Auron Tare

Muret me gurë çiklopikë janë përcëlluar nga flakët, rrënojat e shumta duken si të lyera me katran. Teatri madheshtor është i mbuluar me një shtresë të zezë hiri dhe flaka që zbret më poshtë në kodër, në shtëpitë e fshatarëve...

Sa hyn në doganën shqiptare të Kakavijës, syri të zë në kioskën e policit një poster të madh, ngjitur paksa shtrembër, shkruar në anglisht. Një foto e madhe me dy duar që mbajnë një vazo antike greke dhe shenja e ndalimit me tërhoqi vëmendjen për ta parë

A është e hijshme që kryeministri i sotëm, i cili 15 vite më parë i përzuri djalin Zogut, ashtu si dikur edhe Duçja, tashmë kërkon t'i ngrejë një bust në mes të Tiranës?

Berisha: Lufta pati vëllavrasje. S’njoh meritat e Qemal Stafës. Shqiptarët kanë bërë luftën duke u mbështetur në paudin e taksapaguesve britanik

Kjo biletë e hyrjes në Muzeun Arkeologjik të Tiranës është prerë në 16 qershor 2012 pas një vizite me një grup arkeologësh të huaj që dëshironin të shikonin këtë muze, i vetmi i këtij lloji ne Tirane.

fshatarët që rropaten për bukën e gojës duke thyer bunkerët e Finiqit e kanë kuptuar qartë filozofinë e kësaj pune: Prish, merr, grabit e ik tutje. Në këtë vend nuk e rruan asnjeri.

Shteti i Stalinit ishte nje shtet i Policise Sekrete dhe burokracia nuk kishte vendimarrje. Cdo vendim vinte nga Policia Sekrete. Psh ne se doje te sillje ide novatore ne fabriken ku punoje kjo mund te sillte problem...