Esat Ahmeti

Në Islandë këtë të enjte përfundon një proces historik. Ish kryeministri Geir Haarde, është politikani i parë i lartë në botë, të cilit iu desh të japë llogari para gjyqit për krizën financiare.

Pas vrasjes së dy të rinjve shqiptarë nga një polic maqedonas në Gostivar, filluan të dalin në sipërfaqe si ndjeshmëria ashtu dhe brishtësia e marrëdhënieve ndëretnike në Maqedoni

Vërshimi i fjalëve të huaja në gjuhën shqipe është pasojë e globalizimit. Purizmi i gjuhës është me vend kur në rrezik është çështja kombëtare. Kjo çështje nuk është sot në rrezik tek shqiptarët.