A kane degjuar gje peshqit e Italise per amnistine? Do jepet?

4 Komente

Cfare do te dish mbi te?

Per momentin dekreti eshte aprovuar ne dhomen e deputeteve (296 Pro 183 Kundra).

Tani do kaloje ne Senat per aprovimin final (duhet te aprovohet brenda fundit te shkurtit ndryshe nuk hyn ne fuqi).

Zgjidh problemin e Italise me burgjet? 

Jo. Mendohet qe nga ky dekret do perfitojne rreth 3.000 - 4.000 te burgosur. Problemi i Italise me burgjet nuk zgjidhet me daljen e kaq pak te burgosurve pergjigjia e Italise duhet te jete nje Amnisti nga e cila te perfitojne 20.000 - 30.000 te burgosur. Ndryshe gjobat qe do duhet te paguaje Italia jane me qindra milione euro ne muaj.

Amnisti qe pritet te aprovohet ne muajt e ardhshem, dhe ka shume gjasa qe te aprovohet. 

Faleminderit. 

Por me shume doja te dija se si duket situata, a   do miratohet?  dhe cfare fashash kap?  sa vjet mund te falen.

Per tu miratuar do miratohet dhe para 21 shkurtit me sa duket. 

Se cfare parashikon mund ti hedhesh nje sy ketu pikave kryesore.

Ndersa ketu ke dekretin ne fjale me artikujt (shiko ne fund).

Sterjo, do miratohet gati me siguri.

Nuk bëhet fjalë, ama, për amnisti, por për disa lehtësime. Në thelb këto lehtësime, për një të burgosur për krime jo të organizuar, janë dy

1) çdo simestër falen 75 ditë (kur bën 6 muaj burg të llogarisin sikur ke bërë 8 muaj e 15 ditë)

2) dënimet deri në 4 vite, në raste të rralla, mund të shlyhen me arrest shtëpiak apo me provë pranë shërbimeve sociale. Kjo ama nuk është automatike, por vendoset nga një Prokuror që shqyrton çdo rast më vete.

Këto janë, në thelb.

 

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).