Besar Likmeta

Kryetari i bashkisë së Tiranës Erion Veliaj i ka kërcënuar me burg dhe ndëshkuar me gjoba grumbulluesit individualë – shumica anëtarë të komunitetit rom - të cilët mbledhin materiale të riciklueshme nga kazanët e plehrave në Tiranë, duke i akuzuar ata.

Prokuroria e Tiranës dërgoi për gjykim 8 studentë, të akuzuar se hodhën disa vezë drejt kryeministrit Edi Rama në formë proteste kundër ligjit për arsimin e lartë – të cilin ata e kundërshtojnë sepse financon me para publike universitetet private.

Një studim i ri i pesë tabelave nga Shekulli i Dytë të zbuluara në qytetin e Durrësit japin njohuri magjepsëse mbi rolin e grave në kulturën e lashtë ilire

Një sondazh i Institutit Demokratik Amerikan tregon që shumica e shqiptarëve i japin një notë ngelëse qeverisë te drejtuar nga kryeministri Edi Rama dhe opozitës të udhëhequr nga kreu i Partisë Demokratike Lulzim Basha.

Biznesmeni Italian Fancesco Becchetti ka ngritur një padi kundër qeverisë shqiptare në gjykatën e Strasburgut, në të cilën pretendon se deklaratat publike të kryeministrit Edi Rama kanë shkelur prezumimin e tij të pafajësisë.

Ministria e Arsimit propozon heqjen e altertekstit dhe ndryshimin e procedurave për emërimin dhe largimin e mësuesve, por amendamentet kundërshtohen si një kthim prapa nga sindikatat, shoqëria civile dhe botuesit.

Të dhëna policore të marra nga BIRN në Itali dhe Zvicër tregojnë se së paku tri kandidatë që garojnë në zgjedhjet e së dielës kanë të shkuar kriminale.

Pasi CEZ bleu kompaninë e shpërndarjes së energjisë elektrike në Shqipëri, kompania hyri në partneritet me një biznesmen vendas për të mbledhur faturat e papaguara – por përfundoi e zhvatur prej tij.

Piktori dhe skulptori durrsak Ilirjan Xhixha i ka dhuruar një vepër arti qytetit të tij të lindjes që i bën homazh dritës së qytetit bregdetar duke i dhënë një tingull të ri sheshit të tij kryesor

Inspektorati Shtetëror i Mjedisit, ISHM, ka pezulluar aktivitetin e kompanisë Turke Kurum International në Elbasan duke akuzuar se ka depozituar dhjetëra mijëra ton skorje në brigjet e lumit Shkumbin në mënyrë të paligjshme.

Tregtarët e energjisë fitojnë miliona euro duke blerë tepricën energjetike të krijuar në hidrocentralet e KESH me çmim të lirë dhe duke ja shitur OSHEE-së me çmim të kripur.

Ndërsa është shumë e drejtë të luftohen lidhjet e paligjshme të energjisë, është akoma më e domosdoshme të luftohen ato lidhje ku vjedhja ka mburojë politike.

Ish-anëtarët e bordit dhe stafi në agjencinë shtetërore të krijuar për mbështetjen e shoqërisë civile financoi OJF-të e veta apo ato të drejtuar nga familjarët e tyre, zbulon një hetim gazetaresk i Balkaninsight.

Prokurorët kanë nisur një hetim pasi Partia Demokratike e ka akuzuar liderin e opozitës socialiste, Edi Rama, se ka abuzuar me detyrën kur ishte kryebashkiak i Tiranës

Ish-deputeti i PS dhe ish-drejtori i Korporatës Elektroenergjetike Shqiptare krijoi një kompani të fshehtë dhe nuk e deklaroi atë siç e kërkon ligji për deklarimin e pasurisë

Dy projektet e financuara nga Banka Botërore kanë për qëllim të ruajnë arkitekturën vendore të fshatrave në rivierën shqiptare. Banorët vendas kanë dyshime se këto projekte mund të rindërtojnë ndjenjën e komunitetit të humbur shumë kohë më parë

Faqet