Albert Kotini, Alqi Koçiko

Raprezaljet e vjeshtës 1943. Çfarë kujtojnë dëshmitarët. Ç’ka mundur të gjejë historiani Bardhosh Gaçe. Kush e vrau Vizhdan Risilinë. Dhe pse njerëzit sot e kësaj dite ngurrojnë të hedhin dritë mbi këtë njollë prej gati shtatë dekadash

Mbi gjashtëqind qytetarë vlonjatë u rrëmbyen nga rrugët, shtëpitë, dyqanet. Shumica e tyre nuk u kthye nga kampet naziste të shfarrosjes. Roli i vëllezërve Risilia dhe përse kjo masakër ka mbetur në heshtje edhe mbi 65 vjet më pas.