Eliana Xhani

Në Gjermani përgjimeve nga ana e autoriteteve dhe shërbimeve informative u vihen kufij të rreptë. Por kjo nuk e shqetëson aspak shërbimin sekret të SHBA-së. Indinjata është e madhe në BE dhe Gjermani.

Ana e errët e BE-së: Në BE kryetarët e shteteve dhe qeverive marrin vendimet më të rëndësishme. Por prapa kulisave të BE-së, mijëra lobistë përpiqen të influencojnë politikën. Tani ata janë qendër të kritikave.

13 vjet pas futjes në qarkullim euro është etabluar si valuta e dytë më e rëndësishme në botë. Një e katërta e rezervave valutore në botë mbahen në euro. Por tani ajo shihet si e rrezikuar nga zhdukja. Me të drejtë?