Të mërkurën Zyra për Mbrojtjen e Konsumatorëve do të dorëzojë në Gjykatën Administrative padinë kundër vendimit të qeverisë për regjistrimin e numrit të aparatit celularë, IMEI.

Më herët, të enjten e 26 Qershorit, avokati Altin Goxhaj iu drejtua Komisionerit për Mbrojtjen e të Dhënave Personale, me kërkesën se vendimi i qeverisë nr. 354, që detyron konsumatorët e telefonisë celularë të regjistrojë IMEI-n e tij përbën shkelje të privatësisë. E pyetur nga Televizioni Klan, komisionierja Flora Çabej u shpreh se kërkesa e ZMK-së kërkon të paktën dhjetë ditë për t’u shqyrtuar.

Zyra për Mbrojtjen e Konsumatorit pretendon se ngritja e bazës së të dhënave IMEI bie në kundërshtim me legjislacionin shqiptar për mbrojtjen e të dhënave personale. Sipas vendimit të publikuar në fletoren zyrtare të 23 qershorit 2014 regjistrimi i numrit të aparatit cellular do të jetë nën kontrollin e 8 institucioneve.

Deri para këtij vendimi, numri IMEI identifikohej vetëm me urdhër përgjimi të Prokurorit apo vendim Gjykate, në rastet kur personi që përgjohej ishte nën hetim.

Tashmë ky kod që lejon kontrollin në distancë të çdo informacioni që ke në telefon, e-mailet, mesazhet, bisedat, fotografitë, videot apo aplikacionet bankare e anashkalon këtë procedure. Në 8 Prill të këtij viti ishte Gjykata e Strasburgut, që pas një rasti në Irlandë, vendosi ndalimin e regjistrimit të IMEI-t në gjithë vendet e Bashkimit Europian.

133 Komente

Cfare eshte IMEI-ja dhe cfae do te thote ta regjistrosh dhe cilat mund te jene pasojat nga nje veprim i tille? Te me sqaroje ndonjeri qe merr vesh qe edhe une te di si te gjykoje per kete vendim qeverie.

Aleanca Kunder Aktit te Pergjimeve Telefonike dhe Dixhitale!

Shpreh kundershtimin ndaj Aktit te Pergjimeve te cdo shqiptari te miratuar me VKM Nr. 354, datë 4.6.2014 PËR NGRITJEN E BAZËS SË TË DHËNAVE IMEI DHE REGJISTRIMIN E NUMRAVE IMEI TË APARATEVE CELULARE, QË PËRDOREN NË RRJETET E SHËRBIMEVE TË KOMUNIKIMEVE TË LËVIZSHME

SKANDAL MBI SKANDALET!
PAS 2 JAVESH TE GJITHE SHQIPTARET PA ASNJE PERJASHTIM DO TE JENE NE PERGJIM NGA QEVERIA!!! 
Dhe per cdo aparat do te paguani edhe nga 1 mije leke te reja, pra do te paguani qe te mbuloni koston e pergjimit!!! 
Te nderuar miq!!! Dje ka ndodhur nje nder skandalet me te medha qe mund te kishit imagjinuar pas 23 Qershorit 2013, fiks 1 vit me pas! 
Pas 15 ditesh qe te gjithe rilindas dhe demokrate, apatik dhe skeptik, jeni nen pergjim telefonik te Sigurimit te Rilindur te Shtetit!!! 
Ju eshte mbajtur sekret e verteta e nje vendimit te Keshillit te Ministrave!
VKM Nr. 354, datë 4.6.2014 PËR NGRITJEN E BAZËS SË TË DHËNAVE IMEI DHE REGJISTRIMIN E NUMRAVE IMEI TË APARATEVE CELULARE, QË PËRDOREN NË RRJETET E SHËRBIMEVE TË KOMUNIKIMEVE TË LËVIZSHME synon qe cdo aparat celular (jo nr telefoni) te regjistrohet prane databazes se Ministrise se Brendshme dhe kjo do te sjelle pergjimin tuaj te plote pa asnje dallim dhe ju nuk keni me shpetim! Cdo bisede personale apo intime, cdo pazar apo hall familjar do te jete nen kontrollin e plote te Edi Rames!!!
Big Brother tashme quhet Edi Rama!!! KJO ESHTE RILINDJA 1 VIT ME PAS!!!
Dhe per kete do te paguani nga xhepi edhe miliona dollare me shume!!!
Ne do te reagojme, protestojme dhe do te kundershtojme edhe ligjerisht! 
Po ti??? Apo ti je dele???
Per hollesi na ndiqni ne vazhdim...

Ja kerkesa e ZMK drejtuar sot Komisionerit per Mbrojtjen e te Dhenave Personale per rrezimin e VKM se pergjimeve

Subjekti:  Kërkesë për: 

1. rrëzimin e VENDIM Nr. 354, datë 4.6.2014 PËR NGRITJEN E BAZËS SË TË DHËNAVE IMEI DHE REGJISTRIMIN E NUMRAVE IMEI TË APARATEVE CELULARE, QË PËRDOREN NË RRJETET E SHËRBIMEVE TË KOMUNIKIMEVE TË LËVIZSHME sepse bie në kundërshtim me legjislacionin shqiptar për mbrojtjen e të dhënave personale dhe I hap rrugë abuzimit me të dhënat personale duke sjellë një rrezik real për klonimin e numrave të telefonit dhe përgjimin ilegal të të gjithë konsumatorëve të shërbimeve telefonike mobile në Shqiëpri. 
2. Seancë Dëgjimore me grupet e interesit dhe përfaqësues të Këshillit të Ministrave

Dt.  26 Qershor2014, Tiranë

Zyra për Mbrojtjen e Konsumatorëve konsideron se VENDIM Nr. 354, datë 4.6.2014 PËR NGRITJEN E BAZËS SË TË DHËNAVE IMEI DHE REGJISTRIMIN E NUMRAVE IMEI TË APARATEVE CELULARE, QË PËRDOREN NË RRJETET E SHËRBIMEVE TË KOMUNIKIMEVE TË LËVIZSHME është në kundërshtim me legjislacionin shqiptar për mbrojtjen e të dhënave personale dhe I hap rrugë abuzimit me të dhënat personale duke sjellë një rrezik real për klonimin e numrave të telefonit dhe përgjimin ilegal të të gjithë konsumatorëve të shërbimeve telefonike mobile në Shqiëpri. 

Sipas këtij akti të gjithë konsumatorët e shërbimeve telefonike mobile në Shqiëpri do të detyrohen të regjistrojnë në një database të dhënat e Kodit IMEI I cili do të jetë nën përdorimin e 8 institucioneve çka e bën hapsirën për abuzim tej mase të madh dhe nga ana tjetër siç dihet, kodi IMEI është një çelës për të kontrolluar në distancë të gjithë të dhënat personale (përfshi foto, video, e-maile, sms, aplikacione bankare apo financiare, etj) të çdo përdorusi.

Siç dihet çdo kompani celulare është në gjëndje të identifikoje Kodin IMEI të çdo përdoruesi në distancë dhe nëse dikush do të ndodhej në hetim kjo do të bëhej plotësisht e mundur nëpërmjet një Urdhëri Përgjimi të Prokurorit apo Vendim Gjykate për Përgjim çka nuk sjell asnjë përligje të këtij akti të ri të Këshillimit të Ministrave.

Në asnjë rast nuk ka pasur ndonjë konsultim publik me ekspertë dhe përfaqsues të grupeve të konsumatorëve familjarë apo persona juridikë para miratimit të tij në fshehtësi nga KM.

 

Ky akt është I rëndë dhe I papranueshëm sepse:

- Është një akt I pastër vednosje në përgjim të të gjithë popullsisë nga një numër I madh institucionesh

- Është një akt I cili favorizon kontrollimin e jetës private të të gjithë qytetarëve shqiptarë

- Është një akt I cili cënon me themel privacinë e të gjithë qytetarëve shqiptarë

- Është një akt I cili në kushtet e Shqipërisë do të sjellë një abuzim masiv edhe për hir të aksesit masiv

- Është një akt I cili bie në kundërshtim me Vendimin e Gjykatës Europiane te Drejtesise ne Luxemburg bashkëngjitur [JUDGMENT OF THE COURT (Grand Chamber),8 April 2014 (*) 

Për këto arsye kërkojmë:
- një seancë dëgjimore urgjente për këtë çështje në emër të konsumatoëve të shërbimit telefonik mobile
- rrëzimin e VENDIM Nr. 354, datë 4.6.2014 PËR NGRITJEN E BAZËS SË TË DHËNAVE IMEI DHE REGJISTRIMIN E NUMRAVE IMEI TË APARATEVE CELULARE, QË PËRDOREN NË RRJETET E SHËRBIMEVE TË KOMUNIKIMEVE TË LËVIZSHME

Vendimi i 8 prillit eshte marre nga ECJ (European Court of Justice) me qender ne Luxemburg. Gjykata e Strasburgut (ECHR) eshte dicka krejt tjeter. S'ka faj Goxhaj qe thote k..lliqe, faj ka gazeta qe i boton nje me nje.

Ndoshta eshte gazetari/ja qe nuk di diferencen midis dy gjykatave, po e rendesishme eshte qe nje procedure e tille eshte e palishme ne 28 vendet e BE-se, kurse keta duan ta zbatojne ketu tek ne.

Mesa kam degjuar, edhe Gjykata Supreme ne US ka rrezuar si anti kushtetues nje ligj te ngjashem atje..di njeri me teper ne lidhje me kete gje ?

Ti qe shemton emrin e PNL lexo letren drejtuar Komisionerit nga ZMK pastaj prodho k...lliqe me shumice!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=...

 

Media ka ngaterruar Luksemburgun me Strasburgun dhe eshte nje gabim thjesht teknik!!!

imei eshte numri nderkombetar i aparatit. imsi eshte numri i abonentit. Msisdn eshte numri i rrjetit celular qe lidhet me imsi.
Lista e imei duhet per taksim te aparateve nga tregtaret. Cdo operator celular ka eir qe eshte regjistri i imei.
Pergjimi behet nepermjet msisdn.

E ke shume gabim kete qe thua! Pergjimi me pajisjes te duhura behet duke pasur nr e tel dhe nr e imei-t! 

Ne asnje vend te Europes pervec Turqise nuk i eshte kerkuar abonenteve te regjistrojne nr e imeit ne nje database me akses nga 8 institucione dhe te kontrollit pa vendim te gjykates apo urdher te prokurorise!!! 

Sot me legjislacionin aktual cdo institucion hetimor mjafton te marre nje urdher prokurori apo vendim gjykate dhe pergjon ke te doje sepse nr i imei-t sigurohet automatikisht nga kompania celulare e cila e siguron nepermjet databases qe i shfaqet ne serverin e saj kur x nr shfaqet! Arsyeja pse behet eshte krijimi i database kombetare per te kntrolluar gjithkend ne cdo moment! Lexo cfare thote Vendimi i Gjykates se Luksemburgut!!!

o altin, 

per cfare pergjimi po diskuton?  pergjim te bisedave telefonike? apo te emaileve? pergjim te gjera qe permban smartphone? ( foto, filma, kenge, etj)

a e di ti si realizohet pergjimi per secilin prej tyre, pra : per telefonat, per emailet, per gjerat e tjera ne aparat tend celular??

a e di se cfare mjeti perdoret per pergjimin e secilit prej tyre??

regjistri i imei qe do behet . eshte thjesht regjister. ka nje liste te aparateve dhe pronarin perkates. do do fuse ca te ardhura te tjera ne arke te shtetit si dhe do te perpiqet te kontrolloje kontrabanden e celulareve dhe tregun e zi , sikurse dhe fallcifikimet e  samsung, iphone  ap te tjere fallco etj

do nje shembull alternativ?

per makinen time wv(bmv) 5 numri i shasise eshte i regjistruar , targa po ashtu dhe pronari jam une.  dhe kete e ruajne ne regjister.  e njejta gje do jete dhe me aparatet celulare . aparati identifikohet me imei dhe do kete nje pronar. iphone im me imei perkates do kete ne regjister pronar mua.

tani a mund te dime si pergjohet nga regjistri ????

per cfare pergjimi behet fjale nga regjistri????

 

 

Dalipi me vjen shume keq qe merr persiper kur nuk ke njohuri te japesh pergjigje kompetente!!!

Me ane te IMEI dhe nr te Cel me pajisjet e nevojshme pa pasur nevoje per akses nga kompania celulare dhe pa lejen e Prokurorise&Gjykates mudn te pergjosh kedo nr!!!

Sa pr emailet, facebook etj (programe te inkriptuara) mjafton te vjedhesh bookmarket brenda celularit ne te cilat ndodhen paswordet!

Ti kerkon te mbrosh VKMne perkatese por nuk mbrohet se do ta rrezojme ne gjykaten amdinistrative se ka shkelje ekstreme! Edhe Turqia si i vemti vend ne Evrope qe e aplikon kete cmenduri orwelliane e ka aksesin me vendim gjykate dhe jo te shperndare ne 8 institucione me 1000 vete!!!

Altin,
Regjistri siguron qe aparati ka nje pronar te njohur.
Une jam kompetent po deshe mund te takohemi dhe ti shpjegoj sy me sy.
Per te hackuar pergjuar mjafton qe ti te kesh akses me gsm dhe wifi me karten e rrjetit te operatorit celular dhe apo mac te aparatit. Kaq duhet. Po hyre ne net u pergjove
Mundesite jane pa fund.

Ne fakt kendej ne perendim, nuk te kerkon njeri karte identiteti kur blen nje numer. Por megjithate, numri jot nuk ngelet i pa zbuluar, se kur aplikon per pune, te kerkojne numrin e telefonit per te te theritur, kur shkon tek posta per te marre ndonje leter rekomande apo pako, te kerkojne numrin qe te te caktojne oren se kur do vish, kur do regjistrohesh ne shkolle te kerkojne numrin tend dhe te nje pjestari te familjes qe do te komunikojne ata ne rast se ti nuk ndodhesh ne shkolle,  kur shkon te porosisesh nje produkt ne supermarket apo online, te kerkojne numer telefoni, kuptohet me gjith adrese. Pra nuk ngelet njeri pa u marr vesh smiley

Pjer Thomas nr e cel i kane regjistruar nje here. Po kerkojne akses ne 8 institucione (mesatarisht 1000 vete) te nr te imei-t! Po kerkojne nje pergjim masiv! Big Brother po vjen tju rilinde te gjitheve smiley

 

2 shishe vere perafersisht si ato te Pjerit pruresit te pare te listes se filmave qe jane rreshtu ke rafti i dyte nga ana e majte e mbrojtesit te konsumatoreve. 

"Tashmë ky kod që lejon kontrollin në distancë të çdo informacioni që ke në telefon, e-mailet, mesazhet, bisedat, fotografitë, videot apo aplikacionet bankare e anashkalon këtë procedure."

Po pse rre o Tino pse? Ngaqe nuk ja ke idene mbase. Nuk eshte kodi qe lejo ket qe thu tina. Po ta them i sekret te kodit qe edhe sikur ta kerkosh me qiri ne internet, nuk e gje. Kodi eshte hard-wired ne telefon. Po e kuptove ket, ke kuptu ate qe te thote swedi, qe kodi sherbe vetem per identifikimin e pajisjes. Pra shteti di direkt ate qe di greku, nese i ben anashkalimin te kerkuarit te lidhjes IMEI-person-numer telefoni. smiley 

Qunat e PD-se, Tino, perdorin telefona pa IMEI, keshtu qe mos u nxe kot o burr. smiley Ose ti nxefu, po per faktin qe ste kane dhone ty nje te tille. smiley 

Bama une nuk rrej por po them nje te vertete te sigurte dhe kjo lidhet me zhvillimin e teknologjise. Sot disponohen te gjitha pajisjet e pergjimeve nga pushteti dhe nese nuk kane akses nga kompanite celulare u mjafton database e nr te tel dhe kodeve te IMEIt per te bere nje pergjim masiv!!! Kompanite celulare nuk ta japin aksesin pa vendim gjykate apo urdher prokurori dhe keshtu zgjidhet problemi i pergjimeve pa lene gjurme as ne prokurori dhe as ne gjykate! Nderthurja e dy databasave e zgjidh problemin e pergjimeve kjo eshte e gjitha!!! Nese nuk keni info pyesni mos fantazoni kot si te ajo historia e gomarit qe enderronte qe spo e hante ujku smiley

(ku e di ti si e kam celularin une smiley dhe pse te rre mendja qe vetem ata cunat e PDse e kane pa IMEI smiley

po une nuk thash qe vetem qunat e PD-hit e kane pa IMEI. smiley 

E dyta, me bohet qefi qe kalove nga IMEI te jep akses te te dhenat personale te kjo e mesipermja.  Dmth te rritja e shancit qe qeveria te beje pune te pista etj. pra po te kish xhaxhesa koqe, xhaxhai etj Po nese eshte ky meraku ca te siguro qe qivriu nuk i bo heck, sic i bo SHIKU, po SHIKU thash smiley , kompanive celulare per ti mor listat? Besoj ke kohe neser ne mengjes ta terheqesh ket qe ke nis. Pune imazhi them, jo per gjo. 

Ore, per kuriozitet, pse nuk bashko asihere forca me avokatin e popllit ti?

Ps: Si se ditkam une se cer celulari ke ti? smiley 

Bama pse bo sikur skupto ti apo ceshtje perkatesie? 

Prandaj eshte Prokuroria dhe Gjykata qe kane ekskluzivitet vendimesh dhe urdherash per pergjime ndaj personave nen hetim dhe jo ndaj te gjithe shqiptareve qe te mos i lene ne dore ekzekutivit apo edhe SHISH te bejne cfare te duan me pergjimet!

Ti ke kohe pa fund te mbrosh gabimin tend ndersa une po te kujtoj edhe nje here ate qe bere sikur se kuptove qe ne pergjim eshte vetem personi nen hetim dhe askush tjeter ndersa nepermjet databases se IMEI cdokush eshte nen pergjim dhe ky eshte teater orwellian pastaj smiley

ps. E kujt po i hy ne pune se e di ti perderisa e di Kapterr Ramiu? smiley

Gjths tel im eshte ne pergjim se e kam testuar para tre javesh me pajisjet e duhura dhe e kam filmuar ekranin e laptopit qe e nxirrte kete fakt smiley

Nuk e vej ne dyshim. Cuni Sheqeresh nuk lejo dalje nga rreshti. Ta dish ti se c'heq Luli.... smiley 

Ja ke lezet kshu, pa te shame e te ofendume bosh them.

Bama habitem se si ka akoma rob qe vazhdojne me avazin Fajin e ka Saliu smiley

E c'e keqe mund te na vije nga ankesat nje avokati,merr vesh? Rilindja po lulezon dhe na marshin te keqen altini dhe i jati i altinit. smiley

Altin, po ti qenke hakers more djale smiley me ke je, me ata anarshistet e Anonimysit apo me ata çunat e A-Team, qe punojne ngaiher edhe per CIA-n. 

une jom me Rilindjen, me ke frymezuar ti smiley

Une jam me Shqiperine Altin, nuk jam as me Palloshin e as me Buall Mavrine. Une po te dua i rrah te dy ata ne mes te bulevardit, se une i njoh ata, ata nuk me njohin se kush jam une ne te vertete. Ata po te ishin burra dilnin perball meje. 

Pjer Thomas ti je administrator i Peshkut ne dijenine time dhe peshku i ka sherbyer publikisht Rilindjes dhe MJAFT me 2 amdinistratoret e tjere zyrtarisht smiley Nese gaboj qe ti nuk je amdinistrator te kerkoj ndjesesmiley

Altin, se tani u ktheva, se kisha pune me nje banke dhe kishte trafik, une nuk jam administrator i Peshkut por antar i rregullt i saj. Sa per dijeni (se jam nder veteranet ketu) Peshku i ka sherbyer diaspores me shume,  dhe jo Mjaft-it apo Rilindjes. Mos ngaterro simpatizimin, shpresen qe mbajne njerzit, sikunder dhe administratoret e ketij blogu, apo dhe une, te gjith neve shpresojm (shpresonim) te nje fryme e re. Tani se sa do e realizojne keta (rilindja) reformat ne Drejtesi dhe Punesim, kjo do shihet ne ditet ne vijim, jemi ende here per nje konkluzion. 

Email edhe tani pergjohen nese i duhet sigurise dhe kjo nuk ka lidhje me telefonat.

Autori i ankeses duhet ta modifikoje kerkesen dhe ta perjashtoje kete punen e emalit qe pergjohet nga telefoni nga kujdo qe i shkon nepermend.

Nuk ka kellqe asnje strukture shqiptare te pergjoje te themi gmail.com, por kjo e lejon organin e sigurise ne Shqiperi qe te kete baze ligjore qe me ndihmen e miqve qe na ¨duan te miren¨ te pergjojne llogari email. Dhe ligji per kete egziston prej me shume se 10 vjetesh.

Kjo sa per fillim...

Nuk pergjohet emaili ne origjin por merren paswordet nepermjet bookmarkeve qe ruhen ne celular!!! Dhe ketu nuk behet fjale perte pergjuar njeez nen hetim por ke ti teket Kapterr Ramiut dhe seksereve te Kocos pasi anashkalohet gjykata dhe prokuroria

Avokat, une e thashe ate qe kisha per te thene. Nuk ka nevoje shteti te vjedhe fjalekalimet sepse e ka infrastrukturen ligjore ta beje pergjimin pa u lodhur me telefonat. Nuk pergjohen llogarite duke vjedh pasworde.

Edhe nje here:  nuk pergjohen dot llogarite email te hosteve qe jane nderkombetare nga asnje strukture shqiptare sepse nuk i kane kapacitetet. Kete shakane me bookmarke te pakten mos e perdor ne cdo vend ose me cdo njeri kur ben debat.

Tek kjo pike je gabim them une.

Para se te flasesh pyet kompetentet se si ruhen paswordet me bookmark ne celulare smiley

Ja tani ishte krejt i qarte.

Kjo eshte ajo zyra e konsumatorit qe 8 vjet qeverisje te PD-s merrej me opoziten? smiley

Po me Sooros-leaks-in c'u be mor burr smiley 

smiley  blog politik i hapur tani ne 2014 kunder qeverise, ish opozites smiley

Pse a hapet ju peshkunpauje kunder Berishes cfare te keqe ka qe kam hapur une blogun kunder Rames smiley

Mire ke bere se si Berishovici si Rama te dy per antishqiptaret punojne... me fakte, vetem shiko aktivitetin ne parlament ku te vetmet ligje qe kalojne me konsensus te plote jan ligjet antishqiptare. Vetem mos ja fut kot, dhe qe duket qe je ushtar i ushtareve te Berishovicit ja ben mu.

po une kam qe ne 2003 or ti zhelal qe jam kunder mafies sorosiane dhe vazhdoj te jem kunder! Cfare ka kjo kaptina jote kaq tallashmbushur qe se kupto qe une kam 11 vjet kunder ketyre plehrave??? PD eshte armiku i armikut tim kaq!!! 

Dhe gjith kjo armiqesi buron..........................NGA DASHURIA E MADHE QE KE TI PER KONSUMATORIN, ME PASION, DASHURI E ZJARRTE PA KUFI PER TE DREJTAT E KONSUMATORIT.... RROFTE KONSUMATORI POSHTE EDVIN KRISTAQ RAMA. smiley

Jo vjen nga antisorosizmi smiley

Maskarallek i njohur nderkombetar ne shume vende te botes pa pasur nevoje per Rame apo Zymbyl Veliaj

Mire o koqe e vyshkur mire. Te isha une si kta sorristet e Shqiperise ta kisha hedh edhe ty nje kocke se kush te degjon ty. Apo sa te ofrojne ndonje kocke keta ti direkt kerkon kocke me te madhe nga Berishovici smiley 

Pse kush tu qa per koqet e mia ty??? smiley Ajo mbeti e kenaqur... apo ta ka thene keshtu qe te emos merziteshe smiley

 

Ik ore lyrash ik... o pleh karakteristik i plehut qe ka mbuluar ate vend gjith kto vite.

po ti mos u nxeh o burra i dheut se ne qyfyre po bejme smiley

Altin, duke lexuar ca shkruan dora jote, un e marr me mend mbrojtjen e madhe te konsumator mavrise, prej teje !Si more i lejon vehtes te shprehesh keshtu, kur ke marre kazmane e madhe te shkaterrosh staturen e atij qe sot qeveris vendin, tyi pikerisht, Altini intelektual opozitar ?Akoma nuk ke marr vesh se pikerisht ai qe i sherben ti me devotshmeri i kerreu binane cdo gjeje te mbetur si vlere ne kete vend? Dhe akoma nuk pushon se vjelli vrer per ta shemtuar cdo mejdan kuvendimi shqiptar.Duke te bere edhe ty shembelltyre te kuvendimit me gjuhen qe vendi nga je ti nuk e ka njohur Kurre !
Bej si te duash por sipas meje nuk e ke hic mire!ndro menyren e komunikimiot edhe duke ,betur nje mercenar i vogel i atij kusarit te madh te Shqiperise !

ca humbje kohe te merresh me nje idiotlliqe te tilla ka plot gjera me interesante se kjo. po ky nje cope ..... mishi eshte ... 

Harrova ky eshte ai qe u fut tek protestat per armet kimike si kal troje qe ka kthente protesten ne politike... gjoja si fitore e PD-s? smiley

Kjo duhet quajtur.

Zyra prane PD-S per mbrojtjen e konsumatorit smiley

Mos qaj nga inati qe sua lashe ta keqperdornit protesten qe organizuam ne dhe jo ju smiley

Ka nje kallzim te policise ndaj meje ne Prokurori ne 15 Nentor per organizim te protestes se 14 Nentorit deri ne 15, dhe nje Vendim te Prokurorit per pushim te ceshtjes ndaj meje pasi nuk ishte faji im qe rama na la te prisnim smiley

Ti ishe ai i protestes te Ambasada Amerikane qe nderrove oren nga 14:00 ne 13:00 qe te vidhje protesten qe organizonim ne cdo dite qe ne dt 7 Nentor smiley Ti si AKIP e di shume mire qe e vetmja proteste qe organozoi AKIP ishte ajo e 12 Nentorit dhe asnje tjeter se te gjithe te tjerat u morem ne me lejen dhe policine smiley

Si ishte ajo parrulla qe shpika une: O DOREZOHU O LARGOHU smiley

E mir mire, ke te drejte si drapri. Ylli i protestave ishte Sazani, megjithese edhe ai e dhjeu njecik... ose kishte marr lek ose u influencua njecik dhe ai nga larot e Berishovicit.

Hej po Fazlliq-leaksin kur do e besh smiley

kush Fazllic, ai qe fitoi tenderin e Rilindjes per interkonjeksionin e Kocos?

He pra na i nxirr keto, beji publike qe edhe keta Rama-istet ta kuptojne qe nje padron kan si Berishovici si Rama.  

O Zoti Altin,

shprehje te tipit

Nuk pergjohet emaili ne origjin por merren paswordet nepermjet bookmarkeve qe ruhen ne celular!!!

apo ndnje gje tjeter qe ke folur me lart, duke qene te karakterit shume teknik, dhe sigurisht te pa njohura per shumekend, edhe mund te kalojne ashtu si pa u vene re.

Cdo te thuash p.sh me bookmark te passwordit? Se jo per gje po nuk ka sens!!!

Qe ta dish ti more zoteri i shume informuar, qe sot te gjitha kompanite e celulareve e kane informacionin mbi cili IMEI lidhet me cilen karte sim, dhe duke qene se numrat e telefonit jane te regjistruar, duhet fare mire cilin IMEI ka telefoni qe perdorim ne te tere kur bejme telefonata. Pra lidhja e IMEI me individin eshte fort e mundur qe tani. Sa per info te pergjithshme http://en.wikipedia.org/wiki/International_Mobile_Station_Equipment_Identity

Qe nuk ka lidhje leximi i emailve, passwordeve dhe te dhenave personale me IMEI kjo eshte fare e qarte, po aq sa eshte e qarte qe te tera keto ka plot menyra per ti mare, dhe nuk ka nevoje as per IMEI as per ndnje akronim tjeter.

Qe pastaj mund te jete shkelje e privacy te paturit nga qeveria te nje informacioni te tille, mund te biem dakord, po kjo nuk ka aspak lidhje as me emailet as me informacionet qe te merren nga telefoni etj. Po lidhni dy gjera per te bere nje skandal te madh pergjimesh , kur realiteti edhe teknikisht eshte krejt ndryshe.

Nese keni te dhena te sakta teknike, artikuj apo informacione te sakta mbi menyren si merren informacionet (email etj etj )nga telefonat duke patur nje IMEI, publikojini, shperndajini, na informoni, qe pastaj te kuptojme edhe ne qe e keni seriozisht, dhe qe nuk gjeneroni zhurma kot.

Paswordet ruhen me cookies dhe nese hyjne ne cel tend i kane kollaj ti kopjojne! Qe te hyjne me teknologjine e sotme mjafton te kesh nr e cel, imei dhe u kry! Kshu Koco merr vesh cfare kane ne plan konkurentet smiley

Paswordet ruhen me cookies

Je tip kembengules.

Paksa gabim e ke kete. Nese passwordet do ruheshin ne cookies siguruia e sistemeve informatike te botes nuk do te egzistonte me. Ndersa per si mund te hyjne te telefoni im dhe te me marrin te dhenat me IMEI, kjo po qe me intereson, nese ke me shume detaje, do te isha vertet i interesuar ti lexoja edhe ti shikoja.

bledi njerezit i ruajne paswordet ne cel per lehtesi!

Pyet nje IT per telefonine mobile dhe ta shpjegon sa e kollajte eshte

Altin,

une e kam shume te qarte menyre si funksionon ruajtja e passwordeve dhe shume tematika te tjera ne lidhje me "sigurine" se vete ne fushen e teknologjise punoj.

Ajo qe do te me interesonte vertet, eshte si me ane te IMEI mund te kalohet tek aksesi total ne telefonin tim, dmth ndnje informacion i sakte, ndnje publikim etj per kete tematike.

Sigurisht kjo pa lene menjane qe qeveria duhet te sqaroje te gjithe njerzit per dicka me nje impakt te gjere, si eshte krijimi i nje regjistri IMEI.

Bled behet me aparatura te sofistikuara pergjimi qe e bejne te panevojshme lejimin e aksesit nga kompanite celulare!

Kush ja ka vene emrin keti tipit e ka dit qe nje dit do behet ALTIN i vertet dhe i madh.

Admin, a do na e hiqni kete loqen ketej dhe mundesisht edhe temat qe kane lidhje me aleancat e loqes se po behet ky blog si shurrtore?

pse mo swed nuk ishe ti shurrtari i pare i mehalles? Apo tani qe po qelbesh nga koka ne kembe u bere pishman smiley

jo mer bole, po nuk e dija qe behej fjale per aleancen tende te boleve se as kisha harxhuar asnje sekonde. ik tani beji te fala motres nga une 

prape ti me inate personale??? Ta kam thene nje mije here qe nuk kam moter dhe mbi te gjitha nuk e dija qe ajo ishte motra jote!!!

swed i dashur, me vjen keq qe ul nivelin tend kundrejt Altinit,  çdo mendim ka vlere ketu, mund ta kete gabim apo mire, sill argumentin tend si parafolsit. 

per kuriozitet emrin ma ka vene goca e motres se Sali Nivices dmth gjyshja smiley

Unë nuk jam ekspert i IT dhe nuk mund të bëhem i tillë duke lexuar wikipedia, si shumë nga ju këtu. Po ka disa probleme që duken në dritë të diellit.

1. IMEI është numër i telefonit. Shitblerja e telefonave është e lirë dhe nuk mund të limitohet sot për nesër, duke i vënë bishta se kshu ju tek qeverisë.

2. Të dhënat e IMEI, të gjithë operatorët botërorë i konsiderojnë si të dhëna sensitive. Kush ishte arsyeja, që kësaj qeverie sot iu deshën?! Nëse nuk ke mundësi të përgjosh me IMEI, pse të duhen?!

3. Çdo kërkesë për të dhëna sensitive personale të miat, një qeveri demokratike duhet të mi argumentojë gjatë dhe shumë se pse i duhen. Jo natën e për gjithë natën nxjerr një VKM dhe u kry. Asnjë informacion nga kjo qeveri si, tek e qysh do regjistrohen IMEI-t.

4. Gjithsecili nga ne ka nëpër shtëpi 4-5 celularë që nga koha e nemces nëpër sirtarë. Do na vënë gjobë për secilin, se kshu do qeveria? Epo të marrësh gjobë për 3310, vetëm në Shqipëri ndodh.

Shumë gjykata e kanë quajtur, minimumi si cënim i të drejtës së privacy këtë nismë. A nuk e kemi të drejtën, të paktën ta dërgojmë në gjykatë?

Pastaj o njerëz, seriozisht nuk ju kuptoj. Tjetri e çon në gjykatë (për të mbrojtur një të drejtë edhe tuajën) dhe ju jo me PD po me PS. Në gjykatë e çoi, shumë mirë bëri dhe shpresoj ta ndjekë këtë çështje. Bile ti themi faleminderit, se këtë debat që duhet ta niste qeveria, e nisi Altin Goxhaj.

 

2. Të dhënat e IMEI, të gjithë operatorët botërorë i konsiderojnë si të dhëna sensitive. Kush ishte arsyeja, që kësaj qeverie sot iu deshën?! Nëse nuk ke mundësi të përgjosh me IMEI, pse të duhen?!

Po perse prodhohen me IMEI do ishte nje tjeter pyetje.

 

Si çdo pajisje elektronike. Mos do kjo qeveri dhe të dhënat e televizorit tim? Apo laptopit, apo të boilerit të dushit? Apo këto nuk i hynë në punë?

 

Boileri nuk ka cer duhet se nuk behen pislluqe atje, smiley ndersa laptopi perse jo?

Tani dy fjale e ta mbyll : po eshte marke e regjistruar telefoni, pra prodhim origjinal, keto te dhena egzistojne tek prodhuesi ne mos dhe tek shitesi. Pra eshte cenuar privacia qe ne origjine, sepse produkti supozohet qe shitet legalisht.

Po kur e riparojme telefonin a egziston mundesia te na e marrin gjithshka qe kemi ne telefon e te na shantazhojne?

Dua te them qe problemi ne nje vend formal e ne nje tjeter informal si i yni, nuk ka vend per krahasime.

 

 

problemi qendron kur kryqezohen te dhenat dhe jo kur ekzistojne vec e vec smiley Dmth kompanite e shitjes nuk kane dijeni per te dhenat e tjera te konsumatorit dhe kshu skane vlere! Nese ti i kryqezon te dhenat atehere ato perbejne te dhena personale te rrezikshme

Une them qe behet fjale per nje situate tregtare se sa tjeter. Do preferoja te  ishte keshtu. Pra tendence per formalizim nga e cila dihet kush do perfitonte.

Ai qe i do te dhenat i kryqezon e po i shof si shkak qe egzistojne vec pjeses tregtare qe produktet apo programet te mos kopjohen apo piratohen. Krakim u thuhet ketyre piratimeve te programeve? smiley

 

Lum ti qe je i qete... lum bariu thuaj...

Avokat cfare nuk te pelqeu ne ate qe shkrova une?

qe je gati te fantazosh cdo gje pervec hallit te vertete qe kemi te gjithe, edhe ti!

E kuptova tani perse disa reagojne quditshem me ty.

une ty te kuptova qe ne fillim smiley

Po kur e riparojme telefonin a egziston mundesia te na e marrin gjithshka qe kemi ne telefon e te na shantazhojne?

ne menyre te jashtligjshme po. dmth kjo pytja jote nuk perben argument ne kete debat, nqs ky ishte qellimi i pytjes.

Po ketu per gjera te paligjeshme po folet. Pjesen ligjore per pergjim shteti e ka te siguruar.

Avokati beson ne ate qe thote bile beson qe njerezit e ndjekin kur flet. 

Nje fjali e shkeputur te ngataron nese nuk e lexon si nje te tere me gjithe komentet qe jane bere.

Per shume nga pikat jam dakord me ty, qe eshte nje e dhen sensitive, dhe qe qeveria duhet te me sqaroje mire pse e do, si do e perdore, kush do e perdore, si do aksesohet, pse do aksesohet, pse paska kosto etj etj.

Nga ana tjeter, me duket se ketu ka nje abuzim masiv me pjesen tjeter, te pergjimit, te vjedhjes te emaileve me IMEI, te marrjes te passwordeve nga cookies (???) dhe shume terma te tjere teknike qe perdoren per te trembur njerzit.

Personalisht, meqe nuk i kam me wikipedia ca nga keto terma, por me shkolle dhe eksperience, do kisha shume deshire te shihja informacione te sakta per keto pika pasi ka nje interes te dyfishte tenik dhe personal. Mbi te gjitha kjo do te tregonte qe ata qe i perdorin keto terma dhe informacione jane serioze e nuk kan dale per te ngritur zhurma te kota dhe stuhi ne gota uji.

 

 

Bled nese je i shkolles ke probleme me shkollen se deri tani 5 eksperte te fushes ma kane shpjeguar qarte nderhyrjen ne te dhenat e celularit nepermjet ketyre te dhenave

Hahaha, sigurisht qe duhet te kem probleme me shkollen, por kam me teper problem me perzierjen e terma qe po behet, se u kalua nga IMEI, te cookies , te emaili, te pergjimet. Sikur ju, meqenese keni marre informacione te shumta, ti permblidhnit dhe ti shperndanit per ata qe kane probleme shkolle si une, po edhe per pjesen tjeter te popullit, te jeni i sigurt qe shqetesimi juaj do te perhapej shume me gjere e shume me shpejt, dhe kjo do ti jepte kesj kauze seriozitetin qe meriton.

me ate po merremi dhe cdo gje ne kohen e vet se nuk jam une qe do ua mbush mendjen robve se ska kuptim qe une si jurist te bej edhe ITne si ata te gjithediturit e darkave on air smiley

Do flasin ekspertet! 

Une po u krijoj hapesiren pak e nga pak qe te mos kene kufizime frikesimi smiley

Bledi meqë e paske me shkollë, qenke personi fiks për tu pyetur dhe jo për të pyetur. Pyetja ime është kjo:

Kjo e dhënë e disponuar nga dikush i papërgjegjshëm, a mund të shërbejë për të më bërë dëm apo kufizuar liritë e mia?

Nëse po, a nuk mendon se paraprakisht duhet të kishte debat nga ana e qeverisë se çfarë të drejte më të madhe mbron duke cënuar këtë të drejtë.

Nëse jo, pse gjykatat (marrim rastin e Gjermanisë që u dokumentova) e quajnë cënim të privacy dhe dekretuan që IMEI (si INPSi, a si e kishte ai i kartës) merret vetëm me vendim gjykate?

Nejse, të paktën Goxhaj hapi debatin. Pas pilafit po e hapi.

te lutem ma dergo linkun e kesaj se na ndihmon

Është tek komentari ligjit të ri për Procedurën penale të republikës gjermane (i riu që hyri në fuqi me datë 14 gusht 2002, pas vendimit të gjykatës). Po kërkoj ta gjej në format elektronik dhe po e sjell linkun.

Linku vjetër ka qenë ky: http://www.bfd.bund.de/information/19tb0..., por më del "not found".

Te falenderoj ne emer te 4 avokateve qe po merremi me kete smiley po na ndihmon vertet shume se ketu ka me shume efekt kur thu gjykata gjermane se kur thu gjykata e luksemburgut :-D

I mbaj mend pak a shumë këto gjëra se kam bërë temën e diplomës për privacy-në në ato kohë në Itali. E hapa temën dhe tek footnote-t gjeta këtë linkun. Ta dija se do vinte kjo ditë do kisha studiuar më shumë smiley.

Gjithsesi, mund të shikoni këtë direktivë të BE (Directive 95/46/EC of the European Parliament and of the
Council of 24 October 1995 on the protection of individuals with regard to the processing of personal data and on the free movement of such data), pasi në të jepen parimet, procedurat dhe ligjshmëria e një akti që prek privacy-në.

Nëse dini gjermanisht (nuk po e gjej atë anglishten) keni dhe këtë vendim të Gjykatës Kushtetuese Gjermane, që i thotë jo krijimit të një database me të dhëna nga celulari (vetë me vendim gjykate a prokurorie) ku prek pak dhe çështjen e IMEI.

http://www.bverfg.de/entscheidungen/rs20...

 

faleminderit per orientimin, tani do te fillojme kerkimin

Sigurisht qe duhet te kishte nje debat, dhe nje sqarim te gjere per arsyen, menyren, llojin e informacionit, mbledhjen, shperndarjendhe mbrojtjen e informacioneve qe do te kishte deshire te mblidhte qeveria. Ketu jam shume dakord me ty, dhe eshte nje teme shume delikate dhe e rendesishme. Problemi me i madh qe une shoh ketu eshte venia ne dispozicion tek grup i gjere njerzish te informacioneve qe jane sensitive. Perdorimi abuziv i ketij informacioni behet me i lehte dhe me pak i kontrollueshem ne kete menyre.

Ajo qe une ve re ne trajtimin e kesaj teme eshte qe abuzohet duke gjeneruar nje frike te papare te njerzit. P.sh. me sa di une nuk ka nje menyre qe nga IMEI te merren te dhenat qe ti ke ne memorien e telefonit tend. si p.sh te merret passwordi i emailit tend apo forografite e tua. IMEI nuk eshte sekret (eshte sensitiv qe eshte ceshtje tjeter), ate e di fare mire personi qe ty te shet telefonin (sa per te marre nje shembull), dhe nese nga ky IMEI do te mund te merrej cfaredo info, sot ne bote do te ishte bere nami me vjedhjen e te dhenave nga telefonat e kujtodo ne menyre kaq te thjeshte. Tema e vjedhjes te te dhenave nga telefonat sidomos smartphones eshte nje teme shume e gjere dhe shume e kohes, por nuk eshte e lidhur me IMEI.

IMEI mund te perdoret sigurisht per te lokalizuar paisjen qe ti po perdor, ashtu si mund te perdoret edhe karta sim qe ke ne telefon.

Problemi qendron qe hidhn lart e poshte terma teknike, arsye teknike, shpejgime teknike, qe ne fakt jane ne rastin me te mire jo te plota, te rastin me te keq totalisht te qellimshme per te gjeneruar zhurme.

Nje teme e rendesishme si kjo meriton nje trajtim profesional dhe aty ku ka teknikalitete per te diskutuar le te perfshihet dhe ekspertet qe Altini ka pyetur, sepse keshtu qartesohen shume gjera per shume njerez.

 

 

Bled pse je kaq i bindur ne opinionin tend? Nese ti do kishe te drejte pse duhet ta mbante sekret qeveria kete akt duke mos e diksutuar kurrkund? Pse nuk ka asnje qendrim zyrtar perderisa Komisioneri per Mbrojtjen e te Dhenave Personale po e shqyrton? Pse nuk del asnje kompetent qe ta rrezoj kete argument por te gjithe ju qe sbini dakort me pergjimin thoni te pyesim? Spaska Qeveriu i vertete dhe ai i fshehur me nickname sekret ketu asnje kumpetent???

Une po te mos isha konsultuar sdo guxoja te shpikja nje argument ketu duke pas mjaft argumenta ligjore me e rrezu!

Altin, ketu ka 2 tema ne diskutim

1. Ceshtjet qe kane te bejne me shperndarjen e te dhenave sensitive (IMEI) dhe menaxhimin e tyre

2. Pergjimi i perdoruesit me ane te IMEI

Per te paren jam shume dakord qe duhet diskutuar gjeresisht, ne menyre te detajuar etj etj si kam thene me siper.

Per te dyten, nuk di te kete ndnje menyre qe me IMEI te vidhen te dhenat nga nje telefonit, dhe kam pershtypjen se ata qe te kane informuar, te kane informuar me ca mangesi.

Si p,sh fakti qe per te pergjuar nje telefon duhet te instalosh ndnje aplikacion ne ate telefon. Ja nje shembull http://ziklagsystems.wordpress.com/2012/07/27/imei-codes-and-spyphones/ . Te tilla informacione ke sa te duash online, mund te blesh lehtesisht aplikacionin spiun, por ta instalosh te telefoni i personit, ky eshte muhabet tjeter, dhe nuk ka IMEI ne bote qe te ndihmon per kete.

Prandaj mire eshte qe per te qene te qarte te ndahen temat, qe te mos kalohet ne dicka te tipit tani qe kam IMEI-in tend i di te gjitha te dhenat e tua. Sepse kjo eshte ideja qe po jepni me kete artikull dhe ne dijenine time nuk eshte aspak e vertete, prandaj edhe po kembengul.

Qe te jemi te qarte , kjo me poshte ben sens

Zyra për Mbrojtjen e Konsumatorit pretendon se ngritja e bazës së të dhënave IMEI bie në kundërshtim me legjislacionin shqiptar për mbrojtjen e të dhënave personale. Sipas vendimit të publikuar në fletoren zyrtare të 23 qershorit 2014 regjistrimi i numrit të aparatit cellular do të jetë nën kontrollin e 8 institucioneve.

nderkohe qe kjo tjetra, nuk eshte e vertete :

Tashmë ky kod që lejon kontrollin në distancë të çdo informacioni që ke në telefon, e-mailet, mesazhet, bisedat, fotografitë, videot apo aplikacionet bankare e anashkalon këtë procedure.

IMEI bashke me nr e tel eshte kusht per ekspertet qe kane pajisjet e duhura per te "grabitur" cfare ke brenda ne cel!

IMEI se bashku me aksesin ne telefonin tend per instalimin e nje programi per te spiunuar.

Dhe ne momentin qe dikush ka akses ne telefonin tend gjetja e IMEI eshte shume e lehte. nuk ka nevoje ta merre nga ndenje regjister. 

Ketu nuk behet fjale per te "grabitur" ate qe ti ke ne CEL, se nuk ka nevoje te te marre IMEIn te merr telefonin dhe iken.

Ketu flitet per pergjim. Dhe ai nuk realizohet vetem me IMEI.

Grabitje virtuale ne distance!

Ata qe marrin vesh nga kjo pune (flas per profesioniste te fushes) ma kane shpjeguar deri ne detaj se cfare pasjisjesh kane! Si ato me hinke ne distance te afert (u perdoren nga policia ne protestat e nentorit) dhe ato ne distance ne nivel qendror! Mos harro se ca rob qe morin vesh nga kjo pune i kane pushu nga puna pas 23 qershorit dhe jane shume te lirshem per sekretet e zanatit! ca te tjere qe punojne ne privat dhe jane kompetent po ashtu na e kane shpjeguar kete! Une u besoj ne ato qe argumentojne se mi kane treguar me referencat e duhura dhe shume shpejt do ti shohin te gjithe por po presim seancen degjimore qe te ballafaqohemi publikisht se ate i kemi kerkuar Komisonerit per Mbrojtjen e te Dhenave Personale: BALLAFAQIMIN PROFESIONAL!

Uroj te jete nje BALLAFAQIMIN PROFESIONAL, dhe do te isha vertet i interesuar per kete gje, sepse nuk eshte gje e vogel qe kushdo te jete target i pergjimeve sipas deshires te dikujt.

Por ketu prape po anashkalohen detajet teknike, eshte nje gje pergjimi i komunikimit tend (kur ti flet , shkemben mesazhe etj) dhe je duke perdorur nje rrjet komunikimi (wireless ne kete rast) nje gje tjeter eshte marrja e te dhenave nga telefoni yt. Nuk diskutohet qe paisjet pergjuese jane te avancuara sa me s'ka, por ketu IMEI nuk ka lidhje. Gjithsesi na njofto per kete ballafaqim profesional, kur te behet.

 

do ta bejme publikisht

Gjths njoftimet i ke te faqja e Aleances ne FB

Bledi nuk  di nese mund te vjelesh te dhena personale me ane te IME (email etj), por di me siguri qe mund te dish vendodhjen e individit (presupozoj individi mban me vete cel). Kaq besoj mjafton per tu konsideruar shkelje e rende e privatsise. Nuk te duket?

Ne kete rast qeveria i ka borxh qytetareve, minimumi, me i shpjegu perfitimet nga ky ligj.

 

 

Absolutisht po.

Nersa gjetja e vendndodhjes mund te behet nga operatoret e telefonise, jo nga kushdo qe ka IMEIn tend. Operatoret e gjejne sepse telefoni yt eshte lidhur me nje antene te tyre dhe telefoni yt ka nje IMEI.

Gjithsesi jam dakort me ty, patjeter eshte shkelje e privacy, por te kalosh nga kjo tek pergjimi i emaleve eshte tjeter muhabet, qe per mendimin tim eshte i pa vertete.

Bledi, jo vetem opratoret e telefonise por cdokush mund te gjeje vendodhjen duke perdorur madje nje app te thjeshte (ka per iphone dhe android).

Kjo eshte tjeter ceshtje.

Me instalimin e nje aplikacioni mund jo vetem te gjesh venndhodhjen, dhe ne menyre shume te sakte, por edhe te transmetosh/kopjosh te gjitha te dhenat e telefonit.

Ketu po flitej qe ne momentin qe ti ke nje IMEI mund te marresh te dhenat, kur ne fakt nuk eshte keshtu.

Pak me gjate: http://www.peshkupauje.com/comment/906370#comment-906370

Bledi nuk flas per app spiunimi sepse duhet te kesh akses ne telefon qe ta instalosh pa te spiunosh. . Desha te them qe ka app (softaware dihet te kisha thene me mire) qe mund ti perdoresh nga kompjuteri i shtepise, i punes, ipad qe te lejone te gjesh vendodhjen e celularit po dite IMEI dhe po qe telefoni a) i ndezur b) me IMEI te pa ndryshuar.

Ajo qe thote Altini per vjelje informacioni (e-mail, photo, telefonata) nuk me duket gje e kollajshme; por me sa kuptova e ben me te kollajshme punen e pergjusit smiley

Per mendimin tim, pa u paraqitur perfitimet qe ka nga ky ligj, nuk ka rendesi fare a jane te verteta rreziqet qe parashtron Altini apo jo. Edhe sikur te mos kishte asnje rrezik pse duhet shkelur privatsia e qytetareve pa ARSYE?

 

Mesa po kuptoj une ketu Lord, qeveria nuk dashka qe njerzit te perdorin telefonat  vjeter, se ato nuk u lidhkan me sistemin e pergjimit, apo e kam gabim. 

Kush e mori vesh ça do qeveriu (se mos foli se ça donte e s'e dëgjuam).

U tha nëpër media, që duhet IMEI për qëllime taksimi, tip takse e fshehtë. Nuk pi ujë kjo se mund tja vësh taksën që në zhdoganim, apo tregtarit të pakicës. Problemi (përveç mungesës totale të informacionit dhe konsultimit) qëndron se çdo bëj unë me IMEi që kam në cel. Do paraqitem tek shitësi i tij, operatori i kartës dhe ti deklaroj IMEI-n? Do më bëjë task forca antiterror kontroll në shpi për celularë të padeklaruar? Reparti shqiponja do ndalojë të gjithë gocat me tel në dorë e do i kontrollojë IMEI-n?

Qeshim i thonë kësaj se s'qajmë dot.

3310 më flet nga sirtari. Ndizet akoma. Dini ndonjë që mund tja jap këtë gjurmë të krimit apo ta hedh natën nga ura Lanës?

 

Me duket se Tahiri e kerkoi i pari per te luftuar bombat me tritol. Perdornin cel te paregjistruar per ti komanduar. Pastaj u kujtuan dhe doganat etj. Si perfundim qenka hap porti per te gjithe. 

Pnluarasi IMEI e telefonit mund te nderrohet/manipulohet. Nuk eshte e kollajte fare, po ma do mendja qe kriminelet profesioniste qe pergatisin bomba me celulare nuk e kane problem manipulimin. Plus keto lloj krimesh gjithmone behen me mjete te vjedhura (makina, cel etj). Ca do zbulonte Tahiri?

Ve bast qe numri i komenteve do ja kaloj dhe numrit te vrasjes se Santos,me qe sot nuk ka futboll argetohuni me Tinin.

 

Amon ca do i pergjoni Fiqos, ai ate avaz ka, shan qeverine haptaz mjes, dreke, darke.smiley

Gjithe ca ban ky,perban motivin me amplifiku ransine e akteve qe ndermer. Vjen ktu e thote, se e ka verifiku me mjetet adekuate se asht t'u u pergju,e kuptoni apo jo. Hik mor rrot kari se s'i bje nermen kujt me u marr me ty. smiley Je ba si ato kurvat qe xerrin n'pah mishin ma te "shijshem" te tyne ne semafor,per .me terheq vemnje njerzish me influence.

Msoje i here e mire se aktiviteti yt s'ka pas kurre,asihere,kerkun e ke kerkush naj influence. Hajt kris bythen e mos hajde ma ktu me flliq venin.Bole.

Po he mo se s'ka ndonje problem , deri dje i pergjonin nga afer tani i pergjojne edhe ne distance , pune e modhe , keshtu jemi me te sigurte , duhet ta dije shteti qe ne c'distance eshte shtetasi vet .

Pupupu smiley

Tju kishin kerku nga nji kopje te çelesit te shpise ma mire smiley

Talluni, talluni ju të emigracionit. Kur tjua kërkojë polici me zbërthy celularin në Rinas mos u qani kot. Tju vejë edhe 500 mijë lekë gjobë se nuk e ke deklaruar.

Me duket se s'te vejne gjobe, thjesht mbyllin sherbimin; kishte nje afat 2 jave. Deri atehere ne emigrantet kena ik prap.

Fiqo, celsin e shpise e kan pat me kohe e vakt Ata. Tashti po dune te "komshijes." Pune me spec dmth, ec e thuj poshte qeveria masanej. smiley

Tani me cfare kuptova nga debatet, nuk qenkerka IMEI dhe regjistrimi i tij celesi qe hap porten e sekreteve, lol, por regjistrimi i tij thjesht rrit pergjegjshmerine e njerezve per administrimin ne menyre korekte te aparateve celulare, duke ndikuar ndoshta edhe ne uljen e kriminalitetit nepermjet perdorimit te tyre si mjete per shperthime vrasese dhe shkateruese. Kot me pyt, po numrat e shasise se automjeteve pse regjistrohen? 

Sa per teknikat dhe modalitetet ne pergjimin e celulareve apo akoma me keq, marrjen e te dhenave te tjera prej tyre, duhet me pyt ata te PD-hit se kane goxha eksperience ne keto pune; biles gjate udheheqjes se salukut me parate e shtetit blene aparatura te sofistikuara per te pergjuar armiqte e salukut ku krahas opozites se asaj kohe futen e ambasadore te shteteve perendimore. Ku ishte ne ate kohe avokati i konsumatoreve zoti Sali Goxhaj, me fal Altin Goxhaj?

PO BERTISJA DHE UNE FAJIN E KA SALIU... por une spo bertas me.... Ti vazhdon smiley

lol, po ku ta mban ty te bertasesh "Fajin e ka saluku". Hija e tij te ndjek nga mbrapa si te ishe ti vete. Por edhe naten ne eresire ti prape hijen e tij e ndjen. A e di pse? 

Kuazimondo une nuk jam Altini Spam 2 une jam Altin Goxhaj se mos ngaterrohesh smiley

Une deri me sot kam frike vetem Zotin dhe kete e dine te gjtihe se e kane provuar ne shume vite dhe ne shume rreziqe perfshire edhe me arme por ti ske faj se me sheh me veshtiresi se te pengon kurrizi smiley

Shume mire, keshu thoshte para ca kohesh edhe nje peshk tjeter qe jom Meksi dmth Leka Meksi ish kryeministeri i salukut dhe nuk pertonte budallai i jepte pergjigje te gjithe peshqeve anonim derisa e hongu nje peshkaqen. Po te jesh Goxhaj i vertete, ben mire te mos vish ketu se ne nuk mund te debatojme me frymore te vertete, duam vetem peshq incognito. lol

Me falni qe po hyj ne mes te ketij muhabeti absurd, desha thjesht te konfirmoj gjithe c'ka thene perdoruesi me nick bledi_00 me lart se nuk kam as nerva, as qartesi ne te shkruar qe t'i shkruaj vete. Tjeter gje sensitiviteti i te dhenave dhe tjeter gje cfare mund te arrihet me to. Nuk ka pike lidhje IMEI me menyren se si merren te dhenat nga memorja e telefonit, ka lidhje me vendndodhjen kjo po. 

IMEI eshte sidoqofte i regjistruar ne kompanite celulare per devices qe shet kompania pasi eshte kodi unik i nje device, njesoj si IMSI dhe MSISDN jane te lidhur me nje SIM card. Keto ruhen ne recource systems te kompanise. Nuk di per gjithe EU, po ne kompanite qe kam pare vete ne nja 2 nga keto vende, IMEI eshe gjithashtu i dukshem ne CRM systems te kompanive, shoqeron te dhenat per produketet e blera nga klienti kur keto jane celulare, tablet etj. Shkurt po te kesh ndonje shok ne Call Center e sidomos ne IT te kompanise e gjen po te duash IMEI e dikujt, bashke me MSISDN e te tjera. Jo se njerezit bejne kete pune, po e kam fjalen qe ne nje kompani celulare ka sisteme te lidhura zinxhir qe mbajne te dhenat dhe informacioni gjendet ne me shume se nje vend. 

Tani duke qene se Shqiperia eshte vend informal ku deri para ca vjetesh kishte klient individe tek pulle qe rezultonin te kishin me mijera abonime prepaid (dmth shitesit e rrugeve) ju duket gje shume e madhe IMEI, packa se esencialisht eshte i njejti koncept. Nejse, kjo s'do te thote qe keto te dhena, ashtu si shume te dhena te tjera tu jepen organeve te tjera pa vendim gjykate. Po menyra si eshte shkruar artikulli eshte tmerresisht spekulative.

Kz denoncim nga kllufi i saliut duhet vlerësu edhe sepse i Heq mundësinë armikut Soros t ë përgjojë LaB Topen Altin ..Dhe pastaj mjer konsumatori shqiptar .

Ky ashtuth , mirë që ka një ide të përciptë që nuk është asgjë para konsumizt të ushqimeve të skadura , por dhe gëlon këtu siç ma knë shpjeguar specialistët .smiley

Një tapë me labTope si ky rrallë është të gjendet në dynja përveç në kullotat e Mëmëdhëmbjes ku vazhdohet akoma me " ma ka thanë baba mue "

Këtij i paska ardhë dhe fundi i një Individi Normal ( natyra pastë mëshirë ) pasi sheh ëndërra si ai që " mundi baballarët " edhe ky i VETËM por ama.... Arvizusë nuk ja mba të ballafaqohet me të , përpos smiley që kta Politikuajt i ka si tespije

Tashmë ky kod që lejon kontrollin në distancë të çdo informacioni që ke në telefon, e-mailet, mesazhet, bisedat, fotografitë, videot apo aplikacionet bankare e anashkalon këtë procedure.

Jam kurioz te shoh si do te argumentohet ne gjykate lidhja e IMEI-t me kontrollin ne distance te cdo informacioni. 

Po ça lesh qeverije mo aman, ku ka qeveri Shqipnija. Ka i konsorcjum matrapazash me këmborë, ket ka.

Ktynvet kshu ja ka lan si detyre, mos pysni kot qysh e tek se as vete s'din gjo ne ket mes smiley

Gjithsesi, pavaresisht faktit qe shume informacione jane spekulative, eshte per te vene re qe duhet ngritur zeri per te tilla ceshtje, qe kalohen si pa u vene re dhe pa u trajtuar, per ket arsye mund te konsiderohet si dicka pozitive nga zyra per mbrojtjen e konsumatorit.

E keqja eshte qe me tere keto spekullime i bie serioziteti ceshtjes dhe duket si dicka e ndertuar vetem per te bere zhurme dhe per te leshuar akuza e per te ngritur tym.

Konsumatori meriton nje trajtim me profesional nga zyra per mbrojtjen e konsumatorit.

 

Normal, se "zyra e konsumatorit" ne kete rast eshte thjesht nje etikete per nje OJQ te PD-se, ashtu si MJAFT ishte thjesht nje etikete per nje OJQ te Rames. 

Interesi primar eshte zhurma politike kunder qeverise/PS, jo konsumatori, ndaj nuk i vihet rendesi te qenit korekt me ankesen, se nje ankese korekte gjeneron me pak zhurme.

Fatkeqsisht ne Shqiperi pothuajse cdo gje eshte ne kthetrat (ose nen hijet) e partive kryesore politike, perfshi dhe shumica e OJQ-ve.

Megjithate, s'duhet mohuar fakti qe pavaresisht qellimit dhe egazagjerimeve, dikush po ben zhurme per dicka qe duhet bere zhurme (kjo fjali u sponsorizua nga fondacioni NN).

P.S. Swed, paska dale nje Feride tjeter n'Lazarat smiley

 

E keqja eshte qe me tere keto spekullime i bie serioziteti ceshtjes dhe duket si dicka e ndertuar vetem per te bere zhurme dhe per te leshuar akuza e per te ngritur tym.

me aq sa kam ndjekur ketu, pikerisht asaj qe ti po "imply" me lart, perfaqsuesi i zyres ne kete debat ne kete blog i eshte pergjigjut drejtperdrejt sa vijon:

Une u besoj ne ato qe argumentojne se mi kane treguar me referencat e duhura dhe shume shpejt do ti shohin te gjithe por po presim seancen degjimore qe te ballafaqohemi publikisht se ate i kemi kerkuar Komisonerit per Mbrojtjen e te Dhenave Personale: BALLAFAQIMIN PROFESIONAL!

keshtu qe i bie qe me shume zhurme dhe tym po nxirret nga komentet qe vazhdojne pertej kesaj pergjgjeje direkte. kutpohet qe po flasim ne nje blog nga ku efekti i tymit apo zhurmes eshte jashte mase i limituar persa i perket aksesit te publikut te gjere i cili eshte edhe me i interesuari ne kete mesele.

Po ky është si shumica e " ma ka thanë baba mue " që as ja ka idenë se çfarë mundësish teknike ofrohen SOT për të gjith llojet e përgjim-regjistrimeve në atmosferë e le më nga Kozmosi smiley Ky vocrak lagjjeje , mendon se me që  ato që " ja kanë thënë specialistët " ka në pëllëmbë të dorës të gjith mundësitë e përgjimit se si realizohen . Përveç kësaj mëson dhe të zotët e shtëpisë se "Çfarë është Mirë e çfarë është keq " për konsumatorin shqiptar të Gomarllëqeve Altinore .

Si duket efektin e Pulave Qafrrjepura.... Grekët e paskan Llogaritë me Vonesë .

Edhe një gjë të nderuar admin në se ka mundësi .

Këta apologjetët e manipulimit me terma teknikë ,që ma do mëmdja nuk  janë as për Rojtar dyersh në ato Institucione që i apliikojnë , mundësisht reduktoini që të mos marrë ngjyra megalomane as Altineërie një prurje me anëtarë llamPatinosës .Jo për gjë por nuk shpjegojnë asgjë përveç dëngëlëzimeve .." Kujt do me i tregu IMEI-n ti mer jahu "

Ose është më mirë tu paraprijnë me sqarime tepër të thjeshta e të kuptushme si kjo më poshtë , për të mos u lënë vend tamburave të bëjnë zhurmë ...

Tani duke qene se Shqiperia eshte vend informal ku deri para ca vjetesh kishte klient individe tek pulle qe rezultonin te kishin me mijera abonime prepaid (dmth shitesit e rrugeve) ju duket gje shume e madhe IMEI, packa se esencialisht eshte i njejti koncept.smiley

Ketu termat teknik hidhen per te krijuar konfuzion  me idene "po e them se nuk e kuptojne te gjithe cfare eshte", dhe mbase dhe besojne cdo gje. Prandaj dhe ka patur ca sqarime te tejzgjatura, per te thene qe keto termat teknike, nuk eshte se kane shume vend ne ate biseden qe pason, qe ka te beje me pergjime etj etj.

Shkelje privatesie? Cfare privatesie ka tamam ketu? Kompania e celulareve a nuk i ka keto te dhena nderkohe? Atehere cfare shkelje? I besohet me shume nje kompanie Greke a Turke sesa shtetit? Regjistrimi i te dhenave te telefonave, per mendimin tim, eshte shume me i drejte dhe me me pak probleme per konsumatorin se ideja qe Tahiri hodhi me perpara (e s'di a eshte bere realiteti) qe lejohesh te kesh vec nje numer te caktuar celularesh.

Po Gjembi, kompanite celulare kane keto te dhena e me teper, ashtu si mjeku yt ka ca te dhena te tjera akoma me sensitive, po ashtu bankieri etj. Keto te dhena ja ke leshuar ti me mirekuptim ne kembin te nje sherbimi. Si perdoren keto te dhena, si i ruajne kompanite dhe kujt ja leshojne eshte e rregullar me ligj. E di ti Gjembi pse ne pothuajse CDO vend te botes duhet vendim gjykate qe shteti te kete akses per keto te dhena?

 

Or klluf po pse nuk merresh me abuzimet ndaj konsumatoreve? Ke pika exchange qe te vjedhin me takse 8% per cdo kembim. Cdo dyqan nuk te jep leket kur i kthen mallin. Detyrohesh blen gjera te tjera. Ke albtelekom e eagle qe abuzojne me konsumatoret. Ke vodafone qe prish tregun e celulareve. Ke vjedhje te sasia e naftes qe i hidhet cdo makine, tek pesha e bukes edhe tek cilesia e cdo malli qe blejme.
Po pse merresh o qyq me imei dhe regjistrin kombetar te imeit

Shkelja e privatesise eshte nje shqetesim nga me themeloret dhe legjitimet. Privatesi, demokraci shkojne bashke pastaj.

Qeveria: Ne do tju regjistrojme telefonat tuaj ne nje databaze qeveritare, duke nderhyre keshtu ne privatesine tuaj, keshtu qe per kete juve duhet te na shperbleni duke na paguar.

Flm Rilindje per nje takse me shume, edhe per personat qe s'jetojne ne Shqiperi* smiley

Cdo person qe s'e ka regjistruar telefonin gjate 90 diteshit te pare (periudhe falas) duhet te paguaje 5 ose 10 mije lek te vjetra qe ta regjistroje IMEI; 5 mije nese e ben brenda dy javeve te para qe telefoni yt operon me valet e nje kompanie shqiptare celularesh, dhe 10 mije nese e ben pas 15 ditesh, per ta hequr telefonin nga lista e zeze. Po e ke telefonin ne listen e zeze, ncuq sinjal. 

*Meqe ligja thote se kompanite shqiptare mund te ofrojne sherbim vetem per numrat qe s'jane ne listen e zeze, i bie qe ky regjistrim eshte i detyruar per te gjithe, dmth pervec banoreve dhe ambasadoreve qe tymosen me drogen e djegur, edhe emigrantet, biznesmenet, turistet qe do jene ne Shqiperi per me shume se 15 dite, nese ata duan te kene sherbime celulare nga kompanite shqiptare. Pak a shume si n'Turqi. Apo e kam lexuar ligjen gabim o tellalli i Rames n'Peshk?

Kjo databaze qeveritare, qe do behet dhe mirembahet nga Ministria e Financave, do aksesohet dhe nga nje sere entitetesh te tjera. Thote fletorja zyrtare ne lidhje me kete ceshtje (fq 3788):

VENDIM 
Nr. 354, datë 4.6.2014 
 
PËR NGRITJEN E BAZËS SË TË DHËNAVE IMEI DHE REGJISTRIMIN E NUMRAVE IMEI TË APARATEVE CELULARE, QË PËRDOREN NË RRJETET E SHËRBIMEVE TË KOMUNIKIMEVE TË LËVIZSHME

 

...E drejta e aksesit në Bazën e të Dhënave, sipas fushës së përgjegjësisë dhe për aq sa u takon kompetencave ligjore të ushtruara prej tyre, i jepet:  
a) Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave dhe degëve doganore; 
b) Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve dhe drejtorive rajonale tatimore; 
c) operatorëve të telefonisë celulare në vend; 
ç) Ministrisë së Punëve të Brendshme; 
d) Policisë së Shtetit; 
dh) Prokurorisë;
e) gjykatave. 
E drejta e aksesit autorizohet nga ministri i Financave.

Ja dhe nje pjese tjeter e ligjes, pjese e cila ka nevoje per sqarim, e per kete padyshim do te instistojne avoketerit e shumte, Ngjela, Goxhaj, Ypi, etj:

Në çdo rast të shtimit të një individi të ri si përdorues i një ose më shumë numrave IMEI, bëhet verifikimi i të dhënave personale të individit në regjistrin themeltar të shtetasve.

Pse qeka trem  Xhibolja  smiley

Gjibin  dhe po e  pergjun do nigjojne shprehje ,  si ai ne Burg qe i bite murit me Koke..

"A budall a budall .Tere jeten me derstile u more .Ha dru tani qe nuk di gje "smiley

Desha me shtu edhe pakez gje per "Privatesit " Kjo kategoria qe ka msu permensh Privatsi -Demokraci ka harru i gjo te Vogel .Qe Demokraci te q...nonen po shkele Ligjin ose Privacine e te tjereve dhe shoqerise ...smiley .Nuk eshte Off !

Pastaj edhe nje gje te vogel per te kuptu perse ky...."Eshte shtet or tie "( tm Gjembi .) Asnje parim privacie nuk shkelet .Pjesa e PARE Info-ja per individn nuk eshte shkelje Privacie .perpunimi te dhenave ne se rezulton i Lidhur me shkelje Ligji deri Krim mbetet po e Drejte e Gjykatave dhe Jo Llafazaneve te O Ju q,nenen Berisha qe jane deri ne gryke te ngopur me Plaigjshmerite e  Shtetit Tallava te Mut Burrit te Shtetit .Keshtu Mbyllet edhe nje Grope Haleje ndjekje Politike qe la Hapur Babsqapi !

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).