Aurel Plasari

Praktikën e “gjyqeve speciale” nuk e inauguroi në Shqipëri komunizmi, – nuk kemi pse t’ia njohim komunizmit deri edhe këtë “meritë”, – por pikërisht regjimet e pushtimit fashist dhe nazist me dekretet përkatëse të themelimit të atyre gjyqeve.

Replikë shkrimit të Ndrek Gjinit “Kujt duhet t’ia besojmë shkrimin e historisë sonë?”