Jo më shqiptar, preferoj një shtetësi tjetër. Ky është synimi i disa mijëra personash brenda vitit. Cdo vit të paktën 760 persona lenë shtetësinë shqiptare për të marrë atë të një vendi tjetër. Kryesisht personat që lënë shtetësinë shqiptare marrin shtetësinë e një prej vendeve të Bashkimit Europian. 

Drejtoria për Shtetësinë dhe Refugjatët nën varësinë e Ministrisë së Brendshmë i është përgjigjur interesimit të televizionit News24 lidhur me shifrat e shtetasve shqiptarë që kanë kërkuar të lënë shtetësinë shqiptare përgjatë 5 viteve të fundit. 

Sipas të dhënave zyrtare për vitet 2008-2013, ministria e Brendshme bën me dije se janë paraqitur 3808 aplikime për lënie shtetësie. (595 aplikime i përkasin vitit 2013). Dosjet e aplikimeve për lënie shtetësie pasi shqyrtohen dhe verifikohen për përmbushjen e kritereve dhe procedurave ligjore nga Ministria e Brendshme i paraqiten si propozim miratim Institucionit të Presidencës që vendos më pas dekretimin ose jo të kërkesës së qytetarëve. 

Nga ana tjeter nga Presidenca behet me dije se nga dosjet e paraqitura në 5 vitet e fundit për lënie shtetësie shqiptare vetëm një numri shumë të vogël nga këta përsona iu është refuzuar kërkesa për lënie shtetësie dhe kjo për shkak të mos përmbushjes së procedurave ligjore ose për shkak të problemeve me organet e drejtësisë në vend. 

Kërkesa për heqjen dorë nga shtetësia mund të paraqitet nga çdo shtetas shqiptar në mbështetje të nenit 92, pika “c” të Kushtetutës, të neneve 15, 19 dhe 20 të ligjit nr.8389, datë 5.8.1998 “Për shtetësinë shqiptare” 

Pergjigjia e Ministrise se Brendshme: 
1.Pranë Drejtorisë për Shtetësinë dhe Refugjatët, për vitet 2008-2013, janë paraqitur 3808 aplikime për lënie shtetësie. (595 aplikime i përkasin vitit 2013) 

2.Ministria e Punëve të Brendshme me përmbushjen e kritereve dhe procedurës ligjore, pasi shqyrton aplikimet vendos të paraqesë përpara Institucionit të Presidencës propozimin për miratim. 
Të gjitha kërkesat e aplikuesve të gjetura konform ligjit e procedurës janë përcjellë nga Ministria e Punëve të Brendshme pranë Institucionit Dekretues. 

3.Ministria e Punëve të Brendshme, Drejtoria për Shtetësinë e Refugjatët, nuk refuzon por shqyrton dhe kthen aplikimin (kërkesën) për plotësime të përcaktuara nga ligji dhe me plotësimin e tyre,duke i gjetur konform ligjit, i propozon për miratim. 

4. Kërkesën e katërt e gjejmë jashtë kompetencave të punës së kësaj Drejtorie. Në nenin 19, të ligjin nr.8389, datë 05.08.1998 “Për shtetësinë shqiptare”, i ndryshuar, përcaktohet se: “... Ministria e Rendit Publik vendos për paraqitjen ose jo të kërkesës për fitimin, rifitimin ose humbjen e shtetësisë pranë Presidentit të Republikës”. 
Referuar dispozitave të mësipërme, Ministria e Punëve të Brendshme shqyrton, verifikon dhe vendos për paraqitjen e kërkesës për miratim e Dekretim në Institucionin e Presidentit. 
Lidhur me Drekretimet e shtetasve nga Institucioni Presidencës ato paraqiten në faqen zyrtare.

Sipas Ligjit
Kërkesa për heqjen dorë nga shtetësia mund të paraqitet nga çdo shtetas shqiptar në mbështetje të nenit 92, pika “c” të Kushtetutës, të neneve 15, 19 dhe 20 të ligjit nr.8389, datë 5.8.1998 “Për shtetësinë shqiptare” 

Neni 15
Shtetësia shqiptare merr fund me kërkesë të personit, kur ai plotëson kushtet e mëposhtme: 1. Ka mbushur moshën 18 vjec. 
2. Nuk mbetet pa shtetësi si rezultat i heqjes dorë nga shtetësia shqiptare, meqenëse ka shtetësi të huaj, fiton shtetësi të huaj ose garanton se do të fitojë shtetësi të huaj. 
3. Eshtë rezident në një shtet të huaj. 
4. Nuk është në ndjekje penale për vepra penale, për të cilat, sipas legjislacionit 
shqiptar, parashikohet dënim me burgim jo më pak se 5 vjet. 
5. Nuk ka detyrime ligjore ndaj autoriteteve shtetërore, personave juridikë dhe 
fizikë. 
Vendimi për njohjen e faktit të heqjes dorë nga shtetësia shqiptare mund të revokohet, 
kur vërtetohet se ish-shtetasi shqiptar, me vetëdije, ka përdorur të dhëna të pasakta ose 
dokumente të falsifikuara per lenien e shtetësisë . 

Neni 19 
Ministria e Rendit Publik brenda 6 muajve nga dita e paraqitjes së kërkesës së individit, në bazë tie kushteve të përcaktuara në ketë ligj për fitimin, rifitimin ose humbjen e shtetësisë shqiptare, vendos për paraqitjen ose jo të kërkesës për fitimin, rifitimin ose humbjen e shtetësist pranë Presidentit të Republikës. 
Kërkesa e Ministrisë së Rendit Publik shoqërohet me dosjen e plotë individuale te kërkuesit. Vendimi për bërjen ose jo të kërkesës nga ana e Ministrisë së Rendit Publik i bëhet e njohur subjekteve të interesuara, të cilat, në rast se nuk jane dakord me përmbajtjen e tij, mund të ngrenë padi në gjykaten e rrethit Tiranë. 

Neni 20 
Presidenti i Republikes, brenda 3 muajve nga paraqitja e kërkesës së Ministrisë së Rendit Publik, nxjerr dekretin përkatës. Në rast se kërkesa nuk është e plotë, materiali i kthehet për t'u plotësuar Ministrisë së Rendit Publik brenda 1 muaji nga dita e paraqitjes. Kur janë kushtet e pikës 7 të nenit 9 të këtij ligji, dekreti për fitimin e shtetësisë shqiptare nxirret edhe pa ndjekur proceduren e mësipërme. 

[...]

176 Komente

Nuk e kuptoj , une kam nenshtetesi shqiptare dhe kanadeze .

perse u dashka me e heq nenshtetesine shqiptare ?? 

Po lere ti, ti ha buk vec. 

Osh per katunaret Elba

Ti si qytetare ske nevoje ta heqesh smiley

Po jo mi Ruzhe, se s´ka t´boj hic pun katunari apo qytetari. Dushman agai psh nuk ta lejo ty si shqiptar dyshtetsine, plus ene ca vene nordike, plus ene greket, qe s´ta lejn nenshtetsin shqiptare po e more greken, kshu qe bohen pak e nga pak 700 veta m´vit qi dun me lon nenshtetsin shqiptare.

Nuk osht nonji gjo per tu habit jo.

Pytja mo teper osht: Kujt i shko n´menje me bo nji shkrim gazete per ket pun, iher!

Apo s´ka shkrujt mo njoni e tjetri m´fejsbukt a ´tuiter, ose u marun pytjet qe dun me i bo ministris se permrencme, ene i drejtojn kshu lloj pytjesh ministris per ket lloj informacioni?

po ngacmoja Elben qe u habiste mre,

e di shume mire si eshte puna e nenshtetsise, ketu e qemoti.

I mbaj mend plot njerez qe vinin ta dorezonin shqiptaren se donin me marre gjermanen.

Tani se bejne shkrim ska nai gje mer ti, (une shkrimin se kam lexu hic ne fakt) por qe gjithesesi, deshira e papermbajtur e shqiptareve per te marre nenshtetsi te tjera dhe ne kushte sakrifikuese, eshte dicka per tu dalluar dhe patur parasysh.

Sepse tregon se sa i pajetueshem eshte vendi yne, por mbi te gjitha sa e pasigurte perceptohet e ardhmja, duke qene se nje pjese i marrin nenshtetesite e huaja dhe pse jetojne apo do kthehehn te jetojne ne shqiperi

Mua personalisht nuk me godet me shume fakti "kush e beri" ose "pse e beri". Ajo qe trishton, eshte menyra si percillet lajmi.

Duhet vertet ndonje tekst shkollor ku te thuhet qe nenshtetesia qendron ne deshiren e qytetarit pasi ky i fundit te kete marre nje nenshtetesi tjeter, dhe s'ka perse te kete asnje efekt dy-shtetesia

... Te rrezohen ca tabu.

Cdo gje varet nga shteti ku kerkon nenshtetesi te re. Kanadaja lejon dy-shtetesi dhe nuk kerkon qe ti te dorezosh nenshtetesine Shqiptare. Disa shtete jane shume strikte, si psh, Meksika apo Izraeli  ku duhet prove qe ke hequr nenshtetesine e meparshme.

Pra Shqiptaret qe kerkojne nenshtetesi ne vende ku nuk lejohet dy-shtetesia duhet te kerkojne heqjen e shtetesise Shqipetare.

Arsye tjeter eshte taksimi. Si shtetas me dy shtetesi ke takse te ardhurash nga te dya vendet (kjo ndryshon nga vendi ne vend) dhe per te ndryshuar masen e taksimit eshte me e lehte te heqesh dore nga njera.

konntvrana; " .... Arsye tjeter eshte taksimi. Si shtetas me dy shtetesi ke takse te ardhurash nga te dya vendet (kjo ndryshon nga vendi ne vend) dhe per te ndryshuar masen e taksimit eshte me e lehte te heqesh dore nga njera..." 

 Edhe kjo pune eshte rregulluar ndermjet vendeve me arsye, ndermjet vendeve europiane. Nje belg, francez, gjerman, spanjoll, italian, etj, etj, paguan taksa ne vendin ku punon, per çdo gje edhe per shtepine, dhe per shtepine e dyte (ne nje vend tjeter) i paguan taksa atij vendi tjeter ku ka shtepine. Eshte rregulluar kjo pune. Prandaj mblidhen shtetet dhe bejne marrveshje dy-paleshe, shum-paleshe, etj. 

E kuptoj, po besoj se kjo qe permend ti eshte me e spikatur te shtetet Europiane, pasi ekonomikisht jane nje. Ne Amerike P.sh nese te ardhurat i ke mbi $95,000 ne vit taksohesh pavaresisht se ku i ke bere leket. Pra ti mund te jesh me dyshtetesi te jetosh dhe te besh leket ne Shqiperi, mos kesh fare lidhje me Ameriken dhe te taksohesh ne Amerike. Kjo eshte nje nga arsyet kryesore ne Amerike pse njerezit dorezojne shtetesine.

 

Edhe te drejte ke qe shume vende Europiane e njohin dyshtetesine, po ka shume vende (jo-europiane) qe nuk e njofin e Shqiptaret jane akoma te detyruar te dorrezojne shtetesine Shqiptare. Po ta shohesh nga numri i ulet 500+ ne vit besoj se per keto shtete behet fjale. Mendoj se ka me teper se 500+ Shqiptare ne vit qe marin shtetesi te huaj.

 

 

Nuk besoj te kete shtet ne Europe, qe nuk e njeh dy-shtetesine Vrana (kam pas njohur nje plak te mençur ne kohen e socializmit, qe quhej Vrana) smiley

Elba, nuk e kupton, qe ka akoma shqiptare me zhvillim te vonuar, qe edhe lajmet e sotme i marrin me vonese pas 10-20 vjetesh. Keta jane ata shqiptare qe nuk e din se tashme (ka disa vjet ne fakt) , ne ter vendet perendimore, europiane etj, njihet dy-shtetesia. Ka edhe ketu ne Belgjike, shum belgj qe nuk e dijne se ligji ka disa vite qe ka ndryshuar, se ne ter vendet Shengen (thuajse) nuk lejohej dy-shtetesia, duhej te lije ate te origjines qe te merrje ate te te vendit ku jetoje. Ka belgj psh, qe habiten kur ndigjojne se ne emigrantet kemi dy-shtetesine, sikunder qe ka qe nuk habiten se e dine qe ligji ka disa vjet qe ka ndryshuar. 

...cudi qe harrove komshit e tu gjerman, te cilet pa leshuar shtetesin shqiptare, nuk te japin ate gjermane

Kjo gje EH, ishte para 15-20 vjetesh, se ka qysh nga viti 2000-2001 qe Gjermania e ka pranuar dy-shtetesine, sikunder dhe shumica e shteteve Europiane, per te mos thene te gjitha thuajse. 

...riverifiko informacjonin qe ke i nderuar Pjer. Nje shqiptar qe te behet gjerman duhet te leri shtetesin.

Je gabim Pjer.Qe te marresh nenshtetsine gjermane duhet te lesh ate shqiptare. Ska ndryshu asgje.Mund te marresh nenshtetsine gjermane pa hequr ate qe ke vetem nqs je nenshtetas i BE.

Po lereni mos u merrni me Pjerin...ai ashtu kot ja fut gjithmone!

Neuer dhe EH, sa doja te fikja kompjutrin. Qe ka shqiptar te fandaksur edhe sot e kesaj dite, kete gje tani po e mesoj, se vellai im dhe shum shoke te mij qe rrijne ne Gjermani, kane te dyja nenshtetesite, shqiptare dhe gjermane. Si s'ju vjen turp qe jeni fandaksur keshtu, apo se e keni lene nenshtetesine shqiptare, dhe ju vjen inat me ligjin gjerman qe eshte ndryshuar. Nje shoku im, sapo la nenshtetesine shqiptare, dhe morri ate gjermane para nja 15 vjetesh, i hypen xhindet si puna juaj, se gjermani e aprovoi dy-shtetesine dhe shum shqiptare pas tij morren ate gjermane pa e hequr ate shqiptare. 

nuk kuptoj, pse e fik kompjutrin?

Pse ti kur shkon e te shtrihesh, pas filmit apo emisionit, nuk i fik tv dhe kompjutrin, apo i le ndezur si ata te fandaksurit. 

asnji s'e fik ktu, o Pjer. kshu qe dhe une me turmen. cudi tani qe e menoj, pse nuk e fikin?

Eee, tani e kuptoj une pse shum ketu nga USA sikur s'jane ne rregull nga mend e kokes. Naten i dashur, dhe fiki  tv dhe kompjutrin kur shkon te flesh, qe te mos behesh si ai shoku jot i fandaksur. 

do e provoj.

noten, i nderuar!

Po kjo vle per keta telefonat smartphone? Se ata kompjutera jane dhe per me teper i mbajme te koka e krevatit.

nuk e di per smartphones. une vete e maj gjithnji ne charger. me maro shume shpejt bateria. it sucks man. osht android, htc mytouch slide 4g. hajt mo... po nuk e fik as kte.

spo di ca me bo, Pjeri spo me kthe pergjigje per noi informacion me teper!!!

Nga sa tha i bje qe vle dhe per smartphonet, qy sot do e karikoj nga dhoma tjeter per siguri.

Kur t'maro kontrata? ti e paske me T-mobile ste ndahet shpirti nga Evropa

Pjer, problemet e medhaja te menies, dmth te trunit, qe u thon stres, nuk jane ne Evrope, por pertej deteve.Me bon cudi qe pyt; pse nuk e ..." fikni" !Kot ja merr per meri ...njonit !

them per kompjutrin. TV-n e fikin, po.

....Ti duhet te kesh te drejte me siguri, po ca me bo qe na destabilizojne keta gjermanet, qe ca budalliqesh nuk shkrujne neper sitet e tyre zyrtare....
Por ne te gjithe perulemi para dijes tende smiley

Dual citizenship

Generally, naturalization in Germany is only possible if the former citizenship is renounced. An exception exists for citizens of other EU countries and Switzerland. They may keep their home passport and have dual citizenship.  For all others, dual citizenship will only be entitled if the renunciation of the former citizenship is a case of hardship or just not possible. This can be the case if the foreign country does not allow for a renunciation or if the requirements of a renunciation are hard to fulfil.

 

 

 

perktheje cik ne shqip, ndryshe nuk vlen, do thosh Pjeri..smiley

shiko, ja sollen qe dje Pjerit kete ligjin gjerman per (dy)shtetesine.. Pjeri, megjithse dukshem i nervozuarsmiley, e kuptoi dhe u terhoq..... se filloi nje film..smiley

S'po e ma mo alkolin Pjeri. Ose ato verat ja japin me hile ose ka sakelldi nga ecuria e tregut te obligacioneve. Nuk e shpjegoj dot ndryshe.

Pjer per Gjermanine e ke gabim. Gjermania nuk i lejon 2 nenshtetesite. Kjo eshte 100% e sigurte. Ka disa persona qe i kane te dyja dhe e kane mare nenshtetesine para 2000. Po ashtu ka shtete qe nuk ja heqin nenshtetesine neshteteseve te tyre si Irani, Serbia dhe shtete te tjera. Ne keto raste behen perjashtime. Ne koalicionin e kesaj qeverie (ne Gjermani), ne kontraten qeverisese te kater vjeteve te ardhshme kane parashikuar lejimin e 2 nenshtetesive nen presionin e partise socialdemokrate.  Por per sa kohe nuk ka kaluar ne parlament dhe nuk eshte bere ligj mbetet qe personat te kene vetem 1 nenshtetesi. Kush mer nenshtetesi te dyte i hiqet automatikisht nenshtetesia (edhe Gjermaneve puro nqs behen amerikane ose kanadeze). Ligji eshte i njejte per te gjithe. Ligji i 2 nenshtetesive qe mund te vihet ne fuqi nuk perfshin kerkesat e vjetra per nenshtetesi por vetem ato te reja. Pra kush e ka hequr nuk mund ta mare prape. 

Ca thote VQ per nenshtetsine?

Nuk duhet mi ngatrru parimet shkencore baze me....vogelsina te oficereve publike, Neuer

Pierre sa ben gam-gam kot per se koti, komputerin e ke, internet ke, kerko dyshtetesine per shtein Gjerman dhe do te shikosh qe Gjermania e lejon ate, pra dy shtetesine vetem per shtetasit e BE-se dhe shtetasit nga Zvicra. Pastaj ka dhe ca perjashtime nga ky regull per shtetasit e disa vendeve qe nuk lejojne fare lenien e nenshtetesise. Por kjo behet jo automatikisht por selektive mbi bazen e rrethanave te caktuara. Prandaj tjeter here mos kembengul si mushka. Vellai yt qe ti po thua se ka marre nenshtetesine Gjermane pa lene ate shqipetare mundet qe te kete edhe nje nenshtetesi tjeter nga nje nga vendet e BE-se, psh nga Italia.

Per me shume info lexo ketu.

kuazimondo; " ....Vellai yt qe ti po thua se ka marre nenshtetesine Gjermane pa lene ate shqipetare mundet qe te kete edhe nje nenshtetesi tjeter nga nje nga vendet e BE-se, psh nga Italia..." 

 smiley smiley smiley 

Kuazo, kesaj i thone tre-shtetesi qe nuk eshte aprovuar akoma nga asnje vend. Ekzistojne disa individe me tre shtetesi, ngaqe nuk e kane deklaruar, si psh, ndonje serb i Bosnjes qe ka nenshtetesi boshnjake, serbe dhe belge (ose te nje vendi tjeter te EU), ndonje kosovar, ndonje refugjat i republikave ruse, etj, por keta jane te rralle, me kokrra. 

Sa per vellain tim dhe qindra shqiptare, gjermani e ka lejuar dy-shtetesine, megjithse vazhdon akoma fryma e vjeter ne disa lande te Gjermanise, ose me sakte qeveria federale e ka lejuar por qeverite lokale akoma nuk e kane lejuar. 

...o po cte dredhme qe ke bo me ket koment ...ne mes te sheshit burrave  smiley

po ça pret nga dikush qe mban dubel nacionalitet ti ? smiley

nuk po dredh gje, me duket se vetem po ploteson.

ajo qe duhet thene eshte qe te gjithe ata qe flasin per kete pike (per me teper me kompetence), nuk jane gje jurista e nuk e njohin ligjin gjerman me rrenje. flasin pra KOT, bazuar tek Wikipedia si informacion i vetem apo tek ndonje shok apo mik, qe nuk u ka treguar HAPUR te gjitha detajet e dosjes se tija (eshte paraqit para gjermanit si kosovar apo shqiptar apo tjeter nenshtetesi apo grup etnik). 

ligji gjemarn eshte kompleks (si ai amerikan ose i zvicres) ngaqe gjermania eshte shtet federal. 

tek wikipedia faqja fillon qe per nenshtetesine ligji gjerman eshte bazuar tek e Drejta e Gjakut (jo ajo Drejta e Tokes, si ne France psh). dmth qe pa qene me nje prind gjerman eshte e pamundur te jesh gjerman. ndersa nga statistikat del se me mijera te huaj (turq, serb, vjetnameze) e marrin nenshtetesine edhe atje. hajde kuptoje pra ate faqen e Wikit.  

...po pikerisht pra Profil, jemi ne kete kontekst, ku njerzit flasin me kompetenca te plota, dhe e sjellin temen sikur i ka vdek nona atij muhabeti,  per dicka qe vetem e kane me te degjuar...
(po te lexoje te gjitha komentet mbi kete teme, do bindeshe qe nuk eshte plotesim....eshte e dredhme smiley )
Asgje te keqe ska te debatosh, po edhe me e ven doren ne zjarre vend e pa vend ...eshte cik si teper.
 

ti e ke nenshtetesine gjermane ?

Po , dhe me eshte dashur ta hiqja shqiptaren. Skisha rruge tjeter. 

po mire je martuar me gjermane dhe ke femij me te ? 

Sorry por pyetja eshte shume private dhe ska lidhje me nenshtetsine.Nenshtetsine gjermane e marrin dhe ata qe sjane te martuar me gjermane.

dmth Wikipedia rren, kur thote ne fillim te faqes qe nenshtetesia tek gjermanet eshte e bazuar tek e Drejta e Gjakut. (ne france sa here ka debate per natyralizacionin e te huajve, japin si shembull gjermanine qe nuk te ben gjerman pa qene femije gjermani. ja futkan kot atehere) 

po ne pashaporte gjermane, percaktohet nenshtetesia dhe kombesia apo vetem e para ? 

psh dikur ne pashaporte shqiptare ishin te dyja. nje minoritar psh e kish nenshtetesine shqipetare dhe kombesine greke, ne pashaporte.

Neuer junge smiley siç duken bathet, e paske hequr nenshtetesine shqiptare, tani taksirati blej noi apartament ose studio/gazoniere smiley qe te vertetosh se je me nje prone ne Shqiperi, qe te marresh perseri nenshtetesine shqiptare. 

normalisht nenshtetesia e prinderve duhet te mjaftoje. pra prona s'ka nevoje. 

Para ligjit Profil, pergjigjen te gjithe njesoj sipas asaj qe kane bere dhe jo sipas asaj qe kane (bere) prinderit. Ai mund te perfitoje ne pershpejtimin e proçedures se marrjes se nenshtetesise ngaqe ka prinderit shqiptare , por kete nuk e perfiton pa treguar nje lidhje me Shqiperine, aktivitet apo prone ne emrin e tij (jo te prinderve). 

Nenshtetsine shqiptare e rimerr kur te duash  more zotni.Ca thua ti duhen lidhje me prone e aktivitete e te tjera si keto! Po ku ka lidhje me te forte se sa te jesh lindur e rritur ne shqiperi or ti. Ti ngulke kembe si mushka . Me kete e myll diskutimin me ty per kete teme .

Neuer, mos u nxeh biri im, une uroj ta marresh sa me shpejt nenshtetesine shqiptare. Ti shko e provoje tek lagjia/gjendja civile, se bo vaki emri jot nuk eshte hequr akoma, por, por, por ama nese emri jot eshte hequr, do me japesh te drejte kur te te thone se e ke hequr me deshiren tende, dhe se ke te drejte ta rimarresh por duke zbatuar ligjin, pra ben kerkese, verteton lidhjen me prone apo aktivitet, se quhesh gjerman (i huaj) per momentin pavarsisht se ke lindur ne Shqiperi dhe je shqiptar. Kjo qe je shqiptar, thjesht mund te te shpejtoje proçedurat, asgje me shume, krejt ndrysha nga nje i huaj qe i duhet te presi 5-7 vjet. 

kombesia ka lidhje te drejtperdrejte me GJAKUN. ti kesh prenderit shqiptare, je shqiptar edhe sikur te jesh lindur ne amerike apo tjeter vend. s'ka lidhje me pronen, je shqiptar vetem po te kesh nje shtepi ne shqiperi e bile nuk duhet te jete e lidhur as me jetesen atje (te pakten te kesh jetuar 5 vjet, siç e kane sot shumica shteteve te zhvilluara).

mirepo anglo-saxonet si dhe frenget, duke qene vete nacione lesh-arapi (ne territor te tyre jetojne shume ETNI, popuj te ndryshem) e kane zgjeruar nocionin e shtetesise apo nacionalitetit (kombesise). e drejta e tokes (vendbanimit) ka marre perparesi ne krahasim me te drejten e gjakut. se kur eshte francez nje korsikan (qe s'flet gje fregjisht fillimisht), pse te mos jete edhe nje vietnamez. 

shqiperia  eshte SHTET - ETNI. bile i vetmi ne Ballkan i llojit te tij. greket, serbet, bullgaret e tjere, jane si franca, anglia, etj. shtete shume-etnike, besimi fetar (orthodoksia tek greket) ose satrapi mbret (tsari tek sllavet) pati rol kryesor ne formim te tyre.

Tashi qe jemi P.R. (pas epokes se Rilindjes) do kthehen ta maren mbrapsh nenshtetesine shqiptare te pakten 67% e atyre qe e lane per arsye se s'deshin te indentifikohen me malokun/et (jo per arsye krahinoriste por ngaqe malok-asosacionlleku i ndikonte negativisht ne mardheniet romantike).

te ishte vetem per pune romanqike s'kishin ik fare po e verteta eshte se ai maloku jot e romanqiu mire shqiperine nja nje 20 vjet e tani duhet te degjojne edhe denglat e tua gjith ata qe moren rruget

Po mire. Edhe kjo ka te miren e vet. Ulet numuri i shqiptareve, po rritet numuri i turisteve.

Çdo vit rreth 760 persona lënë shtetësinë shqiptare

..vecanerisht  nje zhgenjim dhe largim ne mase po vihet re ne rradhet e Rilindasve te PS-se për shkak te mospunesimit te premtuar nëpër institucionet e shtetit ne nje kohe qe ata te LSI-se duket qe kane fillu pune para se te numuroheshin votat.Bile ka raste qe një militant i LSI është i punësuar më shumë se një herë në vende të ndryshme. smiley.Nga PS-ja edhe komisionere kane ngele pa u punesuar akoma duke ju thene se ;

1. Na sillni fillimisht një CV, të të fusim në konkurs ose dërgojeni atë online tek faqja zyrtare.

2. Sapo të kesh mbaruar masterin na lajmëro.

3. Kur të marrim statusin do i heqim nga puna këta të PD dhe do ju fusim të gjithëve, pa merak.

Nëse nuk gjeni asnjë rrugëzgjidhje për premtimet që keni marrë nga ana e sekserëve të PS, në fund keni një mundësi të pyesni kryeministrin tek “Pyet Edi Ramën” në programin e tij në Facebook, nëse nuk e ka mbyllur akoma, sikurse bëjnë drejtuesit e tij me telefonat apo edhe duke ndërruar adresat sikur të ishin fajdexhinjë. smiley

ore,para nja 2 muajsh lexova te Respublika per zv/ministrin e jashtem, mos gaboj me mbiemer Peci, i cili paskesh hequr dore nga shtetesia shqiptare.. Ok. deri ketu dakord, e drejta e tij! por ja sic duket, duke shfrytezuar lidhjet miqesite e te atit qe paskesh qene dikur minister, e bene zv/minister te jashtem ne qeverine Rama, por skishte pasaporte shqiptare.. dakord,ne kohe rekord ia rikthyen prape shtesine shqiptare me pelqimin e presidentit, kuptohet..
...tashi nese kjo eshte e vertete, megjithese ky zoteria mund te jet i kualifikuar, profesionist super i afte, i papare... por moralisht ama, nuk mund jet zv/minister i jashtem dhe te mbroje interesat e Shqiperise dhe shqiptareve dikush qe me deshire nuk donte te ishte me shqiptar!!

do jete minoritar ai peci

Belulo, une sapo shkrujta nje koment te ngjashem po me iku er lesh. pyetja qe une kam eshte, mire se gjithsekush e zgjedh vete nenshtetesine se kjo i krijon ca privilegje, po a ka ligj qe regullon dhe mbron privilegjet e Shqiperise dhe shtetit shqiptar. Dhe se kam fjalen vetem per ofiqe shteterore, po edhe per prona e pasuri te lujtshme e te palujtshme.

O belul i dashur, po ç'mirresh me keta bastarde, keta jane gjak i shprishur, ora iu ka ngecur qysh kur ishin ligjet e luftes, nuk e dine se shum ligje kane ndryshuar ne bote. Shifi çfar diskutojne, kujtojne se vazhdon akoma ligji i luftes se ftohte, i nje-shtetesise. 

Me ngadale me keto epitete Pjer. Mos me zhgenje te pakten ne menyren e sjelljes.Ja ku e ke ligjin aktual qe thua ti qe ka ndryshuar . Lexo paragrafin e fundit .

Ke shku shpesh ne qilar sot si duket.

Mos ja ve re Pjerit, eshte inatosur shume qe kur e kane demaskuar si pseudo-ekonomist.  

Mos... pse nga Pjeri e gjeten ata tia fillojne me demaskimet . Ka te tjere sa te duash , dhe me pushtet bile .smiley

Kush e ka demaskuar? Me sa di une pjerini nuk e mban veten ekonomist te mirefillte por eshte autodidakt. I apasionuar pas ekonomise, e ka thene vete qe ska studiuar ekonomi ne universitet. Per sinqeritetin e respektoj. Ka plot njerez qe jane veteafirmuar ne jete ne fusha te ndryshme. 

lol, varet se kush e ka demaskuar. Nese demaskuesi eshte vete ekonomist atehere edhe mundet qe i demaskuari te ndjehet keq. Por nese demaskuesi eshte nje hic ekonomist, Pierri as qe duhet ta rruaj fare. Pastaj ai e ka treguar vehten qe eshte nje ekonomist i mireformuar dhe gjithmone me mendime te reja sipas zhvillimeve koherente. 

Belul, mos u habit sepse ne kohen e te marrit sali, zv ministre e jashtme ishte njena me shtetesi Turke.
Ferit Hoxha, ai me surratin gjith lesh, njeriu i zi qe " udhehoqi" negociatat per tu dorezuar grekeve 353 km toke poshte e uje siper, me pasaporte franceze, sot kjo moster na perfaqeson akoma ne OKB! E dergian aty jo per ndonje aftesi se eshte me trap se trapet, por tamam pse zbatoi pike per pike udhezimet e salihut e lulit dhe sic thone mori dhe ci dhane greket.
Kristaq Gerveni, ai kontradmirali shqitar me te gjithe familjen me pasaporta greke, ai qe sic do ta keshe vene re si maste me kompast hapesiren detare te gjiut te Sarandes dhe ku i delte sagdham se ato 353 km nuk binin ne koshtrat tona por te grekut, pasi na e mati mire e mire taimin nga pjesa jone qe ja keshem marre ashtu, veresie grekut , u gradhua na feldmareshal salihu, perfaqesuesi yne ne NATO !
Keshtu more Belul i kemi patur " me vule shpellaresh " ca pune ..." te vogela "

e ke fjalen per zonjen Harxhi Grava..? kjo vertet ka shtetesi turke, por nuk e ka hequr asnje dite shtetesine shqiptare! pra kishte dyshtetesi.
nderkaq pergjigja qe ke vene ne pergjithsi nuk ka te beje fare me rastin qe permend dhe me pyetjen qe sahtroj une me siper. aq me teper qe po ti vihemi se si ky Peci e rifitoi prape, ne kohe rekord, shtetesine shqiptare duhet te jete bere ne menyre te jashtligjshme... pasi ta heqesh dore nga shtetesia shqiptare eshte e lehte, por ta rifitosh ate eshte shume e veshtire.. ka plot raste familjesh shqiptare qe kur u larguan nga Shqiperia per Greqi apo Itali ne 90-91, menduan se duke hequr dore nga pasaporta shqiptare do ta merrnin lehtesisht atje statusin e azilantit politik, por edhe sot e kesaj dite kane mbetur njerez pa dokumenta, pa "Atdhe". pasi as shteti shqiptar nuk ua rikthen te drejten e shtetesise me!

nejse, me habit lehtesia me te cilen ju i justifikoni ca veprime te kesaj qeverie qe nder te tjera erdhi ne pushtet ne emer te morait te madh se: do bejme shtet ligjor, shtet serioz, de more de! jeni ne rruge te mbare!

~~e ke fjalen per zonjen Harxhi Grava..? kjo vertet ka shtetesi turke, por nuk e ka hequr asnje dite shtetesine shqiptare! pra kishte dyshtetesi.

pavaresisht se eshte formalitet zyrtaret e larte te shtetit nuk duhet te kene bere betimin e besnikerise ndaj nje shteti te tjeter...

 

kush e ka vene kete rregull? ne shtete te mirefillta demokratike perderisa dyshtetesia quhet e drejte e individit, kjo zbatohet per te gjithe dhe te gjitha nivelet e shtetit, ndryshe eshte diskriminim! me pak fjale, dyshtetesia nuk jepet me kusht! dmth ti lejohesh te mbash dyshtetesi, por jeser pasneser nuk lejohet te behesh zyrtar i larte..
nga Hollanda mund te jap me 10-tra shembuj ministrash, zv/ministrash, deputetesh e deri nga familja mbreterore (princesha Maxima nga Argjentina sot mbreteresha Maxima sepse u martua me mbretin Wilhem-Aleksander) pra kemi ne shtetin hollandez zyrtare te larte me dyshtesi, pervec asaj hollandeze kane ate gjermane, suedeze, spanjolle, turke, suriname, iraniane, marokane etj.......

On a serious note ( albanian citizen or not), are you people up north gonna be OK with this Nor'easter ? We're hearing some crazy shit predicted for Monday on. Be safe. Don't go outside, unless you absolutely have to. Nothing is that important. 

what is that?

 You tell me, apo ne ne goje te ujkut hedhim valle ?

I'm not a NE-ner any more. T'kujtohet "Sami shkon ne Jug"?

 E kisha ne pergjithsi, keshtu ... nuk e dija qe ajo pergjithsia je ti smiley

 The West is the Best ... how far down south, if you don't mind ???

pa e cik bishtin e tigonit smiley

yeah, agreed, but darn expensive over there, man! 

 Just heard double digit minuses for a high on some places...

Yeah.. I know what it is. And how it is.

Rekordin ama e kom ne europen e dashur qendrore: -17 grade celsius.

mos e hap ket link, thjesht me te kallxu ca po nigjojsha nderkaq: http://youtu.be/jUk-5nsGedM

smiley

cheers.

C'rekord  jane keto mo? -25/-34 me windchill sot. -17 thote qyja! Vetem qe po zbutet sonte, se vjen nje front i ngrohte atmosferik debore. Eshte ngrejt already -22C

mbas nje pike kam pershtypjen qe njesoj ndjehet.

plus lageshtia - krahaso te ftoftin e korces me te tiranes.

por klima me e mire ne koninentin tone (NA) eshte atje ku thot Qemoli. 

 Jo,jo,jo, e ke gabim Emigrant. Nuk eshte njesoj temp. -3 ne Graz, Steiermark me -3 ne Detroit Mich. I'm living proof of that. 

Graz, Steiermark?

 

 You heard(read) me ...smiley

!!!!...! Servus aus Bezirk Liezen smiley

Lange Loipen ausgegangen auf Bad Mittendorf, oder Bad Aussee...  im Winter, wenn's war klares Wetter. Das Stempel Geld genniesen smiley

 Meine deutsch is scheisse. Haben ich ganz vergessen ... Vera, ke degjuar gje per Mollasin, ti ( Turnau, Steiermark , ku hate pula gur ...) 

qarte fare smiley

 Edhe atje ku themi ne qe ka klimen me te mire, mos bo gabim me ik shume ne veri ( California po flasim) se kam nji shok amerimutikan qe iku ne Sakramento me pune( paralel) nga ketu. Ato nja dy mujt e pare ( se iku ne fund te veres) na cau bythen duke na e bo zili me temperaturat konstante dhe te buta. Sot po thote C'i bona vetes.smiley As xhup nuk kishte, bo hesap ...

Nuk e di por ka vende qe nuk e lejojne dyshtetesine si psh Gjermania dhe SHBA me duket.

 SHBA te lejo 7 po munde me i mor ...dy po e po ...

shba nuk ta kerkojne ligjerisht te heqesh dore nga shtetesite e tjera megjithate formula e betimit presupuzon se heq dore nga cdo besnikeri apo detyrim ndaj cdo vendi tjeter.

prandaj bejne namin keta, behu nenshtetas ketej, behu andej, qe mos paguajne taksa.

 Ehe, le te presupozoj deri neser mroma formula betimit. Pse e ha lala ate koqe ullini ? Po sikur te bi rruga me nai ven islamik dhe te prishet makina. Vje Abu-Aliu me peshqir ne kaptine dhe te pyt per pashaporten. C'a do i tregosh, ate blune ? Jo, mer lal. Ajo shqiptarja me emrin Qemol t'i rrit shoncet per t'ia hudh lumit ne menyre te jashtzakonshme... ( jo 100%, se gjysma e atyne jone me penallti ne tru te vogel)

thone se ka apo ka pasur deputete ne kuvend te cilet ishin edhe qytetare amerikane dhe kane kryer betimin e meposhtem:

 

~~I hereby declare, on oath, that I absolutely and entirely renounce and abjure all allegiance and fidelity to any foreign prince, potentate, state, or sovereignty, of whom or which I have heretofore been a subject or citizen...

Ishin nja tre apo kater Alba, sot vetem dy kane mbetur por disa te tjere jane ne aplikim e siper....
Ama, be, nuk kane bere akoma.

Ajo ceshtje duhet pare , se betimi eshte akt ligjor .nuk mund te jesh deputet i betuar i shqiperise nese je betuar diku tjeter se ke hequr dore nga besnikeria ndaj saj...papapndreu plak kur u be kryeminister vajti ne ambasaden amerikane e dorezoi pasaporten.

Austria psh nuk e lejon dyshtetesine. Nese do nenshtetesi austriake duhet te dorezosh pashaporten shqiptare. Zgjidh e merr!

po ti ke zgjodhe?smiley

Une jam shqipo. S'kam aplikuar ndonjehere te them te drejten. S'kam ndermend te bej ushtrine.

Zgjodhi postin e zevends ministrit te jashtem, ate zgjodhi!

Baaa nivel tjeter i papare degradimi ne blog, si cilesi dhe sasi. S'ke çfar te lexosh. Shkreti.

Edhe per kete e ka fajin orgjia e Karrotes Kopshtare. Kam vene re sa here spikasin personazhe karizmatike me teme me 800 komente, me pas peshqit i kap nje veleritje.

 

 Na e ndoqi këtë rregull ligjor edhe familja Sojli, këtu në Tiranë, diku nga viti 1993. E hoqi shtetësinë shqiptare dhe pasi doli dekreti i Presidentit, ju drejtuan shtetit austriak, me të cilin kishin një lidhje në origjinë që nga Lufta e I Botërore. Austria nuk ju dha shtetësi dhe...hahaahaaa, ngelën pa pasaporta. Të gjithë hynin e dilnin në Europë me nga një vizë, qpftë dhe bullgare të blerë, vetëm këta s'dolën. S'di më t'ju them! Kush ka ndërmend, nga poetët e shkrimtarët e shumtë të pellgut PPU të shkruaj ndonjë tregim apo novelë, mjafton të pyesi ndonjë nga pinjollët e fisit dhe...ja tregimi, u kry.

zv ministri i jashtem eshte ''cun'' i v.dules,qe e kane vene te ribisedoje marreveshjen e detit me greqine ,keshtu qe shtetesia shqiptare i eshte dukur e tepert djalit.

ndersa ata qe e lene shtetesine shqiptare me deshire mire bejne. do te kemi ca salinj me pak

Pjeri ka te drejte.Une i kam te dyja nenshtetsite dhe Gjermanen e kam mare ne 2004.

Po te kesh qene alien se te kesh patur nenshtetesi shqitare po na tregon perralla. Dhe nqs ke bere sikur e ke hequr nenshtetesine atehere uroj te mos ta marin vesh se te hiqet automatikisht ajo gjermane. Te keshilloj intervisten e nobelistit Thomas Südhof qe eshte gjerman dhe ka mare nenshtetesine amerikane (automatikisht i hiqet gjermanja).

Meqe paske flamur gjerman dike gjermanisht dhe te keshilloj ta lexosh:

http://www.zeit.de/politik/deutschland/2...

 

emil + neuer , une njoh me dhjetra shqiptare qe kane dy-shtetesine aty tek juve, nderkoh qe jane me qindra e mijra shqiptare aty qe kane dy-shtetesine. 

Emil nuk jam as alien dhe skam nevoj me te tregu pralla,dhe nuk kam nevoj per keshillat e tua.Po do i vem no nji bast dhe shkojm te dy dhe e verifikojme te REGIERUNGSPRÄSIDIUM DARMSTADT aty ku makan dhon.Tani nje keshill mos boj kopetentin kur nuk je i sigurt.

Une po te them si eshte ligji. Prandaj dhe e fillova me Alien. Lexo linkun meqe je gjermane. 

http://de.wikipedia.org/wiki/Deutsche_St...örigkeit

Ketu ke ligjin nga Justizministerium:

http://www.gesetze-im-internet.de/rustag...

Eshte faqja zyrtare e ministrise se drejtesise qe i takon kjo fushe.

Dhe Elisav kete ta them me siguri te plote qe po tu thuash ne Darmstadt qe ke te dy nenshtetesite atehere brenda dites nuk e ke me ate Gjermane (Meqe e ke mare ne 2004). Lexo paragrafin 29. Anonymiteti nepermjet internetit nuk do te thote se ke te drejte. Lexo ligjin dhe na thuaj se ku eshte e shkruar lejimi i te dy nenshtetesive. Historira mbas pseudonimeve mund te shkruaj kush don. 

 

 

Cat te thot Liu ty,ti me duket se qeke shabllon.Un po te sqaroj qe i kam te dyja dhe zyrtarisht nga autoritetet GJERMANE ti vazhdo me lexo kete e lexo ate.Te thash jam gati te pergjigjem si te dush.

S'kam asnje interes, vetem se u bera kurioz. Si i ke marre dy shtetesite kur ligji gjerman nuk ta lejon? Nese flet me nota serioze sigurisht. Supozoj se nje menyre mund te jete lenia e shtetesise shqiptare per te marre ate gjermane dhe pasi ke siguruar pasaporten gjermane rikerkon shtetesine shqiptare dhe voila...u bere me dy identitete.

Bido ta shpjegoj me von se eshte fare e thjesht po te pres se mos ka no nji menje te keqe ky emili per no nji bast.

Te them te drejten nuk e kuptoj dot qellimin e ketij artikulli ? 

Po merakosen media shqiptare per farin e kombit apo ka ndonje qellim tjeter nga mbrapa ?

Si 99% e artikujve ne mediat shqiptare pa permbajtje e pa vlere smiley

ke shume te drejte. nuk lodhet media te merret me ata qindra mijera qe kane shume vite te ikur dhe jane prape te padokumentuar dhe jetojne ne ilegalitet, se vendlindja nuk i ofron kushtet me minimale per te mbijetuar. por, patjeter, duhet te gjindet fajtori, bukeshkali, qe me deshire e te drejte, sipas rrethanave personale qe mund te kete, kerkon dhe fiton nje nenshtetesi tjeter. anti-shqiptari eshte ai qe merr nje pasaporte te nje shteti tjeter. 

Nje veprim i kryere ne kushtet e te mires se tyre personale! Fundja fundit nje pjese e mire e emigranteve tane nuk e kane nder mend te kthehen me kurre! E ka shume shtete qe se njohin dyshtetsine! Nje veprim qe do ta kishin kryer edhe shume pesudo-nacionalist te ktushem!

nuk e di se me cilin "pseudo-nacionalist" e ke tamam ketu ti.. por asnje nga diskutuesit, nacionalist apo jo, nuk e ve ne dyshim te drejten private te kujdo emigranti te vendos per shtetesine/te e tij!

Keto jane probleme egzistenciale llogjesh pa baze smiley. Te gjeneralizosh kot si te thuash

imagine there is no countries... smiley

Masanej mos imagjino fare, por kno me kitare me korent ate kongen e atyne t'qereve:

 

Ma ke getnoj, so-disfek-shen, ....

Qe ne anglisht do te thote:

 

Pa kuptim eshte jeta,

jete qeni,

ne daç mbaje e ne daç ndrroje kombesine,

jete qeni,

ne daç amerikan e ne daç shqiptar,

jete qeni,

ne daç pjatalares e ne daç zv/minister,

jete qeni,

ham ham ham ham

.....................

 

Qe te tingelloje kitara deri ne deshperim mbaji terheq te dy Mi-te, siper dhe lart.

 

thuj o Pier qe belgjika te len me duble nacionalitet,madje edhe me tre smiley, ja prandaj e zgjodhem belgjiken

Ore njerez na tregoni pak si merret nenshtetesia shqiptare kur ke lind jashte memedheut.

pyet ambasaden shqiptare aty ku je , besoj e ke per femijet me prinder shqiptare qe lindin jasht ? duhen marre ca letra prej ketej

snare, nenshtetesine shqiptare, ka te drejte ta marri çdo banor i rruzullit tokesor, qe ka nje qendrim prej 5-7 vjetesh ne Shqiperi, dhe nje prone apo aktivitet pune, pra ligji eshte si ne vendet Europiane. Kur rasti eshte; nje femije i lindur jashte por me prinder te lindur ne Shqiperi (pra shqiptare), ligji eshte si ai i USA dhe vendeve perendimore, biles me i avancuar se keto vende, se dokumentat e marrjes se kartes se identitetit ne Shqiperi behen nepermjet komunes/lagjes (e cila ka regjistrat e banorve) , krejt ndryshe nga disa vende qe dokumentat e atyre me origjine te tyre, i kalojne nepermjet dikstritit kryesor (guvernantit) apo ministrise se brendeshme. 

Pjer, e kupton qe nuk duhet te vonoshe gjate ne blog? Lere hapur te shkretin se nuk e gjen gje.Futi nje te siguruar dhe brenda je!

Paisja me pash.te nje vendi te ndryshem nga Shqiperia nuk eshte keshtu siç e shihni ju,interes,apo patriotizem apo antipatriotizem.Pash,ne fund te fund tregon nje pjese te rendesishme te identitetit tend.Kush ka pash jo shqiptare ka jetuar vite te tere ne vendin qe i dha pashaporten.Ai vend ,ajo kulture,ligje e rregulla bejne pjese ne identitetin e tij ,perdite e me shume...Mandej  se ka prej tyre qe jetojne ne PPU eshte tjeter gje.

PS,femijet e lindur nga prinder me dy shtetesi regjistrohen ne komunen ku kane lindur prinderit e tyre ne Shqiperi,pa asnje problem vetem me çertifikate lindjejej te perkthyer ,noterizuar,legalizuar ne ambasade.(Flas per femije te lindur ne Itali)

smiley  Mandej se ka prej tyre qe jetojne ne PPU eshte tjeter gje.

Jemi popull ne zhdukje. Kete tregojne keto statistika. 

Shume shqiptare ikin me vrap nga Shqiperia, per te mos e kthyer koken me prapa. Pashaporta shqiptare nuk te ndihmon te zgjidhesh problemet e jetes. S'te jep as krenari. Te ngaterron me personazhet e Taken 1, 2.

Por del nje pyetje tjeter: A behen shqiptaret, ta zeme, holandeze kur lene shtetesine shqiptare dhe marrin ate holandeze? Nuk behen holandeze. As kalamajte e tyre nuk shihen si holandeze. Ndoshta as niperit.

ça flet kot. po pse pashaporta e huaj te çben identitetin ? 

nenshtetesine e marrin vetem per INTERES. ose se kujtojne se fitojne, po asnje nuk e ben nenshtetesia te huaj. per te huajt po shqiptar ngelesh, sidomos ata qe ikin ne moshe, dhe qe aksentin ne gjuhe nuk do ta heqin dot kurre, per te mos thene qe gjuhen e huaj nuk do ta flasin kurre mire.

vetem martesa me te huajt, te çshqiptarizon. kalami hibrid nuk eshte me shqiptar i plote dhe te doje, aq me shume mos te jetoje me ne shqiperi.

si dhe Mondializimi i shoqeror e ekonomik po i denatyron te gjithe popujt e botes (pra jo vetem ne shqiptaret ndodhemi ne rrezik), perveç Çifuteve, te cilet jane te imunizuar.

 ça flet kot. po pse pashaporta e huaj te çben identitetin ? 

 

Nuk thashe se te ben identitetin pasaporta e huaj. Perkundrazi, thashe ate qe ti po thua e qe s'ta ben. Por ka shume shqiptare qe mendojne se duke lene shtetesine shqiptare dhe duke marre psh ate holandeze behen holandeze. Kete thashe dhe mendoj se nuk ja kam futur kot.

 

e marrin vetem per interes (krysisht per mos patur nevoje vize, kur udhetojne neper vende te treta, psh banon ne france e do te vizitosh japonine apo ameriken, me pashporte shqiptare viza mund te te refuzohet, e pashaporte te huaj nuk ke nevoje fare per te) jo se mendojne edhe ata ndryshe nga ne. 

 

do s'do kur jeton me dhjetra vjet ne nje vend qe nuk eshte i lindjes nuk je me ai qe ishe ne vend te lindjes ,ne te mire e ne te keqe.E nuk humbet as zanafilla e jote .Pashaporta e huaj paraqet ate pjese te identitetit qe ke marre duke jetuar ne nje vend tjeter....nuk ka bardh e zi o i gjithi ashtu ose keshtu...

vetem 760? po kjo qeka mbrekulli....si krahasohet kjo me nr e atyre qe marrin shtetesi te huaj

Kisha nje pyetje:

Une dua te ndryshoj identitetin tim prej shpellari, psh te behem identitet prej qytetari ose prej lapi (qe te krijoj miqesi ne blog ose te rregulloj ndonje femer).

Kujt konsullate t'i drejtohem?

 

heretik, nese ke identitet shpellari, te keshilloj te shkosh ne Amerike, atje me nje pistolete ne dore, behesh i pari i lagjes smiley

Jo mer Pjer nuk shkoj une ne Amerike, nuk e ha ate tek, e di qe e ke me te hedhur. Ma ka bere bene grupi mason Ron.

 

Po pikerisht, prandaj dua te te dergoj atje une, qe frenat e grupit "çmenduria" te Ronit , ti kapesh ti dhe ta kthejm ate grup me orientim europian e me emer tjeter "normaliteti" smiley

Shiko, se ka pas qene njoni, si e qujshin Shabon....!Bo vaki, heretiku nuk e ka pas njoft

vetvetes

...eshte pak vone, veshtir me ndryshu opinionet tani smiley

konsullates ke plto ku munde te dretohesh, per miqesi nuk ka me vende jane bere miqesite e north amerikes me jugun e shqiperis si mishi me thuan smiley)

thone qe po hengre shume rrepa urinon kuq...ee ky eshte kusht i domosdoshem qe te mos jesh shpellar....(ah...duhet te te lere gruaja, e 22 ore nga 24 te kalosh te ppu....dy oret e mbetura shfrytezohet per le mezzeseghe o seghe strozzate hahaha).Buon Anno Hero!

identiteti prej shpellari duhet ta kesh te lindur dhe se ke ndryshuar dot gjate jetes, te perftoje sjellje te qyteteruara, ngushellohu me faktin se nuk je as shpallari i pare dhe as shpellari i fundit smiley

......pataj, nese ndihesh mire me identitetin e shpellarit, pse duhet ta ndryshosh?! smiley sidoqofte prape ne origjine do dalesh edhe nese do ndryshosh identitet

Tiku po dhe komunist dhe mason sikur nuk shkon o burr.

Perqendrohu Tiku, perqendrohu! 

perfundimisht, lejohet dyshtetesia ne Gjermani, apo jo?smiley si u ndate, ka te drejte Pjeri..?

Nuk lejohet , ketu e ka gabim Pjeri.

Brad, si ligj eshte i interpretueshem, se kam pyetur shqiptaret qe kane dy-shtetesi aty, pra nuk lejohet dhe lejohet. Gjermanet, jane bere me keq se racat ordinere tashme ne berjen e ligjeve, dhe s'kane faj se jane perzier dhe ka dale nje race bastarde gjermane tani. 

Pjer ,kjo qe thu bjen ere razizem......smiley

 

Epo i ka nacional socializmi këto, Zana. smiley

Jo Zana, ku eshte racizmi im ketu. Po per racizmin gjerman qe disave iua lejon dy-shtetesine e disave jo, pse nuk thua nje fjale e dashur. Pse shumica e vendeve europiane e lejojne tashme dy-shtetesine, ndersa gjermanet, austriaket (siç ndigjova ketu) nuk e lejojne. 

Pjer , deri ne 21 vjec mund ti mbash te dyja , pas kesaj moshe duhet me patjeter te vendosesh , Gjermane apo Shqiptare .

ç'eshte ky ligj bastard i dashur, u lejoka deri ne 21 vjeç e me tutje jo.  Nderkoh qe shum shqiptare siper 21 vjeçit e kane dy-shtetesine. Hajde merri vesh gjermanet. 

@ Beluli

Tani: viele Küsse an Milo! - te thote dushmani. smiley

Para dymijshit: kein Problem!

 

Ja ta mori nenshtesine Adnon Xhanuzaj (prej babes) se balancon kto 800 qe kane hik

Nuk lejohet , ketu e ka gabim Pjeri.

Bravo Brad, ja corre masken prej "specialisti emigracioni" dhe e tregove per te gjithe fytyren e tij te vertete prej sharlatani. 

 

Nuk ishte qellimi cjerrja e maskes sepse Pjeri nuk eshte njeri me dy fytyra, por ishte thjeshte nje info e shkurter , por te drejte ka Pjeri ne nje aspekt , pervec Grundgesetze ne Gjermani ligjet e tjera ndryshojne here pas here.

Nuk ishte qellimi cjerrja e maskes

Rendesi ka perfundimi e jo qellimi!

Po ketu u propozua PTH si personazh i vitit. Tani po na del sharlatan. Po e humbim fare busullen, nuk dime kete besojme me pare.
Ne fakt PTH e ka pak fajin vete se e kemi thirrur disa here te na shpjegoje ca gjera qe nuk i kuptojme nga ana ekonomike dhe nuk eshte bere i gjalle.

Nuk eshte bere i gjalle sepse ka frike te ballafaqohet me lexuesit e tije, te cilet e kane kuptuar se VQ eshte nje pacavure!

Ketu jam une ketu Vlonjato, formuloje pyetjen dhe ma nis tek posta private ketu, une e arshivoj, dhe te pergjigjem kur te kem kohe. Pyetje-pergjigjia, do dali me vone tek Intervista e Madhe smiley

Po kur u bene pyetjet ti nuk u pergjigje Pjero pavaresisht se ishe aty. I kalove ne heshtje sikur i ruheshe dickaje. Prandaj dhe peshqit e tjere po ngrene dyshime. Megjithate une nuk e kam humb besimin te ty. E di qe ti ke per te shkruar ndonje leter te forte dhe tua plasesh ketu ne forum.

Per ç'pyetje behet fjale, dro nuk e kam pare. 

dro nuk e kam pare. 

smiley

Nje orvatje e deshtuar per te justifikuar mosperballjen me lexuesit e inatosur. 

I nderuar PTH me duket se e kane hak keta cunat qe te jane vene pas. Ishte tema per taksat qe qeveria i prezantoi ne buxhetin e 2014 dhe aty tu drejtuan disa pyetje qe ne profanet nuk i kuptonim kurse ti as nuk na begenise. Ishe aty por pyetjeve tona direkt per ty nuk u ktheve pergjigje.

Mi nxirr me link Vlonjat, per ke teme behet fjale. 

Ça bohet kshu me smiley

çado gazete qe hapesh vetem vrasje e prerje ne Shqiperi. 

Edhe qmimi i benzines ishte rrit si me magji .  

Pirdhimtesmiley

 

 

Bashkohem dhe une .Nuk mund te shkohet gjate me Metoden "ben pyetje dhe prit " Niveli Jone nga nje pene e nivelit te Pjerit mund ti marrim pergjigjet shume shpejt pasi nuk jane Porosi per Institucionet Europiane .Z.Pjer mendoj duhet te jete me i shpejte ne pergjigje !

Idriso, Akoma nuk ia jam pergjigj Graves dhe nja dy-tre te tjerve qe me kane bere pyetje qysh para dy-tre muajve, per shkak te kohes. Sa here them qe nje te djele do mirrem vetem me pyetjet, veç kur me del Peshku smiley dhe Roni qe gerricet. 

Idris e ke vene re se sa here qe dikush i ben ndonej pyetje me baza shkencore thote ma dergo pyetjen ne posten private dhe do te te pergjigjem ne intervisten e madhe. Pjeri po ndjek ne hapat e Sudes qe thoshte hajde javen tjeter ti marresh parat.  Dhe Pjeri piramide na doli o Idris! Sharlatan e shkuar sharlatanit!

Jo nuk jam per sharje .mr Ron .Me dukey shpejt dhe e pabazuar !

z.Pjer ndoshta kerkon qe Peshqit te jene sa me te qarte dhe te eleminojne pikpyetjet pas " Intervistes se Madhe "  Kjo mund te jete . Por qe edhe ka njefare hezitimi kete duhet ta pranoje .Shume po lexoj keto kohe qe Pjeri si Makroekonomist  e thone me "gjysem Goje " ose... " me ka cu baba me la gojen " smiley

Ndosta e ka demtuar ajo Intervista para kohe , jo e plote dhe me gropa ! Ne shkrimet -reportazh nga Memedhembja paraqitet ndryshe !

Asnje kokërr turisti nuk shkel në Shqipëri/ Sërish vijnë vetëm refugjatëtsmiley

Pas festave të fundvitit, emigrantët shqiptarë, të cilët jetojnë e punojnë në Greqi, kanë nisur të largohen drejt shtetit fqinj në vendet e tyre të punës dhe kjo ka krijuar fluks në këto pika kufitare. Nuk rezulton asnjë i huaj me kombësi nga shtetet e perendimit apo shqiptare qe kan lene shtetesine.

Sipas informacioneve nga policia doganore, gjatë 24 orëve të fundit kanë dalë nga pika e kalimit kufitar të Kapshticës 3056 shtetas dhe 821 automjete, ndërsa kanë hyrë 2028 shtetas dhe 465 automjete.

Pavarësisht fluksit gjatë ditëve të fundit, në këtë pikë kufitare që lidh vendin tonë me shtetin helen situata paraqitet normale dhe nuk janë shkaktuar radhë të gjata.

Ndërkohë mbi 10 mijë emigrantë kanë dalë gjatë 48 orëve të fundit përmes pikës së kalimit kufitar të Kakavijës.

 

 

Ne se kjo Qeveri , dhe kam dhe besim ne te , ja DEL kete Vit te perballoje vithisjen ne Gropen e Halese Ekonomike - Financiare qe ka lene Bideja i Babasqapit me Germuqin Mere ne krye , ashtu si edhe ate Morale me klanin Politiko-Biologjik te Ali Baba Berishes ,  e ka bere detyren Historike .

Me kujtohen qe te gjithe "turistet " e Babsqapit ishin ata qe vinin te vidhnin Faunen nenujore , te benin Gjah te Paligjshem , te Vidhnin antikuaret , te organizonin baza per xhihadistet dhe Mafien e Komorren  e nje varg e sira e tille per te hedhe bazat e Korrupsionit ne Shtetin e  Sali Bithlugj Vucidol Berisha !

Qeveria e re tregon se ja paska dale , kur u jep shembell qe i asgjeson Kriminelet , sic besoj do asgjesoje nje nga nje Vatrat e Korrupsionit dhe bazat e Krimit  . Kurre mos pafshim turiste te tille !

 nje lajm Qeveria e re tregon se ja paska dale , kur u jep shembell qe i asgjeson Kriminelet

Agjensia e lajmeve shteterore "Nederlande Omroep" i ka kushtuar serisht nje lajme negative  krimit ne  Shqiperi. Ne nje kronike mbi grabitjen e argjendarise ne TEG  me vlere 300 mije euro ajo informon teleshikusit duke hironizuar se policia shqiptare  me ne krye Tahirin eshte vene ne kerkim te "babagjusheve bandite"   smiley

 

Po kete e nigjove qe "bombes " qe i kishin vene prefektit te Vlores i kishin dale shenjat e gishtave smiley dmth qe  " bomba " kishte shkuar vete poshte makines dhe ishte vendosur por fatkeqesisht kishte harruar dorezat tek dydani i letres varak smiley

Po mire e bejne... nese nenshtetesia e re do ju siguroj nje jete me te mire, pse jo?!
Fundi fundit nje jete kemi, nuk ia vlen me sakrifiku per "patriotizem" nje jete me te mire diku tjeter... fundi fundit e gjithe bota nga nje Zot eshte krijuar smiley

Agjensia e lajmeve shteterore "Nederlande Omroep" ...Ketu je mire Grande Kaka , vetem na thuj qe te ofrohemi dhe ne smiley ....cfare eshte kjo smiley

duke hironizuar...Ketu nuk nevoje te thuash gje Njente Kapo se vetvetiu na ofron per smiley

Coja me mesazh dhe Luldashkurbanit te Bashkise se dro nuk e di , qe te ofrohet dhe ai me smiley

 

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).