Alma Mile

Aty kaluan ushtritë e Cezarit e Pompeut, apostujt e Krishtit që përhapnin lajmin e mirë, kryqëzatat për të çliruar Tokën e Shenjtë, prej aty mësynë edhe ushtritë osmane drejt Ballkanit apo edhe misionarët që përhapën Islamin…

Studiuesi boton fjalorin e parë fotografik në shqip.

Sallat e mbushura plot me të rinj, që qeshin edhe kur aktori s’ka nxjerrë asnjë fjalë nga goja.

Aktorë me kontratë, mundësi për artistët e rinj, kushte më të mira, dinjitet … Këto ishin disa nga kërkesat e artistëve në një tryezë për teatrin, zhvilluar në Ministrinë e Kulturës.

Shënimet e albanologut në një botim të Qendrës Albanologjike. Lindja, dasma dhe vdekja, traditat e ngjashme në disa vende të Ballkanit e më larg.

Homo Poeticus - Homo Politicus, marrëdhënia që ka ndjekur letërsinë shqipe prej Bogdanit.

Nga data 26-30 gusht do të zhvillohet edicioni i 5-të i Festivalit. Regjisori i “Dikush fluturoi mbi folenë e qyqes” dhe i mjaft filmave të tjerë do të nderohet me Gladiatorin e Artë.

Artisti John Baines kthehet në Tiranë pas 23 vitesh. Udhëtimi në vitin ‘89 për ndeshjen Angli-Shqipëri dhe njohja e hershme mes Radio Tiranës.

Botohet “Rrugët e ferrit – Burgologjia ime për Spaçin”

Autori, përgjigje debatit mbi kritikën letrare me 1 libër “Nuk mendoj se prurjet e letërsisë shqipe mund të emërtojnë dhjetë çmime letrare”

Në shkollën e mesme janë të detyruar vetëm 6 libra jashtëshkollorë, shqiptarë e të huaj. Më parë numri i librave të detyrueshëm jashtë klase ka qenë 30 dhe tashmë është ulur me 5 herë.

Faqet