Kurdoherë që përdor termin Ateizëm i Ri, më pyesin, “Çfarë është ky e çfarë është ateizmi i vjetër?” Kështu që më lejoni të qartësohem.

Wikipedia e përkufizon Ateizimin e Ri si një “lëvizje politike dhe shoqërore” që mbron pikëpamjen se “besimi fetar nuk duhet thjesht të tolerohet, ai duhet konfrontuar, kritikuar dhe të ekspozohet me argumenta racionale kudo që ai shfaqet”. Enciklopedia e Filozofisë në Internet thotë që Ateizimi i Ri është saktësisht tërësia e pikëpamjeve antifetare të Richard Dawkins, Sam Harris dhe Christopher Hitchens [ateistë bashkëkohorë të njohur].

Kur sjell ndërmend Ateizmin e Ri unë kam parasysh lëvizjen reaksionare antifetare pas 11 shtatorit [2001], që kërkon me ngulm zhdukjen e besimit fetar, kudo e kurdo që i del para.

Ateistët e Rinj e kanë bërë të tyren nëntitullin e famshëm të Hitchen-it, “feja helmon gjithçka”, e cila është një bindje e bazuar në ndjenjë jo në fakt. Në terma më të thjeshtë, Ateizmi i Ri është bindja që feja është burimi i shumicës ose të gjitha problemeve në botë. Një bindje e rreme që gjatë 100 viteve të fundit prodhoi vrasjet masive të Luftës së Parë dhe të Dytë Botërore, kolonializmit, komunizmit, imperializmit, Koresë, Vietnamit dhe luftës në Irak – ndërsa të gjitha nuk kishin asnjë lidhje me fenë.

Ka rëndësi të bëjmë dallim mes ateizmit dhe Ateizmit të Ri, sepse ateizmi, në vetvete, është një pohim jo pozitiv. Ateizmi im, për shembull, do të thotë që unë besoj se nuk ka Zot. Ateizmi është i paqartë në faktin nëse Zoti dhe feja janë të mirë apo të këqij. Në çastin që ateisti del jashtë këtij prizmi, dhe përqafon përkufizimin e sipërpërmendur për Ateizmin e Ri, atëherë ai nuk është më ateist. Atëherë ai është një anti-teist.

Dan Harmon, krijuesi i programit televiziv “Community” kritikoi Ateistët e Rinj në një Tweet, “Ju ngatërroni ateizmin “unë s’besoj në Zot” me antagonizmin “Ju s’besoni në Zot.”

Ateistët e Rinj janë të fiksuar sidomos me islamin. “Ateistët e Rinj kanë flirtuar e herë-herë e kanë përqafuar me forcë armiqësinë irracionale kundër myslimanëve,” shkruan Glenn Greenwald. Pse ky pohim i Greenwald kaq i vërtetë? Ateistët e Rinj janë krejtësisht të njësuar me narrativën e “përplasjes së qytetërimeve.”

Ateistët e Rinj janë të kyçur në fantazinë perëndimore përdhuno-dhe-shpëto. Ateistët e Rinj besojnë se janë të dërguar për të shpëtuar Lindjen e paqytetëruar. Ata janë çlirimtarët perëndimorë moralisht të pagabueshëm të “kontinentit të zi”. Me fjalë të tjera, ata janë në një mision jo hyjnor për të shpëtuar gratë e Lindjes nga burrat e zinj. “Fantazia përdhuno-dhe-shpëto nxit rolin e narratorit të çlirimtarit perëndimor si integral i fantazisë së shpëtimit kolonial,” shkruan Ella Shohat në një ese të titulluar “Gjinia në Orientin e Hollivudit”.

Kjo fantazi i ka kyçur Ateistët e Rinj dhe terroristët islamikë në një marrëdhënie simbiotike. Të dyja, al-Qaeda dhe Ateizimi i Ri nuk mund të ekzistojnë pa njëri-tjetrin. Propaganda e Ateizimit të Ri deklaron, “Ne jemi në luftë me Islamin.” Propaganda e al-Qadeas thotë, “E shikoni, perëndimi i ka shpallur luftë Islamit”. Të dyja shërbejnë si instrumente rekrutimi për njeri-tjetrin.

Ateistja e Re e njohur Ayaan Ali Hirsi, për shembull, është folësja kryesore në konventën e Ateistëve Amerikanë të këtij viti. Emri i saj është e garantuar që do të rritë shitjen e biletave te Ateistët e Rinj entuziastë. Pse? Një herë ajo bëri thirrje për luftë ushtarake kundër Islamit – jo kundër ekstremizmit islamik, por vetë Islamit, dhe shprehu keqardhje për vrasësin në masë, islamofobin norvegjez, Anders Breivik. Nderimi publik për Hirsin si një zë i “arsyes” mes Atestëve të Rinj nënvizon karakterin agresiv të gjithë lëvizjes së Ateistëve të Rinj.

Si fundamentalistët fetarë, Ateistët e Rinj janë kyçur në të menduarit magjik. “Nëse edukojmë dhe manipulojmë” besimtarë të mjaftueshëm në numër në mënyrën tonë të të menduarit – “e vërteta” – atëherë bota do të bëhet prefekte – problemet tona do të zhduken. Kjo është psikoza e ëndrrave utopiste. Është miti i madh dhe i rrezikshëm i Iluminizmit. Një mit që na “mësoi se mjedisi ynë, mjedisi ynë shoqëror dhe material mund të transformohet përmes manipulimit shkencor dhe racional,” shkruan Chris Hedges. “Besimi te manipulimi shkencor dhe racional i qenieve njerëzor që të realizojnë një botë të përsosur i ka çuar miliona viktima të pafuqishme drejt persekutimit dhe vdekjes.”

Këto ëndrra utopike na dhanë racizmin shkencor, programet e sterilizimit nazist dhe komunist, dhe masakrat antifetare të shekullit të 20-të. Ateistët e Rinj, të cilët janë kryesisht të bardhë, klasë e mesme, janë të mbështjellë në mbivlerësimin e tyre për veten. Ata janë të paaftë të vlerësojnë dallimet ose njerëz që përmbajnë më shumë se karikatura një dimensionale e përkufizuar nga aspektet më negative të teksteve të tyre fetare. Nëse Bibla thotë, “Vrit me gurë shkelësin e kurorës”, atëherë gjithë të krishterët reduktohen në vrasës me gurë të shkelësve të kurorës. Nëse Kurani thotë, “Shpallu luftë jo besimtarëve”, atëherë gjithë myslimanët janë luftënxitës e vrarës të ateistëve.

Për më tepër, Ateistët e Rinj janë thellësisht kundër idesë që feja mund të frymëzojë njerëzit të bëjnë gjëra të mira, e për këtë arsye Sam Harris dhe Richard Dawkins tallen me besimin e Martin Luther King-ut. Në mendjen e tyre, pavarësisht faktit që Dr. King kishte deklaruar shumë herë se ishte frymëzuar nga ungjilli social i Testamentit të Ri, Dawkins dhe Harris pretendojnë se ai ishte frymëzuar nga idealet humane shekullare. Ateistët e Rinj vënë në dyshim dhe besimin fetar të Gandit, Muhamet Aliut (“Asnjë vietnamez nuk më ka quajtur ndonjëherë negro”), e kështu me radhë.

Mbivlerësimi i vetes është gjithashtu arsyeja bazë pse Ateistët e Rinj janë të verbër ndaj dhunës së shtetit. Ata janë të verbër ndaj faktit që dhuna jo shtetërore është gjithmonë reagim ndaj dhunës shtetërore. Ata përdorin standarde të dyfishta: dhuna shtetërore është barbare dhe çnjerëzore, kurse dhuna e shtetit, dhuna jonë, është racionale, humane dhe arsyeshme.

Ky mbivlerësim personal e shfaq veten në misione hipnotike dhe të rrezikshme. Këtu fantazia përdhuno-dhe-shpëto materializohet në thirrje për dhunë. Të dy, Hitchens dhe Harris bënë fushatë për luftën në Irak, e cila jo vetëm vrau 200 000 civilë irakianë, por krijoi gjithashtu urrejtjen me të cilën ushqehet terrorizmi. Kjo urrejtje nxiti ata që vendosën bombën në Boston, sulmin në Sidnei dhe Paris. Harris e quajti pushtimin një “mision humanitar”, tha se tortura në luftën kundër terrorit mund të jetë “moralisht e nevojshme”, dhe është pro skedimit racor, kurse Hitchens besonte se pushtimi ushtarak i Irakut do të krijonte një botë të “sunduar nga arsyeja dhe virtyti.”

Mbivlerësimi për vete është shkaku pse Ateistët e Rinj nuk përpiqen të hetojnë Tjetrin. Në mendjen e tyre, feja është e keqe; prandaj aktet e këqija janë motivuar nga feja. Pas sulmeve në Paris [revista satirike], Dawkins shkroi në Tweeter, “Jo gjithë myslimanët janë terroristë, por nuk është nevoja t’ua them [se cili është] besimi fetar i terroristëve.” Në mendjen e Dawkins, terrorizmi nis e mbaron me Islamin. Dawkins nuk e vëren që “terrorizëm” është një term arbitrar (ne nuk e përdorim atë për dhunën shtetërore ose dhunën tonë), por ai demonstron mungesën e dëshirës të hetojë kushtet që ushqejnë terrorizmin: shqetësimet politike, qëndresa ndaj pushtimit, varfëria vrasëse, braktisja, diskriminimi, hakmarrja dhe pafuqia.

Ateistët e Rini, të shkolluar, kryesisht të bardhë, jetojnë në lagje të pasura të vendeve të zhvilluara. Ndodh që ata i përjetojnë vështirësitë që jeta na ofron shpesh, por ata nuk e njohin dëshpërimin në ish-kolonitë perëndimore. Ata nuk e kuptojnë çdo të thotë të jetosh me më pak se dy dollarë në ditë, në një regjim që e kufizon lirinë. Ateistët e Rinj nuk e kuptojnë dot çdo të thotë të abuzohesh për arsye racore, të skedohesh nga agjencitë e sigurisë, të torturohesh, bombardohesh, pushtohesh dhe të burgosesh pa gjyq. Ata nuk e kuptojnë dot as si ndihet njeriu që jeton pa asnjëfarë kontrolli mbi të ardhmen. Në vend që të përpiqen të kuptojnë Tjetrin, Ateistët e Rinj shenjtërojnë superioritetin e tyre material.

Fiksimi te feja si burimi i problemeve të botës është tërësisht në kundërshtim me realitetin. Në fakt, është krejtësisht zhgënjyes. Ajo që është gabim në Lindjen e Mesme nuk është Islami, por regjimet despotike, autokratike që sundojnë duke përfituar nga patronazhi i Amerikës. Ajo që është gabim në Perëndim nuk është krishterimi, por fashizmi i tregut të lirë: tregtia e lirë, ndotja masive, ndryshimi klimaterik, pabarazia e të ardhurave, diferenca e pasurisë, racizmi dhe emigrimi që vjen nga vendet që kanë rrëshqitur në kaos – shumica si pasojë e politikave perëndimore (tregu i lirë, ndryshimi klimaterik, lufta kundër terrorizmit dhe drogës). Dhe ajo që është gabim në Izrael nuk është judaizmi – shumica e themeluesve të Izraelit dhe udhëheqësit e tanishëm ishin ose janë ateistë – por aparteidi, grabitja e tokës dhe poshtërimi i popullsisë arabe.

Fantazia përdhuno-dhe-shpëto i verbon Ateistët e Rinj të shikojnë këto probleme në vendin e tyre. “Të pa civilizuarit” në vende të tjera kanë nevojë të shpëtohen nga evangjelistët e qytetërimit perëndimor, ose kështu thonë ata. Fokusimi te padrejtësitë sociale në vendet me shumicë myslimane duhet të bëhet paralel me normalizimin e faktit që 50 milionë amerikanë jetojnë në varfëri të thellë, dhe që Amerika ka 25 për qind popullsisë së burgjeve në botë.

Unë kam qenë Ateist i Ri. Nuk jam më. Tani jam ateist i modelit të vjetër. Jetova një dekadë në vend me shumicë myslimane. Tani jetoj në SHBA. Pasi i kam konsideruar si vendin tim të dyja, Lindjen dhe Perëndimin, ju garantoj që ne nuk e çmojmë jetën më shumë se ata që i bombardojmë, pushtojmë ose poshtërojmë. Nëse dikush ka nevojë të shpëtohet, gjasat më të mëdha janë që jemi ne.

 

"E-Zani"

171 Komente

Pirdh pirdh. Ateistet kane problemin me te madh me islamin se ai eshte treguar me problematiku e me i dhunshmi kete shekull. Fete e tjera jane maturuar e urtesuar. Regjimet despotike dhe kulti i parase sigurisht kane kusuret e tyre po kjo sdo te thote qe islami eshte engjell, perkundrazi, sic po e shohim perdite eshte me shume kult i frikshem e i paperpuethshem me normat moderne sesa fe. E kam pare ket sam harrisin nje nate ne tv dhe me eshte dukur shume logjik e i artikuluar aq sa po mendoj seriozisht ti lexoj nje liber. 

Fete e tjera jane maturuar e urtesuar.

sidomos njera qe thote se lopa vlen me shume se gruja ! smiley

Per cilen fe e ke?

per ate me te vjetren nga ato qe praktikohen edhe sot

Nuk e kuptoj si mund ti thuash "kult I frikshem" nje feje qe numeron mbi 1.6 billion besimtar ane mban botes, islami qe sheh ti tek fox news nuk eshte Ai qe predikohet neper xhami e ne libra. Sipas gjykimit tuaj I bie qe kto 1.6 billion njerz jane te gjithe njerz te dhunshem dhe terrorist. Mendo sa mysliman ndodhen ne amerike qe praktikojne fene cfare do te ndodhte nqs te gjithe do te ishin terrorist dhe te dhuneshem. Nuk e kuptoj fjalen " fe te moderuar" ne qofte se e ke per ato fe qe marrin miliona ne mos miliarda dollar donation qe te ndihmojne ato vende te varfera qe femijet vdesin nga uria rrugve por qe zgjedhin te bejne mure e tavane me flori qe ti tregojne dynjase se ja sa fe e pasur e e paster jemi apo ato fe qe edbe pse eshte viti 2015 lajn fytyren( me fal me shprehjen) me shurre kafshe qe te pastrohen nga gjynahet, nejse te gjykosh 1.6billon njerz sepse disa kane zgnedhur te devijojne ne nje rruge qe vete islami e denon dhe nuk e pranon edhe problem per ju.

Ti ke thënë atë qëduhet të thoje në fillim , në fund fare. Pse u mundove të shkruaje gjithë atë fashikull , kur e kishe mbyll me fjalët e fundit.

I papam o peshku. Nje dite te qisin komunist te hufingtonit diten tjeter direkt saltro per kollajllik dhe del i foxit. Ec mo smbo pershtypje. Po ate përemrin 'ju' pse e fut nga prapa o durrsi? Po flet me mu jo me 100 veta. Ai argumenti qe smund te jet feja carllik se besojne 1.6 miliarde eshte idiotllik i paster. Qe ta moresh vesh tij carlliku dhe injoranca njerezore nuk njeh kufij. Sasia nuk tregon cilesi. Sa her ka tregu historia qe rrotkarizohen me miliona rob ne histeri kolektive? Plot ke, komunizmi, revolucioni kinez, gjuetia shtrigave te salemit, populli kores veriut. Dmth numri nuk eshte argument. Fundja dhe sot miliona amerikane qe mendojne se homoseksualiteti eshte zgjedhje e ndergjegjshme jo trashegimi. Ashtu sic ka toca kuklle plot qe besojne qe nje burre qe boni seks me nje 12 vjecare o profet. Vari më k. 

[...the Mahommedan religion increases, instead of lessening, the fury of intolerance. It was originally propagated by the sword, and ever since, its votaries have been subject, above the people of all other creeds, to this form of madness. In a moment the fruits of patient toil, the prospects of material prosperity, the fear of death itself, are flung aside. The more emotional Pathans are powerless to resist. All rational considerations are forgotten. Seizing their weapons, they become Ghazis—as dangerous and as sensible as mad dogs: fit only to be treated as such. While the more generous spirits among the tribesmen become convulsed in an ecstasy of religious bloodthirstiness, poorer and more material souls derive additional impulses from the influence of others, the hopes of plunder and the joy of fighting. Thus whole nations are roused to arms. Thus the Turks repel their enemies, the Arabs of the Soudan break the British squares, and the rising on the Indian frontier spreads far and wide. In each case civilisation is confronted with militant Mahommedanism. The forces of progress clash with those of reaction. The religion of blood and war is face to face with that of peace.” 

 

― Winston S. Churchill,

Normal qe Islami do i hapte lufte edhe ateizmit perendimor pasi u hapi luftra te gjithe feve te tjera. Shkrime te tille nga mendimtare te 'paanshem' me emra perendimore te botuar ne gazeta te "pavarura" islamike jane ato qe radikalizojne te rinjte te shkojne e te presin koka njerezish shkretetirave te Arabise. Turp per ate qe e ka nxjerre ketu kete shkrim, vecanerisht per dite Pashke dhe Passover.

Gezuar Pashken te gjitheve.

Turp seshte. Ne demokraci ka vend per cdo lloj diskutimi, ska dite apo tema tabu. Boo tani e pashe, ky ezani mos eshte qe portal fetar? Vk harxhova kot fjalet per kta loqe. 

e ke te shkruar ne krye, Respublica vendin ku eshte marre artikulli ne fjale. 

Gezuar Pashket nji here, kujtdo qe i feston.

Llafe miletash e gazetash, do ket gjithnji. Si edhe vrima gardhi.

Ja te them vetem kte, o PF: po te kishte Zot, a s'do na i kishte kursy kto avdalliqet per dit te diel? A s'mendon se do na i kish kursy? Logisch, nicht? do thojte nemcja.  Mirpo ja qe Zoti te ben me gazete, plus te ben edhe me gazete tjeter qe merr nga gazeta e pare, ben mesazher qe ta merr si top hallve harabije ene ta shlo direkt e n'pajat ene te thote: haje topin tani, te hallves. smiley

Ah dhe mo e roncishmja: osht e diel! Osht e diel = mos e rruj per gjosen, as Zoti (sic) nuk e rrujti, kur e meno.

Apo nuk e rrujti per t'Premte. Hajt e zihena i cik per kte, se ia kemi mor doren me ate daten: 28 a 29 smiley   smiley

Gzuar, Gzuar, pa cqt. smiley

 

Aha Emo, Zoti boni shume gra, po tha njona eshte e jotja me tager, te tjerat jane potencialisht te tuat. Nderkohe, Taqua, Maqua dhe Ramazani, i vajten Kadriut per dite diele dhe i thane: Kadri, kemi ardhur ne shtepine tende sot per te diskutuar ne menyre te lire dhe demokratike nese e ke gruan kurve. Ti besojme nuk je antidemokratik, apo jo? C'eshte ai llaf, tha Kadriu. Po ju urdheroni, urdheroni brenda!

 

mos i kan shku per "dite te Kadrit" smiley

ku e sheh radikalizmin tek ky shkrim ti PF? ca ja fut kot pash Zotin...

Gezuar Pashket besimtareve katolike. (Apo thuhet Pashken?)

Keto Adminat e peshkun jan te papam.. kam kerkuar para disa kohesh te porsoja nje tem te tille dhe sma kan lejuar sot del e postuar si pa gje te keqe.. pfff sna u nda ditatura neve.. dhe ne lidhje me temen ne fjale pash disa gabime kolosale qe ka bere autori, asnjhere feja apo besimi ne Zot ska qen burrim lufte.. gjithmon eshte perdorur emri i Zotit si vegel per te arritur qellime politike.. kshu qe te gjitha argumentat dhe teorite qe u dhan me siper bien posht shume lehet nqs kuptojme kete gje... 

ju garantoj që ne nuk e çmojmë jetën më shumë se ata që i bombardojmë, pushtojmë ose poshtërojmë

"Viiva la muerte" ishte po aq frankiste (dmth "spanjolle"), sa eshte edhe sot islamiste (dmth "arabe").
Nihilizmi (fashizmi, ...) nuk ka gjyre (rrace, komb). 
"Rrofte vdekja" eshte internacionalja e tyre.

Autori e ka publikuar kete artikull fillimisht ne Middle East Eye ku punon si gazetar. Eshte portal i pavarur me baze Mbreterine e Bashkuar, anon nga e majta dhe ka bashkepunim te nderjsellte me burime te tjera mediatike si BBC-ja, Huffington Post, etj. Mbase Lindja e Mesme si reference frikeson lexuesin mesatar, por nenkupton thjesht qe si portal i dedikohet lajmeve te kesaj zone. 

 Nuk e gjykova artikullin apo temen qe eventualisht eshte hapur, cenuese te dinjtetit te krishtereve pasi trajtohet qasja e ateisteve te rinj. Por nese shihet keshtu, mbase nje kend per te uruar pashket nuk do ishte keq te hapej, pavaresisht se nuk ofron debat. Mos harroni qe ne dite festash, edhe Papa nuk harron te permende tolerancen fetare sidomos ndaj myslimaneve per te cilet eshte krijuar nje opinion antagonist ne vendet ku jetojme.

Se fundmi, e solla sepse ka eko mendimi ne popullaten shqiptare ku islami perceptohet nepermjet radikaleve dhe terroristeve qe shohim ne media, edhe pse statistikisht rreziku eshte joproporcional me shqetesimin. 

 

Derivati i derivatit....

Jo moj mos kij gajle hic, se nuk i ke prishe kurrgja festes me kete shkrim qe ke sjelle ketu. Te ishte per te cenu dinjitetin e te krishetreve nuk do ishe tuj shkru prej France por ndoshta prej Arabise Saudite .
 

Te bukur autore paskeni gjetur per te perkthyer . Ky ben si ateist por nuk eshte aspak i till. Eshte thjeshte nga ata leftit qe do te behet me lefti dhe perfundon qesharak. 

Nuk desha ti futem diskutimit se kush eshte ky robi, se i ben nder, po ne nje guglim te shpejte gjeja e pare qe kupton eshte qe ky eshte nga ato robte 20 vjecare me karriere alla kardashiane qe bejne copy paste nga kompjuteri per artikujt e tyre dhe sulmojne kedo qe ka nje emer qe mundesisht emri i tij pastaj ne serch te shfaqet krahas emrave te tyre

Papa duke biseduar me nje ateist i thot: Ti je si ai njeriu i mbyllur ne nje dhome te erret, qe kerkon te gjeje macen e zeze qe nuk eshte aspak aty. Ateisti ja kthen : Nuk qenkemi aspak ndryshe, gati njesoj , por me nje ndryshim te vogel Ti e ke gjetur macen qe nuk eshte aspak aty. smiley Happy zombie day smiley

Nejse keta po kerkoje te ngaterrojne ateistet historike me keta modherrnit. Te vjetrit e luftonin fene si besim, kurse keta te rinjte e luftojne si ideologji... te vjetrit e kerkonin brenda vetes, kurse keta te rinte e shohin jashte vetes.... nejse mo... si thoshte Gezim Kruja m'ate kohe......... porllollo hesapi......

Gëzuar Pashkët të krishterëve.Zotërijtë Ateistë ose ateistë të rij të PPU mejtonj se duhet ta kishin hapur një faqe me këtë URIM.

Ka rëndësi të bëjmë dallim mes ateizmit dhe Ateizmit të Ri, sepse ateizmi, në vetvete, është një pohim jo pozitiv. Ateizmi im, për shembull, do të thotë që unë besoj se nuk ka Zot. Ateizmi është i paqartë në faktin nëse Zoti dhe feja janë të mirë apo të këqij. smiley Oooooo o brinja ... Në çastin që ateisti del jashtë këtij prizmi, .. atëherë ai nuk është më ateist.  .....Themeli argumentit të Debilit

Gomarllëqe nga këto lexon jo vetëm nga ky llafazan por ke me kuintal e tonelata edhe këtu tek PPU nga LefTkopeja e shoqet e saj.

 E shkafja asht përkufizimi ateistëve të rij

Ateistët e Rinj e kanë bërë të tyren nëntitullin e famshëm të Hitchen-it, “feja helmon gjithçka”, e cila është një bindje e bazuar në ndjenjë jo në fakt  smileyOoooooo o brinja .

Dmth pas kush a Hitcheni smiley na del se "Feja nuk është më Opium për Popullin " pasi Koço Kokdhima po lobon për eksport të saj në  SHBA .

Tani bindem plotësisht që një Gjimnazit i kohës sonë është Ball i artikujve të akademikëve si ky i Dhjerokracisë me Mastera.

Agnostik jam vet po me e forta eshte se po te vijne te na pushtojne viset tona islamiket, te paret qe do ekzekutojne me varje do jene keta spitullaqet e ektstremit te majte te hufingtonit. Ore po dale do thone keta, ne e respektojme te drejten per praktiken e lire te islamit ne realmin modern te veteshpalljes se lire te njeriut  e bla bla bla do vazhdojne me racionalizimet e tyre relative qe i bejne aq cool ne syte e medias. Sille koken te ky hanxhari ketu ore derr muti, do ja prej shkurt ai islamisti avdall e leri denglat, pederasti mutit. Kurse ata kundershtaret e vertete e stoike te islamit e kane respektin e islamisteve se ata te pakten nuk perdridhen si buçe. 

Me duket se ke ngaterruar Huffington Post me Zerin e Popullit, kokoleps. Ekstremit te majte? smiley 

Ca flet un jardine se me ty me duhet nje perkthyes shqip shqip. 

Koko, ti si lexues i mire, qe frenkuenton edhe Barnes & Noble madje, duhet te dish qe s'ka aspak lidhje Huffington Post me ekstremin e majte, apo me gazetare te ekstremit te majte. 

Realisht flitet për konceptim jo për Luftë në teren . Edhe na kem " trima " me Islamët që po desin për Fe por jo për Atme smiley

Ata që kanë mendësinë , se mund të na ushTëqejnë dijet e me na Haptun horizont me këto përçartje e llafazanllëqe të kujtëdo peshe pupël që ka kalem e shkrun , duhet të paktën të mos përçmojnë nivelin e PPU dhe as ti masin me nivelin e tyre këto Prurje. Fundja nuk i gjën gjë në se e bien Pjesë pjesë për ato qu duken se lidhen me Kohën dhe mund të thonë diçka . Le ti lexojnë vet përpara se të vijnë " automatikisht " në se kanë mundësi të kuptojnë diçka , dhe le ti bien me shkurtime !

A ka pas deri m'sot ndonje sulm terrorist ateist kunder muslimoneve?

a c'i bone vetes. pergatitu tani t'nigjosh lektyra pa fund per kryqazatat. dhe si bonus, pergatitu edhe per pytjen qe t'gozhdon: kush e shpiku xerron??? smiley

sulm terrorist bejne te dobtit, qe s'kane tjeter menyre rezistence. ateistet jane ne pozicion force sot kudo edhe ne vendet e tyre, s'kane pra pse bejne terror, se kane mjetet e duhura (kryesisht lekun) per te arrit çdo objektiv te tyre. 

si dhe nuk ka sulm kundra muslimanve por kundra arabve (qe kane naften, por po ashtu rrezikojne izraelin i rrethuar prej tyre). arabet jane dhe muslimane. 

Po edhe keto kundërshtitë me fjalë hyjnë tek dhuna verbale me i fjal. 

A ishim zyrtarisht shtet ateist pushteti i te cilit buronte nga populli kur prishem xhami e pushkatuam internuam burgosem etj muslimanet vetem ngaqe besonin ne zot?

Ne emer te popullit=ne emer te ateisteve.
Ateistet duartrokisnin

Dmth po, kemi patur sulm terrorist ateist kunder myslimAneve La-le.

Apshiu ..teshtiu dhe Bebushi smiley

Ti dhe shumë të tjerë që mendojnë si ti ngatërrojnë euron me dollarin. Ishte komunist sistemi dhe as që kishte lidhje me ateizmin por me konsilidimin e sistemit , duke mos pasur asnjë llojë forme që ti bënte opozitë. Dhe kjo nuk ndryshon aspak nga regjimet fetare . 

dhe ti je fiks si muslimanet qe thone se terrorizmi ska  lidhje me fene islame sepse allahi thote mos vrit prit vidh ha pi rri  q... and shit like that

kete lloj justifikimi qe feja dhe ateizmi jane ideale por keqperdoren nga njerez te caktuar per perfitime personale nuk e pelqej

ishe shtet ateist, de fakto dhe de jure, dhe u ushtrua terror mbi fetaret

Një bisedë e Lirë për Ateizmin dhe format apo paraqitjet e reja në kohët e sotme mendoj është diçka dhe e pranueshme se sa rrjedhjet psikike me përfundime ..

prapa fjalëve mbushen Pushkët ..që  Ateistët e kanë pas Formulë , të vërtetuar dhe që është çfaqur në jetë dhe çfaqet edhe tani . Luftrat kanë shkaqe të tjera dhe nuk ka asnjë vërtetim ndrysh që nga përcaktimet ateiste ose katolike

Lufta shprehje koncentruar e Ekonomisë -Lenua , dhe Klauzeviçse " vazhdimi Politikës me mjete të tjera "

Tani , se ka mejtimtarë pas 92 që kanë mejtime të mëndjes të shumëllojshme ku përfshihet dhe ky Neoateisti smiley e bëlbëzuesit pas tij kjo është " Detyrë Imperative e Kohës " ka thënë Stalini ose "Revolcucion i butë " ..filosofi SB smiley

Kujdes nga rrufa e kalamajve në sezone Gripi . Të paktën viruni një shami para gojës e hundës kur te shtijnë e lëshojnë stërkala pështyme në faqen e nderuar PPU !

Të jap një Mao më jep një Hitler ..smileyO ma ma hodhi smiley..qante Bebushi në shkallët e Pallatit . O kalamon Pallati nuk jemi në shkallët e Pallatit tu ndërru Pulla Poste smiley

Ik ere mshij hundët i tha jevga një 13 vjeçari kur ja kërkoi .Ik ere se të ka xanë gripi...

 

Adeti e don te urojme Ortodokset tane te mrekullushem e patriote,  Gezuar Pashken! 

Dhe pas urimit eshte mire tu themi atyre qe nuk e kane hic te qarte, se te gjitha fete, te gjitha si kultura kane nje rrenje te veteme.Te gjitha dallimet , mbeten thjesht dhe vetem ..nuanca.Kush i ka lexuar Adithet, thirrjet e Profetit Muhamed, njera nga dy bazamentet ku mbeshteten te pese shtyllat e Islamit dhe lexon analizen brilante qe i ka bere Noli, bindet qe ato thirrje jane po ato, cifuto- kristianet.Pra o njerez qe kritikoni  islamin, kot lodheni se    eshte e njejta gje.Eshte po ajo qe vleresoni po ju.fatkeqesia juaj eshte se nuk lexoni ose nuk dini te lexoni.Ndodh kjo tek te gjithe ata qe nuk dallojne ngjyrat, vec dyve.te zezen dhe ata qe gabimisht e quajne ngjyre, te bardhen.

 Shume  politologe, ne menyre te vecante ata te frymes ateiste, duke mos e kuptuar misionin e fese si edukim per te besuar ne nje bote te miresise, jane munduar te argumentojne me gjithcka qe devijoi nga kjo rruge njerezimin, si problematike ardhur prej besimeve, pikerisht tek nje fryme e shenjteruar.Me kete mision " Puritanet " ishin misionaret e pare te kesaj fryme qe shkelen Ameriken.Ndertuan kishat, hapen seminaret, shkollat dhe mesuan njerzit per te punuar..Por misioni i tyre mbaroi kur u rrembyen pushket per te  zhdukur lekurekuqte ...! 

Te gjitha kulturat perfunduan misionin kur e kthyen besimin ...ne interes.Sepse tere veprimtaria ne sherbim te besimit tek " Bota e mire " u kthye ne politike per interesa te grupimeve.

Nga ky moment i hershem i  arritjes se kultures te shoqerise njerezore, mbetet monumentale thenia e gjeniut Karl Marks.

" Feja eshte opium per popujt..!" 

Myslimanët shqiptarë janë një bashkësi historike me prezencë disa shekullore në gadishullin e Ballkanit.
Myslimanët shqiptarë janë myslimanë evropianë.

E-Zani

 

Perralla te mocme myslimano propagandiste.

Myslimanet shqiptare, jane shqiptare qe s'kane lidhje fare me fene arabe myslimane.

Ne Shqiperi Zoti foli shqip. Ne nuk kemi lidhje me asnje lloj feje te huazuar.

Ne jemi popull shqiptar, ne jemi  NJE . Ne jemi shqiptare qe jetojme ne Europe. Kaq smiley

duan apo s'duan armiqte smiley

Elba, a e lexon veten kur shkruan ti? A e kupton sa kot me kot flet????

Myslimanet shqiptare, jane shqiptare qe s'kane lidhje fare me fene arabe myslimane

What in the hell does this mean???

si shum i nxef te kjo tema, armir-o. 

merre lehtshem, daje, se do lesh pershtypje te naj kokrre radikali me fuston trecereksh, mjeker dhe sandale masanej. 

Apo ashtu je me ter men?

Ashtu është , pikës i ke rënë.

hahahahaha sa  emadhe qe je plako.. Shqiptaret jan populli me pa fe ne bote.. Shqiptaret jan me ate qe i jep fonde smiley skan nevoj per doktrina i shpikin vet smiley

KY autori "objektiv" i ka cilesuar SHBA-te me barbare dhe terroriste se ISIS, kjo I thote te gjitha. Nderkohe qe sulmon ashper katastrofen neoliberale (gje qe jam pjeserisht dakord) I shmaget totalisht pergjegjesise se ballafaqimit te terrorizmit islamik ne anen tjeter. Ky vetem ne ateist nuk mund te quhet. http://m.townhall.com/tipsheet/cortneyob...

Kur sjell ndërmend Ateizmin e Ri unë kam parasysh lëvizjen reaksionare antifetare pas 11 shtatorit [2001], që kërkon me ngulm zhdukjen e besimit fetar, kudo e kurdo që i del para.

Ueee ! G.I.A. Vital qenka epidemi nderkombetare! 

Medemek nese i kundervihesh ca koqeve qe besojne ne 73 virgjeresha dhe hudhin veten ne hava qenka kerkese per zhdukjen e besimit fetar !

Po dhe shume vitalist nuk eshte autori. Tamam, tamam vitalist eshte ai qe na e soli ketu per debat.

Ateistet e rinj smiley !!!

Dmth xhonateistetsmiley

Serioziteti i ketij robi kuptohet qe kur perdor Wiki per te percaktuar terma. Kaq e lashe.

smiley Po se ky robi e ka shkrujt vete ate percaktimin ne viki dhe tani i referohet si reference e pavarur. Domethene se sa faqe e zeze eshte bere kjo gazetaria neo-aktiviste mund ta shohesh tek zhurma e madhe qe po behet per artikullin mbi perdhunimin te shkruajtur te Rolling Stones qe eshte edhe reviste nga me prestigjiozet.

E pate ate foton si ish mbush salla me viktimat e vrame ne ate universitetin afrikan? Llahtare! I kish shku studentave me kallash, kush eshte i krishtere ka honger plumin kokes, kush ka qene muslimon ka shpetu. Fantazi e obsesionuar thote ky kokrra e debilit. Robt kan honger plumbin kokes vetem pse nuk kan qene musliman. 

mire, mire, po meqe besojn 1.6 miliard njerz, s'i bo gjo, le t'vrasin. 

ky osht argumenti i funit. 

i parafunit ishte i atij zhap-errtit ne belgjiken e pjerit, qe tallte trapin me intervistuesin ene  thoshte ne s'nxitohemi, per 20 vjet do jemi sa "ju" si popullsi... ose bojeni edhe ju si ne, merrni nga kater gra... edhe ktu u zgerdhite me squtsin e vet pakistanezo-arabiko-e asaj t'arushes se vet ku e kishte!

kta s'benin karikatura.

Kjo foto eshte e llahtarshme, dhe ajo qe bene keta te marret e Shababeve ne Kenia eshte marrezi e denueshme me ferr te perjetshem....

Por nuk e kuptoj si i sherben kjo debatit rreth ateizmit te ri apo anti-teizmit???

Apo do te thuash qe vetem fetaret, ose vetem muslimanet, jane ne gjendje ta humbin fiqirin ne kete fare feje???

Pikerisht i dashur, pikerisht. Keto po mundohet te te thote Emigranti. Edhe ti nuk eshte se nuk e kupton kaq gje. Dhe ca rob si puna e ketij neo-ateistit nuk pranojne qe keto gjera behen nen flamurin e fese, e po ashtu si dhe ti perpiqen t'u mbushin mendjen njerezve se shit happens, ose se kjo eshte bad karma qe vjen qe nga koha e kryqezatave. Ja kjo eshte lidhja, qe prap jam i sigurte qe ti si cun e zgjute e kupto edhe pa ta sqaru dikush.

Problemi eshte ne "discourse". E vetmja arsye pse viktimat ne foto jane viktima eshte sepse nuk ishin musliman. Por nese ti e streson kete fakt shancet jane qe muslimanet jo-terrorist te ofendohen prej teje. Dmth ne nje bote ideale te muslimaneve, feja e viktimave dhe feja e vraseseve nuk permendet dhe aq me pak permendet arsyeja e krimit. 

Dhe pikerisht kjo me habit me emigrantin dhe me ty se ju jeni aq te zgjut sa ta kuptoni argumentin e ketij ish neo ateistit se kjo lloj dhune ekstreme nuk esht as monopol e as vecori e fetareve dhe shembujt historike i keni te qarte. Dhe duke qene se kaq gje e kuptoni, banalizimi qe i beni bisedes duke e kaluar ne rracizem dhe anti islamizem mbetet te jete nje poshtersi na ana juaj. Dhe kte po perpiqem te kuptoj: nga ju buron kjo poshtersi?

S'jam i poshter, po jam i zgjuaaar! tha dhe Pllaton Bubuqi.Po nejse vazhdo bej budallain se mire e ke.

kto qe bojn budallen kshu, poplli yn me shume fe e pa asnje, i qun "sherr-budall".

Mu kujtu tani, po sepse me ka rreshkit nga vemendja. E bera nje liste te Spotify qe ta degjoj ne makine. Sot ne mengjes po lexoja kete te BBC. Hidhi nje sy se ishte interesante. Per mua hyn tek nje nga 10 kenget me te mira forever and ever. Amen.

you betcha! saw it vertically - it deserves a reading with "the second cup" (which is almost now). thx!

Emo për të ditur se çfarë mendon Amir dhe sunnitët si ai rreth bektashizmit , duke ditur se ti e perifrazon veten te kjo degë. Po ta dëgjosh , ky gjatë ligjëratës që është mbi bektashizmin shan vëllezërit Frashëri shan përzgjedhjen e alfabetit latin për gjuhën shqipe , dhe e akuzon se kjo gjë ka bërë që shqiptart ëmos të dinë si lexohet kurani në arabishtë. Ky "shkencëtari" i ka mbaruar studimet në Medin. https://www.youtube.com/watch?v=_LW4k35-gWw

Dhe une mendoj si ky ne video per arsyen se???

 

nejse, kur te mesosh te shkruash emrat e te tjereve sic duhet ndoshta ia vlen te diskutosh me ty...

Po ja mo Armir, bektashinjt e thone dhe e shkruajne me te madhe: "Pa Atdhe, nuk ka fe".

Ti si mendon lidhur me kete?

Pa he nje here, po s'e pate zamet?

Po ja mo Armir...

Rri tashti, mos e tepro!  smiley

Armir, mos e ve veten ne pozite te tille qe te ndjehesh i detyruar te perseritesh e te riperseritesh qe s'je radikal esktrem siç po duan me pasion te jesh. Hap rruge... smiley

vlonjato, s'te njel hatri qe te mos i shof keta sylybeterit. e premte sot, mbas nji pasditeje te bukur, s'jom tu e prish me kto mostra.

Jo se nuk i dini ju keto se jeni te zgjuar dhe i dini shume mire, por sa per te ilustruar faktin se jo vetem historikisht, por edhe ne ditet e sotme, ka me shumice grupe ekstremiste te dhunshme jo-islame, ja nje artikull i sotem nga Salon qe pershkruan 6 grupe ekstremiste te krishtera, apo kristianiste sic i quan.

Ja dhe Ambasadorja e ShBA ne OKB, Samantha Power para disa diteve e cila shprehet e tmerruar nga ajo qe ka pare ne Republiken e Afrikes Qendrore, ku eshte kryer nje spastrim i vertete fetar ndaj minoritetit musliman dhe ku s'ka mbetur me ne kembe asnje xhami.

Nejse, c'rendesi kane keto gjera te vogla apo jo? Ju e keni staku petllen tuaj fanatike ...

Tashi si i bi, thjeshtohen kto me njona tjetren? Tip: +1 -1 = 0? A? Edhe s'duhet permen qebapet e harabis?

Per ca na i kallxon kto terrorizmat e tjera?  

Dhe pse prekesh ne tela kaq shume? 

Je i interesum me fol per kto te tjerat? Fol, or bab. Qitja zin. Per sa koh jan te verteta ato qe qet, ne nigjofsh njeri te te thote pse i sjell, s'jan ashtu si po i sjell, a ku di un, te kom borxh nji dark ku te thush ti!

Po m'duket ti e paske atitud ket, fiks nji atitud sektare kjo!

Nuk eshte puna me e thjeshtu si barazim. Por thjesht du me vone ne dukje faktin se dhuna e ekstremizmi nuk jane monopol i islamit e as i fetareve. Kurse ju gjithmone ne nje tel i bini, faji i Islamit, faji i muslimanve. A kane probleme madhore muslimanet sot ne bashkesine e tyre? Kane. Por a ka dhe faktore te tjere qe ndikojne ketu apo eshte vetem problem fetar? 

Ju injoroni cdo faktor tjeter pervec fese (kjo them se ju ben fanatike) e une mundohem ti ve ne dukje. Kaq eshte e gjitha. 

nuk e di kujt i thua "ju". Un jam nje, dhe ktu flasim pa teklif.

nuk i bihet vetem nje teli, lum miku, por teli qe esht i tendosur, tingullon me shume. Kur ha akullore, dhembi qe ka nji problem esht me sensitiv. kjo s'do me thon qe akullorja shko vetem tek ai dhemb. edhe gjuha nuk shkon atje ku dhemb dhembi, i duket dhembit ashtu... 

i cik me siklet kto pun, e di.

being defiant (like you are in this case) is a sure sign something is wrong! think of it.

Being defiant is a sign that na keni ca trapin me ligesine qe tregoni ndaj fese sone. Dhe u eshte bere kaq normale sa s'ju ben me pershtypje

un nuk i kam care trapin askujt, armiro. nqse te esht ca trapi, shif mos je fut me naj ferr, a me naj punishte sopatash. 

Dukesh qe e ke maru shkollen e Tucit Armiro. Nuk po shan njeri fene tende dhe aq me pak "fese sone". Por po quajme kriminele ata qe ne emer te fese suaj po bejne krime ose projektojne krime. Nese ti i shef keta grupe si pjese e pandare e fese tende (ashtu si me eshte dukur gjithmone) dhe cdo sharje karshi tyre bie direkt edhe mbi ty, ky eshte halli jot. Dhe normal qe po fjete me qenin, do ngrihesh me pleshta. 

Pa shume lidhje me temen po jam kurioze: Sipas mendimit tend nje grua qe tradheton burrin si duhet ndeshkuar?

Ja dhe unë një reciproke sipas tates me ndërhirje për pëjetjen me mejtim të mëndjes

Një gru që Tradhëton ndëshkohet sipas Normave , Zakoneve dhe Ligjeve të njlë shteti e shoqërie Përkatëse. Por shpesh edhe të ruajtura e mbartura në shoqëri të tjera , jashtë komuniteti normave, zakoneve e Ligjeve të Shtetit ku jetonte .

Reagimi është gjithmonë Individual  ! I Larmishëm .Ja një rast "ndëshkimi " nga ai që e DO gruan .

Një Lord anglez kapi të shoqen me të vluarin .

Mos u shqetëso zotri .Mbaroni punë dhe ejani të pimë nga një duhan .

Kështu ndodhi dhe pasi i iku i vluari , zoti Lord kërkoi si kujtim vetëm Kutinë e Duhanit . Sa herë që i vinin për vizitë nga rrethi Gruas e miqt e tij të Lartë përdorte

Urdhëroni një duhan nga Kurvari që gjeta me Gruan dhe ja mbajta si kujtim smiley

Thonë që e çmëndi smiley

 

Ti rrofsh per mejtimin e mendjes po une dua te di c'mendon Armiri.

dhe ajo qe bene keta te marret e Shababeve ne Kenia eshte marrezi e denueshme me ferr te perjetshem....

jam i sigurt se po i pyte cunat e al shababit qe pse e bete ka shume mundesi qe si pergjigje te te japin ndonje varg kuranore ku besimtareve u behet thirrje te ndeshkojne te pafet. 

Jo,mu me pelqen arsyetimi qe qafireve u duhet prere koka sa me shpejt, kurse keta te Qebapit duhen lene qe ta gjene denimin ne ferr. Kane rradhe gjonat, kupton ti.

Shiko se nuk e kemi prek fare temen e padrejtesise ndaj cunave te al shababit. Se zoti edhe thote qe te pafete duhen qeru por nga ana tjeter armiri thote qe kta do digjen ne ferrin e perjetshem. Ket paqartesi teologjike duhet ta sqaroj dikush. Ket sqarim nuk e presim nga ekstremistet. Prandaj ne ka musliman te moderuar ne peshk mire eshte t'na sqarojne. 

Armirit si duket ne Amerike i kane dhene te lexoje variantin politikisht korrekt te Kuranit. Po po, or mik, qaju hallin atyre te katerve, ata ta gezojne Parajsen bashke me 72 virgjereshat, po duku prit edhe ti ndonje koke, se perndryshe ke per t'i rene dorianes ne ferr. Le qe harrova, nuk lejohet as edhe nje qejf, kane per te ta prere doren sapo ta vendosesh te vendi, sic ua presin hajduteve ne shkretetirat e Arabise. 

Vej bast qe ollredi ka zone dhe nje dashnore qe puno per Homeland Security. smiley

Si infidel qe jeni, ket fletrrufe pak e keni.

Maj dejlli douz ov "sistemic rejsizem".

Nejse, faleminers Zhardins qe na e solli. Ne pritje te nje artikulli tjeter mbi neo-misogjenismin....

Ca gjera jane konstante, e nuk perbejne lajm...

The new normal, right?

prap me new ti... A i denonin me toge guraxhinjsh atehere? A i denojne me toge guraxhinjsh tani? Ku o e reja? Nese do tja prisnin kokat me shpate atehere do ish risi... prit se dhe ket e kane bo me duket... ose ti hidhnin nga ndertesat... edhe ket me duket se e kane bo... ose ti cponin me hell ke veni.. edhe ket e bojne akoma.. Ho me dhe ti, me nimo icik..

Uahabi, te cilit i kam zen bishtin e ska ca bo pervec se te me degjoje per ca gjera te pakten nje here ne dy dite, perpiqej i dite te me mbushte mendjen se alkoli nuk ishte i mire per njerzit pasi ish bi-produkt fermentimi (jaki dhe diskasting dmth) duke anashkalu komplet procesin e distilimit... e gjitha kjo nderkohe qe po i kerkote funin kavanozit nje litrosh me kos shpie qe une i kisha cu me provu...

E pyta a u munote noihere me fol kaq gjate e me kaq ngulm me femijet e vet, qe i ka 16 e 17 vjec, per keto punet e terrorizmit. Jo me tha, dhe me dha nje lloj adaptimi te "i rrit zoti, ca ka per te nodh do nodhi, lutu e ki besim etj". 

Ky delli racist eshte peshkor, ne fakt, Bame. Edhe une e kam si eksperience te perditshme kete siklet kur hap kete faqe. Megjithate, ajo qe perben me teper 'lajm' nuk eshte racizmi, islamofobia, etj., por kotradikteberja e peshqve. Ka ankesa per prurjen, pikerisht per pashket katolike edhe pse ska te beje me to, edhe pse nuk eshte hapur nje kend per te bere urime (siç eshte bere per Ramazan psh.), perfundimisht, edhe pse vijne nga komentues qe nuk hezitojne me rastin e pare te dhene te perbuzin katoliket shqiptare. Gjithsecili eshte ne te drejten e vet per kontradikta, por per te thene disa te verteta, ketu nuk kalon artikull me Topall, Arbnor, Dosh dhe Frrok pa ndonje batute peshkiste per perkatesine e tyre fetare si dhe 'veset' e tyre derivative.

 

Ketu shihet naiviteti i Rames. Thua se eshte ne Mbreterine e Bashkuar apo SHBA qe mund te joshe nje pjese elektorati duke perqafuar perkatesine fetare apo kauzen/kauzat e saj. E njejta vlen edhe per perhapjen e lajmit qe merrte pjese ne Levizjen Studentore te Dhjetorit. Ne Albani, kam pershtypjen te jene faktore votimi krahina dhe cila parti ta mundeson punen ne administrate. 

Ah... smiley Paskam harruar me te rendesishmin. 

Si s'doli nje peshk nga keta te ndergjegjesuarit te thote "ja, ky imam, ka ndeshkuar dhunen, pikerisht duke cituar kuranin." Se s'ka imam te tille? Apo se s'iu do bytha, dhe e keni me te lehte te identifikoni nje fe te tere vetem me ekstremistat? Rracizmi me perkufizim eshte perzgjedhja e aneve negative te nje grupi per te identifikuar grupin. Ekstremizmi eshte problem, me rrenje shume te thella, nderkohe ju ketu sillni pergjigjet e thjeshta, beni sikur e keni mor vesh shkakun, islami dhe pike, dhe prape me perkufizim, te jesh i bindur mbi thjeshtesine e dickaje kaq komplekse eshte "te besh budallain." Ndersa keto fjale qe i vihen ne goje tjetrit, duke e portretizuar pa te keq bashkebiseduesin si mbeshtetes se ketyre masakrave:

"mu me pelqen arsyetimi qe qafireve u duhet prere koka sa me shpejt, kurse keta te Qebapit duhen lene qe ta gjene denimin ne ferr. Kane rradhe gjonat, kupton ti,"

mos ma merr per ters PF, por jane bythqirllik dhe i vetmi argument qe ju keni.

 

Si i behet qe shume njerez nuk duan fare te dine se cfare thote imami. 

 

O Lulo, ca lesh argumentash kam une or burre i dheut. Une tek tuk noi lajm tek Foxi degjoj.Pastaj c'pune kam une me imamin dhe imami me mua. Imami le t'u flasi atyne te vetve qe po lejne koqen e namit duke ther njerez neper internetra. Mu po te me pyesesh ti nese bone gabim prifterinjte ketu e 500 vjet perpara qe dogjen Xhordano Brunon, nuk do te thoja lexo Biblen po do te thoje se po krim bene po veje edhe ne kontekstin kohor. E para kjo. E dyta pastaj nuk eshte se po i boi kriminel njeri gjithe myslimanet se plot prej tyre i kemi edhe shoqni, krushqi e ku di une. Dhe ato kur ulen ne tavoline shajne me keq se ne. Se a e di ti Lulo qe keto ithtaret e fese se Paqes anej nga Lindja e Mesme e afrika po vrasin kryesisht njeri tjetrin po edhe ke i del perpara me ritmin e frikshem prej rreth 400 veta ne dite dhe cdo njeriu normal i vjen jo vetem keq po edhe turp per kete? Ktu ta kisha llafin.

Po perse nuk na sjell ti ndonje nga keta imamet? Me kujtove nje imam ne France, per te cilin kam pare nja dy dokumentare, qe nxit paqen mes Izraelit dhe Palestines dhe tani e ruajne me nja kater truproja, se e kane kercenuar per ta vrare si sionist. Grupi i atyre qe ti i quan te ndergjegjesuar te Peshkut dhe nga te cilet pret t'ia gjejne dhe t'ia shkulin rrenjet problemit te ekstremizmit, nuk besoj se po hedh balte mbi nje fe per te lartuar nje tjeter. Domethene pak a shume ideja e pergjithshme eshte ajo qe e kane thene mbase pak ashper Emigranti: "Fete jane bullshit", ose qe ta themi shqipo-popullorce: "Te gjitha nje m... jane". Problemi eshte se cfare do te bejne shoqerite me to. Nese Perendimi ia ka hequr helmin krishterimit dhe e ka lene diku aty ne nje qoshe, duke u munduar gjithsesi te theksoje vetem anet e mira, ndihmen ndaj te dobetit, mosberjen keq etj., shoqerite e fese islame ne pergjithesi nuk  e kane arritur nje gje te tille me fene e tyre. Shiko sa domethenes eshte nje video qe e gjen ne youtube, ku nje hoxhe e ze gafil nje prift, kur i citon ca vargje nga Bibla kur permendet Xhihadi.  

Lulian , për ty .

Jeni vet InteliDjenca që i frytë një Libri të një mender filosofi të lloit KOQE si Nostaradamusi , që parashikonte rezikun e Konfliktit të Ardhëshëm Botëror midis përplasjes së Kulturav edhe Kryesisht e në radhë të Parë ..Religjioneve...Ka qenë një që mbaronte me On më duket me f e g në mes . Në shumë faqe të diturish u bë dhe si kalë beteje InteliDjentësh , kush e konceptonte më Mirë smiley 

Kërkoi drejtoreshës së arkivit Xhiboles për ta rikthyer e të  lexojmë  se çfarë kanë komentuar peshqit e Popullit Kulturëdashës, Libralexues por pak Veshderr të PPU .

Nuk jemi bërë ne akoma të parashikojmë se Çfarë do mbijë kur mbillet .Janë të jerë agronomë ata që e mbollën ,  dinë ta ushqejnë Bimën të rritet dhe ti marin frytet  e pjekura.

Na kem një inteliDjencë akoma Mirditore të Gjonmarkajve.

Kaloi mini

Ku e pae tie që ishte min .Aj qe minush..

Dhe kërcet koburja midis patriotëve Shqiptarë të PPU , si psh etiketimi PF prej Jush . Kuptohet në mënyrë shumë dashamirëse dhe Letrarisht smiley

Pse egzagjeron? Jo te gjithe nxjerrin koburen.  Ja ti p.sh,  gjithmone diskuton me tolerance dhe respekt.

Une nuk etiketova PF-ne, por argumentin e tij.

Lere se më çpoi Gjëmbi ! Plus që Pf është i përjashtuar e damkosur nga Dosjerët e Lajthitur Psikikë të me nder prof Olsit alias anonimit që lyhej si Kakë me vija .." i shëmtuar " smiley Ça ti bosh Natyrës smiley

Më fal po rrallë në BOTË mendoj se ka sot nivele të tilla , prandaj qesh sa herë e kujtoj që sulmojnë Pf nga suma ..smiley

Po do qeshëm pak O . Ce O ,  vetëm do zihemi  për sumën e Pf ? 

Mos je Armir zotrote , se kush u del Ju me njëmijë e një Nike . Jeni si ai me Postime "automatikisht " me letërsi , që i qit nga dera , hyjnë nga dritarja , i qit nga dritarja hyjnë ka oxhaku smiley

Në fakt unë e kisha vetëm me Lulianin po qe se di shkrim e këndim   dhe ...vetëm e pa armë smiley

Jo.  Kam te njejtin nik qe prej 6 vjetesh.

 

 

Kushdo qe i referohet rracizmit ne kete teme, na rastin me te mire eshte naiv, ne rastin me te keq eshte injorant. 

Ekstremizmi islamik mbivendoset jo vetem mbi rracat por dhe mbi hapsirat e tyre gjeografike. 

P.s. Ne rastin me te mire naiv, ne rastin me te keq injorant!

   Sipas meje, te gjithe ata qe e shikojne kulturen e Islamit si besim i cili e mbi vendos vehten mbi te tjeret, nuk kan kenduar asnje rresht nga bazamenti mbi te cilin mbeshtetet kjo kultureNuk kane lexuar asnje rresht as nga ajo  tjetra  qe kujtojne se e dene ...ne maje te gishtave.Le te gjejne nje rresht, makari nje insinuate  prej Kuranit apo ne Adithet , ku ti hapet drite veprimit me te thjeshte qe con ne shtegun e mbivendosjes si kulture apo te veprimeve terroriste , sipas modelit  qe dha ne fillesat dhe me vone kristianizmi.

  Lind nje pyetje serioze te  ciles opinionistet peshkiste i shmangen me qellim apo se nuk arrijne ta kuptojne.Perse ka shperthyer sot nje lufte "e shpallur " si beteje kulturash.Sepse ne fakt edhe po te lexohen me vemendje opinionet me larte, jane tamam " perplasje kulturash"! Dhe te gjitha opininet qe fajsojne islamin do ti benim bashke duke u thene : More zoterinj  " kristiane puro " ca dreqin kane qe shuajne njeri tjetrin Tutsite me Hutute, qe asnjeri prej tyre nuk eshte i njohur me Kuranin apo Hadithet ? 

   Ekstremizmi i sotem qe po valon Arabine i ka rrenjet ne sofistikimin e masave vepruese te perendimit, per ti shfrytezuar edhe me tej vendet me burime te medhaja energjetike.Tek mbeshtetja e pakfishme e perendimit per ti mbajtur ne kembe klikat vendase tejet sherbetore te  vendeve perendimore, te Amerikes dhe Anglise e Frances.Perzierja e Amerikes ne Irak,  vetem per qellime interesash i vuri flaken Arabise.Veprim terrorist me te madh te nje kombi e bashke me te te disa kombeve marioneta,  ndaj nje kombi tjeter , nuk do te shofi me njerezimi.Dhe bota e " kulturuar " hesht sot por ben fajtore islamin, pse disa grupe ne boten arabe e shperthejne vrerin e akumuluar gjate,  me dhune ndaj te pafajshmeve.Me akte terrori  duke mbajtur ne nje shkop nga  nje beze te zeze, fjale nga Kurani.

  Bota 8 miliardeshe eshte shum here me e keqe, e gjitha me vese, me kontradita, me varferi , me korrupsion, me hilera, me arme shfarrosese te cilat edhe per faktore  te panjohur gjer sot te lendes atomike, mundet te vetshperthejne, se ajo 3 miliardeshe! E kjo nuk ka ardhur prej fese Islame.

Lereni te qete kete kulture qe i ben jehone paqes mes njerzve, mes kombeve, mes kulturave , mes rracave...duke besuar tek ....Vetem Nje zot! Lai Lah E Ila Allah ! 

 

Un vete i meshoj idese se rrenjet tona jane kristiane, kulture qe gjithashtu me fillese nga arabia .Dhe kjo eshte e padiskutushme.Por kam lexuar shume per fene iIslame  dhe mund te pohoj pa asnje hezitim se eshte me te vertete kultura qe i bashkon ne paqe e harmoni  njerzit, rracat kombet.Botes i ka ardhur e keqja nga makuteria e kombeve qe shfrytezuan  e shfrytezojne kombe te tjera.Posacerisht  kombin arab.Dhe fajtori numur nje eshte Perendimi qe i mba ne varferi ekstreme vendet qe ka shfrytezuar e shfrytezon.Keto jane kombet qe ushqyen aqe gjate terrorin  dhe terrorizmin si veprimtari.Sot po shijojne frytet e pemes tyre.Ta mbajne me shendet sepse kjo plage nuk mbyllet me ! Terrorizmi eshte dridherima per njerezimin.Por dhe qe nuk ka ushtri, avione ngame re sofistikuarit, raketa kruiz e te cdo lli, bomba me atom e hidrogjen ...qe ta parandaloje, se terroristet jane individe te perbetuar qe ecin mes morise se njerzve, mbushur me C4 dhe bejne hatarat dridheruese.

Perendimi gjer sot nuk ka asnj strategji per ta luftuar, pa le me perballuar.Sepse do ti duhet te shofi strategjine e gjersotme te veten

Burre kombi i vojtur shume ..! 

se s'te thashe: shum pikant pershkrimi i fidainjve ne nje koment diku me lart.

ata me C4 mo ? po ca mund tu behet atyre? Ate , qe do te vrasi vehten me perbetim, s'ka Zot ta ndale ! 

fiks!

megjithate dime se nuk ka problem pa nje e bile me shum zgjidhje.Por ata, te anes, nde matane , kane perzgjedhur ...bombat ne vend te te mires  qe nis me marrveshjen, me njohjen e padrejtesive shekullore dhe nisjen e nje ere ...sic e nisen me Iranin!Un parashikoj vertet nje ere te re te politikes amerikane , per ta pare Lindjen e Mesme,  krejt ndryshe nga e sotmja...Por lipset te rrije " syqyt " ai ..." yti " ! 

shikoje ketu, i nderuar, se c'i ka shkruar nje fakir nga Maine (7 dollar ora bente, kshu si bicim trajneri i nje loje anapolla qe ka proftasur keteja) presidentit tone... smiley   si tha Aliu (ballisti i maskuar si kulak i ardhshem), s'esht e thene, vjen verdalle murtaja, na e zen ne fyt kte te shkrete kafshate te Amerikes, qe e shtofte Allahu me te Math te Tij. Urdhno:

Dear Mr. Obama:

Have you ever seen a Muslim hospital?
Have you heard a Muslim orchestra?
Have you seen a Muslim band march in a parade?
Have you witnessed a Muslim charity?
Have you seen Muslims shak[ing] hands with Muslim Girl Scouts?
Have you seen a Muslim Candy Striper?
Have your seen a Muslim do anything that contributes positively to the American way of life????
The answer is no, you have not. Just ask yourself WHY???
Were those Muslims that were in America when the Pilgrims first landed? Funny, I thought they were Native American Indians.
Were those Muslims that celebrated the first Thanksgiving day? Sorry again, those were Pilgrims and Native American Indians.
Can you show me one Muslim signature on the United States Constitution? Declaration of Independence? Bill of Rights? Didn’t think so.
Did Muslims fight for this country’s freedom from England? No.
Did Muslims fight during the Civil War to free the slaves in America? No, they did not. In fact, Muslims to this day are still the largest traffickers in human slavery. Your own half-brother, a devout Muslim, still advocates slavery himself, even though Muslims of Arabic descent refer to black Muslims as “pug nosed slaves.” Says a lot of what the Muslim world really thinks of your family’s “rich Islamic heritage,” doesn’t it Mr. Obama?
Where were Muslims during the Civil Rights era of this country? Not present. There are no pictures or media accounts of Muslims walking side by side with Martin Luther King, Jr. or helping to advance the cause of Civil Rights.
(vijon)

Where were Muslims during this country’s Woman’s Suffrage era? Again, not present. In fact, devout Muslims demand that women are subservient to men in the Islamic culture. So much so, that often they are beaten for not wearing the ‘hajib’ or for talking to a man who is not a direct family member or their husband. Yep, the Muslims are all for women’s rights, aren’t they?
Where were Muslims during World War II? They were aligned with Adolf Hitler. The Muslim grand mufti himself met with Adolf Hitler, reviewed the troops and accepted support from the Nazis in killing Jews.
Finally, Mr. Obama, where were Muslims on Sept. 11th, 2001? If they weren’t flying planes into the World Trade Center, the Pentagon or a field in Pennsylvania killing nearly 3,000 people on our own soil, they were rejoicing in the Middle East.
No one can dispute the pictures shown from all parts of the Muslim world celebrating on CNN, Fox News, MSNBC and other cable news networks that day. Strangely, the very “moderate” Muslims who’s asses you bent over backwards to kiss in Cairo, Egypt on June 4th were stone cold silent post 9-11. To many Americans, their silence has meant approval for the acts of that day.
And THAT, Mr. Obama, is the “rich heritage” Muslims have here in America…
Oh, I’m sorry, I forgot to mention the Barbary Pirates. They were Muslims.
And now we can add November 5, 2009 – the slaughter of American soldiers at Fort Hood by a Muslim major, a doctor and a psychiatrist, who was supposed to be counseling soldiers returning from battle in Iraq and Afghanistan.
That, Mr. Obama is the “Muslim heritage” in America!
P.S. Now, you can add the Boston Marathon bombings, too…

Have you heard a Muslim orchestra? smiley

Ku i ka shkuar mendja shejtanit

Kurse une desha me pyt:

Arabet shpiken Xerron dhe na cajne trapin perdite. Po ne qe shpikem gjith numrat e tjera nha Njishi ke Trilionecaja cere duhet te bojm?

P.S. Ah dhe e funit. E morre vesh se pse greket nuk i bone letrat per kthimin borxhit Europes? Se i kishin fut gjithe llogaritaret ne pune qe te nxirrnin borxhin e gjermanit. Te hongsha prioritetin, i kishte thone Merkeli.

 

u perlota se m'u kujtun kohet e lavdishme kur thuhej qe me gjermont nuk ka mardhenie sa pa u pagu "reparacionet" e luftes. kurse me izraelin nuk ka perderisa eshte nje "kobure" e imperializmit amerikan ne lindjen e mesme. a i mban mend, o PF? c'kohera qe ishin, hante qeni petulla. dilte foto cami e te tregonte plumbin qe i kish mbetur nga gjermani, sa te rrenqethej i gjith trupi. e beri gjermanin te ikte me bisht nder shale... 

ps. me italjont ishim ok, se kisha nigju qe ato "vibertit", autobuzat me luksoz qe kishim, ishin prej demshperblimeve te luftes. sa her shkoja te daja ne tiron te re, kendellesha ne viberti dhe thosha: ah te lumte kemba o konti ciano smiley

Po inglizin e harrove qe nuk na kishte paguar per minat e ujtit? smiley Papo ruset qe na vodhen nendetset e kinezi qe na vodhi gjysmen e metalurgjikut!!! Shyqyr mendjen deri me sot s'na e ka marre njeri. Perse valle?

e ku harrohet kanali i korfuzit, o PF. ai s'ish kanal, ai ish grand canyon!!! pale ajo fjala perpara, qe ishte edhe me yll se fjala "re-pa-ra-cjo-ne": incident! Incidenti i Korfuzit... mund te tingelloje si "Takim ne Iskia", kshu, por s'eshte fare ashtu...

Arabet shpiken Xerron dhe na cajne trapin perdite.

The concept of zero as a number and not merely a symbol or an empty space for separation is attributed to India, where, by the 9th century AD, practical calculations were carried out using zero, which was treated like any other number, even in case of division.

smiley  smiley  smiley

Edhe e dija eee, se kam nje shoqen e goces hindu qe ma ka shpjegu, po s'desha me "ofendu" nonjonin. Se ka rob me inat te keq...

Provokacija!!!!

Absaq!

Keta jane si ata dy shoket e mi qe i vrau vllaznia myslimane ne zyre! 46 vete vrau njeheresh; keta i dogjen te gjalle, se ishin pro perendimor dhe po punonin ne zyra kompanish perendimore gjate protestave. smiley  Te dy me nga nje cerdhe vocrrakesh... smiley 

them se llafin e ka pas per ne US.  

se e kishte inotin me ate llafin qe islami eshte ne trashgimin kulturore te dajes sam.

E ke gabim . Xerron e shpikën indianët dhe arabët e muarn nga indianët ashtu si më vonë evropianët e morën nga arabët. 

je njeshi per pikantet ...! 

Une nje gje nuk kam kuptuar me Obamen, pse i ka shendrru ne tabu fjaleet musliman dhe islam

kam lexuar shume per fene iIslame  dhe mund te pohoj pa asnje hezitim se eshte me te vertete kultura qe i bashkon ne paqe e harmoni  njerzit, rracat kombet

Nuk o domosdosmerisht gjo e mire ky bashkimi. Shif kullen e Babelit

Obama i Amerikes perkrahu Pranveren Arabe, nderkohe qe Arabia Saudite perkrahu rrezimin e Vllazerise Islame dhe rivendosjen e nje diktatori te ri ushtarak, nderkohe qe shume vende po ankohen se uahabizmi i sauditeve sponzorizues e miliardiere po i ve flaken moderimit e trashegimise.

E cfare imazhi pozitiv mund te kete nje fe kur shqetesimi kryesor i dites eshte: kujdes se mos ju radikalizohen femijet, rinia, burgjet, xhamite, shoqeria etj? Kush do te pije nje ilac te tille kur ka kaq shume pasoja anesore? A do e blinit ju nje mall a makine me shume difekte apo t’ia benit dhurate dikujt me gjithe zemer? Ndoshta problemi eshte se pas ekstremistave mund te qendrojne ushtri te tera me hoxhallare pasi edhe jurisprudence islame eshte shume e gjere, si ai libri Lufta dhe Paqja, nderkohe qe ende nuk ka nje Kalif paqesor qe te ndaje shapin nga sheqeri. Biles edhe Turqia e Erdoganit duket se po zhben arritjet dhe sekularizmin ataturk per te rikrijuar Kalifatin e klasifikuar hadithet si dhe per te rimarre ne dore frenat islamike ne nje kohe qe bota arabe ne vecanti vazhdon te zhytet ne konflikte te brendshme apokaliptike ku nje pjese e suniteve luftojne per kalifat, ndersa shiitet shkojne per te sjelle Mahdin & fundin e botes.

Permendet imperializmi por harrohen fushatat pushtuese ne koherat e hershme te perhapjes (edhe) me shpate te islamit kur u shuan qyteterime te lashta e te sofistikuara per tu zevendesuar me sheriat, apo me regjime ku kenaqja e epsheve seksuale (kujto haremet e sulltaneve & komandanteve) ish nder argetimet kryesore, nderkohe qe sot nuk ka me egjiptiane te lashte por vetem arabe te ndare sipas feve, pasi edhe islamin e perhapen dhe konsoliduan beduinet e pacivilizuar arabe.

Thuhet se Kurani ka mbi 200 verse per xhihadin, u grumbullua si permbledhje nja 20 vjet pasi vdiq Profeti, per te cilin thuhet se ish analfabet, nje profet qe mori pjese ne sulme kunder karvaneve te tregtareve, nje profet qe thuhet se me doren e vet u ka prere koken 2 krereve te fisit hebre Banu Qurayza, nderkohe qe eshte regjistruar se nje nga dishepujt e profetit ka vrare gjithashtu, nje profet qe thuhet se ne prag te vdekjes tha qe te mos mbese asnje besim tjeter ne Arabi pervec islamit, deshire qe ia realizoi Kalifi I etj dmth se eshte e veshtire me e barazu Muhamedin me Jezusin apo Buden, psh, por qe prej ketyre koloseve jane kriju e frymezu edhe fete e sotme kryesore.

Plehrave saudite po ju vjen flaka ne dere...Filloi Jemeni dhe prit Bahreinin dhe Katarin se ne radhe jane 

E mo se I bete arabet telef.mos harroni se edhe Europa kaure kaloi neper nje faze ideologjish violente te cilat frymezuan luftera e sisteme qe shfarosen qindra milione njerez derisa u bene keta shelege demokrate qe Jane sot.arabet do vriten me njeri tjatrin derisa ta nxjerrin dhunen nga sistemi e ta kuptoj ne se keshtu nuk vazhdohet me .keto gjera Jane si fruthi Cdo popull ka per ti kaluar dikur.po nuk u turbullua nuk kullohet ka thane dikur kryetari Mao.

po dhe arabet jo pak shfarrosen ne ballkan, mesdhe e me gjere, para 7 shekujsh, apo thuaj e kishin sefte ahere

Europa kaure e kaloi ate faze ne ate periudhe kur robt i zgjidhin problemet me shpata...

Mire e ke thone: keq eshte kur martohet feja me bomben atomike

Para 70 vjetesh ndodhi nje lufte boterore e iniciuar nga Europianet e cila shfarrosi 100 milione njerez dhe nuk u be me shpata.mos te flasim per komunizmin I cili shfarosi dhjetera milione te tjere.perpara tyre terroristet arabe duken si yllka shembullore.obama e ka kuptuar trendin e historise duke ndjekur nje politike te jashteme sipas parimit "veten vrafshin".

Mos ngaterro kekun me byrekun, lufta boterore nuk ishte lufte fetare.

 I frymezuar nga vepra e shokut Enver "Vete-administrimi Jugosllav: teori dhe praktike kapitaliste" du me thone

 

qe anti islamizmi i ateisteve te rinj, eshte teori dhe praktike anti-semite. Ata qe jane ne Nev Jork i shofin perdite haredijte, po nuk bezajne. Per keto talibanet..o burra..te gjif ne kom.

 

ik se i kom mor inot smiley  po u kthejsha nga nji udhetim cik i larget kshu, doja me ardh i sahat e me par ne shpi, me duhej me i ron central parkut permes, kur kishin blloku rrugen, vazhdo me nolt tha polici, i jap makines per veri on 5th, mos gaboj, mos kap hyrjen tjeter te parkut, prap polici, vazhdo me nolt tha, ca ka bo vaki e pys, eshte nje manifestim, me tha, kur shof pas pak, ca nga keta me flok si litar te var perposht kapeleve te zeza, ah, thash, qeka fest cifute, blloku cdo gjo, rrup-sup, me disiplin, duhej me shku deri te rruga 96 ne fund te parkut smiley   m'u duk vetja si palestinez smiley

...dhe per vec i  fije ... desh u bone kunder leshgjatve Netanjahas ? E shofin qe po u hik shansi mbajtjes Amerikes ne brazden e tyne .Kreditet ebreje, giudei, jane ne pikade ...! 

do durojm deri ne 2016-en. pastaj do e forcojm me shum miqsin, te vem ne vend edhe kto problemet e perkohshme qe na u hapen kotnasikoti. 

kan i sekt ata more emo ...qe e dun ne rreze veshi..! 

e kan, e kan, po si tha bill maheri, kur bej shaka me izrail, as kta nuk cojn naj rabi te me ngule ndonje qysqi ne prapanice smiley

Prit Emo, se kto prap mrena e kan, po jane tek faza e lezetit. "Jihad deshet, jihad iu dhame" po thote Amerika. Edhe prit tha, se ky eshte vetem fillimi, po kto jane bo si ajo dhelpra qe priste ti binin koqet dashit.

Te fala nga Jemeni.

Jemeni ka qen pik e zakonshme per nizamet tan te lavdishem. Si Rrapi Trishit me vone, pak a shum. Nejse, me krah te lehte Navaz Sherifit.

Shume e vertete. Kushedi cdo i kete thene i gjyshi Saliut per Jemenin. Po rrezik do e marre me vehte ne varr kete rradhe.

O Jemen , a gjec belane 

C'i bere burrate tane ? ....

    Po mos harrohet! E kam thene edhe i her tjeter.E gjith Garda Mbretnore e Huseinit te Jordanise ....perbehet nga puro pasardhes te shqiptareve, qysh nga koha e nizamllikut.

 

Grave, e di c'menoj, vetem femra e ben robin kaq me hakikat mas Iranit. S'po kerkoj detaje, jo, vetem me lej me kuptu (qoft dhe me heshtje) qe kom te drejt... smiley

Right? ... Eh Sheherezade, si e kerce naplonin, n'tepsi e kerce smiley

emo, boje i vizit ...jo me te vogel se 15 ditshe, ec ne nje xhami dhe tako imamin ene thuj du mu martu per sa kohe te jem ketu ene shif librin me fotot qe imami( qe Allahu ja falte tere mekatet ! ) ta venos para  ene si te kesh ven gishtin, te thote: detyrimet  e te drejtat ...! 

Kur ta kesh ven gishtin ke mu dridh se ke me mkujtu mu.Kur isha une me kater shoke( vizen nr 1  te shqiptareve dhen prej ambasades iraniane ne Tr .per atje, e kom une.) Ore aqe kom pa qe femnat u bokishin " ne torrno".Beli, vithet, torsi, qafa, njesh ore njesh fare .Kurse ajo veshja karakteristike jep nje mister qe bilahi as Nard Noka nuk munet ta ziberthente  .Ishin plot 1 milion vejusha, mbetur prej luftes 8 vjecare me Sadamin...qe trajtoheshin nen kontrollin e imameve te rangut dyte..Rangu i para qe drejton shtetin perbehet nga 90 imame .....! Etjera ,..etjera ...! 

               

Plus Emo, Shiitet lejojn martesa te perkohshme, dmth qe lejohet me bo asisojshe pa u martu tamom. Kom nji shok Libanez qe ishte student n'Ukraine. Kishte bo qef qerratai

Dhe ja e gjeti o Grave, e gjeti. Gjynah se keto jane te dy palet antare te fese se paqes dhe bashkim vellazerimit.

Krah te lehte Xhevatit thuj, se Navazi at avaz ka. Une jom me Ironin

Une kam friken e lojes shtese. Se ajo do pregatitje te forte. smiley

ti, ..." kauri i derit " nuk ke pjes ne te naies time ene te emos .Stakfullah ! 

Sikush ...ne stan te vet ! 

Aha grave, nuk me ke aty. Me kane thone qe vijne ere. Kemi rracen tone te kaurkave leshverdha qe jane si kallup sapuni. Plus qe une s'blej mish aty ku shesin imamet, se jam per mish te fresket gjahu.

Une nuk kam vujt kurre prej mungeses " fiuto-s " .Dhe kam ni vec aromen  e trandafileve e kairafileve te bahces Sadiut ...e Firdusit ..! 

Keshtu qe eshte propaganda reaksionare ajo qe  hap te tilla .Ti se bo i prove ...s' hum gjo o burre.Feja islame vlereson shume kur i fese tjeter ....bujt ! 

Rrofsh, po nuk me thone gjo. Te jete per ndonje kineze, japoneze apo aziatike edhe "po e ndyjme doren".

ah, jo, e paska thon per papen kte. pardon.  nuk co naj ushtar zviceran tha, kur tallem me papen. as rabit qifut, nuk qesin jataganin me me bo synet tani ne pleqni tha smiley

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).