Art Changed the World

Gjashtë shkencëtarë italianë dhe një ish-zyrtar janë dënuar me gjashtë vjet në burg për tërmetin e 2009 në L'Aquila.

I hodha një sy faqes së re në web të Vetro Energy e cila cuditërisht mbiu menjëherë pas publikimit të ofertës së tyre për Albpetrol. Duke i bërë një analizë faqja nuk ka emra manaxheresh apo drejtorësh, vetëm një adresë e-mail për kontakt.

Shkencëtarët britanikë kanë zbuluar një qytet antik nën thellësitë e Detit të Veriut. Ata besojnë se ky qytet ka qenë "zemra e Evropës" duke lidhur ishullin Britanik me Evropën rreth 7000 vite me parë.

Nuk kanë kaluar veçse pak ditë nga operacioni spektakolar i shpëtimit që BE-ja u bëri bankave spanjolle dhe ra një qetësi nëpër tregje. Një qetësi paksa e rreme nga ato të cilat pasojnë me stuhi.

Zyrtarët më të lartë të BE-s paralajmërojnë se Euro është në rrezik për mbijetesë

Pas frikës së humbjes së dy aleatëve më të ngushtë në Evrope, Merkel po përballet me pasigurinë e traktatit fiskal evropian

Historianë grekë pranojnë faktin se prijësit më të shquar të Greqisë në vitet 1800 ishin shqiptarë

Gjigandi ajror i Evropës, Airbus shpreh shqetësimin e fillimit të një lufte tregtare

Mbi çensurën e rrjeteve sociale

Fuqitë botërore kërcënojnë BE-n, me taksim të ndërsjelltë për linjat ajrore evropiane

Sekreti mbas rolit të spikatur, për të cilin është nominuar për çmimin Oskar "Aktorja më e mirë" 2012

Në Londër është parë si një fitore e Britanikëve. Europa zmbrapset nga rregullat e forta fiskale që kishte planifikuar

Foto nga Welt (FOTO AP)

Haredi (חֲרֵדִי): janë ekstremistët Ultra Orthodokse Izraelitë të cilët refuzojnë pjesëmarrjen e femrës në shoqërinë izralite dhe refuzojnë shtetin sekular të Izraelit. I përngjajnë filozofisë së talebanëve, si refuzimi i mënyrës së jetesës perëndimore