Arben Muka

Shqipëria 2015: zgjedhjet lokale, fluksi i azilkërkuesve në Gjermani, vizita në Tiranë e kancelares Angela Merkel, kualifikimi i Shqipërisë në Evropianin “Francë 2016”, seria e protestave antiqeveritare të opozitës.

Shqipëria, vendi i dytë në Europë për rezervat ujore, nuk arrin të plotësojë nevojat me ujë të pijshëm. Sipas ekspertëve strukturimi mbi baza rajonale i menaxhimit është zgjidhje e problemit

Transfertat monetare të emigrantëve drejt Shqipërisë po bien nga viti në vit. Nëse në vitin 2007 ato zinin rreth 14 për qind të Prodhimit Kombëtar, gjatë këtij viti kuota nuk arrin as 5 për qind.

Ambasadorja Gjermane Carola Müller-Holtkemper

Në një intervistë ekskluzive për DW-në, ambasadorja e Republikës Federale të Gjermanisë në Shqipëri, Carola Müller-Holtkemper thotë se Qeveria dhe opozita duhet të mbajnë në vëmendje interesin kombëtar të Shqipërisë.

Ky aplikim teknologjik online në ndihmë të fëmijëve të ngujuar mos është një farë legalizimi i fenomenit nga ana e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës?

Studim i Institutit Shqiptar të Studimeve Ndërkombëtare në Tiranë konfirmon entuziazmin për Bashkimin Europian në Shqipëri. Por diskursi i integrimit është mjaft politik, ekonomia harrohet, kritikojnë ekspertët.

BE e ka shtuar mbështetjen për mbrojtjen e të drejtave të autorit në Shqipëri. Në Shqipëri vërehet një ndërgjegjësim i opinionit për pronësinë intelektuale e të drejtat e autorit. Shqipëria ka detyrime evropiane