Bahri Cani

"Vizita e kryeministrit të Shqipërisë Edi Rama është historike. Ndërsa për mosmarrëveshjet eventuale mes Ramës dhe Vuçiqit, nuk ia vlenë të flitet fare", pohon në intervistë me Deutsche Wellen, Vuk Drashkoviq.

"Serbia i ka kaluar kohërat e luftës. Në Kosovë e kuptojmë realitetin", thotë në intervistë me DW, Aleksandar Vuçiq, kryeministër i ardhshëm i Serbisë.

Seancat e përbashkëta të qeverive të vendeve të ish-Jugosllavisë janë shpeshtuar. Ka dhe ekspertë që thonë se bashkëpunimi është bazë e zhvillimit ekonomik, pasi këto vende në BE nuk mund të futen para vitit 2020.

Kriza ekonomike dhe financiare e ka ashpërsuar pabarazinë sociale. Kjo konstatohet edhe në mjë studim të OECD, e cila paralajmëron qeveritë për zgjidhjen sa më të shpejtë të problemeve.

Aktivistët e të drejtave të njeriut e kritikojnë papën e ri për mungesë distancimi ndaj regjimit diktatorial në Argjentinë, në vitet 70-të. Por dëshmi për këto pohime nuk ka.