Bluzat e bardha protestuan sot, për të tretën të hënë me rradhë, për plotësimin e kërkesave të tyre dhe kundër testimit

Shërbim mjekësor, përgjatë 1 ore protestë të bluzave të bardha, ofroi vetëm shërbimii i urgjencës. Bluzat e bardha shprehen se testimi cenon dinjitetin e tyre. Ky proces i testimit i inicuar nga ministria e Shëndetësisë i mbështetur nga disa duarputhës të tij, i pavend, i paligjshëm dhe denigrues për bluzat e bardha dhe kundër tij janë shprehur edhe komisioni për Shëndetësinë, urdhrat e profesionistëve…dhe Avokati i Popullit ka kërkuar që nisma të tërhiqet se cenon të drejtat e njeriut, etj…, tha mjeku Tritan Kalo, duke nënvizuar se testimi bie ndesh edhe me vendimet e Gjykatës Kushtetuese.

Bluzat e bardha kërkojnë dorëheqjen e ministrit Beqaj. Ata thanë se do të protestojnë nesër në orën 11:00 para Kryeministrisë. Gjatë protestave të tyre bluzat e bardha kanë kërkuar nga Ministria e Shëndetësisë përmbushjen e tetë kërkesave, duke përfshirë rritjen e pagës me të paktën 15% dhe zgjedhjen e shefave të shërbimeve me votë nga ekipet e mjekëve, me të drejtë rizgjedhjeje vetëm një herë.

Kerkesat e mjekeve, organizuar ne Organizaten Sindikale “Unioni i Profesionisteve te Mjekesise Shqiptare”. 

1. Respektim te autonomise se profesioneve tona te rregulluar me ligj 
2. Permiresim te kushteve te punes, ilace, ambiente, mjete, aparatura te bashkekohore si dhe rritjes se shkalles se sigurise ne mjediset shendetesore 
3. Protokolle klinike kombetare per diagnostikimin, mjekimin dhe ndjekjen ne vijimesi !
4. Rivleresim te rolit si dhe perfshirjes akademike te personelit mjekesor ne spitalet universitare, duke perfshire edhe stafin mjekesor ne spitalet rajonale te cilet kane tituj akademik, duke peshtatur statusin e tyre ne perputhje me statusin e mjekeve te spitale universitar dhe ata me tituj akademik Europiane 
5. Shefat e Sherbimeve ne Mjekesi ne rang vendi te zgjidhen nga vete bluzat e bardha me vote direkte e te fshehte, me mandate te mirepercaktuara 4 vjeçare, si dhe me te drejte rizgjedhje vetem nje here bazuar ne meritat e kryerjes se detyrave te tyre funksionale
6. Sa me shpejt te jete e mundur te akreditohet dhe njesohet programi i Fakultetit te Mjekesise / Stomatologjise / Farmacise / Shendetit Publik me programet e Kartes se Bolonjes, sikurse e ka parashikura ligji i arsimi te larte qe ne vitin 2007, i ndryshur/perditesur 
7. Edukmi ne Vazhdim, si kudo gjetke Europe/Amerike, te jete gurethemeli per vijimesine e kualifikimit te stafit mjeksor profesional, duke e permisuar sistemin e funskionimit te Qendres Kombetare te Edukimit ne Vahzhdim, dhe rifutur ne buxhetin e Ministrise se Shendetesise fondet e nevojshme per keto aktivite/konferenca/kongrese/publikime/kualifikime/specializime. Ky edukim ne vazhdim i realizuar ne perputhje me Nenin 33 te Ligjit per "kujdesin shendetsor" nuk parasheh dhe nuk justifikon ligjerisht ne asnje menyre nismen antiligjore te testimit masiv te bluzave te bardha te ndermare nga M.SH.
8. Te shihet me perparesi nga organet perkatese dyfishimi i pagave dhe i shperblimeve te ekipeve mjekesore te sherbimit mjekesor roje 24 oresh, sikurse e kane vendet fqinje

183 Komente

 

5. Shefat e Sherbimeve ne Mjekesi ne rang vendi te zgjidhen nga vete bluzat e bardha me vote direkte e te fshehte, me mandate te mirepercaktuara 4 vjeçare, si dhe me te drejte rizgjedhje vetem nje here bazuar ne meritat e kryerjes se detyrave te ...

Hahahaha! 

Doktorat e Shqipnise kane lujte menc! smiley

Une do kisha shtu ke kerkesat e doktorve edhe qe Ministria e Jashtme te caktoje nje kuote ambasadoresh qe te vine nga Korpusi i Bluzave te Bardha, dhe bashkeshortet e tyre! smiley

Ai shtet do napalm, per zotin, napalm!  

Mjeket duan rritje rrogash 15 %. Pra u be sebep testimi qe keta te marrin vesh qe i paskan rrogat e ulta. smiley

 

Do ti testoje Beqja .

Neser e? Qe sot mer.

2. Permiresim te kushteve te punes, ilace, ambiente, mjete, aparatura te bashkekohore si dhe rritjes se shkalles se sigurise ne mjediset shendetesore

Gojet e liga thone qe aparaturat e mjetet e ardhura si te spitaleve si ato te ambulancave jane vjedhur nga vet doktoret.
nje infermiere te hygeia merr rreth 10.000L me shume se nje infermiere ne shtet, por dedikimi eshte shume ndryshe, thua po tu rritet edhe ketyre rroga do ndryshoje dedikimi?

pak a shume ky eshte modeli i protestes qe duhet ndjekur, perpetum proteste, cdo dite

bravo mjekeve dhe qytetaret e tjere te mesojne prej tyre.

Kerkesat jane te pakta do thoja une, pres pershkallezim me politik te protestes.

Nese mbeten te bashkuar nuk ka byq Beqje qe ti ngase.

ej..me verte vazhdojne akoma te kundershtojne kete testin keta? shteti e ai ministri eshte punedhensi juaj,nuk ka te drejte te kontrolloj punedhensi si e ben punen? nuk i kuptoj !!

ministri nuk eshte punedhenes, organizon politika dhe nuk mund te beje kurrsesi cfare i do qejfi me personelin shendetsore qe ofron nje sherbim publik, te rregulluara me ligje.

Pra ministri nuk mund te dale mbi ligjet nese duam ta veme ne nje kuader ligjor, si dhe nuk mund te tregohet asesi arrogant kur te gjitha grupet e interesit, shoqatat, forcat e tjera politike, edhe brenda mazhorances, urdhrat profesionale e kundershtojne si te pavend.

Ministri nuk eshte as i zoti te vendose nje emer kesaj nisme, pasi provimi i shtetit, nese do te duam ta quajme keshtu eshte nje institucion qe ekziston prej 5 vjetesh dhe qe cdo mjek i ri i nenshtrohet. Ministri nuk mund te beje ca i do bytha, shkurt muhabeti.

Thuaj qe ministri po zbaton nje nga urdhrat e rames, kapricot e tij te rradhes per te hedh shashka pseudoreformatore qe nuk reformojne asgje por krijojne nje dabat te rreme qe heq vemendjen nga problematika e vertete e sistemit qe jane kerkesat e mesiperme te mjekeve e ngarkon me faj njerzit e jo sistemin. Kur ministria te behet korporate apo afendiko si ata qe te japin rrogen ty ne itali, ndoshta ke te drejte, mund te organizoje dhe testime farsa.

Ti e ke personale me ministrin,apo kush per te, ashtu me duket..lere fare !

Nese une di not, nuk e kam problem ta demostroj ate perpara autoritetit detar, nese ma kerkon ate per te me pranuar te hype ne nje barke me motor. Une them qe qeveria te nxjerre nje vendim qe kush nuk pranon te testohet apo ti nenshtrohet testit profesional te pushohet nga puna. 

po nese autoriteti detar eshte arbitrar, nuk ka autoritet testues, nuk ka tager dhe besueshmeri.

Prandaj ekzistojne institucione testuese si urdhri i mjekut, qendrat e edukimit ne vazhdim, certifikatat licensuese qe dalin jashte interesave klienteliste te momentit, per te shmangur pikerisht arbitraritetin ne vlersim.

Si dhe se dyti nuk kemi pse shpikim rroten, ne asnje vend te botes, ministria nuk ben testime te tilla ne mase, pa pasur tradite, duke marre tagrin e velersuesit suprem duke minu demokracine dhe besueshmerine. Ministria mund te beje shume gjera, por ka dhe disa mekanizma te tjere qe testojne ministrine, dhe nuk me duket se i intereson kollareve te ministrise te arrijne deri atje. 

Po te marr nje shembull tjeter se mbase do me kuptosh se cfare dua te them: kemi nje situate imagjinare ku vihet re qe ne shumice drejtuesit e automjeteve  bejne gabime te renda ne drejtim te zbatimit te rregullave te qarkullimit rrugor. Si rjedhoje kemi aksidente te shumta ne mjete dhe ne njerez. Te gjithe keta drejtues jane te pajisur me leje qarkullimi (patente) , pra kane kaluar testet e kontrollit teorik dhe praktik. Cfare duhet bere???? Duhet te lejojme te vazhdojne te ngasin automjetet ne menyre te gabuar dhe te rezikeshme, apo te nxjerrim nje vendim qeverie qe te detyroje te gjithe drejtuesit ti rinenshtrohen testit teknik per marrjen e deshmise se drejtimit te automjetit? 

 kemi nje situate imagjinare ku vihet re qe ne shumice drejtuesit e automjeteve  bejne gabime te renda ne drejtim te zbatimit te rregullave te qarkullimit rrugor

behen studime, perse ndodh berja e gabimeve, nese ka inflacion patentash, reformo sistemin e dhenies se patentave, beje patenten me pike si e dhe u be. Shif reformo sistemin e tabelave sinjalistikave, pershtate me realitetin rrugeve tona te ngushta dhe pa parkime, ul numrin e makinave me reforma te tjera duke rritur taksat, zgjero rruget, rrit nr e parkimeve. Pra reforma eshte e integruar dhe ne konsulte me palet e interesit, jo ne menyre arbitrare.

 keto diskutime jane bere gjere e gjate dhe ne shkrime te tjera ne peshk dhe nuk dua te bie ne perseritje sa here del nje profan ne njohjen e sistemit shendetsor, (je berber ke thene). Kjo tregon qe nuk e ke ndjekur debatin qe zhvillohet pre 2 muajsh.

Gabimet mjeksore jane te pashmangshme, ndodhin ne cdo vend te botes, ndonjehere paralizojne dhe sistemin si ne itali ku mjeket tashme me shume shikojne si ta dalin pa lagur nga gjyqet se sa te kurojne pacientet. Eshte nje diskutim qe nuk zgjidhet duke bere analogji berberesh.

Te keputet shpirti per mjeket shqiptare. Gjyshja ime u shtrua ne spital pas nje infrakti dhe ataku cerebral sot, iu paralizua edhe njera ane e trupit; asnje doktor verdalle. smiley Paguan per shtratin dhe perçmimin e infiermiereve, se per kujdesjen e doktorit, u dashka 'porositur' per sherbim te personalizuar (ne spital...). Para dy oreve pati perseri shenja infrakti (ngushtim gjoksi, dhimbje krahesh, etj.), çfare i tha infermierja te afermes qe e shoqeronte? "Shko bleji qetesues per dhimbjen e kraheve!" Ky pra eshte profesionalizmi i tyre! 

me vjen shume keq per ca te paska ndodh , Rama duhet te fuse ne burg gati 90% te doktorreve, prandaj jan bashku per greva , se do ti tredhin se shpejti.

Rrofte Rilindja , mire apo keq Rilindja po qeron korrupsionin , e ne mos ti qeroje deri ne fund  po i tund njehere mire qe ta mbajne mend

KorrupsioniT , shfrytezimiT  Te  detyres duhet ti themi STOP.

ne burg aty te kalben

Eshte teper frustruese. smiley

ti mendon se po u bo testi, gjyshes tende do ti afrohet ndonje mjek apo ifermiere e testuar.

Keto jane ato gjera qe thashe jane problematika e vertete, qe thashe me larte, prej te cilave keto nisma heqin vemendjen.

Nuk e kupto qe zyrtaret me kollare po shfrytezojne emocionalizmin e njerzve per te kriju tymnaje per te abuzu sa me shume.

po c'sygjeron ti Albano

ps. flisni njeher realitetin mor Zot , lejeni karrigen

Ca mendon ti se to zgjidhte testimi ne rastin e gjyshes se Zhardines? Apo tu duk gje se problemi ishte mos pergatitja e mjekve?

thjesht do shtohej goxha pune me regjistrimin e mjekeve skarco , do hapen vende pune te reja 

ps. sa per pregatitjen jam e bindur se gjysma jane kasape , normalisht nje mjek ben gati mbi 10 vjet universitet dhe pas-universitet   , nuk e di ne Shqiperi si shkon ajo pune por di qe vetem ideja e testimit, do t'i bente t'i thirrshin pak mendjes dhe frikes se kan kaluar normen dhe do te japin llogari nje dite per cdo abuzim qe kane bere dhe bejne me jete njerzish

do hapeshin ca vende te reja pune per infermiere, ne menyre qe te punesohen infermieret pa eksperience nga zyra elektorale e Berberit, apo c'jemi dhe para zgjedhjeve, asgje me shume

se mjeke ato kemi laj thaj, nuk kemi ku ti gjejme.

Sa per mjeket te jesh e bindur se dhe vete ata nuk mund te bejne dot pa edukimin ne vazhdim, por nje testim i thjeshte zor se do zgjidhte gje se fusha e njohurive eshte aq e gjere sa eshte praktikisht e pamundur ta testosh. 

Mund te ndrrosh sa personel te duash, por po nuk krijove kushte zor se do permirsosh sistemin. Rralle jane mjeket fajtoret e vertete, sesa ata qe drejtojne dhe sistemi qe krijojne, mgjths ne pamje te pare nuk dukete keshtu.

Jo sjam dakort me korrupsionin dhe njerzit pa merita profesionale or shok

Mjeket te ulin koken dhe te punojne me pergjegjesi , dhe jo te rrine te kafja perballe tu pi konjak e raki

po te studiojne dhe te trajtojne njerzit me seriozitet, jo ti shohin te keputurit nga xhepat. Stop KORRUPSIONIT.

Rralle jane mjeket fajtoret e vertet? kujt i thua ti kte atyre qe e kan heq ne kurriz ??

please

kaq e veshtire eshte ta pranojme problemin dhe te mesohemi me sfiden  ?

gjithcka duhet ta shoqerosh me nje "pse" nga mbrapa, qe te shikosh me mire problemin.

Pse ndodh qe mjeket rrine te akfja perballe' kjo ndodh kryesisht ne rrethe ky mjeket nuk kane shume kontroll, kane menaxhere te keqij qe nuk dine ti kontrollojne kryesisht jane te korruptuar vete dhe vihen ne drejtim po nga ministria, ka mungese medikamentesh, protokollesh mjekimi, mungese investimi ne brezat e rinj.

Ajo qe ti ke heq ne kurriz eshte vetem dukja, por se cfare fshihet pas asaj dhe kush eshte zinxhiri i tere i fajtoreve ti nuk e di, dhe nuk ke si ta dish.

Une kete po te mesoj si te perballesh ne menyre sistemike me sfiden se te jesh e sigurt qe ky testim nuk te zgjidh asgje di dhe te garantoje qe me kete strukture drejtuese e filzofi qeverisje zor se do arrish gje. 

rendesi ka qe akti  i ndermarre nga qeveria te ka prekur edhe ty, pale me mjeket.

ka shume rendesi edhe kjo

nuk jam fare ne sistem, as mjek, por edhe sikur te isha nuk eshte me shume prekja personale se me testet e tyre fshi menderen kur i thonesmiley

Me shume me sa kam vene re, mjeket jane te indinjuar, ka nje si fare ushtrimi dhune nga larte poshte ne kete rast, dhe mosperfillje te pergjithshme, e diktuar nga injoranca natyrisht.

Edhe te kuptuarit e problemit , ose te kuptuarit e kritikes eshte art dhe stil  me vete, qe duhet te hyje ne shkollat dhe klasat shqiptare.

e shoh kete mangesi qe sme ka vyer per asgje me pare

Elba, mjeket ne Shqiperi testohen edhe ne shkolle kur mbrojne diplomen ( biles ka test me juri, jo thjesht multiple choice) edhe kur bejne provimin e shtetit per te marre licensen. Kur bejne specializime prape testohen. Nese i kane marre me mik ato provimet, me siguri s'do kene veshtiresi te bejne po te njejten me kete provim. 

Ky testimi me duket thjesht nje diversion, nuk ndihmon gje as me korrupsionin, as me mungesen totale te kushteve dhe mjeteve. 

Stafi ( mjeket/infermieret) jane pjesa e dukshme e procesit dhe behen lehte tabele qitje, biles dhe nga vete qeveria. E kane gabim.

mendimi juaj sigurisht.

une mendoj ndryshe, te testohen dhe te mesohen serish si nga permbajtja profesionale ashtu edhe ajo ligjore  nqs i kane harruar  , bile te mesojne edhe edukaten qe e kane 4 -lake .

lexo kerkesat e mjekeve me larte, si per fillim.

investim nga ana e shtetit, e kemi thene qe kemi buxhetin me te ulet, rritja e investimeve ne burime te reja njerzore, rritje kapacitetesh ne publik, testimi i atyre qe drejtojne. Fatkeqsisht ministria nuk po ecen ne rrugen e duhur duke koncesionu edhe me shume shendetsine e kesisoj duke rrenu dhe me tej sektorin publik.

Po perpiqet qe dhe leket e taksapaguesve ti kaloje ne privat.

Per te tjera, kemi bere sugjerime dhe te tjera ketu ne peshk, por se pari duhet mbeshtetje nga ana e njerzve per punonjesit dhe kunder reformave anti reforme te qeverise.

Al Bano, ti po u prish pune mjekeve me kete militantizmin tat, dhe vetes tate qe duhesh te jesh mjek. Mua personalisht me ka ardhur keq per histerine publike ndaj mjekeve dhe infermierve gjate ketyre muajve te fundit. Persekutimi i mjekeve apo gjuetia e shtrigave eshte KRIM.

Nga krahu tjeter, mjeket dhe infermieret Shqiptare nuk i shpetojne dot stadit te injorances se thelle ne te cilen jane zhytur. Aty fillon ndryshimi.

Mjeku Shqiptar eshte injorant dhe turkoshak.

Nuk ka etike sjelljeje ndaj pacientit e per me shume edhe e abuzon. Testimi dhe edukimi eshte i domosdoshem ne Shqiperi.

Nese mjeket nuk jane dakort atehere Ministri Beqja.....te mos merret me kete pune por te investoje ne mjekesi aq para sa ministri i Cunit te sheqeres +1 LEK. TE MOS CAJNE KOKEN PER TESTE POR TU JAPIN THJESHT ME SHUME DOREZA E CARCAFE.

Ti si mjek e di qe Beqja ka hudh Lek me shume ne spitale se me pare???? Ketu ta lej Beqja e Shqiptaret te vdesin ne duart e infermierve qe kan ardhur ne pune para zgjedhjeve me kontrata pune Partiake, 6 mujore, qe asnji nga kta pederat siper se permend,  keto 8 vjet e sdine te bejne as nje gjylpon apo te me keq te gjejne VEnen....

P.S. Ishte bo nje test i infermierve nga nje TV e pavarur dhe 20% e kishin kalu provimin...Injorantet duan te jetojne ne injorance.

 

sigurisht tu japi te gjitha, trajnime falas, doreza e carcafe(se fundja per keto ankohen njerzit), paga motivuese, se te jesh i sigurt nuk vjen njeri te flijohet ne shendetesine e beqes per 300 mije leke, tu lehtesoje burokracite, kushtet e punes, ti furnizoje me barna e laboratore ne menyre qe dhe pacienti mos te shkoje te privati, gjera elementare.

Nuk eshte faji i infermiereve, nuk ka njeri qe nuk do te mos punoje po i krijove kushte.

Beqja edhe ato leke qe ka hudh ua ka dhene operatoreve private. Pervec investimeve ne godina hotelerie qe kane filluar qe me pare, zero ka bere, asnje qender shendetsore asnje laborator te ri, asnje reformim ne protokolle. Me shume ka pas bere dhe nard ndoka.

 

nuk behet fjale per kushtet, behet  fjale per gjendjen skandaloze te mjekeve te sotem, mos i ngaterro  gjerat

me fal ti vete cfare profesioni ke, se une vete po flas ne parim nuk po bej vlersime apriori.

e ben dot dallimin mes mos dhenies se sherbimit per shkak te kushteve dhe mosdhenies se sherbimit per shkak te mos pergatitjes.

s'ka rendesi , ne fushen e mjekesise meqe paske kureshtje , bile atje ku dalin ligjet cdo dite !

e bej dallimin pa merak te rrish  , po ti e kupton cdmth shfrytezim posti ?  shkelje ligji ?

Ore Beqja eshte i TRASHE DHE MERRET ME mjeket apo mafian me bluza te bardha.....

Paga motivuese nuk ka se ai vend eshte ne faliment, ASNJE nga mjeket nuk vuan aq shume  sa thua ti se do ja kishin mbath si shume Shqiptare...E di ti si lepin kepucet e pushtetareve e shefave mjeket e rinj per tu fut ne Spital publik me rrjep klientin e rradhes. Tek privati i coni ju mjeket e publikut se punoni edhe ne privat si dypunesim.

Tallu e genje peshqit por jo ne kompetentat se dime se cboni. Per nje gjo ke te drejte qe Beqja do me bo ndryshime kur shtresa injorante e personelit shendetesor nuk eshte ende gati. Nuk jan kushtet, e Beqja duhet ta kuptoje. Mjeket te fillojne grevat se me keq ka per tu dale e mbaje mend...kane per te marre malet e Greqise si dikur kur shteti falimentoi. 

mire mire, shoku, se dhe kaq bej debat informues, se kodra pas bregut nuk ka qejf te lexoje njeri. Kur nuk di ben mire te mesosh. 

Une grevat nuk i perkrah per tu qare hallin mjekeve se ne kete beteje jane te fituar qe ne fillim.

I perkrah ne parim per te perhap ne shoqeri nje edukate te protestes ndaj dhunes pushtetare dhe kundershtimin e me te dobteve ndaj neperkembjes se pushtetarit. Haj me te mira prej meje se vone ketej, helbete.

nuk ka dicka te tille si mafia e bluzave te bardha, eshte absurd si term, jane profesioniste te lire. PO ka mafie po ajo lidhet me ministrite zakonisht.

Une jam zotni, shoku jeni ju grevistat. Cfar dhune po te bo Beqja ty, ai mu me duket cun Mami qe Likja me Koqon jan tu e zbyth? Sdoni me u testu sepse Injoranca eshte dhunti? Po sdo testohen shefat mos u boj merak.

Mafia e bluzave te bardha eshte e gjalle...Dikur ne vitet 80 Mafia me Bluza te Bardha ju merrte katnarve shqiptar groshe, zogj e belushka......sot i morrin kalamojve te tyre emigrant....dollar e EVRo.....po mafia mbeten.  

Nuk ka nje mjek te denuar historikisht nga auditi i brendshem i shefave per korrupsion apo per keqtrajtim pacienti...Jeni nje sistem i kalbur qe keni kapur per fyti ate popull, si policat, gjykatesit e mesuesit.

Eshte e drejte ti kerkoni llogari qeveriut..... po si nuk ju vete menja me i kerku llogari njeri tjetrit apo ndergjegjes tuaj para se te abuzoni me pacientet???? Ene ju pushtet jeni....Mafia me Bluza te Bardha pushtet mbetet.

Nji yll t'vogel k'tu per komentin

Tironci, ne familjen time kam 3 mjeke qe kane bere shkollen ne Shqiperi dhe kane kaluar provimet dhe ushtrojne profesionin ne US dhe 2 ne Gjermani. Aq injorante s'duhet te jene sic duket.

Nuk jane injorante se kan mbaru ne Shqperi....ja kan mbath....i ka eduku US & Germany, se aty sistemi ste le me morr rryshfet.....po te kishin ndejtur nen hyqmin e ketyre shefave-grevistave me siper .....Halldupe do beheshin.

Fjala, ve bast se ske njeri nga Familja Mjek, ....po ta kishe...do te hiqnin veshin e do te thoshin...i lebetitmi...sja fut kot.

Edukimin e kane marre ne Shqiperi, ne UT, edhe karrieren po aty e kane filluar.  Ne US dhe Gjermani kane kaluar testet, s'kane bere gje shkolle. Gjermaneve dhe Amerikaneve qe merren me kete pune su jane dukur pra aq injorante.

Keta te Gjermanise, qe jane dhe cift i ri, per nje rroge modeste biles kane emigruar, ngaqe kushtet profesionale ne Shqiperi jane tmerr. Mjeket me te afte Shqiperise ka per t'ja thithur perendimi sdq, ngaqe ne shume vende perendimore ka mungese te theksuar mjekesh. Megjithese ky i dihet mbase ndreq pune ky testi i ministrise...

 

Me ben te dyshoj per seri....teste???? Kan kaluar testet....qe duan vite....kane punuar 12 ore ne dite per te kapur nje vend ne spital dhe nuk kan karriere. ..fjale pa kuptim. Kta shefat e Al banos ngelin te gjithe ne provimet e atyre familjareve te tu. Prandaj jan rehat ne Shqiperi. Nejse Beqja eshte i rrjedhuri qe do me vu teste gjermone per Heqimat e Albanistanit. Doreza, carcaf, ilace e polica tek dera, kte do poplli.

 Ne US dhe Gjermani kane kaluar testet, s'kane bere gje shkolle

 

Po c'i ke keto budallalleqe aman  smiley    kane kaluar testet thote  ....kujt ja thua kte qe ta besoje ??

 

Do testohesh  nga anglishtja , do evaluosh diplomen e Shqiperise, dhe do fillosh shkollen ne ate vit qe do te te caktoje universiteti .......ku je ktu kti ne Shqiperi ??

pyeti edhe njeher pyeti smiley shif se te kane genjyer
 

 

Sa mire qe pyete Elba, qe te mos vdesesh injorante. Ne US, nje mjek I huaj, mund te japi tre testet e licenses (USMLE) dhe te filloje praktiken. Ne Gjermani me thjeshte, jane duke dhene viza emigrimi dhe garantim pune, kaq keq eshte gjendja. Nuk po zgjatem me tutje, se po komentoni per gjera qe s'ja keni idene. Vete koha do ta tregoje efikasitetin e ketij testit, kush eshte i zgjuar I kupton gjerat para kohe.

Fjala mos bjer kaq poshte dhe mos u fut ne diskutime qe si merr vesh apo ne rastin me te keq ke linje partie. Sa  vjet para ka ardh ai mjeku i usa ....15 a 20 vjet para? Ik shabano mos u merr kohen kot njerezve me budaliqe 

another one ..jeez

Mendoj qe mjekeve dhe te tjereve te punesuar ne sistemin shendetesor u ka ardhur dita te kene pak kontrollim ne profesionin qe ushtrojne. Me pak te papergatitur eshte llogjika.

 

Zhardine te shkuara gjyshes. Kete rast do ishte mire ta denonconi tek ministria e shendetsise ose tek Urdheri Mjekut. Mjeket dhe infermieret e turnit, duhet te firmosin kartelen sa here kontrollojne pacientin. Me ane te karteles mund te kuptohet te pakten se sa i shpeshte ka qene sherbimi, edhe pse jo cilesia e tij.  

Ne Shqiperi harxhohet $250 per fryme per mjeksi, shpenzim ne nivele Afrikane. Shumica shkon per pagat dhe nje pjese per ilacet baze. S'ka buxhet pra as per trajtim bazik, biles as per mjete bazike.

Sdq, edhe pse kushtet e punes jane teper te veshtira, asgje se shfajeson sjelljen harbute te stafit.

Faleminderit, Fjala.

Nuk di ç'te them per drejtesi pasi prioriteti eshte permiresimi; jo hyrja ne litigje me spitalin. Ajo u zhvendos tek nje spital privat ne Tirane mbreme vone dhe trajtimi ka qene krejtesisht tjeter: praktika vertet vertet bazike qe a priori edhe shteterori duhet te ofroje. Nuk flas per aparatura me te sofistikuara dhe kushte me te mira, por per trajtim bazik. 

Nuk di çfare protokolli ndjekin infermieret, por te ankoje pacienti (me histori te çrregullt kardiake dhe cerebrale) per ngushtim gjoksi, dhimbje krahu, etj., gjeja e pare besoj duhet te jete matja e tensionit, berja e nje ekg-je, jo blerja e qetesuesve per dhimbjen. Ky eshte gabim i rende profesional dhe ne mos qofsha gabim, i perseritur dhe i riperseritur ne ambientet spitalore ne Shqiperi. Per te mos harruar ate qe permenda me siper: 'porositja' e nje doktori per sherbim te personalizuar, ne spital. 

Albanoja shkruan me siper per doktorin si qenie e diskriminuar ne Shqiperi; me keqardhje e lexoj pasi e di mire qe vetem kjo nuk eshte. Abuzimi i qytetarit,vertet qe e ka burimin tek sistemi, me mire me thene tek maja e piramides se ketij sistemi, por mjeket shqiptare nuk besoj te jene shume me poshte saj. Kam degjuar historira horrori, vjedhje barnash, abuzime me fonde spitali, bashkepunim te rendomte sistem te korruptuar-mjek, perpos me te papranueshmes: papergatitja e perhapur. Rreth vicioz eshte, ama ne nje pike te ketij rrethi duhet filluar per ta ndryshuar (nuk po them qe Rilindja po e ben por testimi eshte nje fillim i vogel, edhe pse mund te deshtoje ne qellim).

 

P.S. Shkruajta per abuzim fondesh dhe nuk eshte diçka e thene keshtu ne ajer, per hir te pergojimit. Nga nje njeri i brendshem ne shendetesi e kam kete informacion; madje te fresket. Qeveria Rama ka rritur fondet per spitalet por vidhen nga stafi, doktoret perfshire. 

 

Albanos i rref cekici ne vend tjeter, nuk ka kohe te mendoje per gjyshen tende apo timen

kam peshtypjen qe Al bano thote: nese ne shendetesine publike eshte problem paresor: korrupsioni, administrimi, organizimi, mungesa e fondeve, aparaturave etj etj, atehere pikerisht keto fenomene duhen goditur me prioritet!
dhe kjo me duket mese llogjike, pasi e zeme se u hoqen mjeket e pafte profesionalisht.... por korrupsioni, keqadministrimi etj do te mbeten perseri..

nga ana tjeter, le te testohen mjeket, por ministria duhet te dale me nje deklarim te qarte qe eshte bazuar ne te dhena serioze auditimi dhe ka rezultuar se ne shkalle vendi, 30 % e diagnostikimt te pacienteve nga mjeket, bie llafi, ka qene i gabuar.. per rrjedhim edhe mjekimi i tyre.. kjo po, eshte arsye e forte per nje testim te pergjithshem!

Kurse une kam pershtypjen dhe bindjen nga eksperienca e punes time , se kur te hiqen ata jo-profesionalistet  abuzuesit dhe mashtruesit , shfrytezimi postit  ose shperdorimi i tij  do te ishte goxha i veshtire me pas.

 

E kuptoj argumentin e Albanos deri ne nje pike ku pastaj fillon te shkruaje per diskriminim te mjekut nga shoqeria dhe qe e kundershton me po kete argument testimin. Testimi eshte nje mase fillestare, pamvaresisht te metave dhe motivimit politik, koha do jete gjykuese nese sherben ndopak apo jo ne reformimin e sistemit shendetesor. 

Le te jemi realiste, ministria e shendetesise ka perballe nje sistem te deshtuar, tejet informal ku statistikeberja eshte pothuajse e pamundur. 30% i diagnostikimit nese rezulton i gabuar, kjo duhet te reflektohet kryesisht nga perndjekjeberja penale ndaj sistemit, por s'besoj te jete praktike normale ne Shqiperi. 

Persa i perket keqadministrimit, mungeses se profesionalizmit, dhe ate qe i ushqen keto dy fenomene, korrupsionit, merren edhe precedente te suksesshem si Hong Kongu ku ne vitet 70 perndjeku penalisht me dhjetra mijera nepunes civile, edhe ato brenda sistemit shendetesor. Nje shembull tjeter por me pak i suksesshem eshte edhe Greqia.

 

korrupsioni, mbase problemi me i mprehte ne sitemin e shendetesise publike, nuk mendoj se ka lidhje detyrimisht me aftesine apo paftesine profesionale te mjekut. nje mjek kirurg mund te jet tejet i afte ne specialitetin e tij, madje me grada shkencore (prof.doc) e perseri eshte i korruptuar...
jo me larg se para 1 jave, ne Vlore u kap ne flagrance nje mjek neurolg i cili perkundrejt disa mijera eurove jepte raport mjeksor (fallco) paaftesie totale per pune, pasi ishte kryetar i komisionit perkates mjekesor..
mjeku ne fjale, te cilin e njoh personalisht dhe me erdhi shume keq kur degjova kete lajm per te, eshte ndofta neurologu me i njohur ne Vlore.. eshte mbi 60 vjec dhe ka nje eksperience rreth 35 vjecare si mjek neurolog.
tashi, nese do ta testonin profesionalisht mjekun ne fjale, e garantuar qe do te dilte me sukses dhe as "rasti i tij" nuk do tr zbulohej per shkak te testit..

sidoqofte, nese paaftesia profesionale e mjekeve ne Shqiperi eshte tashme fenomen i shpeshte, atehere, po, duhet te testohen mjeket! ne te kundert eshte shpenzim i kote kohe, energjie e mjetesh qe fare mire mund te perdoren per pune me te dobishme ne sistemin shendetesor...
nderkoh mjeket e paafte duhet ti qemtoje e zbuloje vet insitucioni ku punojne edhe ministria, me kontrolle , metoda e instancat perkatese.. ashtu sikurse ndodh edhe ketu ne Perendim (do thosh Pjeri). cdo punemerres ne cdo profesion, ne cdo insitucion, publik ose jo, ka nje dosje te veten dhe aty shenohet gjithcka, menyra e funksionimit te tij ne pune.. dhe njeher ne vit ta pakten, ka takim me shefin e kuadrit.smiley, ku jep e merr hesap, pra dikutohet funksionimi dhe profesionaliteti ne pune... well, nese punemarresi ka probleme serioze, atehere edhe nderhyrja eshte e shpejte, nuk pret kush te mbushet viti..smiley ama teste nuk te bejne ketu.smiley

Une mendoj ndryshe, qe korrupsioni ka mundesuar punesimin e njerezve te formuar nga universitete te dyshimta, me diploma te dyshimta, apo edhe formalisht te rregullta, por te fituara me pazotesi... Qe ka mjeke te zote, s'dyshoj, madje mendoj qe Shqiperia eshte burim i madh kapaciteti njerezor edhe pse faza e veshtire e emigrimit ka demtuar fuqine punetore brenda vendit.

Testimi eshte i drejte per mendimin tim ne Shqiperine e sot e kesaj dite pasi a priori do hape rruge per pakesim te paaftesise profesionale. E kuptueshme qe mjeku mesatar do ndjehet i kecenuar nga testimet e qeverise se radhes per sa kohe cenojne statusin e tij te nepunesit civil, por jam edhe e mendimit qe rrethanat e jashtezakonshme kerkojne nisma te jashtezakonshme. Testimet dhe rikonkurimet ne pune jane pikerisht te hartuara per evolimin e nje sistem te caktuar. Absolutisht qe behen, si nuk u bekan ?smiley

Nejse, ti permend dosjen personale, por duke qene nen autoritet te kufizuar, eshte objekt influencimi te kufizuar, jashte urdhesave qendrore (te shtetit), ne kete aspekt nuk shoh si mund te krijohet nje standard i pergjithshem apo edhe te luftohet nepermjet saj. Besoj qe ti njeh Shqiperine me mire se une. Ti e di, besoj, qe profesionalizmi nuk vazhdon te jete medoemos faktor primar punesimi.

Qe nevojitet kontroll apo inspektim te shtuar, nevojitet. Sa me teper masa, aq me presion dhe aq me teper kerkese profesionalizmi nga spitalet. Qe nuk ka, eshte reflektuese e mungeses se vullnetit qendror. Ne mos per konflikt interesash, per te mos tjetersuar nje lobby te fuqishem qe eshte ai i mjekeve. Testimi eshte nje fillim tejet i vogel dhe koha do gjykoje ne eshte shfaqje teatri apo i suksesshem. Nese shfaqje, atehere qeveria rrezikon rritjen e pakenaqesise popullore meqe askush nuk lind idiot qe te mos mund te nuhase BS-in.  

Qelbesira, neshtrohuni testimeve!!!!! 

Pse kisha pershtypjen une se ishe kondra testit ti Jardin? 

ishte kondra testit por pro test-ikujvesmiley

Jo, perkundrazi. Nepunesi civil duhet t'i nenshtrohet testimeve te ndryshme. Siç ndodh (ose siç duhet te ndodhe) kudo..

lesh lesh ..........aty te testoheni dhe bile te qepni gojen mos t'i kerkoni me para njerezve qe skane buke te hane

plera!

Thuhet se testi do kete ca pyetje si te mcefta psikologjike per te kuptu cili merr rryshfet, si dhe ... per ke parti votojne.

ska rendesi testi apo pyetjet , rendesi ka qe  doktorret   te kuptojne se nga shkulja e veshit  ligji  ........LIGJI QE DUHET ZBATUAR  DERI NE FUND  do kaloje dhe me shqelmin  b..thes

keshtu hapen dhe vende te reja pune per te shqelmu keta b...thes

Nje nder pyetjet ne test duhet te jete:
A duhet ti merrni lek nen dore pacientit.

Keshtu rilindja do i kape mjeket e keqinj.

te japesh mendime influencuar sadopak nga ngjyrime politike eshte shenje intolerance drejt se ardhmes

nuk eshte terheqese ,  imagjinoje vete

Thuaj rilindjes te shkoj ti marre ne shtepi njerezit si dr flori ose mos te lejoje skena seksi neper spitale sic ndodhi me ata te rinjte, pastaj te testoje profesionalizmin.

Isha me nje shok me makine neper tr. Po i jepte ai. Ishin nja 2 goca super qe po kalonin rrugen. Ky shoku i jep gaz makines.
Ca po ben i thash?
Ti shtypim me tha dhe ti dergojm ne spital...

nuk po flsinim per psikopatet si shoku jot Edison

ishim akoma te shpresa !

Rri ti fajso psikopatet pacientet dhe jo administrimin rilindas.

Se di ca shprese ke ti kur telefonon ambulancen e i thu po vdes. Ajo te pergjigjet. Hajde me taksi se ska naft.

Ose rasti tjeter qe shtrohet femra pa ndjenja dhe perfundo neper internet videoja duke u tall me te disa te dehur.

qetesohu , do t'i vije rradha gjithkujt  smiley

 

Fiks. Pas palmave dhe fasadave te ministrise e kan rradhen spitalet.

Jam dakort me Al banin ne princip.  Por, nje mini-test bere nga "Njerez ne Fokus" dha rezultate te cuditshme.  

Nga 551 pyetjet e testit te Ministrise se Shendetesise u zgjodhen 6 rastesore.  Nuk thuhet ne artikull se si jane perzgjedhur infermieret qe u testuan nga Fokus, pervec se qe ishin infermiere anonime nga QSUT, por vetem 2 nga 10 iu pergjigjen saktesisht pyetjeve.  Edhe pse ankesa ishte se pergjigjet ishin te peraferta, qe 5 nga 10 infermieret e testuar nuk dine qe temperatura matet me kurrizin e dores, te ve ne dyshim principet.  Nje pyetje tjeter qe lidhet me reaksion nga medikamenti, 2/10 u pergjigjen gabim, nje nuk u pergjigj fare.  

Keta infermiere te testuar nga Fokus nuk jane nen presionin e nje testi real.  Ishin vetem 6 pyetje, e jo 100 (s'e di sa pyetje do jene ne testin standard.)  Nga hartuesit e testit te ftuar ne emision theksohet se testi eshte vetem nje mjet fotografimi per situaten.  Nqs ky mini-test eshte nje "snapshot", fotografia ka per te dale bardhe e zi.    

Monda nuk e di pse bie dakort me Al banin ne parim kur deshmon ate qe hodha une me pare dhe kundershton edhe veten.  Me lejo te hedh pak drite....shume  infermiere i sillte Lsi e Pedi thjesht per te votuar...me kontrata 6 mujore....me diploma te blera....nuk dine te bejne nje gjilpere,tani teqisin syte se thon qe denigrohemi po na testuat....a ka denigrim me te modh personal kur ble diplomen dhe vret pleqte e te varferit me paaftesine tende? 

Mjeket sakrifikojne thote Al bano...e ti bi dakort? Kane veshtiresi....por nuk jane ...kryqembajtesit e vuajtjes shqiptare. Mjeket jane mire dhe jetojne me mire se ju peshqit emigrant...jo aq sa likja argita zeni e mona....por jo aq sa per greva, pa harruar faktin qe edhe maskaralliqe bojn plot...me shume se jevgjit...sigurisht. Beqja eshte alien ne kete rast, 

je shume i sakte  Tironci Lebetit , thanks

Tironco ai Albanesi me duket se esht dora vet Dr.Flamur Noka.

Monda une kisha menduar qe temperatura matet me termometer, dhe jo me dore....

Ashtu e di dhe une,  me termometer.  Dhe duke qene qe jam dakort ne princip me Abanon, bera nje gugllim 2 sek per te pare nga e kane psonisur kete lloj matjeje si ide testimit. (C'ka na meson praktika ne laypersonave, nuk po e quajme.) 

Guglla thote, via nje univ. per infermiere, via librit, via kapitullit 2 ne liber per "Physical Assessment"

Temperature Turgor: Use the back of the hand to assess skin temperature for coolness or warmth.

aty pyetje tregojne me shume per paaftesine e hartuesve, dhe atyre qe i drejtojne, pasi te kopjuara e te perkthyera keq prej tyre, kane sjelle qe edhe infermieret te mos i kuptojne. Ndersa televizionet ate pune kane tu mpine trune njerzve me sensacione. Per me teper te pa pershtatura me realitetin e shendetsise shqiptare; marre nga nje prej kontestuesve te testit.

 

11. Kur infermieri hyn në dhomë pacienti i drejtohet: “kam nja 20 minuta që po i bie ziles. Më ka ardhur në majë të hundës ky vend dhe stafi i këtushëm.” Përgjigja më e mirë infermierore do të jetë:
a) “Më vjen keq, por isha e zënë me një pacienti tjetër”
b) “Ju dukeni i mërzitur këtë mëngjez” 
c) “Keni pasur dritën ndezur për 20 min?”

Marre nga "Fondi i Marrezive"...

Hahahahaha.... Ziles? Ku zilja?

Ps. ky popull e ka per zemer kenaqjen me luge bosh qe po i ben qeveria, keshtu qe dhe un nuk po e cyt me tej kenaqsine qe sjell gjuetia ndaj shtrigave te salemit.

Tashi, se meqe jam me qitap ne dore, ne po te njejtin kapitull thuhet: When preparing to assess the skin, wear gloves if the patient has any lesions, complains of itching skin, or if the mucous membranes are to be examined. 

Mjeket e infermieret te QSUT qe ishin tek emisioni Fokus, u ankuan qe s'ka doreza.  Se mos vetem atje.  Nqs s'ka doreza te QSUT nje Zot e di c'behet ne rrethe e fshatra.  Por, supozojme qe kjo eshte pyetje testi, ti thua qe u lejohet te pergjigjen gabim sepse "eshte e pa pershtatur me realitetin e shendetesise shqiptare?" 

Sa per pyetjen me siper, pak si common sense pergjigja.  

Le te hamendesojme per momentin qe berja e testit si fotografim i situates nuk eshte fundi i botes.  Ceshtja eshte c'behet me tej.  Si dhe jo, nuk zgjidhet problemi duke pushuar nga puna 50% te infermiereve.  Plus qe konstantja mbetet investimi ne shendetin publik, duke filluar qe nga me minimalet sic jane dorezat. 

pas nje nisme fshihet gjithnje dicka tjeter, asnjehere nisma nuk i sherben qellimit fillestar. Prandaj kla dhe rezerva me te medha per te.

gjithe mjeket e sistemit kane dale nga fakulteti i mjeksise, qe nuk eshte hic keq derisa shume studente produkte te saj, i gjen te punesuar ne sistemet shendetsore qe nga gjermania deri ne kanada, dhe me eksperienca nga me te vlefshmet. Pra ka shkaqe te tjera perse dhe ku calojne problemet behen me te dukshme ne shqiperi, i mentalitetit drejtues, i monopoleve qe perpiqen te krijojne.

Testimi eshte prova qe nisma eshte farse por dhe qe atyre qe drejtojne u mungojne koordinatat e realitetit shqiptar;

nje pyetje qe lidhjet dhe me terapine e dhimbjes qe aplikon qeveria jone.

Një pacient i sapo paraqitur në urgjencë ankohet për dhimbje abdominale. Që të marrë sa më shumë informacion për dhimbjen, infermierja duhet të drejtojë pyetjen?

A keni dhimbje ?
A është dhimbja konstante ?
A është dhimbja shpuese ?
Më trego për dhimbjen ?  

Ps. te fala dhimbjessmiley

Po po vazhdove kshu, do lexoj gjithe librin, e do jap testin ktu e atje e te mbledh mendjen smiley

Me seriozisht, nuk e kam idene c'metodash perdoren ne Shqiperi ne raste dhimbjesh.  Nga eksperienca, si nga infermieret e urgjences, ashtu dhe te spitalit, ketej nga ne pyetja eshte standarde: "ne shkalle 1-10, pershkruaj dhimbjen." Kjo metode mbase do gajaste, sic smiley, gjindjen andej.  Po ja qe kjo perdoret.

derisa shume studente produkte te saj, i gjen te punesuar ne sistemet shendetsore qe nga gjermania deri ne kanada, dhe me eksperienca nga me te vlefshmet.

Nuk e mohoj-me aspak dhe asgjekundi kete.  Sidoqofte, une nuk do te kisha kurajon te thoja qe jane te gjithe te te njejtit nivel.  Shendetesia nuk ka sesi te jete perjashtim nga mediokriteti qe kllapon dhe sektoret e tjere, per shkaqe qe te gjithe i dime.  

 asnjehere nisma nuk i sherben qellimit fillestar

Pra, biem dakort qe problemi s'eshte qellimi fillestar? 

biem dakort qe ka vend per permirsim, per debat te hapur.

Me shume se sa mediokritetit qe eshte i pashmangshem duhet te llogjikojme ne menyre sistemike per ta shamngur ate, dhe kjo do te thote te krijojme politika mbeshtetese jo denigruese dhe penguese.

Te kujt ere ishin keta infermiere, te eres te dhemokracise?! Me siguri. Keta duhen testuar se sben. Ja keshtu do hapen vende pune tamam per njerez te kualifikuar. Ti lejne protestat dhe dinjitetin e prekur, Po tu hyjne pyetjeve se kane ne dore jete njerezish. Ca u be me ate Nervimen ate egersiren qe ha njerez te semure?! 

Pse kane kaq frike nga testimi?

Alba, kane frike sepse mjafton te perballesh me nje shqetesim te vogel me keto bluzat e bardha dhe bindesh ca niveli  formimi kane.Perderi sa thone se kemi pervoja te mira pune perse shqetesohen ? Nuk do testohen per dijet mbi galaktikat apo kuantet, per gjerat e punes tyre do provohen sa dine.Ca me shume qe testimi eshte per formimin qe u dihet dhe jo te lene vendin e punes.

Spas meje testimi duhet te jete perjodik, i ngritur ne ligje.Bie llafi, po te kalosh ne testim , me e shumta e stafit te M.Bujqesise, qe nga ministri vete , mbeten ne klase ! Ose ta marresh ne testim Ramen per pune " coballeku" edhe pse del  ne TV me qengja ne gji, e perjashton cilido Celik...nga stani !  Sepse gjysma e deleve nderkrehen ( marrosen ) ( Celiku eshte kryebariu ) 

 

Testimi I profesionisteve eshte praktike e njohur sidomos kur behet fjale per profesione qe kane te bejne me jete njerezish .

Bota e sotme, sidomos fusha e shendetit paresor te gjallesave eshte ne evoluim  e specializim, per pershtatje, te jashzakonshem te faktoreve qe veprojne agresivisht mbi organizmin.Disa variante influencash( griprash )  , krejt te panjohura me pare po bejne agresion te vertete mbi trupin e njeriut.Mora verem kete rast por sa te tjera ka krejt te panjohura.Ca te keqe ka ne se behen seminare, leksiobe, testime , bashkebisedime etj  etj , he se keto behen sistematikisht ? 

 

testimi duhet bere mundesisht sikur testuesit te jene te huaj te pavarur qe te sillen me allopran nje ore para testimit se bashku me pyetjet.

Une kam punu 10 vjet ne fshat tha nje mjeke nga Berati ne TV me rastin e kesaj protestes.

Zonja duket e lidh testin me vendin ku punon.

Te behet testi dhe urgjent bile!

Meqe ra fjala : cer u ba me ate mjeken qe shkruante ne FC 

Shyqyr që do operohet nesër se me atë rast edhe i futi një dush trupit këtu në spital dhe lau gojën e dhëmbët që jam e sigurt nuk ishin larë kurrë gjatë 55 vjetëve të jetës së tij. U bë pacienti si pëllumb, s’po e njohin as të afërmit e tij,

Mjeket tallin bythen me cdo qeveri per faktin e thjeshte se nuk ka alternativa. Ja dolen hajvane kirugu, ranimatori, pediatri apo kardiologu i Rreshenit nga testimi,ata jane laj-thaj s'ka tjeter.

Po te kishte alternativa,qeveria dilte me nje urdher, qe ai qe s'paraqitet ne testim, perjashtohet automatikisht nga e drejta per te punu ne spitalet publike dhe i kishe ne rradhe duke u shty me dhane testin dhe duke qorru syte me u pergadit per kalimin e tij,nese dhe testi nuk do ishte formal,sigurisht,por dicka shume serioze.

Bo, bo sa shume eshte forcuar maskaralleku dhe solidariteti negativ e ku pa - ne nje sektor jetik te shoqerise. Nxjerrin preteksin se percmohen apo denigrohen, apo perdhunohen nese i neshtrohen nje testi per te vleresuar situaten profesionale te ketij sektori. Perkundrazi, duhej qe ta perkrahnin kete nisme te qeverise, te tregonin qe jane te afte dhe profesional ne punen e tyre dhe qe e keqja e ketij sektori nuk eshte paaftesia e tyre, por infrastruktura mjerane e shendetesise ne pergjithesi. Mirpo, mua me duket se keta jane si mijte e kanaleve qe vetem ne llum dhe pisllek mund te mbijetojne. Sigurisht qe ka edhe mjeke e infermiere kariere, te perkushtuar ne zanatin e tyre dhe qe ky testim do tua rise vlerat.  

po si s'asht forcu mor kuazi , a di ti cdmth me t'hik milionshi prej xhepit kur t'fillojn nji nga nji me i hek nga puna per shfrytzim posti ??

 

Aftesia profesionale eshte A-ja e cdo pune. Gjate ketyre 25 viteve sistemi shkollor e ne vecanti ai univerisitar e me keq akoma ai pasuniveristar u shkredhye keqas - dhe ky eshte nje fakt i pranuar nga te gjithe. Te testosh situaten profesionale eshte mese imperative ne cdo sektor - por nese duhet filluar njehere - sektori i mjekesise dhe ai i drejtesise duhet te jene te paret. Pastaj duhet te vije ai i aresimit e deri tek veterineret e ndihmesat e tyre. 

Per analogji, po te kryhet nje testim per drejtim automjeti dhe per njohjen e sinjalistikes rrugore, ta them me bindje te plote qe gjysma e drejtueseve me patente do te ngelin. Mirpo jane keta/keto qe po marrin jete njerezish perdite neper rruget e Shqiperise. Jo me larg se dje me konfirmuan se per te marre testin teorik te patentes, kursantet analfabet paguajne nen dore 20 mije leke te reja!!!!  

 

Jo me larg se dje me konfirmuan se per te marre testin teorik te patentes, kursantet analfabet paguajne nen dore 20 mije leke te reja!!!!

Si legjende metropolitane me duket, ku perfitimi? kjo eshte si tia futesh vetes,apo thua kane lek teper? 

Me shume se gjysma e kursanteve per drejtues automjeti jane analfab funksional, pra dine te lexojne e te shqiptojne fjalet apo te shikojne tabelat por nuk i kuptojne!! Kane te drejte ta japin deri ne 5 here testin teorik, i cili perbehet nga 40 pyetje dhe qe te kalosh duhet te besh me pak se 7 gabime. Mbasi jane rexuar ne tre ose kater prova, tek e fundit ose e parafundit napin leket. Keta/keto mund te dine ti napin makines/vetures ne kuptimin e ndrimit te marsheve apo rotullimit te timonit por jane kryekeput kaqola ne leximin e rruges, pra ne orjentimin me sinjalistiken rrugore. Dhe keta/keto te morrin ne qafe pastaj. smiley 

Aftesia profesionale eshte A-ja e cdo pune, thote berberi.
Qe dmth se qe te jesh profesionist i zoti, duhet te jesh i afte.

Gjeni! As N.N. nuk kish per ta thene me bukur

O Bredho, po diskutojme per sektorin shendetesor. Po ti po nuk pertove meqe e ke edhe me pasion perbaltjen apo denigrimin virtual te berberit, hap ndonje teme te posacme. Me kete rast edhe zbrazesh edhe nga ngarkesat e teperta qe mbart sistemi yt mendor. smiley

Me tregon i rast dikush me te jatin me nje problem ne kembe,mos gaboj.Tre muj rriesht me "profesorin",shefin e pavjonit per ate pune,300 mije leke ilace dhe ecejaket e shpenzimet e tjera,plaku rate ne shtrat. Shkoi i dite per t'u konsultu,me thote,s'e gjej aty dhe pyes nje cun te ri qe po lexonte gazeten - nuk eshte ktu,po ti po s'e pate bezdi a mund ta shoh une -i  kishte thene mjeku i ri.Gjate vizites i kishte tregu qe kishte studju jashte dhe per nje jave ja kishte cu plaku n'kame.

Duhet kuptuar dicka,ky profesion,ai i mjekut e i infermierit nuk eshte per te gjithe,nuk eshte si te besh avokatin,ekonomistin apo te tjera plot. Testi ketu nuk zgjidh gjithcka,mund te dalesh shume mire me testin,si papagall ti dish te gjitha permendsh, e perseri mund te jesh krejtesisht i paafte ne kete pune.Eshte pune e rende dhe e veshtire per tu kuptuar nga te gjithe,njerzve u duken spitalet si qendra mjerimi e vuajtje e u ben pershtypje edhe e qeshura e operatorve aty,qetesohuni njerez,nuk eshte ferri,vecse nje dite e zakonshme ne spital,e nese doni te ndihmoni te afermit tuaj apo punen e operatorve,respektoni oraret e vizitave.Nuk behen teste per te pushuar njerez nga puna,testet behen per te mare njerez ne pune. Nese duan te pushojne nga puna dike,nuk u nevojitet nje test per ta bere. Thene kete nuk e kuptoj kundershtimin,nuk eshte llogjike,nga ana profesionale.Nese frika eshte paaftesia profesionale qe mund te dale ne pah,eshte nje idiotsi,pasi ka te pakten 3-4 muaj qe eshte paralajmuar dicka e tille,nuk ka test ne bote qe paralajmerohet 3-4 muaj para,eshte si ato kontrollet e paralajmeruara 2 dite para..epo ne qofte se edhe pas kesaj ti nuk je i zoti te maresh piket minimale,ik pirdhu, se rruge tjeter nuk ka!

Do ti testoj flokekuqja qorre se sa te renda i kane doktoret dhe pastaj do ti thote shefit ramo se kush kish me te renda smiley

E keni vene re, qe cdo here kur ka perpjekje, e perseris, perpjekje, per rregull, disipline, permiresim te cfaredo gjeje minimale atje ne Shqiperi, kundershtaret me te zeshem jane keto shakllabanet e Saliut dhe "te djathtet" ne pergjithesi? 

Gjysma e popullit shqiptar (te pakten) nuk do as rregull as rregulla. Do qe mos pesoje gje mbi vete, por kaq.

Tentativat per rregull historikisht kundershtohen nga grupimi i prekur, dhe pjesa tjeter e popullates fillon dhe defrehet me "pse"-te e verteta" pas perpjekjes, dhe ne dy cdo dy veta ne kafene gjen tre eksperte qe ta shpjegojne ku fle lepuri! 

Mire tha ai palla: jemi italiane po pa versaqe!

Se gjermane e suedeze, ne or plak, nuk jemi! smiley

 kundershtaret me te zeshem jane keto shakllabanet e Saliut dhe "te djathtet" ne pergjithesi? 

kjo proteste nuk ka ngyrime partiake, nuk mund te mbyllet me goja ne shqiperi vetem pse dicka con uje ne mullirin e kundershtarit, duhet dale nga ky cikel vicioz. 

I djathte, me perkufizim eshte ai qe kerkon te vere rregull rend duke shtypur personelin, puntorine, dhe keto po ben qeveria qe gjithe problemet po perpiqet tua veshe e delegoje personelit. Nuk ka mision me te djathte se sa ai i kesaj qeverie qe nuk ka lene asgje pa e koncesionuar, apo kokapalari pa i marre dhe qindarken e fundit.

shumica e perkrahesve te ketyre protesta jane votues te PS e aleances ne pushtet, qe jane zhgenjyer me menyren se si ecen kjo qeveri, me paragjykimet ndaj tyre, pergjithsimet, me privatizimet klienteliste e mosshperfilljen e denigrimin atyre qe jane e ne front te pare, me mosplotesimin e nevojave, dhe mos vlersimin e punes te vete personelit shendetsor.

Jane akumuluar shume pakenaqsi nder vite.

 

 

Veji menn! 

Korrenti, ndertimet pa leje (tu fillu qy nga kjoskat demokratike), shkollat private, droga, lazarat, doktor, gjykats, avokat, kuti e ndihmes se shpejte ne makine, cdo gjo!

Cdo perpjekje per me u ngrejt nga niveli i bariut qe i bie cyrles ne hije te lisit tuj kqyr dhente, cdo perpjekje per qytetnim kundershtohet nga ndjekesit e Sales dhe te djathtet ne pergjithesi! 

Pranej dhe gjysma e popllit tone e do me shpirt ate katilin. Sepse me instiktin e vet te pagabueshem, populli rrumpalle dashes arbnuer, e kupton turbullt se kush e lejon te beje sic ka bo babgjyshi shekuj me rradhe. Barinj qe s'pysin njeri dhe qe njeri nuk i pyt per gjo! 

Neve bij cobanesh jemi

Dele e dhi kullotur kemi.

 

Nigjo mu! 

o mrroklle po ai edhe nonen e vet e coi te privati i sales

Agron me fal, po cfare lidhje ka kjo me ate qe po them une? 

sepse nuk do testohen mjeket e privatit, nji kjo.

Kjo qe thu ti sikur shkon pro nevojes se testimit, apo me duket mu?

si shkon pro? i njejti mjek punon edhe te privati edhe te shteterori. si ato pullat italjone me torre. ska doreza po thojne te shteterori. ilace fallco etj. aparatura ncuq. per keto gjona ma do menja e coi nonen te privati, se nuk e coi nga frika se mos i bite nanji infermiere e keqe ne turn te notes qe sdi si matet temperatura te shtetrori.

tom doshi thote qe ministrat jane te paafte. drejtoresha e tatimeve eshte seksere thote, dmth qe merret me seks, tamom si vidjo e urgjences.

e dyta. meqe keto mjeket e privatit nuk do testohen i bje qe te myllet fare privati se ato mbase ta masin temperaturen me te parmen e dores jo me te mrapmen ku i dihet, ose mbase te pysin per dhimbjen qe ta pershkrush nga 1-10, e jo simas pytjeve te testit.

e treta. rregull disipline, ok. po nji nga argumentet e protestes eshte qe nisma eshte antikushtetuese. kushtetuta gjamse rregulli.

 

Te m'falesh, prape s'po e kuptoj lidhjen. 

Faji im, e di, po mo mire e lejme se po t'lodh kot! 

Me t'mira

absolutisht se u eshte prek ndonje qime te djathteve nga keto nisma, me teper mediatike se sa reformuese.

Korrentin dhe gjithe barren e borxhit po ta paguajne shtresat me te varfra, nuk di si mund te quhet e majte kjo gjer

Ndertimet pa leje jane vetem nje tentative per te prish ca kioska jo funksionale qe i prishnin syrin edi rames, tashme jo cdo kokepalar mund te ndertoje, vetem ato qe permbushin kriterin estetik te piktorit.

Lojrat e fatit i mylli dhe i hapi prape, shkaktojne po aq plage sociale sa me pare, por tashme me te kontrolluara nga klientela e pushtetit.

, lazarati nuk se u luftu per shqipot por per ca burokrate te BE'se.

Univ private i mylli dhe i hapi prape, vetem sa u tregoi kush eshte zoti i ri. Madje po periqet dhe ti finacoje me para publike se fudnmi.

Nese ti me te djathte e te majte, kupton ata qe jane respektivisht me PD e PS, e ke gabim

Zbulimet e reja tregojne se aktivitetet e droges vazhdojne gjithnje.

Al, 

Ti ben nje gabim elementar, me fal qe po ta them. 

Ti ngaterron perpjekjen, deshiren per te permiresuar, me rezultatin.

perpjekja eshte e tille kur ka realizem dhe qellim te mire, ne te kundert nuk quhet perpjekje por deiversion.

nuk ka mjeke qe nuk ka deshire per tu permirsuar,por ja qe bota dhe eksperienca na meson qe dhe rregullat e lojes nuk behen ne menyre arbitrare.

Gugllo neper internet, ku te duash, nese ka nje vend qe e ndjek kete praktike testimi masiv per personelin shendetesor ne kete menyre, atehere e kam une gabim.

Mik i dashur. Ne nuk mund ta dime egzakt se c'kishin ne koke ata qe propozuan kete test. Por duke ditur akshihanen qe sot quhet sistemi arsimor shqiptar, nuk me duket krejt e pamundur qe te kete edhe mjeke te paafte, infermiere te paafta etj. 

"Test denigrues" nuk eshte arsye te mos pranosh te te testojne. 

kush ka potencialin te beje dem duhet testuar periodikisht. 

Cfare ka ketu te parsyeshme dhe denigruese, nuk e kuptoj.

duhet testuar me nje sistem qe eshte tashme i ngritur, ai i edukimit ne vazhdim(qkev), permirsohet ai, sic e ka gjithe bota. Dhe nuk se ka ndonje veshtirsi te madhe per ta bere kete.

Ndoshta nuk ke ndjekur debatet me pare, por kemi folur gjere e gjate rreth ketij institucioni. Nese nuk jane te zote ta permirsojne kete institucion atehere ministri dhe zyrtaret perkates te japin doreheqjen.

Nuk di cfare gjuhe te ta shpjegoj ndryshe se ju dhe nuk jeni ne brendesi edhe beni kompetentin.

Denigrues eshte fushata anti figure e mjekut, nga vete ministria, qe duhet te beje bash te kunderten akuza per paaftesi, korrupsion qe eshte paragjykuese, pasi nuk i mvishet deficiteve dhe mungesave te kushteve por profesionisteve, nderkohe qe i vetmi i paafte dhe i korruptuar eshte ministri deh faktet me aferren 100 milionshe te koncesionit me te cilin mund te beheshin 100 spitale te reja e tregon kete. Ne njefare menyre ministri po ndersen pacientet kunder mjekeve.

Me thjesht se kaq nuk kam ca te them, dhe ketu perfundon ky sqarim per ty se qenke pak i veshtire vallai

Une s'po boj kompetentin dhe po folsha ne parim. 

Ti s'ke nevoje hic me gjet cfare gjuhe me ma shpjegu, se me c'm'kujtohet, as nuk t'pyta. Ishe ti qe mu drejtove mu i pari, e une po t'a majsha muhabetin per njerzillik. 

Erdhi vakti me i fut ca impulse kartes tashi, ndac me fol me mu si njeri.

Mire xhaxh? 

 

qe je pak i trashe ne te kuptume e kisha vene re, se u bo ca kohe qe ndjek peshkun, dhe me dy mendje tu drejtova, po patronizimet me mu nuk pijne uje, he xhaxh.smiley

por nuk ke ca i ben ne moshen qe ke, duhet ta lesh sa me shume mrrokllat e trunit pushim, se mbase dhe nxjerr ndonje xhevahir.

Ah, e prishe! smiley

Une pa t'keq ta kisha, po ti t'a kishe nigju ate menjen e dyte mer xhaxh meqe e paske pa sa i trashe jam! 

Kot, merzite veten! 

Nejse, mo mire do bohet. Do msosh edhe ti mos moresh kot ne muhabet, edhe une, mos i jap xhevap cdo robi qe i ngrehet me m'u drejtu. 

derisa kisha pritshmeri, menien e dyte e kisha pergatit, kshuqe dhe niente merzitjesmiley

gjithsesi derisa merr pjese ne nje diskutim, duhet te presesh dhe te drejtohen, perndryshe per masturbim ka tema te tjera. 

Pa merak, jena mesu me pleqsmiley

si i thone, plakut vetem pordhet mos i degjo

konstatim i sakte n'fakt po ti nuk e ke thon ket gjo kur t'majtet dje ishin ne opozite dhe praktikonin te njejten metode.

Nuk besoj se eshte komplet ashtu sic thu ti, po t'm'jeshe drejtu mu.

Megjithate, edhe po t'jete, kjo do kete ardhe sepse une jam komplet "biased" kundra Sales dhe t'vetve. 

Cdo dite qe Sala dhe rraca e Sales merret me zejen e puneve publike ne Shqipni, eshte edhe nje dite tjeter ne Mesjete ne vendin tim. 

Sic thojne dhe me ironi pisomat e barazlargume "fajin e ka Saliu". 

Ket mund ta aplikosh edhe ke mosperputhja e atyne qe them tashi dhe qe (ti mendon) qe s'i kam thone me perpara.

 

 

pse biased ne thonjza?
plus, qekur qenka pisomllik me u tregu objektiv dhe me i thon te ziut te zi dhe t'bardhes e bardhe pa u ndiku nga ngjyrat?
Pisomllik, if anything eshte kur munohesh me lujt rolin e kritizerit objektiv po ket e bo nga llogorja e partise
 

Po ashtu mo jon, pi@ha somash!

Cuna dhe goca "cool" qe i bon njisoj pershtypje si kufoma mes bulevardit dhe pislliqet elektorale. E kane per t'gjitha situatat nga nji shaka dhe gjejne humor edhe ne situata qe dikush tjeter i gjen makabre. S'i ma men si tallshin karat e vegjel me 21 janarin muje rresht? Jane rob te shpejte me llafe dhe me sy t'mprefet per nuanca dhe detaje.

Jane me i llaf pisoma! 

Thonjzat jane se po perdorsha llaf anglisht dhe pertoj me bo germa italike ne telefon. Jo se jam gjoja. Jam "biased" 100 per 100.

po kadal mer, si mund t'kerceje robi pa teklif nga 21 janari e ktu ku jemi sot pa i bo nji analize 1 prillit?
Gjysa e atyne qe ke sot ne pushtet e qe po dun me lujt rolin e bariut te grigjes, ishin po nj'ato qe ishin n'qeverine e 21 janarit e qe me shume gjasa, ishin shkaku i protestes. Ishte ai qe ka gjysmen e qeverise qe i tha mafioz e bandit ktij qe ka gjysmen tjeter.
Dhe ti po e kerkon fajin te pisomistat e barazlargum? po jo mer, je t'u pa ne vendin e gabum them un

Ky muhabet o bo 100 here. 21 janari etj. Nuk o ktu as veni as koha.

Une thjeshte po t'ilustrojsha ca o pisoma i barazlargume simas t'temes.

 

100 komente testimi po e testimi jo. Mesa pashë unë nga ato tetë pikat lart asnjëra nuk liste për testimin dhe me thënë të drejtën i gjej logjike dhe i mbështes të gjitha. Po asnjëri nuk flet për to, gjithsecili çon ujë tek "partia" vet. As nuk i plas njeriu çfarë duhet, vetëm propagandë. 

I kidhin mbledhur mjekët e durrësit para ca ditësh dhe i kishin thënë që mos i thoni pacientëve që mungon ilaçi. Po ça ti bëjmë kur nuk ka ilaç pyeti njëri nga salla. Blijani vetë se shumë lekë keni bërë ishte përgjigja që kishte mbyllur mbledhjen.

Ky është sistemi që të gjithë kemi vënë një tullë për ta ngritur (dhe jo vetëm në mjekësi).

I kidhin mbledhur mjekët e durrësit para ca ditësh dhe i kishin thënë që mos i thoni pacientëve që mungon ilaçi. Po ça ti bëjmë kur nuk ka ilaç pyeti njëri nga salla. Blijani vetë se shumë lekë keni bërë ishte përgjigja që kishte mbyllur mbledhjen.

Une degjova qe mjeket u japin pacienteve sa here qe u shkojne per vizite nga 10 000 leke, te vjetra natyrisht.

Nuk ka test kundër neglizhencës, vetëm burg, prishje reputacioni dhe rifillim jete diku larg ku nuk të njeh njeri. Kjo nuk bëhet dot sepse siç mësojmë tek Peshku grykën e drejtësisë e ka zënë kuçedra e Berishës.

Uroj që personeli mjekësor dhe burokratët e qeverisë të përplasen në mënyrë të tillë që t'i nxjerrin sa më shumë të palara njëri-tjetrit, megjithëse pritshmërinë e kam se do të arrihet vetëm privatizimi i mëtejshëm i sektorit.

E mendoj shqetesiminqe si mund te gjendet menyra te futen ne gare per te mesuar te rejat qe ofron shkenca ne problematiken e shendetesimit .Kur kete e kundershtojne mjeke e personel shendetesor, neve qe e shikojme nivelin e keti sherbimi primar, bindemi qe eshte vetem paaftesia dhe ambjentimi me te zakonshmet....! 

Ti testojne deri sa ti dalin syte e ballit. Se jane mesuar keq. Duan edhe te vjedhin edhe ti dergojne fakirat ne klinikat e tyre private te pajisura me aparatura te nokura ne shtet, duan dhe konjak kacurrel te bari perballe, duan edhe të të vizitojne me gishtat qe i vijne era duhan po duan edhe rritje page 15%. Po nej khar ballit doni mer rrac bqirash?

Tashti Rilindja me kete stilin per te fillu cdo gje nga zero, mire eshte t'i fusi nje te testume popolos. 

Po ajo kerkesa e mjekeve qe t'i zgjedhin vete drejtoret, me vote, per 4 vjet, a i beri pershtypje njeriu tjeter ketu apo po behem zevzek une?

Nje tjeter shkoi dhe me larg akoma. 

Ministri Beqaj duhet te jape doreheqjen ! Ne - tha - i njohim mire rekordet e Beqajt, sepse ka vjedh fondet publike deri sa i hoqen dhe mandatin e deputetit. Mbasi tha kete shtoi se greva jone nuk eshte politike. smiley

 

me thone t'drejten mrrokle, po bohesh icik zevzek. keto jane praktikat nderkombetare, bile ne europe edhe doktoret i zgjedhin me vota, bone votat ke te drejte me qene kirurg ose reanimator, s'bone votat shko te klinika lagjes mblidh dymilekshat

Ti ke ndonje kunj me mu qe i drejtohesh mroklles dhe e ve komentin poshte atij qe kam bere une? smiley

he mer se nuk u bo nomi se u spostova icik nga viza, zeje se qe vije e nderprere dhe lejohet me e shkel smiley

Po pra. Bojne dhe nji kqz t'vogel ke abulaca modhe dhe fillojne akuzat per trafik votash! smiley

Tallen, tallen me juve atje. Me juve dhe me pleqt e jone. smiley

"Në kabinet ka ministra të paaftë, të cilët duhet të ikin nga qeveria" foli tomdoshthustra

smiley

Ai nuk ka kursyer një pjesë të ministrave që sipas tij po vjedhin, ndërsa ka qenë i gatshëm të sjellë edhe fakte për të dëshmuar se drejtoresha e përgjithshme e Tatimeve dhe familjarë të saj janë kthyer në sekserë për përfitime personale. Sipas burimeve të lapsi.al, të njëjtën gjë ka thënë Doshi edhe për drejtoreshën e Doganave, duke nënvizuar se situata po përkeqësohet.

Si i mashtron votuesit ky rama. Nuk mban premtimin per shendetsi falas, nuk permirson kushtet e spitave dhe deh popullin me pallavra si testimi i mjekeve.

Dhe votuesit e zhgenjyer ne vend qe te nervozohen kenaqen me kto pallavra. Do vin mjek nga jasht shtetit La-le.

E merr Cone, nuk ndryshut ju kokcepshat e SHQUPIT.

Po mer po, poplli do dali i zhgenjyer ne demostrata sepse po teston Beqja mjekt. E juve ju ka kapur cmenduria kolektive.

Beqja eshte buzequmesht e luhet leku i modh ne mjekesi. Ene Tom Doshi ka ankesa se spo i shko mire biznesi i i ilaceve e sja hapin telefonin. Sigurisht qe nuk do e linin ne kembe nje drejtues jo-mjek Mafia me Bluza te bardha. Do e morri Koqo me Lsi ket ministri e do rregullohen gjonat per te mire per ty Cone.

Po Mafia me Bluza te bardha shkateroi nepermjet politikes Shqiperine e jo mo te mos permbysi nje pallosh si Beqja. 

Do e rregulloj shendetsin meta thot. 7% falas do behet.

Pse spunoi mire Meta 4 vjetet e shkume kur kapem Njemcen? As ket sja njef?

4 vjet 4 te vare ne bulevard. A e ma men si ju therriste kokpalare. Tani i dhat drejtesin e po i jepni dhe shendetsin. Tallje me veten. Jeni ber per gjynah.

Po po, jam bere shume per gjynof, se ma morri shiprtin Gjykatesi e mjeku albanez ketu ku jam. Kujdes kur te futesh lekat tek xhepi i mjekut a zarfin tek sirtari i gjykatesit e mos harro ta shash Ramen qe sndryshoi gjo smiley. He kush eshte per gjynof une apo ti??????

E nxore koken eee?
Kshu jeni te gjith. Te ikur nga ketu dhe qe doni ta shikoni sa me keq kete vend.
Prandaj dhe ishit dakord per aleancen me meten.

E nxorre ti budallikun. Kshu jeni te gjith, mjafton qe Cuni i Sheqeres te jete ne pushtet, pa le ta marri lumi ate ven. Ilir Meta eshte King Maker, i vetmi mekat qe ka eshte qe prishi aleancen me Cunin e Sheqers e ju pezmatoi.

Kjo teza e berishes ste pi.me uj pas asaj qe the. Sjam aty un the. Thjesht argetohem kur i shoh nga larg shqipot duke vujt dhe bej tifo per shkaktarin ne internet.
Ca ju kan ber ne shqipri qe keni ik e nuk ktheheni me as me rilindjen por rrini e gezoheni duke pare vendin ne krize? Te gjith ish sigurimsa apo cfare?

Po me quajte kokpalare mo, kur jam i detyruar te lahem cdo mengjes. Cte te them qe gjujta me gure ne 21 janar kur nuk isha ne Shqiperi???? Kontrollo cfare shkruan apo te ka filluar skleroza.

Teza e Cunit te Sheqers eshte me aktuale se kurre prandaj kerceni Ju. Cdo gje kontrollon, me para e banda, si para 15 vjetesh njesoj....ju vuri nje lulush pe lecke ne krye qe cdo week-end e kalon ne hollande, e prape po ju merr erzin me idiotesite e tij. E filloni diten duke lexu Cunin e sheqeres ne FB dhe thoni ckeni me Saliun. Nuk ju shkeputet juve ne Shqup pa ju shperbere si parti, jeni te denuar qe e keni toleruar keto 25 vjet. 

Sa per ate pune, Sigurimsat i ke ne krye te opozites e ne Parlament, keshtu qe i bi te mos jemi as sigurimsa, dhe njekohesisht as themelues te PeDit. Per tu kthyer nuk kthehemi dot per shume kohe se kemi gjonat ne ajer ketej e ska kush na i shef punet, po pse te vime te paguajme rryshfet ne cdo hap qe hudhim????? Pastaj po u kthyem ne ku do e plasni koken ju kur keni nevoje per diasporen ne oxident? Apo ty sta japin vizen se kushedi cdo kesh llokocitur.

Kur lahesh me detyrim nuk quhet.
Jeni mesu ju me detyrim e me dhun me ali pashe tepelenen, enverin etj prandaj dhe eksitoheni kur rama fut ne burg njerez te thjeshte heq nga puna me preteks testin etj etj.
Nuk integrohemi dot ne europe me dhune e me frike.

Ke po fut Rama ne Burg more, po na e beni Ramen gogol e shtetar.

Ju jetoni ne anarki te plote, skeni shtet minimalist, shkelni ligjin ne cdo hap dhe vetem ankoheni per shtet policor kur policat i keni abuzu si qen rrugesh per 25 vjet. Nuk ka vend me aq police te vrare ne Europe sa Shqiperia, po e keni nga dashnia per ligjin.

Kur vini ktej nga ne rrini si pulat dhe zbatoni cdo rregull me servilizem se arrogancen e keni lene per ne atdhe. Ne ate gjendje qe jetoni rregullin se ve as ali Pasha e As Merhumi e jo me Rama. Tritoli shperthen si kokoshka e ti thu Rama mbushi burgjet. Shkeputuni nga FB i Cunit te Sheqeres dhe vini trurin tuaj ne pune....apo eshte vone...ju te gjithe nje llogjike e fjalor perdorni....te ATIJ

Po flas per abuzimet dhe jo per zbatimin e ligjit edhe pse me jep te drejte te ankohem dhe per kete rastet e tolerimit te disave. Psh keshtjella e kokdhimes ne qeparo etj.

 Do vin mjek nga jasht shtetit La-le.

Te duket cudi lale? Te vjen italiani lale me vrap,me qe edhe gjuha nuk eshte problem..me 200 euro per pazient,i del sa s'ka me mire,biles me lire i bie edhe popullit albanez,se tani po japin nga 400-500 per pacient, po ashtu edhe shtetit albanez me lire i shkon!!

300 000 vende pune per te huajt

Ngelen duke u ankuar mjeket ne itali, per 1800-2000 euro max ne muaj, rezikojme burgun per dite thone,plus edhe dorashkat na i numerojne tashme.Ne nentor familjaret kerkuan autopsi per nje te moshuar (92 vjec),nuk e keni mjekuar mire,shihemi ne gjyq! Shqiperia eshte parajse per ta,shkojne deri ne afrike per te bere mire..e jo me ne shqiperi,me nje ciao te sherojne smiley !!

ne shqiperi ke raste kur mjeku eshte rraf e eshte vrare per ate pune.
Eshte e lehte me gjyku nga kompjuteri se ka gjet ate qe ka kerku por detyrimet dhe te drejtat e mjekve duhet te jene te balancume

E di, por fatkeqesisht kjo eshte pjese e punes,perballesh me lloj-lloj njerzish,ndodh edhe jashte shqiperise,ke te besh me te pire,me te droguar,me te semure mendor,me njerez te friksuar apo qe nuk kuptojne,te gjitha situata te veshtira,kjo eshte puna,nuk eshte kjo pune per te gjithe! Une i kuptoj veshtirsite e ketij zanati ne shqiperi,po te tregoj dicka qe u shtohet atyre te mesiperme,kur isha vjet ne nje poliklinike u skandalizova, vinte nje ere hudher e prishur gjithe ambienti, vinte nga njerzit qe ndodheshin aty ne radhe, nga mungesa e higjenes,aty shihej me shume se kudo mjerimi ne shqiperi,asgje nuk ka ndryshuar ne ate vend,mjeket kane te bejne edhe me keto gjera aty. Por ky muhabet qe mjeku apo kush per te kerkon lek duhet te mare fund,eshte turp i madh,shume i madh, dhe fatkeqesisht nuk mund as te thuash nje pjese e mjekve..te gjithe kerkojne apo kane kerkuar,mjeku me i ndershem ne shqiperi eshte ai qe te thote: po mire..sa te kesh !! Edhe dicka, njerzit te japin vete,u del nga zemra si i thone, jam vete deshmitar i nje rasti te tille..dhe jo ne shqiperi apo me mjek shqiptar!! Nuk ke pse behesh katil me njeriun,kjo i shumezon me zero te gjitha ! Testimi..nuk kam degjuar nje operator qe te dal e te thote jam kunder testimit,nuk ka se si, nuk mund te thote dicka te tille por kundershtojne menyren sipas tyre, demek u be ky te na testoj ne..e kam gabim?

 

nuk te vjen italiani me 300 euro rroge, o lummiku, pa kushte deh pa ditur gjuhen qe eshte alfa dhe omega dhe ne nje sistem kontributesh shendetesore te deshtuar, harroje. Shqiptaret mund te shkojne ne itali sic po shkojne ne gjermani ne mase, por e kunderta veshtire.

Ne do mendimin tim ata mjeke shqiptare qe arrijne te punojne ne kete sistem jane heronj.

Pra burg dhe heqje nga puna per shqiptart ktu nga rilindja dhe parajs per te huajt.

Nji gjo duket .

Mjekët ti ngrejnë dolli Ramës që i "shpëtoi " nga zemërata popullore . Në se do të mos krijonte këto situata me " tërhiq e mos e këput , e mos i le të bien në MUT " titulli Mjek sot do ishte i barazuar me atë të një hajduti zoraxhi ose xhepaxhi .

Shtriju mëngën Rama , kusur mos i le kësaj kategorie me njësi Matse nga Më Humania në Më Matrapazët me gjenë më të shtrenjtë të njeriut Shëndetin .

O të shtrohen të punojnë ose shpall konkurs Ndëkombëtar për vende vakant .Le të punojnë ku të duan si Matrapazë dhe le të anëtarësohen tek Partia e Lulath sali Qenefit ! Mbase gjejnë dhe vend pune nëpër kopshte fëmijësh smiley

Mjekeve ju duhen para se kane femije per te cuar ne Evrpoe e Amerike.  Me zemeraten popullore e shtyjne edhe nja njeqind vjet te tjera.

si i behet me doktorat qe kane ne llogari bankare mbi 1mln euro? Mqs shteti i hyri ketij procesi pastrimi, ti hyje sic duhet. te beje nje verifikim per te gjithe ata qe kursimet nuk korrispondojne me te ardhurat. Te shohim cfare greve tjeter do shpikin...

Bota teston deri dhe saldatoret elektrixhinjte firgoriferaxhinjte ne rrime e diskutojme nese duhen testuar mjeket e infermieret .nese kalimi I testit nuk do te thote domosdoshmerisht se mjeku eshte I afte moskalimi i tij eshte garanci e plote se eshte I paafte.ka pika ku duhet kritikuar qeveria por ne kete pike duhet te bejme dakord.

ne bote mjeku teston pacjentin dhe jo e ansjellta...

 

Po testimi s'behet me fushata si pune vaksinimi, se iu ngref qeverise. Testimi fillon tek shkolla e vazhdon me provimet profesionale, specializimi disa vjecar etj. pra eshte nje sistem i tere qe nuk zevendesohet dot me nje provim qeverie. 

Le ta bejne sistem te kete board mjekesh per heqje dhenie licencash praktike shkeljet e etikes .jane mesuar njerezit azat e kane alergji nga Cdo lloj rregulli me duket mua.

Ka njefare sistemi, urdheri i mjekut, specializimet etj. Pikerisht ne duan te bejne permiresim aty te synojne ne permiresimin e ketij sistemi kualifikim-testimi te perhershem. Kurse ky eshte nje provim sa per te kalu rradhen, dmth u kry bac reforma (meqe si gjithmone eshte moda e reformave). Eshte i njejti i still ne te gjitha fushat, dmth te kete Epoke para Rilindjes dhe Epoke mbas Rilindjes, me Mesian ne mes. 

shof qe ka lexues te vemendshemsmiley

Po ca lesh lexuesi mer (pa dash me ul shkrusit), ne i dime me ere keto pune, ose me ADN fare, se pranaj s'na le dhe krymi e vijme ketu.smiley

Rapadam rapadam dipi dopa / e të sëmurët , teston Bota / të shëndoshët bin ke gropa /

hopa topa topa hopa ..

.

 

Ska uje te pijshem ne Spital. Ne Kriqitet po flasim. Sdel uje ke çezmet. smiley 

Pazientet vijne me bidona oè

A mendoni se duhet doreheq ministri?

Dhe te mendosh qe ky spital dy vjet perpara ishte ne nivelin e Shwarzwaldklinik smiley

Shwarzwaldklinik

smiley Cfare memorje!

Çër je tu thone, qe spaska pas uje as para dy vjetesh edhe kto kon dy vjet skane rregullu akoma as ujtin. smiley

kush tha ska uje, pikon tavani nga lart , pik pik pik 

Ky profesion kaq i nderuar, me merite te plote te mjekve shqiptar eshte bere profesioni me i pa-respektuar ne bote. 

Do ti testoje Beqja , kokrra injorantit .

Thjeshtesia e peshqeve shpesh here me le shijen e haikus. Ne te tjera raste, jo edhe aq, keshtuqe bej thirrje per rikthim ne thjeshtesi. F**** korrektesen politike dhe perseritni: Pdistet jane maloke dhe nuk duan ndryshime. Na mbyten. Na infiltruan qytetin tone evropian. Na rrembyen profesionet dhe qytetarine.

Po jo mer Cun se ske mor vesh gjo....Tani qe doli lumi Vjosa nga shtrati, Shqiptaret e Tirones, pane varferine, mizerjen e pocaqine e Jugut. Ti qe vjen nga Veriu a pe ndonje ndryshim ne Varferine qe mbreteron ne ate Jug/Veri???? A i pe Jugoret tu notu me derrin per mbijetese...e nuk zbrisnin nga pallatet por nga kasollet e LUMIT TE VDEKUR.

Kta te peDit jan te kap financiarisht e nuk dun ndryshim se mos i rrasin mrena per qindra miliona Euro qe kan vjedh keto 20 vjet. A e di ti se jan hud nja 600 miliona euro keto 10 vjet e nuk dihet kush i ka vjedh se populli ca thrime ka morr. Kta qe kan vjedh jane elita nga Jugu e Veriu, po si ajo pocaqia qe eshte nga Jugu e Veriu. Daji si te dush, por varferia e mjerimi nuk te da kur te bi persiper. 

Sa mire, u ndergjegjesuan edhe per Jugun, shqiptaret e Tiranes.

Tironc nuk eshte cun por kesulkuqe.

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).