Qeveria shqiptare është bërë me ose pa dashje pjesë e një procesi “kimik”, reaksionet e të cilit janë vështirësisht të parashikueshme. Ministri i Jashtëm, më në fund, njoftoi parlamentin dje në Komisionin e Punëve të Jashtme se kryeministri Edi Rama ka pasur një telefonatë të gjatë me Sekretarin e Shtetit të SHBA-ve, Xhon Kerry në lidhje me armët kimike siriane, por se ende nuk vendim nëse ato do të sillen në Shqipëri, ashtu siç raporon gjërësisht media botërore. Sidoqoftë, dukshëm qeveria prej ditësh ndodhet mes dy zgjedhjesh jo të pëlqyeshme politike. Pranimi i vendosjes në Shqipëri të armëve kimike do të godiste “gurin e themelit” të qeverisjes së socialistëve, duke rrëzuar në këtë mënyrë vendimin e parë të tyre për ndalimin e importit të mbetjeve në vend. Nga ana tjetër, refuzimi mund të ndikojë në ngërçe diplomatike me SHBA-të dhe përtej kësaj, edhe me vende anëtarë te Bashkimit Evropian që janë vendimmarrëse sa i përket fatit të Shqipërisë dhe çështjes së statusit.Telefonata direkt nga Sekretari i Shtetit, diçka që nuk i ndodh shpesh një kryeministri shqiptar, tregon për rëndësinë që i japin SHBA-të çështjes, ndërsa përballë kësaj është shkelja me të dyja këmbët e premtimit dhe vendimit të parë të qeverisë e cila shpalli jo pa krenari: “Shqipëria, një vend që nuk importon plehra”. Asnjë nga skenaret nuk duket i pëlqyeshëm, ndërsa transparenca në lidhje me çështjen mungon.

Pranimi si rrëzim i vetvetes

Në rast se qeveria, ashtu siç edhe shihet e mundshme, duke pasur parasysh deklaratat e bëra deri tani apo raportet nga media ndërkombëtare, do të pranojë vendosjen e shkatërrimit në Shqipëri të armëve kimike të Sirisë, një pjese apo gjithë arsenalit, ajo do të ketë prishur me këtë aktin e saj të parë qeverisës.  “Jam shumë krenar që sot ky Kuvend do të miratojë përfundimisht ndalimin e importit të plehrave në Republikën e Shqipërisë. Ky Kuvend sot, do të votojë për çuar në vend një zotim solemn të marrë përpara publikut shqiptar.. “, thoshte Rama në fjalimin e tij më 10 tetor, kur u votua edhe abrogimi i ligjit për importin e mbetjeve i miratuar nga qeveria paraardhëse. Por për krenari foli dje edhe Ministri i Jashtëm, Ditmir Bushati. “Sa i përket kontakteve që aleatët kanë ndërmarrë me ne, për ne si qeveri është krenari që jemi pjesë e konsultave, jemi në një proces që as nuk është realizuar, as është vendosuar për të bërë çfarë”, tha ai gjatë raportit në Komisionin e Jashtëm të Kuvendit. Ironikisht, kur Bushati theksonte se ende asgjë nuk ishte vendosur, përballë tij si kundërshtar ishte ish-Ministri i Mjedisit Fatmir Mediu, që pati propozuar ashtu si pjesa tjetër e qeverisë së djathtë dhe mbrojtur ligjin e importit të mbetjeve si një mundësi e mirë ekonomike për vendin që u rrëzua nga qeveria Rama dhe që rezulton të jetë pengesë ligjore edhe në rastin në fjalë. Më shumë se kaq, pranimi i mbetjeve rezulton ta vërë Ramën përballë të njëjtës shoqëri civile të cilën ai e falenderoi për punën që kishte bërë kundër ligjit për importin e mbetjeve, të cilin e shihte në një farë mënyre si zgjatim i duarve të mafias në vend.

Vetëm në 24 orë, i njëjti grup i shoqërisë civile nën flamurin e AKIP (Aleancës Kundër Importit të Plehrave) siguroi më shumë se 10 mijë firma virtuale (në rritje) kundër importit të armëve kimike, ndërsa anëtarë të këtij grupi nuk kanë harruar t’ia kujtojnë Ramës kontradiktën që do kishte ky vendim, me atë të vetëm para disa javëve.   “Së pari, qeveria “Rama” mori si vendim të saj të parë ndalimin e importit të mbetjeve të parrezikshme. Arsyeja ishte se në kuadrin e kapaciteteve tona të kufizuara administrative dhe infrastrukturore, edhe mbetjet e parrezikshme në letër bëhen të rrezikshme në terren…. Nëse ne rrezikohemi edhe nga mbetjet e parrezikshme, imagjino se çfarë rreziku na kanoset nga mbetje super të rrezikshme, siç janë armët kimike”, shkruante Blendi Kajsiu, një nga zërat e AKIP, për Panoramën.  Kajsiu dhe shumë të tjerë sjellin si shembuj për të ilustruar rrezikun Gërdecin dhe atë që ndodhi aty me demontimin e municioneve konvencionale shumë më pak të rrezikshme se armët kimike.

Mohimi si ngërç

Gazetari Genc Burimi që sipas gazetës Dita ka asistuar “Le Monde” në intervistën që kjo bëri me Ministrin e Jashtëm, Bushati gjatë vizitës së këtij të fundit në Paris thotë se diplomatikisht deri tani Shqipëria e ka zgjedhur shumë mirë situatën duke qëndruar në mes, por ai pranon se vendimi është një thikë me dy presa. Fakti që Sekretari i Shtetit Xhon Kerri ka pasur një “telefonatë të gjatë” me kryeministrin Edi Rama tregon se çështja nuk është aq e thjeshtë sa mund të tejkalohet me elokuencë diplomatike. Shqipërisë do t’i duhet shumë shpejt të japë një përgjigje pro ose kundër propozimit për t’i demontuar në vendin tonë armët kimike siriane. SHBA dhe Rusia  dhe vendet e tjera të Këshillit të Sigurimit kanë pranuar tashmë se afatet e parashikuara për këtë do të shkelen, siç raportonte Reuters, por ata nuk janë gati t’i shtyjnë këto afate në pafundësi dhe gjetja e vendit ku do të kryhet demontimi është hapi i parë në një hallkë të gjatë vendimesh teknike e diplomatike që do duhet të ndërmerren deri në shkatërrimin e armëve.

Qëndrimi i para dy ditëve i Ambasadorit të SHBA në Tiranë që në një farë mënyrë theksonte se çdo vend anëtarë i NATO-s kishte për detyrë të merrte një pjesë përgjegjësie për demontimin e këtyre municioneve, ishte njëfarë forme “presioni” se Shqipëria nuk mund të mbetet jashtë procesit. Rama duket se e ka të pamundur në këtë rast të ruajë ekuilibrat, ndërsa vendit i duhet të japë prova për të fituar besimin e BE dhe marrë statusin e vendit kandidat.  Për kundërshtarët e projektit, kjo sidoqoftë më shumë se sa interesa strategjikë është një sjellje servile ndaj SHBA-ve. “Shikoni se si po sillen me projektin për sjelljen e armevë kimike nga Siria në territorin shqiptar për t’u çmontuar. Haptazi kjo bëhet për t’i bërë qejfin amerikanëve, pavarësisht se ky projekt është në dëm të Shqipërisë. Kjo është e turpshme që bëhet për kredo politike dhe për ca para. Unë mendoj se kjo është vazhdë e politikanëve shqiptarë me ndërkombëtarët”, thoshte dje për Deutsche Ëelle Fatos Lubonja.  Kundër pranimit ndërkohë duket se është edhe biznesi në vend. Konfindustria në një reagim të saj thotë se pavarësisht përfitimeve të momentit që mund të ketë vendi nga demontimi i armëve kimike, dëmet financiare do të jenë më të mëdha dhe mund të llogariten në disa miliarda. Sipas shoqatës që përfaqëson interesa të biznesit turizmi do të penalizohej rëndë nga ky vendim që do të cënonte imazhin e vendit.

Përtej kësaj, a do e ketë mundësinë Shqipëria të gjejë një rrugëdalje nga situata, pa i rrezikuar këto marrëdhënie? Pranimi nuk do ishte hera e parë e një sjelljeje “lepe peqe” përballë SHBA-ve. Shqipëria ka qenë deri tani vendi i parë që ka pranuar të strehojë ish-të burgosur të Guantanamos dhe më pas Muhaxhedinët iranianë që ishin refuzuar nga pjesa më e madhe e partnerëve strategjikë të Amerikës, jo për shkak të rrezikshmërisë, se sa për shkak të konflikteve që ato sjellin me vende të tjera. Kina dhe Irani në të dy rastet kanë protestuar fort kundër, por Shqipëria nuk ka nguruar të shkojë në favor të SHBA-ve. Deri tani kjo gjë sidoqoftë nuk ka qenë aq problematike për vendin, por gazi Sarin nuk duket se do të kalojë me të njëjtën mungesë ndjeshmërie.

Rreziqet pas pranimit

Specialistë të demontimit të armëve kimike në Shqipëri nuk ka. Eksperienca që vendi ka grumbulluar në demontimin e 16 tonëve të lëndëve kimike, të mbetur me gjasë nga miqësia me Kinën në kohën e diktaturës ka të bëjë thjesht me vullnetin e mirë të Shqipërisë për t’i eleminuar këto elementë dhe fakti që procesi ka shkuar pa probleme. Në fakt, SHBA-të apo vendet e tjera të NATO-s garantojnë në një farë mënyre se incidente nuk do të ketë. Amerika ka demontuar disa mijëra ton armë kimike të sajat deri tani pa incidente dhe ndërkohë Petagoni, ka në zotërim së fundmi një lloj fabrike lëvizëse që mundëson demontimin pa probleme të këtyre armëve. “Field Deployable Hydrolysis System (FDHS) siç e përshkruajnë faqet ushtarake amerikane mund të trasportohet kudo dhe të demontojë nga 5 deri në 25 ton armë kimike në ditë me effiçencë deri në 99.9 për qind”, siç rapoton gizmag.com, një revistë amerikane online. Me gjasë kjo do të jetë edhe industria që do të përdorë Shqipëria për shkatërrimin dhe e gjitha do të menaxhohet nga SHBA apo specialistë nga ndonjë vend tjetër.

Por pavarësisht kësaj, specialistë të armëve kimike thonë se problemi nuk do jetë në këtë pjesë. “Foreign Policy”, në disa shkrime për këtë çështje i sheh problemet në disa pika të tjera. Fillimisht sipas gazetarit të revistës që mbulon çështjen e shkatërrimit të armëve kimike siriane dhe që u referohet burimeve të OKB-së dhe specialistëve, problemi i parë që do haset është siguria e transportit. Specialistët pranojnë se trasportimi i këtyre armëve mund të sjellë probleme sigurie dhe qëndrueshmërie, prandaj kryesisht demontimi i tyre bëhet në vendet ku ndodhen. Një zgjedhje të tillë ka bërë edhe SHBA, duke krijuar industri demontimi në pikat ku ka pasur të depozituara mbetjet. Transporti (sa më i gjatë, aq më keq) krijon kështu edhe premisa për incidente të mundshme.

Por ky nuk është problemi i vetëm. “Shkatërrimi i këtyre armëve mund të lërë deri në 10 herë më shumë mbetje toksike të cilat duhet të menaxhohen”,- shkruan Colum Lynch për Foreign Policy.  Edhe vende të zhvilluara si SHBA dhe Rusia kanë problem pikërisht këtë pjesë fundore të procesit të hidrolizës, që shërben në demontimin e armëve kimike dhe neutralizimin e agjentëve kimikë. Mbetjet edhe pse nuk klasifikohen më si armë kimike dhe nuk shërbejnë për krijimin e armëve kimike, mbeten të rrezikshme për jetën dhe mjedisin dhe zgjedhje për trajtimin e tyre pa impakt në mjedis, nuk janë gjetur. New Scientist shkruante në 2008 se mbetjet nga këto armë në SHBA dhe Rusi kishin krijuar “makthe toksike”. AKIP në pikat me të cilat kundërshton procesin paraqet pikërisht menaxhimin e këtyre mbetjeve si problem madhor. Shqipëria, sipas grupimit ka çaluar në ruajtjen e mbetjeve që u krijuan nga demontimi i lëndëve të saj kimike dhe nuk do jetë një gjendje të ruajë sasitë e mëdha të mbetjeve që do krijohen nga ky proces, që përfshin deri në 1 mijë ton armë të rrezikshme.

249 Komente

Booo, sa e bezdishme! Edhe sa "gazetare nulellare" do ta prekin kete ceshtje ?!! 

Ore, po kur u be kaq mjeshter i menaxhimit te opinionit ky Rama? Bravo!

...15 mije tone mbetje kimike te rrezikshme te perjetshme ne shqiperi kunder vullnetit te popullit dhe kuvendit,eshte nje krim kunder shqiptareve qe nuk do mbese pa u ndeshkuar nje dite.

Komplet absurd si artikull!

Me pak fjale thote protestoni, po mos na e merzisni shume qeverine kur ta beni protesten. 

Helmi i vret te gjithe njelloj demokrate e socialiste.proteste e tipit :Just say NO.

Po, ndërsa dyfekët e Berishës vrasin ndonjë-dy-tre-katër tek tuk aty këtu. Unë e shkruajta që dje: kërkoni të futet Berisha në burg, të na zgjidhen duart. Ndryshe... aha.

 

kot kshu per sport , Berishes i rru loqet ti file bashke me ate palloshin.

e mendoj edhe une Brad....

Po pra, ai ka license to kill. 

 

tani , ate qe e ka e ka , ca ti bojme , keni ca i boni ju ? lesht e macukullit .

Po mire mer brad i lumte qe e ka, po c'faj kemi ne te lexojme kapterrat e nemesisat ketu per cdo ore te njejtat gjerasmiley

Jul, po te kete bythe Rama ta fuse ne burg Berishen. 

Po ose jo, kjo nuk ndryshon fare ceshtjen e armeve kimike. 

Mor po ty nuk te gjen ne sere me asnje qe nuk mendon janullatisht, xhanem. Keshtuqe si me mbesen si pa mbesen, nuk luan rol ne rrastin konkret.

 

p.s Korigjim. Se ka plot qe mendojne e flasin greqisht qe nuk jane te seres tende.

Ik or mos më ça trapin ti, teveqel!

Te lutem, mos u sill si shqiptar tani. Ti je nje sere me lart.

smiley

Këtë të shqiptarisë e ke bërë si leshi i bythës. Nuk e ke karrigen me sfungjer aty në ministri të të mbajë ngrohtë mjaftueshëm? Merr shilte të dhirtë nga shtëpia në mos.

 

 

Une e kushdo tjeter nuk e ndalojme dot mbesen e Berishes apo kedo tjeter per te protestuar, aq me teper per nje kauze qe te gjithe kemi pranuar se eshte e drejte. Ca duhet te bejne organizatoret sipas teje, te anullojne protesten se vjen mbesa e Berishes aty?!!!! Apo te pranojne armet kimike vetem se mbesa e Berishes qenka kundra?!!!

Unë për veten përgjigjem, dhe po them se ia ndaloj vetes të marr pjesë në një protestë ku ndodhet dhe mbesa. Të tjerët të vendosin sipas ndërgjegjies.

 

smiley  sa te pafat qe jemi , nje here qe do me protestu ti kunder qeverise na vjen dhe mbesa e Sales ne miting .

brado, nuk ka arsye per t'u shqetsuar se avullon

smiley

Ai prandaj nuk shkel kembe as ne Tirane se atje jeton mbesa e Sales. Oh prit, po nqs mbesa e Sales merr pjese edhe ketu ne ppu? smiley

Ok, pra per ty mbesa e Berishes eshte me e rendesishme se kauza e armeve kimike!!! 

Mire qe u qartesuam. 

Unë NUK BEHEM ME VRASËSIT për të protestuar.

 

Epo mire, mbaj armet kimike atehere se keshtu je me i lumtur. Kot per kuriozitet mbesa e Berishes ke ka vrare?

Të ardhmen e Ana Veizit. 

 Kush eshte kjo?pome helmet sa te ardhme vriten(e edhe te tashme) e mos u bej kaq patetik ...po me dukesh si disk i vjeter qe perserit me ze te gervishur nje refren mjaullites....
 

spurdhjak, leri femijet jashte kesaj historie...

Po ta fusim ne burg atehere. Ca pret Edi Rama? Pse nuk vendosi drejtesine qe premtoj para 23 Qershorit! Po shoku Ilir cfare mendimi ka per kete ceshtje?

Pse duhet te meren me politike mbesat e politikaneve ?! E paska pas mire Rama kur ishte ne opozite dhe thoshte :" Familja politike e oborrit te Berishes!" smiley

Te protestosh kunder ardhjes se armeve kimike ne vendin tend nuk ka fare lidhje me politiken .

+100

smileyPse s'dole sot ti Brad dhe Endrity se po të ishit dhe ju aty do ishin me mijra.

Faleminderit per vleresimin po ti nuk e di as nese isha as nese nuk isha. 

Po ta dija nuk do pyesja ? Por pjesmarrja e dobët më zhgënjeu ndaj dhe pyetja që ti e le pa përgjigje.

Te nxjerresh si argument kalamajt e viktimave te 21 Janarit eshte njesoj si Sala kur fliste per djalin e Edi Rames. Po qe Rama i zoti te vendosi drejtesi le ta bej sa me shpejt (por kam mendimin qe asgje s'ka per te bere).

Sa per protestat per armet kimike une per vete do dal, dhe s'do ta bej kete per Rames apo per Bashen, por per veten time. 

Nuk ka bere politike ,ka marre pjese ne miting si çdo qytetar pa asnje status...Ajrin e ujin ne Shqiperi do i perdore edhe ajo....apo te ishte per ju ka here e kishit bere te mos merrte fryme..Le qe pse nuk duhet te beje politike e mbesa e Berishes?eo mbesa e kujtdo tjeter? kush ia heq te drejten?.nejse tesh mos u beni te semure ose mos diftoni ne çdo rast simptomat e kesaj neuroze kolektiveah o sali edhe kete...jo miqte e mi...helmet i keni ,kemi peshqesh nga palloshi...e me vjen keq po te ndodhe ndryshe nuk ka se si ...ky i papergjegjshem ndonje gafe madhore do ta bente se s'ben po jo kaq te rende ,te rrezikshme...mizerabile po shyqyr ...ka edhe çeshtje qe jemi te gjithe ne nje ane...Shendeti ,femijet ,zhvillimi......

Zane, nese e ke lexuar 1984 te Orwellit, aty e kupton psikiken e njerezve te totalitarizmit dhe menyren se si funksionon ky ne raport me armiqte dhe kundershtaret si domosdoshmeri per kohezionin e brndshem dhe mirembajtjen e shtypjes. Aty ka edhe nje pjese ku flet per 2 minutat e urrejtjes, ku proletaret ulen te gjithe dhe ne ekran del fytyra e armikut dhe keta e shajne dhe bile e godasin edhe me kepuce. Keta punistet keto marifete i dine mire dhe kulmi arriti me parullen fajet i ka Saliu. Dmth. e justifikuan edhe ate vlonjantin qe per tradhetine e te shoqes fajesoi Berishen.

Keta keshtu funksionojne. Berishen e kane uje dhe buke, nevoje shpirterore per ekzistencen e tyre ne gjendjen e mjeruar qe i ka katandisur punizmi. Keta nuk konceptojne menyre tjeter te te berit politike ose per ate pune ne cdo fushe, pervec se 2 minutshit te famshem te urrejtjes qe thote Orwell.

nemesis, ju keni te dtejte, lene ca te kundervihen ketu militantet e banditit.Nuk mund te vije te prtestoi klani i familjes mafioze, nga me perfitueset ne gjith historine 100 vjecare te ketij shteti, njerzit e afert te nje banditi e kryekusari, krah njerzve te thjeshte.
Pune tjater ne se atij banditi do ti tregojne vendin apo do merren me leshe e tij.Pse ketij banditi i duhet treguar vendi pa vonese? Sepse ky shfrytezoi ligjet e demokracise ndersa zbatoi ato te nje diktatri dhe kusari.Ky vrau njerez pa asnje shkak, vetem e vetem se i protestuan paqesisht.Dhe na marrkane rrugen te protestojne sot, 40 dite si gjysh kusari ra prej kali...Edukate tipike e familjeve mafioze.

sapo desha te thosha kete qe thote Endrit...Helmet jane helme ...mandej Jul me kujtohet kur flisje ketu per zonen e Belshit,per agrikulteren e zhvillimin e fermave ne ate zone ,per vajzat e  atyre aneve...Eshte mrekulli,.tesh me helmet qe do digjen pikerisht ne ato zona...iku zhvillimi ,fermat e agricultura...e nuk eshte psikologjike ,po reale e vertete......e vajzat nuk do jene kaq te bukura ....trishtim smiley

artikull medioker...nuk eshte ndonje cudi qe kjo mendesi prej Robespieri te rishfaqet....jo me pak se para disa vitesh djemte dhe vashat simpatike te "Mjaft" bene namin me traktet e ngjitur me cumcakiza, neper mure...

Sikunder, nuk eshte cudi qe nje grekofil te anoje majtas!

E rendesishme eshte te jemi mire me shnet se njerez qe din te perdorin tastjeren edhe qe din vetem ti bin bukur tasteve pa asnje lloj sensi ka plot... kshu qe si fyllit si tasitit i bie bukur ky ke Dita

Nuk eshte politikisht keshtu me rregull te treshit qe nese Shqiperia nuk pranon helmet eshte ne rrezik stausi e me the e te thashe....Nje vend serioz nuk i pranon duke motivuar seriozisht e pa sperdredhje qe ky eshte vullneti i popullit.E as ngerçe diplomatike nuk ka pse krijohen.Helmet nuk i pranuan as vende te tjera.Perpara shendetit ,zhvillimit,rrezikut,helmimit nuk ka se ç'duhet statusi...Status per ke? Per çfare?Per cancro!!!

Se c'lidhja ka statusi i BE me helmet e Asadit,Naton,Matjushkat e siberise apo qafekuqet e Alabames vetem kaqolet dhe naivet mund ta lidhin. 

Ka o Art...si nuk ka? ..pse habitesh? ..kjo eshte Bota demokratike,Statusi,Nato!!

Opo ca po flet o arb..ska fare lidhje ..po fare.Kjo eshte llogjika e skllavit, kamzhiku i padronit eshte i embel sepse e meritokemi...Ku jane Evropjanet, pse spo ju degjohet zeri fare? ...Ti pergjosh njerezise telefonat sistematikisht ka pasojat e veta..Thone qe Merkel ka kohe qe sja hap telefonin Obames.. smiley

Po pse,cfare e di veten ti(Shqiperia e Shqiptaret)??? mos me zhgenje tani,mund te pres te me thote dikush qe nuk ka levizur kurre nga shqiperia,apo ata studentet e 90' keto gjera,por dikush qe ka jetuar apo jeton jashte,nuk mund te bej naivin e te flas sikur BE,Nato e SHBA jane ato qe tregojne televizionet me ngjyra!! p.s. E mos haro se po te kerkojne  "me te mira" nje "nder" qe thua ti,se ka edhe me sesben,jo per gje.. po kush do i ndaloj?

BE as po i lag fare duart ne kete ceshtje..BE ka mbajt rolin e spektatorit, thjeshte fare ceshtja, ke vene re ndonje vend te BEse te perzihet?..Merkel,Barroso,Van-in?..Se ju ha suma qeveritareve tane dhe e shfaqim entuzjazem te nxjerrin SHBAte nga balta, ajo pastaj eshte ceshtje tjeter.Esht naive ta lidhesh kete ceshtje me BEne.Topin e kane SHBA dhe Rusia dhe po periqen kush tja ngeci njeri tjetrit..Rusia thote hajde ti plasim andej nga Shqiperia se nuk i gjen gje ata nga helmet, jane mesuar..Obama i thote Kerry-t..Nga bie kjo Shqiperia?..afer Somalise?.

Nje jo e prere qe ne fillim do ta rrise paksa dinjitetin tone te neperkembur si Republike Bananesh.

Po si mund ti thuash jo te prere?Si bente Enveri? cfare force per te negociuar ka shqiperia? meshiren humane apo shiprtin aristrokat,demokrat e civil te botes?Aman...e konsumuam me Emigrantet, Status,Nato e Kosove te lire!! O Art BE-se..Evropes demek,historia ka treguar..ruaju kur nuk ndihet(si ne kete rast,e imagjino,keta qe nuk lene rast pa futur hundet ne shqiperi),se kur bertet uleret e cirret te ruan bishtin ! Une shpresoj ne nje rruge trete ,te tipit,shume gjera qe thuhen nuk behen,me shume per imazhin si vend,qe do behet akoma me te keq nga ce kemi,se sa per friken e ndonje incidenti..eshte naivitet te mendosh se amerikanet apo ruset do i lene keto per ti shkateruar ne doren e shqiptarve(qe nuk ekzistojne), do vijne e ti shkaterojne vete,max ushtria shqiptare do ri roje te porta !! 

Kur bie fjala per tu kthyer ne varreze kimike duhet thene JO e prere...Nuk mund te negocjohet jeta dhe e ardhmja  e shqiptareve. Si thua ti ta bejme Somali vendin se keshtu kerkojne miqte..Hajde ti veme flaken vendit.., po nje fije dinjitet nuk po i le vend..kaq pertoke?  Tani nuk ja vlen te analizojme llogjiken e nje projekti te tille se i perngjan Programit Aerospacjal te Kamboxhjas..Keta tanet te thoshin do tju ndihmojm me specjaliste  dhe trupa apo mjete ushtarake per shoqerim...Qarte fare..Nuk na vuri njeri koburen ne koke per armet e Sirise, pune tjeter qe politikanet tane kane kompleksin e skllavit dhe ju mungon shtylla kurrizore

Hajt se nje te mire e kane keto helmet, do mbysin dhe Berishen, per te tjeret cqt.

Bravo Kokalari.

Ku eshte Roni-Xhoni, qe ta lexoje kete artikull, se i ben mire. 

Po lere aman, dreqi fle ti vete e zgjuan.

Eshte mcef o Pjer, eshte mcef. Sa here qe del bllof duke u grricur kot se koti me njerez qe nuk u arrin as tek tabani i kembes, fut koken si struci dhe nuk ndihet nja 3 dite. Se ashtu kujton ai, se budallalleqet e tij harrohen per 3 dite.

 

smiley 

Pse ç'ka thënë më shumë se shumica e komenteve këtu duke përfshirë dhe Ronin.

Zakon i ashtusur ky i devijimit te muhabetit, nga nderzimi kimik tek protestta e mbeses ne Vietnam. Po zakon edhe me i ashtusur kjo fushata alla-lufte-klasash.

Une them qe kete mbesen ta internojme, dhe t'i heqim te drejten e studimit.

Si ka mundesi qe Meros nuk i eshte ndjere zeri fare?..Asnje editorial per kete ceshtje kaq te rendesishme? smiley

Mero eshte fjala e fundit e asaj qe Grava me bindje pedhagogu e quan shkence smiley - Dialektikes..... kur te gjithe te heshtin dhe te kene harruar; Mero do flasi dhe do rikujtoje smiley

Thone qe Mero ka gjetur nje kondragaz te mire.

smiley edhe kjo nuk perjashtohet....me gjithe keto vite qe Mero e ka pasur koken zhytyr ne...

Gjithashtu ka degjuar se keto kimikatet bejne te mbijne floket.smiley

smiley 

Po vret mendjen ta marr sarin apo iprit. Ka degju se me iprit i del floku kacurrel. Me sarin i del i drejte, po bjond. I do ate kacurrelin.

 Mero ka folur i pari dy herë dhe sot ka shkruar editorial me kte temë.

smiley perle, si endrra e nje nate vjeshte te Fiqos

ku eshte ai fiqo kur duhet? 
Fiqo, thashethemet e fundit jane qe kto lendet kimike do u shperndahen falas gjithe shqiptareve. Po antaret e ps-se kane bere gati nje peticion per km sepse mendojne se u takon te pakten 2 fishi krahasuar me te tjeret per shkak te mbeshtetjes qe i kane dhene "projektit" qe do ta lulezoje vendin.

poshte berisha!

Jo more " miku per shpirt i socialisteve" !! Do ta donte fort zemra tu shperndahej familjeve socialiste " falas" nga dy kilogram lende helmuese, qe zotria juaj duke i pare ne perpelitjet per vocerraket e tyre, ahere me zemren mal te brohorasje " poshte berisha" !
Mire por une do deshiroja qe familja jote te ishte gjiton me mur me nje familje socaliste ! dhe nuk qenke adhurues i berishebanditit ti! C'a ka barku i nxjerr...... bre3 bardhaku!

ti meriton racionin e nji pallati n'fakt se ti je gati me u hedh n'zjarr me urdher t'komandantit

 Grava i ke thënë përgjigjen e duhur.  E paske dhi Bredharak, këko falje a kërko ta fshijnë.

Plus që ke ndotur dhe imazhin e Partisë si dhe të  idrizit që të mban për Kryetar. 

mos ja q.r.! si mer u preket ju kshu? idrizi e kushdo si idrizi mua m'qeth cojones sa here t'ja boj un me shenje

 Bredh,pranoje se ja ke fut kot, askush nuk preket nga  ato fjalë koti, veç ti tregon veten.

ububu, ububu, të mos përmendet që ka njerëz që e shfrytëzojnë këtë protestë kundër armëve kimike, për të përcjellë axhendën e tyre. ububu ububu, të mos thuhet se këta kanë kryer krime dhe janë VRASËS, ububu se na erdhi fundi, ububu! 

 

Pa le po të përmendim se këta që protestojnë sot, mbështesin atë që gjatë 97'ës do i bënte popullit të vet, atë që i bëri Asadi të tijit. Bobo, sakrilegj. 

 

Po Edi Rama ligjin e plehrave per cfare e perdori? Po Koqja Kokedhima do dali dhe kesaj rradhe ne protesta sic bente per ligjin e plehrave?

ata qe protestojne sot e bejne qe te mos lene helmet te futen ne Shqiperi kaq

ambientalisti N,N.smiley

dora vete smiley

E zejm se Hekuran Rrapaj po thote te verteten. Logjika jote cila eshte? Mqs nuk arriti t'i perdorte Sala armet kimike le ta tentoje njehere Edi se mbase kesaj rradhe arrin ta shfarrose kete vend?

Le ta themi me shkoqur : nuk mund ta beje kauz kete ceshtje njeriu qe urdheroi perdorimin e LHL kunder popullit te vet.

Thjesh sepse ndyhet si kauze.

Nuk do talleshe ti nga mengjezi deri ne darke nese Ilir Hoxha te fliste keshtu ne pergjithesi per krimet e diktatures pa permend te atin?

Me duket se e ke harru qe deri tani po e shanim opoziten pikerisht se nuk po e bente te veten kete kauze. Tani mesa duket dalja e mbeses se Berishes ne proteste = kauze e pervetesuar nga Berisha smiley !!!

Motra, opozita nuk eshte Sali Sheqere Berisha dhe as Gjusepina Topalli qe ka bere thirrje ne parlament per plumba ballit ndaj opozites.

Opozita ne kete rast jane te gjithe ata njerez qee shikojne te ardhen e femijeve te tyre ne Shqiperi. Sekonden qe i afrohet kesaj fryme djali i Sheqeres qe vrau jo me arme kimike por me hapjen e depove 3000 shqiptare kjo kauze ndyhet.

Mos repliko me te lutem me komentet e mija se sinqerisht me dukesh si tip pa taban.

Motra, ne forum shkruaj ku e si te dua, kete "mos komento me" perdore ne vend tjeter. 

Tani kati i dyte i selise ka ndonje manual qe ti jape te gjithe shoqerise, opozites, ojq-ve, njerezve te tjere se si duhet reaguar ne raste te tilla? Se qe edhe menyren si te protestojne njerezit ta percaktoni ju me duket icik e tepert. 

Po motra po, selia e katit te dyte.

Ndonje koment per menyren si te reagojme ne te tjeret e ke apo jo, pavaresisht asaj qe ben e mendon Berisha dhe opozita? Apo tani do perdoret Berisha si alibi qe te mos akuzohet per asgje qeveria?

Nuk shkon ajo alibi se tani jane ne qeveri. Nese Berisha qenka vrases (e mendje punistesh e te keqen) ose ka shkelur ligjin ne cfaredolloj menyre, qeveria ti bej gati letrat dhe ti coje ne prokurori, ndryshe ta qepin gojen se kete propagande se ha kush me.

Po kjo eshte mendje Pal Vate o shoku i Lorenc Hashash Vangjelit. Po a ka bir nene ne nje sistem demokratik qe beson keto akuza? Po keto jane aq te vjetra dhe te dala boje (kane marre pergjigje te gjitha) sa edhe ai qe i ka thene i mohon tani besoj. Leri ata te cmendurit e Dites se disa jane me kartele. Perralla me kulcedra do tregosh me keto akuza per krime kunder njerezit ndaj opozites se vendit? O pjellat e Enver Hoxhes, ende opoziten e konsideroni armike?

Nuk ma merrte mendja se edhe sot 20 vite pas rrezimit te sistemit totalitar do kishte Pal Vate. Po ai i cekuilibruari qe eshte kryeminister dhe do te imitoje Enver Hoxhen, eshte gati te na helmoje te gjitheve, duke te perfshire edhe ty e familjen tende, nese nuk do ikesh nga Shqiperia, ju beni rolin e budallait ketu!

Fare e keqe!

Poeto, nuk ka kauze opozita. 

Shpetim Idrizi eshte pro futjes se ameve, Kaq Islami, Flamur Noka. Edhe Artan Hoxha, ai spiuni eshte dakort, Grida Shqina po ashtu.

Sali Sheqere Berisha nuk ka folur akoma asnje fjale. 

Do ma gjesh vendin ku eshte shprehur kundra armeve dashnori i dhise se vetme?

As ka opozita kauz, as e ben dot pis kete si kauz. 

As ka opozita kauz, as e ben dot pis kete si kauz. 

Atehere pse dreqin na cani veshet me mbesen e Berishes aman??? Shume mire, opozita nuk ka kauze, a kane kauze ata te tjeret qe dolen sot me protestu, perfshi dhe ata qe kane qene kundra plehrave?

 

Motra mos ma prish debatin qe kam me poetin. 

Keshtu i thoni njeri-tjetrit te kati i dyte? Vllau besoj qe eshte vetem kryetari, ndersa ju motra. 

Mire mire, vazhdo debatin me poetin. Sic te tha ai tjetri, ti o ke qef te merresh me keta ekstremistat ku perdor Berishen si alibi, o ti besh qefin vetes kur flet me llogoristet e tu. Carry on, pa problem. 

Endrity pse s'dole sot në protestë?Na mbron mbesën e berishës sikur kjo ndan shapin nga sheqeri.smiley

Opozita nuk ka asnjë qëndrim zyrtar kundra qoftë dhe apriori ashtu si dhe qeveria apo dhe kto s'kanë marrë hala vendim.

Keshtu te duket ty, sikur po mbroj mbesen e Berishes une? Pa lexoji njehere mire komentet se i ke pe me ato pa xham me duke. 

Kam harruar ta fus në thojsa por se kisha për atë pyetjen.

Ka kauze opozita nese vendos ta beje kauze dhe i shton ketij zullumi madhor edhe ato te tjerat, si blerja e votes, paligjshmeria etj. Por njehere duhet qartesuar gjeja, se cfare po behet, ska asnje qendrim zyrtar nga qeveria e asnje gram transparence, se ndryshe ju do filloni te llapni per opoziten antiamerikane.

Po opozita vete nuk eshte kunder ardhjes se armeve. Qendrimi i saj zyrtar eshte jo kunder, deri ne kete minute qe po flasim.

Doni te caktoni edhe qendrimin e opozites? Ska asnje qendrim zyrtar per "jo kunder".

Cili eshte qendrimi atehere?

Ta ka dhene Basha ne Opinion.

Evazive. As mish as peshk.

Berisha cfare mendimi ka? Po te ishte gjalle Ramizi do shkruante : edhe bar do hame e parimet nuk i shkelim.

Ore prit njehere, se deri tani po thonit qe protesta po ndyhet nga prania e Berishes, tani na del qe dhe PD-ja nuk qenka kundra?!smiley

Ku e kam thene kete une?

Ore deri dje po thonin pse nuk flet opozita. 

Eshte icik konfuz koth- komentuesi sot, falja. Nuk i kane ardh akoma instruksionet e reja per ceshtjen ne fjale. Ka ngel te manuali pre-23 qershor "Fajin e ka Saliu" e nuk di si te sillet me situaten e re. 

smiley

Keta kane hallin e qeverise mer daj. Deri para do minutash na thoshin se fajet per helmet qe do sjelle qeveria i ka opozita se nuk po kundershton, tani qe ka nje perfshirje jo zyrtare te opozites ne kundershtim, thone qe opozita po shfrytezon protesten.

Po nese ti komenton dhe e redakton komentin, si te bej une? Ti me ve ne goje mua fjale per mbesen e Berishes dhe kur une te kerkoj ta citosh ti e redakton dhe kerkon te besh debat me mua?

Sepse po te vesh re ora e komentit tend eshte e njete me timen. Nuk qenke as e zgjuar. smiley

Fol me moter Endriten keshu. Mirembec !

Nqs je ngaterruar nga redaktimi, atehere te kerkoj ndjese. Gjithsesi s'e mora vesh akoma: Opozita eshte pro apo kunder?

Po sikur te ngeli hatri pak me perpara qe pse te refuzova koment.  Nuk kemi cfare flasim. Ti shef tjeter gje une tjeter. Pse te merzitemi per kaq.

Une i kerkoj ndjese vetes time. smiley

E thash dhe te komentet me lart. Socialistet tani qe kane pushtetin le ta cojne Salen ne gjykate. Perndryshe o ja kan futur kot tere keto vite ose po mbrojne krimet e Berishes. Sa per rastin konkret mua personalisht me duket idiosi komplet.

1: Sepse s'me kujtohet te kemi qen ndonjehere fuqi berthamore apo te kemi pasur arme te shkaterrimit ne mase.

2: Sipas versionit zyrtar te kesaj historie pilotet (nder te tjerash) kishin fluturuar ngjitur me detin ne menyre qe mos t'i kapte radari. Dua te kujtoj qe kur u tentua te coheshe Gramoz Pashkon ne Itali helikopteri u rrezua dhe u fundos pa arritur ne destinacion. Kurse keto pilotet e '97 (me mjete shume me primitive) jo vetem qe arriten ne Itali por fluturuan dhe ngjitur me detin qe mos t'i kapte radari. Skenar per Mission Imposisble.

Po deshe vazhdo beso keto idiosira.

Sa per protesten nje komentues me lart e tha me se miri. Arjrin e thithim njesoj si Demokrate ashtu dhe Socialiste. Ujin e pijme njesoj. Ne proteste dil per veten tende e jo per Ramen apo Bashen. S'po ta kerkon njeri voten.

Me falni qe iu jam drejtuar juve me nje koment. E mendova ndryshe. U nxitova.

 

Epo mir, gjej ndonje komentues qe e mendon fiks si ti dhe bejini qefin njeri-tjetrit.

Puseta e qenefit nuk ka kauz. smiley

Zjarr ! 

Ore opozita nuk po e shfrytezon sa duhet per mua kete proteste legjitime te qytetareve. Duhet politizuar gjeja, ndryshe nuk ja ndjen shume Rames. Njerezit kane vetem nje menyre qe te ushtrojne pushtetin qe presupozohet se kane ne demokraci, duke dhene ose hequr mbeshtetje per qeverine. Ne rast te kundert kryekleptokrati Rama eshte gati ta beje poligon ushtarak gjithe Shqiperine per pushtetin e tij te blere me 20 mije leksha.

Mos paragjyko!smiley

o poet, ca do bente berisha apo basha ndryshe ne kte situate? meqe po thua se duhet politizuar gjeja.

Do kishin bere dhe artikuj kundra anti-amerikanizmit!!!

Ti je me keq se keta delet e rilindjes prandaj ofendohem po te te jap ty pergjigje. Ai tjetri qe eshte ne qeveri do sjelle helmet, soj sorollopi yt kerkon te duket i balancuar.

po leji mer kto etiketimet se u mor vesh qe ti je maja e piramides te ppu. Pergjigju pytjes se po na can trapin ne menyre konstante me kte punen e politizimit

smileysmiley Autokrati mbyt Kleptokratin; Kleptokrati mbyt Autokratin...lojra ekstremistesh! Mjerane pa kokrra! 

Foli dhe Mero perfundimisht..

Një Shqipëri e emancipuar, në raste të tilla e përballon këtë debat me argumente dhe me qëndrime të qarta

 

 

Deri dje na flisje per nje Shqiperi te pazhvilluar me probleme skandaloze o Mero si na u emancipua kaq shume brenda 1-2 muajsh?..Dhe si gjithmone fajin e ka kafsha e Vucidolit edhe ne kete rast per Meron

 

Shkrim i ulet shume. Jo vetem se tenton te ktheje vemendjen te Berisha edhe njehere, po fjalet qe perdor ndaj atyre OJQ-ve me te cilat para 4-5 muaj ishte aleat jane pershkrimi me i mire i atij lloj njeriu. 

Helm pijme llogoren nuk e tradhetojme!

Xhaxhi deri tek bari e coi.

hmm. Sikur ke harruar dicka

Zoteri, nuk mund te thith une te njejtin ajer te paster qe thith mbesa e Berishes. Nese alternativa eshte helmi, atehere ate zgjedh. 

Si tha ai, populli shqiptar e ka care rrugen e historise me inat derri.

Vecse harrojne qe mbesa i ka paret te caje ferren.

O rob, e kuptoni ca tragjedie do t'i ndodhe atij populli ne breza po erdhen keto mallkimet e Sirise. Jo Rama e Berisha, po Enveri, Hitleri, Xhingis Khani a dreqi me brire do ishin lule para kesaj. Po s'dolet nga llogoret edhe kete radhe, do ju kendojne kenge ata talebanet e 72 virgjereshave.  

shhhh, te te peshperis nje sekret qe te mos e marre vesh njeri:
avulloooon!

Prit njehere se duhet me sha peshqit si "motra" "pa taban", keto jane ceshtje me te rendesishme. 

Ceshtje me e rendesishme eshte te mbrohet Edi Rama. E mundesisht ta kthejme vemendjen nga opozita, pak rendesi ka qe kjo e fundit s'ka asgje ne dore.

E mo mire pun e modhe. Ne kemi pi alkol metilik, pure patatesh te skadume nga ukraina, mish brazilian 30 vjecar, cokollate turke me tutkall, mjalte Palase me dyll e plasteline, cigare Davidoff te mykura, qumesh pluhur me katrama, fotoksin...ca na gjeti dhe icik sarin? Si kokrra molles jemi kshu qe kot bejm si shpirt i keq. 

Une nuk e kuptoje pse aq larg duan ti cojne keto arme, deri ne Shqiperi ku perpara Latakia e Sirise ka Turqine  dhe ishujt e Greqise ne detin Egje, Pse ? Italia duhet te dali ne mbrojtje te Shqiperise! 

https://maps.google.co.uk/maps?q=syria+m...  levizni terhiqeni  miun dhe do te shikoni sa larg eshte Shqiperia nga Siria ! 

.

Rreth 15 600firma so far.. Postimi ne Facebook i Rames per certifikatat  pronesise ishte mbushur me komente per armet kimike te Sirise

 

More po Gjergji si i mrenshëm që njihte dhe politikat e kuadrit  nuk di ndonjë gjë më shumë?

Po Ditmirin s shkretë pse e ka lannë pa kundragaz ai karikaturisti? S'paska pas mëshirë fare.

Justifikim i "optimisteve" esht se gjithcka mund te jete fllucke sapuni tip alla "Wag the Dog".Une shpresoj megjithate shoqeria e lire nuk mund te ndalet me "wishfull thinking" konspirative

Ps: Korrigjim vetem Arvizu nuk ka kundragaz smiley

Unë mendoj se sido që të jetë fllucë sapuni apo shumë zhurmë për asgjë shoqëria shqiptare "më mirë ti fryj kosit pa u djegur nga qulli se sa ti fryji qullit pasi të jet djegur"

PS kush është Arvizu ai që mu mu duk si  Ditmiri?smiley 

Priz..., qe eshte fluske sapuni ke me pa.Dhe qe nxitet nga vete Rama, gjithashtu eshte me se e sakte.Por dhe qe eshte ne perfitim te shoqerise civile , eshte po ashtu e sakte!
Ky qendrim e ka vene opoziten ne nje pozicion qesharak.Nuk piptin...

Ashtu qoftë Grave! Optimizmi i kësaj ësht më llogjiku për operacione të kësaj rëndësie e sigurie por ka një "por" : "ku ka za s'asht pa gja" ndaj mendoj që shoqëria  duhet ta marrë seriozisht siç them më lart.

Grave, nje qeveri normale mbi te gjitha eshte transparente ndaj popullit. 

Neser edhe mund te ndodhe qe Rama te dale e te thote se ishte e gjitha nje shaka. Po kur kaloi mbi nje jave qe lajmi u perhap dhe kur pati dhe protesta te zyra e tij, te tjeret mund te mendojne, me ose pa te drejte, se ky e kishte seriozisht dhe u terhoq nga reagimi i publikut. Pra damka i ngel dhe me kaq.

Kshuqe nuk e di nese mund ta quash as strategji te suksesshme PR-i kete qe po ben. 

Nuk e permenda si politike te suksesshme por realisht kete ka perzgjedhur, ne kohen kur opozita eshte kapur tek " vakia per here te pare e ndodhur" , .....pagesa e 2000 lekshave ! Dhe problemi eshte tek dalja palagur ndaj kerkeses anerikane.Kjo e fundit vetem ne kete menyre kapercehet pa u " lagur" ...
Nuk emi c' ti bejme ...popullit ! Dhe them se e ka mjaft mire!

Strategji pa strategji për ne e rëndësishme është të mos bëhen dhe protestat e fuqishme ndihmojnë dhe qeverinë të thotë Jo nqs ësht në dilemë apo "s'ka nga tja mbajë".

Ska rruge tjater..!

O grava pse kemi opozite ne? smiley Asaj cdo gje mund ti thuash vetem opozite jo

po ti kto endrrat i shef cdo ore apo thjesht ke dell shkrimtari kshu? se deri dje thoshe qe amerika eshte tutori yne dhe nuk ka cte beje rama ne kte situate. Tani po thua qe rama na qenka mjeshter ne politike dhe e ka sajuar kte histori per perfitim politik. Yt!

Arvizu eshte ai qe shtyn karrotecin me rraketen si dhurate smiley

smiley paska përdor ngjyra të zbehta smiley

Kot qe lodhesh. Keto e shesin veten per 2000 lek.

Poeti, une nuk e di sa jane te sakta ato , por per nje gje munde te siguroj; vetem pse letra e Thimjos, jepet permes RD, gazetare te seciles i njoh mjaft mire per mungesen e hatashme te shprehjes se vertetesise, e ben ate leter absolutisht te pabesushme.Sepse oficeri i policise nuk vepron tek i ndaluari, vecse sipas detyrave te vena nga prokurori i ceshtjes.Dua te them qe per nje proces te tillin kurre mos te te shkoje mendja se nuk ka " Memo" te posacme per prokurorin e ceshtjes dhe ate te rrethit... Jam me se i sigurte se ate proces e ndjek direkt... Adriatiku
Nuk ka Koco ketu sot, qe te guxoje te beje hetim paralel, pa le me manipulime te tilla.
Pune RD- prapagande!

Ske faj se nuk i kupton keto pune.

Nuk ka pune prokuroria, vjedhjen e ka bere policia dhe kete e ke te konfirmuar kudo qe te tjera numra u dhane per sekuestrimet ne fillim dhe te tjera ne fund nga ministria e kultures.

Vazhdo mbro hajdutet ne krye te qeverise se blere me 20 mije leksha se nuk do ndryshon dot tani ne pleqeri. Ke nje jete qe e ben kete pune.

E po qendro ne tenden por kjo eshte nje lloj propagande pa jete! Se nuk ehte larg dita e gjyqit.Te tjerat per mua leri se nuk me hujne ne ...

A te thash qe kot lodhesh.

More 20 mije lekshat jane lule, keta jane gati te thithin helmet vetem qeverine e Rama-Metes mos ta leshojne.

Edhe bar do hame, por parimet s'do t'i shkelim!

ne kete ceshtje nuk diskutohet si demokrate apo socialiste po si shqiptare.si ka thene jesse jakson duhet common ground.

 

~~Progress will not come through boundless liberalism nor static conservatism, but at the critical mass of mutual survival - not at boundless liberalism nor static conservatism, but at the critical mass of mutual survival. It takes two wings to fly. Whether you're a hawk or a dove, you're just a bird living in the same environment, in the same world.

 

The Bible teaches that when lions and lambs lie down together, none will be afraid and there will be peace in the valley. It sounds impossible. Lions eat lambs. Lambs sensibly flee from lions. Yet when even lions and lambs will find common ground. Why? Because neither lions nor lambs can survive nuclear war. If lions and lambs can find common ground, surely we can as well - as civilized people. (Applause)

)

 

 

Neser thone qe do flasi Rama per ketpun.

Fiqo, amon kur te shofesh enderra mos harro kundragazin. 

Thuj mer atyre se eshte fllucke sapuni. Gjersa s'ka fol me Obamen, s'ka problem. Dihet qe Kerri vec muhabet ... ben. 

Kjo qe te paska alarmu qeka e nivelit te nje Gazete te Pershkopise, ose cfaredo Lokaliteti .

Populli i PPU te rrije i Qete . Ne arsenalin e cdo Ushtrie ka LHL me Ton . Nuk ju nxi bytha njeriu per tonin. Dhe me e rendesishme eshte se eksperimentohen e futen ne Prodhim lende shume here me te rrezikeshme se keto .

Komentues ! Ne se je Koth dy here me shume respekt ! .Eshte sic thoni JU dhe biles pas Raportit qe Ju dha Nanos ne 97 , nga ish Keshilltari Ushtarak e perkthyesi Babasqapit  , njaj Nania or tie deklaroi  " Berisha eshte Pus KRIMI " Te tjerat lerua dhive qe vijne vargane vargane me "lash nje koment aty " .Kjo prurje per LHL , eshte nje nga DERSTILAT me te famshme te PPU ! Rrofte Xhibi qe ngriti Derstilen !

Rrjedhimist Opozite te PD-hit nuk KA per kete problem , se e dine shume mire cfare perfaqesojne REALISHT me LHL dhe drejtpersedrejti ndaj Popullit te tyre jo per ti shkaterruar por ti perdorur mbi TA

Me erdhi keq vetem se si mundet te vleresosh seriozisht nje debat me ..te lenin e LefKOPESE alias Poetin smiley

Protesta mund te jete Qytetare dhe me te drejte pa Berishaj .Fundja nje sakrifice e vogel duke e perdorur mbi Poetin smiley ne norma te lejueshme edhe mund te merret si shembull per demet qe shkaktojne .

Megjithse kam merak  qe nuk do bejne DEM pasi jane LHL nervo paralizuese te sistemit Nervor ( prandaj cilesohen edhe Nervin ) dhe ndaj Poetit smiley nuk kane se si te veprojne !

0-idris-0, pse je ende ne Amerike? Pse nuk shkon t'i ndihmosh pak shoket e vjeter te cmontojne armet kimike? Ata kane nevoje per ndihmen tende duke patur parasysh dhe eksperiencen tende Amerikane.
 

xakja nuk lidh dot as ushkuret e veta. Thuja mer xake se do me e lexu prej teje se mu nuk me beson kjo

Nuk e di a e mban mend emisionin e Ypit ku ishin te ftuar Spiropali dhe Blendi Salaj. S'me hiqen nga mendja kur Ypi dhe Spiropali i thonin Blendit (qe s'kishte levizur ende nga Amerika ne Shqiperi): kthehu Blendi, kthehu. Eja dhe ti me ne, bashkohu me ne.

nqse leviz ne shqiperi, xakes i kercenohet jeta nga sherbimi sekret belg. Po nuk besoj qe Pjeri te kete gisht mgjse llafe lart e poshte degjon plot

Po ai mund te veshi ndonje pardesy kundra-polonium dhe shpeton. Se LHL s'i ben gje.

LHL-ja caktivizohet direkt po ta preki xakja, nuk eshte ky problemi. Po ca mund te beje xakja kunder nji skuadre snajperash fjala vjen? 

 chemical idris

Mjeshtra jane bo me rob shpie!

Kjo puna e armeve kimike nuk eshte gje tjeter veçse nje orvatje (e sukseshme) per te shmangur vemendjen e opinionit publik shqiptare nga skandali i Korces dhe per te krijuar (si qellim perfundimtare) opnionin ne publik se qeveria Rama kur vjen puna per interesin kombetare i thote JO dhe Amerikes. Ne te njejten kohe, me heshtjen e saj qeveria gjithashtu ka shpresuar te peshkonte opoziten duke bere ndonje prononcim te parakohshem kunder armeve qe mund te interpretohej si qendrim antiamerikan i opozites. 

ec mer ron, jepu cik gajret sallaksave se eshte shume barre e rond per shpatllat e graves dhe atij binjakut tat, kokolepsit

me shumic kushtetuese...poplli i kan dhon cekun e bardhe qeveriut per 4 vjet. te bojn ca tu doj trapi....

ca do bosh ti...skimezi vogel

Thuj ç'te dush por kjo orvatje nuk e ka terheq vemendjen e opozites nga masakra e paekuivalentueshme elektorale e Korçes.

Diten e hene opozita eshte te vendi i duhur per te protestuar per gjene me te shtrenjte te shqiptareve Vota.

Megjithate, nje rruge e dy pune, protestuesit mund te mbajne maska kundragaz.

Sa me te larmishme arsyet e protestes aq me pak eficente eshte ajo. 

Ashtu e urojne mbeshtetesit e qeverise, por opozita e vertete nuk lekundet nga beteja e saj per Voten.

Dakort!

Ishte thjesht nje ironi me keta kllufat qe mendojne se shqiptareve po u hapet barku me nje grusht votash te vjedhura ne Korçe. Aq me teper kur mbrojtesit e supozuar te votes jane zhulesit e demokracise shqiptare. Nejse.

nuk eshte ironi jo, eshte semundje patologjike...cfare arsye kishte Berisha qe te fitonte Bashkine e Tiranes medoemos?! 

Muhabet i Gjate ai Etniko.

terkuz...po ja qe rrushi pa rrushin smiley Ç'mendon ti se na mbahet shenim, % e ndotjes se mjedisit?!

ironia eshte se voten po e shisnin studentet ata qe sipas tradites se shqiperise jane vetem pak vite larg posteve drejtuese e administrate.

36 vjec Ministri i Jashtem, nga 20 vjece Drejtoreshat e Dogases dhe Tatimeve....e si mos te kene vogelushet e auditoreve endrra te medha

Ej, nuk e di nese e mbani mend nja 4-5 vjet me pare, kur Berisha donte te bente central berthamore (se bashku me Montenegron), reaktoret e te cilit do ftoheshin nga uji i lumit Buna? Kam ndodhur rastesisht ne Shkoder, dhe brenda 6 oresh u organizum pa e dite askush, dhe te nesermen u zgju Shkodra plot me postera te ngjitura ne cdo rrugice e kryqezim, fletushka ne forme traktesh u futen nen dyert e shtepive Shkodrane. U ba dhe nje ecje demostative sensibilizimi, pa gerthitje e pa altoparlanta. Kuptohet se askush tjeter ne Shqipnine tone te dashtun nuk e rruajti sumen per te fole apo diskutu, se per protesta as qe flitej. Interesant ishte fakti qe qe te gjithe ato qe punuan dite e nate si ne telefon apo duke dizenju postera apo faqose fletushkat; apo ato çunat e shtypshkronjes nje ore pas telefonates tone na i hapen dyert duke shtyre shtypjen e gazetes e revistes qe po shtypnin, vetem per te ba te mundun printimin e 500 posterave dhe 2500 fletushkave, ishin qe te gjithe votues te PD dhe te persekutuar ne kohen e Xhaxhit.

Centrali nuk u be, megjithese si projekt duhet te jete akoma diku ne ato sirtaret e atyre skrivanive moderniste te kryeministrise qe Rama na premtoi se do i rikthente ne jete. Nuk u be sepse nuk rane dakort per çmimin, dhe jo se qeveria u prek nga solidariteti qytetar i Shkodraneve.

Tashi, rastin e ketyne armeve, me ben te mendoj per grupin e popullates qe mbeshtet qeverine e socialisteve. Me kedo socialist qe flas, me thote qe armet jane te demontueshme ne shqiperi e perfundon duke shajt Berishen. Kjo shihet fare mire tek mbeshtetja qe ka kjo levizja kunder armeve kimike, mbeshtetje qesharake per nje fshat e jo me per nje kryeqytet e mbi te gjitha per nje shtet. Problemi qendron tek fakti qe populli e do apo nuk e do te gjithe kete dhe jo tek fakti qe ato arme jane apo nuk jane te perpunueshme ne shqiperi. Deri tani, faktet tregojne, populli (90% e popullsise) i do ato arme kimike ne shqiperi. Po mos ti donin, sheshet do ishin plot.

hej, per sot hoppa hoppa bashke me te Ciceroit: Salus populi suprema lex esto smiley e kthehu nje dite tjeter!

O Hoppe 0.009 eshte %-ja qe armet siriane te vine ne Shqiperi. 

Its all a publicity stunt!

Jam 100% dakort me ty Hoppa. Mesa duken bathet, njerezit ne Shqiperi nuk shikojne me larg se e nesermja.

Duhet te dalin ne proteste me parullen:rama just say NO.rrezik teper i madh nese larg qofte dicka shkon keq , njerezit do ti kurojne ne ato spitalet si haure bagetish.

nga ana tjater vlonjatet po bejne koncert festiv me kenge e valle  ne mbrojtje te Gjikes ...me kujton ato plakat kolumbiane qe qanin me ligje pablo eskobarin.

vlonjatet jane popull artedashes ne thelb...

Qimen e derrit kemi ne shqiptaret. Edhe njehere qe menduam se do merrnim ndonje dore paresh (rreth 200000 eur/ per koke) dolen ca enviromentalista qe s'ja kane haberin pares dhe na prishen pune. Do kishim jetuar si bosa pastaj. Pupu ça fati.

Kesaj ithone te blesh vdekjen me pare jo vetem per veten tone por edhe per brezat e ardhshem, prandaj ato pare te pista bejne mire qe ti cojne diku tjeter! Ne nuk ankohemiqe nuk kemi, pse na trazojne endrrat! smiley

Po he pra! Fajin e ka Berisha.
 

gjembi te cjerr trapin...

Nuk ka rrezik. Eshte e qarte qe trapi jot vec nga thonjte dhe kallo jote cirret. Fakti qe je fut ne peshk sa je kthyer nga klubi tregon qarte vec Dorjana ta var. Shtrengoje fort, mos e lesho (pun intended) se ka per ty unconditional love.

ti ke fuqin e deduksionit...te ktij timit

kurse un them qe ti as ne klub s'shkon se s'ke shpres fare...

Mire noçka, ashtu e leme. Mos harro the lotion. Per te miren tende e kam.

ok chika
 

noqka ?

O me taqifo...ene ti ke trupa mbrojtese

Po rri moj goce se ato leke nuk jane per shqiptaret e amerikes, kanadase etj etj. Ato leke do i benin pune ca biznesmenve ne shqiperi qe do blinin ca dyqane, do i jepnin me qera dhe do jetonin si bosa. Ça ngaterrohesh kot ne keto pune.

200,000 euro jeton si boss.

E ka thene Donald Trumpi i peshkut kete. Mos ia merr autorsine.

shttt colja

E ke fjalen per biznesmenet e rinj socialiste! Prandaj po ecen ai vend se vetem dyqane dhe pallate bosh shikon!

ti sikur ksihe investu lekun e modh ke daqonet loool

Nosh mos ki merak se i kam nxjerr 100 here ato leke. smiley

jo mi jo s'kam merak, vecse te du te miren smiley

E shoh tu hap barku..smiley

ti e thu gjith malishesnes...

un vec dashni e miresi kam ndrejt femres shqiptare

Reciproke eshte per te gjithe shqiptaret anembane rruzullit, qofshin ne paqe!

A pa pa çfarë paqtimi veç ti mund ta bësh smiley

silli ti cmontoje kunati i Berishes...

E kupton kur qeveria e ka humbur davane dhe po sillet verdalle si headless chicken, kur te vetmit njerez qe po i behen gjethe fiku jane mero funderrina, chemical idris dhe tron burgaxhiu.

Normal, mbetjet kimike nuk kane frike nga mbetjet kimike.

o mre cufo, pse mren ti....gjith kjo dit e bukur me diell sot

po ti mor bubi kacurrel cne brenda. apo bie shi aty tek oborri i burgut.

Une per vete i ngarkova my clubs ne makine, dhe po shkoj te bej nje 18 - hole. my tee-off time is at 11. Kur e ke orarin e ajrosjes ti?

 

was just taking a shit, if you must know....

p.s. hahaha do ikesh te punosh aren doje me thon

Ka dhe tê tjerë:

[AL]  Komentuesi - 9 Nëntor 2013 - 22:46 Permalink

përgjigju

Poeto, nuk ka kauze opozita. 

Shpetim Idrizi eshte pro futjes se ameve, Kaq Islami, Flamur Noka. Edhe Artan Hoxha, ai spiuni eshte dakort, Grida Shqina po ashtu.

Sali Sheqere Berisha nuk ka folur akoma asnje fjale. 

Do ma gjesh vendin ku eshte shprehur kundra armeve dashnori i dhise se vetme?

As ka opozita kauz, as e ben dot pis kete si kauz. 

Edhe ky

booo, pse s'thua ti, atje paska plehra biokimike me bollek. Ed Rama do te na sjelle te tjera.

Ne asnje menyre nje qeshte te tille,s'mund te u'a besojme te deleguarve tane ,te vendosin per ne.Duhet te vendosim vete.REFERENDUM!

Proteta, protesta, protesta dhe kjo çështje zgjidhet. Refrendumi do kohë dhe si dihet ?

Por unë prap mendoj se nuk mundet një punë kaq e rrezikshme ti lejohet një shteti që s'ka as kushtin minimal; moralin, për kryerjen e kësaj pune me rrezikshmëri për rajonin e më gjërë mgjtht  protestat janë zgjidhja më  e shpejtë  siç tha dhe lepuri kur tridhnin kuajt.

 

Eh pretesta..dhe une e kisha si opsion te pare,por kur pash dje, - qe megjithe perpjekjet e kameramanit qe te dukeshin shume, - kuptohej se s'beheshin me shume se 30 veta.Po ti pse s'ishe,mund te behej pyetja...ja ashtu. smiley Po te isha ne Tr,me siguri qe do kisha shku.

Neser ne protesten e 20 mije lekshit do keshe me mijra,ndersa per nje qeshte si kjo s'behen 30 veta.Po te ishte principi, arsyeja e protestes se neserme,dakort do isha,po kur kauza eshte e Lulit qe eshte ne ate karrige me jo me vota t'bleme,po me vota te grabitme,e gjithe ajo proteste eshte tallje per te gjithe ne. Dhe meqe ra llafi,kur partite financojne udhtimin per mijra veta per mitingjet e tyre,pse s'u lejoka me u pagu udhtimin ca studenteve per me votu?!

Ardit Gjebrea

Une thashe se ishte shaka, por vertete mendojne se ne jemi gati te shkaterrojme gazin sirian nevrine?
Nuk besoj!
Paska Rusia nje nga fabrikat me te medha ne bote per shkaterrimin e armeve kimike, OK! U eshte ofruar kjo mundesi edhe Belgjikes, Frances dhe Norvegjise? Shume mire, por ne nuk jemi ATA!
Kaq shpejt u harrua Gerdeci??? 
Ndoshta mund te ishte rastesi, por sidoqofte cmenduri vrasese rezultoi. Ajo eksperience me beri te mendoj se ne mund te shkaterrojme me shpejt veten se sa arsenalin e armeve kimike siriane.
Varferia dhe nenshtrimi shpesh fyejne dinjitetin e njeriut, por kur behet fjale per shuuuuume njerez, pergjegjesit duhet ta mendojne mire.

Varferia dhe nenshtrimi shpesh fyejne dinjitetin e njeriut, por kur behet fjale per shuuuuume njerez, pergjegjesit duhet ta mendojne mire.

Kush flet per "nenshtrim dhe dinjitet"  babai i sevilizmit, Arditi! smiley

nuk e di si shkoi ajo protesta kunder mbeturinave kimike ,a pati pjesemares?

ps i hodha nje sy fb dy padroneve te shqiptareve  ; s berisha paska 740.000 militantrober; e rama 480.000 robmilitante

!!!

Ne fakt ky eshte nje deduktim i Hannah Arendt.

Flet dhe Nik Shqiponja

Kreu i Aleancës KuqeZi Kreshnik Spahiu ka kërkuar ne kofernece shtypi Presidenti të thëres Këshillin e Sigurisë Kombëtare dhe gjithë palët pro apo kundër armëve kimike

Nuk besoj se do te behet demontimi i armeve tek ne. Sidoqofte shteti ka te drejte te informoj qytetaret se ja ka varur shpirtin ne cengel!

Armet kimike, Meta: Shqiperia do te marre pergjegjesite qe mbajne supet e saj

TIRANE – Kryetari i LSI-së, njëherësh kreu i parlamentit, Ilir Meta siguron se vendimmarrja për çështjen e shkatërrimit të armëve kimike në Shqipëri, do të bëhet përmes një procesi transparent, duke theksuar se vendi do të marrë përgjegjësi aq sa mund të përballojnë kapacitetet e saj.
Pas një takimi informal me kryeministrin Rama dhe ambasadorin amerikan Arvizu, pasi zhvilluan homazhe në nderim të ushtarëve britanike, kreu i Parlamentit iu përgjigj gazetarëve për çështjen e armëve kimike, duke theksuar se “Shqipëria do të marrë gjithë ato përgjegjësi që mbajnë supet e saj”.

“Ka qene një bisedë informale, shoqërore mbas një aktiviteti të përbashkët në kujtim të të rënëve britanikë....

Dmth pranojne por me nje kapacitet me te vogel! He me te lumsha o Ilir!

"I pyetur për çështjen në fjalë, zoti Meta thotë se ekziston një deklaratë e Ministrit të Jashtëm (!?), se ne jemi anëtarë të NATO-s dhe se kemi kontribute ndaj luftës kundër terrorizmit ndërkombëtar smiley

Nëse, për fatin tonë të keq, do të pranohet kërkesa për eliminimin e armëve kimike, nesër nuk do të bëhet fjalë më për humbje të kaq e aq jetëve njerëzore (kujtojmë Gërdecin), por për rrënim të jetës së shqiptarëve në breza. Zoti na shpetofte !

nuk po diskutohet vetem ne rast se ndodh ndoj aksident qe propabiliteti eshte mjaft i larte...edhe sikur te shkoje fjolle shkaterrimi i helmeve katastrofe eshte...gjithe ai helm ne ajer ,ujra ,terren.....

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).