Aleksandra Bogdani

Reforma në drejtësi ka bërë shumë armiq dhe mbështetës brenda elitës politike dhe shoqërore të Shqipërisë, ndërsa votimi i saj mbetet një sfidë që do të dominojë axhendën politike të 2016.

Inspektoriati i Lartë i Deklarimit të Pasurive akuzon kryetarin e Apelit të Tiranës, Alaudin Malaj se ka shtuar 1.6 milionë euro pasuri në 11 vjet, përmes një skeme ku përfshihen kompanitë e familjes dhe pasuritë e patundshme- e deri tek investimi në një

Ministria e Shëndetësisë i ka dhënë një koncesion 10-vjeçar shumë-milionësh një kompanie pak të njohur dhe pa eksperiencë, pronarja e së cilës ka lidhje farefisnore me drejtuesin e Spitalit Amerikan por jeton me të ardhura e një bar kafeje në Berat.

Prokuroria e Milanos arrestoi prindërit e “Lady Xhihad” dhe të afërmit e burrit të saj shqiptar, Aldo Kobuzi si të lidhur me terrorizmin ndërkombëtar- e gjithë familja po planifikonte udhëtimin drejt Shtetit Islamik.

Të dhëna policore të marra nga BIRN në Itali dhe Zvicër tregojnë se së paku tri kandidatë që garojnë në zgjedhjet e së dielës kanë të shkuar kriminale.

Historia e Ervin Hasanajt, jetimit që u radikalizua në moshë të vogël dhe u ekzekutua nga militantët e ISIS pas zhgënjimit nga xhihadi, duke lënë në kampet e luftës gruan dhe dy vajzat e mitura.

Një raport monitorimi i BIRN Albania mbi raportimin e korrupsionit nga media shqiptare zbulon se 90 për qind e raportimeve janë produkt i deklaratave për shtyp apo të akuzave mes partive politike.

Arkiva unike e dinastisë Marubi, e mbyllur në një godinë të amortizuar në Shkodër, pret t’i zbulohet publikut përmes një muzeu të ri. Por projekti i miratuar para një viti mbetet ende në letër

Nga qelitë me “5 yje” e deri tek dhomat e mbipopulluara të paraburgimit; në burgun e sigurisë së lartë në Fushë Krujë të dënuarit vuajnë dënimin midis brengave dhe shpresës.

Disa prej grave dhe fëmijëve të mitur të xhihadistëve shqiptarë, të vrarë në Siri mbahen peng nga grupet radikale islamike për të cilët ata luftonin, që u ndalojnë kthimin në atdhe.

Një hidrocentral i ndërtuar në lumin e Lengaricës prej kompanisë austriake Enso Hydro dhe me financim të IFC-së, kërcënon me shkatërrim kanionin e njohur, në kundërshtim me ligjin shqiptar dhe rregullat mjedisore të Bankës Botërore.

Si e rifitoi lirinë në Shqipëri trafikanti i kokainës me 5 dënime në Itali. Cirku me drejtësinë shqiptare dhe kush janë gjyqtarët e Apelit që firmosën pezullimin e ekstradimit. Historia e Gëzim Çelës, që është njëherazi dhe dosja e zezë e drejtësisë shqip

Mazhoranca po shkon drejt propozimit për shkarkimin e shefit të Shërbimit Sekret me “kalë beteje” certifikatën e skaduar të sigurisë. Visho Ajazi sjell dokumentet nga Kanadaja, por DSIK mban pezull certifikimin e tij.

Pakti Rama-Meta vulosi në një farë mënyre edhe zgjedhjet e 23 qershorit me modelin e pragmatizmit që buron nga lart-poshtë, e ku në fund të këtij zinxhiri, të gjithë mundohen të përfitojnë diçka.

Si ka ndryshuar raporti i liderëve me ekranet dhe pse një debat Rama-Berisha konsiderohet mision i pamundur

Faqet