ANILA JOLE

Kryeministri i ri ka reputacionin e një politikani evropian por edhe të paparashikueshëm, ndaj është e sigurt që për një kohë ai do të jetë nën mikroskopin e bashkësisë ndërkombëtare.

Protesta me moton "Jemi të gjithë grekë" u zhvilluan në sheshet jashtë ambasadave dhe konsullatave greke, në 20 qytete në Evropë në shenjë solidariteti me popullin grek, i cili po provon masa më shtrënguese financiare në këmbim ndihmave nga BE dhe FMI

"Molotovë", ndërtesa dhe banka të përfshira nga zjarri, luftë gurësh, xhama të thyer, kimikate, dhjetëra njerëz të lënduar dhe dëme të pallogaritshme. Kjo është situata e pakontrolluar në qendër të Athinës, që prej orës 17:00.

Raporti thekson se, kur Merkel dhe Sarkozi ranë dakord me ish kryeministrin grek Papandreu për t’i dhënë Greqisë 110 miliardë Euro, kjo u bë në këmbim të angazhimit të Greqisë për të blerë furnizime ushtarake nga Gjermania dhe Franca