Armand Plaka

Fasimile e artikullit origjinal ne gazeten australiane, janar 1945
Gazeta austriake, Die Debatte, 27 mars 1869

Mendimet e një analisti austriak për Shqipërinë e 1869-s

Faksimil e revistes AGIMI, V. I, Nr. 8, 1919

Pasuritë e pronarëve të mëdhenj shqiptarë. Sa ishin të justifikuara ato prona të stërmëdha? Përse nuk mundi dot të ravijëzohej një reformë e mirëfilltë agrare deri në fund të Luftës së Dytë në Shqipëri?

Kartolinë gjermane me imazhet e librit të Karl May-it, “Durch Das Land der Skipetaren”, viti 1900

Simptomat e liberalizimit në mësimin e gjuhëve të huaja në fundin e monizimit. Sfidat e përkthyesve shqiptarë dje në diktaturë dhe sot në demokraci. A mund të vihet në diskutim “aftësia” shqiptare në mësimin e gjuhëve të huaja?

Një dokument sekret i ish-Sigurimit të Shtetit në vitin 1974; pikëpamjet e Selisë së Shenjtë për çështjen e shpërnguljes së shqiptarëve katolikë në Kosovë; liria fetare në Shqipëri dhe fati i martirit, Dom Shtjefën Kurti

Reportazhi i dy gazetareve amerikane shpalos realitetin e një shteti-foshnje. Problematikat dhe ëndrrat e një populli, që çuditërisht, nuk dallojnë shumë nga ato të 90 viteve më pas

E ardhmja e Shqipërisë së pavarur sipas Albert Bushnell Hart “Mund të civilizohet, por deri atëherë do të duhet të përjetohen zhgënjime, dështime dhe luftëra civile”