Ardian Klosi

Eizenshtajni është mjeshtri dhe ithtari i montazhit si gjuhë më vete. Ishte i pari që e ktheu atë në art, mbështetur me shkrime të shumta teorike, në një kohë kur mungonte rrëfimi me fjalë si shoqërues, apo plotësues...

Po të përdorja metaforën e autorit për Elbasanin, kjo është Shqipëria që fle në një shtrat me të vdekurin. Është Shqipëria që nuk përtërin vetveten, që ka lënë djerrë fushat e saj, që nuk lulëzon as në bujqësi as në prodhime industriale...

Shitet (14)

Faqet