Çapajev Gjokutaj

“Kandidati” i Blushit: mes tregut, letërsisë dhe etikës

Duke absolutizuar rolin e nënës dhe të bashkëshortes, miti i mëmësisë nuk lë hapësirë për rolin e gruas, shoqes, koleges, për njeriun dhe qytetaren.

Afërmendsh patrioti nuk mund të jetë tradhtar. Meqë këto koncepte e përjashtojnë njëri-tjetrin, dialektika nuk lejon që, në një kohë të caktuar, në një ngjarje a ligjërim të dhënë, njeriu të jetë edhe patriot, edhe tradhtar.