Ani Jaupaj

Në mos qofshi ndjekës të rregullt të teatrit, keni shkuar së paku një ose dy herë. Në njërën nga të dyja, me gjithë që mund t’i keni mbledhur të gjitha forcat për t’u përqendruar në dialog, me siguri që ju ka ndërhyrë thirrja e hoxhës.

Gruaja që i shërbeu 20 vjet Lasgush Poradecit.

Si ta shtyj në punë amani? Ja pive një kafe, ja e hëngre dhe ndonjë byrek. Po pastaj? Deri në katër që fillojmë bëjmë gati plaçkat, nuk shtyhet.

Trashëgimtarja e vetme Eqerem bej Vlorës, nipit të Ismail Qemalit, tregon jetën e saj pas largimit të të atit në Itali, ku punoi si gazetar. Çfarë trashëgoi në pasuri dhe në mënyrën e jetesës nga sëra e bejlerëve të mëdhenj, të cilëve u përkiste.