Elsa Demo

Ballet Preljocaj” konsiderohet një pasuri kombëtare në Francë. Por balerini i madh nuk e ka harruar se nga vjen, çfarë pune e mundimesh i janë dashur. Për të tejkaluar paragjykimet dhe “albanitudën” e fortë të familjes.

Albanologët arbëreshë mendojnë se nëse rishkruhet historia e Shqipërisë, ajo duhet t’i japë kontributit të arbëreshëve atë që u takon. Prof. Francesco Altimari: Duhen korrigjuar pasaktësitë në tekstet zyrtare.

Pas vizitës private në Tiranë në vitet 70, një libër dhe një dokumentar mbi psikanalistin francez

Muzeu Historik Kombëtar është nga objektet më të vizituara në Tiranë. Por Pavijoni demode i Pavarësisë nuk është për 'homo touristicus'. Po për shqiptarët, është? Ai nuk përbën as modelin konservator që përfaqëson konsensusin e historianëve.

Agroni vdiq në një spital të mjeruar, pa ilaçe, pa kontroll. Realiteti është kështu. Më thoni përse të mos kem keq? Për çfarë të kem mirënjohje?

Viti '97 pati një anë tragjike dhe një anë groteske. Kjo e dyta karakaterizohej nga një vullnet simulant i njerëzve siç e demonstrojnë pozuesit në këtë foto

Gjovalin Paci pikturon “Jetë e humbun – Shënime për veten time – Kujtime të shkruara në vitet 1973-1978” nga Ejëll Çoba (1908-1979)

Dy ditë para 8 Marsit, gruaja e kryeministrit, Liri Berisha e cila drejton një fondacion bamirësie, (ndër të tjera, madje ky është funksioni publik që i njihet zonjës në këto vite që i shoqi drejton qeverinë), fton rreth 30 aktore të ekranit.

Mediat lokale të Brindizit njoftojnë se tragjedia e shqiptarëve të mbytur më 28 mars 1997 po bëhet teatër.

Të mos jesh militant nuk do të thotë të jesh profesionist. Rreziku i djeshëm dhe i sotëm i institucioneve të kujtesës fle në këto dy tipare të mentalitetit. Për një ide të mirë si Muzeu i Filmit, ky mentalitet është shenjë e keqe.

Gazetaria është në lëvizje; mediat përforcojnë status-quo-në. Për gazetarinë informimi është edhe çështje përgjegjësie, për mediat ai është vetëm mall. Për fat të keq në një segment të madh tregu gazetaria gjithmonë e më shumë po degradon në shou...

Libri i ri i Edi Ramës hidhet në qarkullim më 10 nëntor. Botuesja Arlinda Dudaj tregon për “Shekullin” disa të dhëna të para.

Dokumentari i Petrit Rukës “Homerët e filmit ballkanik”, 2011, 32’ është e para vepër e plotë dokumentare që realizon Shqipëria për vëllezërit Manaqi, kinematografë pionierë të Rajonit.

Faqet