Alida Cenaj

Ndryshimet në drejtim dhe reformat që do ta kthejnë në gjendjen e para vitit 2006. Bashkimi me institutet, shkrirja e Qendrës së Studimeve Albanologjike dhe përqendrimi i punës në punimet shkencore sipas platformës së kryetarit të ri

Një ditë në burgun “Ali Demi”. Stimulimi i punimeve artizanale dhe dora e shtrirë e një shoqate. Pagesat si në kohën e diktaturës, roli vetëm ndëshkues i burgjeve dhe disa kritere që ende nuk i plotësojmë...

Shkrimtari i njohur për fëmijë në proces krijimi. Përrallat e reja, lufta për mbijetesë, pritja e gjatë për një pension të veçantë. Punët e dyta, të detyruara nga kushtet ekonomike dhe letërsia për fëmijë parë me sytë e një prej ikonave të letrave shqipe

Fillimi ambicioz i këtij sezoni artistik përballë halleve të mbartura me vite të Teatrit Kombëtar. Niveli i dobët i shfaqjeve, klientelizmat, rënia e numrit të spektatorëve, buxheti i ulët dhe disa ide për mënyrën se si mund të dalë nga bataku

Fëmijët e kohëve moderne krahasuar me ata të dy-tre dekadave më parë. Nga “hapa dollapa” tek kompjuteri, video game-t dhe celularët e fjalës së fundit. Shpjegimi i psikologut dhe paralajmërimi për një brez që po rritet i shkëputur nga bota reale

Një panair libri i menduar me risi dhe festime, por me më pak tituj të rinj do të shënojë Tirana këtë fundvit. Sepse tregu i librit është në kulmin e krizës së tij dhe sipas kryetarit të Shoqatës së Botuesve Shqiptarë, Petrit Ymeri, arsyet janë shumë.

Anëtarësimi 4-vjeçar në Partinë Demokratike dhe koha e impenjimit në Forumin Rinor. Njohja me Berishën dhe shembulli që sheh për të ndjekur tek kryeministri shqiptar. Ambicjet në politikë të Greta Koçit dhe ruajtja e lidhjeve me muzikën

Dokumente të reja i janë ofruar këto ditë historisë së Shqipërisë, të cilat hedhin dritë mbi lëvizjet shqiptare në fund të shek. XVI - fillim i shek. XVII.

Amik Kasoruho, jeta mes librave, përkthimit dhe koha e humbur. Rinia në burg dhe internimi i familjes. Pengjet e së shkuarës dhe mungesa e miqve të dikurshëm. Ditët e qeta në Tiranë të një prej përkthyesve më të mirë shqiptarë