Engjëll Serjani

“Mirë se vini në Gjirokastrën e Festivalit, të legjendave, të personazheve historike e mitike, të skenave natyrale, të letrave të shquara shqipe, të artit të gurit dhe të drurit, të mjegullave të krisura nga kalatë e të diellit që vezullon shkëmbin, por sidomos të njerëzve me një shpirt të kthyer në monument kulture”, këto ishin fjalët e mirëseardhjes të zonjës Mirela Kumbaro, ministre e Kulturës, në çelje të Festivalit Folklorik Kombëtar 2-15 në zemër të qytetit, që për 7 ditë e 7 net rilind dhe ripërtërinë vlerat më të çmuara të trashëgimisë shqiptare.