Entela Resuli

Jemi në 100 vjetorin e krijimit të shtetit shqiptar dhe ai që erdhi nga Kosova me qindra luftëtarë trima për shpalljen e pavarësisë së Shqipërisë, sot i ka eshtrat në një thes të vjetër, në një nga xhamitë e qytetit të Mitrovicës, në Kosovë.

Në të shumtën e rasteve janë ndjerë të detyruar të bëjnë këtë gjë për çështje mbijetese. Por çfarë vjen pas kësaj…?

Nëse Faik Konica do të ishte gjallë e do lexonte emrin e vet në një nga rrugët e Kamzës në Tiranë, kush e di me ç’shprehje do ta zëvendësonte atë të famshmen e tij: “Shqipëri të kam dh… nuk të mora vesh asnjëherë”

Tani, çfarë nuk ndodh, kurrë mos thuaj kurrë. Derën e kam të hapur. Kërkesa kam pasur, në fshat e jashtë fshatit. I kam thënë unë: Kur të thyejë këmbën ndonjëra, prisni radhën.

Specialistët ngrenë alarmin për mungesen e studimeve gjeologjike për ndërtimet: “Ne na ruan zoti … se po të ishte në dorë të njeriut tragjeditë do ishin të mëdha”

"Çfarë ka sipër sipërfaqes së vendit e dimë ... por për çfarë fshihet poshtë sipërfaqes së atdheut, nuk jemi shumë të vetëdijshëm."