CRISTINA MARÍ

Gëzim Paçarizi (Prizren, 1964), arkitekt me bazë në Gjenevë, dhe mes tjerash, kurator i pavilionit të Kosovës në Bienalin e Venekikut për Arkitekturë të këtij viti, ishte ligjeruesi i parë në Prishtina Common Ground Summer Festival, i cili filloi dje në mëngjes dhe do të zgjasë deri të premten. I rrethuar kryesisht nga studentë të planifikimit urban dhe arkitekturës në Modelarium hapësirë e Fakultetit të Arkitekturës, Paçarizi prezantoi disa nga projektet e tija nga dekada e fundit, kryesisht nga Prizreni, ku ai poashtu ia hodhi një sy edhe arkitekturës tradicionale të qytetit.