Angjelina Verbica

Gjithë bota i ka sytë sot në Francë, ku po zhvillohen aktivitetet në përkujtim D-Day, 70 vjetorit të zbarkimit të aleatëve në Normandi.

Arrestohet ish-drejtuesi i shërbimeve sekrete jugosllave Josip Perkovic

Një punë voluminoze kërkimore historike përfundon në një roman tërheqës. Shkrimtarja shqiptare Anila Wilms i sjell publikut gjerman historinë e Shqipërisë së viteve 20-të.

A është perëndimi përgjegjës për dështimet demokratike të vendeve të tjera? Ukrainasi Serhij Zhandan zemërohet me pasivitetin e bashkatdhetarëve të tij dhe me tendencën e tyre për ta parë Europën si shpëtimtarin e madh.

Pasagjerët e Lufthansës ballafaqohen sot me anulime të fluturimeve dhe me vonesa. Në shumë aeroporte gjermane filloi në mëngjes greva e sindikatës Verdi. Qendra e grevës është në Frankfurt mbi Main.

Trashëgimia e kombit ka nevojë për mbrojtje. Njëzet vitet e fundit kanë qenë periudha e humbjeve më të mëdha të trashëgimisë kulturore në historinë e Shqipërisë, thotë arkeologu shqiptar, Prof. Gjergj Frashëri.

Intervistë me historianin gjerman, Peter Bartl, që u nderua në Tiranë me çmimin "Medalja e Mirënjohjes" nga Presidenti i Shqipërisë, Bujar Nishani.

Më shumë se gjysma e popullsisë së botës jeton ndërkohë në qytete. Banorët e qyteteve të mëdha sëmuren më shpesh mendërisht.

Në Suedi përdoren gjithnjë e më pak para kesh. Disa madje duan t'i mënjanojnë plotësisht. Në një kishë ndërkohë edhe ndihmat për kishën paguhen me kartë krediti.

Politikanë, organizata hebreje dhe gazetarë, të gjithë reagojnë ashpër ndaj poezisë së Grass-it për konfliktin mes Izraelit dhe Iranit. Ata thonë se Grassi është i "papërgjegjshëm" dhe ngatërron faktet.

Amir Xheladini është imam në xhaminë shqiptare në Leverkusen. Prej 15 vjetësh ai kujdeset për bashkësinë fetare këtu dhe angazhohet fort për integrimin e saj në shoqëri.

Për vite me rradhë ishin motorë të rritjes globale, tani edhe ato tregojnë shënja lodhjeje. Sa do ta ndjejë këtë ekonomia botërore?