Inspektoriati Ndërtimor nisi shkatërrimin e disa ambienteve të kompleksit 'Jon' që do prishet i gjithi shumë shpejt. Pronareve te apartameneteve dhe dyqaneve u është lënë afat 5 dite kohe qe te largojne pajisjet. 

Sipas vendimit te Qeverise nje dite me pare ata do te kompensohen me nje fond, nderkohe qe ne terren ka nisur prishja e ambienteve ndihmese te ndertuara mbi det, nje mur dhe pishina para godines 8 kateshe. Drejtuesit e INUK kane inspektuar ambientet e brendshme te pallatit. 

Me heret drejtuesit e INUK kane marre ne dore nje kerkese nga ana e Bashkise se Vlores ne daten 2 dhjetor ku iu kerkua Inspektoriatit te Nderhyrje per prishjen e ndertimit ne zonen Ujit të Ftohtë nderkohe qe jepet edhe lista dhe vlera e shpronesimit. Kerkesa eshte firmosur nga kryebashkiaku Gjika me arsyetimin se ky ndertim, preket nga rehabilitimi mjedisor i vijes bregdetare te mbrojtur. 
Ne total behet fjale per 462.919.230 leke. Cmimi mesatar per meter katror ne kete ndertim sipas zyres se vleresimit dhe rregjistrimit te pasurive te paluajtshme eshte 57 mije leke per meter katror. 

Duket se me kete vlere e kane regjistruar apartamentet pronaret e tyre nderkohe qe ata tani permendin vleren reale te apartamenteve qe shkon ne 2 mije euro per meter katror. Nderkohe INUK ne njoftimin qe u ka bere banoreve ju kerkon te nxjerrin pajisjet e mobilimit por jo pjeset e tjera qe jane te objektit si dyer dritare apo instalimet te cilat jane perfshire ne vleren e kompensimit per shpronesim per interes publik.

250 Komente

Si nuk mesune me rrespektu pronen private kto komunistat mer jahu!!!

Ku  o "Trutsti i Geshtenjave" ? nuk kane bo ndonje proteste keta ?  Shih , shih  e shtetezoje ene ket ky Edvini. Eh kamunisti Kamunist ngelet..smiley

 

E per cfare te bejne proteste?! Pronaret parate i kane marre, edhe banoret do t'i marrin. Gjeje se kush doli i humbur ne kete rast.

Ja prit se ja u tregon vendin Tahiri (me i miri) ketyre.

Gjembo e ka dardha bishtin mbrapa.. "Pronaret" nuk e kane shit te gjith godinen .. vetem 5 apartamente gjembo.. do te kompesohen me 52 Mije leke m2...sipas regjistrimit.  kuptohet PASI te kene paguar GJOBEN per shkeljet qe kane bere..

galileo, dmth i bie qe 1 apt te jete $1 miljon?

Pse Gjembo si e bone llogarine?

Ne fillore kam mesuar qe $4.6 miljone : 5 apartamente ≈ $1 miljon
 

hahahahahahahhaha smiley, po fondi i akorduar per shpronesimet nuk eshte posacerisht per kompleksin JON por per te gjithe hapesiren nga do kaloje shetitorja e re. Biles ka shume mundesi qe nga ky fond i akorduar te kursehen para sepse te jesh e sigurte qe ata/ato qe pretendojne se kane blere apartamente tek vjerri i Lulit do te kene frike ti dorrezojne dokumentat/shresat e blerjeve sepse e dine qe jane fiktive. 

berbero qe do te besh interesantin me zor, ti ndoshta ke burime te tjera. Une po lexoj ate qe thote shkrimi me siper:

Kerkesa eshte firmosur nga kryebashkiaku Gjika me arsyetimin se ky ndertim, preket nga rehabilitimi mjedisor i vijes bregdetare te mbrojtur. 
Ne total behet fjale per 462.919.230 leke. Cmimi mesatar per meter katror ne kete ndertim sipas zyres se vleresimit dhe rregjistrimit te pasurive te paluajtshme eshte 57 mije leke per meter katror. 

http://mapo.al/2013/12/04/kompleksi-jon-...

Tabela i përket pikërisht kompleksit “Jon”, ku vërehet se do të kompensohen jo vetëm banorët e 13 apartamenteve të blera, por edhe bashkëpronarët e objektit konkretisht në vlerën e 413 milion lekëve të reja.

Ja ku dilkan dyfishi i apt qe thote galilei.

Thone qe cdo cigare me marjuhane shkaterron rreth 200mije qeliza te trurit smiley

Shtet, jo shaka.

Nuk jane Komuniste . Ata nuk perdorin matrapYka si Poete smiley as bejne shume hyrje dalje si Rrenjasij .Te cojne i leter poshte Deres dhe neser .....ose gjate Nates po s'ke ik , te vejne Tritolin....... qe kur je ke themelet smiley

Ne ere Trusti ...Rruspat dhe Fitilin !

Sipas vendimit te Qeverise nje dite me pare ata do te kompensohen me nje fond...

 

jo jooo,  tashi jane ne rregull komunistat.. keshtu le ti prishin sa te duan ata perderisa do ti kompensojne   te gjithe  te shpronesuarit ..  po thuaj ku  e gjeti qeveria kete fondin   per  demshperblime  mer jahuuu..?!   rreth 10 melon euro tha..   se   sikur arkat  i lane bosh ata   te babeziturit qe iken..

Belulo e di at barcaleten me komunistat ne 45sen?
 

Kishin vajt komunistat ne nji fshat, nji te vone nji tavoline ne mes te ares dhe po prisnin popullin tu tregonte se cfare kerkesash kishin per pushtetin e ri. Gjithe burrat e fshatet ne rresht per nji, njoni mastjetrit tu bo kerkesen te komisari. Une dua nje shtepi te re, dakort i thosh komisari dhe i bente me shenje ati qe mbushte bllokun, sheno nje shtepi per Hasanin. Nejse, i vjen rradha Hysenit, mendohet Hyseni dhe ne fund thote nga pushteti i ri dua leshe ne koke pasi floket me kane rene qe ne rini. E degjon komisari dhe i ben me shenje ati tjetrit shenoi nje shtepi per Hysenin. Jo ore jo i thote Hyseni nuk dua shpi dua lesh ne koke. Mos e ki merak o Hysen i thote komisari, lesh do marrin te gjithe. 

hehe,   e  di Rono, e di.....

 

Vendim i Këshillit të Ministrave

3. Pronarët e ligjshëm të pasurive të paluajtshme, që shpronësohen, të kompensohen në vlerë të plotë, sipas masës që paraqitet në tabelën, që i bashkëlidhet këtij vendimi, për sipërfaqen e përgjithshme 8396 (tetë mijë e treqind e nëntëdhjetë e gjashtë) m2 ndërtim, të vlerësuar në shumën e përgjithshme prej 462 919 230 (katërqind e gjashtëdhjetë e dy milionë e nëntëqind e nëntëmbëdhjetë mijë e dyqind e tridhjetë) lekësh.

4. Vlera e përgjithshme e shpronësimit, prej 462 919 230 (katërqind e gjashtëdhjetë e dy milionë e nëntëqind e nëntëmbëdhjetë mijë e dyqind e tridhjetë) lekësh, të përballohet, përkatësisht, 362 919 230 (treqind e gjashtëdhjetë e dy milionë e nëntëqind e nëntëmbëdhjetë mijë e dyqind e tridhjetë) lekë nga fondi rezervë i Këshillit të Ministrave dhe 100 000 000 (njëqind milionë) lekë nga fondi i kontingjencës.

 

 

p.s   thuaj   shyqyr qe u treguan te arsyeshem  dhe nuk e prishen para 1 muaji,  kur e morren me yxhym , tip demonstrim force  gjoja, e mban mend besoj,  se do paguanin edhe  gjobe te forte  mbi kompensimin...    nejse, do thuash ti: pune madhe, se mos do ti paguajne nga xhepi i tyresmiley,   dakord, por  vleresohet  gjakftohtesia..smiley

Belulo nuk e di a ke nigju per FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation). FDIC (e krijume nga kongresi ne 1933-shin) siguron depositat bankare deri ne $250,000. Dmth nese banka ku ti mban paret hiken per lesh FDIC te siguron ty maksimumi $250,000. Por sigurimi i FDIC-se luan me teper rrol psikollogjik sepse ne te vertete FDIC te siguron nje lesh. Do thush ti, po si mer Ron te siguroka nje lesh, FDIC e ka ne statut detyren e sigurimit, etj, etj. Yckla me FDIC eshte qe nuk parashikon afat kohor per kthimin e parave. P.sh banka jote mund te hiki per lesh dhe ti (ose banka jote) i drejtohesh FDIC-se dhe i tregon faturat qe ke pas $200,000 deposita ne banke. FDIC mund te te thote po Belul parat do ti marresh...$1000 cdo muaj ose $500 cdo muaj. 

Tashti ma trego pak, ky vendimi i keshillit te ministrave parashikon afat kohore se kur duhet te kthehen parate? 

Sa per korrektesi, FDIC e ka zakonisht brenda dy diteve pagesen, meqenese zakonisht kur nje bank falimenton FDIC i ofron nje bankeje tjeter ta bleje banken e falimentuar bashke me disa sigurime per te embelsuar transaksionin. Ne cdo vend te zhvilluar, mbase jo ne shqiperi, ka nje implied garanci per shpejtesi pagesash... Ne rast se FDIC bente ate qe thua ti, atehere ekzistenca e saj nuk do kishte kuptim...

Pronareve ja futen, ne rast se ja futen, tek vlera e demshperblimit i cili rrezik eshte me i ulet se cfare do qe vlera e shtepive ne treg ne rast se kjo gje nuk do ndodhte.

O muhametali e ke zakon shume te keq kte qe bo si specialist ne cdo fushe.

"...there is no statutory “upper limit” for when FDIC has to pay you back by. Instead, the Federal Deposit Insurance Act states that the FDIC is required to pay insured depositors “as soon as possible.” (see 12 USC 1821(f))..."

 

Mire, statuja nuk ka ate pjesen qe ke kopjuar... dhe nuk e di nga e ke marre. Ka vetem nje "as soon as possible" qe mendoj se e kupton se cdo te thote. 

Ne rast se FDIC nuk paguante aq shpesh sa duhej atehere e tere ekzistenca e saj, te mos kete panik ne rast mbylljeje te nje bankeje, humbet kuptimin e saj. Arsyeja pse mbase nuk ka nje upper limit eshte sepse mund te kete vonesa ne verifikimin e depozitoreve.

Po ta thashe pra qe ne fjaline e pare qe efekti i FDIC me teper ka rrol psikollogjik. 

Dhe ne rast se FDIC vonon pagesat, si mund ta luaj efektin psikologjik... nejse, une dorezohem, mbase ti me shume nga kjo fushe.

Mos harro qe gjithashtu, as soon as possible, eshte term of art... pa shume ambigiouty.

FDIC ka rol psikologjik?????

smiley mjeshter, na le pa fjale...

Po ca te te them une?

Ja e bjem nje prove, marrim rastin me te keq te mundshem: nje falimentim 30% te bankave. FDIC e para nuk i ka aq para sa ti mbuloje depositat dhe e dyta nuk ka afat kohore qe ta detyroje ti paguaj brenda nje afati te caktuar. Sa jane gjasta qe te ndodhi ky rast i keq? Shume pak. Por jam i sigurt se "you get the point". 

Muhametali, mos me bej si bythe e qute me aludime te tipit: "statuja nuk ka ate pjesen qe ke kopjuar"

Ja ku e ke nenin specifik te "statujes":

(f)  PAYMENT OF INSURED DEPOSITS.--

(1)  IN GENERAL.--In case of the liquidation of, or other closing or winding up of the affairs of, any insured depository institution, payment of the insured deposits in such institution shall be made by the Corporation as soon as possible, subject to the provisions of subsection (g), either by cash or by making available to each depositor a transferred deposit in a new insured depository institution in the same community or in another insured depository institution in an amount equal to the insured deposit of such depositor.

Ate qe theme une. Ka vetem pjesen "as soon as possible" dhe nuk pjesen qe citove mbi upper statury limit.

E vetmja informacion pra qe te jepe per kohen eshte "as soon as possible," domethene sa me shpejt.

And back where i started: 

Yckla me FDIC eshte qe nuk parashikon afat kohor per kthimin e parave.

Nuk e kuptoj, ti do me bo debat thjesht per debat?

Mire... ke te drejte.

o Roni, na e shpjego pak me ne detaj c'lidhje ka praktikat qe djek FDIC me rastin ne fjale????

Shpjegimi ne detaj ne Amerike paguhet...mi dispiace, thone italionet!

do te paguaj kafen smiley...kapish smiley

atehere, detajet ti jap kur tme japesh kafen. 

e kisha fjalen per raincheck...gjithsesi me shume deshire, por DC  eshte 8000 miles larg meje...do e mbash mend kete muhabet edhe po mora rrugen te vij...nuk besoj!!!

kihezgjatja e demsgperblimit ?! dil o poshte tek Starbucks merr nje kafe- 2 hapa larg e ke...qenke zgjuar me ide te medha

as soon as possible nuk percakton asnji afat kohor ne term konvencional po kthimi i parave nga FDIC per klientet e bankes behet zakonisht "the next business day". Procesi i shitjes se bankes nuk ka lidhje me kthimin e shumes deri ne limitin 250 mije. Ai proces mund te vazhdoje sa te doje po nuk ka lidhje me kthimin e parave te klientet.
Tjeter, nuk di nqse e the si gjys-shakaje po roli i FDIC, Ron nuk mund te jete psikologjik edhe pse elementi psikologjik eshte gjithmone pjese e sistemit financiar. Ki parasysh se per te menjanu cdo mungese besimi te FDIC, kjo e fundit me ligj, mbeshtetet nga qeveria e USA qe praktikisht dmth se qeveria garanton.

 

...por sigurisht qe do te jete me e larte se kosto e ndertimit smiley ....do te auditohen fitimi mbi shitjet te kesaj firme ndertuese ne fjale nga shteti? Do te merren masa ndeshkimore per shekeljen e ligjit ( ligji per mbrojtejen e vijes detare uji I ftohte - tynel doli ne 27 ) , por kjo firme ka shkelur nje tjeter ligj, per te cilin koha beri koke turku INUK e Gjergjit

per sa I perket letres se gjikes, nuk kam cfare shtoj se teorite e konsipracionit te Brwdharakut dhe atij gazmorit tjeter I kane mbuluar te gjitha hamendesite e mundshme

se fundi me falni per gabimet drejthkrimore, por me eshte prish tastiera smiley

Belulo e pashe qe paska afat kohore: 6. Afati i përfundimit të shpronësimit është data 28.12.2013.

Por me duket se ycklat pronareve ja paskan fut te: 5. Pronarët e ligjshëm të pasurive të shpronësuara të kompensohen, për efekt të këtij shpronësimi, pasi të kenë paraqitur dokumentacionin ligjor të pronësisë. 

Por edhe te: 7. Ngarkohen Ministria e Zhvillimit Urban dhe Turizmit, Ministria e Mjedisit, Ministria e Financave dhe bashkia e Vlorës për ndjekjen dhe zbatimin e këtij vendimi. 

mire mo Ron  ashtu eshte,  ua futi qeveria  ketyre,   ca te them une..

qe ta dish ti Rono, egziston edhe nje problem ke zyra e tatimeve*...

*aty jane te dhenat, nuk kane avullu.

I rre menja Bame se kane ne dore hipotekimet dhe legalizimet. pronat jane te legalizuara thone injorantet. Harrojne se shumica e te denuarve politik denimet i kan pas ne baze te ligjit, dmth te hipotekuara dhe te legalizuara...por sot marrin demshperblime. Dmth diktatura i ka denu me ligje por ligjet binin ne kundershtim me te drejtat e njeriut prandaj dhe demshperblimi. Une them qe pasi te provohet se legalizimet jane bere ne kundershti me ligjet, ceshtja ka per te shku ne gjykaten kushtetuse. 

Dmth edhe nja $5-6 milione te taksapaguesit do te shkojne per ashtu ..

Belulo, pyete pak se c'fare parashikon FDIC per rastin kur parate per demshperblim te banoreve te pallatit u gjendkan tak-fak, ndersa per asistencen e planifikuar per invalidet nuk ka para.

per me teper kur thuhet qe pallati eshte i paligjshem sepse leja e ndertimit eshte dhene ne kundershtim me ligjin.
Kur ja tha ajo Ballanca kte Manjanit, ky ngeci pak po pastaj doli nga situata me:
- moj zonje, po a i do ti parate apo jo?

eee? zv/minister, jo shaka!

Manjani paska bere te njejtin kurs si dikush qe shkruan ketu.

 ne fakt lajmi i vertet  te ky shkrim eshte....:

Me heret drejtuesit e INUK kane marre ne dore nje kerkese nga ana e Bashkise se Vlores ne daten 2 dhjetor ku iu kerkua Inspektoriatit te Nderhyrje per prishjen e ndertimit ne zonen Ujit të Ftohtë nderkohe qe jepet edhe lista dhe vlera e shpronesimit. Kerkesa eshte firmosur nga kryebashkiaku Gjika me arsyetimin se ky ndertim, preket nga rehabilitimi mjedisor i vijes bregdetare te mbrojtur.

.

 

smiley .smiley     he, te ka faj ky qurrashi apo jo..? po ky ua dha  vet lejen, me firme e me vule,  atyre te ndertonin atje

po e kuptoi fajin pasi foli me prokurorine mo. C'te keqe ka ktu? ore ta kemi te qarte, fajin nuk e kish ky qe dha lejen. Ku e di ti psh qe nuk e detyroi Berisha ta jepte lejen?

 Bredho, ti sapo i  dhe nje ide   te shkelqyer Gjikes..  bile si nuk e ka perdorur deri tani..  e ka fajin  Saliu!  ka per ta fituar gjyqin..smiley

- Do te te prishem shtepine, ke 5 dite kohe te gjesh nje shtepi tjeter. 

- Po pse vetem 5 dite, ku ta gjej shtepine per 5 dite?

- Sepse bie ere shtet! smiley

Pronareve te apartameneteve dhe dyqaneve u është lënë afat 5 dite kohe qe te largojne pajisjet.

era gjysem shtet do thoja une, kur te shkojne ne burg dhe ata qe e lejuan kete, dhe me vodhen mua 2 euro* nga xhepi sot, athere do e pranoj, era shtet.

2 eurot smi kthe kush, po te pakten te shofim ndonje hajdut ne burg, hallall 2 eurot pastaj.

* 4.5 milione dollare borxh bashke me perqindje, shkojne nja 6 milione per tu paguar nga ne 3 milionte e perhershem

Qe ironi bre. Ca lesh shteti eshte ai qe i jep miletit vetem 5 dite kohe per tu larguar dhe per te gjetur shtepi te re? Cfare faj kane banoret qe e belene apartamentin dhe tani duhet te shperngulen urgjentisht per 5 dite? Mos valle do filloje puna diten e 6-te per te rehabilituar bregdetin dhe ndaj s'priste prishja e pallatit?

Apo justifikohet kjo se keto dite duhet te beje pak zhurme Rilindja aty per te tehequr vemendjen nga gjerat e tjera...

Saving face... ne fillim e filluan me shume vrulle... tani i ngeci pakez ne gryke se pallati qe me leje... por perseri mundohen ta bejne sikur te duket qe ja Rilindja ja futi Bashes.

Shumica e banoreve ne ate zone i kane apartamente te dyta, ose dhe te treta.  Jane apartamente vere.  Fenomen i zakonshem ky per pallatet qe jane nga Skela, ose me sakte nga Shkolla e Marines e me tej. 

Ne vecanti per ate pallat, e sigurt qe Erinda Ballanca nuk eshte milet pa shtepi.  Ne kane peshkuar ndonje emigrant gjynahqar qe s'e kishte idene ne bote se si u ngrit ajo shemti aty, dhe e ka rezidence te vetme, eshte vertete per te ardhur keq.  Por do jete rast i rralle.  

Eh mor NMN qi na bone edhe me apartamente verore.

Dhe me aq pale kepuce sa tani te biem me shkelm a sna dhimbsen smiley

Cfare rendesie ka nese eshte apartament i pare, dyte, trete apo katert? E kane blere me leke? E kane ne rregull? Ky eshte thelbi. Menyra te tilla sjellje jane te denja per shtet policor. Ashtu si rasti me fshirjen e te dhenave te server te tatim taksave.

Po i pergjigjesha aludimit, hamendesimit se mileti do mbetet ne mes te kater rrugeve.  

Ca lesh shteti eshte ai qe i jep miletit vetem 5 dite kohe per tu larguar dhe per te gjetur shtepi te re? Cfare faj kane banoret qe e belene apartamentin dhe tani duhet te shperngulen urgjentisht per 5 dite?

A po ua japin leket?

po ti e kupton qe kto pare nuk dalin nga xhepi i edit po nga xhepi i atyre qe pagujn taksa dhe qe presin qe ato taksa te shkojne per sherbime? nuk kishte nji alternative tjeter, psh konfiskim prone fjala vjen, me strehu aty me qera ata qe kane probleme banesash etj? kjo e prishmja mund te nisi nga ato qe jane ndertu pa pike leje ndertimi se ke sa te dush prej atyre. Ky do me nxjerr inatin me Bashen po Basha i ka mor paret

Jam dakord qe s'duhet t'ua japin nga leket e shtetit. T'ia vonojne leket deri sa t'i kene gjetur nga nje burim tjeter, mundesisht nga ata qe kane kryer krimin, jo nga kursimet e shtetit, sidomos ne kohe krize. Ose t'ua vonojne deri kur te clirohet Shqiperia. Pronaret po na dalin Maks Haxhia e avokate te tjere politikanesh. As me dhimbsen fare. Por me prishjen e kesaj e madje edhe te te tjerave, a jemi dakord qe te tjeret do te mendohen dy here para se t'i bejne keto pislleqe? E kuptonq e shteti ka goje pastaj te ndaloje cdo shkelje tjeter? Me mire te digjen ca avokate politikanesh e te perdoren si shembull, se sa te ndertohet vend e pa vend.

Na mo se jane shpi plazhi, jo banimi. Jane te gjithe pasanike qe i kane blere e me shume mundesi me pare korrupsioni. Te ndershmit s'kane leke per pallate ne det, ndaj s'do ta vrisja shume mendjen per ata.

Vlera e shtetit: 246 milion dollare borxh sektorit privat.

A mund te na shpjegojne, perse me para publike, taksat tona, po demshperblen nje rast flagrant abuzimi ashtu sic deklamohej me te madhe deri dje?

Per kete pune i votojti populli. Beren nje bast qe ajo zona do ishte me mire pa ndertime, dhe qe ja vlen te paguajne kaq para per kete investim, pra zonen pa ndertesa.

Ne nje vend te zhvilluar dikush do ta mbante mend, e kater vjet nga sonte do thoshte kaq eshte paguar per prishjen e ndertimeve, dhe ky eshte rezultati... po ja vlen votoji perseri, ne rast se jo voto tjetrin.

Do ishte e drejte kjo qe thua ti mujo po te ishte e vertete gjithashtu. Premtimi elektoral ishte qe do prishen ndertimet pa leje dhe ndertimet ne det ne ate rast (te premtimit elektoral) konsideroheshin si pa leje dhe prandaj dhe prishja.

Ohu tjeter pune premtimi.
 

600 thane para ca javesh qeveria, dhe e di qe dhe kta te ish qeverise si rane ne te, por se mbaj mend se cthoshte bodja,

dhe kto 100-ndra milionet + apo minus tregojne se ne cnivel dramatik qeverisje dhe ish qeverisje jemi

E provon dot kete? Se edhe database i Tatim Taksave i zhduken. 

P.S. Edhe deklarimet online te ditareve te tatim taksave nuk punojne. Nuk dihet cfare po ndodh.

A kemi ndonje peshk ketu qe ka blere ndonje apartament tek kompleksi JoN dhe nese kemi dua te di sesa i ka kushtuar 1 m2. Faleminderit paraprakisht. Ose dhe ndonje shok apo kusheri qe te kete blere. 

5 dite per te larguar plackat dhe pajisjet e cte munden, pastaj edhe nja 5 dite per te bere matjet dhe vrymat per t'fut lenden plasese, ene............... bhuuuuuuuuuuuoooooooooooooo!!

Sot jemi me 4 Dhjetor, keshtu qe anej nga data 14 Dhjetor i bi me shku prape ne Vlore me e pa nga afer /live ket event kombetar. Kom per te morr ene nipin e vogel me vehte se me cmeni duke me pyt perdite "o gjyshi o gjyshi kur do ta shembin pallatin e kanakarit". 

Faktikisht po e bleni dhe po e shembin. Tani, mqs 4,5 milion dollare jane te te gjitheve, ç'taksirat kam une te futem ne te njejtin grup me ty, qe eksitohesh qe qeveria po shpenzon parate e tua (dhe te mia) per te blere dhe shembur nje pallat?

lol, o Gjahtar, po me drejtohesh sikur te jem qeveria. Jo nuk jam. Jam vecse tifoz dhe jo lojtar. 

Pastaj qe te marrin leket ata/ato qe kane ne pronesi disa nga apartamentet e kompleksit duhet te dorezojne te gjithe dokumentacionin e blerjes dhe mbase rezultojne jo te regullta, prandaj bej durim e mos u ngut. Deri tani kemi pare vetem majen e ajzbergut.

Po sepse budallalleku yt, me kushton edhe mua. Persa kohe budalleqet e tua i paguan ti, jam shume ok smiley Bej si te duash bote e lire. Por ne raste si kjo, kur grupe njerezish si ti, mbeshtesni inciativa te tilla, demin e paguajme te gjithe, perfshi mua. 

PO ti pse nuk u ankove per rrugen e kombit qe ta nxorren me fakte e dokumenta se qeveria e sali-ut e pagoi me 300 milion Euro me shume? Apo babai ka gjithmone te drejte edhe kur vjedh? Po nuk ke goje me fol ti per sa kohe do te kesh baba sali-un, kete plak maskara.

Ouu e nderrove pllaken?! Po pershatesh direktivave te udheheqjes? smiley Prishje, jo me per pallat abuziv por per interes publik. Kshu apo jo smiley Eh shpuze ju duket vetja, por ne fakt ka nje emer tjeter per kete. 

Mere shtruar o gjahtar. Ti po ankohesh se pse duhet te paguash ti per kompesimin e banoreve qe kane blere apartamentet apo jo? Dhe une po te them se pse nuk u ankove kur saliu rriti me 300 milion Euro cmimin e rruges se kombit se dhe kete ti e une e paguajme apo JO? E kuptove?

Jo mo, se shifrat qe thua jane kshu ne ajer. Dhe e dyta, kostot jane te larta, se nuk kishte nje plan qe ne fillim. Vendim politik, se duhej bere rruga me cdo kosto. E sdq ishte deklaruar qe ne fillim si veper publike. Jo qe po e shembim kete apo ate se eshte pallat pa leje. E tani,per faj te budallenjve qe i hane keto genjeshtra e meshtesin keto iniciativa populiste, duhet te paguaj edhe une. Taksirat. 

Ore pse perdoret buxheti i shtetit per te demshperblyer nje ndertim pa leje? Ti demshperbleje Basha dhe Gjika. 

Ne shtetin normal hapi pare do te qe demshpermblimi i atyre qe e kane ngrene kot. Hapi dyte do qe hetimi nese keta qe demshperblehen per prishjen e apartementeve te blera ne ata pallat i kane bere ato para ne menyre legjitime e transparente. Por asnje nga keto me duket sdo te ndodhe keshtu qe pirdhi ne te. E vetmja gje e mire eshte qe njerezit do mendohen dy here per te ndertuar apo blere kuturu.

Nuk kane filluar prishjet e apartamenteve, por vetem te pishines qe eshte mbi det e qe eshte e paligjshme qe tani, sepse deti nuk i kalohet privatit me ligj.

O Monda, ku i gjen keto ngjala dhe ne dimer xhanem, tek supermarketet ku vete une s'shoh ngjala gjekundi  smiley

Seriozisht tani, e kishe me shaka apo seriozisht kete argumentin, qe pra s'ka problem me faktin qe shteti vendos te ta prishe apartamentin (te cilin ti e ke blere brenda ligjeve te shtetit) dhe te jep vetem 5 dite kohe per te dale nga aty me mobilje e gjithshka ti ke aty, sepse ne kete rast ti del garant qe keto jane apartamente te dyta dhe te treta dhe s'banon njeri aty?

I mean what the flamuri lol Pse 5 dhe jo 7 apo 4 dite p.sh.? Ose fundja pse s'i prish qe diten e pare meqe dukshem nga argumenti yt bie ne sy qe keta njerez jane te kamur dhe nuk eshte se i prishet pune nga kjo prishje rilindexpres apartamentesh?

P.S. Une e di qe Ronit & Co i vjen gjithmone era shtet (dhe asnjehere era shit) nga bullshitet rilindase, po s'prisja te kishe dhe ti shqise te angazhuar nuhatje lol

 

 

Une ngjala ha vetem ne Vlore, me specifikisht vetem ne Zvernec.  Brenda mundesive, mos m'i shpif ato ngjala.  Per ngjala te tjera gjeju vendin dhe permendi.  

Dhe shkurt per kete, ne ka familje qe mbetet e pastrehe, le t'i vendose Gjika ne banese sociale.  Shejtanllek-budalleku per ate shemti qe do shembet eshte konsumuar ne diskutime te meparshme.   

Ka apo jo familje ky qe argumenti vrimeneuje qe e germove ti nga komenti im.  Argumenti im eshte qe 5 dite s'jane mjaftueshem dhe eshte skandaloze kur shteti te jep vetem 5 dite njoftim per prishjen e apartamentit tend te ligjshem.

Sikur dhe nje vend parikimi per makinen te kesh, fjala vjen, nuk eshte e arsyeshme te te thote pronari "per 5 dite do ta prish parkingun, gjeji vend tjeter makines", se normal do i thuash pse s'te njoftoi me pare apo pse s'te la me shume kohe. Jo me te te prishen apartamentin, aq me pak kur kete ta ben shteti, ai rilindas, ne emer te vendosjes se ligjit, packa se qe shteti ai qe i ka dhene leje hipotekimi ketyre banoreve.

Ti tani na e justifikon kete me jo ishin apartamente te dyta, jo Shpetimi, jo Nastradini, jo bukuria e relievit eshte ceshtje urgjente dhe duhet filluar brenda 5 diteve.

Gjeja e pare qe duhet bere ne grope, eshte te mos germohet me thone keta. Nejse, kot ta zgjatem.

Pra qenke kapur me pese dite kohe? Gjithe keto fjale per ate? Pese diteshi eshte pese dite te mbetura nga afati. Kane kohe qe e kane marre lajmin, por e shtyne me nje vendim gjykate qe shtoi dhe dy jave. Dy javeshi ka nja dy jave qe ka kaluar.

Tekstualisht "vrimeneuje" eshte pallati vete.  

Kaq per momentin, se na therret puna per te blere apartament tjeter e kepuce te reja qe na i kujtoi Fiqo. 

Mire-u-pjekshim me vone. 

po mos u zini per mustaqet e....nuk jane te pastrehe ata qe kane pasur mundesine te blejne apartamente ketu, me demek 

mjere kush harxhoi kot leket ne apartamente qe s'do prishen smiley

Mua s'me vjen te flas, deri sa ta kuptoj qe s`po flasim per nje pallat te caktuar por po flasim per fenomenin ne pergjithesi. 

Fenomeni ka rezultuar i suksesshem. Lenda plasese do ti bindet ligjeve te kimise dhe fizikes edhe kesaj here.

Qe shteti i demshperbleu banoret qe mirebesuan strukturat e korruptuara te shtetit, dhe mire beri, po shtetin a do ta demshperblejne keta qe kane shkelur ligjet dhe rregullat e ketij shteti...qe nga ata qe kane dhene pronesine, qe kane dhene lejen e ndertimit, qe nga ata qe kane bere hipotekimin pa pare lejen e shfrytezimit, dhe se fundmi vete nderuesit qe kane dale jashte projektit fillestar ne masen 300%...???

Vetem atehere do te themi me plot gojen .... vjen era shtet te se drejtes....

Jo mo alidems, nuk eshte aspak shume mire, qe i demshperbleu me para publike. Shteti po perdor parate tona. Leje e ndertimit, hipoteka, etj etj jane bere fale korrupsionit?! Shume ne rregull, hetoje, zbulo lidhjet e perdor pasurite personale te tyre. Ose nqs nuk jane abuzive, ok, atehere pranoje dhe thuaj qe ky projekti publik ka nje vlere me te madhe se demshperblimi. 4,5 milion dollare nuk jane pak per nje vend si ne.

Hunter, 4 milion dollare nuk jane gje fare ne nje buxhet prej 12 miliardesh...por ama shpejtesia e punimeve mbase e kerkon kete por me pas duhet demshperblehet shteti, ja kete kerkoj une....dhe kete besoj se ee kam shprehur edhe une ne kete koment te mesiperm...

buxhet 12 miliard??? leke? 

buxhetin e ke me t'vogel se 4 miliarde per ate pune po kryesorja eshte te arsyetimi qe calon. Ne momentin qe si baze llogjike perdor ate qe "aq pare nuk jane kushedi ca", e ke ul ne zero pritshmerine nga zyrtaret e shtetit

Ore une akoma nuk e mora vesh. E ka fjalen per leke, po s'marr vesh pse krahason 4 milion dollare (ne fakt jane 4,5) me vleren e projektit te shprehur ne miliarda leke. Sdq 4,5 milion dollare i bie te jene gati 50% e vleres se projektit te shetitores buze detit. Gjysma e lekeve qe harxhohen kot. 

po jo mo se as me leke nuk i bie aq buxheti vjetor (se 1:100 eshte usd) po kjo s'ka shume rendesi.
Mua me pelqen qe shteti te tregoje dhembet njehere po ky nuk duket te jete qellimi. Nqse atij i eshte dhene leja, ai e con ne Hage nqse nuk i jep te drejte gjykata dhe me shume gjasa e ka te fituar. Kthehet ne ato demshperblimet qe paguante Berisha sa here qeveria humbte ne gjykate nderkombtare. Shkon ku shkon, berberi gezohet dhe po berberi i paguan

e ka fjalen me leke te vjetra smiley 1:1000

Po njeriu kur eshte ne feste e ne gezim gjithmone paguan. I ke pare ata/ato neper dasma qe kercejne e harbojne e pastaj darovisin? Qejfi paguhet, te pakten keshtu e kemi ne kendej nga Shqiperia. Ju atje me asistence nuk ju lene te gezoheni e te defreheni se ju thone pastaj se ku i gjetet parate. 

epo nuk jane te gjithe berbera mo berber.

hunter, ku pikerisht e bazon ne ligj sa thoni: " ne rregull, hetoje, zbulo lidhjet e ...perdor pasurite personale te tyre..!"
Nuk ka ne legjislacion qe per vendimet kolegjiale( lejet, licensat etj) te cilat sjellin pasoja financiare, te demshperblehen nga fajtoret.Sepe po te kishte, Berisha dhe Basha do te c'demtonin Pasojen e veprimit tek "Zogu i Zi"...

Nuk thashe qe bazoj ne nje ligj te vecante, sepse nuk ka ligje te vecanta per cdo ceshtje. Nese qevria thote, qe duhet shembur, sepse eshte abuzive, ok, kjo duhet vertetuar. Por per ashtu duhen shembur 80% e pallateve ne Tirane. Perndryshe, rri urte dhe thuaj qe do ta prish sepse kam projekt publik, i cili me kushton kaq dhe aq. Pastaj ta vleresojne njerezit, nese eshte e drejte te shpenzohen per demshperblim nje prone private, vlera 4,5 milion dollare, apo ato 4,5 milion dollare mund te shpenzoheshim ne nje tjeter drejtim.

Ki parasysh qe behet fjale per nje ndertim teresisht problematik, ne pozicionim, ne tejkalim te vellimit ne leje, ne pronesi njolle etj.Ky rast nuk le hapsire per pergjithesime, por une desha te te sjell ne vemendje se mendimi juaj i drejte, per cdemtimin e atij qe sjell demin, por i a bazuar ne ligj, kerkon nje nderhyrje me nje amandament te vecante...

ore, te gjithe avokate te famshem qenkan keta pronaret e ketij pallatit, se doli dhe nje tjeter tani? Nje tjeter dem qe i kane bere vetes keta bleresit e apartamenteve eshte se kane deklaruar ne blerje shifer me te ulet se realja, qe te shmangin taksat, dhe do te demshperblehen per ate vlere.

smiley

Endro, kjo eshte nje "praktike" abuzive e cila sherben per te fshehur ndertuesi masen e perfitimit, pra per t'ju shmangur tatimit.Pikerisht ky fakt eshte kapur mire prej qeverise duke u dhene sa kane deklaruar.Tani konflikti kalon mes blersave dhe ndertuesit.

Po pra, paskan deklaruar diku te 400 euro metri katror, dhe jashte kamerave po thone qe ne te vertete kane paguar me gati 2000 euro metri katror, po nuk e thone dot para kamerave.

Kjo eshte nje gje qe ka qene e ditur me kohe e me vakt.
Neise, por procesi penal ka per te nxjerre disa probleme, me disa persona pergjegjes.Besoj se do te sherbeje edhe per disa ndryshime esenciale ne legjislacionin per ndertimet dhe sidomos deklarimet per fiskun..

Po ky pallati sikur eshte denoncuar per shkelje ligjore ne prokurori nga Ministri Brendshem? Nqs ka shkelje ligjore, perse duhet te demshperblehet me leket e taksapaguesve? Friksa..

Ketu eshte mush me "kom lexu i liber ne Amerike " smileyPo Roni c'ka dashe me Rrenjasiun ? Ishe mire o Ron ke Marifeti leji keta tek fantashkencat !

Or shteti ka njemije marifete . Pranej kini besim ke Rama  . Ja nji ...E prish Drejtori i Pegjithshem sot dhe shkarkohet neser me "na falni ...Ja kemi dorzu Prokurorise qe po studion Dosjet per ta shpuere ne Gjykate " Bojaxhiun e hoqi se tha "duhet ta prish"  jo mo ta prishte smiley

E ce bote PPU per tralala .

 Ndertesa do veje ne P sem . atje ku e ka vendin Luldashkurbani Bashkise ose Luledelja e Berishes . Basha  hodhi ne ERE 5 miljon euro te taksapagueve se i zune driten te Zogu i Zi zogjve te PD-hit dhe keta sumsat sot , Llogaritaret e koop te PD-hit Ulurinin ne Kor  "Ti Paguje Rama" ..qe ne fund te fundit edhe ndonje Boshllek mund te Plotesohej e nuk Kishte Fare po Fare shkelje Ligji pervec sherbimit qytetar . 

Rruspat pa asnje meshire Hajduteve te Kompromentuar deri neThonj !  

Une te jem pas Rruspave , ju ve police ketyre qe jane kunder e teorizojne , i gjobis per kundravajtje neTrafik dhe i denoj me Gjykaten Administrative edhe :

" 5 dite ne pastrimin e mbetjeve pas prishjeve " me Xhibin dhe Rrenjasiun  pergjegjes dhe atje le te teorizojne per Henen se si do jene Ligjet smiley per pese dite apo demshperblimet e bankave !

Kot kshu sa per muhabet , atij pallatit Rama i su trapin.

Lene Brado se te ka ra shume stoku i fjales. Ka kohe qe nuk ja qellon ne shenje!

Rono po ta them prape , ketij Kompleksit i rru trapin.

Brado po deshe dhe po nuk pertove, definoje pak ca domethene "kompleksit i rru trapin"?

Po thu qe nuk ka me u prish?

Jo nuk thashe qe nuk e prish por me leje kane qene edhe dy pallate te tjera qe smoren asnje kokerr leku , pse ketu tek pallati i Lulit po i kompenson ??? Ka me pastrim legal lekesh se sa ne kete rast ?

Brado besoj se te dy bime dakort se pa mor paret ne dore nuk mund te thuhet se jane kompensu. megjithate ate "kompleksit i rru trapin" nuk e sqarove se ca domethene.

Po pra , ta sqaroj , nqs pronari merr leket se i prishet pallati ne kete rast thuhet " i rrujti trapin " pse :

 1 -  Pronari i mori leket qe beri pallatin nga Rruga e Kombit.

2 - Pallatin se ka ndertuar Luli por firma , pra Luli nuk eshte lodh.

3 - Me dhenien e kompensimit tregoi qe pallati eshte ndertuar me leke te pastra smiley

4 - Pallati i Lindes qe eshte ndertuar mbi lulishte do prishet por do te kompensohet .

5 - E shikon sa mire meremi vesh Pozite - Opozite ?

Po shyqyr te duartrokita njeheresmiley

Brado, ste pyt njeri ty... e pranon?

u lodha noschke duke me pyet , kam nevoje per pushim dhe e pranoj me qejf.

ka nevoje robi per relaks. shijoje, e meriton.

Do ja futshin fitilin edhe pishines smiley

Eh parja e hudh ujin perpjete smiley

nqs pronari merr leket

Ktu me rri Brad! smiley

Une ate du ne fakt te mos jua japin .

BRADO do i shpjegosh Ronit qe i vjerri i bashes i ka mare leket.

Jo leke te thata por me sa di une nja 2000 metra ne Kakome.

Po lere Kakomene se eshte muhabet tjeter.. falsim per kete. Ai ndertoi me vlere 3 mil euro fitoi 3-5 mil euro nga shitja dhe naten e mire. E hengrem ne taksapaguesit dhe ata qe blene. Kaq !!!

E hengrem ne taksapaguesit , me thuaj vetem nje rast kur se kane henger taksapaguesit ?

nuk di asnje rast smiley

 

Pa leje u ngrit, pa leje do sheshohet, aq.

 

Rrofshin specialistet angleze thuaj.

inglizi mer inglizi...si ne L2B, ene tashti, i drejto te gjitha

Mos u cuditni kur te fillojne arrestimet.

Jo per gje,por keta te majtet tip Roni,Kuazimondo,Laja etj qe sot na thone prishja eshte e ligjshme,por te ish e djathta ne pushtet do tu qanin hallin banoreve.

Tani shiko si shprehen,ndonje emigrant gjynahqar mund te kete blere,por varja.

Kjo prishje e ketij kompleksi pa vendim gjykate eshte thjesht fillimi i nje neodiktature ne Shqiperi.

Koco Kokedhima ka pallatin 20m me larg,por ska per tju prishur,se emigrantet qe blene pallat atje nuk jane gjynahqare.

Lida Rama ka pallatin shemtire mu ne mes te Tiranes por nuk do ti prishet se eshte gruaja e Nalmadhenise Edi Rama.

Lefter Koka ka pallatin mu tek sheshi Taulantia,ska per tju prishur.

Pronari i ketij pallati,qe une e njoh dhe qe nuk eshte as Lul Basha as i vjeheri,ka fatin e keq qe nuk eshte as miku i Kocos,as i Rames as i Lefter Kokes.

Ta gezoni diktaturen dhe lart e me lart protretin e xhaxhi Enverit vitin tjeter!

Meqe ra fjala shkaterrojeni edhe ekipin e Skenderbeut ne futboll,se vetem ajo ju ka mbetur pa e bere.

Meqe ra fjala shkaterrojeni edhe ekipin e Skenderbeut ne futboll,se vetem ajo ju ka mbetur pa e bere.....smiley

Ra dhe ky Pishtar i PPU per futbollin . Amen .Kam merak se do mbetemi pa Opozite tek PPU . Ca per heqje nga Puna ,ca per LHL, Ca per Pallate , Ca per Artin e vallen e Napolonit ,Poeti smiley per rrenimin e shtetit . Po me shume i qaj hall te nderuares LefKOPES se po i del Fare gjindi i saj . U ka ike Humori dhe vetem me Oi Oi dhesmiley po vijne smiley

Paska qene largpames Rama..Ky osht Fillimi ,s' keni pa Gjo smiley!

Po duroni o te duruar se i harxhuat xhepanete dhe do u zene Rober ! Keni dhe 12 vjet per te pritur !

Po patjeter qe do shkaterrohet Ridvanbeu ne futboll.teper e pati dhe aq madje.

Juve Skenderbeut tja shkumoni dhe tja rruani,se edhe kete vit kampion del doni apo nuk doni juve funderrina te kuqe.

Epo kur u bo dhe korca me fol per futboll mooo. Si me fol gabelat per parfum. Lejani futbollin mjeshtrave e merruni me kerrnacka, djath kackavall, arinj e deboren o te lodhur. 

Kur luanim ne futboll,juve kullotnit dhente ne malet e Kucit.

Skenderbeu klubi me i vjeter futbollistik krijuar ne 1908.Lexo historine pastaj fol.

 

O Devolli, po c'pune ke me Skenderbeun ti o derzi. Skenderbeu eshte i Korces. Apo do me u bo qytetar me zor? Gomarin dhe e ke teper.

Oqe kur luaja une futboll me Skenderbeun nuk te kam pare ne shkallet e Stadiumit !!! Ne 1908 ishte klub i KUJT ? Mullah !

Merr Boden tani dhe shkoni hani arra Gollogunga pe te Verlanit se lajthite e Cipanit u thyejne dhembet smiley Skini kellqe Ju per lajthi !

Xake ..." te Verlenit, jo Verlanit..!

Ms na hyre ne sinore se edhe Vucidoll ... Vicdol e shkruni JU smiley dhe i iken kuptimi Lugina e Ujqerve ose KURTHI ! Emrat e fshatrave nuk u mor vendim te ndryshonin pas 64 vetem mbiemrat dhe emrat e Turpshem. per shembull Bide u be Bode .

Kur kishte reforma ne strukutre edhe ndodhte dhe per fshatra !

Nuk ka Verlen por Verlan !

ACDC1, Kuci , pergjithesisht ka dhi sepse eshte vend i thyer, me pyje dhe jo me pllaja..Mirepo nuk di pse duhet pergojuar?Klubi i Skenderbeut gjithmone na ka dhene kenaqesira edhe pse nuk jemi korcare.Jemi dhendurre aty ...!

dmth korcen e shani, kurse grate ja merrni!

Kush e shau...? Roni ju kuptoheni ku doni te godisni edhe kur merrni ....tjeter vijshenimi....

Shko mer kiu me kuc e sterkuc qe si di ku bin se nje ekip ka shqipria e ajo o Tirona vija vija. More vesh e katnar korce? Mora thuj. U bot ju qe shenonit ne kalendar me rreth te kuq daten kur vinit per vizit ne tiron. 

vija vija  i kishe trecerekun e ekipeve ne Shqipni, po Tirona osh Bardh e Blu.

jepi, jepi municion nemesis-it... smiley

leje mesin bame se na duhet neshjen tjeter se po shkojme si karroce dyli qy kur pime 7up

Ho me u gjeten rregjistrat e tatimeve apo ..

u bon 24 ore. Na mungon ajo linja me pa kaluar 24 ore, zbulohen 3 rregjistrat e pare smiley

 

mooooss, na fole ne dore, sa ishim tu zbulu identikitin e italianit te pare me shtate mungesa rresht ne leksion.

Regjistrat e tatimeve jane arratisur ne Greqi, priten te kapen urgjentisht nga policia greke, pas te cilit lajm do rikonfirmohet rilindja e shtetit shqiptar nga Tahiri smiley

smiley shume I paedukate je por po ta fal se je dhe I ri dhe ne opozite. Funderrina te kuqe jemi ne vlonjatet ne pergjithesi?

O Xhalega po ku je bre Mati. Na bej nje vjershe per shkermoqjen e kompleksit JON. JO po na qenkerka dhe i Joni pa le. 

Kur shkoi ekskavatori pare aty gjeti tre polica tu i ra kompleksit me dore se i kishin thone me e prish.

Si paskshin nderru ala policet ne Vlore?

Vlora Vlora, Vlora Vlora,

Bjerri mo te lumte Dora!

 

Gjthmone ndryshimi ka filluar ne Vlore.

O Rooooonooooo te shkoi jeta tu mbrojt cdo ...llik te Rames o cun!

Thirri menies or Tunxh! Knej o rruga e trunit jo anej ka po shko ti!

Shif mer shembullin e pallatit qe eshte shemb ne Bari dhe e kom pa me syte e mi car tmerri ishte dhe car shemtimi i bente peisazhit. Si mer mund te kerkoje Bashkia qe ka dhene lejen pak kohe me pare qe te prishet ndertesa? Si mer mund te prishet pallati pa fut ne burg ene robin e funit qe ka firmos per ate leje? Si mer mund t'i thuhet robve dilni per 5 dite se i eshte tek trapi ktij kllufit qe nuk e di se cdo te thote fjala shtet? Po pse mer duhet te paguje une per te shem nje pallat qe ky maskara nuk e permeni kurre kur te gjithe thonin se eshte nje tmerr?

Po me ate betonizimin e Jales mer car u bo? Apo me qe Xhillarin e kena tonin s'na rruhet per shkaterrimin qe sjell ai.

Ka rene shteti, ja prova tjeter

po ndonje xhiro andej nga durresi kur do ta beje fadroma rilindase? sepse vangjushi ka bere kerrdine. ska faj, shembullin e Rames ka ndjekur, pionier ka qene qerratai!

Shpetim Gjika kur do ti vere byzylyqet, sepse mesa di une leja e ndertimit eshte dhene ne rregull. pra shkelja fillestare vjen nga dora e tij rilindase! presim ne, kemi kohe. do kenaqemismiley

Sikur benin be, qe nuk e prishnin dot...ku shkuan,pse e si e qysh e tek?

Me shperthimin e pare do te bejne shkeputjen e kollonave ne katin perdhese, e pastaj do ta shkermoqin me ngadale per te nxjerre sa te munden materiale te vlefshme.

"MORAL HAZARD"!!! Morre rrisk bushter? Maje mren athere!

Marifet i poshter qe te paguaje populli per ata.

Thone qe Rama te drejten e filmimit te shkaterimit te kompleksit JON ja ka shitur nje kompanie kinematografike amerikane per 1 milion dollare. Kesaj i thone te besh para edhe nga prishjet.

Nje gje eshte e sigurt : ne e hengrem k... kurse i vjerri i bashes doli me fitim

Tashti nje gje do ta bejne rilindasit, helme jo,  me ameriken allnu, Salukun ne burg niks, dashnore jo, hajt mo rrexo nei mur verdalle e paguj harxhet. 

shteti shemb jo shaka

te shofim cdo ndertoje

shyqyr qe e kam shpine ne zone pallate tepelensish te gramoz rucit ngjitur themelesh me pallatet e sadrise qe mos na luje njeri gjersa te dalim ne pension.

se vallai sidomos ato te sadrise, duan bomben ne vend po te jete puna ...

yay... kishte lezet vlora, ishte hap vista. mos e rruni per opinionin e katnareve nga elbasoni smiley

Ky pushtet ka ardhe ne fazen e qesharakes. Shume shpejt per te mberritur ketu, por nuk cuditem kur liderr i pushtetit eshte nje piktor deshtak, qe kujton se qeverisja eshte corape te verdha e napolon.

Nuk e marre vesh se pse eshte lajm ky? Shpronesime per qellime publike kundrejt kompensimit behen cdo here ne Shqiperi.

Si te marrin parate njerezit nuk eshte problem.

Tani c'faj kemi ne si qytetare qe duhet te pagujme tekat e nje banditi ne pushtet si Rama?

tani ti ishe ok qe t'paguje tekat e berishes po te ktij nuk ta bo zemra. Per ate pune, te dy kazmen kan perdor, kush me shume e kush me pak. Ky qe po shemb pallatin se ka zene lulishten e detin, ishte ai qe dha lejen e kullave binjake mu ne mes te lulishtes e ne mes te tiranes. Kto socialistet ishin ata qe u ngriten trup-bashku per me mbrojt shkeljet e dash pezes. Ca thoni nji minute, nuk thoni minutin tjeter

Epo Tirana s'ka det

Ti genjen si te ishe sali berisha dora vete, dmth pa tu dridhur as qepalla e syrit, por duke te dale ne pah ryli i fytit. Kullat binjake prane ish komitetit qendror te PPSH-se dhe perballae me QNK Pjeter Arbnori kane filluar te ndertohen ne vitin 1996 me nje leje te dhene nga KRRT-ja e republikes se Shqiperise me kryetar z. Aleksander Meksi. Leja e ndertimit i eshte dhene nje shtetasi Italian, i cili me vone ja shiti 4 personave te tjere, ndermjet te cileve njeri ishte nga Arabia dhe qe me vone u akuzua per pastrim parash. 

Keto nuk ti them ty se ti i di shume mire, por nuk dua per shembull qe Gjembi te bjere viktime e rrenave te tua.

Flm berber! Po per ate te Dash Pezes ka genjyer?

Je mese e mirepritur Gjembo! Per pyetjen qe ke ma sqaro pak me mire, pra do te dish nese godina ngjitur me ish Hotel Pezen ka pasur leje ndertimi ne kohen kur ishte Rama apo ????? se ????

Qe te cqarosh kategorine e Gjembeceve duhet me pare LefKOPEJA te shtyje gjelperen nga pllaka e gramafonit te handikapatit mendor Poetit smiley 

Po u preve burimin e Infove nga selia e Kryemashtruesit , Kryendotesit e Kryeshpifesit babasqap Berisha  i ke si larvat e bretkocave pa Uje . Po Gjembi eshte i dhimbshem e me kulture ...e njeh flmsmiley dhe iken !

Drizo, ti si ua ben larvave te tua? U fut thelpinj hudhrash qe t'i ngordhesh? Gjej ndonje menyre tjeter se eshte e qarte qe s'po te ben pune kjo e tanishmja.

o b...erber, po ti po thu me pak fjale qe "po, lulishtja ne Tr. u prish, po ishte me leje". Po ku eshte ndryshimi me kte ne Vl.? edhe kjo me leje eshte. Athere, po ta marr te mirqene kte te fundit. Pse nuk i prish dhe kto ne Tr. ky?
 

Une thashe vetem qe ti genjen o dredharak. Pra je GENJESHTAR! Kaq.

Vari k... i qiti leket PD-ja per fushaten e ardhshme. smiley

smiley

Jeni bo tamom si serbet qe fitojne dhe ne humbje!

Humbje e modhe vallai. Ketyre s'i kane ngel mo leke as per rrogat e veta. smiley

Ndertese e shemtuar ne vend te gabuar. 

 

Prandaj pra po e prishin se eshte e shemtuar .

E di mire, ndoshta  qeveria e rradhes do ndertoje nje pallat tjeter tek i njejti vend. 

Ta ndertoje , ishalla se ben te shemtuar thuaj.

Ishalla nuk i gjen fondet per ta ndertuar. 

Cmimi per m2 ne ate pallat ka qene rreth 1500 euro.

Siperfaqja e shprehur per kompesim eshte me e vogel se ajo ndertuar ne fakt. Kjo duket dhe nga pamjet filmike qe po prishen dyqane te resortit nga krahu i pishines e qe vlera e tyre eshte disa here me e madhe se 350 euro/m2.

Problem tjeter qe do linde lidhet per pagesat qe jane bere me klering, qe dmth eshte menduar te paguhet ne natyre. Keto nuk jane ne kontrate shitjeje por jane debi qe firma ndertuese u ka furnitoreve. Mirepo varet si ka qene skema e raportimit te letrave.

Sikur vetem keto te besh llogari e cojne ndertimin atje me kepuce te kuqe. 

Tani une kam nje pyetje tjeter se ky kompleksi ma mori te keqen : kur do prishet shtepia e Majlinda Ajazit Bregut qe e ka ndertuar ne rrenojat e kalase? smiley Sikur u tha qe ishte jashte ligjit dhe ajo.

Une e di 2000 po c'rendesi ka. Ideja eshte njesoj ' mos ja fut shtetit se ja ke fut vetes'

Kotho... me e bukura eshte se keta zyrtarisht e kan ble (me letra) me 350-450 euro m2, kurse ne fakt kane paguar me 1500-2000 euro m2... ketu fillon e bukura... kur keta te bejne naze per ato 400 euro kompesim, atehere do tu thote qeverrriu.... pa hajde pak ke lala... perse ti ke bo mashtrim, ke do me mashtru ti.... shtetin tat...??? pa hajt ti vej lala pak keto byzylykket...???

Nqs ndonjeri nga ata del Rilindas, a do i thone "te ka lali xhaaaan?"

Nuk prishet asnje shtepi e atyre qe  vishnin me xhinse ne kohen e Diktatures . "Ti Majlinda ke pas mbajt xhinse apo jo ..."

ia ia ia ia ia , me me me me me ....qeshi kabineti ministrave me Percitjet e Babasqap Saliut ! 

U thane dhe shume batuta por fitoi nje batute e katunarit nga Qelepidhza ..." Sun prishet njajo se asht Tyrbe e Kapitalizmit or tie " ...ia ia ia ia , me me me me me ..qeshi kabineti keshillit te ministrave pas batutave te Sqeperve .

Do shikojme qe do mbame barkun me dore kur te filloj shkulja e shemtive si ajo e kllounades ne mes te Kavajes po jo me me te qeshura por me ..."Do perballeni zotrij " ...dhe Ham Hum, Ham Hum , Ham Hum ,do lehe  Halimi supes me kabinetin , me ne krye Poetin smiley alias Fatakeqi LefKOPESE me kallash ne dore duke prire smiley

"rrembeni armet .Shteti ka rae "

Nje grup i madh njerzesisht jane grumbulluar para pallatit anes detit ne Vlore duke brohoritur:

- Edhe kater dite nga shtetberja, tik-tak, tik-tak.

- Who's tik-taking now biatch?

- FDIC, FDIC!

Ne ate baterdi degjohet edhe nji gjysem zeri: mos u prish. mbahu. edhe pak, edhe pak smiley

4 dite s'i mjaftokan kesaj? smiley naltmadhniste apo rilindase te jete qo valle? smiley - ishin mendimet qe kaluan te parat neper tunelet e trurit te nje demonstruesi te pavarur, i cili fill me pas u ndie i konfuzuar nga fakti qe ne trurin e tij eksitimit ja kishte vjedhur databazen kureshtja intelektual-politike.

4 dite?! Une kujtova se me shume se 4 ore eshte e rrezikshme.

m'duket se po ja hedh me kunjekritike xhibit.

no one is hedhing anyone anything here Bredho*, e ke nga enderrat qi ke pare me Ema Andrean smiley

*ketu ben perjashtim hedhja nga ana e Belulit ne teme te linqeve qe thone "cum" ne to, qe ne rast se IT-ja e puneve tona vret mendjen se me cfare valle merremi ne tek kjo faqja shqiptare , tashme e ka te qarte smiley

Xhibi: un uomo un perche*

* ka pas qene rubrike e mai dire gol smiley

Feste do behet.  Po mblidhen firmat per peticion per ta shpalluar dite feste "Diten e Prishjes.".

Si ka mundesi, qe ne kohe krize te prishen objekte dhe te mbyllen biznese? Ka rreth 4 muaj, qe invalidet, tetraplegjiket dhe paraplegjiket, te verberit dhe kujdestaret e tyre nuk marrin leket nga qeveria. Po ashtu perkrahja sociale nuk eshte shperndare, po kaq muaj. Dhe kostoja e te gjitha ketyre parave, nuk i kalon ato qe qeveria thote se do demshperbleje pronaret e pallateve qe po prish ne Vlore. Paradoks i madh ne kohe krize !

"Paradoks i Madh ne Kohe Krize"

Si ka mundesi

qe ne kohe krize te prishen objekte

dhe te mbyllen biznese?

Ka rreth 4 muaj

qe invalidet, tetraplegjiket dhe paraplegjiket,

te verberit dhe kujdestaret e tyre

nuk marrin leket nga qeveria

Po ashtu perkrahja sociale nuk eshte shperndare

po kaq muaj

Dhe kostoja e te gjitha ketyre parave

nuk i kalon ato qe qeveria thote

se do demshperbleje pronaret e pallateve qe po prish ne Vlore

 Prishja ...e kompleksit.pse prishet dhe kompleksi apo prishja eshte komplekse.? shembet do ishte fjala e duhur.

Nc. Shembje e ka zon Lasgushi: 

Per dashurine-o Zot, 
Qe shemb nje burre,
Qe s'e pat ndjere dot 
Gruaja kurre;

 ................

moj më prishe nga Fiqiri

po po se ahera skishte dal hala tahiri, ai me i miri smiley

O Bobo kjo Ballancasmiley

Prish mire kush prish i fundit.

Prish prish behet shteti si kalaja.

Shesh prishi prishin dhe prishet.

Ha nje te prishur te prishur dhe vjell gjithe jeten.

Qengji i mire prish dy drejtoresha.

Etjprish...

He mo, erdhi kompleksi apo akoma?

RE DHE STUHI

Në qiellin e vrejtur,
i varën retë këmbët,
stuhisë dhe breshërit,
nuk i bëjnë ballë pemët.

Krrau..krrau...krrau,
korbat me zë të ngjirur,
këndojnë mbi gërmadhat,
nuk dihet fundi i stuhisë...

Nga retë dhe stuhitë,
çdo gjë shkatërrohet shembet,
zëngjirurit korbat e zinj,
vetëm fatkeqësi kudo sjellin.

E duam qellin të kaltër,
pa ré të zeza stuhi e breshër,
në vend të zëngjirurit krrau krrau,
të këndojnë bilbilat zë-ëmbël....

Po ik ere ti se le kokeren e nomit me keto vjersha kopshti! smiley

po lere te sjhkretin se kaq e ka zhvillimin mendor sa nje femij kopeshti, biles te atyre pa dreke.

Mos jeni gjë zogj korbi,

jo dy parafolsit?

apo akoma nuk dini të lexoni,

kur të rriteni do ti kuptoni....

Vlora Vlora, Vlora Vlora,

Bjerri mo te lumte Dora!

Apo jo o Belul se xhibi ka kohe qe nuk eshte me Vlonjat.

 5 milion dollaro per t pallu lul bashen..e paska pej floriri

O Grava, sikur the qe nuk do prishej pallati apo jo? smiley

Endrity, hape dhe ricito ca kam thene.Ne se aty kane blere qytetaret ai pallat nuk prishet sikurse pritej me dinamit.Qytetaret do te demshperbleheshin pamvartesisht nga devijimet ne projekt apo ne njolle, nga ndertuesi apo investitori.Po ka nje leje zyrtare, bleresi , qytetari eshte ne mirbesim te shtetit.
Fakti tani qe ai nuk prishet se eshte me shkelje etj, por " Per interesa Publike..." Ashtu mund te prishet edhe shtepia kunfleni ju e imja...ku dremis une.Pra nuk eshte " Prishje " mo Endrity

E pur si prishet. 

Po kete e kam te qarte mo grava, tjeter gje nese qytetaret do e konsiderojne te mire publike qe vlen te demshperblehet. 

Me shume e kisha me burimet e tua per lajmet politike, qe kete here dolen te pasakta smiley 

Shetitorja eshte e mire publike qe c'ke me te.  

Demshperblimin mundesisht nga pronaret qe thone se as letrat e pronesise s'i paskan te sakta se dokumentat i paskerkeshin firmosur edhe nja dy individe qe vetem me fryme te shenjte mund te hidhnin firme.  

Per demshperblimin, jo per shetitoren, e kisha nese eshte e mire publike, me fal nese nuk doli qarte nga fjalia. 

Hic e mire publike demshperblimi.  E mira publike do ishte te denoheshin ata qe dhane ate leje te paligjshme, t'u konfiskohen kane a c'kane, pronareve po ashtu ne kane fallsifikuar letrat e pronesise, e me ato leke te demshperbleheshin ato 13 familje. 

PO te sekuestrojne vilat e shpetim gjikes ne Florida mbulohet demi.

I kam pak zet me-the-te-thashe ne pergjithesi e per aksesore ne vecanti, por kjo qe thua ti mund te shpjegoje se pse zonja e pare e Vlores ne diten e 28 Nentorit kishte vendosur si shall me dekor flamurin amerikan.  

Gojet e liga I thone keto ,une personalisht besoj se ato dy makinat 100 mije euro I ka blere me parate e fituara nga shitja e gomarit me vlera historike te xhebros I cili me hokat e tij ishte nastradini I krahines.

na cmenden

dikur prishja kishte profil erotik, tani u bo prap beton smiley

smiley Po gjiza moj Ruzhe, e harrove?

[AL]  Gjergji_N - 3 Nëntor 2013 - 20:48 Permalink

përgjigju

Monda mos ha inat kot.. ajo ndertese vertet mund te prishet por vetem me VKM dhe pronaret atje do demshperblehen jo vetem me koston e apartamentit qe kane paguar por edhe deme anesore qe mund tju vijne nga ky shpronesim... Ai pallat i ka tere kartat ne rregull nga ana ligjore.

deme anesore

Per ca deme anesore, si mallkim e sharje nga cdo vlonjat sa here i binte rruga poshte pallatit, nuk ka fond publik qe i perballon. 

Ju korcaret e mandolinave nuk keni si ta kuptoni smiley

Mire mire ketu do jemi.. nuk ka mbaruar ajo pune me 4.6 mil $..

Ti ke inat pse i doli llafi Brad per vleren e pallatit a si? smiley

 ke inat pse i doli llafi Brad

Po s'ka pse. Bradi eshte i yni tani. Kishim, c'nuk kishim, ca kontradikta te vjetra dhe pa kuptim, jane kapercyer. Tani te ecim me shpejt dhe perpara, se s'kemi kohe per te humbur. Do shohim nga e ardhmja e ndritur. 

Fol per vete emo.  Kthesat bejini vete.  Kontradiktat e vjetra botoksojini vete. 

Kontradikta e vetme qe kam pasur e vazhdoj te kem me Brad eshte kur a nese lu Bayern me Milanin.  Kesaj s'kam c'ti bej.  Per te tjerat lali xhan atehere, lali xhani tani.  

Ja kshu.

jo, jo, e kisha per gjergjin qe s'ka pse ka mo inate smiley

 

Gjergji ka inat me te gjithe, nuk diskriminon. Vellezer, por opozitare. 

@ Roni, s'hyn Mukja fare.  Nqs e thote Xhexhua qe do marrin kaq e aq, gorricat kane per te mare.  Qe i del llafi anapodha, i del.  Ate qe e ka, e ka. 

Amon o Monde mos u rrej edhe ti. Komunistet jane mashtrusa te lindur. E ke parasysh Mukjen? Me vule, firme, dhe dyll e mbyllen at marrveshje me Ballin dhe ne fund i thane hipni ktu e shihni Stambollin. As edhe nji kokerr leku nuk kan per te mor pronaret e kompleksit Jon. Xerro, nada, nichts, rien, típota, ništa, niente!

Bradit nuk i doli asnje llaf sepse thoshte qe kushtonte 1 mil euro kostoja e ndertimit ndersa une thoja 3 milion euro ( dhe fitimi i vjerrit 8 mil euro)  dhe llafi me doli sepse mjafton te shohesh demshperblimin e qeverise. Pronaret nqs e ndjeki deri ne Strasburg te bejne cope me karta. Po duhet te dini qe i paguajme ne te tera.

Para se te shembi kete pallatin ne Vlore, Edi duhet te prishi me pare pallatet per te cilat ka dhene vete leje ne Tirane. Duke filluar nga Komuna e Parisit (Kamza e Socialistave).

Sa kerkesa paske edhe ti. Ne Komune te Parisit nuk do kaloje Lu(n)gomare.

 do paguhen edhe demet anesore thote Gjekja.Duhej te ishte e kunderta o tu mbyllte, shteti te paguante pjeserisht koston e ndertimit mbi njollen e prones.ai pallat eshte kompromis korrupsioni.edhe demshperblimi eshte kompromis.

Lejen e ndertimit shteti e dha (i perfaqsuar nga Gjika si kryetar bashkie), kushtu qe shteti te mbaje pergjegjesi.

Kompromis midis kujt ?? 

Prishja e atij pallati do ti kushtoje ketij populli te pakten 20 milion euro pasi diten qe pronaret ndertues dhe banoret e dergojne ceshtjen ne Strasburg absurditeti i vendimit te kesaj qeverie prish e shkaterro do ndeshkohet keq nga kjo gjykate. Keni parasysh qe ata vendosin si gjobe per shtetin edhe demet morale. Prandaj o popull e biznes pergatituni per demin qe do paguani

Xhaegla, mos u merr me sporte te renda ne pleqeri. Perdor lulelaker dhe brokoli. Bejne mire.

Mos lexo Fahri Balliun se kur zhgenjehesh dikon keq per tensionin.

Nuk do e ankimojne fare ne Strasburg se ashtu eshte puna. Ose me mire do e ankimojne mbasi te kete mbaruar hetimi penal.

 

Sot hic prishje? 

Pse kjo prishjeritemrenie? Gjeja prishet sa eshte e prishur, ka thene populli.

Kulaket bardhjamosur balliste te Bashes & Co kane apartamente te treta luksoze anes detit, nderkohe qe partizanet elegante idealiste (por me shije me te avancuara ushqimedetore) jetojne laj/thaj ne nje apartament te ngushte ku s'ka as vend per kravata.

Ah si nuk kemi nje dinamit te fuqishem, ti bijme n'zemer Bashe-pallatit qe s'bzan...le qe e kemi e kemi...tik-tak, tik-tak ...ne Shqiperi paska ndertime pa leje? smiley tik-motherfucker-tak, se bucet kercet shteti, vaj korrupsioni, mjer dovleti...

Obobo c'po ben Kokedhima / i paska hapur 1500 vrima .... smiley

LefKOPE mos digjoxhibngjalpervojen / i kamarre Perendia mendjen i ka lene Gojen smiley

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).