kosove mbase ky mekanizem nuk funksionon...te shohim! 

haha, pse kercenim jane virgjereshat? Kercenim jane keto qe ben ti Rono. Nese vertet mendon se ti po ben de-islamizim te Shqiperise kam frike se nuk do arrish ta besh me paqe kshu qe mendohu mire para se ti hysh asaj pune ti e Alma Lame se nuk del kush i fituar nga te tilla marrezi...

Hik ere palaco! 

Te te vij turp nga vetja! 

shiko shiko, edhe ben thirrje per marrezira si "de-islamizimi i Shqiperise" dhe palacoja jam une??? U got some nerve son

kam frike se nuk do arrish ta besh me paqe

lali, juve ju hudhin naj gjo ne pilaf, se s'ka munci. 

po ty ku ta hudhin mik?

ta them une, por do me pysesh kur te flas nonsens si keto qe thua ti, me paqe e me luftra si me qen tolstoi.

ishallah eshte nonsens miku im, ishallah

ama mos harro se keto tezat e de-islamizimit the dhune a me paqe te shqiptarve ishin fjalet e mencura te Ronit

armir, cili eshte opinioni yt mbi deklaraten e turkut? si thua ti, a eshte kosova turqi? kjo me intereson, se qe turqia eshte vetem turqi e di shume mire.

o armir po pse lexo me byth mer burr?

Teza hedh Pjeri jo une. 

Qe mos te keqkuptohemi nje fakt te tille une as e duartrokas as e denoj. Thjesht po e prezantoj si fakt historik. Nese e kam gabim zhvillimin sociohistorik te Ballkanit, thuj Ron e ke gabim.

A jam tu rrejt qe trendi i zhvillimeve ne ballkan pas terheqjes se Perandorise Osmane nuk ka qene aspak pozitiv per muslimanet e Ballkanit? A jam tu rrejt qe ne themelet e pavarsise se greqise jane masakrat e bera kundrejt popullsise muslimane? A jam tu rrejt per shkembimet e popullsise muslimane me ate te krishtere midis Greqise dhe Turqise? A jam tu rrejt per spastrimin e popullsise muslimane (kryesisht turke dhe shqiptare) nga Jugosllavia e pas luftes se pare dhe dyte boterore? A jam tu rrejt per masakren e 300,000 muslimaneve ne Bosnje? A jam tu rrejt per politikat de-islamizuese te nisura prej Zogut dhe te vazhduara nga Hoxha ne Shqiperi? 

 

Kur kerrceno dhe armiri me xhihad ne Shqiperi mos ngelte xhihadist ne kome! 

Justin McCarty estimates that between 1821 and 1922 around five and a half million Muslims were driven out of Europe and five million more were killed or died of disease and starvation while fleeing. Cleansing occurred as a result of the Serbian and Greek independence in the 1820s and 1830s, the Russo-Turkish War 1877–1878, and culminating in the Balkan Wars 1912–1913. It is estimated that at the turn of the 20th century there were 4,4 million Muslims living in the Balkan zone of Ottoman control. More than one million Muslims left the Balkans in the last three decades of the 19th century. Between 1912 and 1926 nearly 2.9 million Muslims were either killed or forced to emigrate to Turkey.

A ke nevoje armiro me ta shpjegu trendin e islamit ne Ballkan???

 

Alma sikur te shkruante pakez edhe per shkakun,jo vetem per pasojat.Helbete ndonje fjale per takimin Rama-Thaçi-Erdogan,e qe  ngjane shume me ato situatat parimore kur therra,qelbi dhe hanxhari i kirurgut hidhen ne interaksion.

Sidoqofte,3 nentori po afron.

para një shekulli bëmë përpjekje të jashtëzakonshme si komb për të rilindur vetveten. Ia dolëm. Sfida numër një për ne ishte pikërisht feja. Vendosëm që asaj të mos i jepnim rëndësi të dorës së parë, por kombi të ishte formula jonë e ekzistencës. U përcaktuam për këtë dhe ecëm përpara. E kundërta do të na kishte fundosur. Ashtu sikurse mund të na fundosë tani, nëse ne nuk tregohemi të vëmendshëm.

smileysmileysmileysmileysmiley

Turqine e do amerika, edhe influencen e turqise ne rajon e do po amerika per interesat e saja. Shqiptaret per ameriken dhe fuqite e medha jan mish per top. Qekur anglia me rusine dhe francen shkaterruan kombin shqiptar shqiptaret qe ngelen nuk i mender pjerdh kush ne gjeopolike me.

+1000

smiley

 

ps kto komentet e shkurera i ke bomb.

Erdoganit, mesa shihet, i duket vetja si Kalif, se meqe ka shpallur Neo-Otomanizmin i takojne edhe titujt e vjeter te Sulltanit. 

Te pakten te shpresojme qe Erdogani te mos na kerkoje edhe heqjen e Autoqefalise se Kishes Ortodokse te Shqiperise dhe kalimin nen autoritetin e Patriakanes se Stambollit, sic beri njehere moti Sulltan Hazretleri.

Jo per gje, po per kete mision ka 20 vjet qe punon Kryepis-kopi. Se pastaj do thone "C'vete ne Kishen tene, kush shtrengohet, e kush e merr gjene".

Funderrinat islamike skane vend ne tokat iliro-arbnore te Aleskandrit te Madh,Yllit,Bardhylit,Teutes,Gentit,Kastrioteve,Muzakajve,Topiasve,Komneneve,Balshajve,Dukagjineve etj.

Kush te doje Edgoranin,le ti hypi avionit dhe per 1 ore ne Stamboll eshte.

Ke harru nje mbiemer. Ate te Skenderbeut te dyte.

Cuna e goca, 

qetsohuni se myslimanet bashke me te krishteret dhe ortodoksit shqiptare do jene pjese e ktij kombi te vogel ene per nja 500 vjet te tjera. smiley

 

Gaz, mos eshte gje kendveshtrimi yt ky?

Gaz, ortodokset jane te krishtere gjithashtu.. por ti doje te thoje, katoliket  dhe ortodokset besoj..smiley

Konstatim i drejte: kerkoj falje. Na mori mendjen Arsenali plus qe jam nga tel. 

smiley

Rono, 

ti po bon te zgjuarin ktu smiley kshuqe mere me long se mishi u maru !

une per vete nuk 'tutem prej istikamit' smiley

Nuk je nga ato te istikamit ti o Gaz. Po te ishe, komentet do te dilnin me flamur Sirian! 

Une jom me pene' mer smiley 

 

As i penes nuk je. Po te ishe, do te lexojshim te Al Jazeera

Ik e Ron amon mos bo si kalec lagje'

sjam vlen te meremi ti nga ana tjeter e atlantikut e une' ktej. Problemi me madhor per ty eshte qe nuk arrin te kuptosh qe jo cdokush ka kohe te meret me argumentat boshe tip evangjeliste. Dikur te lexoja, tani sja vlen barra qerrane. Cheers ! 

 

 

Shaka po boj mer burr! 

Kena zon'e! Shaka me te peshume' smiley

u lane per 20 vjet te gjitha institucionet fetare ne dore te te huajve dhe tani qe monstrat po dalin nga kafazi po kujtohen per rrezikun.

vetem forcat kombetariste mund te rivendosin stabilitetin ne trojet shqiptare,por ''mucot'' e integrimit e kane gjetur armikun.   njelloj si nemesat dhe armiret.

Alma kshu

ncqqqqq

eshte tuj e lujt fort motra , gjun larg, ne fillim me ato skenat per punet e shamise kur iku nga VV dhe tani me kte.

Ku jane kta vllezrit kosovare te na furnizojne me plot info qe ka verdalle mbi ceshtjet e ksaj deptutetes  smiley

Na furnizo ti se ti i sintetizon me mire infot.

qashtu mo, ca pune fondesh, financimesh, llafesh, paresh e bla bla

sjam kopetente per ceshtjet e kosoves, le te flasin vete smiley

E dëgjove presidenten në intervistë sonte? Nuk ka shance shamija në objektet shtetërore përderisa kushtetuta e vendos shtetin në status laik.

kush re ?

une ?

e ca po m'duhet

une po thoja qe dhe Alma ka halle te tjera, kjo puna islamizmit eshte thjesht vegla

hajt mo se u bo vone naten e mire

Ju ka lexuar te gjitheve ..qe nga Alma.Kjo vajze mund te kategorizohet lehtesisht tek "Tipi Shqisor", me vetine qe ja nenshtron mendimet e veta jo gjykimeve rracinale, por ne menyre unike , perceptimeve te mundesive e te rastesishme, duke u ndjere e vetcliruar ashtu..nga caqet shtrengonjese te arresyes, duke u vetvene ne ..neuroze..e duke pefunduar pefundimisht...ne meshire te nje rracionaliteti te genjeshtert, te zemeruar,prej nje bicim lidhjeje te detyruar ne perceptimin e nje njgarjeje, mundet dhe shprehjeje apo te nje objekti( xhamie a gjekafshe tjeter..
Me lexoni pa hic mos me degjoni! Behet fjale per Turqine.Aeatin tone strategjik ne siujdhesen ballkanase, te rrethuar nga shtete jo miqesore.Behet fjale jo per Taipin por per kryeministrin Turk.Nuk na sherben perceptimi shqisor, por mendori.Na duhet mjalte me Turqine e zaher me Evropen.Jemi URE lidhese dhe jo humnere ndarese.Almat dhe mund te mos u pelqejene ato qe Turqit bejne ne Turqi se mbase as mua nuk me pelqejne dhe mire eshte flasim mes vehtes, pa reagime e flet rrufe, ala Alma e co si ajo!Ne duhet ta bejme te qarte rrugen tone Evropiane, ...duke i kerkuar ndihmen ne kete rruge Turqise me cilindo qe ajo do kete ne krye te oare te vendit.Se ai dhendrri Erdoganit qe thote Alma eshte purro shqiptar e bir shqiptari...
Shkurt them te jemi te kujdesshem me mikun ne karshillekun, ... me ata qe nuk na duan per miq..Pa cenuar aspiraten tone ....

Ne duhet ta bejme te qarte rrugen tone Evropiane, ...duke i kerkuar ndihmen ne kete rruge Turqise

Kjo eshte pak si non-sens Grava, sidomos kur kombinohet me mbledhje qeverie te perbashketa 

E ke zamet te ma thoni pse?

Patjeter qe ta them, se s'ka asnje miligram lidhje turqia me evropen, sepse turqia per vete ka marre nje status per vend kandidat qe para 30 vjetesh dhe s'do behet kurre anetare e familjes europiane, dhe se turqia vete e ka kuptuar me se fundi qe nuk e ka vendin ne europe dhe ka filluar ti shtrije aleancat e veta ne lindje

Turqia ...s' ka asnje miligram lidhje me Evropen? Gabon! Se pari Turqia eshte pjeserisht edhe vend Evropian.Se dyti nuk e dime akoma si do jene zhvillimet e neserme dhe prognizat diplomatike nuk jane sot per neser por afatgjata.E meqe jane te tilla, vendeve te vogla u duhen ti numurojne mijera here bathet , se kur do te jene pashket, o i miri swed !

I nderuar, Europa nuk ka vend per 80 milione turq, nuk ka per te pasur ndonjehere. E di c'me tha nje mike europiane qe kishte qene disa dite ne Stamboll? Ju jeni shume shume ndryshe nga turqit tha, ju jeni shume europiane, ata jane orientale. Te njejten ndjesi kisha patur dhe une kur kisha shkuar atje. Ne nuk do ta arrijme diten e Turqise europiane, sado te fuqizohen ata ekonomikisht, kjo eshte shume e sigurte i nderuar.

Stalker, po ate thepin e venit ..te lig...e kane pyetur pe Turqine?

e vjeter kjo jotja; imja daton dje.
Pastaj Merkel ende nuk ka bere qeveri. u be nje muaj qe nuk e formon dot smiley
pastaj ti mos u merzit: kapitali gjerman do te merret vesh per bukuri me kapitalin turk, s'ka 'shami' qe i ndan

Po si nuk i degjova kurre keta mut myslimanet e peshkut te thone nje fjale kunder Xhamise se Prishtines qe i dedikohet Sulltan Mehmetit apo kunder kreut te bashkesise Islamike ne Kosove qe organizon pershpirtje per nder te sulltan Muratit, morpo nje fjale ta kishin thene kunder ketij qe e kemi kryetar te myslimaneve ketu ne Shqiperi kur tha se e admironte Iranin per sheriatin qe ne ate vend ishte ne fuqi.

E kuptoni qe edhe shqiptaret e Shqiperise qe jane te rritur me programin e rilindjes jane teresisht te rrezikuar duke qene nen ndikimin e kesaj feje qe te zhben jo vetem figurat kombetare por edhe ritet e gjithsej sa kemi. Asnje nuk eshte i sigurt sepse regresin kjo fe e ka ne adn qe eshte ajo e nenshtrimit, madje nese e mbani mend ishte nje nga keta Poetet (rudian zukthi ? a se si e quani) qe predikonte pa piken e turpit pikerisht kete nenshtrim ndaj te shenjtes e ku di une... Edhe gjuhen do e nderrojme po u vazhdua dhe po s'iu tregua vendi ketij kanceri qe na zuri.

Pse, kujtoni ju se vetem Janullatosi di te krijoje Nemesisa, po keta Dreqer qe kemi kryetare te bashkesive myslimaneve çfare krijojne sipas jush? Shikoni vetem ate Saraçin psh, te ngjashmin e ketij nemesisit, qe se hapi kurre gojen kunder xhamise se Mehmet Pushtuesit?

Na rrofte xhamia e madhe ne qender te Tiranes. na befte mire.

o armir po a nuk te vje turp nga vetja qe ben kerrcenime te tilla?

 Por nese preferoni gjuhen e urrejtjes dhe perjashtimit, islamiket do fillojne te anojne nga “72 virgjereshat”.

 

po kto 72 virgjereshat, myslimane jane? qe e rujn fort per martirin?

haha, ke pa ti te quhen virgjereshat kercenim.... halla hallaaa

kjo qe thashe une mund te interpretohet si kercenim nga mendje te vogla si e jotja, por ne fakt une kam dash te them qe myslimanet, nese vazhdoni keshtu, do ju thone "ikni se na cate trapin, po shkoj ne Zululand te behem mbret e te kem haremin tim me 72 virgjeresha se keshtu nuk jetohet".

ububu ububu, me thua qe paskemi nje tradite te nderuar te aplikimit te sheriatit ne Shqiperi dhe qe s'kemi nevoje per praktiken iraniane (per me teper qe ata jane shiite ndersa ne jemi sunite smiley) dhe ky paska qene argumenti me te cilin keni kundershtuar Selimin.

UBUBU UBUBU. Ju s'ia keni idene psikologjise se shqiptarit. Kur degjon keto gjera i shkreti (shqiptar) ve duart ne koke dhe therret... ubububbububu.

Ore, a e merrni vesh qe Islami eshte duke na lene shendene dhe qe s'ka shqiptar qe s'ndjehet ne siklet per kete fe. Eshte nje barre per te gjithe sa ta heqin qafe nje ore e me pare. Ky eshte realiteti dhe duhet te ndergjegjesoheni.

Te vetmit qe s'ndjehen te kompleksuar jane katundaret te cileve s'u vihet faj se perparimi u shkon i fundit, dhe natyrisht ata me origjine anadollake te stepave te azise.

Me kete perberje dihet qe humbja eshte e sigurt sepse ju duhet te luftoni me bindjen tashme qe Islami eshte feja e prapambetjes. Ne rastin me te mire thuhet se jane ne moshen e adoleshences apo siç ishte krishterimi para 600 vjetesh.

E shikon pra qe jeni te pashprese. Islami eshte ne zhdukje dhe per kete meriton nje Urrrraaaaa Rilindja jone kombetare qe na tregoi rrugen. Jashte Islami nga tokat e Arberit.

E kupton? Shporrru. Nuk ju duam.

Ja doli islamikja tjteter. E gjeti... alma eshte kurve.

Mender ...thepi, nuk di kujt i drejtohet me ate llafin qe pat ne goje, por sipas meje nje xhami apo nje kishe nuk mund te jene objekte te Zotit, por te nje pushteti shekujsh.Si te tilla mund ti dedikohen kujtdo, duke vertetuar se te Zotit nuk mund te jene.Dhe Alma eketa pinxhuke, nuk duhet te ngaterrohen me perparesite per egzistence te nje kombi te vogel, si yni...

Grava, te lexova me vemendje, por sipas meje je nxituar pak me kete koment, ose nuk e ke lexuar fare Almen. Qe ne krye Alma po thote qe turqia le te beje ç'te doje me veten... edhe kryeministri me te, por tek ne te mos i fusin hundet per pune besimi fetar... ja kete thote. ti ishe nder me te zjarrrtet qe ke komentuar ketu pqe futjen e hundeve te Greqise per rremujen e Permetit apo harrove... e keshtu jane punet... Ta ndajme politiken apo pragmatizmin ne politike, me nderhyrjet per punen e fese... ja kete kerkoh kjo Alma... e asgje tjeter....e ato llafet e mira qe the per Turqine, i sherbejne shume edhe Shqiperise, por ne pragmatizmin politik te gadishullit tone... Une nuk e di se si e ndjen veten ti, kur Administrata turke, ndikon ne berjen e historise se Kosoves, por ka nderhyre edhe kendej nga ne, por nuk e lejuan, kurse ne Kosove po... e quajten pushtimin si deshire e vete shqiptareve, tamam si e thote ky Armiri yne....

Ahere nuk me keni kuptuar ju mua.Thelbi eshte te tregohemi te matur me mikun kryesor, pa cenuar aspiraten tone evropiane.Alma e " revoltuar" cingris ca tela, ...qe nuk di ciat zile bien.Me merr vesh alidems?

Grave, tregohu i matur ti, mik vellai. Kur tjetri po te ben nenen, sikur nuk ka shume per te menduar, apo jo? Nuk ka banke e kompani turke e as ekonomi qe te kete ballance me shpyrtin. A kupton o gas? e beri per cfare e beri ai gjirokastriti, po i tha, bar do hame, edhe ju s'ju pyesim - se tallen kta lepujt te peshku pas 50+ vjetesh kupton, se sot jemi bere opnionista te gjithe e te japim uje ne bisht te luges.

Nuk ka maturi ne keto pune. caktohet sinori nje here, me te paren, pastaj ok, matemi e stermatemi.

po nuk te vret veshet qe e telendisin Skenderbeun o burre i dheut? Pa mire Kadarene, se ai qenka "kolaq" o llah. C'u kane hedhur ne uje? Po nje stomak ka robi o burre i dheut, kemi bere me 5 lek e me 5000. 

Grava, neser do jete vone! E kam nje frike. 

Aaaa, po ai ku e gjeti te drejjten te na tregoje ne se si duhet te kujdesemi per kultet fetare...??? qe po na pushtojne ekonomikisht Greqia e Turqia, kjo nukdiskkutohet fare, por jo te na hyjne deri ne shtepi... dhe sa per te mos cingerisur tellat, neve me mire na del qe ti bejme ffresk Greqise qe eshte dhe ne BE, edhe na mban nja 1 milion shqiptare, se sa Turqine, qe perveç kunderpresion per Greqine dhe per ndonje para qe mund te hedhe perse na hyn ne pune...??? e aq me teper qe afrimi me Turqine, na largon nga BE po per te njejtin shkak prej Greqise....

Ti ke kap thelbin e muhabetit këtu, alidems. Këtu është e gjitha, nga cila anë do ndikohet Shqipëria? Kah Turqisë, apo Greqisë? Për të folur hapur kjo. 

 

julo, po ta shofesh me kujdes une nuk i pelqej ekstremistet.... dhe ti je nje nga ata, ne lidhje me fene ortodokse.. une kam mendimin tim si per fete, ashtu edhe per praktikantet e tyre, te cilat nuk deshiroj ti ndaj ketu, por qe ta dish nuk me pelqejne fare. dhe ty te kam lexu me kenaqesi, dhe vazzhddoj e te lexoj, perveç temave fetare, se ketu me rreshqet, dhe nuk e kuptoj se ç''ngjet me ty...??? Por nuk dua te bej debat me ty, te pakten per kete òeshtje, por ama persa i perket komentit tend me siper.... ne politike duhet gjithmone te kete nje ballance qofte edhe ne formen e nje presioni te bute.... pasi Greqia e do nje presion te tille nga pas, se merr kot pastaj.... vete ky artikulli i sotem imbi ate dokumentin e shkruar ne vitet 2000 tregon se Greqia eshhte shhume larg e te qenit vertete nje vend demokratik.... dhe qe ne menyre te natyrshme e do nje òekiç pas zverkut... dhe une per kete jam plotesisht dakort, por une nuk pertyp dot ate kujdestarine fetare qe na ofrojne te dy keto vende.... kjo me nervozon, mbase edhe pse jam nje ateist i thekur....

C'ke me Greqine mo xhan? Ortodoksia e lejon seksin oral, bile edhe me minorene smiley

Shkurt muhabeti për punën e fesë, ata që sot quhen shqiptarë kanë 500 vjet si myslimanë dhe 2000 si të krishterë. Ti vetëm 40 vjet ke me ateizëm të induktuar. Në çdo vend të botës (pothuajse), është normale të jesh e të shprehësh besimin, veç në Shqipëri jo. Në kongresin amerikan, nuk ka asnjë ateist. Kaq për këtë punën e fesë.

Për tjetrën, të hysh në Evropë, në një farë mënyre do të thotë të "bashkohesh" me Greqinë. Kufijtë e Shqipërisë me Greqinë, janë kufijtë e Evropës me Shqipërinë. Unë do e shifja me interes të hapej një sondazh me këtë pyetje. Greqia apo Turqia? 

 

nemesis, te ta them une rezultatin e sondazhit qe tani? 80- 90 perqind ...me Turqine.Dhe e din pse? Se ne Greqi kurre nuk eshte bere politike realiste me ne, por vetem revanshiste, aneksioniste, fashiste.E c' pret te thone jemi me gerqine , kur ushtria e saj, bilez pjesa " elite" parakalon levendiko dhe thote se me zorret e shqiptareve do bejne oshkur kepucesh? Ne fakt ata te rruajne ...bishtin por ashtu krekosen bastardet e Athines, kur jane anash grarive.Pa e kane provuar me shqiptaret levende te vertete ne truall te tyre.Ndaj kerkoi atje ne " patridha" ca gjera..Grekeve nuk u kemi asnje fije faji.Turkun e duam vetem e vetem, ....per dacka grekut.

cili vend ka numrin me te madh te emigranteve shqiptare Turqia apo Greqia?

Mos bej pytje te .." veshtira " Alba 2265! I ka gerqia, por se mos mos ishte Turqia ne kufi dhe s' e lane atje vrapin.Apo se mos ti ka pritur si krushq gerqia..E c' thua a derbardhe! edhe ne kete hall tonin vetem perfitime pati greku e skupen nuk ja u ndau.

Grave, akoma s'te paska kthyer pergjigje kjo Mushka e " Doktrinave Oxi "?
Degjo, Grave, se c'ndodhi dje ( prespektiva e ngjarjes vijon ne rrjedhe kronologjike smiley )
Dje, I nderuari Idriz e ngarkoi me dru kete Mushken e "Doktrines Oxi" dhe e percolli tek Emo ( ne syrin e dlirte te poetit Mushka feksi si Gomar me krahe)  ; Per dreq si ajo pune,  Mushken e Idrizit ma kap syri mua ( pa humbur rastin, une filloj ti kendoj ate kengen e halles ) ; Ne gjithe kete kendrralle kokolepset edhe Behluli ( ky i fundit eshte betuar: nese shef surratin Mushkes do t'ja shtremberoje  ne menyre adekuate  smiley )
Ne fund, Mushka nuk ia vari askujt prej nesh; Prandaj, edhe ti Grave mos prit te ndodhi! 
...do me per Behlulin  dhe shoket e tij partizane smiley

Etnik keq me vjen po me c'te kam lexuar me dukesh nje idriz i dyte, s'merresh vesh.what kind of smoke u guys use?smiley

_

I nderuar Tafut, 

Te  lutem mos me shaj nga Idrizi, sepse e dua shume! 

p.s  mos me lodh me pyetje ne anglisht smiley...Turni i III & po mbahem me kafe ne kembe; Ki nje cik meshire smiley

 

E kemi 10re kemi dale nga tema, futi nje soltaire deri sa te vej ora, sorry qe te shava nga idrizi.

nuk me terheq solitaire, por ti rrofsh! 

mushka .....

Etnik, me bind se Juve jeni ..i paudhe

smiley  po me kerkon t'ju bind nese jam....I paudhe?! Apo po pohoni qe jam...i paudhe?!

Nejse, ne te dyja rastet nuk di c'tju them Grava... "E madhe eshte gjema e mekatit" ( rrefenjen e Tan Tanushin te Bubullimes) e kam lexuar 30 vj me pare; alas, mosha dhe paudhesite e jetes kane bere te veten smiley

Aha gravë, kjo i bie "të kthesh pragun nga haleja", në mënyrë të përsëritur madje. Shiko se është me precedent kjo punë, e të gjeturit një fuqie të huaj, për t'i dhënë ... dacka grekut. Me Turqinë e parë osmanllije kjo ka ndodh. Edhe me Italinë dhe çamët, po njësoj. Të duash t'i fusësh dacka grekut, është të bësh shurrën kundër erës. Gjithnjë e gjen ku kthehet, gravë. 

Tek e fundit, është çështje kulturore, tha, dhe kësaj nuk ke çfarë t'i bësh. 

 

Me te tille evlad di ty Grava, gjynah qe nuk vijne ca milione turq te vendosen ne Turqine e re me llagapin Arnavutistan. Yrneku i Haxhi Qamilit rron, nuk mund te rrini pa Baben. Aferim ju qofte.

"Për tjetrën, të hysh në Evropë, në një farë mënyre do të thotë të "bashkohesh" me Greqinë. Kufijtë e Shqipërisë me Greqinë, janë kufijtë e Evropës me Shqipërinë. Unë do e shifja me interes të hapej një sondazh me këtë pyetje. Greqia apo Turqis?" ....hudh anej e flak knej- kesaj here ka thurur doktrine Monroe á la Oxi, mos paca njeri smiley... I vecante je, per ate Zot!!! smiley

ta them dhe une ç'mendoj;

Ubi leonis pellis deficit, vulpina induenda est. 

Alidems, ka dy rruge: O pavarsi qe do te thote kufiri tek thana, o vend i hapur dhe humbje sovraniteti...Nuk ka edhe me Enverin edhe me keta, qe shesin gjithecka per karrigen.I huaji nuk vjen te te zhvilloje se ju dogj barku, por... te FITOJE AI...!Pse i vini faj Turqise?
Emo, nuk ka hic faj Turqia e as turqnia, por qevertia dhe....varferia jone...A e di ate qe i ndodhi lepurit kur i rrinte Shqiponja persiper...? E cnderoi breshka!

Pse i vini faj Turqise?

smiley

ke bo ca udhtime anej ti grave, te ka kap naj ere mas shpine smiley

 

Emo nalo se po ta tregoj se nuk e kam thene.Ne 2005, i bera nje urim Salihut dhe i dhashe dy " keshilla per mire" me qe jemi njohur.
E para ishte; mos bej koalicion me Ilir Meten se do jete per te keqen e vendit.E dyta, rregullo urgjent marredheniet me Erdoganin, Turqine.Dhe te fundit, mos i fryj eres ndarese Veri- Jug!
Me beri sms falenderimi dhe me mori me vehte ne viziten e pare ke Erdogani( gjithesejt nja 23 vete)....
Na lane 45 minuta ne aeroport! Na muarren nje per nje pashaportat dhe vete Salihun e Lirine i la. ne ne sallen tranz. Viziten e Kryeministrit shqiptar, fituar zgjedhjet e pat organizuar...shqiptari kosovar me shtetsi turke,dhendrri Erdoganit, qe e permend Alma.
Erdogani i dha vetem majat e gishtave kryeministrit te zgjedhur dhe vetem shtate minuta gjith pritja.Pastaj na shoqeroi ..Luan Bregasi i dhomes tregtise Turke( se Kryetar i Dhomes tone te tregtise qe ahere Luan Bregasi.) Pra na shoqeroi nga Ankaraja ne Stamboll Kretari Dhomes Tregtise Turke...Sepse Salihu pati bere gjith ate sherr me Nanon ...perTelekomin qe u dha Turqve dhe Salihu qe betuar ..Ne gurkusar se do ta anullonte..
Gjeta rastin e i thashe: Doktorr e pe si nxinte ?..Tekekomi..!
Dhe e pe si e ..." anulloi" Prandaj more emo xhani ka ca gjera, ca vegela vendi i madh qe ....te pi pisua! Vetem nje nuk donte tja dinte.Po si thua ti mire nganjehere ci q....emen

E para ishte; mos bej koalicion me Ilir Meten

Cne Berisha koalicion me Meten ne 2005 o grave?

grava na e ke treguar njehere kete histori, e mbaj mend une, mos thuaj se s'e ke thene me pare, jemi te vjeter ketu ne ppu ne grave.smiley

E mer Taf, si i " vjeter" qe je mbase ke mesuar ceshte perseritja ne funksion te kujteses.Ne fakt ju drejtova emos, ne vakerron mire.Po neise nga shendeti, mire dukesh

Grave e ke vene ne thonjeza por duhet ta sqarojme per peshqet ketu , jo i vjeter ne moshe, shendeti bereqavessmiley

Ps; per artikullin, selanik e tatepjete sic ka qene ashtu do jete.

 

Po jo mer jo, se politiken e modhe e bojne ata politikajt tone e ne si popull nuk na lene te vendosim, ne ketu po diskkutojme me te njejtin temmp, si me Greket ne lidhje me Permetin... ja ketu eshte çeshtja... te jemi luajale me parimet tona dhe me shoqi shoqin....Politika eshte politike, dhe etika eshte etike... e ne ketu flasim per etiken ndershteterore... se jane ca caqe qe nuk duhen kaluar si trimat.....pa ua bere syri terrt.....

Pse nuk lidhen me gjermanet keta po haperdahen me turqit?nga dushmani ke se c'meson ndersa turqit jane kacake si ne .

Stalker, ne islam .. Nuk ka asnje gje "te ndaluar" Thuhet; gjerta e demshme per trupin dhe sidomos per shpirtin duhen vecuar...! Ndersa ajo ..oralja nuk kishte dale sheshit ahere..

smiley ka edhe shume rendesi edhe se cili Plis e ka thene-Plisi  i bardhe, apo Plisi i zi smiley

e qarte cdo gje pas komentit te graves: Plisi i zi e paska thene; Plisi i bardhe e mbeshtet smiley

He mer e vendosi peshku me ke do lidhet apo jo? 

Turqia eshte fuci baroti. 

Shpejt do ja shihni tymin.

ou...cer menova qe na censurove bre burrnesh

ne jena ateista, s'durojm turchelinj ne krye....Bamir Topi osht turcheli, nuk e beson ti kete?

shume e gjate sorry, tired smiley

per ca bohet fjale ?

Une nuk e kuptoj se pse disa mardhenjet e mira i kuptojne domosdoshmerisht si nenshtrim. 

Po ne duam te kemi mardhenje te mira me Turqine dhe Greqine, po ne momenti qe Greqia te fut hundet ne punet e shtetit dhe vendimet e gjykatave tona si ne ratin e permetit, nuk jan ma mardhenje te mira, fyerje ndaj shtetit tone si pasoj edhe ndaj nesh si qytetar te kti shteti. 

E njeta gje edhe per turqine, kur ti kerkoje Erdogani llogari neser Rames per xhamine e Tiranes, Rama ti thote qe kto jane pune te brendshme dhe nuk i diskutoj me ty.

Vetem pasi te bejme te qarte pozicionin tone dhe pamvasine tone, do te mund te kemi mardhenje te mira.

Mbas 90 Shqiperia po riciklon fuqishem raketat dhe kryqet e hekurta lindje perendim  qe e lane per shume shekuj ne erresire, injorance, dhe ne percarje totale ! 

Këto janë mendime e pasoja komsomolase-antidyring.

(ndihet, ndihet mungesa e Heretikut)

Greku Turku ect athere ishin pak me te kujdesur me shtetin e shqiptarve, qendronin mbrapa deres dhe nuk hynin pa trokitur, ne dere,  perdornion diplomacine per te ardhur ne Shqiperi ndersa sot hyjne nga te duan, si ne shtepine e tyre, nga dera penxhereja i bardhe e zi, pa problem ,mjafton nje thes me para dhe mund te bejne cte duan Po nejse nejse.. me e mira u befte! 

seriozisht: e ke lexu antidyringun? se heretiku e ka pas pa kopertinen, jam i sigurte (gjersa njef Benonin).

PS. Sa per dijeni, Antidyringu i qi ne kembe gjithe ato perrallat me apostuj. Ne 5 minuta, prapa murit te shkolles. smiley

Mbasi mbaro pune me apostujt, ja fut me t'qime Skenderbeut, e masanej varg gjithe personaliteteve deri tek gjirokastriti bektashi.

Veç vetëm këtij të fundit (birit të bimbashit, kopilit të Gjylahnes) ia ka hedh brenda farën. 

Gjithë të mbarsurat e tjera abortuan. 

Jo, per Skenderbeun s'e besoj. Se i mate anen shokut, qe pat thone se po te ishin gjithe gjeneralet e Europes Skenderbej, sot do ishte ndryshe historia. Se e kon pas pa shoqnin i her vakti, jo si tani. Ishin shok, jo kadosha.

Per gjinokasterliu eshte bo radha modhe shum. Se nuk njeli njeri pa pretendu ("metu", me shqipen e sotme). Kur thot edhe lir buthka, edhe merre me men. Nuk esht antidyringu nje me hodo leckamane smiley

PS. gjinokasterliut ne fakt i kane ngrene dhe analizu ate qe del nga ai vendi qe metojne smiley

me fakte kjo smiley

Haj mos u merzit Emo se kapanon hesapi eshte bere, te gjithe po ja fusin njeri tjetrit, Greku shqiptarit, turku grekut, Kadareja Dyringut, Stalkeri Majakovskit, ne fund fare Skenderbeu ja fut te gjitheve (megjithse ne fund fare eshte Benoni).

Si jeniçeret ne vakti, orgazme kozmopolite e organizuar nga Tosi me urdher te Katovices. 

eshte plotesu qerthulli dialektik i tragjikomedise (mohimi i mohimit etj etj, e ke parasysh vet ti mo, si t'i ka qenis Fredi, ai qefliu i vererave qe tallesh ti sot meqe ke ra ne montepulciano d'abruco). Problemi esht kur Skenderbeu synetli mbron kesulat e papeve, dhe aranxhon nje vize turistike per te birin me qellim soxhorrnoje me bashkine e Napolit, dhe kete na vjen dhe na e thote nje pasardhes i Atlia Hunit (te mos ngaterrohet me hunden dhe gjithe c'ajo indikon).

Hakçe hakçe, farën e farës së gjirokastritliut, e qiu Saliu. Hakçe fare. 

Ma difto se mbrrite deri ketu se po me duket interesante....

E ku ka me interesante se sa punet e te futmes o mori Zane.

Me t'futme arrihet edhe tek e futmja. Ti ma fute mu, une ta futa ty. Jek e jek.

Jul, te kom zili tani... me mor i fije admirim nga Zana, ia vle me u kthy ne heremit si shen Antoni smiley

Sant'Antonio di Padova eshte nje nder Shenjtet e medhenj,eshte Francescan.eshte shume i njohur edhe Shqiperi ,kisha e famshme e shna Ndout ne Laç,dikur vend pelegrinazhi i fshehte per besimatatre e jo,per njerez qe luteshin....nuk di te kete ndjekur jete eremiti,si francescan eshte ne urdhrin e tyre disiplina,digiuno,jeta e perkoret .....Admirimi ndaj Zotit nuk shprehet me kthim ne jete eremiti,ka plot forma te tjera...me e famshmja te duash tjetrin ,madje edhe armikun tend!!!

nuk di te kete ndjekur jete eremiti

Ai vuri themelin, gurin e pare te murgut si subjekt dhe koncept. Ai qe fara e konceptit dhe objektit te manastirit, nje nga gjerat me te mrekullueshme qe njerezimi ka ngjizur (manastiri, them) dhe e cila me le mbrese sa here qelloj qe i kaloj afer. Manastiri per murgj ama - kuvendet e murgeshave me thene te drejten nuk i kuptoj, s'ka te beje me seksizem kjo, thjesht nuk i metabolizoj dot.

Ore Em, po s'të kam faj që do të luftosh një luftë të humbur në vitin 1990, me antidyringun. Angela e Merkelëve, të bën të fala. Si është puna, do bëhemi si Evropa, apo do e bëjmë Evropën si Shqipëria?

Zanë, fjala është për Shën Antonin e Egjiptit. Themeluesit të murgjërisë të krishterë.

 

e ke lexu?

Jo, kam lexu review për të, ia di pak a shumë përmbajtjen. 

kjo shpjegon shume gjera, Jul.

s'thote njeri te konvertohesh ne komunist, por jane ca gjera baze nga ai krah (i komunisteve) qe duhen lexuar. 18 brymeri. ideologjia gjermane. dyringu. dhe nje permbledhje artikujsh (nuk eshte menduar per liber, por ka dale simpatik), qe ia vune titullin dialektika e natyres.

Po unë e njoh komunizmin, nuk është se nuk e njoh. Kapitalin psh e kam lexuar. Megjithatë, është një lloj bote aty brenda njëpërmasore, edhe këtë nuk e tres dot më. Dmth hidhet poshtë ideologjikisht, e gjitha. 

jo, jo, nuk hidhet poshte asgje smiley

per teoremen Ferma ka patur nja 500 zgjidhje qe me pas rezultonin te pjesshme. keshtu jane keto pune.

te marresh nje krah (ja shikona ketu te Peshku), dhe te hedhesh poshte dicka jane dy gjera kreeeejt te ndryshme. 

ah, edhe materializmi dhe empiriokriticizmi i volodjes. nuk eshte elegant si fredi (muzhik mo), por e ka qare!

Sikur vetem nje ti rekomandosh te pakten e te paktave te marre nje KULTURE qe ja VLEN ne pikpamje shkencore dhe  te nje Logjike te Pakundershtueshme deri SOT jashte cdo llojDogme e Paragjykimi ( jo si shembesite M..trave )  jepi titullin " Rreth Historise se Lindjes se Krishterimit te Hershem " para se te Ligjerojne "se feja zotrij " Dhe ne se Kuptojne Rreshtin ... Perandori e SHPALLI Fe Zyrtare ....do gjejne se kane dicka brenda kafkes qe jo vetm u Llokocitet si mase Bardhe e Poetit te LefKOPESE dhe ndonjerit qe rrjedh pamabrimisht ....smiley ..Perandori e Shpalli ...Fe Zyrtare ..njesoj sic shpalli AI ,KalinSenator , por me leverdi te tjera !

Dhe qe te mos e marrin per shaka , shumica e referencave jane ndaj nje studiuesi me ne ze , qe VDIQ i pa respektuar nga Fetaret smiley

Te permend vetem nje emer: perandorin Kostantin! 

Aty kupton gjithe voluntarizmin e doktrines. Shkrimet e shenjta u dekretuan me vendim nga lart (dhe miratim nga poshte smiley  ... ) Si me qen te shqyrtume nga keshilli i redaktoreve te prire nga Perikli Jorgoni (rp) smiley

ajt mo. Ziko, dite fantastike sot, herrlich i thote gjermani, dmth dite si prej Atij Lart smiley

Cfare rreshti ...Mia Kulpa ...Turma te tera ( nuk i ofendon pa tru ) ...rendin pa ditur se ku te venin dhe kush e kishte fain , duke BESUAR ....tek kush ????

Njesoj mer njesoj ndodh ne shembje Perandorish .Dhe ka nje pasazh tjeter fenomenal ...Te paret qe dalin ne krye jane Spekullatoret dhe Mashtruesit ... C'do tu kete ndodhe Athinasve te mjere kur i kane dyndur barbaret dhe kane lene Trashegimi kete Race pas Helene sot , qe thone jemi Ortodokse , te trazuar me njemije gjaqe !

Njesoj mer njesoj ...si pas 90 - ta ne Lindje ! Kane buise rruget me te ditur !Kane shperthyer Tubat e InteliDjences , kush lexon me shume faqe Interneti smiley

Ja prapë... lepur 100 vjeç tha. Kostandini ktheu në ligj vendimet e Sinodit. Atij të parit. Vendimet i mori Sinodi, jo Kostandini. Ato të falat e Merkelit, nuk i ke marrë më duket. What are the chances që Idrisi të jetë relevant e Angela jo? (ça qenka kjo, inside joke mbase?)

Cfare eshte Sinodi dhe perse duhet ti merte leje Kostandinit ? Dhe perse i ktheu ne LIGJ ...Feja LIGJ smiley

Une nuk po te them kujt ti besh te fala . Nje kerkese prap fare te vogel Kujdes me shprehjet dhe ...Kur thua nje fjale mendohu cfare do te thuash ! Une e di qe ti ke qene ne Sinod ne ate kohe dhe te besoj qe i je Imponuar Konstandinit ....Beje Ligj ose te shpalla te Pa FE " !

Nje nga ato qe i kam vertetuar Xhibit ka qene ...Te kontrollosh zemerimin ..por per njerez Normale jo per POETIN dhe LefKOPETE !

Ne se ke ndonje gje per te shpjeguar mund ta vazhdosh pa i thene vetes se "po perfitojne prej teje "

ose "Zgjohu Kont .vepra te medha na Presin "smiley

 

Idris, më jep të jap, tha, si në pazarin e Këlcyrës qëmoti. 

Ti si e shpjegon këtë rezolutën e PPE-së? (e djathta evropiane praktikisht)

Our moral obligation and co-responsibility to stand up for Christians around the world,
considering our cultural heritage rooted in Judeo-Christian traditions;

 

Dhe pse partia që qeveris sot Gjermaninë (praktikisht Evropën), quhet demokristiane dhe jo parti antidyring? 

 

Ti e ke konstatuar me poshte qe une nuk jam i ketij Niveli te Endrit ...me nje Y ne fund , as i nevilit  te atij me diare mendore qe kupton Kozmosin ...qe te shpjegoj per Gjermanine smileyMund ta komentosh me Saliun se ai ka dijeni .

Deri tek Merkel Nuk arrij dot . Po te isha ne vend te saj do kisha qesh me bufone qe i zene emrin dhe ca me teper po te qene nga Kelcyra .

Ne po komunikonim me keto qe kemi shkruar pa kaluar dege me dege si trumcak . Dhe ketu....une  te hap Rruge  te bisedosh me Zef Bushatin ose Nikoll Lesin ose ...ne na duhen Parti Demokristiane ...NN filosofi Yne !

tashti mbase ka ardhe dhe Koha te nderrohet shprehja e Lui de Filenit " Zgjohu Kont .Shpjegime te medha na presin "

Mirë, ta gëzosh pensionin, Idris. 

Edhe ti kur te mbrrish !

Ah ,kuptoj

Edhe kosovaret e paskan nda menjen me vazhdu dhe ata rrugen e de-islamizimit. 

Presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga, në një intervistë për emisionin Rubikon të KTV-së, ka deklaruar se nuk do të lejohet kurrsesi mbajtja e shamive në shkollat publike.

Te beje kshu deklaratash po e di si ka per ta prit erdogani ne turqi partaj?

"Erdogani i dha vetem majat e gishtave kryeministrit te zgjedhur dhe vetem shtate minuta gjith pritja."

Jane te thella kto pune, ehe smiley

Bond Steel ta ka zene veshi ndonjehere?

 

Baza amerikane ne kosove? 

Si te duket protesta?

Erendesishme  eshte cfare ke ne koke dhe jo cfare ke mbi koke! 

  Athere pse u dashka shamia ne koke kur dihet rendsia?!! smiley Kontradiktore me veteveten e tyre kjo! 

Kjo është shkelje e hapët e të drejtave të njeriut

Pak me siper pash nje video qe nje ne grup fetaresh myslimane kishin dale per te protestuar kunder "Nates se Sexit" ( ne fakt as une personalisht nuk i pelqej ) ne menyre shume te dhunshme publikisht shpreheshin kundra Anuk eshte kjo (nga ana e myslimaneve) nje shkelje  hapur e te drejtave te njeriut ?!! 

Shume kontradiktore edhe kjo, kur permenden Te drejtat e Njeriut  smiley  

Perfundimisht, kjo menyre e trajtimit te nje problematike me "letra te hapura per publikun e me gjere" duhet te dale jashte mode.  

Primitive pasi së pari historinë e shkruajnë historianët, jo politikanët.

Pa merak, vazhdo e trego ndonje rrefim tjeter nga vegjelia.  

Mire xhanem, problemet dolen , u rrahen, jane kuptuar dhe do ecet perpara, por ate punen e helmit te Almes, ... une nuk e mora mire vesh!

E me mire i kishim ca larg vellezerit kineze, tashti te pakten e kemi afer kete vallain tjeter. Vallai shume e levizme paska qene ajo pellasgia. 

Por ndërsa Erdoganin e ka quajtur vëlla, sërish Rama e quajti Hashim Thaçin mik dhe kjo u ka bërë përshtypje mediave të Kosovës.

Rilindje apo bashkim familjar. 

Aa te lutem, une s'merrem me gjenealogji. Te pakten Erdoganit ja hodhi, shkeli ne aeroportin e ri para tij.

S'diskutohet. Erdogani tha, ta provoje njehere ky vellai i vogel, se mos me ka bere ndonje shaka ai dhendri. 

smiley Po qe s'e ke keq ti? Atentatet brenda familjes per kolltukun kane qene jo te pakta gjate perandorise Osmane.

Dhe te paret qeroheshin vellezerit e vegjel. Like behu gati se te erdh sahati. Ishalla i ka shku ne menje Rames e te kete marre buke me vehte. Sidomos, tek hallva duhet te kete kujdes. 

Per Graven kjo...

Ç’dreqin kanë zyrtarët turq e grekë me xhamitë e kishat shqiptare?

Nga Mustafa Nano
Në një shkrim të publikuar dje, Alma Lama, deputete e pavarur e parlamentit të Kosovës, ka nxjerrë në shesh një detaj shumë interesant nga një takim që ajo, tok me deputetë e zyrtarë të tjerë kosovarë, ka patur në Turqi me Rexhep Taip Erdoganin. Ky i fundit i ka begenisur sa më s’ka, gjë që s’çudit askënd këtyre anëve. Është një gjë që ndodh prej kohësh si shenjë e miqësisë që ekziston mes dy vendeve, dhe e vëmendjes që Turqia, e drejtuar nga Erdogani apo nga të tjerë, ka ndaj Shqipërisë. Por Lama na bën me dije se shqetësimi kryesor i të zotit të shtëpisë në atë takim ka qenë xhamia e Prishtinës. Si pa dashje, ai kish folur dhe për një vizitë që i kish bërë kohë më parë, për t’iu ankuar, kreu i Bashkësisë Islame të Kosovës, z. Naim Tërnava. Erdogani e kish pritur Tërnavën, dhe kish folur me të veç për xhaminë. Duket sikur deputetët shqiptarë, dhe Tërnava, janë takuar me kalifin Erdogan, e jo me kryeministrin.

Deputetja Lama nuk e mbaron këtu “dëshminë” e vet. E njëjta gjë ka ndodhur dhe gjatë vizitës së Davutoglu-së në Kosovë. Kryediplomati, që njihet edhe si hartuesi i një doktrine të riotomanizimit të Ballkanit, ka patur të njëjtin shqetësim; madje, duke përmendur në mënyrë kritike dhe ndërtimin e katedrales, “e cila nuk do të mbushet dot nga besimtarët”.

Këtë fokusim në çështje të fesë në marrëdhëniet me shqiptarët e kanë demonstruar edhe grekët. Këta të fundit kanë dhënë herë pas here plot shenja se janë shumë të interesuar mbi mbarëvajtjen e kishës ortodokse shqiptare, e cila asëll-asëll është autoqefale; dhe ‘autoqefale’ mund të përkthehet, pa bërë ndonjë gabim, edhe ‘sovrane’. Zyrtarët e lartë të Athinës nuk lënë rast pa veshur togën e patriarkut ekumenik të Stambollit e pa marrë në mbrojtje besimtarët ortodoksë.

Tani, Turqia dhe Greqia janë për shqiptarët partnerë strategjikë. Janë të tillë tillë me hir, me pahir, prej dispozicioneve të përbashkëta historike e gjeografike. Do të jenë të tillë edhe në të ardhshmen. Është për turpin e zyrtarëve turkë e grekë që i ndotin fare pa të keq funksionet e tyre laike me “kokëçarje” kësodore të natyrës mesjetare (janë të vetmit zyrtarë europianë që e bëjnë këtë), mirëpo atyre duhet t’u vihet kufiri te thana nga zyrtarët tanë, në Shqipëri e në Kosovë, kur vjen puna që demonstrojnë një interes morboz mbi punë te feve.

 

 

Këta të fundit kanë dhënë herë pas here plot shenja se janë shumë të interesuar mbi mbarëvajtjen e kishës ortodokse shqiptare, e cila asëll-asëll është autoqefale; dhe ‘autoqefale’ mund të përkthehet, pa bërë ndonjë gabim, edhe ‘sovrane’.

Edhe një herë, për Nanon e gjithë të tjerët: Kisha ortodokse nuk është shqiptare. Është Kisha Orthodhokse E Shqipërisë. Shqiptarët u quajtën të tillë në shek. XVII; para kësaj kohe ortodoksë kishte ndërsa shqiptarë JO. Ortodoksia është ekumenike. 

autoqefale, do të thotë: e vetqeverisur. Është titull brenda hierarkisë ortodokse botërore. 

thotë mandej Muç gega:

(janë të vetmit zyrtarë europianë që e bëjnë këtë),

Jo zotëri, nuk janë të vetmit. Para ca kohësh, Partitë Popullore Evropiane, kishin dalë me një rezolutë të përbashkët ku dënonin ngjarjet e ndodhura në kishën e Përmetit.

Qe rezoluta, shif se çfarë thotë, ndër të tjera:

Our moral obligation and co-responsibility to stand up for Christians around the world,
considering our cultural heritage rooted in Judeo-Christian traditions;

3. Strongly condemns the extremist act against the Orthodox Church in Premeti Albania,

its priests and its possessions, as an act of extremism against Christianity in European
Soil;

Kur lexon emigrantet, ali demot, ron kopertonet, etj. ndjen perzierje me perfundim te vjelle. Keta qe mbrojne cdo jashteqitje te Rames, kane marre flamurin e shpetimit te kombit ne peshk. Pune e mire per pensionistet dhe bjerra ditet e emigrimit.

Rama clirohet cdo here, keta gati sahanet.

"Kryeministri Erdogan është miku dhe vëllai ynë i pandarë në ditë me diell arritjesh të bukura si kjo e sotmja, por dhe në kohë të vrenjtura kur miqtë e vërtetë dallohen mbi të tjerët." tha rilindasi i madh Edvin Rama.

Ju vazhdoni luften me mullinjte e eres se kujtoni se Shqiperia ka ngelur ne kohen e Enver Hoxhes qe ndriconte buze Adriatikut.

Te ben pershtypje qe fjalori, mendesia, qasja ndaj feve, eshte e njejte me te Enver Hoxhes ne vitin e mbrapshte 1967. Shikohen te njejtat argumenta fallco, vetem se mungon haptas qellimi ideologjik.

Letër e KQ të PPSH drejtuar komiteteve të Partisë të rretheve mbi luftën kundër fesë, paragjykimeve
e zakoneve fetare

27 shkurt 1967

Duke marrë parasysh se kohët e fundit në shumë
rrethe është intensifikuar lufta kundër fesë, paragjykimeve
e zakoneve fetare dhe me qëllim që kjo
luftë të bëhet sa më drejt, pa gabime dhe më me sukses,
u pa e nevojshme t'u jepen orientimet e mëposhtme:

Feja është opiumi i popullit. Duhet të bëjmë çmos
që këtë të vërtetë të madhe ta kuptojë çdo njeri, edhe
ata që janë të helmatisur (e që nuk janë pak) duhet t'i
shërojmë.

Ne nuk kemi lënë asnjë nga shkollat, qoftë edhe
të ulëta, nga dilnin klerikët e rinj, për të interpretuar
doktrinën e tyre fetare. Kështu që klerikët e çdo besimi në vendin tonë kanë shteruar vazhdimisht si kuadro. Kurse për sa i përket botimit të librave e të
dogmave të tyre, kjo mundësi ka vdekur me kohë për ta.

Myslimanët as kanë, as mund të kenë dhe as
mund të lexojnë ndonjë kuran të vjetër, pse ai është
në arabisht. Praktikisht ata «rrojnë» me disa syre të
Kuranit, që i mësojnë përmendsh, që nuk i kuptojnë dhe i transmetojnë gojarisht.

Ortodoksët s'janë as më të pasur në libra fetarë
dhe as më të ngritur. Ata kanë vetëm avantazhin që
ungjillin e kanë në shqip.

Kurse katolikët, sidomos klerikët e tyre, janë më
të pasur në libra, më të ngritur dhe ata, atje ku mundin,
vazhdojnë ta zhvillojnë fenë katolike si filozofi.

Pra, bazën materiale dhe propagandistike për shumëzimin
e librave fetarë e kemi zhdukur. Ne kemi
zhdukur gjithashtu mundësinë e përgatitjes së kuadrit te
ri klerik.

Tani çështja është te kishat dhe xhamitë
që ekzistojnë te ne, si të vetmet mjete kryesore ku
klerikët grumbullojnë besimtarët për të mbajtur gjallë
besimin, qoftë edhe në forma dekadente.

Për t'i zhdukur praktikat fetare ne duhet t'i luftojmë
ato kryesisht me frymën patriotike dhe revolucionare.

Për Komitetin Qendror të PPSH
Sekretari i Parë
Enver Hoxha

E ka gjet 1oora,Ramen do e kene cu per veshi ne Turqi, amerikanet,masanej ne Greqi, e kshu ,e ka pas te percaktume axhenden.

E keni parasyshe te "shi ne plazh",kur servir Lilo kafete; te parit profesorit,motrs Laide...e udhezon teto Sano. smiley

smiley

Emo vetm nje rresht do shtoj . Hierarkine Ortodokse megjithse i shtrihet te kembet e me Ulerima"aman ma vur " Antidyringu as merr mundimin ta shkerdheje . Sepse ? e gjen ke origjina e Kurtizaneve .Vet;m Islamizmi gjeti qe te beje krushqi me te ...dhe e ruan si relike smiley 

Ketij poetitt te LefKOPESE as bemat e Meziut nuk i dalin per ta sjelle ne Islla Dmth ata shkopijte Daulles..Une mendova se e hoqi per ca kohe ajo .E meroi te ziun . Ketij ja paska fut Enveri  dhe s'ka zot qe ja shkul as Prift e as Hoxhe  e as Dervish smiley pervec ndonje qe eshte mjeshter te te futurave tek PPU .

S'kemi pse merremi me gjera te vogla Ziko. smiley

nuk kam lexuar akoma shkrimin por qokitur aty këtu disa komente.

erdogani nuk përbën rrezik për kombin tonë përderisa të kemi unitet të çeliktë me partinë. të paktën përderisa partia të mos e flak jasht rradhëve të saja si bëri me mubarakun apo gëdafin por dhe po e flaku, ja kemi marë dorën: çiqi tëmën. të rrojë partia

Jo erdha se lexova "Hierarkine ortodokse " dmth kush i percakton hierarkine e tyre si tituj apo i mbrojne ne Institute si Meziu ? Per cqarim e kesha ! Se mire Katoliket e dime qe kane nje Qender .Po keta sikur e kane ne Stambollsmiley..Apo ne Moske ? Apo ne Beograd ? apo ne Athine ? Apo ku ? Se keshtu i bie qe kot hane mut edhe Greket qe thone  Ortodkset greke .Ortodoksia ka pas qene po Greke JO ???

Une e kam parasysh qe "inercia " mekanike e te shprehurit  nuk te shpie gjekundi ...po per ca gjera qe jane etalon psh kur do te thuash ndonje Kryegomarllek e ta meshirosh tjetrin mund te thuash  Si Poeti lefKOPESE ...smiley qe flet po nuk e kupton per cfare flet ,boll te tregoje qe ja ka fut Enveri  ose ndonje qe ka shkruar Antiduringun smiley

Kush merret me Fene si teori jashte respektit te besimit Individual eshte I semuri i Vetem Mendor karakteristike e ketij Shekulli .Feja nuk jep me PARA as Bekim per Hitlerin! Para japin Kurvat qe besojne ne zot dhe bekim jep ditlindja e Saliut per Kurban Barom smiley ..dhe keta vrimat e LefKOPESE qe i perdor babasqapi si langoj !

Ti nuk ke arritur ta kuptosh një herë, se duhet të dalësh në pension? S'e ke marrë dot vesh, se jam përpjekur të ta bëj të qartë me të butë. 

Nuk e di nëse i ka lënë mendja robtë rrotull se mund të përfitojnë gjë prej teje. Pa marrë në konsideratë që njerëz si ty, e kompromentojnë të majtën. Shif se këto emërimet me të rinj, janë SHENJË. 

Po e ke me mua nemesis ..Rrofsh .Une kam kohe qe kam dale ne pension .Ndersa per ty pata nje vrejtje shoqerore qe ..ne fshat tone Inercise i themi Bythe .. Dmth ....ne Histori asgje nuk lidhet me te majta e te djathta ! Une jam i bindur qe e ke lexuar ate rreshtin per ndonje qe do studioje Kafkat ...por lexoje deri ne fund ....me kusht te lexoje PPU smiley

Edhe njehere rrjedhje te mbare !

S'e ke marrë dot vesh, se jam përpjekur të ta bëj të qartë me të bute....smiley

Po nuk e ke lexu Shvejkun eshte nje personazh N'/Toger Dubi .Lexoje ! Dhe po te kesh lexu PPU kemi dhe nje Shpirtmadh ketu ...smiley 

republika e shqiperise.  kjo nuk do te thote se shtetasit e saj jane shqiptare.

Jul, e ke komplet gabim. Une per ty kam konsiderate, mendoj se ti nuk je si berihaji i peshkut smiley

po arrite me perfitu nga Idrisi (dhe nga Grava), te lumte tyta. Nuk ka nevoje as per konvertim, as per ndikim. Une i kam qejf njerezit qe thone gjera qe i kane pare me sy. Po nuk i besove, eshte OK, shumezo me zero, ama po i besove ne te tjera gjera, ata kane the feature of first hand witness.

cdo gje tjeter pastaj eshte nje lufte e ndyre klasash dhe dobesi karakteri.

Ne fakt strumbullari qe i perdor te gjithe je ti Emo.

Shife se me siper je ti qe ke hap lojen me te futme apostujsh, dhe pastaj sulet ajo fabrika e kakerdhive, qe ne fakt eshte vetem produkt letrar, nuk ka mundesi te jete person.

Ti nuk ke nivelin as te nje shoferi llaçi per keto pune, je vetem nje bejtexhi, dhe nga shprehje te tilla, dalngadale po behesh nje bejtexhi i Shqiperise se Mesme.

smiley

nuk te besoj, jo smiley

 

me siguri qe ana jote e mire po dremit tani smiley

e mbarove punen per sot?

Po çfarë përfitimi mund të kesh, prej rrëfimit? Dmth në nivel barcaletash. Sa relevante janë këto që thotë ky ideologjikisht, sot? Zero, në mos poshtë zeros. Ore, nuk iku Saliu dhe erdhi Edi, and thats it. Ka punë puna. Shiko se edhe këta "antikomunistët" një të vërtetë e kishin aty brenda, ok? Flasim përpara 23-shit. Se vetëm me qenë budall që t'i quajë irelevante dikush ato. Kishin atë echo-n e tyre. Ndryshimi - për mua të paktën - nuk u bë që gjërat të jenë njësoj, siç ishin, dhe as janë. CHANGE tha, and meaning it.

 

Sa relevante janë këto që thotë ky ideologjikisht, sot?

prandaj ta cova ate linkun me papa Franceskon. Eshte problem aktual ky i ideologjive. 

Sa per punen e anektodave, e para mos na lente Jeta pa to, se perndryshe do shndrroheshim ne Hans Maria Krams.

Nje cudi, por specia e Krams-eve nuk eshte e paqene. Me mban vetem shpresa qe nuk jane aq shume atje perjashta.

E dyta, anektodat jane pune metabolizmi, perseri. Qe ne fund eshte sa energji prodhon prej lendes se pare.

Nejse, bej thirrje per qetesi dhe respekt te ndersjellte. Nuk kemi c'ndajme, as c'bindim, thjesht ballafaqohemi ne shqip <-- kjo eshte kryesorja.

Shfryj e pirdh ...ka pas qene nje shprehje nga krahina Jone .Tani nuk e perdorin se nuk ka Moral te perbashket qe te referohesh dhe nuk vlejne Karakteristikat se kane heqe dhe shefat e Kuadrit .

 Ai rreshti i shkruar ishte manjifik do thoshte Zana ...eshte i Pregatitur ... e zotron te foluren rrjedhshem ne shpjegimin e vijes ...smiley

Julo..... me fal qe po ta them po po e dhjet fare muhabetin.... ne kembim te imponimit tend fetar po i jep gojes me shume nga ç'duhet ne drrejtim te percaktimit fyes te karakterit njerezor, aq shume te panjohur per sejcilin nga ne, per bashkebiseduesin nga ana tjeter e fillit.... kjo vlen edhe per heretikun....Nuk eshte vllere etiko kulturore imponimi i idese nepermjet dhunimit verbal me fjalor vulguu, te pakten mes bashkebiseduesve, qe perçojne nje nivel kulturor te njejte ose afersisht te njejte.... kjo ja ul vlerat si diskutimit, debatit e aq me keq oratorit....

Alidems une e di mire çfar flas dhe me ke flas, edhe kur flas budallalleqe.

Sqarime nuk mund te jap me teper, por kam vetem nje pyetje retorike:

e njef ligjin e shkak pasojes dhe veprim-kunderveperim?

 

emigrant - 23 Tetor 2013 - 13:58 Permalink

përgjigju

seriozisht: e ke lexu antidyringun? se heretiku e ka pas pa kopertinen, jam i sigurte (gjersa njef Benonin).

PS. Sa per dijeni, Antidyringu i qi ne kembe gjithe ato perrallat me apostuj. Ne 5 minuta, prapa murit te shkolles.  [smiley]

 

 

[IT]  heretik - 23 Tetor 2013 - 14:04 Permalink

përgjigju

Mbasi mbaro pune me apostujt, ja fut me t'qime Skenderbeut, e masanej varg gjithe personaliteteve deri tek gjirokastriti bektashi.

heretiko, shpesh here njeriu edhe duhet ti pergjigjet tjetrit, edhe kur e shef qe ai tjetri ka shkare nga rrjedha normale  e debatit, me kulture dhe me edukate, e jo zjarrit me zjarr dhe plumbit me plumb.... besooj se ne nje blog te hapur dhe nga njerez qe kane nje nje fare kulture kaq mjafton per te treguat se cili je dhe òfare kerkon nga kush.... 

ps

keto qe me siper tregove, gjithmone sipas mendimit tim modest, jane cic mice femijesh, vlere ka te kuptuarit e argumentit, qofte edhe nepermjet skatologjive te ndryshme.... jo gjithmone kunderpergjigja me te njejten monedhe te nderon... si fitimtar....

Eshte e veshtire me be tere historine se si kemi arritur deri ketu, por pergjigja ime eshte fallco (nuk ka brenda asnje bindje timen, perkundrazi mendoj te kunderten), dhe eshte thene ne menyre shkencore, pa asnje emocion, per te treguar se nje ekspozimi idiot dhe kriminal mund ti pergjigjesh njesoj po aq idiotesisht dhe kriminalisht, dmth nuk ka kuptim te komentosh veçse per tu duk, shfryre dufin etj, e di me mire i zoti i punes.

Per kete lloj muhabeti Emigranti (dhe shume te tjere pas tij) ka qene gjithnje ne kete lloj linje, nuk ka dash te diskutoje asnjehere tamam. I duket sikur flet me Tosin.

Dhe ky lloj diskutimi nuk rikuperohet me, te pakten me antaret e tanishem.

Do me dukej nje pohim interesant qe nen kostumin e ketij me diare Mendore fshihet nemesis .Nuk e besoj por ka ngjasim .Nje pohim i tille nemesis do te te cvleresonte edhe ndonje rreshte te vleresuar me menyren e Kohes sone per njerzit 

ka bere nje Material smiley.....Kjo do ti vinte kapakun Plotesisht se cfare perfaqeson nje me Rrjedhje Patologjike qe vleresohet  si perrua psikik  !

Julo, nuk e di ne e ke lexuar kete artikull te sotem.....

http://www.panorama.com.al/2013/10/23/le...

...................Orthodhoksët Greqija i quan si grekër, me qenë se, pas mentalitetit të Helenëvet, një orthodhoks nuk mund të jetë përveç se Grek.................. thote qe ne 1925 Mithat Frasheri....nuk di a e kupton dot thelbin e gjese,,,,

Ajo ka të bëjë (historikisht) me keqpërdorimin e termit "grek" që shumë herë nuk ndan kombësinë prej ritit. Psh, arbëreshët e Italisë e quajnë ritin e tyre "bizantino-grek". Ja shif këtu. 

ose këtu.

- Il Rito Greco e l'Eparchia di Lungro

Ja dhe nje fillese e nuk me rrihet nemesis mbase perfiton ne te analizuar smiley Saliu qeka klysh Kurve .Mazllemt i kom qe u Shpalli  fene Muameti. Mor dhe Konstandinin qe Shpalli Krishterimin dhe dal Zot i Qiejve  Detrave dhe Tokes dhe leshoj Poetin e Hundderrat ..perse na duhet Europa kur jam Origjina e tyre smiley

Vetem se ti si i kenduar , per ceshtjen qe llafosim , minus  kete me diare mendore qe njeh Kozmosin ...nisu Natyrshem  pa u ndikuar nga asnje DOGME !

Perse te SHPALLEN ! Mos kushedi kane pas nevoje Mileti qe ate qe thote Komandanti si Shpallje ta zbatojne se Xhelati pa nje pa dy Ju pret KOKEN . Praktikisht jo xhelati por Feja te djeg ndersa afetaret te kryqezojne !

Dhe teorikisht mos ndonjerit qe nuk ka vetem mase te bardhe qe i llokocitet i lind pyetje njerzore ...Ore pse i Shpalli !

Pastaj them do e kesh me te lehte te kuptosh  nga vendimet e Partive Popullore EU ose Islamike te vendeve Arabe ose Budiste nga Kina e atyre Hinduve nga India dhe se si Transformohen ato   ne Forme LIGJESH !

Dhe ne pergjigje te "bishtit " qe dikush i mentalitetit mesjetar tek admin e rij  e Fshiu mbase e kupton " Nje gje  qe nuk e ke , Nuk ke pse e Humb " !

dogma zyrtare e greqise eshte- cdo ortodoks eshte grek dhe cdo grek eshte ortodoks.    kjo u be per shkak se kur u krijua shteti fetar qe sot quhet greqi i duhej nje kombesi.  dhe evropianet romantike bene lidhjen e shkurter mes territorit te greqise se lashte dhe kombesise qe duhet te kishte shteti i ri me 80%shqiptare dhe 20%vllehe.ortodoksia eshte mastici qe mban bashkuar kete shtet dhe mbyt cdo identitet kombetar bazuar ne gjuhe sic eshte ne gjithe evropen ,duke i detyruar shtetasit qe per identitet kombetar te kene ate fetar.  prandaj eshte i vetmi vend ne be qe nuk e ka te ndare kishen nga shteti.  sepse vetem pushteti i kishes ben te mundur tezen arbanit=joshqiptar  akoma

Shqipo ne se me lejon Pa pordhe te medhaj per veten te ketyre Blegerimsave mbi ne .

Te flasesh SOT kur kemi  nje Gjendje NORMALE te Shteteve me nje Organizem Boteror qe quhet OKB , ....per helene , ortodokse e pordhi kali , mazllemer e ku di une , jashte Multi Kultures se Perbashket te Jeteses se Njerzimit , eshte nja paradoks jo i ralle qe ndeshet ne Memedhembje nga kategoria e te rrjedhurve Psikike ose te Vonuarve te Ditur ( se ah diktatura i pengonte ) qe mendojne se Shqiperia filloi Sot me keta , apo Dija ne Bote kuptohet vetem kur e shpjegojne keta se ua kishte fshehur Diktatura smiley

Eshte nje patologji paranojake pertej cakut normal per tu cfaqur sot , me te Verteta qe nuk kane nevoje te kene Argumente pasi kane NDODHUR , Analizuar dhe Konkretizuar pa pate nevoje per axhamij qe pyesin .." Pa me thuj si rri var Toka ne qiell "

Vur re se ne vende ku nuk ka PUNE , ku nuk ka Mendim te Kohes zakonisht shkelqen Yp Xhixheria me ..se ortodoksia zotrie "..ose ne rastin konkret te te revoltuarve Revolucionare me Letra te Hapura bash prej Kosove or tie . 

Sjellin dhe perplasjet me absurde midiseve kur nuk ka nevoje fare te besh lemshe Derstile per probleme Konkrete .Dhe si perfundim jane te natyreshme sepse eshte parashikuar qe ne kohe Shembjesh te medha . Te paret qe duan te Shquhen jane Spekulatoret dhe Mashtruesit !.. Mos ja u mohoni perfitimet qe nxirrni !

Arvanitët e Greqisë, mezi po presin që të bëhen arbër të islamizuar dhe më pas të çfetarizuar - dmth shqiptarë. Është ëndrra e jetës së tyre që të shkojnë e të mbjellin hashash, në Lazarat, dhe të votojnë për Ramën sa të dëgjojnë se është vëllai i Erdoanit.

 

Nemesis, ajo locka jeme Shkoder thote: Mas e nguc grethin me krande se ke nguc bash t'zezen tande...por ty te kemi mik ne sokak, edhe ne shqiptaret e respektojme mikun pa dallim feje, krahine apo ideje. 

Ne shqiptaret kemi edhe nje shprehje tjeter: Gjuha ruhet, atje ku shkruhet! Ne kete kendveshtrim: Faleminderit, ty mor mik, per kontributin qe po jep...sepse per shembull, ata "greket e dhermiut" nuk dine te shkruajne as greqisht, as shqip!

E mirë, ia thashë dikur një greku këtë: rri urtë, se unë e shkruaj gjuhën tënde më mirë se ty. Nuk deshi veten ai, nuk më fliste për një javë. ahahaha.

 

djal rixha t'ka Baba smiley... edhe grekun prej verteti e shave?! Ku ke ngëcur keshtu ti more lanet; as anej e as knej smiley

"Si është puna, do bëhemi si Evropa, apo do e bëjmë Evropën si Shqipëria?"

Ne fakt kjo eshte pyetja me P-e "te madhe te shtypit". Cfare duam ne? Problemi eshte qe ne si Europa s'behemi dot ne kuptimin e mirefillte te fjales, se ja edhe ti nemesis s'behesh dot une dhe as une s'behem dot ti, sepse te dy kemi patur te tjera adn, nje tjeter te shkuar... Kshu qe, me duket mua, kjo e rendura qe kemi bere (menderisht nje pjese e mire e jona), ne gjithe keta vjet, per te kopjuar fjale per fjale c'na vinte e c'na thuhej, eshte mendesi prej te kolonizuari.

Mua s'me duket vetja me pak se nje italiane e moshes sime (perkundrazi, per te mos qene modeste deri ne fund): problemi eshte qe nje italiane s'eshte thjesht "nje shqiptare e veshur me Versace", por eshte edhe nje produkt kulturor, te cilin une nuk e rekuperoj dot si arkeologji vetjake, se eshte e pamundur. Cfare mund te bej ama, eshte qe dijen e importuar, ta perdor per te gjetur nje ekuiliber timin, te natyrshem.

Dua te them qe vleresimi si primar i nje kulture te besimit nder shqiptare, s'mund te behet duke mohuar cfare na ka ndodhur gjer me sot, e thjesht duke patur parasysh impaktin (ne fund te dites pozitiv) qe kane fete ne kulturen e popujve perendimore (se ketej nga Lindja e Mesme veshtire e kam te diskutoj per kontribut pozitiv). Pastaj nese hallin e kemi personal, e duam te bejme prozelite ne emer te Zotit perkates, ky eshte nje muhabet tjeter.

 

Cfare duam ne?

Pak drite, pak buke e pak hekur

ose: pak djathe, raki e buke te thekur smiley

Po mirë, pavarësisht diferencave, ne të dy bëhemi - shokë, me njeri tjetrin, I think. smiley

Të paktën me ty - si ndër njerëz të paktë këtu, e gjej atë common ground të nevojshëm për të diskutuar. Mendësia e të kolonizuarit, vjen përmes mosnjohjes, dhe unë bie dakord me çfarë thua. Këto vjet kemi bërë një lloj voodoo-je me identitetin e presupozuar të qëllimtë, apo thjesht qëllimin e arritjes, e asaj çka duam. Nga ana tjetër, mendësia e të kolonizuarit vjen prej mosnjohjes, apo mospërkitjes kulturale me të huajin, tjetrin fqinjin etj. Qëndron edhe kjo apo jo? Mua më duket se do të duhet së pari të ri-identifikojmë veten se çfarë jemi, duke hequr retë mistike që na kanë rrethuar. Për të dalë në një identitet real, në vend dhe në kohë. Kjo më duket se është gjëja e parë që duhet bërë. Dhe identiteti vjen në relatë me të afërmin, të ngjashmin e të huajin. Se ka nevojë për një rikonceptim, pa marrë parasysh si ky duhet bërë, më duket se del qartë.

Halli im personal, meqë e përmende, është ajo heqja e stigmës prej antiteizmit që mbart identiteti kulturor me origjinë fetare që kam. Për proselitizëm pastaj, ka fe më luksoze se ortodoksia. smiley 

 

 

smiley

Ti qofsh smiley Vallai u dashke ngacmu pak qe ai heretiku te duket buqete Lulesh smiley Po une me sinqeritet gjithmone mendoja edhe perseri mendoj qe kam dike qe ka mend mbi Gryke jo viktime te llafollogjise !

Hiqju tutje ketyre paranojave se thua ndonje gje te "pakuptushme " e te "pa kapshme " Allahu qofte me ty smiley

heretiko, qeke me nerva sot.

kot nxehesh.

Gjithmone ashtu I thu Heretikut. Ste kam pa ndo1here ti thuash te kunderten. Apo nuk ndodh t'jete n'qef ai?! Sa jane shanset? Vec Heretiku knows. smiley 

Ti e thu qe te me nxehesh, dhe vertet nxehem (plus halle dite qe mund te kemi), por megjithate, te pakten tek Peshku, nuk e kam humb kontrollin te them banalitete kunder te tjereve.

E pranoj qe kam thene gjera skandaloze, ne kuptimin qe shqetsoj dhe turbulloj besime dhe ide te te tjereve, por asnjehere banalitete kamionistesh.

mire, kerkoj ndjese nese kam lenduar ty ose kedo tjeter.

qellimi ka qene i mire, deri edhe zgjatje dore per miqesi virtuale, perfundimi i keq.

No good deed goes unpunished, tha.

e myllim sa pa pi. smiley

cheers.

Ah sikur te kishim pas dhe ne nje Luther, u pergjigj prifti ortodoks kur e pyeten se pse vendet ortodokse jane me te prapambetura nga ato katolikoprotestante. 

Po ça pret? Bëhu protestantokatolik! Katolik ishte udhëzimi i Kadarjes. Mu për vete më rri rehat, po shumë rehat ajo guna ime bizantine. 

 

Bëhu

Nuk kish si te mungonte dhe toni paternalist i atij qe has seen the light. smiley

Well, the catholics, they have candles too. They are short of incense though... 

po .problem i madh ky internacionalizmi proletar....te heq edhe ate pak identitet skraparliu smiley

Erdogani vella me Besrishen dje e tash vella edhe me Ramen sot . Se ca iu ka shkrep ktyne liderave tane me gjet vllazen ne Turqi apo nokund tjeter veshtire per tu marre vesh.

po pra po deri dje kishin ku me u kap kta vllaznit sallaks. Sot kane ron squk. Zaten s'e kane per here te pare as te fundit

Po gjaku uje s'bohet dot. 

Sinqerisht une nuk arrij me kuptue insistimin e Rames per te qene kaq afer me Erdoganin !?

He mer mire e ben, po qe se i zhvat ca pare. Llafet era i mer. 

Ne qofte se eshte puna keshtu ok .. whatever works .

Enveri i rrujti kinezet me ate "vellezer." Ne fund i qiti dhe borxhlinj. 

o Tirona, po kshu tha edhe Saliu para do kohesh   per ate  hunderrinsmiley, presidentin e Azerbajxhanit..   ''vellai yne''  tha..smiley   tashi Saliu e tha sa per te lare gojen, dmth per ate punen e TAP-it,  po keta ju hodhen per gryke..smiley  mbeti perjetesisht i  paragjykuar  dhe i keqkuptuar mavria..smiley

Me TAP-in bani pune te mire Berisha , duhet me ia thane hakun.

ishte merita e Lir Metes

Po mire mer duhet te dallojme lojen luftash midis nesh dhe paren e madhe qe na duhet te gjitheve.

Do thush ti qe sallaksit bojne shume autogola, po dhe ajo ka lezetin e vet. smiley

Tashti fajin Saliu do ta kete, e kush tjeter eshte vucidols. smiley

Sinqerisht une nuk arrij me kuptue insistimin e Rames per te qene kaq afer me Erdoganin !?

 

 

cfare nuk kupton mor vlla?   Turqia,  na informuan shoket  nga Shqiperiasmiley,  zoteron nje nga bankat me te fuqishme ne Albanie..  banke kjo e cila krediton shtetin rregullishtsmiley.   Turqia, dmth kompanite turke, zoterojne  disa nga sektoret me te rendesishem   te ekonomise shqiptare, e per rrjedhoje jane punedhensit  me te medhenj atje..   pra pervec bankave,  telecom/telefoni,  industri e rende, ndertim (kryesisht vepra te medha si rruge, tunele, ura etj..   e thjesht fare pra: duhet ta kemi mire me Turqine!smiley

Po t'i kerkojne vellezerit te behet synet? smiley

e ka varur çelesin tone ne qafe o Belul; ta thashe para disa kohesh, por tani me degjove zotrote smiley

@ Belul,

sic me korrigjoi me te drejte lapsus nje anetar, leku-leter, banken BKT nuk e kane turqit e Kurum, por turqit e kompanise Calik, e cila eshte pronare e  Albtelekom dhe Eagle Mobile (telefoni celulare). Drejtori i Calik, eshte dhendri i kryeministrit turk Rexhep Erdogan.

p çrendesi ka se cila kompani turke tamam o  hunter..  a e kane turqit  BKT  dhe keto te tjera, po!smiley

Hereik, Zana, Jul, ju lutem mos me konsideroni me per debat.

Kam thene, c'nuk kam thene, kerkoj ndjese, por do doja te mos vazhdohej.

Ju uroj cdo te mire.

 

gabim e ke!

Jo, mori sopata shtremet. ika sa pa me zon pema poshte, megjithese ca dege me preken.

nuk duhet perzi shume me radikale dhe fanatik, se cdo gje ben vaki. ta kshilloj edhe ty.

"Për mbijetesën e tyre fetë e reja varen nga zelli i besimtareve te kthyer rishtaz. Si Krishtërimi në shekullin e parë të erës sonë, si Islami në të shtatin,  vareshin nga  zelli i rishtarëve të bindur. Ne gjenezat e veta secila fe kish vetem profetin e saj  dhe rrjetin e  misionarëve të zellshëm, më vonë u shfaqen prelatët dhe kalifët e përkushtuar ne synimin per të udhehequr dhe mbeshtetur strukturat institucionale fetare. Krishtërimi dhe Islami (ashtu si hebraismi para tyre) lindën si lëvizje monoteiste me prirje te forta për reforma ligjore dhe fetare. Të dyja fete idealizonin, edhe pse vetëm e para adhuronte, veprën, mësimin dhe shpalljen e profetëve nepermjet shkrimit të shenjtë. Të dy shpallnin Zotin e vërtetë, rëndësinë e bamirësisë ndaj të vobekteve, dhe të meshires si vlere shoqerore. Si Krishterimi ashtu dhe Islami, kur ua kërkonin rrethanat ose i detyronte nevoja, ishin të gatshëm (kryesisht kur bindja me paqe deshtonte) te perdornin dhe dhunen për të zgjeruar bashke me mbretërinë e Zotit dhe fene e tyre perkatese. Dar-al-Islami dhe mbretëria e Krishtit,  dikur e quajtur bota krishtere, per me shume se dymbedhjete shekujsh paten lidhje evolutive paralele me njeri-tjetrin. Simboli i pagjasë i kësaj lidhjeje është sherri vëllazërore për trashgimnine e prones aterore te Tokes se Shenjte – luftrat e njohura si kryqëzata. Urrejtja e ndersjellte dhe luftrat ne emer te Zotit duket se jane trashgimnia tjeter e lene prej Jakobit per bijte e tij monoteiste." 

 

Megjithë ngjashmëritë, me nisjen Mesjetës së vonëshme rrugëtimi historik i krishtërimit ndryshoi nga ai i Islamit. Klisheja se në një farë mënyre Islami ngeci disi intelektualisht në epokën e feudalizmit evropian, anashkalon faktet e pasurive perrallore, e risive shkencore dhe te vet rëndësise se “mendjes arabe”. Shume perëndimor të cilët jane larg islamofobise, e pranojne me dëshirë se nga na vjen sistemi numerike; prej nga e ka prejardhjen algjebra; se kush e ruajti vepren e Aristotelit;  dhe se prej ku e kane burimin risite e panumerta shkencore. Kultura Islame, që në zgjerimin e saj ideologjik shtrihej prej Bagdatit e deri në Malajzi,  ishte e pasur dhe e fuqishme si nga pikëpamja humaniste si nga ajo intelektuale. Megjithatë, kultura e Lindjes së Mesme e cila ishte nxitese per zhvillimin e dijes humaniste dhe mendimit shkencor sot mbetet një kulturë fetare fanatike në atë mase sa që vazhdimisht habit, dhe shqetëson intelektualet perendimore,  te cilet nje fanatizem te tille fetare ne Perendim nuk e kan hasur qe prej kohes se Reforminit Lutherian. Një pjesë e mire e shqetësimit tonë vjen nga fakti se historianet  Reformimin e shikojne jo si një rrënim apo si një disfatë, por si një përtëritje te kulturës krishtere. Vazhdimësia e perceptimit të gabuar rreth asaj se çfarë “ndodhi” me ardhjen e mendimit humanist në Mesjetën vonëshme rrjedh prej nje kendveshtrimi te gabuar se  Reformimi Lutherian ishte një lëvizje “për t’u kthyer në parimet bazë” – një përpjekje për të rivendosur dogmen dhe praktiken fondamentaliste biblike sesa (siç ishte në rrenjet e veta ) një sfidë radikale kundrejte autoriteteve fetare, një sfidë që në fund do të shkatërronte shtyllat  autoritare mbi të cilat mbeshtetej dhe vetë Reformimi. Islami nuk iu nenshtrua kurre një reformimi të ngjashëm dhe nuk pranoi të bënte rishqyrtime rreth mësimeve te Kur’anit; shtyllat e tij qëndruan të forta, ndërsa ato të krishtërimit pesuan shembje. 

Moskuptimi i Islamit dhe Krishterimit si dy vëllezër fetarë, është sipas mendimit tim, çelësi i keqkuptimit qe perëndimoret kane për besimin Islamik. Reformimi i krishtere në Perëndim (dhe Kisha Lindore Ortodokse nuk pesoi nje reformim te tille dhe per rrjedhoje ngjashmerite qe ajo ndan me konservatorizmin Islamik nuk jane rastesore) vijoi  duke u bazuar mbi hamëndësimin e gabuar se njohja e Shkrimit të Shenjtë ishte përfundimisht në përputhje me njohuritë intelektuale te njeriut – te zbulimit te kuptimit origjinal të teksteve, të studimit linguistik dhe filologjik, hulumtimit historik e kështu me rradhë. Pa e analizuar mënyrën në të cilën ky hamëndësim u zhvillua, kishat e copëtuara që dolën nga procesi i luftrave kulturore, gjeografike dhe sektare ndermjet shekullit të gjashtembedhjete dhe  njezet dëshmuan se kjo hipotezë ishte e rreme. Evropa nuk do të ishte kurrë mbretëria e krishtërimit, dhe Bota e Re do të dilte si një prototip degëzimesh, rivalitetesh, dhe gjysmë kompromisesh te cilat si pasoje e dështimit te autoritetit fetar ishin bërë te nevojshëme dhe në të Vjetrën. Ne fund të shekullit të nentembedhjete, doktrina liberale krishtere, me skepticizmin e saj të natyrshëm historik, te ciles nuk i shpetoi dot as hyjnizimi i krijuesit te dogmes dhe as shenjtërimi i Shkrimit, i qendronte mjaftueshëm besinke marrëveshjes midis shkencave humane dhe dijes hyjnore, ashtu sikurse ishte kerkuar me forcë nga reformatorët e hershem krishtere. Nga fundi i shekullit të tetembedhjete e deri në ditën e sotme, krishtërimi ka qenë ne nje zprapsje te perhershme, i cila gjithmone e ka gjetur veten ose ne antagonizem me shkencat humane (si midis evangjelistëve të kohës së Pelisit e mandej) ose, nese perdorim një term të Bergerit, e kushtezuar te bej kompromise, tashme roli i krishterimit në botë, duket se është të pranoj të vërtetat kulturore, dhe mandej t’i shprehi ato, kur është  e mundur, në dogmen krishtere. Islami nuk përfaqëson një reaksion “fundamentalist” kundrejt kulturës bashkëkohore, kete e them sepse rilindja humaniste te cilen Islami e mbeshteste  nuk qe kunder strukturave të pushtetit fetar. 

Alternativa “fe kompromisesh” nuk ka qene kurre e mundshme për muslimanët, prejse ajo që formonte të vërtetën “laike” nuk mund të ishte kurr e barazvlevshme me të vërtetat profetike të shkrimeve të shenjta. Islami mundej vetëm të shikonte me habi atë që dikur Naiburi e kishte quajtur debati “Krishti dhe Kultura”, një debat që krishtërimi  heret apo vonë  ishte i destinuar ta humbiste. Veshëve perëndimorë, retorika islamike mbi “dekadencën” u duket fyese. Në të vërtetë retorika e dekadences nuk është gje tjeter vecse shprehje e mendimit islamik, i cili e shikon krishtërimin si te mundur në mosmarrëveshjet morale midis kulturës laike dhe të vërtetës fetare.

 

Islami  nuk i ka perzier shkencat humane me fjalën e shenjte; dhe si rrjedhim,  i ka kursyer vetes – ose në çdo rast ka shmangur – këto acide historike që kanë gërryer besimin biblik dhe “kulturën” krishtere  qe prej shekullit te shtatembedhjete. Metodat e tij shpjeguese, arsyetimet ligjore dhe argumenti politik duken të pazakonta dhe reaksionare në sytë e një perëndimori, pikërisht sepse perëndimori – që mund te jete një anglikan liberal apo një ungjillorë i krishtere – gjendet tashme në bregun tjetër të detit, të cilin Islami ka zgjedhur të mos e kaloi. Eshtë një ngushëllim i vogël për ata që dëshirojnë rivendosjen e vlerave krishtere apo të fesë biblike se edhe krishtërimi nuk e kish ndërmend të kalonte detin e fesë, apo te kish pritshmerine, se pas rrugëtimit te tij intelektual pergjatë Renesances, kishte serish për ta gjetur Perendine ne bregun tjeter.

Ore njecik me respekt, eshte tema e Vella Erdoganit kjo. 

Lexova se:

"Turqia është Kosovë dhe Kosova është Turqi!"- ka deklaruar Taip Erdogani sot ne mes te Prizrenit...

He mo mire se nuk vjen gje e keqe nga fjala

ne fillim ishte fjala.

ore, e di qe dhe shume keq nuk e ke ti

Kryeministri turk ka shtuar se “me ndihmën e Zotit këtë rajon do ta kthejnë në rajon të paqes, një rajon me kopsht lulesh”. 

Erdogan ka thënë se ashtu si stërgjyshit edhe ata do të vazhdojnë të ndërtojnë të ardhmen e dy vendeve. Ai u shpreh se “Turqia do të vazhdojë të jetojë në vëllazëri në këto toka”.

Ai ka deklaruar se sot po e realizon këtë vizitë në Kosovë, ndërsa e ndjen veten si në shtëpi.

“Jemi njerëzit me një kulturë, dhe një histori të përbashkët. Mos e harroni këtë. Turqia është Kosovë, dhe Kosova është Turqi”, ka thënë Erdogan.

Kryeministri turk ka thënë se Kosova e Turqia janë aq shumë të afërta saqë edhe autori i himnit të Turqisë është nga Kosova, Mehmet Akif Ersoj. 

Kam nigju se Erdogani eshte rrite ne nje lagje shqiptaresh keshtu qe asnji opsion nuk perjashtohet .

po ai nuk tha qe une jam si shqiptar. 

Do gjana nuk thuhen.
 

Ore mos kushedi Taipi po do me hy ne Europe nga dritarja? Dmth me te marr statusin e kandidatit Shqiperia, Taipi del e thote po dhe ne shqiptare jemi edhe vuuu 80 milion turq ne Europe.

Po nuk ka faj Taipi,  fajin e ka tjeter kush kur tha se me Tyrqine kemi lidhje  gjaku, gjate kohes qe kishte nje visite ne Stamboll ! Prandaj .

ky ka dhe emer te poshter mor vlla,   Ta hip xhixhi..smiley   edhe mbiemri jo keq, si biçim xhelepembledhessmiley, herr.Dogan.ier..smiley

Historia jone sikur vetem me mbretin Gentius dhe Teuten shkon te pakten nja 2200 vjet me pare. Turku ne keto kohera ishte nje bosh stepe. Jemi takuar 500 vjet. 1700 vjet nuk ua kemi pare bojen. Kaq sa per te perbashkten.

 

Aman sa teper rendesi i jepet, a thua se cfare. Ne na leverdis te kemi marredhenie te mira se investimet turke ne vend jane te rendesishme, por megjithate, 60% te shkembimeve tregtare i kemi me Itali dhe Greqi. 1 milion emigrant jane ne Itali, Greqi, Europe Perendimore, SHBA. Edhe vete kosovare qe mund te ndihen te lidhur shpirterisht me Turqine, po te zgjedhin ku te emigrojne, do te iknin te vellezerit, kushurinjte e tyre ne Zvicer e Gjermani dhe jo ne Turqi. Leku lek. Strategjikisht (lol po flas si Arti smiley ) Erdogan ka dale humbes, nese kishte plan te paraqitej si ze i fuqishem ne lindjen e mesme. E para, ne Egjypt  ku mbeshteste Vellazerine Myslimane, e cila u thye me dhune e masakra nga ushtria e askush nuk tha gje, biles edhe vete popullsia e mbeshteti ushtrine. U thye per here te dyte me Sirine, kur tani edhe vete kerkojne bashkbisedime me Assad, te cilin e paraqiste si diktator qe duhej zhdukur me cdo kusht.

Se harrova, te kjo puna e influencave kulturore. Edhe te telenovelat turke qe kane sukses ne Shqiperi, Greqi, Bullgari, aty ke Ezel qe nget nje Maseratti te mrekullueshme italiane, i veshur me kostum Armani dhe merr ne makine te dashuren Ejshan te veshur me Gucci dhe çante Prada. smiley

Thaçi: "Faleminderit vëlla Edi, faleminderit vëlla Rexhep. 

Vellezer per none a babe jane keta?  Dhe te gjithe nga Vucidoli? Se dhe ai vella ishte. smiley

Meqë po flasim për bradhërhudëri, ka nja dy tre ditë që kam zbulu Hitchens christian brother! (from the same mother dhe jo ad hoc). Tip interesant Rono... 

Mos nemesis mos me thuj qe nuk e ke pa debatin e Christopher dhe Peter!!!!!

Nope. S'e kam ndjek këtë. Më ka shpëtu. Peter Hitchens është interesant sepse prej tij rrënjët ideologjike, edhe një herë IDEOLOGJIKE të Evropës, dalin tërësisht të krishtera. Dmth e bën të majtën të duket si pariah (God's middle children). 

Kape pak këtë:

Tellingly, Hitchens draws vividly on his own experience as a reporter in Russia as well as showing, by way of his experience of complete political and social disintegration in Somalia, how he became convinced that his "own civilization was infinitely precious and utterly vulnerable and that [he] was obliged to try to protect it"

Brendshem qarkullon nje fjale qe eshte mire te mbani nje fotografi te Taipit ne nje vend diskret ku bie ne sy ne shtepine, biznesin tuaj, apo edhe ne makinen e dashnores tuaj polake.

Ai llafi i pare i ngjashem por per portretin e Is bej Qemalit doli kallp smiley

fiqo, polake apo ukrainse? mu kshu m'ka ardh llafi i sigurt

Direktiva kontradiktore, po e çorodisin bazën smiley

Rama: Partneritet strategjik mes 3 popujve. 

Go Rilindje, go!

E paska merzitur Erdoganin. Na bete lemsh, njehere vellezer, tani 3 popuj. smiley

po ca ke kunder numrit 3 ti? xhibi s'ishte kunder tresheve. Parimisht dmth

Me duket se eshte treguar zemergjere ka futur dhe greket ne hesap. Dmth ata qe do konvertohen ne shqiptare se afermi. 

keto tolerimet qe u behen turko-grekve mund te kene ne sfond  interesa ekonomike,por afatgjatisht demtojne kohezionin kombetar.  po cili i huaj erdhi ne trojet shqiptare dhe nuk u respektua deri ne nenshtrim? 

miku eshte mik po ne shtepi te vete.  le ti kerkojne ''mikut ''erdagan ndonje shkolle shqipe  ne turqi e te shohim cdo thote.

 

po cili i huaj erdhi ne trojet shqiptare dhe nuk u respektua deri ne nenshtrim? 

Ehhhhhhhhhhh

po shof qe paskan pre nji shirit perurimi te 3 aty. Aspak origjinale. Tamom si Sala n'vaft kur e kritikojshin shoket e majte

Per detajet e prapaskenat do presim derisa te bohet gati vepra "Dy popuj miq (II)"

''Dy  milet arkadash''
 

Kam pershtypjen qe keto "vellai yne Erdogan" jane si ato karamelet qe u hidhen kafsheve ne perpjekjen per t'i zbutur.
I fut nje karamele dhe taaak menjehere pas saj i fut edhe nji Pashko Vase, perfiton nga fakti qe jane te çoroditura. Si perfundim kafshet zbuten dhe i rikthehen shqiptarise.

Puna e rikthimit do te jete e gjate dhe mundimshme.

Amon mo, si boni sikur osht hera e pare qe po e nigjoni togfjalshin "populli vlla..."! Popull vlla kishim sovjetikt, kinezet. Edhe turqit nje brilant me shume ne qaforen e popujve vllezer jane.

me kuptu qe Akrepat e Ores Shqiptare Levizin ne drejtimin e Duhur .Futi pak Duart Mostra Berisha per njemije e nje te ditura e te pa ditura , por u Kapecye .na la peshqesh nje ortodoks te 'forte " si gelbaze e Historise .por pa peshe .

Shifni para Cuna si ka than njaj

Po Lumbardha ne Anakreont rronej e Mocme ...smiley

Po mir tashi, cili nga kta te tre esht Qerosi? smiley

 

Alma D’ Fushë Kruja

 

Anton Cara

Një nga shembujt klasikë  të “burrneshës”, që i përvishet aksionit në momente kritike për fatet e vendit, është ai i Zhan D’Arkës, heroinës së mirënjohur franceze. Por nuk është ky rasti i Alma Lamës, deputes së pavarur në Kosovë, e cila në vend të shpatës, ka zgjedhur penën për të kryqëzuar kërcënimin që i kanoset vendit të saj nga e ashtuquajtura “axhenda islamike” e Erdoganit. Nëse heroina frenge prej inspirimit, fatit a intuitës, edhe pse njomëzake ne moshë, i drejtoi armatat drejt fitoreve, Alma me një pozicion zyrtar dhe me një përvojë të mjaftueshme në sferën publike, nis një letër kuturu si ato të të mallëngjyerve, që para se t’ia besojnë atë valëve të detit, e mbyllin më parë në një shishe.

Duke “dekonspiruar” një nga temat e bisedave me autoritetet turke gjatë vizitave zyrtare me delegacionet parlamentare, dashur padashur, Alma, e ka kategorizuar vetveten në periferinë e jetës politike të Kosovës, tek ajo kategori që përvojën personale dhe politike nuk e shndërron dot në aksion politik për të mirën publike, por rëndom e përdor për përfitime personale, apo si rasti në fjalë, e keqpërdor dëshpërimisht si platformë ksenofobie.

rama i ka lexu krejt komentet ik fshiuni nashti se ju piu e zeza rilindje

Kutura Greko - Romake e penetruar nga Kultura e vendeve Arabe dhe dhe  te" thithura " prej njera tjetres na lane kete Trashegimi mbi te cilen eshte ngritur Europa Sot . Ky eshte nje nga Perfundimit e Studiusit me ne ze te USA, Anglise per mesjeten e Hershme dhe jo cdo cinxuri e adoleshenti qe ka mesuar se ka FE po nga te thenat e tyre ! ...Gezojeni Europen !

Go Rama njeri me Kulture ! Ke sqaperine qete garanton se  do mbetesh ne Pushtet edhe sikur HU te jesh me dhjetra Vjet !

Ore pse ai rahmetlliu  Enver i quan Vellezrit shqiptare te Kosoves ..? Nuk i kishim miq ne ata ?    ....LefKOPE ndonje shtjellim  smiley

Teater eshte politika.Dhe qe po zjvillohet teater ne trojet tona nuk duhet te habise njeri.Pse valle? Po sepse kemi nje histori te ndricme ne shekuj.Teatri i Gurte i Dodones kishte 20.000 vende.Kur teatri i Athines gjithe gjithe 17.000 vende nxinte.Teatri i Epidaurit akoma me pake, vetem 17.000 vende....
Shteti i vogel i Arberit, nen udheheqjen e prijesit Gjergj, mundi te mposhte tendencen e copezimit feudal, te konsolidonte bashkimin e brendshem dhe te kryente mobilizimin e tere forcave njerezore.Dhe kur pra? .....
Plot 300 vjet para Frances se sankyloteve, duke korrur jo nje dy e tre por plot 29 fitore radhazi, per 25 vjet sira..!Dhe jo me haj huje mbi njerez qe hidhnin ca shigjeta ja u hipnin kujave dhe revan zhdukeshin, por me makinen me te tmerrshme, qe pat njohur rruzulli, me stergjysherit e " vellait per ngrohje ne diell" , te Taipit.Me ate makine ushtarake qe gjer ahere nuk i pati bere dot balle shtete, kombe me te medhenj e me te fuqishem se Arberia jone e vogel.Kete fakt historik, te Taipit dhe me ca te tjere duan ta zvogelojne, ne mos e harrofshin dot.
Pas kaqe shekujsh shtrohet vetem nje yetje: More pas kujt levash te athyshme u kap asokohe Atdheu yne xhanem? Si ashtu theu ne fakt i shpartalloi dy nga sulltanet me te lemerishem, stergjysher te Taipit? Kujt valle ti drejtohemi sot te na e spjegoje? Taipit, nuk besoj te na e ftilloje me ane te zinxhirit te ADN-se.
Ma..." Je ne crois qu'aux histoires dont les te'moins se feraient e'gorger...." ?.Blez Paskal - 1623- 1692.Vettem ai burre sikur e ka da shapin nga sheqeri...
Vellezer - vellezer por hesapi ...te na eci !

Ne duam apo jo ta pranojme: Kjo histori ka nje te vertete "Hesapi...te na eci" - Mireqenia e manipulon kujtesen popullore fare thjeshte, sepse Mireqenia zbeh urine e nacionalizmit - shembull i mire alsace & lorraine (kete te fundit, te gjithe pupujt e Balkanit e kane tipar kryesor.)

p.s Blez Paskal smiley...shqipja nuk duhet te shqiperoje emrat e pervecem ( nje mendim i imi ky )...por meqe e solle Paskal ketu po shtoj edhe nje shprehje tjeter te tij: "Te gjitha te keqiat njerezve u vijne ngaqe nuk dine te heshtin kur i ben bashke ne nje dhome. " 

Krenohu mer Grave qe je turk safi dhe sade

KREMTIMI I EDIKTIT TË MILANOS DHE BASHKIMI I SLLAVËVE NËN SIMBOLIN E FESË
....vetë Shqipëria, u përfaqësua në Nish nga hirësia e tij, Janullatosi.

Disa pika për tu pasur parasysh nga ne shqiptarët
-Ky bashkim në këtë kremtim është me qëllime strategjike dhe që ushqehet nga politikat shtetërore
- Kremtimi i Ediktit i jep simbolikisht sllavëve e serbëve, skeptrin e krishterë të Ballkanit
- Ky skeptër justifikon masakrat që ata bënë, në emër të ruajtjes së krishterimit
- Anashkalimi i elementit ilir dhe gllabërimi e mohimi i çdo lloj kontributi që kanë dhënë shqiptarët për kulturën evropiane është pjesë e strategjive kundër kombit shqiptar.
- A nuk do të ishte e udhës që në prag të anëtarësimit në BE popullit shqiptar t’i njihej kontributi i tij shekullor në historinë evropiane apo edhe kulturën evropiane?
- Nuk njihet ky kontribut i ilirëve dhe ky kontribut kalon në mënyrë qesharake në “galerinë” e kontributit sllav, duke e konsideruar Konstandinin ilir, si serb. Këtë shfaqje me kloun të veshur me të zeza dhe që kanë mjekra, që quhen arkibishopë apo patriarkë e mbështesin seriozisht edhe shtetet përkatës. Madje çuditërisht e mbështet edhe vetë Shqipëria: ajo u përfaqësua në Nish nga hirësia e tij, Janullatosi.
- Paradoksi i parë është vetëmashtrimi dhe mohimi histerik i të vërtetës historike nga ana e kishës orthodhokse serbe, ruse, greke etj... 
- Paradoksi i dytë është se Edikti i Milanos u bë në emër të tolerancës fetare dhe ishte shpirti fisnik i kombit ilir që mund të praktikonte ide të tilla bashkëjetese, toleromi e praktikimi fetar.
- Pse paradoks? Sepse në emër të mos-tolerimit që ushtroi Serbia ndaj etnive e feve të tjera, Ballkani u mbyt në gjak fëmijësh, pleqsh, grash e burrash të paarmatosur.
- Në vend që të kremtojnë e respektojnë Ediktin e Milanos që e ndërtuan ilirët, paraadhësit e shqiptarëve, serbët do të ishte mirë që të tregonin se ku janë varret masive akoma të pazbuluara... Në këtë mënyrë ata do të ishin më njerëzorë në misionin e tyre si popull “i përzgjedhur” në Ballkan.
Se për çfarë janë të përzgjedhur serbët...mjafton të pyesësh gogol-in e jo më popujt e Ballkanit....

Sa fals ky Zot, që nuk lëshon ndonjë rrufe kur gënjehet kaq shumë në emër të tij...

------------------------------------------------------------ 

Patriarch Kirill Joins Celebrations of Edict of Milan in Serbia
Oct 7, 2013

 

Po ku mi gjen këto pocaqi a derëbardhë? 

Ne te vertete i solla per ty, po nuk e kuptoj perse i quan pocaqi.... Apo nuk te vijne pas midese...???

dhe qe ta marresh vesh mire une nuk jam as turk as grek, as musliman e as ortodoks... por jam thjeshte shqiptar... nuk besoj ne fe, por respektoj ata qe besojne, si zgjedhje e tyre, por nuk me pelqen, siç e thua edhe vete, qe te me quajne si nje perjashtim, apo edhe me keq, si nje i pashprese....

Zot na ruaj o alidems, ça të them tjetër. Se do komentohej në këtë mënyrë Edikti i Milanos, nuk më kish shku ndonjëherë në mendje. Tjetër nuk di çtë them.

 

Populli ynë  po përjeton ditët më sprovuese, është bërë mjet dhe jo qëllim, është kullotë e secilit pushtues barbar.Kjo për faktin se pushtetin e kanë kap mbetjet sulltaniste që nuk mbajnë gjak Kastrioti.

Eshtë e mjerueshem, se si injoranca ka mbuluar tërë qiellin arbënor dhe nuk njjeh asgjë as,të kaluarën ,as tanishmen dhe as testamentin e etërve të kombit, por shkel mbi to për cdo ditë.

Ndërsa nuk ka marrezi me te madhe ne bote, me famkeqe politike ,se “shpallja e vellazerise me turqit”, neve si komb nuk na lidh asgje me te, ndersa mbetjet osmane si duket kane harruar se Arbenia europiane eshte prone e arbneve te lashte dhe jo e tyre, prandaj ata nuk mund te shpallin “vellazeri” me armiqte historik te kombit tone.Paramendoni ,erdogani vjen ne trojet arbenore pa u gjunjezuar per krimet qe ka bere perandoria barbare osmane.
Me pakë fjalë te gjithe duhet ta dine si mbetjet osmane ashtu edhe vellua i tyre Erdogan se ;
e para ,ne te kaluren nuk mund ta harrojm ,sepse pushtimi barbar osman ka bere gjenocid ,dhe ende jane te hapura plaget e shpirtit dhe trupit te popullit tone dhe eshte po ajo qe ka ndare kombin tone shpirterisht dhe fizikisht,
e dyta Kosova eshte dardani e lashte europiane ,nuk eshte turqi dhe nuk do te jete kurre dhe ne asnje kohe,
e treta nuk mund te flas per paqe dhe demokraci nje diktator dhe vellau i mbetjeve te tij ,sepse turqia eshte produkt i diktatures dhe ideologjise sulltaniste,
 

Një gjë duhet ditur se pikërisht arbënia që nga koha e pushtimit barbar osman shfaqet si një problem etnografik për shkak të përzierjes së popullësisë me ato osmane dhe sllave ,pra kombi ynë ka pas probleme dhe ende i ka për shkak të kësaj periudhe të errët që e futi kombin tonë në mjerim ,errësirë dhe e copëtoj së bashku me aleatët e saj tanim të njohur.

Hostoria jonë ka zërin e saj ,ka gjurmët e saj ,ka gjakun që fletë, ka vulën që nuk mund ta shlyej asnjë pushtues dhe mbetje sulltaniste dhe bizantine, pra historia është pashmangshmëri, domosdoshmëri, historia është shkencë e mencur që shembë ndërtesat e iluzionistëve ,ëndrrimtarëve dhe vëllazërimit me të keqen ,është fisnike që nuk gënjen ,por qëndron në dritën e të vërtetës dhe shpirtit të kohës.

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).