Shenasi Rama, themeluesi i Shoqatës Studentore “Fan Noli” dhe organizatori i grevës së urisë së studentëve, në intervistën për gazetën “SOT” tregon se ishin 108 studentë që filluan grevën e urisë dhe të tjerët u bashkuan nga entuziazmi, kur u pa se fitorja u arrit. Shenasi Rama zbardh edhe prapaskenat sesi Azem Hajdari dhe Berisha kërkonin të sabotonin grevën e studentëve të cilët nuk donin të hiqej emri i Enver Hoxhës nga Universiteti i Tiranës, sepse kishin nënshkruar me Ramiz Alinë traktatin e paqes, dhe tregon për herë të parë, që vendimi për rrëzimin e bustit të Enver Hoxhës në sheshin “Skënderbej” u mor në dhomën e tij, në godinën numër 6 të Qytetit të Studentëve. Gjithashtu, Shenasi Rama, thotë se 20 shkurti nuk është pikë referimi i PD-së, por ky 20 Shkurt është ruajtja e interesave të familjes Berisha.
 
-Cila ishte arsyeja që çoi në organizimin e grevës së urisë së studentëve dhe si u bë greva e urisë e shkurtit 1991?
 
Situata ishte komplekse dhe gjithkush kishte arsyet e veta, që pastaj konverguan në precipitimin e gjendjes dhe në konturimin e organizimin e grevës së urisë. Nga një anë, partitë politike kishin rënë dakord për ndalimin e aktiviteteve të tilla politike. Së bashku me një grup studentësh, ne kishim filluar riorganizimin e strukturave të Lëvizjes Studentore, të ndara nga PD. Bëmë takime, biseda, krijuam një bërthamë drejtuese formale me statut e me objektiva, dhe i dhamë emrin Shoqata Studentore “Fan S. Noli.” Mirëpo, gjërat precipituan ndryshe. Mobilizimi i studentëve filloi në paradrekën e 6 Shkurtit për shkaqe banale. Një natë më parë, Azem Hajdari kishte pasur një skandal të ndyrë me një femër në një pritje në Ambasadën Franceze; në Kryesinë e PD-së i ishin vënë për ta hequr dhe Azemi shkoi në ILB, ku kishte tropojanët dhe mandej erdhi në UT, ku kishte mjaft tropojanë të tjerë si në Degën e PD të UT, ashtu edhe jashtë saj, duke kërkuar mbështetjen e tyre në përplasjen e tij me kryesinë e PD-së. Kështu filluan protestat e studentëve. Mirëpo, kjo është sipërfaqja. Projekti për të hequr e organizuar heqjen e Enver Hoxhës ishte artikuluar që me 19 Dhjetor 1990 nga unë, dhe ishte një nga objektivat kryesorë të Shoqatës Studentore “Fan S. Noli”, që e kishim themeluar asokohe. Sa për ata që iu kujtohet, ka qenë një Plenum i Lidhjes së Shkrimtarëve, ku pata folur direkt e ashpër për mospajtueshmërinë e demokracisë me figurën e Enver Hoxhës, më 19 Dhjetor 1990 dhe ku pata një ngatërresë fizike me mbështetësit e Enver Hoxhës aty. Po ashtu në refleksionet e organizuara nga Ardian Klosi dhe nga Edi Rama në Janar 1991, ku pata folur edhe unë, ishte ngritur sërish kjo temë, nga një këndvështrim tjetër. Kështu që Azemi nisi protestat me tropojanët e degën e PD-së dhe më pas këtyre iu bashkëngjitën disa vetë të organizuar në një Shoqatë Studentore nga Tefalin Malshyti, Blendi Fevziu, e të tjerë. Këta që i kishin organizuar me ngut në Shoqatën Studentore, thjesht për t’iu kundërvënë Shoqatës Studentore “Fan S. Noli”, e morën idenë tonë të heqjes së emrit të Enver Hoxhës nga Universiteti dhe i filluan protestat me këngë e me humor, që zgjatën për shumë ditë.

Në një miting, kur u pa qartë se këta kishin dështuar dhe nuk dinin më se çka duhej bërë, (disa deklaruan se nuk do të vinin më në protesta) me kërkesën e të gjithë studentëve në shesh dhe i pritur me shumë respekt e dashuri prej studentëve, fola në një miting dhe argumentova se çka duhej bërë dhe iu shpjegova se duhej kërkuar vetëm një gjë: heqja e emrit të Enver Hoxhës nga universiteti. Mirëpo reputacioni që kisha, krijonte shumë probleme për të gjithë palët, sepse e dinin të gjithë se nuk më kontrollonte dot njeri. Duke e kuptuar këtë gjë, dhe duke e ditur se do të na kundërviheshin shumë ashpër, me shokët e mi Arben Lika, Edmond Bushati, Arben Sula, Edvin Shvarc, Alban Pici dhe të tjerë ramë dakord që të ruhej Komisioni, ku kishte djem të mirë e shokë tonët. Thjesht nuk donim të përçanim Lëvizjen Studentore. Megjithatë, kishte shumë kundërvënie ndaj meje dhe u tërhoqa. Në komision, formalisht do të ishin këta të Shoqatës Studentore, pra, njerëzit e tyre, të PD-së dhe të tjerëve, por ku të ishte edhe njeriu kyç i kësaj pune, Arben Lika, që ishte heroi i Dhjetorit dhe nënkryetar i Shoqatës Studentore “Fan S. Noli” dhe përfaqësuesi i jonë në atë Komision, ku kishim miq të vjetër tonët. Ata do të ishin fytyra e veprimit, por ne të “Fan Nolit” do të ishim truri dhe do të vinim veton, si përmes Arben Likës, ashtu edhe me mënyra të tjera. Ne e dinim këtë, siç e dinin edhe të tjerët në strukturat e ndryshme, mirëpo si PD, si PPSH ashtu edhe këta të tjerët i gënjente mendja se do të mund të na mënjanonin me kohë. Duke menduar se këta do të kontrollonin komisionin, ku të gjithë kishin njerëzit e tyre, i lejuan gjërat të shkojnë deri në fund. Kështu, në mëngjesin e datës 18 Shkurt, Saliu e mori gjithë komisionin dhe shkuan tek Ministri Skënder Gjinushi për të arritur kompromisin e parapërgatitur që do të shmangte grevën. Kur u kthyen, greva kishte filluar, të gjithë dolën huq dhe situata iu kishte dalë nga duart. Me studentët e mbyllur në Kinoklubin Studenti ishte shumë më lehtë që të kontrollohej loja. Dhe nga aty, herë me të mirë e herë me të keq, objektivat dhe drejtimin grevës ia dhamë ne të Shoqatës “Fan S. Noli”. 
 
- Cilat qenë synimet e studentëve dhe të grevës?
 
Këta që u bënë të njohur si drejtues e organizues nga ana e Shoqatës Studentore, për një kohë nuk kanë ditur se ç’kanë dashur e ç’kanë bërë. Thjesht po kërkonin protagonizëm dhe mandej u trembën. Në fillim këta të PD-së deshën t’i përdornin këta të Shoqatës Studentore për të shmangur Azemin, tropojanët e mbështetësit e tij të Dhjetorit, çka edhe ia arritën. Mandej, protestat morën një jetë të tyre, dhe këta të shoqatës studentore u frikësuan sa nisën të iknin e të fshiheshin me ditë. Një ditë mbetën vetëm nja 30 vetë në shesh. Atëherë, forca kryesore dhe frymëzuese e Lëvizjes Studentore, ishim dhe mbetëm ne të Shoqatës “Fan S. Noli”. Qëndresa, vendosmëria e qartësia  jonë, i shtyu politikanët që të risillnin sërish në shesh Shoqatën Studentore dhe mitingjet komike të tyre. Në këto kushte, ne këmbëngulën vetëm në një objektiv, në heqjen e emrit të Enver Hoxhës nga Universiteti. Ky ishte një objektiv i menduar shumë mirë, me vetëdije të lartë politike për pasojat, me një përgatitje e dijeni, që se priste njeri nga studentët, dhe që do të mbetej akti më revolucionar që mund të bëhej gjatë atyre fillimeve të tranzicionit. Enver Hoxha ishte thembra e Akilit të sistemit. Po të binte Enver Hoxha, le më po ta rrëzonte sistemi vetë, atëherë do të kishte një fillim të ri për të gjithë, edhe për mbështetësit e sistemit. Edhe për të persekutuarit, edhe për njerëzit që ishin të lidhur me sistemin, edhe për strukturat e shtetit. Duhej ndarë Enver Hoxha nga shteti. Duheshin ndarë njerëzit që i shërbenin shtetit nga Enver Hoxha. Duhej që Enver Hoxha të mbarte të gjithë të këqijat e sistemit të kaluar në mënyrë që të kishim një të ardhme më të mirë. Duhej që njerëzit të çliroheshin nga besnikëria ndaj Enver Hoxhës për t’u bërë besnikë të shtetit e të kombit. Ky ka qenë objektivi. Punë tjetër se si e paraqitën dhe si e keqpërdorën, por ky ka qenë synimi fisnik i Shoqatës “Fan S. Noli” dhe ky qe përfundimi që solli Greva e Urisë. 
 
- Cilët ishin organizatorët?

 
Nga ana e Shoqatës Studentore, më kryesorët kanë qenë Blendi Gonxhe, Ridvan Peshkëpia, Ilir Dizdari, Arian Manahasa, Myftar Gjanaj, Ndue Lugjaj, dhe disa nga Dega e PD-së në Universitet. Nga ana e Shoqatës Studentore “Fan S. Noli” kryesorët kanë qënë Arben Lika, Edmond Bushati, Shinasi Rama, Edvin Shvarc, Alban Pici, Arben Sulaj me disa të tjerë si Fred Gemi që kanë luajtur rol të spikatur në momente te caktuara, por dhe disa miq e mikesha që nuk duan të përmenden me emër. Nga pedagogët dy prej tyre spikatën mbi të gjithë të tjerët, Ukë Zenel Buçpapaj dhe Mehdi Shehu. Por edhe disa djemtë e Shoqatës Studentore ishin shokë të ngushtë tanët që nga fillimet e protestës si Myftar Gjanaj, Ilir Dizdari, apo Ndue Lugja. Kështu që e kishim shumë më të lehtë kontrollimin e gjendjes.
 
- A kishte intriga dhe prapaskena në ditët që organizonit dhe bënit grevën e urisë?
 
Po normalisht. Kjo ishte një ngjarje që do të kishte pasoja të paparashikueshme për të gjithë. Në një mënyrë, koha do të ndahej me thikë, në momentin para greve e mbas kësaj greve. Kishte shumë që ishin të vetëdijshëm për këtë metamorfozë cilësore të lojës politike, ndër ta edhe unë. Ajo ka qenë një gjendje shumë e tensionuar dhe nuk do ta ekzagjeroja po të thoja se ka pasur shumë intriga dhe prapaskena. Gjithkush luante lojën e vet, dhe duhej shumë energji e vëmendje për të mos mbetur në kurthet e tyre. Nga një anë kemi pasur praninë e vazhdueshme të ndërmjetësve të Ramiz Alisë, Skënder Gjinushit dhe Ismail Ahmetit, me të cilët kemi zhvilluar negociata të vazhdueshme, ditën e natën. Nga ana tjetër, kemi pasur ndërhyrjet e PD-së dhe praninë e presionet e tyre si individë që mendonin se kontrollonin gjë, si Gramoz Pashko me të vetët, Saliu me të vetët etj. Kemi pasur shqiptarët, që vinin nga jashtë, të huajt që po ashtu ishin të pranishëm, si brenda ashtu edhe përjashta, dhe natyrisht provokimet e Azem Hajdarit që tha se u hoq Enver Hoxha e tani dilni, që u përballuan me shumë kujdes nga studentët si Mond Bushati, Ilir Dizdari, Alfred Gemi e Ndue Lugja, që i vunë kurrizin derës dhe nuk lanë njeri të dilte, e theksoj, ka pasur një shpirt të lartë patriotik e vetëmohues nga të gjithë studentët. Na erdhën në formën e ndihmës mjekësore ca vetë që donin legjitimitet etj. Si kemi hyrë në grevë, të gjithë studentët ndanin një qëllim dhe të gjithë veglat e provokatorët mbetën një grusht i papërfillshëm, që nganjëherë i zinim edhe duke bërë gjëra jo të këndshme. Momentet më të rrezikshme kanë qenë kur pjesëtarë të policisë sekrete hynë në të gjithë sallat dhe nuk shkuleshin prej aty. 
 
- Mendoni se kishte manipulim politik të grevës së studentëve?
 
Individë të veçantë i kanë manipuluar dhe përdorur. Mua dhe një grusht të tjerësh, që kemi pasur mendime të qarta dhe influencë në këtë proces, jo. Greva e arriti objektivin e saj, që ishte objektivi i jonë, pavarësisht përpjekjeve të tyre. Më pas, dihej se do ta përdornin e manipulonin si ngjarje politike. Mirëpo, të gjithë e dinë se mua nuk më ka kontrolluar njeri. Unë e kam ditur çka dua dhe e kam arritur atë gjë, me një çmim të lartë, por e kam arritur.
 
- Cili ishte misioni dhe roli që luajti sigurimi dhe forcat e shtetit?
 
Shteti ishte më këmbë, ishte shumë efektiv dhe luajti atë rol që pritej nga strukturat e kohës. Por është domethënës fakti se një grusht njerëzish, me pak largpamësi e imagjinatë ia doli të thyente strukturat dhe të shkonte në zemër të sistemit, pavarësisht trysnisë së paimagjinueshme të strukturave. Megjithatë, greva dhe heqja e statujës së Enver Hoxhës janë të lidhura si shkak-pasojë me një ngjarje, që e kontrolluan ata dhe me tjetrën, që nuk e kontrolluan dot dhe që ishte themeli i së parës.
 
- Si u mposht frika ndaj forcës së diktaturës? 
 
Një njeri që niset për të vdekur, ose e vret, ose i hap rrugë. Vetëdija politike për atë që po ndodhte, e për atë që mund të ndodhte, na ka shtyrë që të mos kishim frikë për jetën. Çka të duhet jeta kur jeton si krimb edhe kur ke zgjidhje tjetër? Ai ishte një moment për të  ofruar një shërbim publik, që nuk e ofronte dot njeri tjetër në atë pikë, me i çliruar të gjithë, me e lënë të shkuarën mbrapa, për të  pasur një fillim tëri për të gjithë. Çfarë vlere do të kishte jeta e një njeriu, apo e një grushti njerëzish nëse do të duhej që të jetohej nën një diktaturë të kamufluar? Nëse duhej një kurban për kombin, do të bëheshim ne kurbani. Por, ashtu si në Dhjetor të 1990-s ishim krejtësisht të vetëdijshëm se këta skuthat e politikës, nuk do të lejonin që të kishte shpresë e një fillim të mbarë për shqiptarët. Mirëpo, në atë përpjekje nuk e kontrollonim dot as kohën, as momentin që precipitoi ashtu si precipitoi. Në lidhje me veprimet që kam bërë unë kam patur bekimin e tim eti dhe mbështetjen e gjithë familjes sime. Në lidhje me pasojat. Pasojat po i jetojmë përditë, se jemi në kurbet, me familje të shkatërruara në atdhe, të rrethuar me heshtje e me urrejtje, e me injorim të studiuar nga të gjithë palët. Pse duhet të jem unë në kurbet e të mos jem në vendin tim? Kush m’i kthen lotët e dhimbjen e nënës sime, poshtërimin e keqtrajtimin e diskriminimin që i është bërë familjes sime nga të gjithë strukturat e palët gjatë këtyre 23 viteve? Nëse dikur të nisnin në internim, tani na kanë shkatërruar me breza. 
 
- Ishte një nismë studentore, apo fshihej një motiv politik?
 
Nga ana e Shoqatës Studentore ka pasur motive politike për të ruajtur kontrollin e PD-së mbi studentët, mbi UT dhe për të ulur tensionet, duke i kthyer mitingjet në shfaqje. Nga ana e strukturave, kjo ndërhyrje e tyre u kthye në një përpjekje për të thyer përfundimisht studentët dhe për t’i kthyer në bishta të politikës së palëve të parisë. Nga ana e Shoqatës Fan Noli, ka pasur një përpjekje për të ruajtur Lëvizjen Studentore, për të bërë një shërbim publik, për të ndihmuar me sinqeritet e pastërti, me vetësakrifikim e me përkushtim në ruajtjen e shtet-kombit. Shkurt, ishte një nismë studentore e Shoqatës “Fan S. Noli” me objektiva të qarta politike, iniciativë, e cila u përvetësua nga Shoqata Studentore dhe më pas u bë objekt përplasjesh shumë të forta politike midis partive. Në këtë përplasje, edhe pse një grusht, ne e mbërritëm synimin tonë. Mirëpo, mbetëm me një veprim politik, sepse, mbas grevës, ishim si në shënjestër, ashtu edhe të izoluar.
 
- Si u mor vendimi për rrëzimin e bustit të Enverit?
 
Vendimi për heqjen e emrit të Universitetit është marrë nga Shoqata “Fan Noli” dhe i është imponuar Komisionit. Është marrë në dhomën time në Godinën Numër 6, së bashku me Arben Likën, Edvin Shvarcin, Alban Picin, Mond Bushatin dhe Arben Sulën. Mandej, në lidhje me ndihmën që mund të na jepnin nga jashtë, sepse grevën kemi dashur ta ruajmë të ndarë nga gjithçka tjetër, edhe si presion të fuqishëm psikologjik, edhe pse kishim objektiva të qarta të ndryshme nga të gjithë, kemi pasur takim me përfaqësuesit e sindikatave, që erdhën në grevë dhe kërkuan të na ndihmonin. Ne iu thamë që statuja ishte ende tek sheshi. Kishim edhe shumë ndërmjetës të partive politike e të individëve që vinin e që iknin. Duke e parë që psikologjikisht i mbanim ne peng njerëzit dhe nuk do të tërhiqeshim, strukturat dhe njerëzit e tyre, me të cilët ne nuk donim të kishim punë, i drejtuan njerëzit tek Sheshi Skënderbej. Megjithatë, ne e vazhduam grevën deri në momentin kur e hoqën emrin e Universitetit të Tiranës.
 
- Berisha asokohe, si kryetari i PD-së, a ishte dakord që të rrezohej busti i Enver Hoxhës?
 
Jo, jo. Saliu ka qenë kundër deri në momentin e fundit, si kundër heqjes së emrit, ashtu edhe kundër heqjes së statujës së Enver Hoxhës, sepse ai kishte një detyrë për të kryer dhe deri aty e kishte lejen. Asnjëherë nuk ka folur kundër Enver Hoxhës, edhe pse kalonte përditë para statujës së tij. Ai e dinte se nga kjo mund t’i ikte koka. Dhe Saliu nuk ishte aq trim, sa të luante me kokën e vet. Ai nuk ka guxuar të fshijë një gëlbazë që i është hedhur në fytyrë tek Xhamia e jo më të rrezikonte jetën.
 
- A kishin rol misionet e huaja diplomatike në organizimin e protestave, pakënaqësive dhe a ishin nxitës të grevës ata?
 
Po. Këta të tjerët nga partitë dhe disa studentë u kthyen në vegla edhe të të huajve, sepse si katundarë të vërtetë, donin një aga që t’i drejtonte dhe besonin se do të fitonin pikë. Për sa më takon mua, absolutisht jo. Unë nuk i kam besuar lëkurën sime e jo të tjerëve. Tradita politike, të cilës i kam takuar, dhe edukimi familjar që kam pasur, ka qenë i bazuar tek një mosbesim të thellë tek interesat dhe influencat e të huajve në lidhje me shqiptarët. Objektivi i vetëm i joni ishte me ndarë shtetin nga Enver Hoxha, të ruanim të gjithë dhe të hynim në këtë fazë të re me një objektiv përbashkues, që në mënyrë të pashmangshme, e shihte problemin shqiptar këndej e andej kufirit si një e të pandashëm. Por, edhe në kalkulimin tonë, të huajt ishin të domosdoshëm. Nga ana e tyre, nuk do të lejohej një masakër në mes të Tiranës mbi studentët që protestonin paqësisht. Të huajt kishin shumë lidhje në PD e në PS, me strukturat dhe me individët e ndryshëm, përmes lidhjeve familjare, etj, që u gjallëruan shpejt, si dhe përmes gazetarëve nga të gjithë anët etj, që gjendeshin gjithkund dhe që ishin të informuar vullnetarisht nga paria e segmentet e saj. 
 
- Greva ishte spontane, apo një taktikë e një strategjie politike largpamëse?
 
Po të organizohej mbas zgjedhjeve, si edhe e planifikonim ne të Shoqatës “Fan S. Noli”, mbasi të kishim shtrirë strukturat në Universitet e më gjerë, greva do të ishte pjesë e strategjisë për të ruajtur Lëvizjen Studentore të pavarur nga politika dhe për ta kthyer në një shpresë të kombit, duke vepruar si strukturë e shoqërisë civile. 15 mijë studentë në Tiranë dhe po aq në institutet e tjera në rreth do të kishin gjetur vetëdijen e tyre dhe sensin e shërbimit publik, përmes arritjeve dhe kontributeve të vetë studentëve. Kjo do të ishte një investim shumë i madh dhe i paçmueshëm. Ashtu siç edhe u bë, greva kishte një element pakontrollueshmërie që e bëri shumë spontane. Greva iu binte ndesh interesave të të gjithëve dhe ishte me pasoja të rënda për sistemin e shoqërinë, kështu që ndërhyrjet e shpeshta e rritën pa parashikueshmërinë dhe kontrollin e palëve mbi procesin. 
 
- Kush do të përfitonte dhe kush do të humbiste nga kjo grevë?
 
Nga kjo grevë do të përfitonin të gjithë shqiptarët. Do të humbisnin forcat e errëta dhe të urrejtjes. Do të çlirohej shteti. Do të çliroheshin edhe pjesëtarët e strukturave, të shtetit dhe ata që ishin të lidhur me PPSH-në, me një mijë fije legjitimiteti të pazgjidhshme. Do të çliroheshin edhe të persekutuari, që do të ndjeheshin njerëz normalë dhe me të drejtat e detyra si të gjithë. Ky ishte qëllimi i jonë, dhe ai u arrit për disa ditë, sepse mjafton të të kujtoj ndjesinë e çlirimit shpirtëror, që përjetoi shteti shqiptar në ditët e mëpastajme. Si erdhi puna, të gjithë kanë kërkuar ta manipulojnë, përdorojnë, shtrembërojnë, etj. Mirëpo, kanë përfituar të gjithë, sepse ajo ishte goditja për vdekje në zemër të sistemit. Nga ajo pikë varej se cila rrugë do të ndiqej dhe këta, të gjithë bashkë, sepse nuk dilnin dot nga lëkura e tyre, zgjodhën më të keqen e mundshme. 
 
- A ishin me të vërtetë studentët ''heronjtë vetëflijues'' apo pionierë të demokracisë së brishtë shqiptare?

 
Po. Me ndërgjegjen më të pastër të them se kemi qenë të vetëdijshëm. Ka pasur që kanë hyrë në grevë për të fituar kredi politike për mamin e për babin, e tani na del se kanë hyrë edhe për vjehrrin, ka që kanë hyrë si pengje të shumëfishtë, edhe të sistemit edhe tonët, si gruaja e njërit që ka hyrë për vjehrrin, dhe këta e kanë treguar fytyrën e tyre. Por në lidhje me veten e me shokët e mi, them se nëse dikush niset për të vdekur për një objektiv që iu shërben të gjithëve, e arrin atë objektiv dhe nuk vdes, e si shpërblim merr poshtërime e përbuzje për 20 e ca vjet, e prapë nuk pret asgjë, si do ta quani ju? Ka shumë djem e vajza në shtetin shqiptar që e meritojnë këtë respekt. Nuk është problem puna e listave se janë videot dhe njerëzit identifikohen lehtë. E bukura është se populli shqiptar pati me mijëra djem e vajza të tilla studentë e studente që në një moment historik, bënë atë shërbim publik që nuk e ka bërë dot njeri tash 23 vjet. Shumë prej tyre kanë bërë kompromise dhe janë thyer, por ka shumë miq të mi shumë që jetojnë me atë vetëdije për çka kanë bënë, dhe asgjë në jetën e tyre nuk i mbushë e nuk iu jep atë ndjesi që iu jep kontributi që kanë dhënë për kombin e shtetin në atë pikë. Me vetëdije e them se të gjithë e kemi pasur një copë heroi në vetvete, punë tjetër a e kanë shitur, përdhosur, apo humbur shumë nga ata që ishin pjesë e asaj Lëvizjeje Studentore. Ato kohë kanë përcaktuar se kush jemi ne. Nga ana tjetër, kemi qenë edhe pionerë të demokracisë shqiptare. Ne, studentët, i kemi bërë zgjedhjet e para të lira demokratike me 11 Dhjetor 1990. Mirëpo, ne nuk e kemi kuptuar demokracinë si një mobilizim të katundarëve për të vjedhur nga thesari i shtetit, por si një mënyrë për të zgjedhur njerëzit që do të bënin më të mirën për kombin e shtetin. Humbëm ne, dhe fituan çakallët e hienat e parisë, skuthat e inteligjencies dhe të strukturave, mirëpo, kjo nuk e ka ndryshuar qartësinë dhe saktësinë e atij kuptimi e besimi të demokracisë nga ana e jonë.  
 
- Cilat ishin forcat e brendshme që e shtynë përpara kryerjen e këtij misioni historik dhe cilët ishin ata që punuan natë e ditë kundër zhvillimit dhe suksesit të ndërmarrjes studentore?
 
Eh, ky tranzicion është kthyer në një tragjedi kombëtare pikërisht sepse këta që ishin në lojë, pjesëtarët e parisë së Tiranës, Blloku, inteligjenca, profesorati dhe profesionistët e lanë popullin në baltë dhe punuan vetëm e vetëm për interesat e tyre. Këta janë strukturat që e lanë shtetin në mes të katër rrugëve; intelektualët që u turrën të bëhen milionerë; politikanët që shkatërruan ekonominë, industrinë e bujqësinë; paria që e përbuzi dhe e refuzoi për t’i shërbyer popullit të vet; triumfi i krimit dhe i të keqes morale që u tolerua dhe u promovua sistematikisht e qëllimisht nga paria e Tiranës. që i kishim të gjithë kundër e dinim me kohë, mirëpo gjatë kohës së grevës e kuptuam shumë qartë se edhe ata na kishin shumë frikë. Kështu e mbyllën universitetin, i nisën studentët nëpër shtëpia dhe në tre ditë me anijet ikën 6.000 studentë nga shteti shqiptar. Të mos flasim për përndjekjet, arrestimet, tentativat për vrasje, presionet e gjithfarë metode tjetër. Megjithatë, zgjidhja e duhur kalon pikërisht tek ai shtegu që kemi thënë ne: ndërtimi i duhur i shtet-kombit shqiptar, demokratik, me një ekonomi tregu të institucionalizuar, me drejtësi e ligj në shërbim të të gjithëve, me mbrojtje për të gjithë, dhe me një interes kombëtar të qartë e të padiskutueshëm. 
 
- Cili ishte roli i partive politike në atë periudhë?
 
Ramiz Alia kishte frenat në dorë, dhe, pavarësisht çka ndodhi me ne, u soll si burrë shteti. Partitë e tjera politike ishin në një gjendje terrori. Përpjekja e të gjithëve ishte që të shmangej ajo që ndodhi. Edhe me ndihmën e studentëve brenda grevës së urisë, nuk ia arritën. Dikush do të dalë e të tregojë se si për tre ditë, të gjithë ishin peng të një force që nuk e kontrollonin dot. 
 
- Cili ishte roli që luajtën udhëheqësit e PD-së, Berisha dhe Hajdari?
 
Çfarë roli? Këta ishin vegla. Me Azemin jemi përplasur shumë herë. Ca dihen, ca nuk dihen. Në një rast erdhi për të prishur grevën dhe e vumë të rrinte tek një derë e shkulur nevojtoreje. Saliu ishte i vetëdijshëm se çka po ndodhte, ishte ndërmjetësi i strukturave dhe ishte tërësisht kundër Grevës së Urisë. Do të flas herë tjetër për Saliun. Por ishte kaq i pafytyrë sa edhe kërkoi të mbyllte grevën. Ia hoqa mikrofonin nga dora, në miting fola vetë dhe nuk bënte as gëk as mëk. Ata mijëra vetë që kanë qenë në Qytetin Studenti, nëse e mbajnë mend se çka kam thënë, do të thonë se kam thënë se çfarë shërbimi ishte kjo grevë për kombin e shtetin nga ana e Lëvizjes Studentore dhe se ishte e shkëputur nga partitë politike e nga kontrolli i tyre.  Por edhe këta duheshin. Sistemi na toleroi, sepse gjatë dy ditëve të para derisa hyra në Komision unë e Fred Gemi besonin se PD i kontrollonte studentët drejtues.
 
- Kush mori pjesë në grevën e urisë? Ka shumë emra, debate por nuk ka lista të plota?
 
Lista ka, por do të dalin kur të vijë koha. Greva duhej të përdorej si gjethe fiku politike për shumë njerëz dhe, ashtu si pritej, u përdor për të mbuluar krimet e poshtërsitë e tyre gjatë tranzicionit. Deri në mëngjesin e 18 Shkurtit ka pasur vetëm 108 emra në listë. Të tjerët i mori vala dhe hynë në grevë, kur panë entuziazmin e momentit të hyrjes në grevë së këtyre 108 vetëve dhe u bënë 753 vetë. Mirëpo, nuk ka rëndësi aq shumë kjo gjë, kush hyri e kush ishte, sepse kjo grevë iu shërbeu të gjithëve dhe iu takon të gjithëve. Aq më mirë, që nuk ka formalisht lista të plota. Sepse kjo është greva e shqiptarëve e jo vetëm e atyre që ishin brenda. Tuneli iu takon të gjithë udhëtarëve e jo atyre që e gërmojnë. Greva ishte tuneli për t’i nxjerrë në dritë shqiptarët.
 
- Cili ishte fati i studentëve grevistë dhe i universitetit? 
 
Duke e parë vullkanizimin e gjendjes, universiteti u mbyll nga Ramiz Alia, Skënder Gjinushi, Kastriot Islami etj. Tashmë, Universiteti është kthyer në një gjendje mjerane, sa kur e sheh Qytetin Studenti, apo ndërtesat, të merr vaji. Mirëpo është e kuptueshme. Një kohë, politikanët e parisë e kishin më shumë frikë rininë studentore se ushtrinë, që e kishin nën kontroll dhe për të thyer rininë, ndërtuan më shumë mejhane e disko, se sa klasa. Në lidhje me ata që ishin pjesëmarrës të saj, shumë nga studentët morën rrugët e mërgimit. Ata që iu shërbyen strukturave, morën shpërblimin, duke u bërë deputetë, drejtorë, e me radhë. E kështu heshtën me ndërgjegje, shtrembëruan të vërtetën, shkëmbyen një akt historik e nderin e tyre me kotheren dhe tani as nuk duan të flasin për atë veprim historik, që duhet t’iu japë nder e dinjitet, mirëpo as nuk guxojnë që të flasin. Mirëpo, greva është një fakt historik. Pavarësisht nga sjellja e secilit, ajo është një nga momentet më të ndritura në historinë shqiptare. Ajo na takon ne, është kontributi i jonë, dhe nuk ka kodosh politike shqiptare që ta përvetësojë. 
 
- Sot, pas 23 vjetësh, sa është përmbushur ajo ëndërr dhe luftë për demokraci?
 
Ëndrra jonë ka mbetur ëndërr. Shkurt, shteti dhe kombi janë peng i forcave të errëta të parisë së Tiranës. Kemi më shumë mall e më pak vlera, më shumë krim e më pak moral, me shumë sende e më pak dashuri për tjetrin. Ka triumfuar e keqja, babëzia, lakmia, zvetënimi dhe ndyrësia njerëzore. Edhe pse jemi më mirë, jemi edhe më keq. Jemi thuajse në të njëjtën pikë humbjeje shprese e nevojë për ndryshim, në të cilën po e kuptojmë se kjo rrugë na ka çuar në një pikë tjetër të zeros nga ku duhet filluar ndryshimi i vërtetë.
 
- Po sot, si duhet kremtuar 20 shkurti i 1991-shit?
 
Mos u merrni me PD-në, sepse Lëvizja Studentore dhe PD janë dy gjëra të ndryshme. Greva nuk është bërë për të bërë demokracinë, sepse nuk bëhet demokracia duke shembur, demokracia bëhet duke ndërtuar. Greva është bërë për të shembur idhujt e rremë dhe për të çliruar shqiptarët, që pastaj, mbi shembjen e të keqes, të mund të ndërtonin demokracinë e të ardhmen e duhur, pa idhuj të rremë e duke ruajtur shtetin. 
 
- Dhe a është pikë politike vetëm e PD-së 20 shkurti i 1991-shit, apo është pikë referimi për të gjitha forcat politike?
 
20 Shkurti nuk është pikë referimi për PD-në, e jo më të jetë pikë politike e saj. Nuk e solli PD-ja 20 Shkurtin. Atë e ideuan, organizuan e drejtuan studentët, Shoqata Studentore “Fan S. Noli” dhe të gjithë ata që dolën në shesh dhe e rrëzuan statujën, si dhe të gjithë shqiptarët që e kuptuan rëndësinë e asaj dite dhe morën frymë lirshëm. Ajo është prika që një brez, brezi i shkëlqyeshëm i Lëvizjes Studentore, ia bëri ardhmërisë së shqiptarëve.
 
- Protesta që do të organizojë PD-ja në 20 shkurt 2014, a kanë rezonancë me idealet e grevës së urisë të 20 shkurtit 2014?
 
PD-ja po kërkon të përdorë një moment historik, ta përvetësojë, të lidhë shembjen e sistemit të atëhershëm me shembjen e sistemit të bijve, kjo është hilja e tyre. Mirëpo 20 Shkurti i atëhershëm ishte fillimi për të gjithë, dhe ky 20 Shkurt është ruajtja e interesave të familjes Berisha. Djallëzia e Berishës nuk ka fund, mirëpo edhe duhet kuptuar. Nuk ka rrugë tjetër për të ruajtur familjen dhe qentë kur grinden për kocka, fillojnë e kafshojnë njëri-tjetrin.
 
- Ju përse u distancuat nga PD-ja?
 
Ashtu si ishte imagjinuar nga PPSH-ja, PD-ja do të ishte partia e krundeve të sitës. Unë vija nga një familje e kohës. Familja ime nga babai ka qenë shumë e lidhur me sistemin; familja nga nëna edhe pse shumë atdhetare ka qenë shumë e persekutuar. Por, unë vetë jam rritur si kombëtarist dhe atdhetar. Nuk kam qenë për hakmarrje por për vetësakrifikim, s’kam qenë për urrejtje, por për shpresë, jo për vazhdimin e të keqes nga një palë por për një fillim tëri për të gjithë.
 
- Çka ndodhi pas Grevës së Urisë?
 
Pas Grevës së Urisë, nisëm një projekt për një parti të Përparimit Kombëtar, po nuk gjetëm mbështetje, çka edhe pritej, sepse, kush ishim ne? Duke ndjerë presionet e forta, dhe duke e ditur se ngado që të shkonte loja, po të mos iu ngjitesha këtyre partive si vegël e përdorueshme, unë isha i humbur, edhe me konsensusin e palëve, u largova nga shteti shqiptar si kryetar i një delegacioni, i ftuar nga jashtë. Pra, zgjedhja e ime ishte më mirë vetëm e me nder duke sprovuar jetën e hidhur të kurbetit, se në shoqëri të plehrave, milioner dhe i përdhosur për jetë.  Po atë që ka ndodhur këta nuk e zhbëjnë dot, dhe unë jam krejt i qetë me ndërgjegjen time, sepse ai rast është për të treguar veten dhe dashurinë për popullin tënd, nuk i vjen kujt dy herë në jetë. 

174 Komente

Ja dhe nje kendveshtrim tjeter... Ballafaqimi i te dy shkrimeve... nxjerr nje konkluzion me te drejte...

u bo e lodhshme kjo e gjitha, patrioto. s'di a do munem me lexu. po i pash titllin. prape me sale e me dhjetor, besoj... u bo ky prefessori i nevjorkut si plakat katenxhika. pse mer associate prefessor, s'e dim ne kush eshte sala?

dhjetori ishte nje levizje e stervonume e nje poplli te sterlodhur kunder nje qeverie te sterndryshkur - te gjithe gjene nuk ka ku e kap as qeni. s'ka victor hugo qe t'i boj dermon.

majaft, o shenasijo, sepse, me fal e, po na cate trapin! s'ke gjo tjeter ti me iu mollois shqiptareve nga veni qe ke, mer daje?

Mos u muno fare me e lexu... ta them une me dy llafe... Ky burri thote qe Enverin e rrezova une me te mite... Sala e thote qe e xerrova une se me kishte xon rrugen...Kurse ai i imi po thoshte se Dullen e rrezoi vete i "biri"... medemek, komunizmi eshte si Saturrni, i ha bijte e vet.... ja kaq e thjeshte eshte.... Tash kena 23 vjet dhe te gjitha aktoret jane gjalle dhe akoma nuk e kena mor vesh, se kush e themeloi PD, kush e xerroi bustin, dhe cili qe ai qe e ngjyu i pari çapen e bukes, e jo mo ta zgjidhim se kur iku gjermoni i funit.....

Shenasiu, alidemso, nuk thote, se; e rrezova une Enverin. Lexoje nga nje kendveshtrim tjeter intervisten e tij, qe te qartesohesh me shume, mos e shif vetem nga nje kendveshtrim se mund te jete e gabuar ai kendveshtrim, nuk te le te shohesh objektivisht. 

PD-ja do të ishte partia e krundeve të sitës. Unë vija nga një familje e kohës. Familja ime nga babai ka qenë shumë e lidhur me sistemin;

Po ju z Shenasi në çfar site bëni pjesë?

" tregon për herë të parë, që vendimi për rrëzimin e bustit të Enver Hoxhës në sheshin “Skënderbej” u mor në dhomën e tij, në godinën numër 6 të Qytetit të Studentëve. "

Ku e thot ket? 

 

keqkomunikim i intervistuesit me te intervistuarin..smiley. intervistuesi e pyet per vendimin e heqjes se bustit, Shinasiu pergjigjet per heqjen e emrit E.H nga UT. gjera te vogla dmth.. "e ce keqe do tna vij nga ky keqkuptim.".smiley

p.s. sot fillon CL.. ndersa per ty neser..smiley

" Ai nuk ka guxuar të fshijë një gëlbazë që i është hedhur në fytyrë tek Xhamia e jo më të rrezikonte jetën. "

O i Lebetitur i paske rene ne koke kur e quan Sal Skuthin gelbaze!

Nuk ekziston e verteta mer jau ka thene Derrida, Foucault, Roland Barthes, spiritus, ka vetem interpretime te saj mer jau, njeri thote keshtu, e tjetri ashtu.

Ajo qe i ben te ngjashme te dy intervistat (ate qe ka prure alidemsi) eshte kaosi dhe hidhesia, dhe nuk merret vesh mire se me çin e kane inotin, dmth i bie ta kene me te gjithe, tamam revolucionare te vertete, megjithse e verteta nuk merret vesh se kush eshte mer jau.

Ky i intervistes se prure nga alidemsi eshte fantastik fare, deri para fundit te helmatisur anti-Ramiz, e nxjerr Ramizin si hero te vertete, pastaj i fut nje berdaf perçmues ne fund.

 

Shenasiu,miqesisht, ka nevoje per disa seanca te mira psikoterapie qe ta leje pas kete periudhe dhe te shohe para. Duket qe ka shume pishmanlliqe. Mos Shinasi! Edhe ti po te kishe qene do ishe bere dallkauk si gjithe ata qe vane! Eshte vendi!

o admin, po nxirr me mire ate letren publike qe Aurela Gace i ka bere Lubonjes, se eshte me te vertet shume me interesante!

apdejtimi, belul,apdejtimismiley.  jane njecik larg keta , po mbas 3-4 ditesh vjen haberi,,,

Respekte Aurela Gaces! 

Ja kish hedhur nje gelboqe Lubonjes nga ato me nuanca te verdha! 

Mos rensh ne goje te labeve. 

Te dyja intervistat jane OK.Te dy intervistat thone ate qe ka ndodhur por te pare nen kendveshtrime te ndryshme. Nderrimi i pushteteve u be paqesisht, dhe shqiptaret u trajtuan si nje shoqeri e paorganizuar, e nisur nga zero. Zero ishte me e mira per drejtuesit e shtetit te asaj kohe sepse vetem kjo u jepte siguri atyre dhe vetem kjo do te shperndante aq keq shoqerine shqiptare ne drjetime te ndryshme duke mos respektuar asgje. Vetem duke i nisur nga zero, do ti rrafshonte te gjitha gjerat e ndodhura, ne emer te nje fillimi te ri. si ne 1945. Situata ekonomike e 1990, pa breke ne bythe,  eshte perfekte per kete. Pra na kane trajtuar si mos me keq. si te pavlere.  

Dite e modhe ka qene, e hoqem qelbesiren.

Te cilesosh dike qelbësire dhe ta heqësh është gjë e arsyeshme .Por të heqësh një Qelbësire dhe ta orientosh Vendin per udheheqjen nga Kryeqelbësira Berisha dhe nje rrjedhje e pistë qelbësirash ne Lumin e tij që rrojnë vetëm me kokën ne "bythë të strucit ' kjo është e ç 'është .

Z.Rama penë e nderuar ka të drejtën e tij sepse ka qene Aktor dhe deri diku Autor në ato kohë , të paktën e kuptojmë sipas të shkruarave duke i ballafaquar me ndodhitë .

Ashtu si dhe shume të tjerë . për sa kohë që analizat do ti fillojne jashtë Çështjes Kombëtare , me të gjithë aksesorët e saj si Brënda e jashtë Vendit , jashtë situatës së Kompromisit Historik te Qendrave të Botës ( Usa -BS) për një NDRYSHIM të MADH Botëror gjithmone ne do katandisemi në analë që "e hodhëm e hodhem e hodhem Qelbësirën" si e vetmja shkallë inteliDjente e suksesëshme këto 25 vjet në lumin e Çarjes së tubacioneve të ujrave të zeza .

Pyetje e thellë 

" Kush do mi kthejë 23 vjetët e Internim - Dëbimit nga Shipëria  prej ardhjes në pushtet të Barbarëve ? Kush do ua kthejë Shqipërinë Një Miljon e tetëqindmijë Shqiptarëve të DËBUAR nga Barabarët e Berishës prej trojeve të tyre "

 

Shenasiu tek gazeta Sot...uot's rong uidh dhis pikcer?

Sa dite e bukur ne PPU,per te perbaltur ata idealiste qe nuk e dinin se si mund te merrte situata dhe,me vetedije u rradhiten kunder rregjimit!

Eshte dita kur kelyshat e kuq te ndihmuar nga inatcinj si Shinasi Rama&co,te nxjerrin inatin e tyre me studentet qe moren pjese aktive ne ato demostrata.

Ke te drejte alidems,emigrant,idriz dhe enverista te tjere ne PPU.

Juve e sollet demokracine!Juve qe krijuat vullnetaret e Enverit!Juve qe bete ceshte e mundur qe PD-ja te njollosej dhe te mos vinte kurre ne pushtet!

Juve e rrezuat Enverin ne 20 shkurt!

Ne qe morem pjese ne keto evenimente,ne ishim spiune apo njerez te komanduar nga i madhi Ramiz Alia ,qe juve e keni ne zemer!

Beni mire o fare e keqe ,qe te pakten keto tre dite ta qepni halen,dhe te mos diskutoni ne kete teme!

Ketu le te diskutojne ata qe kane qene ne krah te studenteve ato dite,jo ata qe dergonin telegrame tek ZP apo ngrini  buste allcie ne Korce.

15-25 shkurt eshte periudha e rritjes se konsumit trinitrina e komunisteve. 10 dite zi, alkool, infarkt dhe tension 200. 

Boo hikën një palë veteranë dhe erdhën një palë tjeter!

smiley Kjo meriton një dopio raki.

Respekt studenteve dhe qytetareve, qe rrezuan bustin e monstres.

Shtatorja e Dulles thuhet, jo busti smiley

Çna ka gjet

Sipas Shenasiut nuk ishte as bust, as shtatore, por emri i universitetit.

me cduket nga kjo katrahure, shenasiu vetem emrin ka te ky artikulli, se vete artikulli duhet te jete shkrujt nga nje grup i mirefillte pune

Ej duhet me i ngrit nje permendore atij ADCD, sepse ai paska xerru bustin..... hallall plako... ti duhet te zejsh vendin e Malo partizanit... e te na i rrefesh kur te vije dita me dekoratat varur ne qafe....

Velo partizanit o Alidems (Malo kush ka qenë se ja futa kot)

Shenasi o trim i rralle

u perleshe me radare

Prit tashi kur te dali nonjoni te na tregoje se si doli ate dite ke sheshi, i bertititi njerzve nja dy tre here "hapu...hapu salla" dhe kur pa qe u hapen robt, nje ta kap bustin per dore e nja ta hudh ne tuc mun ne mes te sheshit.

Ndaje menjen, ti thu qe u vendos ne dhomen tende, ai tjetri thote e vendosi Ramizi hudhjen e Dulles, dmth e vendosi mizi te konaku jot a si?

Po ata mijra e mijra studente e rob Tirone qe i vune pasqyren perballe regjimit ku pa urrejtjen e perbuzjen e miletit kush i pagoi? Nexhi mbase.    

Ramizi i dha nje shtyme Dulles, se robt iu drejtune bllokut fillimisht (po kjo ishte pjese e planit tat apo atij?) po aty i priste plumbi, dmth me mire bronzi zvarre se blloku.

Dita me e bukur!  Sado balte te hudhni nuk e beni dot pis, vec ju bi surratit.

Tre pyetje per zotin Shenasi :

Pike se pari : Kavo qe ia hudhe bustit ne qafe, ishte kavo celiku apo litar i thjeshte ?

Pike se dyti : Ku e kishe parku " Saurrelin" me te cilin e zvarrite deri te studentet?

Pike se treti : Cila nga plaget e plumbave qe more ate dite ne shesh, te mbushi mendjen qe te largoheshe nga Atdheu ?

Pike se katerti : ... Pika qe s'te bie, thuaj.

P.S. Si ndodhi qe ate dite ishe edhe ne greve urije edhe te Sheshi ? ( bonus question).

Me kaq pytje sa ke bo ti, edhe vete Enveri do ishte natarru.

s'e prune qe s'e prune at paragrafin e Shvejkut me ushtar qe i priten te gjitha gjymtyret gjate luftimit, dhe e sjell me dhembe flamurin... 

Prane topit po qendronte

Vazhdimisht e furnizonte

dhe s'levizte qe atje

po qellonte batare'

Por nje predhe fluturoi

edhe duart ia shkurtoi

po ai ne top qendronte

vazhdimisht e furnizonte ... Leave me alone NOW ! smileysmiley

P.S. Pussy Riot arrested again !!! - from Russia with love.

smiley

 

i  liruan "një keqkuptim i vogël"

Pake vete e dine, qe si vdes i gjalli , mbetet vetem permasa e hijes se tij ose si duan te thone- shpirti i cili endet ne hapsire, ku nuk ka kavo ta perfshije.Turqit nuk e dinin kete ...kur hapen varrin e Gjergjit dhe muarren eshtrat qe ca i varen si hajmali e ca Tartare mercenare, mburreshin se kishin mposhtur ...Skenderbeun ....me lopata !

si nuk i bo kujt pershtypje qe ky harron qellimisht pa permen emrat e lir metes dhe pandit qe kane pas kontributin kryesor aty!

Edhe Ed Ramen.smiley Mire e ka, tashti ndahen kockat. Me vone s'i dihet a tepro nei. 

Duket qarte qe eshte salist.

Po pse nga i di ti Grava këta Olelet e shkretëtirave të Arabisë , që meren me një nga Barbaritë tipike të Kohëve mesjetare që aplikuan edhe Amerikanët për turpin e tyre Historik ne Irak me bustin e Sadamit

Të ardhur e të mbetur nga shkretëtirat e Anadollit si ai klyshi Kurvës që i "çfryu " duke u lënë Njollën e barbarit Historik ( rp Ramizi )  për revolucione me rrënxim e heqje xvarrë smiley Bustesh e Shtatoresh ashtu dhe këta fëndyejt anadollakë  ose tipike InteliDjencë shqiptare me mburrjen "kush e solli Bustin me Saurel smiley

Këta janë tipizuar në filosofinë e popujve të Qytetëruar ku patë fatin edhe ne të kemi vizionarë që na bën nder dhe nuk përfaqësohemi vetëm me anadollakë !

Ç na ngordhi kali  / çi ranë thonjt

po vrapon Balli / ti heqë patkonjt !

Gene.... Ci Ngis K'hanas !

Projekti për të hequr e organizuar heqjen e Enver Hoxhës ishte artikuluar që me 19 Dhjetor 1990 nga unë...

smiley 

Fiks! C'nuk sheh syri, e ben mendja.

mos e lavdro mer, se i bo dom.

kjo është e gjitha që mbyll muhabetin e veteranve të revolucionit pa ngjyrë, transparent , i tejdukshëm me një fjalë.

Ne fakt turma 100 mijeshe qe rrezoi shatoren e Enver Hoxhes ishte paguar nga Nexhmije Hoxha dhe Ramiz Alia.Nuk eshte cudi qe pas disa vjetesh Ilir Hoxha te dale dhe te thote qe greven e Urise e kam organizuar une.

Cfare nuk degjon nga injorantet nostalgjike!

Po mitingjet e vullnetareve te Enverit,kush i beri?Apo dhe ato i beri PD-ja.
Ptu krimbat e gjizes!

@alidems,

Une sot kam te drejten morale te te kerkoj haleve si puna jote qe ta mbyllni gojen se paku per 3 dite,se nuk eshte e ndershme qe ne nje ane te levdosh Enver Hoxhen dhe ne ane tjeter te na besh ne qe morem pjese ne ate levizje,si spiune apo lolo.

Lolot i ke me shumice ne Shqiperi dhe ne PPU.Shko dhe mbushjau mendjen atyre qe nese nuk do te ndodhte LS,juve do te hiqnit Enverin dhe do te hapnit Shqiperine me boten.

Por sot neser dhe pasneser ben mire ta qeni halen se po qelbni dynjane!

" ....Humbëm ne, dhe fituan çakallët e hienat e parisë, skuthat e inteligjencies dhe të strukturave, mirëpo, kjo nuk e ka ndryshuar qartësinë dhe saktësinë e atij kuptimi e besimi të demokracisë nga ana e jonë..."

 Prandaj me pelqen ky djale, ky idealist. 

 

" ....   Eh, ky tranzicion është kthyer në një tragjedi kombëtare pikërisht sepse këta që ishin në lojë, pjesëtarët e parisë së Tiranës, Blloku, inteligjenca, profesorati dhe profesionistët e lanë popullin në baltë dhe punuan vetëm e vetëm për interesat e tyre. Këta janë strukturat që e lanë shtetin në mes të katër rrugëve; intelektualët që u turrën të bëhen milionerë; politikanët që shkatërruan ekonominë, industrinë e bujqësinë; paria që e përbuzi dhe e refuzoi për t’i shërbyer popullit të vet; triumfi i krimit dhe i të keqes morale që u tolerua dhe u promovua sistematikisht e qëllimisht nga paria e Tiranës. që i kishim të gjithë kundër e dinim me kohë, mirëpo gjatë kohës së grevës e kuptuam shumë qartë se edhe ata na kishin shumë frikë. Kështu e mbyllën universitetin, i nisën studentët nëpër shtëpia dhe në tre ditë me anijet ikën 6.000 studentë nga shteti shqiptar. Të mos flasim për përndjekjet, arrestimet, tentativat për vrasje, presionet e gjithfarë metode tjetër. Megjithatë, zgjidhja e duhur kalon pikërisht tek ai shtegu që kemi thënë ne: ndërtimi i duhur i shtet-kombit shqiptar, demokratik, me një ekonomi tregu të institucionalizuar, me drejtësi e ligj në shërbim të të gjithëve, me mbrojtje për të gjithë, dhe me një interes kombëtar të qartë e të padiskutueshëm..." 

Tamam. 

 

" ....Ëndrra jonë ka mbetur ëndërr. Shkurt, shteti dhe kombi janë peng i forcave të errëta të parisë së Tiranës. Kemi më shumë mall e më pak vlera, më shumë krim e më pak moral, me shumë sende e më pak dashuri për tjetrin. Ka triumfuar e keqja, babëzia, lakmia, zvetënimi dhe ndyrësia njerëzore. Edhe pse jemi më mirë, jemi edhe më keq. Jemi thuajse në të njëjtën pikë humbjeje shprese e nevojë për ndryshim, në të cilën po e kuptojmë se kjo rrugë na ka çuar në një pikë tjetër të zeros nga ku duhet filluar ndryshimi i vërtetë..." 

 Me bukur as une nuk do ta kisha thene. 

Me bukur as une nuk do ta kisha thene.

 

me fal po ktu ja ke fut kot, Pjer!

Ku ja kam fut kot i dashur, tek ajo; .... shteti dhe kombi janë peng i forcave të errëta të parisë së Tiranës. Kemi më shumë mall e më pak vlera, më shumë krim e më pak moral, me shumë sende e më pak dashuri për tjetrin. Ka triumfuar e keqja, babëzia, lakmia, zvetënimi dhe ndyrësia njerëzore. Edhe pse jemi më mirë, jemi edhe më keq... 

  Po keto jane fjale te arta te Shenasiut qe duhen gdhendur ne ar o Bredharak. 

ah jo Pjer i dashur, nuk me ke kuptuar.
Ta kisha llafin te ajo qe ke thene se gjoja Sh. Rama i shkruan me mire se ty. Aty them ja ke futur kot

smiley Shenasiu, i dashur, shkruan bukur por pak ashper, pak ithet per nomeklaturen. Ai shkruan siç kam pas shkruar une dikur, para shum viteve. 

qe e perkthyer dmth se nuk eshte pjekur ende si shkrimtar. Eshte i palatuar, keshtu Pjer?

Berisha , fekale tashme e thare, por qe dikush e vadit me shpresen se mund te lulezoje. 

Shko e re pirdhu , Bustin e Enver Hoxhes e ka rrezuar Profesor Doctor Sali Berisha .

 Unë vija nga një familje e kohës. smiley   Familja ime nga babai ka qenë shumë e lidhur me sistemin;...e diktatures smiley

....ket e kena dit prej kohesh se ke denoncu njonin ne shkoder dhe ala nuk i ke kerkuar te falur per mizerit qe hoqi ne burgjet e putanit 
 

Shitnasi e Shitsnasi muhabeti

Nashti, bustin e hodhi era, si ate bredhin ne Prishtine. Doktori, ne kujtim te koheve te vjetra, vajti ti maste pulsin e ti bente analizat e...

O hak i madh, tha...

Askush, as sot e as pas njeqind vjetesh nuk e erreson dot bukurine e asaj dite te 20 shkurtit te vitit 1991 perfshi edhe autorine kesaj pacavure. Ajo shenon nje date historike qe kujtesa kombetare do ta ruaje mes atyre pak ngjarjeve te ndritura. Megjithese nuk ishte vecse nje tog bronxi,  permbysja e tij, eshte nje fitore historike dhe dita kur ngjau do te mbetet e shenuar ne shekuj… shkrua P.K.Edhe pse u rezua vec simboli i diktatorit…Permbysja dhe heqja zvarre e monumentit te Enver Hoxhes eshte te pakten me e verteta nga te gjitha. Ajo i dha udhe rezimit te mijera busteve, statujave, monumenteve te diktatorit qe popullonin sheshet e fshatrave dhe qyteteve ne tere vendin.

Asnjehere gezimi nuk kish shfryre ne Shqiperi ne aq miliona gjokse njeheresh!smileysmileysmiley

Pakkush e vrau mendjen se pas Bastijes e marrjes se Pallatit te Dimrit,ne France e Rusi, kishin pasuar vite te tjere gjaku e vuajtjesh.Ditet e triumfit popullor nuk kane faj per kete.

Ditet e shenuara qendrojne me vete. Fitoret qe sjellin ato lidhen me te kaluaren. Ato nuk i ngarkon dot me pergjegjesine e diteve dhe viteve qe vijne pas tyre…

20  Shkurti Eshte Vdekja e Vertete e Diktatorit  smiley
 

Ashtu them edhe une Kapo, Merhumi i Gjirokastres ishte thjesht Monumenti, Gelbaza e Vicidolit, eshte Fryma e gjalle e Diktatorit te misheruar tek vete doktor Mortja. Per hajer qofte.smiley

Hallall komenti...

Edhe pse harxhon frymen kot ne kete forum, per nje pjese te madhe te atij populli te vuajtur, ato dite do mbeten simboli i clirimit mendor nga ai regjim makaber, pasojat e te cilit i vuajme akoma...

smiley

 

 

Fiks shoku. Kudos. Po mos ja ve shume re te kuqve, nostalgjikeve qe turfullojne. Akoma s'i ka kaluar inati.

Kjo nuk do te thote se une jam dakort (apo nuk), por: pas sa vitesh do rimarre Universiteti i Tiranes emrin e ATIJ : pas 10, 20 apo 50 vjetesh?

shenasiu nuk ka qene organizator i greves. ka pas nje guilt by association sepse ashtu te merrte turma e do doje te ishe ne krye per perfitime.  kur eshte bere greva, ishte me teper si me marr medalje per pune te palodhshme. greva nuk kishte peshe me. kapitulli ishte mbyllur. greva ishte per show e kapital politik. 

Shinasiu ka qene dhe me aktivi bilez.Nuk duhet ti mohohet se jemi plot deshmimtare!Po lexon nga keto brockulla qe leshohen ketu Krasniqi, le te flasi!

ja kjo qe thua ti psh nuk eshte e vertete. aktiv kane qene shume e shume te tjere qe e bene me zemer se donin ta benin, jo te dilnin para mikrofonit tu bertit kot pa asnje vlere. ai kapitull, dhe ti e di shume mire, ishte mbyllur PARA greves. puna e shenasiut, fevziut e co, qe sot mburren cdo vit si per sira, eshte kot dhe e pableshme. duhet te ndajme zhurmen dhe informacionin ne kete rast. shume zhurme kemi, pak, po shume pak informacion te vertete. 

Qe ishte mbyllur para greves eshte e sakte, por nuk mund te pajtohem kur Shinasiut i mohohet kontributi.Po e ke njof Genc Kranjin( gjet rahmet) ishte Shinasiu qe e mobilizoi me ata 15 vetet dhe Krasniqi eshte deshmi tar ca tha ne mbedhjen para asaj nate ...i famshmi qe i atribohen te gjitha.Pse ore njerez te mos themi te verteten!Mund ta urreni sot Shinasiun por nuk duhet ta mohojme kontributin ne ato kohe!Nuk duhet harruar nje asekt.Vertet qe Azemi( gjet rahmet) fliste por ja kepuste kuturu shum here.Shinasiu fliste me krejt tjeter llogjike.Kurre skam degju ti nderpriste fjalen Shinasiut ...

po e di cfare eshte thene, sepse sapo dilnin nga mbledhja i ndanin gjerat me te tjeret. ka patur disa rryma radikale sic ishte rama dhe shenasiu, te dy te futur si pyke ne ate cfare po gatuhej dhe me sfond te cuditshem pse ishin aq radikale. trysnia e studenteve eshte ajo qe i vuri kapakun zgjidhjes, dhe i la pak namuz ramizit qe te thoshte do bej ca thoni ju. radikalizmi dhe cerrjet me gishta ne vesh ne ate moment kane qene jasht kornizes sesi duheshin bere gjerat. studentet ishin shume paqesore, dhe po mos ishte per ate pjen paqesore, nuk e di si do ishte perfundimi. shenasiu nxiste per gjak qysh kur desh te merrte flamurin ne dore. prandaj dhe u hoq nga cdo gje. gjak nuk do kishte, ishte vendosur. kaq e thjeshte. 

Tani po puqemi bashke.Por mos harro dhe kush nxiste, kush udhezonte sekush ne krah te vet duke yshtur rrymat.Sa per fevzo me shoke as mos i vur ne kandar o burre! per mendimin tim keshilltaret nuk e njifnin hic mentalitetin tone !

Ukrainë, përshkallëzohen protestat, 22 të vdekur, mbi 1 mijë të plagosur

Përfaqësuesja e Lartë e Bashkimit Evropian për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Catherine Ashton ka dënuar të martën “përshkallëzimin e rëndë” të dhunës në Kiev, pas përleshjes së protestuesve dhe policisë.“I bëj thirrje drejtuesve politik në Ukrainë që të adresojnë shkaqet e krizës”, ka thënë ajo, duke bërë thirrje që palët të kthehen urgjent në proceset parlamentare për të tejkaluar dallimet. “Liderët politik duhet të marrin përgjegjësinë e tyre, dhe të rindërtojnë besimin për të krijuar kushtet për një zgjidhje efektive të krizës politike”,- tha ajo.
 

 

Pse e ndjell te keqen o kapo? Nuk te dhimbsen militantet e PD?

TIK....TAK...

Ju esh bo Ukraina si revista playboy per adoleshentet.
A ka noi kuptim te vecante ajo "tiki taka"? Noi simolike braziljone?

Kane per tu shkref sa ti shofin ato gocat police me bishtaleca.

Kthejuni he burra se na u prish plani!

Rama-Meten do ta kallim

 

Shqypenise t'ja zgjidhim hallin

Dmth dy opsione kane: ose do vejne dore mbi gocat (needless to say qe video me pamjet tu rraf gocat do mori dhènë neper bote) ose do terhiqen. Ty sa te merr menja Bame, ca do bojne cunat e PD-hit?

Po nai rruge te mesme, psh me i terheq gocat a ka o Ron???

Ska te trete mer Deion! 

Dmth kjo eshte si shahu, menoju sa te dush por o te kutia zeze o te kutia bardhe do levizesh!

E drejte Ron, cunat e Kamzes njihen si praktikues te shahut, midis aktiviteteve te tjera intelektuale.

Jeni shah mat mer Deion! Kot sa lodhni veten de na harxhoni kohe neve. 

Si thote Frank Underwood, there are two kinds of pain. The kind that makes you stronger and the unecesary one. 

O Deion this pain will definitly NOT make you stronger! smiley

I like the True Detective quote, thumbs up!!

Deiono ne kosove thone, q'ato cika kan me ju dhi ne kar*  smiley

*Me falni per fjalorin e perdorur por mendova se duke e zbutur me "penis" shprehja do e humbte forcen e saj 

Me siguri per qikat e Gjakoves e kane llafin. Skane lidhje me qikat e Tahirit...well most of them anyways.

Do ju pjerdhin ne tyt pushkes po te them ere

Une them se do rrine te gjith me dur n'xhepa dhe do buzqeshin seri... friken ja kam komandant xhelit....

Mos me thuj edhe qe do i kene xhepat e pantalloneve me brime.

Xhepat prapa?

Pse kinez jane ato?

breaking news: smart protestors - albanian style. nacut me makina te fundit dalin ne proteste. policet hedhin kapelet ne ajer, shperthejne kemishat, dhe ikin ne drejtim te lumtur. marrin me vete shkopat e gomes dhe prangat per cdo eventualitet, mund t'ju duhen pas nje dreke apo darke te kendshme ne nje dhome hoteli ne periferi te tiranes. smiley

Life is stranger than fiction. 

C'te beka Amerika Latine. Kot s'thone qe eshte "e nxehte".

Tani me kto historite me Belulin (jo me ket tonin, po me ate te Fierit) u msum. Mu tani mu kujtu ai cuni me saurel - personazhi me kampion i asaj dite. A eshte bo publik ai cun, apo e mbuloi hija beluleve?
 

Komunist gjer ne fun Sala. Shteti tu i kerku diversantet antikomuniste neper shpella, ky do ja sjelle derr ne thes mu para kryeministrise.

Arrestime masive po thu?

Burrat nuk dorzohen gjalle!!!! A te kisha ndonje mundesi ti furnizoja... keta korrieret amerikano-kanadez dolen te gjith me LSI...

Thu jane te verteta ato qe thote emigranti per kapon?

Rono, kapo eshte pjese e elites tone intelektuale dhe e asaj elite qe i ka sherbyer ketij vendi pa marre asgje nga sa i kane dhene.Intelektualet naftekerkues per mendimin tim kane qene heronj.Dhe do ti duam edhe pse me mendimet e kohes mund te jemi te ndryshem.

Cer thu mer grave?* Nuk blihet kapo me fjalet e tua boshe!!!

*pe verteti tani?

Mos ja boni qejfin Salukut kot, nje mooooooot tmodh do boj se po dogji Tironen pronat e zyrat e gites, zenit e Liries do djegi....apo sjane shtu si far e keqe zombie family. Ke kercenojne kta palloshin qe jeto me qira e oshr  vec CASH? 

Veq ndonje grabitje dyqoni a makine skan per te qullos gjo Sakuksat e sidomos me Tironcat qe e din kur me i mbyll qepenat nje vakt para. E kon thjesht per presion se jan tu ra pas LSI si parti e dun me i dhon rondesi vetes, te coftmit.

Ti zotri nuk ke as rrespekt per, e as besim tek opozita.

Tek LulCerrikom besim qe sdo i iku zeri....tek Zombie kom besim qe sdo vrasi njeri tvetin me cader pistolet...., besoj qe Desara do qisi llapen.....kurse zeni besoj se do i  coj  prapArmines karafila te kuq socialist....Jamarberi sdovrasi as kumrie e as rrosak prej moratoriumit...., kurse Argita shpresoj ta uli tarifen 3 milioneshe. Gencat, mulat epalliqet sjane opozite, ja shpurra familjes.

obobo erdhi ky deshmitari i jehovait, ika une kalamoja bofshi qejf. smiley

O deion o patriot, po pse per nje Jehovaih e braktis kauzen e Salukut ti gaxhoi? Po atijMasonit nkryeministri cer do i boni kur tju konfiskoj pasurite e grabitme? Dobet opozita, e braktiset shpejt zenin me giten, per nje Jehovai

Sa i perket kontributit te Shinasi Rames, them se PD ka obligimin jo te mos ja mohoje, por ta ftoje me plot gojen, (duke i kerkuar ndjese) Shinasiun si njerin te cilit i ka borxh!Por kjo do te ndodhe kur te clirohet PD nga grupi familjar...

PD ja e mohon! Po PS e mbeshtet Shinasin?  smiley

Ketline, nuk i kemi te shumte, nuk jemi as aqe zengjine sa ti flakim i telektualet si Shinasi Rama.PD te gjithe ata qe ka flakur ...prap u eshte kthyer...Sepse nuk ka qene PD ja por ai inatcori qe uzurpoi PD shkaku

E kuptoj..por shpresojme qe kur te vdese AI shkaktari intelektualet qe jane te cmuar le te kthehen ne gjirin e asaj Partie qe enderruan dhe luftuan..gjer atehere I gjithe populli do jete kthyer demokrat ! smiley

 

luv ur sense of humor. 

...nga Skodra kryetari Basha theksoi se protesta e 20 shkurtit do të jetë paqësore, sipas tij, ashtu siç u ka hije demokratëve shqiptarë.Të gjithë në shesh si europianë të vendosur t’i japim një leksion demokracie oligarkëve të rinj. Protesta do të jetë paqësore, siç i ka hije demokratëve të Shqipërisë moderne e evropiane që ne përfaqësojmë e do të përfaqësojmë gjithmonë.”-

 

..po cfar lesh ologarkeve te rinj thote ky Basha or burre. Menjehere  pas takimit me ambasadoret na del e na thotethote proteste pacesore! ...per cfar do shkojne robt nga rrethe per tbo xhiro ne bulevard  ...s'doli gjo ene Lulushi meduket 
 

një leksion demokracie oligarkëve të rinj.

Dmth, oligarket e vjeter do u japin leksion te rinjve smiley

Mu mush menja 100% qe kapo ben diversion per LSI-ne

s'doli gjo ene Lulushi meduket 

100% diversion!!! smiley

 

Faleminderit kapo!

Po cer do thot Lulthimi, ...poplli i do salukun me oligarket e vjeter nburg.....senati i PeDes me ne krye Josefina i kerkojne llogari lulthimit e i thon pse nuk na sjell npushtet. ?.. keta jan te gjithe zombie

..tani po me mbushet menja per ate teorine kospirative qe qarkullon verdalle se Sala e paska lene vete pushtetitn.Na e hudhi kadoshi ene ket here..
 

Ramizi e la vete..Fatosi vete, Saliu vete..  O Zot Rama e mban pushtetin  dhembe e dhemballe me Ilirin! smiley

Kot si qan poplli komunistat si Saliu, Ramizi, e Fatosi....e mbajten ca dhjetera vjet po e lan vete...si thote ene ketlina. Po dullen mund ta shtojme ketlina se edhe ai vet kish per ta lon..., sipas nexhitsmiley

smiley Atij nuk I premtoi vdekja..smiley

e ke pre bileten me te drejte to cancel, o kapo?

Ashtu si fisheku ka nevoje per primer, ashtu dhe protesta ka nevoje per kapon!!!

duken si te lira ato buletat, po e kan me te futme. shko per refund, kur te thote ajo e call centerit qe nga filipinet: sorry sir, please read "terms and conditions" smiley  what else can I help you today with? s'ka me poshtersi se sa kur pytja maro me parafjal. smiley

 

Neser, neser avazi

shume lehte e ke marr protesten e 20 shkurtit. Do te ta ngrine buzeqeshjen ne buze

thuhen dy gjera:

1. rama nuk e la mledhjen se u ofendu, por per me pa te shoqen, e cila nuk ndihej mire.

2. hyqymeti ka incizu "It hurts so bad" nga Susan Tedeschi, per ta lujt "te sheshi, te sheshi"... smiley  shume artistike m'duket si ide

nuk di a do kete koncert me te ftum. eshte nje dite gezimi per te gjithe. shans per vllazerim. te ndreqim Mukjen!

te ndreqim Mukjen!

ua kemi borxh vellezerve antikomunsit. Ishim ne ata qe u dolem fjale!

Esht pyt edhe luli per preferencen muzikore.
Nga ana tjeter menuja si me poshte:
Karkaleca deti me salce pikante, skallop te mbeshtjell me bacon, dhe midhje te gjalla me limon ke sheshi. Kjo shoqeruar me nje mimoze me don perinjon.
Hibaci grill bufe ke ura. Ketu do mblidhen gotat e shampanjes dhe do shperndahet raki per ngrohje shpirti e shkrirje inati.
Me tej, me te arrire te kryeministria zjarre partizane* me qengja ne hell te shoqeruar me vere te perzgjedhur nga vinoteka e mjeshtrit, do ti presin miqte.
Te gjitha keto, ide te tahirit.

*Po na vjen, po na vjen ne sfond.
P.s: falenderojme ilir floririn qe anulloi udhetimin drejt asaj temes tjeter per te sponsorizuar kete eveniment kulturor...

Lulit i pelqen Bob Dylan, kam degjuar.

Ndaka shije me Lubonjen... Po rollingstonsat i pelqejne?

tosja kishte nigju rollig stones  smiley

looool

urdhno - for a change smiley

kishin zbulu tunelin e droges ne Vlore. Ba ba ba, i jon qep krimit kom per kom. nji arsye tjeter me gzu me daten 20. dobesohet krimi, forcohet demokracia.

shtoi edhe stadiumin e ri... Platinija kish thone dua te shqyej edhe une nje koke qenjgji te pjekur!!!!!

Ku je o poet, ta kapesh me thuper i her ket kapon....ah poet poet

Jau mori LSI me te miret...

..apo nuk na rejten  ene ca pushta nga LSI ; do tju majne ne pune thoshin, vetem  votoni per na se jena miq te Sales.Nuk po duken ma ...kur vijne ne qytet fshihen vrimave qe si gjen dot vallaj,me pare te mershin ne phone sa niseshin nga Tirona...prandaj dum demostrat te vertete...atlist te nxjerim dufin se paret une kam me i pagu perseri smiley
 

ska gjo o kap, ene krishti u tundu do thoshte Roni. 

..nigjo o Dizhono ; po nuk u ndez stralli  ket 20 shkurt, kam me u ndez portofoli im,sepse per 8 vite do me duhet me majt me pare nja  20 fryme back home.. ok smiley

 

pse re 8 vjet vetem rroge shteti keni honger ju? ku je o Brado???

Deiono...u are backsmiley...mos u merzit Lali seSali doja uboj gropen cave si ju se e ka ves...

termi "paqesor" eshte relativ ...

termi relativ eshte relativ

paqesor sipas PD considerohet djegie e pjesshme e tiranes  smiley

smileysmiley

Po ca mund te behet tjeter o burre? Ore gjendja eshte jasht mase e rende ekonomikisht.Ka pllakos nje varferi qe nuk e imagjinoni.Dhe do thellohet.Eshte zhduk parja ka vite!...Kujt i shkon ndermend sherri.Sherri don nge dhe davaja don ...pare !

grave, ti i perket rrethit te biznesit. ca mendon se mund te behet per te dale nga kjo gjendjeqe thua? 

Veshtire ta thuash me dy fjae.Por mendoj se do ishte me vlere nje terheqje e mendimit te gjithanshem akademik.Besoj ne nje perqendrim te gjithe mundesive financiare, grandeve etj, per bujqesine dhe agroturizmin.Per prodhime qe ka interes bota.Nuk shikoj rruge te tjera.Futja edhe me tej ne " Tregun nderkombetar te punes " eshte i kufizuar. Nje kerkim per vershimin e tregut Kinez , per baze evropiane do ishte me i shpejti.Por keshtu si ecet me premtime boshe eshte zi e me zi...

Veshtire ta thuash me dy fjale.Por mendoj se do ishte me vlere nje terheqje e mendimit te gjithanshem akademik.Besoj ne nje perqendrim te gjithe mundesive financiare, grandeve etj, per bujqesine dhe agroturizmin.Per prodhime qe ka interes bota.Nuk shikoj rruge te tjera.Futja edhe me tej ne " Tregun nderkombetar te punes " eshte i kufizuar. Nje kerkim per vershimin e tregut Kinez , per baze evropiane do ishte me i shpejti.Por keshtu si ecet me premtime boshe eshte zi e me zi...Une besoj tek rikthimi ne shfrytezimin e potenciakeve te tokes tone.I kemi shume te medhaja, por don investim te ndreqjes gjerave qe u rishen.Kjo eshte disi afatgjate.don 3 gjer 6 vite.Ama kjo eshte mundesia jone.Dhe dikur ketu do mbetemi!

I cik humor Grava , me keto udhezimet tip rp R.Alia .." na mungon investimi fillestar " smiley duhet pak me rezerva e me k[mb[ n[ tokë , se mjaftojnë e janë jane Pordhet teorike te Shefqeterve qe xeberthejne krizat ne Ballkan Rajon e me Gjere e Gjate .

Eshte shume e thjeshte situata .Te bindet ai Popull qe periudha e Vjedhjes dhe shitjes se Pasurise 50 vjecare pothuajse mbaroi .E gjith ajo bote Iluzore qe krijuan Banditete  Berishes me " Miraklliun e Fridomiut " ishte nje Fllucke . Ajo mjaftoi si Baza e Mashtrimit për të mbush xhepat e Familjes Biologjike e Politike te hajdutëve të cdo krahu por sidomos të krye Hajdutit e krye Matrapazit Berisha !Kush Vodhi - Vodhi ! Ose një Lincim MASIV pa dallim ose dëngërvëngër IntelektuHALESH ku gëlojnë si mizat e m..pranë PD-hit !" se kushtetuta zotrie"

Tjeter duhet te kuptoje ai Popull se po nuk punuan VETE ne kete sistem do hane nje MUT .Biles po hane me shume se ç,duhet deri tani qe vjen ndonje para akoma nga emigrantetet . Ky është sistemi që Votojnë ..Ul kurrizin e mos prit nga të tjerët .Leh sa të duash .

Dhe duhet medoemos që tu bëhet e qartë se Shqiperinë nuk e ka snjë Shtet i Fuqishëm në refene .Nuk është qëndra e asgjëje dhe duhet si teritor Legjitim , për Pastrim Parash të krimit Ndërkombetar .

Pastaj me një Vullnet Politik duke lënë të Lehin qënëria e Berishës , mbase dhe Vlen ajo këshilla .." Mendim Akademik " smiley

Populli le te ngrihet, qe te shkunde sado pak nga gjumi Rilindjen e madhe..nuk protestohet vetem per pushtet por protestohet edhe per varferine, per papunesine etj 

Kur do na thote nje here Shenasi se si ndodhi qe ai ishte gjasme ne krye te kesaj trimerie? smiley

 

e lezetshme qe shenasiu ka 23 vjet qe cdo vit thot qe po tregoj dicka qe se kam thene me pare...te shkretit i doli edhe Ed Selami huq...

Gjithemone flet nga pozitat e atij qe i kane vjedh lavdine dhe per "hajdutet" , vjell vrere. smiley

Pu..pu...pu...ka me u shem bota , 500 e ca vjet ne varr i ishte rrit palla 95 cm , ja kishte mat Shkreli smiley

Ket storje po e gjemosha mrome ti Brado. Policia kishte rrethu venin me nji perimeter te rrepte sigurie qi thu ti. Asi gazetar su lejote.

Po FB do thush ti... eeee smiley

Si meno ti se ka rrjedh dinamika e ngjarjeve qe kur policija mori njoftimin? smiley

e mer mire, se edhe masi ta flakim ne, Skeneri do jet neper sheshet apo rruget e evropit. atje nuk ia rrisin bishtin, as loqen.

s'po iu gje rehat shpirti sa pa e heq edhe ate, mo. si fellonxa po ferglloni.

 

Keshtu pra u çmutizua revolucioni studentor gjithe qef po nga ata persona qe hingellijne nga marazi kur çmutizohet dita e çlirimit me 29 nentor, dhe anasjelltas kush hingellin nga marazi ne kete teme (tip ABCD1), hingellin nga qefi ne tema per 29 nentorin.

E bukura eshte se te dy palet hingellijne nga marazi kunder Lubonjes kur çmitizohet Skenderbeu.

Hingellini, hingellini dele se ju ben mire, se miti eshte bere kapice, mullar.

 

Qafkuqet knej thone, kur te bi te takosh nji es-holl, takove nji es-holl; kur tako tan diten es-holls, je ti es-holl. 

e ka pa te keq. nga e mira niset. 

Shpjegimi per m*tin e Lubonjes. 

te mendonin te gjithe si heretiku, bota do ishte bahce me lule.

gazela du lunte kukamcefti me luanin.

buke pestedyshe pa hesap.

tirona, vetem uje selite. Bovillen ta pishin bovillsat.

vu teleferiket...

heretik, se këtë po mendoja sot; e vërteta është që këta "të djathtët" e filluan çmitizimin. Pikërisht me 29 Nëntorin. Për të tjerat ke të drejtë. 

Sa here flitet per keto ngjarje,flitet per politike,ose vetem per te,dhe ky eshte mashtrim i madh..ne fakt shkaku kryesor i rezimit te atij sistemi(ndoshta i vetmi,kjo shpjegon edhe pjesmarrjen e dorzimin e menjehershem e pa kushte te komunisteve shqiptar me keq se ushtria e Sadamit perball amerikanve)  ka qene ekonomik,mizerja kishte kapur kulmin ne nje vend qe bombardohej per dite nga imazhet e RAI-t e Mediaset me se shumti.Shqiperia e atyre ditve ka qene nje vend me Ushtri, fabrika,uzina e kooperativa etj plot, te tej-mbushura me njerez kot se koti,per arsye te politikave ekonomike qe ndiqte ai sistem, e te cilet benin sikur punonin,e qe mendonin se meritonin jete me te mire. Nuk ka patur asgje politike,ajo u fut ne loje me vone,kur c'do gje kishte mbaruar tashme..dhe e dime si vajti ajo pune.

Te gjitha sistemet bien nga ekonomia jo vetem i yni.

Por ka nje gje,qe ne ate kohe disa si ne donim qe sistemi te ndryshonte dhe disa si juve,kerkonit akoma kubene e Byrose qe te kish fatet e vendit ne dore.

Dhe ky eshte ndryshim i madh!

Cmitizuesit ne veprim. Nderkohe qe policia nuk lejon mediat te afrohen, dora e ngrohte e cmitizuesit ben cmos qe ky ljam te marre dhene duke bere madje dhe poza. Turp!

shenasiu qe nuk guxonte te kerkonte 1 liter qumesht paskan rrezu bustin, po mer sheno po

Mos! Na bere me zemer!

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).