Përmbytja e ditëve të fundit ishte një projektor i ngritur mbi një gërmadhë

Prej shumë vitesh nuk kisha parë Shqipëri më të mjerë, më të varfër, më të pashpresë dhe më depresive. Burra të deformuar nga varfëria dhe pija e zgjatur e dëshpërimit, gra të egërsuara që i sulen një pakoje me biskota, kafshë të ngordhura që kanë dhënë shpirt nga braktisja, fëmijë të dobët, që shumë shpejt do bëhen si prindërit e tyre, shtëpi të shkatërruara nga mungesa e kujdesit, dashuria njerëzore për strehën, nga higjiena dhe kushtet minimale të jetesës, peizazhe të copëtuara nga kafshimi brutal dhe i pangopur mbi natyrën, në përgjithësi një rrënim që nuk ka shkak vetëm përmbytjen, por që përmbytja i nxorri në diell për të na e sjellë para syve.

Nuk duhet të jem i vetmi që e ka pyetur veten: ku jetojnë këta njerëz? Në cilin shtet? A jetojnë ata si ne? A kanë më ëndrra, iluzione, shpresë dhe fuqi për ta përmirësuar jetën e tyre? A besojnë ata se Shqipëria mund të ndryshojë? A kanë më besim te mirësia, te ligji dhe te shteti? A u flasin fëmijëve të tyre për një jetë më të mirë apo ky frymëzim është zhdukur nga komunikimi familjar që në kushte mjerimi reduktohet në bli bukën, mbush ujin, ushqe bagëtitë, rrëmbe një tullë, gjej ca skrap, mbyll dritën, natën e mirë.

Me sa duket.

Fjalori i kufizuar i varfërisë është edhe më i vrazhdë dhe shumë më mizor se kaq, sepse ka shume dhunë, shumë hakmarrje, shumë mllef dhe shumë pabesi.

Dyshoj se varfëria është një sëmundje, që nuk po e mundim dot. Dhe jo vetëm kaq. Ajo po shtohet duke zaptuar çdo ditë më shumë toka, çdo javë më shumë shtëpi, çdo muaj më shumë fshatra dhe qytete, çdo vit më shumë trupa dhe çdo dekadë më shumë shpirtra.

Të varfrit janë dorëzuar. Siç u pa edhe nga përmbytja, ata nuk luftuan. Sepse, përveç jetës së tyre, nuk kanë çfarë shpëtojnë tjetër. Kanë shumë pak për të mbrojtur. Prandaj delet dhe lopët u asfiksuan nga uji, shtëpitë u mbushën me llum deri në majë, prandaj tokat do mbeten edhe shumë kohë liqene të kalbur kufomash. Përmbytja dëshmoi se njerëzit nuk luftuan për ta shmangur dhe aq më pak për ta mundur. Sidomos të varfrit, që janë më të prekurit, iu dorëzuan pa kushte përmbytjes.

Por përmbytja është një ditë. Varfëria është një jetë. Përmbytja të vret. Varfëria të torturon. Përmbytja të mbyt. Varfëria të merr frymën. Do ishte një fabul ngjethëse kjo e të varfërve, që luten të ketë përmbytje me shpresën që shteti të kthejë sytë nga varfëria e tyre. Natyrisht kjo nuk ka ndodhur, përmbytja nuk është yshtur, askush nuk është lutur të mbytet, por kjo nuk do të thotë se të varfrit nuk kanë kuptuar se edhe përmbytja e yshtur nuk i nxjerr nga varfëria. Nga vetmia.

Të varfrit kanë kuptuar pafuqinë tonë për t’i shpëtuar nga varfëria. Kanë provuar meskinitetin, cinizmin, burokracinë e pashpirt, armiqësinë e administratës, sterilitetin e shoqërisë, vjedhjen e pasurive të përbashkëta, padrejtësinë, pasigurinë, injorancën, frikën, ftohjen, thatësirën, shterpësinë e tokave, pamundësinë dhe paaftësinë e shtetit për t’i nxjerrë nga balta e mjerimit. Ata kanë ardhur duke u bërë më të varfër çdo ditë në njëzet vitet e fundit. Dhe nuk kanë më shpresë. Nuk kanë më arsye të kenë shpresë dhe në këtë pikë janë të mirëkuptuar.

Të varfrit nuk besojnë më te reformat, nuk presin asgjë nga zgjedhjet, nga liria e fjalës, nga rotacionet dhe lëmimet e demokracisë, sepse ata jetojnë në një rend tjetër, për të cilin këto avancime të mendimit njerëzor janë të panevojshme. Rëndesa e demokracisë së mbushur me burokraci për ta ka një peshë tjetër. Shumë relative. Ata jetojnë në rendin e mjerimit, që është një rend pa institucione. Prandaj kërkojnë vetëm ndihma dhe jo të drejta, siç u pa edhe ditët e fundit. Sepse të drejtën për të qenë i varfër nuk ta mohon asnjë rend.

Në shkëmbim pranojnë të jenë dekor. Gjatë zgjedhjeve dhe gjatë përmbytjeve. E japin veten si figurantë për një copë bukë, për pak miell, për një shishe vaj, për këpucë, për sapun, për furça, për rrecka, për patate, për kanoçe, për lëvere dhe foragjere. Kjo nuk është turp, por është zgjuarsia e varfërisë që merr një herë në vit atë që i takon çdo ditë.

Të varfërit e dinë se varfëria e tyre nuk shndërrohet. Ajo vetëm trashëgohet. Dhe trashëgimi pa kushte i varfërisë është kapitullimi më i madh i njeriut. Ai e zhvesh njeriun nga nevoja për të luftuar dhe për t’u revoltuar. Mjerimi ka egërsi, por nuk ka besim.

Nëse fëmija beson se nuk ia vlen të mësosh, nuk ia vlen të ndërtosh, nuk ia vlen të ndryshosh, sepse do jesh njëlloj i varfër si gjyshi dhe si babai, atëherë varfëria ka fituar mbi çdo përpjekje. Ajo ka mundur gjenin dhe ambicien. Ajo është kthyer në rend. Në një rend njerëzor.

Sado të duket e ekzagjeruar, besoj se shumë familje shqiptare jetojnë në këtë stad besimi dhe dorëzimi. Ata janë pajtuar me varfërinë.

Para zgjedhjeve të fundit, dikush prej nesh thoshte se varfëria është aleati më i madh i qeverive, pasi ajo mund të blihet lirë për t’u kthyer në vota, siç edhe ka ndodhur. Nëse kjo është e vërtetë, ky është fundi i moralit, siç janë zgjedhjet ngushëllimi i fundit moral. Por, nëse kjo ka qenë e vërtetë, atëherë mbetet e vërtetë, sepse të varfrit përgjatë një viti e gjysmë, nga zgjedhjet, nuk janë më pak. Ndoshta nuk janë më shumë, por janë njëlloj të pashpresë. Ose janë edhe më të pashpresë.

Gjatë kësaj kohe, ata kuptuan se ndërhyrjet morale, ligjore apo administrative, nuk e zbutën varfërinë, nuk i ulën taksat për të varfrit, nuk hapën më shumë punë, nuk zvogëluan borxhin, nuk e rritën ekonominë, nuk u kthyen në investime funksionale por vetëm estetike, nuk i lehtësuan çmimet e mallrave që shet shteti, nuk i rritën subvencionet, nuk i shtuan pensionet, nuk e përmirësuan skemën e asistencës sociale, nuk e ndëshkuan korrupsionin dhe prandaj, nëse reforma ka pasur, kjo nuk ka asnjë rëndësi për ta, sepse jeta e tyre e përditshme nuk ka pasur asnjë ndryshim.

Në të kundërt, nëse reformat nuk i kanë prekur, masat ia kanë bërë jetën edhe më të vështirë. Masat i kanë hequr të vetmen liri që garanton rendi i mjerimit: lirinë për të abuzuar pak, çka ata besojnë se duhet të jetë legjitime, në një sistem ku të pasurit abuzojnë shumë. Të varfërit kanë shqisën për të kuptuar se dallimi mes reformave dhe masave është si ndryshimi mes kazmës dhe lopatës. Kazma e hap një gropë, kurse lopata e mbyll dhe e bën të mbjellshme.

Shkurtimi i numrit të përfituesve të asistencës sociale nuk është reformë, është masë. Moratoriumi i ndërtimeve nuk është reformë. Është masë. Regjimi i hekurt i pagesës së energjisë nuk është reformë. Është masë. Rritja e çmimit të energjisë nuk është reformë. Është masë që i cënon. Ndëshkimi i drejtë i kalimit të semaforit nuk është reformë. Është masë. Prandaj të varfrit sot nuk besojnë te reformat, sepse masat i janë servirur si reforma. Dhe ndihen të kërcënuar nga reformat dhe të dhunuar nga masat. Ata e dinë se kështu do vazhdojë dhe mundohen t’i ikin ndëshkimit të masave, me dyshimin torturues se masat bëhen për varfrit, ndërsa reformat, nëse bëhen, bëhen për të pasurit.

Me këtë nuk dua të them se reforma nuk ka pasur, sepse e di se kjo fjali ka shumë piper dhe prandaj djeg më shumë. Por për ngushëllimin e pjesshëm të atyre që i djeg, dua të them se nëse reforma ka pasur, ato janë horizontale dhe jo vertikale. Ato nuk prekin të varfrit. Ato nuk kanë gravitet. Sepse një reformë e paplotë është formë. Që më shumë keqkuptohet sesa kuptohet. Dhe të varfrit kanë inteligjencën për ta kuptuar.

Ata na njohin me mirë se ç’i njohim. Ata na shohin përditë, ndërsa ne i shohim kur ka zgjedhje dhe përmbytje. Kur ka masa, jemi në televizor. Kur ka reforma, jemi në Parlament. Kur ka shpresë, jemi në opozitë. Kur ka dëshpërim, jemi në pushtet. Të varfrit e njohin pamundësinë tonë për t’i ndihmuar me shumë seç e njohim ne fuqinë e tyre për të kuptuar. Ata njohin pandjeshmërinë tonë, paaftësinë dhe mbi të gjitha mungesën e frymëzimit krijues për të kryer reforma të patrukuara.

Kjo është dhimbja e dyshimit të kthyer në bindje. Nëse të varfrit binden se të gjitha burokracitë pluraliste nuk kanë fuqi ta mundin varfërinë edhe kur bëjnë reforma, shoqëria ka humbur masën e ekuilibrit, ndërsa qeveritë fitojnë humbjen e parë. Ato humbin të varfrit. Dhe kjo është humbja me e madhe e çdo qeverie. Dhe nuk është pak, sepse të varfrit janë shumica. Dhe, me sa duket, do mbeten shumica. E përmbytur.

261 Komente

Me këtë nuk dua të them se reforma nuk ka pasur, sepse e di se kjo fjali ka shumë piper dhe prandaj djeg më shumë. Por për ngushëllimin e pjesshëm të atyre që i djeg, dua të them se nëse reforma ka pasur, ato janë horizontale dhe jo vertikale. Ato nuk prekin të varfrit. Ato nuk kanë gravitet. Sepse një reformë e paplotë është formë. Që më shumë keqkuptohet sesa kuptohet. Dhe të varfrit kanë inteligjencën për ta kuptuar.

Paske lexu Kolloset ne versionin anglisht me duket o Ben ! smiley

Po leri mer keto shkrime e beni ndonje pune se late kokrren e namit duke shpresuar qe jeni ze  ndryshe brenda shumices. Pune jo llafe.

 

reforma horizontale dhe vertikale vetem nga ky po i degjoj une.. hajde kuptoje kete inteligjencen jo vetem te Benit por edhe te ketij qe ka vene fotot e myzeqareve si lustrim ketu.. 

that's right- shtroni kurrZin PUNONI 

 

Përmbytja dëshmoi se njerëzit nuk luftuan për ta shmangur dhe aq më pak për ta mundur. 

Jo, permbytja deshmoi - edhe nje here - se kur sharron degen ne te cilen je ulur, renia e lire eshte e pashmangshme. 

 25 vjet abuzim me shtreterit e lumejve, 25 vjet abuzim me pyjet, 25 vjet degradim i infrastruktures parandaluese ndaj permbytjeve...normal qe do permbytesh. 

 

normalisht, Rono, kur ja merr lumit zhavorrin, me apo pa kriter, dashje padashje i ke thelluar shtratin..  qe dmth lumi duhet te mbaj me shume uje..smiley

Belul e ke degjuar ti qe thone per lumenjte si Vjosa, Osumi etj dmth qe kane nje rrjedhje kryesisht ne ultesire, se nje here ne kohe te caktuar e ndryshojne rrjedhen dhe sic thoshte stergjyshi im kalojne ne bregun tjeter...

jo se kam degjuar.. dhe gjyshi im e ka pasur shtepine ku ka lindur ne fshatin e tij, ne nje koder te bute shume prane Vjoses, ose si mund ta themi turistikisht:  me pamje nga Vjosa..smiley 

Vjosa eshte lum tekanjoz!

nashi edhe une se kam lexuar shkrimin e Blushit, por me qe ra llafi.. eshte abuzuar  me ndertimet prane lumenjeve  ne Shqiperi.. dhe keta njerez jane vet fajtor  qe bejne shtepi prane lumit.. nderkoh,  faktori natyre eshte kryesor kur behet fjale per permbytje, termete, furtuna urragane etj etj..  vjet psh,  u mbyt keq fare Bosnja e Serbia.. para ca vitesh u mbyt Rumania, Cekia, Gjermania etj.  ske ci  ben shiut kur bie dite te tera  papushim... ske cti besh natyres.

jo or jo, u kane qire nenen shtreterve te lumenjve. nuk i kane thelluar se materiale inerte nuk ka thelle, po anash e ceket.

Po thellohu, o evlat, thellohu!

 materiale inerte nuk ka thelle, po anash e ceket.

Hajde Belul, jepi xhuvap emigrantit!

po ca xhevapi..?   puna eshte kur i bie shkurt, seicili per qejf te vet,  merr zhavorr  ceket fare, anes lumit...  e me kete rast rrezikon te hapesh degezim te ri dhe kur sjell shume uje lumi, nuk dihet me nga do shkoj e c'drejtim do marr uji...

nga ana tjeter zhavorr ka edhe thelle.. dhe kur merr zhavorr brenda shtratit te lumit, automatikisht e ke thelluar shtratin! 

  p,sh  edhe ne kohen e Dulles, aty prane ne Nevosele, Poro apo Pish-Poro quhet vendi, ishte kantjer ku merrej zhavorr sitstematikisht..  por ishte i kontrolluar sepse merrej brenda shtratit te Vjoses. 10-tra rruge ne dite benin Saurelat vetshkarkues  mbushur me zhavorrin e Vjoses... edhe IFA  legjendare e Xhafes,  VL-5606-a.smiley  

 

p.s,  ballcekano, e mban mend IFA-n e Xhafes, mo?.smiley

puna eshte kur i bie shkurt, seicili per qejf te vet,  merr zhavorr  ceket fare, anes lumit...  e me kete rast rrezikon te hapesh degezim te ri dhe kur sjell shume uje lumi, nuk dihet me nga do shkoj e c'drejtim do marr uji...

Po ktu pra e kisha fjalen te komenti i bere ne 16:38. 

Dmth u desh "ndihma" e emigrantit dhe afro nje ore qe ti te viije aty ku une isha ne 16:38  smiley

megjithate, me mire vone se kurre thote populli smiley

 

Jo belul..., frekuentoja bregun me Zis. Gjitoni im F.R, shofer zisi, sa here shkonte tutje tragjas/dukat/llogara me merrte me vete. Kujtim i femijerise shume te hershme: argjentine-hollande, '78, e kemi pare te reparti ushtarak ne maje te llogarase.

nga ana tjeter zhavorr ka edhe thelle

smiley

po foli mo hapur partise, sic te sugjeroi dhe shoku Sh. P. dhe na thuaj, ke ke vrare e ke ke prere smiley

 

Djema, e keni kapur me zhavorrin, por harroni se artikulli flet per  V A R F E R I N E , qe eshte ulur kembekryq ne Shqiperi. Lind pyetja; A mos po deshton Rilindja ne kete aspekt. Uroj te mos deshtoje, se e keqja bie mbi popullin. 

Mbase e drejte verejtja jote, z. Pjer, ama me lejo t'i mbroj komentuesit e mesiperm e te them qe demtimi njerezor i shtreterve te lumenjve eshte absolutisht i lidhur me varferine. Me saktesisht me varferimin e zonave bujqesore te prekura nga permbytjet. Diskutimet mbi zhavorrin, edhe pse mund te jene mijera vite drite larg lezetshmerie nga diskutimet per VQ- ne, vijne  si pasoje e interesit tone per habitatin ne te cilin jetojme. 

Nese me lejohet nje verejtje e imja, do ishte per informacionet e ceketa qe u jepnin nxenesve nen komunizem mbi gjeologjine. Nga me pikellueset eshte kembengulja e njohurise edhe pse e gabuar. Pra, z. Pjer, zhavorri, nese njohurite tuaja te pergjithshme e konfirmojne, gjendet ne disa rrethana  dhe hapesira te ndryshme natyrore, nder te cilat,  edhe thelle brenda shtratit te lumit. Ritheksoj: ne varesi te formimit gjeologjik te zones ne te cilen ndodhet. 

UnJardin, te vetmen gje qe socializmi na jepte ne ate kohe me bollek, ishte pikerisht informacioni mbi çdo gje bashkohore, krejt e kunderta me ushqimin fizik e cila nuk ishte me bollek si ushqimi shpirteror dhe mendor. Ka pas qene nje reviste 'Shkenca dhe Jeta' e cila jepte edhe shpikjen e fundit qe ndodhte ne perendim, pa permendur artikujt shkencore dhe analizat shkencore per shum fusha. 

smiley O Pjero, kam koleksionin e plote te revistes shkencore "Shkenca dhe jeta" se e ka pas rujt plaku rafmet paste. Ka akoma shpikje, studime qe akoma nuk jane arrit nga shkenca e sotme si dhe zbulime qe nuk jane patentuar akoma. Mund te besh miliona vetem duke e shfletuar. Mund te behet i joti vetem per nje arke me verera te kantines se Lushnjes te shekullit te kaluar. Nuk tallem.

Pse mduket sikur verej nje fare nenvlftsimi per prestigjiosen SH&J?

Ore po me cudit gjithnje e me shume ky Pjeri. Po me mushet menja qe ka qene i derguari i sigurimit ne gjirin e klases se burgosur. Socializmi thote na jepte te gjitha te rejat e shkences bashkekohore nepermjet revistes mujore shkenca dhe jeta. Amerika vetem ka nja 380 revista shkencore e periodike universitetesh, institutesh, shoqatash (600 ne ate kohe smiley) qe perpiqeshin te mbulonin sa te mundnin nga shkenca, kurse revista jone kishte gjithsej 28 faqe, nga te cilat 26 faqe ishin te mbushura me arritjet e kllases punetore ne uzinen traktori dhe mberritjet e kooperatives te rendimentit te larte te Krutjes. Me dy faqe ne muaj e mbulonte ajo shkencen boterore mo!!!

Ke pas lexu Gjembthi i nderuar PF .

Nje info ne ate kohe ishte nje Bit ne tete vjet ne 90 ishte Tete bit ne nje vit . Krahsimi Juaj eshte per Mega .  Thellohu tek Pjeri mos u nxito . Dhe arritjet e Klases te jepnin ka i cike Buke . Te pakten nje Traktor qe mbathte digat e bonin smiley

Sot arritjet e InteliDjences te japin MUT qe nganjehere e i quajne mend ose hartime emocionalesh nga anale , me siglen "se Diktatura zotrie "  Dhe kjo me ben konfuz vallaj kur te lexoj se shoh edhe mbeshtjelljen qe ke nga nga Gjembi smiley si shoqe antikomuniste e oreve te mesit apo te fundit ..nuk e ka deklaruar

Na fal qe hyme ne mes ...po per Mutrat e varura pemeve pas shkences se Permbystareve  po flasim . Edhe per mutsilleqet e emrimit te Ambasadoreve se "osht i perndjek mer Jahu "  edhe per Musteqet Mutrit President ose Gogla Dushku , qe dekorojne akoma zjarrvenes me titull ndjelles "Pishtare " edhe per kete qe e paska Kuptue or tie ,populli asht i varfer " dhe kane bere nje MUT pervec Vjedhjeve e Ulurimave "se Uzina Traktiori zotrie " per 25 Vjet

Ja ketu mpleksen punet ..Megjithate + Gjemb ! Edhe humori eshte melhem smiley

Pjer, nuk e di pse ke lene pa permendur revisten Horizonti.

smiley Po "Ne Sherbim te Popullit" qe botonte rregullisht te gjitha armet dhe teknologjine me te fundit ushtarake te Natos dhe te Traktatit te Varshaves qe ishte akoma sekrete. Bile edhe me skema dhe adresat e dyqaneve ku mund t'i blije.

Gjembo, me kontrazbulimin merrej Ministria e Brendeshme. Keta te 10 Korrikut ishin te cetave vullnetare. smiley

..smiley

po kur them:  ''zhavorr ka edhe thelle'',  nenkuptoj  brenda ne shtratin natyral te lumit..  dhe meqense morra shembull Vjosen ne ate zone qe permenda me siper sepse e njoj, e kam  pare vet,  shtrati natyral i saj eshte shume i gjere...  50 - 60 metra i gjere, e ne pika te caktuara mbase me shume.. dhe e gjithe shtrati eshte i mbushur me zhavorr, zallishte.smiley

 

 

Permbytjet kane ndodhur per miliona vjet ne ate  zone qysh perpara se te cpikej eskavatori .Ultsira perendimore eshte krijuar nga sjelljet e lumenjve.Lumi sjell me shume uje se sa mban shtrati i tij per rrjedhoje del nga shtrati e permbyt .si zgjidhje ndertohen argjinatura ne rrjedhjen e poshtme apo diga ne ate te sipermen.

Belul gjenomadhi......i qi.. Motren e bere golf sintetik,me papuce leshi.....vlora ose me mire nder e ndertimit "perlat rexhepi" e merte zhavorin ne izvorr ....pa u futur tek ura e orikumit ne te majte.....rruges per ne tragjas.....aty ishin lavatricet e izvorit.....pune 200 m nga ura ......jane akoma renojat aty .....IFA e xhafes ngjyre bezhe ka qene e Sodes  ....ne mos gaboj....smiley

Po kur i ndertojne shtepite ne rreze te kodres... U vjen balta mbi koke kur bie shi... Ketu ne Itali vdiqen gjithe ata njerez te mbytur nga balta para ca vitesh. Po asnje nuk ia hodh fajin Qeverise. 

Nese do te vesh ta besh shtepine afer lumit beje, por do ta ndertosh me parate e tua dhe nese ta merr lumi mos kerko qe ta paguajme gje ne te tjeret qe jetojme si sardele ne kuti ne apartamente qytetese.

Keta qe duan dhe demshperblim per karagjozlleqet e veta, jane si ata qe vene ne xhungel per pushime, dhe kur u ha tirgi doren i kerkojne popullit te varfer qe te paguaje per humbjen e tyre. E morre per siper rriskun, paguaje tani...

Kot e kritikojne qeveriun.

Ore Belul, e pe foton qe kam vene apo jo? 

Thellim shtrati te duket ty ai?

O Roni makeroni, ca e ke kete logjike saliste more?

Sipas teje kur robt i ndertonin shtepite me gur nuk  kishte permbytje, batica, zbatica, vetetima, ngrica, mushkonja, bajga etj etj gjera te natyrshme, teper natyrore??

Nuk e lexoj shkrimin e Blushit se e ka botuar tek gazeta e hapur me paret e Xhorxhi Sorrosit, po faji nuk eshte gje i Rames qe ka permbytje. Eshte i natyres. Ra shume shi... e shumta Rama, nen dozen e kokaines, mund te kete kenduar gabimisht ndonje kenge indiane si lujte ndaj zotave per me shume shi... po edhe kjo  nese ka ndodh ka qene per nje nisme te mire si mbushja e hidrocentraleve dhe prodhimi i energjise per popullin.

e shumta Rama, nen dozen e kokaines, mund te kete kenduar gabimisht ndonje kenge indiane si lujte ndaj zotave per me shume shi... 

Ketu ve re nje tentative per humor.

 

 

Si duket rono ke sens artistlleku, dmth e shikon me kend tjeter, se une per vete isha shume serioz kur e shkruajta. #Ekampatallje.

Prej shumë vitesh nuk kisha parë Shqipëri më të mjerë, më të varfër, më të pashpresë dhe më depresive

Ndersa per mua eshte hera e pare qe degjoj,   qe  nje politikan te thote cop, se cfare eshte Shqiperia ! Se mos thote ndonjerei qe kur ishte Salia i pedehit Shqiperia ishte lule! 

Pash foton me kujdes. ai derrkuci eshte faktastik!! smiley

Eshte foto e vjeter besoj.

Admini eshte kujdesur ta beje mire punen e tij.

Blushi do kete nja 10 vjet qe nuk ka shkel ne Shqipri, do thosh joseph goebbels-i i ppu

Ky qeka bo "Ku therret qometi " .Kujt i bo hartime dhe per ke i bo ky smiley Te pakten te lexoje dhe ky ndonje gje nga Morali mijevjecar i Njerzimit

Qe ne burim zur ujet o Karafil / Se po u be Lum nuk mbahet me ...

Kjo kategori kam mejtim se duhen eksebere nga cdo Parti dhe lene te pavarur .Me mire se keta askush nuk i perfaqeson fytyrgrijte nga ata qe ha e dhjet politika me Ton ne dite . Po cfar di ky kur nuk di qe ne Shqiperi nuk ka

as te Pasur ...as te Mesem  ..as te Varfer .

Ne Shqiperi ka nje turme amorfe (me ne krye Hajdute ,Mashtrues , Kriminele  Politike te mbathur me Tituj ,Poste e Para smiley  qe rend per diku po as vete nuk e di per cfare dhe per ku . 100% produkt i dengelave ne mos te ketij personalisht se nuk ka peshe , por te Sqeperve te mentalitetit sali Qenef berisha qe zbriten me Kope nga malet e te gjithe Krahinave

Bini burra .Kamunizma rae ..

" me bae shtet or tie e me prumun njat Demokracie e njat miraklli te Fridomiut "

Gjembi duhet te kete ndonje mejtim besoj !

Prej shumë vitesh nuk kisha parë Shqipëri më të mjerë, më të varfër, më të pashpresë dhe më depresive. Burra të deformuar nga varfëria dhe pija e zgjatur e dëshpërimit, gra të egërsuara që i sulen një pakoje me biskota, kafshë të ngordhura që kanë dhënë shpirt nga braktisja, fëmijë të dobët, që shumë shpejt do bëhen si prindërit e tyre, shtëpi të shkatërruara nga mungesa e kujdesit, dashuria njerëzore për strehën, nga higjiena dhe kushtet minimale të jetesës, peizazhe të copëtuara nga kafshimi brutal dhe i pangopur mbi natyrën, në përgjithësi një rrënim që nuk ka shkak vetëm përmbytjen, por që përmbytja i nxorri në diell për të na e sjellë para syve.

Ja keto fuckte na i paska mbajtur fshehur Shkaba per nje kohe te gjate, ndersa mundohej te na hidhte hi syve me Komunen e Parisit. smiley

Por nga ana tjeter ne Amerike ama. Keshtuqe mos u qani.

Ja u la dhe ky, hartimin e beri, te varferit shpetuan. Thone qe keta politikanet kane dale me nje inisiative, te falim nga nje vile per te varferit.   

Syzeza e Greqise ka ngjall shpresa dhe endrra te vjetra o vella. Do jete lufta finale, tha.

Thuhet se betejat kryesore do kryhen neper restorantet e bllokut.

E me iu lumte. Ja sikur e degjoj deri ketu zhurmen e shaptilografeve qe shtypin traktet e para te lirise...

Aha ato kohe te arta nuk kthehen me. Burgjezia ka punuar, tashti maksimumi cicerima Twitteri e fersherime Facebooku ka. 

Fiks, ja sa bukur Greket jane ngritur seriozisht e kerkojne leket e Luftes se Dyte Boterore. http://www.smh.com.au/world/greece-wants...

E kupton ti? Nuk merren fare me ata oligarket qe kane verdalle e fshehin llogari neper Zvicer. Parti e Majte thencin. 

Ore me qe ra fjala po ne c'moren nga L2B-ja?

Morrin e Kuq!

si i tha ai zv-kancelari gjerman kur e pyten per ket?
"probabiliteti qe kjo te ndodhe eshte praktikisht zero!"

dhe po keta qe kerkojne demshperblime per LII, vene ultimatume qe nuk duan te degjojne per ceshtjen e Camerise

Hajde, hajde pa kur t'iu kerkoje Amerika leket e Planit Marshall ketyre do e shikojne bythen e mizes...smiley

smiley

Keta te Syrickes e nisen me vrull te madh: "Do i marrim paret gjermonit, do ti perzejm "okupatoret" e trojkes, do ti japim fund kursimit e do ta bejme Greqine prape havadane!!!!!"

Tani e bone te dy pop-starat e Syrickes xhiron neper Evrope dhe u kthyen me luftarake ne Kuvendin e tyre, nderkohe qe neper kancelarite e evropit po qanin qe tu falnin nja dy muaj kohe "sa te hartojne programin!" (qe gjoja e kishin gati.).

Keta te Syrickes me kujtojne ate arabin tek You don´t mess with the Zohan, i cili negocionte me Phantom-im. smiley Ja lujten fene evropit ja moren te gjitha c´kerkuan. smiley

Ca pop-starash se! smiley Jane bo si dhelpra me macokun e Pinokut dhe po perpiqen ti mushin menjen Merkelit qe diku thelle ne ca zona malore te greqise, parate rriten ne peme. Mu me kenaqin kur bejne dhe tabllo sinoptike financiare per Europen dhe me gjere, nderkohe qe s'po kuadrojne dot librat e llogarise ne peripteron e vet.

Po qe i kane mush menjen popullit te vet qe ato jane Izraeli i Evropit,  sic theksonte nje filloshqiptar ketu ca dite me pare.

Sot  e degjova  Kryeministrin grek ku foli ne Parlament.Nje gje them une.Populli grek nxorri njeriun qe i ka munguar.Nuk di sa do ja dali por jam shum i sigurte se do fitoje shumfish me teper se nga samaret dhe gjith zagaret qe pati mbi kurriz gjer sa e katandisen ku eshte.

Ai i beri karshillekun direkt Gjermanise, duke i thene : Na keni borxhe ju , neonazistat modene , qe jeni majmur ne pakufi, edhe me gjakun tone, ndaj t'i qerojme ca hesapet..." Ky ishte mesazhi qe un nxora nga sa degjova prej gojes Tij ! Dhe une jam sot me ate edhe pse e di qe ai, si grek, nuk eshte me popullin  tim e as me mua.

Atij djali i duhet ngritur dollia, se mbase ze ndonje nga te ketij trualli " semundja e tij !"  

Ja dhe nje tjeter qe ja qa hallin Grekerve. Ore jeni ne terezi ju? Ca leket ti jap Gjermani mer? Pse s'na i dha Gjermani ne ato lek. Greket historikisht mbi lek te popujve te tjere jane mbajtur. Harxhonin leket e komunitetit Europian kur ne hanim buke me tollona. Po njerez ata e njerez ne, pse s'na ra njehere ky qyli ne, mer dreqin e hengert.

Jashte teme.

Pse s'na i dha Gjermani ne ato lek....Cfare di ti !

Kur erdhi Shtrausi deklaroi se ne "u kemi dhene por nepermjet Jugosllavise "smiley ... Duhet pyet Butka si Historian i modh mer jahu " si eshte puna . Kur e kuptoi se si ishte situata ..dergoi nje Cek . Dhe nuk u refuzua por u kerkua qe te thuhej ne nje fare menyre Jo Ndihme e Drejteprdrejte por si detyrim e demshperblim i reparacioneve . Ne ato tratativa mbeten sepse ndodhen ndarja nga Jeta te dy personaliteteve .

.Si shtese ! Duhet  kuptuar  qe po ule kurrizin me shume se c'duhet , te mohosh edhe Vlera Historike si babacaret e Kombit mender prof Olsi " sa mire kur na pushtoi Italia " e " nazistet  Turiste " Historia ka provuar se shnderrohesh me keq se Greku SOT .

Dhe po te hyri sic ua futi Babasqapi smiley do dhjetra vjecare ta nxjerresh .

S'e s'te mora shume vesh. Po pra, per luften tone te ndritur, negocionte Jugosllavi, se Greku nga ana e tij donte gjysmen e Jugut te Shqiperise tek Konferenca e Paqes, si demshperblim qe Italiani kishte kaluar nga Shqiperia. Hajde merre vesh. As e di fare ca u be me leket, na ngelen keto ndertesat e Ministrive kaq. Se Marshall e me the te thashe s'morem gje.

Nuk mba as ti dhe as une pergjegjesi smiley .Thjesht nje sqarim se si isht Histioria e "po ne pse nuk na dhane gje Jermenet "

Edhe ne ishim ne Planin Marshal . Besoj se e ke degjuar UNRA . Si deshmi ke fjalen Bajge per bejgell qe perdornin ne anglisht dhe Llaco per llanch smiley Ishin te tjere ata qe ndanin sinoret smiley dhe percaktonin se cfare te takonte . Shqiperi nuk kisahte . Kishte vetem perfaqesues te Shqiptareve qe mbrojti Burrerisht Shqiptaret ! Me vone bene SHTE ..Kishte shtet or tie ( tm Gjembi )

Dhe besoj je i bindur por duhet perforcuar per te Kuptuar se Cdo ULERIME per te 'rishkruar Historine" nga basqapsit Hajdute , Te Dhjere Historikisht Koke e Kembe , mesuar te shesin dhe gjene me te Shtrenjte Lirine duke Interpetua faktet Komplet Fallco , " per nje grusht dollar me shume "

Jane dhe do te jene Pasoje e Trashegimise QYL te pasurise se Tjetrit . Vetia e Hajdutit me Pushtet ! Shembulli me i Qarte e gjith dinamika e Propogandes dhe Praktikes e Klanit Hajdut e Kriminal te PD-hit !

Edhe keta hedhin vickla e pordhe nganjehere "se diktatura zotrie " po ne Fakt Ekzekutivin e kane ne Rruge te Mbare ! Dhe kjo eshte A-ja per nje Popull .

ha leket e evropes dhe do vazhdoje ti haje sepse ka 180 vjet qe i merr keto leke ne shkembim te historise se vjedhur te shqiptareve, medemek greqia e lashte.

dil edhe ti si shtet ,nderto institucione qe do te merren me historine,gjej rrenjet maqedono-ilire te lekes se madh(e shpeton evropen edhe nga konflikti fals greko-sllav per emrin qe na perket ne),studio dhe ruaj gjuhen shqipe,pasurine me te madhe qe kane shqiptaret,argumento faktin qe eshte nena e gjuheve te evropes,argumento qe edhe sot akoma 70% e ballkanit eshte shqiptar, dhe pastaj kerko lek nga evropa!

eshte muhabet i gjate ky ,po kjo eshte ideja

Po me genjeshtra qenka kjo pune. Ca rrenjesh te gjejme ne thua ti? Sala hoqi Akademine e Shkencave, qe te beheshim vend i vetem i Ballkanit pa Akademi. Keta te tjeret i qajne hallin Grekut, si ai gjithoanali Lubonja, ketu ke vetem PHD-ira qe s'kane shkruar dy rreshta ne shqip, e jo me ne Anglisht a te bejne pune kerkimore. Greku e ka filluar heret punen e rrenave. Kur ne hanim veten, greku shpikte historine neper zhurnale akademike. Po lere aman, se jemi per gjynaf, ishallah na bie ndonje telebingo, se ngelem duke ja qare hallin qylaxhinjve,

Grava po ato 10 miliarde $$ qe moren veresie nga plani marshall per rindertimin e vendit pas LBII i vene ne kandar ata apo jane mesuar qyl?

Eh, grava, ka ikur ajo kohe, kur i kerkoje gjermanit reparacionet e luftes, madje duke i treguar plaget e trupit. Po edhe ai Shtrausi cipeplasuri nuk i beri zemra ferfer fare nga shenjat e plageve te luftes se Foto Camit, por i keputi thate: "Reparacione? Nix reparacione!"

Nashti, po ky Cipeplasuri grek, c´shenja lufte do tu tregonje dushmaneve, kur ne lufte edhe babai i tij bente shurren ne pelena?

Po keto jane pese me hic, ky toni luftarak qe ka veshur si gune ky Cipeplasuri eshte hi per syte e popullit trim dhe paksa trap grek.

Neser takohen ministrat e finances se eurozones, pasneser krieministrat dhe pasneser ne darke mirret vesht puna e Greqise, se si do te marre.

Ua prufte Zoti me hajer, se edhe ata gjindje e Perendise jane.

prite kur te kerkojne reparacionet e bastisjes se Konstandinopojes ne 1204. 

Turku i ka thone. Leket ketu i kam. Hajde merri. Ja ja tha greku, se po vonon atabuzi.

Greku ka frike te marre leket e turkut, se ai firaun turk i mban ato "ne vend te keq".

E jo se grekut i vjen ndoht ta preki turkun "ne vend te keq", por ka fryk se mos i hypi ne qejf dhe pastaj nuk ka dysh pa patur dhe tresh, njera gje sjell tjetren pastaj smiley

E nxorri Grava e nxorri, por punet nuk jane dhe aq mire me ate çiprazin. Shum bankier dhe qeveritare perendimore qe i kane dhene borxhe dhe kane blere obligacione shteterore greke, jane te shqetesuar me ate figure. Sidomos bankat franceze e me pas ato gjermane, jane zhytur thelle tek greku. Vetem banka Societe (franceze) i ka nja 4 miliard euro obligacione greke, qe i flejne ne banke. Ne valle jane futur dhe kinezet, mirpo keta nuk e çajne shume koken, se portin e Pireut e morren. Sot edhe çifutet mu duken te shqetesuar me kete çiprazin e Syrizit. Si duket edhe ata duhet te jene futur thelle me ato obligacionet shteterore greke. 

I u ngeli ne dere Greqia perendimorve, do ju shkaktoj gjithmon dhimbje koke. 

Mire. Kur t'ja marrin ate demshperblimin juve e te ngeleni si top. Greqerit e sotem kane genjyer gjysmen e dynjase qe kane lidhje me Greket lashte, e genjyen Europen tash sa vjet duke marr borxhe pa fund, se kane per gje te bejne ndonje dokument fet e fet, ku ndonje Gjermani i vdekur ka hedhur firmen, qe do i japim demshperblim e luftes Greqise edhe pas 100 vjetesh.

mua me mjaftoi elektrizimi qe u beri tere deputeteve ne salle ! Qe do te thote se atje zien gjithecka ! 

Po mo po, zien qyli, se i ka premtuar Grekerve qe se shpejti do thyejne pjata e do hedhin trendafila neper buzuqe sipas qejfi me leket e Europes.

Elektrizim bente dhe Sala ne vafte, s'shifet robi nga llafet, se na late pa mend.

Eh, nena e budallanjve eshte gjithnje me barre, thote italiani, ndaj mos u cudit me keta te elektrizuarit.

miku po behet doreleshuar me paren e evropit. Do rivendose shperblimin e fundvitit per pensionistet, do rivendose pagat ne nivelet e para-krizes, te nderprese shkurtimet e vendeve te punes qe jane kusht i vene nga BE, te anulloje nje takse prone, po ashtu kusht i BE...nga ana tjeter thote me jepni kestin e radhes.
Po puna eshte qe kto do vendosin nji precedent te rrezikshem per kto vendet e tjera pranej te gjithe jane cik si te menderosur.

As nje llaf s'ka dal per ata multi-bilioneret grek qe kane vjedh nga leket e BE-se. Kur ajo e FMN-se i dha nje liste ne CD me pasanik grek qe fshehni llogarite neper Zvicer, i humbi CD-ja grekerve. Ne kuptimin e vertete te fjales.

Blush, o gas, ik a te keqen bej qejfin tend neper vende te thata, se ta ka bo Zoti kismet. C'keni qe doni me u bo si antonio gramshi dhe plehanovi te gjithe. C'u ka gjet! C'u ka picku!

Po eshte moda pra.

Ore tek e fundit permbytjet kane edhe te mira, psh i bejne tokat e permbytura me pjellore. 
#shikopozitiv.

Kushedi po sikur te jete ndonje sinjal nga zoti qe do te na thote se populli duhet t'i kthehet bujqesise dhe emancipimit te punes mbi token...?

#mesazhet'kodifikume

Deri ketu kane arrit shpresat .. 

Ne rruget e Tirones Metropolitane ..

 

Dhe nje femer e re,  ne gazan shikon te ardhmen ..

Jo ai aty ka qene gjithmon, por se mos e begenisi njeri. Lubonja nga ata tjeter i qante hallin Grekerve, qe kishin rene ne krize humanitare. Hajde merre vesh.

Deshtimi i politikes eshte faktori kryesor i varferise dhe mjerit sot ne Shqiperi! 

 Dhe trashëgimi pa kushte i varfërisë është kapitullimi më i madh i njeriut.

 

Nuk ka ASNJE kusht qe perkufizon , ndihmon, evolon apo  formon  trashegimine e varferise.

Mizerabla dhe maskaralliku po, jane kushte qe do s'do do te trashegohen, laureuar me krimin pas 

Nuk duhet të jem i vetmi që e ka pyetur veten: ku jetojnë këta njerëz? Në cilin shtet? A jetojnë ata si ne?

Duke e ditur pak a shume se si jeton Ben Blushi, nuk mund te mos e vija re kete pjese.

Blushit i ka blere gjindja libra me ton, dhe ketij merhumi i osht mbush mendja se osht shkrimtar i modh mer jahu, merr pozen e shkrimtarit te perhumbur ne mejtime, ulur ne kolltukun Chesterfield ne biblioteken e tij gjysem te erret, ne njeren dore nje Single Malt 16-vjecar dhe ne doren tjeter nje puro kubane, prej te ciles leshon here pas here ca shtellunga tymi, teksa belbezon me vete: "A jetojne ata si ne?"

 

"O Shefqeeet! Mos na ftohen grate e Kurveleshit tani, qe beme tufezimin dhe nuk kane lesh?" kujtohet njehere shoku Shefqet Peci ti kishte thene "Komandant na mori malli"

O Shefqeeet! Mos na ftohen grate e Kurveleshit tani, qe beme tufezimin dhe nuk kane lesh?" kujtohet njehere shoku Shefqet Peci ti kishte thene "Komandant na mori malli"

Po pse do ftoheshin o burre. Atehere s'kishte dale akoma moda qe e rrujshin leshin grate? smiley

teksa belbezon me vete: "A jetojne ata si ne?"

smiley

Po si jo ore ! Pikes i ka rene me punen e leshit ! Eeee, eshte mekat i madh kur perdoren shprehje te deformuara, nga goje injorantesh , semedemek dicka po thone ! Pasi ta lexoni si eshte shprehja , do merrni vesh ca idiotesh ushqen kau ! 

Grave te Kurveleshit u marrshi te keqen e ....." strufit " ! Sic ja u kane marre  ne tere historine ! 

po avash o grave, frruaje ate cike thep pisqolle, para se ta nxjerresh, se nuk ti shava une grate e Kurveleshit, se do ishte njesoj sikur te shaja veten time. Tjeterkush i mori neper goje, he te keqen! smiley

kupto se nuk e kam thene hic per ty ndaj cfryu pake ! 

epo te kerkoj ndjese atehere

Jo cdo e thene eshte e verte i nderuar Grava Ja psh nje kenge per Dardhen

Kur me zbret o moj nga Dardha

faqekuqe bythebardha ...

Megjithse leshi eshte Totem kombetar  smiley keto vergje vertetojne se grate nuk kane lesh ne bythe smiley

Kto trimat e Islamit ofendohen kollaj o Idrizo dhe direkt doren ne eksploziv. Nuk durojne shaka, po dhe ne jo se na rruhet shume.

Nje histori e vertete nga Vunoi, qe kur vajti njeri per vizite dhe u ul ne shkallen e gurit, i vajti e zonja e shtepise me jastek qe ta vinte poshte. E ti kthehet ky: Mos u lodh moj nuse se nuk na duhet jasteku ne. Kemi lesht' e bithes. smiley

E po nashti i dashur PF ..kur var tjetri Pushken ne Mur vjen per Mik .. thone .

Po meqe ram llaf .E di ti ate historine e Arrezes smiley

E zonja e shtepise gatuante Kulacin dhe tek e nxirrte nga saci , ra mbi te dhe la nje te rrumbullaket persiper .

Nje nga miqte .. E paske O -ne te shtrember moj kako .

Tjetri.. Epo kaligrafi nga Byth e Kako Pines do ti tani smiley

Grava kish vare pushken dhe nuk e priste " te shtenen " . Se nuk eshte pa nishan ai smiley

 

Hej o Grave, ma bo hallall se nuk njifemi. Po nga je nga Kurveleshi, po s'e pate besdi ? Une jam nip nga Kuci, pranej. 

Dre, dre , po qeneke yni mor ! ma thuaj ne privat ne cilin fis se kuci i trimave ka qene eshte e do mbetet palca e Kurveleshit 

Casaubono, ate shprehjen; A jetojne ata si ne? Blushi nuk e kish per vehten, por per Palloshin. Tjeter kund rrihte çekani i tij. 

Tingellon paksa ters ajo pyetje, Pjer. Ne rastin me te mire ajo pyetje nuk ka kuptim, kurse ne rastin me te keq ajo pytje eshte tallje trapi. Kjo e ben Blushin qe ne rastin me te mire ai eshte palle k..% $i, dhe ne rastin me te keq ai eshte cinik i poshter.

Atij i duhet pikesepari qe krahas "Ata", te percaktoje se kush jane "Ne". Ose me sakte, e morem vesh qe Blushi eshte tek "Ne", por kush eshte tjeter bashke me te dhe te shoqen e prinderit e tij? Ku eshte kufiri mes "Ne" dhe "Ata"?

 

Ndermjet Blushit dhe Rames, ka nje hater-mbetje, nje zemerim por te pashpallur, sikunder edhe ndermjet disa te tjerve aty ne PS ndaj Rames, dhe qe e kane shpallur apo bere publike apo edhe me gjysem zeri. Ndersa ketu Blushi ruan nje fare etikete, e mbeshtjell zemerimin, hater-mbetjen me fjalen "Ne",  per tu mos u kuptuar çarja/kontradikta. Shife shkrimin e tij nga te gjitha kendveshtrimet. 

Qe te analizosh Blushin eshte njesoj si te analizosh K.Islamin .Maksimumi tyre eshte zemerata Letraro - Artisike , qe ne Shqiperi me pak talent ne renditjen e Germave mund ta formosh kur te duash nje rrol turfullues me pak floke te gjata , duke ecur rrugeve i trazuar nga Hallet e vegjelise smiley Apo nuk ka nga keta votbardhiste e karieriste te te gjithe ngjyrave qe psheretijne Klubeve ...me dashuri per ATME e per FE smiley

Ne Parti , nga Njerez serioze ka Qendrime serioze dhe Nisma serioze .Ka ballafaqime serioze ne Forume por edhe individualisht ku shpreh Alternativen e argumenton dhe jep edhe Argumentet se si do ta ndryshosh .Formon dhe krahun paralel me qe nuk ka sot Perjashtime e mba dhe Pergjegjesi .

dava "ballistesh " qe shtypin iriqin me bythen e tjetrit kane mbaruar prej Kohesh qe me Mukjen

Shqiperia nuk ka nevoje ti qajne Hallin si Blushi as ti qijne Hallin si Basha .Shqiperia eshte ne fazen qe do DANKO ...

Te tjerat jane zgjidhur qe ne ironine e viteve tetedhjete kur Lulezuan kakaperkat dembele e fytyrgrijte qe populluan partine e Krimit PD-hin , qe nuk lviznin nje gure nga vendi ....me shprehjen me shume se tallese

" kishte  bo nji Material " smiley

Edhe nderhyrjet e buzeshpervjelurve jane ne nje Linje me Mashtruesit e lloit Blushi .Gjithkush e paraqit sikur Shqiperia po vuan "hatane " pasi kishte mundesi sipas edhe mender Prof Olsit te ishte si Zvicra smiley  , me kusht qe te ishte ne krye Anonimi qe lyente Kaken me vija smiley 

Me kembe ne Toke njerez. Kini rruge dy here me te veshtire per te bere .

Te riktheni ato qe u Vodhen hajdutet e Berishes me shoke .Por jo me Lufte tashme .Me pune te disa Brezave. Fundja dhe me procese shpronesimi te hajduteve.

Dhe me pas te shihni se sa mundesi keni krijuar si ato qe kishit po qe ua dogji me Pishtare Demokracie berisha me Klanin e Hajdut e Kriminal te tij . Hiqni musteqe Mutrit nga Presidenca qe u fryjne Pishtareve . Dekoroni ata qe bien Ujin e pishem ne fshatra dhe bejne Kanalizime .

Dhe se fundi pasi te varrosni me Bande frymore nen tinguj Hareje Kllounet e perparimit te pas '92 , me procesion Fytyrvrejturit , te filloni te shikoni edhe cfare ka Bota perreth .

Ne qoftese nuk largoni nga Ekranet e propoganda UTURAKET fevziu e palacot mediatike anale ...fiksojeni ne tru .

Nje jet e mot ne permbytje do jeni ! Liria nuk eshte te Lehesh si QEN !

Fundja do kete dhe ndonje koment nga ne pertej oqeaneve si shakatore qe jemi . Gjembi ka mejtim ?

Blushi me ne fund e pranon se qeveria e 40 miljonereve nuk ka ma legjimitetin sepse e ka humbe shumicen me kohe .Ato nje miljon shuplaka jane  gati ti kthehen mbrapsh kesaj qeverie me ministrave hajdute  qe bojne nga 3 here  dasma sheikesh  me paret dhe gjakun e taxapagueseve fukarenje.Opozita nuk ka pse te presi me  pranveren qe te filloj demostrat,Popullit i ka vajtur thika ne eshter dhe kerkon urgjentisht nje lider qe ta permbysi sa me shpejte ket bande kriminale qe erdhi aksidentalisht ne pushtet me mashtrim e genjeshtra.

...Qe urgjentisht te kthehet kapobanda e kryekusarit ! Rri o kapo aman te keqen ! Beson se do ngopesh nga pema, " pa koqe " e Blushit ! 

Politik kills
Politik kills
Politik kills (x3)

Politik needs votes
Politik needs your mind
Politik needs human beings
Politik needs lies

That's why my friend
It's an evidence
Politik needs violence (x2)

Politik kills
Politik kills
Politik kills (x2)

Politik use drugs
Politik use bombs
Politik need torpedoes
Politik needs blood

That's why my friend
It's an evidence
Politik needs violence (x2)

Politik needs force
Politik needs cries
Politik needs ignorance
Politik needs lies

Politik kills
Politik kills
Politik kills (x3)

Politik needs force
Politik needs cries
Politik needs ignorance
Politik needs lies (x2)

Politik kills
Politik kills (x2)

Me shkurt Lehja i nderuar Grande Kaka duhet perkthyer ne Shqip me te Madhe ne cdo Krhese Rruge ,  Lehja eshte Liri por per QEN dhe PD-hin .

Larg nga qeneria e Berishes .Larg nga kecerit qe tundin zile si Basha .Larg nga mashtrimet e ketyre Langaraqeve qe kane katandise ate Popull ne Kazan Plehrash ku ushqehen Plehraxhij me teori dengelash !

Dhe ne se Genjeheni perseri nga Kjo kategori . ....Paste Meshire per JU ! Mos renoni besimin tek Vetja

Dhe nje persh per Ju i nderuar Njente Kapo

http://youtu.be/hrZqDU8pBaU

Well beni.You dhe te gjithe debilet e klases e klases se sotme pulitike shqiptare (PS,PD,LSI) ne 90 megjithe varferine e traumatizimin e komunizmes gjetet apo patet ne dispozicion popullaten me te re , me te shendetsheme e me te arsimuar qe shqiperia kishte patur ndonjehere.Patet gjithashtu nje avantazh te madh me dy vende te pasura si Italia dhe greqia te cilat punesuan qindra mije shqiptare duke u dhene kohe e hapesire qe ju te rindertonit vendin.Megjithate somehow you managed to fuck it all up.

Aha popullata me e re, me e arsimuar (e shendetshme pak e dyshimte po nejse) cau ferren qe ne fillim te viteve 90. Ato qe kishin mbetur iken ne 97 dhe u mbyll ai muhabet. Edhe gjysma e qeverise sot eshte me "te kthyer", perfshi dhe kryeministrin.

qe dmth ?? 

m'duket se PF po "baltos" figuren e rinise qe perfaqsohet nga businessmen si shkaba dhe 10ra marangoze anembane shqiprise qe "prodhojne miliona objekte" te cilat shiten dhe mundsojne "pushime ne plazhet me te mira te evropes dhe botes"

Pse i le jashte liste berberet (jo tonin)? Edhe ata sikur benin shume leke dhe pushime jashte shtetit.
 

ah po. 1 berber i zoti qeth 3 veta ne 1 ore. Qe nga 3 mije lek secili bejne 10 dollare. Kurse un ktu paguaj takse mbi te ardhurat nderkohe qe berberi ne shqipri ato i ka neto.
(shkeputur nga kapitulli i pare i librit jeshil te ekonomise qe ka lexu shkaba)

Lexuar apo shkruar?

te gjuha shqipe ka pas ca probleme kshuqe nuk shkruan vete.
(shumesi i 'mashkull' eshte 'meshq'!)

krenar qe i mesoni permendesh ato qe them une. s'kam fjale tjeter

qe ne mentalitet, realitet dhe koncept eshte bere "nje afrike me te bardhe". te vetmit qe kthehen nuk vijne me optimizmin e endrrave per t'i bere gjerat me mire. 

Gaia, ca i njof personalisht, ndaj nuk dua ti ze me emra, se jane o shoke klase o shoqe parties. smiley Te gjithe vijne me plane 5 vjecare te kopsitura sa s'ka me mire. Aq sa dhe familjet i lene ne te njejtat adresa. Hallall. Me mire ato, se ca te tjere.

Jo se e qelben fare .ne kohe te dulles gjyshi ne katund  donte te ndertonte shtepi te re ne nje korije qe kishte qene brez pas brezi prone e fisit tone.i vjen kryetari i keshillit nje karrocier me 5 klase shkolle .kishte qene gjithsej nje here ne jeten e vet ne tirane ne nje seminar 2 javor.Nuk lejohet ketu xha Asaf i tha se eshte jashte vijes se verdhe.E ndertoi diku tjeter gjyshi.ne katund ky muhabet.Sot po te ndertohen pallate 17 kateshe tek diga e liqenit  e vetmja zone e gjelber qe ka apo ka pasur tirana.Dhe pastaj merziten kur njerezit jane nostalgjike per enverin.ja keta idiote qe po qeverisin keshtu i bejne njerezit( apo nje pjese te tyre) nostalgjike.

smiley Hallal Buka Alba !

Dhe shume te tjera sepse e bene me QELLIM .... Njerez te paafte per te drejtuar nje Kooperative moren persiper te drejtonin nje Shtet me Ulerima . Shiko cfare plehrash ka nxjerre UJI persiper te cdo krahine ....dhe cfare u tregoi shqiptareve se kush i ka drejtuar .

Biles edhe shakatore .

Koalicioni ps eshte si nje anije e madhe e vjeter me shume te krisura e cila ndodhet mes permbytjes. 1 milion pasagjeret e saj po mbyten dhe ekuipazhi i anijes po perpiqet te ike nga kjo anije me nje varke shpetimi. Beni do krijoje partine e socialisteve prodhim PK. Ne rast emergjence ben koalicion me ps. PK-rit do zhgenjehen si ne rastin e metes, ca do vdesin nga overdoza.

Ka qene i loje ngriva-shkriva qe e hudhshim shortin me pllomen e dores (parc ose mrapc) dhe ne fund thuhej : Pakica shpeton ! Kshu ene kjo pune. Shumica osht gjithmone turme dhe mish per top e atyne zagarve qe kon pushtetin. Ata plehrat jone gjithmone te shpetum. 

O Blusho, po kollaj bohet kjo pune: Deklaroni vlerat e banesave e vilave tuaja dhe justifikojini publikisht. Nese nuk i justifikoni ato duhet te sekuestrohen si ne kapitalizem. Vetem keshtu te varferit do jetojne paksa si ju. Prandaj leni perrallat se kush jeton ne shtepi qelqi nuk mund te hedhe gure rreth e rrotull. Perfaqesoni brezin drejtues me imoral e hipokrit qe ka drejtuar ate vend.

Rrnofsh LlamPaxhi .Me kujton gjithmone lojrat qe luanim kur ishim Kalamaj .Tani ke kujtuar perfytyrimin qe kishim per Lojen Luftash para se te fillonte si ziheshim kush te merrte lojtaret  smiley Lumsi JU kalamajt e pallatit , luani qe femije  me lojra Partie .

Kjo te mbush me frymezim dhe thua " Ka te ardhme Shqiperia .Edhe femijet i ka anale "

Jo me droje Gjemb .Me gjere .Mos u truj .Populli e pret fjalen tuej !

Ky Blushi eshte nje pallkarino safi.

Koqes se kanarit ti mori te keqen, se edhe aq nuk vlen. Ky robi duket sikur i ka mbet ora para ´90. Ka rrezik edhe sot e kesaj  dite del nga shpija nga ora 16.00 e shkon e ulet te bordura e pret qe ti vijn shoket, te boj nji dor muhabet.

Akoma se ka mor vesh pallkarino qe Vatikani i rezervon vetes te drejten e vetos per te derguarin e nje shteti (ambasadori) ne Vatikan dhe kete te drejte te vet Vatikani e merr seriozisht.

Le te shkoje njehere Blushi dhe te pyesi nese Vatikani gives a single fuck per laicitetin e shtetit shqiptar dhe jo vetem per te.

Avash icik tashti, sepse ambasadori e cakton shteti qe e dergon, jo ai qe e pret. Sdq Vatikani mund ta refuzoj si kandidature dhe mos ti pranoj letra kredenciale. Po dhe ky muhabeti i fese pak kot mu duk mua. Pse Turqia ve gje ambasador katolik ne Vatikan? Jo.

Debris, nuk mund te beje Vatikani gjera te tilla sepse i bie te mos njohe Biblen ! Ben vaki kjo ? Kurre ! Llogjika qe perdor pozita , bile edhe Jozefinen e degjova aprovuese, edhe kardinali  italian qe ish shprehur i rezervuar apo kundershtues, e  prapsoi me takt.Ndaj per mua , nga sot ai eshte Ambasador dhe mua per dy arresye me eshte bere qejfi.

C'thua?

Te refuzon shteti qe te pret sa i lun fene. Ta thote cope bile. Nuk e dua.

Shtet por qe ka kushtetute Biblen ...harroje kundershtimin se para emrimit jane bere cduhej....! 

Dyshoj shume se edhe ai robi qe e hodhi ate gjys fjalen , ai perfaqsuesi , nuk pa ender naten dhe foli.

Te shohim si do shkoje.

po tani ne aksham e degjove ...si e drodhi ? 

Me thene te drejten Visari duket e vetmja kandidature konsensuale dhe nga njerzit e thjeshte. Ndaj shpresoj qe askush mos ti hap me telashe e te behet. 

Po ti tani mos u bej i trashe me zor, kush tha qe Vatikani ka te drejt per te emeruar ambasadorin shqiptar atje? Tjeter gje eshte emerimi e tjeter gje eshte refuzimi i emerimit. Dhe Vatikani kete praktike e ka patur me shekuj dhe me te gjithe shtetet. Te gjitha shtetet kane patur arsyen dhe diplomacine e duhur te caktojne persona te mirepritur ne Vatikan. Nuk behen keto pune fshatce, sic do me i bo Shqipnia, me vota dhe gjyqe popullore.

Pastaj kjo puna e fese myslimone te Visar Zhitit nuk ka qene arsye e nxjerr prej Vatikanit, por llogje kavaje te katunarve politikan shqiptar.

Une nuk e kuptoj, se c´duhet gjith ajo kembengulje nga ana e Zhitit apo e pordhitikanve tane per te shkuar si ambasador, kur vendi qe te pret nuk te don. Per cfare do te shkosh atje? Per te ngrof vezet? Cili eshte perfitimi i shtetit shqiptar tek nje ambasador, te cilin nuk ka qejf asnjeri ta kete ne tavoline?

Mesa di une dhe mesa i vete mendja te tereve, Visarit posti i eshte dhene si kortezi, meqe pasi hoqi piciret ne burgjet e diktatures per kot, para 1 muaji i vdes djali i vetem ne aksident automobilistik. Ate punen e myslymanit e nxori perfaqesia e Vatikanit ketu, por thjeshte per kot, sepse ne fakt ata qe e njohin e dine qe ai s'eshte as rob fetar.

pikerisht dhe bravo u qofte ! Me eshte bere shum qejfi per kete rast ! Te jemi zemergjere o burra se eshte kaq e shkurter, kjo virane jete ! 

Kam idene qe kjo llogjika e ambasadorit me "burg diktature" dhe "he mo se i vdiq dhe djali" eshte vetem llogjike shtetaresh shqiptare. Vatikani ka te drejte ti refuzoje idiotlleqe te tilla sa t'i doje palla. Dhe do Zoti dhe fillojne e zene mend dhe keto idiotet e Ministrise se jashtme nga idiotlleqe te tilla. 

S'ka lidhje, sepse pervec ketyre fatkeqesive qe ka patur ky rob eshte nje intelektual i vertet. Dhe sigurisht eshte ku e ku me mire, se ish- Ambasadorja ne Vatikan e cila merita e vetme e saj ishte qe ishte motra e Aleksander Frangaj dhe katolike. Tani si te duash, por zgjidh e merr. 

Po pse o vlla, o motren e Sandrit o Visarin do i themi ne Evropes? Aman o tu keqen se na ra leshte e kokes me keto dilema? Po bejini o trilema te pakten se late koqen e namit si vend!

a nuk mundet amabasadori shqiptar ne rome te mbuloje edhe vatikanin?

E mulon, vetem se duhet ti japin nje batanije pak me te madhe, se i dalin komet jashte.

Jo! Ai nuk mbulon dot gruan e vet naten, jo te mbuloje edhe Vatikanin tashti. smiley

Nje here ne vaktit kete jepshin makinen e ambasades per dasma. smiley

E lexove ate topic, ku thuhej, se sot po risjellim nje teme shume te kerkuar

CELEBRIMET

lidhje martese mes një shtetasi shqiptar dhe një shtetas grek.

 

Kujdes!

 

lidhja e këtij celebrimi nuk mund të kryhet në konsullatën shqiptare, por në një nga bashkitë e shtetit grek

 

…ku është bërë shpallja e martesës

smiley

 

Celebrimet... Me duket se ishte i vertete ai thashethemi qe ky do mbuloje dhe Vatikanin. Prit kur te dali dhe ndonje topic per FUNERALE tashti dhe ta kopsisin ate pune.

Nuk ti vrau syte "lidhje martese e nje shtetasi shqiptar (m) me nje shtetas grek (m)? smiley

Dashuria uber alles!

Nje shtet serioz nuk tensionon raportet me Vatikanin, (aq me teper  Shqiperia dhe sidomos pas vizites se Papes) per te bere qoka.Duhen respektuar ndjeshmerite e Vatikanit dhe per me teper komuniteti katolik ka njerez qe mund ta bejne ate pune.Zhiti i ka te gjitha cilesite dhe kredencialet por nqs qeveriu do ta respektoje per persekutimet, si person dhe simbolikisht, le ta coje ambasdor ne vendet nordike , ne Zvicer apo  gjetiu.Arsyetimet e tjera jo po jemi shtet laik, jo po Zhitin eshte ne shpirt i krishtere, pse nuk e dime ne kush jane kardinalet atje, jane akrobacira mediatike, muhabete pa buke.
 

O spiritus, po aman mer se a e kupton se sa anadollak e keni kete konceptin qe ketij robit qe nuk ka zanat po eshte cun i mire le ti gjejme ndonje ambasade europiane. Ore po nje ambasador i mire dhe profesionist ne kushtet e Shqiperise mund te sjelle qindra milione dollare investime, ose te pakten te na beje te respektueshem ne tavolinat diplomatike te botes. Akoma nuk e keni kuptu qe nuk cohet tjetri ne Ambasaden italiane se ka pas kenu konge italiane ne festivalin e 11, kur nderkohe Italia eshte nga partneret kryesore te biznesit shqiptar. Ose si ai mandakalli ne Washington qe iu kerkonte leke nga fitimi bojaxhinjve qe lyenin ambasaden. Nuk e di...nuk e di...

Ne historine e shtetit shqiptar, ambasadori qe impononte respekt dhe admirim ishte Faik Bej Konica.Nuk dime sa dollaro investime solli ne Albanie. Kjo puna e ambasadoreve pelivane qe do sigurojne investime eshte nje mit urban. Sikur gjithe ambasadoret jane ajka e diplomacise apo kultures dhe po cenohen rregullat e shenjta me Visarin.Une fola brenda logjikes se qokave, nepotizmit dhe tarafeve qe mbizoteron ketu. Plus pa zanat nuk eshte Zhiti.Ke koncept anadollak ti per shkrimtaret  smiley Dhe eshte ku e ku me i mire se plot anonime qe vegjetojne ne ambasada.

spiritus te jesh i sigurte qe edhe Faikut ne kohen e sotme do ja gjenin problemet.

pervec skenderbeut ska figure tjeter konsenuale kombi shqiptar

Do te te jap nje shembull konkret nga Shqiperia post-komuniste tranzicionale. Gugllo pak " Minxhozi" dhe "Danimarka".

Jo jo, desha te them punen qe ka bere ne vite ky njeri si diplomat dhe porpocionet e investimeve ne Shqiperi te nje vendi te vogel si Danimarka. 

ore nuk vjen biznesi madh, ai miliardollarshi ne nje lagje me 3 milion mamluke, edhe kur km i josh me mungesen e sindikatave.Pjerdhin investioret e medhenj per ambasadoret qe tundin deren.

Vjen qe c'ke me te, po te dish t'i biesh dyerve. Ato te medhate ne pjesen me te madhe e kane hobby te kene subsidiaries ne cdo shtet pavaresisht sa humbin a fitojne. ato te mesmet i gjen kollaj me dhomat perkatese te tregtise dhe investimeve, plus me emigrantet qe jane te rregulluar me punera tek keto. Plus edhe te voglat. Common denominator qe kane kompanite perendimore eshte qe urrejne burokracine dhe gjobat. Ketu po jam dakort qe nuk lodhen per 3 mil se nuk ja vlen headache. Ama ne kemi mbi 10 milion ne balkan qe nuk eshte treg i vogel. Por kur con ambasadore "tallasha" qe sic te thote PF dun nga fitimi bojaxhijve, nuk ka sesi. Nejse. 

T´emen e s´emes edhe ti moj Alba, po direkt e ne thela te medhaja dhe ti moj e uruar? smiley

Po ne mungese te Boeing, a kenaqesh me nje fabrike te prodhimit te gozhdeve te jevgut? smiley

ranci ka qe ndergjegjen e ka tepsi e ta thote ca menon, tave me korrent smiley

Proverbs 29;18."Where there is no vision people perish".King James Bible Elba.smiley

smiley bera shaka

Jo me larg se dje, pastori i kishes sone i beri quote kesaj. smiley Se na beri prezantim nese i  kemi accomplished our vision as a church. smiley Kisha jone kishte 400 mije USD shpenzime ne vit se eshte international dhe me shume influence ne latin america. Edhe une u ndjeva guilty qe nuk kisha bere me shume kontribute ne baze te vizionit dhe nuk na ishte rritur anertaresia sipas "people perish". Une miq qe te sjell per t'u anetaruar nuk kam se vete jam e huaj, por ama kur shkoj ne kishe vishem super chic per t'i rritur vlerat kishes. smiley Shpresoj se ne menyre indirekte do sjell anetaresi. Hmmmm. Heretik nuk besoj se do me quaje qe po bej mekat. 

Bibla I parashikon keto qe po heqim:I sought among you for the right man to lead and I couldn't find him ,therefore I'll spill my indignation upon you.."smiley

tx. I know. I have already seen it physically in Jerusalem first hand. smiley Keept it coming as it is wisdom a few get. 

Proverbs 29;18."Where there is no vision people perish".King James Bible

"Wer Visionen hat, soll zum Arzt gehen."   Bundeskanzler Helmut Schmidt

Ore PF po ambasadorlleku pune qoke eshte ne gjithe bote. Pa pyte njecik Obamen si ja gjeti asaj goces se mire pa zanat ambasaden ne Japoni.

Keta te Vatikanit nuk kane ambasadore nga vende me shumice jo kristiane, Egjipt, Turqi etj, apo kete rregullin e kane per Shqiperine.

O Fjalaaaa!!!! Po ti si amerikan qe je, e di qe ne USA ka old money dhe self made man. Per ambasadoren qe flet eshte school of thought ne diplomacy nga familja qe vjen. Vetem nese jeton ne Texas, ti mund te jesh kundra asaj kandidature. Atje ku ajo eshte, perfaqeson interesa ekonomike, strategjike, dhe ushtarake shume te forta per ameriken, pra eshte nje kandidature jo thejesh politike. Eshte rast kur nje femer vjen nga politka, ka nevoje "to get groomed" dhe te na perfaqesoje ne te ardhmen nese nuk do jete Clinton. Nuk shikoj ndonje "jashte norme" ne aspektin politik. Nuk e mendoj si favor rastin konkret. Dhe per informacion ka bere pune formidable zonja, qe te nderon per taxes qe ke paguar. 

Po vertet. Ne Norvegji deshen te vinin ambasador nje pronar grek restorantesh.

Dhe Evropa na bo xhibla

Qe kur hoqem dor nga bibla

Evropa na bo xhibla si bote Lushk Zengla ne mes fushe ...smiley

kush i rre kto mrojtsa, kush i bon kto xhibla,

kush i lshon kto predha, pallaveshi Minga,

(kush i lshon kto predha, 15 katshi Minga)

Ke ajo foto qe ka nxjerr dikush te asaj zonjes qe i thote policit : A qelbesira i m...t  ! Kush eshte ku...ve a te q ... robt.  Mbrapa ka nji statuje te Jesusit te gozhduar !!! Nice. He died for her !!!

Dead in the name of religion = 1.2 billion.

Dead in the name of atheism= 0.

How do you like me now ?

smiley

na fshin, na censurun. As Pjerin nuk e baterrdisin kaq keq.

O t'i q... nonen. Edhe i here qe bona un i vjershe ma hoqen. Une shkriva gjith talentin. KGB -ja in action ??? . eeeeeee.

They hate us 'cause they ain't us.

smiley

Haters gonna hate. Don't be tripping ...

smiley

 

Ata njohin pandjeshmërinë tonë, paaftësinë dhe mbi të gjitha mungesën e frymëzimit krijues për të kryer reforma të patrukuara

Pas ketij momenti luciditeti besoj dha doreheqjen Blushi.

Hajt se me mire do behet

Grande Kaka ...c'mu bere smiley

Hidhu andej nga Amerika . Boll me Blushin .Paska derguar komandantet e postave te Kufirit sh ramiz ( rp ) per te ruajtur kufirin Meksike -SHBA ..

Mire qe na ndoqen po dhe na qelluan . Pese vete nga 40 provum me kalu nga Meksika ne SHBA

Di o prej nesh jane plague / me do plumba i kane qellue  / bash per toke o i kane lshue / e ne spital i kane dergue ...

Pse nuk marrin shembull nga keta Guerrilsit e PD-hit ne Ferrs .Kane kalu neper shale te Policeve te paafte te Tahirit dhe u treguan Vendin qveritareve me aksion dhe asnje i Plagosur smiley

BIO JETEGJATESI ANTIOKSIDIM - manaferra nga Skrapari.

Ky malli yt per vatanin ka arritur nivele toksike.ne krogers ke sa te duash nuk ka nevoje te shkosh ferrave te skraparit.smiley

ja meqe e ke merak ate uellkamin  smiley 

Goxha goxha heren e fundit qe ka patur permbytje atje ka qene ne epoken e jurasikut.smiley

 

c'na cingris ne thelb t'oreksit

me prodhime te Skraparit

jemi ne stinen e preshit 

 Na ben tja plasim te qarit 

  Se njeriu eshte insan

 qe kerkon ate qe ska

 o gjen o ska derman

kete ka si beduva 

Dyshoj se jane Skrapari. Po sdq duken mire.

qe jane boi Skrapari mos dysho fare ! Vec atje feks edhe ... e zeza ! 

Jane me simetrike se kokat e skraparllinjve.smiley

Aaaa, nuk hyj ne pergjigjet qe jane kupetence e  emos ! 

Emigranto, a njeh njeri andej qe bo raki me manaferra (pa sheqer), mase na siguron noi shishe. 

pa para e do shishen Pjer?

Kush tha pa pare. Koston aty e percakton dhe e thote prodhuesi. 

zakonisht kur kerkon nje mall e thua qe jam i gatshem te paguaj.

ashtu si e kerkon ti, duket sikur e do qyl. 

Kjo eshte e keqja jote, se mendon gabim dhe jo çilter. Permisohu biri im. 

e kerkove qyl Pjer! Pranoje!

Kur e therret tjetrin bir ben ca aludime qe i ben njerezit te menohen smiley

kryministria kish nxjerr numrat e llogarive bankare per ata qe deshirojne te ndihmojne te permbyturit.

Per lexuesin indiferent, te dale e te hyje sa here te doje, autoriteti i tij si gazetar eshte i demtuar: pikerisht sepse nje here e dikur i kishte lezet qendrimi brenda vijes. Kjo qe mban pozicion prej filozofi te lashte grek, sikur e ben qesharak; edhe pse shkruan te verteta. Blushi qe diskuton varferine eshte pak a shume si Paris Hilton qe flet per mizorine (ndaj kafsheve) ne perdorimin e lekures.

Bukur, me pelqeu, e lexova me vemendje, duke nderprere edhe darken edhe rakine. Tani do filloj prape darken, duke iu kthyer komenteve. 

Po prandaj quhet rilindje o shok,apo kujtoje se ishte vec nje reklam elektorale? Ja qe nuk eshte ashtu..nga zero c'do gje,flije mendjen!! Ndonje ide si mund te behen ndryshe me mire gjerat nuk lexova.Shqiptaret keshtu ne pergjithesi... shtepine duan ta bejne ku te duan e me dy lek,por lumi te mos ua mar..dritat e ujin ti kene,por te paguajne me raste..rrugen e duan asfalt,por taksat mundesisht zero..Duan polici e rend ne dispozicion,por te mos i bezdisin me semafor e te tjera....Duan shendetsi e arsim si evropa,por falas e pa ngelsa..Duan pune e kur nuk ka asistenze e pension te larte..kjo eshte shqiperia mor shok,shqiptari i sotem eshte nje dembel i varfer,i stresuar e me prirje te theksuara kriminale,c'do gje qe e kundershton ne mentalitetin e ne veprimet e tij i duket dhunim !! Kot te pyes.. shteti e qeveria ta lere ne dore te privatit kete punen e permbytjeve?Sigurim i c'do shpie me detyrim ne kompani private,shtepite qe kompania nuk merr persiper te quhen te pabanueshme e familjet te largohen qe aty...apo nuk behet?  p.s. se harova...vdesin per nje stadium!!

Ka te drejte Blushi, nga fillimi ne fund. Thot ca te verteta qe politika nuk do t'i shoh, nuk do t'i pranoje. Mjerimi eshte ulur kembekryq, nga veriu ne jug, ndersa KM i ka kapur per fyti gjysmen e mjere te popullsis, duke pretenduar "edukimin" mes kesaj mizerje. Opozita eshte e kompleksuar prej mekateve te 8 viteve ne pushtet, dhe e merzitur sepse skellverit me te cilet fitonte milionat, tani administrohen nga banda tjeter, PS dhe LSI.

Mor i miri Ed, po pse ore per tena deftuar neve ato qe i kemi pare e i shofim per cerek shekulli  eshte ngjitur atje larte Ky Blushi ? Sot i pa ky dhe u dashka ta brohorasim ? Me duket se nuk e ke mire 

Llogjika funksionon ne pamje te pare, por ne fakt eshte pak me e thelle puna. Ne i kemi pare, i kemi prekur, e kemi jetuar mizerjen, ndoshta ajo nuk dallohet mire ne bulevard, por eshte vetem disa kilometra larg qendres se Tiranes. 

Puna eshte se ne nuk na pjerdh njeri, nuk kemi force, nuk dime te organizobemi, jemi te dobet, te manipulueshem, votojme vetem per dy krahet e politikes, nuk reagojme, jemi te mefshte, sepse kemi frike nga gjithcka: nga dhuna e fshehur dhe e hapur e politikes dhe mafies, te lidhura dhe te bera njesh.

Blushi eshte dikushi, dashur pa dashur ai eshte deputet, dhe ka ca shenja se nuk eshte njreri i kompromisit te ndyre. Te shpresojme se zeri i tij nuk do te denigrohet, por do te gjej terren edhe tek njerez te tjere me integritet.

Perndryshe....

Nuk kam force te mendoj se sa e errta jane muajt dhe vitet qe do te vijne per Shqiperine.

Grava, ti me kupton shume mire, sepse je nder te miret me skrupuj qe ka peshku. Repekt!

Po le ta kuptojme  dreqi e mori se kjo ceshtje eshte rrahur e miratuar paderman mes  autoriteteve petkatese ketej e pertej puna e ambasadorit  ndersa puna per Blushin dihet qe ai nuk ka fije respekti per shqiptaret,mbasi nuk e ka konsideruar kurre vehten shqiptar.Lexoja dhe flasim ! Une ckam patur per te ja kam thene ne shtyp e nuk ka thene gjysem llafi 

Rasti Harxhi.

Po te kujtoj rastin e Edith Harxhit qe e emeroi qeveria, por e refuzoi presidenti Moisiu.

ky rast verteton ca bohet brenda kazanit tone por nuk sherben si argument per sa diskutohet.Te jeni te bindur qe eshte marre mendimi i Vatikanit ! 

Rasti Harxhi eshte tipiku i refuzimit te ambasadorit nga vendi prites. U be debat i hapur ne komisione megjithese Ministri Mustafaj e mbronte kete zonjen e martuar me nje turk si shume profesioniste.

Arsyeja ishte qe zonja kishte llap publikisht per CIA ne disertacionet e saj e megjithese qeveria e dinte serish e emeroi ambasadore ne SHBA. Personi qe e kontestoi me shume kete zonjen ka qene Kastriot Islami, tashme deputet i PD-se. Qoq dinte Kaqi qe ngulmonte ne ate kohe, tamam si prifti yne qe i shpetoi goja per Zhitin. smiley

Shkurt, Vatikani eshte : mos luaj me miellin e gjermanit. Xhanem jo vetem me te gjermanit.

Ku eshte Shkaba per nje rebuttal?smiley

smiley  Redaksia po pergatit rebuttal dhe u shperndahet punonjesve (qe ata ta shperndajne neper forumet shqiptare dhe social media).

Dil o sali e mbroje bushin qe te deshtoje se te iken votat e te zhgenjyerve. Mos e le bushin te krijoje nje lsi ne versionin e te varferve se lsi-ja e pare eshte per ata qe jane ne pune. smiley

Ca partie mer, S'e ha Blushi ate kokerr. Te dalesh dhe ne zyre me raste. Mo rehat keshtu shkrimtar intellektuall, lesho ndonje ballone ne vaktit, mos e acaro shume "shoferin" e gezo jeten. 

E funit smiley

Eshte i embel porsi hallva

kryq na qafe do mbaj dhe grava

smiley

mire, edhe un te fundit:

Allahile, gje nuk shava,

mos me mbaj meri, o Grava.

per pak sa nuk shkrujta:

e pse te te mbaj meri

kryqi te ben njeri

Qe ta  dishe Kryqi eshte yni

Treqind e tridhjet seneja 

E vendosi Konstandini

 Burr i madh e melaqeja 

Fajin e ka Saliu!

eshte e sterthene dhe e ditur edhe nga femijet Asgje nuk e ndreq kurrizon vec ....

Thone qe keto permbytjet jani si arma sekrete e Hitlerit. I ka urdheruar Salija ne bunker para kapitullimit. Uje te behet, ka thene (dhe Blushit e Likes tu jepet nje komardare). 

Eshte nje fenomen qe po verehet edhe ne vendet me te zhvilluara, te varferit jane shumica ku sipas llogaritjeve 1% e popullsise se globit ka pasuri me shume se 99%.

ku 1,5 mld e popullsise se botes rron nen parametrat e minimumit jetik...

gjithsesi kritikat e shokut blushi nuk jane per qeverine jane per te zbuluar armiqte e fshehur ne parti, teknike e perdorur edhe me pare...

by Aqif Kopertoni | 9 February, 2015 - 19:59

Po ndejte gjate ne emigracion te fillon truri e të merr ere.

Blushin e paska blere Sala smiley

dimri i vetmise se Modhe per Ramen nuk paska te sosur, sic po duket vetem me beqen do katandiset ne fund, qeveri me mizerabel, me te  lodhur e me jashte realitetit nuk me kane pa sy dhe duke konsideru dhe pritshemerine qe i perket hapsires qe te lejon establishmenti.

Nuk eshte tamom kshu , Roni ne faqe te tjera si pershembull tek Lapsi.al me emer dhe mbiemer eshte komplet kunder qeverise Rama , ketu me shume e ka nga halli , sic duket ka fryke nga emigranti  .

smiley shatziiiiiii, e di qe emo s'ta merr per keq. 

Maria Elena • 5 mesi fa

Mia nonna diceva che il mondo sarebbe finito quando le donne avrebbero abbracciato gli alberi ... non c'era ancora il computer!

Te varfrit duhet te organizohen ne grupime politike, te udhehequr nga studentet apo intelektualet e vertete, ata qe kane mbet  te pa molepsur nga sistemi.

Megjithse rama po tenton te shkatrroje perfundimisht me masat e marra edhe keto grupime, ka shprese qe te lindi nje kunderreaksion i dobishem si rezultat i ketyre pseudoreformave qe po ndermer.

Pritet qe Blushi, Fevzo ose te dy bashke te botojne nje liber: Si te behesh i pasur. Dhe qe ku u kry. 

Te varfrit duhet te organizohen ne grupime politike, te udhehequr nga studentet apo intelektualet e vertete, ata qe kane mbet  te pa molepsur nga sistemi.

He Emo! Gjalle jane bilbilenjte, gjalle.

kete radhe do zbatohet drejt komunizmi. ke per te pare. mesuam nga te metat e mangesite e heres se pare. se nuk thon kot: hera e pare s'quhet.

Komunizem Reloaded

Hell yeah!!!

mao maosmiley

kjo me shum mund te quhet "hotfix"

 

ajo periudha 44-91 ishte nji dry run, tip rehearsal.

by Bamke Qylollari | 9 February, 2015 - 20:50

Po ndejte gjate ne memedhe te zë truri myk.

Qeka frymezu nga Syriza Ben Blushi dhe po perpiqet te ri-rreshtohet. Problemi i ketij eshte qe eshte si nano, s'ka piken e vullnetit ti shkoje deri ne fund. Thene kjo, brenda tre deri ne gjashte muaj pritet libri i ri i Blushit, qe dmth dhe veteridimensionimi i shtatedhjeteepeste i Blushi

beni eshte nostradamusi shqiptar.ka parashikue si do jete bota e shqiperia  ne 2050 ...

Si ta nxe goja te thuash qe qeverija ka humb fakirin/shumicen/popullin ? smiley

Kabim be qe ne konceptim. 

Nuk mund ta humbasesh diçka qe kurr nuk e ke pasur - thot i moqmi smiley

Jo me se per ate pune votat i mori e popllin e pati me vete qe cke me ate pune ai , problemi eshte se ne vend te rregulloje koken qe mbulohet me kapele floriri , ja nisi nga kembet e zbathura

a sheh se edhe derri ka fillu me msu not smiley  ishalla ka shpetu i shkreti

smiley

i wonder a tu notu not qeni , not bretkoce apo not me fe te kundert

Populli haluçinant desh LSD-ine a LSI-ne çe ka. PS si perhere mori po ato vota qi i ka lon merhumi trashegim.

 

shpetuan ulerinte Arian Cani, nuk u mbyt asnje, ne vend te mbytej dikush nuk u mbyt asnje , kjo eshte cmenduri hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj-  spushonte robi si i cmen

ktij i them halucinacion narrativ une

smileyNe Vlore do ta fillojme, e ne Bari do ta mbarojme pallatin e ri te Lulit smiley

Une them qe nje 1/3 tjeter e ha nga nje shpute te perditshme a ndonje shkelm te lezetshem e te padhunshem.

Miremengjesi!

ja dhe beni - ky princ i vogel i Tiranes qe ne kohe te tilla permbytjesh rrin e mendon per filozofine e varferise dhe efektin e saj te populli jone i drobitur ... 

ah mer Ben ja pra b*tha jote edhe e shokeve te tu jeni problemi! po pse mor hajvan qe vjen e na shkruan ketu si i mencur i ... nuk e dinit juve qe kishte varferi ekstreme ne ate vend? Tani e more vesh ti???? 

Po si mos ket varferi kur ti me shoqeri shisni pordh gjith diten neper Tirane ne bllok si VIPa ne vend qe te mendoni per nje sistem ekonomie se si do mbahet ky popull mbi nivelin e varferise qe te paska tmerruar kaq shume ti. 

Ik mor legen qe te duket sikur jep kontribut duke share njehere nje pale politike e njehere tjetren.

Hajt pra hidhu e jepi dum varferise e mos na bej filozofira ketu! 

Kujtoshim se varferia ishte thjesht muhabet gazetash, po aty varferia qeka ul kembekryq e pranokan vete qeverisesit.

Varferi edhe ka patur edhe s'ka patur sepse te gjithe ishin rregulluar, kush kishte djemte jashte shtetit, kush merrej bujqesi, blektori por tani qe pasurine ua mori lumi bashke me llumin. Tani jane per te qare hall. 

Me kujtohet kur ra termeti ne 85 mos gaboj andej nga Fieri, vec ti shikoje njerezit qe u vinin kazmen shtepive canin muret, me qellim qe shteti tu ndertonte shtepi te reja. smiley

 

Nuk eshte e veshtire fare ti besh kritika sot nje Boletikani Alabnezi ne ate gjendje qe eshte ekonomia dhe niveli social Shqiptar !!!

Per mendimin tim ky artikull eshte nje kercenim i paster fare qe qarqe te cilat e sollen ramen ne pushtet po ja bejne atij hapur !!! 

Gjindja e vogel nuk ka buke me ngi barkun pra rrejedhimisht nuk ka as kohe e as deshire te merret me gjera 'madhore'. Te gjithe e dime se Ram-Rilindja eshte i pabese dhe pikerisht kete po ja permend dhe Blushi. Rasti i fundit i pabesis se tij ishte dhe rrokada e dades (mafjos bolshevik me tank e topa) me bregun (mafjos perendimor). 

Gjerat madhore kane filliuar gjithmone te vogla smiley Presim tha .....

 

Kjo eshte Lura para pak kohesh  smiley

Ja dhe Fiksi kur vinte Alarmin per masakren ne Devoll andej nga 2012.... 

Banori - Do marrësh inerte këtu?
Fiksi - Dua të marr inerte në lumë. Mos kem probleme me këta o burrë me ...
Banori - Devolli nuk ka pasur probleme, merr sa të duash, as...Ka Devoll sa të duash as.. Mos kujto njeri, se po i kujtove ata duan dhe lekë pastaj.
Fiksi - Ti thua, nga Ministria e Mjedisit s'vjen njeri kështu?
Banori - Po jo o, as ka ardhur asnjeri, as që bën vaki, as..
Fiksi - S'të thotë askush gjë?
Banori - Po jo or. Çfarë thua ti!
Fiksi - Marrin gjithmonë kështu (inerte)? S'të pengon njeri?
Banori - Pa taksa, pa gjë.
Fiksi - Problemi është, që është periudha që s'duhen të lejohen, prandaj them unë.
Banori - Po jo o, s'ka pas asnjëherë problem Gramshi. 

Po po cerek shekulli lesh me qime. Te varferit jane shtuar nga shteti neokaroliberal: zapto ku te mundesh, vidh sa te mundesh.....etj. Ngase duhet krijuar nje shtrese e re kapitalistesh. Por kapitalistet e emeruar jane te destinuar te deshtojne, ceshtje kohe dhe rrethanash .Nderkohe te varferit shtohen dhe qytetet rrethohen nga zona informale qe gelojne nga injoranca, papunesia krimi etj. fshati zhytet ne mjerim.

Po shyqyr fati jone qe jemi ne bythe te europes, emigron ne europe e tutje ne angli ose north america dhe ja u zgjidh pjeserisht nje problem. Nje populli qe ka nje te treten e tij  te emigruar jashte ,ky eshte treguesi me i mire i deshtimit 25 vjecar te politikaneve , shtreses drejtuese, elitave te ketij kombi. pra kane deshtuar politikanet, qe kane detyruar 1/3 e popullit te largohet jashte vendit, ne pjesen me te madhe pa asnje gje , drejt ne aventure dhe loje te rrezikshme me jetet e tyre. 

Jam i bindur qe nese do ishin kushte me te mira ne europe , mbase vetem nje e treta do te mbetej ketu ne shqiperi. Dukshem numri i atyre qe perpiqen te largohen nga shqiperia ka filluar te rritet perseri  nga 2009 e ketej pas nje uljeje midis 2003-2008.

tani, nje pyetje kesha u , cillit  u do bere testi ? arsimtareve, mjekeve ,  apo politikaneve???  

A eshte e vertete se ndihmat nga jashte per permbytjet po i menaxhon dhe shperndan Luan Bregasi?

ka ndonje faqe ku mund te bejme donacione per te permbyturit? 

Haha.. sapo vura re tek fotografia derrin qe noton... smiley Ose qe ecen? smiley

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).