Fatjona Mejdini

Foto Adnan Beci /LSA

Dorëheqja e drejtorit të Teatrit Kombëtar të Operas dhe Baletit nxjerr në pah sfidat me të cilat përballen artistët shqiptarë si rezultat i buxheteve të ulëta me të cilat ata pritet të punojnë.

Një vendim i rëndësishëm i gjykatës së Strasburgut i ka dhënë disa pronarëve të shpronësuar shqiptar shpesë se më në fund ata do të marrin kompensim për pronat e sekuestruara gjatë kohës së komunizmit.

Gjithnjë e më shumë protesta në Shqipëri po vijnë nga grupe profesionale të interesit, si biznesmenët apo ambientalistët, që janë të vendosur të mos manipulohen nga partitë politike të stilit të vjetër.

Ambasadori amerikan në Tiranë i tha BIRN se një riorganizim i propozuar i sistemit të drejtësisë së korruptuar shqiptare ishte reforma më e rëndësishme që pas rënies së komunizmit.

Të dhënat e reja tregojnë se numri i vdekjeve të shkaktuara nga armët për frymë në Shqipëri është më i lartë se në SHBA – megjithëse ekspertët nuk bien dakord mbi shkaqet.

Mbajtja e zgjedhjeve vendore në Shqipëri përpara kalimit të ligjit që i jep bashkive fuqitë për të vepruar do të shkaktojë probleme për vitet e ardhshme.

Mazhoranca nis fshesën në “Albpetrol”, nuk ripërtërihen kontratat e “rebelëve”. Shkelet Kodi i Punës

Kryetari i Partisë Socialiste, Edi Rama, i kushtoi mesditën e djeshme tri orë një komunikimi virtual që zhvilloi me qytetarët shqiptarë, përmes rrjetit social “Twitter”.

Pas disa vitesh mungesë Rama u rikthye në "shtëpinë e Sandrit" për tu përballur me Fevziun

Vizita: Qeverisë do t’i kërkohet ndryshimi i ligjeve aktuale të pronësisë

Partia e re e Topit do të shpallet në shkurt të 2012-ës

Numërimi për Asamblenë mbyllet sot. Debatet në seancën e djeshme

Faqet