Amarildo Topi

Një qese plastike zakonisht mund të përdoret për vetëm 30 minuta, por do të duhen 500 vite për t'u dekompozuar. Shumë prej tyre hidhen në lumenj e më pas përfundojnë në dete, ku janë duke shkaktuar shumë probleme.

Turqia dhe kurdët kanë hedhur një hap të rëndësishëm për t’i dhënë fund konfliktit prej tre dekadash, që mendohet se u ka marrë jetën 45 mijë vetëve. Armëpushimi i kërkuar nga Öçalani krijon situatë për negociata.

Koha është kaq e lirë në Tiranë sa edhe kur ta harxhojnë të tjerët nuk ke pse mërzitesh...

Policët në Holandë shpresojnë që qytetarët e këtij vendi të përdorin në celuluarët e tyre një nga dy aplikacionet për krimininelët në kërkim. Njëri prej këtyre aplikacioneve është ndërtuar nga të rinjtë kosovarë

Kompania më e madhe kimike në Botë, BASF, do të largohet nga Europa pas presioneve nga shoqatat ambjentaliste dhe sigurisë së ushqimit. Kompania ka deklaruar se do të përqendrohet në tregun aziatik dhe amerikan

Çiklistë në rrugët e Shqipërisë

Të eksplorosh Shqipërinë turistike së shpejti do të jetë shumë më e lehtë. Huber Kartographie, një kompani gjermane e specializuar për prodhimin e hartave po punon për 9 harta për rajonet kryesore turistike në Shqipëri.